BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol"

Transkript

1 BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-19 Årsregnskab Revisionsprotokol 3-19 Henlæggelser til fremtidige investeringer 4-19 Udbud af indsamling af dagrenovion 5-19 Budget Affald i kommunale institutioner 7-19 Ejerstregi 8-19 Proces for affaldsplan 9-19 Bestyrelsesseminar Til orientering/efterretning Evt. Niels Basballe deltog som stedfortræder for Mads Nikolajsen

2 2 Sag nr Årsregnskab 2018 Bilag 1.1: Årsrapport 2018 Bilag 1.2: Resumé af årsregnskab for 2018 Resumé: Årsregnskab for 2018 fremlægges til bestyrelsens godkendelse. Der foreligger årsregnskab for perioden 1. januar 31. december 2018 for Reno Djurs samlede aktiviteter, bestående af: Basisydelser Dagrenovion Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke Årsrapport 2018 samt et regnskabsresumé er vedlagt dagsordenen. Med det givne marked for køb af eksterne affaldsbehandlingsydelser anser ledelsen årets result for være tilfredsstillende. Som led i behandlingen af årsrapport 2017 besluttede bestyrelsen på møde den 21. marts 2018 (sag nr. 9-18), der fremadrettet afrapporteres affaldsparametre. Dette ønske er imødekommet i den foreliggende årsrapport. Den formelle procedure vedrørende regnskabsaflæggelse er fastlagt i vedtægtens 9: Årsregnskabet tillige med revisionens bemærkninger forelægges på ordinært bestyrelsesmøde i marts måned til bestyrelsens godkendelse. Regnskabet med revisionens bemærkninger og bestyrelsens vedtagelse sendes inden udgangen af april måned til interessenternes orientering og til det kommunale tilsyn inden udgangen af juni måned. Regnskabet er revideret af Beierholm Stsautoriseret Revisionsaktieselskab. Revisionen er uden forbehold. Reno Djurs årsrapport 2018 godkendes. Indstillingen fulgtes.

3 3 Sag nr Revisionsprotokol Bilag 2: Revisionsprotokoll årsrapport 2018 Resumé: Reno Djurs revisor har fremsendt revisionsprotokol vedrørende Reno Djurs årsrapport Beierholm Stsautoriseret Revisionsaktieselskab har fremsendt revisionsprotokoller af vedrørende Årsrapport for Som det fremgår af revisionsprotokollet, har revisionen ikke givet anledning til bemærkninger. Revisionskonklusionen (side 2) lyder som følger: Godkender bestyrelsen årsrapporten for 2018 i dens nuværende form, og fremkommer der ikke under bestyrelsens behandling væsentlige nye oplysninger, vil vi forsyne den med en revisionspåtegning uden modifikioner af konklusioner og fremhævelser m.v. revisionsprotokollet tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

4 4 Sag nr Henlæggelser til fremtidige investeringer Bilag 3.1: Høringssvar A Bilag 3.2: Høringssvar B Bilag 3.3: Høringsnot Resumé: Der foreligger result af offentlig høring om tillæg til affaldsplan. Et flertal af Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 15. august 2018 (sag nr ) fastsætte et investeringsbidrag på 100 kr./enhed/år (ekskl. moms), som pålignes som en del af grundgebyret for helårsboliger fra og med 2019, godkende et forslag til tillæg til affaldsplanen, fremsende forslag til investeringsbidrag samt tillæg til affaldsplan til interessenterne med anbefaling, tillægget til affaldsplan sendes i offentlig høring i 8 uger forud for godkendelse af plantillæg såvel som investeringsbidrag. Efter Norddjurs Kommunes og Syddjurs Kommunes godkendelse har forslag til tillæg til affaldsplanen været i offentlig høring i 8 uger. Høringen er gennemført i perioden fra den 14. november 2019 til den 11. januar Der er indkommet to anonyme høringssvar (vedlagt som bilag). Administrionen har i vedlagte høringsnot kommenteret høringssvarene. Såfremt de to kommunalbestyrelser træffer endelig beslutning om investeringsbidragets opkrævning, vil investeringsbidraget blive opkrævet sammen med 2. re af renovionsgebyret i august bestyrelsen tager stilling til, om resultet af høringen giver anledning til ændre tillæg til affaldsplanen og/eller investeringsbidrag, sagen fremsendes til interessenternes endelige godkendelse på grundlag af bestyrelsens anbefaling. Sagen fremsendes til interessenternes endelige godkendelse uden ændringer. Jens Meilvang er imod investeringsbidraget.

5 5 Sag nr Udbud af indsamling af dagrenovion Bilag 4: Result af EU-udbud Resumé: Der foreligger result af udbud for indsamling af dagrenovion, som er gennemført i vinteren 2018/19. Bestyrelsen traf på møde den 23. maj 2018 (sag nr ) beslutning om følgende principper vedrørende den kommende kontrakt for indsamling af dagrenovion, som skal gælde fra 1. januar 2020: Udbuddet baseres på den nuværende renovionsordning. Kontraktperioden fastsættes til to år med mulighed for forlængelse i op til to år; det vil sige, kontrakten løber i 2020 og 2021 med mulighed for forlængelse frem til og med I udbuddet indbygges option for anvendelse af 2. generions biodiesel (HVO). I bestyrelsens beslutning om indbygge option for anvendelse af biodiesel indgik overvejelse om anvende HVO biodiesel, såfremt merprisen herved i forhold til basisprisen med konventionel diesel højst udgør 1,5 mio. kr. ekskl. moms samlet for entrepriserne i udbuddet, svarende til 30 kr. pr. husstand i gennemsnit. Udbuddet er gennemført i vinteren 2019 med tilbudsfrist den 6. februar Resultet af udbuddet fremgår af vedlagte bilag 4. resultet af udbuddet tages til efterretning, samt bestyrelsen beslutter, om udbuddets option om biodiesel skal tages i anvendelse, og i den forbindelse, om der eventuelt skal fastsættes principper for tilbagevenden til traditionel diesel i tilfælde ugunstig prisudvikling (hvis merprisen for biodiesel eksempelvis måtte stige mere end 10 % end merprisen på tilbudstidspunktet). Indstillingen fulgtes for hvad angår 1.. Et flertal af bestyrelsen (Niels Ole Birk, Jens Meilvang, Jørgen Ivar Brus Mikkelsen og Niels Basballe) ønsker ikke anvende optionen for biodiesel. Kim Lykke Jensen og Mette Foged ønsker optionen anvendt. Option for alternive drivmidler tages i anvendelse ved fremtidigt udbud.

6 6 Sag nr Forslag til budget 2020 Bilag 5.1: Forslag til budget 2020 Bilag 5.2: Forslag til gebyrblad for 2020 Resumé: Der foreligger forslag til budget 2020 for Reno Djurs ydelser samt forslag til gebyrblad Der foreligger forslag til budget 2020 for Reno Djurs Basisydelse (dvs. aktiviteter på anlægget i Glved) Dagrenovionsordning Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke De vigtigste opmærksomhedspunkter er en række forhold, som har betydning for renovionsgebyrets størrelse: - Et netop gennemført udbud af indsamling af dagrenovion m.v. resulterer i øgede indsamlingspriser fra og med Der er prisstigning på affaldsforbrænding - Der har i 2018 været underskud på driften af genbrugsstionerne De væsentligste forhold ved budgetforslag 2020, herunder de afledte konsekvenser i forhold til gebyrerne, beskrives i det følgende. Der henvises i den forbindelse til forslaget til gebyrblad for 2020, hvor anbefalede gebyrændringer er angivet med rød skrift. Aktiviteter i Glved Det anbefales, gebyrer i 2020 fastholdes som i 2019, undtagen for hvad angår nedenstående: Forbrændingsegnet affald Aarhus Kommune har med virkning fra 2019 øget prisen på affaldsforbrænding med 50 kr. pt. ton (ekskl. moms). Denne prisstigning er tillagt det hidtidige gebyr: Gebyr 2019 (kr./ton ex moms) 2020 (kr./ton ex moms) Småt brændbart Stort brændbart Sortering Den nuværende prissætning for sortering af affald dækker ikke de faktiske drifts- og kapitalomkostninger, hvorfor det anbefales øge gebyret: Gebyr (kr./ton ex moms) (kr./ton ex moms) Sortering

7 7 Dagrenovion og genbrugsstioner ( renovionsgebyr ) Reno Djurs renovionsgebyrer har været uændrede i 10 år 1. Nedenstående figur viser de seneste 10 års gebyr for det mest anvendte renovionsydelse (14-dages tømning af 240 l restaffaldsbeholder): Gebyr (240 l restaffald m. 14-dagestømning) I 2020 vil de nuværende gebyrer ikke kunne dække de planlagte omkostninger i de ordninger, renovionsgebyret dækker. Nedenstående oversigt angiver det samlede renovionsgebyr for 2019 for Reno Djurs mest benyttede ydelse for husstande, nemlig 14-dages tømning af 240-liters beholder til restaffald. Gebyret er i højre søjle tillagt gebyrelementer, som anbefales forøget i På tilsvarende vis er angivet en oversigt for det mest benyttede gebyr for sommerhuse, nemlig 23 årlige tømninger af en 140-liters beholder til restaffald. Ændring af grundgebyr og forbrugsgebyr for husstande Prisstigning Gebyr Gebyrelement (inkl. moms) (inkl. moms) Grundgebyr for husstande Genbrugsstioner Husstandsindsamling papir/pap Kuber 5 4. Investeringsbidrag (option) Tillæg for biodiesel (option) 48 6.Fællesomkostninger 9 Forbrugsgebyr, eksempel, 240 l hver 2. uge Prisstigning på affaldsforbrænding Tømning af beholder 119 I alt Grundgebyret for en husstand anbefales forøget fra nuværende kr. (inkl. moms) pr. år med 123 kr. om året til kr. (inkl. moms) om året. Hertil kommer eventuelt investeringsbidrag på 125 kr. (inkl. moms) pr. år samt eventuel anvendelse af biodiesel på 48 kr. (inkl. moms) pr. år. Med valg af begge disse elementer vil grundgebyret for husstande udgøre kr. (inkl. moms) pr. år. 1 Det kan oplyses, forbrugerprisindekset i samme periode (december 2008-december 2018) er steget 13,3 %.

8 8 Ændring af grundgebyr og forbrugsgebyr for sommerhuse Prisstigning Gebyr Gebyrelement (inkl. moms) (inkl. moms) Grundgebyr for husstande Genbrugsstioner Husstandsindsamling papir/pap 3. Kuber 5 4. Investeringsbidrag (option) 5.Tillæg for biodiesel (option) Fællesomkostninger 9 Forbrugsgebyr, eksempel, 140 l med 23 årlige tømninger Prisstigning på affaldsforbrænding Tømning af beholder 124 I alt Grundgebyret for et sommerhus stiger fra nuværende kr. (inkl. moms) pr. år med 72 kr. om året til kr. (inkl. moms) om året. Hertil kommer eventuel anvendelse af biodiesel på 48 kr. (inkl. moms) pr. år. Med valg af dette vil grundgebyret for sommerhuse udgøre kr. (inkl. moms) pr. år. I det følgende kommenteres de angivne gebyrelementer med prisstigning nærmere: 1. Genbrugsstioner Som det fremgår af Reno Djurs årsrapport 2018, har renovionsgebyret ikke dækket genbrugsstionernes driftsomkostninger. De øgede driftsomkostninger er en konsekvens af mange bække små, blandt andet øget bemanding, fysisk indretning til Gi det videre -konceptet, mindre lønrefusion, øget arealleje samt øgede transportomkostninger. Administrionens forslag til budget 2020 opererer med en prisstigning på 46 kr./enhed (ekskl. moms). 2. Husstandsindsamling papir/pap Prisstigningen er en konsekvens af 1) det netop gennemførte udbud af indsamling af dagrenovion, som indebærer højere tømningspriser på beholdere, herunder beholderen til papir/pap, som finansieres over renovionens grundgebyr, og 2) reducerede afregningspriser såvel som mængder af papir/pap, som indebærer, administrionen har reduceret de forventede indtægter i forslag til budget Kuber Prisstigningen er en konsekvens af det netop gennemførte udbud af indsamling af dagrenovion, som indebærer højere tømningspriser på kuber. 4. Investeringsbidrag Et flertal af Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 15. august 2018 (sag nr ) fastsætte et investeringsbidrag på 100 kr./enhed/år (ekskl. moms), som pålignes som en del af grundgebyret for helårsboliger fra og med 2019.

9 9 Efter Norddjurs Kommunes og Syddjurs Kommunes godkendelse har forslag til tillæg til affaldsplanen været i offentlig høring i 8 uger. Høringen er gennemført i perioden fra den 14. november 2019 til den 11. januar Endelig beslutning om påligne investeringsbidraget kræver endelig vedtagelse i de to kommuner. 5. Tillæg for biodiesel Bestyrelsen traf på møde den 23. maj 2018 (sag nr ) beslutning om blandt andet indbygge option for anvendelse af 2. generions biodiesel (HVO) i udbuddet vedrørende den kommende kontrakt for indsamling af dagrenovion, som skal gælde fra 1. januar I bestyrelsens beslutning om indbygge option for anvendelse af biodiesel indgik overvejelse om anvende HVO biodiesel, såfremt merprisen herved i forhold til basisprisen med konventionel diesel højst udgør 1,5 mio. kr. ekskl. moms samlet for entrepriserne i udbuddet, svarende til 30 kr. pr. husstand i gennemsnit. Udbuddets option indebærer en tilbudt ekstraomkostning på kr (ekskl. moms), svarende til en merpris pr. husstand og sommerhus på 48 kr. (inkl. moms). 6. Fællesomkostninger m.v. Reno Djurs budget for fællesomkostninger anbefales øget i 2020, hvilket blandt andet skyldes behovet for lånoptagelse og de heraf afledte omkostninger til renter såvel som garantiprovision til ejerkommunerne. 7. Prisstigning på affaldsforbrænding Aarhus Kommune øger i 2019 prisen på affaldsforbrænding fra 440 kr./ton (ekskl. moms) til 490 kr./ton (ekskl. moms). Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 12. december 2018 (sag nr ), underdækningen i 2019 finansieres ved nedskrivning af Reno Djurs egenkapital. Prisstigningen bør optages på gebyrerne i Tømning af beholder Prisstigningen er en konsekvens af det netop gennemførte udbud af indsamling af dagrenovion, som indebærer højere tømningspriser på beholdere, herunder beholdere til restaffald. Det bemærkes, forslaget til gebyrblad for 2020 ikke indeholder investeringsbidrag og tillæg for biodiesel. Tømningsordning for bundfældningstanke Det anbefales, gebyrerne for 2020 fastholdes som i forslaget til Reno Djurs budget 2020 godkendes, forslaget til gebyrblad 2020 godkendes, samt forslaget til gebyrblad 2020 fremsendes til kommunalbestyrelserne i Norddjurs og Syddjurs til godkendelse.

10 10 Indstillingen fulgtes. Administrionen undersøger besparelsesmuligheder, der ikke påvirker serviceniveauet. Bestyrelsen ønsker undersøgt, om tidsplanen for budgetlægning kan ændres i vedtægten med henblik på en mere smidig budgetprocedure.

11 11 Sag nr Affald i kommunale institutioner Bilag 6: Styr på affald i kommunale institutioner på Djursland Resumé: Der foreligger forslag til gennemførelse af et fælles koncept for affaldshåndtering i kommunale institutioner i Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune. Reno Djurs har i en årrække arbejdet med affaldsforebyggelse i de kommunale institutioner. Formålet med projektet er forebygge affaldsdannelse samt optimere affaldshåndtering og ressourceudnyttelse i kommunale institutioner i Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune. Erfaringerne fra projektet er, der er et stort potentiale for dels forbedre affaldshåndteringen, dels minimere affaldsmængder i kommunale institutioner. Projektet viser også, der er nogle barrierer for realisere potentialerne, og der er stor forskel på, hvordan affaldshåndteringen fungerer i praksis i de forskellige institutioner og institutionstyper. Som grundlag for optimere affaldshåndteringen er der foretaget en kortlægning af ordninger i andre kommuner, ligesom der i en prøveperiode er testet forskellige affaldsordninger i udvalgte institutioner. Der er ligeledes set på ansvars- og opgavefordelingen internt på institutionerne og i samspillet med forvaltning og arbejdssted. Arbejdet er fulgt af en følgegruppe bestående af repræsentanter fra Norddjurs og Syddjurs Kommuner samt Reno Djurs. På baggrund af de hidtidige erfaringer, den gennemførte kortlægning og test af affaldsordninger (afrapporteret i selvstændig rapport) er der udarbejdet et konkret forslag til en fælles affaldsmodel for de kommunale institutioner. Forslaget har som målsætning gøre de kommunale institutioner i Norddjurs og Syddjurs til frontløbere for god affaldshåndtering og affaldsforebyggelse. Gennemførelse af den beskrevne ordning vil få tekniske, økonomiske og organisoriske konsekvenser for både kommunerne og Reno Djurs. Der henvises i den forbindelse til forslaget, som vil blive fremlagt på mødet. bestyrelsen drøfter forslaget med henblik på afgive en anbefaling til ejerkommunerne. Forslaget fremsendes til kommunerne med bestyrelsens anbefaling.

12 12 Sag nr Ejerstregi Bilag 7.1: Nuværende ejerstregi Bilag 7.2: Forslag til ny ejerstregi Resumé: Efter en gennemført proces med deltagelse af NTM Syddjurs og MTU Norddjurs foreligger der forslag til ny ejerstregi for Reno Djurs, som forud for endelig politisk behandling i ejerkommunerne fremlægges til høring i Reno Djurs bestyrelse. Reno Djurs ejerkommuner besluttede i sommeren 2018 evaluere ejerstregien for Reno Djurs med bistand fra advokfirmaet Horten. På grundlag af den herefter gennemførte proces, hvor NTM Syddjurs og MTU Norddjurs har deltaget i en fælles møderække, foreligger der udkast til en revideret, fælles ejerstregi. Forslaget til ny ejerstregi har været behandlet i MTU Norddjurs den 26. februar 2019 og i NTM Syddjurs den 5. marts Begge udvalg har besluttet sende forslaget i høring hos Reno Djurs inden endelig vedtagelse i kommunalbestyrelsen. forslaget til ny ejerstregi drøftes med henblik på eventuelt afgive høringssvar til ejerkommunerne. Bestyrelsen ønsker ikke afgive høringssvar.

13 13 Sag nr Tidsplan for affaldsplan Bilag 8: Forslag til tidsplan for affaldsplan Resumé: I forlængelse af processen vedrørende ejerstregi for Reno Djurs fremlægges forslag til tidsplan for den kommende affaldsplanproces. Bestyrelsen besluttede på mødet den 15. august 2018 (sag nr ), Affaldsplanprocessen igangsættes efter ejerstregiens evaluering. Proces- og aktivitetsplan godkendes. I forlængelse af processen vedrørende ejerstregi har administrionen ajourført den oprindelige tidsplan for affaldsplanprocessen. I henhold til den ajourførte tidsplan (vedlagt som bilag) vil en ny, fælleskommunal affaldsplan kunne vedtages i sommeren I forhold til dette tidsperspektiv skal det bemærkes, en ny, nional affaldsplan forventes vedtaget i foråret Den nye nionale plan skal erstte den nuværende Danmark uden affald - Ressourceplan for affaldshåndtering Det kan i den forbindelse oplyses, Miljøstyrelsen planlægger sende forslag til ny nional affaldsplan, nye branchefælles standarder for indsamling og sortering af husholdningsaffald samt og en revideret affaldsbekendtgørelse, som følger af EU s nye affaldsdirektiv, i høring i januar tidsplanen for affaldsplanprocessen godkendes. Indstillingen fulgtes.

14 14 Sag nr Bestyrelsesseminar Bilag 9: Oplæg til bestyrelsesseminar Resumé: Der fremlægges forslag til et bestyrelsesseminar med fokus på bestyrelsens arbejde. På baggrund af bestyrelsens drøftelser herom fremlægges der forslag til et bestyrelsesseminar med fokus på bestyrelsens arbejde. Det foreslåede seminar har som udgangspunkt, bestyrelsen i løbet af indeværende valgperiode skal træffe væsentlige beslutninger vedrørende renovionssystemets indretning, som vil få konsekvenser for borgere, kommuner og Reno Djurs. I beslutningsprocessen vil bestyrelsen blive stillet over mange komplekse dilemmaer i krydsfeltet mellem ejerønsker, bestyrelsesansvar og kundernes ønsker og behov. Formålet med seminaret er understøtte det fælles fundament for bestyrelsens arbejde, herunder skabe en større forståelse for de dilemmaer, folkevalgte bliver mødt med i bestyrelsen for et 60-selskab - uanset om der er tale om nye eller erfarne bestyrelsesmedlemmer. Seminaret skal samtidig ses som en udløber af processen om den nye ejerstregi for Reno Djurs, der har fokus på fælles retning og samarbejdsrelioner mellem Reno Djurs bestyrelse og de to ejerkommuners udvalg/kommunalbestyrelser. forslaget til bestyrelsesseminar drøftes. Der stiles mod et seminar i november 2019.

15 15 Sag nr Til orientering/efterretning Bilag 10.1: Not med orienterings- og efterretningssager Bilag 10.2: Nytilmeldte grundgebyrer Bilag 10.3: Brev fra Ankestyrelsen Der foreligger not med orienterings- og efterretningssager. Toges til efterretning.

16 16 Sag nr Evt. Intet under dette pkt. Underskrevet: Kim Lykke Jensen Mette Foged Jens Meilvang Niels Basballe Jørgen Ivar Brus Mikkelsen Niels Ole Birk

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 9- Årsregnskab 2017 10- Revisionsprotokol 11- Valg af revisor for 20 12- Budget 20 13- Udbud af afsætning af flasker, glas og dåser

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-18 Temadrøftelse 33-18 Regnskab for 1. halvår 2018 34-18 Proces for affaldsplan 35-18 Henlæggelser til fremtidige investeringer

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-16 Årsregnskab 2015 2-16 Revisionsprotokol 3-16 Valg af revisor for 2016 4-16 Budget 2017 5-16 Reguliv for tømningsordning for

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-14 Regnskab for 2. kvartal 2014 24-14 Forslag til affaldsplan indkomne høringssvar 25-14 Fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-18 Regnskab for 1. kvartal 2018 20-18 Affaldsplan 21-18 Bestyrelsesseminar 22-18 Udbud af indsamling af dagrenovion 23-18 Henlæggelser

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning af repræsentanter

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-17 Årsregnskab 2016 2-17 Revisionsprotokol 3-17 Valg af revisor for 2017 4-17 Personalemæssig normering af genbrugsstionerne

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-13 Til orientering/efterretning 2-13 Årsregnskab for 2012 3-13 Revisionsprotokol 4-13 Administrionsgebyr for virksomheder

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-18 Orientering om Reno Djurs 2-18 Mødeplan 2018 3-18 Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse 4-18 Affaldsplan 2019-2024 5-18

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 39-18 Oplæg fra DTU 40-18 Regnskab for 3. kvartal 2018 41-18 Mødeplan 2019 42-18 Fælleskommunalt udbud af genanvendelse

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 Dagsorden: 20-16 Stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste 21-16 Regnskab for 2. kvartal 2016 22-16 Fremtidens dagrenovionssystem nyt udbud? 23-16 Opfølgning på ejerstregi

Læs mere

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer NOTAT Dato: 27. februar 2019 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer 1 Baggrund og resultat Reno Djurs udbød den 21.

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE. maj 20 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-15 Regnskab for 3. kvartal 2015 24-16 Mødeplan 2016 25-15 Prisstigning på affaldsforbrænding 26-15 Kommunal ejerstregi for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-14 Regnskab for 3. kvartal 2014 33-14 Mødeplan 2015 34-14 Anlægsbudget for deponeringsanlæggets etape III 35-14 Genbrugsstionernes

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-15 Årsregnskab 2014 2-15 Revisionsprotokol 3-15 Valg af revisor for 2015 4-15 Budget 2016 5-15 Udbud af anlæg af deponeringsanlæggets

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 14-14 Regnskab for 1. kvartal 2014 15-14 Optagelse af anlægslån 16-14 Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden 17-14 Samarbejdsaftale

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-13 Til orientering/efterretning 20-13 Regnskab for 2. kvartal 2013 21-13 Udbud af indkøb af renovationsbeholdere 22-13

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12-12 13-12 14-12 15-12 16-12 17-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 1. kvartal 2012 Arbejdsmiljø ved håndtering af

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 33-16 Regnskab for 3. kvartal 2016 34-16 Mødeplan 2017 35-16 Indkaldelse af idéer til offentligt/priv samarbejde 36-16 Dialogmøde

Læs mere

estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

estyrelsesmøde den 21. marts 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde estyrelsesmøde den 21. marts 2012 20 Udskrift af beslutningsprotokol beslutning Dagsorden: 1-12 2-12 3-12 4-12 5-12 6-12 7-12 8-12 9-12 10-12 11-12 Til orientering/efterretning Årsregnskab

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 26-12 27-12 28-12 29-12 30-12 31-12 32-12 33-12 34-12 35-12 36-12 37-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 3. kvartal

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald Gebyrblad 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2019 Genanvendelse 1 1 Haveaffald 190 190 2 Rent træaffald 240 240 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 555 605 3 Stort brændbart

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse Gebyrblad Gebyrer, der i ændrer sig i forhold til 2016, er neden for angivet med rød skrift. 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2016 Genanvendelse nvendelse 1 Haveaffald 140 140

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Fraværende: Anders Korsbæk Jensen SAG NR. DAGSORDEN SIDE 29. Gebyr- og rentepolitik i Energi Viborg-koncernen 86 30. Opdering af den finansielle politik 88

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Reno Djurs den helt korte Kommunalt fællesskab (I/S) 2 interessenter (Norddjurs og Syddjurs); oprindeligt

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Mødet er inkl. udvalg, hvor der drøftes budget 2020. Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald - 240

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse 1 1 Haveaffald Rent træaffald - 240 Gebyrblad Gebyrer, der i ændrer sig i forhold til 2018, er neden for angivet med rød skrift. 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2018 Genanvendelse 1 1 Haveaffald 140 190 2 Rent

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl. 9.00 hos Reno Djurs I/S Dagsorden: 18-12 19-12 20-12 21-12 22-12 23-12 24-12 25-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 2. kvartal 2012 Påbud

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN

Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2014 2018 Dato 30. oktober 2014 Til Fra Opsamling og anbefalinger Odder og Skanderborg Kommuner har fremlagt et forslag til affaldsplan

Læs mere

31. januar Kl. 09:00

31. januar Kl. 09:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:00 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, 7400 Herning Fraværende: Jens Kaasgaard John G. Christensen 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 11. september 2009 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Der var afbud fra bestyrelsesmedlemmerne Finn Stengel Petersen, Jørgen

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Bilag 3 Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Kravspecifikation for revisorbistand til Miljøstyrelsens administration og kontrol efter pantbekendtgørelsen 1. Baggrund Det danske

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde d. 1. april 2014 Klokken 16.00 18.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse

Referat: Bestyrelsesmøde d. 1. april 2014 Klokken 16.00 18.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Referat: Bestyrelsesmøde d. 1. april 2014 Klokken 16.00 18.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Indstilling. Nedsættelse af affaldsgebyrer for erhvervsvirksomheder i 2009. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Nedsættelse af affaldsgebyrer for erhvervsvirksomheder i 2009. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 19. marts Nedsættelse af affaldsgebyrer for erhvervsvirksomheder i Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Det anbefales,

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1/7 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er "I/S REFA Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland- Falster". Interessentskabets hjemsted er Nykøbing Falster. 2. Interessenter

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Mødedeltagere: Claus Omann Jensen Peder Kristian Pedersen Ole Skiffard Per Aastrup Helle Kyndesen

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse

Læs mere

9. maj Kl. 09:30

9. maj Kl. 09:30 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, Herning Fraværende: Jens Kaasgaard Ib B. Lauritsen Jens Carl Jensen 2 Der foreligger følgende

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Vedtægt. Reno Djurs I/S

Vedtægt. Reno Djurs I/S Vedtægt for Reno Djurs I/S Vedtægten er tiltrådt af 8 interessenter den 1. juli 1996 I 2001 er vedtægtens 9 ændret I 2005 er vedtægtens 14 ændret I 2006 er vedtægtens 1, 2, 6, 9 og 10 ændret I 2009 er

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Tidsplan for Midttrafiks budget

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 7. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår Bestyrelsen godkendte på bestyrelsesmødet den 17. august 2016 forslag til budget 2017 og overslagsår med forbehold for efterfølgende regulering blandt andet

Læs mere

Branchefælles standarder for sortering og indsamling af husholdningsaffald

Branchefælles standarder for sortering og indsamling af husholdningsaffald Branchefælles standarder for sortering og indsamling af husholdningsaffald Lykkesholm Anne Stine Henriksen Miljøstyrelsen En politisk strategi om Cirkulær Økonomi Politisk ønske Regeringen ønsker en mere

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Rønde Idrætscenter Skrejrupvej 9B, 8410 Rønde Dato: Torsdag den 6. december 2018 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 19:00 Medlemmer: Jens Meilvang (I) Niels Basballe

Læs mere

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH)

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH) Referat: Bestyrelsesmøde den 24-03-2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Jens Jørgen Nygaard

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2017 kl. 13.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Oplæg om planerne for Aarhus H ved mobilitetschef

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling 2017, AquaDjurs A/S. Mødedato: 6. april 2017, kl Mødested: Fornæs Renseanlæg.

Referat. Ordinær generalforsamling 2017, AquaDjurs A/S. Mødedato: 6. april 2017, kl Mødested: Fornæs Renseanlæg. Referat Ordinær generalforsamling 2017, AquaDjurs A/S Mødedato: 6. april 2017, kl. 15.00. Mødested: Fornæs Renseanlæg. Mødedeltagere: Hovedaktionær Norddjurs Kommune: - Jan Petersen. AquaDjurs bestyrelse:

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 3. maj 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 3. maj 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 3. maj 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 20 Orientering - økonomisk opfølgning pr. 31. marts 2016 30 21 Valg af ny næstformand

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde d. 8.12.2014 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse

Referat: Bestyrelsesmøde d. 8.12.2014 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Referat: Bestyrelsesmøde d. 8.12.2014 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl. 14.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forventet regnskab 2018 0. kvartal

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

FO R S L A G TIL BUDGET

FO R S L A G TIL BUDGET FO R S L A G TIL BUDGET 2016 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 2016... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 4 Klinisk risikoaffald... 4 Olie- og benzinudskillere... 4 Mængdeforudsætninger

Læs mere

Bestyrelse - VF Service A/S (Bestyrelsesmøde) :00. Konferencen

Bestyrelse - VF Service A/S (Bestyrelsesmøde) :00. Konferencen Bestyrelse - VF Service A/S (Bestyrelsesmøde) 15-04-2019 15:00 Konferencen Mødeindhold Punkt 1: Godkendelse af dagsorden 1 Beslutning for Punkt 1: Godkendelse af dagsorden 2 Punkt 2: Godkendelse af referat

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere