1.Drachmann Advokater Nordhavnsvej Helsingør. Postbox Advokaterne Strandgade Helsingør. Postbox 205

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.Drachmann Advokater Nordhavnsvej 1. 3000 Helsingør. Postbox 199. 2. Advokaterne Strandgade 51. 3000 Helsingør. Postbox 205"

Transkript

1 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Drachmann Advokater Nordhavnsvej Helsingør Postbox Advokaterne Strandgade Helsingør Postbox Helsingør Kommunes Lokal TV-Nævn Stengade Helsingør København den 3. marts 2004 Kompetence til fastsættelse af sendeleje i sendesamvirke MEDIESEKRETARIATET VOGNMAGERGADE 10, KØBENHAVN K TELEFON FAX rtv@mediesekretariat.dk CVR nr Ved brev af 19. november 2003 anmoder Drachmann advokaterne Radio- og tvnævnet om at foretage call-in af Helsingør kommunes Lokal TV-Nævns afslag af henholdsvis den 23. september 2003 og den 31. oktober 2003 på at være kompetent til at afgøre en sag om betaling af omkostninger for deltagelse i et sendesamvirke i Helsingør i perioden 1. december 2000 til 31. december Drachmann advokaterne, der repræsenterer TV-Helsingør, har bl.a. vedlagt kopi af advokatfirmaets skrivelse af 12. september 2003 til Helsingør kommunes Lokale TV-nævn. Af skrivelsen fremgår, at baggrunden for Drachmann advokaternes henvendelse er, at der ved Civilretten i Helsingør er anlagt en retssag imod foreningen TV Helsingør. Denne retssag er anlagt af selskabet Neurosoft Aps, der tidligere hed Helsingør Lokal-TV ApS. Neurosoft er ejer af den sender, som TV Helsingør tidligere benyttede. TV-Helsingør er nu af Neurosoft blevet opkrævet sendeleje for perioden 1. oktober 2001 til 31. december Drachmann advokaternes påstand overfor lokalnævnet er, jf. brev af 12. september 2003 til lokalnævnet, at da parterne ved vedtagelse af den 10. november 1988 indgår i et sendesamvirke, og da der mellem parterne er uenighed om størrelsen af sendelejen, skal det lokale nævn i henhold til 18, stk. 5, i bekendtgørelse nr om lokal radioog fjernsynsvirksomhed tage stilling til størrelsen af sendelejen for den pågældende sender. I denne forbindelse oplyses det, at man ikke har kunnet få modparten til at oplyse de faktiske driftsomkostninger; man har derfor ikke kunnet kontrollere, at senderlejen er fastsat i overensstemmelse med det tidligere Udvalget vedr. Lokal Radio og TV notat af omkostningsfordeling i sendesamvirker af 2. decem- J.nr.: «Sagsnummer»

2 - 2 - ber Det oplyses endvidere, at ejeren af sendeudstyret heller ikke har ønsket at redegøre for etableringsomkostninger samt driftsomkostninger i perioden fra etableringen af senderen. På denne baggrund anmoder advokatfirmaet det lokale nævn om at fastsætte sendelejen for følgende perioder: 1. december 2000 til 30. juni juli 2001 til 30. september oktober 2001 til 31. december Endelig oplyses det, at advokatfirmaet har begæret den verserende retssag mellem parterne udsat i medfør af retsplejelovens 345 i afventning af det lokale nævns afgørelse. Af det medsendte bilagsmateriale fremgår det, at Helsingør Kommunes Lokale TV-nævn den 23 september 2003 og den 31. oktober 2003 i besvarelse af advokatens henvendelser om at tage stilling til størrelsen af sendelejen for den omhandle sender har meddelt, at det ligger uden for det lokale nævns kompetence at tage stilling til økonomiske aftaler, der er indgået mellem Sendesamvirket for Lokal TV i Helsingør og ejeren af sendeudstyret. Lokalnævnet har hertil tilføjet, at det fremgår af vedtægten for sendesamvirket, at udgifterne til leje af sendeudstyret fordeles efter sendetid, og at dette er i overensstemmelse med det tidligere Udvalget vedr. Lokal Radio og TV notat af omkostningsfordeling i sendesamvirker af 2. december Advokaterne Strandgade 51, der er advokater for firmaet Neurosoft har såvel overfor Helsingør kommunes Lokale TV-nævn som overfor Radio- og tv-nævnet ved brev af 21. november 2003 anført, at såvel det lokale nævn som Radio- og tvnævnet ikke er kompetent i sagen, idet der ikke er tale om et traditionelt sendesamvirke. Advokatfirmaet anfører, at de tre aktører i sendesamvirket lejede den omhandlede sender af Helsingør Lokale TV-sender Kanal 56 ved Erling Olsen, og at reglerne i det ovenfor nævnt notat om omkostningsfordeling i sendesamvirker af 2. december 1998 slet ikke finder anvendelse på forholdet mellem sendesamvirket og Helsingør Lokale TV-sender, kanal 56 ved Erling Olsen. Sagen drejer sig om forholdet mellem 3 aktører i sendesamvirket og en ekstern leverandør. Til støtte for dette standpunkt anfører advokatfirmaet i et medsendt Processkrift III af 12. august 2003, at senderen i første omgang blev bekostet af Erling Olsen, og at han var under selskabet Helsingør Lokal TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen personligt ejer af senderen, indtil han overdrog den til sit selskab Helsingør Lokal TV ApS, nu Neurosoft ApS i januar Det anføres endvidere, at deltagerne i sendesamvirket, da signalsendingen påbegyndtes, var følgende: 1. TV Helsingør v. Kaj Christiansen (sagsøgte) 2. TV Helsingør ApS (TV Øresund) 3. Helsingør Lokale TV ApS (sagsøger) (nu Neurosoft).

3 - 3 - Indtil overdragelsen af senderen i januar 2001 lejede disse 3 aktører senderen af Helsingør Lokal TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen, og det er i denne forbindelse irrelevant, at Erling Olsen tilfældigvis ejede selskabet Helsingør Lokal TV ApS, idet sidstnævnte er en selvstændig juridisk person. Som nævnt bestrider advokatfirmaet, at notatet af 2. december 1998 om omkostningsfordeling i sendesamvirker kan finde anvendelse på denne sag. Baggrunden for denne påstand er, at notatet kun drejer sig om sendesamvirker, hvor tilladelseshaverne efter nærmere aftale parterne imellem opretter og driver en fælles radio- og tv-sender (citat fra notat af 2. december 1998). Advokaten medgiver dog i processkriftet, at der den 10. november 1998 blev afholdt et møde på Helsingør Rådhus, bl.a. med deltagelse af kommunens borgmester, kommunaldirektøren og det lokale tv-nævns sekretær. Efter advokatens oplysninger var TV Helsingør v. Kaj Christiansen samt TV Øresund v. Jan Knudsen repræsenteret, hvorimod Helsingør Lokal-TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen var repræsenteret ved akadamiing. Niels Dreijer. På mødet blev det aftalt, at Helsingør Lokal-TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen i sin leje kunne inkludere en accellereret tilbagebetaling af den betydelige investering i senderen, som firmaet havde bekostet, således at senderen ville være betalt den 1. juli Det anføres tillige, at Helsingørs borgmester på mødet havde foreslået, at der blev udarbejdet en hensigtserklæring, hvoraf det skulle fremgå, at Helsingør Lokal-TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen kun ville opkræve driftsomkostningerne for senderen, når denne var fuldt betalt. Det anføres, at begrundelsen herfor var, at borgmesteren gerne så, at man etablerede et egentligt sendesamvirke, hvor sendesamvirket ejede senderen. Det oplyses endeligt, at ovenfor nævnte repræsentant for Helsingør Lokal-TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen fik mødedeltagerne til at acceptere, at Helsingør Lokal-TV Sender Kanal 56 v. Erling Olsen kun skulle nedsætte lejen, hvis medlemmerne af sendesamvirket betalte deres senderleje rettidigt. Herefter angiver processkrift III en række oplysninger om, hvorledes udmøntningen af det omtalte mødes beslutning skete med henvisning til en række breve, der ikke er vedlagt, men som angiveligt skal sandsynliggøre, at mødedeltagerne havde accepteret den indgåede aftale, idet der ikke blev gjort indsigelser mod aftalen. Det fremgår ligeledes af processkriftet, at foreningen TV Helsingør betalte de fremsendte regninger frem til 30. september Herefter opstår den en særskilt strid om betalingen af sendeleje, idet TV Helsingør angiveligt fortsatte med at sende på senderen, indtil sendingerne blev afbrudt den 17. december 2001 på grund af manglende betaling. 3.Helsingør Kommunes Lokal TV-Nævn oplyser ved brev af 5. januar 2004, at man den 23. april 1999 udstedte programtilladelse til lokal tv virksomhed til: Den selvejende institution TV Helsingør (TV Helsingør) TV Helsingør Aps. (TV Øresund)

4 - 4 - Helsingør Lokal TV Aps. Pr ændret til: Foreningen for lokal TV i Helsingør (HTV Kanal 56) Programtilladelserne var gældende indtil 1. juli 2001 og blev i efteråret 2001 forlænget indtil 31. december I perioden forhandlede de 3 tilladelseshavere om indkøb, opsættelse og drift af fælles sender, men disse forhandlinger endte resultatløse p.gr.a. manglende økonomiske ressourcer. Det oplyses endvidere, at på et møde i Lokal TV-nævnet den 29. januar 1998, hvor de 3 stationer var indbudt for at redegøre for status vedr. antenne- og senderforhold samt om sendestart meddelte Erling Olsen fra Helsingør Lokal TV Aps., at han for egen regning (personligt) ville finansiere og opsætte en sender, som alle 3 stationer kunne leje sig ind på. Den 10. november 1998 oprettes Sendesamvirket for Lokal TV i Helsingør Kommune. Det fremgår af Sendesamvirkets vedtægter, der vedlægges i kopi, at samvirkets medlemmer betaler sendeleje direkte pr. måned forud til udlejer af sendeudstyr i henhold til tildelt sendetid opgjort i timer pr. uge. På sit møde den 23. marts 1999 konstaterede lokalnævnet, at HTV-Kanal 56 og TV Øresund havde påbegyndt udsendelsesvirksomheden, ligesom lokalnævnet vedtog at forlænge fristen for TV Helsingør til at påbegynde sine udsendelser til 15. april Hvis udsendelserne ikke var påbegyndt denne dato, ville sendetilladelsen blive inddraget. Lokalnævnet konstaterede på sit møde af 9. december 1999, at alle 3 stationer nu udnyttede sendetilladelsen. Det tilføjes, at så vidt det var nævnet bekendt lejede disse sig ind på den af Erling Olsen etablerede sender. Som dokumentation herfor vedlægges en lejekontrakt mellem Helsingør Kommune Fjernvarmeforsyning og Helsingør Lokal TV Aps. v. Erling Olsen om leje af antenneplads. Lokalnævnet anfører derfor, at nævnet aldrig har været i tvivl om, at senderen var personligt ejet af Erling Olsen, og at de 3 stationer lejede sig ind på senderen. Lokalnævnet er ikke bekendt med de eventuelle lejevilkår, som ikke er baseret på beslutninger i Sendesamvirket, men på privatretlige aftaler. Under henvisning til foranstående vedtog Lokal TV-Nævnet på sit møde af 28. oktober 2003, at det ligger uden for nævnets kompetence at tage stilling til eventuel misligholdelse af de økonomiske aftaler, der er indgået mellem ejerne af de 3 stationer og ejeren af sendeudstyret. Lokalnævnet er endvidere ikke bekendt med, at deltagerne i Sendesamvirket ikke har kunnet blive enige om de økonomiske vilkår for samvirket, jf. 18, stk. 5, i bekendtgørelsen om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed. For så vidt angår situationen efter 31. december 2001 oplyser lokalnævnet, at der på nævnets møde af 23. oktober 2001 blev meddelt programtilladelse til samtlige 9 ansøgere. Efterfølgende etablerede de 9 ansøgere Sendesamvirket af Kanal 56 Helsingør. Da 8 af stationerne fandt prisen på at leje sig ind på den

5 - 5 - eksisterende sender for høj, vedtog de at indkøbe og etablere deres egen sender på adressen H.P. Christensensvej 1 i Helsingør. Det oplyses, at IT- og Telestyrelsen har udstedt 2 tilladelser til frekvensanvendelse, nemlig én til Sendesamvirket af på adressen H.P. Christensensvej 1 og én til HTV-Kanal 56 på H.P. Christensensvej 14. Aktuelt er situationen den, at 2 af de oprindelige tilladelseshavere har tilbageleveret deres programtilladelse, hvorefter 6 stationer anvender fællessenderen på H.P. Christensensvej 1, og at HTV-Kanal 56 fortsat sender fra H.P. Christensensvej 14. Afslutningsvist oplyses, at HTV-Kanal 56 principielt er med i Sendesamvirket af for så vidt angår fordeling af sendetiden, men uden økonomisk sammenhæng med den fælles sender for de øvrige lokal tv-stationer. 4.Advokaterne Strandgade 51, der repræsenterer Neurosoft, kommenterer ved brev af 23. januar 2004 lokalnævnets udtalelse og anfører, at Erling Olsen var personlig ejer af senderen, indtil han overdrog senderen til sit selskab, nu Neurosoft ApS, ligesom det meddeles, at der ikke er opstået et sendesamvirke efter overdragelsen fra Erling Olsen til Neurosoft ApS, idet Neurosoft ApS alene var ejer af senderen og alene bar udgifterne hertil. Advokatfirmaet fastholder, at Radio- og tv-nævnet ikke er kompetent til at behandle sagen, idet der ikke er tale om et tradi- tionelt sendesamvirke, men udelukkende et privatretligt reguleret lejer- /udlejerforhold. Dette være sig såvel før som efter den 1. januar Drachmann advokaterne, der repræsenterer TV-Helsingør, kommenterer ved brev af 27. januar 2004 den førnævnte udtalelse af 23. januar 2004 og anfører, at det ikke er korrekt, at Neurosoft ApS alene bar udgifterne til driften af senderen, idet man jo under den verserende sag netop viderefakturerer omkostninger til en anden af deltagerne i sendesamvirket. Radio- og tv-nævnets udtalelse: Det fremgår af 18, stk. 5, i bekendtgørelse nr af 17. december 2002 om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed, at såfremt tilladelseshaverne på samme frekvens (sendesamvirke) ikke kan blive enige om de økonomiske vilkår for samvirket, fastsættes disse af nævnet. Det fremgår af vedtægterne for Sendesamvirket for Lokal TV i Helsingør Kommune af 10. november 1998, at sendesamvirket bestod af 3 medlemmer, nemlig TV Helsingør, TV Helsingør ApS og Helsingør TV Lokal TV ApS v. Erling Olsen. Der er mellem de to advokatfirmaer tilsyneladende ikke fuld enighed om, hvorvidt Erling Olsen var personlig ejer af senderen frem til overdragelsen pr. 1. januar 2001 af ejerskabet til firmaet Neurosoft ApS, eller om ejerskabet til senderen lå

6 - 6 - under selskabet Helsingør Lokal-TV Sender v. Erling Olsen frem til overdragelsen til selskabet Neurosoft ApS. Under alle omstændigheder må det fastslås, at senderen blev ejet af en anden juridisk person end tilladelseshaveren Helsingør TV Lokal TV ApS v. Erling Olsen. Efter Nævnets vurdering kan det faktum, at et af medlemmerne af et sendesamvirke også fungerer som dette samvirkes primære leverandør ikke i sig selv begrunde, at kompetencen til at behandle uenigheder i sendesamvirket ikke henhører under det lokale nævn, jf. bekendtgørelsens 18, stk. 5, således som det påstås af advokaterne Strandgade 51. Spørgsmålet er imidlertid, om det lokale nævn på nuværende tidspunkt er rette myndighed til at behandle en strid om betaling af sendeleje for nogle parter, der ikke længere deltager i samme sendesamvirke. Det fremgår af sagens oplysninger, at Helsingørs borgmester, kommunaldirektøren og det lokale nævns sekretær har gjort sig anstrengelser for at etablere et egentligt sendesamvirke mellem de forskellige tilladelseshavere, ligesom det foreligger oplyst, at det ikke lykkedes at formå parterne til at indgå i et sådant med en egentlig aftale om økonomiske spørgsmål, herunder en stillingtagen til nogle af de stridsspørgsmål, f.eks. afvikling af etableringsomkostninger, som der nu er uenighed om. De tre tilladelseshavere indgik i stedet i et ret løst organiseret samarbejde, således som det manifesterede sig i den sendesamvirkeaftalen af 10. november De egentlige aftaler om betaling for brug af senderen, der på dette tidspunkt ejedes af Erling Olsen personligt eller af dennes selskab, foreligger kun sparsomt dokumenteret for Nævnet. Det må dog slås fast, at ingen af parterne i sendesamvirket på daværende tidspunkt henvendte sig til det lokale nævn for at søge en afgørelse på eventuelle uenigheder. Tværtimod er det oplyst, TV Helsingør betalte de fremsendte regninger frem til 30. september 2001, og at den aktuelle strid om betaling for samarbejdsperioden, der af Drachmann advokaterne fastsættes som værende fra 1. december 2000 til 31. december 2001, efter de foreliggende oplysninger først opstår som følge af en opkrævning for senderleje for perioden 1. oktober 2001 til 31. december Radio- og tv-nævnet finder således, at baggrunden for 18, stk. 5 i bekendtgørelsen om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed, hvori det fastsættes, at uenigheder i et sendesamvirke om økonomiske forhold skal afgøres af et lokalt nævn, må søges i det forhold, at det lokale nævn har ansvaret for, at aktuelle tilladelseshavere i et område kan få viderespredt deres programvirksomhed, og at det derfor kan være hensigtsmæssigt, at det lokale nævn kan fastsætte en rimelig betaling for udnyttelse af senderudstyr. omhandler således tilfælde, hvor tilladelseshaverne ikke kan blive enige om de økonomiske vilkår. En sådan uenighed er der som nævnt ikke tale

7 - 7 - om i dette tilfælde, hvor deltagerne faktisk har været enige, men hvor striden først opstår længe efter etablering af sendesamvirket og i realiteten først bliver uenige, efter at sendesamvirket er gået i opløsning. Nævnet finder således, at bekendtgørelsens bestemmelse skal forstås fremadrettet og kun kan bruges i situationer, hvor der er en aktuel situation, der skal løses for at sikre en udbredelse af de lokale stationers programstof og ikke i sager som den foreliggende, hvor der er tale om en løsning af en historisk strid om økonomi, hvor der er mellem parterne hersker uenighed om sagens fakta og om fortolkning af en række henvendelser, breve og aftaler mellem parterne. Nævnet skal tillige påpege, at den omtalte Vejledning vedr. omkostningsfordeling i sendesamvirker af 2. december 1998 fra Udvalget vedr. Lokal Radio og TV ikke indeholder anvisninger, der kan benyttes som vejledning for, hvorledes en strid om betalingen fra et sendesamvirke til en ekstern leverandør af sendekapacitet skal afgøres. Der er således ikke som i vejledningen tale om en strid om størrelsen af betalingsbidrag parterne imellem, ligesom der heller ikke er tale om betaling fra et sendesamvirke til en kommercielt networking-station, der stiller sendetid til rådighed. Nævnet finder således, at en den konkrete strid om betaling mellem Neurosoft ApS og Tv-Helsingør ikke er omfattet af lokalnævnets kompetence i henhold til bekendtgørelsens 18, stk. 5. På denne baggrund har Radio- og tv-nævnet truffet følgende afgørelse: Radio- og tv-nævnet kan ikke i henhold til 43, stk. 1, nr. 6, litra a, i lov nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed pålægge det lokale nævn at tage sagen op til afgørelse, ligesom Radio- og tv-nævnet ikke i henhold til lovens 43, stk. 1, nr. 6, litra c, selv kan træffe afgørelse i sagen. Tvisten må derfor afgøres af de civile domstole, således som sagens parter da også oprindeligt var indstillede på. H. H. Brydensholt formand Henrik Birkvad nævnssekretær

8 - 8 -

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten,

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, Kamillevænget 8 Sundeved, Broager og Sønderborg 5270 Odense

Læs mere

Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, København V. Udsættelse af opstartsfrist på kanal 40 Holeby

Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, København V. Udsættelse af opstartsfrist på kanal 40 Holeby RADIO- OG TV-NÆVNET Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V Udsættelse af opstartsfrist på kanal 40 Holeby I henhold til SBS TV A/S programtilladelse af 2. oktober 2006, skulle

Læs mere

Klage fra UTV over afslag på forøget sendetid.

Klage fra UTV over afslag på forøget sendetid. MEDIESEKRETARIATET 1. UTV Århus 2. Århus kommunes Fritids- og Aarhus Universitet Kulturforvaltning Willemoesgade 15 Vestergade 55, Postboks 619 8200 Århus N 8100 Århus C København den 24. februar 2005

Læs mere

107,2 MHz i tidsrummet mandag til fredag kl. 16.00-19.00 + kl. 23.00-00.00 og lørdag-søndag kl. 15.00-17.00 + 23.00-00.00.

107,2 MHz i tidsrummet mandag til fredag kl. 16.00-19.00 + kl. 23.00-00.00 og lørdag-søndag kl. 15.00-17.00 + 23.00-00.00. Advokatfirmaet Beck & Partnere Postboks 259 7100 Vejle Att. Irene Dahl Hansen RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 27. marts 2009 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

9330 Dronninglund Postboks 462 Boulevarden Aalborg. København den 22. august 2005

9330 Dronninglund Postboks 462 Boulevarden Aalborg. København den 22. august 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Radio Ellekær 2.Aalborg Kommune Trangetvej 14 Borgmesterens Forvaltning 9330 Dronninglund Postboks 462 Boulevarden 13 9100 Aalborg København den 22. august 2005 Klage fra Radio Ellekær

Læs mere

København den 22. januar 2004

København den 22. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Lokalradioforeningen Max FM 2.Storradionævnet for v/ Stig Hartvig Nielsen Kronjylland/Djursland Hovedvejen 17, Kousted Kulturel Forvaltning 8900 Randers Laksetorvet 8900 Randers København

Læs mere

1. Radio Oasen 2. Greve Lokalradio- og TV-nævn Postboks 32 Greve Kommune, Rådhuset 2670 Greve Rådhusholmen Greve

1. Radio Oasen 2. Greve Lokalradio- og TV-nævn Postboks 32 Greve Kommune, Rådhuset 2670 Greve Rådhusholmen Greve RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Radio Oasen 2. Greve Lokalradio- og TV-nævn Postboks 32 Greve Kommune, Rådhuset 2670 Greve Rådhusholmen 10 2670 Greve København den 17. december 2004 Klage fra Radio Oasen over afslag

Læs mere

1. TV Varde 2. Esbjerg Kommune Fmd. Hanne Louise Knudsen Att.: Magda Christensen Årre Torvegade Esbjerg. København den 19.

1. TV Varde 2. Esbjerg Kommune Fmd. Hanne Louise Knudsen Att.: Magda Christensen Årre Torvegade Esbjerg. København den 19. RADIO- OG TV-NÆVNET 1. TV Varde 2. Esbjerg Kommune Fmd. Hanne Louise Knudsen Att.: Magda Christensen Præstebrovej 26 Børn & Kultur 6818 Årre Torvegade 74 6700 Esbjerg København den 19. maj 2005 1.Ved brev

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

København, den 11. marts 2014

København, den 11. marts 2014 København, den 11. marts 2014 Sagsnr. 2012-1725/2KR/TRA/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede A/S. Sagens tema: Klager har klaget over Indklagede

Læs mere

1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg

1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Radio Ellekær 2. Det Nordjyske Fællesnævn for Lokal Trangetvej 14 Radio 9330 Dronninglund Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg København den 21. januar 2005 Radio- og tv-nævnets

Læs mere

v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Klage fra Radio Holsted A/S over vilkår i tilladelse til lokal radiovirksomhed.

v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Klage fra Radio Holsted A/S over vilkår i tilladelse til lokal radiovirksomhed. RADIO- OG TV-NÆVNET Radio Holsted A/S Lokalradionævnet for Bramming, v. Advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll Billund, Brørup, Grindsted, Helle Kongensgade 70 Holsted, Vejen, Ribe og Ølgod Box 1094 Holsted

Læs mere

Radio Midtfyn Att. formand Annelise Simonsen Og næstformand Tage Nielsen

Radio Midtfyn Att. formand Annelise Simonsen Og næstformand Tage Nielsen Radio Midtfyn Att. formand Annelise Simonsen farmor_hj@hotmail.com Og næstformand Tage Nielsen taniel@jubii.dk RADIO- OG TV-NÆVNET 19. december 2008 Sagsnr: 2007-0711 og 2007-0049 Lill-Jana Vandmose Larsen

Læs mere

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt RADIO- OG TV-NÆVNET Danmarks Natur og Miljø TV Strandgade 73, 3 1401 København K København den 19. marts Klagesager over Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdets afslag på ansøgning fra Danmarks

Læs mere

Klage over afgørelse om genopslag af programtilladelse truffet af Lokalradionævnet for Silkeborg, Them, Kjellerup, Hammel og Gjern kommuner.

Klage over afgørelse om genopslag af programtilladelse truffet af Lokalradionævnet for Silkeborg, Them, Kjellerup, Hammel og Gjern kommuner. RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Silkeborg Kommune 2. Nielsen & Nørager Lokalradionævnet Metropol Rådhuset Frederiksberggade 16 Søvej 1-3 1459 Kbh. K. 8600 Silkeborg København den 3. februar 2005 Klage over afgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 UDKAST VEDTÆGTER FOR Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] C V R

Læs mere

1.Advokataktieselskabet Lindh 2. Roskilde Kommune. Ved Stranden 18 Dr. Margrethesvej 14 Box 2034 Postbox Kbh. K.

1.Advokataktieselskabet Lindh 2. Roskilde Kommune. Ved Stranden 18 Dr. Margrethesvej 14 Box 2034 Postbox Kbh. K. RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Advokataktieselskabet Lindh 2. Roskilde Kommune Stabell Horten Børne- og Kulturforvaltningen Ved Stranden 18 Dr. Margrethesvej 14 Box 2034 Postbox 229 1012 Kbh. K. 4000 Roskilde 4.

Læs mere

Datoen for klagen: Klagen blev indgivet ved brev af 27/ og modklagen den 27/

Datoen for klagen: Klagen blev indgivet ved brev af 27/ og modklagen den 27/ København, den 23. juni 2005 J.nr. 02-0401-04-1693 bj-jm K E N D E L S E Sagens parter: Under denne sag har advokat A, på egne vegne og på vegne B klaget over advokat indklagede v/ advokatfuldmægtig F,

Læs mere

1570 København V 8000 Århus C. København den 5. maj 2004

1570 København V 8000 Århus C. København den 5. maj 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TvDanmark v/advokat Jan Christiansen Thor Clasen Jonasen Banegårdspladsen 1, 8. Mejlgade 69, st. th. 1570 København V 8000 Århus C København den 5. maj 2004 Reklameafbrydelse i Final

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter "Afgørelsen"):

Ved denne afgørelse traf nævnet følgende afgørelse (herefter Afgørelsen): METROPOL FREDERIKSBERGGADE 16 1459 KØBENHAVN K TELEFON: 33 11 45 45 TELEFAX: 33 11 80 81 www.nnlaw.dk OLE FINN NIELSEN JACOB NØRAGER-NIELSEN EIGIL LEGO ANDERSEN, DR. JUR. MORTEN ELDRUP-JØRGENSEN, MBA HENRIK

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere

Klage over tv-reklame for Optiker Louis Nielsen udsendt af TV 2 den 10. marts 2004

Klage over tv-reklame for Optiker Louis Nielsen udsendt af TV 2 den 10. marts 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Reklame Danmarks Optikerforening Baunegårdsvej 73 Kongevejs-Centret 2 2900 Hellerup 2970 Hørsholm København den 18. juni 2004 Klage over tv-reklame for Optiker Louis Nielsen udsendt

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. København, den 23. maj 2014 Sagsnr. 2013-3404/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [ ]. Sagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

1. Møn Kommune 2. Radio SLR-Syd. Møllebrøndstræde 12 B Postboks Stege 4780 Stege. København den 21. juni 2004

1. Møn Kommune 2. Radio SLR-Syd. Møllebrøndstræde 12 B Postboks Stege 4780 Stege. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Møn Kommune 2. Radio SLR-Syd Kultur og Fritid Møn Lokalradio Forening Møllebrøndstræde 12 B Postboks 72 4780 Stege 4780 Stege København den 21. juni 2004 MEDIESEKRETARIATET Radio

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det efter sagens oplysninger kan lægges til grund, at kommunen har fremfundet de sager, som det

Læs mere

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet Bilag 2 Radio- og tv-nævnet 8. juni 2012 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet 2012 rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3369 Radio- og

Læs mere

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3

Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 Bekendtgørelse om Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelser til programvirksomhed i den regionalt opdelte DAB-blok 3 I medfør af 45, stk. 5, og 48 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0095 li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Domicil ApS Kolding Landevej 78 7000 Fredericia

Klager. J.nr. 2011-0095 li. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. Domicil ApS Kolding Landevej 78 7000 Fredericia 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. Domicil ApS Kolding Landevej 78 7000 Fredericia Nævnet har modtaget klagen den 18. maj 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har

Læs mere

I fax af 4. december 2000 anmodede advokat C styrelsen om en fornyet stillingtagen i sagen og oplyste følgende om sagen:

I fax af 4. december 2000 anmodede advokat C styrelsen om en fornyet stillingtagen i sagen og oplyste følgende om sagen: Kendelse af 27. november 2001. 01-47.019 Ikke grundlag for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til sletning af registreret selskabsnavn. Aktieselskabslovens 159 b, stk. 3. (Suzanne Helsteen, Finn Møller Kristensen

Læs mere

Foreningen TVT- Svendborg Formand Jørgen Pless Liljevej Svendborg. København den 24. oktober 2007

Foreningen TVT- Svendborg Formand Jørgen Pless Liljevej Svendborg. København den 24. oktober 2007 MEDIESEKRETARIATET Foreningen TVT- Svendborg Formand Jørgen Pless Liljevej 4 5700 Svendborg København den 24. oktober 2007 Radio- og tv-nævnet afgørelse af en klage om fortolkning af dokumenterbare meromkostninger,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening].

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagerne vedrører en sag anlagt af advokat [C] og et af hende ejet anpartsselskab mod [ejerforening]. København, den 27. juni 2013 J.nr. 2011-10199/JSC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] for [ejerforening] klaget over advokat [B], [bynavn], og advokat [B] har for

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. februar 2013 11/16848 EGENBETALING AF VEJBELYSNING I brev af 26. oktober 2011 har grundejerforeningen klaget over Kommunens afgørelse af 29. september 2011 om

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 9. januar 2015 Sagsnr. 2014-2819/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager]v/[y] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [X] har

Læs mere

Herudover har I stillet spørgsmål om størrelsen på renholdelsesafgiften samt renholdelsesniveauet.

Herudover har I stillet spørgsmål om størrelsen på renholdelsesafgiften samt renholdelsesniveauet. Dato 22. maj 2014 Dokument 14/04289 Side Renholdelsesordning ved banegård og Station. I brev af 20. marts 2014 har I - i forlængelse af brev af 11. februar 2014 fra Kommunen - anmodet Vejdirektoratet om

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

SBS TV A/S v. advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1-8 1570 Kbh. V. København den 3. maj 2007

SBS TV A/S v. advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1-8 1570 Kbh. V. København den 3. maj 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET SBS TV A/S v. advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1-8 1570 Kbh. V. København den 3. maj 2007 1. Ved brev af 5. januar 2007 rejser brancheforeningen DIEM på vegne af 7 ikke-kommercielle

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har oplyst, at arvingerne af den lokale præst fik anbefalet indklagede som bobestyrer.

K E N D E L S E. Klager har oplyst, at arvingerne af den lokale præst fik anbefalet indklagede som bobestyrer. København, den 26. august 2015 Sagsnr. 2015-1428/MKJ 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Klagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2012 fra Retten i (bynavn).

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2012 fra Retten i (bynavn). København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2012-2998/3KR/AKC/LOV 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X firma v/y klaget over indklagede advokatfirma. Sagens tema: X firma v/y har

Læs mere

København, den 21. november 2011 J.nr K E N D E L S E

København, den 21. november 2011 J.nr K E N D E L S E København, den 21. november 2011 J.nr. 2010-02-1235 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klagers fagforening, på vegne af klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagers

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. juni 2017 Sagsnr. 2016-2846/JSC/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede],

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

Baunegårdsvej 73 Vennemindevej 81 2900 Hellerup 8520 Lystrup. København den 22. marts 2004

Baunegårdsvej 73 Vennemindevej 81 2900 Hellerup 8520 Lystrup. København den 22. marts 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/REKLAME Arne M. Eike Baunegårdsvej 73 Vennemindevej 81 2900 Hellerup 8520 Lystrup København den 22. marts 2004 Klage over tv-reklame for Dansk Hørecenter udsendt på TV 2 MEDIESEKRETARIATET

Læs mere

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2.

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. Ankesagen blev efter det oplyste hovedforhandlet den 7. maj 2014.

K E N D E L S E. Ankesagen blev efter det oplyste hovedforhandlet den 7. maj 2014. København, den 30. marts 2015 Sagsnr. 2014-3497/CHN 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne X ApS og Y klaget over advokat B. Klagens tema: Advokat A har på vegne

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med et erhvervslejemål.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med et erhvervslejemål. København, den 30. november 2010 J.nr. 2009-02-1102 MRY/LOV 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd

Læs mere

KENDELSE. Klager ejede en ideel anpart, som klager ønskede, at indklagede skulle sælge.

KENDELSE. Klager ejede en ideel anpart, som klager ønskede, at indklagede skulle sælge. 1 København, den 22. december 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Karl Johannesen og Statsaut. ejendomsmægler MDE Jens Seidenfaden v/jens Seidenfaden Bakkedraget 3 7100 Vejle Nævnet har

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve.

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Henrik Ejby ApS og statsaut. ejendomsmægler MDE Per E. Hansen v/advokat Annette With Sørensen Københavnsvej 13 B 4760 Vordingborg Sagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

Jeg noterer mig i den forbindelse, at såvel Bo Christiansen som Andy Bengtsson nægter at udlevere en kopi af overdragelsesaftalen.

Jeg noterer mig i den forbindelse, at såvel Bo Christiansen som Andy Bengtsson nægter at udlevere en kopi af overdragelsesaftalen. CVR nr. 37 00 43 08 PRO Erhvervsadvokater Att.: Advokat Jesper Rasmussen Havnegade 41, 1. 1058 København K Sendt pr. e-mail jr@proerhvervsadvokater.dk Tæbyvej 17 B Postboks 183 2610 Rødovre www.adv-wittenborn.dk

Læs mere

FKKA havde modtaget 11 ansøgninger om sendetilladelse samt 22 ansøgninger fra eksisterende stationer, som ønskede mere sendetid.

FKKA havde modtaget 11 ansøgninger om sendetilladelse samt 22 ansøgninger fra eksisterende stationer, som ønskede mere sendetid. RADIO- OG TV-NÆVNET Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdet Sekretariatet for Det Fælles Fjernsynsnævn: FKKA Gladsaxe Rådhus Rådhus Allé DK-2860 Søborg København den 19. marts 2002 Afgørelse af

Læs mere

København, den 21. november 2007 J.nr

København, den 21. november 2007 J.nr København, den 21. november 2007 J.nr. 02-0401-06-2018 K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. februar 2017 Sagsnr. 2017-211/HCH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: Advokat

Læs mere

FOB Afslag på aktindsigt i rapport udarbejdet som led i intern revision

FOB Afslag på aktindsigt i rapport udarbejdet som led i intern revision FOB 05.299 Afslag på aktindsigt i rapport udarbejdet som led i intern revision DR gav en journalist afslag på aktindsigt i en rapport udarbejdet af et revisionsfirma der udførte DR's interne revision.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. februar 2012 (J.nr. 2011-0024800).

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø Ifølge retsbogsudskrift af 21. september 2009 fra Retten

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011 Almindelige regler for voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 217/2017 Gerdes Ejendomme ApS (advokat Palle Viuff) mod A (advokat Morten Bünemann Dalsgaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Lokalradioforening Birkerød Bispevej København NV. Att.: Stefan Honoré

Lokalradioforening Birkerød Bispevej København NV. Att.: Stefan Honoré Lokalradioforening Birkerød Bispevej 4 2400 København NV Att.: Stefan Honoré RADIO- OG TV-NÆVNET 26. marts 2010 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 23. august 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 23. august 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 23. august 2007 Klage over tv-reklame for inkclub AB sendt på TV 2 Per Rasmussen har ved mail af

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /BA Klager: Indklaget energiselskab: SRH Vesterbrogade 8000 Århus C Energi Danmark Grenåvej 55 8200 Århus N v /NRGI Forsyningspligt A/S CVR 2539 5131 Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

1. Advokatfirma DLA Nordic A/S 2. Fællesnævnet for Lokal Radio- og TV i Bov, Lundtoft, Rødekro, Tinglev og

1. Advokatfirma DLA Nordic A/S 2. Fællesnævnet for Lokal Radio- og TV i Bov, Lundtoft, Rødekro, Tinglev og RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Advokatfirma DLA Nordic A/S 2. Fællesnævnet for Lokal Radio- og TV Ved Stranden 18 i Bov, Lundtoft, Rødekro, Tinglev og Box 2034 Aabenraa Kommuner 1012 K. Haderslevvej 3, Box 1037

Læs mere

Rådhusholmen 10 «Landkode»-«Postnummerudendk» 2670 Greve. «Adresse3» København den 29. januar 2002

Rådhusholmen 10 «Landkode»-«Postnummerudendk» 2670 Greve. «Adresse3» København den 29. januar 2002 RADIO- OG TV-NÆVNET «Navn» Radio Oasen Greve Lokalradionævn «Adresse1» Hundige Strandvej 153 Kultursekretariatet «Adresse2» 2670 Greve Rådhuset «Adresse3» Rådhusholmen 10 «Landkode»-«Postnummerudendk»

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. oktober 2014 (J.nr. 2014-0038002) Afgift som følge af

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Ida og Peter Frølich Hovedgaden 85 4420 Regstrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt

Læs mere

1. Hadsund Radioforening 2. Det lokale Radio- og TV-nævn i Arden, Hadsund, Hobro, 9210 Aalborg SØ Skørping Kommune Skørpingvej Terndrup

1. Hadsund Radioforening 2. Det lokale Radio- og TV-nævn i Arden, Hadsund, Hobro, 9210 Aalborg SØ Skørping Kommune Skørpingvej Terndrup RADIO- OG TV-NÆVNET 1. Hadsund Radioforening 2. Det lokale Radio- og TV-nævn anno 1999 i Arden, Hadsund, Hobro, Peter Bruuns Vej 75 Sejlflod og Skørping Kommuner 9210 Aalborg SØ Skørping Kommune Skørpingvej

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011 Regler for udvidet voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat A]. København, den 25. november 2015 Sagsnr. 2015-2549/MKJ 2. og 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over [advokat B], og [advokat B] har klaget over [advokat

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S.

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S. PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Grafisk Arbejdsgiverforening for Sangill Grafisk I/S. (advokat Peter Balle) 1. Sagens baggrund. --------- Mellem

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 ACCELERERET KONFLIKTLØSNING MED BRUG AF SAGKYNDIG UDTALELSE... 4

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2011 10/07895 NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 21. juni 2010 på vegne af klagerne, N vej 6, over Kommunens afgørelse

Læs mere

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S.

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S. Til: Brødrene Hartmann A/S Tønder Fjernvarmeselskab a.m.b.a. Energitilsynet Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. november 2014 (J.nr. 2014-0037118) Lukning af adgang

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 5. september 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 5. september 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 5. september 2007 Klage over tv-reklame for Wupti.com sendt på TV 2 Allan Kok har ved mail af 18.

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget over advokat A.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget over advokat A. København, den 6. maj 2014 Sagsnr. 2013 1581/8KR/CBW 6. og 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget

Læs mere

Klage fra Radio Globus Guld over afslag på tilladelse til lokal radiovirksomhed.

Klage fra Radio Globus Guld over afslag på tilladelse til lokal radiovirksomhed. 1. Radio Globus Guld 2. Fællesnævnet for Lokalradio- og -TV i Bov, Lundtoft Herredsfogedvej 2 Rødekro, Tinglev og Aabenraa Kommuner 6630 Rødding Det Sønderjydske Landsbibliotek Haderslevvej 3, Box 1037

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S v/ advokat Ole Steen Christensen Østergade 10 8450 Hammel Nævnet har modtaget klagen den 1. september 2011.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 20. marts 2006 Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 Peter Niels har ved mail af 15. december 2004 indgivet en

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E

1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 24. maj 2017 Sagsnr. 2017-644/CSI 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: Ved anklageskrift af 21. februar 2017, modtaget i Advokatnævnet samme dato, har Advokatrådet i medfør af

Læs mere

JONAS BRUUN ADVOKATFIRMA NOTAT. Konditionsmæssigheden af DIFO s tilbud af 1. april 2008 vedrørende administrationen af internetdomænet.

JONAS BRUUN ADVOKATFIRMA NOTAT. Konditionsmæssigheden af DIFO s tilbud af 1. april 2008 vedrørende administrationen af internetdomænet. ADVOKATFIRMA ERIK KJÆR- HANSEN ADVOKAT BREDGADE 38 1260 KØBENHAVN K 8. maj 2008 NOTAT om Konditionsmæssigheden af DIFO s tilbud af 1. april 2008 vedrørende administrationen af internetdomænet.dk Indledning

Læs mere

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E

København, den 26. september 2014 Sagsnr og /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E København, den 26. september 2014 Sagsnr. 2014 971 og 2014 972 /CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede 1] og [indklagede 2],

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

NOTAT III. Så er det tid til en ny generel orientering og opdatering af sagen vedrørende skat af lægeboliger.

NOTAT III. Så er det tid til en ny generel orientering og opdatering af sagen vedrørende skat af lægeboliger. NOTAT III Til: Tekst til orientering af yngre læger skat af lægeboliger Dato: 30. august 2016 Udarbejdet af: Advokat Jacob Goldschmidt Til yngre læger omfattet af sagen vedrørende skat af tjenesteboliger

Læs mere