Aktiviteter I løbet af året kan der nævnes:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktiviteter I løbet af året kan der nævnes:"

Transkript

1 1 Sædvanen ro her i mars/april er vi samle il åres generalforsamling, sædvanen ro er der næsen 100% opbakning, sædvanen ro er Børnecenre vær, så forplejningen er grais i afen, de er en ak for jeres indsas når besyrelsen kalder, fordi der er behov for hjælp il hovedrengøring, en arbejdsdag hvor der laves småreparaioner, fældes ræer og hvad vi ellers kan komme i anke om. De er 5. år vi afholder generalforsamling, så lige om hjørne vener vores 5 års fødselsdag, samme år som skolen i øvrig fylder 60 år og Chrisian Kold fylder 200 år, Chrisian Kold er foregangsmanden for a vi i Danmark har mulighed for a drive friskole. Jeg har i idligere bereninger udryk a med iden vil åres gang blive mere forudsigelig, de ror jeg eferhånden ikke selv på mere, iden har lær mig, a når vi arbejder med børn/unge mennesker og når vi skal udvikle dem il al de, de skal være parae il, når de forlader grundskolen, er der ikke mege der kommer il a være forudsigelig eller som vi plejer. Deril går al simpelhen bare for hurig, vi bruger nemlig også forandringer il a iværksæe ilag, som lige er nødvendig i en given siuaion, Anne er rigig god il a ænke ny hvis der er e eller ande der brænder på. Når jeg her il generalforsamlingen prøver a gøre saus for hvad der er foregåe hen over kalenderåre 2015, er de svær a foresille sig a børnenes skolegang kan opleves som kedelig og riviel. Akivieer I løbe af åre kan der nævnes: 1. I januar indskrivning il kommende børnehaveklasse 7 mege forvenningsfulde børn blev indskreve. 2. Boocamp afhold på lørslev friskole sammen med Mosbjerg og Skallerup, her blev der arbejde med musik og en koncer blev sable på benene. 3. Emneuge hvor en musical ser dagens lys, eks, musik, rekvisier og al hvad der elles skal bruges bliver producere i denne uge, ugen kulminerer med en 4. Skolefes hvor musicalen opføres, hvorefer der er fælles spisning, der serveres helseg paegris med sala, flødekarofler og flues, Alex og Behina Muhlig og e kæmpe ræk og fik sponsorere al mad og gaver il ombola, så de gav e god overskud il udskolingen som sod for al de prakiske med borddækning, servering og salg af øl og vand. 5. Udskolingen var på udlandsur il London en kæmpe succes og en god måde a blive ryse sammen på. 6. Forældresamaler i foråre klasse havde sidse skoledag d. 28. maj, 9. klasse arrangerede fes og sjov på skolen som de hør og bør for lærerne og udskolingen klasse var il skriflig eksamen i løbe af maj måned, her havde vi hjælp fra byen og skolekredsens medlemmer il a sidde vag. 9. Udskolings lærerne var ude som sensor på andre skoler.

2 2 10. Boocamp i juni hvor indskolingen og mellemrinne var på Vendsyssel Friskole i Mosbjerg. 11. Dimenssionsfes 12. Overnaning på skolen i forbindelse med byfesen 13. Indskoling og fluer på koloni i 3 dage i uge 25 i Barholhyen 14. Klubbørn koloni Læsø de førse 3 dage af sommerferien 15. Uge 41 sundhedsuge med masser af spor og bevægelse. 16. November Åben skole. 17. Lucia 18. Risengrødsfes 19. skoleoveragelse da lærerne er på kursus. Dagens gang i børnehaven Når børnene begynder i Mariehuse, ager de de førse skrid ud i den sore vide verden, god nok har de være væk fra far og mor i dagpleje idligere, men de er sor når de skal begynde i børnehave. Derfor væger vi a hverdagen i Mariehuse bærer præg af forudsigelighed, kende voksne som ager imod børnene hver dag, der skal være radiioner, børn elsker genagelser og der skal være id il leg hvor børnene udvikler deres sociale kompeencer. Pædagogerne er garan for a hverdagen indeholder akivieer der udfordrer børnene således a børnene udvikler sig og lærer de nødvendige færdigheder. I hverdagen er der fase akivieer hver dag, børnene er del op i suer hvor der ilreelægges akivieer som er idsvarende il gruppen. I hverdagen er der også ure ud af huse, båldage og forskellige akivieer som er ilpasse de forskellige årsider. Vi har en fanasisk legeplads som udfordrer børnenes fri fanasi, børnene er ude hver dag uanse vejr og vind. En ny akivie har se dagens lys i børnehaven, børnehavens forælderåd havde ænk a de kunne være relevan a indføre en madordning, madordningen blev indfør med en måneds prøveid, hvorefer den blev evaluere, prøveperioden vise a madordningen undersøer mange fokuspunker i Mariehuses læringsplan, børnene spiser mere, ordningen ager hensyn il børn med specielle behov, religiøs baggrund, allergi m.v. Ordningen er 100% forældrebeal, 200 kr pr. måned og den kan ikke fravælges. I børnehaven er der alid fokus på børnenes sprogbrug, i maj måned var der eksra fokus, sproge køre som e emne hen over hele måneden. I juni var børnehaven i Fun-park ved Hirshals, forældrene kom il afen og der blev spis afensmad sammen, en mege hyggelig og god dag, hvor der var rig lejlighed for forældrene a mødes og snakke. Der bliver afhold forældremøder i foråre og i eferåre. Der holdes halloween.

3 3 Børnehaven får besøg af skolens luciaopog. I december invieres der il juleklip og juleafsluning. I december afholder børnehaven risengrøds fes for hele Børnecenre. Der afholdes faselavnsfes. Dee er e udsni af de forskellige oplevelser i løbe af åre, herudover er der en spændende dagligdag, hvor børnene udfordres på de sociale niveau og skaber gode relaioner il både børn og voksne. I løbe af 2016 kan vi ilføre en ny dimension il vores børnehave, vi bliver en dyrebørnehave, på generalforsamlingen sidse år fremlagde besyrelsen ideen, så snar er de ganske vis, så er salden færdig. Vi har god nok haf høns og duer siden sidse år i februar, de har boe under midleridige forhold, men nu er de snar slu. De har være en langsrak proces, længere end besyrelsen havde regne med, men der opsod nogle sørre udfordringer med erræne, der har vis alid være en sø eller sumphul derned, så den skulle vi førs have dræne væk, under dee arbejde regnede de il ider så mege a de umuliggjorde arbejde. De hele begynde med en arbejdslørdag hvor man var inviere med moorsav, areale skulle ryddes, de gik rigig god, når førs mænd bliver sluppe løs med en moorsav sker der ing og sager, de enese der kan soppe dem er orde mad. De blev der også servere så alle var god ilfredse da dagen var gåe og arbejde var fuldfør. Næse sep var afsæning af salden og udgravning så vi kunne få søb sokkel og gulv. Besyrelsen indså herefer, a hvis vi skulle komme videre måe vi ansæe personale som kunne så for processen. Benny som er ømmer og har erfaring med a lede byggepladser blev ansa, han og over og så kom der skub i ingene. Næse arbejdslørdag blev arrangere, her skulle vægge og spær rejses, de nåede vi og der blev hold rejsegilde med pølser, øl og vand og kransen kom på plads. En god ilreelag dag hvor vi nåede rigig mege. Benny arbejdede videre, senere blev Marin ansa og han har lave salden færdig. A bygge en sald er for sor en proces, hvis man ænker de skal foregå alene med frivillig hjælp. Selv om vi har haf ansa ømmer il de mese, er der dog en del der er lave af frivillig arbejdskraf, normal plejer jeg ikke a fremhæve enkele personer, jeg vil dog her gøre en undagelse, for uden deres hjælp ville hele salden sandsynligvis være bleve dobbel så dyr. Ugil savværk ilbød ganske grais a levere alle vægrammerne og spærene, de kom med deres kran og hejse dem ind fra Møjensvej. Mikael Hjorshøj har som alid lag værkøj il på arbejdsdagene og levere mege maeriale il mege fordelagige priser, Peer Eriksen Lørslev VVS har sponsorere maeriale der er brug il vand og kloak.

4 4 Povl Larsen, Danmarks meser i hønserihalløj har sille kørende maeriel il rådighed. Sids men ikke minds, så har Bruno være projekes mand, der er meser i a syre alverdens køreøjer når der skal graves ud, planeres og flyes jord. Tak for jeres indsas og ak il alle de forældre der har hjulpe på arbejdsdagene. De er lid pudsig, når jeg ænker på salden ænker jeg på HC Andersens evenyr den grimme ælling, besem ikke fordi salden er grim, men processen har ikke være lige heldig alid, vi i besyrelsen har ikke hel være gode nok, il a få de il a blive en god oplevelse, de har rukke rigig mege ud, men nu er salden her og vi er sikke på a de bliver rigig god. Jeg kan lige oplyse a salden bliver indvie i juni når der afholdes byfes. Dimmension I skolen er der også udvide med en ny disciplin i 2015, efer 60 år lykkedes de, vi har haf afgangseksamen og dimmenionsfes vi har før 9. klasse op il eksamen. De var en god eksamen de unge mennesker præserede med karakerer i begge ender af skalaen. Dimmensionsfesen var også en fanasisk dag, de var hel ydelig a de unge mennesker var bleve gjor hel klar il a forlade grundskolen og komme videre ud i ungdomsuddannelsen. Til fesen blev der spis pindemadder, der blev hold aler, overrak gaver og blomser, de unge havde lave blå bog, de fik age rigig flo afsked med skolen, hinanden og lærerne en hel igennem fanasisk seance. Efer uddannelse Vi har i 2015 haf fokus på eferuddannelse. Anne har være på lederuddannelse, Kasper har være på idræskursus, Helle på kursus i Posiiv psykologi, Erik har age e hygiejnekursus over nee, Gie er ilmeld prakikvejlederkursus, 4 moduler som foregår i Lisbeh og Rasmus følger e kursusforløb under Frilufsråde, Grøn insiuion. Lærerne og Helle var på kursus d. 2. december, da alle mand skulle afsed havde vi brug for andre som kunne overage skolen, de gjorde o pensionerede lærer, Jens Chr. Larsen og Bene fra Ilbjerge sammen med 3 forældre. En rigig god dag, hvor børnene lære om jul i gamle dage. En kursusdag hvor alle lærer delager er rigig god, alle har fåe samme inpu og man kan debaere videre når man er hjemme igen. Herudover har vi hver år lærer prakikaner fra UCN. Her i 2016 har vi en prakikkan i børnehaven, hun kommer fra Ålborg og Gie er prakikvejleder. A have disse prakikaner har en sor værdi for os, de giver inspiraion ude fra og en hulens fokus på hvorfor vi gør ingene som vi gør.

5 5 Samarbejde Personale i børnehaven og i skolen holder fælles personalemøder, her afsemmes forvenninger fra skolen og forvenninger fra børnehaven med hinanden, så samarbejde bliver så god som overhovede mulig, bla. omkring brobygning. De er vigig a få præcisere hvilke færdigheder børnene bør besidde inden de begynder i skolen. De vigigse færdigheder er, a børnene har lær a sidde sille, lær a vene il de bliver deres ur med a snakke og være god på vej il a kunne modage en kollekiv besked. Vi har samarbejde med Poulsrup Friskole, her har udskolingen fysik, Vi har gennem åre re boo camps med Skallerup Friskole og Vendsyssel Friskole. På ledelsessiden har vi e samarbejde med Skallerup Friskole og Vendsyssel Friskole, Anne og de o andre ledere mødes med jævne mellemrum. Sideløbende hermed er de anken, a der også skal være e ledelsesmæssig samarbejde med lederne på alle priva- og friskoler i Hjørring kommune, dog ikke med HPR. Disse møder giver en god inspiraion og erfaringsudveksling. De vil være ønskelig a en ilsvarende samarbejde kommer op a så mellem børnehaverne. Personalesiuaion Personalemæssig er der ske lid ændringer. Dog ikke i børnehaven, her er der den fase sab som har være med siden opsaren, derudover har vi haf e par vikarer og jobræningsmedarbejdere. Moren Krogh opsagde sin silling, da han var bleve head hune il en friskole i Ålborg, han fraråde il sommerferien. Moren Madsen fulge efer og udskolingen og pæn afsked med dem il deres dimensionsfes. Der skee så de a Moren Madsen forrød, han kom vis il a se hvor god de egenlig har de her hos os, så han fik aller nådigs lov il a komme igen efer sommerferien. Belle blev ansa og begynde ved skoleåres sar i augus. Sids på eferåre meddele både Moren og Lærke a de havde søg og fåe ande arbejde fra januar Moren fik ilbud en 100% silling, i sede for Moren blev Tine ansa, Lærke søge e arbejde æere på hendes bopæl, Allan blev ansa i sede for Lærke, Allan ophøre vi dog samarbejde med inden prøveperiodens udløb, så nu har vi Jørn som vikar indil sommerferien. Man kan god lige få anken a de er dog en voldsom sor udskifning af personale. Hvis vi sammenligner med hvad der er ske på de friskoler som begynde samidig med os, er der fakisk ske ilsvarende der, måske er de mege ypisk, de er hel speciel a være med il a sparke en friskole i gang, de kan måske være svær a falde ind i den daglige drif, efer opsarsrusen har lag sig. Men Kasper er her sadig, han har de så god, ungerne elsker ham og de sidse par måneder har han være den enese hane i kurven.

6 6 Belle er skolens musik/kor meser, hun kan noge med musikken og hun formår a få børnene il a synge med il samlingerne, de er så dejlig a høre. Belle har også e skolekor som synger efer skoleid, de er så glade for a synge a de ind i mellem må age naen med, de har nemlig også haf overnaning på skolen med max hygge. Skolen har e samarbejde med Hjørring Musikskole, ja vi har fakisk ilknye vores egen musiklærer. Jens Nielsen som bor her i byen. Jens kan spille på næsen al, de er alså e unik ilbud, børnene kan gå direke fra skole il musikundervisning, uden forældrene skal il a køre med dem. Jeg vil mege opfordre jer il a benye jer af de. Markedsføring For a markedsføre Friskole og børnecenre var vi med på forårsmessen i Tårs, de var fakisk en god messe hvor vi kom i konak med rigig mange, lige så mange vise sor ineresse for vores friskole, ydelig a mærke a skolereformen mes har være il gavn for friskolerne. I juni var vi med il kulurna i Hjørring, her havde vi igen en sand sammen med Skallerup friskole. I November havde vi åben skole med forskellige værkseder, hvor gæser, lærer og elever kunne delage. Besyrelsen lavede suppe som var ilænk a skulle nydes i bålhyen, men de var vejrguderne ikke enige i, så de blev servere indenfor. Vi havde besøg af e forældrepar udefra, en fremgang på 100% så de må siges a være en succes. I December var der EU valg på skolen, besyrelsen sod i cykelskure og bød på gløgg og æbleskiver, en speciel oplevelse, de flese var undrende over a de var grais og a der ikke var ande budskab end a vi var i julehumør. De var fakisk mege god a få snakke med en hel masse som ellers ikke har noge med skolen a gøre. På vores hjemmeside har vi markedsfør os med a vi eablerer grais bus, i ilfælde af a de vil være e problem a få børnene ransporere il skolen, de har der endnu ikke være behov for. Byfes I juni er der byfes i Lørslev, hele skolen havde overnaning fra fredag il lørdag, de var e rigig god arrangemen børnene skulle bage deres egen piza, hvad der mere skee er vis ikke noge for os forældre a blive indvie i. Vi havde egenlig en baganke med a arrangere overnaning fra fredag il lørdag, for så ænke vi a mange forældre ville blive og delage i den radiionelle morgenkaffe som besyrelsen serverer lørdag morgen. Men børnene var al for ræe så mange var nødsage il sraks a køre hjem. Der er komme skærpe krav mh. eludlejning, så den afale byfesens fesudvalge har haf med en anden forening om leje af el er ikke gangbar længere, Byfesens fes lørdag afen blev derfor afhold i gymnasiksalen, de blev fesen fakisk ikke ringere af, så de er da en mulighed fremover. Fesudvalge sørgede for a der blev gjor god ren og al blev eferlad i fin sand.

7 7 Byfesugen sluer med cykelsponsorløb, som alid e arrangemen som børnene er hel vilde med og heldigvis er byens og oplandes borgere lige så vilde med a sponsorere, så endnu engang blev der cykle over kr. ind som er bleve brug il den nye sald. E par ing som ikke har decidere har noge med skolen a gøre, og så alligevel jeg mener ikke vi kan skille de ad, vores biblioek er bleve indlevering- og afhenningssed, hvilke beyder a hvis man låner en bog via nee på Hjørring biblioek, kan den blive levere hos os og bogen kan aflevere igen hos os. De vil jeg absolu opfordre jer il a benye jer af. Vi har hen over eferåre/vineren haf gymnasik for børnehavealderen il og med indskolnigen. Gymnasikken er gennem Ilbro Lørslev Idræsforening, 17 glade børn har bolre sig en gang om ugen. Økonomi Børn er glade for radiioner, måske fordi de føles lid sikker med noge genkendelig.en radiion besyrelsen er rigig glad for, er en radiion med a lave e overskud hver år. Igen i 2015 er vi komme ud med e overskud på god kr. Besyrelsen skal ikke age æren for dee, de er besem personales bevidse og samviighedsfulde måde a arbejde på, og ikke minds Annes måde a forvale budgee på, de skal i alle have en sor ak for, al bliver noge sjovere når der ikke er røde al på bundlinjen. Besyrelsen har beslue a forældrebealingen ikke skal sige, den enese ændring der er ske er a opkrævningerne kommer ud 11 gange i sede for 12 gange pr. år, men på årsplan er forældrebealingen den samme. Hvad er ellers medvirkende il a vi kan lave e overskud, ja de er bla. forældrerengøringen. Alle forældre er med i en urnus så man ca. en gang om åre skal gøre ren i e område på skolen eller i børnehaven. Har man ikke id eller lys il a gøre ren kan man beale sig fra de, der er nemlig nogle unge mennesker som gerne vil jene lid lommepenge så dem kan man blo lave en afale med. P. er der re på lisen som man kan række på, men vi kan god bruge lid flere, så hvis man har lys, er de blo a henvende sig il mig eller Anne så kan man komme på lisen. Hovedrengøringen er også en deciplin forældrene sår for, i augus var vi samle 50 voksne og 50 børn, en rigig god dag og en rigig flo skole og børnehave kom der ud af de. Vi har også unge il a age den daglige rengøring i Mariehuse, dermed er de ikke så sor en økonomisk pos. Mariehuse er lukke 14 dage i sommerferien, de har også en mege posiiv indvirkning på økonomien, personale får afvikle 14 dages sommerferie, på den måde sparer vi på vikarbudgee. Vi har skife fra kommunal il priva renovaion, samidig har vi lave afale om afhenning af aviser og pap, som byens og oplandes borgere kan benye. Vi har reducere udgifen fra 9500 il 7300 kr. på årsbasis. Jeg ror ikke ændringen er lige populær alid bland personale, sådan er de med

8 8 forandringer, de bliver sjælden age god imod. Jeg kan røse jer med a inden udgangen af 2017 skal alle borgere i Hjørring kommune il a sorere affald. I forbindelse med aflevering af pap er de selvfølgelig vigig a alle sørger for a slå al pappe ud så de fylder minds mulig, ellers er der ingen gevins a hene. Desværre er vi ikke med i forenings el mere, der skal være minimum 30 ilmelde, vi var 28. Men derimod er der komme en ny - XL foreningssøe, hvis i opreer jer il a søe Lørslev Friskole hver gang i handler i XL-Byg, får vi 2% af omsæningen, de vil jeg mege opfordre jer il a gøre, vi skal gerne være behjælpelig med opreelsen. Vi søge Landsbyråde om en scaer rampe de fik vi. De år vi købe skolen, besluede vi, a vi hver år skulle foreage forbedringer på skolen for hvad de svarer il huslejen vi beale, i 2015 har vi: Fåe udvide og forbedre vores IT Vi har haf Benny og Marin ansa som begge er ømmer de har reparere agplader på cykelskure, opsa ny saki i skolegården, lave klarevæg på legepladsen, jusere døre og vinduer, udskife punkerede vinduer, renovere og forbedre køkkene i SFO, reparere skorende, udskife agrender og de er bleve færdig med a isolere. Derudover har de begge være en del af saldbyggerie. De med a have faglær personale ansa i perioder har være en rigig god løsning. Besyrelsen har beslue sig il a gøre brug af de lid ofere. Vi har derfor nedlag Jørgens pedelsilling, så Jørgen sopper il sommerferien. Fremiden Hvordan ser fremiden ud, hvordan skal vi ruse os il fremiden og hvad skal vi ruse os il. De er måske værd a dvæle lid ved hvad de er vi har definere som vigig på Lørslev Friskole og børnecener. Vi har bla. skreve a vi ønsker a skabe rammerne for livsglæde. Børnenes rivsel og dannelse er vores fælles opgave. Børnene lærer a udvise omsorg for hinanden. I Lørslev Friskole er der sor rummelighed i forhold il børn med forskellige sociale behov. Der ages hensyn il elevernes forskellige forudsæninger og ineresser. Børnene skal udvikle sig il e hel menneske, der med livsglæde og livsmod bevæger sig ud i live. Nu da Chrisen Kold fylder 200 år, kan man dvæle lid ved hvad han mene der skulle il af nyænkning i Kold anfægede a der hidil kun havde være fokus på a give børnene færdigheder og kundskaber, så børnene kunne blive nyige borgere. Kold mene a undervisningen også skulle oplive, danne og oplyse børnene. Kold sagde Børneskolen har gjor sig skyldig i den fejl, a den næsen udelukkende har søg a ale il forsanden og kun delvis il følelsen, mens fanasien og indbildningskrafen, har være så god som forbigåe

9 9 For Kold var nærvær, engagemen, kærlighed il børnene og forsåelse for deres forskellighed grundlæggende læreregenskaber. Lang de flese friskoler i Danmark er Koldske friskoler, hvilke også efer min overbevisning er de hel rigige grundlag. Jeg kunne god have ønske mig a vi lang idligere havde haf mulighed for a opree en friskole, jeg er ikke e sekund i vivl om, a børnene fra en Friskole, er rigig god ruse il a møde verden, de hviler i sig selv, de har ikke brug for a bruge albuerne for a komme frem, de har lær noge ande. For børnenes rivsel er de vigig a der er e god samarbejde med forældrene, forældrene er ekspererne i hjemme-live og de ansae er ekspererne i skolelive. For a dee samarbejde skal fungere kræver de ydelige markeringer af, hvad forældre skal gøre og af hvad skolen skal gøre. Når forældrene vil besemme over undervisningen og lærerne vil besemme over opdragelsen af børn, så ræder begge parer over grænsen for, hvad de er sa i verden for. De er en hårfin balance når de lykkes, så gør de en forskel for børnenes børne- og skoleliv. Besyrelsen har en plig il hele iden a jusere og afsemme forvenningerne mellem forældrene og skolen, de har vi ikke haf fokus på siden opsaren, så de er efer min mening noge af de vigigse besyrelsen skal koncenrere sig om i den kommende id. Mi ønske er a besyrelsen il sadighed vil drive skole med de værdier og holdninger vi har i dag, de skal juseres og ændres, men grundholdningen findes ikke bedre, med de værdier har vi give vores børn den beds ænkelige sar. Hvis der skulle sidde en eller anden der har lag mærke il, a børnehaven og skolen er blande lid mere sammen end den plejer a være i bereningen, er de fordi jeg har e sor ønske om, a de vil få en afsmining i virkeligheden. De ved jeg de gør for arbejde er god i gang. Anne og Erik vil i fremiden så som e ledelseseam der i fællesskab skal ænke anker il gavn for hele Børnecenre og vores børn. Jeg skal huske a sige en sor ak il vores dirigen Kaj, de er ikke lykkedes mig a huske de de idligere år, men nu er de gjor. Jeg skylder en sor ak il både personale og besyrelsen for e god samarbejde, de har være spændende og med masser af udfordringer. Tak for jeres opmærksomhed og ak fordi i har gjor e god ilvalg il jeres børn. De er nu i skal sille alle jeres spørgsmål.

FARVEAVL myter og facts Eller: Sådan får man en blomstret collie!

FARVEAVL myter og facts Eller: Sådan får man en blomstret collie! FARVEAVL myer og facs Eller: Sådan får man en blomsre collie! Da en opdræer for nylig parrede en blue merle æve med en zobel han, blev der en del snak bland colliefolk. De gør man bare ikke man ved aldrig

Læs mere

Kliplev Skoles Trafikpolitik

Kliplev Skoles Trafikpolitik Kliplev Skoles Trafikpoliik Flere og flere forældre kører deres børn i skole. De medfører en øge rafik omkring skolen, især om morgenen. De er derfor Kliplev Skoles ambiion a give de bedse forudsæninger

Læs mere

Øresund en region på vej

Øresund en region på vej OKTOBER 2008 BAG OM NYHEDERNE Øresund en region på vej af chefkonsulen Ole Schmid Sore forvenninger il Øresundsregionen Der var ingen ende på, hvor god de hele ville blive når broen blev åbne, og Øresundsregionen

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 76,4%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 76,4% Horsensvej Anal besvarelser: 375 FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocen: 76,4% Forældreilfredshed 2015 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN RAPPORTENS OPBYGNING Aarhus Kommune har i perioden okober november 2015

Læs mere

Hvorfor en pjece til lønmodtagere gift med landmænd?

Hvorfor en pjece til lønmodtagere gift med landmænd? Hvorfor en pjece il lønmodagere gif med landmænd? Fordi 60 pc. af alle landbokvinder er lønmodagere og mange yngre landbokvinder ikke er opvokse på e landbrug, og mange heller ikke på lande. Fordi de kan

Læs mere

Afrapportering om danske undertekster på nabolandskanalerne

Afrapportering om danske undertekster på nabolandskanalerne 1 Noa Afrapporering om danske underekser på nabolandskanalerne Sepember 2011 2 Dee noa indeholder: 1. Indledning 2. Baggrund 3. Rammer 4. Berening 2010 5. Økonomi Bilag 1. Saisik over anal eksede programmer

Læs mere

Økonomisk Årsrapport 2004

Økonomisk Årsrapport 2004 81 Økonomisk Årsrappor 2004 Vedrørende finanslovskono 20.89.15 Indhold Berening side 2 Målrapporering side 3 Regnskab side 6 Påegning side 8 82 1: Berening Dansk Cener for Undervisningsmiljø blev eablere

Læs mere

tegnsprog Kursuskatalog 2015

tegnsprog Kursuskatalog 2015 egnsprog Kursuskaalog 2015 Hvordan finder du di niveau? Hvor holdes kurserne? Hvordan ilmelder du dig? 5 Hvad koser e kursus? 6 Tegnsprog for begyndere 8 Tegnsprog på mellemniveau 10 Tegnsprog for øvede

Læs mere

BRUGERTILFREDSHED Totalrapport

BRUGERTILFREDSHED Totalrapport beelser: 810 BRUGERTILFREDSHED OM RAPPORTEN 01 RAPPORTENS GRUNDLAG Hvidovre Kommune har i perioden november-december 2013 gennemfør en brugerilfredshedsundersøgelse bland forældre med børn i kommunens

Læs mere

EPIDEMIERS DYNAMIK. Kasper Larsen, Bjarke Vilster Hansen. Henriette Elgaard Nissen, Louise Legaard og

EPIDEMIERS DYNAMIK. Kasper Larsen, Bjarke Vilster Hansen. Henriette Elgaard Nissen, Louise Legaard og EPDEMER DYAMK AF Kasper Larsen, Bjarke Vilser Hansen Henriee Elgaard issen, Louise Legaard og Charloe Plesher-Frankild 1. Miniprojek idefagssupplering, RUC Deember 2007 DLEDG Maemaisk modellering kan anvendes

Læs mere

Børnecentret er vært i dagens anledning - det er den måde vi kan påskønne jeres engagement og opbakning.

Børnecentret er vært i dagens anledning - det er den måde vi kan påskønne jeres engagement og opbakning. Onsdag d. 24. april er for Lørslev Friskole og Børnecenter en hel fantastisk og speciel dag. I dag afholder vi generalforsamling, den 2. i en række af mange det i sig selv er fantastisk det specielle er

Læs mere

Andreasskolen i Holbæk - en kristen friskole

Andreasskolen i Holbæk - en kristen friskole 410 De andre frie grundskoler: Andreasskolen i Holbæk - en krisen friskole Proesskoler De krisne friskoler er ikke blo friskoler, der bygger på e krisen grundlag. De gør kaolske skoler og mange grundvigske

Læs mere

Hvad spiser de? Hvordan forarbejdes skindet? S æ r l i g e. h u s d y r o p d r æ

Hvad spiser de? Hvordan forarbejdes skindet? S æ r l i g e. h u s d y r o p d r æ 53 S æ r l i g e h u s d y r o p d r æ Hvad spiser de? Mange pelsdyr er kødædere, men de er ikke mulig a give dem levende bye a spise. Derfor har forskerne udvikle en særlig slags foder, der er ilpasse

Læs mere

Eksponentielle sammenhänge

Eksponentielle sammenhänge Eksponenielle sammenhänge y 800,95 1 0 1 y 80 76 7, 5 5% % 1 009 Karsen Juul Dee häfe er en forsäelse af häfe "LineÄre sammenhänge, 008" Indhold 14 Hvad er en eksponeniel sammenhäng? 53 15 Signing og fald

Læs mere

Fysikrapport: Vejr og klima. Maila Walmod, 1.3 HTX, Rosklide. I gruppe med Ann-Sofie N. Schou og Camilla Jensen

Fysikrapport: Vejr og klima. Maila Walmod, 1.3 HTX, Rosklide. I gruppe med Ann-Sofie N. Schou og Camilla Jensen Fysikrappor: Vejr og klima Maila Walmod, 13 HTX, Rosklide I gruppe med Ann-Sofie N Schou og Camilla Jensen Afleveringsdao: 30 november 2007 1 I dagens deba høres orde global opvarmning ofe Men hvad vil

Læs mere

Fra idé til projekt NYMØLLE TEGLVÆRKS HAVN

Fra idé til projekt NYMØLLE TEGLVÆRKS HAVN Fra idé il projek NYMØLLE TEGLVÆRKS HAVN f r a i d é i l p r o j e k I n d l e d n i n g Da Chresen Jensen i 1852 grundlagde Nymølle eglværk, var områdes syrkeposiioner mege anderledes end i dag. Dog er

Læs mere

Bankernes renter forklares af andet end Nationalbankens udlånsrente

Bankernes renter forklares af andet end Nationalbankens udlånsrente N O T A T Bankernes rener forklares af ande end Naionalbankens udlånsrene 20. maj 2009 Kor resumé I forbindelse med de senese renesænkninger fra Naionalbanken er bankerne bleve beskyld for ikke a sænke

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Bilag Opbevaring og registrering af midler tilhørende borgere - herunder beboere på institutioner.

Bilag Opbevaring og registrering af midler tilhørende borgere - herunder beboere på institutioner. Budge- og regnskabsregulaiv Bilag 10.12 Opbevaring og regisrering af midler ilhørende borgere - herunder beboere på insiuioner. Generel Dee regelsæ har il formål a skabe e klar og sikker grundlag i de

Læs mere

Tjekkiet Štěpán Vimr, lærerstuderende Rapport om undervisningsbesøg Sucy-en-Brie, Frankrig 15.12.-19.12.2008

Tjekkiet Štěpán Vimr, lærerstuderende Rapport om undervisningsbesøg Sucy-en-Brie, Frankrig 15.12.-19.12.2008 Tjekkie Šěpán Vimr lærersuderende Rappor om undervisningsbesøg Sucy-en-Brie Frankrig 15.12.-19.12.2008 Konak med besøgslæreren De indledende konaker (e-mail) blev foreage med de samme undervisere hvilke

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31.

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31. Arrild Friskole & Børnehus Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund. Skolen@arrildfriskole.dk Tlf.: 74830103 Boernehuset@arrildfriskole.dk Tlf.: 30138403 Nyhedsbrev 26/2019 Dette bliver så skoleårets sidste

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

8.14 Teknisk grundlag for PFA Plus: Bilag 9-15 Indholdsforegnelse 9 Bilag: Indbealingssikring... 3 1 Bilag: Udbealingssikring... 4 1.1 Gradvis ilknyning af udbealingssikring... 4 11 Bilag: Omkosninger...

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 18. december 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 846 Næste uge: Mærkedag: 18. december 20. december Juleferie til den 4. jan. 2016 Udlejning baunen 22. december 01. januar 02. januar 05. januar

Læs mere

Skriftlig prøve Kredsløbsteori Onsdag 3. Juni 2009 kl (2 timer) Løsningsforslag

Skriftlig prøve Kredsløbsteori Onsdag 3. Juni 2009 kl (2 timer) Løsningsforslag Skriflig prøve Kredsløbseori Onsdag 3. Juni 29 kl. 2.3 4.3 (2 imer) øsningsforslag Opgave : (35 poin) En overføringsfunkion, H(s), har formen: Besem hvilke poler og nulpunker der er indehold i H(s) Tegn

Læs mere

c. Godkendelse af dagsordenen ( ) d. Godkendelse af referat fra UDDU møde februar 2015 Ingen indsigelser

c. Godkendelse af dagsordenen ( ) d. Godkendelse af referat fra UDDU møde februar 2015 Ingen indsigelser : Dao for møde: Side Dagsorden il møde i UDDU maj 2015 07.05.15 1/7 Referen: Udfærdige dao : Mødesed Tilsedeværende: Søren Kold, Susanne Malle, Marie Fridberg,, Jakob Kli,, 1.0 Formalia a. Valg af dirigen

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Økonomisk/Teknisk grundlag. Pensionskassen under Alm. Brand A/S

Økonomisk/Teknisk grundlag. Pensionskassen under Alm. Brand A/S Økonomisk/Teknisk grundlag Pensionskassen under Alm. Brand A/S 1. Grundlag for beregning og regulering af pensionsbidrag og ydelser sam pensionshensæelser Teknisk grundlag: Dødelighed/invalidie: G82 Opgørelsesrenen

Læs mere

i(t) = 1 L v( τ)dτ + i(0)

i(t) = 1 L v( τ)dτ + i(0) EE Basis - 2010 2/22/10/JHM PE-Kursus: Kredsløbseori (KRT): ECTS: 5 TID: Mandag d. 22/2 LØSNINGSFORSLAG: Opgave 1: Vi ser sraks, a der er ale om en enkel spole, hvor vi direke pårykker en kend spænding.

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Hvor mange er der?

Hvor mange er der? A Familien Tal 9 0 Hvor mange er der? Tæl ing Læs hisorien om Familien Tal høj. Se lærervejledningen..-. Tæl analle af de vise ing og skriv, hvor mange der er. Tæl ing fra asken 0 Tæl ing fra klassen 9

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 7. juni Fredagsbrev nr. 743 Næste uger: 8. juni 10+11. juni 12. juni 13.juni 13.+14. juni 14. juni Fælles arbejdsdag Mundt.prøve Historie Lærermøde + P-møde Helle L- kursus Lejrskole

Læs mere

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec.2010 Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Fællesaktiviteter om onsdagen kl. 14.00-15.30 - Hvordan kan vi samarbejde om at

Læs mere

Badevandet 2010 Teknik & Miljø - -Maj 2011

Badevandet 2010 Teknik & Miljø - -Maj 2011 Badevande 2010 Teknik & Miljø - Maj 2011 Udgiver: Bornholms Regionskommune, Teknik & Miljø, Naur Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Udgivelsesår: 2011 Tiel: Badevande, 2010 Teks og layou: Forside: Journalnummer:

Læs mere

MAKRO 2 ENDOGEN VÆKST

MAKRO 2 ENDOGEN VÆKST ENDOGEN VÆKST MAKRO 2 2. årsprøve Forelæsning 7 Kapiel 8 Hans Jørgen Whia-Jacobsen econ.ku.dk/okojacob/makro-2-f09/makro I modeller med endogen væks er den langsigede væksrae i oupu pr. mand endogen besem.

Læs mere

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013 Stensved SFO & Klub Juni & juli 01 Tak til alle der var med til at gøre vores indvielse af vores nye lokaler til en dejlig dag. Heldige var vi med vejret og god stemning var der også, derudover fik vi

Læs mere

Billige boliger er vejen frem

Billige boliger er vejen frem B A T BAT Side 4 Eksrem signing i byggebeskæfigelsen på 30.700 personer i løbe af blo e enkel kvaral. Side 6 Siden nyår er EU s nye forskningsbudge bleve åben for ansøgninger. Byggeforskning kan også ilgodeses

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

Ejsing Friskole og pasningsdel

Ejsing Friskole og pasningsdel Nyhedsbrev oktober 2013 Både skolen og Gazellen kom godt fra start efter sommerferien, og vores andet leveår som friskole og fribørnehave tegner godt. Lige efter sommerferien gik en flok pensionister i

Læs mere

Lad totalinddækning mindske nedslidningen

Lad totalinddækning mindske nedslidningen B A T k a r e l l e Nr. 5 sepember 2006 3 mia. il ny forebyggelsesfond og eksra midler il Arbejdsilsyne, var de glade budskab, da forlige om fremidens velfærd var i hus lige før sommerferien. Side 2 Arbejdsilsyne

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Ny ligning for usercost

Ny ligning for usercost Danmarks Saisik MODELGRUPPEN Arbejdspapir* Grane Høegh 8. okober 2008 Ny ligning for usercos Resumé: Usercos er bleve ændre frem og ilbage i srukur og vil i den nye modelversion have noge der minder om

Læs mere

Tilsynsrapport Center for Afhængighed

Tilsynsrapport Center for Afhængighed Reakiv ilsyn, 2019 Nørregade 21A, s 4800 Nykøbing F CVR- eller P-nummer: 1007531644 Dao for ilsynsbesøge: 02-04-2019 Tilsyne blev foreage af: Syrelsen for Paiensikkerhed, Tilsyn og Rådgivning Øs Sagsnr.:

Læs mere

Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december.

Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december. Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december. Mælkebøtten Nu er vi kommet godt i gang med december måned og

Læs mere

NYT FRA INDSKOLINGEN

NYT FRA INDSKOLINGEN BRØDESKOV JUNI 2018 A-ugen. I A-ugen havde vi fokus på trafik, og indskolingen summede af liv og glade børnestemmer. Eleverne var dybt optagede af at lære om cykler, cykelhjelme og førstehjælp. Vejret

Læs mere

Velkommen til Sfo Hulen.

Velkommen til Sfo Hulen. Velkommen til Sfo Hulen. Hulens målsætning: Hulen er en fritidsordning som modtager børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse. Børn har efter en skoledag brug for at skifte spor. I Hulen lægger vi

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 10. oktober 2014 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 796 Næste uge: Uge 42 11. oktober Uge 43 20. oktober 22.-23.oktober 23.oktober 24. oktober Børnenes efterårsferie - Skole og SFO lukket. 9.kl.

Læs mere

Kære børn og forældre!

Kære børn og forældre! U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 2 3 Kære børn og forældre! Lemming d. 8.juni 2018 Ugen der gik: En dejlig uge er gået! Side 1 af 5 Ugen der kommer: En almindelig uge Persondataloven:

Læs mere

NYT Herskindskolen Maj 2011

NYT Herskindskolen Maj 2011 NYT Herskindskolen Maj 2011 Nyt personale Mit navn er Sille Aarlit Jensen, jeg er 35 år gammel og bor i Skanderborg med min mand og vores to børn. Jeg stammer egentlig fra Århus, men flyttede efter lidt

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 Kære alle sammen Vi er allerede kommet godt i gang med det nye skoleår på Spjellerup Friskole. Mange elever kom friske og brune tilbage fra en veloverstået sommerferie og det

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen Nyhedsbrev Juni 2013 Børnehuset Ringen Kære Forældre Så er vi ved at lande igen efter vores fyringsrunde og en omrokering. Men heldigvis er vi blevet tildelt de 2 tidligere omtalte ressourcepædagoger.

Læs mere

Estimation af markup i det danske erhvervsliv

Estimation af markup i det danske erhvervsliv d. 16.11.2005 JH Esimaion af markup i de danske erhvervsliv Baggrundsnoa vedrørende Dansk Økonomi, eferår 2005, kapiel II Noae præsenerer esimaioner af markup i forskellige danske erhverv. I esimaionerne

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Bordings Friskole 2016 Fritidsordningen Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Fritidsordningen på Bordings Friskole er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse.

Læs mere

Fredagsbrev d uge 33.

Fredagsbrev d uge 33. Fredagsbrev d.18-8-2017 uge 33. Der var lige nogle friske elever, der hjalp med at rydde op, og så fandt vi en pose med stænger og presenning. Det var de lige nød til at få sat skik på. Og det lykkedes

Læs mere

Er det den samme hund?

Er det den samme hund? B Er de den samme hund? 1 3 1 Hvor mange fliser? 1 Her kan du se Familien Tals legeplads. Der skal lægges fliser i de gule områder. De ser sådan ud: Tegn, hvordan fliserne kan være lag. Fx a b c d e f

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Maj 2012 Siden sidst. Orientering omkring planlægningen af næste skoleår Som både skolebestyrelsen og jeg tidligere har været inde på, har det kommende skoleårs planlægning

Læs mere

Beregning af prisindeks for ejendomssalg

Beregning af prisindeks for ejendomssalg Damarks Saisik, Priser og Forbrug 2. april 203 Ejedomssalg JHO/- Beregig af prisideks for ejedomssalg Baggrud: e radiioel prisideks, fx forbrugerprisidekse, ka ma ofe følge e ideisk produk over id og sammelige

Læs mere

1. Aftalen... 2. 1.A. Elektronisk kommunikation meddelelser mellem parterne... 2 1.B. Fortrydelsesret for forbrugere... 2 2. Aftalens parter...

1. Aftalen... 2. 1.A. Elektronisk kommunikation meddelelser mellem parterne... 2 1.B. Fortrydelsesret for forbrugere... 2 2. Aftalens parter... Gener el l ebe i ngel s erf orl ever i ngogdr i f af L ok al Tel ef onens j enes er Ver s i on1. 0-Febr uar2013 L ok al Tel ef onena/ S-Pos bok s201-8310tr anbj er gj-k on ak @l ok al el ef onen. dk www.

Læs mere

BAT Nr. 1 februar 2007. Industriens år INDHOLD

BAT Nr. 1 februar 2007. Industriens år INDHOLD B A T k a r e l l e BAT Nr. 1 februar 2007 Bedre arbejdsmiljø, overholdelse af idsfriser, færre mangler - resulaerne fra re års arbejde med BygSoL-projeke er il a age og føle på. Side 2 Trods høje økonomiske

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

Herunder en model som viser opbygningen, forløb og strukturen i landbrugsuddannelsen.

Herunder en model som viser opbygningen, forløb og strukturen i landbrugsuddannelsen. Hovedforløbe Landbrugsuddannelsen, version 03 Landbrugsassisen Vis dealjer Generel informaion om skolen Hovedforløbe Landbrugsuddannelsen, version 03 2.1 Prakiske oplysninger LANDBRUGSUDDANNELSEN. Undervisningen

Læs mere

Pensionsformodel - DMP

Pensionsformodel - DMP Danmarks Saisik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Marin Junge og Tony Krisensen 19. sepember 2003 Pensionsformodel - DMP Resumé: Vi konsruerer ind- og udbealings profiler for pensionsformuerne. I dee ilfælde kigger

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015

Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Skolereformen på Borup Skole Skoleåret 2014-2015 Hvem, hvad, hvor og hvordan? Juni 2014 Indledning I dette skrift vil vi forsøge at give et billede af hvordan hverdagen kommer til at se ud på Borup Skole

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8 Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T Ugen der gik: Vi har haft en dejlig uge med almindelig

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Oktober 2016

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Oktober 2016 Nyhedsbrev Gug Skole 2016 Nyhedsbrev 1-2016/17 Oktober 2016 Kære forældre I skrivende stund er eleverne i fuld sving med skolernes motionsdag et sikkert tegn på at efterårsferien står for døren. Den seneste

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa Informationer om Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa 86 38 44 22 www.gbfriskole.skoleintra.dk kontoret@gbfriskole.dk Historie Skolen startede i 1991. Vi er en forældrestyret

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Kirkeligt Teater. Underholdende

Kirkeligt Teater. Underholdende Kirkelig Teaer For børn og familier, minikonfirmander, konfirmander, unge og voksne»de er Kirkeeaeres oplevelse, a når børn og unge morer sig under forkyndelsen, husker de mege bedre den bibelske forælling«foredrag

Læs mere

BAT Nr. 6 oktober 2006. Skatteminister Kristian Jensen vil erstatte 2.700 medarbejdere med postkort!

BAT Nr. 6 oktober 2006. Skatteminister Kristian Jensen vil erstatte 2.700 medarbejdere med postkort! B A T k a r e l l e BAT Nr. 6 okober 2006 I BAT har vi med ineresse bemærke de 13 nye iniiaiver, som Beskæfigelsesminiseren har iværksa med de formål a gøre de leere for danske virksomheder a få udenlandsk

Læs mere

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke Billedede fra Markfest 2012 2 Herfra SFO skal der lyde en stor tak til alle jer forældre for den kæmpestore opbakning til vores Markfest. Jeres børn nød også rigtig at vise deres arbejde frem og have jer

Læs mere

Undervisningsmaterialie

Undervisningsmaterialie The ScienceMah-projec: Idea: Claus Michelsen & Jan Alexis ielsen, Syddansk Universie Odense, Denmark Undervisningsmaerialie Ark il suderende og opgaver The ScienceMah-projec: Idea: Claus Michelsen & Jan

Læs mere

Henrik Weinkouff Skoleleder

Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Lucia Nyt skoleblad Som noget nyt vil Torslev Skoles skoleblad udkomme elektronisk. Og vi vil ligge os i selen for at få bladet til at udkomme hver måned, når eleverne er her. Der vil altid

Læs mere

BAT Nr. 4 juli 2008. Den danske model har igen vist sin robusthed

BAT Nr. 4 juli 2008. Den danske model har igen vist sin robusthed BAT Nr. 4 juli 2008 Miniseren må il lommerne og genåbne voksenlærlingeordningen. De er direke dum a lukke en ordning, som er en ordnende succes for alle parer Side 2 Byggefagene i BAT er mege ilfredse

Læs mere

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8 Kære forældre Tak for i år, og på gensyn næste år til et nyt spændende år. Vi starter 13. august kl. 8.00, med at mødes ved flagstangen og synge, inden der laves opdeling

Læs mere

Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011.

Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011. Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011. Nyt fra kontoret. Ifølge kalenderen, så er det sommer, men vi har ikke lige haft det bedste vejr, men nu skulle det da blive bedre. Derfor vover vi også at indbyde

Læs mere

Dynamik i effektivitetsudvidede CES-nyttefunktioner

Dynamik i effektivitetsudvidede CES-nyttefunktioner Danmarks Saisik MODELGRUPPEN Arbejdspapir Grane Høegh. augus 006 Dynamik i effekiviesudvidede CES-nyefunkioner Resumé: I dee papir benyes effekiviesudvidede CES-nyefunkioner il a finde de relaive forbrug

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2013-2014 Udgave: Juni Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

Syddjurs Friskole Ugebrev 26

Syddjurs Friskole Ugebrev 26 Syddjurs Friskole Ugebrev 26 KALENDER: uge 26: Hele skolen er på lejrtur sammen 14/8: kl. 9.00 : Første skoledag efter sommerferien 30/9-5/10: Udenlandstur for 6. - 9. klasser 2018 Ugebrevet udkommer normalt

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13

Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13 Beretning til generalforsamling på Davidskolen d. 20/3-13 Det er igen blevet tid til at se tilbage på året der gik og aflægge beretning for Davidskolen. I 2012 blev de nye Natek- lokaler færdige og taget

Læs mere

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os Kære Forældre I har nu valgt, at jeres barn skal starte i dagpleje. For nogen er det naturligt og let, men for andre kan det være svært at aflevere det bedste man har, til en dagplejer man endnu ikke kender.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere