Evalueringsrapport for Institut for Psykologi, Efteråret 2012/Foråret 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalueringsrapport for Institut for Psykologi, Efteråret 2012/Foråret 2013"

Transkript

1 Indledning Psykologi har i efteråret 2012 og foråret 2013 igen gennemført elektronisk slutevaluering af alle undervisningsforløb på bachelor- og kandidatuddannelsen samt tilvalgsuddannelsen. Evalueringen har været forestået af et evalueringsudvalg under studienævnet med studielederen som formand og med deltagelse af studenterrepræsentanter. Udover den elektroniske slutevaluering foretages midtvejsevalueringer på alle semesterhold. Disse er interne og drøftes kun holdlærer og studerende imellem med henblik på at forbedre forhold ved undervisningen under forløbet. Slutevalueringerne tilgår studienævn, studieleder og institutleder og danner en væsentlig baggrund for ændringer og justering af studieordning, undervisningstilrettelæggelse, eksamensformer, lærerallokering og tilsvarende for undervisningen relevante forhold. Psykologi indførte fra september 2011 en ny studieordning på bacheloruddannelsen med ganske omfattende ændringer af struktur og indhold i uddannelsen. I kølvandet herpå blev evalueringen på den nye årgang foretaget med indførelse af nye evalueringstiltag: For det første blev der indført en ny evalueringspraksis, hvor den enkelte studerendes evaluering af samtlige af hans/hendes undervisningsforløb gennemføres på medbragt computer på undervisningsholdene den sidste undervisningsgang. For det andet blev der indført åbne, kvalitative svarmuligheder med henblik på, at disse yderligere kunne informere studienævn og studie- og institutledelse om styrker og svagheder ved den nye studieordning, dennes tilrettelæggelse og gennemførelse i undervisning. Den nye evalueringspraksis har afspejlet sig i en markant højere svarprocent på 1. og 2. år i forhold til de øvrige årgange og i forhold til tidligere. I efteråret 2012 var svarprocenten således på 48 % på 1. semester og 3. semester og 30 % på de øvrige, dvs. fra 5. semester og videre gennem hele studieforløbet. I foråret 2013 var svarprocenten på 2. og 4. semester på 45 %, mens den var på 27 % på de øvrige semestre studiet igennem. Der er således tale om en forbedring, som desuden forventes at kunne øges yderligere, når logistik omkring placering af evalueringen på holdene falder helt på plads. Den nævnte evalueringspraksis er ført videre frem på årgang 2011, hvor den er påbegyndt, og på alle næstfølgende årgange. I det følgende omtales 1., 2., 3. og 4. semesters evalueringer særskilt og mere udførligt, således at implementeringen af den nye bachelorstudieordning kan følges med særlig opmærksomhed.

2 Efterår semester Der er evalueret 3 forelæsningsforløb for hele årgangen, heraf et forløb i Socialpsykologi teori og metode med to ugentlige forelæsninger, rettet mod dels fagets grundlæggende teori og metode dels udvalgte temaer, et forløb i Statistik 1 og et forløb i Biologisk Psykologi og Neuropsykologi. Der evalueredes 9 teoretiske seminarhold og 9 empiriske øvelseshold i Socialpsykologi samt 8 øvelseshold i Statistik. I Socialpsykologi på 1. semester (uddannelsens første store fag på 20 ECTS med mange undervisningstimer) viste forrige års evaluering, at der ikke var fuld tilfredshed med sikringen af en rød tråd gennem forelæsninger og de forskellige holdforløb. I efteråret 2012 har holdundervisningen været strammere koordineret i forhold til forelæsningerne, og disse har i sig selv været indbyrdes bedre synkroniseret. Det afspejles dog ikke tydeligt i hverken de kvantitative målinger eller de kvalitative kommentarer og der arbejdes derfor fortsat med at sikre en tydelig sammenhæng både mellem de enkelte forelæsninger, men også mellem forelæsninger og holdundervisning. Det skal dog bemærkes at en forelæsningsrække med 24 forelæsninger, med en række forskellige forelæsere og deraf forskellige forskningsmæssige opmærksomheder samt tilgange til det at forelæse, må forventes at udfordre opfattelsen af en 'rød tråd'. Da dette problem er relativt gennemgående for alle uddannelsens forelæsningsrækker med mange forelæsere vil det blive drøftet i Studienævnet om andre pædagogiske tiltag vil kunne skabe 'rød tråd' for de studerende. Alle 9 teoretiske seminarhold og 9 empiriske øvelseshold blev meget positivt evalueret. I den generelle evaluering af faget Statistik 1 bedømmes det godt, meget godt eller (sjældnere) usædvanlig godt på bl.a. udbytte, relevans, højt niveau, rød tråd. Specielt skal brugen af mentometer i forelæsningsrækken fremhæves. Efter en forsøgsordning i foråret 2012 har man indkøbt en større mængde klikkere, hvilket har resulteret i at 32 % af evalueringerne angiver at det er lykkedes usædvanligt godt og 33 % at det er lykkedes godt at engagere de studerende aktivt i undervisningen og de kvalitative kommentarer bakker op om disse tal. Der er generelt stor tilfredshed med, at der løbende er opgaveafleveringer, der styrker læringsprocessen. Holdlærerne får for de flestes vedkommende positive eller meget positive evalueringer.

3 Forår semester Der er evalueret 3 forelæsningsforløb for hele årgangen heraf et forløb i Personlighedspsykologi teori og metode med to ugentlige forelæsninger, et forløb i Statistik 2 og et forløb i Videnskabsteori og psykologiens historie. Der evalueredes 9 teoretiske seminarhold og 9 empiriske øvelseshold i Personlighedspsykologi teori og metode samt 8 øvelseshold i Statistik 2. Personlighedspsykologi teori og metode er blevet vurderet meget positivt, hvad angår generelt udbytte af undervisningen, fagets relevans, højt niveau, eksamensforberedende kvalitet samt de fleste andre centrale parametre. En smule lavere vurderinger figurerede der ved spørgsmålet om etableringen af en rød tråd gennem forelæsningerne, engageringen af de studerende og egen forberedelse. Evalueringer af seminar- og øvelseshold er meget positive. Igen peger enkelte kommentarer på, at fremmødepligten sammen med de mange afleveringer af respons- og øvelsesrapporter gør forløbet skoleagtigt og begrænser de studerendes mulighed for at tilrettelægge deres tid individuelt. Instruktorerne får generelt mange rosende ord med i de kvalitative kommentarer. Ændringerne af Videnskabsteori og historie må siges at have båret frugt. Der er en markant stigning i tilfredsheden med faget, hvilket både skyldes ændringen i placeringen, men også tildelingen af instruktorhold til faget. Sidste år vurderes faget i 25%- 50 % af besvarelserne til at ligge under middel på mange parametre. I 2013 er faget af majoriteten og på mange parametre vurderet som 'middel' eller 'godt'. Og både i relevans og sammenhæng mellem holdundervisning og pensum er der mange som vurderer det til at være usædvanligt godt.

4 Der er ikke den store forskel på evalueringen af Statistik 2 i forhold til efterårets evaluering af Statistik 1. Holdundervisningen bliver fremhævet særdeles positivt og forelæsningsrækkens brug af mentometer virker til at engagere de studerende bedre end konventionel forelæsning. Generelt er 1. og 2. semester forløbet godt med mange positive tilbagemeldinger om godt indhold og god undervisning på fagene. Implementeringen af den nye studieordning i 2011 følges stadig tæt af Studienævnet. Efterår semester På bacheloruddannelsens 3. semester har der været evalueret 2 forelæsningsforløb for hele årgangen, heraf et i Kognitionspsykologi med to ugentlige forelæsninger og et i Pædagogisk psykologi med en ugentlig forelæsning. Der evalueredes 8 teoretiske seniorhold og 8 instruktorhold i Kognitionspsykologi og 8 instruktorhold i Pædagogisk psykologi. Forelæsningsforløbet i Pædagogisk psykologi evalueres positivt for generelt udbytte, relevans, lærerigt pensum, sammenhæng med pensum, osv., mens det evalueres mindre godt, når der bliver spurgt til om det lykkedes at etablere en rød tråd. Desuden angiver over 30 % at deres egen forberedelse er under middel. De kvalitative kommentarer tyder på at det skyldes fagets samtidige placering med Kognitionspsykologi (20 ECTS). Der er i efteråret 2013 nedsat en arbejdsgruppe vedrørende studiegennemførselstid og denne problematik er naturligvis sat på dagsordenen. På et enkelt punkt får Pædagogisk psykologi en sønderrivende kritik. Hele 82 % angiver at lokalet er uacceptabelt. Problemet er blevet løst ved åbningen af de nye auditorier i Gammeltoftsgade. Vi er således ikke længere nødt til at sende vores studerende ud på skoler og andre fakulteter. Holdundervisningen i Pædagogisk Psykologi får generelt meget pæne ord med på vejen der efterspørges flere undervisningsgange og at faget bliver prioriteret lidt højere. Fra efteråret 2013 og fremover er holdundervisningen derfor sat op til 14 uger.

5 Forelæsningsrækken i Kognitionspsykologi bliver evalueret over middel på generelt udbytte, relevans, højt niveau, tilknytning til pensum, osv., men omkring 20 % af besvarelserne er under middel når der bliver spurgt til om der er rød tråd i forelæsningsrækken og mellem forelæsning og holdundervisning, samt egen forberedelse og aktiv deltagelse fra de studerendes side i forelæsningen. De kvalitative kommentarer fra både holdundervisningen og forelæsningsrækken understøtter dette. Det går igen flere steder at holdundervisningens struktur, med 2x2 ugentlige timer med underviserskift efter hver lektion, virker imod hensigten. Det skaber forvirring og tab af overblik. I efteråret 2013 lader man derfor hhv. seniorlærer og artikellærer undervise 2 timer i træk. Det forventes at ville give en mere sammenhængende undervisningslektion. Der er også kritik af, at der først sent i forløbet blev klarhed over hvad eksamen indeholdt. Der bliver i efteråret 2013 gjort mere ud af, at tydeliggøre indhold og krav til eksamen, jf. erfaringerne fra 2012, hvor formen blev afprøvet for første gang. Det ligger dog i formatet, at de studerende først får udleveret eksamensartiklerne sidst i semesteret, fordi de skal læse dem på egen hånd og ikke må modtage direkte hjælp til deres eksamensoplæg fra underviserne. Undervisningsplanerne for forelæsningsrækken og seniorlærerholdene er i 2013 blevet koordineret centralt. Det er blevet indskærpet, at seniorlærere forventes at kende indholdet af forelæsningerne (via Absalon) og relationerne mellem de enkelte forelæsninger er gjort mere tydelige (både via Absalon og i instruktionen til forelæserne). Det er også blevet indskærpet for forelæserne, at de skal relatere sig mere eksplicit til bestemte dele af pensum. Størrelsen af pensum er reduceret og den ene grundbog er skiftet ud til en mere pædagogisk version, efter godkendelse i Studienævnet. Udbyttet af holdundervisningen varierer meget efter hvilken kombination af undervisere der har været tilknyttet, hvor nogen får meget flotte evalueringer og andre mere blandede. Sidstnævnte er der blevet taget hånd om i løbet af semesteret. I 2013 er der erfarne undervisere på alle hold og vi forventer derfor ikke tilsvarende problemer fremover. Forår semester

6 På bacheloruddannelsens 4. semester har der været evalueret 2 forelæsningsforløb, et i Arbejds- og Organisationspsykologi og et i Udviklingspsykologi. Derudover er der evalueret 9 seniorhold og 9 instruktorhold i Udviklingspsykologi og 9 instruktorhold i Arbejds- og rganisationspsykologi. Generelt vurderes forelæsningsforløbet højt i Arbejds- og Organisationspsykologi, som gennem de senere år har gennemgået en god revision af pensum og forløb. Det vurderes med gode evalueringer på parametre som relevans, lærerigt pensum, forståelighed, men med en stigende (i forhold til sidste år) andel af vurderinger under middel mht. etableringen af især rød tråd i undervisningen, men også på de studerendes egen forberedelse til undervisningen. Undervisningsholdene er overvejende positivt eller særdeles positivt evalueret. Igen kan det konstateres, at indførelse af instruktorhold på de anvendte fag har været en stor gevinst for fagene. Generelt er der en del kritik af placeringen af holdundervisningen, som først starter i uge 14. Mange ville foretrække at påbegyndeholdundervisning ved semesterstart, da eksamen i udviklingspsykologi tager fokus og engagement væk fra A&O. Dette har studienævnet taget til efterretning og faget er fremover blevet opnormeret til 14 ugers holdundervisning med begyndelse ved semesterstart. Forelæsningsrækken i Udviklingspsykologi vurderes overvejende positivt eller særdeles positivt på fagets relevans og på spørgsmål vedrørende 'lærerigt pensum', 'forståelighed' og 'højt niveau' vurderes forelæsningsrækken til at ligge over middel. Der er også her problemer med at etablere en rød tråd både gennem forelæsningsrækken, og med at binde forelæsninger og holdundervisning sammen. Der er nogen kritik af en teoretisk ensidig tilgang til faget. Dette diskuteres med forelæsere i forbindelse med planlægning af forårets forelæsningsplan. Generelt får holdundervisningen meget positive evalueringer, men et enkelt hold skiller sig ud med mindre gode evalueringer som har givet anledning til nærmere foranstaltninger fra studieleders side. Flere kommentarer om øvelsesholdenes indhold har desuden givet anledning til at der er videreudviklet på disse, til afprøvning i foråret Generelt er den nye bachelorstudieordning også på 3. og 4. semester blevet taget godt imod. Der synes at være sket en markant kvalificering af indhold og læreprocesser med undervisningens

7 tilrettelæggelse efter den nye ordnings krav. Samtidig giver evalueringen tydelige henvisninger til, hvor der kan forbedres forskellige forhold, hvilket studienævn og studieledelse har fulgt op på. Det er svært at svare på om læringsbyrden reelt er blevet flyttet fra en afsluttende eksamenslæsning til en løbende læringsproces da evalueringen bliver foretaget før eksamenslæsningen er gået i gang, men generelt siger de kvalitative kommentarer at holdundervisningen inden for alle fagområderne er meget brugbar og sætter teori og metode i et godt perspektiv. De hold, der understøtter forelæsningerne, har generelt været vurderet godt, meget godt eller særdeles godt. Også her kan der dog konstateres mindre gode vurderinger på enkelte parametre. På de anvendte fag har indførelse af instruktorhold tydeligvis været en stor succes. Der er stor tilfredshed med holdene. Efterår semester På uddannelsens 5. semester er der blevet evalueret 3 forelæsningsforløb, herunder et i Udviklingspsykologi II, et i Klinisk Psykologi og et Psykiatri. Derudover er der blevet evalueret 7 instruktorhold i Klinisk Psykologi og 7 seniorhold i Udviklingspsykologi II og valgfag. De to forelæsningsrækker i hhv. Klinisk psykologi og Psykiatrifår begge positive eller usædvanligt gode evalueringer. Der er også stor tilfredshed med holdundervisningen. Begge fag er ikke tiltænkt store forandringer i den nye studieordning. Forelæsningsrækken i Udviklingspsykologi II får mere blandede evalueringer. Faget er under udfasning i den udgave, det har nu, og har undergået egentlige forandringer i den nye studieordning. Valgfagene vurderes generelt godt. Forår semester

8 På uddannelsens 6. semester er der blevet evalueret 2 forelæsningsforløb, et i Lovgivning og etik og et i Bachelorprojektet. Derudover er der evalueret 7 bachelorprojekt hold og valgfag Et forelæsningsforløb er vurderet over middel og et enkelt forelæsningsforløb er mere blandet evalueret med lave scores bl.a. på, hvor interessant undervisningen er, og hvor udbytterig den generelt er. Problemet bringes til debat i studienævnet og i dialog med de konkrete undervisere med henblik på forbedringer. Holdundervisningen har generelt for få besvarelser til, at det giver mening at udtale noget specifikt på den baggrund. Der er dog ikke noget i de evalueringer som giver anledning til bekymring. Valgfagene vurderes generelt godt. Kandidatuddannelsen Efterår 2012/Forår 2013 Der har i henholdsvis efterår og forår været evalueret 5 forelæsningsforløb og 43 hold, herunder seminarhold, praksishold, metodehold, testdemonstrationshold, hold i færdighedstræning og valgfag. Det er desværre kendetegnende for evalueringen af de enkelte forelæsnings- og holdevalueringer på kandidatuddannelsen, at der sjældent er så mange besvarelser. Dette begrænser vor evalueringsmuligheder. Generelt udtrykkes der dog tilfredshed med undervisningen, og kun en enkelt af evalueringerne giver antydninger om oplevet generel utilfredshed på et hold. Dette er der blevet taget hånd om fra studielederens side. Et enkelt forhold, der bliver evalueret mindre positivt på kandidatuddannelsen, er brugen af Absalon. Dette er ikke noget nyt, men må til dels tilskrives at mange af underviserne er eksterne lektorer og derfor ikke har så stort et kendskab til systemet. Det er et område vi har fokus på og der er blevet udarbejdet vejledninger til underviserne. Sammenfatning Både bacheloruddannelsen og kandidatuddannelsen bliver samlet set vurderet positivt. De få indplaceringer i kategori C, samt de kvantitative og kvalitative evalueringer, som giver antydninger om oplevet utilfredshed på et hold eller til en forelæsning, samler sig i øvrigt ikke på en bestemt

9 årgang eller uddannelsesdel. Den beskedne evalueringsdeltagelse på kandidatuddannelsen kan naturligvis give en skævvridning af dette billede, men der skal for en god ordens skyld gøres opmærksom på, at der også pågår en løbende uformel evaluering af uddannelsen, idet både studerende og undervisere jævnligt melder tilbage til administrationen og studienævnet med både ros og konstruktiv kritik af både faglige og planlægningsmæssige forhold. Samlet fordeling for hele året i bedømmelseskategorier: Kategori Holdundervisning Forelæsning A 53 4 B C 4 1 For få til indplacering 86 9 Total Pernille Hviid 15. oktober 2013

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014.

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. INSTITUT FOR PSYKOLOGI KØBENHAVNS UNIVERSITET Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. 18. SEPTEMBER 2014 Psykologi har i efteråret 2013

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Efteråret 2014 Foråret 2015

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Efteråret 2014 Foråret 2015 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Efteråret 2014 Foråret 2015 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015

Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015 Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 1: Velfærdssamfund i forandring...

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2011-2012 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A )

D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Grundkursus i

Læs mere

Evaluering 1. sem. Psykologi - efterår 2015

Evaluering 1. sem. Psykologi - efterår 2015 Evaluering 1. sem. Psykologi - efterår 2015 Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestret Efter min vurdering forstod jeg disse mål Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2015 Indhold Indledning... 2 Modulevaluering udleveret på modulets sidste kursusgang... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Samlet status... 3

Læs mere

TORS Studienævn: Evalueringsrapport for undervisningen på TORS, foråret 2013

TORS Studienævn: Evalueringsrapport for undervisningen på TORS, foråret 2013 TORS Studienævn: Evalueringsrapport E2013 Statistik: Antal kurser udbudt på ToRS i efteråret 2013: 171 Kurser evalueret: 114 Undervisere: 81 Besvarelser: 868 Studienævnets kommentarer: Evalueringer på

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser 1. sem. E17 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser Arbejdsindsats i studieaktiviteterne Hvordan vil du vurdere din indsats i semestrets

Læs mere

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 28. MAJ 2014 Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 Evalueringsprocedure Evalueringspolitik

Læs mere

Evalueringsrapport Master i Læreprocesser 3. semester

Evalueringsrapport Master i Læreprocesser 3. semester Evalueringsrapport Master i Læreprocesser 3. semester MLP Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring, AAU. Forår 2015 Evalueringsrapport, MLP 3. semester, forår 2015 Evalueringsundersøgelsen blev

Læs mere

Evaluering af masteruddannelsen i Vejledning

Evaluering af masteruddannelsen i Vejledning Evaluering af masteruddannelsen i Vejledning På masteruddannelsen i Vejledning blev der i efteråret 2008 udbudt to moduler. Det ene,, havde 27 tilmeldte, hvoraf 15 har besvaret evalueringsskemaet. Dermed

Læs mere

NYE STUDIEORDNINGER pr. 1. september 2007

NYE STUDIEORDNINGER pr. 1. september 2007 NYE STUDIEORDNINGER Pr. 1. september 2007 træder den nye karakterbekendtgørelse i kraft, og universiteterne overgår til 7-trins-skalaen. Studieordningerne er i denne anledning blevet revideret, og alle

Læs mere

Organisationspsykologi, F14. Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet Hvordan vurderer du planlægningen af modulet?

Organisationspsykologi, F14. Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 25. september 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Evalueringsrapport Psykologi, pædagogik og sundhedskommunikation Efterår 2012

Evalueringsrapport Psykologi, pædagogik og sundhedskommunikation Efterår 2012 Evalueringsrapport, Psykologi, pædagogik og sundhedskom., 3sem., E2012 Studiemålene i faget: Faget omfatter introduktion til almen psykologi, sundhedspsykologi, pædagogik og sundhedskommunikation. Formålet

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestret

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestret 1. sem. E16 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestret Arbejdsindsats i studieaktiviteterne Hvordan vil du vurdere din indsats i semestrets studieaktiviteter?

Læs mere

Modul- og semesterevaluering, 4. semester, OID, fora r 2016

Modul- og semesterevaluering, 4. semester, OID, fora r 2016 Modul- og semesterevaluering, 4. semester, OID, fora r 2016 Indhold Indledning... 3 Elektronisk modul- og semesterevalueringer... 3 Modul 13: IT som pædagogisk værktøj... 3 Samlet status... 3 Læringsmål

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus BA-sidefag E17 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus Arbejdsindsats i studieaktiviteterne Hvordan vil du vurdere din indsats i semestrets

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport Uddannelse/Uddannelser: Studieleder: Bachelor i

Læs mere

Evaluering af kurser/vejledning på kandidatuddannelsen i foråret 2012

Evaluering af kurser/vejledning på kandidatuddannelsen i foråret 2012 Hvilke seminarer har du deltaget i? Modul 1: Organisation og forvaltning - Blev der ved seminarets start informeret om målene for modulet? Hvis du tænker tilbage på semesterets start, hvor stor interesse

Læs mere

Evalueringsrapport for bachelor- og kandidatuddannelsen i It og Sundhed 2013/2014

Evalueringsrapport for bachelor- og kandidatuddannelsen i It og Sundhed 2013/2014 Evalueringsrapport for bachelor- og kandidatuddannelsen i It og Sundhed 2013/2014 Indledning Uddannelsen i It og Sundhed optog de første studerende i 2008 og i 2014 blev de første kandidater færdige. I

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

Evaluering 3. sem. Psykologi - efterår 2015

Evaluering 3. sem. Psykologi - efterår 2015 Evaluering 3. sem. Psykologi - efterår 2015 Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for modulet Efter min vurdering forstod jeg disse mål Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2010 2011 Hermed præsenteres for tredje gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN AARHUS UNIVERSITET Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl. 9.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Tilstede: Afbud: Fra adm.: Observatør:

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 21. oktober 2013...4 Elektronisk semesterevaluering...6 Samlet status...6

Læs mere

Evaluering af suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi

Evaluering af suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi Evaluering af suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi På suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi blev der i foråret 2009 udbudt undervisning i modulet. Der var 61 studerende tilmeldt dette

Læs mere

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Bachelor i Innovation & Digitalisering, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017

Bachelor i Innovation & Digitalisering, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Bachelor i Innovation & Digitalisering, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Samlet status Blot en studerende ud af 3 mulige, har valgt at besvare evalueringsskemaet. Modul 14: Bachelorprojekt

Læs mere

Semesterevaluering for Politik & Administration og Samfundsfag 4. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering for Politik & Administration og Samfundsfag 4. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering for Politik & Administration og Samfundsfag 4. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 FU-møde den 25. marts 2014... 3 Elektronisk semesterevaluering...

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15)

Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15) Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15) Indhold: INDLEDNING 1 FORMELLE RAMMER 2 KERNEN I ARBEJDET MED KVALITET I UNDERVISNING OG UDDANNELSE 3 EVALUERING AF

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Semesterevaluering SIV Engelsk forår 2015

Semesterevaluering SIV Engelsk forår 2015 Semesterevaluering SIV Engelsk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør specialisering, tomplads el.lign.) Kandidatuddannelsen

Læs mere

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse oktober 2016 Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU Der er ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fælles retningslinjer

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Kursusevaluering SIV engelsk forår 2015

Kursusevaluering SIV engelsk forår 2015 Kursusevaluering SIV engelsk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) På hvilket semester

Læs mere

Modulet Læringsportfolio og faglig udviklingssamtale

Modulet Læringsportfolio og faglig udviklingssamtale SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg - 9. semester efteråret 2014 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 55 studerende den 30. januar 2015.

Læs mere

Besvarelsesprocenten er på 11% svarende til at blot 8 studerende ud af 73 mulige har udfyldt evalueringsskemaet.

Besvarelsesprocenten er på 11% svarende til at blot 8 studerende ud af 73 mulige har udfyldt evalueringsskemaet. Kandidatuddannelsen i Politik & Administration Projekt- og semesterevaluering 7. semester, efterår 2017 Kvantitativ og kvalitativ evaluering Semestret evalueres kvalitativt på FU-møder, ligesom hvert modul

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011 Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011 I foråret 2011 blev der udbudt et modul på Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, perspektiv. Modulet blev udbudt i Emdrup

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i pædagogisk psykologi

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i pædagogisk psykologi Evaluering af Suppleringsuddannelsen i pædagogisk psykologi I efteråret 2009 blev der på Suppleringsuddannelsen i pædagogisk psykologi udbudt undervisning på modulet Pædagogisk-psykologisk teori. På dette

Læs mere

Søren Frimann Claus Elmholdt Studienævnsrepræsentant Lone Krogh Studiesekretær Inger-marie Brun blev syg, deltog ikke.

Søren Frimann Claus Elmholdt Studienævnsrepræsentant Lone Krogh Studiesekretær Inger-marie Brun blev syg, deltog ikke. Semesterevaluering 1 semester LOOP 2016 Evaluering af Masteruddannelse i Læreprocesser med specialisering i Ledelses- og Organisationspsykologi, 1. semester, forårssemesteret 2016 Dato: 8. december. 2016

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat:

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat: SUND fakultet Att.: Bodil Brander Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Øst Telefon: 9940 8008 Email: mk@hst.aau.dk www.smh.aau.dk Dato: 10-01-2017 Redegørelse

Læs mere

Referat Evalueringsmøde Psykologi Forår 2016 mandag den kl i lok

Referat Evalueringsmøde Psykologi Forår 2016 mandag den kl i lok Institut for Kommunikation Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 www.hum.aau.dk Referat Evalueringsmøde Psykologi Forår 2016 mandag den 29.08.2016 kl. 08.15-15.00 i lok. 1.202 Dagsorden: Evaluering

Læs mere

Evaluering 1. sem. Psykologi - efterår 2013. Hvor mange timer om ugen har du gennemsnitligt brugt på dit studie på dette semester?

Evaluering 1. sem. Psykologi - efterår 2013. Hvor mange timer om ugen har du gennemsnitligt brugt på dit studie på dette semester? Evaluering 1. sem. Psykologi - efterår 2013 Hvor mange timer om ugen har du gennemsnitligt brugt på dit studie på dette semester? 1 2 (på det. - I undervisningen gennemgås pensum - Betydning for god undervisning

Læs mere

Evaluering 5. sem. Psykologi - efterår 2013

Evaluering 5. sem. Psykologi - efterår 2013 Evaluering 5. sem. Psykologi - efterår 2013 Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for modulet Efter min vurdering forstod jeg disse mål 1 Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, efterår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, efterår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, efterår 2010 I efterårssemesteret 2010 blev der på Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi udbudt fire moduler hhv., Læring, kognition og udvikling,

Læs mere

Evaluering 3. sem. Psykologi - efterår 2014

Evaluering 3. sem. Psykologi - efterår 2014 Evaluering 3. sem. Psykologi - efterår 2014 Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for modulet Efter min vurdering forstod jeg disse mål Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Evaluering 5. sem. Psykologi - efterår 2014

Evaluering 5. sem. Psykologi - efterår 2014 Evaluering 5. sem. Psykologi - efterår 2014 Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for modulet Efter min vurdering forstod jeg disse mål Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Semesterevaluering: kandidat PAS efteråret 2012

Semesterevaluering: kandidat PAS efteråret 2012 Hvilket semester går du på? Hvilke seminarer har du deltaget i? Modul 1: Organisation og forvaltning - Blev der ved seminarets start informeret om målene for modulet? 1 Modul 1: Organisation og forvaltning

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, efterår 2010

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, efterår 2010 Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, efterår 2010 I efterårssemesteret 2010 blev der udbudt et modul indenfor suppleringsuddannelsen i pædagogisk psykologi. I alt var der 53 tilmeldte

Læs mere

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse oktober 2016 Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU Der er ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fælles retningslinjer

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Forskningsdesign

Læs mere

Resultater af evalueringen af undervisningen på masteruddannelserne i foråret 2007

Resultater af evalueringen af undervisningen på masteruddannelserne i foråret 2007 Resultater af evalueringen af undervisningen på masteruddannelserne i foråret 2007 Vibe Aarkrog Studieleder for masteruddannelserne Formålet med dette notat er at opsummere de væsentligste resultater af

Læs mere

Evalueringsrapport LFP 8. sem. (Aalborg)

Evalueringsrapport LFP 8. sem. (Aalborg) Evalueringsrapport LFP 8. sem. (Aalborg) Kandidatuddannelsen i Læring og Forandringsprocesser Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring, AAU. Denne version af rapporten er UDEN kommentarer fra de

Læs mere

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2017

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2017 Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, 1. + 3. + 5. semester, efterårssemestret 2017 Dato: 18. april 2018 Kl.: 13.00 Til stede: Lektor og studienævnsformand Morten Ziethen Lektor

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Generel Pædagogik, forår 2010

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Generel Pædagogik, forår 2010 Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Generel Pædagogik, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende to moduler indenfor suppleringsuddannelsen i Generel Pædagogik: og Videnskabsteori

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, fora r 2015

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, fora r 2015 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, fora r 2015 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: Organisation og ledelse

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi 2010F

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi 2010F Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi 2010F I forårssemesteret 2010 blev der udbudt 1 modul indenfor pædagogisk psykologi Videnskabsteori og metode i et. I alt var der 69 tilmeldte

Læs mere

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 3: Samfundsøkonomi...

Læs mere

Opfølgning på evaluering af :

Opfølgning på evaluering af : Opfølgning på evaluering af : Modul 12 / forår 2016; HOLD 13II ABCD; opgjort august 2016 Evalueringens grundlag - svarprocent Skemaet er udsendt til 121 studerende 102 har helt eller delvist gennemført,

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Evalueringsrapport semester fuldtid

Evalueringsrapport semester fuldtid Evalueringsrapport 1.+3. semester fuldtid Master i Læreprocesser Studienævn for Uddannelse, Læring og Filosofi, AAU. Forår 2012 Evalueringsrapport, MLP 1.+3. semester, forår 2012 Evalueringsundersøgelsen

Læs mere

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter

Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for undervisningsevaluering og offentliggørelse af evalueringsrapporter 31. MARTS 2009 UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Fælles procedure for

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016

Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016 Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk kursus- og semesterevaluering... 3 Modul 12: Organisation og

Læs mere

Opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af teoretisk undervisning i Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro

Opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af teoretisk undervisning i Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro VIA University College Opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af teoretisk undervisning i Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro. 2014. Resumé SIH s årlige opsummering for 2014 af skriftlig

Læs mere

Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering

Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering Efteråret 2017 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Svarprocenten 3 3 Præsentation af evalueringens data 4 3.1 Trivsel 4 3.2 Fremmøde 5 3.3 Semestrets overordnede

Læs mere

Evalueringsrapport LFP 10. sem. (Aalborg)

Evalueringsrapport LFP 10. sem. (Aalborg) Evalueringsrapport LFP 10. sem. (Aalborg) Kandidatuddannelsen i Læring og Forandringsprocesser Studienævn for Uddannelse, Læring og Forandring, AAU. Forår 2013 Evalueringsrapport, LFP 10. semester (Aalborg),

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, foråret 2011

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, foråret 2011 Evaluering af Pædagogisk Sociologi, foråret 2011 I foråret 2011, blev der udbudt tre moduler på suppleringsuddannelsen i, Pædagogisk teori, Sociologisk teori og videnskabsteori. Modulerne er dog evalueret

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 15. marts 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 15. marts 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 15. marts 2007, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Semesterevalueringsrapport for Master i Læreprocesser Fuldtidsstuderende, 1. og 3. semester, forår 2014.

Semesterevalueringsrapport for Master i Læreprocesser Fuldtidsstuderende, 1. og 3. semester, forår 2014. Semesterevalueringsrapport for Master i Læreprocesser Fuldtidsstuderende, 1. og 3. semester, forår 2014. Spørgeskemaet er sendt til 3 studerende på mail den 3. juli 2014. Der er udsendt rykkere to gange

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 1. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 1. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 7. oktober 2013...4 FU-møde: 26. november 2013...5 Elektronisk semesterevaluering...6

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011 I foråret 2011 blev der på kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi udbudt to moduler, diversitet og perspektiv. Modulerne er blevet

Læs mere

Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016

Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016 Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016 Indhold Indledning... 2 Mundtlig modulevaluering Forretningsudvalgsmøder (FU-møder)... 3 Elektronisk modul-

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, forår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, forår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt 2 moduler indenfor pædagogisk psykologi hhv. Udvikling, subjektivering og diversitet og. I alt

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur

Evaluering af Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur Evaluering af Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur I efteråret 2009 havde de studerende på Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur, mulighed for at følge disse fire moduler:, Pædagogisk

Læs mere

Evaluering af undervisningen i Psykologi

Evaluering af undervisningen i Psykologi Evaluering af undervisningen i Psykologi Plan og mål 1. Har du haft indflydelse på planlægningen af undervisningen? I høj grad 1 0,5% I nogen grad 24 12,4% I mindre grad 92 47,7% Slet ikke 73 37,8% Ved

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Psykologi Tid: tirsdag den 30. april, kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Semesterevaluering SIV engelsk efterår 2014

Semesterevaluering SIV engelsk efterår 2014 Semesterevaluering SIV engelsk efterår 2014 Generelle oplysninger Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Generelle oplysninger Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx

Læs mere

Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU

Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU v. Kirsten Hyldgaard Studieleder Notatet opsummerer de væsentligste resultater af

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 26. april 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 1351, lokale 414 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 12: Organisation

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, forår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, forår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende seks moduler indenfor Pædagogisk Sociologi:, : Globalisering, videnssamfund

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser 5. sem. E17 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser Efter min vurdering forstod jeg disse mål 1 Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Evaluering af 5. semester Politik & Administration og Samfundsfag - eftera ret 2014

Evaluering af 5. semester Politik & Administration og Samfundsfag - eftera ret 2014 Evaluering af 5. semester Politik & Administration og Samfundsfag - eftera ret 2014 Indledning 2 Elektronisk semesterevaluering 2 Modul 8: Verdenspolitik 4 Modul 9: EU og europæisering 6 Modul 10: Komparativ

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Evalueringsrapport Anvendt Filosofi 8.sem

Evalueringsrapport Anvendt Filosofi 8.sem Evalueringsrapport Anvendt Filosofi 8.sem Kandidatuddannelsen i Anvendt Filosofi Studienævn for Uddannelse, Læring og Filosofi, AAU. Forår 2012 Evalueringsrapport, AF 8. semester, forår 2012 Om evalueringsundersøgelsen

Læs mere