Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde"

Transkript

1 Hovedbestyrelsen Journalnr april 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 23. april 2015 kl på Comwell Middelfart DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referater. 2. Politiforbundets (sommer) HB-møde den juni Politiforbundets gavepolitik. 4. Arbejdsmiljø på baggrund af de massive afgivelser til København og 12 timers tjeneste i kredsene. 5. Begrebet feriehindring/udskudt ferie og omlægning. 6. Vejledning om brug af multimedier. 7. Status på forhandlingerne om en revideret aftale om fridøgnsbank. 8. Meddelelser. Ad 1: Mødet åbnes - herunder godkendelse af referater. Forbundsformand Claus Oxfeldt bød hovedbestyrelsen velkommen til ordinært hovedbestyrelsesmøde, og rettede i den forbindelse en særlig velkomst til foreningsformand Absalon Áargarð (Færøernes Politiforening) og Finn Jeppesen (Grønlands Politiforening), der som gæster var inviteret til at overvære hovedbestyrelsesmødet. Med hovedbestyrelsens accept var der enighed om, at dagsordenens emner med relation til terror-anslaget i København februar 2015 og den igangværende politiindsats i relation hertil samlet ville blive behandlet under dagsordenens pkt. 4, herunder: Arbejdsmiljø på baggrund af de massive afgivelser til København og 12 timers tjeneste i kredsene. Begrebet feriehindring/udskudt ferie og omlægning. 36.

2 Temadrøftelse om politiet under og efter d februar Evaluering af indsatsen under og efter terror-anslaget d februar Den planlagte politiindsats i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Referat fra ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde 11. marts 2015 (Videokonference) til godkendelse. Indsigelse fra Københavns Politiforening til "Ad 2: Ekstraordinært repræsentantskabsmøde i CO10": Københavns Politiforening havde behandlet aftaleresultatet på et lokalt bestyrelsesmøde og kunne på det foreliggende grundlag ikke anbefale et ja til resultatet. KP accepterede efter drøftelsen i HB den flertalsbeslutning, der blev truffet. Forbundsformand Claus Oxfeldt udtrykte forundring over den indkomne indsigelse, da det netop på det ekstraordinære møde blev præciseret, at man ikke skulle tage stilling til selve aftaleresultatet, men at det som aftalt skete i forbindelse med hovedbestyrelsesmødet marts Fra Københavns Politiforening fastholdt man uanset ovenstående den fremsendte indsigelse. Referat fra hovedbestyrelsesmøde marts 2015 til godkendelse. Der var ikke modtaget indsigelser til referatet. Referat af ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde 11. marts 2015 blev godkendt med tilføjelse af den fra Københavns Politiforening fremsendte indsigelse. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde marts 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Ad 2: Politiforbundets (sommer) HB-møde den juni 2015 (j.nr ). Indstillingsnotat er vedhæftet. Forbundssekretær Svend-Erik Jakobsen orienterede om berammelse og afvikling af det ordinære hovedbestyrelsesmøde i weekenden juni 2015, og hvortil var fremkommet ønske om muligheden for eventuel deltagelse af ægtefælle/samlever i arrangementet. Der ville i så fald alene være tale om en merudgift i forhold til forplejning. Hovedbestyrelsen traf beslutning om, at der gives mulighed for at medbringe ægtefælle/samlever til arrangementet, og at Politiforbundet i så fald afholder udgiften til forplejning i forbindelse med deltagelsen. 37.

3 Ad 3: Politiforbundets gavepolitik (j.nr ). 2 bilag er vedhæftet. Forbundsformand Claus Oxfeldt oplyste, at der i tilknytning til forbundets revision af administrative praksis m.v. var fundet behov for en revision og formalisering af Politiforbundets gavepolitik i forbindelse med mærkedage. På den baggrund forelå der indstilling om at lade en arbejdsgruppe udarbejde et oplæg til drøftelse og beslutning i hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen traf beslutning om at lade en arbejdsgruppe med deltagelse af næstformand Claus Hartmann, sekretariatschef Stig Bertelsen og hovedbestyrelsesmedlem Mogens Heggelund udarbejde et oplæg til drøftelse og beslutning i hovedbestyrelsen. Ad 4: Arbejdsmiljø på baggrund af de massive afgivelser til København og 12 timers tjeneste i kredsene (j.nr ). Kaj Rasmussen, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforenings skrivelse til Justitsminister Mette Frederiksen er vedhæftet. Som nævnt ovenfor var der i hovedbestyrelsen enighed om, at dagsordenens emner med relation til terror-anslaget i København februar 2015 og den igangværende politiindsats i relation hertil samlet ville blive behandlet under dagsordenens pkt. 4, herunder: 1. Arbejdsmiljø på baggrund af de massive afgivelser til København og 12 timers tjeneste i kredsene. 2. Begrebet feriehindring/udskudt ferie og omlægning. 3. Temadrøftelse om politiet under og efter d februar Evaluering af indsatsen under og efter terror-anslaget d februar Den planlagte politiindsats i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Ad 4, litra 1 Arbejdsmiljø på baggrund af massive afgivelser til København og 12 timers tjeneste i kredsene. Hovedbestyrelsesmedlem Kaj Rasmussen (Sydsjælland og Lolland-Falster) redegjorde for situationen i politikredsen, der på grund af de massive afgivelser til politioperationen i København og de afledte konsekvenser heraf i forhold til politikredsens almindelige daglige drift udsætter personalet for en utålelig arbejdsbelastning. Til konkretisering af problemerne nævnte han bl.a. de planlagte 12 timers tjenester i København, transporttid i forbindelse hermed, ligesom det har været nødvendigt at overgå til 12 timers tjenester i weekenden (fredag, lørdag og søndag) i politikredsens 38.

4 daglige beredskab. Samtidig sker der i øjeblikket en massiv ophobning af sager, der ikke behandles. Hovedbestyrelsens medlemmer, der repræsenterer afgivne politikredse i det østlige Danmark kunne supplere med oplysning om, at man også der oplever en endog meget presset situation. Særligt i København havde man oplevet en nærmest eksplosiv udvikling i sygefraværet. Herudover var iværksat initiativer med henblik på at aktivere stillinger til operativ tjeneste. Disse ledigblevne stillinger er fremadrettet tænkt besat med medarbejdere fra andre personalegrupper. Hovedbestyrelsen fandt den øjeblikkelige situation helt urimelig, specielt da økonomiske hensyn synes at vejere tungere end naturlige personalemæssige hensyn, ligesom der ikke ledelsesmæssigt synes at være en erkendelse af situationens alvor. Ad 4, litra 2 Begrebet feriehindring/udskudt ferie og omlægning. Hovedbestyrelsesmedlem Kaj Rasmussen (Sydsjælland og Lolland-Falster) udtrykte både forundring og harme over anvendelsen af begrebet feriehindring som begrundelse for muligheden for udskudt/overført ferie. Forhold, der er dækket af begrebet feriehindring har som udgangspunkt baggrund i årsager hos medarbejderen, men pludselig anvendes begrebet i årsager, der entydigt har baggrund i årsager hos arbejdsgiveren. Da der sædvanligvis ydes medarbejderen kompensation ved udskydelse af ferie, når dette sker af driftsmæssige hensyn, burde Rigspolitiet i den aktuelle situation have påtaget sig ansvaret men altså i stedet valgt en på flere måder tvivlsom administration. Hovedbestyrelsen havde en grundig drøftelse af problematikken, og selvom man naturligvis var bevidst om, at proceduren havde baggrund i en fortolkning fra Styrelsen for Beskæftigelse og Rekruttering, fandt man, at den valgte fremgangsmåde havde karakter af ansvarsfraskrivelse. Ad 4, litra 3 Temadrøftelse om politiet under og efter d februar Forbundsformand Claus Oxfeldt henledte opmærksomheden på den i regi af hovedbestyrelsen planlagte temadrøftelse om politiet under og efter terror-anslaget den februar Temadrøftelsen sker i forlængelse af drøftelsen på det seneste hovedbestyrelsesmøde med fokus på de læringspunkter, der kan uddrages af de forhold og problemfelter, der via politiforeningerne og enkeltmedlemmer er tilgået Politiforbundet, fx spørgsmål vedrørende udrustning, uddannelse, arbejdstilrettelæggelse, personalesituationen, arbejdsmiljø og anvendelse af andre medarbejdergrupper til traditionelle politiopgaver m.m. 39.

5 Der vil i regi af Forhandlingsudvalget blive udarbejdet nærmere program for temadrøftelsen, hvor der allerede nu er truffet aftale med Rigspolitiet om en status i forhold til spørgsmålet om politiets skudsikre veste. Forud for temadrøftelsen vil der i samarbejde mellem politiforeningerne i de afgivne politikredse i det østlige Danmark blive udarbejdet en særlig evaluering af de problemfelter, som de massive afgivelser har givet anledning til. (Efter hovedbestyrelsesmødet er temadrøftelsen berammet til afholdelse tirsdag den 5. maj 2015 i København) Ad 4, litra 4 Evaluering af indsatsen under og efter terror-anslaget d februar Forbundsformand Claus Oxfeldt orienterede om, at Rigspolitiet den 7. april 2015 havde kontaktet ham med en invitation til deltagelse i møde den 9. april 2015 i en såkaldt referencegruppe i tilknytning til udarbejdelsen af den redegørelse, som det efter politisk beslutning var blevet Rigspolitiet pålagt at udarbejde, og som angiveligt skal indgå som grundlag for de nødvendige politiske beslutninger. Der forelå på daværende tidspunkt ingen dagsorden for mødet, som derfor måtte antages at være et møde af teknisk afklarende karakter. På den baggrund var forbundet repræsenteret ved forbundssekretærerne Flemming Olsen og Poul-Erik Olsen. Herudover var en repræsentant fra Københavns Politiforening indbudt, og herfra deltog politiforeningens formand, Michael Bergmann Møller. Hovedbestyrelsesmedlem Michael Bergmann Møller (København)samt forbundssekretærerne Flemming Olsen og Poul-Erik Olsen orienterede fra mødet i referencegruppen, og hvori yderligere deltog repræsentanter fra Rigspolitiets projektgruppe, der har ansvaret for den praktiske udfærdigelse af redegørelsen, samt repræsentanter fra ledelsen i Københavns Politi. Umiddelbart forud for mødet var udsendt en dagsorden, hvori kort var redegjort for, at mødets formål var at udfinde læringspunkter og god praksis. Mødet blev indledt med en præsentation af det kommissorie, som lå til grund for redegørelsen, der er opdelt i 3 hovedområder: - En historisk gennemgang af trusselssituationen i og omkring Danmark efter terror-anslaget i Norge 22. juli 2011 og frem til i dag. - En gennemgang af politiets indsats under og efter terror-anslaget i København februar En redegørelse om myndighedernes håndtering af den formodede gerningsmand til drab og drabsforsøg ved Krudttønden og den jødiske synagoge i København i tilknytning til terror-anslaget. 40.

6 Referencegruppen behandlede alene emner i tilknytning til den politimæssige indsats, og herunder alene som ovenfor nævnt i relation til at udfinde læringspunkter og god praksis. Af hensyn til det tidspres, hvorunder redegørelsen skulle udarbejdes ville der alene blive afholdt dette ene møde af 2 timers varighed med repræsentanter fra Politiforbundet og Københavns Politiforening, hvilket også var blevet præciseret over for Forbundsformanden, inden mødets afholdelse. Det var forventningen, at redegørelsen i sin endelige udformning ville udmønte en række strategiske anbefalinger på konkrete indsatsområder i forhold til de læringspunkter, som redegørelsen ville afdække. Mødet blev gennemført både konstruktivt og kompetent og de givne input blev modtaget meget positivt. Alligevel fandtes der anledning til at præcisere, at deltagelsen i dette ene referencegruppemøde på ingen måde imødekom de forventninger, som man i Politiforbundet berettiget har til inddragelse i en samlet evaluering og efterfølgende drøftelse af de nødvendige initiativer, som evalueringen giver anledning til. Ad 4, litra 5 Den planlagte politiindsats i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Forbundssekretær Flemming Olsen orienterede i tilknytning til ovenstående emner med direkte tilknytning til terror-anslaget om den igangværende planlagte politiindsats i forbindelse med Folkemødet på Bornholm i dagene juni Trusselsniveauet for dette arrangement vil indebære endog meget betydelige afgivelser til Bornholms Politi, og dermed også presse politiet på landsplan yderligere samlet set. Hovedbestyrelsens samlede drøftelse efterlod et klart billede af et helt urimeligt pres på det politiuddannede personale, der efterspørger mulighed for at holde fri/ferie, efterspørger tidssvarende og tilstrækkeligt udstyr samt uddannelse. Et billede af betydelige nedprioriteringer og ophobning af de almindelige politiopgaver opgaver som i sagens natur skal udføres på et senere tidspunkt med et betydeligt arbejdspres til følge. Hovedbestyrelsen fandt det derfor afgørende nødvendigt, at der straks indkaldes til ekstraordinært møde i CSU med henblik på en redegørelse af hvilke tiltag, som agtes sat i værk her og nu med henblik på at afhjælpe den aktuelle situation med hensyn til ressourcer, sikkerhed, arbejdsmiljøet generelt og hvilke tiltag, som vil blive iværksat i et lidt længere perspektiv. Ad 5: Begrebet feriehindring/udskudt ferie og omlægning (j.nr ). Kaj Rasmussen, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politiforenings skrivelse til kolleger (offentliggjort på POLNET) vedr. feriehindring er vedhæftet. Emnet er behandlet under dagsordenens punkt 4, hvortil henvises. 41.

7 Ad 6: Vejledning om brug af multimedier (j.nr ). Rigspolitiets vejledning om forventninger til medarbejderne i politiet i forbindelse med udlevering af multimedier er vedhæftet. Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Olsen (Rigspolitiet) orienterede om, at der efter drøftelse med Koncern HR var enighed om, at vejledningen tilføres følgende tekst; Det er ikke hensigten med udlevering af multimedier at gribe ind i din fritid og dit privatliv. Der bør derfor generelt være opmærksomhed på ikke at foretage unødvendige henvendelser uden for arbejdstid. Såfremt hovedbestyrelsen kunne tilslutte sig dette forslag, ville der ikke være behov for yderligere drøftelse af vejledningen. Hovedbestyrelsen tilsluttede sig teksten og fandt på den baggrund ikke behov for en personalepolitisk drøftelse af spørgsmålet. Hovedbestyrelsen opfordrede samtidig til, at vejledningens overskrift ændres til; Rigspolitiets vejledning om forventning til ansatte i politiet i forbindelse med udlevering af multimedier (mobiltelefoner, tablets mv. Ad 7: Status på forhandlingerne om en revideret aftale om fridøgnsbank (j.nr ). Uddrag af referat fra FU-møde 17. februar 2015: "Fridøgnsbanken drøftelse d med Rigspolitiet. I tilknytning til drøftelserne med Rigspolitiet om ajourføring af aftalen om Fridøgnsbanken blev der orienteret om, at det 1. udkast til ny aftale er modtaget og til drøftelse ved næste møde med Rigspolitiet d Særligt spørgsmålet om optjeningsperioden er således til drøftelse. Taget til efterretning." Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen (Vestegnen) orienterede om status på drøftelserne om ajourføring af aftalen om Fridøgnsbanken. Der var indkaldt til møde den 29. april 2015, og det var forventningen, at man her kunne afslutte drøftelserne. Ændringerne vil få betydning i forhold til den fremadrettede administration af aftalerne. Der er i øjeblikket indgået individuelle aftaler, hvori der gennemsnitligt er opsparet 380 timer. Set over de seneste 3 år har opsparet frihed til seniorformål været nogenlunde konstant, mens opsparing til personlige formål ved afvikling er blevet reduceret med mere end timer. Baggrunden herfor er angiveligt, at 7 politikredse har suspenderet muligheden for yderligere opsparing, hvorfor der i øjeblikket alene afvikles. Med baggrund i en gennemgang af de krav, der gensidigt er blevet rejst i tilknytning til drøftelserne, blev der givet mandat til indgåelse af en ny aftale. 42.

8 Ad 8: Meddelelser. Temadrøftelse om politiet under og efter d februar 2015 (j.nr ). Emnet er behandlet under dagsordenens punkt 4, hvortil henvises. Evaluering af indsatsen under og efter terror-anslaget d februar 2015 (j.nr ). Emnet er behandlet under dagsordenens punkt 4, hvortil henvises. Status på ny flerårsaftale (j.nr ). Forbundsformand Claus Oxfeldt orienterede fra møde med Rigspolitiet vedrørende det forberedende arbejde frem mod en ny flerårsaftale med virkning fra 1. januar Den særlige følgegruppe forventes at afholde møde hver 6. uge, så der sker en løbende tæt opfølgning på processen. På initiativ af Finansministeriet er der med inddragelse af konsulentfirmaerne McKinsey og Struensee iværksat en række undersøgelser i forhold til beredskab, efterforskning, borgerrettede processer, administration samt ITunderstøttelse og leverancemodeller. Det er Rigspolitiets vurdering, at disse undersøgelser ikke vil indebære krav om yderligere effektiviseringer. Status på rådighedstjeneste for kollegaer på ukontrollabel tjeneste i forbindelse med etableringen af den eksekutive strategi (j.nr ). Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen (Vestegnen) orienterede kort fra møde med Koncern HR med henblik på indgåelse af eventuel aftale til imødekommelse af det behov for særskilt honorering, der er aktualiseret ved implementeringen af den eksekutive strategi. Der var tale om et indledende møde, hvor der var lejlighed til at udveksle mere overordnede synspunkter. Det videre forløb vil herefter være, at Koncern HR vender tilbage med et oplæg til drøftelse. Nærmere følger. Status på sager vedrørende udrykningskørsel. Sekretariatschef Stig Bertelsen orienterede kort om status i forhold til sager vedrørende udrykningskørsel, og hvor en række sager om hastighedsovertrædelser i specielt civile patruljekøretøjer efterlader indtryk af en meget uensartet retstilstand og uensartede rammer for det skøn, der kan udvises i forhold til at foretage udrykningskørsel. Rigspolitiet er tilsyneladende også opmærksomme på, at der kan være et problem, hvorfor der nu er aftalt møde med Rigsadvokaten med henblik på en nærmere afklaring. I tilknytning til ovenstående blev det oplyst, at man i enkelte politikredse har forsøgt sig med lokale vejledninger, men da disse i al væsentlighed alene er opregning af regelsættet, giver disse angiveligt velmente vejledninger ingen afklaring. 43.

9 Organisationsaftale for overenskomstansat personale i Politiet under Politiforbundets forhandlingsområde. Forbundssekretær Poul-Erik Olsen orienterede om, at der nu var indgået organisationsaftale for de civile køreprøvesagkyndige i politiet. Aftalen er udformet som en organisationsaftale for overenskomst ansat personale i Politiet under Politiforbundets forhandlingsområde. Aftalen vedrører indtil videre daktyloskopiteknikere og civile køreprøvesagkyndige. Den underskrevne aftale og nærmere information om aftalen vil snarest blive udsendt til politiforeningerne. Evaluering af Den uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Olsen (Rigspolitiet) erindrede hovedbestyrelsen om den forestående evaluering af DUP en, og at man i den forbindelse ønskede indsendelse af egnede sager, der kan indgå i evalueringen. Han orienterede endvidere om, at der er udarbejdet en henvendelse til Justitsministeriet med henblik på en afklaring af rammerne for den iværksatte evaluering, herunder Politiforbundets inddragelse i arbejdet. Ferievilkår for politistuderende. Forbundssekretær Poul-Erik Olsen orienterede om de igangværende drøftelser med Koncern HR om de fremadrettede vilkår og administration af ferieoptjening og afvikling. Der er mellem Koncern HR og Politiforbundet enighed om nogle overordnede principper, hvorefter Rigspolitiet vil kunne tvangsplacere maksimalt 20 feriedage i forbindelse med afvikling af ferie under skolemodulerne, når Politiskolen har lukkedage. Denne administration følger optjeningsprincipperne i den nuværende ferielov/ferieaftale. I forhold til opretning af det bagudrettede er der mellem Koncern HR og Politiforbundet aftalt møde 29. april 2015, hvor der vil blive aftalt principper for opgørelse af eventuel tilgodehavende feriedage og særlige feriedage samt eventuel kompensation for afholdte feriedage, hvor der er foretaget lønfradrag. Når principperne er fastlagt, vil der fra Koncern HR blive udarbejdet information til HR-partnerne i politikredsene, ligesom der vil blive udsendt information til de modulstuderende, der er omfattet af genopretningen. Den planlagte politiindsats i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Emnet er behandlet under dagsordenens punkt 4, hvortil henvises. 44.

10 Ændring af den kollektive ulykkesforsikring (Popermo) for de tjenestemandsansatte kontorfunktionærer. Forhandlingsudvalgsmedlem Jørgen Jensen (Vestegnen) henledte opmærksomheden på, at Popermo har opsagt den hidtil gældende aftale om ulykkesforsikring for de tjenestemandsansatte kontorfunktionærer. De pågældende medlemmer (forsikringstagere) er tilskrevet herom. Såfremt de pågældende intet foretager sig, vil der automatisk sker overførsel til en ny individuel forsikring. Opmærksomheden blev samtidig henledt på, at de tjenestemandsansatte kontorfunktionærer fortsat har mulighed for at blive omfattet af den kollektive aftale, der gælder for polititjenestemænd. Forbundsformand Claus Oxfeldt afsluttede herefter mødet og varslede det næste hovedbestyrelsesmøde til afholdelse den 21. maj 2015 i Politiforbundet. For referat Poul-Erik Olsen 45.

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00041 3. februar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 5. februar 2015 kl. 0930 1200 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00303 21. maj 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00688 2. marts 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 26. februar 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V DAGSORDEN:

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00687 15. februar 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 10. februar 2016 kl. 0930 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes. 2. Flygtningesituationen

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00410 27. juni 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl. torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference)

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl. torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference) Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00068 8. juni 2015 CRM/dl Ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015 kl. 0930-1215 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00863 4. november 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 31. oktober 2013 kl. 0930 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00064 24. februar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 27. februar 2015 kl. 1200 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01108 23. juni 2015 SB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde lørdag den 20. juni 2015 kl. 1000 på Marienlyst, Helsingør DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00139 22. april 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 24. april 2014 kl. 1000-1200 (videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01095 20. januar 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 16. januar 2014 kl. 0930 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00700 19. november 2014 HB/mk Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 25. - 26. november 2014 på Hotel Tønderhus DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00067 2. juni 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00067 2. juni 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00067 2. juni 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 21. maj 2015 kl. 1000 i Forbundshuset Uden for mødets dagsorden var indbudt politiinspektør

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01112 6. august 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 12. - 13. august 2014 på Comwell Sorø DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat. 2.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-01116 20. januar 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 15. januar 2015 kl. 1000 1530 i Forbundshuset Mødet blev indledt med en temadrøftelse: Klaus

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01111 1. april 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 19 og 20. marts 2014 på Comwell Middelfart DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2012-00972 17. januar 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 9. januar 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00699 3. november 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 6. november 2014 kl. 0930-1200 (Videokonference) DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00140 27. maj 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde fredag den 23. maj 2014 kl. 1000-1600 i Forbundshuset Mødet blev indledt med 2 temadrøftelser: De nye

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00701 11. december 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag den 16. december 2014 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00259 23. april 2013 CRM Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag d. 17. april 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00065 10. marts 2015 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 17. - 18. marts 2015 på Sinatur Hotel Storebælt DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af

Læs mere

Hovedbestyrelsen. Ad pkt. 1 Mødet åbnes. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset

Hovedbestyrelsen. Ad pkt. 1 Mødet åbnes. Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset Hovedbestyrelsen Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 12. september 2012 i forbundshuset med følgende DAGSORDEN 1. Mødet åbnes 2. Godkendelse af referat 3. Hoved- og Centralorganisationsforhold

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2014-00017 7. marts 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 26. februar 2014 kl. 1000 i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder underskrift og godkendelse

Læs mere

Lokalråd Køges Kommune. Referat af møde i lokalrådet 25. juni 2014.

Lokalråd Køges Kommune. Referat af møde i lokalrådet 25. juni 2014. 1 Referat af møde i lokalrådet 25. juni 2014. Til stede: John Jensen, Kaj Schmidt, Søren Sørensen, Claus Darling Hansen Bjarne Andersen, Pia Borg, Ulf Larsen Nielsen. Fraværende: Mogens Pejtersen, Helle

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

POLITIKREDS DEN 10. DECEMBER 2014 PÅ POLITIGÅRDEN

POLITIKREDS DEN 10. DECEMBER 2014 PÅ POLITIGÅRDEN 29. januar 2015 J.nr. 0100-10279-00014-15 Sagsbehandler: JKO KØBENHAVNS POLITI Ledelsessekretariatet REFERAT AF MØDE I KREDSRÅDET FOR KØBENHAVNS POLITIKREDS DEN 10. DECEMBER 2014 PÅ POLITIGÅRDEN Dagsorden

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00281 9. september 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00281 9. september 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00281 9. september 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 25. - 26. august 2015 på Klinten, Søndervej 8, 4673 Rødvig DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-01017 7. januar 2014 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 18. december 2013 kl. 1000 i forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse af referat.

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 10. marts 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 10. marts 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00689 18. marts 2016 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 10. marts 2016 Politiforbundet, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V DAGSORDEN:

Læs mere

22. december 2011. Sagsbehandler: John Jensen. Referat af møde i Lokalrådet i Holbæk den 15.december 2011

22. december 2011. Sagsbehandler: John Jensen. Referat af møde i Lokalrådet i Holbæk den 15.december 2011 22. december 2011 Sagsbehandler: John Jensen MIDT- OG VESTSJÆLLANDS POLITI Lokalpolitiet Holbæk Rådhuspladsen 1 4300 Holbæk Telefon: 4635 1448 Direkte: 4632 1551 Lokal: 5300 Mobil: 23 23 91 75 E-mail:

Læs mere

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 17. og 18. december 2014.

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 17. og 18. december 2014. Politiets Sprogforbund, H.C. Andersens Boulevard 38, 3. th. 1553 København V. Telefon 45 15 20 88. Telefax 33 14 81 15. E-mail: mail@politiets-sprogforbund.dk * www.politiets-sprogforbund.dk Den 19. december

Læs mere

4. Inddragelse af en ordinær fridag...

4. Inddragelse af en ordinær fridag... PERSONALEAFDELINGEN Ordinære fridage Vejledning til arbejdstidsaftalen mellem Rigspolitiet og Politiforbundet (polititjeneste- mænd, tjenestemandsansatte kontorfunktionærer og tjenestemandsansatte kontorbetjente).

Læs mere

Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015

Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015 Mål- og resultatplan for Anklagemyndigheden 2015 1. Indledning Anklagemyndighedens mål- og resultatplan for 2015 er indgået mellem Justitsministeriet og Rigsadvokaten og dækker den samlede anklagemyndighed.

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr oktober 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen Journalnr oktober 2015 SEJ/dl. Referat. af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00283 22. oktober 2015 SEJ/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 8. oktober 2015 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!)

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Referat Mødeforum: Projektgruppen for projekt Styr på styringen Sagsnr.: 2010-23412 Dokumentnr. Mødedato: Fredag d. 15. oktober 2010 Tid: Kl. 8.30 12.00 (BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Sted: Mødelokale

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00539 20. august 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde 13. 14. august 2013 kl. 1000 på Comwell Grand Park Korsør DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Referat fra mødet i Kredsrådet mandag den 14. juni 2010 kl. 11.00 i Politidirektørens Parolesal på Politigården.

Referat fra mødet i Kredsrådet mandag den 14. juni 2010 kl. 11.00 i Politidirektørens Parolesal på Politigården. KREDSRÅD KØBENHAVNS POLITIKREDS Referat fra mødet i Kredsrådet mandag den 14. juni 2010 kl. 11.00 i Politidirektørens Parolesal på Politigården. DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere. Arbejdstid. Lokalaftaler

Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere. Arbejdstid. Lokalaftaler Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere Arbejdstid Lokalaftaler Arbejdstid Lokalaftaler Indholdsfortegnelse Indledning Forhandlingskompetencer Arbejdstidsaftalen i kommunerne Arbejdstidsaftalen

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00306 2. juli 2013 Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag d. 26. juni 2013 kl. 1000 i forbundshuset. DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes m.v. 2. Forslag til projektorganisering

Læs mere

REFERAT AF MØDE I KREDSRÅDET FOR KØBENHAVNS POLITIKREDS DEN 7. DECEMBER 2015 PÅ POLITIGÅRDEN

REFERAT AF MØDE I KREDSRÅDET FOR KØBENHAVNS POLITIKREDS DEN 7. DECEMBER 2015 PÅ POLITIGÅRDEN 6. januar 2016 J.nr. 0100-10279-00107-15 Sagsbehandler: JKO KØBENHAVNS POLITI Ledelsessekretariatet REFERAT AF MØDE I KREDSRÅDET FOR KØBENHAVNS POLITIKREDS DEN 7. DECEMBER 2015 PÅ POLITIGÅRDEN Dagsorden

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af straffeloven

Forslag. Lov om ændring af straffeloven 2007/2 LSF 68 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2007-730-0506 Fremsat den 6. februar 2008 af justitsministeren (Lene Espersen) Forslag

Læs mere

Hovedbestyrelsen Journalnr d august 2016 JH/dl. Referat. d august 2016 på Sørup Herregaard.

Hovedbestyrelsen Journalnr d august 2016 JH/dl. Referat. d august 2016 på Sørup Herregaard. Hovedbestyrelsen Journalnr. 2015-00694 d. 25.-26. august 2016 JH/dl Referat Ordinært hovedbestyrelsesmøde d. 25. - 26. august 2016 på Sørup Herregaard. DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør. 24. april 2013

Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør. 24. april 2013 Faxe Kommune Rekruttering af kommunaldirektør 24. april 2013 1. Indledning Faxe Kommune har rettet henvendelse til KL s Konsulentvirksomhed (KLK) med henblik på bistand til rekruttering af ny kommunaldirektør.

Læs mere

Lene Frank bød velkommen til mødet på politistationen i Næstved

Lene Frank bød velkommen til mødet på politistationen i Næstved Kredsrådsmøde 15. december 2015 Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Politistationen i Næstved Til stede var: Borgmester Gert Jørgensen Borgmester John Brædder Borgmester Knud Larsen Borgmester Holger

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 22. maj 2012 på Hotel Comwell i Middelfart med følgende

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 22. maj 2012 på Hotel Comwell i Middelfart med følgende Hovedbestyrelsen Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes d. 22. maj 2012 på Hotel Comwell i Middelfart med følgende DAGSORDEN 1. Mødet åbnes. 2. Godkendelse af referat. 3. Hoved- og Centralorganisationsforhold.

Læs mere

Projektlandskab. Det vil være feltet Aktuel status, der ændrer sig fra måned til måned.

Projektlandskab. Det vil være feltet Aktuel status, der ændrer sig fra måned til måned. Projektlandskab Porteføljeoverblikket viser en kort status på de primære strategiske emner, sager og projekter, der er relevante i det kommende år. Projekter, sager og emner, der indgår i øvrige driftsopfølgninger,

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 Ad. pkt. 2. Rapportgennemgang... 3 Ad. pkt. 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen... 6 Ad. pkt. 2.4 Lægeundersøgelse...

Læs mere

Udkast til forslag til lov om ændring af ferie 2012

Udkast til forslag til lov om ændring af ferie 2012 Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K Udkast til forslag til lov om ændring af ferie 2012 Generelt Indberetning til FerieKonto m.v DA støtter, at digitale og elektroniske løsninger

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00085 18. februar 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde onsdag den 11. februar 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

AFRAPPORTERING Ovinehøj

AFRAPPORTERING Ovinehøj Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 AFRAPPORTERING Ovinehøj www.svendborg.dk Lovpligtigt anmeldt tilsyn den 6. september 2013 kl. 9.00 Deltagere i tilsynssamtalen:

Læs mere

Beretning. udvalgets virksomhed

Beretning. udvalgets virksomhed Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne Alm.del UET - Beretning 1 Offentligt Beretning nr. 7 Folketinget 2005-06 Beretning afgivet af Udvalget vedrørende Efterretningstjenesterne den 13. september

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde den 30. oktober 2012 Side 1 Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 30. oktober 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Christiansborg Forretningsudvalget Navn

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00118 5. marts 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 28. februar 2013 kl. 1000 i Forbundshuset DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Teknisk dialog om it-drift

Teknisk dialog om it-drift 2. november 2011 J.nr.: 2011-4221-54 Sagsbehandler: MLT003 KONCERNSERVICE Landlystvej 34 2650 Hvidovre Telefon: 4515 6004 E-mail: Web: MLT003@politi.dk www.politi.dk Teknisk dialog om it-drift Indhold

Læs mere

Dagsorden/referat. Kredsrådet i Fyns Politikreds. 37 Godkendelse af dagsorden.

Dagsorden/referat. Kredsrådet i Fyns Politikreds. 37 Godkendelse af dagsorden. Dagsorden/referat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid: Tirsdag den 24. november 2009 kl. 0930 Sted: Politigården i Odense, biblioteket 1. sal, 5000 Odense C. Afbud ingen Indholdsfortegnelse: 37. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Kredsrådet. torsdag den 30. maj 2013. i Politidirektørens Parolesal på Politigården

Referat fra ekstraordinært møde i Kredsrådet. torsdag den 30. maj 2013. i Politidirektørens Parolesal på Politigården Referat fra ekstraordinært møde i Kredsrådet torsdag den 30. maj 2013 i Politidirektørens Parolesal på Politigården DELTAGERE: Politidirektør Thorkild Fogde Overborgmester Frank Jensen Sekretariatschef

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat af møde nr. 4-2015 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mandag den 7. december 2015 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde 5. januar 2016 E-mail: msv006@politi.dk

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 22. marts 2009 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 22. marts 2009 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 22. marts 2009 kl. 10.00 på Rønne Brandstation, Dampmøllegade 9, Rønne. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen, Hanne Buchholdt, Niels

Læs mere

Referat præsidiemøde i Peder Aalborgstuen på Antvorskov Kaserne mandag den 17. november 2008 kl. 12.45.

Referat præsidiemøde i Peder Aalborgstuen på Antvorskov Kaserne mandag den 17. november 2008 kl. 12.45. Fruerlund 22 2850 Nærum Tlf.: 45801134 Email.: ibhso@mail.dk 9. februar 2009 Til Præsidiemedlemmerne Referat præsidiemøde i Peder Aalborgstuen på Antvorskov Kaserne mandag den 17. november 2008 kl. 12.45.

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely)

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) Protokollat i faglig voldgift Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) (vedrørende fortolkningsproblemer i parternes aftalegrundlag) Den 7. november

Læs mere

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne:

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne: Meddelelse nr. 1/09 3. februar 2009 Arbejdsløshedsforsikringslovens : 62, stk. 1, nr. 1, og 65, stk. 1-4 Bekendtgørelse m.v.: Bekendtgørelse nr. 179 af 19. februar 2007 om rådighed Bekendtgørelse nr. 177

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: 31. marts 2016. Referat Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 25. april 2016, kl. 14.00-17.00 Sted: Regionshuset, Damhaven 12, Vejle, mødelokale 3 Deltagere:

Læs mere

Beslutningsreferat fra Nordjyllands Politis kredsrådsmøde den 11. februar 2014. Deltagere:

Beslutningsreferat fra Nordjyllands Politis kredsrådsmøde den 11. februar 2014. Deltagere: Beslutningsreferat fra Nordjyllands Politis kredsrådsmøde den 11. februar 2014 Deltagere: Politidirektør Elsemette Cassøe Stabschef Henrik Kjær Thomsen Chefpolitiinspektør Claus Hilborg Chefanklager Søren

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling 2009 i E/F Strandbo

Referat af ekstraordinær generalforsamling 2009 i E/F Strandbo Referat af ekstraordinær generalforsamling 2009 i E/F Strandbo År 2009 den 28. september kl. 19.00 afholdtes ekstraordinær generalforsamling i E/F Strandbo II. Den ekstraordinære generalforsamling blev

Læs mere

Referat fra HSU møde den 24. maj 2012

Referat fra HSU møde den 24. maj 2012 Referat fra HSU møde den 24. maj 2012 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Lars Vesløv Søs Haugaard Signe Saabye Ottosen Henrik

Læs mere

Her følger en gennemgang af sagen og en begrundelse for resultatet af min undersøgelse.

Her følger en gennemgang af sagen og en begrundelse for resultatet af min undersøgelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Direktoratet for Kriminalforsorgen Strandgade 100 1401 København K Dato: J.nr.:

Læs mere

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Afsnit 1 Formål og hjemsted 1 A-kassens navn er FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse (FOAs A- kasse) FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse har

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg.

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg. Den 27. juni 2012 blev i sag nr. 32/2011 B (Bank) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 5. april 2011 har B (Bank) klaget over registreret revisor C. Klagen angår,

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde Hovedbestyrelsen Journalnr. 2013-00171 2. april 2013 HB/dl Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde den 19. - 20. marts 2013 kl. 1000 på Scandic i Silkeborg DAGSORDEN: 1. Mødet åbnes - herunder godkendelse

Læs mere

Protokol 9. Områdegruppebestyrelsesmøde 5-6 marts på Næsbylund.

Protokol 9. Områdegruppebestyrelsesmøde 5-6 marts på Næsbylund. Protokol 9. Områdegruppebestyrelsesmøde 5-6 marts på Næsbylund. Deltagere: Niels H Nielsen, John Kildsgaard, Henrik Novak, Peter Ørn, Hans Jørgen Worm- Laursen, Poul Balle, Leif Sørensen, Niels Søndergaard,

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes onsdag d. 11. januar 2012 i forbundshuset

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes onsdag d. 11. januar 2012 i forbundshuset Hovedbestyrelsen Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes onsdag d. 11. januar 2012 i forbundshuset med følgende DAGSORDEN 1. Mødet åbnes. 2. Godkendelse af referat. 3. Hoved- og Centralorganisationsforhold.

Læs mere

Anvendelse af SED til informationsudveksling i sager om familieydelser inden for EU

Anvendelse af SED til informationsudveksling i sager om familieydelser inden for EU Anvendelse af SED til informationsudveksling i sager om familieydelser inden for EU Informationsudvekslingssituation 1 Afgørelse af kompetence Til afgørelse af kompetence anvendes SED F001 F003 Situationen

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 29/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 10. september 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 10.

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 29/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 10. september 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 10. Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 29/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 10. september 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 10.45 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand)

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1.

Bilag. Region Midtjylland. Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens. til Forretningsudvalgets møde 1. Region Midtjylland Udpegning af medlem af studierådet ved VIA University College, Horsens Bilag til Forretningsudvalgets møde 1. april 2008 Punkt nr. 7 Vedtægter for De gymnasiale Uddannelser på Campus

Læs mere

Referat. Kredsrådets møde den 13. marts 2013

Referat. Kredsrådets møde den 13. marts 2013 19. marts 2013 Sagsbehandler: BMM NORDSJÆLLANDS POLITI Ledelsessekretariatet Web: www.politi.dk Referat Kredsrådets møde den 13. marts 2013 Deltagere: Politidirektør Finn Borch Andersen, vicepolitidirektør

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2012/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-801-0009 Fremsat den 13. marts 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS 4. DECEMBER 2008 LEDELSESSEKRETARIATET Skovbogade 3 4000 Roskilde Jour.nr.: 1200-10219-00061-08 Telefon: 46 35 14 48 Beslutningsreferat af møde nr. 4-2008 i Kredsrådet for Midt-

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Træ og møbler Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Arbejdstilsynet gennemfører i perioden 2011til og med 2015 særlige tilsynsindsatser med mere fokus på dialog og

Læs mere

MØDEREFERAT. Referat fra borgermøde om lokalplanforslag 316.3 for Solrød Strandgaard. Mødedato: 19. oktober 2009 Kl.: 19.30-21.00

MØDEREFERAT. Referat fra borgermøde om lokalplanforslag 316.3 for Solrød Strandgaard. Mødedato: 19. oktober 2009 Kl.: 19.30-21.00 SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION MØDEREFERAT Emne: Referat fra borgermøde om lokalplanforslag 316.3 for Solrød Strandgaard Mødedato: 19. oktober 2009 Kl.: 19.30-21.00 11 borgere Mødedeltagere: ØU:

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 895 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 20. juni 2011 Kontor: Politikontoret

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Referat af møde nr. 2/2014 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 11. juni 2014

Referat af møde nr. 2/2014 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 11. juni 2014 Referat af møde nr. 2/2014 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 11. juni 2014 Deltagere: Borgmester Johnny Søtrup Borgmester Egon Fræhr Borgmester Erik Buhl Nielsen Kommunaldirektør

Læs mere

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kommunernes Landsforening for Roskilde Kommune og Odsherred Kommune (advokat Jørgen Vinding) Flere tjenestesteder 2

Læs mere

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att. Diddi Thiemann Norup 9. oktober 2012

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att. Diddi Thiemann Norup 9. oktober 2012 Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att. Diddi Thiemann Norup 9. oktober 2012 Skydebaneforeningens køb af bygningerne på skyttecentret 1. Tilbud Skydebaneforeningen (herefter

Læs mere

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes mandag d. 26. til onsdag d. 28. november 2012 i Tønder med følgende

Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes mandag d. 26. til onsdag d. 28. november 2012 i Tønder med følgende Hovedbestyrelsen Referat af ordinært hovedbestyrelsesmøde, der afholdtes mandag d. 26. til onsdag d. 28. november 2012 i Tønder med følgende DAGSORDEN 1. Mødet åbnes. 2. Godkendelse af referat. 3. Hoved-

Læs mere

Indstilling. Ansættelsesformer for chefer i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 31. maj 2006.

Indstilling. Ansættelsesformer for chefer i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 31. maj 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 31. maj 2006 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume Byrådet vedtog den 26. april 2000 en indstilling om

Læs mere

2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Forslag. til

2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Forslag. til 2012/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, 103937/12 Fremsat den 10. oktober 2012 af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 88 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. marts 2010 Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Ny politiklageordning

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 4: Torsdag den 24. august 2006 kl. 08.00 10.30

Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 4: Torsdag den 24. august 2006 kl. 08.00 10.30 Medlemmerne af midlertidige bestyrelse 31. august 2006 Mødereferat Udvalg: Midlertidig bestyrelse for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Møde nr. 4: Torsdag den 24. august 2006 kl. 08.00 10.30 Mødested:

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere