BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2019"

Transkript

1 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2019 Generelle bemærkninger: Budgettet for 2019 har tilgodeset afsættelse af midler til sikring af fremtidig udvikling og vækst. I form af investeringsfonden er der skabt råderum til nye anlægsprojekter af strategisk betydning. Investeringsfondens midler er endnu ikke disponeret til konkrete projekter. Anlægsbudgettet er i høj gradet præget af projekter, der sikrer kaitalværdien af bygninger, infrastruktur og IT. Ligeledes er afsat betydelige midler til byggemodning af arealer til bolig- og erhvervsformål. Endelig er, specielt i 2019, afsat midler til gennemførelse og færdiggørelse af en lang række større og mindre projekter. Overførselsadgang Rådighedsbeløb overføres med maksimalt 5 % via den automatiske overførselsadgang. Ønskes overført et større beløb, skal ansøgning medtages i bevillingskontrollen ultimo Specielle bemærkninger: Note 1, P.nr Bygningsvedligehold, afsat til senere fordeling efter behov Planlagt bygningsvedligeholdelse er i budgetperioden 2019 til 2022 budgetteret med følgende beløb: Hele kr P.nr Bygningsvedligehold Ældreboliger, drift Forsyningsområdet, drift I alt Heraf afsat til uforudset vedligeholdelse Samlet budget til planlagt vedligeholdelse herefter Ultimo 2022 forventes der et vedligeholdelsesefterslæb på ca. 93 mio. kr. Vedligeholdelsesefterslæbet vil, med det nuværende budget være stigende i årene fremover. Budgettet til bygningsvedligehold fordeles efterfølgende på politikområder af Byrådet. Hvad angår forsyningsområdet og ældreboliger er budgettet efter konteringsreglerne henført til drift. Beløb til uforudset vedligeholdelse udgør 4 mio. kr. årligt. I det omfang beløbet ikke anvendes på uforudset vedligeholdelse, vil restbeløbet blive anvendt til en nedbringelse af vedligeholdelsesefterslæbet.

2 Bruges beløbet på uforudset vedligeholdelse, vil udgifterne blive registreret under det politikområde de vedrører. Kommunaldirektøren er bemyndiget til at foretage omplacering fra rammebeløbet, vedrørende uforudset vedligeholdelse, til de politikområder, hvor beløbet anvendes. Bevillingsmæssig berigtigelse indhentes i forbindelse med næste års ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb. En fastholdelse af kommunens ejendommes kapitalværdi kræver, at der årligt afsættes 55 mio. kr. til planlagt vedligehold af den samlede ejendomsportefølje ekskl. udgifter til uforudset vedligeholdelse. Note 2, P.nr Energihandleplan Der er i 2019 budgetteret med en nettoudgift på 10,250 mio. kr., der er forudsat lånefinansieret. Af udgiften anvendes 1,3 mio. kr. til aflønning af energikoordinatorer. Investeringen medfører en reduktion i kommunens driftsudgifter med virkning fra Der er budgetteret en indtægt på 0,250 mio. kr. årligt, fra salg af energibesparelser. Note 3, P.nr It i folkeskolen, løbende udskiftning (KAJ) Af den oprindelige bevilling på 4,4 mio. kr. er 2,3 mio. kr. anvendt til computere til lærerne. Det er opgjort at en fortsættelse af den nuværende strategi på området indebærer et årligt investeringsbehov på 5,4 mio. kr. til indkøb af devices til eleverne og projektorer/skærme. Der mangler således 3,5 mio. kr. før den nuværende strategi på området kan opfyldes. Ny strategiplan for skoleområdet vil kunne betyde ændringer i den nødvendige teknik, men uanset valg af strategi, vurderes det ikke nødvendigt at ændre investeringsbehovet. Det bemærkes i øvrigt, at vedligeholdelse af det trådløse netværk finansieres af projekt nr IT, løbende udskiftning af udstyr. Note 4, P.nr Dalby/Vonsild, 3 spor, overbygning inkl. klubfaciliteter Der er afsat 42,880 mio. kr. i årene 2019 og Dalby Skole: Udbygning til 3 spor fra 0. til 9. klasse, kapacitet til SFO fra 0. til 3. klasse samt børn i tidlig skolestart fra 1. april (glidende overgang). Desuden indeholder projektet klub-, væresteds- og omklædningsfaciliteter i Dalby GF. Vonsild Skole: Udbygning til 3 spor fra 0. til 9. klasse, kapacitet til SFO fra 0. til 3. klasse samt børn i tidlig skolestart fra 1. april (glidende overgang). Note 5, P.nr Vonsild Specialcenter, udbygning Der er afsat 13,178 mio. kr. i årene 2019 og Projektet omfatter en udbygning af Specialcenter Vonsild på m 2 til 60 elever. Specialcenter Vonsild har i dag en kapacitet på 40 elever og vil efter udbygningen have en samlet kapacitet på 100 elever. Det er hensigten, at elevgruppen fra Specialcenter Brændkjær flyttes til den nye udbygning, således at der skabes pædagogisk sammenhæng i tilbuddet.

3 Note 6, P.nr Sydvestkvarteret, opførelse af ny daginstitution Der er afsat henholdsvis 1,2 mio. i 2016, kr. 15,784 mio. kr. i 2017, 28,983 mio. kr. i 2018 samt 10,315 i 2019 til opførelse af en ny daginstitution i Sydvestkvarteret med 160 børnehavebørn, 84 vuggestuebørn og 10 gæstehuspladser. Note 7, P.nr Tilskud til fritidsfaciliteter, Lunderskov, Vester Nebel og Kolding (Brændkjær/IBC) (KAI) Der er afsat 4,5 mio. kr. i hvert af årene til halfaciliteter i henholdsvis Vester Nebel, Lunderskov og Kolding (Brændkjær/IBC). Rækkefølgen for projekterne er afhængig af, hvem der først kan præstere en businesscase, der udviser driftsudgifter på niveau med driftsudgifterne ved halbyggeriet i Sjølund. Det er en forudsætning for projektets gennemførelse, at der realiseres et tilsvarende beløb lokalt. Det afsatte beløb skal ses i sammenhæng med Note 31, P.nr Vester Nebel Multicenter, Oasen og lokalhistorisk arkiv. Note 8, P.nr Ramme til byfornyelse og boligforbedring Der er fra 2019 afsat netto 1,5 mio. kr. årligt til byfornyelse og boligforbedring. Der ydes mellem 33 % og 100 % refusion fra staten. Der er dog usikkerhed om staten afsætter ramme til byfornyelse fra Beløbet anvendes til konkrete ansøgninger og der afsættes midler til: Behandling af sager vedrørende indeklima (fugt og skimmelsvamp). Pulje til byfornyelses- og boligforbedringsprojekter. Pulje hvor der kan søges tilskud i forbindelse med kondemnering af bebyggelse, hvor kommunen har en interesse i at bebyggelsen fjernes. Beløbet lånefinansieres med 95 % svarende til 1,425 mio. kr. i Note 9, P.nr Vedligeholdelse af stier, skilte m.v. Der er afsat 0,225 mio. kr. årligt, til vedligeholdelse af stier, skilte mv. Note 10, P.nr Cykelby, udenfor statens pulje Der er afsat 0,9 mio. kr. fra Beløbet anvendes til de beskrevne indsatser i Cykel i fokus. Indsatsen fokuserer primært på infrastruktur, pendling og dialog. Note 11, P.nr Infrastrukturpulje, funktionskontrakt/opp I 2019 er der afsat 10,8 mio. kr. der sammen med tidligere års budgetter (hvoraf en del overføres fra 2018 til 2019) skal realisere projekterne i infrastrukturpuljen. I henhold til Byrådets beslutning den 25. september 2018 er projekt 1,5 og 7 prioriteret og afsluttet. Projekterne 2, 3, 4, 6 og 8 forventes realiseret indenfor det samlede afsatte beløb på 10,8 mio. kr. Der vil dog kunne forekomme ændringer i såvel projektindhold som økonomi idet de enkelte projekter ikke er endeligt projekteret. Teknik- og Klimaudvalget følger projektet løbende.

4 Anlægsprojekter 100 % finansieret af infrastrukturpuljen Forventet budgetbehov (i kr.) 1. Østerbrogade/ Skamlingvejen Vestre Ringgade/Tøndervej Fynsvej/Jens Holms Vej 0 4. Højvangen/Petersminde Vester Nebel til Dybvadbro Arena Syd Udbygningsaftale vedr. Vejlevej Projektering og udbud I alt Note 12, P.nr Mindre vejprojekter Til projektet er der afsat 1,8 mio. kr. årligt fra Puljen anvendes ved mindre foranstaltninger, eksempelvis sti og vejudbygninger ifm. udbygningen af bolig og erhvervsområder, hvor der gennemføres trafikale forbedringer eller det kan eksempelvis være borgerhenvendelser vedr. mindre foranstaltninger. Puljen sikrer en smidigere og administrativt hurtigere sagsbehandling. Note 13, P.nr Lunderskov, realisering af helhedsplan Der er årligt afsat 0,9 mio. kr. til realisering af helhedsplan for Lunderskov. Note 14, P.nr Vamdrup, realisering af helhedsplan Der er årligt afsat 0,9 mio. kr. til realisering af helhedsplan for Vamdrup. Note 15, P.nr Vestergade/Persillevej, udvidelse Projektet er påbegyndt i 2017 og består samlet set af 3 etaper. Etape 1 Fra Vestergade 110 til Vestergade 166 Ca. 800 lbm. Vejens kvalitet forbedres med henblik på den oplevede tryghed. Etape 2, som er fra Vestergade ved Stagebjerg Alle i Almind og ind til Vestergade 110. Også her er der tale om en udvidelse af vejen, for at forbedre fremkommeligheden og sikkerheden på strækningen. Etape 3, hvor Persillevej udvides fra omkring nr. 4 til omkring nr. 75 (disse grænser ligger ikke helt fast). Der er til projektet afsat kr. i Note 16, P.nr Bramdrupdam, etablering af støjvold mod motorvej Der er afsat kr. i 2019 til etablering af en støjskærm, beløbet udgør 2. del af Kolding Kommunes medfinansiering af projektet. Der lægges op til at etablere skærm fra Egtvedvej i sydvest til den eksisterende jordvold øst for tilslutningsanlæg Bramdrupdam. Note 17, P.nr Klostergårds projektet, støjskærm For at sikre de fremtidige boliger ved Klostergården og kommende byrum ved Klostergården mod støj, etableres der støjafskærmning langs jernbanen ved Klostergården. Til projektet er der afsat kr. i 2019.

5 Note 18, P.nr året for genforeningen i 1920, permanent markering med bronzestribe Der er i 2020 afsat kr. til etablering af bronzestribe ifm. med markering af 100 året for genforeningen. Note 19, P.nr Ny Esbjergvej/Vejlevej, højresving Trafikafviklingen fra Ny Esbjergvej til Vejlevej forbedres og kapaciteten i hele krydset forbedres, idet der kan afvikles separat højresvingstrafik fra flere retninger. Til projektet er afsat kr. i Note 20, P.nr Almind Hule, cykelsti I 2019 er afsat kr. til etablering af cykelstien, hvilket vil gøre det mere trygt at færdes til skolen. Note 21, P.nr Vamdrup Skole, cykelsti For de afsatte kr. i 2019 asfalteres den nuværende grussti, hvilket hæver stiens serviceniveau. Der opsættes belysning, som gør det tryggere at færdes på stien. Note 22, P.nr Sti Agtrup, ved Stenderupvej til Østerløkke Der er i 2020 afsat kr. for at skabe en tryg stiforbindelse fra det nye boligområde syd for Stenderupvej til eksisterende lokalvej Østerløkke. Note 23, P.nr Troldhedeprojektet, rummelighed for alle Kolding Kommune (By- og Udviklingsforvaltningen, Senior- og Socialforvaltningen, Designsekretariatet og Børne- og Uddannelsesforvaltningen) har indgået et samarbejde med Collective Impact Rummelighed for alle - et program under Realdania. Projektet skal styrke dannelsen af fællesskaber og sociale relationer gennem nytænkning og aktivering af bygninger og naturen ved Troldhedestien fra Dybvadbro Station til Bypark Øst. Projektet skal give, især udsatte borgere, med eksempelvis fysiske, sociale eller psykiske problemer mere glæde, selvværd og ro i tilværelsen. Den sekundære målgruppe er andre borgere, foreninger og lokalråd, som har interesse i og i forvejen er engageret i området på forskellig vis. Jævnfør Byrådets beslutning den 27. marts 2017 blev er afsat 2,0 mio. kr. i 2018 og 6,1 mio. kr. i I 2019 er budgetlagt en tilsvarende indtægt. Note 24, P.nr Åhaven i Kolding Åpark I 2019 er der afsat kr. til at Kolding Kommune i samarbejde med BlueKolding og Kolding HF og VUC etablerer et nyt rekreativt areal i Kolding Åpark. Note 25, P.nr Legepladser og uderum Der er årligt afsat 0,360 mio. kr. Beløbet tænkes afsat i en pulje, der skal anvendes til at forbedre legepladser og uderum ved skolerne.

6 Note 26, P.nr Søsterhuset, legeplads Der er i 2019 er afsat 0,630 mio. kr. til etablering af en legeplads, som udføres efter sparring med Brødremenigheden og øvrige interessenter. Note 27, P.nr Skamlingsbanken, et nationalt samlingspunkt Der er i 2019 budgetlagt 20,5 mio. kr. i såvel udgift som indtægt vedrørende et nationalt samlingspunkt ved Skamlingsbanken. Kolding Kommune har den 11. juni 2014 modtaget tilsagn om 40 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden), som støtte til en delvis realisering af udviklingsplanen Skamlingsbanken- et nationalt samlingssted. Umiddelbart før sommerferien godkendte A.P. Møller Fonden en tids- og betalingsplan, der betyder, at det nu er muligt at gå igang med at realisere de mest centrale elementer i udviklingsplanen. Helt konkret betyder det, at følgende elementer prioriteres: Genskabelse af Højskamlingen og renovering af klokkestabel, mindelund samt øvrige monumenter. Opførelse af nyt besøgscenter, placeret på Højskamlingen, som udgør omdrejningspunktet for formidlingen samt portal til området. Etablering af ny opera og folkemødeplads, der ligger tæt ved Højskamlingen og tænkes som centralt omdrejningspunkt for aktiviteter i området, herunder det årlige besøg fra Den Kongelige Opera. Tjørnereden et levende værksted og atelier. Picnic med udsigt bænk, der skaber illusion om et tingsted og med områdets bedste udsigt. Etablering og forbedring af områdets hovedstier og anlæggelse af P-plads. Historisk redegørelse, opbygning af grundformidlingen og Skamlingsbanken som mødested. Restaurering og pleje af landskab og natur. Designlinje, der skal præsentere Skamlingsbanken og skabe sammenhæng i udformning og materialevalg. Sideløbende arbejdes der med fonde til realisering af yderligere tiltag. Note 28, P.nr Klimatilpasning Kolding Å, ådal og pumpe/sluse Kolding by har gennem længere tid haft udfordringer med oversvømmelser i midtbyen. Dels på grund af overbelastede kloaksystemer og dels ved kraftige regnvejrshændelser, hvor Kolding Å går over sine breder og skaber problemer i midtbyen. Projektet er todelt og omfatter en højvandssikring, sluse og pumpestation på Kolding Å, suppleret med tilbageholdelse af vand i oplandet til Kolding Å. En vigtig forudsætning for at kunne mindske risikoen for oversvømmelser er, at man kan kontrollere vandstanden i Kolding Å, hvilket kan ske ved etablering af en sluse og pumpestation

7 ved udløbet af Kolding Å. Med slusen kan åen omdannes til et langstrakt bassin, hvorfra vand fra byen samt ådalen kan tilbageholdes, og på kontrolleret vis pumpes ud i Kolding Fjord. Slusen og pumpestationen kan dog ikke alene sikre byen ved kraftige regnvejrshændelser, så det er nødvendigt at finde egnede områder i ådalen til forsinkelse/tilbageholdelse af vand. Der er sikret 100% medfinansiering fra Forsyningssekretariatet. Note 29, P.nr Klimatilpasning, Fyrtårnsprojekt, Klima Seest Mølleå Et af områderne i ådalen, ved Seest Mølleå, er udpeget som fyrtårnsprojekt af Miljøstyrelsen. Seest Mølleå er et tilløb til Kolding Å. Projektet bliver gennemført som et supplement til det takstfinansierede klimaprojekt. Miljøstyrelsen har bevilget økonomisk støtte til gennemførelse af fyrtårnsprojektet i Seest Mølleå. Projektet bliver gennemført i tæt dialog med borgere og interessenter i lokalområdet og skal skabe merværdi i forbindelse med klimatilpasningen. Note 30, P.nr Kortlægning af ammoniak følsom natur Der er i 2018 igangsat en kortlægning af ammoniakfølsom natur med henblik på at understøtte etableringen af et ensartet grundlag for vurdering af udvidelser af husdyrbrug og fremme en hurtigere og mere målrettet sagsbehandling i kommunerne. Projektet fortsætter i 2019 og er 100% tilskudsfinansieret. Note 31, P.nr Låsbyhøj, etablering af lokal socialpsykiatri Det samlede projekt er delt mellem kommunens andel og regionens andel. Kommunens andel indeholder en bruttoudgift på 32,903 mio. kr. og en samlet indtægt på 14,503 mio. kr. bestående af salgsindtægt på 6,157 mio. kr. vedrørende salg af andel til Region Syddanmark samt fondstilskud fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formaal. Forbrug/fordeling af rådighedsbeløb er fordelt som anført nedenfor. Det bemærkes, at der forventes en overførsel fra 2018 til 2019, da der er sket en mindre tidsforskydning af projektet. Udgift Indtægt Netto Lån , , ,281 0,921 1, ,399 12,757 16,642 11, ,825 0, I alt 32,903 14,503 18,400 11,000

8 Note 32, P.nr Vester Nebel Multicenter, Oasen og lokalhistorisk arkiv I 2020 er der afsat 1,8 mio. kr. til Oasen og lokalhistorisk arkiv i Vester Nebel Multicenter. Det afsatte beløb skal ses i sammenhæng med Note 7, P.nr Tilskud til fritidsfaciliteter, Lunderskov, Vester Nebel og Kolding (Brændkjær/IBC). Note 33, P.nr Kinoprojekt, Vamdrup Foreningen bag Vamdrup Kino kan arbejde videre med fondsansøgninger m.m. Der er afsat 0,9 mio. kr. i 2019 samt 1,35 mio. kr. i Note 34, P.nr Studenterhus Der er oprindeligt afsat 3,5 mio. kr. til Studenterhus. I 2018 er 1,0 mio. kr. overført til uddannelsespolitik, serviceudgifter til at understøtte fællesskabende aktiviteter over de næste 2 år. De resterende midler, 2, 5 mio. kr. reserveres til, når puljen evalueres om 2 år. Note 35, P.nr Udvikling Kolding Marina/Fjordby Budgettet muliggør gennemførelse af Marina City med en ny lystbådehavn og en attraktiv bydel indeholdende blandt andet ny marina, havnepromenade, bådoplag, rekreative områder, erhverv og boliger. Det afsatte budget er udtryk for den maritime del af anlægsprojektet. Note 36, P.nr IT, løbende udskiftning af udstyr Projektet bygger på, at alle medarbejdere hurtigt skal kunne tilgå et velfungerende netværk via gode og sikre IT-arbejdspladser. Under projektet afholdes alle anskaffelsesudgifter til PC ere, printere, telefoner, netværk, Ipads, øvrig telefoni, borger-pc ere m.v. Den centrale styring af udskiftningen sikrer, at maskinparken på IT-området ikke gradvist bliver ældre og ældre, hvilket ville medføre meget lange svartider og i nogle tilfælde, at de nødvendige programmer slet ikke kan køre, ligesom det medfører en administrativ forenkling decentralt. Der er årligt afsat 23,990 mio. kr. Det årlige investeringsbehov er dækket med det afsatte rådighedsbeløb. Af udgiften anvendes 1,800 mio. kr. (i 2015-niveau) til aflønning af eget personale. Det bemærkes, at folkeskoleområdet, bortset fra netværk, ikke indgår i nærværende projekt. Note 37, P.nr Investeringsfond Der er afsat 5,0 mio. kr. i 2019, 89,583 mio. kr. i 2020, 61,000 mio. kr. i 2021 samt 147,974 mio. kr. i Investeringsfonden disponeres årligt i forbindelse med budgetlægningen. Midlerne skal målrettes strategiske projekter til sikring af udvikling og vækst. Af det afsatte beløb i 2020 skal 69,583 mio. kr. ses i sammenhæng med salg af arealer i Marina City. For 2022 skal 74,150 mio. kr. ses i sammenhæng med Marina City. Disse 2 beløb kan ikke disponeres før salget i Marina City er realiseret.

9 Det samlede beløb i investeringsfonden udgør 303,557 mio. kr. inkl. Marina City-indtægterne og 159,824 mio. kr. ekskl. Marina City-indtægterne. Note 38, P.nr Rammebeløb, byggemodning bolig og erhverv Der vil efter budgettets vedtagelse, blive fremsendt sag til Byrådet, hvoraf det fremgår, hvorledes puljen til byggemodning prioriteres. Teknik- og Klimaudvalget kan omplacere inden for det rådighedsbeløb, der er afsat til byggemodning. Der er afsat 28,166 mio. kr. i 2019, 30,353 mio. kr. i 2020, 22,587 mio. kr. i 2021 samt 22,387 mio. kr. i 2022 til byggemodning af boligparceller og erhvervsarealer. Note 39, P.nr Byggemodning, Marina City Til byggemodning af Marina City er der i budgettet afsat 0,992 mio. kr. i 2019, 21,173 mio. kr. i 2020, 25,993 mio. kr. i 2021 samt 1,587 mio. kr. i Note 40, P.nr Salg af jord og fast ejendom Salgsindtægten er budgetteret til 45,0 mio. kr. i 2019 samt 50,0 mio. årligt fra Note 41, P.nr Salg, Marina City I 2020 er salg af Marina City budgetteret til 69,583 mio. kr. mens der i 2022 er budgetteret en salgsindtægt på 74,150 mio. kr. Salgsindtægten modsvares af et tilsvarende beløb afsat i investeringsfonden. Note 42, P.nr Køb af jord og bygninger I 2019 er budgetteret med en samlet udgift på 4,793 vedrørende ejendomserhvervelser. I 2020 og 2021 er afsat henholdsvis 1,750 mio. kr. og 2,884 mio. kr. Note 43, P.nr Lægehus, Christiansfeld Etablering af lægehus i Christiansfeld er igangsat i 2018 med opkøb og projektering. Den samlede udgift er 20,814 mio. kr., heraf finansieres 9,984 mio. kr. via Sundheds- og Ældreministeriets pulje Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse. Lægehuset forventes klar til brug i Note 44, P.nr Byggemodning og opkøb, prioriteret og strategisk vækst I budget 2019 er ikke afsat midler. Af salgsoverskuddet i 2018 har byrådet afsat 25,0 mio. kr. fordelt med 6,250 mio. kr. i hvert af årene til ekstra byggemodning og opkøb. Det afsatte beløb skal: Vækstdriver-hensynet, understøtte videre vækst og udvikling. Bosætningshensynet, tiltrække nye borgere, både indirekte og direkte. Variationshensynet, sikre et varieret udbud i forhold til geografi, prisniveau m.v. og som supplement til private udstykninger. Det økonomiske hensyn, indfri salgsbudgettet og sikre optimering af en potentiel afledt vækst i kommunen.

10 Note 45, P.nr Implementering af tiltag i ny affaldsplan Udgiften er budgetteret til 21,467 mio. kr. i Beløbet anvendes til renovering af genbrugspladser, implementering af tiltag i den kommende affaldsplan og / eller udskiftning af materiel. Note 46 Låneoptagelse Den samlede låneoptagelse i 2019 til 2022 er budgetteret med: I hele kr Energihandleplan Byfornyelse Implementering af tiltag i ny affaldsplan Jordkøb, 85% Marina City I alt

Forslag (hele kr.)

Forslag (hele kr.) 20. Anlæg Investeringsoversigten er gennemgået. Alle projekter på investeringsoversigten fremgår af nedenstående 2 tabeller. Den første tabel indeholder projekter, hvor en budgetreduktion er vurderet mulig,

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2018

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2018 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2018 Generelle bemærkninger: Anlægsbudgettet for 2018 til 2021 har særlig fokus på: Sikring af midler til udvikling og vækst via investeringsfonden. En løbende vedligeholdelse

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2016

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2016 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2016 (dok.nr. 70668-15) Generelle bemærkninger: Anlægsbudgettet for 2016 til 2019 har særlig fokus på: En løbende vedligeholdelse af kapitalværdien for bygninger,

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Konsekvenser af budget 2019 - anlæg og drift for ikke medtagne ændringsforslag Sagsnr: 18/8919 Resumé Beskrivelse af konsekvenserne for s politikområder af det vedtagne budget 2019 for ikke medtagne ændringsforslag.

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2015

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2015 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2015 (dok.nr. 210105-13) Generelle bemærkninger Anlægsbudgettet for 2015 til 2018 har særlig fokus på: En løbende vedligeholdelse af kapitalværdien for bygninger,

Læs mere

Orientering om klimatilpasning

Orientering om klimatilpasning By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Orientering om klimatilpasning Kolding Kommune

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2017 (løbenr. 229596/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Fleksjobpulje Der tilføres 2,5 mio. kr. i 2017 til fleksjobpuljen under socialpolitik. Dette

Læs mere

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012)

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) FORSLAGSSTILLER: Budgetforlig 2012 I hele 1.000 kr./2012-priser 2012 2013 2014 2015 A. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter: -5.170.843-5.277.913-5.434.987-5.594.829

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1 Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 64.761 37.614 50.713 23.279 T1 I 12.622 12.622 12.622 12.622 00 Byudvikling, bolig og F1 U 12.822 12.622 12.622 12.622

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR 2016 Velkommen Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere TILBAGEBLIK Bosætning i Kolding Befolkningsudviklingen i Kolding Kommune 2010-2015 901 728 510

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Ændringsforslag. Vedtaget:

Ændringsforslag. Vedtaget: Generelle oplysninger: Forslag nr./tekst: JOR-A-02 Marina City Politikområde: Jordpolitik Vedtaget: Beløbs- og personalemæssige oplysninger: Beløb i hele 1.000 kr. 2018 2019 2020 2021 Lånefinansierede

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

Anlæg - Budgetlægningen

Anlæg - Budgetlægningen BILAG NR. 5 NOTAT Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Fax. 74 34 01 54 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 01 72 bbch@haderslev.dk 26-08-2015 Sagsident: 15/6642 Sagsbehandler:

Læs mere

Kort over fokusområder i Kolding Midtby. De røde polygoner er de områder med størst risiko for oversvømmelser.

Kort over fokusområder i Kolding Midtby. De røde polygoner er de områder med størst risiko for oversvømmelser. Bilag kort beskrivelse af klimatilpasningsprojekterne Klimatilpasningsprojekt Byparken/Legeparken: Kort over fokusområder i Kolding Midtby. De røde polygoner er de områder med størst risiko for. Projektet

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr. 195322/15) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Den kommunale særtilskudspulje. Der foreslås overført midler fra den kommunale særtilskudspulje

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv.

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv. 2014 - Tekniske administrative ændringsforslag Nr. Politisk udvalg 1 Økonomiudvalget 2 Økonomiudvalget Ændringsforslag Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET Kommunale boligudstykninger Kommunes rolle som udstykker 1. Skabe og understøtte vækst (vækstdriver-hensynet) 2. Tiltrække

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Budget - Den frie anlægsramme Anlægsforslag

Budget - Den frie anlægsramme Anlægsforslag 825 Ejendomme og Bygningsforbedring Center for Økonomi og Ejendomme Projektnavn: Eventklare Værftshaller Nr.: Værftshallerne anvendes med stor succes til diverse events og der er stor søgning på leje af

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2019 241 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 29.233 32.207 21.012 21.012 T1 I 22.161 13.503 13.503 13.503 00 Byudvikling, bolig og F1 U 13.503 13.503 13.503 13.503

Læs mere

Budgetreserver Anlæg

Budgetreserver Anlæg Budgetreserver Anlæg Der er oprettet følgende konti på anlægsreserven: XA-8919000809 Bynære havnearealer -115.111-462.895-315.561-171.603-136.278 XA-8919000909 Udv.plan for kollektiv trafik 7.350-10.600

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2017 251 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 58.688 44.185 26.578 23.006 T1 I 16.583 19.030 19.030 13.030 00 Byudvikling, bolig og F1 U 20.530 20.530 13.030 13.030

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 28. februar overførsel til Projekt Budget Forbrug forbrug i Kvalitetsfonden Anlæg 146.294 11.600 0 157.894 4.752 0 155.595 110.295 97.295 94.905 0 0 Udgifter 187.371 25.743 0 213.115

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2016 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 44.954 50.790 35.073 27.420 T1 I 16.337 16.337 16.337 16.337 00 Byudvikling, bolig og F1 U 18.936 17.836 17.836 17.836

Læs mere

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 %

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 % Notat Vedrørende: Aftale om erhvervsfremme - konsekvenser for Randers Kommune Sagsnavn: Budget 2019-22 Sagsnummer: 00.01.00-A00-41-17 Skrevet af: Vibeke Nørrevang Løland, Dennis Jensen E-mail: vibeke.norrevang.loland@randers.dk

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Planlægning og Byggeri

Planlægning og Byggeri - 85 - Planlægning og Byggeri 5. Ressourcer 5.1 Resumé af regnskab sammenholdt med budget Resumé af regnskab 2011 Sektor 220 Regnskab Budget Afvigelse mellem budget og regnskab Tillægsbevillinger og omplaceringer

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Budgetstrategi 2014 2017

Budgetstrategi 2014 2017 Budgetstrategi 2014 2017 Indledning Den økonomiske situation Kommunerne står i en vanskelig økonomisk situation. Finanskrisen har betydet stagnerende vækst, faldende skatteindtægter og stigende ledighed.

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

[Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014

[Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014 [Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014 I dette notat gennemgås de af Teknik- og Miljøudvalgets indmeldte økonomiske udfordringer, der ikke blev håndteret i budgetaftalen.

Læs mere

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012.

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. maj 2012 Klimatilpasning i Aarhus midtby Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Byrådet besluttede i efteråret 2010,

Læs mere

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag.

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 8. april 2016 Anlægstilskud til Sejlsportscenteret Anlægsbevilling og kommunegaranti til etablering af Aarhus Internationale

Læs mere

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *)

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *) Låne opt. Direktionens anlægsforslag budget 2019-2022 - indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog () *) Direktionens forslag prioritet 1 2019 2020 2021 2022 Afl. drift Evt. bemærkninger

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET Konklusioner fra Exometric Priser: Høj betalingsvillighed Søgning: Stor søgning uforløst potentiale

Læs mere

Bilag 6 Ansøgte overførsler

Bilag 6 Ansøgte overførsler Ansøgt overførsel af driftsbevilling 2016-2017 1 Facility management opstartsudgifter af tekniske serviceudgifter på Børne- og Ungeområdet Undervisningsudvalget 300 t. kr. 135 t. kr. 165 t. kr. Der ønskes

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 NOTAT Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 Billund kommunes overordnede økonomiske politik, har i en årrække i hovedsagen været koncentreret om, at sikre et ordinært overskud på den skattefinansierede

Læs mere

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

10. Udviklingsudvalget Anlæg

10. Udviklingsudvalget Anlæg 10. Udviklingsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 10. Udviklingsudvalget Skattefinansieret anlæg Byen til Vandet... 3 C2C CC Klimabåndet... 5 Byen til Vandet opsparing til Klimabro... 7 Udvalg Udviklingsudvalget

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2014 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 52.864 55.450 28.514 28.514 T1 I 12.410 12.410 12.410 12.410 00 Byudvikling, bolig og F1 U 12.410 12.410 12.410 12.410

Læs mere

Kommuneplan 2009 - Introduktion

Kommuneplan 2009 - Introduktion Kommuneplan 2009 - Introduktion Disposition: Forudsætninger for kommuneplanen Trekantområdets planstrategi og hovedstruktur Koldings egen strategi og hovedstruktur Områdeplanlægning Udviklingsperspektiver

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår

Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår Notatark Aktuel status for realisering af beslutninger vedr. budget 2018 med overslagsår 14. november 2017 - Sagsnr. 17/4616 - Løbenr. 196684/17 Der refereres til noter og beslutninger, der er angivet

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Kommuneplanen er: Byrådets mest omfattende sag.

Kommuneplanen er: Byrådets mest omfattende sag. Kommuneplanen er: Byrådets mest omfattende sag. Alle kommuner skal tilvejebringe en kommuneplan, som skal gælde for hele kommunen for en periode på 12 år, jf. planloven. Kommuneplanen udstikker rammerne

Læs mere

Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om:

Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om: Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om: budget 2015 og budgetoverslagsårene 2016-2018 23. september 2014 Budgetlægning

Læs mere

Økonomi og tidsplan. Indholdsfortegnelse. Indledning Bilag Økonomi og tidsplan... Bilag 1.00

Økonomi og tidsplan. Indholdsfortegnelse. Indledning Bilag Økonomi og tidsplan... Bilag 1.00 Indholdsfortegnelse Indledning... 1.3 Bilag... Bilag 1.00 Underbilag for de enkelte skoler... Bilag 1.01 1.25 1.1 1.2 INDLEDNING Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foranlediget, at der med baggrund

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Randers Kommune Thors Bakke

Randers Kommune Thors Bakke Thors Bakke fra 2010 budget 2012 regnskab Lån nemførelsen af Forbrug Overførsel Forventet Bemærkninger til gen Konto 2011 projektet Thors Bakke Projekt nr. XA-851200000 Økonomiudvalget Administration 0001

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale Hjørring Kommune 15. marts 2017 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2016 Rulning fra 2015 til 2016 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den

Læs mere

Implementering af budget

Implementering af budget Implementering af budget 2017-2020 Sager markeret med grøn kræver ikke yderligere politisk behandling. Sager markeret med gul behandles på dagens udvalgsmøde. Sager markeret med rød behandles på et senere

Læs mere

34.787 2.398 2.398 2.398

34.787 2.398 2.398 2.398 Kultur og Fritid: 1.000 kr. 1. Rådighedsramme 2. Svendborg Ny Idrætscenter 2.982 2.398 2.398 2.398 31.805 34.787 2.398 2.398 2.398 + = udgift, - = indtægt 1. Rådighedsramme - generel vedligehold og nyanlæg

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 02. juni 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 187

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 02. juni 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 187 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 02. juni 2009 Mødetidspunkt 16.00 Mødelokale 187 Teknisk udvalg den 02. juni 2009 kl. 16.00 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Budget 2012 med stabilitet og investeringer

Budget 2012 med stabilitet og investeringer Budgetforlig for 2012-2015 A: Socialdemokratiet B: Radikale Venstre C: Konservative F: SF L: Focus Fredensborg O: Dansk Folkeparti V: Venstre : Borgernes Stemme Den, 28. August 2011 Budget 2012 med stabilitet

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Note 1, - Planlagt bygningsvedligeholdelse Planlagt bygningsvedligeholdelse er i budgetperioden 2013 til 2016 budgetteret med følgende beløb:

Note 1, - Planlagt bygningsvedligeholdelse Planlagt bygningsvedligeholdelse er i budgetperioden 2013 til 2016 budgetteret med følgende beløb: BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2013 (DOK. NR. 12/14608) Generelle bemærkninger Anlægsbudgettet for 2013 til 2016 udtrykker Byrådets vilje til høj prioritet af området på trods af snævre økonomiske

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Randers Kommune Thors Bakke

Randers Kommune Thors Bakke Thors Bakke Beløb i 1.000 kr. (2011 - priser) 2012 regnskab Lån nemførelsen af Forbrug Bemærkninger til gen Konto 2011 Thors Bakke Projekt nr. XA-851200000 Økonomiudvalget Administration 0001 Thors bakke,

Læs mere

Miljø- og Energiudvalget

Miljø- og Energiudvalget Miljø- og Energiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindelig uden over-/underskud Forventet resultat uden over- /underskud Afvigelse Drift i alt 851 9.146 3.995

Læs mere

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast Skattefinansieret område Økonomi- og Erhvervsudvalget: Jordforsyning, boligformål Salg af boligjord Salgsomkostninger, boligformål -77.050-67.500-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000 2.300 2.300 2.300

Læs mere

Foto: Hunderup Luftfoto Kystdirektoratet. Fra plan til handling i Vejle kommune hvad går det ud på?

Foto: Hunderup Luftfoto Kystdirektoratet. Fra plan til handling i Vejle kommune hvad går det ud på? Foto: Hunderup Luftfoto Kystdirektoratet Fra plan til handling i Vejle kommune hvad går det ud på? Vand i Byer 21. januar 2015 Fra plan til handling eller? Vigtigt at have en plan Men lige så vigtigt,

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere