Danmarks Filatelist Forbund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks Filatelist Forbund"

Transkript

1 Vedtægter for Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...1 ORGANISATION...2 MEDLEMSKAB...3 OPTAGELSE...3 REGISTRERING OG KONTINGENT...4 UDMELDELSE...4 EKSKLUSION...4 ÆRESBEVISNINGER...5 REPRÆSENTANTSKABET...5 VALG AF FORMANDEN...6 VALG AF BESTYRELSEN...6 DFF'S DAGLIGE LEDELSE...7 REPRÆSENTANTSKABSMØDE...7 BESTYRELSESMØDER...8 REVISION...9 ØKONOMISKE FORPLIGTELSER...9 KLAGER...10 VEDTÆGTSÆNDRINGER...10 DFF'S OPLØSNING...10 VALG OG AFSTEMNINGER...10 Vedtaget på det stiftende repræsentantskabsmøde den 27. maj 1978 og senest ændret på det ordinære repræsentantskabsmøde den 15. september Vejledning Sæt musen på det punkt, du ønsker at se, hold Ctrl tasten nede og tryk samtidig på venstre musetast, og du kommer direkte til det ønskede afsnit. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 1.

2 FORMÅL 1.1 Danmarks Filatelist Forbund (DFF) er en sammenslutning af: a. Danske filatelistforeninger samt b. Danske foreninger med tilknytning til filatelien 1.2 DFF's formål er a. at virke for dansk filateli og udbrede kendskabet til og interessen for filatelien b. at være koordinerende organ for medlemsforeningerne c. at varetage dansk filatelis interesser overfor postvæsener, myndigheder, samarbejdspartnere og i øvrigt på enhver måde d. at repræsentere dansk filateli i det Internationale samarbejde bl.a. gennem tilslutning til Federation Internationale de Philatelic (FIP) og Federation of European Philatelic Associations (FEPA), samt at varetage dansk filatelis interesser udenlands e. at organisere filatelistiske aktiviteter herunder udvikle nye filatelistiske aktiviteter og igangsætte disse selv eller sammen med medlemsklubber. ORGANISATION 2 DFF består af: a. Danske filatelistforeninger b. Enkeltpersoner med interesse for filatelien særskilt reglement c. Associerede foreninger særskilt reglement 3.1 DFF s øverste myndighed er repræsentantskabet. 3.2 DFF ledes af en bestyrelse, valgt af repræsentantskabet. 3.3 De daglige forretninger varetages af en af bestyrelsen antaget og af DFF lønnet forretningsfører. 3.4 DFFs regnskabsår er fra 1. januar til 31. december. 3.5 DFF s medlemsblad er Dansk Filatelistisk Tidsskrift (DFT). 3.6 DFF s hjemsted er forbundets kontoradresse. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 2.

3 MEDLEMSKAB 4.1 Efter ansøgning kan optages foreninger, hvis formål er i overensstemmelse med DFF s vedtægter. 4.2 For at blive gyldigt medlem, skal en forenings optagelse efter bestyrelsens indstilling godkendes af DFF's repræsentantskab på førstkommende ordinære møde efter ansøgningens modtagelse i DFF. 4.3 En forenings optagelse som medlem af DFF berører ikke foreningens selvstændighed, ligesom ingen optaget forening hæfter for mere af DFF s gæld end eventuelt skyldigt kontingent. Medlemsforeningernes vedtægter må ikke indeholde bestemmelser, der er i strid med DFF's vedtægter. 4.4 Medlemsforeningers eventuelle vedtægtsændringer fremsendes til DFF i underskrevet stand. OPTAGELSE 5.1 Ansøgning om optagelse skal ske på den af DFF s bestyrelse udarbejdede blanket. 5.2 Ansøgning skal vedlægges foreningens gældende vedtægter, underskrevet af foreningens formand. 5.3 Ansøgningen skal vedlægges foreningens samlede medlemsfortegnelse med angivelse af, hvilke af foreningens medlemmer, der er A-medlem af en anden forening tilsluttet DFF. Denne forenings navn skal anføres. 5.4 Ansøgning om en forenings optagelse i DFF behandles på det nærmest følgende bestyrelsesmøde efter modtagelse af ansøgningen. Bestyrelsen kan beslutte foreløbig optagelse, som giver den optagelsessøgende forening fulde medlemsrettigheder fra et af bestyrelsen fastsat tidspunkt, dog ikke stemmeret om foreningens optagelse. Den foreløbige optagelse meddeles i DFT. Endelig optagelse sker efter repræsentantskabets beslutning. Ansøgninger om optagelse, som er indgivet senest den 31. maj før et repræsentantskabsmøde, skal behandles på det pågældende møde. 5.5 Enkeltpersoner kan efter de af bestyrelsen fastsatte retningslinjer, optages direkte af DFF, dog kun med begrænsede rettigheder. Disse medlemmer modtager DFT, har adgang til at benytte DFF s biblioteker og til at deltage i DFF s anvisningssalg som indleverer og køber, men har ikke yderligere rettigheder (jf. 2b). VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 3.

4 REGISTRERING OG KONTINGENT 6.1 Foreningerne skal registrere samtlige medlemmer: A-medlemmer, der gennem den pågældende forening betaler til DFF's administration og til DFT. Medlemmer, der er registreret som A-medlemmer i andre medlemsforeninger og derfor ikke betaler yderligere til hverken DFF's administration eller DFT. Disse kan ikke medregnes ved opgørelse af medlemstal, der giver stemmeret på repræsentantskabsmøder. 6.2 Nye medlemmer i foreningerne registreres løbende og liste indsendes til DFF's kontor 2 gange årligt, med angivelse af hvilke af disse, der i forvejen er medlem af en forening, tilsluttet DFF. Denne forenings navn skal anføres. 6.3 Den enkelte forening skal for hvert regnskabsår betale kontingent til DFF i henhold til den til enhver tid fastsatte kontingent. Til brug herfor kan DFF hos medlemsforeningerne rekvirere opgørelse over samtlige medlemmer i foreningen, herunder med angivelse af hvilke medlemmer der betaler kontingent til DFF igennem en anden forening, samt den pågældende forenings navn. 6.4 Repræsentantskabet fastsætter kontingent efter indstilling fra bestyrelsen i overensstemmelse med de fastsatte bestemmelser. 6.6 Der findes specielle kontingenter (ungdom, husstand og special), der fastsættes af DFF s bestyrelse. For disse medlemmer gælder specielle regler angivet i særskilt reglement. UDMELDELSE 7. Udmeldelse af DFF skal ske skriftligt ved rekommanderet brev til DFF s kontoradresse, og skal være modtaget senest den 30. juni, således at udmeldelsen træder i kraft ved det pågældende regnskabsårs slutning den 31. december. EKSKLUSION 8.1 Medlemsforeninger og enkeltpersoner iht. 2b, der tilsidesætter DFF's vedtægter eller de af repræsentantskabet trufne beslutninger eller i øvrigt modarbejder DFF's interesser, kan ekskluderes. 8.2 Foreningsmedlemmer kan ekskluderes af DFF eller kan af DFF henstilles ekskluderet af den eller de medlemsforeninger, som denne måtte være medlem af. 8.3 Medlemsforeninger eller enkeltpersoner (jf. 2b), der indstilles til eksklusion af DFF, skal have dette meddelt med 14 dages varsel ved rekommanderet brev fra DFF. Disse har ret til at fremføre deres synspunkter på det bestyrelsesmøde, hvor sagen behandles. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 4.

5 8.4 Endelig afgørelse om eksklusion træffes af repræsentantskabet ved skriftlig afstemning ved simpelt flertal. Bestyrelsen kan for perioden frem til det nærmest følgende repræsentantskabsmøde beslutte suspension af et medlems - eller en medlemsforenings rettigheder. Bestyrelsens beslutning træffes ved kvalificeret flertal. 8.5 Meddelelse om suspension eller eksklusion skal bringes til de øvrige medlemsforeningers kendskab. Meddelelse om suspension af en medlemsforening skal udsendes af DFF s bestyrelse til de øvrige medlemsforeninger inden 1 uge fra beslutningsdatoen. 8.6 Medlemsforeningerne er forpligtet til at give DFF meddelelse om eksklusion af medlemmer, som de måtte foretage. 8.7 Genoptagelse af ekskluderede medlemsforeninger kan ske ved normal behandling efter fornyet ansøgning om optagelse. ÆRESBEVISNINGER 9. DFF kan i særlige tilfælde udnævne en person, der i bemærkelsesværdig grad har ydet en ekstraordinær indsats for dansk filateli, til æresmedlem af DFF. Forslag herom afgøres af repræsentantskabet. Behandles forslaget på et ordinært repræsentantskabsmøde, optages det på dagsordenen under "indkomne forslag", jfr. 17 og 18. Bestyrelsens forslag om æresmedlemskab (DFF s guldnål) skal ikke udsendes før mødet, som fastsat i REPRÆSENTANTSKABET 10.1 Repræsentantskabet er DFF's højeste myndighed og består af foreningernes valgte repræsentanter Den på vegne af de respektive foreninger deltagende repræsentant, har stemmeret efter følgende skala. Foreninger med: 1 til 10 A-medlemmer har 1 stemmeenhed 11 til 70 A-medlemmer har 2 stemmeenheder 71 til 160 A-medlemmer har 3 stemmeenheder 161 til 250 A-medlemmer har 4 stemmeenheder 251 til 340 A-medlemmer har 5 stemmeenheder 341 til 500 A-medlemmer har 6 stemmeenheder 501 til 1000 A-medlemmer har 7 stemmeenheder 1001 til 2000 A-medlemmer har 8 stemmeenheder Over 2000 A-medlemmer har 9 stemmeenheder 10.3 En forening, der er i kontingentrestance 30 dage før repræsentantskabsmødets start, har ingen stemmeret. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 5.

6 10.4 Foreningerne har ret til at sende det antal repræsentanter, som deres stemmeenheder angiver Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hver andet år (i år med lige årstal) inden udgangen af september måned og indkaldes med mindst 6 ugers varsel ved brev til de enkelte medlemsforeningers formænd, samt ved bekendtgørelse i DFT (det sidste nummer, der udkommer inden den 1. juli med angivelse af dagsorden) Ekstraordinært repræsentantskabsmøde afholdes, når et flertal af bestyrelsens medlemmer finder det påkrævet, eller når det skriftligt begæres af formændene for foreninger, hvis medlemstal af A-medlemmer udgør mindst en fjerdedel af det samlede medlemstal af A-medlemmer i de i DFF tilsluttede foreninger, og som udgør mindst en tiendedel af DFF's medlemsforeninger. Motiveret krav skal indgives til DFF s bestyrelse. Ekstraordinært repræsentantskabsmøde indkaldes med mindst 2 ugers varsel og afholdes senest 2 måneder efter begæringens fremkomst. Indkaldelsen skal indeholde dagsorden for det ekstraordinære repræsentantskabsmøde, samt en motivering for indkaldelsen Senest 14 dage før det ordinære og senest 5 dage før det ekstraordinære repræsentantskabsmødes afholdelse skal den enkelte forenings formand give DFF skriftlig meddelelse om, hvem der repræsenterer foreningen Det ekstraordinære repræsentantskabsmøde er, bortset fra ved afstemning om opløsning af DFF jfr. 24, beslutningsdygtigt med det antal stemmeenheder, der er repræsenteret. VALG AF FORMANDEN 12.1 Formanden vælges af repræsentantskabet for 2 år og kan efter udløbet af en funktionsperiode genvælges Formanden er, som ansvarlig for koordinering af DFF's samlede virksomhed, berettiget til at give møde i alle udvalg inden for DFF s organisation. VALG AF BESTYRELSEN 13.1 Bestyrelsen består af: DFF s formand, samt 6 bestyrelsesmedlemmer, valgt af repræsentantskabet Valgperioden for DFF's formand er 2 år. De øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges for 4 år. Genvalg kan finde sted. Efter tur afgår 3 bestyrelsesmedlemmer skiftevis på repræsentantskabsmøderne Der vælges 2 suppleanter, der vælges for 2 år. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 6.

7 13.4 Forslag til kandidater til bestyrelsesvalget, der ikke fremsættes af bestyrelsen, skal indsendes til DFF s kontor senest 31. maj i det år, repræsentantskabsmødet afholdes. Ved ekstraordinært repræsentantskabsmøde dog senest 8 dage for mødets afholdelse. Hvis der ikke er opstillet kandidater til alle pladser, kan bestyrelsen foreslå yderligere kandidater. Alle kandidater skal om muligt præsenteres i DFT inden repræsentantskabsmødet Ingen funktionsfolk eller medlemmer af bestyrelsen må - uden bestyrelsens vidende og accept - samtidigt påtage sig bestyrelsesarbejde i filatelistforeninger eller i andre foreninger med interesser tilknyttet filatelien, såfremt disse foreninger ikke er tilknyttet DFF. 14 Bestyrelsen skal vælge en næstformand, men fordeler i øvrigt selv funktionerne blandt sine medlemmer. 15 Hvis DFF's formand afgår inden en valgperiodes udløb, indtræder næstformanden midlertidigt i dennes funktion, og samtidig indtræder en suppleant i bestyrelsen, begge indtil næste ordinære repræsentantskabsmøde. Hvis der i perioden indtil et kommende repræsentantskabsmøde ved et bestyrelsesmedlems afgang ikke findes nogen suppleant for den fratrædende, besætter bestyrelsen den ledige post ved konstitution. I alle tilfælde af en suppleants indtræden i bestyrelsen beklædes posten indtil næste repræsentantskabsmøde. DFF'S DAGLIGE LEDELSE 16.1 DFF s daglige ledelse forestås af en af bestyrelsen ansat forretningsfører Forretningsføreren varetager på bestyrelsens vegne og efter dennes anvisninger DFF s daglige administration af alle sager, som ved nærværende vedtægt ikke er henlagt til særlige udvalg, komitéer eller lignende. REPRÆSENTANTSKABSMØDE 17.1 Repræsentantskabsmødet åbnes af DFF's formand/stedfortræder, og der foretages følgende på det ordinære repræsentantskabsmøde: a. Valg af dirigent og stemmetællere b. Registrering og godkendelse af de tilmeldte repræsentanter, de respektive foreningers medlemstal og stemmetal c. Bestyrelsens beretning d. Regnskab e. Indkomne forslag f. Kontingenter og budget g. Valg af formand, medlemmer og suppleanter til bestyrelsen, revisorer og revisorsuppleanter h. Optagelse af nye foreninger VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 7.

8 f. Eventuelt 17.2 Forud for det ordinære repræsentantskabsmøde skal bestyrelsens beretning og DFF's regnskab samt budget være udsendt til medlemsforeningerne og offentliggjort i DFT eller på DFF s hjemmeside Repræsentantskabet træffer alle afgørelser ved simpelt flertal, dog kræver vedtagelse af DFF's opløsning kvalificeret flertal Forslag til behandling på repræsentantskabsmødet kan kun stilles af bestyrelsen, af medlemsforeningerne eller af lederne af DFF's funktioner Forslag, stillet af andre end bestyrelsen må, for at kunne behandles på et repræsentantskabsmøde, være indsendt til DFF senest den 31. maj i det år, repræsentantskabsmødet afholdes Alle forslag, som skal behandles på et repræsentantskabsmøde, skal bringes til medlemsforeningernes kendskab sammen med indkaldelsen til mødet. Dette gælder dog ikke bestyrelsens forslag om udnævnelse af æresmedlemmer Et af dirigenten og formanden godkendt referat af repræsentantskabsmødet bringes til medlemsforeningernes kendskab senest 2 måneder efter mødets afholdelse. BESTYRELSESMØDER 19.1 Bestyrelsen forestår DFF s virksomhed i overensstemmelse med de af repræsentantskabet trufne beslutninger og DFF s vedtægter Bestyrelsens formand repræsenterer DFF, tilrettelægger og leder dets virksomhed. Næstformanden udfører formandens funktioner, når denne er forhindret Bestyrelsen samles til møde inden for 3 uger, når formanden finder det påkrævet, og skal holde møde, når det forlanges af mindst 3 af dens medlemmer. Bestyrelsen skal samles til møde mindst 3 gange i et regnskabsår Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 4 af dens medlemmer har givet møde Vedtagelse i bestyrelsen af et forslag kræver, at mindst 4 af bestyrelsens medlemmer stemmer for forslaget Bestyrelsens forhandlinger og beslutninger protokolleres. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 8.

9 Ethvert medlem af bestyrelsen har ret til at begære forhandlingsprotokollen tilført bemærkninger, som den pågældende fremsætter. Referatet skal underskrives af samtlige bestyrelsesmedlemmer opdelt i Deltagere og Læst. REVISION 20.1 Tilsynet med DFF's regnskab udøves af 2 revisorer, hvoraf den ene fagrevisoren, skal være statsautoriseret eller registreret revisor, mens den anden er kritisk revisor. De vælges tillige med en suppleant af repræsentantskabet. Valgene sker enkeltvis, og funktionsperioden er 2 år Revisionen skal omfatte almindelig og kritisk revision af DFF's regnskab Revisorerne skal føre en revisionsprotokol, som senest hvert års 30. april skal afleveres til formanden. I revisionsprotokollen skal beretning om revisionen af det forløbne års regnskab være indført Revisorerne skal efter eget skøn foretage lejlighedsvise, uanmeldte revisionsbesøg Revisorerne skal på bestyrelsens anmodning snarest muligt foretage uanmeldt revisionsbesøg i det omfang, det ønskes Tilsynet med de af DFF etablerede virksomheder, udføres af bestyrelsen og forretningsføreren samt den kritiske revisor. ØKONOMISKE FORPLIGTELSER 21.1 DFF hæfter med dels midler for de af DFF og dels funktioner pådragne forpligtelser, men bestyrelsens medlemmer og revisorerne er ikke ansvarlige for pengemidler eller værdier tilhørende DFF, udover hvad der betros dem i kraft af særlige funktioner DFF's enkelte medlemsforeninger hæfter ikke for DFF's forpligtelser, men kun for værdier, som betros foreningen under en af de af DFF udøvende funktioner Tillidsposter i DFF er ulønnede Der ydes rejsegodtgørelse og diæter højst efter statens takster (normalt laveste takst) til bestyrelsens medlemmer, revisorer og udøverne af funktioner i DFF i det omfang, hvori de repræsenterer DFF eller udøver en funktion for DFF DFF's bank-, sparekasse- og girokonti samt eventuelle depoter m.m. oprettes således, at der kun kan disponeres af forretningsføreren, når det drejer sig om almindelige kasseforretninger. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 9.

10 De løbende kasseforretninger præsenteres og godkendes på hvert efterfølgende bestyrelsesmøde. Alle andre dispositioner skal godkendes af bestyrelsen før udførelse DFF er godkendt som velgørende organisation, hvorfor medlemmer, enkeltmedlemmer i medlemsklubberne og personer kan testamentere samlinger eller økonomiske ydelser til DFF. Endvidere kan DFF modtage gaver fra medlemmerne jf. Ligningslovens 8a med skattemæssige fradrag. Reglerne fremgår af særskilt reglement. KLAGER 22.1 Klage over forhold vedrørende DFF s virksomheder indgives til bestyrelsen. En klage kan kun indgives gennem en medlemsforening, og klagen skal være tiltrådt af foreningens bestyrelse og være underskrevet af foreningens formand Klage skal indgives skriftligt, og skal give en fuldstændig fremstilling af det påklagede forhold samt være ledsaget af fornødent dokumentationsmateriale. VEDTÆGTSÆNDRINGER 23 Forslag til ændring af DFF s vedtægter skal, hvis de ikke fremsættes af DFF's bestyrelse, fremsættes skriftligt og være underskrevet af formanden for en DFF tilsluttet forening senest den 31. maj samme år jfr Alle forslag til ændring af DFF's vedtægter skal fremsendes til medlemsforeningerne senest en måned før repræsentantskabsmødets afholdelse. DFF'S OPLØSNING 24.1 Opløsning af DFF kan kun finde sted efter vedtagelse med kvalificeret flertal på 2 af hinanden uafhængige repræsentantskabsmøder med mindst 2 måneders mellemrum, hvoraf det ene skal være et ordinært repræsentantskabsmøde Ved DFF's opløsning skal dets midler anvendes til almennyttige filatelistiske formål efter bestemmelse truffet på det senest afholdte repræsentantskabsmøde. VALG OG AFSTEMNINGER 25.1 Nedenstående generelle og særlige regler gælder for valg og afstemninger i DFF Valg foregår i almindelighed ved åben afstemning, medmindre mindst en tiendedel af de repræsenterede stemmeenheder begærer skriftlig afstemning. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 10.

11 25.3 Forekommer der ved en afstemning i forbindelse med valg stemmelighed, sættes valget igen til afstemning. Er der igen stemmelighed, afgøres valget ved lodtrækning Valg af formand: Er der kun opstillet en kandidat, anses den pågældende for valgt uden afstemning Er der opstillet mere end en kandidat, stemmes der i første omgang om samtlige kandidater. Opnår en kandidat herved simpelt flertal, altså flere stemmer end samtlige andre kandidater tilsammen, er vedkommende valgt I modsat fald foretages omvalg mellem de 2 kandidater, der opnåede flest stemmer og den, der her opnår flest stemmer, er valgt Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer: De stemmeberettigede kan pr. stemmeenhed afgive indtil 3 stemmer, dog ikke på samme kandidat. De 3 kandidater, der opnår de højeste stemmetal, er valgt, såfremt de samtidig hver for sig har opnået over halvdelen af de afgivne stemmer Såfremt der herved vælges færre end 3 personer, foretages der omvalg blandt de personer, som ikke opnåede valg i første valgrunde Såfremt der herved vælges færre end 3 personer, foretages der omvalg blandt de personer, som ikke opnåede valg i første valgrunde Valg af 2 suppleanter: De stemmeberettigede kan pr. stemmeenhed afgive indtil 2 stemmer, dog ikke på samme kandidat. De 2 personer med det højeste stemmetal er valgt Afstemninger i øvrigt: Simpelt stemmeflertal: Hvor intet andet er bestemt, træffes alle beslutninger ved stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er et forslag bortfaldet Kvalificeret flertal: Når en afgørelse skal træffes ved kvalificeret flertal, kræves der til vedtagelse, at mindst to tredjedele af de repræsenterede stemmer, stemmer for forslaget. VEDTÆGTER FOR DANMARKS FILATELIST FORBUND SIDE 11.

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune 1 Idrætssamvirkets navn og hjemsted Idrætssamvirkets navn er Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune. Idrætssamvirkets hjemsted er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at:

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at: Haderslev Idrætsråd Vedtægt for Haderslev Idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets navn er Haderslev Idrætsråd. Initialer: HIR Stiftelsesår: 6. september 2006 Idrætsrådets hjemsted er Haderslev

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Vedtægter 2012 2 Således vedtaget på ordinær generalforsamling i Brædstrup den 11. oktober1989. Således tekstmæssig (sprogmæssig) revideret og vedtaget på ordinær

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Vedtægter 2018 Således vedtaget på ordinær generalforsamling i Brædstrup den 11. oktober1989. Således tekstmæssig (sprogmæssig) revideret og vedtaget på ordinær

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

VEDTÆGTER. for. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet. Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet VEDTÆGTER for Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet 1 Navn Foreningens navn er»dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet«(DSS). På engelsk»danish Association

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision.

Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision. Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision. Vedtægt for Vejle idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets

Læs mere

Vedtægter for Halsnæs Idrætsråd

Vedtægter for Halsnæs Idrætsråd Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Idrætsrådets navn er (HI). Idrætsrådets hjemsted er Halsnæs Kommune. 2 Formål Idrætsrådets formål er, gennem samarbejde mellem idrætsforeninger i Halsnæs Kommune, at 1.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Tænketanken Cevea. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens virke er af landsdækkende karakter. 2 Formål

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål.

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Visionscenter for Fred". Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR TINGSTED SKYTTEFORENING 1 Foreningens navn er Tingsted Skytteforening. Stiftet d.9/4-1893. Hjemsted er Guldborgsund Kommune, region Sjælland. 2 Foreningens Formål er ved skydning som idræt

Læs mere

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) I SØNDERBORG KOMMUNE 1 Navn og hjemsted. Vandrådets navn er Vandrådet i Sønderborg Kommune efterfølgende benævnt som Vandrådet

Læs mere

Vedtægter for DTU Dancing

Vedtægter for DTU Dancing Vedtægter for DTU Dancing 1.Foreningens navn og hjemsted Klubbens navn er DTU Dancing Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet, 2800 Kongens Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde.

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde. Vedtægter for Idrætsrådet i Silkeborg Kommune 1. NAVN OG HJEMSTED: 1. Sammenslutningens navn er IDRÆTSRÅDET I SILKEBORG KOMMUNE (IS) Idrætsrådets hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. FORMÅL: 2. IS skal varetage

Læs mere

Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF

Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hørning Idrætsforening HIF, og dens hjemsted er 8362 Hørning by, Skanderborg Kommune. Foreningen er stiftet den 27. maj

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI)

VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI) VEDTÆGTER for Sammenslutning Af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark (SAI) Sammenslutningens navn og hjemsted: Navn er: Sammenslutning af Aktive Idrætsforeninger Region Syddanmark Hjemsted er Odense

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold

VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemmer... 2 4 Selskabets ledelse... 2 5 Valg af repræsentantskab... 3 6 Klage over valg... 4 7 Generalforsamling kompetence,

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere

SKALBORG SPORTSKLUB VEDTÆGTER

SKALBORG SPORTSKLUB VEDTÆGTER SKALBORG SPORTSKLUB VEDTÆGTER Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling 1983 Ændret på generalforsamling 1984 Ændret på ekstraordinær generalforsamling 1990 Ændret på ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A.

Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. Vedtægter for Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. 1 Foreningens navn Foreningens navn er Foreningen Brejning Lystbådehavn M. B. A. (forkortet FBL) 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er Brejning Strand

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Doc.nr.: Vedtægter

Doc.nr.: Vedtægter B Ø R S M Æ G L E R F O R E N I N G E N Doc.nr.: 263289 Vedtægter Side 2 I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Børsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Børsmæglerforeningen"

Læs mere

KIF Bowls. Vedtægter for KIF Bowls

KIF Bowls. Vedtægter for KIF Bowls KIF Bowls Vedtægter for KIF Bowls 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er KIF Bowls. Dens hjemsted er Kolding Hallerne, Ambolten 2-6, Kolding. 2 Foreningens formål: Dens formål er at fremme

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36.

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. V E D T Æ G T E R for Viborg Håndbold Klub 1. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. Dets hjemsted er Viborg kommune. 2. Foreningens formål er at fremme interessen og bedre

Læs mere

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening.

Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. Vedtægter for Ulfborg Idrætsforening. 1 Navn Foreningens navn er Ulfborg Idrætsforening. Foreningen er stiftet den 4. marts 1937 og har hjemsted i Holstebro Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at danne

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Highland Cattle Danmark

Vedtægter for Highland Cattle Danmark Vedtægter for Highland Cattle Danmark 1. Navn og hjemsted 1. Highland Cattle Danmark Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg 2. Avlsforeningens hjemsted er formandens postadresse. 2. Formål 1. Avlsforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

3. at oplyse offentligheden om det ateistiske synspunkt og derved mindske fordommene imod ateister

3. at oplyse offentligheden om det ateistiske synspunkt og derved mindske fordommene imod ateister Vedtægter Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Ateistisk Selskab (på engelsk: "Danish Atheist Society") Foreningens hjemsted afgøres af bestyrelsen 2 Foreningens formål er: 3 1. at være en forening

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN 1 Navn. 1.01 Medlemsforeningens navn er Muskelsvindfonden. 1.02 Foreningen har hjemsted i Århus. 2 Formål. 2.01 Det er Muskelsvindfondens formål at forbedre livsvilkårene

Læs mere

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug J.nr. 11171 ESB/rwh side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1. Foreningens navn er Loddenhøj Jollelaug. 2. Loddenhøj Jollelaug er stiftet den 29. febr. 2012. 3. Jollelaugets hjemsted

Læs mere

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 1. NAVN Foreningens navn er: Melby-Liseleje Idrætsforening (forkortet: MLI) med hjemsted i Halsnæs Kommune. 2. FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

3 Foreningens hjemsted er Københavns kommune, Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet.

3 Foreningens hjemsted er Københavns kommune, Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet. KAPITEL 1 NAVN, FORMÅL OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er The European Law Student Association Copenhagen med binavn ELSA Copenhagen. Foreningens officielle forkortelse vil være ELSA Cph. Foreningen er

Læs mere

Rønde Karateklub. Vedtægter Gældende fra 18. marts 2014

Rønde Karateklub. Vedtægter Gældende fra 18. marts 2014 Rønde Karateklub Vedtægter Gældende fra 18. marts 2014 1 Klubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Rønde Karateklub. Klubben er hjemmehørende i Syddjurs Kommune. 2 Klubbens formål Klubben har til formål

Læs mere

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT

LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT LOVE FOR SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT 1 NAVN. Sammenslutningens navn: SØNDERBORG FAMILIE OG FIRMA SPORT. Hjemsted:Sønderborg. Signatur: SFS. Postadresse: SFS-Hallen, Borgmester Andersens Vej 100,

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Haarby Boldklub

Vedtægter for Haarby Boldklub Vedtægter for Haarby Boldklub REPRÆSENTANTSKABET Navn 1 Klubbens navn er Haarby Boldklub (H.B.). Stiftet den 6. juni 1918. Klubben har følgende specialafdelinger: Fodboldafdelingen Håndboldafdelingen Volleyballafdelingen

Læs mere

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening 131 VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Fondsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Fondsmæglerforeningen". På engelsk benytter

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Dansk Tera Klub Vedtægter version 3.0. Vedtægter. For Dansk Tera klub

Dansk Tera Klub Vedtægter version 3.0. Vedtægter. For Dansk Tera klub Vedtægter For Dansk Tera klub 1 Klubbens navn og adresse 1.1 Klubbens navn er Dansk Tera klub (Danish Tera Association). Den officielle forkortelse er DTA. 1.2 Klubbens adresse er den til enhver tid siddende

Læs mere

VEDTÆGTER AALBORG KLATREKLUB stiftet 01.10.1991

VEDTÆGTER AALBORG KLATREKLUB stiftet 01.10.1991 VEDTÆGTER AALBORG KLATREKLUB stiftet 01.10.1991 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Aalborg Klatreklub, og dens hjemsted er Aalborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at varetage klatring

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Love for Jydsk Medicinsk Selskab Vedtagelse De nedenstående love er vedtaget på en generalforsamling i Jydsk Medicinsk Selskab den 11. marts 2010 og

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN -------------------------------------------------------- Kap 1 Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN ENGGÅRDSBAKKEN 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund Forslag til vedtægtsændringer for Skødstrup Sogns Jagtforening under Danmarks Jægerforbund Side 1 af 6 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skødstrup Sogns Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

VEDTÆGTER DMF. 1. Navn

VEDTÆGTER DMF. 1. Navn VEDTÆGTER DMF 1. Navn 1.1. Forbundets navn er Dansk Motions Forbund (DMF). 2. Formål 2.1. Forbundets formål er på almennyttigt grundlag at udbrede interessen for, i den frie natur, at udøve utvunget samvær

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB FORSLAG TIL NYE VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter, forslag Rev 7 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub.

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus

Foreningen Søby Forsamlingshus Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Vedtægter 1 Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse som aktivt eller passivt medlem 05: Hæftelse, forpligtigelser.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 17. generalforsamling den 25. marts 2015. Navn, hjemsted, stiftelse

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter

Forslag til nye Vedtægter Snekkersten Borgerforening Forslag til nye Vedtægter Vedtægter for Snekkersten Borgerforening (SBF) 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Snekkersten Borgerforening og den er stiftet den

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Vedtægter for DMC - Danske MotorCyklister

Vedtægter for DMC - Danske MotorCyklister Vedtægter for DMC - Danske MotorCyklister Seneste revision er foretaget på DMC s Generalforsamling d. 1. oktober 2011. 1 Navn Organisationens navn er Danske MotorCyklister, forkortet DMC. Organisationen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE Navn, hjemsted og formål 1. Andelskassens navn er KØBENHAVNS ANDELSKASSE. Dens hjemsted er Storkøbenhavn. Andelskassen driver tillige virksomhed under navnet Andelskassen

Læs mere

Vedtægter for Organisation for Digitalt Design Studerende (ODDS) Ved Aarhus Universitet

Vedtægter for Organisation for Digitalt Design Studerende (ODDS) Ved Aarhus Universitet Vedtægter for Organisation for Digitalt Design Studerende (ODDS) Ved Aarhus Universitet Revideret 5. maj 2010 1 Foreningen Organisation for Digitalt Design studerende (ODDS) er en i alle henseender uafhængig,

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

VEDTÆGTER for FORENINGEN

VEDTÆGTER for FORENINGEN VEDTÆGTER for FORENINGEN CENTER for UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 14. generalforsamling den 22. marts 2012. 2 VEDTÆGTER for FORENINGEN

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus

Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus Revideret: 3. november 2010 1 Foreningen Foreningen Student Association at the Department of Information

Læs mere

Barrit Jagtforening Vedtægter med ændringer af

Barrit Jagtforening Vedtægter med ændringer af Barrit Jagtforening Vedtægter med ændringer af 05.11.09 Stiftet den 10. december 1930 Barrit Jagtforening Vedtægter med ændringer af 05.11.09 1,0 Navn og hjemsted. 1,1 Foreningens navn er Barrit Jagtforening.

Læs mere

Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening

Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening 2008 Hjemmeside: www.melby-grund.dk Kontakt: mail@melby-grund.dk 1 Foreningens navn Foreningens navn er Melby Områdets Grundejerforening Dens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter For Hvalsø Brugsforening. (Begrænset ansvar)

Vedtægter For Hvalsø Brugsforening. (Begrænset ansvar) Vedtægter For Hvalsø Brugsforening (Begrænset ansvar) Navn og hjemsted: Par. 1: Foreningens navn er Hvalsø Brugsforening Amba. Brugsforeningen har sit hjemsted i Hvalsø. Formål: Par. 2: Brugsforeningens

Læs mere

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede.

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede. 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er Bornholms Brand A.m.b.a. 2.0 HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er Bornholms Regionskommune. 3.0 FORMÅL 3.1 Selskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring

Læs mere

Vedtægter. Foreningens navn er experimenterende Danske Radioamatører Vestfyn Afdeling og dens hjemsted er Middelfart kommune.

Vedtægter. Foreningens navn er experimenterende Danske Radioamatører Vestfyn Afdeling og dens hjemsted er Middelfart kommune. Vedtægter Vedtægter for EDR Vestfyn afdelingen: 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er experimenterende Danske Radioamatører Vestfyn Afdeling og dens hjemsted er Middelfart kommune. 2. Formål: Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Team Haderslev KFUM

Vedtægter for Team Haderslev KFUM Vedtægter for Team Haderslev KFUM Foreningen er fremkommet ved en fusion pr. 1. juli 2003 af foreningerne Haderslev KFUM s Idræt og Haderslev Håndbold Klub. Disse foreninger er stiftet henholdsvis 7. april

Læs mere

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334 Vedtægter for Silkeborg Skøjteløberforening af 1896 Gældende fra ekstraordinær generalforsamling 24. August 2011. 1. Foreningens navn Silkeborg Skøjteløberforening af 1896. Hjemstedet er Silkeborg Kommune.

Læs mere