Rettelsesbrev nr. 1 spørgsmål fra rådgivere og svar -

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rettelsesbrev nr. 1 spørgsmål fra rådgivere og svar -"

Transkript

1 Rettelsesbrev nr. 1 spørgsmål fra rådgivere og svar - Dato: Spørgsmål fra rådgiver nr. 1 Udbudsbetingelser: 1. Under pkt. 5, Udbuddets omfang fremgår det, at der skal påregnes mindre projekttilretninger og tegningsrevisioner i anlægsperioden. Det bedes bekræftet, at dette afregnes som ekstraarbejder. Dette ikke mindst set i lyset af, at anlægsperioden for etape 2 forventes at have en tidshorisont på 4 6 år. Svar: Almindelige forekomne rettelser, pga. af projekteringsfejl og lignende skal være indkalkuleret i den faste sum. Ændringer som ikke i projekteringsfasen ville kunne forudses, f.eks. flytning af fordelingsveje, osv. vil blive afregnet som ekstraarbejder. 2. På side 9 sidste bullet i pkt. 7.1, Udelukkelse og egnethed. Burde teksten ikke ændres til at være, at udelukkelse kan ske ved ubetalt forfalden gælder over kr. i stedet for det anførte under? Svar: Udelukkelse ved ubetalt forfalden gæld over kr. er indeholdt i de obligatoriske udelukkelsesgrunde, jfr. Udbudsloven $135, stk. 3. Udelukkelse ved ubetalt forfalden gæld under kr. er en skærpelse i henhold til Udbudsloven 137 stk. 1 nr. 7, som indgår som en del af frivillige udelukkelsesgrunde, gældende for det nærværende udbud. Opgave og ydelsesbeskrivelse: 3. Vi ser, at det samlede område er opdelt i 3 etaper. Det bedes præciseret, hvilke rådgivningsydelser, der er indeholdt både for projektering og for bistand under udførelse i forbindelse med området, der er benævnt etape 3 i figur 2 på side 6. Svar: Nærværende rådgivningsudbud omhandler udelukkende Etape 1 og 2, vist på figur 2, side 5 i opgave- og ydelsesbeskrivelsen. Etape 3 er ikke en del af udbuddet. 4. Under Fællesarealer side 9 er det angivet, at der skal udarbejdes en plan for terrænregulering samt en beplantningsplan. Det bedes bekræftet, at der ikke ud over det beskrevne Odderfristed skal indgå projektering af egentligt udstyr ud over beplantning. Det bedes ligeledes bekræftet, at planen for terrænregulering kan udarbejdes ud fra en antagelse om, at den overskydende jord er ren i miljømæssig forstand. Svar: Det bekræftes at der ikke indgår egentlig udstyr ud over beplantning. Der skal dog som en del af udbudsmaterialet laves skilte- og afmærkningsplan i forbindelse med vejanlæg. Det forudsættes at overskydende jord er ren jord. 5. Under Forundersøgelser side 10 er det angivet, at der skal udføres 44 boringer. Af hensyn til en fælles forståelse af ydelsen, der ønskes udført under dette emne, vil vi bede om at få specificeret en forventet gennemsnitlig boredybde, omfang af diverse geotekniske rutineforsøg, herunder også antal af

2 eventuelle nedsivningsforsøg samt et omfang af miljøundersøgelse (jordprøver til analyse). Det bedes i den forbindelse bekræftet, at eksempelvis kemiske analyser afholdes af ordregiver. Svar: Idet Skive Kommune ikke er i besiddelse af tidligere udførte boringer i området, skal der regnes med en gennemsnitlig boredybde på 4-5 meter. For 10 stk. af boringerne forudsættes det, at der foretages nedsivningsforsøg. Som udgangspunkt skal der ikke foretages miljøundersøgelser, idet der ikke er registreret jordforurening på arealerne. Eventuelle senere tilkomne miljøundersøgelser vil derfor blive afregnet som ekstraarbejde. 6. Under Klientens ydelser er det anført, klienten bestiller belysningsprojekt for lokalplanområdet. Det ønskes bekræftet, at rådgivningen under nærværende tilbud alene omfatter at et projekt for vejbelysning indarbejdes sammen med det øvrige udbudsmateriale, principielt som for Skive Vands projekt. På tilsvarende vis ønskes det bekræftet, at der også føres el-teknisk tilsyn med udførelse af vejbelysning under klientens særskilte bestilling. Svar: Belysningsprojekt er bygherreleverance og vil ikke indgå i entreprenørudbuddet. El-teknisk tilsyn indgår ikke som en del af nærværende rådgivningsudbud. Rådgiver skal kun foranledige almindelig koordinering med bygherres leverandør, på samme niveau som for øvrige ledningsejre. 7. Det fremgår under Bestemmelser for honorering af byggeledelse og tilsyn, at honorarsatser for byggeledelse og tilsyn vil blive reguleret op med 2 % pr. år efter 1. juni Det ønskes bekræftet, at i det omfang der rekvireres ekstraarbejder også til projektering mv. vil timeraterne herfor ligeledes blive reguleret på samme vis. Svar: Ekstraarbejder reguleres tilsvarende med 2% pr. år efter 1. juni Vi har ikke fundet en tidsramme for igangsættelse af de beskrevne Optioner. Igen med baggrund i den forventeligt lange anlægsperiode ønsker vi bekræftet, at de konkrete beløb i tilbuddet også her vil blive reguleret over tid. Svar: Optioner reguleres tilsvarende med 2% pr. år efter 1. juni Spørgsmål fra rådgiver nr. 2: Geoteknik 1. Er det korrekt forstået, at rådgiveren skal indregne at skulle planlægge, gennemføre og rapportere de 44 geotekniske boringer, så prisen er inkl. udlæg til borerig? Svar: Ja. Eksisterende bygninger 2. Skal de eksisterende bygninger Kåstrupvej 9 og Næstildvej 10A fjernes og hvem skal stå for dette?

3 LAR: Svar: Fjernelse af ovennævnte bygninger er bygherreleverance. 3. I lokalplan 274, side 9 står, at grundejere skal varetage uforurenet regnvand. I opgave- og ydelsesbeskrivelsen side 8 står, at forurenet overfladevand skal ledes til kloak eller renses før udløb til fælles LAR løsning. Kan rådgiveren antage, at grundejerne selv håndterer forurenet overfladevand på egen grund enten ved tilslutning til kloak (projekteres af Skive Vand A/S) eller ved rensning, så LARsystemet skal projekteres til at håndtere en skønnet renset vandmængde fra grundene, samt overfladevand fra stam- og fordelingsveje? Svar: Forurenet overfladevand skal varetages af de enkelte grundejere. Ikke forurenet overfladevand, håndteres lokalt i lokalplanområdet, hvor muligt ved nedsivning, alternativt via åbne render og forsinkelsesbassiner. Odderfristed: 4. Står kommunen for indretningen af Odderfristedet eller skal rådgiveren komme med særlig rådgivning i forhold til beplantning og indretning af Odderfristedet? Rådgiver skal dimensionere og projektere bassinet som et forsinkelsesbassin. Der skal ikke kalkuleres med særlig rådgivning i forhold til beplantning og indretning af odderfristedet. Afsætningsdata 5. På side 15 i Opgave- og ydelsesbeskrivelsen står, at rådgiver skal levere afsætningsdata til regn- og spildevandsbrønde. Kan rådgiver antage, at Skive Vand A/S leverer afsætningsdata og ikke rådgiveren, da Skive Vand A/S projekterer anlægget? Svar: leveres af Skive Vand A/S Spørgsmål fra rådgiver nr. 3: Generelt: 1. Kan udbyder oplyse en forventet anlægsomkostning på hhv. etape 1 og 2? Svar: Nej Spørgsmål til udbudsbetingelserne: 10.2 Underkriteriet Organisation og bemanding 2. Af hensyn til at de bydende afgiver tilbud på et entydigt grundlag, bedes oplyst maksimale sideantal for organisationsplan og tilhørende beskrivelse.

4 Svar: Der sættes ikke begrænsning, det forventes dog at der kun fremsendes for opgaven relevante oplysninger til bedømmelse af underkriteriet. 3. Af hensyn til at de bydende afgiver tilbud på et entydigt grundlag, bedes oplyst maksimale sideantal på CV er Svar: Der sættes ikke begrænsning, det forventes dog at der kun fremsendes CV er for personer som tilknyttes projektet og har relevans for bedømmelse af underkriteriet Underkriteriet referencer fra sammenlignelige opgaver 4. Af hensyn til at de bydende afgiver tilbud på et entydigt grundlag, bedes oplyst maksimalt sideantal for referencer. Svar: Der bedes til bedømmelse af underkriteriet kun om at rådgiver dokumentere deltagelse i 3 sammenlignelige opgaver. Udbudsbilag C Skive Kommunes standardformular/-aftale Afsnit 5. Rådgiverens ydelser 5. Den samlede afsatte økonomiske ramme bedes oplyst Svar: kan ikke oplyses. Afsnit 7. Tidsfrister 6. Bodsterminer og bodens størrelse bedes oplyst Svar: Klienten frasiger sig bod, derfor ingen bodsterminer. Klienten har dog en klar forventning om, at rådgiver påbegynder projektering umiddelbart efter kontrakt indgåelse, og at rådgiver bestræber sig til det yderste for at overholde de terminer som fremgår af opgave- og ydelsesbeskrivelsen. Afsnit 12. Ansvar 7. Det bedes oplyst om, at kontrakten indgås med eller uden ansvarsbegrænsning. 8. Indgås kontrakten med ansvarsbegrænsning bedes den maksimale ansvarsbegrænsning oplyses. Svar: Kontrakten indgås med ansvarsbegrænsning. Rådgivers samlede ansvar kan, uanset antallet af skader ikke overstige i alt kr ,- Spørgsmål til Opgave- og ydelsesbeskrivelse: Fællesarealer 9. Der skal udarbejdes en samlet beplantningsplan for den grønne galakse. Rækker beplantningsplanen dermed udover grænserne for byggemodningens etape 1 og 2, eller stopper den ved afgrænsningen af etape 1 og 2? Svar: Beplantningsplanen skal udføres for etape 1 og 2, men vil i praksis danne grundlag for principperne i beplantningen i etape 3 også, idet den grønne galakse fortsætter nord for Næstild Bæk i etape Hvordan forholder beplantningsplanen sig til de 11 Ha øst for Brovej?

5 Svar: Beplantningsplanen skal ikke forholde sig til arealet øst for Brovej. 11. Der skal påregnes mindre terrænreguleringer, idet det forventes at overskynde jord fra byggemodningen finder genanvendelse indenfor lokalplanområdet. Forventes det at al jord fra byggemodningen skal genanvendes i området? Hvad med jord fra den kommende bebyggelse? Er den trafikale situation i området af en sådan karakter, at der forventes behov for etablering af støjvolde? Svar: Al overskydende jord forventes at kunne anvendes i lokalplanområdet. Der er ikke krav om støjvolde, men der kan i de enkelte virksomheders miljøgodkendelser være krav om inddæmning af f.eks. siloanlæg o.lign. Eventuelle krav om inddæmning, skal etableres af de enkelte virksomheder og er derfor nærværende rådgivningsudbud uvedkommende. Forundersøgelser 12. Geotekniske boringer kan forventet boredybde oplyses, således de bydende giver pris på entydigt grundlag? Svar: Idet Skive Kommune ikke er i besiddelse af tidligere udførte boringer i området, skal der regnes med en gennemsnitlig boredybde på 4-5 meter. Tidsramme 13. En samlet periode på 2½ mdr. for gennemførelse af forundersøgelser, indhentning af myndighedsgodkendelser, projektering og udarbejdelse af udbudsmateriale vurderes meget stram. Der foreligger ikke tilstrækkeligt grundlag for rådgiver til at vurdere omfanget af nødvendige myndighedsansøgninger og heraf kan det ikke vurderes om tidsplanen er realistisk. Omfang af myndighedsansøgninger bedes oplyst. Svar: Tidsplanen fastholdes som udgangspunkt, såfremt eksterne forhold, f.eks. sagsbehandlingstiden i forbindelse med myndighedsansøgninger, eller afklaring fra anden rådgiver (bygherreleverancer) medfører forsinkelser, vil en forlængelse af tidsplanen kunne komme på tale uger fra kontraktindgåelse til afholdelse af workshop med præsentation af forskellige løsningsforslag lyder umiddelbart af kort tid. Omfang af det forventede præsenterede materiale bedes defineret. Svar: Forventninger er, jfr. beskrivelsen side 16 i opgave- og ydelsesbeskrivelse, at rådgiver til workshoppen fremlægger forslag til valg af tekniske løsninger, således bygherre (projektgruppen) og rådgiver er enige om de overordnede principper i det videre projekteringsforløb. Af hensyn til sommerferie, vil det kunne accepteres at workshoppen udskydes til afholdelse uge Der er oplyst tidspunkter for entreprenørudbud, svarende til EU-udbud. Forventer udbyder at anlægsarbejdet skal sendes i EU-udbud? Svar: Nej, entreprenørudbuddet forventes udsendt som offentlig/begrænset udbud. Byggemodning Etape 2

6 16. Der står, at tidshorisonten for gennemførelse af etape 2 skal afspejles i rådgivers tilbud. Hvordan er det muligt? Der er ikke oplyst, at der skal afleveres en projektbeskrivelse, hvori rådgiveren kan beskrive dette. Svar: Entreprenørudbuddet udsendes samlet for etape 1 og 2. Dvs. at udbudsmaterialet omfatter samtlige ydelser i såvel etape 1 og 2. Tidshorisonten for hvornår entreprenøren (og dermed tilsynet) kan opstarte på etape 2, er ikke kendt, men er afhængig af hvornår området er erhvervet af Skive Kommune. Det forventes at byggemodningen i etape 2 vil være afsluttet indenfor en tidshorisont på 4-6 år. Optioner 17. Kan en præfabrikeret stitunnel forventes godkendt? Svar: Ja. Idet tunnelen går under en statsvej, skal tunnelen dog udføres i henhold til Vejdirektoratets krav til styrke, isolering, holdbarhed og dokumentation. Rådgiverens ydelser Myndighedsgodkendelser 18. Rådgiveren skal indhente de nødvendige tilladelser. Rådgiver vil gerne have oplyst hvilke myndighedsgodkendelser, som skal indhentes. Svar: Der kan blive tale om ansøgninger i forhold til udlednings- og nedsivningstilladelser i forbindelse med LAR-systemet for overfladevand. Klienten har ikke på nuværende tidspunkt kendskab til andre nødvendige myndighedsgodkendelser. Dokumentformater 19. Modelfiler i Autocad DWG, nyeste version. Må rådgiver levere DGN-filer? Svar: Nej, filer skal leveres i DWG, eller alternativt i DXF-format. 20. Dokumentformater: der ønskes lagstruktur som BIPS. Da BIPS er målrettet byggeri og ikke anlægsarbejder, ønskes anvendt DDA (Det Digitale Anlæg) som er anlægsbranchens svar på BIPS. Kan det accepteres, at der anvendes DDA lagstruktur? Svar: Ja 21. Vedr. BIPS: dækker denne formulering også udbudsmaterialet, eller kan det forventes, at der kan anvendes udbudsmaterialer svarende til Vejdirektoratets AAB-er og tilhørende paradigme? Svar: Ja 22. Det er oplyst at der skal forventes udarbejdet afsætningsdata i form af XYZ-lister. Det er rådgivers erfaring, at en 3D-model vil have større nøjagtighed, og eliminere entreprenørens behov for afsætningslister. Er det muligt for udbyder at acceptere at afsætningsdata udføres som en 3D-fil?

