Aktivitets- og Handleplan 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktivitets- og Handleplan 2014"

Transkript

1 Aktivitets- og Handleplan 2014 Kunst og Håndværk Præsentation af værkstedet På værkstedet Kunst- og håndværk arbejder vi med form, farve og funktion. Værkstedet laver kunsthåndværksprodukter til salg på markeder og messer samt tager imod bestillingsopgaver og laver kunstnerisk udsmykning, primært til skolen. Vi laver keramiske produkter som krus, skåle, fade og figurer i stentøj og porcelæn, former (slumping) og dekorerer glas, støber lys, laver smykker i sølv, glas, sten, rav m.m. tegner og maler billeder. Undervisningen og arbejdet er baseret håndværksteknikker, men det vil også for dem, der har lyst til det være muligt at arbejde selvstændigt med design og formgivning. Værkstedsundervisning; (mål, handlinger (hvad, hvordan og hvornår) samt succeskriterier. et for undervisningen på værkstedet er at eleverne oplever at det er sjovt at lære noget nyt. At det udvikler elevernes forudsætninger for at modtage undervisning. Det er en naturlig og nødvendig del af produktionen at vi beskæftiger os meget med matematiske emner som mål, vægt og geometri. I forbindelse med produktionen er det også nødvendigt at beskæftige sig med materialelære, farvelære, fysik og kemi. Dansk og brug af IT vil blive berørt i forbindelse med markedsføring af produktionen. På værkstedet er det vigtigt at undervisningen tager udgangspunkt i elevernes interesser og de arbejdsopgaver der er. Opgaverne fordeles til de elever der har interesse og evner inden for det område. Undervisningen foregår som vejledning i forbindelse med at eleven arbejder med en produktion. Derudover vil der løbende være kortere undervisningsforløb for hele holdet placeret i formiddagstimerne. Disse undervisningsforløb vil ud over den fagligt rettede undervisning indeholde elementer med kunst og kulturhistorie, tegning, komposition og farvelære. Eleven er glad for at lære noget og oplever at det kan bruges til noget. Værkstedsproduktion inkl. værkstedets basisproduktion; (mål, handlinger (hvilke produktioner) samt succeskriterier. et med arbejdet på værkstedet er: At eleverne oplever sig som en del af et arbejdsfællesskab der skaber produkter som andre værdsætter. At eleverne bliver stillet over for forventninger og krav som for eksempel: Vedholdenhed i forbindelse med rutineopgaver, Tidsforbrug til opgaveløsning og kvalitetskrav. Skal produktion. Værkstedet laver produkter (f.eks. glasfade eller porcelænsvaser) til skolen, som bruges til gaver i forbindelse med receptioner o.l. Basis produktion. Værkstedet har en løbende produktion af krus, fade, vaser, m.m. lavet af stentøj eller porcelæn i gipsforme. Fade, fyrfadslysestager m.m. lavet i glas over form. Sølvsmykker lavet efter model og støbe lys.

2 Kan produktion. Udover basis produktionen er der mulighed for at arbejde med design og formgivning ud fra egne idéer. Værkstedet vil også i det omfang der er ressourcer til det modtage ordre på udsmykningsopgaver. Værkstedet laver produkter til salg i gårdbutikken og til markeder og messer. Værkstedets produktion til eksterne kunder bidrager positivt til skolens økonomi. Vi leverer produkter af en kvalitet så kunderne kommer igen. Værkstedets produktion er med til at give skolen et godt image. Morgensamling Der implementeres pædagogiske metoder i morgensamlingen (morgenmaden) fx elevernes selvevaluering og refleksioner. At eleverne får informationer om dagens arbejde og ugen der kommer. At eleverne får debatteret aktuelle emner. At eleverne øver deres kompetencer i at være nærværende, debattere, lytte og huske/forstå. At eleverne får en rolig og velkendt start på dagen. er Alle sidder sammen og spiser morgenmad. Værkstedslæreren fortæller om dagens arbejdsopgaver og spørger eleverne hvem der har ideer til dagen, og hvordan de vil løse opgaverne. Med udgangspunkt i perlerækken spørges den enkelte om, hvad de kunne tænke sig at lære i dag. Værkstedslæreren gennemgår hver dag de kommende dage i kalenderen, og gør opmærksom på kommende arrangementer og andre begivenheder, der ligger ud over det almindelige daglige arbejde. Hvis eleverne giver udtryk for, at et aktuelt emne interesserer dem, tager læreren det op og spørger ind til deres opfattelse af sagen. Hvis en elev spørger om faktuelle ting, f.eks. skattekort, budget eller uddannelser, underviser læreren hele klassen ud fra spørgsmålet. Når det er påkrævet starter læreren en samtale omkring pli og tilstedeværelse. Med udgangspunkt i den anerkendende tilgang, spørger læreren ind til hvordan eleverne oplever en god samtale. Læreren opstiller i samarbejde med eleverne spilleregler for den gode samtale. Eleverne reflekterer over egen læring Eleverne oplever at de er velinformerede. Eleverne oplever starten på dagen tryg, rar og vedkommende. Eleverne deltager aktivt i debatter. Eleverne er efter morgensamlingen klar til at gå i gang med dagens arbejde. Praktik At eleven oplever hvad det vil sige at have et arbejde og bliver afklaret omkring fremtidige uddannelses- og arbejdsønsker. Der gennemføres et 2 ugers blokpraktikophold inden for hvert påbegyndt halvår, som et led i afprøvningen af elevens uddannelses- og erhvervsvalg i handleplanen. Praktikperioderne ligger i ugerne og Eleven har derudover mulighed for at forlænge praktikken med to uger, eller at tage et individuelt planlagt to ugers praktikforløb. Praktikopholdet aftales med den enkelte elev i forbindelse med ajourføringen af elevens forløbsplan.

3 Praktikpladssøgningen starter 4 uger før den planlagte praktik. Som hovedregel finder eleverne selv et praktikophold i en virksomhed. Øvrige aftaler om praktikopholdet formidles af vejleder/ lærere. Forud for praktikopholdet kontaktes virksomheden skriftligt med henblik på en orientering om eleven og for at sikre, at virksomheden ved hvem skolens kontaktperson er. Før praktikken orienteres eleverne om hvad det vil sige at være i praktik: forventninger, krav og formål. Under praktikforløbet aflægger værkstedslæreren som hovedregel et besøg i praktikvirksomheden, for at snakke med henholdsvis eleven og praktikværten. Hvis besøget ikke kan gennemføres kontaktes praktikstedet telefonisk. I forbindelse med forløbssamtalen efter praktikopholdets afslutning, evaluerer eleven og læreren praktikken. Alle elever kommer i mindst 2 ugers praktik pr. halvår. Alle bliver besøgt af deres værkstedslærer under praktikken og praktikopholdet evalueres. Kombinationsforløb Forløbet skal hjælpe eleverne til en afklaring af ønsker og evner i forhold til en erhvervsuddannelse, lære erhvervsskolen at kende og få mulighed for at afprøve sig selv i bestemte fag. Eleven lærer at forholde sig til de krav, forventninger og muligheder der bliver stillet inden for en erhvervsuddannelse. At eleven bliver tryg ved at starte en erhvervsuddannelse. At eleven bliver afklaret med egne kvalifikationer og interesse i forhold til en erhvervsuddannelse. Begyndende forståelse for fagligheden indenfor erhvervsuddannelse. Der sendes elever ud så ofte som erhvervsskolerne har tilbud der passer til elevernes uddannelsesønsker. Eleverne orienteres løbende om kommende kombinationsforløb ved morgenmøderne. Eleverne der kommer retur fra et kombinationsforløb anbefaler det til andre elever. Eleverne kommer tættere på en uddannelsesbeslutning. Forløbsplan og realkompetenceafklaring; (mål, handlinger (hvordan og hvornår) samt succeskriterier. et for arbejdet med forløbsplanerne/rka på Kunst og håndværk værkstedet er: At eleven oplever at han/ hun bliver taget alvorligt. At eleven sætter sig nogle mål. At eleven bliver fastholdt i de mål der er sat. At eleven reflekterer over den udvikling han/hun gennemgår. At lærer/elev til stadighed holder gang i at afklare elevens fremtidsplaner. At det igennem en historik er muligt at forstå opståede situationer. Lærer og elev starter forløbsplanen den dag eleven starter på værkstedet hvis dette er muligt, ellers inden for den første uge eleven er på værkstedet. Fredage i ugerne 5, 12, 34, 49, Onsdag i uge 22, 41. For de elever der har aftalt en slutdato, laves den afsluttende samtale og kompetencebeviset i forbindelse med RKA dagen. Eleverne får på forhånd udleveret spørgsmålene og har til opgave at forberede sig. Eleverne møder enkeltvis op på et aftalt tidspunkt, og gennemgår i fællesskab med læreren besvarelserne.

