Akademisk Råd - SAMF. Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akademisk Råd - SAMF. Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale"

Transkript

1 DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd - SAMF DEKANATET Møde afholdt: Torsdag den 7. februar 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale Til stede: Troels Østergaard Sørensen (TOES), Michel Whyte (deltog fra pkt. 3), Henrik Larsen, Jørgen Elm Larsen, Peter Birch Sørensen, Simo Køppe, Steen Hyldgaard Jensen, Esben Raunsø Thomasen Bæk, Tanja Arrild Schwarz, Inger P. Dutton, Tom Kozuch, Hanne K. Rosenmeier (suppleant), Hans Jørgen Whitta-Jacobsen (HJW), Marianne Kristensen (Fakultetssekretariatet, deltog under pkt. 2 og 3), Maria Fjallstein (referent) Fravær med afbud: Thomas Harboe Fravær uden afbud: Geir Helgesen ØSTER FARIMAGSGADE KØBENHAVN K TLF DIR FAX mfj@samf.ku.dk REF: MFJ Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Høring over tilpasning i års- og skemastruktur ifm. etablering af KU s Indre Marked 3. Nye uddannelser, herunder eliteuddannelser 4. Udviklingskontrakter og strategiplan for SAMF 5. Nyt medlem af Praksisudvalget 6. Fordeling af forskningsmidler på SAMF (ved Henrik Larsen, Jørgen Elm Larsen og Michael Whyte) 7. Procedure ifm. udpegning af personer til udvalg mv.

2 8. Meddelelser 9. Nedsatte Ph.D. bedømmelsesudvalg og tildelte Ph.D.grader 10. Evt. SIDE 2 AF 7 Ad 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Ad 2) Høring over tilpasning i års- og skemastruktur ifm. etablering af KU s Indre Marked Beslutningen om etablering af Indre Marked på KU er vedtaget af rektor. Som led i dette, skal der udarbejdes fælles års- og skemastruktur. Semester- og blokstruktur på de enkelte fag kan bevares, men de fastlægges efter fælles retningslinjer. Baggrunden for udarbejdelse af fælles års- og skemastruktur er, at studerende skal kunne tage fag på tværs af fakulteter. Fakulteternes forskellige skemastrukturer har endvidere gjort det svært for satsningsområderne at lave fag samt generelt at lave tværfaglige fag. Behovet for fælles skemastruktur er blevet forstærket ved Life og Farmas indtrædelse i KU, da der er et overlap i fag mellem Life/Farma og Sund og Nat, men fagene ligger forskudt på de forskellige fakulteter. Der var følgende kommentarer fra AR-SAMF til høringen: - Års- og skemastrukturen skal være fleksibel ift. særlige decentrale initiativer eksempelvis ved planlægning af gæsteforelæsninger med udenlandske forskere - Den øgede fleksibilitet mellem fag må ikke føre til moderation af faglige krav på det enkelte fag. Særligt bedes sætning på side 3, linje 3 under afsnittet 1. Gennemgang af uddannelserne omformuleret, da det som det står nu kan forstås som om, det er de faglige krav, der skal modereres. Retten til at sætte faglige krav til den studerende for at følge et fag skal bibeholdes. - Det nuværende meritsystem giver allerede mange muligheder for at læse tværgående fag. Det bør overvejes, hvorvidt målet med Indre Marked kan opnås gennem meritsystemet. - I notatet om Indre Marked er det uklart, hvorvidt den nedre grænse for størrelsen på fag er 2½ ETCS eller 5 ETCS. Marianne Kristensen fra fakultetssekretariatet udarbejder høringssvar på vegne af AR og de andre parter, der skal høres i denne sag.

3 Ad 3) Nye uddannelser, herunder eliteuddannelser Nye uddannelser Til mødet var udsendt et opsummerende notat om nuværende uddannelser og overvejelser omkring nye uddannelser. I løbet af 2008 skal der træffes beslutning om, hvorvidt nye uddannelser skal igangsættes. Et forslag er at iværksætte BA kombinationsuddannelser i stil med PPE på Oxford University og BA-uddannelserne på SAMF på Oslo Universitet. En problematik ift. dette er, hvilket kandidat-studium en bred BA skal kunne kvalificere til. SAMF skal endvidere i løbet af foråret 2008 forholde sig til forslag fra KU om at styrke IT i uddannelserne. Denne problematik behandles senere. AR diskuterede muligheden for at lave BA kombinationsuddannelser. Hovedpointer fra diskussionen opridses nedenfor: - Der var opbakning til overvejelsen om at lave en kombinationsuddannelse, der tager udgangspunkt i nuværende fag og studieordninger, da dette ikke vil kræve meget ekstra arbejde. Dog skal det overvejes, hvorvidt det ikke er nødvendigt at udarbejde enkelte nye fag specifikt rettet mod dette studium. - Det skal søges sikret, at ministeriet ikke siger nej til et eventuelt forslag om en sådan ny uddannelse, da der ligger et stort arbejde i udarbejdelse af nye uddannelser. Endvidere skal der være opbakning fra baglandet til udformningen af nye uddannelser. - Det blev pointeret, at PPE uddannelsen laves i England, og der er der tradition for, at studerende afslutter deres uddannelse efter BA, hvorfor der ikke er det samme behov for, at den brede bachelor skal være adgangsgivende til en kandidat, som der er behov for i Danmark. Det skal overvejes, hvad kravene til kombinationsuddannelsen skal være, for at den er adgangsgivende til et kandidatstudium. - Det skal overvejes hvem, der har behov for en bred bacheloruddannelse. Dette skal diskuteres med aftagere og studerende. Der er nogle studerende, der er interesserede i en bredere BA, da de ikke er sikre på, hvad de vil og gerne vil vente med at specialisere sig til senere hen. - Det skal overvejes, hvordan de traditionelle mono-disciplinære uddannelser bevares, hvis der iværksættes bredere BA-uddannelser. - Det skal være klart defineret, hvornår man kan kaldes BA i en bestemt gren. Det er vigtigt at beskytte de nuværende velrenommerede uddannelser. - Der er fare for udhulning af eksisterende fag, hvis ikke alle studerende på faget har samme faglige baggrund SIDE 3 AF 7

4 TOES konkluderede på punktet, at AR bakker op om overvejelserne omkring udvikling af BA kombinationsuddannelser, hvis de i høj grad kan tage udgangspunkt i nuværende fag og studieordninger og ikke går udover de nuværende velrenommerede uddannelser. Der arbejdes således videre med overvejelserne. Et konkret forslag til ny uddannelse skal udarbejdes, som kan danne baggrund for en mere konkret diskussion. Eliteuddannelser Antropologi indsender et forslag til en ny eliteuddannelse under erhvervsmodellen, bl.a. bygget op omkring feltarbejde i en international virksomhed. Forslaget udspringer af, at antropologer har et beskæftigelsesproblem, og denne uddannelse skal skabe nye arbejdsområder for antropologerne. Psykologi søger midler til udvikling af ny eliteuddannelse. Da der er mangel på psykiatere, vil psykologi uddanne psykologer med speciale inden for nogle af områder, der traditionelt er varetaget af psykiatere, f.eks. indenfor børnepsykiatri. Denne uddannelse er svær at lave inden for normalt taxameter. TOES orienterede om, at de særlige krav til uddannelsen for at den kan klassificeres som eliteuddannelse, ikke nødvendigvis går på optagelseskrav i form af karaktergennemsnit. Det øgede krav kan også være krav om ekstra krævende kurser eller udenlandsophold. AR forholdt sig skeptisk til konceptet om eliteuddannelser. At nogle uddannelser klassificeres som elite nedgraderer de andre også gode uddannelser. SIDE 4 AF 7 Ad 4) Udviklingskontrakter og strategiplan for SAMF TOES orienterede om, at fakulteterne er blevet bedt om at indmelde handlinger og projekter, der påtænkes igangsat på fakulteterne i forbindelse med de enkelte mål i den nye udviklingskontrakt inden udgangen af februar For SAMF s vedkommende kan denne handlingsplan i høj grad bygge på mål og indsatser i de eksisterende institutkontrakter. Endvidere er KU ved at udarbejde en strategisk handlingsplan, der samler målene i Destination 2012 og UK Der udarbejdes ikke nye fakultetskontrakter før denne strategiske handlingsplan foreligger. Det er på SAMF besluttet, at der ikke indgås nye institutkontrakter før ultimo Som tidligere nævnt arbejder dekanatet med en kortfattet strategiplan, der bygger på Dekanens Pejlemærker, Destination 2012 og UK Når et konkret forslag til strategi foreligger, tages det op igen. Henrik Larsen påpegede, at UK lagde op til, at der skal gøres mere af alt og ikke mindre af noget, hvorfor han fandt det nødvendigt med en prioritering af indsatsområder herunder også i Dekanatets strategiplan.

5 Ad 5) Nyt medlem af Praksisudvalget Ifølge 4 stk. i regelsæt for Praksisudvalget skal udpegning af nye medlemmer ske efter indstilling fra Akademisk Råd, hvilket fakultetet ikke var blevet gjort opmærksom på. SAMF har derfor allerede indstillet én person. Akademisk Råd havde ingen bemærkninger til indstillingen. SIDE 5 AF 7 Ad 6) Fordeling af forskningsmidler på SAMF (ved Henrik Larsen, Jørgen Elm Larsen og Michael Whyte) Udgangspunktet for diskussionen var et notat udarbejdet af Henrik Larsen, Jørgen Elm Larsen og Michael Whyte på vegne af VIP erne på deres respektive institutter. Der ønskedes en diskussion af principperne bag mekanismen for forskningsbevillinger på SAMF. Det ønskedes diskuteret, hvorvidt andre modeller kunne konstrueres, hvor præmisserne var mere gennemsigtige og dermed havde større opbakning fra baglandet. Den nuværende model manglede legitimitet blandt VIP erne på de tre institutter, idet modellen ikke var transparent. Det blev opfattet som, at især økonomi blev tilgodeset med den nuværende model. HJW orienterede om, at modellen har rødder tilbage til dengang Finansministeriet uddelte basisbevillingerne helt ned til de enkelte fag. Dette var udtryk for en prioritering af midler fra centralt hold. I dag aktivitetsfordeles en del af basisbevillingen på SAMF. Fordelingen af den øvrige del tager udgangspunkt i fordelingsnøglen fra året før. Hvert år besluttes budgetprincipperne af ledelsen. Peter Birch Sørensen (PBS) fandt et behov for præcisering af det udsendte notat, idet han ikke mente, at det var den tidligere dekan, der tog beslutning om den historiske fordelingsnøgle, som det fremgår af notatet, men at det var Finansministeriet. PBS mente, at det var nødvendigt at få udredt, hvordan den historiske nøgle blev besluttet, da Finansministeriet ikke længere uddelte helt ned til det enkelte fag. PBS tilsluttede sig ikke den del af notatet, der peger på muligheden for at flere midler uddeles efter STÅ, da institutterne har andre kerneaktiviteter end undervisning. Han fandt det vigtigt, at fordelingsprincippet forudsiger en vis stabilitet i bevillingen fra år til år. Simo Køppe bakkede op om, at aktivitetsfordeling af hele basisbevillingen ville skabe for meget usikkerhed. Simo Køppe opfordrede til, at man afventede de nye fordelingsnøgler, ministeriet var ved at udarbejde. Jørgen Elm Larsen pointerede, at det skulle være en diskussion om principper og ikke om teknikaliteter. Det helt afgørende her var, at de principper, der blev fulgt, skulle være legitime og gennemsigtige. Sådan blev de ikke opfattet i øjeblikket. De studerende bakkede op om, at budgetprincipperne skulle være gennemsigtige og forståelige men forholdt sig ikke nærmere til den foreslåede model i det udsendte notat.

6 Henrik Larsen (HL) sagde, at der tydeligvis var flere tolkninger af historikken for fordelingsnøglen jf. det udsendte bilag. Historikken var dog principielt var ligegyldig, idet en beslutning taget under nogle bestemte forhold for ca. 15 år siden ikke i sig selv kunne være en grund til at fastholde denne. Det væsentlige var, at beslutninger om fordelingsnøglen alene lå på fakultetsniveauet og kunne derfor også ændres på dette niveau. HL kunne efter at have hørt kommentarerne fra de øvrige stemmeberettigede medlemmer af Akademisk Råd konkludere, at der var et flertal, som ikke mente at de nuværende fordelingskriterier var transparente og legitime. HL opfordrede på denne baggrund Dekanatet til at lave et udkast til nye budgetprincipper, der var transparente og legitime til næste møde i Akademisk Råd. Michael Whyte pointerede, at det var vigtigt at udarbejde principper, der var forståelige, og som der var opbakning til ude på institutterne. Han mente, at denne proces skulle påbegyndes så hurtigt som muligt, og ikke afvente diskussionen af næste års budgetseminar. Ellers risikerede man, at der her ville blive sagt, at det var for sent. TOES drog ikke nogen konklusion på diskussionen, men orienterede om, at budgetprincipperne ville blive diskuteret i fakultetets ledelsesteam på et heldagsseminar. SIDE 6 AF 7 Ad 7)Procedure ifm. udpegning af personer til udvalg mv. Punktet skulle være en diskussion af hvordan proceduren skal være, når Akademisk Råd havde til opgave at indstille medlemmer til diverse udvalg. På grund af tidsnød blev punktet udskudt. Det blev dog nævnt, at et konkret tilfælde for nyligt havde været, at VIP erne i AR havde fået til opgave at udpege en VIP er til City Campus Gruppen, og der på trods af gentagne rykkere, ikke havde været nogen respons. TOES opfordrede VIP erne til igen at forsøge at finde en person til at sidde i gruppen, og ellers vil TOES meddele City Campus Gruppen, at der ikke blev udpeget en VIP til gruppen. Ad 8) Meddelelser UNIK: Der indsendtes ikke et decideret SAMF-forslag til ministeriet. De forslag, der arbejdes videre med på KU var fortrolige af konkurrencehensyn. Asiensatsning: Der var oprettet styregrupper for satsningsområdet. Biblioteksaftale og biblioteksudvalg: Biblioteksaftalen var blevet underskrevet. Den vil blive rundsendt til AR til orientering. Der var nedsat et biblioteksudvalg, hvor alle institutterne var repræsenteret af enten en institutleder eller en bibliotekar. Udvalg studenterservicecenter: Der var nedsat et udvalg, der arbejder videre med etableringen af studenterservicecenter.

7 Ad 9) Nedsatte Ph.D. bedømmelsesudvalg og tildelte Ph.D.grader Ingen bemærkninger SIDE 7 AF 7 Ad 10) Evt. Der blev spurgt til, om TOES havde truffet beslutning om, hvorvidt studerende kan sidde med ved ansættelsessamtaler. TOES havde diskuteret sagen med de andre dekaner og havde besluttet at fastholde den gamle model, hvor formanden for bedømmelsesudvalget, den relevante institutleder og studieleder sidder med til samtalen. De studerende er repræsenteret ved studielederen. Studielederen repræsenterer ikke lærerne. Institutlederne bakker op om den gamle model, som også er beskrevet i KU s regelsæt.

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2008 Forum Akademisk Råd SAMF DEKANKONTORET Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2008 kl. 14-16

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd på Samf. Møde afholdt: 6. september 2007 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale

Akademisk Råd på Samf. Møde afholdt: 6. september 2007 kl Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd på Samf MØDEREFERAT 11. SEPTEMBER 2007 Forum: Akademisk Råd på Samf DEKANATET Møde afholdt: 6. september 2007 kl. 14-16 Sted: CSS,

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen. Studenterdialogforum med dekanen. Forum. Møde afholdt: Mandag den 15. december kl

Studenterdialogforum med dekanen. Studenterdialogforum med dekanen. Forum. Møde afholdt: Mandag den 15. december kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studenterdialogforum med dekanen MØDEREFERAT 12. JANUAR 2009 Forum Studenterdialogforum med dekanen DEKANKONTORET Møde afholdt: Mandag den 15.

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl

Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. marts 2010 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. MARTS 2010 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11.

Læs mere

Ad 2) Strategiplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet TOES indledte drøftelsen med en kort opridsning af strategiens hovedpunkter:

Ad 2) Strategiplan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet TOES indledte drøftelsen med en kort opridsning af strategiens hovedpunkter: DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmerne i Akademisk Råd MØDEREFERAT 13. JUNI 2008 Forum Akademisk Råd SAMF DEKANKONTORET Møde afholdt: Torsdag den 12. juni 2008 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein.

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 7. juni Sted: CSS, mødelokale Maria Fjallstein. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 7. juni 2012 Sted: CSS,

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. december 2006 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 12. december 2006 kl Sted: Fakultetssekretariatet DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 12. december 2006 kl. 11.00-13.00 Sted:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd - SAMF MØDEREFERAT 23. JUNI 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 16. juni 2011 kl. 10-12

Læs mere

TOES bød velkommen til Karl Gunnar Persson, som er konstitueret institutleder på Økonomisk Institut.

TOES bød velkommen til Karl Gunnar Persson, som er konstitueret institutleder på Økonomisk Institut. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT (GODKENDT) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: 1. juni 2006 kl. 10.00-12.00 Sted: Fakultetssekretariatet

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd - SAMF. Forum. Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd - SAMF. Akademisk Råd - SAMF. Forum. Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd - SAMF MØDEREFERAT 30. MAJ 2011 Forum Akademisk Råd - SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag den 30. maj 2011 kl. 15-16

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 22. SEPTEMBER 2011 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF

Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET. Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T MARTS 2018 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2012 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 13. december 2012 kl.

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 31. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl. 13.15-15.15

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 24. SEPTEMBER 2015 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg SAMF-HR Møde afholdt: Torsdag den 24. september

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 1. februar 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 20. SEPTEMBER 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. maj 2017 kl Sted CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. maj 2017 kl Sted CSS, mødelokale K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 4. MAJ 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 22. marts 2012 kl. 10.00 12.00

Medlemmer og suppleanter i FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 22. marts 2012 kl. 10.00 12.00 D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2012 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Dekanens dialogforum med studerende

Dekanens dialogforum med studerende DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT 16. MARTS 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Mandag

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 31. maj 2007 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 31. maj 2007 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT OKTOBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Referat fra studienævnsmødet den 27. maj 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Afbud: John Kuada, Rasmus Lindgaard Christensen, Christine

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 25. AUGUST 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 17-08-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.1.21b,

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Møde afholdt: 11. juni 2009, kl

Møde afholdt: 11. juni 2009, kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg DEKANKONTORET - Møde afholdt: 11. juni 2009, kl. 10.00

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: 24. september Sted: Lea Allingham Nielsen. Referent:

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: 24. september Sted: Lea Allingham Nielsen. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Akademisk Råd SAMF M Ø D E R E F E R A T 24. SEPTEMBER 2015 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU

Medlemmer og suppleanter i FSU DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer og suppleanter i FSU MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2010 Forum Fakultetets Samarbejdsudvalg PERSONALESEKTIONEN Møde afholdt: Torsdag den 23.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl Sted: CSS, mødelokale MED.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl Sted: CSS, mødelokale MED. DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd MØDEREFERAT 4. JULI 2013 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 20. juni 2013 kl. 13-15 Sted: CSS,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. oktober 2007.

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere