Afbud: Claus Oxvig (CO), Daniel Otzen (DO), Michael Etzerodt (ME), Ernst-Martin Füchtbauer (EMF)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud: Claus Oxvig (CO), Daniel Otzen (DO), Michael Etzerodt (ME), Ernst-Martin Füchtbauer (EMF)"

Transkript

1 INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Halvdagsmøde den kl Institutledelsen i MBG Mødelokale Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Erik Østergaard Jensen (EØJ), Esben Skipper Sørensen (ESS), Finn Skou Pedersen (FSP), Gregers R. Andersen (GRA), Jens Stougaard (JSJ), Mogens Sandø Lund (MSL), Per Gregersen (PGR), Pia Møller Martensen (PMM), Poul Nissen (PN), Torben Heick (TH), Mette Kirkegaard (MK), Lotte Tind (LT) Afbud: Claus Oxvig (CO), Daniel Otzen (DO), Michael Etzerodt (ME), Ernst-Martin Füchtbauer (EMF) Dato: 4. juli 2017 Ref: LTP Side 1/6 1) Godkendelse af dagsorden 2) Opfølgning på seneste referat (opfølgningsskema) 3) Meddelelser 4) Økonomi a) Budget (se vedlagt powerpoint, pdf fil) b) Eksterne midler (se vedlagt powerpoint) c) Forskellig praksis; time-dagpenge / refusion af merudgifter til ph.d.-studerende 5) Publikationsprofil (se vedlagt powerpoint) 6) Undervisning 7) Personale 8) Sandbjergmøde ) Deltagelsen i Kjeldgaard Lectures er ved at være kritisk lavt hvad gør vi? 10) Evaluering af årsfest 11) Strategisk ST center med arbejdstitlen integrated life sciences 12) Evt. Institut for Molekylærbiologi og Genetik Sekretariatet Aarhus Universitet mbg@au.dk Gustav Wieds Vej Aarhus C

2 1) Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Side 2/6 2) Opfølgning på seneste referat (opfølgningsskema) Fremgår af opfølgningsskemaet. 3) Meddelelser Samarbejde Punktet blev brugt til en gensidig orientering om nuværende samarbejder og udveksling af mulige kommende samarbejder med eksterne partnere/fonde, herunder Carlsberg, Novozymes, Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden. Byggeri: EØJ gav en status på den nuværende renovering i Biokæden, og at bygning 1130 med stor sandsynlighed ikke skal gennem en større renovering på nuværende tidspunkt. Det forventes stadig, at MBG kan samles i Kommunehospitalets bygninger i ) Økonomi a) Budget Der vil de kommende år ske en stigning af basismidler fra fakultetet, da forventningen til eksterne bevillinger og overhead er faldende pga. nedskæringer i midlerne fra forskningsråd og innovationsfond. Den øgede basis vil for sektionerne i Foulum/Flakkebjerg betyde, at det samlede krav til resultat for disse sektioner lettes med ca. 4 Mkr. i 2020, og at 8000C forventes at hente 6 Mkr. mindre i OH og inddækning i Forventningen til at dække lønnen for fastansatte gennem ekstern indtjening er som før fusionen i 2011 større for sektionerne i Foulum/Flakkebjerg end i 8000C, men den øgede basisbevilling vil kompensere for den manglende overhead, hvilket giver en lidt større sikkerhed alle steder. Der indfases en ny økonomimodel på ST fra 2019, men den vil allerede i 2018 køre som en skygge -model af nuværende økonomimodel for at vurdere konsekvenserne. Ifølge EØJ er udfordringen, at den nye model primært favoriserer ændringer/stigninger og ikke status. Dobbelte overhead ift. inano forsvinder. Der vil blive implementeret en ny model gældende for alle tværfaglige centre. Fakultetsbudgettet ser robust ud til 2020.

3 b) Eksterne midler Med udgangspunkt i en oversigt over eksterne midler lagde EØJ op til en diskussion af instituttets tiltag med hensyn til fremtidig indhentning af eksterne midler. De eksterne midler er faldende på AU i forhold til KU. KU har været bedre til at spotte mulighederne for at hente bevillinger med fokus på det individuelle forskertalent, og MBG har brug for en lidt skarpere strategi ift., hvor der skal søges. Side 3/6 Som eksempel nævnte EØJ Novo Nordisk Fonden, hvortil der sendes for få ansøgninger fra MBG. Der fandt herefter en længere drøftelse sted om årsagerne hertil, men også tiltag for at øge succesraten blev vendt. Glemmer vi i instituttet at søge steder/fonde, hvor der kunne være muligheder? Er vi for pæne ikke at søge, når det ligger på kanten af vores områder? Vi mangler erkendelse for, at der er mange flere programmer, vi kan søge på. Eksempelvis åbner Novo Nordisk for mere naturvidenskabelige ansøgninger og ikke kun medicin. EØJ vil forsøge at målrette instituttets indsats. EØJ bad institutledelsens medlemmer om i deres sektioner at opfordre til at hjælpe hinanden med at få skrevet gode ansøgninger, da det er en nødvendighed for at få flere ansøgninger igennem. Ligeledes også at opfordre til at kontakte MBG s repræsentanter, der sidder i Det Frie Forskningsråd. Indsatsen ift. Horizon 2020 er ikke tilfredsstillende Der er kun få ansøgninger eller slet ingen aktivitet. En grund er formodentlig, at det er nødvendigt at være i netværk og taskforce grupper; altså tidlig deltagelse inden der er opslag. En anden årsag til lav ansøgningsaktivitet er, at mange gerne vil være med, men næsten ingen vil være koordinator/initiativtager for etablering af et netværk, da det indebærer et stort stykke arbejde. Det er derfor nødvendigt at kigge på koordinatorrollen hvad kræves der, og hvad kan ST eller instituttet bidrage med? EØJ vil indhente viden hos gruppeledere, om hvad de ser som barrierer for at påtage sig den rolle, og hvad skal der til for at gå ind i det stykke arbejde. EØJ konkluderede for punktet: Novo og Kræftens Bekæmpelse skal der arbejdes mere aktivt på Der skal flere ansøgninger afsted til FSS Ansøgningerne til FTP skal være bedre Der skal følges op på, hvorfor vi ikke søger ved Horizon MSL tilføjede, at hos Natur & Erhvervsstyrelsen og Innovationsfonden er der ansøgningsmuligheder for de forskere, der har profiler i forhold her til. THJ nævnte listen fra Louise Gade over 20 mulige fonde, der evt. kan søges. EØJ kigger på listen.

4 c) Forskellig praksis; time-dagpenge / refusion af merudgifter til ph.d.-studerende I forbindelse med ph.d. studerendes rejser er der ved instituttet forskellig praksis for økonomisk kompensation såsom udbetaling af time- og dagpenge eller refusion af visse rimelige og dokumenterede merudgifter, og det bør overvejes, om instituttet skal have fælles retningslinjer for alle. Side 4/6 Inden en beslutning tages, undersøges om; - begge ovennævnte modeller må bruges - der skelnes mellem del A- og B-studerende og - hvordan det forholder sig ift. specialestuderende. EØJ og LT undersøger. 5) Publikationsprofil Antallet af publikationer er svagt stigende, hvorimod impakt er faldende. EØJ bemærkede, at det bør være et opmærksomhedspunkt. Ledelsesgruppen diskuterede årsagerne til en faldende impakt: - Ph.d.-studerende står som første forfattere på en publikation for at yde dem kredit for deres arbejde. Der produceres så flere publikationer men med mindre impakt. - Undervisningen trækker både tid og penge fra de studerendes publikationer. Der var enighed om, at en god ph.d.-studerende ikke kan nå at lave high-impact publikationer inden for de 3 år. De ph.d.-studerende hos fx BRIC har ikke undervist før nu. Derfor kan man ikke helt sammenligne. - Faldende bevillinger fra Danmarks Grundforskningsfond kunne også forklare et faldende impakt, da disse midler understøtter langsigtede projekter - Det blev bemærket, at gode Core-faciliteter kan være med til at understøtte high-impact artikler. Der blev også bemærket at fx BRIC s ph.d.-studerende kan få udsættelser af deres ph.d. EØJ taler med JES samt ph.d.-programformanden ved KU for at undersøge ph.d.-tiden på KU. Vi bør benchmarke os med Biologi ved KU, da vi på mange områder ligner dem. 6) Undervisning MBG er ved at være klar til at starte den nye uddannelse til efteråret. I den forbindelse er der fra Uddannelsesudvalgets side ytret ønske om semesterkoordinatorer med henblik på en bedre koordinering af egne og andres fag på tværs i semestret. EØJ bad om ledelsesgruppens opbakning til dette. Det er selvsagt en belastning, der tager tid, men EØJ tror, det er givet godt ud, så der kan ske en alignment i forhold til, hvad der skal foregå på kurserne.

5 Kursus til håndtering af stress Der blev i foråret afholdt et kursus til håndtering af stress blandt studerende. Udgifterne blev afholdt af en central ST pulje. Der var stor begejstring blandt de studerende for dette initiativ, og der var en rigtig god feedback fra kurset. Effekten af kurset på den længere bane vides selvsagt ikke. EØJ foreslår, at kurset gentages næste år, evt. for egne midler. Det vil endvidere være et godt signal at sende til de studerende. En lidt mere fremmende titel på et nyt kursus i stil med håndtering af stress eller fremme af trivslen blev foreslået. Side 5/6 7) Personale Der er netop sendt en indstilling til ST om en lektorstilling i Flakkebjerg. Ansøgningsfristen for 2 professorater ved instituttet er netop udløbet, og der påbegyndes snarest et bedømmelsesarbejde. 8) Sandbjergmøde 2017 Den december blev fastsat til gruppeledermøde på Sandbjerg. Det bliver med tidlig busafgang om morgenen den 13., med overnatning og retur med sen aftenbus den 14. EØJ nedsætter en arbejdsgruppe. Forslag til emner: - Impakt invitation til fx Niels Kroer eller Karsten Kristiansen fra Biologisk Institut, KU om at komme; afhængigt af formålet med invitationen. Det overvejes, hvem der ellers kan inviteres. - Platforme - Faciliteter; herunder Kommunehospitalet Hvordan skal vi organisere os, infrastruktur, andet. - Inspiration udefra om; håndtering af kompleks, velfungerende infrastruktur i udlandet. - Håndtering af stress/kompleks arbejdsstruktur; hvordan man reducerer sin tid til almindelig arbejdstid. Invitation af topledere. - Faglige input som grundlag for strategien. 9) Deltagelsen i Kjeldgaard Lectures er ved at være kritisk lav; hvad gør vi? Ledelsesgruppen kom med ideer til at højne deltagelsen: Kvaliteten bør hæves, hvilket bl.a. kan ske ved at booke indlægsholdere flere år i forvejen. Der skal være et bedre kvalitetsfilter. Indlægsholder skal vises rundt på instituttet og mødes med andre ved instituttet. Sektionerne skal levere et antal navne på indlægsholdere af superkvalitet og emner, og hvor de også forhører sig om et muligt tidspunkt for indlæg. Seminarudvalget sørger for planlægningen. Tidspunkt for afholdelse af KL flyttes tilbage til tidligere tidspunkt; altså formiddag og med sandwichpause.

6 I samme forbindelse blev de mere erhvervsrettede Brian Clark Lectures også diskuteret. EOJ kontakter Daniel Otzen. Side 6/6 10) Evaluering af årsfest - Dagsprogrammet Formatet er ok, men flere yngre VIP præsentationer. - Øvrige forslag/ideer: - Mere faglighed i posters. Fint med et par posters pr. sektion. Herefter korte præsentationer på fx 2 min. Med et hovedbudskab/teaser/advertising dernæst kan folk cirkulere og spørge ind til detaljerne. - Forskellige faglige workshops, hvor man kan melde sig ind på. - Foredrag fra teknikere/laboranter; fx om specifikke apparaturer man bruger eller en spændende proces. - Tidspunkt: januar måned for at undgå eksamenstidspunkter. - Årsfesten vil være et 50 års jubilæum næste gang, da en del af instituttet har eksisteret i 50 år til næste år. 11) Strategisk ST center med arbejdstitlen integrated life sciences EØJ orienterede: Fra fakultetsledelsens side er der taget initiativ til at etablere målrettede centre på ST med sigte på at skabe mere samarbejde og en bedre fælles udnyttelse af institutternes kompetencer. Ud fra institutternes strategier blev der foreslået en række emner som cirkulær bioøkonomi, vand, materialer, fødevarer, drivhusgasser og life sciences. Det er på ST besluttet, at life sciences ledelsesmæssigt skal tilknyttes MBG, da vi kunne stille med en stærk leder i form af Poul Nissen. Centret skal nu opbygges sammen med inano og Kemi. Der bliver bl.a. mulighed for at ansætte en professor med tilknytning til MBG. EØJ overvejer nu sammen med Poul Nissen initiativer inden for biofysiske og strukturbiologiske emner. Ledelsesgruppen havde herefter en længere diskussion om titel og indhold og med en del kommentarer til selve processen for dette initiativ, hvilket man fandt meget lukket. EØJ forklarede sin strategiske ageren i denne proces, hvilket ledelsesgruppen tog til efterretning. 12) Evt. - Mødet sluttede kl

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den kl Institutledelsen i MBG Mødelokale (konf.) Gustav Wieds Vej 10, Aarhus.

AARHUS UNIVERSITET. Møde den kl Institutledelsen i MBG Mødelokale (konf.) Gustav Wieds Vej 10, Aarhus. INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 16.03.2016 kl. 11.30-16.00 Institutledelsen i MBG Mødelokale 3130-330 (konf.) Gustav Wieds Vej 10, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Personale a) Rekruttering b) Lønforhandling 2017; status og evaluering

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Personale a) Rekruttering b) Lønforhandling 2017; status og evaluering INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2017 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 13. oktober 2016 kl. 10.00-12.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Institut for Molekylærbiologi og Genetik 18. maj 2012 Aarhus Universitet. Ekstra møde i PhD-programudvalget

Institut for Molekylærbiologi og Genetik 18. maj 2012 Aarhus Universitet. Ekstra møde i PhD-programudvalget Institut for Molekylærbiologi og Genetik 18. maj 2012 Aarhus Universitet /hk Ekstra møde i PhD-programudvalget Fredag d. 20. april 2012, kl. 12.00 til 16.00 Tilstede: Ernst-Martin Füchtbauer - EMF, Just

Læs mere

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 5. april 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 10. marts 2015 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

3) Personale a) Lønforhandlingerne 2014/2015; evaluering samt nedsættelse af evt. nye lønkriterie for forhandlingerne 2016 (bilag)

3) Personale a) Lønforhandlingerne 2014/2015; evaluering samt nedsættelse af evt. nye lønkriterie for forhandlingerne 2016 (bilag) INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 3. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 4. november 2015 kl Mødelokale bygn (inano) Gustav Wieds Vej, Aarhus Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 4. november 2015 kl Mødelokale bygn (inano) Gustav Wieds Vej, Aarhus Institutforum Møde den: 4. november 2015 kl. 12.00-14.30 Mødelokale bygn. 1590-213 (inano) Gustav Wieds Vej, Aarhus Institutforum REFERAT Til stede: Medlemmer af MBG s Institutforum Fraværende: Astrid Kühle (Rita Rosendahl

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. december 2015 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Internt stormøde: Strategi og budget

Internt stormøde: Strategi og budget Internt stormøde: Strategi og budget Karsten Kristiansen Mandag d. 15. august 2011 kl. 14:00 Lundbeckfond Auditorium De dystre prognoser for KU s forskningstilskud Lene Düwel: Væksten der blev væk, KUreren

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 22-01- Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Mogens H. Greve; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Jørgen Eriksen; Tommy Dalgaard (deltog

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

REFERAT MØDE NR 3 I UDDANNELSESUDVALGET FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI FREDAG D. 8. FEBRUAR 2013 KL

REFERAT MØDE NR 3 I UDDANNELSESUDVALGET FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI FREDAG D. 8. FEBRUAR 2013 KL REFERAT MØDE NR 3 I UDDANNELSESUDVALGET FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI FREDAG D. 8. FEBRUAR 2013 KL. 10.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde (medsendt) 2. Godkendelse af dagsorden 3. Meddelelser

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ/PIA Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. februar 2009. Til

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin

Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin Strategi og handleplaner for Institut for Klinisk Medicin 2019 2022 Indledning Institut for Klinisk Medicin (IKM) er det største institut ved Health og har i kraft af sin størrelse en meget markant position

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 28. september 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Torben Andersen, Jette Vestergaard og Gytte Gade. Leder af sygeplejen Hanne Eriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget Aarhus Universitet Deltagere: Prorektor Nina Smith (formand) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager Prodekan Else Tønnesen (SUN)

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 9. december 2015, kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference center, Fredrik Nielsens Vej 2-4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017

ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017 ANIS INFO-MØDE 17. MAJ 2017 DAGSORDEN 1. ANIS Institutforhold Økonomi Status vedr. renoveringer mv. Center for Cirkulær Bioøkonomi Sommerfest Afløser for Mogens Vestergaard i Akademisk Råd 3. Administrative

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Referat Udviklingsudvalget's møde Torsdag den Kl. 15:00 Vejstrup Efterskole, Højskolevej 49, Vejstrup

Referat Udviklingsudvalget's møde Torsdag den Kl. 15:00 Vejstrup Efterskole, Højskolevej 49, Vejstrup Referat Udviklingsudvalget's møde Torsdag den 16-06-2016 Kl. 15:00 Vejstrup Efterskole, Højskolevej 49, Vejstrup Deltagere: Lars Erik Hornemann, Henrik Nielsen, Jens Munk, Bo Hansen, Bruno Hansen Afbud:

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 18. december 2014 kl. 13.00-16.00 Institutledermøde, Bygning 1261, 310 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Søren Kjærgaard, Helle Terkildsen

Læs mere

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST Notat Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST 1. Baggrund Alle institutter, råd, nævn og udvalg på ST har i vinteren 2014/2015 haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan inddragelse af

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Naturvidenskab ved AU

Naturvidenskab ved AU Naturvidenskab ved AU Erik Meineche Schmidt Årsfest den 3. juni 2005 NF s bidrag til AU s udviklingskontrakt Det naturvidenskabelige Fakultet stræber efter at være blandt de bedste Science-fakulteter på

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

ANIS info-møde, den 6. marts 2017

ANIS info-møde, den 6. marts 2017 ANIS info-møde, den KLAUS LØNNE INGVARTSEN INSTITUTLEDER 6. MARTS 2017 1 Dagsorden P APV v. Henrik Callesen Personale Nulstilling af flekskonto for VIP Lønforhandling 2016 Velkommen til ny ANIS fundraiser

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Jurforsk.

Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Tidspunkt: 8. maj 2013, kl. 10.30-13.30. Sted: Syddansk Universitet, Odense. Deltagere: Julia Ballaschk (KU), Louise Hauberg Wilhelmsen (CBS), Peter Nick Stausholm- Møller (AU),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden (5 min.) Godkendelse af referat (5 min.)... 2

1. Godkendelse af dagsorden (5 min.) Godkendelse af referat (5 min.)... 2 Dagsorden Mødedato: Onsdag d. 28. juni 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 16.00 Mødested: Campus Roskilde Mødelokale: A2.03 Mødesekretær: Ledelseskonsulent Maja Brink Houborg Dagsordenspunkter 1. Godkendelse

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 27. oktober 2010.

Læs mere

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Tilstede: Vibeke Krøll, formand, Inge Madsen, Judith Mølgaard, Inge Hynkemejer, Hans

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Handlingsplan 2013-2014 Temagruppen for Sundhed på arbejdspladsen

Handlingsplan 2013-2014 Temagruppen for Sundhed på arbejdspladsen Handlingsplan -2014 Temagruppen for Sundhed på arbejdspladsen Baggrund Det overordnede formål med temagruppens arbejde er at styrke folkesundheden med arbejdspladsen og arbejdslivet som omdrejningspunkt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Af mange forskellige grunde er det vigtigt, at AU Herning opbygger et robust forskningsmiljø,

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET Kapitel 1 Baggrund og formål 1 Forskere ved Aarhus Universitets (AUs) basale og kliniske institutter skal have adgang til celle-/partikel-sorteringer

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

1. Kommentarer til dagsorden

1. Kommentarer til dagsorden Møde den: 30. november 2017 kl. 13.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad,

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2017 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service. Bo Martin Bibby. 17. januar Aarhus Universitet

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service. Bo Martin Bibby. 17. januar Aarhus Universitet Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service Bo Martin Bibby 17. januar 218 Health Aarhus Universitet 1 1 Indledning Den biostatistiske rådgivningsenhed (BIAS - BIostatistical Advisory Service) blev

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet.

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet. Møde den: 15. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1264, lokale 220 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Ask Vest Christiansen,

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole

Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole DET JURIDISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole MØDEREFERAT GODKENDT 24. JANUAR 2007 Forum: Bestyrelsesmøde i Dansk Juridisk Forskerskole Møde

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 24. SEPTEMBER 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA)

Læs mere

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Referat fra møde den 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 16:30 Sted: konferencesalen Skanderborg Deltagere Søren Erik Pedersen, Frank W. Damgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Gæster: Gitte Pedersen Viftrup (Vejledning og studiestøtte, AU UDD) og Helle Stolzenbach Steffensen (Studiesystemer, AU UDD) medvirker under pkt. 1.

Gæster: Gitte Pedersen Viftrup (Vejledning og studiestøtte, AU UDD) og Helle Stolzenbach Steffensen (Studiesystemer, AU UDD) medvirker under pkt. 1. Møde den: 13.12.2016 1443-313 (vært: Jesper) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE/ordfører for båndet), Jesper Sølund Hansen (AR), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Eva Kvistgaard Arent (ST)

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt.

På et fælles HAMU- og HSU-møde den 6. marts blev AU s psykiske APV-handlingsplan godkendt. Møde den: 03.04.2014 1510-410 LSU REFERAT Til stede: Karl Anker Jørgensen, konst. institutleder (KAJ), Jens W. Clausen (JC), Frank Jensen (FRJ), Niels Pind (PIND), Jeanette Dandanell (JDA), Bente Olsen

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere