Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 737. Til efterretning Til orientering Budget : Opfølgning og iværksættelse Folkeoplysningsudvalgets budget for Haderslev som Fairtrade By Get2sport: Fremtidigt samarbejde Haderslev Domsogn - Sommerkoncerter Evaluering af Haderslev Kulturfestival Kulturhus Harmonien - kommunedage Evaluering af arbejdet i Udvalget for Erhverv og Kultur Eventuelt Lukket møde 748. Aftale... Fejl! Bogmærke er ikke defineret Lejeaftale... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DIGIEJ / 06/17018 Egnsteateraftale mellem Teatret Møllen og Haderslev Kommune for perioden 1. januar december Ny årsbog fra Museum Sønderjylland mandag den 16. november præsenteret den ny årsbog. Museum Sønderjylland Kunstmuseet i Tønder er vært for præsentationen. FOF - beretning 09. Håndtering og politik vedrørende placering af et arrangement i Kulturhus Harmonien contra Haderslev Idrætscenter. Notat dateret 5. november 2009 udfærdiget af Jørn Mejer Til orientering DIGIEJ / 06/ Budget : Opfølgning og iværksættelse DIBITW / 09/14304 Byrådet godkendte den 8. oktober 2009 budgettet for Medsendte oversigter viser de indarbejdede ændringer i Erhvervs- og Kulturudvalgets budget samt de særlige udfordringer, som skal håndteres inden for udvalgets budget (oversigterne eftersendes). Bilag Forslag til løsning af udvalgets udfordringer (nov. 2009) (884171) Aftale om løsning af de økonomiske problemer i Bispens Café (884227)

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1242 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at orienteringen tages til efterretning samt at de særlige udfordringer drøftes. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Sagen genoptages på udvalgsmødet den , og serviceområdet arbejder i mellemtiden videre med problemstillingerne. Hertug Hans Festen bevilges et tilskud for 2010 på kr. Supplerende sagsfremstilling Udvalget for Erhverv og Kultur har i budget en række økonomiske udfordringer, som der skal tages stilling til inden valgperiodens udløb. I det medsendte notat giver administrationen sine forslag til løsning af disse udfordringer. Alle høringsparter vil modtage svar på deres fremsendte bemærkninger efter udvalgsmødet den 23. november Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at: Udvalget for Erhverv og Kultur træffer beslutning om de budgetmæssige udfordringer i forhold til de beskrevne løsningsmodeller. Udvalget besluttede at følge administrationens anbefalinger dog således at: sagen om idrætsklasser rejses som enkeltsag sagen om URS og Get2Sport finansieres af midler fra udviklingspuljen URS tildeles midler for 1 år, Get2Sport for 4 år Erhvervs- og Kulturservice indleder drøftelse med Gram Slot i forhold til at fastlægge økonomiske rammer for kulturarvsprojektet sagen om anlægstilskud til Museum Sønderjylland rejses som enkeltsag med den anvise finansiering.

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Folkeoplysningsudvalgets budget for DIJMHA / 08/5705 Haderslev Kommune har igangsat arbejdet med udarbejdelse af et budget for Folkeoplysningsudvalget skal udarbejde forslag til Udvalget for Erhverv og Kultur om placering af budgetbeløb på følgende områder: Folkeoplysende voksenundervisning Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde Lokaletilskud til den folkeoplysende voksenundervisning Fritidsaktiviteter uden for Folkeoplysningsloven I vedlagte bilag er opstillet regnskab for 2008, budget for 2009 samt det administrativt udarbejdede budgetforslag for Byrådet indarbejdede i budget 2009 og fremover en årlig reduktion på to af Folkeoplysningsudvalgets områder - aftenskolerne og tilskuddet til de selvejende institutioner. Økonomiske forhold Det totale budget for Folkeoplysningsudvalget i 2010 udgør kr Juridiske aspekter Regler vedrørende budget findes i Folkeoplysningsloven, jfr. lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004 om lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet, som ændret ved lov nr. 593 af 24. juni 2005 ( 37, stk. 2). Procedure Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 16. juni 2009 og videresendes til Udvalget for Erhverv og Kultur. Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Budgetforslag pr for Folkeoplysningsudvalget (775683)