4 Læreren skriver besvarelserne ind i forløbsplanen sammen med kommentarer fra samtalen. Der skrives i forløbsplanen hvad eleven har lavet og lært siden sidste samtale, og der aftales et eller to udviklingspunkter, der skal være fokus på frem til næste samtale. Forløbsplanerne og RKA er udfyldte og er et brugbart arbejdsredskab. Eleverne oplever at de bliver taget alvorligt og at vi forventer at de udvikler sig. Eleverne får et kompetencebevis ved afslutning af opholdet. Undervisningsmiljøet; (, handlinger (det sociale miljø på værkstedet, det fysiske miljø på værkstedet, sikkerhed og energi), samt succeskriterier. Kunst og håndværk værkstedet skal være et trygt og rart sted at være, både hvad angår det psykiske og det fysiske miljø. Den enkelte elev skal føle ansvar og bidrage positivt til at skabe behagelige og miljørigtige rammer for sig selv og de andre på holdet. Eleverne skal være bevidste om energisparende og sikkerhedsmæssige forhold. Ingen mobning. Gennem samtale og dialog sørger værkstedslæreren for en god indbyrdes omgangsform på holdet og for et trygt og socialt miljø. Der skrides ind over for mobning med det samme, og emnet tages op, når det er aktuelt. I den daglige omgangsform bruges ironi kun, når alle parter forstår de dobbelttydige/ humoristiske bemærkninger. Der laves forskellige arrangementer for at styrke samarbejdet og stemningen på værkstedet. Eleverne inddrages og er medbestemmende omkring værkstedets produktion, indretning og udsmykning. Eleverne instrueres i og udfører rengøringen af værkstedet og fællesarealer. Eleverne instrueres i rigtige siddende og stående arbejdsstillinger samt i løfteteknikker. Eleverne lærer at slukke for energislugende apparater samt om udluftning og varmeregulering i lokalerne. At eleverne synes, det er rart at være på værkstedet. At eleverne er bevidste om deres ansvar for egen og andres tryghed og sikkerhed samt aktivt viser det. At eleverne husker at slukke for lys o.a., inden de går hjem. At eleverne på eget initiativ sørger for et sundt indeklima f.eks. lufter ud og fjerner affald. At værkstedets brug af redskaber, maskiner, materialer og rengøringsmidler opfylder skolens sikkerhedspolitik. Sundhed At sund kost og motion bliver integreret i værkstedets dagsrytme samt arrangementer. At eleverne lærer om rusmidlers og rygningens skadelige bivirkninger. At eleverne bliver bevidste om, hvad de selv kan gøre for at fremme deres egen helbredstilstand og indlæringsevne, bl.a. igennem gode madvaner, frisk luft og motion. At eleverne bliver bevidste om og i stand til at sætte nødvendige grænser, så deres personlige integritet ikke skades af andre f.eks. igennem gruppepres. At eleverne ikke selv har en krænkende adfærd. At fremme elevernes kendskab til mulighederne inden for idrætsforeninger og klubber. Der spises morgenmad og frokost sammen hver dag. Samtaler om den enkeltes kost og spisevaner fremmes af værkstedslæreren, ikke mindst når det falder naturligt f.eks. i forbindelse med fællesspisning. Efter morgenmad går hele holdet en lille tur, af ca. en halv times varighed, når vejret tillader det.

5 En til to gange om ugen tilbydes eleverne at bruge skolens motionslokale. Alle nye elever instrueres i brug af motionslokalets redskaber. I forbindelse med mindst 2 årlige arrangementer inddrages fysiske aktiviteter. Værkstedslæreren opfordrer eleverne til at søge information om idrætslivet i deres nærmiljø. Værkstedet siger ja til at få besøg af skolens rusmiddel konsulent. Eleverne vælger sund mad i stedet for fiberfattige, sukkerholdige og fede næringsmidler. Der spises til alle tilbudte måltider og drikkes vand flere gange om dagen. Eleverne oplever motion som en positiv og naturlig del af deres dagligdag. Der er en høj bevidsthed om, at den enkelte kan få et godt helbred gennem forebyggelse og ved at holde sig i god form. Ugeskema og årsplan for værkstedet

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Ejendomsservice Præsentation På værkstedet Ejendomsservice arbejder vi med en bred vifte af opgaver inden for flere faggrupper. Det foregår primært på skolens område,

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Præsentation af værkstedet Kunne du tænke dig at lave dig egen hjemmeside, eller går du med en drøm om, at lære at fotografere eller måske lave din egen film,

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. Metal

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. Metal AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 Metal Præsentation af værkstedet På værkstedet Jern & Metal beskæftiger vi os med grundlæggende opgaver inden for smedeområdet, konstruktion og reparation. Værkstedet producerer

Læs mere

Aktivitets- og handlingsplan 2014 Butikken

Aktivitets- og handlingsplan 2014 Butikken Aktivitets- og handlingsplan 2014 Butikken Præsentation af værkstedet Vi sælger buketter, kranse, pil, pileflet og produkter der er fremstillet på andre værksteder på skolen. Butikken besøges af kunder

Læs mere

Aktivitets- og Handlingsplan 2015 Elmelund Skov værksted

Aktivitets- og Handlingsplan 2015 Elmelund Skov værksted Aktivitets- og splan 2015 Elmelund Skov værksted Præsentation af værkstedet Elmelund Skov værksted er et tilbud til eleven, der sætter pris på at bruge sin krop og arbejde ude året rundt. Vores produktion

Læs mere

Aktivitets- og handlingsplan 2015 Butikken

Aktivitets- og handlingsplan 2015 Butikken Aktivitets- og handlingsplan 2015 Butikken Præsentation af værkstedet Butikken er et værksted med 4 elever. I Butikken indgår eleverne i det fællesskab der er omkring i alle arbejdsopgaverne. Elever i

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013. Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2013 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Træværkstedet

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Træværkstedet AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Træværkstedet Præsentation På Træværkstedet arbejder vi med opgaver inden for træindustrien. Som elev på træværkstedet kommer du til at arbejde i vort maskin- og snedkerværksted,

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. STU - Dyr og Landbrug AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 STU - Dyr og Landbrug Præsentation af værkstedet STU Landbrug og dyr: På værkstedet Dyr og Landbrug får du mulighed for at arbejde med både dyrepasseropgaver og landbrugsopgaver.

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Aktivitets- og handleplanen 2012 Værksted: Grøn Pædagog

Aktivitets- og handleplanen 2012 Værksted: Grøn Pædagog Aktivitets- og handleplanen 2012 Værksted: Grøn Pædagog Præsentation af værkstedet På GRØN PÆDAGOG har eleverne mulighed for at få afprøvet sig selv i forhold til, at arbejde med børn og ældre. Vi vil

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2013 Grøn Pædagog

Aktivitets- og handleplan 2013 Grøn Pædagog Aktivitets- og handleplan 2013 Grøn Pædagog Præsentation af værkstedet På GRØN PÆDAGOG har eleverne mulighed for at få afprøvet sig selv, i forhold til at arbejde med børn og ældre. Vi vil i løbet af det

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2015 Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2015 Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2015 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2014 Grøn Pædagog

Aktivitets- og handleplan 2014 Grøn Pædagog Aktivitets- og handleplan 2014 Grøn Pædagog Præsentation af værkstedet På GRØN PÆDAGOG har eleverne mulighed for at få afprøvet sig selv, i forhold til at arbejde med børn og ældre. Vi vil i løbet af det

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2014. Bygge og Anlæg

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2014. Bygge og Anlæg AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2014 Bygge og Anlæg Præsentation På værkstedet Bygge og Anlæg arbejder vi med opgaver inden for byggeriet, mest tømrer og snedkerfaget. Vi udfører en lang række forskellige

Læs mere

Aktivitets- og Handleplan 2014 Musik

Aktivitets- og Handleplan 2014 Musik Aktivitets- og Handleplan 2014 Musik Præsentation af værkstedet Med musikken som det pædagogiske redskab, giver vi eleven en indholdsrig, spændende og udfordrende hverdag. Giver eleven et indblik i, hvordan

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015

Aktivitets- og handleplan 2015 Aktivitets- og handleplan 2015 Grøn Pædagog Præsentation af værkstedet På GRØN PÆDAGOG har eleverne mulighed for at få afprøvet sig selv, i forhold til at arbejde med børn og ældre. Vi vil i løbet af det

Læs mere

Aktivitets- og Handleplanen 2012 Værksted Tekstil & Design

Aktivitets- og Handleplanen 2012 Værksted Tekstil & Design Aktivitets- og Handleplanen 2012 Værksted Tekstil & Design Præsentation af værkstedet På Tekstil og Design er den vigtigste faglige opgave at sy eller skabe opgaver, som er bestilt af vores kunder. Kunderne

Læs mere

Bygge og Anlæg. Præsentation På værkstedet Bygge og Anlæg arbejder vi med opgaver inden for byggeriet, mest tømrer og snedkerfaget.

Bygge og Anlæg. Præsentation På værkstedet Bygge og Anlæg arbejder vi med opgaver inden for byggeriet, mest tømrer og snedkerfaget. AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2013 Bygge og Anlæg Præsentation På værkstedet Bygge og Anlæg arbejder vi med opgaver inden for byggeriet, mest tømrer og snedkerfaget. Vi udfører en lang række forskellige

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 MALER

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 MALER AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 MALER Præsentation På Malerværkstedet vil vi sprede glæde på hele skolen, ved at forskønne omgivelserne med vores værktøj og farver. Vi vil krybe langs fodpanelerne og hænge

Læs mere

Aktivitets- og Handleplan 2013. Værksted Tekstil & Design

Aktivitets- og Handleplan 2013. Værksted Tekstil & Design Aktivitets- og Handleplan 2013 Værksted Tekstil & Design Præsentation af værkstedet På Tekstil & Design er den vigtigste faglige opgave at sy eller skabe opgaver, som er bestilt af vores kunder. Kunderne

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. Fyns Laksefisk

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015. Fyns Laksefisk AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 Fyns Laksefisk Præsentation af værkstedet Fyns Laksefisk er en del af Elsesminde, Odense Produktions-Højskole. Det er et recirkuleret opdrætsanlæg for havørreder samt et

Læs mere

Aktivitets- og Handleplan 2014. Tekstil og Design

Aktivitets- og Handleplan 2014. Tekstil og Design Aktivitets- og Handleplan 2014 Tekstil og Design Præsentation af værkstedet På Tekstil og Design er den vigtigste faglige opgave at sy eller skabe opgaver, som er bestilt af vores kunder. Kunderne kan

Læs mere

Aktivitets- og Handlingsplan 2014 Natur og Miljø

Aktivitets- og Handlingsplan 2014 Natur og Miljø Aktivitets- og splan 2014 Natur og Miljø Præsentation af værkstedet Natur og Miljøkompagniet er et tilbud til eleven, der sætter pris på at bruge sin krop og arbejde ude året rundt. Vores produktion består

Læs mere

Aktivitets- og Handleplan 2015 Team Håndværkergården

Aktivitets- og Handleplan 2015 Team Håndværkergården Aktivitets- og Handleplan 2015 Team Håndværkergården PRÆSENTATION AF TEAMET Håndværkergården er en del af Elsesminde, Odense Produktions-Højskole. Håndværkergården består af 6 : Metal, Træværkstedet, Bygge

Læs mere

Handleplan 2015. Servicegården. Præsentation af teamet: Målsætninger, handlinger og succeskriterier.

Handleplan 2015. Servicegården. Præsentation af teamet: Målsætninger, handlinger og succeskriterier. Handleplan 2015 Servicegården Præsentation af teamet: sætninger, handlinger og succeskriterier. Teamsamarbejdet samt teamets arbejdsmiljø: I forhold til værdier, ansvar, opgaver, det sociale miljø, det

Læs mere

ETU og Undervisningsmiljøvurdering

ETU og Undervisningsmiljøvurdering ETU og Undervisningsmiljøvurdering 2018 December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 77% (590 besvarelser ud af 767 mulige) Elevtrivsel 84 85 86 83 82 83 81 78 [+2]

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLANER for 2011

AKTIVITETS- OG HANDLEPLANER for 2011 AKTIVITETS- OG HANDLEPLANER for 2011 Bygge og Anlæg Præsentation På værkstedet Bygge & Anlæg arbejder vi med opgaver inden for tømrer-, maler- og murerfaget. Vi udfører en lang række forskellige bygge-

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Pædagogisk assistentuddannelse PAU Daginstitution Højvang 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn Hoved tlf.nr.: Institutionens E-mail: Hjemmeside

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2014 Dyr og Økologi

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2014 Dyr og Økologi AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2014 Dyr og Økologi Præsentation af værkstedet Dyr og Økologi er et værksted med et stort dyrehold. Lige fra produktionsdyr til zoo Vi har ca. 90 dyrearter fordelt på ca. 300

Læs mere

Værkstedsbeskrivelse Idræt & Sundhed

Værkstedsbeskrivelse Idræt & Sundhed Værkstedsbeskrivelse Idræt & Sundhed Formål, kompetencemål og undervisningsmetoder Formålet med elevens deltagelse på Idræt & Sundhed er, at der gennem et individuelt tilpasset forløb med afprøvning af

Læs mere

Aktivitets- og Handleplan 2015 Tekstil og Design

Aktivitets- og Handleplan 2015 Tekstil og Design Aktivitets- og Handleplan 2015 Tekstil og Design Præsentation af værkstedet På Tekstil og Design er den vigtigste faglige opgave at sy eller skabe opgaver, som er bestilt af vores kunder. Kunderne kan

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Til dig. på Rosenholm

Til dig. på Rosenholm Tlf. 96 284250 Til dig som skal være studerende på Rosenholm Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til dig som studerende med det formål at give dig nogle

Læs mere

Aktivitets- og Handlingsplan 2014 Natur og Miljø

Aktivitets- og Handlingsplan 2014 Natur og Miljø Aktivitets- og splan 2014 Natur og Miljø Præsentation af værkstedet Natur og Miljøkompagniet er et tilbud til eleven, der sætter pris på at bruge sin krop og arbejde ude året rundt. Vores produktion består

Læs mere

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Revideret udgave, oktober 2015 Indhold Formål... 2 Kriterier... 2 Proces... 3 Tidsplan... 4 Bilag... 5 Bilag 1: Spørgsmål... 5 Bilag 2: Samtalen med holdet...

Læs mere

Børnemiljørapport for Kridthuset Indledning. Børnemiljøvurdering

Børnemiljørapport for Kridthuset Indledning. Børnemiljøvurdering Børnemiljørapport for Kridthuset Indledning. Vores fokus i forbindelse med indretningen i børnehaven har været at forsøge at skabe muligheder og rammer for læring, ved at etablere forskellige læringsmiljøer.

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

2010 Elevtrivselsundersøgelsen

2010 Elevtrivselsundersøgelsen 1 Elevtrivselsundersøgelsen Social- og Sundhedsskolen Syd Svarprocent: 97% (489 besvarelser ud af 52 mulige) Elevtrivsel 1 Social- og Sundhedsskolen Syd Regionsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler samlet

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

LOGBOG MARSELISBORG BESKÆFTIGELSE. Mine kontaktdata: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Virksomhed: Hvilke aftaler er der lavet om mødetid:

LOGBOG MARSELISBORG BESKÆFTIGELSE. Mine kontaktdata: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Virksomhed: Hvilke aftaler er der lavet om mødetid: MEDARBEJDER LOGBOG LOGBOG Skriv dine kontaktpersoner ind her :-) Mine kontaktdata: Navn: Adresse: Mobil: Konsulent Marselisborg Beskæftigelse: Navn: Mobil: Adresse: Virksomhed: Navn: Adresse: www: Leder:

Læs mere

At skabe en fælles forståelse af, hvad der fremmer læring og det gode undervisningsmiljø.

At skabe en fælles forståelse af, hvad der fremmer læring og det gode undervisningsmiljø. Modul 1: Klassekontrakt Kilde: bidrag fra lektor Solvejg Andersen og lektor Anne Dalgas Bjerre, Taarnby Gymnasium og HF: Demokrati i skolen del 1 i 19 veje til bedre trivsel på ungdomsuddannelserne,dcum,

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2013

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2013 AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2013 Dyr og økologi Præsentation af værkstedet Dyr og økologi er et værksted med et stort dyrehold. Lige fra produktionsdyr til Zoo dyr. Vi har ca. 90 dyrearter fordelt på ca.

Læs mere

Aktivitets og Handleplan 2015. Medie Grafisk

Aktivitets og Handleplan 2015. Medie Grafisk Aktivitets og Handleplan 2015 Medie Grafisk Præsentation af værkstedet Medie Grafisk værksted handler om design, formidling og kommunikation via trykte medier. Værkstedet er for dig, der er kreativ, iderig

Læs mere

Til Undervisere og medarbejdere på erhvervsskoler med opgaver i forhold til uddannelsernes praktikdel. praktikvejledning.dk

Til Undervisere og medarbejdere på erhvervsskoler med opgaver i forhold til uddannelsernes praktikdel. praktikvejledning.dk Til Undervisere og medarbejdere på erhvervsskoler med opgaver i forhold til uddannelsernes praktikdel Vejledning og forslag til anvendelse af materialet på praktikvejledning.dk 1 På hjemmesiden www.praktikvejledning.dk

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2016/2017

Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2016/2017 Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2016/2017 Undersøgelsen er baseret på 55 besvarelser, 12 drenge, 49 piger, fordelt på 20 9. klasser og 42 10. klasser. Undersøgelsen er delt op i to afdelinger: det

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Medieskolen Lyngby forår 2017.

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Medieskolen Lyngby forår 2017. Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Medieskolen Lyngby forår 2017. Generel tilfredshed 1. Er du glad for din skole?, altid, for det meste Ikke så tit, slet ikke 24 45 1 2. Er du glad for skolens lærere?,

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø

Undersøgelse af undervisningsmiljø Undersøgelse af undervisningsmiljø Indledning Denne undersøgelse af undervisningsmiljøet på Skærbæk Realskole skal bruges til at forbedre forholdene på skolen. Du skal derfor tage spørgsmålene alvorligt

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN 2015 Dyrepasser Præsentation af værkstedet Dyrepasser er et værksted med et stort dyrehold. Lige fra produktionsdyr til Zoo dyr. Vi har ca. 100 dyrearter fordelt på ca. 350 dyr.

Læs mere

Vejledning på Varde Produktionsskole.

Vejledning på Varde Produktionsskole. Vejledning på Varde Produktionsskole. Produktionsskolen Varde tilbyder erhvervs- og uddannelsesvejledning. Dette gøres med udgangspunkt i de planer, der bliver lagt sammen med eleven. Den røde tråd gennem

Læs mere

Uddannelsesplan. for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen.

Uddannelsesplan. for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen. Uddannelsesplan for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen. Rigtig hjertelig velkommen som studerende i Idrætsdussen på Langholt Skole. Det er altid en glæde at byde studerende velkommen i vores

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %)

Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %) Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %) 1. Er du kvinde eller mand? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Børnemiljøvurdering Filuren 2010

Børnemiljøvurdering Filuren 2010 Børnemiljøvurdering Filuren 2010 Ifølge Dagtilbudsloven skal alle dagtilbud udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering mindst hvert tredje år. Formålet med at der stilles krav til børnemiljøet i dagtilbud,

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL Værdigrundlaget er udarbejdet af både personale og brugere af Kulturhuset. Værdierne er diskuteret og bearbejdet ved lave nogle udsagn, der dækker indholdet og ved

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet

Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet 1 Oplysninger om tilbuddet: Årsrapport for tilsyn 2011 psykiatri-og misbrugsområdet Tilbuddets navn: Vækststedet og Savværket Tilbudstype: Aktivitets og samværstilbud jf. SEL. 104. Åbent i dagtimerne og

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Reduceret hovedforløb

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Reduceret hovedforløb 2012 Elevtrivselsundersøgelse EUD Reduceret hovedforløb Obligatorisk del Sådan besvarer du spørgeskemaet (Kan tilpasses efter skolens behov og dataindsamlingsform) Inden du besvarer et spørgsmål skal du

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Indholdsplan Håndværk, kunst og design

Indholdsplan Håndværk, kunst og design Linjens formål: At give eleven en oplevelse af glæden ved noget selvskabt individuelt og i samarbejde med andre. At styrke elevens kreativitet, selvtillid og skabende evner gennem forskellige udtryksmidler

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %)

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %) Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20.00 19.00 19.00 25.00 20.00

Læs mere

Mål for personlige og sociale kompetencer

Mål for personlige og sociale kompetencer Mål for personlige og sociale kompetencer 0. 3. klasse Du kan lide dig selv Du tror på, at du kan noget. Du siger, hvad du mener og føler Du fortæller gerne om dine oplevelser Du får ideer Du er nysgerrig

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skovskolen. Svarprocent: 68% (57 besvarelser ud af 84 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skovskolen. Svarprocent: 68% (57 besvarelser ud af 84 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Skovskolen Svarprocent: 68% (57 besvarelser ud af 84 mulige) Elevtrivsel Skovskolen Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 85 82 84 83 81

Læs mere

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering

Lovgrundlaget for skolens selvevaluering Selvevaluering 2013 Indhold Indhold... 2 Lovgrundlaget for skolens selvevaluering... 3 Selvevaluering 2013... 4 Formål... 5 Undersøgelsen... 5 Fredagsmøderne... 6 Elevernes generelle trivsel på VGIE...

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %)

Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %) Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20 19 19 25 20 19 20 20 20

Læs mere

Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik

Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik Formål, kompetencemål og undervisningsmetoder Formålet med arbejdet på Omsorg & Pædagogik er at arbejde for en afklaring af elevernes fremtidige uddannelsesmuligheder,

Læs mere

Målene for praktikken og hjælp til vejledning

Målene for praktikken og hjælp til vejledning Målene for praktikken og hjælp til vejledning Målene for praktikken 2 Det er vejlederens opgave i samarbejde med eleven at lave en handleplan for opfyldelse af praktikmålene. Refleksionsspørgsmålene, der

Læs mere

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside: Mail:

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside:  Mail: Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: 47 74 90 23 Hjemmeside: www.oelstedskole.skoleintra.dk Mail: olstedskole@halsnaes.dk Undervisningsmiljøvurdering på Ølsted Skole Oktober 2009 Seneste svar

Læs mere

Uddannelsesplan i forhold til kompetence-, videns- og færdighedsmål for 1. praktikperiode.

Uddannelsesplan i forhold til kompetence-, videns- og færdighedsmål for 1. praktikperiode. Uddannelsesplan i forhold til kompetence-, videns- og færdighedsmål for 1. praktikperiode. Pædagogens praksis. Praktikken retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Læs mere

Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole

Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole På Elsesminde Odense Produktions-Højskole arbejder vi hele tiden på at udvikle pædagogikken og indsatserne,

Læs mere

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v.

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v. BEK nr 1162 af 08/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B Hjemområde B Velkommen til hjemområde B I denne folder kan I læse lidt om hverdagen i hjemområde B, vores tanker om læring, vores struktur og organisering. Desuden kan I læse om vores forventninger til

Læs mere

Vandret rapport UMV 2014

Vandret rapport UMV 2014 Rapporten er udarbejdet d.0-0-0 Vandret rapport UMV 0 Antal Inviterede Antal besvarede Undervisnings () () () () () Medie Ide & (0) m() () Grafisk() Design() 0 0 Svarprocent %,%,% 00%,% %,% %,%,% Samlet

Læs mere

2014 Undervisningsmiljøvurdering

2014 Undervisningsmiljøvurdering 2014 Undervisningsmiljøvurdering For erhvervsuddannelserne Tradium Svarprocent: 67% (1023 besvarelser ud af 1529 mulige) Vurdering af det sociale, fysiske og æstetiske miljø (hvis valgt i undersøgelsen)

Læs mere

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne 1. BAGGRUND: Centrale dele af erhvervsuddannelsesreformen set fra produktionsskolernes

Læs mere

Pensionatet som praktiksted - socialpædagoger

Pensionatet som praktiksted - socialpædagoger Pensionatet som praktiksted - socialpædagoger 1) Beskrivelse af praktikstedet, herunder formål, karakteristik af brugergruppe og arbejdsmetoder. 2) Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse

Elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse til Ressourceregnskab Masterspørgeskema 20 EUD Hovedforløb reduceret udgave Dette er udgaven med det reducerede spørgeskema til EUD Hovedforløb. ASPEKT R&D A/S 25-08-20 Obligatorisk

Læs mere

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen.

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Svarskema Undervisningsmiljøundersøgelsen Guldborgsund Ungdomsskole Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Enkelte punkter er ikke besvaret og enkelte

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

Skærbæk Realskole. Spørgeskema Undervisningsmiljø klasse. Februar 2015

Skærbæk Realskole. Spørgeskema Undervisningsmiljø klasse. Februar 2015 Skærbæk Realskole Spørgeskema Undervisningsmiljø 5. 10. klasse. Februar 2015 Indledning Denne undersøgelse af undervisningsmiljøet på Skærbæk Realskole skal bruges til at forbedre forholdene på skolen.

Læs mere

Principper for en sundhedspædagogik for gruppebaserede patientuddannelser på sygehusene i Region Sjælland

Principper for en sundhedspædagogik for gruppebaserede patientuddannelser på sygehusene i Region Sjælland Principper for en sundhedspædagogik for gruppebaserede patientuddannelser på sygehusene i Region Sjælland Introduktion Dette dokument beskriver de sundhedspædagogiske principper, som Region Sjællands gruppebaserede

Læs mere

Elverhøjs uddannelsesplan:

Elverhøjs uddannelsesplan: Grønnedalsvej 8 8660 Skanderborg Tlf. 87942421 E-mail: elverhoj@skanderborg.dk www.skanderborg.dk/elverhoej.dk Elverhøjs uddannelsesplan: Elverhøj er en kommunal daginstitution oprettet i 1996. I 2007

Læs mere

Erhvervspraktik. UU Brønderslev

Erhvervspraktik. UU Brønderslev Erhvervspraktik INFORMATION TIL ELEVER, FORÆLDRE OG VIRKSOMHEDER 1 Information om erhvervspraktik Indholdsfortegnelse Formålet med praktikken... 3 Til eleven/forældrene... 3 Før praktikken... 3 Når du

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Aktivitets- og Handlingsplan 2012 Natur & Miljøkompagniet

Aktivitets- og Handlingsplan 2012 Natur & Miljøkompagniet Aktivitets- og Handlingsplan 2012 Natur & Miljøkompagniet Præsentation af værkstedet. Natur og Miljøkompagniet er et tilbud til eleven, der sætter pris på at bruge sin krop og arbejde ude året rundt. Vores

Læs mere

Sådan kan I styrke arbejdet med at differentiere undervisningen på jeres skole

Sådan kan I styrke arbejdet med at differentiere undervisningen på jeres skole Sådan kan I styrke arbejdet med at differentiere undervisningen på jeres skole GUIDE Denne guide er til jer, der ønsker at dele jeres erfaringer med at gennemføre en undervisning, der tager højde for jeres

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Svarprocent: 73% (54 besvarelser ud af 74 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Svarprocent: 73% (54 besvarelser ud af 74 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 Svarprocent: 73% (54 besvarelser ud af 74 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 80 [-5] 83 79 [-7] 82 82 [+1] 83 80 [-9] 82 Elevtrivsel

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 82 84 83 86 [+1]

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

Ringkøbing Skole. Special Center Vest

Ringkøbing Skole. Special Center Vest Ringkøbing Skole Special Center Vest I Special Center Vest ønsker vi at gøre hverdagen så tryg som mulig for vores elever. Det gøres bl.a. ved at have nogle klare forventninger til og aftaler med hinanden.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Guldbæk Friskole

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Guldbæk Friskole UMV Sådan! Dato: 03.04.2013 Undervisningsmiljøvurdering for Guldbæk Friskole Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 01.04.2015 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør

Læs mere