PERSPEKTIVPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PERSPEKTIVPLAN"

Transkript

1 PERSPEKTIVPLAN Mission Vision Strategiske mål Værdigrundlag ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN DECEMBER 2010

2

3 INDHOLDFORTEGNELSE Baggrund og formål...4 Elementer i Perspektivplan Mission...6 Vision for Ældre- og Handicapforvaltningen Strategiske mål...10 Værdigrundlag...16 Forankring i hverdagen...18

4 4 BAGGRUND OG FORMÅL Af Ældre- og Handicapudvalget Forord Efter strukturreformen har vi i Ældreog Handicapudvalget oplevet et behov for at sætte fokus på vores retning for forvaltningen. Vi vil gerne have fokus på de lange linjer og - sammen med jer forme forvaltningens fremtid. Denne perspektivplan er rygraden i vores strategiarbejde. En ny vision for forvaltningen Ældre- og Handicapudvalget har sammen med Ældrerådet, Handicaprådet, Hovedsamarbejdsudvalget (HSU-ÆH) og den udvidede forvaltningsledelse udarbejdet den vision, som udgør pejlemærket for hele forvaltningen. Sagt med andre ord: Hvor skal vi hen?. Der er ingen tvivl om, at vi står over for meget store udfordringer - og vi skal stadig levere den bedste service til ældre og handicappede. Derfor skal vi ikke være defensive og gå efter den laveste fællesnævner. Vi kan nærmest ikke sigte for højt, men skal turde have en ambitiøs vision og ikke kun være middelmådige. Når man sigter efter månen, men rammer en stjerne i stedet, er det heller ikke så dårligt. Det er sådan, vi vil arbejde med at skabe en ny vision for forvaltningen. Vi håber, du vil læse Perspektivplan godt igennem. Strategier for forvaltningen Visionen skal ikke kun blive en række gode hensigter, der ligger i en skuffe. Visionen skal omsættes i hverdagen. Derfor er det vigtigt, vi alle bruger visionen og værdierne i mødet med borgeren. Derudover vil vi i udvalget og forvaltningsledelsen arbejde ud fra fem hovedstrategier for at realisere visionen - eksempelvis vil vi være en handlekraftig organisation! Men visionen afhænger af alle I medarbejdere. Derfor er det vigtigt, vi hvert andet år - i forbindelse med forvaltningens Mål & Budget dokument - prioriterer vores ressourcer i de enkelte områder i sammenhæng med visionen og de strategiske mål. Nærvær, ansvarlighed og respekt er stadigvæk vores værdier Selvom vi har lavet en ny vision, er det ikke alt der er nyt. Vi skal stadig arbejde ud fra de tre grundlæggende værdier - nærvær, ansvarlighed og respekt. Værdierne er et vigtigt udtryk for, i hvilken ånd vores daglige arbejde udføres.

5 5 Derfor er værdierne også med i vores perspektivplan. Til sidst vil vi gerne sige tak til alle jer, der har bidraget med gode og brugbare input. Vi håber, I alle vil medvirke aktivt til, at vi i Ældre- og Handicapforvaltningen opnår vores vision. Ældre- og Handicapudvalget Mads Sølver Pedersen, Venstre Helle Frederiksen, Socialdemokratiet Anna Kirsten Olesen, Socialdemokratiet Kirsten Algren, Dansk Folkeparti Felix Henriksen, Socialistisk Folkeparti Mette Ekstrøm, Socialdemokratiet Tina French Nielsen (Rådmand), Venstre Ældre- og Handicapudvalget

6 6 ELEMENTER I PERSPEKTIV- PLAN Perspektivplanen beskriver Ældre- og Handicapforvaltningens strategiske grundlag. Planen består af vores mission, vision, strategiske mål og værdier. Missionen er vores grundlæggende opgave, og visionen beskriver den fremtid, vi ønsker at skabe. De strategiske mål beskriver de nøgleområder, vi vil fokusere på for at realisere visionen, og værdierne viser vores adfærd undervejs. Samlet set udgør perspektivplanen det strategiske grundlag for Ældre- og Handicapforvaltningen i perioden Aalborg Byråd udarbejder hvert år et overordnet budget for Ældre- og Handicapforvaltningen. Herefter godkender udvalget Mål & Budget dokumenterne for de enkelte serviceområder. MISSION Ældre- og Handicapforvaltningens grundlæggende opgave Vi fremmer borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Vi anerkender og fremmer, at den enkelte borger har mulighed for at tage ansvar for eget liv og egen livskvalitet. På Handicapområdet tilbyder vi rådgivning, behandling og pædagogisk støtte til udvikling af færdigheder, der styrker den enkelte i at leve et liv med samme muligheder som alle andre. På Ældreområdet kompenserer vi for den nedsatte funktionsevne gennem en række tilbud, der også indeholder et forebyggende sigte.

7 7 STRATEGI Indsats 1 Indsats 2 Indsats 3 NU Delmål 1 Delmål 2 VISION Mission og Værdier

8 8 VISION FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN 2015 Den fremtid vi ønsker Enkel og sammenhængende service Borgerens indgang til forvaltningen er nem, kendt og enkel. Borgerne oplever sammenhæng i Aalborg Kommunes tilbud. I samarbejde med borgeren finder vi det rigtige tilbud for at medvirke til størst mulig livskvalitet. Attraktivt omdømme Vi har et attraktivt omdømme i omverdenen skabt af tilfredse borgere og medarbejdere. Vores omdømme bygger på vores resultater og understøttes af vores værdier. Vi skaber nærvær gennem god dialog. Vi udviser ansvarlighed i opgaveløsningen. Og vi viser respekt for både borgeren og helheden. Ny teknologi og innovation Vi er en åben og handlekraftig organisation. Vi er på forkant med udviklingen og brugen af faglige metoder, teknologiske hjælpemidler og nyskabende ydelser. Dermed tilgodeser vi borgerens behov og gør den enkelte mere selvhjulpen. Vi frigør hermed ressourcer, der kan anvendes til bedre service. Livsglad og effektiv arbejdsplads Vores arbejdsplads er præget af anerkendelse, energi og arbejdsglæde. Alle ledere og medarbejdere kompetenceudvikles. Vi bliver på flere områder betragtet som rollemodeller for kvalitet og faglighed. Vi leverer løsninger til rigtig tid og pris.

9 9

10 10 STRATEGISKE MÅL For at gøre vores vision til virkelighed fokuserer Ældre- og Handicapforvaltningen særligt på følgende strategiske indsatsområder: 1: Vi har en nem, kendt og enkel indgang til forvaltningen. 2: Vi har de rigtige tilbud. 3: Vi har en handlekraftig organisation. 4: Vi vil gennem innovation og ny teknologi frigøre ressourcer og gøre borgerne mere selvhjulpne. 5: Vi er rollemodeller for kvalitet og faglighed. En vision, der ikke bliver omsat til handlinger, er intet værd. Derfor vil udvalget løbende følge om visionen bliver opfyldt. Vi har opstillet nogle eksempler på, hvorledes vi gerne vil opleve succes for strategierne. Denne liste er ikke udtømmende, men alene eksempler på hvad strategierne gerne skal medføre. Sammenhæng med Mål & Budget De fem strategiske mål vil også være at genfinde i Mål & Budget , hvor Ældreområdet, Handicapområdet og Administrationsafdelingen har knyttet mere specifikke mål og resultatkrav på de strategiske mål. Det betyder dog ikke, at vi på forhånd har opstillet alle mål og handlinger for at føre visionen ud i livet, men i stedet skal medarbejderne og ledere i forvaltningen arbejde med at realisere visionen på alle niveauer. De fem strategier er:

11 11 FØRSTE STRATEGISKE MÅL Vi har en nem, kendt og enkel indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen Vi ønsker At borgerne mødes med en åben dør. At borgeren får hurtig kontakt til den rette medarbejder. At tilbyde digitale selvbetjeningsløsninger, der giver borgerne mulighed for hurtigere sagsbehandling. At have en klar kanalstrategi for effektive henvendelser pr. telefon, , brev eller digital selvbetjening på tværs af kommunen. Sådan vil vi opleve succes Borgerne oplever en åben, nem tilgængelig og hurtig forvaltning. Digital selvbetjening og antal besøg på hjemmesiden er stigende.

12 12 ANDET STRATEGISKE MÅL Vi har de rigtige tilbud Vi ønsker At levere det bedst mulige og fagligt rigtige tilbud til borgeren til den rigtige tid og pris. At have ekstra fokus på belægningen af tilbud, ressourcer og faglighed. At både udvikle og afvikle tilbud. At der følges op på større beslutninger, og at resultatet evalueres. At vide, hvad der virker og afdække effekten af tiltag. Sådan vil vi opleve succes Vi overholder budgettet, og ventelisterne er faldende. Vi arbejder målrettet med evalueringskultur, og vi inddrager erfaringerne i vores beslutninger.

13 13 TREDJE STRATEGI MÅL Vi har en handlekraftig organisation Vi ønsker At have mindre bureaukrati og mere enkle beslutningsgange. At medarbejderne oplever, at arbejdet giver mening. At der er klarhed over beslutningskompetencernes placering i hele forvaltningen. At have klare og operationelle mål, der omsættes til virkelighed. At have færre møder og prioritere det vigtige. At forvaltningsledelsen har fokus på strategiske mål og udviklingsopgaver. At være fleksible i vores arbejde, eksempelvis arbejde projektorienteret og tværgående når opgaven kræver det. At vi har en kultur, hvor vi løbende stiller spørgsmålstegn ved eksisterende arbejdsgange. Sådan vil vi opleve succes Vi vil som udgangspunkt maksimalt have tre niveauer i en beslutningsproces. Medarbejderne skal i høj grad opleve muligheden for at bruge deres viden og færdigheder og skal have klarhed om arbejdsopgaver og målsætninger.

14 14 FJERDE STRATEGISKE MÅL Vi vil igennem innovation og ny teknologi frigøre ressourcer og gøre borgerne mere selvhjulpne Vi ønsker At gøre borgeren mere selvhjulpen ved at kompensere for nedsatte funktionsevner. At gøre mere med de samme ressourcer. At oprette et innovationsnetværk med medarbejderne, brugerne, pårørende, uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at lave innovative løsninger. At lade os inspirere af teknologiske løsninger fra andre kommuner, virksomheder og udlandet. At der sker en målrettet udvikling af innovationskultur i alle enheder. Sådan vil vi opleve succes Vi har frigjort medarbejderressourcer svarende til 2 % af det årlige budget i 2015, og vi bliver bedre til at ansøge puljer. Der sker en stigning i andelen af ledere, som inddrager medarbejderne i at udforske og udvikle idéer til løsning af opgaver.

15 15 FEMTE STRATEGI MÅL Vi er rollemodeller for kvalitet og faglighed Vi ønsker At være stolte af det arbejde, vi laver. At være en attraktiv arbejdsplads. At dele viden både i og uden for organisationen. At viden omsættes til handling. At anvende den nyeste viden igennem samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og studerende. Sådan vil vi opleve succes Vi vil årligt have gode historier fra plejehjem og boformer i nyhedsbreve, aviser og fagblade. Der bliver flere medarbejdere, som er stolte over at arbejde i Aalborg Kommune.

16 16 VÆRDIGRUNDLAG Værdier i Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen er - som resten af Aalborg Kommune - en værdibaseret organisation. Det betyder, at vi lægger vægt på, at medarbejdere og ledelse kender, diskuterer og praktiserer de udvalgte værdier, der er i forvaltningen og i kommunen. Vi tror på, at vore værdier hver dag gør en positiv forskel for både medarbejdere og borgere. Vi tror på, at værdierne medvirker til, at vi når vores mål. Værditrekanten Særlig for Ældre- og Handicapforvaltningen er de tre værdier: Nærvær Ansvarlighed Respekt

17 17 Værdierne skal hjælpe os med at træffe de rigtige beslutninger i mødet med borgerne. Værdierne skal også afspejles imellem ledere og medarbejdere samt i det daglige samarbejde blandt alle medarbejderne. Vores forvaltnings opgave er at fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Vi har fokus på at sikre den enkeltes mulighed for at tage ansvar for eget liv og livskvalitet. Det kræver en stor indsats og et fælles ståsted. Nærvær, ansvarlighed og respekt udgør dette ståsted. Aalborg Kommunes fælles personalepolitik Den fælles personalepolitik sætter fokus på medarbejderne og gælder for hele Aalborg Kommune. Personalepolitikken skal bidrage til, at kommunen er en attraktiv arbejdsplads for medarbejderne - og attraktiv for nye medarbejdere. De seks værdipunkter i politikken er: Samarbejde, medindflydelse og ledelse. Udvikling og forandring. Forskellighed, ligestilling og rummelighed. Sundhed og trivsel. Miljøbevidsthed og bæredygtighed. Åbenhed og inddragelse. Aalborg Kommunes ledelsesgrundlag Det fælles ledelsesgrundlag henvender sig særligt til ledere. Det lægger op til en løbende proces med udvikling af dialog om, opfølgning på og evaluering af ledelse. Ledelsesgrundlaget består af seks pejlemærker for god ledelse: Vi agerer i en politisk ledet organisation. Vi udøver strategisk ledelse. Vi udvikler organisationens opgaveløsning og helhedstænkning. Vi har en demokratisk og dialogbaseret ledelsesstil. Vi arbejder efter fælles mål og værdier. Vi skaber attraktive og udviklende arbejdspladser.

18 18 FORANKRING I DAGLIGDAGEN Vores mission, vision, strategiske mål og værdier udgør grundlaget for vores daglige arbejde og sikrer et langsigtet fokus. Vi har forankret perspektivplanen i vores hverdag for at gøre den til et levende redskab i Ældre- og Handicapforvaltningen. Hos forvaltningsledelsen Forvaltningsledelsen er overordnet ansvarlig for realiseringen af visionen og prioriterer udviklingsaktiviteterne og ressourcerne ud fra visionen. Forvaltningsledelsen følger de fem strategier. Til hver strategi er der udpeget et medlem af forvaltningsledelsen, som har et særligt ansvar for, at strategien opnås. Hvert år efter regnskabsaflæggelsen gennemgår forvaltningsledelsen forudsætningerne for den langsigtede strategi, foretager eventuelle justeringer og fastlægger mål og indsatser. Vores vision og værdier bliver indarbejdet i større stillingsannoncer, udbudsmaterialer, leverandørkrav og andre centrale dokumenter. Hos alle Vi opfordrer alle ledere og andre interesserede til at læse perspektivplanen og diskutere på jeres arbejdsplads, hvordan den kan omsættes til konkrete handlinger. Alle medarbejdere opfordres, i forbindelse med den årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS), til at diskutere personlige mål ud fra forvaltningens vision og værdier. De lokale samarbejdsudvalg (LSU erne) opfordres, i forbindelse med diskussion af budgettet, til også at diskutere status på visionen på arbejdspladsen. Vi opfordrer alle til at deltage i og give jeres ærlige mening i vores undersøgelser herunder klimamålingerne for, at vi kan følge udviklingen i forvaltningen. Vores fælles uddannelses- og udviklingsaktiviteter i Ældre- og Handicapforvaltningen vil tage afsæt i vores vision og værdier, og vi vil derigennem udvikle os i retning af visionen. Når vi rekrutterer nye medarbejdere i hele organisationen, tager vi afsæt i visionen og værdierne. Ligeledes vil perspektivplan ligge på vores hjemmeside og være en del af ansigtet udadtil.

19 HVIS DU VIL VIDE MERE Besøg Ældre- og Handicapforvaltningens sider på dk. Her finder du eksempelvis kommunens overordnede politikker, de enkelte afdelingers organisationsplaner, vores introduktionspjece og en nærmere beskrivelse af de ydelser, vi leverer. Som medarbejder i Aalborg Kommune kan du også finde information på KLIK. Vil du vide mere om den overordnede lovgivning på de forskellige områder, finder du seneste version af blandt andet Lov om Social Service på www. retsinfo.dk.

20 Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Danmarksgade 17 aalborgkommune.dk 9000 Aalborg Tlf

Ledelses- og værdigrundlag

Ledelses- og værdigrundlag Ledelses- og værdigrundlag Sundhed & Omsorg Esbjerg Kommune Forord I Sundhed & Omsorg arbejder vi bevidst med aktiv, værdibaseret ledelse for at skabe en effektiv organisation, som leverer serviceydelser

Læs mere

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Forord De personalepolitiske værdier for Vordingborg Kommune er udarbejdet i en spændende dialogproces mellem medarbejdere og ledere. Processen tog

Læs mere

ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN MÅL OG INDSATSER

ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN MÅL OG INDSATSER ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN MÅL OG INDSATSER 2013-14 2 FORORD Udfordringen er velkendt: Flere ældre, nye diagnoser og større behov for pleje i kombination med færre hænder og ressourcer. Aldrig har

Læs mere

Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag Januar 2009

Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag Januar 2009 Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag Januar 2009 2 Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag Kære leder i Aalborg Kommune Der skrives og tales meget om nutidige og fremtidige krav til god ledelse. Samfundsudviklingen

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

2012/2013. Strategi for velfærdsteknologi Sundheds- og Omsorgsområdet

2012/2013. Strategi for velfærdsteknologi Sundheds- og Omsorgsområdet 2012/2013 Strategi for velfærdsteknologi Sundheds- og Omsorgsområdet Strategi for velfærdsteknologi på Sundheds- og Omsorgsområdet i Ikast-Brande Kommune I Ikast-Brande Kommune har byrådet en vision for

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

Ledelses politik. Omsætning af Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag i Familie- og Beskæftigesesforvaltningen

Ledelses politik. Omsætning af Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag i Familie- og Beskæftigesesforvaltningen Ledelses politik Omsætning af Aalborg Kommunes Fælles Ledelsesgrundlag i Familie- og Beskæftigesesforvaltningen Ledelsespolitik Vi agerer i en politisk ledet organisation, og formålet med Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Ledelsesgrundlag Gug Skole

Ledelsesgrundlag Gug Skole Ledelsesgrundlag Gug Skole Redigeret september 2012 Vi udøver strategisk ledelse - Vi tager os tid til at afholde møder hvor strategi er på dagordenen. Med strategi mener vi, at vi arbejder med at udvikle

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

God ledelse i Haderslev Kommune

God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune handler om at sikre en attraktiv arbejdsplads. En arbejdsplads, som nu og i fremtiden, giver den enkelte

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kompetencestrategi Godkendt i HSU 26. september 2016 1. Kompetencestrategi for UCL 1.1 Indledning I University College Lillebælt (UCL) anses medarbejdere og lederes kompetencer

Læs mere

Det nordfynske ledelsesgrundlag

Det nordfynske ledelsesgrundlag Det nordfynske ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Maj 2016

Ledelsesgrundlag. Maj 2016 Ledelsesgrundlag Maj 2016 1 Indledning I efteråret 2015 blev det besluttet at igangsætte arbejdet med et nyt ledelsesgrundlag for Trekantområdets Brandvæsen Alle afdelingschefer og sektionsledere har udarbejdet

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK 2017-2020 ESBJERG KOMMUNE 2 PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 3 FORORD VISION FOR ESBJERG KOMMUNE DANMARKS BEDSTE ARBEJDSPLADS Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende

Læs mere

L E D E R T R Å D E For Miljø 2016

L E D E R T R Å D E For Miljø 2016 LEDER TRÅDE For Miljø 2016 By- og Udviklingsforvaltningen Miljø er et af fire områder under By- og Udviklingsforvaltningen. Sammen med de øvrige tre områder, arbejder Miljø for at realisere forvaltningens

Læs mere

Job- og personprofil for områdechefer

Job- og personprofil for områdechefer Job- og personprofil for områdechefer Direktionsledelse Hvert af de 9 områder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune ledes af en direktion, som tilsammen besidder kompetencerne indenfor både faglig, økonomisk

Læs mere

Kodeks for god ledelse

Kodeks for god ledelse Kodeks for god ledelse 1. Jeg påtager mig mit lederskab 2. Jeg er bevidst om mit ledelsesrum og den politiske kontekst, jeg er en del af 3. Jeg har viden om og forståelse for den faglige kontekst, jeg

Læs mere

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag

Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Det Nordfynske Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Nordfyns Kommune Derfor et ledelsesgrundlag Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer,

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en Forord selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

Personalepolitiske værdier

Personalepolitiske værdier PERSONALEPOLITIK APRIL 2007 Personalepolitiske værdier Dialog Medansvar Trivsel Respekt Stolthed Personalepolitik 2007 Sådan blev værdierne fundet Grundstenene til de værdier, som Kalundborg Kommune bygger

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015

Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse 1. Formål med strategi for ledelsesudvikling... 3 2. Ledelsesudviklingsstrategiens

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Velfærdsforvaltningen

Velfærdsforvaltningen Velfærdsforvaltningen Vi skaber landets bedste velfærd Det gør vi, fordi vi har formuleret en vision, der bringer os derhen. Her kan du læse om visionen, de ledetråde, der fører frem mod den, og de grundlæggende

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Godkendelse af Aalborg Kommunes Værdighedspolitik

Godkendelse af Aalborg Kommunes Værdighedspolitik Punkt 9. Godkendelse af Aalborg Kommunes Værdighedspolitik 2016-000683 Ældre- og Handicapudvalget indstiller, at byrådet godkender Ældre- og Handicapforvaltningens værdighedspolitik for ældreplejen. Mette

Læs mere

Ledelsesgrundlaget Maj 2015

Ledelsesgrundlaget Maj 2015 Ledelsesgrundlaget Maj 2015 Ledelsesgrundlaget og visionen Viborg Kommunes vision har overskriften Vilje Vækst Velfærd. Det hedder bl.a. i Visionen: Viborg er en forgangskommune. Gennem nytænkning, dialog

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Med personalepolitikken ønsker vi at bidrage til at indfri byrådets vision for Ringsted Kommune. Visionen udpeger en række ambitiøse målsætninger for en

Læs mere

Ledelsesgrundlag for Vesthimmerlands Kommune

Ledelsesgrundlag for Vesthimmerlands Kommune Ledelsesgrundlag for Vesthimmerlands Kommune vision værdier - ledelse Processen I forbindelse med sammenlægningen af Farsø, Løgstør, Aars og Aalestrup Kommuner pr. 1. januar 2007 til Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018 SOSU Nord Fælles ledelsesgrundlag Januar 2018 1 God ledelse på SOSU Nord Introduktion / forord Ledelsesgrundlaget beskriver ledergruppens fælles forståelse af, hvad der er god ledelse på SOSU Nord. Ledelsesgrundlaget

Læs mere

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten Center for Sundhed og Omsorg VORES VÆRDIER Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede Vi forbedrer løbende kvaliteten Vi skaber en god arbejdsplads Vi har fokus på borgere og brugere Plejehjemmet

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Mål. for Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse

Mål. for Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse Mål for Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse 2013 Indledning Formålet med at udarbejde mål for Handicap og Psykiatri er, at målene angiver retning for vores arbejde og giver mening til

Læs mere

Værdighedspolitik. Vision for ældreområdet: Vi skaber fremtidens velfærd. Sammen med borgeren, vil vi

Værdighedspolitik. Vision for ældreområdet: Vi skaber fremtidens velfærd. Sammen med borgeren, vil vi Værdighedspolitik Værdighedspolitik Værdighedspolitikken for ældreplejen beskriver kommunens overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet. Værdighedspolitikken danner rammen for hvilke konkrete

Læs mere

VISION 2015 VORES UDFORDRINGER VORES VIRKELIGHED ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN FEBRUAR 2011

VISION 2015 VORES UDFORDRINGER VORES VIRKELIGHED ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN FEBRUAR 2011 VISION 2015 VORES UDFORDRINGER VORES VIRKELIGHED ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN FEBRUAR 2011 VORES VISION Vision 2015 er Ældre- og Handicapforvaltningens ledestjerne i de kommende år. Det er den stjerne,

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør Forvaltningschef Leder af ledere - skoleleder, DT-leder, FU-leder Børn & Unges leadership pipeline Direktør Leder af ledere - områdechef, FU-chef Leder af medarbejder Medarbejder Niveau 1: Direktør Arbejde

Læs mere

Job - og personprofil Stabschef

Job - og personprofil Stabschef Udarbejdet af Personalerådgivning juli 2010 Revideres inden udgangen af 2011 Job - og personprofil Stabschef Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg I Magistratsafdelingen for Sundhed

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 for Sociale Forhold og Beskæftigelse Den overordnede målsætning er fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser med afsæt i tankesættene for social kapital og arbejdsmiljøledelse

Læs mere

Værdier Bjergsted Bakker

Værdier Bjergsted Bakker VÆRDIFOLDER MARTS 2014 Værdier Bjergsted Bakker BJERGSTED BAKKER Forord Forord Vi ønsker med denne pjece at synliggøre Bjergsted Bakkers mission, vision og værdier samt Kalundborg Kommunes 5 værdier. Mission

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Kendte/eksisterende politikker, strategier mv., der har betydning for det videre tværgående arbejde

Kendte/eksisterende politikker, strategier mv., der har betydning for det videre tværgående arbejde Kendte/eksisterende politikker, strategier mv., der har betydning for det videre tværgående arbejde Forvaltning Hvilke(n) forvaltning(er) er politikken/strategien relevant? Titel Kort beskrivelse og formål

Læs mere

Ledelse og medarbejderindflydelse. Per Mathiasen kommunaldirektør

Ledelse og medarbejderindflydelse. Per Mathiasen kommunaldirektør Ledelse og medarbejderindflydelse Per Mathiasen kommunaldirektør Disposition Hvorfor har vi fokus på ledelse og inddragelse? Hvad er god kommunal ledelse? Hvad betyder en god kultur i organisationen? Hvordan

Læs mere

Ledelse sådan! helhedsorienterede blik på, hvad der er bedst for borgeren, barnet eller den opgave, der står i centrum.

Ledelse sådan! helhedsorienterede blik på, hvad der er bedst for borgeren, barnet eller den opgave, der står i centrum. Ledelse - sådan! Ledelse sådan! Ledelsesgrundlaget i Rebild Kommune skal være med til at sikre, at vi har den rigtige ledelse til den bedst mulige løsning af kerneopgaven og den rigtige ledelse i forhold

Læs mere

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse SAMMENHÆNGSKRAFT FORORD Ledelse i den offentlige sektor er et utroligt spændende og krævende felt at være i. Borgerne har stadig større forventninger til den offentlige service. Samtidig møder vi løbende

Læs mere

Vær fornyende. Ta ledelse. Kerneopgaven. Skab følgeskab. Ledelse - sådan! Ha styr på driften

Vær fornyende. Ta ledelse. Kerneopgaven. Skab følgeskab. Ledelse - sådan! Ha styr på driften Vær fornyende Ta ledelse Kerneopgaven Skab følgeskab Ha styr på driften Ledelse - sådan! Vær fornyende Ledelse sådan! Ta ledelse Kerneopgaven Ha styr på driften Skab følgeskab Ledelsesgrundlaget i Rebild

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier...

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... handicap politik Indhold Forord... 3 Vision for handicappolitikken... 4 Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... 5 Målsætninger... 7 Forord Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Værdighedspolitik. Værdier, der kendetegner. Nærvær er... Ansvarlighed er... Respekt er... samarbejdet med borgeren

Værdighedspolitik. Værdier, der kendetegner. Nærvær er... Ansvarlighed er... Respekt er... samarbejdet med borgeren Værdighedspolitik Værdighedspolitik Aalborg Kommunes værdighedspolitik tager afsæt i Ældre- og Handicapforvaltningens Vision 2020. Værdighedspolitikken består derfor af de samme værdier og pejlemærker

Læs mere

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi Punkt 5. Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 2016-000983 Forvaltningen indstiller til, At Forvaltningens forslag til bæredygtighedsmål og -indsatser

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Formålet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi Tydelig effekt i markederne er at

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Frederikssund Centrum omfatter følgende børnehuse: Børnehuset Lærkereden Børnehuset Mariendal Børnehuset Stenhøjgård Børnehuset Troldehøjen Børnehuset

Læs mere

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Indledning...1 Formål...2 Arbejdsmiljø...2 Ledelse...3 Rekruttering...3 Mangfoldighed og ligestilling...3 Introduktion...3 Fastholdelse...4 Kompetenceudvikling

Læs mere

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencer i University College Lillebælt University College Lillebælt er en institution, hvor viden er den afgørende faktor for eksistensgrundlaget,

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Ældre- og Handicapudvalget. Mødet den , kl. 08:00. Lounge, AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, Aalborg

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Ældre- og Handicapudvalget. Mødet den , kl. 08:00. Lounge, AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, Aalborg AALBORG BYRÅD Mødet den 22.01.2014, Lounge, AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, Aalborg 1. Temadrøftelse for... 1 2. Godkendelse af dagsorden.... 3 3. Godkendelse af projektdeltagelse.... 4 4. Tidsplan

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015

Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Ramme for ledelsesudviklingen... 5 3. Opbygning... 7 4. Kompetencehjul

Læs mere

Personale- og Ledelsespolitik

Personale- og Ledelsespolitik Personale- og Ledelsespolitik værdigrundlag Forord I december 2004 tiltrådte HSU Beredskabsstyrelsens nye personale- og ledelsespolitik. Politikken er blevet til gennem dialog og samarbejde på tværs af

Læs mere

Personalepolitikken for Kerteminde Kommune. Det fælles grundlag for Kerteminde Kommunes medarbejdere og ledere. (del 1)

Personalepolitikken for Kerteminde Kommune. Det fælles grundlag for Kerteminde Kommunes medarbejdere og ledere. (del 1) Personalepolitikken for Kerteminde Kommune Det fælles grundlag for Kerteminde Kommunes medarbejdere og ledere (del 1) Medarbejderne er Kerteminde Kommunes arbejdspladser arbejder aktivt med at sætte vigtigste

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.3 Ledelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle regionale boformer

Læs mere

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91%

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91% Aalborg Kommune Klimamåling Rapportspecifikationer Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-4 7 Arbejdsopgaver

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 2 FORORD Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende holdninger og visioner på personaleområdet. Personalepolitikken er således det fælles grundlag

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

for fællesskabet Personalepolitik

for fællesskabet Personalepolitik for fællesskabet Personalepolitik Indledning I Aalborg Kommune vil vi have gode arbejdspladser, god opgaveløsning og sammen skabe gode resultater til gavn for borgere, virksomheder, foreninger m.fl. Aalborg

Læs mere

Skabelon til virksomhedsaftale. Godkendt af: xxx Gældende fra den: xxx 200x

Skabelon til virksomhedsaftale. Godkendt af: xxx Gældende fra den: xxx 200x Skabelon til virksomhedsaftale Godkendt af: xxx Gældende fra den: xxx 200x Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 3 2.1 Navn og kontakt... 3 2.2 Institutionstype

Læs mere

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Med personalepolitikken ønsker vi at bidrage til at indfri byrådets vision for Ringsted Kommune. Visionen udpeger en række ambitiøse målsætninger for en

Læs mere

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind DIA 2017 (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind Indledning Direktionens ide-og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede

Læs mere

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Jan Arnbjørn Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96%

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Jan Arnbjørn Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96% Aalborg Kommune Klimamåling Rapportspecifikationer Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-4 7 Arbejdsopgaver Arbejdsindhold

Læs mere

Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni Ledelse af rehabilitering. Ledelse af relationer

Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni Ledelse af rehabilitering. Ledelse af relationer Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni 2017 forretningen en politisk styret organisation relationer rehabilitering Indledning Du sidder nu med en revideret udgave af Ældre- og

Læs mere

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag DIA 2017 Direktionens idé- og arbejdsgrundlag Indledning Direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede forandringer og udgives én gang årligt. DIA udstikker

Læs mere

Indledning. Vi har i koncernens handlingsplan 2013-15 fokus på at styrke resultatorientering og ledelse.

Indledning. Vi har i koncernens handlingsplan 2013-15 fokus på at styrke resultatorientering og ledelse. spolitik Indledning Vi har i koncernens handlingsplan 2013-15 fokus på at styrke resultatorientering og ledelse. spolitikken skal bidrage til at udfordre og udvikle den daglige ledelse i retning af øget

Læs mere

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV Ledelsesgrundlag Illustrationer: www.loneboenielsen.dk Layout og produktion: ArcoRounborg God ledelse i Skive Kommune God ledelse er afgørende I Skive Kommune har vi fokus på god ledelse. Det har vi i

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handicap- og psykiatripolitik

Handicap- og psykiatripolitik Handicap- og psykiatripolitik 2019-2022 Foto: 2/10 Indholdsfortegnelse Handicap- og psykiatripolitik... 4 Forord... 4 Hvem handler handicap- og psykiatripolitikken om?... 5 Værdigrundlag... 5 Vision...

Læs mere