7 Møder Svar: Ja, så længe entreprenøren får de nødvendige data for opgavens praktiske udførelse. 23. Det ønskede antal møder er uklart for bydende. Der er angivet 10+5 møder på side 14. På side 16 er der angivet 2 x 50 timer samt en workshop. Vil udbyder venligst specificere det ønskede, således de bydende afgiver tilbud på et entydigt grundlag. Svar: de 5+10 møder på side 14 i opgave- og ydelsesbeskrivelsen UDGÅR, møderne vil, såfremt disse afholdes blive honoreret efter medgået tid som ekstraarbejde i henhold til angivne timesatser i tilbudslisten. Forventninger er, jfr. beskrivelsen side 16 i opgave- og ydelsesbeskrivelse, at rådgiver til workshoppen fremlægger forslag til valg af tekniske løsninger, således bygherre (projektgruppen) og rådgiver er enige om de overordnede principper i det videre projekteringsforløb. Af hensyn til sommerferie, vil det kunne accepteres at workshoppen udskydes til afholdelse uge 31. De 50 timer afsat til projektmøder jfr. beskrivelsen side 16 i opgave- og ydelsesbeskrivelsen, skal som beskrevet anvendes til koordinerende projektmøder i projekteringsfasen, samt til forberedelse og opfølgning på samme møder. Såfremt rådgiver i forløbet blive opmærksom på og kan dokumenterer et højere/lavere timeforbrug hertil, vil der blive reguleret i henhold til angivne timesatser i tilbudslisten. Rådgiverens ydelser i udførelsesfasen Forpligtelser overfor myndigheder 24. Rådgiveren vil gerne have oplyst, om der skal håndteres affald indenfor byggemodningsområdet og i givet fald hvilke typer affald. Svar: I entreprenørudbuddet skal der stilles krav om en affaldshåndteringsplan, således entreprenøren foretager en korrekt håndtering af eget affald. Tilbudsliste (TBL) 25. Post 1.1 Projekteringsfase 1. Hvad menes der? Svarende til Etape 1? Udbyder bedes venligst specificere. Svar: Med projekteringsfase 1 menes planlægningsfasen. Der henvises til opgave- og ydelsesbeskrivelsen, side 16 Rådgiverens ydelser i projekteringsfase planlægning. 26. Post 1.2 Projekteringsfase 2. Hvad menes der? Svarende til Etape 2? Udbyder bedes venligst specificere. Svar: Med projekteringsfase 2 menes projekterings- og udbudsfasen. Der henvises til opgave- og ydelsesbeskrivelsen, side 17 Rådgiverens ydelser i projekteringsfase 2 projektering og udbud.

8 Spørgsmål fra rådgiver nr. 4: 1. Vedr. Underkriteriet "Pris" ser det ud til at omregnings/orm/en er angivet forkert. Bør formlen ikke hedde: Point =(5 x (pris -højeste pris)) I(mindste pris - højeste pris)? Svar: Det bekræftes at der var fejl i formlen for underkriterie pris, afsnit 10.1 i udbudsbetingelserne. Den korrekte formel, som vil blive anvendt i bedømmelsen af indkomne tilbud bliver således: Point =(5 x (pris -højeste pris)) /(mindste pris - højeste pris) 2. I underkriterierne "Organisation og bemanding" samt "Referencer fra sammenlignelige opgaver" gives point fra 0-6. Gives der alene hele point eller vil der fx kunne gives halve point eller point med en decimal? Der gives kun hele points, skalaen går fra 0-5 point. 3. I tilbudslistens side 7 vedr. Byggeledelse og fagtilsyn er i teksten øverst angivet "timesatser", mens der i tabellen er angivet "enhedspris" og "stk.". Venligst præciser, hvorledes dette ønskes afregnet/prissat. Svar: Byggeledelse og fagtilsyn skal angives med én samlet enhedspris pr. møde. Enhedsprisen skal inkludere tidsforbruget til byggemødet/tilsynet, tidsforbruget til at skrive og udsende hhv. referat/tilsynsnotat, samt transportomkostning til- og fra møder. For byggemøder skal der desuden være inkluderet 1 time til opfølgning og afklaringer efter hvert byggemøde. 4. Er der tilgængelig budget/bevilling for projektet på nuværende tidspunkt? Og er et evt. budget/bevilling prioriteret på emner såsom veje, stier, ledningsarbejder, beplantning, rekreative indslag (inventar og lign.). Svar: Nej 5. Vedr. geotekniske forundersøgelser bedes bygherre specificere omfang af boringer, herunder dybder og evt. styrkeforsøg. Svar: Idet Skive Kommune ikke er i besiddelse af tidligere udførte boringer i området, skal der regnes med en gennemsnitlig boredybde på 4-5 meter. For 10 stk. af boringerne forudsættes det, at der foretages nedsivningsforsøg. Som udgangspunkt skal der ikke foretages miljøundersøgelser, idet der ikke er registreret jordforurening på arealerne. Eventuelle senere tilkomne miljøundersøgelser vil derfor blive afregnet som ekstraarbejde.

9 6. Skal det forventes at der skal udarbejdes WM-screeninger for dele af bygge- modningsprojektet i henhold til ny lov om miljøvurderinger, der indføres 16. maj 2017? Svar: Nej 7. Kan det forudsættes, at der i den midlertidige situation kan etableres regnvandsafløb med tilslutning til recipient indenfor det kommunalt ejede område? Svar: Ja, der vil kunne udledes i henhold spildevandsplanens retningslinier. 8. Skal det forventes, at der skal udarbejdes ansøgning om midlertidig udledningstilladelse for regnvand fra etape l samt efterfølgende endelig ansøgning om udledningstilladelse for etape 1 og 2? Svar: Ja 9. Skal det forventes at der skal ansøges om zonetilladelse til evt. midlertidige bassinanlæg? Svar: Nej 10. Kan det forudsættes, at der i forbindelse med opgradering af Kåstrupvej og etablering af rundkørsel kan bibeholdes den samme afvanding fra vejarealet? Svar: Idet Kåstrupvej breddeudvides skal der i forbindelse med projektet påregnes etablering af nye vejgrøfter, eller alternativt etableres vejbrønde til separat regnvandsledning. 11. Er det korrekt forstået, at "beskidt regnvand" på privat grund skal håndteres af grundejeren? Svar: Ja

Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med:

Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med: Tilbudsliste (TBL) Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med: Byggemodning Erhvervsparken GreenLab Skive Kommune 01-04-2017 Indhold Tilbudsliste... 3 Rådgivning og projektledelse... 5 Byggeledelse

Læs mere

Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med:

Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med: Opgave- og ydelsesbeskrivelse Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med: Byggemodning Erhvervsparken GreenLab Skive Kommune 07-04-2017 Indhold Projektbeskrivelse... 3 Projektafgrænsning... 5 Udformning

Læs mere

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse

Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Dato 18-03-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Rettelsesbrev nr. 1 Rådgivning - Separatkloakering Ugerløse Bygherre har følgende ændringer til udbudsmaterialet: Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk

Læs mere

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter 1 Parterne 1.1 Undertegnede Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade 443 4760 Vordingborg repræsenteret

Læs mere

- Ny færgeterminal Aarhus Havn

- Ny færgeterminal Aarhus Havn Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C. www.bisgaardejsing.dk CVR 37875538 Til potientielle ansøgere Den 20. januar 2017 - Ny færgeterminal Aarhus Havn Spørgsmål svar. Revideret 20. januar 2017 I prækvalifikationsperioden

Læs mere

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler.

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler. Bygningsstyrelsen Løngangstræde 21 1468 København K Att. Mads Falbe-Hansen rammeudbud@ses.dk mfh@ses.dk Danske Arkitektvirksomheder Kristen Bernikowsgade 6, 3. sal 1105 København K Tlf. 32 83 05 00 Fax

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.:

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Udsendelse nr. 1 til de bydende Svendborg Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet.

Udsendelse nr. 1 til de bydende Svendborg Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet. Udsendelse nr. 1 til de bydende Side 1 af 5 Udsendelse nr. 1 til de bydende har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet. I det følgende ses spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar Spørgsmål 1: Tilbudsliste

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Kap. 6. Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning side 1 af 6 April 2006 Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Formularen

Læs mere

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning)

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Marts 2019 AFTALE om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren Bilag 2 - Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren AlmenNet, Studeistrædet

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 11/16249 7244 3652 Hans-Carl Nielsen h UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING BESTEMMELSER

Læs mere

- Ansøgning om myndighedstilladelser f.eks. udledningstilladelse, landzonetilladelse, byggetilladelse mv.

- Ansøgning om myndighedstilladelser f.eks. udledningstilladelse, landzonetilladelse, byggetilladelse mv. Bilag 2 Dato 13-02-2014 Sagsnr. 3117 Sagsbeh als Ydelsesbeskrivelse rådgiverudbud Ugerløse Rådgiverydelse for separering af deloplandene UG01, UG02, UG08, UG09, UG12 og UG14 i Ugerløse, samt kapacitetsberegning

Læs mere

Annonceringsmateriale

Annonceringsmateriale Juni 2013 Sagsnr. 035514-0002 psj/abd/afj Annonceringsmateriale Udbud af byggeforretningsførerydelse i forbindelse med om- og tilbygning af Plejecentret Birgittehjemmet 2/7 1. Generelle udbudsbetingelser

Læs mere

Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). UDKAST Aftale om teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med Kulkransporet Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Læs mere

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 6. Godkendelse: Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen vedrørende separatkloakering af ejendomme i den fælleskloakerede del af K-område 3.0.20 i Klarup inden den 31. december 2019.

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK)

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK) Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.: 18019 Infrastrukturprojekt

Læs mere

Underskreven tilbudsgiver - herefter kaldet rådgiveren - tilbyder at udføre Totalrådgivning af Vestre Fjordpark, Aalborg.

Underskreven tilbudsgiver - herefter kaldet rådgiveren - tilbyder at udføre Totalrådgivning af Vestre Fjordpark, Aalborg. 28-04-2014 Bilag C til Tilbudsgrundlag (TG) Totalrådgivning Vestre Fjordpark Tilbudsliste 1. Generelt Underskreven tilbudsgiver - herefter kaldet rådgiveren - tilbyder at udføre Totalrådgivning af Vestre

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

NY GENBRUGSPLADS I PANDRUP Udbud af rådgivning. Tilbudsliste (TBL)

NY GENBRUGSPLADS I PANDRUP Udbud af rådgivning. Tilbudsliste (TBL) NY GENBRUGSPLADS I PANDRUP Udbud af rådgivning Tilbudsliste (TBL) B Y G H E R R E Jammerbugt Kommune Teknik og Forsyningsafdelingen Toftevej 43 9440 Aabybro Undertegnede rådgiver tilbyder herved at udføre

Læs mere

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER INDLEDNING Denne vejledning er tænkt som en hjælp for bygherre og dennes rådgiver i byggemodningsprojekter. Den beskriver proceduren og hvem, der forestår de enkelte

Læs mere

Allerødruten Konkurrencebetingelser

Allerødruten Konkurrencebetingelser 1 Generel information... 2 1.1 Overordnet tidsplan... 2 1.2 Udbyder... 3 1.3 Tilbudsgivere... 3 2 Udbudsform... 3 3 Udbudsmateriale... 3 4 Regler for afgivelse af tilbud... 4 5 Ydelsesbeskrivelse... 4

Læs mere

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER INDLEDNING Denne vejledning er tænkt som en hjælp for bygherre og dennes rådgiver i byggemodningsprojekter. Den beskriver proceduren og hvem, der forestår de enkelte

Læs mere

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012 Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser Notatet Afgrænsning af rådgiverydelser kan i en udfyldt stand

Læs mere

1 Aftale om teknisk rådgivning og bistand

1 Aftale om teknisk rådgivning og bistand SPØRGSMÅL TIL UDBUDSMATERIALET TITEL DATO 14. juni 2019 TIL Odense Kommune - Sunde Skoler Indeklima 2019 Odense Kommune ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG)

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG) Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG) 1 Indhold 1 Orientering 1.1 Udbuddet 1.2 Klient 1.3 Rammeaftale 1.4 Tilbudsgrundlag 1.5 Opgavens overdragelse 2

Læs mere

Generelle bestemmelser REFER-CDR. Teknisk rådgivning og bistand.

Generelle bestemmelser REFER-CDR. Teknisk rådgivning og bistand. REFER-CDR. Teknisk rådgivning og bistand. Region Midtjylland 15. Maj 2017 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Organisering... 5 3. Rammeaftalerne... 6 3.1. Generelt... 6 3.2. Miniudbud... 6 3.3.

Læs mere

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE 1.1 Undertegnede, Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter i det følgende kaldet bygherren, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren,

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.>

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE: 1052.R05 RÅDGIVNING VEJ OG

Læs mere

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND I forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) 1. Parterne 1.1 Undertegnede Slagelse Kommune Center for Kommunale Ejendomme

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS. Dato 10. juli 2014 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon 7244 3743 Dokument 14/07245-2 Side 1/1 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED

Læs mere

Vi har den modtaget følgende spørgsmål: i rundkørslen mindre dynamiske.

Vi har den modtaget følgende spørgsmål: i rundkørslen mindre dynamiske. Til de bydende ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg RETTELSESBLAD NR. 3 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014, RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 29.06.2015

Læs mere

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker Til de bydende Dato 3. oktober 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/10839-27 Side 1/7 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 04 AD-DV.R001 Rammeaftale

Læs mere

1. Baggrund for aftale om projektering og udførelse af fælles byggemodning.

1. Baggrund for aftale om projektering og udførelse af fælles byggemodning. Aftale om projektering og udførelse af fælles byggemodning mv. af arealer omfattet af lokalplan 3-3-106 Boliger og offentlige formål, Ferskenvej, Hasseris Mellem underskrevne Aalborg Kommune By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018 Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Indholdsfortegnelse 1 Udbudsform... 3 2 Prækvalifikation... 3 2.1 Ansøgningens indhold... 3 2.2 Spørgsmål... 4 2.3 Udvælgelse...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

Møllerboligen ved Dybbøl Mølle Totalrådgivning

Møllerboligen ved Dybbøl Mølle Totalrådgivning Møllerboligen ved Dybbøl Mølle Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse relateret til FRI, PLR og Danske Ark s ydelsesbeskrivelser (Bilag A til totalrådgivningsaftale) 1 1 Afgrænsning af rådgiverydelser Rådgivernes

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2 FANØ KOMMUNE Address BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD 1 Introduktion 1 2 Byggemodning 1 2.1 Byggemodningsproces 2 3 Planproces 2 3.1 Forslag til optimeret tidsplan / planproces 3 3.2

Læs mere

Udbud af landinspektørydelser

Udbud af landinspektørydelser Udbud af landinspektørydelser Spørgsmål stillet den 2. februar 2017 Spørgsmål vedr. udbudsbetingelser: Af udbudsbetingelsernes pkt. 6.4 fremgår det, at som mindstekrav kræves, at ansøger opfylder kravene

Læs mere

Udbud af maskinel fejning og brøndtømning i Køge Kommune. Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG)

Udbud af maskinel fejning og brøndtømning i Køge Kommune. Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) i Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Tilbudsliste (TBL) Undertegnede tilbyder at udføre de med entreprisen forbundne arbejder på det grundlag, som er angivet i udbudsmaterialet med

Læs mere

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse Vordingborg Kommune Side 1 af 5 Almindelige bestemmelser Denne SBV er supplerende, særlige betingelser til "Almindelige betingelser for teknisk rådgivning og bistand, ABR 89". Alle dokumenter i nærværende

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden Rammeaftale mellem X Forsyning og (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden 2017 2018 (Måned) (År) Udgivelsesdato: 15. September 2016 Paradigma for kontrakt Side

Læs mere

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Eva Tolstrup Ziegler etz@vd.dk ANNONCERING - HUSFOTOGRAF 1. ORIENTERING Nærværende annoncering gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning

Læs mere

NORDDJURS KOMMUNE AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. har indgået nedenstående aftale om totalrådgivning.

NORDDJURS KOMMUNE AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. har indgået nedenstående aftale om totalrådgivning. AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1 Parterne 1.1 Undertegnede Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa i det følgende kaldet klienten, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren, har indgået

Læs mere

Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse om totalrådgivning til renoveringen af afdeling Morbærhaven under Albertslund Ungdomsboliger

Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse om totalrådgivning til renoveringen af afdeling Morbærhaven under Albertslund Ungdomsboliger Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse om totalrådgivning til renoveringen af afdeling Morbærhaven under Albertslund Ungdomsboliger 2012-2014. Totalrådgivningen skal udføres i henhold til denne ydelsesbeskrivelse

Læs mere

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 4/2010 FORSLAG Maj 2010 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg E3, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Bilag til totalrådgivningskontrakt Etablering af sundhedshus i Skærbæk 3. september 2012 YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALRÅDGIVNING

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration Satellitten, 12 boliger ved Holmegårdsvej i Ringkøbing 27. september 2013 Udbudsbrev, Totalrådgivning i offentlig udbud uden prækvalifikation. Ringkøbing Skjern Kommune inviterer Dem herved til at byde

Læs mere

LINDØ port of ODENSE Brinksikring

LINDØ port of ODENSE Brinksikring Munkebo d. 02.11.2017 Udbudsbrev LINDØ port of ODENSE Brinksikring 2017-2018 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1 GENERELT 3 1.1 Indledning 3 1.2 Udbudsform 3 1.3 Ordregiver og bygherre

Læs mere

Dvs. konklusionen er, at A får tildelt Vejle Fjord og B får tildelt Vestfyn, da denne kombination giver den højeste, vægtede sum af pointtal.

Dvs. konklusionen er, at A får tildelt Vejle Fjord og B får tildelt Vestfyn, da denne kombination giver den højeste, vægtede sum af pointtal. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. august 2014 14/08340-9 Leif Hald Pedersen lhp@vd.dk 7244 3606 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud PLA-PA.R001 og PLA-PA.R002 Ny bane

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 K E N D E L S E Elindco Byggefirma A/S (advokat Ole Bernt Hasling, Roskilde) mod Universitets-

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte

Læs mere

Vederlag. Sekretariat vedrørende energimærkningsordningen for bygninger. Kontraktbilag 8

Vederlag. Sekretariat vedrørende energimærkningsordningen for bygninger. Kontraktbilag 8 Vederlag Sekretariat vedrørende energimærkningsordningen for bygninger. Kontraktbilag 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål med dokumentet... 3 1.2 Dokumentets opbygning... 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 20. januar

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen Tilbudsbetingelser for CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen 1 1. ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen udbyder hermed opgaven CSR i små

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Formularen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, ABR 89. Aftaleformularen er

Læs mere

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY STORSTRØMSBRO DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14. september 2013 13/16532- Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE OFFSHORE GEOTEKNIK I FORBINDELSE MED PROJEKTERING AF NY

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedennævnte udbud

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedennævnte udbud DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. september 2013 13/12943-11 Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedennævnte udbud 93200.R01 STORSTRØMSBROEN,

Læs mere

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål: Svar: Er det muligt at få tilsendt Ja. Kontakt VAB på mail og vi 1 skabeloner(bilag 1-4) i word-format? fremsender det.

Læs mere

Annoncering af udbud. Flytning af bohave m.m. Prækvalifikation

Annoncering af udbud. Flytning af bohave m.m. Prækvalifikation Annoncering af udbud Flytning af bohave m.m. Prækvalifikation Flytning af bohave, opmagasinering og rengøring i forbindelse med genhusning af beboere i Tranemosegaard afdeling T13 v/ BO-VEST som følge

Læs mere

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning 15. maj 2017 REFER EU Projekt med 25 fjernvarmeselskaber Region Midtjylland, Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg BISGAARD EJSING Aps Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C Region Midtjylland

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER APRIL 2014 1 af 6 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Der skal afgives tilbud på den vedlagte tilbudsliste (TBL). På tilbudslisten

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning

Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning Aftale om rådgivning og bistand PLA-PA.R003 Geoteknisk rådgivning 89800 Jernbanebro over Vejle Fjord Oktober 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 27. februar 2014 Byggeri og energieffektivitet Rev. 4., 12. og

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1.

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1. Vilkår for tilbudsafgivelse Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune Bilag 1. Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning/generelle forhold... 3 1.1 Udbud... 3 1.2 Udbuddets gennemførelse... 3 1.3 Kontraktindgåelse...

Læs mere

Skema til afgrænsning af rådgiverydelser

Skema til afgrænsning af rådgiverydelser Danske Arkitektvirksomheder Vesterbrogade 1E, 2. sal 1620 København V Tlf 3283 0500 Fax 3283 0730 FRI Foreningen af Rådgivende Ingeniører Vesterbrogade 1E, 3. sal Postboks 367 1504 København V Tlf. 3525

Læs mere

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita

DANVA. TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013. Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen. Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita DANVA TEMADAG SEPARERING 12. Marts 2013 Før separering Hvad gør vi i projekteringsfasen Gødstrup Hospital visualisering: CuraVita Præsentation 2 Johnny Kristensen Kontorleder og Projektleder Grontmij A/S

Læs mere

TAARNBYHUSE NYBYG, RENOVERING OG FORBEDRINGER

TAARNBYHUSE NYBYG, RENOVERING OG FORBEDRINGER Dato: 23. oktober 2013 J. nr.: 102794 TAARNBYHUSE NYBYG, RENOVERING OG FORBEDRINGER Rettelsesblad 03 til udbudsbetingelser af 24. september 2013 Spørgsmål 1: Hvordan hænger 1.4 og 3.2 sammen? I 1.4 anføres,

Læs mere

Opgave- og ydelsesbeskrivelse. Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Udvidelse af Fur havn

Opgave- og ydelsesbeskrivelse. Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Udvidelse af Fur havn Opgave- og ydelsesbeskrivelse Offentligt udbud af totalrådgivning i forbindelse med: Udvidelse af Fur havn Skive Kommune 08-05-2014 Indhold Projektbeskrivelse... 3 Udformning af havneudvidelse... 4 Anlæg

Læs mere

Der henvises til vedlagte notat af 23. juni 2014 om dokumentationsindsatsen under strategien Civilsamfundet bygger bro.

Der henvises til vedlagte notat af 23. juni 2014 om dokumentationsindsatsen under strategien Civilsamfundet bygger bro. Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon: 33 92 93 00

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. juli 2013 13/13849 Anne Mette Sommer anso@vd.dk 7244 2239 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND. ANL-UDB.R003 VEJARKITEKTUR, LANDSKAB OG BEPLANTNING SAP OPGAVENR.

Læs mere

Hillerød Spildevand A/S. Hillerød Centralrenseanlæg. Blæserentreprise

Hillerød Spildevand A/S. Hillerød Centralrenseanlæg. Blæserentreprise Hillerød Spildevand A/S Hillerød Centralrenseanlæg Blæserentreprise Tilbudsliste Juli 2012 Bygherre: Hillerød Spildevand A/S Kirsebær Alle 15 3400 Hillerød Rådgiver: Fuglebækvej 1 A 2770 Kastrup Telefon

Læs mere

STITUNNEL VED AGERSKOV UNGDOMSSKOLE INDHOLD. 1 Generelt Ordregivende myndighed Baggrund for udbuddet 2 1.

STITUNNEL VED AGERSKOV UNGDOMSSKOLE INDHOLD. 1 Generelt Ordregivende myndighed Baggrund for udbuddet 2 1. TØNDER KOMMUNE STITUNNEL VED AGERSKOV UNGDOMSSKOLE ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk UDBUDSVILKÅR INDHOLD 1 Generelt 2 1.1 Ordregivende myndighed

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbudsmateriale dokument nr.2. Centralt affaldssug, Sundmolen. Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise

Spørgsmål/svar til udbudsmateriale dokument nr.2. Centralt affaldssug, Sundmolen. Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise Spørgsmål/svar til udbudsmateriale dokument nr.2 Centralt affaldssug, Sundmolen Etablering af et samlet terminalanlæg i totalentreprise 20. maj 2016 1. Indledning Nedenstående spørgsmål er modtaget i forbindelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

1. Generelt Nærværende bilag udgør ordregivers opgavebeskrivelse. Bilaget udgør efter tilbudsafgivelse bilag 2 til kontrakten.

1. Generelt Nærværende bilag udgør ordregivers opgavebeskrivelse. Bilaget udgør efter tilbudsafgivelse bilag 2 til kontrakten. Bilag 2 Ordregivers opgavebeskrivelse 1. Generelt Nærværende bilag udgør ordregivers opgavebeskrivelse. Bilaget udgør efter tilbudsafgivelse bilag 2 til kontrakten. 2. Om selve anlægsprojektet Der skal

Læs mere

Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV

Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Til De bydende Dokumenttype Tilbudsbrev Dato Marts 2015 Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Projekt Nyt Varmesystem BIOFOS, Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Revision 01 Dato Marts 2015 Udarbejdet

Læs mere

AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Dato 25. januar 2017 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/14990-2 Side 1/6 2017 2020. SAP OPGAVENR. 1. Parterne Mellem

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse Udbud og tildeling Indholdsfortegnelse Dato: Marts 2018 UDBUD OG TILDELING Indholdsfortegnelse Side 1 ORIENTERING...1 1.1 VINTERTJENESTE RUTENUMMEREREDE VEJE...1 1.2 VINTERTJENESTE - KOMMUNEVEJE...1 1.3

Læs mere

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Den 14-06-2016 Aftaleformular Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3

Læs mere

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om?

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om? SPØRGSMÅL/SVAR Svardato Spørgsmål Tirsdag den 13. februar 2018 Spørgsmål 1-3 Torsdag den 15. februar 2018 Spørgsmål 4 Fredag den 23. februar 2018 Spørgsmål 5-7 Mandag den 26. februar 2018 Spørgsmål 8-9

Læs mere

Tønder Forsyning A/S. Tønder renseanlæg. Slamafvandingsbygning

Tønder Forsyning A/S. Tønder renseanlæg. Slamafvandingsbygning Tønder Forsyning A/S Tønder renseanlæg Slamafvandingsbygning Tilbudsliste for Bygge- og anlægsentreprise Juni 2012 Bygherre: Tønder Forsyning A/S Rådgiver: Ferskvandscentret Stationsvej 5 Vejlsøvej 23

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2012-2016 Campus Køge Februar 2015 Resumé Ændret belastning af recipienter og renseanlæg Indledning Plangrundlag Lovgivning Lokalplan Miljøvurdering Spildevandsplanen Status

Læs mere

Partnering i Favrskov. Brunchmøde den 17. september 2013 Aarhus Vand

Partnering i Favrskov. Brunchmøde den 17. september 2013 Aarhus Vand Partnering i Favrskov Brunchmøde den 17. september 2013 Aarhus Vand Favrskov Forsyning Favrskov Spildevand Ledningsnettet Fakta om ledningsnettet i Favrskov 827 km. ledning - heraf 173 km. fællesledninger

Læs mere