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1244 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at forslag til driftsbudget drøftes, og at sagen videresendes til behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Drøftet. Afventer videre behandling. Supplerende sagsfremstilling Byrådet vedtog på mødet den 8. oktober 2009 budgettet for Haderslev Kommune I forlængelse heraf fremlægger Kultur og Fritid forslag til budget for Folkeoplysningsudvalget Kultur og Fritid har gennemgået de foreløbige regnskaber for 2009 og forventet budget for 2010 i forhold til lokaletilskuddene - og foreslår herefter at budgettet for den folkeoplysende voksenundervisning tilføres kr , der finansieres af budgettet for lokaletilskud i Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Folkeoplysningsudvalget besluttede at fremsende det af Kultur og Fritid udarbejdede budgetforslag, bortset fra den anbefalede flytning af kr. fra lokaletilskud til det frivillige foreningsarbejde til folkeoplysende voksenundervisning. Folkeoplysningsudvalget anbefaler at Udvalget for Erhverv og Kultur tilfører budgettet for folkeoplysningsområdet det nødvendige budget for den folkeoplysende voksenundervisning. (aftenskolerne) Udvalget flytter kr. til den folkeoplysende voksenundervisning som indstillet af Kultur og Fritid.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Haderslev som Fairtrade By DIULHA / 09/6258 Udvalget for Erhverv og Kultur har af Byrådet fået til opgave at afklare, hvorvidt Haderslev Kommune skal arbejde på at blive en Fairtrade By. Bag idéen og initiativet står en frivillig arbejdsgruppe. For at belyse idéen er der senest afholdt møde med initiativtagerne den 2. juli På mødet blev økonomi, arbejdsfordeling og muligheder og udfordringer ved initiativet belyst. Et af kriterierne for at blive Fairtrade By er, at Fairtrade-mærkede produkter skal være tilgængelige i butikker, på caféer og restauranter. Derudover skal kommunen arbejde for, at Fairtrade-mærkede produkter skal bruges på et vist antal offentlige og private arbejdspladser. Det er derfor afgørende, at Udviklingscenter Haderslevs (UCHs) medlemmer bakker op om dette initiativ. Forslaget har derfor været sendt i høring i UCHs bestyrelse og hos UCHs medlemsforeninger, og det samlede resultat fremgår af referat fra UCHs bestyrelsesmøde fra den 15. september Der henvises i øvrigt til sag nr. 716 på byrådets dagsorden den 28. maj Økonomiske forhold De årlige omkostninger for Haderslev Kommune forventes at være på cirka kr. Heri indgår sekretariatsbetjening i Haderslev Kommune samt markedsføringsindsats. Der skal opbygges ny hjemmeside, arrangeres events med mere. Personalemæssige forhold Der afsættes 1/6 årsværk til initiativet. Forankringen kan være i UCH eller i Erhvervs- og Kulturservice. Juridiske aspekter Byrådssekretariatet vurderer, at det vil være lovligt, at kommunen anvender ressourcer for at opnå og opretholde status som Fairtrade kommune. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 26. oktober 2009 og efterfølgende i Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Ulla Haahr, Erhvervs- og Kulturservice.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1246 Bilag Samarbejdsaftale (884839) Infobrev styregruppe (884682) Mailliste styregruppe (884629) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at: Udvalget for Erhverv og Kultur træffer beslutning i sagen og anbefaler beslutningen over for Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Sagen genoptages på udvalgsmødet den 23. november Supplerende sagsfremstilling Der er afholdt fornyet møde med initiativtagerne. På denne baggrund er der udarbejdet udkast til samarbejdsaftale, som er vedlagt sagen. Samarbejdsaftalen er gældende indtil videre og beskriver arbejdsfordelingen mellem initiativgruppen (arbejdsgruppen) og Haderslev Kommune. Det forventes at den samlede udgift til initiativet kan holdes inden for en ramme på kr. Haderslev Kommune er med til at sikre økonomi til at afholde mindst en større årlig event, hvor hele eller dele af temaet handler om Fairtrade, samt mindre arrangementer. Til dette afsættes en beløbsramme på kr. Hertil kommer yderligere kr., som afsættes til administrative opgaver i Haderslev Kommune, som primært vedrører vedligeholdelse af oplysninger på hjemmeside. Langt størstedelen af administrations- og dokumentationsopgaven udføres af initiativgruppen. Initiativtagerne har taget kontakt til en række personer i Haderslev Kommune med henblik på at etablere en styregruppe. Infobrev og kontaktliste er vedlagt som bilag. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur træffer beslutning i sagen og anbefaler beslutningen over for Økonomiudvalget og Byrådet. Udvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet, at Haderslev Kommune ansøger om at blive Fairtrade kommune. Der finansieres kr. fra udvalget for Erhverv og Kulturs udviklingspulje til initiativet i 3 år.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Get2sport: Fremtidigt samarbejde DIJMHA / 06/5583 Get2Sport blev startet i 2005 som et landsdækkende projekt med fokus på at støtte og integrere vanskeligt stillede børn og unge af anden etnisk herkomst. Indsatsen foregår i samarbejde med Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Socialministeriet og ikke mindst de pågældende kommuner. Det 4-årige projekt slutter med udgangen af 2009, og det skal nu afklares, om Haderslev Kommune kan indgå som partner i projektet. Haderslev er et af de 12 steder, hvor projektet blev etableret i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF), Haderslev Kommune og Haderslev Fodboldklub (HFK). Projektet i Haderslev er drevet af HFK med økonomisk støtte på kr. pr. år fra DIF, men uden kommunal medfinansiering. Indsatsområdet har været støtte til ledere og hold i klubber med mange børn af anden etnisk herkomst og en lang række aktiviteter i Varbergparken. Klubbens Junior 4 hold modtog JBU Region 4s Initiativpris sidste år med 8 nationaliteter på holdet. Der blev oprettet et senior hold styret af ledere fra Varbergparken. Fra denne gruppe er det lykkedes at uddanne 4 fodbold dommere i 2008 og 3 nye dommere i I Haderslev er der oprettet en Get2Sport klub med 150 medlemmer i Varbergparken. Klubben arrangerer forskellige aktiviteter og det er gratis at være medlem af klubben. Aktiviteterne har været mangeartede, og har haft til formål skabe tillid og forældreinvolvering for at skabe integration i såvel HFK som andre foreninger - Haderslev Gymnastikforening, Team Haderslev KFUM, BMX Klubben, Haderslev Badmintonklub, Haderslev Golfklub etc. Hvis medlemmer af Get2Sport ønsker at deltage i en bestemt forening, hjælper vi med at etablere kontakten til den ønskede sportsgren. Vi har ikke tal fra andre foreninger, men antal medlemmer i HFK af anden etnisk herkomst er vokset fra 50 til 100 i projektperioden. Initiativet kræver fremadrettet synlig involvering fra Haderslev Kommune, der i givet fald skal bidrage med mandskabsressourcer fra SSP/Ungenetværket, Integration, Sundhedsservice ("Idræt, sundhed og foreningskultur") og Kultur og Fritid. Der er ikke lavet en opgørelse om ressourcebehovet, men det vurderes at det kan holdes inden for serviceområdernes eksisterende rammer.

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1248 SSP/Ungenetværket ønsker bedre muligheder for samarbejde med foreningerne også i de første eftermiddagstimer. Her og nu ønskes en barrierepulje på kr., der kan anvendes til støtte til udsatte børn/unges udstyr, kontingentbetaling m.m. En synlig deltagelse fra Haderslev Kommune kan motivere DIF til fortsat at investere i den gode udvikling i Haderslev. HFK har givet positivt tilsagn om at fortsætte under en eller anden form med aktiviteter i Varbergparken eller Sydbyen. Økonomiske forhold Der anmodes om et årligt beløb på kr., som anvendes til en barrierepulje. Personalemæssige forhold Haderslev Kommune har i projektperioden bidraget med begrænsede ressourcer fra Haderslev Ungdomsskole/ SSP. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 23. november Tovholder/informationsansvarlig Kultur og Fritidschef Jørn Mejer Bilag Rapport Get2sport nov (884470) Evaluering fra Mogens Bollesen (884015) Indstilling Erhvervs- og Borgerservice indstiller at: Udvalget for Erhverv og Kultur anbefaler at Haderslev Kommune forsat deltager i projektet med nødvendige mandskabsressourcer - primært fra SSP Haderslev Kommune yder et årligt tilskud på kr. til en barrierepulje Projektet forankres fremover i Kultur og Fritid, der etablerer en styregruppe Godkendt. Tilskuddet finansieres af udviklingspuljen i 3 år.

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Haderslev Domsogn - Sommerkoncerter 2009 DIJMHA / 03/1954 Haderslev Domsogn v/ domorganist Svend Prip fremsender regnskab for sommerens koncertrække i Haderslev Domkirke Der har, som de tidligere år, været et absolut tilfredsstillende besøgstal til fredagskoncerterne formentlig en del over landsgennemsnittet for koncerter af denne art. Også Festgudstjenesten samlede en stor menighed, og arrangementerne i Graup og Aarøsund gav mod på gentagelse. Eneste skuffelse med hensyn til tilhørerantal var Battle Of Organs. Dette arrangement påtænker Haderslev Domsogn fremover at placere, så det ikke falder sammen med Operafesten på Skamling. Der blev afholdt i alt 16 koncerter, hvoraf 7 koncerter var en del af 3 Organs Festival Økonomiske forhold Regnskabet for Haderslev Domsogns samlede koncertvirksomhed udviser et underskud på ,64 kr. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 23. november 2009 Tovholder/informationsansvarlig Kulturkoordinator Thor Lange Bilag Rapport og afregning 2009 (876972) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at det budgetterede tilskud på kr. udbetales. Godkendt.

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Evaluering af Haderslev Kulturfestival 2009 DITHLA / 08/36923 Den 18. Kulturfestival i Haderslev løb af stabelen i dagene 25. september til 4. oktober Efterfølgende har arrangørerne afholdt evalueringsmøde. (se bilag). Årets Kulturfestival signalerede på mange måder en ny begyndelse. Nye tiltag, som igen at give festivalen et gennemgående tema og et nyt design, gav Kulturfestivalen sammenhæng. Samtidig lykkedes det at få en række nye arrangører fx plejehjem på banen, hvilket var med til at give en fin bredde i arrangementerne. Nye tiltag som fx det gennemgående tema og nye logo, har til arrangørernes store tilfredshed givet kulturfestivalen sammenhæng. Kulturfestivalen vil fremadrettet følge dette spor. Arrangørerne har generelt været meget tilfredse med markedsføringen af Kulturfestival Der vil i forbindelse med Kulturfestivalen 2010 skulle foretages yderligere markedsføringsmæssige tiltag for at sikre kendskabet til Kulturfestivalen, herunder at dens programindhold når ud til alle borgere i kommunen. Haderslev Kommunes bidrag til Kulturfestivalen har foruden koordination hovedsageligt været koncentreret omkring markedsføringen. Størstedelen af de anvendte midler til Kulturfestivalen er anvendt til (fælles) markedsføring. Kulturfestivalens 28 arrangører har, foruden arbejdskraft, investeret omkring 0,5 mio. kr. (anslået) i arrangementer. Nogle arrangementer har kunnet løbe rundt, mens andre har givet et større eller mindre økonomisk underskud. Dette har dog ikke påvirket lysten til at deltage i Kulturfestivalen Men enkelte arrangører har meddelt, at de ønsker at deltage med økonomisk mindre tunge arrangementer i Kulturfestivalen nyder fortsat en stor opbakning fra arrangørerne og kulturlivet i Haderslev kommune. Og med årets kulturfestival in mente, er der et godt fundament til forsat at videreudvikle Kulturfestivalen; til glæde for borgerne, kulturlivet og Haderslev Kommune.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1251 Økonomiske forhold Kulturfestival 2009 i tal: 10 dage med kulturarrangementer 28 arrangører deltog 33 gennemførte arrangementer deltog i kulturfestivalen i de 10 dage kr. var det kommunale budget kr. var arrangørernes samlede budget (anslået) Haderslev Kommunes bidrag (se bilag) kr kr. (overførte midler fra 2008) Disse midler er hovedsageligt blevet anvendt til udvikling og markedsføring af Kulturfestivalen. Kulturlivets bidrag (se bilag) Ifølge de tal, som kulturarrangørerne har oplyst i forbindelse med evalueringen, er deres samlede anslåede kulturfestivalsbudget på cirka 0,5 mio. kr. Det samlede budget for kulturfestivalen 2009 bliver dermed anslået til ca kr. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 23. november 2009 Tovholder/informationsansvarlig Kulturkoordinator Thor Lange Bilag Evalueringsmøde arrangører (859651) Kulturfestival 2009 i tal (853662) Regnskab Kulturfestival 2009 (761912) Indstilling Erhverv- og Kulturservice indstiller: at evalueringen tages til efterretning. Taget til efterretning.

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Kulturhus Harmonien - kommunedage 2009 old_dilijo / 06/17001 Haderslev Kommune har som udgangspunkt 60 årlige kommunedage på Kulturhus Harmonien. Disse dage bruges primært til kulturarrangementer. I 2009 er der anvendt 73 kommunedag, som fordeler sig således: Slesvigske Musikkorps(9), Forsøgsscenen(10), Haderslev Stift(2), Dansens Dag (1), Haderslev Bibliotekerne(2), Haderslev Lærerkor(1), Haderslev Teater Forening(6), Sønderjyllands Symfoniorkester(7), Sønderjysk Malersammenslutning(7), Haderslev Kommune(valg) (6), Kulturfestival(1), Natteravnene(1), Børn & Familie(2), Sct. Severin Skolen(3), Selskabet Harmonien (1), Teaterforeningen(6), Teatret Møllen(7), Karnevalsgruppen(1). Samarbejde: Samarbejdet med Kulturhus Harmonien fungerer ganske fint. Der er således i 2009 blevet lavet tiltag, der skal gøre arbejdsgangen omkring ansøgninger til kommunedagene mere smidig for alle parter. Det er Kultur og Fritid, der varetager tildelingen af kommunedagene, samt kontakten til Kulturhus Harmonien Procedure Behandles på Udvalget for Erhverv og Kulturs møde den 23. november 2009 Tovholder/informationsansvarlig Kulturkoordinator Thor Lange Bilag Opgørelse over brugte dage i 2009 (879858) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller at, orienteringen tages til efterretning Taget til efterretning.

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Evaluering af arbejdet i Udvalget for Erhverv og Kultur DIULHA / 08/35437 Erhvervs- og Kulturservice har evalueret arbejdet i Udvalget for Erhverv og Kultur ved hjælp af en elektronisk spørgeskemaundersøgelse i november Heri indgår en vurdering af den service, som serviceområdet yder udvalget. Erhvervs- og Kulturservice ønsker at drøfte resultatet af den elektroniske spørgeskemaundersøgelse (eftersendes). Evalueringen er udført i samarbejde med Folkeoplysningsudvalget. Spørgerammen er rundsendt til kommunens øvrige serviceområder til inspiration. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 23. november Tovholder/informationsansvarlig Ulla Haahr Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at: udvalget drøfter resultaterne af evalueringen Drøftet Eventuelt DIGIEJ / 06/ Referat: Willy Feddersen / Ulla Haahr / Gitte E. Jensen

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 1254 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Mikkelsen Uwe Jessen Holger Eskildsen

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-10-2010 Mødested: Fælles kørsel fra Hansborg kl. 16:30 eller Vojens Speedwaycenter kl. 17:00 Tinglykke 9 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Holger Eskildsen og Kim Qvist

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Formand og næstformand

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: kl. 20:00 Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. december 2010 Mødested: Hammelev Hallen, Cafeteria Arrangementet med hædring af unge ledere, starter kl. 18.30. Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt:

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-12-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsudvalget. Mødedato: Søndag den Starttidspunkt for møde: 13:30. Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere:

Referat. Folkeoplysningsudvalget. Mødedato: Søndag den Starttidspunkt for møde: 13:30. Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Folkeoplysningsudvalget Referat Mødedato: Søndag den 25-09-2011 Starttidspunkt for møde: 13:30 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Ebbe Christensen, Egon Knudsen, Karin

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 13-12-2010 Mødested: solsikkevej 2 Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Carsten Henningsen Fraværende:

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-08-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-06-2010 Mødested: Mødelokale 3-2 Østergade 48, 3.sal 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:10 Afbud: Maria Damgaard og

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 22-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 17:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 22-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Ella Skjellerup forlod mødet kl.

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-05-2010 Mødested: Mødelokale 3-2 Østergade 48, 3. sal 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Leif Pedersen Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-08-2008 Mødested: Mødeværelse 219 Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:55 Afbud: Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 24. januar 2019 Mødested: Det Bruunske Pakhus Mødetidspunkt: Kl. 16:30-17:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 002. Folkeoplysningspolitik - udkast

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214 Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214 Indholdsfortegnelse 001. Farsø Petanque Klub - ansøgning om tilskud til udvidelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-06-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Morten Finnemann, Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere