Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej"

Transkript

1 Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej Evaluering af målene for Målene er evalueret to gange sammen med beboerne på et husmøde i august 2012 og i januar Mål A: - At styrke den enkelte beboer til at leve et sundt, aktivt og mere selvstændigt liv. Handleplan for mål A: Arbejdsmarkedsafklaring - gennem deltagelse i de daglige aktiviteter i bofællesskabet. - Fokus på muligheden for deltagelse i uddannelse, beskyttet/støttet beskæftigelse eller frivilligt arbejde uden for bofællesskabet. Motion - Fokus på deltagelse i Limones aktiviteter og /eller anden individuelt valgt motionsform. - Etablering af løbegruppe i bofællesskabet med løb to gange om ugen i sommerperioden. - Deltage i motionsaktiviteter uden for socialpsykiatrien som den grønne mil, WWD og lignende. Kost - Mere fokus på planlægning og indkøb til en selvstændig husholdning i egen lejlighed for at mindske afhængigheden af fællesskabets måltider. Egenomsorg - Fokus på at styrke den enkelte til at tage vare på egne behov for medicin, sundhedstjek, hygiejne, seksualitet osv. Netværksdannelse - Gennem tilbud om fælles aktiviteter i bofællesskabet og støtte til deltagelse i individuelle interessefællesskaber udenfor bofællesskabet. - Fokus på styrkelse af den enkeltes medborgerskabskompetencer og bevidsthed om eget ansvar for eget liv. Succeskriterier for mål A: Alle beboere - Har opstillet mål for afklaring af mulighed for uddannelse og beskæftigelse. - Deltager i mindst en motionsaktivitet om ugen. - Oplever større selvstændighed i forhold til kunne klare egen husholdning. - Oplever forbedrede kompetencer i forhold til egenomsorg. - Har mål for deltagelse i fællesskaber udenfor botilbuddet. Konklusion for mål A: Målet er delvist nået.

2 Fire beboere har målrettet arbejdet med en afklaring af beskæftigelsesmuligheder. Der er arbejdet med mål for dette gennem de daglige aktiviteter samt aktiviteter udenfor bostedet. En beboer påbegyndte et fuldtidsstudium i august, en er tilmeldt enkeltfag på VUC, en arbejder 3 dage om ugen i beskyttet beskæftigelse og en har fulgt kurser på Lilleskolen for voksne. Der har for alle været mere fokus på deltagelse i motion. Alle daglige brugere har opstillet mål for deltagelse i motion i LIMONE eller i bostedets løbetilbud. En beboer deltager ikke i nogen tilbud. Der har været fokus på at styrke det selvstændige liv i egen lejlighed. Dette ved at nogle af de fælles måltider har været flyttet fra fællesskabet til lejlighederne. Alle beboere har på skift fået støtte til at invitere 3-4 beboere og en medarbejder til spisning. Dette har været en træning i at planlægge indkøb, tilberede mad samt åbne sit hjem for gæster og være vært. Det har samtidig skabt en naturlig nødvendighed for at få de enkelte køkkener til at fungere, og dermed gøre det nemmere at lave mad også når man er alene. Dette har medført at de fleste har oplevet forbedrede kompetencer i forhold til at klare flere ting i egen lejlighed samt egenomsorg generelt. Alle har fokus på at opstille mål for deltagelse i fællesskaber udenfor bostedet. Der er ud over LIMONE deltagelse i individuelle interessefællesskaber som lokal fiskeklub, Veteranhjemmet, Sind ungdom i Kbh., Hjorten m.m. Mål B: - At udvikle et støttende og tillidsfuldt samarbejde med beboernes pårørende gennem både fælles og individuelle aktiviteter. Handleplan mål B: - Tilbyde cafe-møde for ny beboer og dennes pårørende ved indflytning, for etablering af kontakt og lære hinanden at kende. - Tilbyde familiesamtaler for beboere og deres pårørende ved behov. - Tilbyde uforpligtende socialt arrangement for beboere og pårørende en gang om året. - Deltage i dialogmøder med relevante samarbejdspartnere. - Bidrage til at indgåede samarbejdsaftaler overholdes og forpligtelser efterleves. - Bidrage til at udvikle nye samarbejdsrelationer for at skabe så sammenhængende og helhedsorienterede forløb for den enkelte beboer som muligt. Succeskriterier for mål B: - Afholdelse af cafe-møder for alle nye beboere. - Afholde familiesamtaler med mindst tre beboere.

3 - Gennemføre et socialt arrangement for beboere og pårørende. - At vi deltager i planlagte dialogmøder med samarbejdspartnere - At vi aktivt bidrager til at samarbejdsaftaler overholdes. - At vi indgår i udviklingsarbejde på tværs i kommunen hvor det er muligt. Konklusion for mål B: Mål er delvist nået. Der har ikke været nye indflyttere på Danmarksvej i 2012, og derfor heller ingen cafemøder. Der har været en udflytning med pårørendemøde i den forbindelse. Der har været afholdt forskellige former for møder/samtaler med pårørende til fire beboere som en del af samarbejdet med bostedet, myndigheden og de pårørende. Det årlige sociale arrangement ved juletid var der ønske fra beboerne om ikke at gennemføre, så dette blev afløst af individuelle sociale aftaler mellem to beboere, familie og kontaktperson. Vi har i løbet af 2012 haft to beboere indlagt på PC Ballerup af kortere og længere varighed, samt en beboer tilknyttet OPUS teamet. Vi har målrettet forsøgt at efterleve aftalerne i samarbejdsaftalen mellem PC Ballerup og LTK ved løbende at kontakte behandlingsenhederne og holdt os orienteret om den enkeltes beboers forløb, samt gjort opmærksom på vores ønske om inddragelse i planlægning af behandlingsforløb og evt. udskrivelse. Vi har deltaget i møder, når vi er blevet indkaldt, og har ved samtlige møder orienteret om vores tilbud mundtligt samt udleveret vores virksomhedsplan og ydelsesbeskrivelser. Vi har ad den vej indgået i at være med til at koordinere og skabe sammenhæng i forløbet for beboerne, så overgangen fra afdeling til hjem blev så blid som muligt. Vi har fortsat fokus på at få forbedret procedurene i kontakten og samarbejdet under indlæggelse samt ved udskrivning jf. samarbejdsaftalen mellem PC Ballerup og LTK. Samarbejdet med OPUS har været fint. Vi har deltaget i møder med en beboer og derved sammen med ham fået fordelt ansvarsområder i behandlingsforløbet. Det har givet mere ro og overblik for beboeren. Vi har samtidig inviteret beboerens kontaktperson fra OPUS på besøg i vores bosted, hvor hun deltog i frokost og husmøde. Det gav hende en bedre forståelse for vores indsats, og derved en styrkelse af samarbejdet. Siden august har en medarbejder deltaget i projekt Levevejen 28 timer om ugen, som et nyt udviklingstiltag for øget samarbejde mellem jobcenter og den psykosociale indsats i LTK. En medarbejder deltager i arbejdsgruppen for projekt Helhedsplan for socialpsykiatrien.

4 Mål C: - Arbejde med at beskrive og dokumentere den rehabiliterende indsats. Handleplan for mål C: - Afprøve og udvikle et livsstilsprojekt som er et kursusprogram med fokus på aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. (Lifestyle Redesign) - Formidle betydningen af deltagelsen i livsstilsprojektet for deltagende beboere ud fra indsamlet feedback. - Lave analyse og beskrivelse af udflytningsforløb gennem anvendelse af programteori. - Indsamle feedback på indsatsen fra beboerne gennem månedlige målinger, der bearbejdes elektronisk og fremstilles i en graf. - Fokus på at opdatere og anvende den personlige mappe hos den enkelte beboer, som et vedkommende samarbejdsredskab. Succeskriterier for Mål C: - At livstilsprojektet Lifestyle Redesign gennemføres af fire udvalgte beboere. - At betydningen af projektet bliver formidlet i en faglig artikel - At der bliver lavet en klar udflytningsprocedure via programteori. - At der fortsat bliver indsamlet og anvendt feedback fra beboerne mindst en gang om måneden. - At den personlige mappe er et vedkommende samarbejdsredskab for alle beboere. Konklusion for Mål C: Målet er delvist nået. Livsstilprojektet Lifestyle Redesign er blevet gennemført med fire beboere med succes. Projektet blev afsluttet med en friluftstur med to overnatninger. Projektet var et samarbejde med Ergoterapeutskolen Metropol, og erfaringerne skal formidles i en faglig artikel. Denne er endnu undervejs. Udflytningsproceduren via programteori er endnu ikke blevet udformet, og det er et mål for det kommende år. FIT (Feedback Informed Treatment) er implementeret og anvendes systematisk i samarbejdet med de fleste beboere. Yderligere beskrivelse af redskabet under Dokumentation. Den personlige mappe er ikke kommet i anvendelse som efter hensigten. Alle beboere har en mappe, hvor de opbevarer deres personlige samarbejdspapirer, men den er ikke blevet

5 et vigtigt samarbejdsredskab, og beboerne udtrykker ikke et behov for yderligere fokus på det. Mål for indsatsen i Bostedet Danmarksvej 2013 På to husmøder i januar 2013 blev sidste års mål evalueret og der blev lavet en brainstorm på vigtige fokus områder i Tendensen for de beboere, der senest er kommet ind i bofællesskabet, er at de har ønsker om et mere aktivt og deltagende liv uden for bofællesskabet. Det er en udfordring, at få et fællesskab til at fungere med ti meget individuelt orienterede mennesker, der har meget forskellige funktionsniveauer og behov. Det har betydet en udvikling af forståelsen af fællesskabet fra at være en obligatorisk arbejdsplads til at være et muligt læringsrum. Der er derfor øget fokus på at understøtte individuelle aktiviteter i egne lejligheder og andre steder uden for bofællesskabet. Dette er med henblik på at den enkelte bevarer sit ansvar for eget liv og udviklingsforløb, og styrker sin identitet som selvstændigt, handlende menneske. De nye indflyttere er visiterede til mere målrettede og kortere ophold i bofællesskabet, og det er derfor vigtigt at perspektivet mod selvstændiggørelse understøttes og ikke begrænses ved at beboerne bliver for afhængige af fællesskabet. Vi bygger desuden indsatsen på en dokumenteret sammenhæng mellem fysisk aktivitet, bedre selvværd, styrket selvtillid samt øget social forståelse. Derfor arbejder vi med fysisk træning, sundhed og sociale relationer med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer, for på den måde at støtte til et mere aktivt liv med forbindelse til civilsamfundets fællesskaber. Det fører os frem til følgende mål for indsatsen i Mål A: - At styrke den enkelte beboer i at leve et sundt, aktivt og et så selvstændigt liv som muligt. Handleplan for mål A: Styrke den fysiske sundhed gennem: - Fokus på deltagelse i LIMONES aktiviteter og/eller anden individuelt valgt motionsform. - Løbegruppe 1-2 gange om ugen i bofællesskabet. - Deltage i motionsløb/gang uden for socialpsykiatrien som den grønne mil, Hjerteforeningens løb i Dyrehaven m.m. - Fælles cykelture i sommerperioden. - Hente viden om sammenhæng mellem kost og psyke.

6 - Fokus på sunde måltider i fællesskabet og støtte til planlægning og indkøb til selvstændig husholdning i egen lejlighed. - Fokus på og støtte til rygestop. - Fokus på alkohols betydning for sundheden. Styrke den psykiske sundhed gennem: - træning af sociale kompetencer - Styrke den enkelte til at mestre symptomer og få magt over egen sygdom. - Fokus på netværksdannelse gennem tilbud om fælles aktiviteter i bofællesskabet og støtte til deltagelse i individuelle interessefællesskaber uden for bofællesskabet - Styrke den enkeltes medborgerskabskompetencer gennem øget bevidsthed om egne valg, veje og retninger for sit liv. - Styrke den enkelte til at fastholde sin deltagelse i og bidrag til fællesskab i og uden for bofællesskabet. Styrke selvstændighed gennem: - Træning i hverdagsaktiviteter i Bofællesskabet og i egen lejlighed. - Træning af kompetencer i forhold til ferie og fritidsliv. - Træne kompetencer som kræves for deltagelse i uddannelse, beskæftigelse, frivilligt arbejde eller andre fællesskaber i civilsamfundet. Succeskriterier for mål A: - at alle beboere har opstillet mål for forbedringer af deres fysiske sundhed, og at de deltager i mindst en idrætsaktivitet om ugen. - At alle beboere oplever et styrket selvværd gennem øgede sociale kompetencer. - At alle beboere oplever forbedrede kompetencer i forhold til et selvstændigt hverdags og fritidsliv. Dette blandt andet efter gennemførelse af en 3 dages friluftstur med individuelt tilrettelagte aktiviteter. Målemetoder for mål A: Målene evalueres, justeres og skrives ind i en individuel udviklingsplan løbende og mindst en gang om året i forbindelse med handleplansmøde. Alle bliver bedt om at give feedback på indsatsen, samt give udtryk for indsatsens effekt. Hertil anvendes formaliseret feedback-redskab- FIT (Feedback Informed Treatment)

7 Mål B: - At udvikle et støttende og tillidsfuldt samarbejde med beboernes pårørende gennem både fælles og individuelle aktiviteter. Handleplan mål B: - Tilbyde netværksmøde for nye beboere og disses pårørende ved indflytning, for etablering af kontakt og lære hinanden at kende. - Tilbyde familiesamtaler for beboere og deres pårørende ved behov. - Tilbyde et uforpligtende fælles socialt arrangement for beboere og pårørende en gang om året. - Deltage i dialogmøder med relevante samarbejdspartnere. - Bidrage til at indgåede samarbejdsaftaler overholdes og forpligtelser efterleves. - Bidrage til at udvikle nye samarbejdsrelationer for at skabe så sammenhængende og helhedsorienterede forløb for den enkelte beboer som muligt. Succeskriterier for mål B: - Afholdelse af netværksmøde for alle nye beboere. - Afholde familiesamtaler eller deltage i socialt familiesamvær med mindst tre beboere. - Afholde et socialt grill-arrangement i haven i løbet af sommeren for beboere og pårørende. - At vi deltager i planlagte dialogmøder med samarbejdspartnere - At vi aktivt bidrager til at samarbejdsaftaler overholdes. - At vi indgår i udviklingsarbejde på tværs i kommunen hvor det er muligt. Målemetoder for mål B: Gennem registrering og beskrivelse af aktiviteterne under de enkelte fokuspunkter.

8 Mål C: - Arbejde med at udvikle, beskrive og dokumentere den rehabiliterende indsats. Handleplan for mål C: - Lave analyse og beskrivelse af udflytningsforløb gennem anvendelse af programteori. - Anvende dialog- og effektværktøjet FIT (Feedback Informed Treatment) for at sikre det bedst mulige samarbejde og udvikling. - At resultaterne fra FIT bliver anvendt som dokumentation for indsatsen. - Implementere anvendelse af Narrative redskaber i det daglige samarbejde med beboerne. - Udvikle en ny individuel handleplan ud fra et narrativt perspektiv. Succeskriterier for Mål C: - At der bliver lavet en klar udflytningsprocedure via programteori. - At der fortsat bliver indsamlet og anvendt feedback fra beboerne mindst en gang om måneden. - Resultaterne fra FIT bliver formuleret som dokumentation for indsatsen i Danmarksvejs årsrapport. - At det narrative perspektiv diskuteres på personalemøde mindst en gang om måneden. - At der udvikles en metodemappe med Narrative redskaber. - At der bliver udviklet og anvendt en ny individuel handleplan ud fra et narrativt perspektiv. Målemetoder for Mål C: Opfølgning på om de konkrete tiltag er opnået.

9 Evaluering og dokumentation af indsatsen på Danmarksvej. Vi har igennem 4 år gjort os positive erfaringer med at anvende FIT (Feedback Informed Treatment), som et vigtigt samarbejdsredskab mellem beboere og medarbejdere. Det har været med til at øge kvaliteten af samarbejdet, og af den rehabiliterende indsats, og derved give mere målrettede og effektive forløb. Ved at beboerne bliver sat i centrum for sit eget forløb, øges motivationen for at skabe forandringer i eget liv. FIT er udviklet af Psykologerne Scott D. Miller og Barry L. Duncan, og oversat til dansk af psykolog Susanne Bargmann. FIT er netop i januar 2013 blevet godkendt som evidensbaseret intervention af det amerikanske SAMSHA. FIT består af to enkle og lettilgængelige skemaer, som sikrer maksimal borgerinddragelse, idet medarbejderen og beboeren ved hvert møde direkte samtaler om effekt og samarbejde. Det ene skema er et effektmålingsskema, som forsøger at indfange beboerens oplevelse af den forgangne uge ud fra 4 parametre. Foruden en status er det med til at give et billede af om beboeren oplever forandringer i den retning det ønskes. Det andet skema er et allianceskema. Her skal beboeren igen score ud fra 4 parametre, men udelukkende i relation til det samarbejde der har været mellem kontaktpersonen/den samlede indsats og beboeren. Dialogen omkring scoringerne er med til at opfange ufrugtbare indsatser og sikre bedst muligt samarbejde. Scoringer fra begge skemaer samles i et Outcome Management system, der indplacerer data i en graf, som med tiden viser en kurve, der er med til at indikere om der finder udvikling sted eller ej. Det er dog dialogen om scoren ved hver samtale, der er den vigtigste. Skemaerne anvendes minimum en gang om måneden. For yderligere at sikre maksimal brugerinddragelse i planlægning af egne forløb bliver alle beboere på skift inviteret med til supervision. Her kommer beboernes egne ideer i spil for en fælles refleksion, som er med til at danne grundlag for beboerens udviklingsplan.

10 Statistiske oplysninger for Danmarksvej: Køn: Mænd Kvinder I alt 9 9 Aldersfordeling: Alder Antal brugere Ændringer i forhold til forrige år år år år 1-1 Over 60 år. Forsørgelsesgrundlag: Førtidspension Job med Beskyttet beskæftigelse Flexjob Kontanthjælp løntilskud skånejob Brug af telefonordning: Telefon SMS Andet Jævnt over hele året med især to beboere Jævnt over hele året med især to beboere Gennemsnitligt fremmøde på aktivitetsstedet: Fremmøde på Fremmøde + anden Fremmøde søndage Antal arrangementer med åbningshverdage kontakt brugeråbent ( dvs. uden personale) Gennemsnit:7 9 0 Spisning i stuen på egen hånd Mellem 3-6 beboere 85 kontakt: Antal borgere visiteret hertil Antal hjemmebesøg Indlæggelser i løbet af året: Under 1 uge 1 uge til 1 måned 2 md. til ½ år Over ½ år 1 1

11 Brug af akutteam i Lyngby- Taarbæk Kommune Antal gange Antal borgere 2 2 Ind og udvisitering: Antal af nyvisitering i løbet af året 2 2 Antal af udvisitering i løbet af året Ledig kapacitet/ merkapacitet i løbet af året opgjort i måneder : Ledig kapacitet Merkapacitet 6

Botilbuddet Danmarksvej 2011/12

Botilbuddet Danmarksvej 2011/12 Botilbuddet Danmarksvej 2011/12 Evaluering af sidste års mål Målene er evalueret to gange sammen med beboerne på et husmøde i august 2011 og i januar 2012. De overordnede mål i 2011 var følgende: Mål A:

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2014-2015.

Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2014-2015. Årsberetning for Botilbuddet Danmarksvej 2014-2015. Evaluering af målene for 2014. Målene er evalueret to gange sammen med beboerne på et husmøde i september 2014 og i januar 2015. Mål A: Styrke den enkelte

Læs mere

Botilbuddet Hjortholmsvej 2011/12

Botilbuddet Hjortholmsvej 2011/12 Botilbuddet Hjortholmsvej 2011/12 Evaluering af sidste års mål (2011) Mål A Vi har i 2011 ønsket at udvikle vores praksis i forhold til at styrke fællesskabet. en har været relevant og det er lykkedes

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2013-2014

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2013-2014 Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2013-2014 Evaluering af sidste års mål (2013) Mål A Vi vil gennem 2013 arbejde med at få yderligere narrative metoder implementeret i vores praksis. Handleplan

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej Evaluering af sidste års mål (2014) Mål A: Vi har i løbet af 2014 arbejdet videre med et mål, om at få implementeret de narrative metoder i praksis. Handleplan:

Læs mere

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2012-2013

Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2012-2013 Årsberetning for Botilbuddet Hjortholmsvej 2012-2013 af sidste års mål (2012) Mål A Vi har i 2012 ønsket at arbejde med de narrative metoder og få dem implementeret i vores praksis. en har været yderst

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2013 2014 Mål for 2013 Evaluering af mål A: Implementering af den narrative teori og metode Personalegruppen i DSI NETTET I og II er gennem tre år

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2012-2013 Evaluering af mål A: Fokus på brugerindflydelse På Hjortens årlige seminar på Sølyst tilbage i 2011 var der generel enighed om, at der er

Læs mere

Socialstyrelsens nye vidensnotater.

Socialstyrelsens nye vidensnotater. Socialstyrelsens nye vidensnotater. Vidensnotatet: Mennesker med psykiske vanskeligheder - sociale indsatser, der virker. Psykiatrikoordinator netværket 30.1.2014 Læs mere: www.socialstyrelsen.dk Herunder:

Læs mere

FIT i den rehabiliterende indsats. v/ Helle Obbekær Ergoterapeut, Master i Rehabilitering Mail:

FIT i den rehabiliterende indsats. v/ Helle Obbekær Ergoterapeut, Master i Rehabilitering Mail: FIT i den rehabiliterende indsats v/ Helle Obbekær Ergoterapeut, Master i Rehabilitering Mail: obbeloekke@hotmail.com Tlf: 27202188 Program * Præsentation * Hvad er FIT? * Hvorfor er FIT relevant? Hvad

Læs mere

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Juni 2009 Regional udmøntning af Danske Regioners kvalitetsstandard 1.3 om individuelle planer Indhold Hvorfor denne pjece? 4

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Mål for 2014 Evaluering af mål A: Arbejde med den narrative metode og brugen af FIT Da erfaringerne fra 2013 med den narrative metode og

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Recovery Ikast- Brande Kommune

Recovery Ikast- Brande Kommune Recovery Ikast- Brande Kommune Individuelle forløb og gruppeforløb i Socialpsykiatrien I dette hæfte vil man kunne læse om de individuelle forløb og gruppeforløb, der vil kunne tilbydes i socialpsykiatrien

Læs mere

14/05/2018 HVEM ER VI? FIT (FEEDBACK INFORMED TREATMENT) OUTCOME RATING SCALE (ORS) HVAD ER FIT?

14/05/2018 HVEM ER VI? FIT (FEEDBACK INFORMED TREATMENT) OUTCOME RATING SCALE (ORS) HVAD ER FIT? HVEM ER VI? FIT (FEEDBACK INFORMED TREATMENT) TEMADAG M. NATIONALE RETNINGSLINJER FOR TRIVSEL OG TRYGHED SOCIALSTYRELSEN OG SUS ODENSE D. 08.05.18 ULLA QWIST - FIT KONSULENT OG PÆDAGOG ULQWI@SLAGELSE.DK

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2017 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Anorexi-Projektet. Rapport om bostøtte til personer med spiseforstyrrelser

Anorexi-Projektet. Rapport om bostøtte til personer med spiseforstyrrelser Anorexi-Projektet Rapport om bostøtte til personer med spiseforstyrrelser Århus Kommune Socialcenter Centrum Socialforvaltningen Bilag 1, side 1 Beskrivelse af bostøttens indsats i forhold til 6 unge kvinder,

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Skovvængets Virksomhedsplan 2012

Skovvængets Virksomhedsplan 2012 Skovvængets Virksomhedsplan 2012 Driftsenhedens navn Skovvænget Adresse Ballerup Boulevard 2 Post nr. og by 2750 Ballerup Ejerforhold Region Hovedstadens Psykiatri Leder Forstander Bo Christoffersen Telefon

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

At psykiatriske borgere i de forskellige målgrupper i højere grad bliver selvhjulpne og selvforsørgende

At psykiatriske borgere i de forskellige målgrupper i højere grad bliver selvhjulpne og selvforsørgende Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018- /tema Effektmål Social- og Sundhedsudvalget Rehabilitering i Socialpsykiatrien Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet

Læs mere

2010-2011 opgangsbofællesskabet Danmarksvej

2010-2011 opgangsbofællesskabet Danmarksvej DSI NETTET I Jægersborgvej 19. 1, 2800 Kgs. Lyngby., telefon 4587 3583 www.nettetlyngby.dk 2010-2011 opgangsbofællesskabet Danmarksvej Adresse Opgangsbofællesskabet Danmarksvej 39 B, st th, 2800 Kgs. Lyngby

Læs mere

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri

Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri 22.04.15 Notat om status på arbejdet med recovery i Ballerup Kommunes Socialpsykiatri Begrebet recovery dukkede op i psykiatrien i Danmark omkring årtusindskiftet, i forbindelse med en stigende interesse

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgården. Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb

Rehabiliteringscenter Strandgården. Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb Rehabiliteringscenter Strandgården Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb Rehabiliteringscenter Strandgården Rehabiliteringscenter Strandgården tilbyder rehabilitering til personer, der

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

N O V E M B E R

N O V E M B E R A R B E J D S G A N G E M E L L E M DEN R E G I O N A L E P S Y K I A T R I OG K O M M U N E R N E F O R M E N N E S K E R M E D S P I S E F O R S T Y R R E L S E N O V E M B E R 2 0 1 7 A R B E J D S

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 - Det lette valg bliver det gode og sunde valg - Mere lighed i sundhed - Et aktivt fritidsliv for alle - Arbejdspladsen, et godt sted at trives INDLEDNING Sundhed vedrører alle

Læs mere

Botilbud til voksne med særlige behov

Botilbud til voksne med særlige behov Kollegiet Axeltorv Lejligheder og kollegieværelser for voksne udviklingshæmmede og sent udviklede med pædagogisk støtte, vejledning og beskæftigelse. I henhold til lov om social service 85 Adresse Kollegiet

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Center Sundhed. Rehabiliteringsforløb for borgere med kræft

Center Sundhed. Rehabiliteringsforløb for borgere med kræft Rehabiliteringsforløb for borgere med kræft Baggrund I Rebild Kommune er der i alt 28.892 borgere, hvoraf der er 16.435 borgere i den erhvervsaktive alder (20-64 år). Hvert år er der ca. 173 nye kræfttilfælde

Læs mere

Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune:

Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune: Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune: Den faglige tilgang og de konkrete tilbud Indledning Center for Socialpsykiatri (CfS) arbejder ud fra nedenstående faglige rehabiliterings-tilgang: Psykosocial

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 21. januar 2016 Tlf. dir.: 4175 0349 E-mail: tinf@balk.dk Kontakt: Tina Cecilia Frederiksen Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud.

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandard for samværstilbud. Lovgrundlag: Ydelser indenfor samværstilbud 104 i Lov om Social Service (LSS). Aktiviteterne er bestemt af målgruppen og den enkeltes behov. Socialt samvær Fælles madlavning/tilbud

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Trekløveret. Pædagogisk Handleplan

Trekløveret. Pædagogisk Handleplan 1 Trekløveret Pædagogisk Handleplan Vejledning... 2 Indbydelse til handleplansmøde.... 4 Samtykkeerklæring... 5 Faktuelle Oplysninger... 6 Pædagogisk udredning... 8 Økonomiske oplysninger... 13 Brugerinddragelse....

Læs mere

Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: XX. YY 2015

Politik for sociale indsatser på voksenområdet: Fagudvalg: Beskæftigelses- og Socialudvalget, Byrådsgodkendt: XX. YY 2015 Beskæftigelse, Social, Økonomi Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Ref. Kurthj Dir. tlf. 4631 5574 Mobil 61 36 38 52 kurthj@roskilde.dk Den 21. maj 2015 Politik for sociale indsatser på voksenområdet:

Læs mere

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner 1 Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner SOCIALSTYRELSEN VIDEN TIL GAVN SAMARBEJDSMODELLEN 4. Samarbejdsmodellen som metode 2 INDHOLD Vejen til uddannelse

Læs mere

Statusrapport for TUBA

Statusrapport for TUBA Statusrapport for TUBA Aalborg Kommune Hermed fremsendes det årlige regnskab samt statusrapport i henhold til vores kontrakt. Først og fremmest vil jeg gerne takke Aalborg Kommune for det gode samarbejde

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out.

Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out. Indikator A. Kontakten bevares til 90 % af de borgere, der er Vista Balboas målgruppe, dvs. uden et endeligt drop out. STANDARD 2: Alle indvisiterede borgere (henviste der har sagt ja til et samarbejde

Læs mere

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 2 Indhold Indledning og generelle vilkår... 4 Socialpædagogisk støtte i eget hjem (SEL

Læs mere

VIRKSOMHEDSSPECIFIKKE INDSATSOMRÅDER

VIRKSOMHEDSSPECIFIKKE INDSATSOMRÅDER Center for Socialpædagogik Vordingborg bo liv job VIRKSOMHEDSSPECIFIKKE INDSATSOMRÅDER 2019 INDSATSOMRÅDERNE: FAGLIGHED DOKUMENTATION SAMSKABELSE PÅRØRENDESAMARBEJDE SYGEFRAVÆR Dette er de 5 virksomhedsspecifikke

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Masterplan for Rødovrevej 382

Masterplan for Rødovrevej 382 2011 Masterplan for Rødovrevej 382 Kompetenceudvikling i botilbud i Rødovre Kommune og Hvidovre Kommune Introduktion Denne masterplan er udarbejdet på baggrund af det kompetenceudviklingsforløb, som personalet

Læs mere

Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015

Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015 Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Rudersdal Kommune 2015 Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte. Ydelseskatalog for individuel socialpædagogisk støtte.... 2 Forord...

Læs mere

Socialpsykiatrisk Boform Vestervang. Lokal Retningslinje for: Individuelle planer og status til den kommunale myndighed

Socialpsykiatrisk Boform Vestervang. Lokal Retningslinje for: Individuelle planer og status til den kommunale myndighed Socialpsykiatrisk Boform Vestervang Lokal Retningslinje for: Individuelle planer og status til den kommunale myndighed Side 2 Dokumentoverblik Standard: Individuelle planer Dokumenttype: Lokal Instruks

Læs mere

Tovholder: Pia Rahn Arbejdsgruppe: Lars Reinholdt Christensen, Klara Lynge, Birthe Jensen, Jens Carlo Pedersen Mødefrekvens i gruppen: Efter behov

Tovholder: Pia Rahn Arbejdsgruppe: Lars Reinholdt Christensen, Klara Lynge, Birthe Jensen, Jens Carlo Pedersen Mødefrekvens i gruppen: Efter behov Dato December 2012 Dok.nr. 1 021175 Sagsnr. 11/8059 Ref. Lene Nørlund Afrapportering 2012 på Politik for Sindslidende Gruppe: Bo- og Hverdagsliv Tovholder: Pia Rahn Arbejdsgruppe: Lars Reinholdt Christensen,

Læs mere

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Målgruppe Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Alle kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs

Læs mere

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS?

HVAD ER SKOLE PÅ TVÆRS? HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel baggrund. Udvikling af kurserne er sket i et samarbejde

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1

Indholdsfortegnelse. Medicinsk afdeling M, OUH Svendborg Sygehus 1 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Formål med funktionsbeskrivelsen relateret til kompetencer... 2 Social- og sundhedsassistent - Novice - niveau 1... 4 Social- og sundhedsassistent - Avanceret nybegynder

Læs mere

KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund

KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund Skal-indsats 2014-16 Forebyggelse og sundhedsfremme - Fokus på mistrivsel og mental sundhed i jobcentre med henblik på tidlig opsporing og indsats Fokus

Læs mere

VOKSENLIV INDLEDNING MÅLGRUPPE ET DØGNSTØTTENDE TILBUD EFTER 85

VOKSENLIV INDLEDNING MÅLGRUPPE ET DØGNSTØTTENDE TILBUD EFTER 85 VOKSENLIV ET DØGNSTØTTENDE TILBUD EFTER 85 INDLEDNING Socialpsykiatrisk Center Slagelse etablerer et døgnstøttende tilbud Voksenliv - for borgere i alderen 18-40år med et massivt støttebehov, men med et

Læs mere

Juli 2003. Et redskab til matchning af brugere og botilbud. Indflytningsparathedsskema IPAS. for evaluering

Juli 2003. Et redskab til matchning af brugere og botilbud. Indflytningsparathedsskema IPAS. for evaluering Juli 2003 Et redskab til matchning af brugere og botilbud Indflytningsparathedsskema IPAS for evaluering Forord Notatet om indflytningsparathedsskemaet IPAS er udarbejdet på baggrund af en evaluering af

Læs mere

Praktikperiodens faser

Praktikperiodens faser Praktikperiodens faser Din praktikperiode på botilbuddet Ørbæklund er opdelt i tre faser: Introduktionsfasen: Oplæringsfasen: Selvstændighedsfasen: to uger. fem syv uger. fem syv uger. De forskellige faser

Læs mere

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Indhold Baggrund Rehabiliteringsstrategien Grundlæggende antagelser, mission og vision Borgere på daghjem Formål og mål Målgruppe Daghjemmets

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 LOVGRUNDLAG FORMÅL 107. Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD STOP VOLD I FAMILIER Vold i nære relationer har store konsekvenser for de udsatte og for samfundet som helhed. Dialog mod Vold er et landsdækkende

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Praktikperiodens faser

Praktikperiodens faser Praktikperiodens faser Din praktikperiode på botilbuddet Social Psykiatrisk Center Syd er opdelt i tre faser: Introduktionsfasen: Oplæringsfasen: Selvstændighedsfasen: ca. to uger. fem syv uger. fem syv

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade

Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade Strategi under Handicappolitikken 1 Indledning Strategi for voksne borgere med erhvervet hjerneskade er Varde Kommunes sigtelinje for arbejdet med denne

Læs mere

Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd

Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd Livsmestring Recovery undervisning i grupper Socialpsykiatrisk Center Syd Drømmer du om et mere selvstændigt liv? Vil du videre i din personlige udvikling, så kan vi støtte dig via et målrettet gruppeforløb

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Godkendt af Byrådet den xxxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem

Læs mere

Sundhedssamtaler på tværs

Sundhedssamtaler på tværs Sundhedssamtaler på tværs Alt for mange danskere lever med en eller flere kroniske sygdomme, og mangler den nødvendige viden, støtte og de rette redskaber til at mestre egen sygdom - også i Rudersdal Kommune.

Læs mere

Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser. Servicedeklaration

Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser. Servicedeklaration Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser Servicedeklaration 1 Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 3 Hvad består den specialiserede indsats af?... 3 Dagtilbud, 85... 3 Midlertidig botilbud,

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri.

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri. Værktøjskasse Hvornår og hvordan anvendes dokumenterne? SAMTALEGUIDE Anvendes som egen tjekliste ved første samtale med borgeren. ROK-SKEMA (LOLLAND) / OPLYSNINGSSKEMA (GULDBORGSUND) Heri dokumenteres

Læs mere

Mentalt velvære fremmer recovery

Mentalt velvære fremmer recovery VELVÆRE I HVERDAGEN KURSUS 1 Mentalt velvære fremmer recovery HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

Ydelseskatalog. Bo-støttecenter Reberbanen

Ydelseskatalog. Bo-støttecenter Reberbanen Ydelseskatalog Bo-støttecenter Reberbanen November 2013 Forord Bo-støttecenter Reberbanen er et bosted for voksne borgere, der på forskellig vis er præget af et nedsat funktionsniveau, grundet forskellige

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Lov om Social Service 108. Ydelseskatalog Ydelseskatalog Boligerne på Skovstien 2-6 Lov om almene boliger 108 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Visitering... 2 Bocentrets rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder...

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 FOR KLØVERENGEN

VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 FOR KLØVERENGEN VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 FOR KLØVERENGEN 1 Kløverengens virksomhedsplan 2014-2015 Indhold Indledning... 3 Hvad er der sket i 2013... 3 Hvorfor en virksomhedsplan?... 4 Hvad er Kløverengen?... 4 Botilbud...

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

Videreudvikling af en moderne, åben og inkluderende psykiatri. Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen

Videreudvikling af en moderne, åben og inkluderende psykiatri. Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Videreudvikling af en moderne, åben og inkluderende psykiatri Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Regeringens psykiatriudvalg Vigtigt at borgere med psykiske lidelser får samme adgang til sundhedstilbud, motion

Læs mere

Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb

Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb Benyttes hvis kommunen allerede har indsendt ansøgning til empowermentprojektet Ansøger Kommune Hedensted Navn og titel på projektansvarlig HC Knudsen, beskæftigelseschef

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE OG REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI. Inspirationskatalog. Medicinpædagogiske indsatser. Medicinpædagogisk team

KØBENHAVNS KOMMUNE OG REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI. Inspirationskatalog. Medicinpædagogiske indsatser. Medicinpædagogisk team KØBENHAVNS KOMMUNE OG REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Inspirationskatalog Medicinpædagogiske indsatser Medicinpædagogisk team 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion...s.2 Indsatser.....s.3 Medicinpædagogiske

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 Forord Antallet af mennesker med en demenssygdom i Danmark vil stige kraftigt i de kommende år. Næsten 200.000 danskere vil om 30 år lide af en demenssygdom, og

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende Fremtidens hjerter Anbefalinger fra hjertekarpatienter og pårørende Fra Hjerteforeningens dialogmøde på Axelborg, København onsdag den 18. april 2012 Verdens bedste patientforløb og et godt liv for alle

Læs mere

PJECE - CENTER AMAGER

PJECE - CENTER AMAGER PJECE - CENTER AMAGER Center Amager består af fem botilbud; henholdsvis Sundbygård, Robert Jacobsens Vej og Oliebladsgade der alle er 108 tilbud. Sundbyhus som er et blandet 107 og 108 tilbud, og Sankt

Læs mere