Udvalget for Børn og Familie

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Børn og Familie"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den Mødested: Haderslev Krisecenter Bjørnøvej 2, Starup Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Bemærkninger:

2 Udvalget for Børn og Familie, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 222. Besøg på Haderslev krisecenter, Bjørnøvej 2, Starup Besøg i daginstitutionen Troldehaven, Taasingevej 125, Starup Orientering fra formand, medlemmer og serviceområde Børnepasningsgarantien i Starup Frigivelse af anlægsmidler i forbindelse med igangsætning af ny børnehave i Hoptrup Licitationsresultatet Hjortebroskolens tag Drøftelse af forslag til etablering af fællesskole gældende for de nuværende skoler i Marstrup, Hoptrup og Vilstrup Forældrehenvendelse Strandelhjørn og Strandelhjørnskov Sundhedspolitikken i Haderslev Kommune Samarbejdsaftale mellem kommunerne i Region Syddanmark Overførsel af overskud/underskud fra 2007 til Forslag til budgetkalender for regnskab 2007, budgetkalender 2008 og budget Revisionsberetning nr. 2 - delberetning Efterretningssager Eventuelt LUKKET PUNKT 237. Genbehandling af pkt. 214 af 19/

3 Udvalget for Børn og Familie, Side Besøg på Haderslev krisecenter, Bjørnøvej 2, Starup DIFEWE / 08/3684 Som et led i den løbende orientering om - og besøg på - decentrale institutioner m.v. aflægges der d.d. besøg på Haderslev Krisecenter. Leder Ulla Nord Kristoffersen orienterer om brugergruppe, frivillige vagter, døgnets forløb, aktiviteter rådgivning af kvinder, pædagogisk arbejde med børn m.v. Stabschef Finn Wetter Bestyrelsesformand Lise Jensen og leder Ulla Kristoffersen orienterede om brugergruppen, gennemsnitlig opholdstid (26 døgn), personale- og vagtforhold, sikkerhedsforhold, de frivilliges opgaver, det pædagogiske arbejde med børnene under opholdet, udslusning - og et ønske om at kunne skabe bedre efterværnstilbud med videre Besøg i daginstitutionen Troldehaven, Taasingevej 125, Starup DIFEWE / 08/3686 Som et led i den almindelige orientering om - og besøg på - decentrale institutioner m.v. aflægges der d.d. besøg i Troldehaven, der er en stor daginstitution for 2-6 årige børn i Starup. Daginstitutionsleder Elsebeth Juelshøj orienterer om institutionens brugergruppe, forældrekontakt og bestyrelsesarbejde. Navnlig orienteres om arbejdet med at sammenlægge 2 institutioner - skel mod skel - til en institution. Der vil blive lejlighed til at se en del af institutionen. Stabschef Finn Wetter

4 Udvalget for Børn og Familie, Side 51 Leder Elsebeth Juelshøj og souschef Mette Nissen orienterede om institutionens historie, sammenlægningsproces, personaleforhold, forberedelse til skolestart, forældresamarbejde, traditioner, bestyrelsesarbejde, sprogvurderinger, læreplaner, personaleudvikling, samarbejde med konsulentfirma angående forandringsprocesser, og meget andet. Samtidig blev institutionens lokaler fremvist Orientering fra formand, medlemmer og serviceområde DIJEHO / Direktør Jens Houmann orienterede om personalesituationen i Familierådgivningen, om verserende trusselssag mod personale og om opsigelse fra afdelingschef på grund af opnået højere stilling i anden kommune. Skolechef Karl Erik Olesen orienterede om regelsæt for kørsel til SFO på ikke-skoledage og udleverede i den forbindelse skriftligt materiale Børnepasningsgarantien i Starup DIKAMI / 08/117 Der er i Starupområdet sket en stor tilflytning af børnefamilier. Dette har medført at udbud og efterspørgsel i området ikke har passet sammen, og at forældrene derfor har måttet lade børnene forblive i dagplejen, ændre på deres behovsdato eller tage imod et tilbud om plads andet sted i kommunen. Børne- og Familieservice, Dagtilbud har derfor arbejdet på 3 niveauer for at overholde børnepasningsgarantien. Den akutte del indebærer en gruppe i Halk skoles SFO fra 1. april 2008 for alene at kunne leve op til børnepasningsgarantien. Den midlertidige del indebærer en pavillon opstillet foran den nuværende institution, Troldehaven for at kunne leve op til børnepasningsgarantien fra september 2008 og efteråret 2009.

5 Udvalget for Børn og Familie, Side 52 Den langsigtede model, der indebærer en permanent løsning med byggeri af en 0-6 års institution eller en ombygning af Halk Skole til daginstitution. Udvalget for Børn og Familie skal derfor tage stilling til disse 3 forhold. Den akutte del indebærer, at der 1. april 2008 etableres en løsning således at 16 kommende bh.klassebørn fysisk placeres i Halk skoles SFO, og der således kan optages 16 børn fra dagplejen i Troldehaven. På grund af denne midlertidige løsning har Teknik og Miljø givet dispensation i 6 mdr. mod at der etableres et mekanisk udluftningssystem og at fliserne ved indgangen foran SFO bliver omlagt (bilag 1) Skolen vil være velvilligt indstillet på at flytte de få børn, der stadig er indmeldt i SFO en i Halk Skole. De ville blive passet andet steds på skolen. Da der ikke er garderobemæssigt plads til at huse såvel de 16 børn, som skal have tilbuddet om at være i SFO en i Halk Skole, som de 16 nye børn, som skal indmeldes i Troldehaven, må de børn, der tilbydes Halk Skoles SFO, møde frem i Halk Skoles SFO. Bestyrelsen og personalets samt de forhandlingsberettigede parters høringssvar vil blive eftersendt dagsordenen. Den midlertidige løsning. Fra august 2008 og frem til der er etableret en permanent løsning vil der være et akkumulerende behov svarende til de i tabellen anførte tal. Nedenfor ses en samlet oversigt, som belyses yderligere i bilag 2 Normering i Troldehaven er 126 børn i alderen 3-6 år Nuværende normering Manglende kapacitet aug Manglende kapacitet aug Manglende kapacitet aug En pavillon skal ikke have bygningsmæssige dispensationer. Såvel loftshøjde som isolering overholder de krav, der i dag stilles til daginstitutionsbyggeri. En pavillon i dag kan ikke sammenlignes med de pavilloner, der blev etableret tidligere. En pavillon kan købes eller lejes. Bilag 3 beskriver de økonomiske forhold ved sådanne modeller. En pavillon vil kunne opstilles på kommunal grund ud for Troldehaven. De legepladsmæssige konsekvenser vil blive løst i overgangsperioden. Bilag 4 beskriver de forhold en kommunalbestyrelse skal være opmærksom på i forhold til lånebekendtgørelsen, såfremt der leases. Der skal således være konkrete beregninger på projektet, som et Byråd skal forholde sig til. En anden mulighed vil være at ombygge Halk Skole.

6 Udvalget for Børn og Familie, Side 53 Der vil efter en ombygning på 1,5 mill. kroner, etablering af legeplads med indhegning samt køb af inventar anslået til kr. kunne etableres en børnehave i skolen til 42 børn. Begrundet i skolens bygningsmæssige masse vil der skulle afsættes betydeligt højere varmeudgifter samt tilknyttes en pedel. Driften bliver således dyrere end en normal daginstitution. Halk Skole er placeret ca. 8 Kilometer fra Starup. Den længerevarende løsning indeholder 2 muligheder Ejendom. jf. beslutningen på det lukkede dagsordenspunkt. Ny daginstitution. Der etableres en ny selvstændig daginstitution til minimum 90 børn i alderen 0 6 år. Med denne normering nedbringes antallet af børn samtidigt i Troldehaven, men uden at der i denne institution skal være 0-2 årige. Økonomiske forhold Den akutte del indebærer opsætning af ventilation samt diverse nivellering af flisearbejde til kr. Den midlertidige del indebærer en månedlig husleje på såfremt man ønsker at lease pavillonen samt et deponeringsbeløb. Pavillonen kan købes for mellem 2 og 2½ mil. kr. For såvel den akutte som den midlertidige løsning vil der komme driftsudgifter, som medtages ved budgetopfølgningen ultimo Den langsigtede model vil blive beskrevet i forbindelse med at der skal tilvejebringes et anlægsbudget i størrelsesordenen mil. kr. til budget 2009 forslagene. Personalemæssige forhold Der ansættes personale til de ovennævnte ordninger efter forhandling med forhandlingsberettigede parter. Juridiske aspekter Børne- og Familieservice, Dagtilbud tager kontakt til de forhandlingsberettigede parter for at indgå aftale om personaleforhold. Afdelingschef, Dagtilbud Kåre Michelsen Bilag Bilag 1 - notat om dispensation vedr. Halk Skole (461028) Bilag 2 - prognose og faktiske i Starup (461030) Bilag 4 - Forholdsregler ved Leasing af pavillon (461038)

7 Udvalget for Børn og Familie, Side 54 Indstilling Børne- og Familieservice, Dagtilbud indstiller at der etableres en akut ordning i Halk Skoles SFO fra 1. april 2008 til 16 børn med de af Teknik og Miljø angivne anvisninger, som indebærer en udgift på ca kr. der købes en pavillon, som placeres foran Troldehaven til års børn fra september I forlængelse af denne beslutning forelægges konkret købesum på et kommende Udvalgsmøde. Børne & Familieservice Dagtilbud udarbejder konkret overslag på etablering af ny selvstændig 90 børns 0-6 års institution i størrelsesordenen mil. kr. i forbindelse med budget 2009 Udvalget besluttede: Akutte ordning: Der etableres busordning med udgangssted fra institutionen og uden anvendelse af lokaler i Halk som egentligt pasningssted. Institutionens egen bus indgår i ordningen. Midlertidig ordning: Der etableres ikke pavillon. I stedet for arbejdes for sammenbygning af institutionens 2 bygningsdele. Finansieringen afklares snarest og forelægges Byrådet via Udvalget. Det forudsættes, at der herved bliver plads til de børn, der skal til for at opfylde pasningsgarantien indtil der eventuelt er opført en ny institution i Starup-området.. Indstillingens 3. led om den langsigtede løsning blev godkendt Frigivelse af anlægsmidler i forbindelse med igangsætning af ny børnehave i Hoptrup DIKAMI / 08/4 Der er ved budgettets godkendelse for 2008 afsat et rådighedsbeløb på 8 mio. kr. til bygning af ny børnehave i Hoptrup. Til brug for opmåling af arealer, forberedende undersøgelser og forberedende projektering samt køb af areal i forbindelse med etablering af parkeringsplads, søges om en anlægsbevilling på 1 mio. kr.

8 Udvalget for Børn og Familie, Side 55 Økonomiske forhold Anlægsbevillingen til stednr Ny børnehave i Hoptrup udgør herefter 1 mio. kr. Restrådighedsbeløbet til stednr Ny Børnehave i Hoptrup udgør herefter 7 mio. kr. Indstilling Børne- og Familieservice, Dagtilbud, indstiller at Udvalget for Børn- og Familie indstiller til godkendelse af Økonomiudvalg og Byråd at der til stednr Ny børnehave i Hoptrup gives en anlægsbevilling på 1 mio. kr. finansieret af samme stednr. Indstilling fra Udvalget for Børn og Familie vil foreligge til mødet. Godkendt Licitationsresultatet Hjortebroskolens tag DIKEOL / 08/3007 Hjortebroskolens tag skal udskiftes for at sikre hallens stabilitet og for at forhindre nedsivning og yderligere nedbrydning. Der har været afholdt licitation på opgaven og licitationsresultatet er blevet gennemgået med ejendomsfunktionen og bygherrerådgiver. Alle poster er blevet vurderet nøje, og der er opnået mulighed for en række mindre besparelser både på projektet og på rådgiverhonoraret. Billigste bud er på kr Hertil kommer uforudseelige udgifter, rådgiverhonorar m.m. så den samlede udgift bliver på kr Der er forlods afsat kr på en særlig konto til opgaven. Merudgifter på kr skal finansieres over folkeskolernes anlægspulje. Skolechef Karl Erik Olesen

9 Udvalget for Børn og Familie, Side 56 Bilag Hjortebroskolen-licitationsresultat (461128) Indstilling Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen indstiller - at licitationsresultatet godkendes med de justeringer der er foretaget med en samlet udgift på kr kr. - at der til sted.nr Renovering af tag på Hjortebroskolens hal gives tillæg til rådighedsbeløb på kr. finansieret af stednr Anlægspulje folkeskolen Det samlede rådighedsbeløb til stednr Renovering af tag på Hjortebroskolens hal udgør herefter kr. og restrådighedsbeløb på stednr Anlægspulje, folkeskolen 2008 udgør herefter 10,048 mio kr. (såfremt sager der p.t. er i politisk behandling godkendes) - at der til stednr Renovering af tag på Hjortebroskolens hal gives en anlægsbevilling på kr Anlægsbevilling til stednr Renovering af tag på Hjortebroskolens hal udgør herefter kr. - at sagen fremsendes til Økonomiudvalg/Byråd med anbefaling Indstilling fra Udvalget for Børn og Familie vil foreligge til mødet. Et flertal godkender samtlige indstillingers punkter Drøftelse af forslag til etablering af fællesskole gældende for de nuværende skoler i Marstrup, Hoptrup og Vilstrup DIKEOL / 07/11161 Skolebestyrelserne for Hoptrup Skole, Marstrup Skole og Vilstrup Skole har fremsendt forslag til etablering af en Fællesskole fra d. 1. januar 2009 en skole med en fælles ledelse og med en

10 Udvalget for Børn og Familie, Side 57 skolebestyrelse valgt efter gældende regler fra foråret Der foreslås etableret en overgangsordning med en overgangsbestyrelse bestående af 3 fra hver af de nuværende forældrevalgte bestyrelser samt én medarbejderrepræsentant og én elevrådsrepræsentant fra hver af de 3 nuværende skoler. Skolebestyrelserne har beskrevet tankerne omkring Fællesskolen i et fremsendt materiale, som er vedlagt som bilag. Konkret betyder en gennemførelse af forslaget, at der skal igangsættes procedure omkring nedlæggelse af de 3 skoler og oprettelse af den ny Fællesskole med adresse på de 3 matrikler. Det vil kræve udvalgets opbakning, diverse drøftelser og dispensationer fra Undervisningsministeriets side og endvidere drøftelser med organisationer m.fl. Herefter vil den endelige politiske proces kunne iværksættes. Skolechef Karl Erik Olesen. Bilag Brev fra skolebestyrelserne (461081) Indstilling Børne og Familieservice, Skoleafdelingen indstiller at udvalget drøfter forslaget, og at udvalget tilkendegiver opbakning til forslaget med henblik på iværksættelse af den administrative forberedelse af processen med drøftelser med ministeriet, organisationerne m.fl. og med henblik på fastlæggelse af en tidsplan for den endelige beslutning i Byrådet og processen med høringer m.m. omkring denne beslutning. Godkendt Forældrehenvendelse Strandelhjørn og Strandelhjørnskov DIKEOL / 06/2996 Henvendelse fra forældrene i Strandelhjørn området vedr. transport. Forældrene i Strandelhjørn området, som før kommunalreformen

11 Udvalget for Børn og Familie, Side 58 havde børn på Agerskov Skole anmoder om fortsat mulighed for transport. Udvalget bevilgede i indeværende år buskort til eleverne. Skolechef Karl Erik Olesen. Indstilling Børne- og Familieservice, Skoleafdelingen indstiller at der bevilges buskort til de elever fra Strandelhjørn og Strandelhjørnskovområdet til Agerskov Skole, hvis skolegang var startet i Agerskov 1. januar 2007 ved kommunalreformens start. Godkendt Sundhedspolitikken i Haderslev Kommune DIASBR / 06/560 Med kommunalreformen har kommunerne fået nye opgaver på sundhedsområdet. Af Sundhedslovens 119 fremgår det, at: Kommunalbestyrelsen har ansvaret for ved varetagelsen af kommunens opgaver i forhold til borgerne at skabe rammer for en sund levevis, og i stk. 2, at: Kommunalbestyrelsen etablerer forebyggende og sundhedsfremmende tilbud til borgerne. I henhold til Styrelsesvedtægten for Haderslev Kommune, der blev vedtaget i februar 2006, ønskes der en sundhedspolitik. Sundhedspolitikkens formål er at skabe: Synlighed om mål og indsats Sammenhæng i indsatsen Baggrund for samarbejde med andre parter (Baggrund for økonomistyring) Sundhedspolitikken vil følge forlægget i Kommunal sundhedspolitik en KL-vejledning om indhold og indsatser (marts 2006). Heri kan læses, at en sundhedspolitik kan bestå af følgende elementer: En vision Status i forhold til borgernes sundhed Overordnede mål

12 Udvalget for Børn og Familie, Side 59 Indsatsområder Organisering af indsatsen Dokumentation Opfølgning På foranledning af ovenstående er Sundhedsservice tovholder for udarbejdelsen af Sundhedspolitikken. Formålet har været at få debatteret sundhed i alle serviceområder med administrationen og udvalgte interessenter. Materialet fra disse møder har som udgangspunkt dannet grundlag for det videre arbejde med Sundhedspolitikken i det pågældende serviceområde. Til brug for udvalgets drøftelse, har Sundhedsservice samlet Sundhedspolitikken og integreret de forslag til hvilke indsatsområder, mål og aktiviteter de enkelte fagudvalg har godkendt. Indholdsmæssigt ligger Sundhedspolitikken fast på nuværende tidspunkt og der vil efterfølgende kun være tale om ændringer på foranledning af fagudvalgene eller høringsparterne. Der kan dog fortsat blive tale om mindre redaktionelle og designmæssige ændringer. Økonomiske forhold De sundhedsindsatser der er udvalgt af de enkelte fagudvalg med økonomiske konsekvenser, skal som udgangspunkt afholdes indenfor egne budgetrammer. Udgifterne til sundhedsprofilen afholdes af Sundhedsudvalgets almene pulje. Udarbejdelsen af sundhedskonsekvensvurderinger og den efterfølgende uddannelse og rådgivning afholdes ligeledes af Sundhedsudvalgets almene pulje. De enkelte fagudvalg står med ansvaret for at sagerne bliver sundhedskonsekvensvurderet i forbindelse med udfærdigelsen af dagsordner. Juridiske aspekter Det fremgår af Styrelsesvedtægten for Haderslev Kommune (februar 2006), at der ønskes en sundhedspolitik. Procedure Sundhedspolitikken behandles og godkendes i eget udvalg, mhp. på at

13 Udvalget for Børn og Familie, Side 60 materialet kan sendes i høring. Sundhedspolitikken sendes herefter i høring i Integrations-, Senior- og Handicapråd, før endelige vedtagelse i Byrådet. Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Bilag Sundhedspolitikken Haderslev Kommune version 1.1 (455170) Indstilling Børne- og Familieserviceindstiller, at Udvalget drøfter og godkender Sundhedspolitikken til høring mhp. senere godkendelse på Byrådsmøde. Godkendt Samarbejdsaftale mellem kommunerne i Region Syddanmark. disvro / 08/3007 Formålet med Samarbejdsaftalen er at danne klarhed over hvilke forventninger kommunerne i Syddanmark har til hinanden på specialundervisnings og socialområdet. Med udgangen af 2008 udløber hensigtserklæringer, borgmesteraftaler og gentlemenagreements. De blev indgået, da kommunerne overtog det fulde myndigheds- og finansieringsansvar på social- og specialundervisningsområdet. Aftalerne blev indgået for at skabe sikker drift bl.a. ved bevare visitationspraksis og tilbudsvifte. Det betyder, at der efter 2008 ikke er aftaler om, hvordan

14 Udvalget for Børn og Familie, Side 61 kommunerne informerer hinanden om overvejelser, planer og strategier på social- og specialundervisningsområdet. KKR Syddanmark har derfor taget initiativ til en Samarbejdsaftale, der tager afsæt i et sæt overordnede forandringsprincipper. Samarbejdsaftalen er væsentlig, fordi tiltag i en kommune ofte vil have betydning for andre kommuner. Derfor er det vigtigt, at der sker en forventningsafstemning i forhold til, hvordan og hvornår kommunerne er i dialog med hinanden. Herudover kan det være hensigtsmæssigt at indgå aftale om områder og tilbud, hvor kommunerne ønsker at samarbejde. Nærværende forslag til samarbejdsaftale er opbygget om 4 centrale temaer: - Varsling vedr. ændringer i beredskabet. - Dialog og information. - Effektiv drift og gennemsigtighed. - Netværksdannelse. Nærværende forslag til høringssvar er samstemmende med høringssvar udarbejdet i de øvrige sønderjyske kommuner, og tager udgangspunkt i de eksisterende koordinationsaftaler kommunerne imellem. Enslydende forslag til høringssvar forelægges parallelt for voksenudvalget inden fælles fremsendelse til byrådet. Afdelingschef Sven Rode. Bilag "Forslag til høringssvar på Fase 2. Samarbejdsaftalen" af 24. februar 2008 (460620) Notat "Samarbejdsaftale for kommunerne i Syddanmark, Fase 2" af 30. januar 2008 (460623) Indstilling Børne- og Familieservice, Afdelingen for Specialtilbud, indstiller at det vedlagte forslag til høringssvar vedtages i Udvalget for Børn og Familie og sendes til godkendelse i byrådet. Godkendt.

15 Udvalget for Børn og Familie, Side Overførsel af overskud/underskud fra 2007 til 2008 DIANNO / 08/4535 Driftsregnskabet for 2007 viser for Børn- og Families samlede område et mindreforbrug på 23,904 mio kr. Heraf udgør rammen med overførsel et mindreforbrug på 25,494 mio kr. der søges overført til skoler og institutioner m.v. fra 2007 til På rammen uden overførsel er der et samlet merforbrug på -1,59 mio kr. Rammen uden overførsel består af pensionsbidrag. Undersøgelse af området er iværksat i Anlægsregnskabet for 2007 for Børn- og Familie viser et mindre forbrug på 1,063 mio. kr. der søges overført til Procedure Regnskabsresultatet for 2007 er oversendt til Intern Service økonomi, der koordinerer i forhold til Økonomiudvalg og Byråd. Økonomisk konsulent Anette Nørregaard. Bilag Regnskab Uforbrugte drifts- og anlægsbevillinger (460250) Anlæg i BF overførsler fra 2007 til 2008 (460249) Indstilling Børne- og Familieservice, Stab- og Administration indstiller at Udvalget for Børn- og Familie godkender orienteringen om overførslerne. Godkendt. Udvalget udtrykker tilfredshed med den agtpågivenhed, der er udvist i 2007.

16 Udvalget for Børn og Familie, Side Forslag til budgetkalender for regnskab 2007, budgetkalender 2008 og budget DIANNO / 08/4548 Børne- og Familieservice har udarbejdet forslag til budgetkalender for 2008 for arbejdet med budget og regnskab i Børne- og Familieservice. Økonomisk konsulent Anette Nørregaard Bilag Budgetkalender 2008 (460358) Indstilling Børne- og Familieservice, Stab- og Administration indstiller budgetkalenderen til udvalgets godkendelse. Godkendt Revisionsberetning nr. 2 - delberetning 2007 DIFEWE / 08/4257 Fra Kommunernes Revision A/S er modtaget beretning nr. 2 - delberetning for regnskabsåret Af relevans for Børn & Familie er alene afsnittet "Regnskabsføring og interne kontroller - overordnede principper for økonomistyring" Det fremgår heraf, at nogle decentrale institutioner ikke har gennemført et økonomisk ledelsestilsyn i overensstemmelse med de vedtagne retningslinier. I Børn & Familie er der aktuelt 4 enheder ud af i alt ca. 90, der ikke har gennemført et sådant økonomisk tilsyn i overensstemmelse med den anviste fremgangsmåde. Børn & Familie vil sikre, at dette sker.

17 Udvalget for Børn og Familie, Side 64 Revisionsberetningen indeholder i øvrigt ikke noget af selvstændig interesse for Børn & Familie Procedure Udvalgets beslutning skal forelægges Økonomiudvalg og Byråd. Stabschef Finn Wetter Bilag K.R. - beretning nr. 2 - delberetning 07 (457902) Indstilling Børne- og Familieservice, Stab & Administration, indstiller, at Udvalget for Børn og Familie over for Økonomiudvalg og Byråd indstiller, at revisionsberetningen tages til efteretning Godkendt Efterretningssager DIJEHO / Der er følgende sager til efterretning: Kopi af ansøgningsskema til KL s Børne- og Kulturkontor - "Satspuljer - Mindre specialundervisning, styrket faglighed og øget rummelighed". Referat fra skolebestyrelsesmøde på Nustrup Fællesskole, Sct. Severin Skole, Moltrup Skole, Bregnbjergskolen, Hertug Hans Skole, Favrdalskolen, Marstrup Skole, Hjortebroskolen samt referat fra UU-styregruppemøde. (Ligger i skabet)

18 Udvalget for Børn og Familie, Side 65 Til efterretning Eventuelt DIJEHO / Intet.

19 Udvalget for Børn og Familie, Side 66 LUKKET PUNKT 237. Genbehandling af pkt. 214 af 19/2-08

20 Udvalget for Børn og Familie, Side 67 Underskriftsside Morten Finnemann Mads Skau Anna Grethe Smith Knud Erik Hansen Peter Jensen Hansen Holger Mikkelsen Bent Steenberg Olsen Finn Wetter

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-03-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Borgmesteren deltog i

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:50 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-05-2007 Mødested: Børneinstitutionen Favrdal Christen Kolds Vej 4, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Afbud: Knud

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-10-2007 Mødested: Specialskolen Dragen Solsikkevej 4 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 12-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: På grund af anden mødevirksomhed deltog

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-12-2007

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 21-10-2008 Mødested: Børnehaven Rosengården Thrigesvej 51, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-08-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-12-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 28-08-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-05-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-03-2007 Mødested: Skolen ved Kløften Christiansfeldvej 8 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Mads Skau Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-11-2008

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-05-2009 Mødested: Stevelt Skovbørnehave Steveltvej 70 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:55 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-06-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Morten Finnemann, Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 14-08-2007 Mødested: Gram Børnehave Skolekobbel 42, Gram Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Peter

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Knud Erik Hansen forlod

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 23-09-2008

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 16-06-2008 Mødested: 101 Haderslev Rådhus (ved kantinen) Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 22:05 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 18-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 10-10-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Mødested: Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: Hammelev Børnehave Hammelev Bygade 18 B, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-11-2009 Mødested: Povlsbjerg Børnehave Østergade 46, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-06-2008 Mødested: Bregnbjergskolen Unionvej 4, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-02-2007 Mødested: Vedsted Skole Skovbyvej 2, Vedsted, Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:10 Bemærkninger: Udvalget for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 19-08-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen mødte kl. 17.10

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-01-2009 Mødested: Bevtoft Skole Krügersvej 45, Bevtoft Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:40 Afbud: Mads Skau Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-11-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:25 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-05-2008 Mødested: Cathrine Asylets Børnehave Allégade 6, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 12-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Knud Erik Hansen (til den første del af mødet) Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Nustrup Fællesskole Skolevej 58, Nustrup Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Peter Jensen Hansen, Holger

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-05-2008 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 27-05-2008

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-09-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: Afdelingen for Specialtilbud Bispebroen 2 C, Haderslev (ved biblioteket) Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: Tandplejen, Gåskærgade 28 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Knud Erik Hansen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:45 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Bemærkninger: Borgmester H.

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:40. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:40. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-06-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:40 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 20-10-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-02-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 06-03-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Preben Holmberg, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN

EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN EKSTRAORDINÆR DAGSORDEN Udvalget for Børn og Familier Mødedato: Tirsdag den 26. november 2013 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Ingen Bemærkninger: Mødet påbegyndes umiddelbart efter byrådsmødets

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-11-2007 Mødested: Børnehuset Havanna Thrigesvej 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 05-03-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:52 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen, Gunnar Nielsen, Inger Fleischer Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere