Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2016 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 22. september 2016 kl Sted CSS, mødelokale ØSTER FARIMAGSGADE KØBENHAVN K Referent Maria Fjallstein TLF DIR Til stede Troels Østergaard Sørensen (TØ), Birgitte Sloth (BS), Mette Wier (MW), David Dreyer Lassen (DDL), Henrik Larsen (HL), Jesper Mogensen (JM), Uma Mia Lund (UML), Kristian Larsen (KL), Emma Steffensen Bach (EMS), Birgitte Boas Hein (BBH), Tom Kozuch (TK) mfj@samf.ku.dk REF: MFJ Afbud: Anders Blok, Troels Claus Baagland, Cecilie Rubow Gæst: Hanne Foss Hansen (HFH) (under punkt 2 og 3), Karen Lisa Salamon (KLS) (deltog under alle punkter som repræsentant for antropologi) Ad 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Ad 2) God videnskabelig praksis og named person funktionen på Professor på Institut for Statskundskab Hanne Foss Hansen (HFH), som er fakultetets named person og medlem af KU s praksisudvalg, deltog under punktet. HFH gjorde på mødet status for named person funktionens virke det forgangne år.

2 HFH havde det sidste års tid kun fået én henvendelse internt på fakultetet. Det var fra en ung forsker, der under et udenlandsophold havde oplevet, at blive sat af som medforfatter på en publikation, som vedkommende mente at have en aftale med sin vejleder og forskergruppe om at være medforfatter på. Sagens aspekter blev diskuteret, og HFH rådgav om mulighederne for at publicere yderligere på de indsamlede data. SIDE 2 AF 9 HFH havde haft flere henvendelser udefra f.eks. en henvendelse fra en på et andet KU fakultet om en konflikt om en stjålen ide mellem to forskere. HFH havde også fået en henvendelse fra en person på en anden forskningsinstitution om forskningsetiske problemstillinger ved anvendelsen af situationstestning som metode i forbindelse med etnisk diskrimination i behandling af jobansøgning. Her var det ikke muligt at give et entydigt råd, da der er delte meninger om metoden. HFH havde også haft andre aktiviteter ud af huset, bl.a. havde HFH været inviteret til et møde på CBS sammen med formanden for Praksisudvalget for at fortælle om named person ordningen på KU og KU s praksisudvalg. HFH fortalte videre, at Praksisudvalget er blevet bedt om at lave en evaluering af named person ordningen. Der blev spurgt til synligheden af named person ordningen, hvortil HFH fortalte, at der ligger information om named person ordningen på intranettet, og at der bliver informeret om ordningen via fx kurser i god videnskabelig praksis. Men generelt er det først, når der er problemer, at forskere opsøger muligheder for hjælp. Ordningen er mere brugt på SUND og SCIENCE. Det blev videre drøftet, om ordningen i sig selv kan have en afskrækkende og disciplinerende effekt, hvilket HFH fortalte, at i hvert fald et fakultet på KU oplever. SAMF er det eneste fakultet, hvor named person også er medlem af praksisudvalget. HFH fortalte, at det endnu ikke har været et problem, men at man kan forestille sig sager, hvor det kunne blive en udfordring. Videre blev forskellige regler og traditioner for sampublicering på fakulteterne på KU drøftet. HFH havde endnu ikke oplevet sager opstået pga. tværfagligt samarbejde, hvortil det blev nævnt, at der har været nogen udfordringer ifm projekterne grundet de forskellige regler og traditioner for sampublicering. Der blev spurgt til om de forskellige traditioner inden for fx sampublikation drøftes i praksisudvalget, hvortil HFH fortalte at sådanne emner drøftes, især i forbindelse med konkrete sager.

3 TØ kvitterede for HFH s afrapportering fra named person ordningen, som anses som årsrapport for named person ordningen. Det blev aftalt, at HFH deltager igen på møde i Akademisk Råd (herefter rådet) om et års tid. SIDE 3 AF 9 Ad 3) Høring af Københavns Universitets politik for forfatterskaber HFH deltog under punktet, da HFH i sin egenskab som medlem af KU s Praksisudvalg har været med til at udforme udkast til KU s politik for forfatterskaber, som nu er sendt i høring i de akademiske råd på KU. HFH fortalte indledningsvis, at fem præmisser ligger til grund for politikken: 1) Forventningsafstemning; det er vigtigt at have en forventningsafstemning omkring spilleregler ved sampublikation. 2) Vancouverreglerne er det bedste grundlag at lave politikken på. 3) Anerkendelser; det er vigtigt med acknowledgement, også som en mekanisme til at forebygge konflikter. 4) Vejledning er i sig selv ikke en grund til medforfatterskab. 5) Ifm. med udarbejdelse af politikken har Praksisudvalget brugt anledningen til at skrive om, hvor man kan henvende sig i tilfælde af spørgsmål. Herefter drøftede Rådet politikken, og havde nedenstående kommentarer. DDL nævnte, at indsamling af data er på sortlisten, men at der i den samfundsvidenskabelige tradition kan være tilknyttet en masse videnskabelige overvejelser i forbindelse med indsamlingen. HL foreslog, at det blev ekspliciteret, hvem der er omfattet af termen forsker i dokumentet, fx at det også omfatter ph.d.-studerende, så det fremstår klart, hvem politikken vedrører. JM kommenterede, at termen vel ikke skulle være afgrænsende og også kan omfatte fx forskningsassistenter, og at det er meget vigtigt med forventningsafstemning ift. de forskellige grupper af ansatte. HFH pointerede, at alle der bidrager til forskningsprocesser er omfattet af politikken. Der var enighed i Rådet om, at det skrives i Rådets høringssvar, at det anbefales, at tydeliggøre hvem termen forsker omfatter for at gøre det mere eksplicit, hvem politikken vedrører. Der skrives videre, at det også anbefales, at det ekspliciteres i dokumentet, at forventningsafstemning ift.

4 alle grupper af ansatte omkring spillereglerne for tildeling af medforfatterskab er meget vigtig og nødvendig. SIDE 4 AF 9 Der var i øvrigt enighed i rådet om, at det var en god og gennemarbejdet politik. Udkast til høringssvar sendes ud med referatet til godkendelse, og rådets sekretær indsender høringssvaret inden høringsfristen den 24. oktober. Ad 4) Opfølgning på referat fra sidste møde Forskergrupper drøftes på næste møde. 12-mandsudvalgets rapport drøftes på et kommende møde, da ledelsen er bekymret for fremdriften på fakultetet, hvilket kan få økonomiske konsekvenser. KLS nævnte en problematik på antropologi, hvor der i år ikke er fuldt optag på trods af mange ansøgninger, grundet en kombination af at der har været et usædvanligt stort antal, der har takket nej til den tilbudte plads, at der ikke er flere på standbylisten og at uddannelsen er dimensioneret. Dette vil få konsekvenser for instituttets STÅindtægter de kommende år. UML foreslog, at der til drøftelsen af fremdrift blevet lavet et overblik over, hvor mange studerende, der har fravalgt ETCS, nu hvor det er muligt. Ad 5) Opfølgning på dekanens rapport til rektor om forskningsevalueringen TØ fortalte indledningsvis, at rapporten er lavet på basis af de fem evalueringsrapporter på institutterne. Der er nogen gennemgående temaer på institutterne, som fakultetet samlet kan arbejde videre med, og det skal nu drøftes, hvordan der følges bedst op på disse tematikker, og hvad der er vigtigst at arbejde videre med. KLS spurgte til side 4 under Further Internationalisation, hvorfor der er fokus på lige præcis 50% rekruttering fra udenlandske universiteter, særligt set i lyset af, at der i antropologis rapport nævnes, at det også er vigtigt med den interne rekruttering, udvikling og fastholdelse. Sætningen kan læses som, at de internationale skal prioriteres. MW forklarede, at indsatsen faktisk er inspireret af antropologi, og den er særlig møntet på, at de institutter der ligger lavt ift. internationalisering i en periode skal sigte mod en sådan rekruttering for at opnå en bedre balance. TØ nævnte i forlængelse heraf, at internationalisering ikke kun skal forstås som farven på passet, men

5 også international erfaring via ophold i udlandet. MW vil tydeliggøre dette afsnit i rapporten. SIDE 5 AF 9 HL kommenterede til side 2, at udtrykket clear correlation under afsnittet Internationalisation, og at overskriften på punktet Three significant factors that have enhanced the quality of research giver indtryk af, at det ene er forudsætning for det andet, og at det måske er forkert udtrykt, da det er et hønen og ægget -spørgsmål om hvad, der er forudsætning for hvad ift. forskningskvalitet og internationalisering. MW svarede hertil, at det skulle forstås således, at der alene kan ses en korrelation, og det godt kunne gøres klarere i overskriften. DDL kommenterede til side 4 under Career Tracks at formuleringen more explicit indicators and criteria for promotions begynder at nærme sig i retning af at give en sikkerhed for hvordan man som forskere kommer videre til næste trin, og sådanne garantier er ikke mulige at give. TØ fortalte hertil, at yngre forskere efterlyser en dialog om karriereveje, men at hans indtryk er, at de godt kender præmisserne. MW fortalte videre, at indsatsen er inspireret af et institut, der har beskrevet sådanne krav, men at det kan ekspliciteres i rapporten, at det er minimumskrav og ikke en garanti. KLS foreslog, at der kunne tilføjes noget om proaktivitet ift. at holde samtaler med ph.d. og post.docs om karrieremuligheder, også uden for KU. HL nævnte, at der i rapportens handlingsanvisninger var meget lidt om, hvordan en øget synergi med undervisningen kunne øge forskningens kvalitet. Han pegede på, at projektet om Forskningsbaseret Undervisning ( der peger på muligheder i at øge integrationen mellem forskning og undervisning i praksis, var på vej ind i en afsluttende fase. Der var viden og erfaringer fra dette projekt, det ville være relevante at indarbejde i anbefalingerne. Der var allerede elementer i rapportens anbefalinger (anbefalingen om at øge antallet af udenlandske forskere med 50 %), som ikke havde direkte reference til de 5 evalueringsrapporter. MW nævnte hertil, at ting der ikke er tema i evalueringsrapporterne, ikke nævnes i denne rapport. KLS kommenterede til side 5 clear publication strategy og det tilsvarende afsnit på side 2, at det ikke fremgår klart, om publikationsstrategier skal have en bestemt form, hvortil MW fortalte, at det ikke er meningen, at strategierne skal have en bestemt form, da traditionerne er meget forskellige på tværs af institutterne.

6 DDL spurgte, om der var overvejelser om incitamenter til at løfte de områder, der har mest behov for det, hvortil TØ fortalte, at der er overvejelser herom. SIDE 6 AF 9 MW spurgte Rådet til panelernes kommentarer om, at forskningsmiljøerne ikke er synlige nok i omverdenen og ikke får anerkendelse som fortjent, og til prorektors kommentar om manglende rockstjerner. KLS nævnte, at antropologi klarer sig rigtig godt pga. styrken af forskningsgrupperne og samarbejdet på instituttet, og man kan risikere, at en eventuel rockstjerne udefra ikke vil kunne indgå i dette miljø. DDL kommenterede, at fordelen med rockstjerner bl.a. er, at de kan være med at til at tiltrække mange eksterne midler, men det viser sig også at være rigtig svært at tiltrække rockstjerner. DDL påpegede videre til panelets kommentar om, at der er få editors på instituttet, at det kan være svært at blive editor, når man kun er fra KU, og ikke har været ude på et anerkendt udenlandsk universitet. HL nævnte, at statskundskab har nogle rockstjerner (både danske og udenlandske), men at evalueringsrapporten for Institut for Statskundskab ikke indeholdt overvejelser over disses betydning for forskningsmiljøet på instituttet. MW pointerede, at der med rockstjerner ikke nødvendigvis menes at hive udenlandske forskere ind, men også at dyrke egne forskere. KLS nævnte hertil, at fx antropologi har rigtig stærke forskere, men man ikke italesætter det på den måde. TØ fortalte, at rapporten snarest sendes rektor, og det vides ikke hvilken form for tilbagemelding, fakultetet får. Mht. formidling skal evalueringsrapporterne sendes til det relevante aftagerpanel, og evalueringsrapporterne skal kunne læses af medarbejdere på tværs af institutterne. Den eksterne formidling af evalueringen er ikke afklaret, og det vil blive meldt ud til institutterne, hvordan de kan bruge rapporterne eksternt. TØ fortalte videre, at evalueringsprocessen havde været fornuftig, og det er svært at bruge færre ressourcer, hvis man vil lave en sådan øvelse. Fakultetets evalueringsmodel er nu blevet til KU s model, og de andre fakulteter skal igennem en lignende øvelse. MW kvitterede for nyttige og konstruktive bidrag.

7 Ad 6) Opfølgning på SAMF Handlingsplan for Karriere, Køn og Kvalitet SIDE 7 AF 9 TØ fortalte, at SAMF s handleplan ligger inden for rammerne af KU s handleplan og har derudover et par selvstændig initiativer fx omkring barsel. Initiativet i forlængelse af barsel er ikke meget brugt, og det vides ikke helt hvorfor. VIP-siden nævnte, at en grund kunne være, at anciennitetsgrænsen er sat lidt lav. KLS spurgte, om man har planer om at undersøge, hvorfor der bliver færre og færre kvinder, jo længere man når op af karrierestigen. TØ fortalte hertil, at det er der ikke ressourcer til pt. på KU grundet besparelser. VIP-siden nævnte, at det kunne være et relevant forskningsprojekt for forskere på SAMF, hvis dekanatet vil støtte op om det. DDL nævnte, at han havde mødt flere kvindelige forskere, der har forladt miljøet, bl.a. fordi de ikke havde lyst til at undervise, hvilket førte til en drøftelse af, hvor udbredt dette er. Det blev blandt andet nævnt, at det måske har en effekt om der er nogle rollemodeller jf. at der blev frembragt nogle eksempler på statskundskab, hvor der på et fag nærmest kun er mandlige instruktorer og på et andet fag, hvor der er flere stærke kvindelige forskere, kun er kvindelige instruktorer. Det blev også nævnt, at krav om internationalisering ofte er sværere for kvinder end for mænd. MW nævnte som afslutning på drøftelsen, at der for nyligt havde været et debatindlæg i Berlingske, hvor en forsker på SDU skriver om manglen på kvindelige forskere på et institut. Link til artiklen sættes ind i referatet. [ Ad 7) Økonomi Q2 DR10: Der forventes et overskud i 2016 på grund af væsentlige flere STÅindtægter end først forventet, hvilket tilskrives indførelse af tvangstilmelding, som er afskaffet igen. Den øgede STÅ-indtægt gælder hele sektoren, så det kan være sektoren rammer loftet for STÅ-udgifter for staten, hvilket medfører nedsættelse af STÅ-taksten. DR50: Forbruget på de eksterne projekter forventes at være lidt højere i 2016 end Status budget 2017

8 Taxameterløftet fortsætter i 2017, men det skal nu evalueres, om det bruges til det tiltænkte formål. I 2018 og 2019 står taxameterløftet på en budgetreserve hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, da der inden den tid formentlig kommer en finansieringsreform. Internationaliseringstilskuddet er sat ned med 25 %. Samlet set kommer der lidt færre indtægter. Optaget af ph.d.-studerende på SAMF er sat ned fra 38 til 33 årligt, og 2016-midler bortfalder også med udgangen SIDE 8 AF 9 Det udestår hvordan, fakulteterne kan bruge af deres formue, og der arbejdes pt. på en opsparingsmodel på KU, men der er udfordringer forbundet hermed, da formuerne på fakulteterne er meget forskellige. Der vil ske besparelse på fakultetet fællesudgifter, og det skal besluttes, hvordan disse skal anvendes, og der påtænkes en strategisk anvendelse. Orientering om 200 mio. kr. initiativer på KU I 2016 blev KU s økonomi tilpasset med 300 mio. kr. via besparelser og afskedigelser, og økonomien skal tilpasses med yderligere 200 mio. kr. inden De 200 mio. kr. skal findes gennem en række initiativer på KU fx øge tiltrækning af midler fra private fonde og EU, besparelser på bygningsområdet og på indkøb samt ved at undersøge muligheden for mere effektiv organisering på blandt andet HR og it-området. Der blev spurgt til problematikken vedr. overhead ifm. midler fra private fonde, hvortil TØ fortalte, at der også er et arbejde i gang med at få private fonde til at dække flere følgeomkostninger. MW fortalte videre, at det er vigtigt at være proaktive ift. fondene og være beredte og synlige. Fakultetet arbejder derfor bl.a. systematisk med tematiske konferencer, som er åbne for interessenter. Ad 8) Status for institutionsakkreditering (5 min) BS orienterede om processen videre frem. Akkrediteringspanelet kommer på andet panelbesøg i november, hvor de skal tale med forskere, studerende, ledelse og aftagerpanelrepræsentanter. På SAMF er sociologi og statskundskab udtaget til nærmere undersøgelse. Ad 9) Tildelte ph.d.-grader Notat med tildelte ph.d.-grader var udsendt til orientering

9 Ad 10) Meddelelser fra senatet SIDE 9 AF 9 Der havde ikke været et møde siden sidste møde i Rådet. Der skal snart afholdes en temadag for senatet, og temaet vil formentlig være ministeriets styringseftersyn. 11) Meddelelser a. Advisory Boards anbefalinger vedr. internationalisering og b. Orientering fra møde i Advisory Board den 14. juni med temaet efterog videreuddannelse TØ fortalte, at direktionen havde haft nogle gode møder med Advisory Board med mange gode inputs. TØ fortalte om nogle af anbefalinger fra Advisory Board jf. de udsendte opsamlinger fra møderne. På næste møde er digitalisering/ big data temaet. TØ opfordrede afslutningsvis Rådet til at frem sende gode idéer til nye medlemmer. c. Tidsplan for proces for udarbejdelse af KU s strategi 2017 Tidsplan var udsendt som bilag til mødet, og TØ havde ikke yderligere kommentarer til bilaget. d. Nye VIP-suppleanter i Akademisk Råd Ved efterårsvalget 2015 blev der ikke valgt nogen suppleanter for Jesper Mogensen og Anders Blok, men rektor har nu efter indstillinger fra hhv. Institut for Psykologi og Sociologisk Institut udpeget Jesper Dammeyer og Peter Abrahamson som suppleanter. 12) Evt. TØ orienterede om, at fakultetet havde forsøgt at stable to arrangementer for internationale medarbejdere og deres familier på benene. Der havde dog desværre ikke været nogle tilmeldinger til arrangementerne og de er nu aflyst. Dekanatet vil ikke forsøge sig med yderligere arrangementer uden at det kommer som et ønske fra medarbejderne. KLS foreslog, at man tænkte mere i at få integreret de udenlandske familier blandt danskere og i at bruge mentorer i stedet for at lave arrangementer kun for internationale medarbejdere.

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 31. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl. 13.15-15.15

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. maj 2017 kl Sted CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. maj 2017 kl Sted CSS, mødelokale K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 4. MAJ 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 8. juni 2017 kl Sted CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 8. juni 2017 kl Sted CSS, mødelokale K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 12. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. MARTS 2010 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11.

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 7. juni 2012 Sted: CSS,

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: 24. september Sted: Lea Allingham Nielsen. Referent:

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: 24. september Sted: Lea Allingham Nielsen. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 24. SEPTEMBER 2015 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 16. MARTS 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl.

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. juni 2015 kl Sted: CSS, mødelokale 5.1.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. juni 2015 kl Sted: CSS, mødelokale 5.1. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2015 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT MARTS 2016 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl Sted: CSS, mødelokale MED.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl Sted: CSS, mødelokale MED. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd MØDEREFERAT 4. JULI 2013 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl. 13-15 Sted: CSS,

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT OKTOBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd - SAMF MØDEREFERAT 23. JUNI 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl. 10-12

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT 21. SEPTEMBER 2017 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Akademisk Råd - SAMF. Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd - SAMF DEKANATET Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl. 13-15 Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen. Studenterdialogforum med dekanen. Forum. Møde afholdt: Mandag den 15. december kl

Studenterdialogforum med dekanen. Studenterdialogforum med dekanen. Forum. Møde afholdt: Mandag den 15. december kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studenterdialogforum med dekanen MØDEREFERAT 12. JANUAR 2009 Forum Studenterdialogforum med dekanen DEKANKONTORET Møde afholdt: Mandag den 15.

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd - SAMF. Forum. Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd - SAMF. Forum. Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd - SAMF MØDEREFERAT 30. MAJ 2011 Forum Akademisk Råd - SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl. 15-16

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens Dialogforum MØDEREFERAT MAJ 2017 Forum Dekanens dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 15. maj 2017 Sted 4.1.02 ØSTER FARIMAGSGADE

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

kademisk Råd Akademisk Råd Forum Møde afholdt Mandag den 21. november 2016 kl Sted Lok. 039, Købmagergade 46 Torben Rytter Kristensen

kademisk Råd Akademisk Råd Forum Møde afholdt Mandag den 21. november 2016 kl Sted Lok. 039, Købmagergade 46 Torben Rytter Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T T E O L O G I S K E F A K U L T E T kademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 2. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt Mandag den

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 24. SEPTEMBER 2015 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 24. september

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 15. DECEMBER 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Dialogforum. Forum. Møde afholdt 22. maj 2018 CSS. Sted MABB. Referent

Dialogforum. Forum. Møde afholdt 22. maj 2018 CSS. Sted MABB. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 31. JULI 2018 Forum Dialogforum STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 20. SEPTEMBER 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

INTERNATIONALISERING

INTERNATIONALISERING UDMØNTNING AF STRATEGIPULJE 2 - REKRUTTERING A F I N T E R N AT I O N A L E TO P F O R S K E R E - S Y S T E M AT I S E R E T C E N T R A L U N D E R S T Ø T T E L S E A F R E L O C AT I O N, R E K R U

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2008 Forum Akademisk Råd SAMF DEKANKONTORET Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl. 14-16

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 22. SEPTEMBER 2011 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet.

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Praktikformer. Studieordningens kursus i Psykologisk Praktik kan organiseres på tre forskellige måder: 1. En praktikplads organiseret

Læs mere

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl REFERAT 28. marts 2019 J.nr. 19/200 ANRA Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Mandag den 18. marts 2019 kl. 13.30-15.30 Sted: O77 Referent: Anne Rasmussen Dagsorden: Punkter: 1. Ny bestyrelsesformand

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Ad 2) Strategiplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet TOES indledte drøftelsen med en kort opridsning af strategiens hovedpunkter:

Ad 2) Strategiplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet TOES indledte drøftelsen med en kort opridsning af strategiens hovedpunkter: DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmerne i Akademisk Råd MØDEREFERAT 13. JUNI 2008 Forum Akademisk Råd SAMF DEKANKONTORET Møde afholdt: Torsdag den 12. juni 2008 kl. 13-15

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 3. JANUAR 2014 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 19. JULI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 15B.0.07. Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 15B.0.07. Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere