Tilsyn Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm"

Transkript

1 Johansen J.nr. 08/9294 Sagsbehandler: Anja Stokholm og Kaj Dato: 26. januar 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Strandhøjskolen Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 9. december 2008 Tilsynsførende: Socialpædagogisk konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Strandhøjskolen er en specialskole, der tilbyder vidtgående specialundervisning for elever fra skoleår. Skolen er normeret til 26 børn med multible funktionsforstyrrelser i moderat til svær grad. Der er pt. indskrevet 23 børn. Flertallet af skolens elever bor på Børnehusene umiddelbart ved siden af skolen. De øvrige børn bor hjemme/i familiepleje og befordres til og fra skole med taxa. Skolen lejer sine lokaler af Strandvænget og deler den store naturgrund ned til Storebælt med dem. Tilsynets samlede vurdering Tilsynet vurderer, at Strandhøjskolen leverer en velkvalificeret indsats, der tager udgangspunkt i målgruppen samt det enkelte barns udvikling og potentialer. Tilsynet vurderer, at der er god sammenhæng mellem skolens målgruppe og den daglige pædagogiske praksis. Der arbejdes med velvalgte pædagogiske metoder, med høj faglighed omkring det enkelte barn samt med at videreudvikle fagligheden. Det psykiske og fysiske arbejdsmiljø vurderes som i orden. Både lederen og sikkerhedsrepræsentanten er opmærksomme på de udfordringer, arbejdsmiljøet bringer, når man arbejder med Strandhøjskolens målgruppe. De interne terapeuter instruerer det øvrige personale, og der investeres i de nødvendige hjælpemidler. De fysiske rammer vurderes velegnede til undervisning af målgruppen. Det kunne være ønskeligt med et badeværelse mere, da mange af børnene har brug for at blive skiftet i løbet af dagen, og et badeværelse mere kunne gøre det mere fleksibelt og skabe mere ro om situationerne. Det er et stort ønske at kunne råde over en samlingssal til fællesarrangementer og lignende.

2 Tilsynet vurderer, at der er en god håndtering af organisatoriske og driftsmæssige forhold. Der er udført internt tilsyn ud fra relevante emner med deltagelse af leder og en forældre. Der deltog ingen medarbejderrepræsentant ved det interne tilsyn. Tilsynet vurderer, at der er arbejdet tilfredsstillende med tidligere anbefalinger. Anbefalinger til kvalitetssikring og -udvikling: - At personalet registrerer hver gang, der udleveres medicin til børnene. Dette bør gøres for at undgå manglende udlevering eller dobbeltudlevering og for at kunne dokumentere medicingivning, hvis der bliver rejst tvivl eller klager udefra. Dette kan være med til at beskytte personalet mod uretmæssige beskyldninger/anklager. Det anbefales, at dette indføjes i den lokale medicin-instruks. - At Strandhøjskolen beder Børnehusene/sygeplejerskerne på Strandvænget om at dosere medicinen i doseringsæsker inden de gives til Strandhøjskolen. Dette bør gøres for at forhindre fejl - f.eks. at medicinen gives to gange. - At personalet skriftligt registrerer fejl og utilsigtede hændelser omkring medicin. Dette kan tilføjes medicininstruksen, som allerede indeholder instrukser om at informere Børnehusenes personale, der står for den videre opfølgning. Registreringen vil kunne anvendes som dokumentation ved tvivl eller klager. - At der holdes fokus på at etablere udendørs faciliteter, der kan anvendes af målgruppen, og som indtænkes i det samlede læringsmiljø. - At der i ombygningen og udviklingen af Strandvænget indtænkes en mulighed for samlingssal til Strandhøjskolen. - At der etableres et toilet/badeværelse yderligere for at imødekomme behovet for ro og etik i de situationer, hvor børnene skal skiftes. - At udvikle samarbejdet med Børnehusene omkring Bosted Systemet. Eventuelle bemærkninger, som ikke er indarbejdet: Fra forstanderen: Ingen. Fra driftschefen: Ingen. Fremsendelsesbemærkning til driftschefen: Rapporten fremsendes under henvisning til ovenstående anbefalinger.i bedes træffe aftale med tilbuddets leder om anbefalingerne. Den 17. marts 2009, JFB. Eventuelle prioriteringer ved tilsynet:

3 Evt. særlige fokuspunkter: Ingen Evt. særlig prioritering ved tilsynets gennemførelse: Ingen Deltagere ved tilsynet: Fra Strandhøjskolen deltog Strandhøjskolens leder, souchefen, tillidsrepræsentant for lærerne, sikkerhedsrepræsentanten samt to forældrerepræsentanter. Fra socialstaben deltog socialfaglig konsulent Kaj Johansen og ac-medarbejder Anja Stokholm. 1. Målgruppe og beboersammensætning Målgruppe antal pladser tilbuddets indhold: Børn i skolealderen med multible funktionsforstyrrelser i moderat til svær grad. Kun få af børnene har udviklet et aktivt talesprog,og mange er kørestolsbrugere. Undervisningen af børn med multible funktionsnedsættelser og dermed følgnede vidtgående indlæringsvanskeligheder har principielt samme udgangspunkt som undervisning af alle andre elever i folkeskolen, nemlig de i folkeskoleloven angivne formål og indholdsbeskrivelser. Pga. de begrænsede kognitive kompetencer og potentialer giver egentlig undervisning efter folkeskolens fagrække ikke nogen mening, men indtænkes hvor det er relevant. Undervisningen er ikke fagdelt. Der udarbejdes en individuel undervisningsplan for hver elev. Hovedområderne, der bliver undervist i er: Sociale færdigheder/bevidsthed om sig selv og andre, adfærd, opmærksomhed/hukommelse, sansning/perception og begrebsopfattelse, tænkning, kommunikation, motorik, musikalitet og kreativitet. Aktuel beboer/bruger/elevsammensætning ændringer heri siden sidste tilsyn: Ingen ændringer. Belægningsforhold, evt. venteliste: Strandhøjskolen er normeret til 26 børn, men pt. er der 23 børn indskrevet og ingen på venteliste.

4 1.1. Tilsynets vurdering af tilbuddets indhold i forhold til målgruppe og aktuel beboersammensætning Tilsynet vurderer, at Strandhøjskolen leverer en velkvalificeret indsats, der tager udgangspunkt i målgruppen samt det enkelte barns udvikling og potentialer. 2. Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Pædagogisk koncept og metode: Det faglige arbejde omkring børnene tager udgangspunkt i det enkelte barns potentialer og behov for støtte. De personlige planer er bygget op om oplevelser, kommunikation og sansning. Hvert barn har en kontaktlærer (hver lærer har 1-3 kontaktbørn) og kontaktlæreren er ansvarlig for at der udarbejdes individuelle læringsplaner. Dette sker i tæt samarbejde med det øvrige personale og med personalet på Børnehusene. Strandhøjskolen har formuleret, at der lægges vægt på: At tilgodese den enkelte elevs behov. At stille krav til eleverne og styrke deres muligheder. At møde eleverne med ligeværdighed og respekt. At møde eleverne med varme og forståelse. At motivere eleverne til aktivitet, handling og oplevelser. At lade en stor del af undervisningen foregå i sociale relationer. At det skal være sjovt at gå i skole. Hvordan omsættes pædagogiske mål og værdier i hverdagen: De pædagogiske og indlæringsmæssige mål beskrives i det enkelte barns læringsplan. Der er fokus på, at det skal være så detaljeret, at det kan omsættes til praktisk indhold i barnets hverdag på skolen. De 2 indsendte læringsplaner illustrerer dette meget tydeligt. Kontaktlæreren er ansvarlig for sammenhæng mellem de aktiviteter barnet indgår i, og de mål der er i planen. Der holdes løbende faglige møder, hvor man drøfter børnenes udvikling og den indsats, der gøres omkring dem. Anvendelse af handleplaner/elevplaner i praksis: Det enkeltes barns læringsplan styrer, hvilke aktiviteter barnet deltager i og hvilken pædagogisk tilgang personalet har til arbejdet med barnet. Evt. udviklingsaktiviteter og projekter i det pædagogiske arbejde: Strandhøjskolen har fået del i udviklingspuljen til et projekt omkring kommunikation.

5 2.1. Magtanvendelse Hvordan introduceres til reglerne om magtanvendelse? Skolelederen er ansvarlig for, at personalet er bekendt med reglerne omkring magtanvendelse. Det indgår som en del af introduktionen, når der kommer nye medarbejdere. Strandhøjskolen har beskrevet en procedure for magtanvendelser, som også beskriver hvordan skolelederen inddrages og derved kan være med til at beslutte det videre forløb. Antal og arten af magtanvendelser siden sidste tilsyn: En enkelt magtanvendelse. Hvordan er magtanvendelserne fulgt op? Situationen er snakket igennem med de involverede, og det er med fokus på at undgå at komme i lignende situationer igen. Hvis man har været i tvivl, har man kontaktet regionens juridiske konsulent på området. Vold beboerne/brugerne/eleverne imellem: Der registreres i perioder, hvis der er særlige forhold, der gør sig gældende. Formålet er at følge udviklingen og dokumentere miljøet på skolen. Andet (Evt. politianmeldelser): Ingen 2.2. Beboer/bruger/elevindflydelse og trivsel Hvorledes sikres med- og selvbestemmelse? Gennem personalets opmærksomhed omkring børnenes ønsker og behov, samt gennem forældre/skolebestyrelse. Trivsel og tilfredshed med tilbuddet? Grundet elevernes begrænsede kognitive udvikling kunne tilsynet ikke interviewe børnene. På rundvisningen observerede vi børn, der virkede glade og veltilpasse. De interviewede forældre gav udtryk for, at de oplevede, at deres børn trivedes godt på skolen, og at personalet var meget opmærksomme på deres børns ønsker og udviklingspotentialer.

6 2.3. Sundhedsmæssige forhold Hygiejne og rengøring: De besigtigede lokaler fremstod ved rundvisningen rene og hygiejniske. Medicinopbevaring /-instruks: Strandhøjskolen har udarbejdet en lokal medicininstruks, som skal godkendes på næste MED-udvalgsmøde. Medicinhåndteringen sker i tæt samarbejde med Børnehusene, hvor de flerste børn bor. Børnehusene medsender medicin og instruks om, hvordan og hvornår medicin gives til de enkelte børn. Denne instruks er hængt op i et skab i børnenes undervisningslokale, så alle medarbejdere har adgang til den. Barnets kontaktlærer har ansvaret for, at medicinen gives, og at det øvrige personale omkring barnet er informeret og kan overtage medicinhåndteringen ved kontaktlærerens fravær. Medicinen er aflåst i et skab, og der var tydeligt navn og cpr. nr på alle de præparater, tilsynet så. Som ressourcepersoner ved tvivlspørgsmål eller vejledning har Strandhøjskolen en aftale med Strandvænget om at kontakte sygeplejerskerne på Strandvænget. Dette samarbejde fungerer ifølge lederen og personalet fint. Medicinen er ikke doseret, men doseringen er angivet på æskerne/beholderne. Tilsynet anbefaler, at Strandhøjskolen beder Børnehusene/sygeplejerskerne på Stranvænget om at dosere medicinen i doseringsæsker, inden de gives til Strandhøjskolen. Dette bør ske for at forhindre fejl - f.eks. at medicinen gives to gange. Strandhøjskolen registrerer ikke, når medicinen gives. Dette anbefaler tilsynet: Dels for at sikre imod fejl (forglemmelse af medicingivning, eller at det bliver givet to gange), dels for at det ved udefrakommende henvendelser/klager kan dokumenteres præcist, hvornår og hvor meget medicin børnene har fået - dvs. som beskyttelse af personalet. Strandhøjskolen registrerer ikke systematisk fejl og utilsigtede hændelser omkring medicin. Tilsynes anbefaler, at det bliver tilføjet medicininstruksen, som allerede indeholder instrukser om at informere Børnehusenes personale, der står for den videre opfølgning. En registrering vil kunne anvendes som dokumentation ved tvivl eller klager. Evt. kostpolitik: Strandhøjskolen har ikke en kostpolitik, da børnene har madpakker med. Andet: intet Samarbejde med forældre / pårørende Forældrebestyrelse / pårørenderåd: Det overordnede samarbejde mellem skole og hjem bliver varetaget af skolebestyrelsen, der vælges hvert fjerde år. Skolebestyrelsen består af 5 forældrevalgte medlemmer, to

7 medarbejderrepræsentanter samt uden stemmeret skolelederen. Skolebestyrelsens opgaver er bl.a.: At fastsætte principper for skolens arbejde og at føre tilsyn med dette. At fastsætte principper for samarbejdet mellem skole og hjem, fællesarr. m.m. At godkende skolens budget. At godkende skolens undervisningsmidler. Principper for skole/hjem samarbejdet: Nøgleordene for samarbejdet mellem forældre og skole er: respekt, åbenhed, tillid, gensidig information, engagement og dialog. Der er 3-5 årlige arrangementer fælles for alle forældrene. Repræsentanter fra skolebestyrelsen deltager i ansættelse af nye medarbejdere. Skolebestyrelsen har arbejdet meget med at finde en god løsning omkring udendørsarealerne. Den eksisterende legeplads er ikke tilstrækkelig, og det har været nødvendigt at fjerne nogle af de tidligere aktiviteter på grund af manglende sikkerhed. De interviewede forældre giver udtryk for stor tilfredshed med Strandhøjskolen som tilbud til deres børn. De påpeger, at der er stor rummelighed, tid til dialog, omsorg til både forældre og børn samt at personalet er gode til at skabe ro omkring børnene, således at børnene kan udvikle sig. Opfølgning af sager fra forældrebestyrelse / pårørenderåd: Intet at bemærke Forretningsgang vedr. brugernes økonomi Børn og unge: Procedure for udbetaling af lomme- og tøjpenge: Intet - da skolen ikke udbetaler lommepenge. Voksne: Procedure for håndtering af beboermidler: Intet at bemærke Eksterne samarbejdsforhold Samarbejdet med region, kommuner og andre samarbejdsparter /

8 myndigheder: Samarbejdet med regionen: Lederen oplyser, at de har et godt samarbejde med socialeområdets konsulent. På It-området oplyser lederen, at det har været svært at få den nødvendige hjælp til opsætning af hjemmeside mm. og at de derfor har købt denne ydelse udefra. På HR-området opleves samarbejdet godt - der er etableret en aftale om supervision. Hidtil har der været meget usikkerhed på økonomi-området, men det nye styringssystem ser ud til at blive rigtig godt, og lederen forventer, at det vil blive meget lettere at arbejde med dette fremover. Strandhøjskolen samarbejder med Børnehusene omkring de børn, der bor der. Der holdes kvartalsvise møder. Samarbejdet opleves generelt godt både af lederen og personalet. Man er meget opmærksom på at fastholde en god dialog for at imødegå de misforståelser/kommunikationskiks, der uundgåelig kan opstå. Forældrene er meget glade for, at der er fællesmøder mellem skolen og Børnehusene, hvor forældrene deltager. En forælder giver udtryk for, at samarbejdet mellem skolen og Børnehusene på enkelte områder kunne være bedre - særligt koordination af hvilket tøj, der er med hvor, når barnet skal hjem i weekender. Forældrene undrer sig over, at skolen ikke kan læse i dagbogsnotater og i den individuelle plan i Bosted Systemet, som skrives af personalet på Børnehusene. Forældre har mulighed for at læse dette og mener, at det ville være gavnligt, hvis også skolens personale kunne. Kommunikationen mellem personalet på skolen og Børnehusene foregår gennem dialog, når børnene hentes om morgenen og i børnenes kontaktbog, hvori der skrives og sættes billeder ind dagligt. Strandhøjskolen har et samarbejde med PPR i Nyborg. Der har indtil for nylig været usikkerhed omkring, hvor meget rådgivning skolen kunne trække på herfra. Men nu er der blevet lavet en ny aftale om tættere opfølgning fra PPR's side omkring alle børnene. Lederen forventer derfor, at Strandhøjskolen fremover kan få mere ud af dette samarbejde. Handleplansamarbejdet: Strandhøjskolen udarbejder læringsplaner. Børnenes individuelle planer udarbjedes af Børnehusene. Strandhøjskolen samarbejder med Børnehusene omkring børnenes individuelle planer. Der holdes fælles møder, hvor Strandhøjskolen giver indput til de individuelle planer. Strandhøjskolens personale kan således også anvende dette samarbejde som indput til læringsplanerne Klager over tilbuddets ydelser og det pædagogiske indhold Hvilke mundtlige / skriftlige klager har der været siden sidste tilsyn, og hvordan er de håndteret? Lederen oplyser, at der ikke har været nogle klager siden seneste tilsyn. Der har iøvrigt

9 ikke været klager i den tid, hvor hun har været ansat på skolen Særlige problemstillinger F.eks. sidst godkendte undervisningsplan ved intern skole: Intet at bemærke. F.eks. anvendelse af maskiner og materialer m.v. overholdelse af arbejdsmiljølov m.v. Intet at bemærke Tilsynets vurdering af den pædagogiske praksis, tilfredshed og trivsel m.v. Tilsynet vurderer, at der er god sammenhæng mellem skolens målgruppe og den daglige pædagogiske praksis. Der arbejdes med velvalgte pædagogiske metoder og der er en gennemgribende høj faglighed i planlægningen omkring det enkelte barn. Der er stor ros til personalet fra de interviewede forældre for den indsats, der gøres, og de store fremskridt, de er i stand til at skabe omkring det enkelte barn. Det er tilsynets oplevelse, at Strandhøjskolen hele tiden arbejder med at udvikle den eksisterende faglighed såvel internt som eksternt. 3. Personale og arbejdsmiljø Matcher personalenormeringen og personalets sammensætning de faglige mål (f.eks. vedrørende pleje, træning, beskæftigelse, fritid)? Både ledelse, personale og forældre oplever, at personalenormeringen og personalets sammensætning passer til at kunne dække børnenes behov for undervisning og hverdagen i skolen generelt. Forældrene understreger, at for dem er antallet af hænder, der er til rådighed til arbejdet med børnene, samt personalets engagement, vigtigere end deres profession. En forældre udtrykker undren over, at skoledagen starter med at hente børnene i Børnehusene,

10 i stedet for at børnene blev bragt og var klar til at modtage undervisning ved skoledagens begyndelse. Dette er en særlig problematik for de få børn, der ikke bor på Børnehusene men ankommer med taxa, til en skole, hvor de fleste lærerer har forladt skolen for at hente de andre børn. Vikaranvendelse, omfang og procedure: Vikardækningen er integrereret i den daglige normering, hvilket betyder at der ikke bliver sat ekstra vikarer på ved fravær. Dette fungerer efter lederens og personalets udsagn godt. Det betyder, at de bliver nødt til at være fleksible i forhold til at kunne afvige fra planen ved sygdom. Men det betyder også, at der er ekstra hænder, når alle er der Personaleudskiftning Antal fratrådte medarbejdere siden sidste tilsynsbesøg årsagen hertil? 5 medarbejdere er fratrådt: En lærer fratrådte pga. langtidssygdom (ikke arbejdsrelateret), der gik over i førtidspensionering. Tre medarbejdere stoppede pga. at deres vikariat/barselsvikariat eller tidsbegrænsede ansættelser udløb. En pædagogmedhjælper fratrådte, da hun skulle i gang med en uddannelse Sygefravær Sygefraværsstatistik: Statistikkerne fra lønningskontoret viser, at sygefraværet ligger på gennemsnitlig 8,54 %, hvilket inkluderer en langtidsygemeldning (8 md) blandt 22,74 fuldtidsstillinger. Aktuelt antal langtidssyge: Ingen pt. Sygefraværspolitik: Strandhøjskolen har retningslinjer for fravær, der bl.a. indbefatter, at lederen skal tage initiativ til omsorgssamtale og status-samtaler. Derudover har Strandhøjskolen procedurer, hvis fraværet skulle føre til afskedigelse. Leder og personale oplyser, at de mener retningslinjerne fungerer tilfredsstillende. Strandhøjskolen er et lille sted og både leder og personale fortæller, at der i øvrigt er stor åbenhed og dialog mellem medarbejdere og leder.

11 3.3. Arbejdsmiljø Fysisk arbejdsmiljø, herunder vurdering af hjælpemidler og materiel: Børnenes nedsatte fysiske funktionsniveau kræver en del fysisk håndtering. Der er lifte i alle rum, hvor det er nødvendigt. Sikkerhedsrepræsentanten fortæller, at personalet bruger disse i fornødent omfang. De ansatte fysio- og ergoterapeuter guider personalet og spørges til råds om hensigtsmæssige arbejdsstillinger. Psykisk arbejdsmiljø: Både lederen og personalet giver udtryk for, at det psykiske arbejdsmiljø generelt er godt. Omgangsformen er præget af åbenhed. Personalet tilbydes supervision for at fastholde det gode psykiske arbejdsmiljø. Frygt for at belægningsprocenten ikke kan fastholdes har skabt usikkerhed i personalegruppen om, hvorvidt det bliver nødvendigt at afskedige personale. Leder og tillidsrepræsentanter har søgt at imødegå usikkerheden ved dialog og ved at forhøre sig ved lærernes fagforening omkring retningslinjerne ved eventuelle afskedigelser. Anmeldte arbejdsskader og arten af disse siden sidste tilsyn: Ingen. Vold mod personale (omfang og type, evt. politianmeldelser): Der er ingen anmeldelser om vold. Børnene udøver ikke vold, men personalet kan være udsat for en del riv og ryk. Strandhøjskolen har en procedure for registrering af vold. Der registreres ikke altid, men hvis et barns adfærd opfattes som vedvarende udadrettet mod personalet anvendes proceduren, og personalet registrerer med henblik på at finde løsninger. Dato for sidste APV hvordan følges op? I november 2006 blev der lavet en trivselsundersøgelse, som overvejende var positiv. Omkring de problemstillinger, der kom frem, blev der lavet tiltag som teamsamtaler og supervision både fra leder og konsultenten på Det Sociale Område i regionen, samt MUS/alm. samtale. Der laves en ny trivselsundersøgelse i foråret Arbejdstilsynsbesøg, evt. påbud: Arbejdstilsynet har gjort opmærksom på, hvordan pladsforholdene skal være på badeværelser, hvor børn håndteres. Der er ikke tale om et påbud, men forholdene kan forbedres.

12 Politikker røg, vold, misbrug m.v.: Strandhøjskolen følger Strandvængets rygepolitik. Personalet må ryge udenfor, når der ikke er børn i nærheden Uddannelse og udvikling Kompetenceudviklingsplaner: Strandhøjskolen har generelt fokus på kommunikation mellem personale og elev og mellem elever. Der betyder, at den generelle kompetenceudvikling rettes mod dette. Der tages udgangspunkt i MUS-samtalerne omkring den mere individuelle og fagspecifikke kompetenceudvikling. Særlige efteruddannelsestiltag: Alle lærere kommer hurtigst muligt efter ansættelsen på VIKOM s kursus i undervisning af børn med multiple funktionsnedsættelser uden verbalt talesprog. MUS-samtaler: Form og hyppighed: Der afholdes MUS-samtaler en gang årligt, hvor der anvendes samtaleark. Supervision: Strandhøjskolen er meget opmærksom på, hvilke behov og muligheder der er for at få supervision. Pt. bruges Region Syddanmarks HR afdeling, Strandhøjskolens faglige konsulent og en ekstern supervisor. Introduktionsforløb for nye medarbejdere: Der er beskrevet, hvad en ny medarbejder skal informeres om, og hvordan det skal foregå. Strandhøjskolen arbejder med en føl-ordning, og alle nye medarbejdere har samtaler med lederen, hvor der informeres om de nødvendige ting. Andet: Intet at bemærke MED arbejde Hvordan er strukturen? Der afholdes 4 til 6 møder om året. MED-udvalet består af ledelsen samt tillidsrepræsentant for lærerne, sikkerhedsrepræsentant for medhjælperne samt repræsentant for teknisk og

13 administrativt personale. Hvordan vægtes arbejdsmiljø og sikkerhedsarbejdet i MED-udvalget? Der er meget fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Der er gode erfaringer med at bruge trivselsundersøgelser og arbejde med de resultater, der kommer ud af det Tilsynets vurdering af personale- og arbejdsmiljøsituationen Vurderes personalenormeringen, personalets disponering, kvalifikationer og arbejdsforhold at matche de pædagogiske mål? Tilsynet vurderer overordnet det psykiske og fysiske arbejdsmiljø som i orden. Både ledelse og sikkerhedsrepræsentanten er opmærksom på de udfordringer arbejdsmiljøet bringer, når man arbejder med Strandhøjskolens målgruppe. De interne terapeuter instruerer det øvrige personale, og der investeres i de nødvendige hjælpemidler. 4. Fysiske rammer Udendørs rammer: Strandhøjskolens udearealer er en del af Strandvængets samlede udearealer. Der er indrettet legeplads i umiddelbar tilknytning til skolen. Denne legeplads er der planer om at ændre, så den bliver mere spændende og brugbar for målgruppen. Beskrivelse af fællesarealer/værelser/lejligheder: Strandhøjskolen er beliggende i lejede lokaler i umiddelbar tilknytning til bostedet Strandvænget, og der er mulighed for at benytte Strandvængets park, svømmehal med varmtvandsbassin, legefaciliteter og sanselegeplads. I lejemålet indgår 2 mindre, selvstændige legepladser. Strandhøjskolens lokaler er fordelt over 2 etager. Der er elevator mellem etagerne, samt en stor bred trappe. Der er rumdækkende lift i alle lokaler i den ene af etagerne, og der er mobile lifte til rådighed efter behov. Der er etableret nye lyskilder og alle giver udtryk for, at det har givet et langt bedre indemiljø. Det er tydeligt, at alle lokaler er indrettet med henblik på at rumme forskellige undervisningstilbud, og alle rum er indrettet med hensyntagen til skolens elever og deres behov for plads, hjælpemidler og bevægelsesfrihed. Klasseværelserne afspejler klart de forskelligartede undervisningstilbud, fra stueetagens kommunikationslokale med Smart Board, 1. salens undervisningslokale for motorik og

14 sansestimulering, til dramalokalet med en lille scene. Indtrykket er venligt, lyst og præget af aktivitet. Både medarbejdere og pårørende giver overvejende udtryk for tilfredshed med huset, men understreger samtidig, at der mangler et større samlingsrum, som både kan bruges ved fysisk udfoldelse og ved årstidens forskellige arrangementer for elever og pårørende. Alle udtrykker håb om, at der i forbindelse med Strandvængets ombygning bliver mulighed for at bygge en sal til skolen. Der er ligeledes ønske om at der i underetagen etableres et yderligere badeværelse. Dato og resultat af seneste bygningssyn: Intet at bemærke. Planlagte ombygninger: Afventer planerne for udvikling af Strandvænget og de faser, der er i det forløb. Dato for seneste beredskabsplan, brandsyn og brandøvelse og resultatet heraf: Der har været brandsyn i foråret 2008, der er udarbejdet en brand- og evakueringsinstruks som er godkendt af brandmyndigheden i Nyborg Kommune d. 2. december Strandhøjskolen indgår i en samlet beredskabsplan for hele området omkring Strandvænget. Der er en evakueringsøvelse på vej. Levnedsmiddelkontrol seneste besøg og resultatet heraf: Strandhøjskolen har ikke haft besøg af Levnedsmiddelkontrollen. Andet: Intet at bemærke Tilsynets vurdering af de fysiske rammer Er de fysiske rammer egnede? Er standarden tilfredsstillende? Tilsynet vurderer, at de fysiske rammer er velegnede til undervisning af målgruppen. Der er de nødvendige hjælpemidler og tilstrækkeligt med plads. Det kunne være ønskeligt med et badeværelse yderligere. Mange af børnene har brug for at blive skiftet i løbet af dagen og et badeværelse mere kunne gøre det mere fleksibelt og skabe mere ro om situationerne. Det er et stort ønske at kunne råde over en samlingssal, der kan rumme fællesarrangementer og lignende. 5. Organisation, drift og forretningsgange

15 Faktuelt: Hele tilbuddet Pladsnormering: Bo Beskæftigelse/skole 26 Budgetramme ,- Personalenormering - Personalekvotient - Takst år ,- Belægning (seneste måned) 23 Afdeling Evt. bemærkninger: 5.1. Økonomi Forbrugsprocent i forhold til det forventede: Ved budgetopfølgning 12/9 08 forventes et underskud på ,- Årsag til mer-/ mindreforbrug: Rammens størrelse / økonomistyring / andet? Manglende indtægter. Evt. bemærkninger ved seneste revisionsbesøg: Intet registreret Ledelse og organisation Er ansvars- og kompetencefordelingen synlig for medarbejderne? Al ledelseskompetence er samlet hos lederen. Kompetencefordelingen opleves som klar. Hvordan holder forstanderen sig informeret om kvaliteten af tilbuddets ydelser? Lederen deltager i netværk med andre ledere på specialskoleområdet. Hvorledes kommunikeres regler og retningslinier? Der kommunikeres på personalemøder og gennem MED-udvalget.

16 Deruover holdes der hver dag 10 minutters samling for alle medarbejdere, hvor der informeres om eventuelle nødvendige tilpasninger af dagens program mv. Udviklingstendenser: Strandhøjskolen deltager i det internationale netværk om udviklingsprojekter: Lifelong learning programme COMENIUS. Evt. planer for organisationsudvikling / særlige projekter: Hidtil har skolen haft to teams (delt i mindre undervisningshold): Et team for mobile børn og et for immobile børn. Der er planer om at dele teamet for immobile børn op i to, så der for eftertiden vil være tre teams. Dette gøres for at tilpasse organisationen til den måde samarbejdet i personalgrupperingerne faktisk finder sted. Andet: 5.3. Tilsynets vurdering af de organisatoriske og driftsmæssige forhold Herunder evt. budgetproblemer og problemstillinger vedr. ledelse og organisering. Strandhøjskolen er en mindre og dermed forholdsvis overskuelig organisation. Tilsynet vurderer, at der på de punkter tilsynet blev bekendt med, er en god håndtering af de organisatoriske og driftsmæssige forhold. 6. Evt. særlige tværgående fokuspunkter De fysiske rammer Tilsynets vurdering: Se pkt Interne tilsyn Hvor mange interne tilsyn er aktuelt gennemført, og hvornår afsluttes gennemgangen? Der har været gennemført internt tilsyn 13. november 2008 af lederen ifølge med en

17 forældrerepræsentant. Det interne tilsyn konkluderede: "Vi så undervisning, som virkede dynamisk. Der blev tydeligt taget individuelle hensyn. Der var en god omgangstone i teamet. Det gode arbejde med læringsplanerne blev fremhævet, og der opfordres til at fortsætte med det." Hvem har deltaget i de interne tilsyn, og hvad er de væsentligste opfølgningspunkter? 7.1. Tilsynets vurdering af de interne tilsyn Det er relevante emner, der er ført tilsyn på. Det kan anbefales at udvide tilsynsgruppen med en medarbejder også. Det vil supplere ledelses-og pårørendevinklerne. 8. Kvalitetssikring og -udvikling Hvorledes er anbefalingerne fra seneste tilsynsrapport for henholdsvis anmeldt og uanmeldt tilsynsbesøg fulgt op? På sidste anmeldte tilsyn (december 2007) vurderede tilsynet, at skolens retningslinjer for medicinhåndtering var mangelfulde - for eksempel ved fejlmedicinering og omkring ansvarsfordeling. Siden tilsynet i 2007 har Strandhøjskolen udarbejdet en lokal instruks, som skal godkendes ved MED-udvalgets næste møde. Ved det seneste uanmeldte tilsynsbesøg (juni 2008) anbefalede tilsynet kontinuerlig registrering af samtlige voldsepisoder. Efterfølgende har Strandhøjskolen udarbejdet en procedure for registrering af vold Tilsynets vurdering af arbejdet med tilsynets tidligere anbefalinger: Tilsynet vurderer, at der er arbejdet tilfredsstillende med tidligere anbefalinger.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen Judith Poulsen og konsulent Handicap

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 15. august 2008 08/7288 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn foretaget den 12.8.2008. Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Strandhøjskolen Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 15. december 2009

Tilsyn Tilbuddets navn: Strandhøjskolen Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 15. december 2009 J.nr. 09/14848,09/6092 Sagsbehandler: Anne-Grethe Westh/Kirsten Brøndsted Dato: 30. december 2009 Tilbuddets navn: Strandhøjskolen Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg Tilsyn 2009 Anmeldt tilsyn foretaget

Læs mere

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige J.nr. 08/10199 Sagsbehandler: vym6ep Dato: 03. juni 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Trindvold Anmeldt tilsyn foretaget den 6. maj 2008 Tilsynsførende: konsulenter. Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold Det sociale område Afdelingen for social- og specialundervisning Kontaktperson: Martin Rasmussen Martin.Rasmussen@regionsyddanmark.dk social@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631282 16. januar 2009 08/10199

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13.

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13. J.nr. 08/7221 23. april 2008 Uanmeldt tilsyn 2008 Egely Den åbne afdeling Pugholmgård Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl. 11.00 til 13.00 Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Anja Stokholm

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust.

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust. J.nr. 08/13899 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 13.01 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Middelfart, Teglgårdsparken 44. Anmeldt tilsyn foretaget den 16. december 2008 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen J.nr. 08/5041 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 14. november 2008 Tilbuddets navn: Flydedokken Tilsyn 2008 Adresse: Vester Voldgade 19, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget: 14. november 2008

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej J.nr. 09/2310 Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej Jagtvej 80, 5000 Odense Uanmeldt tilsyn foretaget den 21. oktober 2009 kl. 13.50-16.00. Tilsynsførende: Tilsynet er gennemført af planlægger Marianne

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn, adresse, tlf., mail: Organisationen Bramdrupdam, Centervej 7 19, 6000 Kolding. Tlf. 79797090 Org-bramdrupdam@kolding.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense Område: Det Sociale Område Udarbejdet af Bettina Sørensen Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 14. januar 2008 Journal nr.: 08/2272 Uanmeldt tilsyn 2008 Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Fredericiaskolen

Uanmeldt tilsyn Fredericiaskolen Den 15.04.2008 j.nr. 08/6768 Uanmeldt tilsyn 2008 Fredericiaskolen Uanmeldt tilsyn foretaget den 14. april 2008. Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Marianne S. Nikolajsen, Afdelingen for Handicap og

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE.

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. Jf. 23,stk.2. Landsstyret fører driftmæssigt, økonomisk og pædagogisk tilsyn med døgninstitutionerne HJEMMESTYRETS BEKENDTGØRELSE

Læs mere

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand J.nr. 08/14764 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: Den 11. november 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Skovsbovej Botilbud Adresse: Skovsbovej 111 5700 Svendborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06.11.08 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsyn Medbestemmelse via diverse udvalg fungerer, medarbejderne oplever stor indflydelse på beslutningerne.

Tilsyn Medbestemmelse via diverse udvalg fungerer, medarbejderne oplever stor indflydelse på beslutningerne. J.nr. Sagsbehandler: Dato: Tilbuddets navn: Børnehusene Tilsyn 2008 Anmeldt tilsyn foretaget den 10. marts 2008 Tilsynsførende: Sofie Lodahl Bai og Marianne Schmidt Nikolajsen, Afdelingen for Handicap

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding.

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 16. februar 2009 09/2464 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Uanmeldt tilsyn foretaget

Læs mere

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn.

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. Notat Social Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. 19-05-2009 Sagsid. 09/2991

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Bognæs Den 26. marts 2009

Uanmeldt tilsyn 2009 Bognæs Den 26. marts 2009 Område: Det sociale område Udarbejdet af: Anne Sofie Krogh Knudsen Afdeling: Sekretariatet for det sociale område E-mail: Anne.Sofie.Krogh.Knudsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631053 Dato:

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe J.nr.08/6324 Sagsbehandler: MMA Dato: 03.07.08 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe Anmeldt tilsyn foretaget tirsdag den 17. juni 2008 Tilsynsførende: Mette

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 4. december 20 på Solgården I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne. beboer Glad for sin stue 2. beboer Glad

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Teglgårdshuset er et botilbud efter Servicelovens 107 og 108 og består af 3 afdelinger:

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Teglgårdshuset er et botilbud efter Servicelovens 107 og 108 og består af 3 afdelinger: J.nr. 09/7740 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: 3. juni 2009. Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Teglgårdsparken 44, Middelfart Anmeldt tilsyn foretaget den 26. Maj 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsynsenheden. Afrapportering Uanmeldt tilsyn Sparta-Haderup og Sunds Nørregade 5 og Viborgvej 37 Leder: Michael Poulsen og Jan Spicker

Tilsynsenheden. Afrapportering Uanmeldt tilsyn Sparta-Haderup og Sunds Nørregade 5 og Viborgvej 37 Leder: Michael Poulsen og Jan Spicker Tilsynsenheden Afrapportering Uanmeldt tilsyn 14.4.2011 Sparta-Haderup og Sunds Nørregade 5 og Viborgvej 37 Leder: Michael Poulsen og Jan Spicker Tilsynsførende Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Tilsynsførende

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Opholdsstedets navn: Opholdsstedet Skovbærgården Dato for tilsynet: Torsdag den 24. november 2011 kl. 15:30-17:00 Opholdsstedet repræsenteret ved: Medhjælper, som

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator Juni 2012 Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Organisation Tilbud 1 Tilsynet påser at politikker, medarbejderdemokrati,

Læs mere

Servicedeklaration for Center for Børn og Unge, Specialskolen Storebælt

Servicedeklaration for Center for Børn og Unge, Specialskolen Storebælt Servicedeklaration for Center for Børn og Unge, Specialskolen Storebælt 1 Praktiske oplysninger Centerleder: Kim Bøg-Jensen Lavsenvænget 2, 5200 Odense V Tlf.: 6311 0007 Specialskolen Storebælt: Skaboeshusevej

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Anja Stokholm og Kaj Johansen, Handicap- og socialpsykiatriafdelingen, Det sociale område - Region Syddanmark.

Tilsyn Tilsynsførende: Anja Stokholm og Kaj Johansen, Handicap- og socialpsykiatriafdelingen, Det sociale område - Region Syddanmark. J.nr. 08/14307 Sagsbehandler: KJ & AS Dato: 4. sept. 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Specialbørnehaven Jagtvej Adresse: Jagtvej 80, 5000 Odense C, tlf: 66133324 Anmeldt tilsyn foretaget den 26. juni

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Gjeddesgaard

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Gjeddesgaard w Tilsynsrapport For Opholdsstedet Gjeddesgaard Uanmeldt tilsyn den 28. september 2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Tilsynet skal gennemføres efter en model, der giver et ensartet, systematisk og veldokumenteret grundlag for vurderinger, så politikerne

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers Randers Kommune - Familieafdelingen Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Krisecentret i Randers 2008 November 2008 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYN...3 2. METODE...3 3. TILSYNSBESØG PÅ KRISECENTRET...3

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Østerhuse - Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 4.

Tilsyn Tilbuddets navn: Østerhuse - Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg. Anmeldt tilsyn foretaget den 4. J.nr. 08/3850 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 12. januar 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Østerhuse - Låddenhøj Adresse: Helgetoftevej 1, 5800 Nyborg Anmeldt tilsyn foretaget den 4. december 2008

Læs mere

Tilsyn 2009. Tilbuddets navn: Center for Høretab Adresse: Merkurvænget 2, 7000 Fredericia. Anmeldt tilsyn foretaget den 28.

Tilsyn 2009. Tilbuddets navn: Center for Høretab Adresse: Merkurvænget 2, 7000 Fredericia. Anmeldt tilsyn foretaget den 28. Kilden J.nr. Sagsbehandler: Marianne Dato: Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Center for Høretab Adresse: Merkurvænget 2, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget den 28. september 2009 Tilsynsførende: Kaj Johansen,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende Uanmeldt tilsyn d. 3/3 2009 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Synspunkter fra deltagerne Giver udtryk for at være

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 20på Sct. Thøgersgaard I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Boligerne er velindrettede. Glade

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: faglig konsulent Mette Strunge Dubert og sekretær Hanne Vernegren

Tilsyn Tilsynsførende: faglig konsulent Mette Strunge Dubert og sekretær Hanne Vernegren J.nr. 09/4811 Sagsbehandler: MSD og HVE Dato: 20. oktober 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Bihuset Adresse: Roeskovsvej 127, 5200 Odense V Anmeldt tilsyn foretaget den 7. oktober 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov Område: Psykiatri og socialstaben Afdeling: Psykiatri og socialstaben Journal nr.: 10/18900 Dato: 31. oktober 2012 Udarbejdet af: Hege Margrethe Grunnet E-mail: Hege.Margrethe.Grunnet@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Det overordnede formål f med de kommunale tilsyn Formålet med tilsynet er, at myndigheden blandt andet via de

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/11 2008 på Områdecentret Kastaniegården Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet

Læs mere

Tilsynsenheden. Foreløbig. Afrapportering Uanmeldt/Anmeldt tilsyn d.d Heksekedlen Tussevej Bloksbjerg Leder: Heksmutter

Tilsynsenheden. Foreløbig. Afrapportering Uanmeldt/Anmeldt tilsyn d.d Heksekedlen Tussevej Bloksbjerg Leder: Heksmutter Tilsynsenheden Foreløbig Afrapportering Uanmeldt/Anmeldt tilsyn d.d. 2011 Heksekedlen Tussevej 2 1313 Bloksbjerg Leder: Heksmutter Tilsynsførende Tilsynsførende Heksekedlen er et bofællesskab med 14 visiterede

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Region Syddanmark Socialområdet, j.nr. 09/2719 Den 14. december 2009 Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Uanmeldt tilsyn foretaget den 1. december 2009. Tilsynsførende: Hege Margrethe Ekberg, ac-konsulent,

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 15 og 16, at varetage kommunens

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af Plus-2 Tilsynsrapport For Opholdsstedet Østergård Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 10/1467 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 02.06 2010 Tilsyn 2010 Tilbuddets navn: Sydbo, Eskebjerg Adresse: Eskebjergvej 7, Hundstrup, Vester Skerninge Anmeldt tilsyn foretaget den: 22.03 2010

Læs mere

Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013

Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013 Den 23. maj 2013 Referat fra dialogbaseret tilsyn i Tolstruphus den 14. maj 2013 Der afholdes hvert andet år et dialogbaseret tilsyn med deltagelse af repræsentanter fra beboere, pårørende, medarbejdere

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 J.nr. 09/2719 Sagsbehandler: Mette Kudsk/Hege Ekberg Dato: 14.2.2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsyn med anbringelsessteder. for børn og unge TILSYNSRAPPORT. Institution: Adresse . Web-adresse Leders navn Personalenormering

Tilsyn med anbringelsessteder. for børn og unge TILSYNSRAPPORT. Institution: Adresse  . Web-adresse Leders navn Personalenormering TILSYNSRAPPORT Institution: Adresse E-mail Telefonnummer Web-adresse Leders navn Personalenormering Antal pladser Takst Organisationsform Godkendt målgruppe Godkendt jf. SEL Mobil nr.: Indvisiteringsalder:

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Afrapporteringsskema Uanmeldt tilsyn PH 2012 Center for Døve Døves Vaskeri

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Mette Zierau Kudsk og AC-medarbejder Hege Margrethe Ekberg

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Mette Zierau Kudsk og AC-medarbejder Hege Margrethe Ekberg J.nr. 09/6648 Sagsbehandler: Hege Margrethe Ekberg Dato: 20. maj 2009. Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Strandvængets Daghjem, Påfuglen Adresse: Strandvænget 2, 5700 Nyborg Anmeldt tilsyn foretaget den 16.

Læs mere

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Indholdsfortegnelse A. Indledning og baggrund... 2 B. Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 09/1744 Sagsbehandler: Kirsten Brøndsted Dato: 1. oktober 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Egely Adresse: Søndergårdsvej 9, 5580 Nr. Åby Anmeldt tilsyn foretaget den 22. september 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE LILLESKOLEN FOR VOKSNE TILSYNSRAPPORT LILLESKOLEN FOR VOKSNE Anmeldt socialfagligt tilsyn August 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn på Lilleskolen

Læs mere

STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE

STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE STILLINGS- OG FUNKTIONSBESKRIVELSE Stillingsbetegnelse Forstander Navn Organisatorisk plaering Forstanderen refererer direkte til bestyrelsen for Den selvejende Institution Bofællesskabet Lykke Marie.

Læs mere

J.nr.08/10551 Sagsbehandler: Mitra Vatandoust og Else Pedersen Dato: Tilsyn 2008

J.nr.08/10551 Sagsbehandler: Mitra Vatandoust og Else Pedersen Dato: Tilsyn 2008 J.nr.08/10551 Sagsbehandler: Mitra Vatandoust og Else Pedersen Dato: 17.12.2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: AutismeCenter Holmehøj Anmeldt tilsyn foretaget den 25.11.08 Tilsynsførende: socialfaglig konsulent

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn

Uanmeldt tilsyn Region Syddanmark Område: Det Sociale område Udarbejdet af Susanne Døssing Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 11. februar 2008 Uanmeldt tilsyn 1.2.2008 Flydedokken Vester Voldgade 19, Fredericia

Læs mere

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret PH Pleje Tilsynsrapport 2013 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte tilsynsmetoder... 3

Læs mere

Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn på dagtilbud BAS Bygning Søborg. Leder: Marianne Dinesen Medarbejder: Sonja Folvig Bruger: Leif Persson

Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn på dagtilbud BAS Bygning Søborg. Leder: Marianne Dinesen Medarbejder: Sonja Folvig Bruger: Leif Persson Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på dagtilbud 2018 Tilbud Navn Adresse BAS Bygning 14 Dato for tilsyn 2. oktober 2018 Tilbuddet er repræsenteret ved Daglig leder Medarbejder Bruger Tilsyn foretaget af Fagspecialister

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Gitte Jakobsen og Martin Rasmussen, socialfaglige konsulenter

Tilsyn Tilsynsførende: Gitte Jakobsen og Martin Rasmussen, socialfaglige konsulenter J.nr. 09/5508 Sagsbehandler: Gitte Jakobsen Dato: primo november 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Bognæs Bo- og aktivitetscenter Adresse: Vestergade 30, 5400 Bogense Anmeldt tilsyn foretaget den 19. oktober

Læs mere

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Hjemmestøtte, afd. Støttecenteret for senhjerneskadede Agtrupvej 111, 6000 Kolding Lederens navn: Marianne Ries

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Faglig konsulent Mitra Vatandoust, faglig konsulent Mette Zierau Kudsk, social og specialafdelingen.

Tilsyn Tilsynsførende: Faglig konsulent Mitra Vatandoust, faglig konsulent Mette Zierau Kudsk, social og specialafdelingen. J.nr. 08/5251 Sagsbehandler: Mette Kudsk Dato: 2.december 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Ungdomskollegiet. Adresse: Nymarksvej 215, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget den 13.11.2008 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? L Æ S H E R E K S E M P L E R, E R F A R I N G E R, S Y N S P U N K T E R M. M. F R A A M T E R O G K O M M U N E R Børne- og ungeområdet

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune Tirsdag den 7. december 2010 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Nordlys. Formålet med tilsynet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 29. september 2010, uanmeldt

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT FAMILIE OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN TRÆNINGSCENTRET FOR BØRN OG UNGE Anmeldt socialfagligt tilsyn Oktober 2017 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009. Skovsbovej

Uanmeldt tilsyn 2009. Skovsbovej Region Syddanmark Den 2. november 2009. Socialområdet, j.nr. 09/13100 Uanmeldt tilsyn 2009 Skovsbovej Uanmeldt tilsyn foretaget den 28. oktober 2009 Tilsynsførende: Faglig konsulent, Mette Zierau Kudsk

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Karup

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Karup Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Karup Uanmeldt tilsyn Oktober 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Bregnerødvej 55-57 28. maj 2008 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bofællesskabet Bregnerødvej 55 Bregnerødvej 55 3460

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune. Mandag den 14. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune. Mandag den 14. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Tølløse Børne- og Ungdomspension, Københavns Kommune Mandag den 14. december 2009 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 1 personalerepræsentant og 1 gruppeleder, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og bruger- og

Læs mere

Tilsyn Tilsynet vurderer, at skolens indhold er planlagt ud fra målgruppens behov.

Tilsyn Tilsynet vurderer, at skolens indhold er planlagt ud fra målgruppens behov. J.nr. 10/18880 Sagsbehandler: Hege M. Ekberg Dato: d. 7. oktober 2011 Tilsyn 2011 Tilbuddets navn: Specialskolen Storebælt Adresse: Strandvænget 2, 5800 Nyborg Anmeldt tilsyn foretaget den 5. oktober 2011

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune. Fredag den 11. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune. Fredag den 11. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Skole- og behandlingshjemmet Spanager, Københavns Kommune Fredag den 11. december 2009 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne Myllerup Albertsen

Tilsyn Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne Myllerup Albertsen J.nr. 08/8490 Sagsbehandler: LC og MMA Dato: 31-03-2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Kastaniely, Brahesvej 14, 5600 Faaborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06-03-2008 Tilsynsførende: Lone Christensen og Marianne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården

Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården Uanmeldt tilsyn foretaget den 29. oktober 2008 Tilsynsførende: Mitra Vatandoust og Gitte Jakobsen, socialfaglige konsulenter Holtegården er et socialpsykiatrisk tilbud

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Tao

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Tao Tilsynsrapport For Opholdsstedet Tao Anmeldt tilsyn den 7. februar 2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

og Hanne E. Bro Tilsyn 2009 Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Hanne Elisabeth Bro og AC-planlægger Anja Stokholm

og Hanne E. Bro Tilsyn 2009 Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Hanne Elisabeth Bro og AC-planlægger Anja Stokholm J.nr. 09/5003 Sagsbehandlere: Anja Stokholm og Hanne E. Bro Dato: 28/4-09 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Børnehusene Adresse: Billeshavevej 49, 5500 Middelfart Anmeldt tilsyn foretaget den 2. marts 2009.

Læs mere

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet STRUER KOMMUNE TILSYNSRAPPORT for Tilsynsførende: Tilsynet udført d. Forrige tilsyn udført d. Tilsynet var anmeldt / uanmeldt Tilsynsbesøgets struktur / Deltagere ved tilsynet Kontaktperson på tilbuddet

Læs mere

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet Indholdsfortegnelse Gribskov Kommune 2017 - Gribskov Indholdsfortegnelse...1 Indledning...3 Mål og rammer for pædagogisk tilsyn...3 Organisering af pædagogisk tilsyn...4

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012 Syrenparken. Pomonahuset, Vejle

Uanmeldt tilsyn 2012 Syrenparken. Pomonahuset, Vejle Område: Det sociale område Konsulent og Rådgivning Journal nr.: Dato: 5. juni 2012 Udarbejdet af: Gitte Jakobsen E-mail: gitte.jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 2920 1434 Uanmeldt tilsyn 2012 Syrenparken.

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN Å-CENTER SYD Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 30. april 2013 Sagsnummer 2013040005EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 Å-CENTER SYD Å-Center Syd:

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Kommunikationscentret 24. september Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Kommunikationscentret 24. september Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Kommunikationscentret 24. september 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO Tilsynsrapport For Opholdsstedet TAO Uanmeldt tilsyn den 1.maj 2013 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik Volmer

Læs mere

Social og Sundhed. Samlet redegørelse for anmeldte tilsyn på plejehjem 2009

Social og Sundhed. Samlet redegørelse for anmeldte tilsyn på plejehjem 2009 Social og Sundhed Samlet redegørelse for anmeldte tilsyn på plejehjem 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Baggrund for anmeldt tilsyn...2 Læsevejledning...3 Konklusion af anmeldte tilsyn 2009...4

Læs mere

Tilsynsrapport 2018 Klub Stoppestedet. Stationsporten 1. Anmeldt tilsynsbesøg den Februar 2019

Tilsynsrapport 2018 Klub Stoppestedet. Stationsporten 1. Anmeldt tilsynsbesøg den Februar 2019 Tilsynsrapport 2018 Klub Stoppestedet Stationsporten 1 2620 Albertslund Anmeldt tilsynsbesøg den 31.1.2019 Februar 2019 Tilsynsbesøget i Klub Stoppestedet er gennemført med udgangspunkt i Albertslund Kommunes

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Tilsynsrapport for det anmeldte generelle tilsyn på døgninstitutioner og private opholdssteder for børn og unge beliggende i Roskilde Kommune

Tilsynsrapport for det anmeldte generelle tilsyn på døgninstitutioner og private opholdssteder for børn og unge beliggende i Roskilde Kommune Tilsynsrapport for det anmeldte generelle tilsyn på døgninstitutioner og private opholdssteder for børn og unge beliggende i Roskilde Kommune Dato Anbringelsesstedets navn: Tilstede: NB Tilsynsrapporten

Læs mere

Plejecenter Fuglsanggården

Plejecenter Fuglsanggården Sundhed og Omsorg Plejecenter Fuglsanggården Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Kvalitetsvurdering...2 3. Datakilder...2 4. Samlet vurdering...3 5. Anbefalinger...4

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Else Pedersen & Socialfaglig konsulent Susanne Døssing

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Else Pedersen & Socialfaglig konsulent Susanne Døssing J.nr. 08/9926 Sagsbehandler: Else Pedersen Dato: 23. juni 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Kollegiet Rømersvej, Odense Anmeldt tilsyn foretaget den 7. maj 2008 Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Else

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 6. november 2017 Margrethelyst Børnehave

Uanmeldt tilsyn den 6. november 2017 Margrethelyst Børnehave Uanmeldt tilsyn den 6. november 2017 Margrethelyst Børnehave Indholdsfortegnelse Formalia...3 Deltagere i tilsynet...3 Indledning...3 Forhold vedrørende kvalitetsrapporten...3 Forhold vedrørende hygiejne

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 6. marts og 10. april 2013. Maj 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere