Tilsyn Tilbuddets navn: Østerhuse - Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn Tilbuddets navn: Østerhuse - Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 4."

Transkript

1 J.nr. 08/3850 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 12. januar 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Østerhuse - Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg Anmeldt tilsyn foretaget den 4. december 2008 Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Gitte Jakobsen og AC medarbejder Anne Sofie Krogh Knudsen. Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Østerhuse er et tilbud til voksne med betydelig og varig funktionsnedsættelse. Det består af to bodele, der er beliggende på Borgmester Hansens vej i Kerteminde og to aktivitetstilbud beliggende henholdsvis på Låddenhøj i Nyborg og Askevej i Kerteminde. Bodelene er i alt normeret til pladser. Aktivitetsdelene er normeret til fuldtidspladser, hvoraf 7 er forbeholdt personer med Prader - Willi syndrom. En af boenhederne er også forbeholdt personer med Prader - Willi. Tilsynet foregik på dagtilbuddet Låddenhøj i Nyborg. Tilsynets samlede vurdering Afdelingen Låddenhøj, der hører under tilbuddet Østerhuse, virker som et veldrevet tilbud. Stemningen og tilgangen til opgaverne på stedet er præget af en positivitet i ledelsen og i personalegruppen, der kan mærkes, når man besøger stedet. Brugerne og de pårørende virker glade for stedet og den mængde af tilbud, der udbydes. Personalet virker engageret i og fagligt kvalificeret til arbejdet med målgruppen. Tilsynet vurderer, at de pædagogiske koncepter og tilgangen til brugerne i dagligdagen harmonerer fint med det nedskrevne værdigrundlag. Der er fokus på fastholdelse af personale og på at sikre et godt arbejdsmiljø på stedet. Såvel ledelse som medarbejdere fortæller, at de er presset på personalenormeringen. Det betyder, at alle må løbe ekstra hurtigt i hverdagen - med risiko for nedslidning og større sygefravær.

2 Anbefalinger til kvalitetssikring og -udvikling: På baggrund af interview og rundvisning på Låddenhøj samt det skriftlige materiale anbefaler tilsynet at tilbuddet øger opmærksomheden på at få søgt de nødvendige ressourcer til at håndtere de særlige problemstillinger, enkelte brugere har, tilbuddet udarbejder et årshjul, hvor alle kendte opgaver og projekter som eksempelvis MUS og GRUS mm. skrives ind, der udarbejdes en systematik til opfølgning på beslutninger i MED-udvalg, tilbuddet arbejder på at sikre større sammenhæng mellem handleplanerne fra Låddenhøj og Strandvænget, ledelsen tjekker op på procedure for registrering af medicinudlevering og tager initiativ til sikring af, at udlevering registreres umiddelbart i forbindelse med udleveringen, der indføres faste tidspunkter for supervision, tilbuddet indfører fast rutine for afholdelse evakueringsøvelse, ledelsen inviterer konsulent og evt. jurist til en temadag for personalet vedr. magtanvendelse, der centralt arbejdes på at imødekomme stedets behov for sparring og opmærksomhed. Eventuelle bemærkninger, som ikke er indarbejdet: Fra forstanderen: Ingen Fra driftschefen: Der er nu aftalt en plan for den ønskede konsulent/sparringsstøtte. Fremsendelsesbemærkning til driftschefen: Rapporten fremsendes under henvisning til ovenstående anbefalinger. I bedes træffe aftale med tilbuddets leder om anbefalingerne. Den 12. februar 2009, JFB. Eventuelle prioriteringer ved tilsynet:

3 Evt. særlige fokuspunkter: Tilsynet har ud fra det tilsendte materiale valgt at spørge ind til følgende områder: Brugen af Bostedssystemet. Sammenhæng i tilbuddet, da tilbuddets afdelinger ligger spredt med større afstande. Vold mod personalet karakter og anmeldelser. Evt. særlig prioritering ved tilsynets gennemførelse: Tilsynet har valgt at prioritere aktivitetstilbuddet Låddenhøj i Nyborg og har således ikke beskæftiget sig med boafdelingerne. Deltagere ved tilsynet: På dagen for tilsynet deltager forstanderen og stedfortræderen samt 3 fra personalegruppen hvoraf en er nyansat, en er tillidsmand og en er sikkerhedsrepræsentant. Ud over dette interviewer de tilsynsførende to pårørende og to brugere af dagtilbuddet. 1. Målgruppe og beboersammensætning Målgruppe antal pladser tilbuddets indhold: Østerhuse er et tilbud til voksne med betydelig og varig funktionsnedsættelse. Målgruppen spænder fra multihandicappede kørestolsbrugere med svage kommunikationsfærdigheder til delvis selvhjulpne brugere med nogle kommunikationsfærdigheder. Enkelte brugere har tillige en psykiatrisk overbygning, andre kan udvise udadreagerende og / eller selvskadende adfærd. Tilbuddet består af to bodele beliggende på Borgmester Hansensvej i Kerteminde samt aktivitetstilbud beliggende på hhv. Låddenhøj i Nyborg og Askevej i Kerteminde. Tilsynet har denne gang valgt at fokusere på aktivitetsdelen Låddenhøj i Nyborg. Låddenhøj er normeret til 42 fuldtidspladser men betjener ca. 65 brugere, da ikke alle er beskæftiget på fuld tid. Der udbydes en lang række aktiviteter, som brugerne kan vælge sig ind på. Der kan således vælges mellem fx musik, udeliv, billedkunst, gymnastik, afslapning mm. På Låddenhøj er brugerne inddelt i fire forskellige grupper. Inddelingen er lavet for at kunne tage størst mulig hensyn til brugernes personlighed. Ud over dette er der en ungdomsgruppe for de yngste brugere på stedet. De fleste brugere, der benytter dagtilbuddet, bor på Strandvænget i Nyborg. På Låddenhøj arrangerer man også aktiviteter som fx fester af forskellig art. Til sommer arrangerer stedet en kulturfestival i Nyborg. Gennem disse aktiviteter skabes samtidig positiv opmærksomhed omkring målgruppen og Låddenhøj. Aktuel beboer/bruger/elevsammensætning ændringer heri siden sidste

4 tilsyn: Der har ikke siden sidste tilsynsbesøg været de store ændringer udover naturlig udskiftning i brugergruppen. Målgruppen er stadigvæk den samme. Der er dog tendenser til, at de der visiteres til stedet, er bedre udredt end tidligere. Enkelte nye brugere er meget ressourcekrævende. Ledergruppen forsøger at sikre, at der bliver søgt ekstra ressourcer via kontrakt om særforanstaltninger hvor der er grundlag herfor. Belægningsforhold, evt. venteliste: Der er ikke venteliste til stedet, og der køres p.t. med en mindre underbelægning. Stedet klarer sig, da flere og flere af dets brugere bliver opnormeret til fuld tid på aktivitetsdelen Tilsynets vurdering af tilbuddets indhold i forhold til målgruppe og aktuel beboersammensætning Tilsynet vurderer at indhold og brugersammensætning passer godt sammen. Der er mange forskellige aktiviteter, der kan tilpasses den enkelte brugers funktionsevner og interesser. Ved de ekstra ressourcekrævende beboere er det godt og nødvendigt, at der søges om de ekstra ressourcer der er behov for, for at kunne opretholde den faglige kvalitet i arbejdet. 2. Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Pædagogisk koncept og metode: Det nedskrevne værdigrundlag for Østerhuse og Låddenhøj er udgangspunkt for stedets pædagogiske koncept og metode. Med udgangspunkt i grundholdninger som: "Du kan noget" og "Du bliver forstået" benytter man på stedet nedenstående pædagogiske metoder: Relationspædagogik. Arbejdet tager udgangspunkt i respekten for den enkelte bruger og dennes behov. Neuropædagogik. For hver bruger udarbejdes en forudsætningsanalyse, der benyttes til at beskrive brugerens problemstilling og behov. På baggrund heraf tilrettelægges den pædagogiske indsats. Alternativ kommunikation. Der arbejdes med alternative kommunikationsformer, der kan gøre kommunikationen enkel og mindre problematisk, da en del brugere er kommunikationssvage. Udviklende aktiviteter. Der tilbydes aktiviteter, der bidrager til at give brugerne indhold i tilværelsen og hjælper dem med at bevare og udvikle deres færdigheder.

5 Hvordan omsættes pædagogiske mål og værdier i hverdagen: I hverdagen overlapper de forskellige pædagogiske metoder hinanden. Vurderingen af hvilke pædagogiske metoder, der skal benyttes sker i grupperne, hvor det tilknyttede personale kender brugerne bedst. Stedets værdier forsøges tænkt overordnet ind i tilgangen og arbejdet med brugerne. Der arbejdes med udgangspunkt i værdierne i forbindelse med temadage og møder. Når stedet gennemfører det interne tilsyn vil værdidelen indgå som en del af dette. Anvendelse af handleplaner/elevplaner i praksis: Låddenhøj udarbejder handleplaner for de enkelte brugere. Brugerne på Låddenhøj kan som ofte ikke selv deltage aktivt i udviklingen af handleplaner, der derfor beror på personalets fortolkning og faglige vurderinger af deres behov, ønsker og mål. Kontaktpersonen er ansvarlig for, at handleplanen evalueres sammen med beboeren og på personalemøderne hvert halve år. Processen med at udvikle handleplaner har været meget tidskrævende for personalet, da stedet har mange brugere. Størstedelen af Låddenhøjs brugere bor på Strandvænget. Låddenhøj og Strandvænget har endnu ikke mulighed for at udveksle informationer elektronisk. De to steder har desuden hver deres tilgang til udviklingen af handleplanerne. Lederen af Østerhuse har aftalt møde med Strandvængets ledelse, hvor en mulig tilpasning af handleplanskonceptet skal undersøges. Evt. udviklingsaktiviteter og projekter i det pædagogiske arbejde: Låddenhøj arbejder aktivt med tværfaglighed i personalegruppen, og der er fokus på anerkendelse af hinandens kompetencer. Målet er at sikre bedst mulig anvendelse af de forskellige kompetencer. Samtidig er man opmærksom på risikoen for at de enkelte faggrupper mister deres særkende. På tilbuddet udvikler man derfor også de enkeltes faglighed gennem kurser og efteruddannelse. Der er oprettet teams, hvor de enkelte faggrupper mødes, og kan tale fagrelevant og sparre med hinanden omkring faglige problemstillinger og temaer Andet: Bostedssystemet benyttes til udarbejdelse af handleplaner. Det har været en hård proces for personalet at vænne sig til det nye system. Dagbogsmodulet benyttes også dog ikke altid dagligt. Derfor føres kontaktbog mellem Strandvænget og Låddenhøj, da de elektroniske systemer endnu ikke kan udveksle de relevante oplysninger Magtanvendelse Hvordan introduceres til reglerne om magtanvendelse? Østerhuse/Låddenhøj oplyser, at i forhold til opfølgning på magtanvendelser, så bruges regionens retningslinjer. Alle nyansatte gennemgår et introduktionsforløb, der indeholder information om emnet.

6 Antal og arten af magtanvendelser siden sidste tilsyn: Fra januar til december 2008 har der i alt været 8 tilfælde af magtanvendelse. Stedet anmelder alt for tiden, da de er lidt i tvivl om, hvad der er magtanvendelse, og hvad der er tilladt. Derfor vil de gerne have sagerne vurderet af Regionen. Tilsynet benyttede her anledningen til at minde ledelsen om muligheden for at invitere en jurist og konsulent fra Regionen til en drøftelse af konkrete situationer samt muligheden for at afholde en temadag for personalet om magtanvendelser og jura. Hvordan er magtanvendelserne fulgt op? Magtanvendelserne behandles i de respektive grupper, bl.a. for at danne sig et overblik over arten af disse. Der følges op på regionens tilbagemeldinger. Vold beboerne/brugerne/eleverne imellem: Der forekommer vold brugerne imellem. Det er ofte slag eller spark. Det sker oftest, når brugerne fx føler sig utrygge eksempelvis når der er mange samlet på et sted. Vold mellem brugerne registreres, og der udarbejdes forslag til, hvordan en lignende situation kan forebygges i fremtiden. Andet (Evt. politianmeldelser): Nej 2.2. Beboer/bruger/elevindflydelse og trivsel Hvorledes sikres med- og selvbestemmelse? Inddragelsen af brugerne sker i det omfang, det er muligt under hensyn til graden af udviklingshæmning og den enkeltes evne til at håndtere inddragelse. Det er især i grupperne, at man arbejder med at få brugerne mest muligt på banen. Trivsel og tilfredshed med tilbuddet? Tilsynet talte på dagen med to beboere, med støtte til kommunikationen fra en repræsentant for ledelsen. I samtalen gav brugerne udtryk for, at de trives på stedet og med de aktiviteter, de deltager i. Dette indtryk bekræftes under vores rundvisning på Låddenhøj, hvor det overordnede indtryk er, at der er en god atmosfære. I grupperne er der gang i forskellige aktiviteter tilpasset brugernes formåen. Brugerne virker glade for personalet, og personalet virker engageret i arbejdet med brugerne. De to pårørende tilsynet taler med er også glade for at have deres pårørende på tilbuddet. Der er altid smil fra personalet, når de kommer på besøg, og personalet er altid villige til dialog omkring forskellige problemstillinger.

7 2.3. Sundhedsmæssige forhold Hygiejne og rengøring: Der er ansat rengøringspersonale på Låddenhøj og der er i efteråret udarbejdet hygiejneplan. Der arbejdes p.t. med håndhygiejne i form af fokus på håndvask og afspritning. Der har været besøg af en hygiejnesygeplejerske til at undervise i dette. Medicinopbevaring /-instruks: Der forefindes en medicininstruks på stedet. Medicinudlevering registreres i Bostedsystemet. Ledelsen oplyser, at medicinen opbevares i aflåst skab. På tilbuddet, da det er et aktivitetstilbud, er det oftest PN medicin, der udleveres. I den forbindelse er det altid to fra personalet, der vurderer, om der skal gives medicin. Hver udlevering registreres dog ofte med nogen tidsforskydning, da det kan være svært i en travl hverdag at gå fra brugerne for at registrere, at medicinen er udleveret. Evt. kostpolitik: Intet registreret Samarbejde med forældre / pårørende Forældrebestyrelse / pårørenderåd: Der er oprettet pårørenderåd på tilbuddet. Rådet mødes ca. 4 gange om året. Der vælges nye til rådet hvert år. Generelt er der ikke så mange pårørende, der deltager aktivt, da de ofte vælger at involvere sig på bostedet frem for aktivitetsstedet. Der er dog god opbakning til arrangementer på Låddenhøj. Opfølgning af sager fra forældrebestyrelse / pårørenderåd: De to repræsentanter fra pårørenderådet fortæller i interviewet, at de oplever at personalegruppen lytter og gerne tager dialogen omkring forskellige problemstillinger, der bliver rejst af de pårørende. De er åbne over for ændringsforslag og kompromisser. De pårørende fremhæver, at personalet ser muligheder frem for begrænsninger, som værende meget positivt.

8 2.5. Forretningsgang vedr. brugernes økonomi Børn og unge: Procedure for udbetaling af lomme- og tøjpenge: Nej Voksne: Procedure for håndtering af beboermidler: Låddenhøj håndterer som oftest ikke beboermidler. Det kan dog i enkelte tilfælde forekomme, at man opbevarer og udbetaler lommepenge til en bruger efter særlig aftale Eksterne samarbejdsforhold Samarbejdet med region, kommuner og andre samarbejdsparter / myndigheder: Flertallet af brugerne på Låddenhøj bor på Strandvænget. Det betyder, at der er et tæt samarbejde mellem de to tilbud, især vedr. handleplaner for de enkelte brugere. Samarbejdet har haft trange kår i det seneste år pga. det store arbejdspres der har været, især på Strandvænget. Der er taget initiativ til igen at sætte fokus på handleplansarbejdet. Låddenhøj samarbejder desuden med CSV om et ungdomsskoletilbud. Tilbuddet ligger fysisk på stedet, og det er Låddenhøj der lægger personale til. Dette samarbejde fungerer godt og er med til at sikre en mere glidende overgang fra ungdomsdelen til voksendelen på stedet. I forhold til regionen så deltager ledelsen i forskellige møder og temadage. De savner opmærksomhed og sparring med konsulenten i Regionshuset, som nu i en længere periode har været optaget af projekterne på Strandvænget. Ledelsen giver udtryk for, at de er i tvivl om, hvad de kan bruge regionen til, og det er svært at føle ejerskab i forhold til alle projekterne, der arbejdes på i regionen. Låddenhøjs samarbejde med Nyborg Kommune fungerer fint. De to parter kender efterhånden hinanden godt, da der har været mange handleplansmøder det sidste år. Handleplansamarbejdet: Handleplanerne på stedet udarbejdes for størstedelen af brugernes vedkommende i samarbejde med Strandvænget. Dog er de to tilbuds handleplanskoncepter meget forskellige og det giver en række praktiske og tekniske udfordringer. På Låddenhøj er der et ønske om en større koordinering med Strandvænget før handleplansmøderne og en bedre mødestruktur.

9 2.7. Klager over tilbuddets ydelser og det pædagogiske indhold Hvilke mundtlige / skriftlige klager har der været siden sidste tilsyn, og hvordan er de håndteret? I dette år har der været en enkelt klage fra en pårørende. Klagen vedrørte konkrete forhold omkring en bruger, som senere er ophørt i tilbuddet Særlige problemstillinger F.eks. sidst godkendte undervisningsplan ved intern skole: Nej F.eks. anvendelse af maskiner og materialer m.v. overholdelse af arbejdsmiljølov m.v. Nej 2.9. Tilsynets vurdering af den pædagogiske praksis, tilfredshed og trivsel m.v. Tilsynet vurderer, at beboerne trives på Låddenhøj. Dette indtryk bekræftes af de pårørende. Personalet virker meget engageret i deres brugere og der er fokus på den enkeltes formåen og interesser. Personalet benytter en række pædagogiske metoder tilpasset den enkelte brugers behov ift. aktivitet og samvær. Tilsynet anbefaler at ledelsen tjekker op på procedurer for registrering af medicinudlevering. Tilsynet anbefaler, at man fastholder fokus på prioritering af det konkrete handleplanssamarbejde med Strandvænget. 3. Personale og arbejdsmiljø

10 Matcher personalenormeringen og personalets sammensætning de faglige mål (f.eks. vedrørende pleje, træning, beskæftigelse, fritid)? Ledelsen og personalet oplyser, at de har travlt og ofte må løbe stærkt i dagligdagen for at få det til at hænge sammen. Dette bliver også påpeget at de to pårørende tilsynet taler med. Normeringen på stedet er 1 personale til 3 brugere. Der er dog enkelte brugere, der kræver ekstra ressourcer og dette bevirker ekstra travlhed. Stedets leder har gjort opmærksom på dette til områdets driftschef i Region Syddanmark. Vikaranvendelse, omfang og procedure: Som udgangspunkt arbejdes der på Låddenhøj med en bruttonormering, hvilket vil sige at vikarerne er ansat på et fast timetal og har faste arbejdsplaner. Stedet har 2 personer på timer ansat på denne måde. Nogle af deres timer ligger fast i bestemte grupper, andre fordeles efter behov. I løbet af 2008 har tilbuddet haft yderligere 2 personer ansat i tidsbegrænsede stillinger til dels at dække i orlovsperioder og dels i forhold til brugere, som er blevet tildelt ekstra ressourcer Personaleudskiftning Antal fratrådte medarbejdere siden sidste tilsynsbesøg årsagen hertil? Siden sidste tilsyn er to medarbejdere fratrådt deres stilling. Det drejer sig om en nyansat pædagog på Låddenhøj, som er blevet afskediget pga. sygdom og en pædagog i Kerteminde, der fik et nyt job i et kommunalt dagtilbud. Der har også været en naturlig udskiftning i personalegruppen, da enkelte er gået på pension. Generelt bliver personalet længe på stedet og mange har arbejdet der siden 1990 erne Sygefravær Sygefraværsstatistik: Der bliver ført statistik over sygefravær på stedet. Syge- og barselsfraværet ligger på 5,27 % (gns. for hele året) på Låddenhøj. Stedet har en del medarbejdere ansat i fleks- og skånejob. Det fremgår ikke helt entydigt, hvordan disse stillinger tæller ift. registreret fravær. Aktuelt antal langtidssyge: Der er pt. ingen langtidssygemeldinger.

11 Sygefraværspolitik: Østerhuse har udarbejdet en sundhedspolitik, der blandt andet har til formål at minimere sygefravær, at yde omsorg for syge kollegaer samt at fremme den fysiske og psykiske trivsel blandt medarbejderne. I arbejdet for at nå dette er der iværksat en række konkrete initiativer og retningslinjer. Ud over dette afvikler tilbuddet pt. et forsøg, der skal tage øget hensyn til medarbejdere med meget lavt sygefravær. I perioden fra 1. juli juni 2009 vil medarbejdere, som indenfor et kvartal ikke har haft sygefravær eller barns 1. sygedag blive tildelt 6 timer på deres afspadseringsregnskab. Dette er for at undgå nedslidning af de medarbejdere, som i særligt pressede perioder må trække et stort læs Arbejdsmiljø Fysisk arbejdsmiljø, herunder vurdering af hjælpemidler og materiel: I forhold til det fysiske arbejdsmiljø arbejdes der pt. på stedet med udvidelse af gangarealer, fælleslokaler og toiletter, der i deres nuværende form ikke giver optimale betingelser for bruger og personale. Psykisk arbejdsmiljø: Der er i 2006 udarbejdet en rapport vedr. det psykiske arbejdsmiljø i samarbejde med JobLiv Danmark. Der er igennem de seneste 2 år blevet arbejdet med opfølgning på anbefalinger, der blev nævnt i rapporten. Især skal nævnes, at arbejdsglæde har været temaet for de fælles P-dage i 2007 og Stedet har udarbejdet en overordnet arbejdsmiljøpolitik, der skal hjælpe med at sikre en løbende dialog vedr. arbejdsmiljø. På næste MED- møde skal iværksættelse af ny APV for det psykiske arbejdsmiljø drøftes. Anmeldte arbejdsskader og arten af disse siden sidste tilsyn: Se nedenstående punkt vedr. vold mod personalet. Vold mod personale (omfang og type, evt. politianmeldelser): På Låddenhøj registreres alle hændelser der kan karakteriseres som vold, overgreb, trusler, slag og lignende. Der skelnes mellem interne og eksterne registreringer og anmeldelse af vold. Ikke alle interne anmeldte skader kan derfor karakteriseres som vold, men kan være forårsaget af fx pludselige bevægelser fra brugerne, hvor de utilsigtet rammer en anden person. Den interne registrering bruges til at sikre, at der ikke sker en forråelse på stedet, og at der altid er fokus på, hvordan lignende situationer undgås i fremtiden. De interne anmeldelser behandles i grupperne, og kan bruges til atdanne et overblik over i hvilke typer

12 af situationer, man skal forsøge at undgå slag, spark, andre utilsigtede bevægelser. I 2008 blev der i alt noteret 275 interne anmeldelser vedr. personalet. Heraf vedrørte ca. 100 af anmeldelserne en enkelt bruger, som man siden har blevet tildelt ekstra ressourcer til samt iværksat en lang række pædagogiske tiltag omkring. I 2008 blev 5 skader anmeldt eksternt, hvoraf der i et enkelt tilfælde var tale om egentlig vold. De øvrige skader var forårsaget af fald i forbindelse med brugere der hjælpes ind i bus (to episoder), klemt finger i forbindelse med omsorg ift. en selvskadende bruger samt en pedel der gled på en stige. Tilsynet spurgte såvel ledelse som personale om deres erfaring med at registrere alt på denne måde. Begge grupper gav udtryk for, at det virker positivt. Det giver anledning til at 'aflevere' alle hændelser inden de går hjem fra dagens arbejde og åbner for dialog om det, der er sket. Det betyder, siger personalet, at de ikke behøver bære på disse oplevelser med risiko for, at det en dag bliver for meget. Dato for sidste APV hvordan følges op? Sidste APV er blevet gennemført i efteråret Der er fulgt op via diverse handleplaner, som alle er registeret i et særligt IT baseret APV program, der er købt fra JobLiv Danmark. Sikkerhedsgrupperne arbejder løbende med APV en og MED-udvalget følger op 2 gange årligt. APV undersøgelsen fra 2007 omhandler udelukkende fysiske, ergonomiske, kemiske og biologiske forhold, samt ulykkesfarer. Arbejdstilsynsbesøg, evt. påbud: Der har ikke været påbud i Politikker røg, vold, misbrug m.v.: Østerhuse har en psykisk førstehjælpsplan med retningslinjer for håndtering af sager, hvor der forekommer vold eller trusler mod en kollega. Planen forholder sig både til selve situationen samt til hvad der skal gøres de efterfølgende dage/uger Uddannelse og udvikling Kompetenceudviklingsplaner: Under MUS-samtalerne aftales de individuelle kompetenceplaner. Det er en proces der er i gang. I gennem de seneste år har Østerhuse/Låddenhøj især lagt vægt på at specialisere enkelte medarbejdere indenfor særlige områder. Østerhuse har desuden udpeget enkelte medarbejdere til at være ansvarlige for specifikke kompetenceområder. Det kan eksempelvis være neuropædagogik, sanseintegration, IT i pædagogisk arbejde, ernæring, brugerindflydelse osv. Låddenhøj har udarbejdet en politik, der skal sætte fokus på netop

13 kompetencer og udvikling af disse i personalegruppen. Særlige efteruddannelsestiltag: På Østerhuse er det et mål at holde sig ajour med udviklingen indenfor fagfelterne samt at sikre at medarbejderne løbende får de relevante muligheder for efteruddannelse. Der er fokus på at sprede specialisering ud, så ikke alle i personalegruppen kommer på samme kursus. Specialiseringen bliver derved spredt ud, så fx 2-3 medarbejdere specialiserer sig i neuropædagogik osv. Det interviewede personale føler selv efter mange år på stedet, at der er mulighed for faglige udfordringer og udvikling. MUS-samtaler: Form og hyppighed: Der afholdes MUS-samtaler hvert andet år. I den forbindelse arbejdes der på at udarbejde individuelle udviklingsplaner. Ved siden af dette benytter man også GRUS-samtaler (gruppeudviklingssamtaler) til sparring og afklaring af forskellige problematikker og udviklingsmuligheder. Supervision: Der er mulighed for ekstern supervision efter behov. Låddenhøj har en aftale med en fast supervisor, men der benyttes også eksterne specialister, når behovet er der. Ud over dette er der nedsat faste sparringsgrupper uden om ledelsen, hvor mange forskellige problematikker og udfordringer kan drøftes. De interviewede fra personalegruppen er glade for supervisionen, men efterlyser dog supervision i mere faste rammer samt at behovet for supervision ikke altid skal begrundes særskilt. Introduktionsforløb for nye medarbejdere: Østerhuse har et introduktionsprogram til alle nye medarbejdere, der skal være på stedet i mere end et ½ år. Ved kortere ansættelse tilrettelægges et tilpasset introprogram. En medarbejder på afdelingen udpeges som primær ansvarlig for introduktionsforløbet for den nye kollega. Den nyansatte tilsynet talte med føler sig godt taget imod, og synes introduktionsforløbet har fungeret godt. Hun oplever at Låddenhøjs ledelse er åben over for nye ideer og forslag og man behøver ikke at være bange for at lufte sine ideer. Andet: På Østerhuse er der fokus på tilbud til personalet. Af konkrete initiativer kan nævnes frugtordning, motionsrum, tilskud til gymnastik, sommerudflugter, temadage samt tilskud til Falck Help Care. Der er forskel på hvor meget personalet deltager i de sociale aktiviteter, men der arbejdes på at få så mange med som mulig. De interviewede fra personalet efterlyser, en mere fastlagt struktur omkring arrangementer, f.eks. MUS-samtaler, da de ofte kan blive rykket flere gange grundet travlhed i ledelsen. Tilsynet anbefaler, at stedet udarbejder et årshjul med angivelse af tilbagevendende

14 begivenheder med henblik på at synliggøre aktivitet og hjælpe til at overholde tidsramme for aftalte opgaver og møder MED arbejde Hvordan er strukturen? Der virker til at være en god struktur på møderne og mange relevante punkter fra gang til gang. Der bliver orinteret om relevante tiltag internt og eksternt i forhold til nye tiltag og planer i regionen. Det interviewede personale oplyser, at udvalgsmøderne har udviklet sig meget positivt, og at der handles nu på flere områder end tidligere. Det kan dog stadigvæk halte med opfølgning på tiltag og beslutninger. Der er enighed om at ansvaret for dette også hviler på grupperne, hvor optakten og information om møderne foregår. Tilsynet påpeger, at der på referaterne bør nævnes hvem der har deltaget i / været fraværende fra møderne. Hvordan vægtes arbejdsmiljø og sikkerhedsarbejdet i MED-udvalget? Tilsynet har fået tilsendt en række referater fra MED-udvalgsmøderne. Ud fra disse virker både sikkerhedsarbejde og arbejdsmiljø til at blive fint prioriteret. Andet: 3.6. Tilsynets vurdering af personale- og arbejdsmiljøsituationen Vurderes personalenormeringen, personalets disponering, kvalifikationer og arbejdsforhold at matche de pædagogiske mål? Tilsynet vurderer, at personalets kvalifikationer matcher de pædagogiske mål. Samtidig er der gode muligheder for relevante kurser og efteruddannelse. I forhold til normeringen blandt personalet, støtter tilsynet op om bemærkningerne fra ledelsen, de pårørende og personalet om, at der er for få hænder, hvilket påvirker både personalet der kan blive udkørte og de brugere, der ikke er så ressourcekrævende som andre. Derfor bør tilbuddet være opmærksom på at få søgt ekstra ressourcer, når en af de meget ressourcekrævende brugere visiteres til stedet. 4. Fysiske rammer Udendørs rammer: Låddenhøj er godt beliggende i udkanten af Nyborg tæt ved voldene. Stedet er både tæt på by og natur, og der er derfor gode muligheder for beskæftigelse og små ture ud af huset. Til tilbuddet hører et stort haveareal, der benyttes til forskellige udendørs aktiviteter.

15 Beskrivelse af fællesarealer/værelser/lejligheder: Låddenhøj har til huse i en bygning der tidligere har været benyttet til børnehjem. Stedet har derfor ikke fra starten været indrettet til målgruppen, hvilket flere af arealerne bærer præg af med smalle gange og døråbninger. De områder der er ombygget giver bedre betingelser for både personale og brugere og fremstår i god og hyggelig stand. På stedet er der mange muligheder for indendørsaktiviteter, både i større og mindre grupper. Der er lokaler til sang, billedkunst og fysiske aktiviteter såsom gymnastik. Dato og resultat af seneste bygningssyn: Region Syddanmark er pt. i gang med bygningssyn på alle regionens sociale tilbud, men er ikke nået til Østerhuse/Låddenhøj endnu. Planlagte ombygninger: Stedet er løbende i gang med at tilpasse bygningerne til brugergruppen. Budgetoverskud fra sidste regnskabsår er blevet brugt til at renovere og udbygge rum, gangarealer og dørpartier. Dato for seneste beredskabsplan, brandsyn og brandøvelse og resultatet heraf: Der er netop lavet en ny beredskabsplan. Personalegruppen bliver holdt ajour på fællesmøder og har været på kursus ved beredskabsstyrelsen i brandslukningen. Der er p.t. overvejelser om at lave en evakueringsøvelse kun for personalet, da brugergruppen ikke kan håndtere en sådan øvelse. Tilsynet anbefaler, at der lægges faste rammer for afholdelse af evakueringsøvelse, så personalet holdes opdateret på procedurer i tilfælde af brand. Levnedsmiddelkontrol seneste besøg og resultatet heraf: Ikke relevant for tilbuddet Tilsynets vurdering af de fysiske rammer Er de fysiske rammer egnede? Er standarden tilfredsstillende? På Låddenhøj arbejdes der løbende på at sikre, at de fysiske rammer er egnende. De områder, hvor der er blevet ombygget for nyligt fremstår flotte og funktionsmæssigt egnede til at rumme målgruppen. Der er dog stadigvæk nogle områder på tilbuddet, hvor gange og døre er for smalle til især de immobile brugere og hvor gruppeområderne også kunne blive mere anvendelige ved mindre tilretninger eller ombygning.

16 Udendørsarealerne er velegnede til formålet med god plads til mange forskellige aktiviteter, der kan foregå samtidig uden at forstyrre hinanden indbyrdes. 5. Organisation, drift og forretningsgange Faktuelt: Pladsnormering: Bo Hele Afdeling tilbuddet (PW) Kerteminde Kerteminde Låddenhøj 104 (PW) Askevej Beskæftigelse/skole Budgetramme Personalenormering 47 Personalekvotient Takst år Belægning (seneste måned) Evt. bemærkninger: Der er et enkeltmandsprojekt på stedet, der formodentlig ophører i 2009, da det flyttes til Tornhuset. Dette kan få konsekvenser på ressourcesiden fremadrettet Økonomi Forbrugsprocent i forhold til det forventede: Ikke relevant i forhold til de nye økonomistyringsprincipper. Årsag til mer-/ mindreforbrug: Rammens størrelse / økonomistyring / andet? Ikke relevant i forhold til de nye økonomistyringsprincipper. Evt. bemærkninger ved seneste revisionsbesøg: Intet registreret. Andet: Det forventes at økonomien for 2008 balancerer. Der har været overført fra tidligere år.

17 5.2. Ledelse og organisation Er ansvars- og kompetencefordelingen synlig for medarbejderne? Personalet ved som oftest hvem de skal gå til i ledelsen. Da forstanderen ofte er ude af huset kommer meget til at afhænge af stedfortræderen, der har ekstra travlt i de perioder. Forstanderen tager sig af økonomidelen på tilbuddet, men der er nok behov for at flere på tilbuddet for kendskab til det økonomiske arbejde, da stedet ellers bliver sårbar ved fravær af forstanderen. Tanken om at tilføre ekstra kræfter til ledelsesgruppen eksisterer, men det kan kun blive en mulighed, hvis personalenormeringen stiger, da alle på stedet har nok at se til på egne arbejdsområder. Personalet fortæller, at der til tider kan være langt fra en beslutning træffes og til der handles. De efterlyser mere struktur på området. Hvordan holder forstanderen sig informeret om kvaliteten af tilbuddets ydelser? Personalet giver udtryk for, at ledelsen er godt informeret om tilbuddet og kvaliteten af ydelserne på Låddenhøj. Ledelsen deltager bl.a. i de faste fredagsmøder, hvor dagligdags emner og problematikker drøftes og personalet føler der er et godt informationsflow begge veje på stedet. En udfordring for Østerhuse er at afdelinger geografisk ligger ganske spredt. Forstanderen forsøger at være så meget tilstede som muligt på afdelingerne i Kerteminde. Spredningen gør det svært at have fingeren på pulsen alle steder. For at sikre en større følelses af samhørighed de spredte afdelinger imellem, er ledelsen opmærksom på at arrangere fælles temadage, udflugter m.m for at samle al personalet. Hvorledes kommunikeres regler og retningslinjer? Regler og retningslinjer findes i Bostedssystemet. Ved nye tiltag kommunikeres dette ud på de faste fredagsmøder for hele personalet, på MED- udvalgsmøderne og i de enkelte grupper. Udviklingstendenser: Ledelsen nævner, at der er tendenser mod at der bliver færre brugere til stedet. Der kommer ikke så mange fra Strandvænget som tidligere. Låddenhøj har pt. en lille underbelægning. Evt. planer for organisationsudvikling / særlige projekter: Ledelsen barsler med ideen om at se på den interne struktur Tilsynets vurdering af de organisatoriske og driftsmæssige forhold

18 Herunder evt. budgetproblemer og problemstillinger vedr. ledelse og organisering. Ledelsen holder sig godt orienteret om, hvad der rører sig i dagligdagen på tilbuddet. Der er godt informationsflow mellem medarbejdere og ledelsen. Ledelsen har meget at se til, og forstanderen er tit ude af huset, hvilket lægger en ekstra arbejdsbyrde på stedfortræderen. Personalegruppen kan i perioder opleve, at der er lang vej fra tanke til handling. Tilsynet anbefaler, at der tages initiativ til at sikre, at beslutninger omsættes til konkret handling indenfor en aftalt tidsramme. 6. Evt. særlige tværgående fokuspunkter De fysiske rammer 6.1. Tilsynets vurdering: Se pkt Interne tilsyn Hvor mange interne tilsyn er aktuelt gennemført, og hvornår afsluttes gennemgangen? Østerhuse er p.t. i gang med at planlægge det interne tilsyn på stedet. Fremgangsmåden er blevet drøftet på et møde i september i MED-udvalget. Der er planer om at tage udgangspunkt i stedets værdigrundlag ved tilsynet. Hvem har deltaget i de interne tilsyn, og hvad er de væsentligste opfølgningspunkter? Der er ikke gennemført interne tilsyn Tilsynets vurdering af de interne tilsyn 8. Kvalitetssikring og udvikling Hvorledes er anbefalingerne fra seneste tilsynsrapport for henholdsvis

19 anmeldt og uanmeldt tilsynsbesøg fulgt op? Ved sidste tilsynsbesøg på Låddenhøj var der ingen anbefalinger til stedet. I stedet var der anbefalinger til regionen. Østerhuse efterlyste en konkret kontaktperson i driftsafdelingen, der kan hjælpe tilbuddet ved henvendelser af forskellige art til regionen. Samtidig savnede de opmærksomhed fra konsulenten i Regionshuset og overblik over på hvilke områder og hvordan, de kan bruge regionen Tilsynets vurdering af arbejdet med tilsynets tidligere anbefalinger: Problemstillingen i forhold til konsulenten er stadigvæk aktuel. Der er blevet udpeget en kontaktperson i regionshuset for stedet.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen Judith Poulsen og konsulent Handicap

Læs mere

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold Det sociale område Afdelingen for social- og specialundervisning Kontaktperson: Martin Rasmussen Martin.Rasmussen@regionsyddanmark.dk social@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631282 16. januar 2009 08/10199

Læs mere

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen J.nr. 08/5041 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 14. november 2008 Tilbuddets navn: Flydedokken Tilsyn 2008 Adresse: Vester Voldgade 19, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget: 14. november 2008

Læs mere

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige J.nr. 08/10199 Sagsbehandler: vym6ep Dato: 03. juni 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Trindvold Anmeldt tilsyn foretaget den 6. maj 2008 Tilsynsførende: konsulenter. Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk,

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Bognæs Den 26. marts 2009

Uanmeldt tilsyn 2009 Bognæs Den 26. marts 2009 Område: Det sociale område Udarbejdet af: Anne Sofie Krogh Knudsen Afdeling: Sekretariatet for det sociale område E-mail: Anne.Sofie.Krogh.Knudsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631053 Dato:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense Område: Det Sociale Område Udarbejdet af Bettina Sørensen Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 14. januar 2008 Journal nr.: 08/2272 Uanmeldt tilsyn 2008 Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 15. august 2008 08/7288 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn foretaget den 12.8.2008. Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009

Uanmeldt tilsyn 2009 Region Syddanmark Socialområdet Skovsbovej Botilbud Skovsbovej 111, 5700 Svendborg Uanmeldt tilsyn 2009 Uanmeldt tilsyn foretaget den 30. april 2009 Tilsynsførende: Socialfaglige konsulenter Gitte Jakobsen

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Gl. Holtegade 24. januar 2008 1 TILSYNSRAPPORT. Tilbuddet. Bofællesskabet Gl. Holtegade Gl. Holtegade 9 2840 Holte Centerleder: Ditte Andersen Pladser:

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Det overordnede formål f med de kommunale tilsyn Formålet med tilsynet er, at myndigheden blandt andet via de

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2011

Uanmeldt tilsyn 2011 Område: Det sociale område Afdeling: Konsulent og rådgivning Journal nr.: 10/18905 Dato: 10. oktober 2011 Udarbejdet af: Jan Bolvinkel E-mail: Jan.Bolvinkel@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631059 Uanmeldt

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust.

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust. J.nr. 08/13899 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 13.01 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Middelfart, Teglgårdsparken 44. Anmeldt tilsyn foretaget den 16. december 2008 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand J.nr. 08/14764 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: Den 11. november 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Skovsbovej Botilbud Adresse: Skovsbovej 111 5700 Svendborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06.11.08 Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding.

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 16. februar 2009 09/2464 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Uanmeldt tilsyn foretaget

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej J.nr. 09/2310 Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej Jagtvej 80, 5000 Odense Uanmeldt tilsyn foretaget den 21. oktober 2009 kl. 13.50-16.00. Tilsynsførende: Tilsynet er gennemført af planlægger Marianne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune Tirsdag den 7. december 2010 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Nordlys. Formålet med tilsynet

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Nyvang i Ørsted. den 23. maj 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Nyvang i Ørsted. den 23. maj 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskabet Nyvang i Ørsted den 23. maj 2012. Juli 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE.

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. Jf. 23,stk.2. Landsstyret fører driftmæssigt, økonomisk og pædagogisk tilsyn med døgninstitutionerne HJEMMESTYRETS BEKENDTGØRELSE

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13.

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13. J.nr. 08/7221 23. april 2008 Uanmeldt tilsyn 2008 Egely Den åbne afdeling Pugholmgård Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl. 11.00 til 13.00 Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Anja Stokholm

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov Område: Psykiatri og socialstaben Afdeling: Psykiatri og socialstaben Journal nr.: 10/18900 Dato: 31. oktober 2012 Udarbejdet af: Hege Margrethe Grunnet E-mail: Hege.Margrethe.Grunnet@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76. Københavns Kommune

Anmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76. Københavns Kommune TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76 Københavns Kommune Onsdag den 24. oktober 2012 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 30. april 2013 Sagsnummer 2013040005EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 Å-CENTER SYD Å-Center Syd:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården

Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården Uanmeldt tilsyn foretaget den 29. oktober 2008 Tilsynsførende: Mitra Vatandoust og Gitte Jakobsen, socialfaglige konsulenter Holtegården er et socialpsykiatrisk tilbud

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Plejehjemmet Nørrevang d. 14. oktober 2008 Den 8. december 2008 Plejehjemmet Nørrevang Uanmeldt kommunalt tilsyn d. 14. oktober

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården Uanmeldt kommunalt tilsyn Fuglsanggården 2. november 2009 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning...3 1.1 Formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 Fremgangsmåde generelt.3 2. Konklusion på samtale med 2 beboere...4

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm

Tilsyn Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm Johansen J.nr. 08/9294 Sagsbehandler: Anja Stokholm og Kaj Dato: 26. januar 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Strandhøjskolen Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 9. december

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune. Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00

Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune. Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00 Indledning Vi har på vegne af Skanderborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sølund Boenhed

Læs mere

Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune

Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune, oktober 2011 Indhold Konklusion og sammenfatning... 2 Opsamling på fokusområderne... 3

Læs mere

Tilsyn Medbestemmelse via diverse udvalg fungerer, medarbejderne oplever stor indflydelse på beslutningerne.

Tilsyn Medbestemmelse via diverse udvalg fungerer, medarbejderne oplever stor indflydelse på beslutningerne. J.nr. Sagsbehandler: Dato: Tilbuddets navn: Børnehusene Tilsyn 2008 Anmeldt tilsyn foretaget den 10. marts 2008 Tilsynsførende: Sofie Lodahl Bai og Marianne Schmidt Nikolajsen, Afdelingen for Handicap

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Region Syddanmark Socialområdet, j.nr. 09/2719 Den 14. december 2009 Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Uanmeldt tilsyn foretaget den 1. december 2009. Tilsynsførende: Hege Margrethe Ekberg, ac-konsulent,

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator Juni 2012 Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Organisation Tilbud 1 Tilsynet påser at politikker, medarbejderdemokrati,

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn.

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. Notat Social Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. 19-05-2009 Sagsid. 09/2991

Læs mere

Uanmeldt tilsyn

Uanmeldt tilsyn Region Syddanmark Område: Det Sociale område Udarbejdet af Susanne Døssing Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 11. februar 2008 Uanmeldt tilsyn 1.2.2008 Flydedokken Vester Voldgade 19, Fredericia

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Opholdsstedets navn: Opholdsstedet Skovbærgården Dato for tilsynet: Torsdag den 24. november 2011 kl. 15:30-17:00 Opholdsstedet repræsenteret ved: Medhjælper, som

Læs mere

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet.

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet. Uanmeldt tilsyn den 20. december 200 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Er godt tilfreds med lejligheden er glad for

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 5. oktober 2017 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 5. oktober 2017, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012

Uanmeldt tilsyn 2012 Område: Det sociale område Afdeling: Konsulent og rådgivning Journal nr.: 10/18892 Dato 8.februar 2012 Udarbejdet af: Lena Nørregaard E-mail: lena.noerregaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201041 Uanmeldt

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe J.nr.08/6324 Sagsbehandler: MMA Dato: 03.07.08 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe Anmeldt tilsyn foretaget tirsdag den 17. juni 2008 Tilsynsførende: Mette

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 15 og 16, at varetage kommunens

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Boenheden Skipper Clementsvej, Jammerbugt Kommune. Torsdag den 27. oktober 2011 fra kl. 13.00

Uanmeldt tilsyn i Boenheden Skipper Clementsvej, Jammerbugt Kommune. Torsdag den 27. oktober 2011 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i Boenheden Skipper Clementsvej, Jammerbugt Kommune Torsdag den 27. oktober 2011 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg i Boenheden

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune. Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune. Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Støtte- og Aktivitetscentret, Ringsted Kommune Onsdag den 2. november 2011 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Støtte- og

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 9. oktober 2014 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 9. oktober 2014, uanmeldt tilsyn

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 09/1744 Sagsbehandler: Kirsten Brøndsted Dato: 1. oktober 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Egely Adresse: Søndergårdsvej 9, 5580 Nr. Åby Anmeldt tilsyn foretaget den 22. september 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE TILSYNSRAPPORT LILLESKOLEN FOR VOKSNE Anmeldt socialfagligt tilsyn August 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn på Lilleskolen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Jupitervej

Uanmeldt tilsyn Jupitervej j.nr. 08/9455 Uanmeldt tilsyn 2008 Uanmeldt tilsyn foretaget den 8.5.2008 Jupitervej Tilsynsførende: Mitra Vatandoust, faglig konsulent og Kirsten Frost Lorenzen, Acmedarbejder, begge ansat i afdelingen

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet STRUER KOMMUNE TILSYNSRAPPORT for Tilsynsførende: Tilsynet udført d. Forrige tilsyn udført d. Tilsynet var anmeldt / uanmeldt Tilsynsbesøgets struktur / Deltagere ved tilsynet Kontaktperson på tilbuddet

Læs mere

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Hjemmestøtte, afd. Støttecenteret for senhjerneskadede Agtrupvej 111, 6000 Kolding Lederens navn: Marianne Ries

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/11 2008 på Områdecentret Kastaniegården Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Møllehuset

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Møllehuset Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Plejecenter Møllehuset Uanmeldt tilsyn Oktober 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Radisevej 6 til 8, 1.sal samt 4, 1.sal, Københavns Kommune. Onsdag den 12. december 2012 fra kl

Anmeldt tilsyn på Radisevej 6 til 8, 1.sal samt 4, 1.sal, Københavns Kommune. Onsdag den 12. december 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Radisevej 6 til 8, 1.sal samt 4, 1.sal, Københavns Kommune Onsdag den 12. december 2012 fra kl. 11.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn, adresse, tlf., mail: Organisationen Bramdrupdam, Centervej 7 19, 6000 Kolding. Tlf. 79797090 Org-bramdrupdam@kolding.dk

Læs mere

Anmeldt tilsyn på den selvejende Institution Inge Marie Hjemmet Ringsted Kommune. Mandag den 31. oktober 2011 fra kl

Anmeldt tilsyn på den selvejende Institution Inge Marie Hjemmet Ringsted Kommune. Mandag den 31. oktober 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på den selvejende Institution Inge Marie Hjemmet Ringsted Kommune Mandag den 31. oktober 2011 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 8. oktober 2009 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 8. oktober 2009 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn den 8. oktober 2009 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 8. oktober 2009, anmeldt tilsyn på Plejecenter

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014 Plejecenter Stevnshøj Stevnshøj 4660 Store Heddinge Teamleder Dorthe Danielsen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm Visitator

Læs mere

Bilag 6. Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser

Bilag 6. Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser Bilag 6 Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser Rammeaftalen skal indeholde udviklingsplaner for botilbud med mere end 100 pladser beliggende

Læs mere

Hedebo-Centret. 8. oktober 2009

Hedebo-Centret. 8. oktober 2009 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Hedebo-Centret 8. oktober 2009 Den 30. november 2009 Plejehjemmet Hedebo-Centret Uanmeldt kommunalt tilsyn d.8. oktober 2009

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Trepas

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Trepas Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Trepas Uanmeldt tilsyn September 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere

TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune

TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn i Dagbeskæftigelsen Krabben Tirsdag den 28. november fra kl. 9.00 og Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Krabben Tirsdag den 28. november fra kl. 11.00 Indledning

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune. Fredag den 11. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune. Fredag den 11. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune Fredag den 11. december 2009 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYNET... 2 2. METODE... 2 Tilsynets varsling... 3 3. GENEREL ANBEFALING... 3 4. BOCENTER HARRIDSLEV...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Frederikshøj, Københavns Kommune. Onsdag den 29. maj 2013 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Frederikshøj, Københavns Kommune. Onsdag den 29. maj 2013 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Frederikshøj, Københavns Kommune Onsdag den 29. maj 2013 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt et tilsynsbesøg på Frederikshøj. Formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Emdrupgård, Københavns Kommune. Tirsdag den 10. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Emdrupgård, Københavns Kommune. Tirsdag den 10. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Emdrupgård, Københavns Kommune Tirsdag den 10. august 2010 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Emdrupgård. Formålet med

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune. Mandag den 14. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune. Mandag den 14. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune Mandag den 14. december 2009 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Gitte Jakobsen og Martin Rasmussen, socialfaglige konsulenter

Tilsyn Tilsynsførende: Gitte Jakobsen og Martin Rasmussen, socialfaglige konsulenter J.nr. 09/2691 Sagsbehandler: Gitte Jakobsen Dato: 23. juli 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Holtegården Adresse: Gammelengvej 6A, 6330 Rødding Anmeldt tilsyn foretaget den 26. maj 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Hege Margrethe Ekberg, AC-medarbejder og Mette Zierau Kudsk, faglig konsulent

Tilsyn Tilsynsførende: Hege Margrethe Ekberg, AC-medarbejder og Mette Zierau Kudsk, faglig konsulent J.nr. 09/7253 Sagsbehandler: Mette Zierau Kudsk Dato: 5.11.2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Østerhuse Adresse: Borgmester Hansensvej 10 A og 10 B, Kerteminde Anmeldt tilsyn foretaget den 5. november 2009

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Støttecentret Møllegade Tilbudstype Klub tilbud efter 85 samt aktivitetstilbud efter 104 Adresse Møllegade, Skanderborg

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne Myllerup Albertsen

Tilsyn Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne Myllerup Albertsen J.nr. 08/8490 Sagsbehandler: LC og MMA Dato: 31-03-2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Kastaniely, Brahesvej 14, 5600 Faaborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06-03-2008 Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Østerhuse afd. Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg

Tilsyn Tilbuddets navn: Østerhuse afd. Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg J.nr.10/18905 Sagsbehandler: Hege M. Ekberg Dato: 12. januar. 2011 Tilsyn 2010 Tilbuddets navn: Østerhuse afd. Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg Anmeldt tilsyn foretaget den 24. november

Læs mere

Tilsynsrapport 2018 Klub Stoppestedet. Stationsporten 1. Anmeldt tilsynsbesøg den Februar 2019

Tilsynsrapport 2018 Klub Stoppestedet. Stationsporten 1. Anmeldt tilsynsbesøg den Februar 2019 Tilsynsrapport 2018 Klub Stoppestedet Stationsporten 1 2620 Albertslund Anmeldt tilsynsbesøg den 31.1.2019 Februar 2019 Tilsynsbesøget i Klub Stoppestedet er gennemført med udgangspunkt i Albertslund Kommunes

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009. Skovsbovej

Uanmeldt tilsyn 2009. Skovsbovej Region Syddanmark Den 2. november 2009. Socialområdet, j.nr. 09/13100 Uanmeldt tilsyn 2009 Skovsbovej Uanmeldt tilsyn foretaget den 28. oktober 2009 Tilsynsførende: Faglig konsulent, Mette Zierau Kudsk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Fredericiaskolen

Uanmeldt tilsyn Fredericiaskolen Den 15.04.2008 j.nr. 08/6768 Uanmeldt tilsyn 2008 Fredericiaskolen Uanmeldt tilsyn foretaget den 14. april 2008. Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Marianne S. Nikolajsen, Afdelingen for Handicap og

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 10/1467 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 02.06 2010 Tilsyn 2010 Tilbuddets navn: Sydbo, Eskebjerg Adresse: Eskebjergvej 7, Hundstrup, Vester Skerninge Anmeldt tilsyn foretaget den: 22.03 2010

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn i Grøndalshusene den 17. juni 2013 Centerleder Marion Pihl Jensen Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe Østergaard-Nielsen

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Vækst huset Tilbudstype Aktivitetstilbud efter SEL 104 Der er herudover et u visiteret tilbud under væksthuset / Klubben

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 6. marts og 10. april 2013. Maj 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 4. december 20 på Solgården I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne. beboer Glad for sin stue 2. beboer Glad

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Er næsten lige flyttet ind.

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers Randers Kommune - Familieafdelingen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers 2008 November 2008 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYN...3 2. METODE...3 3. TILSYNSBESØG PÅ KRISECENTRET...3

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/10 2008 på Områdecentret Trye Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger Tilsynet

Læs mere

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Afrapporteringsskema Uanmeldt tilsyn PH 2012 Center for Døve Døves Vaskeri

Læs mere

Der er gode fælles arealer. 1. Får den hjælp, der er brug for, mulighed for at deltage i gymnastik i husene og i storstuen.

Der er gode fælles arealer. 1. Får den hjælp, der er brug for, mulighed for at deltage i gymnastik i husene og i storstuen. Uanmeldt tilsyn d. 23. juni 2009 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Synes der er gode pladsforhold, og at der er den

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kildemarkscentret, Næstved Kommune. Torsdag den 29. oktober 2015 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Kildemarkscentret, Næstved Kommune. Torsdag den 29. oktober 2015 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kildemarkscentret, Næstved Kommune Torsdag den 29. oktober 2015 fra kl. 15.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kildemarkscentret. Generelt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tangshave Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tangshave Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tangshave Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere