INTRODUKTION TIL ENGELSK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INTRODUKTION TIL ENGELSK"

Transkript

1 ENGELSK

2 INTRODUKTION TIL ENGELSK I engelskaktiviteterne er det primære fokus knyttet til elevernes almene viden fra hverdagen og nærmiljøet. Der lægges vægt på sprogets slægtskab med dansk, og gennem repetition og instruktioner arbejder eleverne særligt med kompetenceområderne mundtlig og skriftlig kommunikation. Aktiviteterne koncentrerer sig hovedsageligt om færdigheds- og vidensmålene lytning, samtale, præsentation og sprogligt fokus. Eleven dygtiggør sig og udvikler sit sprog og sit ordforråd igennem nysgerrighed, samarbejde og forskellige strategier. Sammenlagt bestræber aktiviteterne sig på at favne bredt inden for faget. Derudover er fokus ligeledes på elevens evne til at samarbejde på tværs. Ligesom der ved brug af variationsmulighederne kan åbnes for nye læringsmål. Leg på streg er fuldt ud digitaliseret og findes på læringsplatformene MinUddannelse, Meebook og Forløbsdatabasen. Aktiviteterne du finder her er et udpluk af et samlet inspirationskatalog, som du kan finde på sammen med resten af materialet. God fornøjelse.

3 BOGSTAVBANEN - ENGELSK INDSKOLINGEN Speed spelling The witch and the wi ard Translation A or an The secret question MELLEMTRINNET Charades Wheel of fortune Same same but different Advantage Word Pu le

4 SPEED SPELLING KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan stave enkelte ord og udtryk. Eleven kan kommunikere ord i samarbejde med andre. 6 x kegler 2 sæt bogstavterninger (4 konsonanter, 2 vokaler) Seks kegler placeres ca. to meter fra banen med ca. to meter mellem hver. Eleverne inddeles i seks hold, som placeres ved hver deres kegle. 1. Alle hold skal slå med en af bogstavterningerne og huske bogstavet, de slog. 2. Så snart alle hold har slået med en terning, sættes aktiviteten i gang. 3. Hvis et hold har slået bogstavet A, skal alle eleverne på holdet løbe til A på bogstavbanen. Her skal de sammen finde på tre engelske ord, som starter med A. Når dette er gjort, løber de tilbage til deres kegle og noterer ordene på deres whiteboard. 4. Terningen kastes på ny og holdet løber til det nye bogstav, hvor tre ord dannes med det nye bogstav og så fremdeles. 5. Mark, Play & Learn logoet samt bogstaverne Æ, Ø og Å er jokere. Hvis et holds terning lander på en joker, kan de frit vælge et bogstav. 6. Aktiviteten slutter efter minutter eller efter et antal forudbestemte ord. 7. Underviseren samler klassen, og holdene fremlægger alle ordene, de har noteret for hinanden. Alle hold kaster en terning, men må først løbe til deres bogstav på underviserens signal. Ude på bogstavet har holdene et minut til at notere så mange ord som muligt på holdets whiteboard. Når tiden er gået, skal de løbe tilbage til deres kegle, hvor alle hold igen slår med en terning, og aktiviteten fortsætter. Når der er dystet 5-10 omgange samler underviseren alle elever. De enkelte hold fremlægger de ord, de har noteret. Det hold, som har indsamlet flest ord, har vundet. Der kan arbejdes videre med de ord, som holdene har noteret. De kan f.eks. lave simple sætninger eller spørgsmål, hvori deres ord indgår, eller de kan kategorisere dem i navneord, udsagnsord og tillægsord.

5 THE WITCH AND THE WI ARD KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan lytte og identificere ord. Eleven kan formulere sig mundtligt. 4 x mærkebånd 1. Fangerne starter med at løbe til hvert sit bogstav på bogstavbanen. 2. Hvis en fanger stiller sig på bogstavet M, skal fangeren råbe et dyr, som starter med M på engelsk. Det kunne f.eks. være monkey. Den anden fanger kunne f.eks. løbe til bogstavet C, og råbe cat. Herefter begynder fangelegen. 3. Når en elev bliver fanget, trylles eleven om til en abe eller en kat, alt efter hvilken fanger, som har fanget dem, og skal efterfølgende agere som en abe eller kat (gerne med lyd på). 4. Hvis de tilfangetagende ikke kan huske, hvilken fanger der tryller om til hhv. en abe eller en kat, kan der indføres en regel om, at de valgte dyr skal nævnes, når der fanges. 5. En fortryllet elev kan reddes ved, at to elever der ikke er fortryllet danner en bro med deres arme. Den fortryllede elev går under broen, som det dyr den er tryllet om til. Når eleven kommer ud på den anden side af broen, ophæves fortryllelsen og eleven er nu fri igen. 6. Alle tre elever som indgår i en befrielse har midlertidigt helle, indtil den fortryllede elev er igennem broen. 7. Fangerne bliver ved med at fange de andre elever, indtil underviseren råber nye fangere. To nye elever, som underviseren allerede har lavet aftale med, løber til et nyt bogstav hver. Her råber de, hvilke dyr, de kan trylle de andre elever om til, f.eks. dog og goat, og aktiviteten fortsætter. 8. Når alle elever, der har et ønske om at være fangere, har prøvet at være witch eller wizard, stopper aktiviteten. 9. Afslutningsvis kan elever og underviseren i fællesskab remse alle de dyr op, som eleverne har valgt og evt. snakke om andre mulige dyr. To fangere, a witch and a wizard, udpeges og tager hver to mærkebånd på således, at de danner et kryds over bryst og ryg. Resten af eleverne fordeler sig på bogstavbanen. Eleverne skal råbe ordet på engelsk og så på dansk. Eleverne kan gå sammen i grupper, hvor de kategoriserer dyrene samt finder på nogle flere dyr inden for hver kategori. Holdene skiftes til at præsentere, hvilke kategorier og dyr de er kommet på.

6 TRANSLATION KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan formulere sig og kommunikere kort og korrekt. Eleven kan stave og oversætte engelske ord. 9 x kegler 9 x whiteboard m/pen 1. Hvert hold starter med at notere 20 forskellige engelske ord på deres whiteboard i alfabetisk rækkefølge under hinanden og så vidt muligt med forskellige forbogstaver. 2. Når alle ni hold har skrevet deres 20 ord, lægger de deres whiteboard ved deres kegle og med teksten nedad. 3. Holdene roterer to kegler til venstre og stiller sig ved deres nye kegle og whiteboard. 4. Når aktiviteten sættes i gang, skal en elev fra hvert hold løbe ind på banen for at hente forbogstavet på det øverste ord på holdets whiteboard. 5. Hvis vi antager, at det øverste ord er elephant, skal første elev hente bogstavet E ved at løbe ind på banen, markere med foden på bogstavet E og dernæst løbe tilbage til sit hold. 6. Så snart eleven er tilbage på sit hold, skal ordet oversættes og noteres på whiteboardet, før næste elev må løbe efter forbogstavet på næste ord. 7. Når alle hold har hentet og oversat de 20 ord, samler underviseren op på aktiviteten. Ni kegler placeres ca. to meter fra banen med ca. to meter mellem hver. Eleverne inddeles i ni hold, som placeres ved hver deres kegle. Hvert hold får udleveret et whiteboard. Ordene kan være skrevet på dansk, men skal oversættes til engelsk før der hentes forbogstaver. For at få mere bevægelse kan holdene løbestave hele ordet, altså hente alle bogstaver i ordene. Der kan placeres markeringsbrikker m/bogstaver oven på de opstregede bogstaver. Hver gang et forbogstav på et ord hentes, skal eleverne tage markeringsbrikken med tilbage til holdet. Før næste elev kan hente et nyt bogstav, skal markeringsbrikken lægges på plads. Hvis en elev vil hente et bogstav, mens markeringsbrikken er væk, må eleven løbe til et ny bogstav. I denne version skal de 20 ord ikke hentes i rækkefølge. Derimod kan holdene lave en strategi for, hvordan de vil indsamle forbogstaverne. Holdene kan kaste en ordklasseterning inden de går i gang med at skrive de 20 ord på deres whiteboard. Ordklasseterningen er med til at bestemme, hvilken ordklasse de skal finde på ord indenfor.

7 A OR AN KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan stave enkle ord og udtryk. Eleven kan placere ord og sætninger i bestemte og ubestemte artikel form. 6 x kegler 6 x whiteboard m/pen 2 sæt bogstavterninger (4 konsonanter, 2 vokaler) Evt. ordbøger 1. Aktiviteten går ud på, at en elev fra hvert hold kaster en bogstavterning. Vi antager, at terningen lander på bogstavet E. Eleven løber ud og henter bogstavet E ved at berøre bogstavet med foden. 2. Når eleven er kommet retur, skal holdet finde et engelsk navneord, der begynder med E, f.eks. eagle. Ordet noteres på holdets whiteboard. 3. Næste elev kaster terningen, som lander på et nyt bogstav. Dette bogstav hentes på samme måde, og endnu et engelsk navneord findes. 4. Mark, Play & Learn logoet på terningerne samt bogstaverne Æ, Ø og Å fungerer som jokere, og giver holdet mulighed for at hente et bogstav efter eget valg. 5. Når alle hold har lavet navneord, bytter holdene whiteboard med hinanden. Hhv. hold 1 og 2, hold 3 og 4, og hold 5 og 6 bytter whiteboard. På det whiteboard, som holdene modtager, står engelske navneord. Holdet skal nu sætte a or an foran navneordene. 6. Når dette er gjort, skal de oversætte navne ordene til dansk. 7. Ordbøger kan benyttes om nødvendigt. Seks kegler placeres ca. to meter fra bogstavbanen. Keglerne placeres således, at tre af keglerne placeres med en meter mellem hver. Fire meter derfra i vandret linje placeres de tre andre kegler ligeledes med en meter mellem hver. Eleverne inddeles i seks hold, hvoraf hold 1-3 placerer sig ved den ene gruppe kegler, og hold 4-6 ved den anden gruppe kegler. Et sæt bogstavterninger placeres ved hver af de to grupper kegler. Hvert hold får udleveret et whiteboard. De navneord, holdene har noteret på deres whiteboard, skal skrives i flertal på engelsk.

8 THE SECRET UESTION KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan kommunikere mundtligt i faste fraser og sætninger. Eleven kan stave ord og anvende begreber samt formulere sig spørgende. 6 x kegler 6 x whiteboard m/pen 2 sæt bogstavterninger (4 konsonanter, 2 vokaler) Underviseren forbereder minimum 6 x opgaveark m/korte sætninger med spørgsmål, som refererer til et igangværende emne. Vi tager udgangspunkt i et eksempel, hvor emnet er Min familie (find eksempel på Seks kegler placeres ca. to meter fra banen med ca. to meter mellem hver. Eleverne inddeles i seks hold, som placeres ved hver deres kegle. Hvert hold får udleveret et whiteboard. To sæt bogstavterninger placeres således, at tre hold deles om et sæt bogstavterninger. Hvert hold udnævner en dommer, som skifter plads med naboholdets dommer. Dommerne får udleveret et hemmeligt spørgsmål, som underviseren har forberedt. I dette eksempel er the secret uestion o many siblings do you have (spørgsmålene er forskellige fra hold til hold). På bagsiden af opgavearket har underviseren sat en række vandrette streger med numre under. Hver streg udgør et bogstav i det hemmelige spørgsmål, eleverne skal finde frem til. De vandrette streger noteres på holdets whiteboard på præcis samme måde, som de ses på opgavearket.

9 THE SECRET UESTION 1. Aktiviteten starter ved, at hvert hold slår med en af terningerne. Der skiftes mellem terningerne for hvert kast. 2. Hvis et holds terning f.eks. lander på bogstavet O, skal hele holdet løbe ud på bogstavet O. Herfra råber de til deres dommer r bogstavet en del af ordet. Hvis vi tager udgangspunkt i, at the secret question er o many siblings do you have, ville dommeren kigge på det udleverede opgaveark, og råbe a, bogstavet er det andet, sy ende og ni ende bogstav. Holdet løber tilbage til deres kegle. De noterer bogstavet O på de korrekte streger. 3. Hvis bogstavet holdet slår, ikke er en del af the secret uestion, skal de blot notere bogstavet på deres whiteboard, så de husker, at de har brugt dette bogstav. Derefter skal de løbe retur til deres kegle for at kaste en ny terning. 4. Mark, Play & Learn logoet samt bogstaverne Æ, Ø og Å er jokere. Hvis holdenes terning lander på en af dem, kan de frit vælge et bogstav. Det samme gælder, hvis de lander på et bogstav, de har haft. 5. Således fortsætter holdene indtil de har kastet terningen 10 gange. Herefter kan de frit vælge et bogstav ad gangen, som hele holdet fortsat skal løbe ud til for dernæst at spørge, om det er en del af the secret uestion. 6. Der er ingen regler for, hvor mange gange man må forsøge at gætte the secret uestion. 7. Herefter skal holdet samlet løbestave the secret uestion. Det foregår ved, at de sammen løber ud til det første bogstav, rører det med foden, løber retur til deres whiteboard og videre til næste bogstav. Således fortsættes indtil alle bogstaver i the secret uestion er hentet. 8. Når holdet har løbestavet the secret uestion, skal de efterfølgende arbejde fagligt: a) Holdene skal forsøge at oversætte deres sæting. b) Hver elev på holdet skal forsøge at svare i faste fraser. F.eks. kan en elev svare have t o siblings. heir names are sta and elma. sta is nine years old. elma is eight years old. c) Holdene skal præsentere deres spørgsmål, svar og oversættelse for klassen. Eleverne udformer og forbereder korte sammenhængende spørgsmål eller tekster for hinanden, som bruges i aktiviteten. Underviseren kan stille krav om, at der skal arbejdes i forskellige tider, f.eks. at de skal skrive i datid. Inden eleverne går i gang med at udforme spørgsmål til hinanden under et specifikt emne f.eks. Christmas, skal de finde og notere nøgleord. Nøgleordene inddrages i en dialog eleverne imellem som forberedelse til aktiviteten. Nøgleordene skal indgå i spørgsmålene, som udformes. Hvis der arbejdes med korte sætninger/spørgsmål, kan holdene få udleveret flere hemmelige spørgsmål, som skal løses.

10 CHARADES KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan stave ord og udtryk samt skelne mellem korrekt og forkert grammatik. Eleven kan præsentere og formulere sig mundtligt. 6 x kegler 6 x whiteboard m/pen Seks kegler placeres ca. to meter fra banen med ca. to meter mellem hver. Eleverne inddeles i seks hold, som placeres ved hver deres kegle. Hvert hold får udleveret et whiteboard. 1. Aktiviteten går ud på, at hvert hold skal hente 20 bogstaver på tid. I dette eksempel informeres eleverne om, at bogstaverne er forbogstaver til engelske navneord, som skal kunne laves i aktivitetens gæt og grimasse del. 2. Hvis første elev på et af holdene løber til bogstavet C, skal eleven løbe retur til holdet og notere bogstavet C på holdets whiteboard. Næste elev løber ud efter et nyt bogstav (det samme må gerne bruges). 3. Når et hold har indsamlet 20 bogstaver, sætter holdet sig sammen og noterer 20 engelske navneord på deres whiteboard. 4. Når alle hold har noteret 20 navneord på deres whiteboard, skal hvert hold udnævne en dommer fra deres hold. Dommerne skal tage deres holds whiteboard med over til et andet hold. Dommeren på hold 1 går til hold 2, og dommeren på hold 2 går til hold 1. Samme procedure benyttes imellem hold 3 og 4 og hold 5 og 6.

11 CHARADES 5. Reglerne for CHARADES er følgende. Lad os tage udgangspunkt i hold 1, som dyster mod hold 2: Det gælder om at mime og gætte så mange af de 20 navneord så hurtigt som muligt og på tid (ca. 10 minutter pr. hold til at gætte i). Dommeren fra hold 1 hvisker et ord ad gangen til en elev fra hold 2. Eleven fra hold 2 skal forsøge at få sine hold kammerater til at gætte navneordet ved at mime dem. Eleverne skifter hver gang, et ord er mimet. Hvis en elev siger fold, springer dommeren videre til næste navneord på whiteboardet. Hvis holdene har mere tid til sidst, kan de springe tilbage til de ord, som ikke blev gættet tidligere. Derefter skal hold 1 mime og gætte hold 2 s 20 navneord. Det hold, som gætter flest navneord inden for tiden, har vundet. 6. Afslutningsvis kan underviseren samle op i plenum, hvor holdene skal præsentere deres 20 ord. De 20 ord kan indgå i endnu en omgang, hvor eleverne i stedet for at mime skal bruge engelske synonymer, for at holdkammeraterne kan gætte ordet. Her gælder det også om at gætte så mange som muligt på tid. Holdene skal lave sætninger, hvor de 20 ord indgår. Sætningerne fremlægges for klassen. Underviseren kan stille krav om, at navneordene gættes i flertals form, eller at der f.eks. skal tilføres tillægsord til det navneord, der gættes på, f.eks. a big car, før navneordet godkendes. Hvis denne udgave bruges, skal der påregnes mere tid til aktiviteten. Hvis der gættes på udsagnsord, kan underviseren stille krav om, at der skal indgå et biord, før ordet er godkendt.

12 THE WHEEL OF FORTUNE KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan formulere sig tydeligt i kommunikation med andre. Eleven kan anvende korrekt stavning og udtale. 32 x kegler 6 x whiteboard m/pen Seks kegler fordeles på bogstavbanens fire sider med ca. to meter til nærmeste bogstav. Resten af keglerne placeres oven på bogstaverne, så alle bogstaver dækkes af en kegle. Hvis I har opstreget mere end et af hver bogstav på banen, kan disse dækkes på anden vis. Alternativt kan I selv bestemme, hvilke bogstaver I vælger at dække. Eleverne inddeles i seks hold, som placeres ved hver deres kegle på siderne af banen. Hvert hold får udleveret et whiteboard. Underviseren placeres i midtercirklen. Underviseren forbereder 10 engelske opgaver/spørgsmål (Find eksempel på 1. Aktiviteten går ud på, at eleverne skal hente tilfældige bogstaver. Dette foregår ved, at en elev fra hvert hold løber ind på bogstavbanen for at vælge en tilfældig kegle. 2. Keglen løftes og bogstavet derunder huskes af eleven. Keglen lægges på plads, og eleven løber retur til holdet, hvor bogstavet noteres helt ude i højre side på holdets whiteboard. 3. Aktiviteten fortsætter, indtil holdet har hentet 20 tilfældige bogstaver og noteret dem på deres whiteboard. 4. Når holdene har hentet deres 20 bogstaver og er samlet ved holdets kegle, skal the wheel of fortune snurre. Dette foregår ved, at: En elev fra holdet henvender sig til underviseren og siger First spin of the wheel Dernæst løber eleven en runde om bogstavbanen Når eleven er retur ved sit hold, skal eleven have den første ud af 10 engelske opgaver af underviseren. 5. Bogstaverne som holdene har noteret på deres whiteboard, skal nu bruges som forbogstaver på de opgaver, underviseren stiller. Opgaven kunne være Write the name of two countries. 6. For hver opgave der stilles, skal holdet bruge to forskellige bogstaver. Holdene har de bogstaver til rådighed, som de har hentet fra den indledende runde.

13 THE WHEEL OF FORTUNE 7. Holdene har tid til at overveje deres svar, og hvilke to bogstaver de vil bruge. 8. Når et bogstav er brugt, skal det streges over og kan ikke bruges igen, medmindre at holdet har hentet flere af samme bogstav. Det betyder, at holdene skal overveje, hvornår de bruger hvilke bogstaver. 9. Samme procedure gentages. En ny elev fra holdet løber hen til underviseren og siger econd spin of the wheel, løber en runde om banen og får en ny opgave. Således forsætter aktiviteten, til alle hold har fået og løst de 10 opgaver, underviseren har forberedt. 10. Andre opgaver kunne f.eks. være: Write the name of two super heros, animals, verbs or adjectives osv. Write two nouns in pluralis, the longest word you know, the name of two pieces of clothes osv. 11. Vinderne findes først og fremmest blandt de hold med flest korrekte svar. Har to eller flere hold lige mange korrekte svar, er det holdet med den hurtigste tid, der vinder. Der kan indsættes nitter ved at lægge kegler i ingenmandsland. Intensiteten kan øges ved, at hele holdet løber, når der drejes på the wheel of fortune.

14 SAME SAME BUT DIFFERENT KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan præsentere sig mundtligt og anvende korrekt grammatik. Eleven kan forstå og anvende korte instruktioner. 1 x kegle pr. elev (på nær en). tyrmanden skal i fællesskab med underviseren definere et spørgsmål ud fra en fast frase, f.eks. I like all my classmates, but I do not like blue eyes. 2. De elever, som har det styrmanden ikke kan lide, skal finde en ny kegle. I eksemplet med blue eyes skal alle med blå øjne finde en ny kegle. Den elev, som ikke når at finde en ny kegle, er styrmand i næste runde. 3. For hver runde spørger underviseren, om der er elever, der kan nævne et engelsk ord, som starter med det bogstav, de står ved. Eleverne rækker fingeren op, hvis de kan. Underviseren hører et passende antal elever, og aktiviteten fortsætter. 4. Den nye styrmand finder derefter på noget nyt sammen med underviseren, som styrmanden siger højt I like all my classmates, but I do not like. 5. Forslag kunne være beklædningsdele, husdyr, farver på tøj, antal søskende, ord inden for særlige temaer, ordklasser mv. 6. Med fokus på udsagnsord kan underviseren notere alle de udsagnsord, som bliver nævnt i løbet af aktiviteten. Efterfølgende skal eleverne i små grupper arbejde med udsagnsordene. F.eks. kan de opdele udsagnsordene i regelmæssige og uregelmæssige, danne små sætninger hvori de indgår, bøje dem i første, anden og tredje person, i nutid, datid, førnutid osv. Alle elever, på nær en, får udleveret en kegle, hvorefter de stiller sig ved et bogstav på banen. Keglen stilles oven på bogstavet således, at det ikke længere er direkte synligt. Eleven uden en kegle er styrmand. Aktiviteten kan laves omvendt, hvor styrmanden i stedet finder på ord styrmanden bedst kan lide ved sine klassekammerater Der skal dannes korte sætninger med det ord, eleverne kan finde på, ved det bogstav de står ved. Der kan opstå situationer, hvor nogle elever altid går efter at blive styrmand. Dette kan kommes til livs ved at indføre en regel om, at det altid skal være en elev, som ikke har prøvet at være styrmand før.

15 ADVANTAGE KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan formulere sig skriftligt og mundtligt. Eleven kan præsentere resultater i fællesskab. 4 x kegler 1 sæt markeringsbrikker m/bogstaver (undlad bogstaverne Æ, Ø og Å) 2 sæt bogstavterninger (4 konsonanter, 2 vokaler) 1. Elevernes opgave er at sikre sig så mange terninger og markeringsbrikker som muligt til deres hold. 2. Flest markeringsbrikker udløser en fordel, når de skal indsamle bogstaver til engelske ord. 3. Når stafetten sættes i gang, løber den første elev fra hvert hold ind på bogstavbanen for at tage en markeringsbrik eller en terning. Dernæst løber eleven retur til sit hold, hvorefter næste elev løber af sted. Næste elev må først løbe, når holdkammeraten er nået helt tilbage til holdets kegle. 4. Det er kun tilladt at hente en terning eller markeringsbrik ad gangen. 5. Når alle terninger og markeringsbrikker er indsamlet, vil nogle hold have en fordel, hvis de har fået indsamlet flere markeringsbrikker eller terninger end de andre hold. Det mest optimale er, hvis holdene har sørget for at få en god og passende blanding af vokaler og konsonanter. 6. Fordelen ligger i, at holdene får fem minutter til at danne flest mulige ord med de bogstaver, de har. Det er tilladt at benytte alle bogstaver på en terning, men kun et bogstav på terningen pr. ord. 7. Hvert enkelt ord skal kunne dannes ved at lægge markeringsbrikker og terninger op således, at de danner de ønskede ord. Det er derfor ikke muligt at bruge samme bogstav flere gange, hvis de kun har bogstavet en gang. 8. Holdene nævner deres engelske ord og slutter af med at fortælle antallet. 9. Hele præsentationen foregår på engelsk. Holdet med flest dannede ord efter de fem minutter er vinder. Fire kegler placeres ca. to meter fra bogstavbanen med ca. to meter mellem hver. Eleverne inddeles i fire hold, som placeres ved hver deres kegle. Markeringsbrikker spredes over hele banen. De skal primært placeres på den halvdel af banen, som er længst væk fra keglerne/ eleverne. I modsat ende af de fire kegler placeres seks bogstavterninger med ca. to meter mellem hver bogstavterning. Eleverne kan arbejde med at danne ord ved at benytte de bogstaver, som er indsamlet som forbogstaver for et ord. Aktiviteten kan også foregå som en duel, hvor holdene kæmper mod hinanden ved skiftevis at nævne et engelsk ord, som starter med et af de bogstaver, de har indsamlet. Hvert hold har 30 sekunder til at nævne et nyt ord. Vinderen er det hold, som kan blive ved med at nævne et nyt engelsk ord med de givne bogstaver inden for tiden. Ordene kan indgå i små sætninger, hvor eleverne skal have fokus på tegnsætning.

16 WORD PU LE KLASSETRIN ENGELSK - BOGSTAVBANEN Eleven kan stave, udtale ord og udtryk korrekt samt kategorisere ordklasser. Eleven kan forstå ord fra hverdagen og anvende dem mundtligt. 6 x kegler 6 x whiteboard m/pen 1. Aktiviteten går ud på, at eleverne skal hente 20 bogstaver, som på et senere tidspunkt skal benyttes til at danne ord. Det er tilladt at hente det samme bogstav flere gange. 2. Når aktiviteten sættes i gang, skal en elev fra hvert hold løbe ind på bogstavbanen for at hente et bogstav med hjem. Dette foregår som en stafet, hvor eleven løber ind og rører bogstavet med foden. 3. Hvis den første elev på et af holdene løber til bogstavet D, skal eleven løbe retur til holdet og notere bogstavet D på holdets whiteboard. Herefter løber næste elev af sted til et nyt bogstav. 4. Det gælder om at hente de 20 bogstaver så hurtigt som muligt. 5. Når alle holdene har indsamlet 20 bogstaver, kan de begynde at løse de opgaver, underviseren vælger at fokusere på. Opgaverne kunne f.eks. lyde: a) I skal notere 20 ord på engelsk. De bogstaver, I har indsamlet, skal være forbogstaver på de engelske ord I danner. b) I skal inddele jeres ord i ordklasser. c) I skal oversætte alle jeres ord til dansk. d) I skal på tre minutter danne så mange ord af jeres bogstaver på engelsk som muligt. En regel kunne være, at det ikke er tilladt at genbruge bogstaver i samme ord, medmindre at de har indsamlet flere af samme slags. Således er det tilladt at bruge bogstavet det antal gange, det er hentet. 6. Aktiviteten afsluttes, når opgaverne er løst. Eleverne fremlægger deres løsninger for klassen. 6 kegler placeres ca. to meter fra banen med ca. to meter mellem hver. Eleverne inddeles i seks hold, som placeres ved hver deres kegle. Hvert hold får udleveret et whiteboard. Hvis det bliver for svært for eleverne at finde forskellige ord med forskellige bogstaver, kan det tillades at bruge de samme bogstaver og øge sværhedsgraden med tiden. Der kan arbejdes med forskellige temaer, som klassen i forvejen arbejder med. Navneordene skal noteres i en- og flertal, udsagnsord bøjes i tider, gradbøjning af tillægsord etc. Der kan arbejdes med sætningsdannelse. Her kan holdene udformer spørgsmål, hvori deres 20 ord skal indgå med et ord pr. sætning.

INTRODUKTION TIL DANSK

INTRODUKTION TIL DANSK DANSK INTRODUKTION TIL DANSK I faget dansk er det primære fokus i aktiviteterne knyttet til kompetenceområderne fremstilling, fortolkning og kommunikation. Der lægges i aktiviteterne vægt på grundprincipperne

Læs mere

MATEMATIK MA TEMA TIK

MATEMATIK MA TEMA TIK MATEMATIK INTRODUKTION TIL MATEMATIK I faget matematik er aktiviteterne knyttet til kompetenceområderne matematiske kompetencer, tal og algebra, geometri og måling samt statistik og sandsynlighed. Der

Læs mere

INTRODUKTION TIL DANSK

INTRODUKTION TIL DANSK DANSK INTRODUKTION TIL DANSK I faget dansk er det primære fokus i aktiviteterne knyttet til kompetenceområderne fremstilling, fortolkning og kommunikation. Der lægges i aktiviteterne vægt på grundprincipperne

Læs mere

BKO Charlottenlund Fort

BKO Charlottenlund Fort BKO Charlottenlund Fort - Dansk i bevægelse for indskoling og mellemtrin Indeværende aktivitetskatalog er tiltænkt som supplerende aktiviteter og inspiration til at få mere bevægelse inde i danskundervisningen

Læs mere

Redaktion: Ann-Sofie Borgen Andersen, Birgitte Hadulla Pedersen og Henriette Jensen, Kræftens Bekæmpelse

Redaktion: Ann-Sofie Borgen Andersen, Birgitte Hadulla Pedersen og Henriette Jensen, Kræftens Bekæmpelse L E G P Å S T R E G Leg på streg Inspirationskatalog, 2017 Aktiviteterne er udviklet af: MOtivaTION ApS v/jesper Grothe Pedersen og Leif Dorph Rasmussen Redaktion: Ann-Sofie Borgen Andersen, Birgitte Hadulla

Læs mere

Redaktion: Ann-Sofie Borgen Andersen, Birgitte Hadulla Pedersen og Henriette Jensen Kræftens Bekæmpelse

Redaktion: Ann-Sofie Borgen Andersen, Birgitte Hadulla Pedersen og Henriette Jensen Kræftens Bekæmpelse L E G P Å S T R E G Leg på streg Inspirationskatalog, 2016 Aktiviteterne er udviklet af: MOtivaTION ApS v/jesper Grothe Pedersen og Leif Dorph Rasmussen Redaktion: Ann-Sofie Borgen Andersen, Birgitte Hadulla

Læs mere

BØJ UDSAGNSORD MED CITIBOIS

BØJ UDSAGNSORD MED CITIBOIS BØJ UDSAGNSORD MED CITIBOIS Lektionsplan 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem omformuleres, hvis eleverne

Læs mere

Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet

Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet Lege egnet til danskundervisningen på mellemtrinet Indholdsfortegnelse Dan ord... 2 Ordbold på figurbanen... 2 Staveræs på bogstavbanen... 3 Find flest ord på bogstavbanen... 4 Staveløb på figurbanen...

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

Leg på streg Inspirationskatalog, 2013. Indhold udviklet for Kræftens Bekæmpelse af

Leg på streg Inspirationskatalog, 2013. Indhold udviklet for Kræftens Bekæmpelse af L E G P Å S T R E G Leg på streg Inspirationskatalog, 2013 Indhold udviklet for Kræftens Bekæmpelse af MOtivaTION I/S v/jesper Grothe Pedersen og Leif Dorph Rasmussen Jagtvej 195, kld. tv. 2100 København

Læs mere

Det første Leg på Streg aktivitetskatalog blev en stor succes med udbredelse til mere end 200 skoler på omkring 1 års tid.

Det første Leg på Streg aktivitetskatalog blev en stor succes med udbredelse til mere end 200 skoler på omkring 1 års tid. Leg på Streg III - Aktiviteter til dansk og matematik med fokus på mellemtrin Leg på Streg blev til i 2013 i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse (indehavere af konceptide), MOtivaTION ApS (udviklere

Læs mere

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Formålet for faget engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Beskrivelse af forløb:

Beskrivelse af forløb: Beskrivelse af forløb: I engelskundervisningens første år lægges vægten på det mundtlige arbejde. Eleverne skal gennem en legende, kreativ og fantasifuld tilgang opbygge ordforråd, kommunikative færdigheder

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Eleverne skal både arbejde enkeltvis, i par og i grupper.

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

NATUR/TEKNOLOGI NA TUR/TEKNOL OGI

NATUR/TEKNOLOGI NA TUR/TEKNOL OGI NATUR/TEKNOLOGI INTRODUKTION TIL NATUR/TEKNOLOGI I faget natur/teknologi er elevens kendskab til og viden om naturen og teknologien det bærende element i aktiviteterne. ene knytter sig særligt til kompetenceområderne

Læs mere

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne.

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne. Indhold Side 2: Staveløb Side 3: Bevæg de 120 hyppigste ord Side 4: Find flest ord Side 5: Gangetræning Side 6: 10er venner Side 7: Staveræs Side 8: Plus/minus leg Side 9: Gæt et bogstav Side 10: Find

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Træningsopgaver på Dansk3-6

Træningsopgaver på Dansk3-6 Træningsopgaver på Dansk3-6 Lyde og bogstaver Hvordan lyder bogstaverne? Vokaler Hvordan lyder e? * Hvordan lyder i? * Hvordan lyder u? * Hvordan lyder y? * Konsonanter Hvordan lyder p? * Hvordan lyder

Læs mere

Tabel-hop. Josephine Otto Barometeret Keuser Ballerup Privatskole Rikke Rungsted skole Anders Holstein Kildegårdskolen vest

Tabel-hop. Josephine Otto Barometeret Keuser Ballerup Privatskole Rikke Rungsted skole Anders Holstein Kildegårdskolen vest Indhold Tabel-hop s. 2 Ord løb s. 3 Terning stafet s. 4 Styr på lyd s. 5 Ordjagt s. 6 Hop uret s. 7 10 gode venner s. 8 Leg med tid s. 9 Er det vrøvl eller rigtigt s. 10 1 Tabel-hop Legen skal foregå på

Læs mere

Grammatiktræning. Dansk Gyldendal for mellemtrinnet - Træning. Dette hæfte tilhører:

Grammatiktræning. Dansk Gyldendal for mellemtrinnet - Træning. Dette hæfte tilhører: Grammatiktræning Dansk Gyldendal for mellemtrinnet - Træning Dette hæfte tilhører: http://dansk3-6.gyldendal.dk/ Når du får noget for, skriver du datoen det skal laves til i den første kolonne Lektie.

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A6 I SKOLE LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 40 substantiver og 40 verber relateret til skolen. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog.

Læs mere

Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017

Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017 Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017 Undervisningen tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål for fanget engelsk. Materialer: Vi bruger ikke noget bogsystem i undervisningen. Eleverne får

Læs mere

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo Kapitel 1, Hallo Færdigheds-/ Fokus- læringsmål Lytning (f 1) Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik. det tyske sprogs nære sproglige slægtskab med dansk Andre

Læs mere

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger Kan bruges til følgende titler i samlingen: i 2. 3. klasse There was an Old lady who Swallowed a Fly The Very Hungry Caterpillar Itchy Bear On the Farm

Læs mere

Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015

Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015 Årsplan for danskundervisning på Den Skandinaviske Skole I Maputo April, Maj, Juni 2015 Af Katja Dollerup Schmidt Poulsen Børnene der modtager dansk-undevisning på den Skandinaviske Skole i Maputo er spredt

Læs mere

Differentiering: Stave indenfor en bestemt ordklasse + antallet af bogstaver + felter til rådighed.

Differentiering: Stave indenfor en bestemt ordklasse + antallet af bogstaver + felter til rådighed. Indhold Side 2: Ordspurt Side 3: Kend dit tal Side 4: Stop på et tal Side 5: Bogstavgenkendelse Side 6: Tabeljagt Side 7: Engelsk talbingo Side 8: Blå eller rød Side 9: Ordklasse ord 1 Ordspurt Bane: Figurbane

Læs mere

Emne 2 Animals. Tegn på læring 1. Eleven kan i undervisningen mundtligt beskrive dyr vha. almindelige adjektiver og fagter.

Emne 2 Animals. Tegn på læring 1. Eleven kan i undervisningen mundtligt beskrive dyr vha. almindelige adjektiver og fagter. ag Engelsk Kompetenceområde(r) Mundtlig og (skriftlig) kommunikation Emne 2 Animals arighed 4 uger Klasse 4c ærdigheds- vidensmål 1 Mundtlig komm. Sprogligt fokus ase 4 Eleven kan anvende de hyppigst forekommende

Læs mere

TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK

TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK DANSK TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK DANSK TRÆNING DANSK3-6.GYLDENDAL.DK Træning dansk3-6.gyldendal.dk 1. udgave, 1. oplag 2017 Gyldendal AS, København Redaktion: Karen Agnild Efter idé af Mads Dyrmose

Læs mere

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb Modul 1 Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler Program for modulet 1. Introduktion - 15 min. 2. Aktivitet 1-25 min. Stjerneløb i makkerpar 3. Aktivitet 2-25 min. Farvebaner 4. Elevopgave

Læs mere

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er de Forenklede Fællesmål for faget engelsk. Generel information: Vi bruger Pirana My First English Book samt udleveret

Læs mere

WORD ROUNDERS FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - 3 sæt vendekort med hhv. substantiver, verber og adjektiver. - Arbejdsark (kopi/www)

WORD ROUNDERS FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER. - 3 sæt vendekort med hhv. substantiver, verber og adjektiver. - Arbejdsark (kopi/www) E20 WORD ROUNDERS FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne ordforråd, forståelse og udtale af substantiver, verber og adjektiver. Kan nemt og med fordel også blot bruges som repetition af og til,

Læs mere

Engelsk i 1.2.klasse klasse. Engelsk kompetenceområder.1.-4.klasse.

Engelsk i 1.2.klasse klasse. Engelsk kompetenceområder.1.-4.klasse. Engelsk i 1.2.klasse 2016-17. 1. - 4. klasse. Engelsk kompetenceområder.1.-4.klasse. Mundtlig kommunikation Eleven kan deltage i korte og enkle samtaler om konkrete hverdagsemner på engelsk Skriftlig kommunikation

Læs mere

INSPIRATIONSKOMPENDIE

INSPIRATIONSKOMPENDIE INSPIRATIONSKOMPENDIE Aktivlæring i din undervisning Folkeskolekompendie Udarbejdet af ATiB Indledning. I dette kompendie finder du inspiration til inddragelsen af motion og bevægelse som et fagligt understøttende

Læs mere

VEKTOR. 500 med udsagnsord. TAKTILE LÆRINGSMIDLER

VEKTOR. 500 med udsagnsord.  TAKTILE LÆRINGSMIDLER 500 med udsagnsord Her trænes udsagnsordenes regelmæssige bøjningsformer. Igennem spillet præsenteres spillerne hele tiden for udsagnsordenes endelser, således at udsagnsordenes endelser tydeliggøres og

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse.

Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse. Årsplan 4. klasse Engelsk 2017/18 Trine Person Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse. Kommunikative færdigheder: Kunne forstå sætninger,

Læs mere

Tier-venner ærteposegemmeleg

Tier-venner ærteposegemmeleg Tæl til 10 Mål: Eleverne skal kunne tælle til 10 i stigende og faldende rækkefølge. Antal elever: mindst 10 elever. Du har brug for: Kegler med tallene 1 til 10. (Brug kegleovertræk på 0-keglen og skriv

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

AKTIVE VERBER. - 2 ens sæt ordkort med infinitiv (I) - 2 ens sæt vendekort med præsens, imperfektum og perfektum (II) - 3 arbejdsark (kopi/www)

AKTIVE VERBER. - 2 ens sæt ordkort med infinitiv (I) - 2 ens sæt vendekort med præsens, imperfektum og perfektum (II) - 3 arbejdsark (kopi/www) G2 AKTIVE VERBER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne verber, som alle kan udføres med kroppen. Stavning, sætningsdannelse, udtale. At få eleverne til at bruge kroppen, gætte og grine sammen,

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

Titel. Data om læremidlet:

Titel. Data om læremidlet: Titel Tema: Fag: Målgruppe: Blue-Bot Blue-Bot robotterne Engelskfaget 0. 4. klasse Data om læremidlet: QR-kode Fører til posten i mitcfu 6 Blue-bot 1 dockingstation Opgaveark Udgiver: PodConsult Udgivelsesår:

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

følge med i udvalgte lyd- og billedmedier på engelsk om nære emner og danne sig en mening om, hvad det drejer sig om

følge med i udvalgte lyd- og billedmedier på engelsk om nære emner og danne sig en mening om, hvad det drejer sig om Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk i forskellige sammenhænge, udvikler bevidsthed om

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Flashcard og TPR aktiviteter:

Flashcard og TPR aktiviteter: Flashcard og TPR aktiviteter: F l a s h! Efter tur vises flashkortene til børnene ganske hurtigt, så børnene blot får et glimt af, hvad der gemmer sig på kortet. Børnene identificerer kortets indhold,

Læs mere

BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER S24 BYT TIL NYT FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne stavning af korte ord med særlig fokus på lydering, udtale og bogstavrækkefølge. Parvis, hele klassen. At få opbygget et større ordforråd og

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Dansk og innovation. Titel på inspirationsforløb

Dansk og innovation. Titel på inspirationsforløb Dansk og innovation Fag Klassetrin Kompetenceområder Færdigheds- og vidensmålpar Kommunikation (dialog) Dansk Indskoling Kommunikation og Fremstilling Eleven kan veksle mellem at lytte og ytre sig Eleven

Læs mere

Undervisningsforløb 6M. - Ringsted by

Undervisningsforløb 6M. - Ringsted by Undervisningsforløb 6M - Ringsted by Baggrund for forløbet: Forløbet er udarbejdet af Mette Pedersen til en modtageklasse på mellemtrinnet på Dagmarskolen i Ringsted. Forud for forløbet besluttes det,

Læs mere

BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN

BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN 1 BEVÆGELSE I DANSK- OG MATEMATIKUNDERVISNINGEN - kort præsentation Inspirationsmaterialet/lærerkompendiet indeholder mere end 60-70 helt konkrete, sjove og lærerige aktivitetsforslag, som giver stof til

Læs mere

At komponere fællesskabet - en metodesamling

At komponere fællesskabet - en metodesamling - en metodesamling af komponist Casper Hernández Cordes DJÆVLE VS. ENGLE 2 DJÆVELENS MARIONET..3 GÆT & GRIMASSER CATWALK..4 GÆT & GRIMASSER MARIONET.5 TIDSLINIEN & DEN MAGISKE FIRKANT 6 2015 1/6 DJÆVLE

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Kompetencemål for engelskfaget

Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål efter 9. klasse: (se kompetencemål for overskolen under pædagogik) Undervisningen giver eleverne mulighed for at: tale et engelsk, der nærmer sig det flydende

Læs mere

To BE i NUTID. we are vi er

To BE i NUTID. we are vi er To BE i NUTID. To be = at være. Bøjning i nutid. Ental Flertal 1.person I am jeg er we are vi er 2.person you are du er you are I (De) er 3.person he is han er they are de er she is hun er it is den/det

Læs mere

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten.

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten. Formula 1 Niveau 5. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Formula 1 handler om motorsport og har fokus på ordforråd, der handler om biler og racerløb. Eleverne skal også både lytte og læse til tekster

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget engelsk udvikle sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende engelsk nationalt og globalt i deres aktuelle og fremtidige liv.

Læs mere

Ugeplaner for engelsk i 7. kl. - 2014-2015:

Ugeplaner for engelsk i 7. kl. - 2014-2015: Ugeplaner for engelsk i 7. kl. - 2014-2015: Uge 33 Udlevering af materialer og ultrakort gennemgang af curriculum. Uge 34 London Town ( Textbook side 13 ) 24 Hours in London ( T side 14+15 ) To be i nutid

Læs mere

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Lektion 1-2 Lytte til historie Hvad gør læreren? a. Læreren indretter et hjørne af klassen til læsehjørne. Eleverne skal sidde (hvis muligt) i kreds,

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Bevægdi neor d or dkl as s er pånyemåder AfS of i ewi e s e Hans e n Mål gr uppe: 1. 3. k l as s e Undervisningsforløb 1.-3. klasse Bevæg dine ord ordklasser på nye måder Undervisningsaktiviteter til arbejdet

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

BEVÆGELSE I UNDERVISINGEN INSPIRATION TIL BEVÆGELSE I DEN FAGOPDELTE UNDERVISNING

BEVÆGELSE I UNDERVISINGEN INSPIRATION TIL BEVÆGELSE I DEN FAGOPDELTE UNDERVISNING BEVÆGELSE I UNDERVISINGEN INSPIRATION TIL BEVÆGELSE I DEN FAGOPDELTE UNDERVISNING TIL BRUG I INDSKO- LINGEN Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HÆFTETS OPBYGNING:... 4 LÆSEVEJLEDNING:... 4 GARMANNS GADE...

Læs mere

120 ords-tæppet. På sporet af ordet

120 ords-tæppet. På sporet af ordet 120 ords-tæppet På sporet af ordet I denne vejledning kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan bruge 120 ords-tæppet i arbejdet med at få automatiseret de 120 hyppige ord med afsæt i leg og

Læs mere

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb Modul 1 Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler Program for modulet 1. Introduktion - 15 min. 2. Aktivitet 1-25 min. Stjerneløb i makkerpar 3. Aktivitet 2-25 min. Farvebaner 4. Elevopgave

Læs mere

Indhold. Side 2: Staveriet Side 3: Figurmatematik Side 4: Stjerneuret Side 5: Find words Side 6: Ord-dribling Side 7: Tabelfange Side 8: Læs og regn

Indhold. Side 2: Staveriet Side 3: Figurmatematik Side 4: Stjerneuret Side 5: Find words Side 6: Ord-dribling Side 7: Tabelfange Side 8: Læs og regn Indhold Side 2: Staveriet Side 3: Figurmatematik Side 4: Stjerneuret Side 5: Find words Side 6: Ord-dribling Side 7: Tabelfange Side 8: Læs og regn 1 Staveriet Figurbanen Klassen deles i hold med 4-5 elever.

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Fælles mål for engelsk Al-Salahiyah Skolen 2010

Fælles mål for engelsk Al-Salahiyah Skolen 2010 Fælles mål for engelsk på AL SALAHIYAH SKOLEN Udarbejdet af engelsklærerne, skoleåret 2005-2006 Revideret i skoleåret 2010/2011 Indledning til fælles mål for engelsk Der er udarbejdet fælles mål for faget

Læs mere

Årsplan engelsk 3. klasse 2015-16. Da 0.-3. klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens

Årsplan engelsk 3. klasse 2015-16. Da 0.-3. klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens Årsplan engelsk 3. klasse 2015-16 Da 0.-3. klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens elever kan lære noget i engelsktimerne. Vi synger meget, leger, er kreative

Læs mere

Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat

Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat Ude/inde 2.-9. klasse matematik (kan udvikles til andre fag) Talsalat Alle deltagere står i en rundkreds med en person i midten. Alle deltagere i kredsen har en plads, enten ved et kryds på jorden, en

Læs mere

I forløbet arbejdes der med danskfagets færdigheds- og vidensmål inden for kompetenceområderne fremstilling og kommunikation.

I forløbet arbejdes der med danskfagets færdigheds- og vidensmål inden for kompetenceområderne fremstilling og kommunikation. Danskforløb 1.-2. klassetrin: Folder til nye elever på skolen Forløbet er entreprenørielt ved fokusering på, at eleverne udvikler ideer på baggrund af viden og erfaringer, og at de gennem deres handlinger

Læs mere

Pit Stop #3 Here I Am

Pit Stop #3 Here I Am Pit Stop #3 Here I Am My name is Færdigheds- og Præsentation (Fase 3) Eleven kan kort fortælle om sig selv / ord og fraser til at præsentere sig selv. Præsentation (Fase 3) Eleven kan sige goddag og fortælle,

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Hovedvægten i engelskundervisningen i 1. klasse lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges

Læs mere

Ordklasserne. Skriftlig engelsk for 9. 10. kl. Interaktivt træningsprogram og hæfte. Forlaget Sprogbøger ApS

Ordklasserne. Skriftlig engelsk for 9. 10. kl. Interaktivt træningsprogram og hæfte. Forlaget Sprogbøger ApS Ordklasserne Bogstaver er vilkårligt valgte tegn. I forskellige sprog betyder de forskellige udtale-lyd, ligesom de i det skrevne sprog kan indgå forbindelser med andre bogstaver til ord og dele af ord.

Læs mere

Adgang til Stavevejen Computerprogrammet Stavevejen 2 findes på Stavevejens hjemmeside der har adressen http://www.stavevejen.dk

Adgang til Stavevejen Computerprogrammet Stavevejen 2 findes på Stavevejens hjemmeside der har adressen http://www.stavevejen.dk Computerprogrammet Stavevejen 2 Computerprogrammet Stavevejen 2 er en integreret del af systemet Stavevejen 2. Stavevejen 2 består af et elevhæfte, en plakat, en lærervejledning og dette computerprogram.

Læs mere

Guns and Roses Brain Break

Guns and Roses Brain Break FANGET!! Formål: At prøve at fange en anden persons finger på den ene side, imens man på samme tid forsøger at undgår at ens finger bliver fanget af personen på den anden side. 1. Stå i rundkreds i mindre

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling.

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling. Fællesmål efter bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk fremlægge, referere, fortælle og dramatisere give

Læs mere

Årsplan engelsk 2. klasse 2015-16

Årsplan engelsk 2. klasse 2015-16 Årsplan engelsk 2. klasse 2015-16 Da 0.-3. klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens elever kan lære noget i engelsktimerne. Vi synger meget, leger, er kreative

Læs mere

Årsplanens udgangspunkt er fælles Mål for engelsk og de Centrale Kundskabs og Færdighedsområder for engelsk i

Årsplanens udgangspunkt er fælles Mål for engelsk og de Centrale Kundskabs og Færdighedsområder for engelsk i Årsplan i engelsk i 7 Klasse Årsplanens udgangspunkt er fælles Mål for engelsk og de Centrale Kundskabs og Færdighedsområder for engelsk i Hele året Forskellige Engelskfaglige Aktiviteter. IT Integreres

Læs mere

Årsplan for Tysk i 4.5. klasse.

Årsplan for Tysk i 4.5. klasse. Uge Emne 33 34 35 36 37 38 39 Præsentation, Farver tal. Sein haben. Spørgeordene wo,wie wer. Der, die das. Familie krop Tallene fra 1 100. Samme grammatik som forrige emne Frugt grønsager Udsagnsord i

Læs mere

Flashcard Aktivitäten und Spiele:

Flashcard Aktivitäten und Spiele: Flashcard Aktivitäten und Spiele: Flashcard Rätseln: Hæng seks flashcards på tavlen. Lav en lille beskrivelse af et af kortene, og lad børnene gætte, hvilket kort du mener. Øvelsen er god til at åbne ordene

Læs mere

Kom med ud og leg. Inspiration til leg og bevægelse ved skovbasen i Dageløkke Skov. For alle

Kom med ud og leg. Inspiration til leg og bevægelse ved skovbasen i Dageløkke Skov. For alle Kom med ud og leg Inspiration til leg og bevægelse ved skovbasen i For alle 10 på stribe - kom med ud og leg Leg er sjov for både unge og gamle. Gang i Fredensborg har samlet 10 lege og dyste, som inspirerer

Læs mere

Logo! Info til læreren

Logo! Info til læreren Logo! Info til læreren 1 Om Logo!...3 Lydfiler...3 Supplerende oplysninger...3 Interaktive opgaver...3 Ordforrådsopgaver...3 Lytteopgaver...4 Billedopgaver...4 Wörterbank...5 Trin-for-trin-vejledning:

Læs mere

Årsplan engelsk 2. klasse Da klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens

Årsplan engelsk 2. klasse Da klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens Årsplan engelsk 2. klasse 2016-17 Da 0.-3. klasse samlæses, differentieres undervisningen helt naturligt for at alle klassens elever kan lære noget i engelsktimerne. Vi synger meget, leger, er kreative

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og

Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og Årsplan for engelsk i 6. klasse 2017/2018 Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kunstskaber eleverne har lært sidste år I denne årsplan for 6. klasse skal

Læs mere

Indhold Forklaring til kortene Antal trylletricks Spillets mål Trick nr. 1: BANK PÅ BUNKEN Materiel Hemmelig forberedelse

Indhold Forklaring til kortene Antal trylletricks Spillets mål Trick nr. 1: BANK PÅ BUNKEN Materiel Hemmelig forberedelse DK Fra 8 til 99 år 1 tryllekunstner + publikum Indhold: 61 kort (et spil med 48 kort + 6 kort med bagside på begge sider + 1 kort kort + 6 tryllekort med gule pailletter) Forklaring til kortene: 4 familier

Læs mere

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin

Opgaveskyen.dk Opgavesæt nr. 1. Dansk 4. Klassetrin Opgavesæt nr. 1 Dansk 4. Klassetrin Opgave 1-5: Opgave 6-7: Opgave 8-11: Opgave 12-14: Opgave 15: Opgave 16-17: Opgave 18: Navneord Sætningsanalyse og ord Tillægsord Udsagnsord Skriv selv Dobbeltkonsonanter

Læs mere

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Eleven kan kommunikere på tysk mundtligt om nære emner i et meget enkelt og forståeligt

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

16. december (3-4år)

16. december (3-4år) 16. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at skrive. Julemanden skriver hvert år sedler til børnene med deres navne på. Opgaven til 16. december Kan du finde bogstaverne i dit navn? Prøv at skriv ovenpå

Læs mere

Klubdag. Program for klubdagen

Klubdag. Program for klubdagen Klubdag Saml spillere og forældre til en sjov dag i hallen og sæt fokus på de gode fælles oplevelser, samarbejde og klubånd. En klubdag giver mulighed for at blande spillere på tværs af køn og årgang og

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere