FORVALTNING AF FORSVARSMINISTERIETS LEJEBOLIGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORVALTNING AF FORSVARSMINISTERIETS LEJEBOLIGER"

Transkript

1 FORVALTNING AF FORSVARSMINISTERIETS LEJEBOLIGER Ref.: Finansministeriets cirkulære nr. 30/89 af 22. marts 1989 om tjeneste- og lejeboliger med tilhørende bilag. 1. LEJEBOLIG Ved en lejebolig forstås en af arbejdsgiveren ejet eller lejet bolig, der stilles til rådighed som et led i ansættelsesforholdet, og som lejeren har pligt til at fraflytte ved tjenestens ophør, herunder i forbindelse med regionalt tjenesteskifte. Den ansatte har m.a.o. fraflytningspligt ved tjenestens ophør. I modsætning til ved leje af tjenesteboliger har den ansatte imidlertid ikke beboelsespligt i en almindelig lejebolig. Lejeboliger på Christiansø er undtaget nærværende bestemmelse. 2. FORMÅL Formålet med lejeboliger inden for Forsvarsministeriets ansvarsområde er, at medvirke til at gøre skift af tjenestested lettere, medvirke til at støtte personel under uddannelse i koncernen samt sikre boliger, der kan tilbyde koncernens personel gode rammer for varetagelsen af deres opgaver under Forsvarsministeriets område. Tildeling af lejebolig er m.a.o. et tilbud til den ansatte. Det er formålet at skabe grundlag for fleksibilitet i forvaltning af personale og at skabe villighed til mobilitet hos personalet. De boliger, der er til rådighed, skal derfor have en kvalitet og en indretning, der opleves som attraktiv af personalet og deres familier. Lejeboligerne har således til formål at afbøde de ulemper, der er forbundet med skift af tjenestested samt boligmæssige problemer, der måtte være forbundet med at påbegynde eller afslutte uddannelsesforløb i Forsvaret. Der oprettes lejekontrakt ved udlejning af lejeboliger. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse udarbejder ordensbestemmelser for lejeboliger. Ved underskrivelse af lejekontrakten accepterer lejer samtidig ordensbestemmelserne. Lejemålet er etableret som et led i et ansættelsesforhold inden for Forsvarsministeriets ansvarsområde, og lejemålet er som følge heraf ikke omfattet af reglerne i Lejeloven, jf. denne lovs 2, stk TYPER AF LEJEBOLIGER Tilpasningen af lejeboligmassen vil løbende blive foretaget med baggrund i en vurdering af behovet for forskellige boligstørrelser og deres indretning samt under indtryk af følgende typer af lejeboliger: Studiebolig (lejebolig op til 45m2) Studieboligen er tænkt som beboelse primært i forbindelse med længerevarende uddannelser. Dvs. uddannelser på over 6 måneder. Studieboligens størrelse er på op til 45 m2, og indeholder typisk 1-1½ værelser samt køkken og adgang til fællestoilet. Lille bolig (lejebolig fra 45-90m2) Den lille bolig er tænkt som beboelse for en husstand på 1 3 personer. Den lille boligs størrelse er fra 45 til 90 m2, og indeholder typisk 2-4 værelser samt køkken, toilet- og badefaciliteter.

2 Stor bolig (lejebolig over 90m2) Den store bolig er tænkt som beboelse for husstande større end 3 personer. Den store boligs størrelse er større end 90 m2, og indeholder typisk 3-6 værelser samt køkken, toilet- og badefaciliteter. Hårde hvidevarer i boligerne. For alle boliger gælder, at de, i det omfang de pladsmæssige forhold tillader dette, udstyres med gængse hårde hvidevarer eksempelvis komfur, emhætte, køleskab og fryser. Lille og store boliger udstyres tillige med opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, såfremt der findes installationer og at de pladsmæssige forhold tillader det. Hårde hvidevare tilstræbes at fremstå i hvid farve. 4. ANVISNING AF LEJEBOLIGER Anvisning af lejebolig forestås af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse jf. denne bestemmelse. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse anviser boliger i to kvoter. Kvote 1 tager udgangspunkt i Forsvarsministeriets Personelstyrelses prioriterede liste, hvor boligtype, region og tjenestested er angivet, og hvor medarbejderne er prioriteret i rækkefølge af Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Kvote 2 tager udgangspunkt i indkomne ansøgninger fra medarbejdere på baggrund af opslag i Boligavisen, der publiceres på FIIN og internet. Kvote 1: Forsvarsministeriets Personalestyrelse kan som led i sagsbehandlingen i forbindelse med regionalt tjenesteskift, påbegyndelse af længere varende uddannelsesforløb i Forsvaret eller ved særlige vægtige forhold af tjenstlig eller social karakter tilbyde medarbejdere fortrinsret til en lejebolig. Listen fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse indeholder hvilke personer, der skal have fortrinsstilling til hver af de tre boligtyper i hver region. Listen fremsendes månedligt med oplysning om, hvornår medarbejderen har brug for en bolig. Medarbejdere der omfattes af kvote 1 vil typisk primært være: Medarbejdere der hjemkommer til Danmark efter flere års international tjeneste Medarbejdere der beordres til stillinger udenfor deres regionale tilhørsforhold Medarbejdere der søger eller beordres ind i forretningskritiske eller operative nøglestillinger Medarbejdere der besidder specifikke kompetencer, som er påkrævede i en given stilling indenfor en given region Medarbejdere der er omfattet af Talent Management programmet og som skal forrette tjeneste udenfor medarbejdernes normale region. For ansøgning om prioritering til en lejebolig rettes henvendelse til Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Anvisning af lejeboliger i kvote 1. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse anviser, på baggrund af listen fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse boliger til kvote 1, i det omfang det måtte være muligt. Øvrige forvaltningsmæssige opgaver påhviler Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

