Wifi: Nyborg Strand (ingen kode)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Wifi: Nyborg Strand (ingen kode)"

Transkript

1 Wifi: Nyborg Strand (ingen kode)

2

3 Dagens program Kl. 10:00 Velkomst Kl. 10:05 Hvad er udfordringen med de unge på kanten? Karina Bradsted Svarrer, Unge og Uddannelseschef i Kolding Kommune, perspektiverer udfordringen med de socialt udsatte unge set fra socialrådgiverens og kommunens perspektiv. Kl. 10:30 Børnehjemsbarnet og bådflygtningen Lisbeth Zornig Andersen og Duc Huy Nguyen fortæller kort om deres udviklingsrejse, fællesmængder og forskelle. Hvad kan vi lære af dem? Hvordan bar de sig ad? Hvad så de på deres vej? Kl. 10:55 Hvad siger den unge udsatte selv? Michella Ermark fortæller om at være spiseforstyrret og kæmpe for at få fodfæste i livet. Hvem har hjulpet, hvad virker, hvad mangler hun?

4 Dagens program Kl. 11:15 Et mønsterbryderprogram Mikael Lindholm fortæller om nøgleelementer i et mønsterbryderprogram. Hvad skal der til? Hvad kan og må vi gøre bedre for at lykkes? Kl. 11:50 Mentor i praksis Pædagog Rolf Hermansen fortæller om at være eks-rocker og mentor for unge på kanten. Hvornår lykkedes det at flytte de unge? Kl. 12:10 Frokost Kl. 13:00 Hvad skolen kan gøre Trine Ladekarl Nellemann, rektor, Next Hvordan håndterer skolen socialt udsatte børn? Hvilke nye erkendelser og anbefalinger kan vi lære af?

5 Dagens program Kl. 13:30 Hvad en mentor kan gøre Karen Gjesing, socialpædagog og coach. Hvordan kan man hjælpe en hårdkogt og utilpasset 14-årig fra et misbrugerhjem til at få en universitetsuddannelse? Kl. 14:00 Hvad virksomheden kan gøre Morten Enghave, projektchef, Go-for-it, Securitas Hvordan kan virksomheder få gode medarbejdere ud af unge, der kommer fra livets grøft? Hvad kan vi lære og gøre bedre? Kl. 14:30 Højlunds forsamlingshus - Hvad kan vi gøre mere og bedre? Debat og diskussion om indsatser og løsninger med seminardeltagerne. Moderator: Mikael Lindholm 15:00 Afslutning og forfriskninger

6 Dagens program Kl. 10:05 Hvad er udfordringen med de unge på kanten? Karina Bradsted Svarrer, Unge og Uddannelseschef i Kolding Kommune, perspektiverer udfordringen med de socialt udsatte unge set fra socialrådgiverens og kommunens perspektiv.

7 Dagens program Kl. 10:30 Børnehjemsbarnet og bådflygtningen Lisbeth Zornig Andersen og. Duc Huy Nguyen fortæller om deres udviklingsrejse, fællesmængder og forskelle. Hvad kan vi lære af dem? Hvordan bar de sig ad? Hvad så de på deres vej?

8 Dagens program Kl. 10:55 Hvad siger den unge udsatte selv? Michella Ermark fortæller om at være spiseforstyrret og kæmpe for at få fodfæste i livet. Hvem har hjulpet, hvad virker, hvad mangler hun?

9 Dagens program Kl. 11:15 Et mønsterbryderprogram Mikael Lindholm fortæller om nøgleelementer i et mønsterbryderprogram. Hvad skal der til? Hvad kan og må vi gøre bedre for at lykkes? Pædagog Rolf Hermansen fortæller om at være eks-rocker og mentor for unge på kanten. Hvornår lykkedes det at flytte de unge?

10 Et mønsterbryderprogram Hovedpointer fra rapporten Projekt Unge Mønsterbrydere Mikael R. Lindholm

11 Projekt unge mønsterbrydere Open source projekt frit tilgængeligt Finansieret af Det Obelske Familiefond og Laurizen Fonden Analyse af best practice hvad angår unge-indsatser identifikation af nøgleelementer Interviews med fageksperter, virksomheder, skoler, mentorer og udsatte unge selv Økonomiske beregninger af betydningen af mønsterbrud NB: Vil du have rapporten tilsendt?

12 Hvorfor en indsats? Udfordringen Relativt færre unge formår at bryde mønstret med en negativ social arv Unge i middelklassefamilier begynder nu også at havne på kanten af samfundet Samfundskravene skærpes, flere unge snubler = dyrt og trist Løsningen Et mønsterbryderprogram

13 Hvor stort er problemet? Hvor mange socialt udsatte unge er der? Vi ved det ikke rigtigt, men: børn vokser op i familier med alkoholproblemer børn oplever seksuelle overgreb børn lever i familier med psykiske lidelser unge med ufaglærte forældre har som 25- årige ikke har fuldført en ungdomsuddannelse hjemløse er mellem 18 og 29 den største hjemløsevækst er blandt de årige

14 Målgruppen Tre kategorier unge selvdrevne, støttekrævende, stærkt udfordrede (Mariagerfjord) Mønsterbryderprogrammet er målrettet rød kategori stærkt udfordrede Aldersspænd: Fra 14 til 29 år Ikke unge med fysiske og psykiske udviklingshæmmende handikap Konkrete udfordringer, de unge kan kæmpe med: Spiseforstyrrelser og selvskade Senfølger af seksuelle og voldelige overgreb i barndommen Tidligere anbragt Kriminalitet Psykisk sårbar med og uden diagnoser Ensom Ung/enlig mor Misbrug Fælles for dem er, at de eksisterende indsatser ikke slår til.

15 Målgruppen Socialt udsatte unge i Mariagerfjord Kommune 2015 Selvdrevne 1433(83%) 4147 (81%) Støttekrævende Stærkt udfordrede Kender ikke støttebehovet, kun omfang af konkrete indsatser ved ikke, hvad der virker eller hvad behovet er (ingen målinger) Ingen signifikant forskel på drenge/piger undtagen i rød gruppe (flere drenge) Statsborgerskab ikke-vestlige & østeuropæiske unge mere støttekrævende end danske Intensitet i støtte fordeler sig forskelligt geografisk efter boligområder

16 Prisen på et liv Samfundsøkonomisk beregning fra CASA på et livsforløb fra 18 til 64 år Hvis et negativt livsforløb bliver vendt til et positivt, bliver den samfundsøkonomiske nettogevinst 9,5 mio. kr. pr. person - justeret for inflation er gevinsten 8,6 mio. kr. pr. person Udgifter før det 18. år er ikke medregnet, for eksempel anbringelse, m.m. blev de medtaget ville omkostningerne ved et dårligt liv være større CASA anvender CASA ikke en gennemsnitslønindtægt, men en lavere lønindtægt, der svarer til en ufaglært eller faglært dårlige liv koster samfundet 25 milliarder kr. Samlede omkostninger ved at hjælpe en ung til mønsterbrud med en intensiv helhedsorienteret indsats er ifølge Samskabelse 1,5 mio. kr.

17 Mønsterbrud betaler sig Mulige økonomiske gevinster ved mønsterbrud NB: Der er unge med ufaglærte forældre, der i en alder af 25 år ikke har en ungdomsuddannelse.

18 Hvad virker? Analyse af 39 ungeindsatser

19 Hvad virker? Analyse af 39 ungeindsatser Ingen systematisk bearbejdning af effektdimensionen, hverken kort- eller langsigtet, i nogen af indsatserne, hvorfor man ikke ved mere præcist, om det er den givne indsats, der skaber det givne outcome i form af så og så mange procent af de unge, der er kommet videre i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet, i overensstemmelse med den enkelte indsats eller projekts formål. Muligt at afgøre, hvilke elementer, der går igen i de fleste indsatser eller projekter, men ikke om det er disse elementer eller noget helt andet, der har betydning for, om den unge skaber et mønsterbrud eller ej. I én indsats lod man en af de socialt udsatte unge fortælle, hvad der havde betydning for ham, hvilket handlede om den gode relation, om mentor: Han brugte ikke så mange ord, som jeg ikke forstod alle de ord, som ikke gav mening for mig, når min lærer fortalte det, de virksomhedsøkonomiske ord, jeg kunne ikke få sætningerne til at give mening ( ) Min mentor gjorde det anderledes, han fortalte mig nogle eksempler fra det virkelige liv, så jeg blev interesseret i det. Det synes jeg var fedt. Og jeg kunne se, hvordan han selv brugte nogle af tingene i sit arbejde, fordi jeg kom på besøg, jeg var derude rimelig tit på hans kontor. (Bruger af Y-faktor i Odense.)

20 Nøgleelementer i de bedst fungerende ungeindsatser Helhedsorienteret adresserer den unges samlede udfordringer, ikke blot lektielæsning Personbåren, hvor den unges relation til en betydningsfuld anden (altså mødet med og en vedholdende længerevarende kontakt med et andet menneske, der kan få den unge til at se muligheder, træffe valg og holde fast i sit eget mål) er afgørende; en mentor, med andre ord. Tidlig indsats det bliver vanskeligere at hjælpe for hvert år, der går.

21 Anbefalinger til mønsterbryderindsats Livseksperterne Mentoren skal være bindeled mellem den unge og kommunen. Mentoren skal være en ven og ikke kun en mentor. Mentoren skal kunne rådgive og vejlede om livet. Mentoren skal kunne motivere den unge. Der skal være mulighed for at tale med sin mentor også efter arbejdstid. Mentorerne Tidligere indsats for at forebygge og gribe ind overfor de uhensigtsmæssige mønstre, de unge tillægger sig. De unge skal have høj selvbestemmelse over, hvem der bliver deres mentor; kemi og tillid. Den unge og mentor mødes og afstemmer forventninger, inden matchet er godkendt. Det kan have positiv betydning for relationen, hvis mentor og mentee har fællestræk med hensyn til baggrund og opvækstvilkår. Det skal være muligt for den unge at skifte mentor, hvis der opstår behov for dette. Den unge skal have en mentor tilknyttet, så længe det er nødvendigt. Det er vigtigt, at mentor ikke er en del af systemet/kommunen, da det er lettere at opbygge en relation.

22 Brobygger og Mentor Team et omkring den unge Brobygger Har en socialfaglig uddannelse Modtager løn for sin indsats Støtter især fra 8 til 16 Er ideelt set selv mønsterbryder Mentor Gennemgår en mentoruddannelse Støtter frivilligt Støtter især fra 16 til 8 Er selv mønsterbryder Begge er indstillet på et relationsforpligtende forløb Begge lever op til en række profilkrav

23

24 Mentor-uddannelsens indhold Antropologi det heliotropiske menneskesyn Mønsterbrydning, recovery og relationsarbejde Resonans Mentors rolle og rollemodeller Domæneteori systemisk tænkning Anerkendende kommunikation Den værdsættende samtale Reframing Kompetenceudviklingsforløb over tre måneder eller 12 aftener med prøve og certificering

25 Mønsterbryderprogrammet Visitering og match med brobygger Forventningsafstemning mellem den unge og jobkonsulent af fokusområder økonomi, bolig, netværk, helbred, uddannelse Terapiforløb initieres, efter behov Frivillig mentor har fokus på alment dannende fælles aktiviteter, kunst, kultur, motion, etc. Udføre og afprøve den langsigtede plan Kompetenceudvikling, uddannelsesmoduler, udviklingsforløb på en virksomhed Opfølgende samtaler med den udsatte unge og løbende evaluering Opbygning og forankring af socialt netværk Start på job eller uddannelse sekundært fortsat et udviklingsforløb på en virksomhed Evaluering af støttebehov samt planlægning af fremtiden uden brobyggers tætte kontakt Individuelle plansamtaler med mentor Aftale om opfølgning og hvad en plan B skal indeholde, hvis problemer med plan A

26 Samspil mellem nøgleinteressenter Barrierer Kapacitet Økonomi Incitament Virksomhed Barrierer Motivation/psykis k tilstand Opbakning i hjem Støtte/økonomi Mentor/Brobygger Mentee Skole Kommune Barrierer Kompetencer Personlighed Økonomi Tid Opbakning Barrierer Forvaltningsskel ved 18 år Samarbejde Manglende økonomiske incitamenter/ modeller

27 Case på mønsterbryderforløb Fase 1: 13 uger Omkostning Brobyggertimer Gældssanering Bolig Sundhed Fase 2: 26 uger Brobyggertimer Kompetencekurser Fritid/kultur Støtte Fase 3: 26 uger Brobyggertimer Diverse I alt over 65 uger (Gevinsten over livstid var 8,6 mio. kr.)

28 Spørgsmål?

29 Dagens program Kl. 11:50 Mentor i praksis Pædagog Rolf Hermansen fortæller om at være eks-rocker og mentor for unge på kanten. Hvornår lykkedes det at flytte de unge?

30 Dagens program Kl. 12:10 Så er der frokost

31 Dagens program Kl. 13:00 Hvad skolen kan gøre Trine Ladekarl Nellemann, rektor, Albertslund Gymnasium, Next Hvordan håndterer skolen socialt udsatte børn? Hvilke nye erkendelser og anbefalinger kan vi lære af?

32 Dagens program Kl. 13:30 Hvad en mentor kan gøre Karen Gjesing, socialpædagog og coach. Hvordan kan man hjælpe en hårdkogt og utilpasset 14-årig fra et misbrugerhjem til at få en universitetsuddannelse?

33 Dagens program Kl. 14:00 Hvad virksomheden kan gøre Morten Enghave, projektchef, Go-for-it, Securitas Hvordan kan virksomheder få gode medarbejdere ud af unge, der kommer fra livets grøft? Hvad kan vi lære og gøre bedre?

34 Dagens program Kl. 14:30 Højlunds forsamlingshus - Hvad kan vi gøre mere og bedre? Debat og diskussion om indsatser og løsninger med seminardeltagerne. Moderator: Mikael Lindholm

35 Dagens program 15:00 Afslutning og forfriskninger Tak for i dag måske ses vi til Årets tema: Fra ung til voksen på godt og ondt Den 25. april 2017 på Nyborg Strand Læs mere på

Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger.

Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger. PROGRAM Huset Zornig inviterer til Børneårsmødet 2015 Det socialt udsatte barn Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger. Der er et vigtigt

Læs mere

Projekt Unge Mønsterbrydere

Projekt Unge Mønsterbrydere Projekt Unge Mønsterbrydere - Foranalyse til et mønsterbryderprogram Rapporten er udarbejdet af Huset Zornig af Lisbeth Zornig Andersen, Mikael Lindholm, Bettina Smed og Karen Gjesing, og udkom i 2016.

Læs mere

Huset Zornig inviterer til

Huset Zornig inviterer til PROGRAM Huset Zornig inviterer til Effektfulde indsatser for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet Hvordan hjælper vi flere socialt udsatte til en tilværelse med beskæftigelse og selvforsørgelse? Spørgsmålet

Læs mere

Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger.

Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger. PROGRAM Huset Zornig inviterer til Børneårsmødet 2015 Det socialt udsatte barn Inspiration til konkrete indsatser overfor udsatte børn og unge - med udgangspunkt i KL s anbefalinger. Der er et vigtigt

Læs mere

Fremtidens biblioteker. Bryder bibliotekerne den sociale arv?

Fremtidens biblioteker. Bryder bibliotekerne den sociale arv? Fremtidens biblioteker Bryder bibliotekerne den sociale arv? Lisbeth Zornig Andersen Økonom fra Københavns Universitet Stifter af Huset Zornig Stifter af Børnenes It-fond Formand for Social Innovations

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

PROGRAM BØRNEÅRSMØDET 2016

PROGRAM BØRNEÅRSMØDET 2016 PROGRAM BØRNEÅRSMØDET 2016 Huset Zornig inviterer til Børneårsmødet 2016 Børneårsmødet sætter i år fokus på syv brændende platforme for udsatte børn i Danmark. Du får som altid hurtige dyk ned i centrale

Læs mere

UNGEANALYSE. Jobcenter Mariagerfjord

UNGEANALYSE. Jobcenter Mariagerfjord UNGEANALYSE Jobcenter Mariagerfjord Ungeanalyse - Jobcenter Mariagerfjord Denne pjece giver en sammenfatning af en COWI-analyse af ledige unge mellem 18 og 29 år tilknyttet Jobcenter Mariagerfjord. Analysen

Læs mere

Samspillet mellem offentlige indsatser og hverdagsliv i civilsamfundet ved Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD

Samspillet mellem offentlige indsatser og hverdagsliv i civilsamfundet ved Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD Samspillet mellem offentlige indsatser og hverdagsliv i civilsamfundet ved Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD Side 1 Agenda Hvad er OMBOLD indsatser og målgrupper Det frivillige fællesskab som metode

Læs mere

Udsattepolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Udsattepolitik Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udsattepolitik 2015-2018 Tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Værdier for udsattepolitikken Udsattepolitikken tager udgangspunkt i værdierne om tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab.

Læs mere

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE

AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE AMBITION FOR RØDE KORS HOVEDSTADENS SOCIALE ARBEJDE 2018-2021 Fællesskaber i hovedstaden Mange mennesker i hovedstaden lever et godt liv. De er en del af fællesskaber, har tætte venner, gode kolleger

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

VI SÆTTER DEN UNGE FØRST!

VI SÆTTER DEN UNGE FØRST! VI SÆTTER DEN UNGE FØRST! Ungestrategi for 18-29-årige Jobcenter Brøndby 2016-2018 BRØNDBY KOMMUNE 1 OM STRATEGIEN Denne ungestrategi er rettet mod de 18-29-årige i Brøndby Kommune. I ungestrategien beskriver

Læs mere

Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018

Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018 2018-2022 Billedet er fra Holdninger til Socialt udsatte Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, marts 2018 VI SER DET STORE BILLEDE Vi finder løsninger i samskabelse i samspil med borgeren og ved samarbejde

Læs mere

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år 13 18 (23) år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Formål: Familier med børn i alderen 3 12 år - forankret i

Læs mere

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde 2014-2017 Den socialpolitiske indsats i København retter sig mod de borgere, der måtte have brug for en særlig indsats. Det er de socialt udsatte

Læs mere

Velkommen til temadagen Samarbejde om borgernes sundhed og trivsel i almene boligområder Sundheds- og kvartershuset, Aalborg Øst 9. juni.

Velkommen til temadagen Samarbejde om borgernes sundhed og trivsel i almene boligområder Sundheds- og kvartershuset, Aalborg Øst 9. juni. Velkommen til temadagen Samarbejde om borgernes sundhed og trivsel i almene boligområder Sundheds- og kvartershuset, Aalborg Øst 9. juni.2015 Lisbeth Holm Olsen og Eva Michelle Burchard Center for Forebyggelse

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Forord af rådmanden skrives efter drøftelse af udkast til strategien i Beskæftigelses og Socialudvalget.

Læs mere

Allégårdens Rusmiddelpolitik

Allégårdens Rusmiddelpolitik Allégårdens Rusmiddelpolitik Ungecentret Allegården forholder sig aktivt til de anbragte unges brug af rusmidler. Det betyder, at unge, der bor på Allégården, kan forvente, at de kommer til at forholde

Læs mere

For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og

For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og fjerne denne tekst. BORGERE PÅ KANTEN AF ARBEJDSMARKEDET

Læs mere

Unge, diagnoser og et bud på den pædagogiske. D.26.oktober 2018 Oplægsholder: Ronny Højgaard Larsen Pædagogisk Praksis

Unge, diagnoser og et bud på den pædagogiske. D.26.oktober 2018 Oplægsholder: Ronny Højgaard Larsen Pædagogisk Praksis Unge, diagnoser og et bud på den pædagogiske praksis D.26.oktober 2018 Oplægsholder: Ronny Højgaard Larsen Pædagogisk Program Unge og psykiatriske problemstillinger i Danmark Hvorfor bliver man psykisk

Læs mere

Hvordan hjælper vi seksuelt krænkede børn?

Hvordan hjælper vi seksuelt krænkede børn? Seminar Hvordan hjælper vi seksuelt krænkede børn? Den 9. maj, 2016 Dagens Program Kl. 13:00 Velkomst Kl. 13:05 Seksuelt krænkede børn hvad siger de? Lisbeth Zornig Andersen, stifter af Huset Zornig, ordstyrer

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE DEN SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS ÅR

BALLERUP KOMMUNE DEN SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS ÅR BALLERUP KOMMUNE DEN SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 13-29 ÅR INDLEDNING Vision 2029 sætter den oveordnede politiske retning for ungestrategien i Ballerup Kommune. Strategien for den sammenhængende ungeindsats

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Exit programmet. Exit programmet henvender sig til unge, der:

Exit programmet. Exit programmet henvender sig til unge, der: Exit programmet Karakteren af og målet med indsatsen EXIT programmet er en del af indsatsen i EKP Enheden for kriminalpræventive indsatser i Københavns kommune. Indsatsen er et formelt samarbejde mellem

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

Sundhedsfremme i boligområder på Bispebjerg og Nørrebro

Sundhedsfremme i boligområder på Bispebjerg og Nørrebro Sundhedsfremme i boligområder på Bispebjerg og Nørrebro Kira Baun og Henrik M. Larsen Forebyggelsescenter Nørrebro KL temadag 21-05-2015 Dagsorden 1. Hvem er vi og hvordan ser vores område ud? 2. Etablering

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 2018 Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS Sammenhængende Ungeindsats i Hvidovre Kommune Indhold Baggrund...2 Kommunernes ansvar...2 Tal på Hvidovre Kommunes unge...3 Vision...4

Læs mere

PROGRAM BØRNEÅRSMØDET 2016

PROGRAM BØRNEÅRSMØDET 2016 PROGRAM BØRNEÅRSMØDET 2016 Huset Zornig inviterer til Børneårsmødet 2016 Børneårsmødet sætter i år fokus på syv brændende platforme for udsatte børn i Danmark. Du får som altid hurtige dyk ned i centrale

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Indsatsen tager udgangspunkt i det relationelle arbejde med den unge og i et lokalt perspektiv.

Indsatsen tager udgangspunkt i det relationelle arbejde med den unge og i et lokalt perspektiv. Indsats: Unge og Misbrug Dato 21. maj 2013 I foråret 2013 blev der nedsat en arbejdsgruppe, der har til opdrag at beskrive en indsats omkring unge og misbrug. Indsatsen er initieret fra Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side.

Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side. Hvem vil sige nej tak til en gevinst på 1,1-6 milliarder? Se beregningen på næste side. Hvorfor kun spare millioner på nedskæringer, når kommuner kan spare milliarder på forebyggel En god start som forældre

Læs mere

SOCIALE INVESTERINGER FAXE KOMMUNE. Cand. Scient. Pol., ErhvervsPhD-studerende

SOCIALE INVESTERINGER FAXE KOMMUNE. Cand. Scient. Pol., ErhvervsPhD-studerende SOCIALE INVESTERINGER FAXE KOMMUNE Cand. Scient. Pol., ErhvervsPhD-studerende Dagsorden 1. Hvad er sociale investeringer på børneområdet? 2. Hvad er de økonomiske perspektiver i sociale investeringer?

Læs mere

Der er behov for sammenhængende forebyggelse

Der er behov for sammenhængende forebyggelse December 2010 HEN Fremtidens kriminalitetsforebyggende arbejde: Der er behov for sammenhængende forebyggelse Resume Der er behov for at udvikle det forebyggende arbejde i forhold til kriminalitet blandt

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Bedre efterværn for tidligere anbragte sammenhængende

Bedre efterværn for tidligere anbragte sammenhængende Socialudvalget 2008-09 SOU alm. del Bilag 408 Offentligt Dansk Socialrådgiverforening Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann Indenrigs- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Socialfaglig

Læs mere

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST

STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST STRATEGI FOR DEN INKLUDERENDE BY OG HOUSING FIRST PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg arbejder vi for, at alle udsatte i Odense skal have et godt

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Status den frivillige mentorindsats

Status den frivillige mentorindsats For unge der har et spinkelt voksent netværk, er ensomme eller er i en anden sårbar livssituation, vil det at have en frivillig mentor give den unge tryghed og styrke den unges selvværd og tillid til sig

Læs mere

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD STOP VOLD I FAMILIER Vold i nære relationer har store konsekvenser for de udsatte og for samfundet som helhed. Dialog mod Vold er et landsdækkende

Læs mere

Forsøget er blevet evalueret af Michael Rosholm og Michael Svarer i samarbejde med Rambøll, og resultaterne er nu klar til offentliggørelse.

Forsøget er blevet evalueret af Michael Rosholm og Michael Svarer i samarbejde med Rambøll, og resultaterne er nu klar til offentliggørelse. N O T A T 22. august 2011 Ny viden om indsatsen for unge J.nr. 2009-00906 2. kontor/sil/upe Baggrund Projekt Unge Godt i gang blev gennemført i perioden fra november 2009 til december 2010. Målgruppen

Læs mere

Indsatser for unge. med autisme. Oktober Revision. Skat. Rådgivning.

Indsatser for unge. med autisme. Oktober Revision. Skat. Rådgivning. Indsatser for unge med autisme Oktober 2019 Revision. Skat. Rådgivning. 1. Profil af målgruppen de unges karakteristika og udfordringer 2. To nye indsatser for unge med autisme PwC 2 Profil af målgruppen

Læs mere

PROJEKT UNGEINDSATS. private socialnyttige virksomhed efterværn.

PROJEKT UNGEINDSATS. private socialnyttige virksomhed efterværn. - vi løser sociale opgaver Langager 4, 2680 Solrød Strand Telefon: 77 34 86 86 E-mail: sl@exitplan.dk Web : www.exitplan.dk PROJEKT UNGEINDSATS Projektet er et initiativ fra den Borgeren er i alderen 16

Læs mere

Beskrivelse af CTI-metoden

Beskrivelse af CTI-metoden Beskrivelse af CTI-metoden CTI er en forkortelse for Critical Time Intervention. 1. CTI-metodens målgruppe Socialstyrelsen vurderer, at CTI-metoden er relevant for borgere, der har behov for en intensiv

Læs mere

EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE UNGE PÅ VEJ MOD VOKSENLIVET. Ida Hammen, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, København

EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE UNGE PÅ VEJ MOD VOKSENLIVET. Ida Hammen, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, København EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE UNGE PÅ VEJ MOD VOKSENLIVET Ida Hammen, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, København Lige Muligheder Formål: At udsatte børn og unge på lige fod med

Læs mere

Opfølgning på Mønsterbryderudvalgets initiativ med socialrådgivere i daginstitutionerne pr. 1. april 2016

Opfølgning på Mønsterbryderudvalgets initiativ med socialrådgivere i daginstitutionerne pr. 1. april 2016 Notat Opfølgning på Mønsterbryderudvalgets initiativ med socialrådgivere i daginstitutionerne pr. 1. april 2016 Frederiksberg Kommune har i forlængelse af budgetforhandlingerne i efteråret 2014 truffet

Læs mere

Gør det noget det virker?

Gør det noget det virker? Familie & Evidens Center 1 Gør det noget det virker? Familie & Evidens Center Giver udsatte børn og unge et bedre liv 2 Indholdsfortegnelse 3 Allerød indholdsfortegnelse Brøndby Mød FEC Skole Forældre

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk NYE MULIGHEDER blåkorshumlebæk.dk Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Har du drukket alkohol i kortere eller længere tid kan din krop være medtaget, dit humør er måske trist og dit netværk

Læs mere

Generel trivsel på anbringelsesstedet

Generel trivsel på anbringelsesstedet 1 Generel trivsel på anbringelsesstedet Af Trivselsundersøgelsen fremgår det, at der i forhold til flere parametre er en forskel i trivslen blandt børn anbragt på hen vurderer børn, der er anbragt på døgninstitutioner,

Læs mere

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede 1 Debatoplæg: Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede børn og unge Fællesskabet 1. Udsatte børn og unge skal med i fællesskabet: Udgangspunktet for arbejdet med udsatte og

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

STOFMISBRUG Mandag den 12. marts

STOFMISBRUG Mandag den 12. marts STOFMISBRUG 2018 Mandag den 12. marts 2018 www.ditrum.nu Individuelle samtaler Familiegruppen Forsamtaler med forældre Familiesamtaler Pårørenderådgivningen (alle pårørende over 25 år) Livseksperter -

Læs mere

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune De sårbare gravide Det sociale område en ny medspiller Randers Kommune Program Introduktion og hvad er det nye? Hvad er en sårbar gravid/nybagt familie i et socialfagligt perspektiv Udfordringer og hvad

Læs mere

BESKÆFTIGELSESTRÆF 18 MÅLRETTET INDSATS MOD DE STÆRKESTE UNGE I HØJE-TAASTRUP FOKUSERER INDSATSEN FOR UDSATTE UNGE

BESKÆFTIGELSESTRÆF 18 MÅLRETTET INDSATS MOD DE STÆRKESTE UNGE I HØJE-TAASTRUP FOKUSERER INDSATSEN FOR UDSATTE UNGE BESKÆFTIGELSESTRÆF 18 MÅLRETTET INDSATS MOD DE STÆRKESTE UNGE I HØJE-TAASTRUP FOKUSERER INDSATSEN FOR UDSATTE UNGE v. Lars Gormsen, Jobcenterchef Høje-Taastrup Sonja Krüger Walter, leder af uddannelse

Læs mere

Børn- og skoleudvalget Temamøde den

Børn- og skoleudvalget Temamøde den Børn- og skoleudvalget Temamøde den 07.02.19 Forebyggelsesområdet Truet zone Lærer Pædagog PPRC psykologer Tale-høre konsulenter Læsekonsulent To-sprogspædagoger Specialpædagoger Indskolingskonsulent Sundhedsplejerske

Læs mere

PROJEKT FRIKOMMUNE UNGEINDSATS - UDDANNELSE TIL UDVIKLING

PROJEKT FRIKOMMUNE UNGEINDSATS - UDDANNELSE TIL UDVIKLING PROJEKT FRIKOMMUNE UNGEINDSATS - UDDANNELSE TIL UDVIKLING Vision Med frikommuneforsøget ønsker vi at sikre alle unge i Odsherred kommune uddannelse. En uddannelse er den eneste måde at øge sine beskæftigelsesmuligheder

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET MED EVALUERINGEN

Læs mere

Notat. Fundamentet Social coaching til udstødte og marginaliserede - Projekt 133. Projekt nr Daniel Schwartz Bojsen og Jørgen Anker

Notat. Fundamentet Social coaching til udstødte og marginaliserede - Projekt 133. Projekt nr Daniel Schwartz Bojsen og Jørgen Anker Notat Projekt nr. 133 Konsulent Referent Dato for afholdelse Daniel Schwartz Bojsen og Jørgen Anker Maja Sylow Pedersen 5.september 2007 Godkendt d. 10.oktober 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165

Læs mere

Bent Madsen. 1. april 2019, Greve Nord

Bent Madsen. 1. april 2019, Greve Nord Bent Madsen 1. april 2019, Greve Nord alment samfundsansvar Boligsocialt arbejde i nyt gear Kortlægning og evaluering Boligsociale helhedsplaner Omfatter ca. 80 boligområder 220.000 beboere Mange børn

Læs mere

Samskabelse. "Slip ledigheden"

Samskabelse. Slip ledigheden Samskabelse "Slip ledigheden" Jane Findahl Stomøde - helhedsplan 2014-2018 2 Forventningsafstemning for samskabelse Den overordnede forventningsafstemning er gjort Landsbyggefonden og Fredericia byråd

Læs mere

Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner

Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner 1. Indledning

Læs mere

Center for Børn og Unges Sundhed (CBUS)

Center for Børn og Unges Sundhed (CBUS) Center for Børn og Unges Sundhed (CBUS) Tilbud til børn med svær overvægt i et kommunalt sundhedscenter. Mia Stuhaug, Psykolog www.kk.dk Side 2 / Tilføj præsentationens titel i Vis --> Sidehoved/Sidefod

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Sårbare unge: statusmøde. Rådhuset, 4. oktober 2017

Sårbare unge: statusmøde. Rådhuset, 4. oktober 2017 Sårbare unge: statusmøde Rådhuset, 4. oktober 2017 Baggrund Herning Kommune har ca. 500 sårbare unge mellem 15 og 25 år Budgetforlig 2017: På tværs af børne- og voksenområdet arbejdes med initiativer over

Læs mere

NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK

NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK SOCIALPOLITIK NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK I Norddjurs Kommune er der en gruppe borgere med svære sammensatte problemstillinger i forhold til helbred, økonomi, bolig, beskæftigelse, familie og netværk

Læs mere

Sine Egede Projektchef for sociale formål

Sine Egede Projektchef for sociale formål Sine Egede Projektchef for sociale formål Bikubenfonden Er en uafhængig, erhvervsdrivende fond, der uddeler midler fra fondens afkast og formue til alment velgørende formål Har som primært formål at støtte

Læs mere

Seminar. De Krænkede Børn. Hvordan vi leverer en effektiv hjælp. Den 16. november, 2015

Seminar. De Krænkede Børn. Hvordan vi leverer en effektiv hjælp. Den 16. november, 2015 Seminar De Krænkede Børn Hvordan vi leverer en effektiv hjælp Den 16. november, 2015 Dagens Program Kl. 13:00 Velkomst og introduktion Lisbeth Zornig Andersen, stifter af Huset Zornig, ordstyrer Hvad siger

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi

Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi Anbefalinger til ny forebyggelsesstrategi 12. juni 2018 Børne- og Uddannelsesudvalget 12. juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 13. Juni 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget Fra 2014 til i dag

Læs mere

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation Administration og udvikling Sagsnr. 264290 Brevid. 2066110 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Konkrete tiltag i forbindelse med justering af Beskæftigelsesstrategi 24. februar 2015 Forsikrede

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Billeder! Frivillige mentorindsatser fodfæste for sårbare kvinder

Billeder! Frivillige mentorindsatser fodfæste for sårbare kvinder Billeder! Frivillige mentorindsatser fodfæste for sårbare kvinder v/susie Skov Nørregård Foreningen Nydansker www.foreningen-nydansker.dk 1 Målgruppen Psykisk sårbare unge kvinder 15-30 år 1/3 har anden

Læs mere

En vidensbaseret social indsats - hvorfor og hvordan?

En vidensbaseret social indsats - hvorfor og hvordan? En vidensbaseret social indsats - hvorfor og hvordan? Almannastovens 40 års jubilæum Knud Aarup Direktør for Socialstyrelsen 8. maj 2015 Hvad vil jeg sige noget om? 1. Socialsektoren og dens betydning

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Anbringelser

Referat af møde i Opgaveudvalget for Anbringelser GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Anbringelser Mødetidspunkt 30-03-2017 17:15 Mødeafholdelse Udvalgsværelse 1 Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Karen Riis Kjølbye,

Læs mere

Notat. Center for Specialundervisning af Voksne Kultur- og samfundsforståelse på dansk for kvinder i Århus Vest - Projekt 80. Projekt nr.

Notat. Center for Specialundervisning af Voksne Kultur- og samfundsforståelse på dansk for kvinder i Århus Vest - Projekt 80. Projekt nr. Notat Projekt nr. 80 Konsulent Referent Dato for afholdelse Line Dybdal Nielsen Jeppe Ostersen 5. oktober 2007 Godkendt d. 12. november 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark

Læs mere

Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018

Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018 Unge vores fælles fremtid BUPL s ungeudspil 2018 »Da vi begyndte som rollemodeller for fire år siden, diskuterede vi, om vi skulle forsøge at hjælpe de drenge, der allerede var havnet i kriminalitet. Men

Læs mere

Fra Udsat til Ansat Ansættelsesrettede virksomhedsforløb - for udsatte ledige Mikkel Bo Madsen Docent Institut for Socialt Arbejde

Fra Udsat til Ansat Ansættelsesrettede virksomhedsforløb - for udsatte ledige Mikkel Bo Madsen Docent Institut for Socialt Arbejde Fra Udsat til Ansat Ansættelsesrettede virksomhedsforløb - for udsatte ledige Mikkel Bo Madsen Docent Institut for Socialt Arbejde mbma@phmetropol.dk http://vaeksthusetsforskningscenter.dk/wpcontent/uploads/2016/0

Læs mere

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte DANMARKS IDRÆTSFORBUND DIF GET2SPORT DIF HAR INTENSIVERET OG INVESTERET I INKLUSION AF UDSATTE GRUPPER I IDRÆTTEN DIF politisk

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Odense skal anvende de mest effektive værktøjer til at få ledige i arbejde. Den gode motiverende

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 BØRN, UNGE & SORG Program Præsentation Børn, Unge & Sorg Projekt Unfair De frivillige fortæller deres historie Evaluering og implementering af Unfair Diskussion MÅLGRUPPEN

Læs mere

INDSATS FOR UDSATTE 1

INDSATS FOR UDSATTE 1 INDSATS FOR UDSATTE 1 2 VI YDER EN INDSATS FOR MENNESKER I UDSATTE LIVSSITUATIONER KFUM s Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg for mennesker i udsatte livssituationer. Vi møder mennesker i

Læs mere

Forskellene i selvforsørgelsesgraden er dyrt for samfundet. Dette gælder f.eks.:

Forskellene i selvforsørgelsesgraden er dyrt for samfundet. Dette gælder f.eks.: 1 : 7 INDLEDNING Jobcenter Furesø ønsker at investere i, at flere personer med anden etnisk baggrund end dansk bliver selvforsørgende. Forskellene i selvforsørgelsesgraden imellem personer med dansk og

Læs mere

NYT REFUSIONSSYSTEM. Refusionssystemets indhold. Økonomiske konsekvenser. Økonomiske incitamenter

NYT REFUSIONSSYSTEM. Refusionssystemets indhold. Økonomiske konsekvenser. Økonomiske incitamenter NYT REFUSIONSSYSTEM Refusionssystemets indhold Økonomiske konsekvenser Økonomiske incitamenter FOKUS PÅ RESULTATER Skærpet fokus på få ledige i job eller uddannelse Løft i den strukturelle beskæftigelse

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser 1 Fritidsjobsindsatser 2 Program Børn og unge aktiviteter i selvevalueringerne Effekter af fritidsjob Fire veje til fritidsjob Debat i plenum og i grupper 3 De mest udbredte aktiviteter 33 Væresteder og

Læs mere

Senfølger af seksuelle overgreb mod børn. Nordiske Kvinder mod Vold 2019

Senfølger af seksuelle overgreb mod børn. Nordiske Kvinder mod Vold 2019 Senfølger af seksuelle overgreb mod børn Nordiske Kvinder mod Vold 2019 Vores ærinde 1. Synliggøre et problem, som vedrører alt for mange 2. Vise problemets faktiske karakter 3. Anvise mulige veje til

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

Børn og unge er fundamentet for fremtiden!

Børn og unge er fundamentet for fremtiden! SAMMEN om GODE KÅR Børne- Ungepolitik Nyborg Kommune 2015-2018 Børn og unge er fundamentet for fremtiden! Børn og unge skal vokse op under gode kår, der giver dem mulighed for at udvikle og udfolde sig

Læs mere

Udkast: Ideoplæg til partnerskab mellem C:NTACT, Frederiksberg Kommune og Bikubenfonden

Udkast: Ideoplæg til partnerskab mellem C:NTACT, Frederiksberg Kommune og Bikubenfonden Udkast: Ideoplæg til partnerskab mellem C:NTACT, Frederiksberg Kommune og Bikubenfonden Fondenes Hus Otto Mønsteds Gade 5 DK-1571 København V Tlf. (+45) 33 77 93 93 www.bikubenfonden.dk C:NTACT fra organisation

Læs mere

Forslag til etablering af Udsatteråd/forum i Kolding Kommune

Forslag til etablering af Udsatteråd/forum i Kolding Kommune Forslag til etablering af Udsatteråd/forum i Kolding Kommune Indledning Kolding kommunes Udsattepolitik indeholder et helhedssyn, hvor Kolding kommune ønsker: At tilbuddene til udsatte borgere i Kolding

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

Børn i familier med alkoholproblemer

Børn i familier med alkoholproblemer Der findes en masse teoretisk viden om hvad der ikke er godt for børn! Men hvad er det egentlig vi gerne vil hjælpe dem med? steffen christensen & jacob hulgard (stch@odense.dk & jacih@odense.dk) Børn

Læs mere