Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde"

Transkript

1 Hovedbestyrelsen Journalnr januar 2016 SEJ/dc Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde januar 2016 på Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat. 2. Status på flygtningesituationen. 3. Ansættelse af politipensionister, blandt andet i forbindelse med flygtningesituationen. 4. Personalesituationen, herunder status på afvikling af tilgodehavende ferie/særlige feriedage. 5. Rigspolitiets udmelding om tvangsudbetaling af AF-timer. 6. Udmøntning af Flerårsaftalen. 7. Koncept i forbindelse med 2-dages hovedbestyrelsesmøder i forbundshuset. 8. Henvendelse fra Fyns Politiforening vedr. særligt kontingent og klubstruktur. 9. Henvendelse fra Fyns Politiforening vedr. MSI-research. 10. Arbejdstidsudvalgets analyse af gældende arbejdstidsaftale Projektrapport Arbejdstid analyse af arbejdstidsaftalen. 11. Meddelelser. Ad 1: Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat. Forbundsformand Claus Oxfeldt bød Hovedbestyrelsen velkommen til ordinært hovedbestyrelsesmøde, og rettede i den forbindelse en særlig velkomst til foreningsformand Absalon Áargarð (Færøernes Politiforening) og Finn Jeppesen (Grønlands Politiforening). Der forelå afbud fra Annette Nielsen (Københavns Politiforening), hvorfor Finn Agerholm deltog som suppleant. Yderligere forelå der afbud fra Michael 1.

2 Mortensen (Bornholms Politiforening), hvorfor Nicolai Bebe Jensen deltog som suppleant. Begge suppleanter blev ligeledes budt særlig velkommen. ---oo0oo--- Underskrift af referat fra: Ordinært hovedbestyrelsesmøde af november oo0oo--- Referat fra ordinært hovedbestyrelsesmøde 16. december 2015 (videokonference) til godkendelse. Ingen indsigelser modtaget. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde d. 16. december 2015 godkendtes uden bemærkninger. Ad 2: Status på flygtningesituationen (J.nr.: ). Forbundsformand Claus Oxfeldt orienterede om status på flygtningesituationen og forløbet efter d. 4. januar 2016, hvor den midlertidige grænsekontrol ved den grønne og den blå grænse mod Tyskland blev etableret. Forbundssekretær Flemming Olsen redegjorde om situationen og orienterede fra de daglige status-møder med Rigspolitiet og det kan konstateres at flere konkrete, logistiske forhold er således efter forbundets ønske blevet rettet op. Senest er der truffet beslutning om ændring af den planlagte tjeneste i 7/7-modellen således, at skiftet kommer til at ske om mandagen. Dette er sket efter massivt ønske fra flere politikredse og et stort antal kolleger. Ændringen indebærer også planmæssige fordele i forhold tjenesteplanlægning i øvrigt samt afvikling af restferie og planlægning af sommerferien. Ligeledes har den forventede, meget langvarige politimæssige indsats set i forhold til øvrige større politimæssige indsatser i kredsene og den tryghedsskabende indsats i København været drøftet. Hovedbestyrelsen drøftede de særlige, logistiske udfordringer for de involverede kolleger i forhold til indkvartering, bespisning, velfærd m.v. Hovedbestyrelsen fandt det 2.

3 således hensigtsmæssigt, at Informationsafdelingen udsender information om situationen og arbejdsgiverens muligheder inden for tjenesterejsereglerne. Hovedbestyrelsen drøftede i øvrigt forløbet af den tryghedsskabende indsats i København i snart 1 år og i forhold til afgivelser, erfaringer om sikkerheds- og arbejdsmiljømæssige forhold, kompetence- og kommunikationsforhold m.v. Ad 3: Ansættelse af politipensionister blandt andet i forbindelse med flygtningesituationen (J.nr.: ). Ansættelse af pensionister i forbindelse med flygtningesituationen. På given foranledning og i forhold til ovennævnte situation drøftedes udmeldinger fra flere politikere om genansættelse af pensionister i forbindelse med flygtningesituationen. Forhandlingsudvalget kunne ikke umiddelbart og af flere grunde anbefale, at pensionerede kolleger genansættes til varetagelse af opgaven. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for forhandlingsudvalgets drøftelser, idet det indstilles, at Hovedbestyrelsen ikke kan anbefale, at pensionerede kolleger genansættes til varetagelse af opgaven analog den tidligere reservebetjentordning. Hovedbestyrelsen havde en grundig drøftelse af forholdet, herunder særligt den stigende interesse for på lokalt plan at indgå individuelle kontrakter med pensionerede kolleger. Hovedbestyrelsen tilsluttede sig således forhandlingsudvalgets indstilling, og kan ikke anbefale, at pensionerede kolleger genansættes til varetagelse af politiopgaver, medmindre dette sker ved genansættelse som polititjenestemand. Ad 4: Personalesituationen, herunder status på afvikling af tilgodehavende ferie/- særlige feriedage. Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen orienterede om den øjeblikkelige personalesituation med baggrund i nøgletal for tilgodehavende frihed m.v. med udgangen af november I forhold til den pressede personalesituation er der således en udfordring med lokalt at lave afviklingsplaner for kollegerne for tilgodehavende ferie/-særlige feriefridage og tilgodehavende frihed generelt. Hovedbestyrelsen tog efter en drøftelse den givne orientering til efterretning. 3.

4 Ad 5: Rigspolitiets udmelding om tvangsudbetaling af AF-timer. Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen redegjorde for situationen efter Rigspolitiets beslutning d. 4. december 2015 om at udbetale alle betalbare afspadseringstimer til polititjenestemænd, idet status stort set er i overensstemmelse med drøftelserne fra hovedbestyrelsesmødet d. 16. december Hovedbestyrelsen tog efter en drøftelse den givne status til efterretning. Ad 6: Udmøntning af Flerårsaftalen. Forbundsformand Claus Oxfeldt redegjorde for drøftelser med Rigspolitichefen om status på udmøntning af Flerårsaftalen, idet der var aftalt møde i koncernledelsen d. 26. januar 2016, hvor der vil blive givet nærmere information. Det foreligger dog allerede oplyst, at der vil blive etableret et særskilt flerårsaftale-sekretariat. Opmærksomheden blev ligeledes henledt på Politiets virksomhedsstrategi 2016 og Mål- og resultatplan 2016, som primo januar 2016 er udsendt fra Justitsministeriet og Rigspolitiet. Umiddelbart har forbundet ikke været inddraget i udarbejdelsen af disse, men har bemærket og anerkender, at strategierne overordnet er tilfredsstillende, ligesom det er positivt, at strategierne er noget mere forenklede. Særligt beslutningen om at fjerne måltal på færdselsområdet er tilfredsstillende, ligesom Justitsministerens udtalelse om, at disse måltal fremadrettet skal tænkes om og gøres smartere er tilfredsstillende. Hovedbestyrelsen tog efter en drøftelse den givne status til efterretning. Ad 7: Koncept i forbindelse med 2-dages hovedbestyrelsesmøder i forbundshuset (J.nr.: ). Uddrag af referat fra FU-møde 5. januar 2016: "Afholdelse af 2-dages hovedbestyrelsesmøder i forbundshuset. I tilknytning til de i 2016 aftalte 2-dages hovedbestyrelsesmøder i forbundshuset havde forhandlingsudvalget en drøftelse af overnatning for Hovedbestyrelsens medlemmer. Forhandlingsudvalget anbefaler således fortsat, at deltagere, der er bosiddende i og tæt på København, overnatter i hjemmet, hvilket bringes til drøftelse på hovedbestyrelsesmødet d " 4.

5 Forbundsformand Claus Oxfeldt redegjorde for konceptet i forbindelse med 2- dages hovedbestyrelsesmøder i forbundshuset i forhold til overnatningsmuligheder for Hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen tog konceptet til efterretning, idet det samtidig forventes, at hovedbestyrelsesmedlemmer bosiddende i det Storkøbenhavnske område overnatter i hjemmet. Ad 8: Henvendelse fra Fyns Politiforening vedr. særligt kontingent og klubstruktur. (J.nr.: ). Hovedbestyrelsesmedlem Steffen Daugaard (Fyns Politiforening) ønskede på given foranledning en nærmere orientering om sagen vedrørende reduceret kontingent for enkelte medlemmer i en særlig afdeling. Næstformand Claus Hartmann redegjorde for et afholdt møde d. 9. december 2015 med medlemmerne i den særlige afdeling, hvorunder forhold vedrørende kontingent og klubstruktur blev drøftet med udgangspunkt i Hovedbestyrelsens beslutning på mødet d november Hovedbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 9: Henvendelse fra Fyns Politiforening vedr. MSI-research (J.nr.: ). Hovedbestyrelsesmedlem Steffen Daugaard (Fyns Politiforening) indledte kort drøftelserne, idet han redegjorde for foreningens ønske om at blive inddraget i processen i forhold til det endelige udkast til spørgeskema. Næstformand Claus Hartmann redegjorde i tilknytning til det igangsatte arbejde med en medlemstilfredshedsundersøgelse 2016 via MSI-research om det udarbejdede udkast til spørgeskema, som var udsendt til Hovedbestyrelsen. Det fremlagte udkast er således bearbejdet i forhandlingsudvalget, ligesom det er drøftet med repræsentanter fra MSI-research i forhold til den videnskabelige undersøgelsesmetode. Undersøgelsen har til formål at sikre input til Politiforbundets langsigtede udviklingsproces samt at sikre mulighed for, at forbundet kan prioritere sine indsatser, og at forbundet herigennem kan sikre fortsat høj organiseringsgrad. 5.

6 Sekretariatschef Stig Bertelsen orienterede i forhold til selve undersøgelsens afvikling om, at der var opstået nogle tekniske udfordringer, hvorfor selve igangsættelse af medlemsundersøgelsen eventuelt udskydes. Hovedbestyrelsen gennemgik grundigt det udsendte, endelige udkast til spørgeskema, og godkendte med de fremkomne bemærkninger spørgeskemaet. Hovedbestyrelsen afventer med stor interesse det videre forløb. Ad 10: Orientering fra forbundet interne arbejdsgruppe om arbejdstid. (J.nr.: ). Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen redegjorde grundigt for den af det nedsatte ad hoc arbejdstidsudvalg udarbejdede projektrapport, hvori man har foretaget en gennemarbejdet analyse af en række forskellige spørgsmål vedrørende arbejdstid, alt med henblik på fastlæggelse af den fremtidige strategi på arbejdstidsområdet. Udvalget fremkommer ikke med direkte anbefalinger, men har via projektarbejdet konstateret enkelte uhensigtsmæssigheder. Udvalget indstiller således, at Hovedbestyrelsen på et efterfølgende møde træffer beslutning i forhold til en nærmere vurdering i forhold til den fremtidige politik og strategi. Hovedbestyrelsesmedlemmerne Kaj Rasmussen, Peter Jørgensen og Carsten Weber redegjorde herefter grundigt med udgangspunkt i konkrete tjenesteplaner om analysens resultater. Hovedbestyrelsen fandt projektrapporten meget velgennemarbejdet og kvalificeret, idet den giver et godt overblik, som Hovedbestyrelsen nu har mulighed for at drøfte lokalt og herefter på et efterfølgende, fysisk møde træffe endelig beslutning i forhold til det fremadrettede arbejde. Ad 11: Meddelelser: a. Vejledning om socialt kapitel i staten. Forbundsformand Claus Oxfeldt redegjorde kort for den via Moderniseringsstyrelsen og Centralorganisationernes Fælles Udvalg i december 2015 udsendte Vejledning om socialt kapitel i Staten, idet den tages op til drøftelse i Rigspolitichefens 6.

7 Centrale Samarbejdsudvalg (CSU) særligt i forhold til at afsøge mulighederne for ændrede arbejdsvilkår for medarbejdere, der er kommet til skade eller på anden vis ikke kan passe en fuldtidsstilling. Forholdet følges tæt set i forhold til den af Rigspolitiet udsendte rundskrivelse vedrørende screening af medarbejdere. Hovedbestyrelsen drøftede grundigt den fremsendte vejledning set i forhold til politiets personalepolitik. b. Ny aftale om udsendte i Internationale missioner. Næstformand Claus Hartmann redegjorde i tilknytning til de kolleger, der udsendes i internationale missioner om, at der d. 15. januar 2016 mellem Rigspolitiet og Politiforbundet er indgået Aftale om vilkår for polititjenestemænd, der er udsendt af Rigspolitiet til udlandet med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende opgaver. Aftalen regulerer således de langstrakte forhandlinger i forhold til etablering af et skattefrit udetillægslignende tillæg, som sikrer kollegerne en mærkbar lønfremgang på bundlinjen med virkning fra d. 1. januar Aftalen regulerer ligeledes en endelig afklaring i forhold til den såkaldte ferie-sag, hvor udsendte i en periode ikke optjente dansk ferie, men hvor det nu sikres, at alle udsendte delvist optjener dansk ferie. Yderligere blev der kort orienteret om et møde d. 7. januar 2016 med repræsentanter fra Politiområdet om de internationale missioner, herunder i forhold til rekruttering, nye missioner, nye tiltag relateret til psykologisk screening m.v. c. Befordringsgodtgørelse 2016 herunder nye, elektroniske afregningsblanketter. Økonomichef Steen Vedsted Sørensen orienterede i tilknytning til befordringsgodtgørelse i 2016 og de via SKAT opdaterede takster om situationen og en harmonisering og præcisering af reglerne. Samtidig er der udarbejdet en ny, elektronisk rejseafregningsbilag, som inden for den kommende tid vil kunne hentes på forbundets hjemmeside. Samtidig gives medlemmer, der deltager i TR-kurser, mulighed for at modtage befordringsgodtgørelse efter den lave sats for skattefri befordringsgodtgørelse. I så fald vil befordringsgodtgørelsen dog være underlagt beskatning. Hovedbestyrelsen tog efter en drøftelse orienteringen til efterretning. d. Lønteknisk udvalg 1. møde d. 25. januar Forbundsformand Claus Oxfeldt redegjorde kort om det 1. møde d. 25. januar 2016 i løntekniske udvalg, hvor det blandt andet blev besluttet at afholde en temadrøftelse til hovedbestyrelsesmødet d april

8 e. Møde med Rigsadvokaten. Næstformand Claus Hartmann redegjorde i tilknytning til mødet med Rigsadvokaten d. 14. januar 2016 om, at blandt andet følgende var til drøftelse.. - Rigsadvokatens prioriteringer og strategier, fx økonomisk kriminalitet. - Regler for udrykningskørsel, hvor der efter forbundets opfattelse er behov for en revision af udrykningsbekendtgørelsen. - Chikane mod politifolk. - Modsatrettede interesser i forhold til at repræsentere mere end én kollega i sager, hvori er iværksat undersøgelse af flere kolleger. - Grænsekontrolsituationen i forhold til eventuel indsættelse af personale fra Forsvaret. Sekretariatschef Stig Bertelsen redegjorde nærmere for tiltalepraksis i forhold til udrykningsbekendtgørelsen, og at Rigspolitiet netop har udsendt en ny kundgørelse med redaktionelle ændringer, og at der fortsat i Rigspolitiet pågår et arbejde med henblik på en revision. f. Procedure for godkendelse af kontrakter i forbindelse med studiekredsafslutningerne Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen henledte i tilknytning til de lokale kontrakter med indkvarteringssted i forbindelse med de lokale studiekredsafslutninger opmærksomheden på kravet om, at disse skal indsendes til sekretariatschef Stig Bertelsen med henblik på godkendelse i forhold til afbestillingsvilkår. g. Betydning af lønregulering og privatlønsværn i staten pr. 1. april 2016 Forbundsformand Claus Oxfeldt redegjorde kort i tilknytning til CFU-forliget fra OK15 om, at der fra Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) er modtaget meddelelse om, at reguleringsordningen er suspenderet d. 1. april 2016, og at der således ikke sker udmøntning fra reguleringsordningen. Der er ingen negativ udmøntning fra privatlønsværnet pr. d. 1. april 2016, idet den opgjorte statslige lønudvikling er lavere end den opgjorte lønudvikling for den private sektor (0,65 %). Den aftalte stigning på 0,80 % pr. d. 1. april 2016 fastholdes således. h. Medlemsundersøgelsen via MSI-research. Som under pkt

9 i. Ansættelsesproces for ansættelse af ny faglig medarbejder Sekretariatschef Stig Bertelsen redegjorde nærmere for det udsendte notat vedrørende ansættelsesprocessen for ansættelse af ny, faglig medarbejder i Politiforbundets sekretariat. Hovedbestyrelsen tog efter en drøftelse af sammensætningen af ansættelsesudvalget, hvori et medlem af Hovedbestyrelsen skal indgå, orienteringen til efterretning. j. Nationalt koncept for rekruttering af førledere Næstformand Claus Hartmann redegjorde kort for baggrunden for punktet. Forbundssekretær Poul-Erik Olsen orienterede om det nationale koncept for rekruttering af førledere, herunder i forhold til ansøgning, indhentelse af referencer, personlighedstest, interview samt indstilling af kandidater. Politiforbundet har ved udarbejdelsen af konceptet udtrykt stor tilfredshed med det nye koncept. Samtidig blev der udtrykt forventning om, at det nye koncept ikke ville medføre ændring i forhold til inddragelsen af personalerepræsentanter lokalt. På baggrund af enkelte henvendelser kan det imidlertid konstateres, at der tilsyneladende er betydelige forskelle i, hvorledes den lokale inddragelse sker. Der er med Koncern-HR aftalt et evalueringsmøde af konceptet, og hvor forbundet vil søge problemet løst. Hovedbestyrelsen havde en drøftelse af forholdet, og fandt det meget uhensigtsmæssigt, at de lokale politiforeninger ikke i fuldt omfang inddrages, idet det findes væsentligt at politiforeningerne inddrages i forhold til, at alle kendte oplysninger om førlederens forhold og egnethed inddrages. Hovedbestyrelsen vil således fremsende erfaringerne hermed til næstformanden senest d. 11. februar De lokale indberetninger vil herefter indgå i evaluering af konceptet. k. Status på Lederforeningen Næstformand Claus Hartmann henledte opmærksomheden på, at der med virkning fra 1. januar 2016 var sket medlemsoverførsel af chargerede kolleger til Politilederforeningen. Han henledte derfor opmærksomheden på, at man i politiforeningerne bør tilpasse vedtægterne, såfremt medlemsoverførslen giver anledning her til. l. Status på politiets nye basisuddannelse Forbundssekretær Poul-Erik Olsen orienterede i tilknytning til politiets nye basisuddannelse kontra professionsbacheloruddannelsen om, at det endelige antal tilkendegivelser fra eleverne er blevet opgjort. 72 af Politiskolens ca. 700 elever har således ønsket at skifte deres nuværende bacheloruddannelse ud med den nye, 2-årige basisuddannelse, som starter til februar. 21 studerende fra modul 1, som startede i 9.

10 oktober 2015, har ønsket at overgå til den nye basisuddannelse, mens de resterende elever fra ansættelsesholdet har valgt at fastholde deres 3-årige uddannelse. De øvrige 51 elever, som har ønsket at komme over på den ny uddannelse, kommer fra modul 2 5. Dette relativt beskedne antal elever betyder, at det ikke vil være muligt at etablere særlige klasser og herved imødekomme ønsket om at blive overført på den nye uddannelse. I stedet vil der være mulighed for at følge den hidtidige uddannelse, dog således at man kan afstå fra at gennemføre det afsluttende bachelorprojekt. m. FTF`s s fagpolitiske talentuddannelse Forbundsformand Claus Oxfeldt henledte opmærksomheden på FTF's fagpolitiske talentuddannelse 2016, idet FTF har henledt forbundets opmærksomhed herpå. Uddannelsen forløber med start primo marts til ultimo september 2016, og der var oprindelig tilmeldingsfrist d. 18. januar 2016, men FTF har udvidet denne. n. FTF undersøgelse af arbejdsmiljøarbejdet Forhandlingsudvalgsmedlem Niels Hedeager orienterede om den i regi af FTF iværksatte undersøgelse af arbejdsmiljøarbejdet. I den forbindelse henledte han opmærksomheden på, at det til undersøgelsen udarbejdede spørgeskema udsendes direkte til arbejdsmiljørepræsentanterne, der vil modtage skemaet primo februar o. Politiforbundets feriehusprogram. Økonomichef Steen Vedsted Sørensen orienterede i tilknytning til Politiforbundets feriehusprogram og forbundets campinghytte i Douce Quiétude Feriecenter i Sydfrankrig har firmaet Newborne Solferie, der stod for administration m.v. af hytten, netop oplyst, at de ikke har mulighed for at udleje hytten fra d. 1. januar 2016, idet det franske feriecentret har opsagt aftalen med firmaet. Disse campinghytter vil således blive udtaget i forhold til lodtrækning d. 16. februar 2016 om forbundets feriehuse for sommeren Hovedbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Forbundsformand Claus Oxfeldt afsluttede herefter mødet og varslede det næste hovedbestyrelsesmøde (videokonference) til afholdelse d. 10. februar For referat Poul-Erik Olsen Claus Redder Madsen 10.

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00688 2. marts 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 26. februar 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V DAGSORDEN:

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00041 3. februar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 5. februar 2015 kl. 0930 1200 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00863 4. november 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 31. oktober 2013 kl. 0930 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 10. februar 2016 kl. 0930 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes. 2. Flygtningesituationen

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00410 27. juni 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00303 21. maj 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00066 30. april 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 23. april 2015 kl. 0900 på Comwell Middelfart DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl. torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference)

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl. torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference) Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl Ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01095 20. januar 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 16. januar 2014 kl. 0930 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00064 24. februar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 27. februar 2015 kl. 1200 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00139 22. april 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 24. april 2014 kl. 1000-1200 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00698 7. oktober 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 9. oktober 2014 kl. 1000 i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde lørdag den 20. juni 2015 kl. 1000 på Marienlyst, Helsingør DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00700 19. november 2014 HB/mk Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 25. - 26. november 2014 på Hotel Tønderhus DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00691 24. maj 2016 SEJ/dl

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00691 24. maj 2016 SEJ/dl Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00691 24. maj 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 12. maj 2016 (mødet afbrudt) og fredag den 20. maj 2016 (mødet genoptaget) Politiforbundet,

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2012-00972 17. januar 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 9. januar 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. april 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. april 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00690 14. april 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. april 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 25. januar 2016 til ordinært møde tirsdag 19. januar 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Steen Devantier, Michael Vinther Nielsen, Oluf Brandt, Jens Sørensen. Stig Borberg, Torben Thilsted, Flemming Jørgensen, Birgitte Johansen (pkt.

Steen Devantier, Michael Vinther Nielsen, Oluf Brandt, Jens Sørensen. Stig Borberg, Torben Thilsted, Flemming Jørgensen, Birgitte Johansen (pkt. Godkendt referat Emne Bestyrelsesmøde i Ledergruppen Dato 10. februar 2010 Tilstede: Afbud: Fra sekretariatet: Steen Devantier, Michael Vinther Nielsen, Oluf Brandt, Jens Sørensen Thor Jensen Stig Borberg,

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00259 23. april 2013 CRM Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag d. 17. april 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00140 27. maj 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 23. maj 2014 kl. 1000-1600 i Forbundshuset Mødet blev indledt med 2 temadrøftelser: De nye

Læs mere

Ændringsforslag DSU s love

Ændringsforslag DSU s love sforslag DSU s love DSU s 41. kongres sforslag nr. 1 Side 5, linje 39 Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. ændres til: Distriktsledelserne

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00699 3. november 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 6. november 2014 kl. 0930-1200 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01112 6. august 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 12. - 13. august 2014 på Comwell Sorø DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat. 2.

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft.

Overenskomstresultatet skal nu til urafstemning blandt medlemmerne, før det endeligt er godkendt og kan træde i kraft. Kære medlem Finansministeren og de faglige organisationer i staten (CFU) er blevet enige om et overenskomstresultat for de næste tre år. I pjecen her kan du læse om resultatet. Overenskomstresultatet skal

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Dagsorden/sreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Afbud Knud Gether 12. Godkendelse af dagsorden. 13.

Læs mere

Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne

Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne 18. oktober 2007 KREDSRÅDET Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne Repræsentanter fra Bornholms Politi: Politidirektør Peter Møller Nielsen Chefanklager

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Overenskomst- og aftaleforhandlingerne

Overenskomst- og aftaleforhandlingerne Overenskomst- og aftaleforhandlingerne i 2015 Debatoplæg På GL s repræsentantskabsmøde den 30. april 2014 skal GL beslutte, hvilke krav der skal stilles ved overenskomstforhandlingerne i begyndelsen af

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01111 1. april 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 19 og 20. marts 2014 på Comwell Middelfart DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 25. juni 2014.

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 25. juni 2014. Politiets Sprogforbund, H.C. Andersens Boulevard 38, 3. th. 1553 København V. Telefon 45 15 20 88. Telefax 33 14 81 15. E-mail: mail@politiets-sprogforbund.dk * www.politiets-sprogforbund.dk Referat Den

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om beslutningsgrundlaget for et eventuelt køb af nye kampfly Juni 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Dato 15.4.2013 Sagsbehandler Pind/Frans Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Indledning Energi og offshore branchen er vigtigt vækstområde i Esbjerg Kommune, Region

Læs mere

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen Vedrørende: HovedMED Dato: 23. januar 2015, kl. 9-11 Sted: Sollentuna 2 og 3 Referat RÅDHUSET Deltagere: Dagsorden Ledelsesrepræsentanter: Helle Adelborg (deltog ikke i pkt. 4), Nich Bendtsen (deltog i

Læs mere

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE Velkommen til KS første lønstatistik for studerende Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer: er

Læs mere

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder

21.01.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Regulativ om afsked af tjenestemænd på grund af helbredsbetinget utjenstdygtighed eller alder 2007 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. UANSØGT AFSKED SOM FØLGE

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01116 20. januar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 15. januar 2015 kl. 1000 1530 i Forbundshuset Mødet blev indledt med en temadrøftelse: Klaus

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Koordinationsudvalget

Koordinationsudvalget Koordinationsudvalget Torsdag den 22.09.05 kl. 13.30-15.30 i mødelokale 3 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Udviklingen i antallet af og udgifterne til kommunalt forsørgede, herunder fleksjob

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00017 7. marts 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 26. februar 2014 kl. 1000 i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Den administrative styregruppe

Den administrative styregruppe Page 1 of 7 Referat Den administrative styregruppe Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 20. januar 2005 13:00 Sæby Rådhus, Kommunaldirektørens kontor Mødet starter med en let frokost. Kommunikationsgruppen

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat

Punkt 1, bilag 1. Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00. Emne: Referat Punkt 1, bilag 1 Udvalg: PASS Dato: Onsdag den 14. maj 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Hovedbestyrelsen. Ad pkt. 1 Mødet åbnes. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset

Hovedbestyrelsen. Ad pkt. 1 Mødet åbnes. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset Hovedbestyrelsen Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset med følgende DAGSORDEN 1. Mødet åbnes 2. Godkendelse af referat 3. Hoved- og Centralorganisationsforhold

Læs mere

4A. Nye offentlige overenskomster

4A. Nye offentlige overenskomster 4A. Nye offentlige overenskomster OK11 Nyt kapitel I løbet af februar 2011 blev der indgået nye 2-årige overenskomster på det offentlige område for perioden 1. april 2011 til 31. marts 2013. De offentlige

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat Juni 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 24. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin

Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Undersøgelse i henhold til Stýrisskipanarlógin 38, stk. 2, af administrationen af sagen om Eysturoyartunnilin Spørgsmål til Rune B. Róin i relation til det faktiske hændelsesforløb for perioden mandag

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer

Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Det Lokale Beskæftigelsesråd LBR referat Møde 3. december 2007 kl. 14:00 i Jobcenter Struer Afbud fra: Grethe Riksted, Iben Kollemorten, Martin Munkebo og Bo Hansen Pkt. Tekst Side 95 Meddelelser 1 96

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION ANSØGNINGSSKEMA TIL PULJEN:. 1. Generelle oplysninger Ansøgers navn og institution (kommune, AF, virksomhed, forening mv.): SE-nummer/CVR/CPR: Adresse:

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00306 2. juli 2013 Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag d. 26. juni 2013 kl. 1000 i forbundshuset. DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes m.v. 2. Forslag til projektorganisering

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr oktober 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr oktober 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00283 22. oktober 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 8. oktober 2015 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 2. -3. MAJ 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 2. -3. MAJ 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 2. -3. MAJ 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 23. marts 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 FTF-kampagne,

Læs mere