3 Opslag af lejeboliger i kvote 2. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse opslår ledige lejeboliger i Boligavisen, der opdateres en gang månedligt på hhv. FIIN og Opslaget skal indeholde de i kapitel 8 anførte oplysninger om boligen, herunder: Etablissements- og bolignummer, Adresse, Beboelsesareal (bolig + fællesarealer), Antal værelser/kamre, Boligtype Størrelsen af boligbidrag samt eventuelt andre bidrag og a-contobeløb Opslaget skal herudover angive en ansøgningsfrist på minimum 14 dage fra boligavisens udgivelse. Ansøgning om lejeboliger i kvote 2. Ved ansøgning om tildeling af ledig lejebolig via kvote 2 anvendes Boligavisens tilhørende ansøgningsskema, som skal udfyldes med samtlige oplysninger. Ansøgning om ledig lejebolig sendes til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse som almindelig post, via FIIN eller internet. Lejeboliger kan alene søges efter opslag i Boligavisen via kvote 2, og der føres ikke ventelister over boligsøgende. Anvisning af lejeboliger i kvote 2. FES anviser boliger til ansøgere i kvote 2. Anvisningen sker ved, at de enkelte boliger indenfor en boligtype tildeles den ansøger, der opnår flest point jf. nedennævnte: 5 point pr. påbegyndt 10 årig anciennitet i Forsvaret 10 point pr. forestående udsendelse af min. 6 måneders karakter indenfor de kommende 12 måneder. 10 point pr. gennemført udsendelse af min. 6 måneders karakter indenfor de seneste 6 måneder. 20 point pr. barn under 18 år i husstanden 30 point såfremt ansøger bor i etape i Nyboder under forberedelse til renovering og derfor er omfattet af særligt korte tidsmæssige lejekontrakter, oplysning herom kan indhentes fra Administrationssektionen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Der gives prioritet til studerende til studieboliger. Familier med børn prioriteres til store familieboliger. Tildeling af de enkelte lejemålstyper sker på betingelse af, at den husstand som er anført på ansøgningsskemaet vil medindflytte, registrere sin folkeregisteradresse og anvende boligen som primærbolig. For personel udstationeret på Grønland gælder ikke krav om folkeregisteradresse, idet det er et krav, at denne er på Grønland. Under udstationeringen på Grønland må brugen af boligen ikke overdrages til andre end ægtefælle eller kæreste (sambo) med mere end 2 års registrering på samme folkeregisteradresse som lejer. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse s afgørelser om tjeneste- og lejeboliger kan indenfor 3 uger fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse s skrivelse påklages til Forsvarsministeriets Personalestyrelse. 5. MEDDELELSE OM UDLEJNING Meddelelse om udlejning af lejeboliger skal meddeles til den udpegede ansøger.

4 6. OVERTAGELSE AF LEJEBOLIGER Lejeboligen skal stilles til rådighed for den indflyttende lejer i god og forsvarlig stand fra overtagelsestidspunktet og til lejemålets ophør. Hvis lejeboligen ikke står til rådighed til den fastsatte tid, betales der alene boligbidrag mv. for den tid, hvor boligen faktisk står til rådighed for den indflyttende lejer. 7. VEDLIGEHOLD AF LEJEBOLIGER Vedligehold af lejeboliger samt de hermed forbundne udgifter påhviler Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i det omfang, der ikke fremgår andet af ref., lejekontrakten eller nedenstående. Lejeren fører det daglige tilsyn med lejeboligen, hvorved Forsvarsministeriets interesser skal varetages bedst muligt. Lejeren skal behandle lejeboligen forsvarligt og er erstatningsansvarlig for skader, der påføres boligen som følge af uforsvarlig adfærd udvist af lejeren, lejerens husstand eller andre, som lejeren privat giver adgang til lejeboligen. 8. ANDEN ANVENDELSE AF LEJEBOLIGER Lejeren må ikke uden forudgående skriftligt samtykke anvende lejeboligen til andre formål udover beboelse. Ved fremleje af lejeboligen eller overdragelse af brugen af lejeboligen til andre opsiges lejemålet øjeblikkeligt. Det er således ikke muligt at leje dele af boligen ud eller huse andre end de til husstanden tilmeldte beboere. Det er kun muligt at tilmelde ægtefælle/kæreste til husstanden samt beboere under 18 år. Efter ansøgning kan der gives tilladelse til at børn over 18 år bor hjemme, såfremt der foreligger særlige årsager hertil. Anmodning om anvendelse af lejeboligen til andre formål udover beboelse forelægges Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Vedrørende bygningsændringer henvises til 8 i lejekontrakten. 9. FASTSÆTTELSE OG OPKRÆVNING AF BOLIGBIDRAG MV. Fastsættelse og regulering af boligbidrag samt vurdering af boligen foretages i henhold til ref. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse beregner og fastsætter boligbidrag i overensstemmelse med de af FMN til enhver tid fastsatte bestemmelser. Boligbidrag og vederlag for naturalydelser mv. indbetales via PBS med baggrund i oplysninger fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Der betales ikke indskud ved indflytning. Eventuelt mislighold genoprettes for lejers regning. Inddækning af udgifterne kan om nødvendigt foretages ad rettens vej. 10. SYN Hvis det er påkrævet efter forholdene, har en repræsentant for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ret til at få eller skaffe sig adgang til lejeboligen. Der skal i den forbindelse tages størst muligt hensyn til brugeren af boligen. I forbindelse med opsigelse af en lejebolig udføres et boligsyn med repræsentanter fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og udflyttende lejer. Det er synets formål at fastlægge, hvilke forbedrings- og reparationsarbejder der skal iværksættes, inden boligen kan genudlejes. Såfremt der ikke kan opnås aftale med udflyttende lejer om gennemførelse af synet indenfor en nærmere tidsfrist, kan Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse udføre synet alene.

5 Der afholdes syn ved ind- og fraflytning af en lejebolig med deltagelse af en repræsentant fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og den indflyttende eller udflyttende lejer. Det påhviler lejer at aftale tid for syn, herunder aflevering/udlevering af nøgler, dokumenter m.v. med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Efter anmodning fra lejer kan der desuden deltage en repræsentant fra vedkommendes personelorganisation. Kan der ikke opnås aftale med lejer om dennes repræsentation ved synet inden fraflytnings-/indflytningsdato, kan synet gennemføres uden lejer. Indsigelser mod åbenbare mangler ved lejeboligen skal fremsættes under synet. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fører protokol over afholdte syn. 11. BOLIGFORHOLDETS LÆNGDE OG OPHØR Lejemålet tidsbegrænses for en periode på op til 4 år i både kvote 1 og kvote 2. I overensstemmelse med formålet med koncernens lejeboliger, skal lejemålet enten afpasses varigheden af den pågældende lejers tjeneste på tjenestestedet eller være udgangspunktet for senere etablering i egen bolig ved varig tjeneste efter en årrække i lejebolig. Lejemålet vil efter en konkret vurdering kunne forlænges, hvis der foreligger særlige tjenstlige eller sociale forhold, der kan begrunde en sådan forlængelse. Ansøgning om forlængelse af lejemål sendes til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Den samlede lejemålsperiode kan ikke overstige 6 år. Ansøgning om forlængelse af lejemålet kan tidligst fremsættes 10 måneder før lejekontraktens udløb og senest 6 måneder før kontraktudløbet. Lejemål for studieboliger er tidsbegrænset til uddannelsens varighed. Der kan ved uddannelsens afslutning fremsendes ansøgning om forlængelse af lejemålet, idet den samlede lejemålsperiode ikke kan overstige 6 år, ansøgningen sendes til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lejemålet skal fraflyttes senest 3 måneder efter uddannelsen er afsluttet eller afbrudt.

6 Ved udløb af lejekontrakten ophører lejemålet uden yderligere varsel. Under lejeperioden kan Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse opsige lejekontrakten med 3 måneders varsel til den sidste i en måned, hvis lejeren afskediges, skifter regionalt tjenestested eller meddeles tjenestefrihed uden løn. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal i disse tilfælde snarest meddele vedkommende opsigelse til fraflytning af lejeboligen med det i lejekontrakten anførte varsel, og i alle tilfælde så vidt muligt med virkning fra den dato tjenesteforholdet ændres. Det påhviler lejeren at underrette Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse om enhver ændring af tjenestested, tjenesteforhold, husstand eller andet, der har relevans i forholdet til lejeforholdet, herunder tildelingen til husstand. FN-tjeneste, anden international tjeneste og kursusophold, herunder uddannelsesorlov og forældreorlov, af indtil 12 måneders varighed betragtes ikke som et skift af regionalt tjenestested, der kan begrunde opsigelse under forudsætning af, at lejeren efterfølgende forbliver ved sit tjenestested. En særskilt tilladelse til at fortsætte lejemålet i disse tilfælde medfører ikke nogen ændring i de vilkår, hvorpå lejekontrakten er indgået. Der kan ikke gives tilladelse til fremleje eller lignende af lejeboligen i forbindelse med udsendelse til FN-tjeneste eller anden international tjeneste. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kan opsige lejekontrakten med 6 måneders varsel til fraflytning den sidste i en måned, hvis vægtige grunde i øvrigt gør det nødvendigt for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse at blive løst fra lejeforholdet, fx som følge af beslutning om nedlæggelse eller renovering af lejeboligen. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal iværksætte tiltag for at sikre mulig genhusning. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kan herudover hæve lejekontrakten i følgende tilfælde: Når boligbidrag eller anden pligtig pengeydelse ikke er betalt rettidigt og 2 fremsendte rykkere ikke har ført til indbetaling. Rykker fremsendes med 10 arbejdsdages mellemrum. Når det lejede benyttes til andet end aftalt. Når lejeren modsætter sig, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse eller andre får adgang til det lejede, når de ifølge gældende bestemmelser har ret hertil. Når lejeren fraflytter det lejede i utide uden aftale med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Når lejeren vanrøgter det lejede og ikke uden ophold bringer det lejede i stand efter Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse påkrav. Når lejeren uberettiget helt eller delvist overlader brugen af det lejede til en anden. Når lejeren på trods af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse påmindelse tilsidesætter sine pligter til at iagttage god skik og orden i ejendommen eller, når lejers forhold på trods af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses påmindelse er til ulempe for ejendommen eller dens beboere. Når lejeren i øvrigt misligholder sine forpligtigelser på en sådan måde, at fjernelse af lejeren er påkrævet. Urigtige oplysninger i forbindelse med tildeling af lejemålet kan medføre ophævelse af lejeaftalen i det omfang, der foreligger bevis for tilbageholdelse af væsentlige oplysninger, der har ligget til grund for tildeling af lejemålet. Skønnes det forhold, der lægges lejeren til last, at være af uvæsentlig betydning, kan Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ikke hæve lejekontrakten. Lejeren kan opsige lejekontrakten med 3 måneders varsel til den sidste i en måned. Lejeren skal afholde boligbidrag mv. indtil opsigelsesvarslets udløb. Lejemålet betragtes som indgået fra den anførte overtagelsesdato, jf. lejekontrakten. Afgår lejeren af en lejebolig ved døden, har de personer, som er berettiget til oppebære pension mv. efter den afdøde, ret til i indtil 6 måneder at benytte lejeboligen på samme vilkår som afdøde. En person, der i mindst 2 år har haft fælles husstand med den afdøde, har samme rettighed.

KAPITEL 7, BILAG 3 FBEBST 610-1 2008-01 FORVALTNING AF LEJEBOLIGER

KAPITEL 7, BILAG 3 FBEBST 610-1 2008-01 FORVALTNING AF LEJEBOLIGER 2008-01 FORVALTNING AF LEJEBOLIGER Ref.: Finansministeriets cirkulære nr. 30/89 af 22. marts 1989 om tjeneste- og lejeboliger med tilhørende bilag. 1. LEJEBOLIG Ved en lejebolig forstås en bolig, der stilles

Læs mere

BESTEMMELSE OM ANVISNING AF FORSVARETS LEJEBOLIGER

BESTEMMELSE OM ANVISNING AF FORSVARETS LEJEBOLIGER FORSVARETS PERSONELTJENESTE BESTEMMELSE OM ANVISNING AF FORSVARETS LEJEBOLIGER Ref.: a. FBEBST 610-1 af 2008-05. Bilag: 1. Tilstræbt proces ved anvisning af forsvarets lejeboliger. 1. FORMÅL Formålet med

Læs mere

Vejledning om tjeneste- og lejeboliger

Vejledning om tjeneste- og lejeboliger Vejledning om tjeneste- og lejeboliger Formålet med denne vejledning er at give en overskuelig gennemgang af rettigheder og pligter vedr. tjeneste- og lejeboliger. Gennemgangen tilsigter ikke at være udtømmende.

Læs mere

Kontrakt om tjenestebolig

Kontrakt om tjenestebolig Kontrakt om tjenestebolig Selvstændig bolig eller bolig i øvrigt Aftalen er et tillæg til ansættelseskontrakter for ansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt om tjenestebolig er udarbejdet

Læs mere

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST 610-1.

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST 610-1. Udgivet af: Forsvarets Boligkontor Arsenalvej 55 9800 Hjørring Tlf. 9924 1404 Nr.: 2 Dato: 3-3-2010 Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse

Læs mere

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013 Titel Lov om midlertidig regulering af boligforholdene Status Gældende Ikrafttrådt 01-01-1980 Type Lov Nummer 238 Publiceret 08-06-1979 Udgiver By- og Boligministeriet Udskrevet af Bjørn Søeborg Dato 11-12-2013

Læs mere

Cirkulære om tjeneste og lejeboliger

Cirkulære om tjeneste og lejeboliger GÆLDENDE Cirkulære om tjeneste og lejeboliger Nr. 32 af 16. marts 1989 Finansministeriet (Administrations- og Personaledepartementet) Ændringer til cirkulæret Kapitel 1 Definitioner m.v. 1. Ved en tjenestebolig

Læs mere

Mellem.xx... som lejer og Naturstyrelsen, Trekantsområdet som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T

Mellem.xx... som lejer og Naturstyrelsen, Trekantsområdet som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T Mellem.xx... som lejer og Naturstyrelsen, Trekantsområdet som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T Lejemålet omfatter stuehus, samt garage /staldbygning og have som vist på det vedhæftede

Læs mere

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST 610-1.

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST 610-1. Udgivet af: Forsvarets Boligkontor Arsenalvej 55 9800 Hjørring Tlf. 9924 1404 Nr.: 8 Dato: 5. oktober 2009 Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig? Brøndby 2007 v/ Formand: Freddy Rasmussen 1 Opsigelsen - 3 måneders

Læs mere

Lejekontrakt for Birkehavehus

Lejekontrakt for Birkehavehus Dato: 5. februar 2014 Journal nr. NST-5232-00454 Lejekontrakt for Birkehavehus mellem Naturstyrelsen, Nordsjælland Gillelejevej 2B, 3230 Græsted, tlf. 72543000 (herefter Udlejer) og NAVN ADRESSE TLF CPR

Læs mere

Kapitel VII Benyttelse af boliger

Kapitel VII Benyttelse af boliger Kapitel VII Benyttelse af boliger 45. Reglerne i dette kapitel gælder for boliger med køkken, der er eller har været benyttet til helårsbeboelse i de i 2 anførte kommuner, jf. dog 46, stk. 1, 3. pkt.,

Læs mere

L E J E K O N T R A K T edoc 2011/

L E J E K O N T R A K T edoc 2011/ L E J E K O N T R A K T edoc 2011/05143-52 1. Parterne 1.1. Mellem Halsnæs Kommune Cvr.nr 29188416 Rådhuset 3300 Frederiksværk (i det følgende kaldet udlejer) og Frivillighedscenteret Skjoldborg 3300 Frederiksværk

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen [ ] [ ] (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE... 3 2. DET LEJEDES STAND...

Læs mere

Lejekontrakt for Rungstedhus

Lejekontrakt for Rungstedhus Dato: xx. xx 2016 Journal nr. NST-xxx Lejekontrakt for Rungstedhus mellem Naturstyrelsen, Hovedstaden Dyrehavehus 6, 2930 Klampenborg, tlf. xx (herefter Udlejer) og NAVN ADRESSE TLF CPR (herefter Lejer)

Læs mere

Brugsaftale for Pumpehuset

Brugsaftale for Pumpehuset KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Brugsaftale for Pumpehuset 1 Parterne 1.1 Denne brugsaftale indgås mellem Københavns Kommune EAN-nr. 5798009780515 v. Kultur- og Fritidsforvaltningen Rådhuspladsen 1 1599 København

Læs mere

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivning herom: Lov om almene boliger af 10/12-2009 Lov om leje af almene boliger af 21/10-2009 Bekendtgørelse

Læs mere

Lejeaftale. Aftalens Parter

Lejeaftale. Aftalens Parter j.nr. 1.2.16 / hfs Lejeaftale 1 Aftalens Parter Mellem Museum Sønderjylland, Aastrupvej 48 A, 6100 Haderslev som udlejer og Højeregnens Lokalhistoriske Arkiv, Møllegade 12, 6280 Højer som lejer indgås

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 25. juni 2014 J.nr. NST-5232-00485 Standard lejekontrakt (Rebild Hedehus) mellem Naturstyrelsen Himmerland Møldrupvej 26, 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST 610-1.

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST 610-1. Udgivet af: Forsvarets Boligkontor Arsenalvej 55 9800 Hjørring Tlf. 9924 1404 Nr.: 9. Dato: 4. november 2009 Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T MILJØMINISTERIET Naturstyrelsen Midtjylland Mellem xxxx som lejer og Naturstyrelsen Midtjylland, Bjørnkærvej 18, 7540 Haderup som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T 1. Lejemålet Hastruphus

Læs mere

Erhvervslejeaftale Driftsbygning Hal? Stenninggårdsvej 1, Vejen

Erhvervslejeaftale Driftsbygning Hal? Stenninggårdsvej 1, Vejen TEKNIK & MILJØ Team Administration Dato: 13-07-2014 Sagsnr.: 14/24150 Kontaktperson: Birgith M. Hansen Dir. tlf.: 7996 6203 E-mail: teknik@vejen.dk Erhvervslejeaftale Driftsbygning Hal? Stenninggårdsvej

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: Ledelsesnr.: Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen (herefter Udlejer) og (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE... 3 2. DET LEJEDES STAND... 3 3. DET LEJEDES BENYTTELSE...

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 29. april 2015 J.nr. NST-5232-00508 Standard lejekontrakt (Halkær Mølle stuehus) mellem Naturstyrelsen Himmerland Møldrupvej 26, 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: xx. november 2014 Anlægsnummer: 90 10 39 Jour. nr. NST-5232-00493 Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen, Sønderjylland Felstedvej 14, 6300 Gråsten tlf. 72 54 30 00 Mail: sdj@nst.dk

Læs mere

Lejekontrakt. Pilleovn til beboelsesejendom. Type: Serienummer: Leje pr. måned Uopsigelig i et år XXXXXXXX

Lejekontrakt. Pilleovn til beboelsesejendom. Type: Serienummer: Leje pr. måned Uopsigelig i et år XXXXXXXX Lejekontrakt Pilleovn til beboelsesejendom Udlejer, Navn: Adresse: Tlf.: Mail: CVR-nr.: Lejer, Navn: Adresse: Tlf.: Mail: CPR-nr.: de nedenfor nævnte effekter: Type: Serienummer: Leje pr. måned Uopsigelig

Læs mere

Privatlivspolitik. (Håndtering af personoplysninger om private lejere)

Privatlivspolitik. (Håndtering af personoplysninger om private lejere) Privatlivspolitik (Håndtering af personoplysninger om private lejere) 1. Indledning I denne privatlivspolitik kan du læse nærmere om, hvordan A. Enggaard-koncernen behandler personoplysninger om dig, når

Læs mere

LÆRKEPARKENS TAGETAGE

LÆRKEPARKENS TAGETAGE LÆRKEPARKENS TAGETAGE 01 LÆRKEPARKENS TAGETAGE 62 nyetablerede familieboliger til leje på toppen af Lærkeparken FORVENTET INDFLYTNING fra 1. november 2018 02 LÆRKEPARKENS TAGETAGE KÆRE BOLIGSØGENDE Lærkeparken

Læs mere

Lejeaftale. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. (I det følgende udlejer ) Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre

Lejeaftale. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. (I det følgende udlejer ) Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre Udkast Lejeaftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (I det følgende udlejer ) og Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre (I det følgende lejer ) vedrørende Sprøjtehuset,

Læs mere

xx xx 2600 Glostrup Dato Sagsnr. Beboelsesejendom på adressen

xx xx 2600 Glostrup Dato Sagsnr. Beboelsesejendom på adressen xx xx 2600 Glostrup Center for HR og Politik Rådhusparken 2 2600 Glostrup HR.Politik@glostrup.dk www.glostrup.dk Tlf: 4323 61 00 Beboelsesejendom på adressen Dato Sagsnr. Da vi ikke har modtaget svar på

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 2. november 2015 Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Hedekrogen mellem Naturstyrelse, Himmerland Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tidsbegrænset lejekontrakt

Tidsbegrænset lejekontrakt Dato: XXXX J.nr. NST-523-00729 Tidsbegrænset lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen Hovedstaden, Dyrehaven 6 2930 Klampenborg (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT PARTERNE Mellem Køber Cvr.: (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede Vej & Park Skovvej 2a 6400 Sønderborg er indgået følgende lejekontrakt: Cvr.: 29189773 (i det følgende

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig April 2013 Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig Opsigelse 3 måneders varsel Den nemmeste måde at opsige

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 15. juli 2019. Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 7, 8920 Randers Nv. (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE...

Læs mere

Lejekontrakt. Lejekontrakt

Lejekontrakt. Lejekontrakt Lejekontrakt Mellem undertegnede i det følgende kaldet udlejer Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Cvr. 29189781 og medundertegnede XX Xx XX Cvr. i det følgende kaldet lejer er der d.d. indgået følgende

Læs mere

Om at bo til leje. Velkommen. Forsikring PBS. Jura i private lejemål

Om at bo til leje. Velkommen. Forsikring PBS. Jura i private lejemål Om at bo til leje Velkommen Velkommen til, du er nu lejer hos JMI Ejendomme A/S. Det er vores ønske, at du vil føle dig hjemme og godt tilpas i din nye bolig. Der kan dog være flere spørgsmål som trænger

Læs mere

Husorden. - Vær velkommen

Husorden. - Vær velkommen Husorden - Vær velkommen Hvad er en husorden og hvad er formålet med denne? En husorden Hviler på beboernes fælles beslutning vedtages af afdelingsmødet, jf. LAB 40 Ændres af afdelingsmødet efter initiativ

Læs mere

Administrative bestemmelser for Brejning Lystbådehavn

Administrative bestemmelser for Brejning Lystbådehavn Administrative bestemmelser for Brejning Lystbådehavn 1 Formål Nedenstående bestemmelser har til formål at sikre en kendt og smidig administration af Brejning Lystbådehavn. 2 Retningslinier Enhver pladshaver/bruger

Læs mere

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer AREALLEJEKONTRAKT Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer og Økonomiforvaltningen Center for Sikker By, Vanløse Lokaludvalg Københavns Rådhus Rådhuspladsen

Læs mere

Lejekontrakt mellem kolonihaveforening og havelodslejer i område med lokalplan. Postnr.: By: Tlf.nr.: Mobil:

Lejekontrakt mellem kolonihaveforening og havelodslejer i område med lokalplan. Postnr.: By: Tlf.nr.: Mobil: Lejekontrakt mellem kolonihaveforening og havelodslejer i område med lokalplan Kolonihaveforeningen fremlejer have nr. til: Navn: Adresse: Postnr.: By: Mail: Tlf.nr.: Mobil: Havens areal udgør: For lejemålet

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere

Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere Ansættelsesbrev Efterskoler For ledere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lederens navn fra den Adresse, cpr. nr. og tlf. nr. som Ansættelsesforholdets

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: Oktober 2017 Journalnr. NST-5232-00572 Standard lejekontrakt Krathus mellem Naturstyrelsen Vestsjælland Ulkerupvej 1, 4500 Nykøbing Sj. (herefter Udlejer) og x (herefter Lejer) 1. DET LEJEDE./. 1.1

Læs mere

Lejekontrakt Langerumhus. mellem. Naturstyrelsen Himmerland. (herefter Udlejer) (herefter Lejer)

Lejekontrakt Langerumhus. mellem. Naturstyrelsen Himmerland. (herefter Udlejer) (herefter Lejer) Dato: 01-12-2016 J.nr. NST-5232-00554 Lejekontrakt Langerumhus mellem Naturstyrelsen Himmerland (herefter Udlejer) og NN (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE... 3 2. DET LEJEDES STAND...

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

CIRKULÆRE OM BOLIGER, SOM STILLES TIL RÅDIGHED FOR SUNDHEDS- VÆSENETS PERSONALE M.V.

CIRKULÆRE OM BOLIGER, SOM STILLES TIL RÅDIGHED FOR SUNDHEDS- VÆSENETS PERSONALE M.V. PEQQISSUTSIMUT PISORTAQARFIK DIREKTORATET FOR SUNDHED NR. 16 CIRKULÆRE OM BOLIGER, SOM STILLES TIL RÅDIGHED FOR SUNDHEDS- VÆSENETS PERSONALE M.V. 1. Dette cirkulære regulerer de vilkår, hvorunder sundhedsvæsenets

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

STANDARDLEJEVILKÅR FOR FORENINGER PÅ LEJET JORD

STANDARDLEJEVILKÅR FOR FORENINGER PÅ LEJET JORD STANDARDLEJEVILKÅR FOR FORENINGER PÅ LEJET JORD Nye standardvilkår Tidligere lejeaftale Status I lejeaftaler, hvor haveforeningen ikke ejer haveforeningens område, er grundlaget for lejeaftalen lejevilkår

Læs mere

Lejekontrakt Typeformular B 1998

Lejekontrakt Typeformular B 1998 Lejekontrakt Typeformular B 1998 Autoriseret af Bolig- og Byministeriet den 1. juli 1998 i henhold til 6 i lov om leje af almene boliger som typeformular B 6. udgave, til anvendelse i lejeaftaler om beboelseslejligheder,

Læs mere

klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet

klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet Den frivillige retshjælp UNG RET har udarbejdet en folder til dig, der gerne vil have styr på, hvilke rettigheder og forpligtelser,

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Vedligeholdsreglement. Model B med vedligeholdskonto Grundlaget for dette vedligeholdsreglement er udarbejdet af Boligselskabernes Landsforening,

Læs mere

Privat lejeret for udlejere. Af Jacob Lichtenstein

Privat lejeret for udlejere. Af Jacob Lichtenstein Privat lejeret for udlejere Af Jacob Lichtenstein Materiale Teksten: Relevante områder af lejelovgivningen for småø-udlejere Skema A Lejefastsættelse i regulerede kommuner Skema B Lejefastsættelse i uregulerede

Læs mere

Tidsbegrænset Lejekontrakt. mellem. Naturstyrelsen Hovedstaden. (herefter Udlejer) xxx. (herefter Lejer)

Tidsbegrænset Lejekontrakt. mellem. Naturstyrelsen Hovedstaden. (herefter Udlejer) xxx. (herefter Lejer) Dato: 11-01-17 J.nr. NST-5232-00558 Tidsbegrænset Lejekontrakt mellem Naturstyrelsen Hovedstaden (herefter Udlejer) og xxx (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. PRÆAMBEL... 3 2. DET LEJEDE... 3 3. DET

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger. Marts 2009

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger. Marts 2009 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af forvaltningen af statens boliger Marts 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Aftale. frirejser. KAPITEL i Til- og fratrædelsesfrirej ser

Aftale. frirejser. KAPITEL i Til- og fratrædelsesfrirej ser NALUNAARUTIT Grønlandsk Lovsamling Serie C-II Aftale Om frirejser Der er mellen Naalakkersuisut og Ilinniartitsisut Meeqqat Atuarfianneersut Kattuffiat, IMAK, i henhold til 47, stk. 1 i landstingslov nr.

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

UDKAST til. Lejekontrakt

UDKAST til. Lejekontrakt UDKAST til Lejekontrakt Mellem udlejer: Kolding Kommune Nicolai Skolegade 2b, 6000 Kolding Cvr. nr. 29189897 Tlf. 79 79 79 79 Kontaktperson: Lisbet Holten Lambert Tlf. direkte 79 79 66 50 Mail: lilam@kolding.dk

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Storemosevej 7, 9510 Arden mellem Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET

Læs mere

Privatlivspolitik for boligsøgende, beboere og fraflyttere

Privatlivspolitik for boligsøgende, beboere og fraflyttere Privatlivspolitik for boligsøgende, beboere og fraflyttere i ejendomme administreret af TOGT koncernen Vi tager beskyttelse af dine personoplysninger alvorligt I denne privatlivspolitik kan du finde oplysninger

Læs mere

Keops Kollegiet Bispebjerg A/S Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling

Keops Kollegiet Bispebjerg A/S Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 7 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 1 Indberettet til den 12. juli 2006: Hermed indkaldes på bestyrelsens vegne til ekstraordinær generalforsamling i Keops Kollegiet Bispebjerg A/S, der afholdes:

Læs mere

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værelsesudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mangel på studieboliger trækker næsten altid overskrifter ved studiestart. Mange studerende skal i løbet af få uger mobilisere en bolig

Læs mere

B O L I G S E L S K AB E T L AN G E L AN D

B O L I G S E L S K AB E T L AN G E L AN D B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E H O S B O L I G S E L S K AB E T L AN G E L AN D 1. Indledende bemærkninger... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Dataansvar... 3 2. Behandling

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement for AAB Afdeling 16

Vedligeholdelsesreglement for AAB Afdeling 16 Vedligeholdelsesreglement for AAB Afdeling 16 ( B - ordning ) Generelt Reglernes ikrafttrædelse Ændring af lejekontrakten Beboerklagenævn Med virkning fra 15.maj 2007 erstatter dette reglement eventuelle

Læs mere

GENHUSNING AFDELING 801 RØDKÆRSBRO AFDELING 801. Østervang 10-32 Østerled 4-12

GENHUSNING AFDELING 801 RØDKÆRSBRO AFDELING 801. Østervang 10-32 Østerled 4-12 AFDELING 801 RØDKÆRSBRO GENHUSNING AFDELING 801 Østervang 10-32 Østerled 4-12 GENHUSNING På et afstemmende beboermøde den 25. oktober 2011 er det besluttet at renovere boligerne i afdeling 801, Østervang

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T L E J E K O N T R A K T 1. Parterne 1.1. Mellem Halsnæs Kommune Cvr.nr 29188416 Rådhuset 3300 Frederiksværk (i det følgende kaldet udlejer) og Frivillighedscenteret Cvr.nr xxxxx xxx (i det følgende kaldet

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere i Frederikshavn Boligforening 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside frederikshavnboligforening.dk

Læs mere

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E I A R B E J - D E R N E S B O L I G F O R E N I N G

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E I A R B E J - D E R N E S B O L I G F O R E N I N G B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E I A R B E J - D E R N E S B O L I G F O R E N I N G 1. Indledende bemærkninger... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Dataansvar... 2 2. Behandling

Læs mere

Gammelgårdsvej. - information om medejerboliger

Gammelgårdsvej. - information om medejerboliger Gammelgårdsvej - information om medejerboliger Ordet medejerboliger antyder, at der er tale om en boform, hvor man er med til at eje boligen. Men det gælder i princippet alle almene boliger. I alle nyere

Læs mere

Almindelige Bestemmelser

Almindelige Bestemmelser Almindelige Bestemmelser 1.Lejeaftalen 1.1. Ved nærværende aftale får kunden ret til i lejeperioden at opbevare gods i særskilt angivet depotrum. 1.2. Leje af depotrummet og opbevaringen sker på de vilkår,

Læs mere

21.11.1 Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN Dampfærgevej 22, Postboks 2593 2100 København Ø - Tlf.: 35 29 81 00 AFSKRIFT

21.11.1 Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN Dampfærgevej 22, Postboks 2593 2100 København Ø - Tlf.: 35 29 81 00 AFSKRIFT Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN Dampfærgevej 22, Postboks 2593 2100 København Ø - Tlf.: 35 29 81 00 AFSKRIFT ARF 2111.00-02/89 PT/BHN/29y VEDRØRENDE TJENESTE- OG LEJEBOLIGER. Finansministeriet, Administrations-

Læs mere

BOLIGFORENINGENS PERSONDATAPOLITIK

BOLIGFORENINGENS PERSONDATAPOLITIK BOLIGFORENINGENS PERSONDATAPOLITIK Du kan benytte vores hjemmeside uden at vi indsamler personoplysninger om dig. Hvis du i øvrigt kontakter eller korresponderer med os, behandler vi som dataansvarlig

Læs mere

Udlejningsbrochure. Den nye Biblioteksbygning. 38 nyetablerede studieboliger til leje i hjertet af Hillerød

Udlejningsbrochure. Den nye Biblioteksbygning. 38 nyetablerede studieboliger til leje i hjertet af Hillerød Udlejningsbrochure Den nye Biblioteksbygning 38 nyetablerede studieboliger til leje i hjertet af Hillerød Forventet indflytning 1. oktober 2017 Velkommen Kære lejer Den centralt beliggende murstensbygning

Læs mere

DATABEHANDLING. H. N. ANDERSEN KOLLGIET VIOLVEJ Nakskov CVR

DATABEHANDLING. H. N. ANDERSEN KOLLGIET VIOLVEJ Nakskov CVR DATABEHANDLING PÅ H. N. ANDERSEN KOLLGIET VIOLVEJ 9 23 4900 Nakskov CVR. 21079219 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledende bemærkninger... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Dataansvar... 3 1.3. Klagegang...

Læs mere

Tidsbegrænset lejekontrakt

Tidsbegrænset lejekontrakt Dato: Oktober 2016 J.nr. NST-5232-00546 Tidsbegrænset lejekontrakt Holtehus mellem Naturstyrelsen Vestsjælland Ulkerupvej 1, 4500 Nykøbing Sj. (herefter Udlejer) og NN (herefter Lejer) 1. PRÆAMBEL 1.1

Læs mere

Indgåelse af en aftale om ansættelse af en lejrchef er en vigtig disposition for såvel ejeren af campingpladsen som lejrchefen.

Indgåelse af en aftale om ansættelse af en lejrchef er en vigtig disposition for såvel ejeren af campingpladsen som lejrchefen. Indgåelse af en aftale om ansættelse af en lejrchef er en vigtig disposition for såvel ejeren af campingpladsen som lejrchefen. For at undgå efterfølgende tvivl om ansættelsesvilkårene bør der altid oprettes

Læs mere

L E J E K O N T R A K T 1 DET LEJEDES OMFANG

L E J E K O N T R A K T 1 DET LEJEDES OMFANG ADVOKATFIRMAET WILLADSEN MEJLHOLM J. nr. 16-513-16712 Hjørring, den 10. juli 2019 Mellem Boligselskabet Domea Hjørring, Afdeling 1952, Vestergade 8, 9800 Hjørring (i det følgende kaldet udlejer) og Hjørring

Læs mere

LEJERS GUIDE. Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning

LEJERS GUIDE. Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning LEJERS GUIDE Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning INDEN/VED INDFLYTNING Praktiske forberedelser inden indflytning Det anbefales at lejer inden indflytning sørger for at flytte adresse

Læs mere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere

Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere Offentlig politik for boligsøgende, beboere og disses husstand, samt fraflyttere 1. Indledende bemærkninger Udbyderen og ejeren af denne hjemmeside www.bovia.dk er Bovia, Engstien 2 A, 6000 Kolding, CVR

Læs mere

Tidsbegrænset lejekontrakt

Tidsbegrænset lejekontrakt Dato: August 2016 J.nr. NST-5232-00542 Tidsbegrænset lejekontrakt (Sonneruphus) mellem Naturstyrelsen Vestsjælland Ulkerupvej1, 4500 Nykøbing Sj. (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Hvidovrebo afdeling 8

Vedligeholdelsesreglement Hvidovrebo afdeling 8 Vedligeholdelsesreglement Hvidovrebo afdeling 8 B-ordning godkendt ved urafstemning iht. beslutning på beboermøde september 2013 Sidst redigeret efter beboermødebeslutning den 10. september 2014 Indhold

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN

VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN TREKANTEN 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Haveforeningen Trekanten, beliggende Hestehaven/ Folehaven 80 på matr.nr. 3074 Vigerslev, der er udlejet af Københavns

Læs mere

Kontrakt mellem Midtfyns Amatørscene & Faaborg- Midtfyn Kommune v.1.2

Kontrakt mellem Midtfyns Amatørscene & Faaborg- Midtfyn Kommune v.1.2 Kontrakt mellem Midtfyns Amatørscene & Faaborg- Midtfyn Kommune v.1.2 1 Parterne og de omhandlende bygninger Midtfyns Amatørscene har selvstændig bestyrelse, vedtægt og generalforsamling. Foreningens Formand:

Læs mere

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST

Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes bestemmelse FBEBST Udgivet af: Forsvarets Boligkontor Arsenalvej 55 9800 Hjørring Tlf. 9924 1404 Nr.: 2 Dato: 3. februar 2009 Forsvarskommandoens (FKO) Boligavis, udsendes i henhold til Forsvarets Etablissementstjenestes

Læs mere

ARBEJDERHJEM" ANDELSBOLIGFORENINGEN "BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG. Navn eq f6fmål. Medlemmer. VEDTÆGTER FOR

ARBEJDERHJEM ANDELSBOLIGFORENINGEN BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG. Navn eq f6fmål. Medlemmer. VEDTÆGTER FOR Frederiksberg, Frederiksberg, VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN "BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG ARBEJDERHJEM" Navn eq f6fmål Andelsboligforeningensnavn er "Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem".

Læs mere

Hvordan fremlejer du din bolig. Hvordan får du styr på alle reglerne og de praktiske ting, når du vil fremleje din bolig?

Hvordan fremlejer du din bolig. Hvordan får du styr på alle reglerne og de praktiske ting, når du vil fremleje din bolig? Hvordan fremlejer du din bolig Hvordan får du styr på alle reglerne og de praktiske ting, når du vil fremleje din bolig? DAB, August 1998 Fremleje af din bolig Fremleje af hele boligen Fremleje betyder

Læs mere

HANDELSBETINGELSER FOR MITDEPOTRUM.DK

HANDELSBETINGELSER FOR MITDEPOTRUM.DK HANDELSBETINGELSER FOR MITDEPOTRUM.DK Mitdepotrum.dk Handelsbetingelser Lejekontrakt 1 DET LEJEDE Lejer får ret til at opbevare gods i et angivet opbevaringsrum. Leje og opbevaring sker på følgende vilkår:

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej Faxe. Cvr.nr (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej Faxe. Cvr.nr (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder)

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder) Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Lokalstøtteelement XXXXX STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder)

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Information om behandling af personoplysninger til lejerne hos Escot

PERSONDATAPOLITIK. Information om behandling af personoplysninger til lejerne hos Escot PERSONDATAPOLITIK Information om behandling af personoplysninger til lejerne hos Escot 1. Indledning Som et led i Escot A/S` arbejde indhenter og opbevarer vi en række personoplysninger om alle lejere.

Læs mere

Lejekontrakt. Kolding Kommune. Kolding Modeljernbaneklub. mellem

Lejekontrakt. Kolding Kommune. Kolding Modeljernbaneklub. mellem Lejekontrakt mellem Kolding Kommune og Kolding Modeljernbaneklub Mellem Kolding Kommune Senior-, Sundhed- og Fritidsforvaltningen Fritid og Idræt 6000 Kolding (i det følgende kaldet udlejer) og Kolding

Læs mere

SALUS Boligadministration. Fraflytning

SALUS Boligadministration. Fraflytning Fraflytning 1 Love og regler Lov om leje af almene boliger 24, 25, 26 og 27 Bekendtgørelse om vedligeholdelse og istandsættelse af almene boliger 19. juni 1998 Vedligeholdelsesreglement Lejekontrakt 2

Læs mere

Behandling af personoplysninger for boligsøgende, beboere samt fraflyttere

Behandling af personoplysninger for boligsøgende, beboere samt fraflyttere ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Behandling af personoplysninger for boligsøgende, beboere samt fraflyttere Formål Hos Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe vil vi løbende behandle forskellige persondata,

Læs mere

Flyttegodtgørelse for statens tjenestemænd i Grønland

Flyttegodtgørelse for statens tjenestemænd i Grønland Cirkulære om aftale om Flyttegodtgørelse for statens tjenestemænd i Grønland 2009 Cirkulære af 16. november 2010 Perst. nr. 042-10 J.nr. 09-233-14 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

LEJEKONTRAKT FOR BÅDPLADS I SCANPORT HAVN

LEJEKONTRAKT FOR BÅDPLADS I SCANPORT HAVN Dato / 2012 LEJEKONTRAKT FOR BÅDPLADS I SCANPORT HAVN mellem undertegnede og Skanska Øresund A/S CVR-nr.: 18 05 23 85 Havneholmen 25 1561 København V (i det følgende kaldet Udlejer) Lejer Adresse Postnummer

Læs mere

Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955

Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955 Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955 1 Foreningens navn og adresse Haveforeningen Søvang, Sylbækvej 38, 8230 Åbyhøj. Haveforeningens hjemsted er Århus Kommune.

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal tilbagebetale en del af det modtagne vederlag for udlejning.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal tilbagebetale en del af det modtagne vederlag for udlejning. 1 København, den 19. november 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Boligkontoret Dybdahl/Riis ApS Stolbergsvej 26 2970 Hørsholm Nævnet har modtaget klagen den 8. maj 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere