Spørgsmål og svar vedr. udbud af kørsel for Kolding Kommune. Sidst opdateret d. 20. januar Nr. Spørgsmål Svar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål og svar vedr. udbud af kørsel for Kolding Kommune. Sidst opdateret d. 20. januar 2014. Nr. Spørgsmål Svar"

Transkript

1 Spørgsmål og svar vedr. udbud af kørsel for Kolding Kommune Sidst opdateret d. 20. januar 2014 Nr. Spørgsmål Svar Den 6. januar Tablet: Her beskrives minimumskrav til HW, men der står ikke noget om Software - Skal der købes ekstra Software, eller kan Tabletten koble op til kommunens kørselssystem via Standard browser? 2. - Hvordan kommer Tablet løsningen til at virke? Der skal ikke købes ekstra software. Turene bliver sendt direkte ud til tabletten fra Kolding Kommunes kørselssystem Jeg er usikker på om der er ekstra omkostninger til speciel SW løsninger? 4. Har kommunen et fuldt integreret kørsels løsning som kan tilgås via Tablet hvordan virker den? 5. Eller skal vognmanden tilkøbe en såkaldt SaaS løsning (evt. fra Frogne)? 6. Side 7 under Tilbudsgivers virksomhed: Hvad menes der med for opgaveløsningen relevante IT-systemer Det er uklart hvilke systemer der skal opereres op imod og hvad der eventuelt skal anskaffes af relevant udstyr! 7. Side 11 under krav til kontrakthaver: Hvad menes der med at mod tage ordre fra ordregiver elekronisk hele døgnet! Gælder det også for delaftale 1? Og hvad er system kravene til denne elektroniske ordre afgivelse? 8. Hvad menes der med at Kolding kørselskoordinerings system skal kunne overvåge vognene - Hvad skal der anskaffes af udstyr, og er det ekstra udstyr ud over Tablet eller SUTI terminal? - Skal der tilkøbes ekstra SW af vogn manden eller findes der Android SW som er gratis til- Der er ingen ekstra omkostninger til software den software der skal koble tabletten op til kommunes kørselssystem leveres af Kolding Kommune. Kolding Kommune har i dag ikke en fuldt integreret løsning. Vognmanden skal ikke tilkøbe en SaaS løsning. Det eneste der kræves af tilbudsgivers system er at de skal kunne sende en elektronisk faktura samt sende og modtage mails. Dette betyder vi skal kunne sende mails hele døgnet til tilbudsgiver dette gælder alle delaftaler. Den software som Kolding Kommune levere til tabletten gør det muligt at overvåge hvor vognen befinder sig. Der skal IKKE af tilbudsgiver indkøbes ekstra software.

2 gængeligt? - Er Kolding kørselskoordinerings system et proprietær system der kræver speciel SW fra en bestemt leverandør? Den 7. januar Delaftale 2: Hvem koordinerer og tilrettelægger svømme/skole- og idrætskørsel? 10. Delaftale 3: Er det korrekt, at der i delaftale 3 ikke er sat noget minimums vognløb ind? 11. Der er stor forskel på timeprisen at køre en ekskursions kørsel for skoler og administration, hvor udgangspunktet er at man kommer tilbage til start, og transferkørsel. Hvorledes vil eksempelvis en transferkørsel fra Kolding til Kastrup Lufthavn blive afregnet? 12. Konferencebuskørsel køres det i almindelige busser, da der er ikke i tilbuddet er muligt at prisdifferencere dette? 13. Større arrangementer som eksempelvis skolekoncerter, hører de under delaftale 2 eller 3? og hvem koordinere disse? 14. Krav til vognpark: Der er anført en busalder på 7 år i kontraktperioden, er det en gennemsnitsalder? 15. Busserne skal være forsynet med en tablet, gælder det også delaftale 2 og 3, og i givet fald da hvor mange? 16. Da skal man stille godkendte autostole til rådighed, hvor mange drejer det sig om? Den 10. januar I kontraktens 7 er anført, at det kun er Kolding Kommunes kørselskontor der kan bestille kørsel, og i 11 vedr. fakturering er anført, at faktura skal fremsendes til rekvirerende afdeling/institution (jv. EANnr) og at der af fakturaen skal fremgå rekvirent hos ordregiver, mængde og art af de leverede produkter/ydelser, hvad menes der? Det gør Kolding Kommunes kørselskontor. Det er korrekt. Begge bliver afregnet fra 1. påstigning til sidste afstigning. Det kan køres i almindelige busser. Dette hører under delaftale 2 og koordineres af Kolding Kommunes kørselskontor. Den enkelte bus må ikke være over 7 år (i delaftale 2 ikke over 14 år). Alle busserne skal være forsynet med en tablet det påhviler tilbudsgiver at han har tablets nok til alle busser. Det vurderes at 5 autostole er tilstrækkeligt. Der menes: faktura skal fremsendes til rekvirerende afdeling/institution (jv.eannr(og at der af fakturaen skal fremgå rekvirent hos ordregiver (navn på rekvirent i Kolding Kommunes kørselskontor), mængde og art af de leverede produkter/ydelser. 18. Delaftale 2:

3 Det er kørselskontoret der planlægger og koordinere kørslen, hvorledes kommunikeres ledig tid til vognmanden og med hvilken tidsfrist? 19. Kontrakten med Kolding Kommune er anført som en 4-års kontrakt, men under delaftale 2 er anført, at denne delaftale kun er gældende i skoleåret, hvad menes der med det? 20. Delaftale 3: Det er anført, at der skal afgives tilbud på hver ordre, hvordan skal det forstås, når der er afgivet en fast timepris, og ordregiver forpligter sig i kontraktperioden til at købe de i udbuddet omfattede ydelser hos de valgte tilbudsgivere på de i nærværende udbudsmateriale nævnte vilkår? Hvorledes vil en tur blive beregnet, når der eksempelvis startes kl fra Ålegården til Århus Nord med ankomst til konference kl og retur herfra igen kl ? Den 14. januar Udbudsmateriale, side 7, pkt. 2.15: Retten til at udøve. - Skal der indleveres en kopi hyrevognsbevilling for hver vogn i flåden, eller er en godkendelse som bestillingskontor tilstrækkelig? 22. Udbudsmateriale, side 11, pkt. Krav til kontrakthaver - levere samme høje serviceniveau Vil ordregiver beskrive hvorledes de opfatter et højt serviceniveau? 23. Berettiget klage, hvorledes afklares det om en klage er berettiget og hvilke klager danner grundlag for bortvisning fra kørslen? 24. Pkt. Stille godkendte autostole til rådighed. I delaftale 4 stilles der krav om en max responstid på 15 minutter. Da det er til væsentlig ulempe at udstyre alle biler Dette kommunikeres ikke ud til vognmanden da Kolding Kommune køber et vognløb og disponere over vognene i dette tidsrum. Kolding kommune sørger også for køre/hviletid og pauser bliver overholdt. Kørslen forgår kun i skoleåret i den 4 årige kontrakt. Det skal forstås sådan, at tilbudsgiver ved bestilling skal angive et timeforbrug udregnet efter en gennemsnitshastighed på 50 km/t for den angivne tur. Det er derefter op til ordregiver om turen skal køres eller ej. Det skal specificeres at svaret på spørgsmål 11 betyder, at Kolding Kommune kun betaler for køretiden. Det vil sige at en sådan tur derfor skal beregnes som timeforbruget (med en gennemsnitshastighed på 50 km/t) af kørsel fra Ålegården til Aarhus N og timeforbruget af kørsel fra Aarhus N til Ålegården. Der skal forelægge en hyrevognsbevilling pr. vogn. Se krav til kontrakthaver og krav til chauffører disse krav skal efterleves i hele Kolding Kommune. Ved overtrædelse af krav til kontrakthaver og/eller krav til chauffører, er klage berettiget og kørselskontoret vil bede om bortvisning fra kørslen. Responstid på 15 min skal ved brug af autostole forstås som den tid det vil tage at afhente stolen på tilbudsgivers adresse.

4 med godkendte autostole i de 3 nuværende vægtkategorier, finder vi kravet, såfremt det opretholdes, forhindrende for at kunne afgive konditionsmæssigt tilbud. I hyrevognsloven er biler med hyrevognsbevilling fritaget for kravet muligvis af samme årsag. Vil ordregiver kommentere på disse fakta? 25. Udbudsmateriale, side 12, pkt. Krav til chauffører - Vil ordregiver også her oplyse om opfattelsen af serviceniveau, da det her stilles som et krav til efterlevelse. 26. Det er ikke i overensstemmelse med udbudsdirektivet krav til ligebehandling og gennemsigtighed, at der differentieres i energiklasse kravene imellem alm. bil og limousiner under samme opgaveløsning. Disse biler er gruppevis af samme type (model og mærke), men hører hjemme under forskellige tilladelsestyper. Der er derfor ingen belæg for at kravene, til biler som ikke er limousiner, stilles strengere krav. 27. I hvilken forbindelse og under hvilken delaftale bruges liftbiler? 28. Der angives under delaftale 4 at omsætningen forventes at være 8-12 millioner, hvilken forventning til omsætning er der på de andre 3 delaftaler? 29. Kontrakten side Hvilke reguleringsbestemmelser kan delaftale 4 henføres under? 30. Kørsel med en skoleklasse fra Kolding til eksempelvis Økolariet i Vejle om morgenen og retur om eftermiddagen, eller en børnehave til skoven eller stranden og retur igen om eftermiddagen, er det delaftale 2 eller 3? 31. I udbuddet står, fakturering af ture skal ske i minutter efter forbrugt tid, vil det sige at det er vognmandens system der skal tilvejebringe dette til afregningsgrundlag? Hvert enkelt punkt i krav til chauffører er et krav til efterlevelse og er altså det serviceniveau som kræves. Der ønskes ikke bud med limousiner, dermed trækkes limousinekørsel ud af delaftale 4 hvorfor miljøkravene til limousiner også trækkes tilbage. Der bruges liftbiler når brugeren sidder i kørestol dette gælder delaftale Der er i delaftale 1 beskrevet et minimums køb. I delaftale 2 er der beskrevet et historisk timeantal. Der er i delaftale 3 et historisk forbrug på ca. 1,3 million. Som beskrevet i bilag 4, er taxameterprisen den til enhver til gældende maksimaltakst vedtaget af Kolding byråd. Hvis det er en skole/børnehave der skal køres inden for kommunen er det delaftale 2 hvis det er en tur uden for Kolding Kommune er det delaftale 3. Det er Kolding Kommunes kørsels system via tablet der registrerer forbrugt tid. 32. Hvorledes vil en tur blive beregnet, når der En sådan tur skal beregnes som køreti-

5 startes fra Kolding kl til Morgenavisen Jyllandsposten i Århus med ankomst kl Klokken køres fra Morgenavisen Jyllandsposten med ankomst til Aros kl Fra Aros køres retur til Kolding kl ? D. 16. januar I kontraktudkastet er der under 11 vedr. fakturering anført, at ventetid skal anføres ved delaftale 3 og 4, hvornår kommer ventetid i anvendelse på delaftale 3? 34. I spørgsmål 27 er spurgt om liftbusser, og der er svaret at der bruges liftbiler under alle delaftaler, herunder delaftale 3. Forventes det også, at store busser er forsynet med lift? 35. Der er redegjort for afregningsgrundlaget vedr. delaftale 3, hvad gør man hvis gæsterne ønsker at lade bagage eller andre ting forblive i bussen under opholdet? 36. Er der mulighed for at installere egen vognmandsapplikation på tablet PC? 37. Med den i udbuddet beskrevne beregning og tilhørende spørgsmål/svar for kørsel med stor bus under delaftale 3, kan det betyde en høj timepris. Det vil være den samme timepris der kommer til at gælde, når en af kommunens institutioner skal på en dagstur. Denne dagstur bliver forholdsvis dyr og vil sikkert afskære mange institutioner for at gennemføre en sådan tur, vil ordregiver kommentere på dette? 38. Fakturering af ture skal ske i minutter efter forbrugt tid fra 1. påstigning til sidste afstigning. Forståes dette sådan, at første påstigning f.eks. er Kl og man kører hele dagen og slutter Kl med sidste afstigning, At det afregnes med 420 min.? den, med en gennemsnitshastighed på 50 km/t, fra Kolding til Morgenavisen Jyllandsposten + køretiden, med en gennemsnitshastighed på 50 km/t, fra Morgenavisen Jyllandsposten til Aros + køretiden, med en gennemsnitshastighed på 50 km/t, fra Aros tilbage til Kolding. Ventetid skal ikke anføres i delaftale 3. Nej men der kan forekomme en ordre hvor der skal bruges en liftbus af typen, som beskrevet under delaftale 1. I dette tilfælde vil timerne blive afregnet. Når kørselskontoret modtager bestilling om en tur, afklarer de med den enkelte afdeling om det ønskes at bagage eller andre ting ønskes opbevaret i bussen. Når kørselskontoret foretager bestilling af kørslen hos leverandøren, oplyses det om bagagen skal opbevares eller ej, så tilbuddet på turen kan afregnes på den korrekte måde. Hvis den ikke forstyrre app en til Novus Dr, må man gerne. Se spørgsmål 30 hvis turen er inden for kommunen bestilles turen under delaftale 2. Der henvises til svaret i spørgsmål 20, 32 og 35, hvor det er præciseret at Kolding Kommune kun betaler for køretiden, med mindre at der forefindes bagage i bussen. 39. Sender Kolding Kommune en liste til kon- Nej, der bliver ikke sendt lister.

6 trakthaver over, hvad vognen har lavet hver dag? Samt rekvisitions numre, da det er kørselskontoret, der styrer ordrene. 40. Eller får kontrakthaver adgang til udskrifter fra Tabletten? 41. Har Kolding Kommune undersøgt, om det er lovligt at køre med et sådant system i vognene? 42. Er det undersøgt, om den eftermonterede elektronik evt. kan påvirke bussens/vognens elektronik, så en evt. garanti kan bortfalde? 43. Delaftale 2 side 3: Historisk forbrug: 3 stk personers busser samt 2 stk. 16 personers busser. Ca. 30 timer om ugen Skal det forståes, som 30 driftstimer pr. uge pr. bus? 44. Delaftale 2 side 10: Fakturering af ture skal ske i minutter efter forbrugt tid. Forbrugt tid starter ved 1. påstigning og slutter ved sidste afstigning. Skal det forståes som f.eks, at man starter ved en skole og kører dem til Slotsøbadet i Kolding til Kl herfra ud til en anden skole kl Og kører dem til Slotsøbadet til Kl og videre til div skoler og slutter Kl , Så sker afregningen fra 08:00 til 14:00 altså med 360 minutter? 45. Delaftale 1: side 10 Øvrig kørsel. Opstart kontrakt udløb d Hvad dækker dette? 46. Skal man påregne at der vil forekomme momspligtig kørsel blandet med momsfri kørsel? 47. Bilag 5 Tilbudsliste Delaftale 1 Skal prisen angives incl. Eller excl. Moms? 48. Del aftale 2: Vil det være muligt at søge en tilladelse til momsfri specielrutekørsel på denne aftale? Kontrakthaver har adgang til Tabletten. Udskrifter kan trækkes af Kolding Kommunes kørselskontor ved behov. Det er lovligt Tabletten er sat således op, at den ikke kan betjenes under kørslen. Tabletten skal ikke eftermonteres men sidder i forruden på vognen som en alm. GPS. Det historiske forbrug er 30 timer i alt for alle busser. Der henvises til svaret på spørgsmål 38. Dette dækker borgerettet kørsel for Kolding Kommune samt evt. personalekørsel. Nej det kan det ikke. Den skal angives excl. moms. Nej det vil der ikke.

7 49. Bilag 5 Tilbudsliste Delaftale 2. Skal timeprisen opgives incl. Moms eller excl. Moms? 50. Bilag 5 Tilbudsliste Delaftale 3 Skal timeprisen opgives incl. Moms eller excl. moms? 51. Bilag 2 I bilag 2 ønsker man oplyst samlet omsætning. Ifølge vore regnskaber oplyses omsætningen aldrig. Vil det være konditionsmæssigt korrekt at opføre en bruttofortjenste i stedet for? 52. Omsætning på aktivitetsområde som kontrakten vedrører. Skal omsætningen splittes op på de enkelte delaftaler? 53. Da man ikke kender det korrekte kørselsomfang, hvordan skal man så kunne oplyse omsætning på aktivitetsområdet, som kørslen vedrører? 54. På side 11 krav til kontrakthaver Kunne modtage opkald fra ordregiver telefonisk samt elektronisk. Forventer man, at der besvares mails uden for normal kontortid? 55. Side 7 Retten til at udøve det pågældende erhverv Kopi af tilbudsgivers autorisation for at udøve erhvervet Skal det være et forhåndstilsavn fra Trafikstyrelsen om, at man kan få det nødvendige antal tilladelser til buskørsel, hvis udbuddet vindes? 56. I forhold til kørselsudbuddet vil jeg høre, om det er nok, at vi som myndighed på taxiområdet sender en liste, hvor alle tilladelsesnumre, navne og adresser på vognmændene står og skriver under på listen og sender en opdateret liste, når der sker ændringer? 57. Side 4 I andet afsnit står der: Det årlige transportbehov, omfattet af ud- Den skal angives excl. moms. Den skal angives excl. moms. Der er krav om at virksomhedens samlede omsætning for regnskabsårene 2010, 2011 og 2012 oplyses. Oplyses eksempelvis bruttofortjeneste i stedet for vil tilbud ikke være konditionsmæssigt. Omsætningstallet skal ikke splittes op i delaftalerne. De omsætningstal, der anmodes om i Bilag 2, er alle historiske tal fra regnskabsårene 2010, 2011 og Ikke i delaftale Ja, hvis tilbudsgiver ikke har tilladelserne på forhånd. Se spørgsmål 21 Ja det er ok, i stedet for at fremsende hyrevogns bevilling på hver vogn. Fejlhenvisning der skulle have stået bilag 5.

8 buddet, fremgår af tilbudslisten i bilag Bilag 6, i det materiale jeg har downloadet, er en tro & loveerklæring Mangler der et bilag? D. 20. januar Generelt - - er der en max tid på hvor lang tid borgerne må sidde i transportkøretøjet? Vil I angive dette per delaftale. 60. Delaftale - Udbudsmateriale Side 11 - der angives at der eventuelt vil flyttes kørsel fra delaftale 1 til delaftale 4. Disse 2 aftaler har forskellig prissætning. Hvilken prissætning skal bruges for den flyttede kørsel? 61. Responstid Angives som 15 minutter. Vil ordregiver beskrive hvilke konsekvenser som det har hvis dette ikke overholdes? 62. Delaftale 1 Udbudsmateriale side Der oplistes behovet for 15 faste vognløb. Da det ikke forventes at vognmænd har hele denne bil flåde stående ubenyttet vil vognmanden skulle investere et ikke ubetydelig beløb. På side 4 frasiger ordregiver sig fra forpligtelser ud over sit faktuelle behov. Det var vores opfattelse at formålet med udbuddet var en spareøvelse baseret, dels på KL's rapport om besparelses potentialet på det kommunale kørselsforbrug, men vel også en gennemarbejdet kalkyle af kommunens behov og hermed behov for antal biler. Således kunne ordregiver inden udbuddet tage beslutning om udbuddets udforming baseret på et gennemarbejdet og sagligt grundlag. Der mangler ikke et bilag. Men som beskrevet ovenfor, var der forkert henvisning. Det er Kolding Kommunes kørselskontor der planlægger kørslen og sørger for at servicekrav mht. til max transport tid for borgerne bliver overholdt. Hver ordre bliver afregnet under den delaftale den bliver udført under. Ved gentagne overtrædelser vil det blive betragtet som misligholdelse af kontrakten. Udbuddets omfang er analyseret ud fra Kolding Kommunes tidligere forbrug af kørsel. Der er ikke lagt en buffer ind, men der kan ske afvigelser til det tidligere forbrug, ligesom der kan ske ændringer i behov som følge af lovgivningsmæssige ændringer som politiske beslutninger. Endvidere vil Kolding Kommune i løbet af kontraktperioden foretage løbende optimeringer, hvilket kan have betydning for kommunens kørselsbehov. Kolding Kommune fastholder teksten på side 4. Kan det så formodes ved læsning af ordregivers samlede udbud og ordregivers manglende ordreforpligtelse, ud over sit faktuelle behov, at ordregiver enten ikke har formået at fremkomme med en brugbar analyse af eget behov eller har lagt en vogn antals buffer ind i udbuddet? Såfremt ordregiver har lagt buffer ind, hvorledes harmonerer det moralsk med at udbuddet inddirekte tvinger vognmænd til

9 store investeringer baseret på en kontrakt, som antalsmæssigt kan reduceres med 4 ugers varsel.

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer Spørgsmål og svar vedr. udbud af visiteret kørsel til Kolding Kommune Kolding Kommune, EU-Udbud nr. 2018/S-028-060991 Spørgsmål og svar 1 til og med 6 offentliggjort d. 21. februar 2018. Spørgsmål og svar

Læs mere

Den 15. maj 2012 Spørgsmål og svar

Den 15. maj 2012 Spørgsmål og svar Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Trafikselskabet Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet, samt eventuelle ændringer. Alle svar på spørgsmål samt ændringer er en del af udbudsvilkårene.

Læs mere

EU- udbud 2014/S 030-048603. Udbud af Kommunal befordring. Spørgsmål/svar

EU- udbud 2014/S 030-048603. Udbud af Kommunal befordring. Spørgsmål/svar EU- udbud 2014/S 030-048603 Udbud af Kommunal befordring Spørgsmål/svar Generelt Nr./dato Spørgsmål Svar 1 Vognløb Skal det være samme chauffør på hele vognløbet? Følgende er anført i udbudsmaterialet:

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S 125-255498 Dato for offentliggørelse: 10.07.2017 Nummer Spørgsmål Svar 1 I materialet står der, at man godt må tilbyde

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

Der spørges endvidere til, om kravet om fremsendelse af GPS-positioner minimum hvert minut også vil gælde for taxiselskaber.

Der spørges endvidere til, om kravet om fremsendelse af GPS-positioner minimum hvert minut også vil gælde for taxiselskaber. Spørgsmål og Svar B8 7. maj 2009 Spørgsmål 23 vedr. bilag 2 - Hvorledes har Movia tænkt sig, at kommunikationen mellem operatør (taxibestillingscentral) og Movia i forbindelse med modtagelse af vognløb

Læs mere

Leveringsaftalebilag 2 udkast til aftale om taxakørsel

Leveringsaftalebilag 2 udkast til aftale om taxakørsel Leveringsaftalebilag 2 udkast til aftale om taxakørsel Aftaleparter: Denne aftale er indgået mellem Ordregiver: Retten i Kolding, Kolding Åpark 11, 6000 Kolding, og Leverandør: XXX Ordregivers kontaktperson

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011

Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011 Klagenævnet for Udbud J. nr.: 2010-0022368 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 28. marts 2011 K E N D E L S E Hans Biler (selv) mod Viborg Kommune (advokat Erik Hørlyck (Århus)) Ved

Læs mere

Midttrafiks kvalitetsstandard for handicapkørsel 2009

Midttrafiks kvalitetsstandard for handicapkørsel 2009 1-47-70-2-07 20. november 2009 MLN Hvem visiterer og hvem visiteres Kommunerne visiterer og Midttrafik indlægger data i IT system. Ankemulighed Der er ikke mulighed for at anke visitators afgørelse, men

Læs mere

Pga. forkert angivelse af dag for tilbudsfristen i udbudsbetingelserne, ændres tilbudsfristen til onsdag, den 27. juni 2012 kl. 12:00.

Pga. forkert angivelse af dag for tilbudsfristen i udbudsbetingelserne, ændres tilbudsfristen til onsdag, den 27. juni 2012 kl. 12:00. Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar på spørgsmål samt ændringer er hermed en del af udbudsvilkårene. Den

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Spørgsmål 1: Vi vil gerne spørge om vi ikke kan garantere overfor udbyder at følgende er i orden:

Læs mere

Notat. A. Antal samlede kilometer? Februar: Esbjerg ca. 806 km Ribe ca. 427 km Bramming ca. 204 km Ældrecentre ca. 426 km SVS ca.

Notat. A. Antal samlede kilometer? Februar: Esbjerg ca. 806 km Ribe ca. 427 km Bramming ca. 204 km Ældrecentre ca. 426 km SVS ca. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 19. august 2014 Sagsbehandler René Larsen Telefon direkte 76 16 14 45 E-mail relar@esbjergkommune.dk Notat Spørgsmål/svar individuel kørsel Spørgsmål 1 Deludbud 1 genoptræning.

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

NOTAT. Besvarelse af spørgsmål. Nr. Henvisning Spørgsmål Besvarelse 1.

NOTAT. Besvarelse af spørgsmål. Nr. Henvisning Spørgsmål Besvarelse 1. Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. NielsTi 11125/14 13/22485 NOTAT SUOC - Team Administration 14-01-2014 Besvarelse af spørgsmål Nr. Henvisning Spørgsmål Besvarelse 1. Der ønskes alle virksomhedens kontrolrapporter.

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf.

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf. Ad Kontraktbilag 1 punkt 1.2.: Der stilles minimumskrav om at Leverandøren skal som minimum havde taxitilladelse i henhold til taxilovgivningen (Erhvervsmæssig personbefordring af højest 9 personer inkl.

Læs mere

Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden

Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden 10-10-2011 FlexDanmark 1 Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden v/ NTL@flexdanmark.dk Teletaxi Patienttransport Kommunal service kørsel Handicap kørsel Flextrafik Institutions kørsel Grundtanken

Læs mere

Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret)

Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret) Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret) Og Center for Ejendomme Befordringsenheden (herefter leverandøren) Er der pr. 1. januar 2013 indgået følgende aftale

Læs mere

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014 Kørselstyper Lukkede kommunale befordringsordninger af variabel karakter med forudgående visitation. Fx kørsel til læge/speciallæge og individuelle genoptræningsforløb. Med variabel kørsel menes, at der

Læs mere

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad

Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Spørgsmål/svar EU-udbud på kørsel med kølemad Opdateret 30. juli 2014 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 1 Hvornår skal maden senest være afleveret til modtagekøkkenerne i område 1? Da maden skal hentes på Hybyhus

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 17. juli 2017 12 Vi vil herved meddele vores interesse om deltagelse i ovennævnte udbud. Man skal ikke meddele sin interesse for udbuddet,

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

ODENSE RENOVATION A/S. Udbud vedr. indkøb af 1 stk. gummihjulslæsser. UB Udbudsbetingelser. September Side PAGE 1 af 10

ODENSE RENOVATION A/S. Udbud vedr. indkøb af 1 stk. gummihjulslæsser. UB Udbudsbetingelser. September Side PAGE 1 af 10 ODENSE RENOVATION A/S Udbud vedr. indkøb af 1 stk. gummihjulslæsser UB Udbudsbetingelser September 2013 Sag J.nr. Udarb. OFD Udg. 01 Kontrol EP Dato 2013-09-23 Godk. Side PAGE 1 af 10 Udbudsbetingelser

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel

Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel Spørgsmål/svar til udbud af lægevagtskørsel Nr.: Spørgsmål Modtaget Svar Besvaret 1 Udbudsmateriale side 12, pkt. 8.1 Prisoplysning og udkast til kontrakt side 11, pkt. 9.1. Der ønskes oplyst priser ex

Læs mere

Udbudsmateriale. Beskrivelser og betingelser vedr. udbud af taxikørsel i Ærø Kommune

Udbudsmateriale. Beskrivelser og betingelser vedr. udbud af taxikørsel i Ærø Kommune Udbudsmateriale Offentligt udbud Beskrivelser og betingelser vedr. udbud af taxikørsel i Ærø Kommune Kontraktperiode: XX.XX.2018 31.03.2019 Kontraktbetegnelse: Taxikørsel i Ærø Kommune 7. marts 2018 1

Læs mere

Spørgsmål/svar samt berigtigelse og præcisering af udbudsmateriale til begrænset udbud af IT service management system

Spørgsmål/svar samt berigtigelse og præcisering af udbudsmateriale til begrænset udbud af IT service management system Spørgsmål/svar samt berigtigelse og præcisering af udbudsmateriale til begrænset udbud af IT service management system NR HENVISNING SPØRGSMÅL SVAR 1 Bilag 4 punkt 1 Kravsbesvarelse 2 Udbudsbetingelserne,

Læs mere

April Status Forgæves ture Afregning vognmænd Klageudvalg Sportsklubben Seniorklubben m.m. Indhold i dette nr. bl.a.:

April Status Forgæves ture Afregning vognmænd Klageudvalg Sportsklubben Seniorklubben m.m. Indhold i dette nr. bl.a.: April 2011 ESBJERG TAXA NYT UDGIVES AF ESBJERG TAXA LILLEBÆLTSVEJ 10 6715 ESBJERG N. REDAKTION: ESBJERG TAXA mail@esbjergtaxa.dk DEADLINE D. 15. UDGIVELSESDATO D. 26 Indhold i dette nr. bl.a.: Status Forgæves

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene

Da der ikke er tale om en standard vare er der behov for udvikling og test af f.eks. stabiliteten (som beskrevet ovenfor bliver vognene Sagsnr. 1-23-4-101-34-15 Spørgsmål og svar Udbud af høje skabe på hjul til nicher på AUH 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Et spørgsmål fra vores

Læs mere

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Institutionskørsel (fastkørsel) 1.3_

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Institutionskørsel (fastkørsel) 1.3_ Kørselstyper Lukkede kommunale befordringsordninger for grupper med forudgående visitation. Fx kørsel til specialskoler og aktivitetscentre. Med institutionskørsel menes, at der er behov for en fast rute

Læs mere

Annoncering Tilbud på hjælp ved fald i hjemmet Ydelse: Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp Lov om Social service 83

Annoncering Tilbud på hjælp ved fald i hjemmet Ydelse: Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp Lov om Social service 83 Annoncering Tilbud på hjælp ved fald i hjemmet Ydelse: Kvalitetsstandard for personlig praktisk hjælp Lov om Social service 83 I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige offentligt støttede

Læs mere

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Sagsnr. 13.050 Dok. Navn Udbudsbrev Version A Dato 2018.05.15 Rev. - Udarbejdet JH Kontrol ES Godkendt ES 1 Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Lægevagtskørsel 2010/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af Lægevagtskørsel 2010/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 20.09.10 1 Spørgsmål & Svar Udbud af Lægevagtskørsel 2010/S 159-24607 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Sags nr. U0001-8-10-10-13 Bilag 1 Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for Professionshøjskolen VIA University College Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Side 1 Sags nr. U0001-8-10-10-13 VIA University

Læs mere

Vejledning og vilkår for udbud

Vejledning og vilkår for udbud Vejledning og vilkår for udbud Indhold 1. Indledning... 2 Udbyder... 2 Hosted løsning eller In-house-løsning... 2 Tidsplan... 2 2. Udbudsbetingelser... 3 Behandling af spørgsmål... 4 Vedståelsesfrist...

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Tilbudsindhentning på Vareudbringning til visiterede borgere i eget hjem 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud på vareudbringning til visiterede borgere i eget

Læs mere

Notat. A. Antal samlede kilometer? Er der muligt af få oplyst følgende for 2013, eller en anden længere periode:

Notat. A. Antal samlede kilometer? Er der muligt af få oplyst følgende for 2013, eller en anden længere periode: Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 11. august 2014 Sagsbehandler René Larsen Telefon direkte 76 16 14 45 E-mail relar@esbjergkommune.dk Notat Spørgsmål/svar individuel kørsel Spørgsmål 1 Deludbud 1 genoptræning.

Læs mere

Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune. Spørgsmål/Svar

Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune. Spørgsmål/Svar Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune Spørgsmål/Svar Offentliggjort 11. maj 2017 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 17 Kan i svare på om de oplyste 1.418.000 km er det der er kørt/faktureret

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Beredskab Fyn Kontrakt om brandslukningsydelsen Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Udbud af brandslukningsydelsen Beredskab Fyn Side 1 af 7 Indhold 1 Parterne... 3 2 Aftalegrundlaget...

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 20. januar

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 29. juni 2017 5 mit spørgsmål er vedrørende firmaets omsætning. Da vi er et nyopstartet bureau, har vi ikke mulighed på nuværende tidspunkt

Læs mere

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281336-2011:text:da:html DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

I regneark/tilbudsliste tæller optioner med i summen for TCO. Betyder det at optioner tæller med i vurderingen af TCO?

I regneark/tilbudsliste tæller optioner med i summen for TCO. Betyder det at optioner tæller med i vurderingen af TCO? 04-10-2013 Rettelsesblad 4 (Vedrører alle delaftaler) Generelt Spørgsmål 4: I regneark/tilbudsliste tæller optioner med i summen for TCO. Betyder det at optioner tæller med i vurderingen af TCO? Besvarelse

Læs mere

Spørgsmål / svar. pr. 3. juli vedr. udbud af Tolkeydelser

Spørgsmål / svar. pr. 3. juli vedr. udbud af Tolkeydelser Spørgsmål / svar pr. 3. juli 2012 vedr. udbud af Tolkeydelser Rettelsesblad Region Midtjylland har erfaret at det vil være hensigtsmæssigt at opdele videotolkning og telefontolkning på læge praksis området,

Læs mere

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K www.biofos.dk CVR nr. 25 60 19 20 AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE MELLEM OG BIOFOS A/S [LEVERANDØREN] AFTALE OM LEVERING,

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Ad A: Ja. Ad B: Se udbudsbetingelser pkt Ad C: Spørgsmålet bortfalder grundet svar på A og B.

Ad A: Ja. Ad B: Se udbudsbetingelser pkt Ad C: Spørgsmålet bortfalder grundet svar på A og B. ØDC Indkøb & udbud Svar på spørgsmål Nr. Spørgsmål Svar 1. Hvordan sammenligner man buddene for henholdsvis enhedspriser per borger og afregning efter beregnet tid? Se udbudsbetingelser pkt. 9.2 og 9.3

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål Indledning Holbæk Forsyning A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på rammeaftale omfattende løbende ydelser i forbindelse med landinspektørarbejder

Læs mere

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende:

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende: Bilag 9 Vederlag Vejledning til tilbudsgiver. Bilag 9 består af selve Bilag 9, der indeholder en regulering af vederlagsbetingelser for ydelser i henhold til Rammekontrakten, samt Appendiks A, der indeholder

Læs mere

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013 Sterregaard ApS for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets 3. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle vilkår for udbuddet... 3 1.1. Indledning... 3 1.2. Baggrund for udbudet... 3 1.3.

Læs mere

EU-UDBUD. Specialkørsler. Vesthimmerlands Kommune. Udbudsbetingelser

EU-UDBUD. Specialkørsler. Vesthimmerlands Kommune. Udbudsbetingelser EU-UDBUD Specialkørsler i Vesthimmerlands Kommune Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser_vers131010 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af udbuddet... 3 2. Udbuddets omfang... 3 3. Udbudsform og

Læs mere

vedrørende til ] Kunden) [Region en Part) Side 1 af 6

vedrørende til ] Kunden) [Region en Part) Side 1 af 6 Kontraktbilag 8 SERVICEAFTALE vedrørende support og service til hardware til præhospitale køretøjer (ambulancer, akutlægebiler m.v.) til ]Region Midtjylland] [Region Nordjylland] [Region Syddanmark] ]

Læs mere

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland

Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904. Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål/svar nr. 12-19 pr. 19. maj 2009 vedr. EU-udbud nr. 2009/S 16-022904 Lægevagtkørsel til Region Midtjylland Spørgsmål 12 Svar 12 Må der bruges en limousinetilladelse udstedt i en anden region(region

Læs mere

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart

Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart Assens Kommune Aftalemateriale Tilbudsindhentning Prisaftale på bandager og ortoser Kontraktstart 01.09.2016 Indhold Prisaftale på bandager og ortoser i Assens Kommune... 3 1. Indledning... 3 1.1 Generel

Læs mere

Rammeaftalebilag A. Kravspecifikation Udbud af taxikørsel 22.06.2015. Myntevej 3, 8920 Randers NV H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg

Rammeaftalebilag A. Kravspecifikation Udbud af taxikørsel 22.06.2015. Myntevej 3, 8920 Randers NV H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg Rammeaftalebilag A Kravspecifikation Udbud af taxikørsel 22.06.2015 Side 1 af 5 1 Indledning Nærværende Rammeaftalebilag fastsætter de mindstekrav, der gælder for Taxikørsel som udbudt af DanPilot. Leverandøren

Læs mere

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014

Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Udbud på levering af brændstoffer Version 7. marts 2014 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 1 27-02-2014 07-03-2014 Delaftale 2 kontokortordning til tankstationer

Læs mere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere GARTNERENTREPRISE BILAG 5 UDKAST TIL RAMMEAFTALE 1 Parterne Mellem Undertegnede Hillerød Service A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Cvr. Nr. 32768024 i det følgende kaldet ordregiver, og med undertegnede [Modparts

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-23-4-101-25-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af laboratorie og husholdnings køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskabe og ultra lav temperatur frysere 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S

Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S Spørgsmål & Svar opdateret d. 11.12.2015 1 Spørgsmål & Svar Udbud af subcutane infusionssæt 2015/S234-424770 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

Spørgsmål og svar til 2014/S

Spørgsmål og svar til 2014/S Spørgsmål og svar til 2014/S 114-200974 Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. 27-06-2014 Nummer Spørgsmål Svar 1 3.2 Redskaber til udførelse af flytteopgaven Skruer, plugs,

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 11-08-2014

Rettelsesbrev nr. 1 11-08-2014 Rettelsesbrev nr. 1 Der er indkommet følgende spørgsmål til udbudsmaterialet. Kopi af forsikringspolice skal vedlægges tilbuddet. Er det nok med en kopi af forsikringscertifikat, som viser, at forsikringen

Læs mere

Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil. Udbudsbetingelser

Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil. Udbudsbetingelser Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil Udbudsbetingelser Dato: 11-12-2017 Dokument id: 79424 Version: 1.1 Udarbejdet af: OFD Kontrol: ANS Godkendt af: LTH side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbudsmateriale for følgende kørselsaftaler for Odder Kommune:

Udbudsmateriale for følgende kørselsaftaler for Odder Kommune: Udbudsmateriale for følgende kørselsaftaler for Odder Kommune: specialklassekørsel kørsel med handicappede børn og unge kørsel med børn og unge med særlige behov for støtte kørsel til genoptræning kørsel

Læs mere

Kvalitetsstandarder for handicapkørsel til Specialiserede Tilbud. og Ringsted kommune.

Kvalitetsstandarder for handicapkørsel til Specialiserede Tilbud. og Ringsted kommune. Kvalitetsstandarder for handicapkørsel til Specialiserede Tilbud i Ringsted kommune Kvalitetsstandarderne er udarbejdet i et samarbejde mellem Egons Turist- & Minibusser I/S og Svebølle-Værslev Turistfart

Læs mere

Kontrakt om Testressourcer

Kontrakt om Testressourcer Kontrakt om Testressourcer Bilag 3 Vederlag 23. oktober 2017 Version 1.0 Side 1/5 Bilag 3 Vederlag [Vejledning: Tilbudsgiver bedes i bilag 3a (vedlagte Excel ark) anføre de relevante timepriser for ressourcekategorien

Læs mere

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er:

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er: Notat J.nr. 14-4989032 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af konsulentbistand til beregningsmotor, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S 231-407652 opdateret 7. januar 2015 ICE, Jura og stab MTG Nr.

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune. Spørgsmål/Svar

Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune. Spørgsmål/Svar Udbud på udførelse af Kommunal befordring i Skanderborg Kommune Spørgsmål/Svar Offentliggjort 9. maj 2017 Spørgsmål nr. Spørgsmål Svar 7 ESPD - Del V, herunder begrænsning af antallet af kvalificerede

Læs mere

HØRING. Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX

HØRING. Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX Høring- Offentligt udbud HØRING Offentligt udbud nr. 20xx/S XX-XXXX Udbud af rammeaftale Vedrørende anskaffelse af fleksible video- og fiber endoskoper med tilhørende Vejledning til høring Region Midtjylland

Læs mere

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser

Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser Informationsmøde den 18. december 2015 vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 1 Informationsmøde vedr. udbud af rammeaftaler om levering af håndværkerydelser 18. december 2015 Dagsorden

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Tilbud ses gerne indleveret i 3 papireksemplarer og skal mærkes Udbud af intranet.

Tilbud ses gerne indleveret i 3 papireksemplarer og skal mærkes Udbud af intranet. Domstolsstyrelsen Store Kongensgade 1-3 1264 København K Tlf. +45 70 10 33 22 Fax +45 7010 4455 post@domstolsstyrelsen.dk CVR nr. 21-65-95-09 EAN-nr.5798000161184 J. nr. 2011-2207-0001 Sagsbeh. mlinde

Læs mere

Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret)

Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret) Mellem Center for Teknik og Miljø Bestillings-/Udbudskontoret (herefter udbudskontoret) Og Center for Ejendomme Befordringsenheden (herefter leverandøren) Er der pr. 1. januar 2013 indgået følgende aftale

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

FV9 - Spørgsmål & Svar

FV9 - Spørgsmål & Svar FV9 - Spørgsmål & Svar Spørgsmål Spørgsmålet nummer 19-Q045 Hvor mange tilbud må man lave, når man pt. kun har én vogn og én tilladelse? 19-Q046 Vedr. pkt 3.6 Øvrige krav Vil det sige at der er lavet en

Læs mere

Udbudsbetingelser. Opbygning af Automobilsprøjte

Udbudsbetingelser. Opbygning af Automobilsprøjte Udbudsbetingelser Opbygning af Automobilsprøjte Indhold Indledning... 1 Baggrund og formål... 1 Udbudsbetingelser... 1 Ordregivende myndighed... 2 Udbudsmaterialets indhold... 2 Udbudsform... 2 Udvælgelseskriterier

Læs mere

Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer

Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304. Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:276304-2015:text:da:html Danmark-Kastrup: Lavtgulvsbusser 2015/S 149-276304 Udbudsbekendtgørelse forsyningsvirksomhed

Læs mere

Nej, tidsfristen for levering af vareprøve kan ikke forlænges.

Nej, tidsfristen for levering af vareprøve kan ikke forlænges. Sagsnr. 1-23-4-101-34-15 Spørgsmål og svar Udbud af høje skabe på hjul til nicher på AUH 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Et spørgsmål fra vores

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 K E N D E L S E XO Care A/S (advokat Simon Hauch, København) mod 1. Århus Universitet,

Læs mere

Rettelsesblad 1 til EU-udbud 2014/S 076-131362 på levering af mekanisk sikring til KomUdbud

Rettelsesblad 1 til EU-udbud 2014/S 076-131362 på levering af mekanisk sikring til KomUdbud Rettelsesblad 1 til EU-udbud 2014/S 076-131362 på levering af mekanisk sikring til KomUdbud Opdateret 09.05.2014 Udbudsmaterialet er opdateret på ordregivers hjemmeside, hvor ændringer kan ses med violet.

Læs mere

Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. vintertjenester

Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. vintertjenester Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. vintertjenester Skemaet indeholder alle, til dato, spørgsmål og svar. 12-05-2016 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 Pkt. 3.4 Regler for betaling. Alle udkald skal faktureres

Læs mere

Udbudsbetingelser Fødevarestyrelsens bilflådestyringsprojekt

Udbudsbetingelser Fødevarestyrelsens bilflådestyringsprojekt FVST j.nr. 2015-42-139-00023 Udbudsbetingelser Fødevarestyrelsens bilflådestyringsprojekt Indledning Fødevarestyrelsen inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. 1-23-4-101-9-15 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Konventionelt kød og pålæg samt økologisk kød KONTRAKTBILAG 4 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER

Læs mere