Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 14. marts 2016 Kl KOP seminarrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 14. marts 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum"

Transkript

1 Institutledelsesmøde Den 14. marts 2016 Kl KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle Tolboe, Jan Tagesen, Mariann Bøje, Marie Cornelis, Paolo Cattaneo, Peter Svensson, Rodrigo Lopez, Susie Esmann, Vibeke Bælum Gæster: Kamille Smidt Rasmussen, Ellen Frandsen Lau, Ebbe Dal Søndergaard Afbud: Marie Cornelis, Helle Tolboe, Rodrigo Lopez, Dirk Leonhardt, Ebbe Dal Søndergaard Fravær: Vibeke Bælum Referent: Winnie Friis Johnsen 1. Forskerskolen anno 2016 Kamille Smidt Rasmussen indledte med at orientere om, at Forskerskolen har reduceret 11 programmer til 3. Kamille leder ClinFO forskerprogrammet for IO, Retsmedicin og Klinisk Medicin og har ansvar for ClinFO s rådgivningspanel samt forbehandlingspanel; Ellen Frandsen er fast konsulent i det første, det andet har ikke et fast panel. Dato: 17. marts 2016 wfj@odont.au.dk Side 1/5 Kamille har desuden ansvar for de forskningsårsstuderende, som HE fremover maks. vil optage 120 af pr. år uanset finansiering. Dette vil dog næppe være et problem for IO, selvom vores kandidater kommer i pulje med de andre institutters ansøgere, fordi de odontologiske ansøgere oftest er høj-motiverede. Hvad angår ph.d.-uddannelsen, oplyste Kamille: Der kan søges tilskud også selvom finansiering er ekstern. IO er gode til at søge fulde stipendier herunder mobilitetsstipendier. Kriterierne for at få tildelt støtte er de samme som tidligere: Dvs. de samme krav til publikationer samt forskningsinteresse, personligt drive og et godt forskermiljø. Det næste emne for ansøgning om fuldt stipendium er interdisciplinaritet, (og det skal være et nyt emne). Evalueringer skal fremover være halvårlige, og vejlederen skal medvirke. Der er mangel på relevante kurser. Det er vigtigt at være opmærksom på, at de studerende gerne må tage kurser uden for AU f.eks. på KU eller i udlandet. IO kan overveje, om der er mulighed for at byde ind med kurser. Der er skærpede krav til overholdelse af bekendtgørelsen, hvad angår et sammenhængende ophold uden for AU f.eks. på KU eller i udlandet. IO er gode til at tage imod udenlandske studerende. Institut for Odontologi Aarhus Universitet Vennelyst Boulevard Aarhus C Tlf.: Fax: odont@au.dk odontologi.au.dk/

2 Kamille sluttede med at opfordre kredsen til at henvende sig til hende eller Ellen for yderligere information. Side 2/5 2. Orientering om den finske fælles ph.d.- skole for ph.d.-studerende inden for odontologi FINDOS og samarbejdet mellem Health Graduate School og Medical Faculty of Helsinki Ellen Frandsen Lau orienterede om Finlands fælles, nationale ph.d.-skole inden for odontologi: FINDOS. Forskerskolen på HE har indgået en samarbejdsaftale med Helsinkis forskerskole for medicinske uddannelser, hvilket blandt andet betyder, at det er gratis at deltage i hinandens kurser. Ellen har netop udsendt information om et kursus den maj inden for genetik og odontologi, som hun anbefalede. De studerende kan søge Forskerskolen om at dække rejseomkostninger. FINDOS står for nationale seminarer, hvor man kan logge ind og deltage online. FINDOS arrangerer desuden en fællesnordisk kongres for ph.d.-studerende til august. Ellen omdelte en invitation til kongressen, som hun opfordrede til at dele ud til de studerende. Deltagelse er gratis, og der kan søges støtte til rejseudgifter - og de studerende har været tilfredse med tidligere nordiske ph.d. kongresser. Peter spurgte, om samarbejdet kunne gøres bilateralt. Ellen mente, at Forskerskolen ville bakke op, hvis IO ville tilbyde kurser, finske studerende kunne deltage i. Det ville i givet fald være mest relevant for OSK, RAD og evt. OR, hvor der i forvejen er postgraduat undervisning at bygge på. 3. Orientering om fakultetsudviklingsmodel Eva orienterede om en ny fakultetsudviklingsmodel, der i revideret udgave var blevet præsenteret på fakultetsledelsesmødet den 1. marts. Heraf fremgår, at institutterne fremover skal udpege såkaldte uddannelsesambassadører, som vurderes at skulle afsætte 10 arbejdsdage pr. år til opgaven. Instituttet vil have det økonomiske ansvar herfor. Eva oplyste, at ledergruppen var bekymret over det nye krav om udnævnelse af ambassadører, men opfordrede kredsen til at bakke op om udpegning af studielektor Søren Læssøe Mathiesen, der i så fald ville skulle honoreres for den reelle arbejdsbyrde (mere end 10 dage årligt). Selvom den nye udviklingsmodel er krævende, mente Eva også, det ville blive en fordel med et tættere samarbejde med CESU især nu, hvor studieordningen skal ændres. Institutledelsen tog forslaget til efterretning.

3 Side 3/5 4. Uddannelsesevaluering af odontologi orientering om status for den deraf afledte studieordningsændring Eva orienterede om, at uddannelsesevalueringen af IO var godkendt i fakultetsledelsen 1. marts og i Studienævnet. I evalueringen udpeges områder, der skal prioriteres, og Eva henviste i den forbindelse til side 4 evalueringsrapporten, der tidligere er udsendt til kredsen. Eva oplyste, at hun havde anmodet Studieadministrationen om ressourcer til beskrivelse af arbejdsgangen i forbindelse med ændring af studieordningen. Status er, at arbejdsgrupper nu kan nedsættes men alle må forventes at deltage i processen. HE Studier vil bistå, siden involveres CESU, aftagerpanel samt de studerende. Eva oplyste som svar til Bente, at fusionen med SKT ikke er en forhindring for en ny studieordning. Bente spurgte, om evalueringens krav til pensumreduktion kunne præciseres. Eva oplyste, at baggrunden for krav om reduktion er, at OI-studerende er stressede - især efter 4. semester - hvorfor der skal skabes en bedre balance i arbejdsbyrden, men at det ikke var defineret, hvor der skulle reduceres. Der nedsættes arbejdsgrupper, der skal se på netop denne problematik. Disse arbejdsgrupper vil danne grundlag for de andre gruppers arbejde. Eva mente også, der er behov en bedre afstemning med de studerende om, hvad der forventes af dem. Den nye studieordning, der blandt andet skal sikre en bedre balance mellem bachelor- og kandidatdelen, forventes at blive rullet ud fra Faste punkter Meddelelser: 1. Status på fusionsplaner Eva fortalte, at der kommer et nyhedsbrev om fusionen ud inden påske. Paolo og Ann har møde med SKT om forskning. Der er planer om en fælles dag den 6. juni med forskellige aktiviteter. Møder med dekanen er nu overgået til fællesmøder, hvor både IO og SKT deltager. Der er samtalerunde i gang på institutlederstillingen. 2. Status på lektorstillingen på KOP: Kandidaten har trukket sin ansøgning. 3. Valg til institutforum: Se mere på linket her:

4 valg dagsorden_og_referater/institutforum/tidsplan._valg_til_insti tutfora_paa_health_2016 3_.pdf Side 4/5 Paolo orienterer om aktuelle muligheder for fondsansøgninger Der er åbnet for ansøgning om Starting Grants: Der er nye regler siden sidste runde. Ansøgere skal være relativt nyansatte på AU, og må ikke have været ansat på AU de sidste tre år. Lektorer og adjunkter søger samme pulje, og der er 50 mio. kr. til uddeling. Paolo mente, der måske kan være en chance for en bevilling, hvis et projekt har et helt nyt emne. Orientering fra aktuelle møder Institutledermøde (IOOS) med dekanen Eva oplyste, at IO får lov at trække et overskud fra 2015 på 3 mio. kr. over til Budgettet er i balance i Eva har lagt op til, at der ikke bliver fællesøkonomi med SKT, før der er balance i økonomien hos begge parter. Møde i Studienævnet Eva orienterede om en sag, der behandles i Sundhedsstyrelsen, angående faget farmakologi, der giver problemer ved studieskift fra KBH til IO. Fremover vil faget dog ligge på bachelordelen begge steder. Der er et tilsvarende problem for OSK, idet bidfunktion også ligger forskelligt på IO og i KBH. Her vil IO komme til at tilpasse sig KHB og placere undervisningen på kandidaten, hvilket også giver god mening, da det betyder, at de studerende har bestået teoretisk eksamen før den kliniske del på kandidaten. Institutledermøde med kommunikationschef Ulla Krag Jespersen Eva fortalte, at mødet havde haft fokus på den service, AU Kommunikation kan tilbyde. Ulla Krag Jespersen deltager på et kommende møde, hvor hun blandt andet vil tale om funktionen Find en ekspert på hjemmesiden. LAMU-møde: David orienterer fra seneste møde David fortalte, at der var aftalt et nyt navn for LAMU under det fusionerede institut: LAMU for IOOS. Der arbejdes på at få en organisation på plads, der går på tværs, og hvor der er repræsentanter fra både IO og SKT i alle grupper. Der er nedsat en fælles følgegruppe til den psykiske APV, der skal samle trådene og lave opfølgende arbejde.

5 Evakueringen for nylig var falsk alarm, men afslørede forskellige problemer f.eks. med kødannelse pga. regnvejr og døre, der ikke kunne åbnes. David har givet besked herom til Bygningsservice. Belært af denne erfaring vil der blive målrettet en kampagne til de medarbejdere, der fast befinder sig i bygningen. Side 5/5 En kampagne mod rygning er på vej. Der klages over røggener fra rygere, der står uden for bygningen og ryger. Udskiftning af vinduer giver støjproblemer. Der sendes information ud til medarbejderne herom snarest. Der har været en voldelig episode, hvor en medarbejder er blevet overfaldet. Der er derfor fokus på at sikre medarbejderne mod vold. Forslag modtages gerne. Der er nedsat et udvalg, der skal se på, hvordan utilsigtede hændelser kan registreres. Læs mere herom i referat fra LAMU, der er på vej. Eventuelt Eva oplyste, at der den 22. marts offentliggøres en ny rankingliste fra QS World University Rankings, hvor IO indtager en fornem 17. plads i. IO er desuden højst placeret af de tre AU-institutter, der figurerer blandt de 50 bedste på listen. AU Kommunikation arbejder med denne nyhed. Eva orienterede om, at annuum skulle have været udsendt, men først kommer senere pga. fejl i regnskabet. Vores økonomicontroller Søren Meldgaard går på pension. Mariann sender mail med besked om efterfølger. Mariann oplyste, at IO går over til e-boks i kontakten med patienter. Hun sender yderligere information herom snarest. Fast bilag: Oversigt over punkter til institutledelsesmøder

2. Velkommen og præsentation af ny HR-partner Ebbe Dal Søndergaard

2. Velkommen og præsentation af ny HR-partner Ebbe Dal Søndergaard Institutledelsesmøde Den 24. august 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle Tolboe, Jan

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 20. juni 2016 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 20. juni 2016 Kl KOP seminarrum Institutledelsesmøde Den 20. juni 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle Tolboe, Jan Tagesen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 15. september 2015 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 15. september 2015 Kl KOP seminarrum Institutledelsesmøde Den 15. september 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle Tolboe, Jan

Læs mere

Ellen oplyste, at der er nedsat et evalueringsudvalg, der ser på, hvordan instituttet skal håndtere brugen af cases til eksamen næste år.

Ellen oplyste, at der er nedsat et evalueringsudvalg, der ser på, hvordan instituttet skal håndtere brugen af cases til eksamen næste år. Institutledelsesmøde Den 29. juni 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Ellen oplyste, at der var sendt ansøgninger til Tandlægeforeningens fonde.

Ellen oplyste, at der var sendt ansøgninger til Tandlægeforeningens fonde. Institutledelsesmøde Den 13. april 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 12. juni 2015 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 12. juni 2015 Kl KOP seminarrum Institutledelsesmøde Den 12. juni 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Der vil blive etableret et midlertidigt, fælles lederforum mellem SKT og IO.

Der vil blive etableret et midlertidigt, fælles lederforum mellem SKT og IO. Institutledelsesmøde Den 17. august 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle Tolboe,

Læs mere

HR er dog ved at udarbejde forskellige vejledninger, som udsendes inden sommer.

HR er dog ved at udarbejde forskellige vejledninger, som udsendes inden sommer. Institutledelsesmøde Den 26. marts 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum REFERAT Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Ellen indledte mødet med at byde velkommen til Susie Esmann, og herefter var der en kort præsentationsrunde i kredsen.

Ellen indledte mødet med at byde velkommen til Susie Esmann, og herefter var der en kort præsentationsrunde i kredsen. Institutledelsesmøde Den 13. maj 2015 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming Isidor, Helle

Læs mere

Vibeke og David relaterede til det arbejde, Allan Flyvbjerg og Ellen Frandsen havde igangsat vedrørende en sær-stå for uddannelser med klinikdrift.

Vibeke og David relaterede til det arbejde, Allan Flyvbjerg og Ellen Frandsen havde igangsat vedrørende en sær-stå for uddannelser med klinikdrift. OG ORAL SUNDHED Institutledelsesmøde Den 12. september 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 18. april 2017 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 18. april 2017 Kl KOP seminarrum OG ORAL SUNDHED Institutledelsesmøde Den 18. april 2017 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Link til FINDOS hjemmeside:

Link til FINDOS hjemmeside: OG ORAL SUNDHED Institutledelsesmøde Den 3. oktober 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Beslutning truffet Siden

Beslutning truffet Siden Møde den: 16. januar 2015 kl. 10-12 Sted: Instituttets mødelokale Formål: møde i institutledelsen uden afdelingsledere Referat Deltagere: Bente Nyvad, Dorte Haubek, Ellen Frandsen Lau, Eva Karring, Flemming

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Next step forskningsstrategien. 2. Forskningsfinansiering

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Next step forskningsstrategien. 2. Forskningsfinansiering Wfj@dent.au.dk Side 1/5 Mødedato: Den 4. marts 2019 Tidspunkt: Kl. 13-15 Mødested: 1610-375 (Aud 5) Møde i Fagområde- og forskningsledergruppen på IOOS Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, Dorte Haubek,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 12. december 2016 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 12. december 2016 Kl KOP seminarrum OG ORAL SUNDHED Institutledelsesmøde Den 12. december 2016 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Til næste møde er det endelige overblik over instituttets resultat for 2016 klar. Med til billedet hører dog pt. ubesatte VIP-stillinger.

Til næste møde er det endelige overblik over instituttets resultat for 2016 klar. Med til billedet hører dog pt. ubesatte VIP-stillinger. OG ORAL SUNDHED Institutledelsesmøde Den 11. januar 2017 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I molekylær medicin science.au.dk

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I molekylær medicin science.au.dk faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I molekylær medicin science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I molekylær medicin molekylær medicin I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i molekylær

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 12. juni 2012, kl. 13-15. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine M. Svensson. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 12. juni 2012, kl. 13-15. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine M. Svensson. Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 28. JUNI 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

Deltagere observatører: Timeplanlægger Gugge Smedegaard, Studievejleder Emilie Schmidt.

Deltagere observatører: Timeplanlægger Gugge Smedegaard, Studievejleder Emilie Schmidt. Møde den: 20. februar 2017 kl. 14.15 i Det Odontologiske Studienævn Sted: Bygn. 1611 lokale 121b (for enden af Health adm. gangen) Referat Deltagerere medlemmer: Eva Karring, Helle Tolboe, Irene Dige,

Læs mere

Enette Berndt Knudsen, der er superbruger og validator, orienterede om PURE.

Enette Berndt Knudsen, der er superbruger og validator, orienterede om PURE. Wfj@dent.au.dk Side 1/5 Mødedato: Den 8. oktober 2018 Tidspunkt: Kl. 13-15 Mødested: Aud C, 1614-076 Møde i Fagområde- og forskningsledergruppen på IOOS Deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, Dorte Haubek,

Læs mere

Læge i Region Hovedstaden

Læge i Region Hovedstaden Læge i Region December 2014 Lægeforeningen Se nyhedsarkiv Status på Sundhedsplatformen Spørgeskemaundersøgelse om IT-systemer på Region s hospitaler Herfra kan du også printe nyhedsbrevet Kalender for

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 22. februar 2017 Kl KOP seminarrum

Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutledelsesmøde Den 22. februar 2017 Kl KOP seminarrum OG ORAL SUNDHED Institutledelsesmøde Den 22. februar 2017 Kl. 10-12 KOP seminarrum Referat Faste deltagere: Ann Wenzel, Bente Nyvad, David Kraft, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Flemming Isidor,

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 16. juni 2011, kl. 15 16.30. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine Marie Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 16. juni 2011, kl. 15 16.30. 22.2.56 Rasmus Rask. Sted: Tine Marie Svensson. INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 22. JUNI 2011 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 16. juni

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 17. marts 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 10.12. 2013, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 4,

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Udviklingsplan for Studienævn for Sundhed og Teknologi ved De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter i perioden 2008-2010

Udviklingsplan for Studienævn for Sundhed og Teknologi ved De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter i perioden 2008-2010 Udviklingsplan for Studienævn for Sundhed og Teknologi ved De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter i perioden 2008-2010 S-Studienævnets udviklingsplan status og fremadrettet mål PROFIL

Læs mere

Medlemmer af studienævnet. Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 11.04.2012 kl. 16.35. Sted: Fakultetsservice lokale 33.5.71.

Medlemmer af studienævnet. Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 11.04.2012 kl. 16.35. Sted: Fakultetsservice lokale 33.5.71. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af studienævnet M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 11. APRIL 2012 Forum Odontologisk

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: University of Leicester.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: University of Leicester. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: University of Leicester Land: England Periode: Fra:1. feb Til:1. juni Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Deltagere studerende: Eva Aakjær og Karin Rosenkilde, Pernille Lundsgaard og Mads Filtenborg

Deltagere studerende: Eva Aakjær og Karin Rosenkilde, Pernille Lundsgaard og Mads Filtenborg Møde den: 19. marts 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Morten Frydenberg og Helle Terkildsen Maindal Deltagere studerende: Eva

Læs mere

Deltagere studerende: Cecilie Rud Budtz, Thomas Kristian Hansen, Gunvor Dichmann Thyssen, Lena Bindesbøl

Deltagere studerende: Cecilie Rud Budtz, Thomas Kristian Hansen, Gunvor Dichmann Thyssen, Lena Bindesbøl Møde den: 25. august 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1611-121B Emdrup indgang B8, lokale B274 Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet Land: Polen Periode: Fra: 17.02 2014 Til: 30.06 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

23-05-06. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3. Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. maj 2006.

23-05-06. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3. Endeligt referat. Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. maj 2006. DANMARKS FARMACEUTISKE UNIVERSITET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. maj 2006. Til stede medlemmer: Flemming Steen Jørgensen

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 26. november 2015

Det juridiske Fagstudienævn 26. november 2015 Referat af 8. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 2. november 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF

Styrelsesmøde, 4. oktober 2011, ÅUF Til stede: Rasmus Pedersen (næstformand), Anders Mols Krarup (Kasserer), Michael Würtz (FDF), Mia Skovsgaard Egander (BUUSK),) Kim Risbjerg Madsen (KU); Niels Christian Selchau Mark (KS ) Afbud: Marie

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE TIL VIDENSKABELIGE OG TEKNISK-ADMINISTRATIVE STILLINGER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH

VEJLEDNING FOR ANSØGERE TIL VIDENSKABELIGE OG TEKNISK-ADMINISTRATIVE STILLINGER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH VEJLEDNING FOR ANSØGERE TIL VIDENSKABELIGE OG TEKNISK-ADMINISTRATIVE STILLINGER Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. marts 2016 INDHOLD 1. Målgruppe...2 2. Ansøgning og dokumentation...2

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2

Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 31. august 2010 Kl. 16.30 på Herlev Hospital, Akutmodtagelsen, lokale 53 G2 Møde nr. 5 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Per Seerup Knudsen (A) Karin Helweg-Larsen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Gloucestershire.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Gloucestershire. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Gloucestershire Land: England Periode: Fra: Til: Udvekslingsprogram: English Literature

Læs mere

Deltagerere medlemmer: Eva Karring, Helle Tolboe, Irene Dige, Marie Hauge Mårtensson, Line Vang Madsen, Jane Hejlesen

Deltagerere medlemmer: Eva Karring, Helle Tolboe, Irene Dige, Marie Hauge Mårtensson, Line Vang Madsen, Jane Hejlesen Møde den: 30. januar 2017 kl. 14.15 i Det Odontologiske Studienævn Sted: Bygn. 1611 lokale 121b (for enden af Health adm. gangen) Referat Deltagerere medlemmer: Eva Karring, Helle Tolboe, Irene Dige, Marie

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Ad pkt. 1 Valg af næstformand

AARHUS UNIVERSITET. Ad pkt. 1 Valg af næstformand Møde den: 29. august 2016 kl. 14.15 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap Deltagere

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Februar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Udbetaling Danmark bruger oplysninger fra SKAT til at beregne

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl , IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl , IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: Onsdag den 15. juni 2016 kl. 14.15, IO s mødelokale Institut for Odontologi LSU-møde Referat Deltagere: Eva Karring; Mariann Bøje; Dirk Leonhardt; Mette L. G. Nikolajsen; Jørn Lund Jepsen; Jens

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri

Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri Referat den 15. september 2015 Formand Jens Termansen bød velkommen til dette

Læs mere

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I medicinalkemi science.au.dk

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I medicinalkemi science.au.dk faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I medicinalkemi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I medicinalkemi medicinalkemi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i medicinalkemi.

Læs mere

REFERAT AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl

REFERAT AARHUS UNIVERSITET. Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl OG ORAL SUNDHED Møde i Interim LSU Den 19. december 2016 Kl. 14.30-16.00 REFERAT Deltagere: Siri Beier Jensen (formand), A-siden: Anne B. Christensen, Dirk Leonhardt, Dorte Haubek, Eva Karring, Ulla Bæk

Læs mere

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT FORELØBIGT REFERAT Referat af møde i MKL-studienævnet Fredag 8. april 2005 Institut for Samfundsfarmaci, DFU Til stede: Ellen Westh Sørensen EWS, Helene Jørgensen HJ, Janine Morgall Traulsen JMT, Mette

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 23. februar 2016, kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900. Ph.d.-udvalget holdt møde tirsdag den 22. februar 2011 og mandag den 28. februar 2011.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900. Ph.d.-udvalget holdt møde tirsdag den 22. februar 2011 og mandag den 28. februar 2011. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde tirsdag den 22. februar 2011

Læs mere

Institutledelsen besluttede, at der ikke for nuværende

Institutledelsen besluttede, at der ikke for nuværende Møde den: 24. februar 2015 kl. 10-12 Sted: Instituttets mødelokale Formål: Institutledelsesmøde REFERAT Deltagere: Ann Wenzel; Alan Richards (for Bente Nyvad); Dorte Haubek; Ellen Frandsen Lau; Eva Karring;

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger FACULTY OF HEALTH AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er en opdatering af vejledningen fra august 2010 AU HR, Health Aarhus Universitet Katrinebjergvej

Læs mere

Loginvejledning, tips og hjælp

Loginvejledning, tips og hjælp Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse gennemføres digitalt i ansøgningssystemet STADS-DANS.

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Deusto

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Universidad de Deusto US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Universidad de Deusto Land: Spanien Periode: Fra:19.08.2013 Til:09.01.2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

hvem, hvad, hvornår og hvordan?

hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studieophold i udlandet hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studievejledningen Psykologi, Øster Farimagsgade 5, 5.1.26, 1353 København K Tlf. 35 32 48 16 studievejl@psy.ku.dk Det er på mange måder givende

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie. Navn på universitet i udlandet: Bogazici Universitesi.

Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie. Navn på universitet i udlandet: Bogazici Universitesi. Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: Bogazici Universitesi Land: Tyrkiet Periode: Fra:09/09/13 Til: 30/01/14 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014

REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014 REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014 Side 1 af 5 Deltagere: Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital Centerchef Eva Sejersdal Knudsen, Aarhus

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

Studentersamfundet. Uddannelsespolitisk Forum. - For alle studerende. Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar, Fibigerstræde 15.

Studentersamfundet. Uddannelsespolitisk Forum. - For alle studerende. Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar, Fibigerstræde 15. Uddannelsespolitisk Forum Den 3. December kl. 17.00, Wünderbar,. V/ Ordfører for Studentersamfundet Erik Lander Jensen Dagsorden: 1. Formelt (B) [5 min] 2. Valg evaluering (OD) [15 min] 3. Oprettelse af

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab (BA) Navn på universitet i udlandet: University of Deusto

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab (BA) Navn på universitet i udlandet: University of Deusto US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Uddannelsesvidenskab (BA) Navn på universitet i udlandet: University of Deusto Land: Spanien Periode: Fra:20. august 2013 Til:10. januar 2014

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET August 2010 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Vennelyst Boulevard 9 8000 Århus C Tlf.: 89421122

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 009-10 Vedr. ændring af lov om ferie Pr. 1. juli 2010 forventes

Læs mere