estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde estyrelsesmøde den 21. marts Udskrift af beslutningsprotokol beslutning Dagsorden: Til orientering/efterretning Årsregnskab rsregnskab for 2011 Revisionsprotokol Administra Administrionsgebyr for virksomheder Budget 2013 Ændring af vedtægtens bestemmelse bestemme om regnskabsprincip princip Øget get genanvendelse af dagrenovion dagrenov Koncept for nedgravede affaldsbeholdere Mulighed for udnyttelse af overskudsvarme ove fra NRGi s gasindvindingsanlæg Lukket dagsorden: En personalesag Evt. Afbud: Tom Bytoft Kai Pedersen

2 2 Sag nr Til orientering/efterretning. Bilag 1: Not med orienterings- og efterretningssager Der foreligger not med orienterings- og efterretningssager. Notet toges til efterretning.

3 3 Sag nr Årsregnskab Bilag 2.1: Resumé af årsregnskab for 2011 Bilag 2.2: Årsregnskab 2011 Resumé: Årsregnskab for 2011 fremlægges til bestyrelsens godkendelse. Der foreligger årsregnskab for perioden 1. januar 31. december 2011 for Reno Djurs I/S samlede aktiviteter, bestående af: Basisydelser Dagrenovion Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke Årsregnskab 2011 samt et regnskabsresumé er vedlagt dagsordenen. Som det fremgår af årsregnskabet, betragter direktionen årets result som meget tilfredsstillende. Den formelle procedure vedrørende regnskabsaflæggelse er fastlagt i vedtægtens 9: Årsregnskabet tillige med revisionens bemærkninger forelægges på ordinært bestyrelsesmøde i marts måned til bestyrelsens godkendelse. Regnskabet med revisionens bemærkninger og bestyrelsens vedtagelse sendes inden udgangen af april måned til interessenternes orientering og til det kommunale tilsyn inden udgangen af juni måned. Regnskabet er revideret af RSM plus Stsautoriseret revisionsaktieselskab. Revisionen er uden forbehold. Reno Djurs I/S årsregnskab 2011 godkendes. Indstillingen fulgtes.

4 4 Sag nr Revisionsprotokol. Bilag 3: Revisionsprotokol vedr. årsrapport 2011 Resumé: RSM plus Stsautoriseret revisionsaktieselskab har fremsendt revisionsprotokol vedrørende Reno Djurs I/S årsrapport RSM plus Stsautoriseret revisionsaktieselskab har den 5. marts 2012 fremsendt revisionsprotokol, som vedrører revision af Reno Djurs I/S årsrapport Revisionsprotokollen er vedlagt dagsordenen. Det fremgår blandt andet af revisionsprotokollen (side 40), Revisionen af årsregnskabet har ikke givet anledning til anføre kritiske bemærkninger. revisionsprotokollen vedrørende årsrapport 2011 tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

5 5 Sag nr Administrionsgebyr for virksomheder. Resumé: I medfør af affaldsbekendtgørelsen skal alle virksomheder pålignes et administrionsgebyr. Begrundet i proportionalitetsprincippet anbefaler direktionen, gebyret ikke opkræves. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte et gebyr til dækning af generelle administrionsomkostninger for virksomheder, jf. affaldsbekendtgørelsens 61, stk. 1: 61. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte og opkræve et gebyr hos alle virksomheder i kommunen, der ikke er omftet af 65, stk , til dækning af kommunens generelle administrionsomkostninger, herunder omkostninger forbundet med administrion af anvisningsordninger for virksomheder, regulivfastsættelse, affaldsda- og regulivsystem, informion, konkrete anvisninger om håndtering af affald fra virksomheder samt planlægning og administrion, som ikke kan henføres til de enkelte affaldsordninger, jf. stk. 2-4 og 62. Den samlede gebyrindtægt skal dække den del af kommunens omkostninger, der vedrører virksomheder. Gebyret skal fastsættes som et gennemsnitsgebyr for alle virksomheder. Som det fremgår af bestemmelsen, skal gebyret pålignes alle virksomheder, med mindre disse er omftet af bekendtgørelsens fritagelsesbestemmelser. Gebyret, som jf. Reno Djurs gebyrblad for 2012 er fasts til 96 kr. excl. moms, skal opkræves, uanset om virksomhederne i øvrigt benytter Reno Djurs ydelser. Gebyret har tidligere været indregnet som en del af virksomhedernes genbrugsstionsgebyr. Men den nye tilmeldeordning for virksomheders brug af genbrugsstioner nødvendiggør, gebyret faktureres særskilt til virksomheder, som ikke er tilmeldt denne ordning. For nuværende drejer det sig om ca virksomheder, svarende til en samlet gebyrsum på ca kr. Administrionen vurderer, udsendelse af fakturaer med et pålydende på 96 kr. må forventes resultere i et ressourceforbrug til klagesagsbehandling m.v., som ikke er proportionalt med beløbets størrelse. Henset til ressourceforbruget i forbindelse med fritagelsesansøgninger i 2010/2011 anser direktionen det for overvejende sandsynligt, gebyrprovenuet vil blive spist op og sikkert mere til - af ressourcer til brug for behandling af klager og/eller fritagelseansøgninger. Det bemærkes, det ikke kan fastslås med sikkerhed, om det vil være lovligt undlade opkræve gebyret. Efter direktionens vurdering bør proportionalitetshensynet imidlertid veje tungt i den samlede vurdering. Reno Djurs undlader foretage særskilt opkrævning af det i medfør af affaldsbekendtgørelsens 61, stk. 1 fastste gebyr. Indstillingen fulgtes er bekendtgørelsens fritagelsesbestemmelser.

6 6 Sag nr Forslag til budget Bilag 5.1: Forslag til budget 2013 Bilag 5.2: Forslag til gebyrblad for 2013 Resumé: Der foreligger forslag til budget 2013 for Reno Djurs ydelser. Budget 2013 kan finansieres af gebyrer, som er uændrede i forhold til Der foreligger forslag til budget 2013 for Reno Djurs I/S Basisydelse Dagrenovionsordning Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke På grundlag af budgetforslaget anbefales det, gebyrerne for 2012 fastholdes uændrede i De væsentligste forhold ved budgetforslag 2013 i forhold til budget 2012, herunder de afledte konsekvenser i forhold til gebyrerne, kan kort beskrives som følger: Basisydelse Basisydelsens gebyrer kan i 2013 fastholdes uændret som i Dagrenovion Alle dagrenovionsordningens gebyrer grundgebyrer såvel som forbrugsgebyrer - kan i 2013 fastholdes uændret som i Grundgebyret for dagrenovion er i 2013 fastlagt, så der sker en tilbageførsel af oparbejdet overskud til brugerne. Det akkumulerede overskud udgør ved udgangen af 2011 ca. 11,4 mio. kr., som forventes reduceret med ca. 3,1 mio. kr. i Gebyrindtægterne dækker således ikke renovionsordningens faktiske omkostninger. Ved fastholdelse af alle gebyrer forventes et underskud i 2013 på ca. 4,4 mio. kr. Med et forventet underskud i 2012 på 3,1 mio. kr. vil egenkapitalen ved udgangen af 2013 dermed være reduceret med i alt 7,4 mio. kr. til i alt 3,9 mio. kr. Genbrugsstioner Pr. 1. januar 2012 er gebyrprincippet i forbindelse med virksomheders brug af genbrugsstionerne ændret, så det herefter kun er virksomheder, som er tilmeldt ordningen, som skal betale det med ordningen forbundne gebyr. Primo 2012 er ca virksomheder tilmeldt ordningen, hvilket skal sammenlignes med, der i 2011 var betalende virksomheder. I medfør af affaldsbekendtgørelsens 64 skal kommuner, som kræver betaling i form af et abonnement fra tilmeldte virksomheder, gennemføre brugerundersøgelser på genbrugspladserne som grundlag for sikre en korrekt fordeling af omkostninger mellem husholdninger og virksomheder. Da der ikke er gennemført en sådan brugerundersøgelse i 2012, er omkostningernes fordeling mellem husholdninger og tilmeldte virksomheder endnu ikke verificeret. Budgetmæssigt er det foruds, den enkelte virksomhed i 2013 belaster genbrugsstionerne forholdsmæssigt i forhold til prive og sommerhuse, som det var tilfældet i Fastholdes 2012-gebyrerne for virksomheder og prive vil der under de i budgettet angivne forudsætninger oparbejdes et overskud på ca. 4 mio. kr. i Forudsætningerne må imidlertid betragtes som meget usikre.

7 7 Såfremt brugerundersøgelsen, som jf. affaldsbekendtgørelsen skal gennemføres senest 1. oktober, måtte vise, den anvendte omkostningsfordeling mellem husholdninger og virksomheder skal revideres, vil der i efteråret 2012 blive fremlagt et revideret gebyrblad til godkendelse. På dette grundlag anbefales det fastholde 2013-gebyrerne uændret som i Tømningsordning for bundfældningstanke Alle gebyrer for 2013 fastholdes uændret som i forslaget til Reno Djurs I/S budget 2013 godkendes, gebyrblad for 2013, jf. budgetforslagets kap. 7, fremsendes til kommunalbestyrelserne i Norddjurs og Syddjurs Kommuner til godkendelse. Indstillingen fulgtes.

8 8 Sag nr Ændring af vedtægtens s bestemmelse om regnskabsprincip. Bilag 6.1: Stsforvaltningen Midtjyllands brev af 7. december 2011 til Reno Djurs Bilag 6.2: Forslag til vedtægtsændring Resumé: Økonomi- og Indenrigsministeriet fastslår, rammerne for kommunale fællesskabers regnskabsføring er mere rummelige end som hidtil fortolket af Stsforvaltning Midtjylland. På det grundlag anbefales det, Reno Djurs vedtægt rulles tilbage til oprindelige bestemmelser om, regnskabsføring sker efter årsregnskabsloven. I 2006 godkendte det daværende Århus Stsamt (det kommunale tilsyn) en ændring af Reno Djurs vedtægt, så Reno Djurs regnskab kunne aflægges efter årsregnskabsloven. I 2010 gjorde Stsforvaltningen imidlertid Reno Djurs opmærksom på, kommunale fællesskaber skal føre og aflægge deres regnskaber efter regnskabsregler fasts i henhold til kommunestyrelsesloven. Stsforvaltningen anmodede derfor Reno Djurs om ændre vedtægten, så det fremgår, fællesskabets regnskab føres og aflægges i henhold til styrelseslovens regler. På dette grundlag og efter forslag fra Reno Djurs godkendte interessenterne derfor i 2011 en ændring af vedtægtens regnskabsprincipper. I november 2011 fastslog Økonomi- og Indenrigsministeriet imidlertid, i de tilfælde, hvor det kommunale fællesskab er selvstændigt regnskabsførende, og hvor der ikke i særlovgivningen er krav om regnskabsaflæggelse efter årsregnskabslovens regler, vil det ikke være i strid med kommunallovgivningen fastsætte krav om regnskabsfastsættelse efter årsregnskabsloven frem for efter de kommunale regnskabsregler. Reno Djurs har forespurgt Stsforvaltningen, om Reno Djurs vedtægt på det grundlag kan rulles tilbage til de af Århus Stsamt i 2006 godkendte vedtægter. Med brev af 7. december 2011 svarer Stsforvaltningen, det vil kræve en ændring af Reno Djurs vedtægter. Stsforvaltningen tilkendegiver samtidig, man vil være imødekommende over for en sådan anmodning. Det er administrionens opftelse, Stsforvaltningens fejlvurdering fra 2011 ikke bør være begrænsende faktor for, Reno Djurs regnskab aflægges på den måde, bestyrelse og interessenter finder mest hensigtsmæssig. Derfor anbefales det, Reno Djurs vedtægt rulles tilbage, så regnskabsaflæggelse igen kan ske efter årsregnskabslovens regler. forslag til vedtægtsændring sendes til interessenternes kommunalbestyrelser med bestyrelsens anbefaling om godkendelse. Indstillingen fulgtes.

9 9 Sag nr Øget genanvendelse af dagrenovion. Bilag 7.1: Resumé af Idékalog Ordninger for dagrenovion Bilag 7.2: Idékalog Ordninger for dagrenovion Bilag 7.3: Vurderingsparametre for nyt dagrenovionskoncept Bilag 7.4: Procesplan for gennemførelse af nyt dagrenovionskoncept Resumé: Der fremlægges et idéoplæg, der med udgangspunkt i Reno Djurs faktiske affaldsgrundlag for dagrenovion beskriver de tekniske og økonomiske konsekvenser ved øge genanvendelsen af dagrenovion. På bestyrelsesmødet den 7. december 2011 fremlagdes Miljøstyrelsens Idékalog til øget genanvendelse af dagrenovion - sortering i to eller flere fraktioner. I forlængelse heraf besluttede bestyrelsen, der på næste møde skulle fremlægges procesplan for udbygningen af husstandsindsamlingen. Inspireret af Miljøstyrelsens idékalog har administrionen med bistand fra Econet udarbejdet et oplæg, der med udgangspunkt i Reno Djurs faktiske affaldsgrundlag for dagrenovion beskriver de tekniske og økonomiske konsekvenser ved øge genanvendelsen ud fra forskellige alternive indsamlings- og behandlingsformer. Formålet med oplægget er angive de tekniske og økonomiske konsekvenser for 8 alternive scenarier for indsamling og behandling af dagrenovion fra Norddjurs og Syddjurs kommuner. Forbrænding af dagrenovion forudsættes ske på forbrændingsanlæggene i Grenaa og Aarhus, mens behandling af øvrige fraktioner forudsættes ske på anlæg andre steder i Danmark eller i udlandet. Da Miljøstyrelsens idékalog tager udgangspunkt i et affaldsopland med indbyggere, har en væsentlig del af opgaven været oversætte en række af kalogets centrale forudsætninger til Djurslandske forhold. I den forbindelse er det et centralt udgangspunkt, Reno Djurs ikke i eget regi har mulighed for etablere og drive genanvendelsesanlæg, men derimod i overensstemmelse med den hidtidige udbudsstregi købe oparbejdningsydelser på markedsvilkår i Danmark eller udlandet. De beregnede økonomiske konsekvenser er angivet som kr. pr. husstand pr. år (i modsætning til Miljøstyrelsens idékalog, som opgør konsekvenserne som kr. pr. ton). Herved kan de enkelte scenariers økonomiske konsekvenser for det nuværende renovionsgebyr angives. Idékalogets resulter er sammenftet i kalogets kapitel 2. Der er endvidere vedlagt et særskilt resumé af idékaloget (bilag 7.1). Som det fremgår af idékaloget, har indsamling af papir og organisk dagrenovion ved kilden størst indflydelse på den opnåede effektivitet i indsamlingen af affald. Øvrige fraktioner bidrager relivt mindre til den samlede indsamlingseffektivitet, fordi mængden af disse fraktioner er betydelig mindre end papir og organisk dagrenovion. Idéoplægget angiver forventede genbrugseffektiviteter og forventet økonomi ved nye systemløsninger. I en samlet vurdering af nye løsninger bør andre parametre imidlertid også indgå. Not om betydende vurderingsparametre er vedlagt dagsordenen. Et nyt dagrenovionssystem vil kunne idriftsættes ca. 18 måneder efter, principbeslutning herom er truffet. Der henvises til not om de aktiviteter, som er nødvendige gennemføre forud for idriftsættelse af et nyt dagrenovionskoncept. Danmark skal ifølge EU-lovgivningen senest 1. januar 2013 have udarbejdet og vedtaget en ny nional affaldsplan. Miljøminister Ida Auken har valgt lade denne udarbejde

10 10 som en nional ressourcestregi. Stregien forventes komme til indeholde følgende hovedindssområder: A. Det organiske affald udnyttelse af næringsstoffer n (Særskilt indsamling af organisk dagrenovion, fosfor fra bioaske og i spildevandsslam) B. Elektronikaffald - udnyttelse af sjældne eller kritiske metaller og jordarter (Skærpede krav til indsamling, udvikling af behandlingsmetoder) C. Bygge- og anlægsaffald (Mere egentligt genanvendelse, sikre udsortering af merialer med farlige stoffer som PCB) D. Affaldsproducenter med potentiale (Øget genanvendelse af fraktioner som papir, pap, plast- og metalemballager samt organisk affald fra husholdninger og servicesektor) Det skal i denne sammenhæng nævnes, EU s mål for 2020 er, 50 % af husholdningsaffaldet genanvendes. Det står endnu åbent, på hvilken måde og i hvilket omfang, den kommende ressourcestregi vil udmønte sig i krav til kommunerne. der tages stilling til, om der skal arbejdes videre mod en eller flere af de i idékaloget beskrevne systemløsninger. Der arbejdes videre mod en systemløsning for organisk dagrenovion. I den forbindelse sendes invition til miljøministeren om samarbejde.

11 11 Sag nr Koncept for nedgravede affaldsbeholdere. Bilag 8: Nedgravede affaldsbeholdere forslag til ny ordning Resumé: Administrionen fremlægger forslag til et koncept for nedgravede affaldsbeholdere. I affaldsplanen er det indeholdt som målsætning, Reno Djurs udarbejder et koncept for nedgravede affaldsbeholdere. Nedgravede affaldsbeholdere har et stort volumen (typisk 3-5 m3), og har derved en stor kapacitet, mens kun en lille del af beholderen er over terræn. Nedgravede affaldsbeholdere kan anvendes til både almindelig dagrenovion (restaffald) og til genanvendeligt affald som f.eks. flasker og papir. Nedgravede affaldsbeholdere har ikke mindst den fordel, udgifterne til affaldshåndteringen kan minimeres i områder, hvor der er større affaldsmængder. Selve etableringen af nedgravede affaldsbeholdere er relivt dyr, men tømningsudgifter er normalt lavere i forhold til mængden af affald, hvorved der set over en årrække kan være en samlet besparelse. Herudover er der f.eks. i boligbebyggelser ofte en tidsbesparelse til ejendommens interne håndtering af affald, hvor ejendomsfunktionærer skal anvende mindre tid på affaldshåndtering, når der anvendes nedgravede affaldsbeholdere. De brugere, der kan tænkes have interesse i benytte nedgravede beholdere, er fx: Boligforeninger, boligselskaber og lign. Husstande i bymiljøer Sommerhusområder Reno Djurs I/S på offentlige lokaliteter og på genbrugsstioner Kommunerne (offentlige lokaliteter Erhverv Anvendelse af nedgravede affaldsbeholdere har i de seneste år vundet større udbredelse i mange kommuner. Reno Djurs er fra bl.a. et boligselskab blevet opfordret til tilbyde løsninger med nedgravede affaldsbeholdere. Der foreligger en konceptbeskrivelse til en affaldsløsning, hvor brugerne og Reno Djurs får mulighed for indsamle restaffald, papir/pap og glas/flasker i nedgravede affaldsbeholdere. De med konceptet forbundne gebyrer er indeholdt i Reno Djurs budget og gebyrblad for 2013, jf. dagsordenens pkt Reno Djurs ydelser udvides som beskrevet i afsnit 2.2 i notet Nedgravede affaldsbeholdere forslag til ny ordning. Indstillingen fulgtes.

12 12 Sag nr Mulighed for udnyttelse af overskudsvarme fra NRGi s s gasindvindingsanlæg. Bilag 9: Estimerede omkostninger ved udnyttelse af overskudsvarme Resumé: Der foreligger en vurdering af konsekvenserne ved omstille varmeforsyningen til Reno Djurs administrionsbygninger i Glved fra el til overskudsvarme fra NRGi s gasanlæg. Trods visse usikkerhedsmomenter anbefales det gennemføre projektet. NRGi Lokalvarme ejer og driver et gasindvindingsanlæg, som er etableret på den nu nedlukkede del af Reno Djurs deponeringsanlæg. I medfør af en samarbejdsaftale fra 1996 stiller Reno Djurs methangassen fra deponeringsanlægget frit til rådighed for NRGi, idet Reno Djurs som modydelse har fået et omkostningsfrit gasafværgeprojekt. Fra gasindvindingsanlægget pumpes gassen via en trykledning til et kraftvarmeanlæg (gasmotoranlæg) ved Balle, som producerer el til nettet og fjernvarme til Balle by. Med henblik på optimere gasudnyttelsen har NRGi suppleret gasindvindingsanlægget med en separ gasmotor, som kan udnytte gas af en dårligere kvalitet end den, som pumpes til gasmotoranlægget ved Balle. Den nye gasmotor producerer el til nettet. Overskudsvarme fra anlægget bortkøles. NRGi har tilbudt, Reno Djurs kvit og frit kan udnytte overskudsvarmen fra gasmotoren. Opvarmningen i Reno Djurs 2 administrionsbygninger er baseret på el. Med henblik på vurdere, om det vil være meningsfuldt omstille den nuværende varmeforsyning, så den baseres på overskudsvarme, har administrionen ladet Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S udarbejde et teknisk skitseprojekt inkl. økonomivurdering. Med omstilling til et vandbåret varmesystem vil driftsomkostningerne til opvarmning kunne reduceres kraftigt hvilket til gengæld kræver en relivt stor investering. Med en estimeret investering på ca. 1 mio. kr. vil de årlige driftsomkostninger baseret på kendte forudsætninger kunne reduceres med ca kr./år. Det svarer til en simpel tilbagebetalingstid på 14 år. En række usikkerheder kan imidlertid betyde ændringer af projektets økonomi. Den forventede elprisudvikling taler for en forbedring af projektets økonomi, mens en eventuel udfasning af gasanlægget som følge af gasmangel vil indebære en forværring af projektets økonomi. Ud over ovennævnte økonomiske ræsonnementer har projektet en grøn, ressource- og klimavenlig profil, som nurligvis bør indgå i den samlede afvejning. Henset til projektets tilbagebetalingstid i forening med usikkerheden forbundet med gasleverancen kan projektet ikke entydigt betragtes som traktivt. I en samlet vurdering bør miljøhensyn samt forventet elprisudvikling imidlertid tillægges stor vægt. det beskrevne projekt realiseres, såfremt resultet af et konkret udbud af anlægsprojektet ikke overstiger det foreliggende estim over anlægsomkostninger. Indstillingen fulgtes.

13 13 Lukket dagsordenpunkt Sag nr En personalesag.

14 14 Sag nr Evt. - Jens Meilvang orienterede om en voldssag på Drammelstrup Genbrugsstion. - Efter spørgsmål fra Mads Nikolajsen drøftedes indsamling af papir/pap fra offentlige institutioner. Underskrevet: Jens Meilvang Mads Nikolajsen Carsten Bech Flemming Hansen

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-13 Til orientering/efterretning 2-13 Årsregnskab for 2012 3-13 Revisionsprotokol 4-13 Administrionsgebyr for virksomheder

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 9- Årsregnskab 2017 10- Revisionsprotokol 11- Valg af revisor for 20 12- Budget 20 13- Udbud af afsætning af flasker, glas og dåser

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning af repræsentanter

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-16 Årsregnskab 2015 2-16 Revisionsprotokol 3-16 Valg af revisor for 2016 4-16 Budget 2017 5-16 Reguliv for tømningsordning for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-14 Regnskab for 2. kvartal 2014 24-14 Forslag til affaldsplan indkomne høringssvar 25-14 Fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-18 Orientering om Reno Djurs 2-18 Mødeplan 2018 3-18 Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse 4-18 Affaldsplan 2019-2024 5-18

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12-12 13-12 14-12 15-12 16-12 17-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 1. kvartal 2012 Arbejdsmiljø ved håndtering af

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-19 Årsregnskab 2018 2-19 Revisionsprotokol 3-19 Henlæggelser til fremtidige investeringer 4-19 Udbud af indsamling af dagrenovion

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-18 Temadrøftelse 33-18 Regnskab for 1. halvår 2018 34-18 Proces for affaldsplan 35-18 Henlæggelser til fremtidige investeringer

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-17 Årsregnskab 2016 2-17 Revisionsprotokol 3-17 Valg af revisor for 2017 4-17 Personalemæssig normering af genbrugsstionerne

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE. maj 20 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-18 Regnskab for 1. kvartal 2018 20-18 Affaldsplan 21-18 Bestyrelsesseminar 22-18 Udbud af indsamling af dagrenovion 23-18 Henlæggelser

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 26-12 27-12 28-12 29-12 30-12 31-12 32-12 33-12 34-12 35-12 36-12 37-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 3. kvartal

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-13 Til orientering/efterretning 20-13 Regnskab for 2. kvartal 2013 21-13 Udbud af indkøb af renovationsbeholdere 22-13

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 14-14 Regnskab for 1. kvartal 2014 15-14 Optagelse af anlægslån 16-14 Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden 17-14 Samarbejdsaftale

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 Dagsorden: 20-16 Stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste 21-16 Regnskab for 2. kvartal 2016 22-16 Fremtidens dagrenovionssystem nyt udbud? 23-16 Opfølgning på ejerstregi

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-14 Regnskab for 3. kvartal 2014 33-14 Mødeplan 2015 34-14 Anlægsbudget for deponeringsanlæggets etape III 35-14 Genbrugsstionernes

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-15 Årsregnskab 2014 2-15 Revisionsprotokol 3-15 Valg af revisor for 2015 4-15 Budget 2016 5-15 Udbud af anlæg af deponeringsanlæggets

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-15 Regnskab for 3. kvartal 2015 24-16 Mødeplan 2016 25-15 Prisstigning på affaldsforbrænding 26-15 Kommunal ejerstregi for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 33-16 Regnskab for 3. kvartal 2016 34-16 Mødeplan 2017 35-16 Indkaldelse af idéer til offentligt/priv samarbejde 36-16 Dialogmøde

Læs mere

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Ressourcestrategi med fokus på organisk affald v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Køreplan for et ressourceeffektivt EU fra 2011 - Vision frem til 2050 I 2020 bliver affald forvaltet som en ressource. Affaldet

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl. 9.00 hos Reno Djurs I/S Dagsorden: 18-12 19-12 20-12 21-12 22-12 23-12 24-12 25-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 2. kvartal 2012 Påbud

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 39-18 Oplæg fra DTU 40-18 Regnskab for 3. kvartal 2018 41-18 Mødeplan 2019 42-18 Fælleskommunalt udbud af genanvendelse

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Gebyrer Gebyrer Ikrafttræden Opkrævning af gebyrer via CVRregistret fra 1.1.2010 Opkrævning af gebyr for virksomheders adgang til genbrugspladser fra 1.1.2010. Undtagelser

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer Ressourcestrategi for affaldshåndtering 2013-18/24: 18/24: drivere, mulige mål og initiativer v/morten Carlsbæk, Miljøstyrelsen Den tørre del af husholdningsaffaldet DAKOFA konference 5. februar 2013 Er

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Ressourcestrategi og affaldsstrømme

Ressourcestrategi og affaldsstrømme Ressourcestrategi og affaldsstrømme Seminar on Automation in Waste Handling systems May 13th, 2013 Inge Werther, DAKOFA Ressourceeffektivitet affaldet som ressource Miljøminister Ida Auken 2 kriser, der

Læs mere

Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald

Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald v/suzanne Arup Veltzé, DAKOFA Konference Fossil frit Thy den 21. juni 2012 Disposition Ressourceeffektivt Europa Ressourceeffektivitet og organisk affald

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model for ændret affaldsbehandling i Horsens I forbindelse med udarbejdelse af affaldsplan for Horsens Kommune

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. ("Fællesskabet") CVR: 13507406

VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. (Fællesskabet) CVR: 13507406 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab KARA/Noveren I/S ("Fællesskabet") CVR: 13507406 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted bestemmes af Fællesskabets

Læs mere

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Reno Djurs den helt korte Kommunalt fællesskab (I/S) 2 interessenter (Norddjurs og Syddjurs); oprindeligt

Læs mere

Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne

Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne Notat Dato: 5. september 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Evaluering af ordning for virksomheders brug af genbrugsstationerne Forhistorien Gennem de seneste fire år har virksomheders brug af

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1)

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Alle kommuner Jord & Affald J.nr. 7759-00014 Ref. bpc, awd, cfm Den 10. juli 2009 Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Den 28. maj 2009 vedtog Folketinget en ændring

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen?

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Mette Marie Nielsen & Alan Sørensen Miljøstyrelsen De 4 tog - Input til ny affaldsplan Advisory board for CØ EU s CØpakke Evaluering af RS1

Læs mere

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 By- og Udviklingsforvaltningen Affaldsgebyrer i 2012 for og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 Renovation, Administration Juni 2011 Affaldsgebyrer for. Forudsætninger:

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området 1. Beskrivelse af området Miljø- og teknikudvalgets budget er fordelt på 2 bevillingsområder: det skattefinansierede og det brugerfinansierede. På det brugerfinansierede område er der udgifter for i alt

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Bemærkninger til affaldsbekendtgørelsen

Bemærkninger til affaldsbekendtgørelsen NOTAT Bemærkninger til affaldsbekendtgørelsen Notatet indeholder bemærkninger af mere principiel karakter til affaldsbekendtgørelsen. 01.09.2017 Side 1 af 5 J.nr. NIR 11.7.16-01 Indledning Miljøstyrelsen

Læs mere

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Emne: Evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Til: sagen Dato: 10. oktober 2018 Sagsbeh.: aja Sagsnr.: I affaldshåndteringsplan 2014-2024 er

Læs mere

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi Notat Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi 14. oktober 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-95 1. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål Genanvendelsesmål

Læs mere

Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015

Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015 Miljøstyrelsens sagsbehandling af kommunale behandlingsanlægs anmeldelse om fortsat behandling af kildesorteret erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til affaldsgebyrer og tilhørende gebyrblad for

Læs mere

Vedtægter Nye vedtægter Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted Uændret. 1.2 Fællesskabets hjemsted

Vedtægter Nye vedtægter Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted Uændret. 1.2 Fællesskabets hjemsted UDKAST Ændring af vedtægter for KARA/Noveren I/S 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1/7 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er "I/S REFA Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland- Falster". Interessentskabets hjemsted er Nykøbing Falster. 2. Interessenter

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Fraværende: Anders Korsbæk Jensen SAG NR. DAGSORDEN SIDE 29. Gebyr- og rentepolitik i Energi Viborg-koncernen 86 30. Opdering af den finansielle politik 88

Læs mere

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Notat Dato: 8. marts 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Indledning Såfremt der træffes principbeslutning om at arbejde videre mod indførelse

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere