Notat Center for Børn og Læring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat Center for Børn og Læring"

Transkript

1 Styregruppen for implementering af skolereformen /BM Formålet med styregruppen er at styre og kvalitetssikre processen samt sikre at retningen i skolereformens indhold og implementering i Herning Kommune fastholdes. Endvidere er det styregruppens opgave at understøtte og facilitere arbejdet i og omkring skolerne; decentralt, centralt og politisk samt skabe de rette koblinger og sikre flow omkring viden og forskningsresultater. Styregruppen varetager følgende: - Træffe afgørelser på baggrund af arbejdsgruppernes forslag - Være bindeled til Børne- og Familieudvalget og den øvrige Børne- og Unge forvaltning samt øvrige forvaltninger og afdelinger i Herning Kommune - Godkende kommunikationsstrategien - Komme med forslag til pressemeddelelser om skolereformen - Deltage i Børne- og Familieudvalgets møder, når skolereformen er på BFU s dagsorden - Godkende og bidrage til udvalgssager - Godkende arbejdsgruppernes materialer og indhold på herning.dk - Give inspiration til de enkelte arbejdsgrupper - Justering af arbejdsgruppernes kommissorium i nødvendigt omfang - Revidere og koordinere den røde tråd ift år perspektivet og udarbejde forslag til revidering af politikområdet 0-18 år - Inddragelse af decentrale ledelser og bestyrelser - Styrelsesvedtægter - Kvalitetsrapporter - Sammenbinde administrationen med de fremtidige opgaver i skolereformen - Resultatvurdering i forhold til læringsmål, styringsprincipper og ressourcer - Mandags Mødernes indhold. Formand for styregruppen er: Sven Nørgaard, centerchef, CBL Tovholder for styregruppen er: Bo Meldgaard, leder, CBL - Pia Elgetti, leder, CBL - Britta Andersen, leder - Mette Louise Helbo, leder, CBL Styregruppens møder afvikles som en del af de faste ledermøder i CBL Styregruppen sikrer den løbende koordinering mellem arbejdsgrupperne, Børne- og Familieudvalget, CBL, skoler og institutioner. Efter behov udarbejdes der kortfattede referater fra styregruppens møder.

2 /MH Arbejdsgruppe vedr. kommunikation af skolereform 13 Sikre at de involverede interessenter (politikere, ledere, medarbejdere, forældre og elever m.fl.) får den relevante information og viden om skolereformen Udarbejde kommunikationsstrategi Udsende pressemeddelelser Oprette og vedligeholde informationer omkring skolereformen på herning.dk og Intra. Udfærdige oplysningsmateriale - Tovholder: Pressestrategien ift. de lokale medier Tovholder for arbejdsgruppen er Mette Louise Helbo Kommunikationskonsulent Lene Sejrkilde Fra administrationen i CBL: Anja Børsen Skoleleder: Lisbeth Morsing - Kildebakkeskolen Skolesekretær: Karen Laursen Skolen på Sønderager Det er tovholderen, der indkalder til møderne, samt sikrer, at opgaverne løses til rette tid. Tovholderen tager initiativ til det nødvendige antal møder. - Dialog og kommunikationen på herning.dk og Intra samt skoleintra - Pressemeddelelser - Nyhedsbreve - Guidelines For at sikre løbende koordinering mellem arbejdsgruppen, CBL og skoler udarbejder gruppen kortfattede referater fra deres møder. Alle oplæg og materialer sendes til godkendelse og orientering i styregruppen (CBL-ledelsen) inden offentliggørelse. Gruppens kontaktperson er: Mette Louise Helbo.

3 Arbejdsgruppe vedr. implementering af lov nr. 409 om lærernes arbejdstid /BM Formålet med arbejdsgruppen er at sikre implementeringen og indfasningen af loven om lærernes arbejdstid. - Facilitere implementeringen af lov nr. 409 om lærernes arbejdstid - Tovholderfunktion ift. implementeringsprocesserne med skoleledergruppen og HLF - Udarbejde og vedligeholde guideline vedr. implementering af lov om lærernes arbejdstid i Herning Kommune på Intra - Opsamling og formidling af svar på de spørgsmål, som løbende opstår decentralt - Vidensformidling og kontakt til centrale aktører ift. spørgsmål af principiel karakter vedr. loven om lærernes arbejdstid - Arrangere orienteringsmøder efter behov Tovholder for arbejdsgruppen er Bo Meldgaard - HR-konsulent Michael Hjorth Poulsen - Centerchef Sven Nørgaard (efter behov) - Skoleledergruppen inddrages efter behov - Fra administrationen i CBL: Mette Isager-Nielsen Det er tovholder, som indkalder til møderne, samt sikrer, at opgaverne løses til rette tid. Tovholderen tager initiativ til det nødvendige antal møder. For at understøtte den løbende vidensdeling mellem arbejdsgruppen, CBL og skoler reviderer gruppen løbende guidelinen om lærernes arbejdstid. Alle oplæg og materialer sendes til godkendelse og orientering i styregruppen (CBL-ledelsen) inden offentliggørelse. Gruppens kontaktperson er: Bo Meldgaard.

4 Arbejdsgruppe vedr. understøttende undervisning mål og indhold /BM Formålet med arbejdsgruppen er at afdække, hvordan mål, indhold og organiseringen af den understøttende undervisning kan ske på skolerne i Herning Kommune. Endvidere skal gruppen sikre at potentialet og mulighederne ved den understøttende undervisning, lektiecaferne og faglig fordybelse udfoldes til inspiration for politikere og ledelserne på skoler og institutioner - Udforme idékatalog til inspiration for Børne- og Familieudvalgets beslutningsproces og det lokale arbejde på skoler og institutioner med den understøttende undervisning - Udfærdige forslag til målbeskrivelser og indholdsbeskrivelser for den understøttende undervisning - Udpege det indhold i de nuværende mål og indholdsbeskrivelser som med fordel kan være en del af en sammenhængende skoledag - Forslag til hvordan understøttende undervisning kan bidrage til vedtagne indsatsområder som: læsning, matematik, naturfag, it og entreprenørskab - Forlag til en mulig organisering af og indholdet i lektiecaferne og den faglig fordybelse. Tovholder for arbejdsgruppen er pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Binderup, CBL, - Skoleleder Lotte Søndergaard, Ilskov Skole - Skoleleder Torben Rathe, Sdr. Felding Skole - Institutionsleder Anders Pyndt, Stjernen - Institutionsleder Anne Marie Skovbjerg Hansen, Børnehuset Solstrålen - Repræsentant for HLF Annette Rydder Henriksen, Højgaardskolen - Repræsentant for BUPL FTR Anita Kjær - Centerleder Inger Veng Rasmussen, UU - Pædagogisk udviklingskonsulent Jens Ole Mogensen - Fra administrationen i CBL: Connie Bolding Det er tovholder, som indkalder til møderne, samt sikrer, at opgaverne løses til rette tid. Tovholderen tager initiativ til det nødvendige antal møder. Der afleveres et produkt den 3. marts 2014 Et kvalificeret idékatalog, som kan give inspiration til Børne- og Familieudvalgets beslutninger og skolerens arbejde med den understøttende undervisning.

5 For at sikre løbende koordinering mellem arbejdsgruppen, CBL, skoler og institutioner udarbejder gruppen kortfattede referater fra møderne. Alle oplæg og materialer sendes til godkendelse orientering i styregruppen (CBL-ledelsen) inden offentliggørelse. Gruppens kontaktperson er Britta Andersen.

6 /BM Arbejdsgruppe vedr. håndværk og design det nye fag i fagrækken + valgfagene i overbygningen Formålet med arbejdsgruppen er at afdække og beskrive, hvordan håndværk og design det nye fag i fagrækken samt valgfagene i overbygningen kan organiseres ift. læseplaner, undervisningskræfter og skolernes forskellige fysiske rammer. r - Arbejdsgruppen forfølger to spor: Det første spor handler om udformningen af et inspirationsmateriale til skolerne, så de kan få indspark og idéer til det lokale arbejde med faget håndværk og design og valgfagene i overbygningen. Endvidere skal det sikres, at intensionerne i lovteksten og læseplanerne kan omsættes til konkrete praksisbeskrivelser i dette arbejde inddrages ift. håndværk og design de erfaringer, som skolerne i Herning Kommune har indhøstet gennem deltagelse i det pædagogiske udviklingsprojekt på området. - Det andet spor handler om at få lavet en afdækning af skolernes behov for faglokaler samt nogle mulige prioriteringskriterier til Børne- og Familieudvalgets beslutninger vedr. ressourcerne i Skolefonden. - Begge spor skal dog samtænkes i arbejdsgruppens afrapportering. - Den pædagogisk/faglige beskrivelse danner grundlag for de bygningsjusteringer og inventaranskaffelser, der angives i afrapporteringen Tovholdere for arbejdsgruppen er udviklingskonsulent Jette Nyland, CBL og udviklingskonsulent Birgitte Andersen, CBL (første spor) samt chefkonsulent Ole Thorn Madsen, CBL (andet spor). Gruppen strukturer selv arbejdsprocesserne og beslutter, hvornår og hvor ofte det giver mening at mødes for at få koordineret de to spor. - Skoleleder Torben Rathe, Sønder Felding Skole - Skoleleder Per Larsen, Haderup Skole - Lærer Ursula Aadahl, Sunds Skole (HLF) - Fra kommunale ejendomme Esben Hedegaard - Chefkonsulent Ole Thorn Madsen, CBL - Fra administrationen i CBL: Anja Børsen Det er tovholderne, som indkalder til møderne, samt sikrer at opgaverne løses til rette tid. Tovholderne tager initiativ til det nødvendige antal møder. Hvis det giver mening indkaldes ad hoc medarbejderrepræsentanter, som fx har deltaget i udviklingsprojektet vedr. faget håndværk og design

7 Inspirationsmateriale som kan give idéer til skolernes arbejde med faget håndværk og design og valgfagene i overbygningen. Endvidere udarbejdes et grundlag til Børne- og Familieudvalgets politiske prioriteringer. Der afleveres et samlet produkt den 3. marts For at sikre løbende koordinering mellem styregruppen, CBL, skoler og institutioner udarbejder arbejdsgruppen kortfattede referater fra møderne. Alle oplæg og materialer sendes til orientering og godkendelse i styregruppen (CBL-ledelsen) inden offentliggørelse. Gruppens kontaktperson i styregruppen er Bo Meldgaard.

8 /BM Arbejdsgruppe vedr. lærere og pædagoger i skoletiden hvordan kan skal rammerne være for det gode samarbejde? Formålet med arbejdsgruppen er at sikre den bedst mulige læringsledelse for børnene samt sikre, at de forskellige faggruppers kompetencer og potentialer bliver udnyttet bedst muligt. - Komme med et bud på hvilke faggrupper, som kan varetage hvilke opgaver på skolen i såvel den fagopdelte som den understøttende undervisning - Afdække organiseringen af og indholdet i fremtidens fritidsdel - Udpege det indhold i nuværende mål og indholdsbeskrivelser der med fordel kan være en del af en sammenhængende skoledag - Komme med bud på, hvordan den tilbageværende pasningsdel skal organiseres - Komme med bud på, hvordan fritidsdel og undervisningsdel kan samarbejde - Udfærdige nye mål og indholdsbeskrivelser for den tilbageværende fritidsdel - Komme med bud på design omkring sammenhængen mellem skoledagen og det nødvendige pasningstilbud - Komme med et bud på en grundstruktur i undervisningsdelen. Tovholder for arbejdsgruppen er Pia Elgetti - Skoleledere BA/PE sætter navn på deltagerne - Institutionsledere (PU) BA/PE sætter navn på deltagerne - Konsulent fra HR Henrik Zacho - Repræsentanter for de faglige organisationer HLF og BUPL - SFO leder, pædagogisk afdelingsleder/klubleder - Medarbejdere fra SFO, klub og skole - Fra administrationen i CBL: Hanne Kargaard Det er tovholder, som indkalder til møderne, samt sikrer, at opgaverne løses til rette tid. Tovholderen tager initiativ til det nødvendige antal møder. For at sikre løbende koordinering mellem arbejdsgruppen, CBL, skoler og institutioner udarbejder gruppen kortfattede referater fra møderne. Alle oplæg og materialer sendes til orientering i styregruppen (CBL-ledelsen) inden offentliggørelse.

9 /BM Arbejdsgruppe vedr.: samarbejdet med idrætsforeninger, kulturinstitutioner og erhvervsliv Formålet med arbejdsgruppen er at sikre, at folkeskolerne i Herning Kommune har et konstruktivt samarbejde med omverdenen med det formål, at begge parter finder samarbejdet konstruktivt og givende i forhold til disses arbejde og mål. - Udforme idékatalog til konkrete samarbejdsområder - Komme med forslag til konstruktive samarbejdsflader i den understøttende undervisning - Udforme idéer til de processer mellem de involverede parter - Udforme forslag til effektmål og evaluering af samarbejdet - Inspiration og afdækning af de lokale muligheder for samarbejde - Afsøge muligheder og udfordringer i skolens samarbejde med eksterne interessenter Tovholder for arbejdsgruppen er Anne Helen Hvelplund??? - Skoleledere (PU) BA sætter navn på deltagerne - Institutionsledere (PU) BA sætter navn på deltagerne - Fritidskonsulent Helle Rasmussen, BEK - Leder musikskolen Ole Vels Poulsen - Leder billedskolen Lisbeth Hauge - Repræsentant fra idrætsforening - Repræsentant fra erhvervsrådet?? - Ungdomsskolens leder Anette Bredkjær - Forældrerepræsentanter/bestyrelser?? - Elevrepræsentanter?? - Fra administrationen i CBL: Anette Nørtoft Det er tovholderen, som indkalder til møderne, samt sikrer, at opgaverne løses til rette tid. Tovholderen tager initiativ til det nødvendige antal møder. Idékatalog til konkrete samarbejdsområder til Børne- og Familieudvalget. For at sikre løbende koordinering mellem arbejdsgruppen, CBL, skoler og institutioner udarbejder gruppen kortfattede referater fra møderne. Alle oplæg og materialer sendes til orientering i styregruppen (CBL-ledelsen) inden offentliggørelse.

Børn og Unge Center for Børn og Læring. Idekatalog vedr. Håndværk og Design i forbindelse med implementeringen af skolereformen

Børn og Unge Center for Børn og Læring. Idekatalog vedr. Håndværk og Design i forbindelse med implementeringen af skolereformen Børn og Unge Center for Børn og Læring Idekatalog vedr. Håndværk og Design i forbindelse med implementeringen af skolereformen 22. april 2014 Arbejdsgruppens titel: Håndværk og design 1. Formål med arbejdsgruppen

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt: Organisering af helhedstilbud og organisationsændringer i specialklasser-/grupper som følge af skolereformen

Projektbeskrivelse. Projekt: Organisering af helhedstilbud og organisationsændringer i specialklasser-/grupper som følge af skolereformen Projekt: Organisering af helhedstilbud og organisationsændringer i specialklasser-/grupper som følge af skolereformen Projektbeskrivelse Projektleder: Bo Meldgaard Senest revideret: 11.08.14 Version: 3

Læs mere

Skolereform. Dialogmøde 3. September 2013

Skolereform. Dialogmøde 3. September 2013 1 Skolereform Dialogmøde 3. September 2013 Målsætning 2 Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige

Læs mere

Hvad er der med den der skolereform?

Hvad er der med den der skolereform? Hvad er der med den der skolereform? Hvorfor? Niveauet i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt. Danske skoleelever ligger omkring gennemsnittet i OECD i dansk, matematik og naturfag, når de

Læs mere

Notat Center for Børn og Læring

Notat Center for Børn og Læring Notat Center for Børn og Lærng 20.10.13/BM Program for: Mandags Møder om lov om arbejdstd og skolereformen Tdsrum: Mandage tdsrummet kl. 15.00-16.30 dog afholdes møderne 04.11.13 og 11.11.13 fra k. 16.00-17.30.

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen består af: Forældrerepræsentanter: Vinni Hedegaard Frederiksen, Randi Mellergaard Baun, Jens Mogensen, Kristina Blom, Arne Hougaard, Jens Ole Futtrup

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

DREJEBOG FORBEREDELSE AF NY SKOLEREFORM I VIBORG KOMMUNE ET OVERBLIK OVER DEN FORBEREDENDE FASE. (version 9. juli 2013)

DREJEBOG FORBEREDELSE AF NY SKOLEREFORM I VIBORG KOMMUNE ET OVERBLIK OVER DEN FORBEREDENDE FASE. (version 9. juli 2013) DREJEBOG FORBEREDELSE AF NY SKOLEREFORM I VIBORG KOMMUNE 1 ET OVERBLIK OVER DEN FORBEREDENDE FASE (version 9. juli 2013) 1 Indholdsfortegnelse 1. Kort præsentation af hovedpunkter og forudsætninger for

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Proces- og projektplan Skolereform, Egedal Kommune

Proces- og projektplan Skolereform, Egedal Kommune Proces- og projektplan Skolereform, Egedal Kommune Forberedelsen og implementeringen af folkeskolereformen vil involvere samtlige skoler, SFO er og klubber Politisk spor: drøftelser i udvalg og kommunalbestyrelse,

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen.

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Sagsbeskrivelse Med folkeskolereformen af den 7. juni 2013 er der

Læs mere

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Formål Formålet med skolereformen er at sikre en højere faglighed gennem en sammenhængende skoledag og bedre undervisning. Således skal

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Eleverne Skoler og elevtal i Allerød kommune Leder Børn fra Allerød kommune

Eleverne Skoler og elevtal i Allerød kommune Leder Børn fra Allerød kommune Oplæg Skoleområdet til Børn- og Skoleudvalg den 30. januar 2014 Fakta om skolerne Eleverne Skoler og elevtal i Allerød kommune Leder Børn fra Allerød kommune Børn fra anden kommune Blovstrød Skole Kirsten

Læs mere

RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE OM OMSTILLINGEN TIL EN NY SKOLE, FORÅR 2016

RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE OM OMSTILLINGEN TIL EN NY SKOLE, FORÅR 2016 OMSTILLING TIL EN NY SKOLE FORÅR 2016 RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE OM OMSTILLINGEN TIL EN NY SKOLE, FORÅR 2016 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER OMSTILLING TIL EN NY SKOLE FORÅR 2016 Om undersøgelsen

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Implementering af folkeskolereform

Implementering af folkeskolereform Implementering af folkeskolereform 1 Organisering Fælleskommunalt niveau Styregruppe kommende skolecenterchef, Rasmus Johnsen og Henrik Harder Koordineringsgruppe: Kommende skolecenterchef, 2 skoleledere,

Læs mere

Projekt Struktur dagtilbud

Projekt Struktur dagtilbud Projekt Struktur dagtilbud Projektbeskrivelse Projektleder: Pia Elgetti Senest revideret: 31/7 2014 Version: 2 Projektejer Navn og organisatorisk tilhørsforhold Projektleder Navn og organisatorisk tilhørsforhold

Læs mere

INPUT TIL TEMADRØFTELSE

INPUT TIL TEMADRØFTELSE INPUT TIL TEMADRØFTELSE En ny folkeskole I juni 2013 blev der indgået en politisk aftale, som lægger op til et fagligt løft af folkeskolen og til øget mål- og resultatstyring. Samtidig er der vedtaget

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Kommunikationsstrategi for skoleområdet

Kommunikationsstrategi for skoleområdet Kommunikationsstrategi for skoleområdet Udarbejdet af skoleafdelingen september 2014 Den brændende platform Historiefortælling om skolen i Dragør Folkeskolen er en af de mest betydningsfulde institutioner

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 14:

Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Faglige vejledere Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Folkeskolereform Kick-off. Lolland Kommune august 2013

Folkeskolereform Kick-off. Lolland Kommune august 2013 Folkeskolereform Kick-off Lolland Kommune august 2013 1 Kort velkomst v/ Bjarne Voigt Hansen De kommunalpolitiske forventninger v/ Hans-Erik Lund Rasmussen Rammesætning for arbejdet i arbejdsgrupperne

Læs mere

Projektbeskrivelse. Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet. Projektleder: Bo Meldgaard Senest revideret: Version: 3

Projektbeskrivelse. Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet. Projektleder: Bo Meldgaard Senest revideret: Version: 3 Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Projektbeskrivelse Projektleder: Bo Meldgaard Senest revideret: 11.08.14 Version: 3 1. Projektejer Navn og organisatorisk tilhørsforhold 2. Projektleder Navn

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Notat fra arbejdsgruppen Organisering af skolen

Notat fra arbejdsgruppen Organisering af skolen Notat fra arbejdsgruppen Organisering af skolen Liniefagskravet Idéer/forslag Kravet om, at lærere kun må undervise i de fag, de har liniefagskompetence i, kommer fra centralt hold og skal være endeligt

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 5: Bedre udskoling og overgang til ungdomsuddannelse for alle elever i folkeskolen A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Indhold KAPITEL 1 2 KOMMUNALBESTYRELSEN 2 SKOLEBESTYRELSEN 2 SAMMENSÆTNING OG VALG 2 MØDEVIRKSOMHED 4 KAPITEL 2 6 SKOLEBESTYRELSENS BEFØJELSER 6 KAPITEL

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

FREMTIDENS FOLKESKOLE I HELSINGØR KOMMUNE

FREMTIDENS FOLKESKOLE I HELSINGØR KOMMUNE Fremtidens folkeskole - Administrative arbejdsgrupper 30.08.13 FREMTIDENS FOLKESKOLE I HELSINGØR KOMMUNE Indhold: - Indledning - introduktion - Kommissorium for arbejdsgruppen Ledelse og samarbejde - Kommissorium

Læs mere

Skolebestyrelsens dialogmøde 2014

Skolebestyrelsens dialogmøde 2014 Skolebestyrelsens dialogmøde 2014 Kom og mød din skolebestyrelse! for klasseforældrerådene og øvrige interesserede 23-05-2014 1 Program for i aften Præsentation af skolebestyrelsesarbejdet. Første år i

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen Indledning Herningsholmskolen søger afdelingsleder til en ny afdeling på Holtbjerg. Stilling er ledig til besættelse pr. 1. april 2019. Stillingen

Læs mere

Kommissorium for den fælles projektorganisation

Kommissorium for den fælles projektorganisation Projekt Social balance i Værebro Park 28. maj 2013 Kommissorium for den fælles projektorganisation Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab besluttede på møde d. 18. marts 2013 at etablere

Læs mere

Referat. Der indkaldes til møde om Skolebestyrelse (sammen med bestyrelsen fra Christiansfeld

Referat. Der indkaldes til møde om Skolebestyrelse (sammen med bestyrelsen fra Christiansfeld Referat Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelse (sammen med bestyrelsen fra Christiansfeld Skole) Mødedato Mødested Møde start/slut 5/12 2017 Personalerummet 17:30/20:00 Sjølund-Hejls Skole

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag d- 21-10-2014 kl. 16.00 18.00 i Nexø på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael, Kennet, Katrine, Iben, Jesper, John, Søren,

Læs mere

Skolereformsudvalgsmøde. 5. september 2013 kl

Skolereformsudvalgsmøde. 5. september 2013 kl Skolereformsudvalgsmøde 5. september 2013 kl. 16-19 Velkomst Ved formand Trine Torp Præsentationsrunde Dagens program 16.00-16.05 Introduktion ved Trine Torp 16.05-16.10 Præsentationsrunde 16.10-16.30

Læs mere

Referat fra fællesbestyrelsen. Onsdag d. 29. oktober 2014 kl. 19.00 21.30.

Referat fra fællesbestyrelsen. Onsdag d. 29. oktober 2014 kl. 19.00 21.30. HERSKINDSKOLEN LADINGVEJ 16, HERSKIND 8464 GALTEN herskindskolen@skanderborg.dk www.herskindskolen.dk Referat fra fællesbestyrelsen. Onsdag d. 29. oktober 2014 kl. 19.00 21.30. Tilstede: Nordlyset: Jens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommunes. Skolevæsen

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommunes. Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen 1 Indhold 01 1.1. Kommunalbestyrelsen 3 1.2. Skolebestyrelsen 3 1.2.1 Sammensætning og valg 3 1.2.2 Mødevirksomhed 6 02 2.1. Skolebestyrelsens beføjelser

Læs mere

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium Ny SFO model 1.2 Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...3 Målgruppe / interessenter...3 Indhold og milepæle...3 Metode...4 Evaluering...4 Succeskriterier...6 Organisering...6 Information...6

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 6:

Kommissorium for arbejdsgruppe 6: Kommissorium for arbejdsgruppe 6: Indhold og organisering af SFO og klubtilbud Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

Udvikling af den lokale kompetenceplan

Udvikling af den lokale kompetenceplan Udvikling af den lokale kompetenceplan Strategisk kompetenceudvikling af folkeskolens medarbejdere 25. Februar 2014, Nyborg Strand Indhold Odense Kommune Ved udviklingschef Lene Nygaard og konsulent Lene

Læs mere

Kraftcenter Brændgård

Kraftcenter Brændgård Kraftcenter Brændgård Projektbeskrivelse Projektleder: Gitte Hæsum Senest revideret: 07.10.15 Version: 1 Projektejer Projektleder Programleder Revideret Dato, navn og versionsnummer Baggrund Baggrundsbeskrivel

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 4: Styrkelsen af fremmedsprog samt indførelse af faget Håndværk og Design A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog,

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 24-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 24. oktober 2013 kl. 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Brændgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Brændgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Brændgårdskolen 1. Indledning Da vores nuværende viceskoleleder har søgt nye udfordringer, er stillingen som viceskoleleder ledig til besættelse snarest muligt.

Læs mere

Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats

Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats Projektorganisering for Projekt Fælles Indsats Ledernetværk (referencegruppe) BUU/SU Styregruppe: Direktør Børn og Unge (formand) Centerchef Børn og Unge Centerchef Familie og Handicap Centerchef Sundhed

Læs mere

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for den åbne skole, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater om

Læs mere

Holdningsnotat - Folkeskolen

Holdningsnotat - Folkeskolen Holdningsnotat - Folkeskolen På alle niveauer har der været arbejdet hårdt for Skolereformens start, og nu står vi overfor at samle op på erfaringerne fra år 1. Centralt for omkring folkeskolen står stadig,

Læs mere

Proces- og projektplan Skolereform, Egedal Kommune

Proces- og projektplan Skolereform, Egedal Kommune Proces- og projektplan Skolereform, Egedal Kommune Forberedelsen og implementeringen af folkeskolereformen vil involvere samtlige skoler, SFO er og klubber Politisk spor: drøftelser i udvalg og kommunalbestyrelse,

Læs mere

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal I folkeskolereformen indføres begrebet Åben skole. Målet er, at et forpligtende samarbejde mellem skolerne og omverdenen kan videreudvikles

Læs mere

Skolebestyrelsen for Melby Skole

Skolebestyrelsen for Melby Skole Mødedato Onsdag d. 22. august 2018, kl. 18.30 21.00 Mødested, Samlingen Deltagere: Forældre: Camilla Krøjgaard Andersen Dorthe Skafte Larsen Tino Schmücker Uhlott Anne Louise Born Sylvest Anne- Marie Storm

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af skoleleder på Højgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af skoleleder på Højgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af skoleleder på Højgårdskolen 1. Indledning Da vores tidligere leder er gået på pension, er stillingen som skoleleder ledig til besættelse 1. marts 2015. Stillingen annonceres på

Læs mere

Folkeskolerne i Struer kommune

Folkeskolerne i Struer kommune Folkeskolerne i Struer kommune Bekymrende fravær Ansvar og handlemuligheder Forord Skolelederen har ansvaret for at følge op på børn med for meget fravær fra skolen. Som en hjælp til skolelederens arbejde,

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen 1. Indledning Højgårdskolen søger ny viceskoleleder med tiltrædelse 1. maj 2016. Stillingen annonceres i Job Midt/Vest og på www.herning.dk med

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

Projektindstilling. Projekt: Implementering af ny folkeskolereform. Skanderborg Kommune Dato: Maj 2013 Rettet af: Hanne Holstein Ipsen Version:1

Projektindstilling. Projekt: Implementering af ny folkeskolereform. Skanderborg Kommune Dato: Maj 2013 Rettet af: Hanne Holstein Ipsen Version:1 Projektindstilling Skanderborg Kommune Projekt: Implementering af ny folkeskolereform Ansvarlige for projektet Projektejer Annie Noes Projektleder Hanne Holstein Ipsen Projektidé Regeringen har med reformudspillet

Læs mere

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato Skole og Undervisning Dato: 27.05.2014 Sagsnr.: 13/32999 Dok.løbenr.: 147785-14 Sagsbehandler: Maria Wandahl Direkte tlf.: 7376 7392 E-mail: mwa@aabenraa.dk Opdateret procesplan - Juni Politisk spor Opgave

Læs mere

HR- masterplan. Fra starten af sep. vil Byrådet stå i spidsen for en proces for at konkretisere reformen i Middelfart

HR- masterplan. Fra starten af sep. vil Byrådet stå i spidsen for en proces for at konkretisere reformen i Middelfart Løn og Økonomi - Team Løn Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5048 Fax +45 8888 5501 Dato 4. sep. 2013 Sagsnr.: 2013-009940-1 Mette.Jakobsen@middelfart.dk

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

Endnu bedre skole i Varde Kommune. - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole

Endnu bedre skole i Varde Kommune. - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole Endnu bedre skole i Varde Kommune - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde den 19. august 2013

Referat af skolebestyrelsesmøde den 19. august 2013 Referat af skolebestyrelsesmøde den 19. august 2013 Deltagere: Eva Schultze, Martin Toudal, Ole Nørholm, Thomas Eriksen, Mette Linding, Claus Dall, Erik Falk, Lillian Krarup, Jørgen Rolander, Hanne Lolholm,

Læs mere

Fælles-MED-Dagtilbud - Fælles-MED-Skole fredag den 13. april 2018 kl Mødelokale 1(3.sal) Skive Rådhus, Torvegade 10, 7800 Skive

Fælles-MED-Dagtilbud - Fælles-MED-Skole fredag den 13. april 2018 kl Mødelokale 1(3.sal) Skive Rådhus, Torvegade 10, 7800 Skive Fælles-MED-Dagtilbud - Fælles-MED-Skole fredag den 13. april 2018 kl. 8.00-11.00 Mødelokale 1(3.sal) Skive Rådhus, Torvegade 10, 7800 Skive Fælles-MED-Dagtilbud: Skole- og dagtilbudschef, Jens Kvist Souschef,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE. Sammen skaber vi liv og læring

SKOLEBESTYRELSESMØDE. Sammen skaber vi liv og læring SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: tirsdag d. 08-12-2015 Tid: kl. 17.30-19.30 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Bente Lyngsøe Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde mandag den kl

Referat af skolebestyrelsesmøde mandag den kl Referat af skolebestyrelsesmøde mandag den 9.12.13 kl. 18-20 Bestyrelsesmedlemmer Navn Mailadresse Mobil tlf. Fremmøde Forældrerepr. Bestyrelsesformand Mette Frimodt-Møller memo@science.ku.dk Forældrerepr.Næstformand

Læs mere

UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN

UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Referat Mødedato: 11. november 2013. Tidspunkt: Kl. 18:00 21:00 incl. spisning. Mødenr.: 37 Sted: Deltagere: Ungdomshuset, Grønnegade 40, 5600 Faaborg. Ungdomsskolebestyrelsen,

Læs mere

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5325 Fax +45 8888 5501 Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19 Pia.Werborg@middelfart.dk

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Fra-til Kl. 18 20.30 Indkalder Christina Nørgaard

Fra-til Kl. 18 20.30 Indkalder Christina Nørgaard Art. Tid Ved 5 Tel efon skole 88 88 56 00 Tel efon SFO 88 88 56 30 Røjl emose ve j 9, Strib / 550 0 Middelfar t Strib Skole Dato 1/11 Møde Skolebestyrelsesmøde Mødedato Onsdag den 4. november 2015 Fra-til

Læs mere

For implementering af den nye arbejdstidsaftale for lærerne samt skoleaftalen

For implementering af den nye arbejdstidsaftale for lærerne samt skoleaftalen Drejebog For implementering af den nye arbejdstidsaftale for lærerne samt skoleaftalen 1. Værdier Nye aftaler og nytænkning I august 2014 skal skolerne organiseres efter hensigterne i en ny skoleaftale

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Tingvej 7 4690 Haslev Børn, Familie og Uddannelse Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Dato j.nr. Direkte telefon 5620 3959 Mail

Læs mere

REFERAT Emne: Skolebestyrelsen

REFERAT Emne: Skolebestyrelsen REFERAT Emne: Skolebestyrelsen Mødedato 26. marts 2015 Deltagere Mødested/lokale Personalerummet, Søndermarken Søndermarken 1, 7323 Give Forældrerepræsentanter: Susan Hauge Jacob G. Sand afbud Merete Hviid

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 12:

Kommissorium for arbejdsgruppe 12: Kommissorium for arbejdsgruppe 12: Kompetenceudvikling Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 3: Motion og bevægelse samt inddragelse af idræts-, kultur og foreningslivet A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog,

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 1: Styrkelsen af det faglige niveau via udvikling af undervisningen A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog, som

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalget REFERAT

Børne- og ungdomsudvalget REFERAT Børne- og ungdomsudvalget REFERAT Sted: Auning Skole Sdr. Fællesvej 4, Auning Dato: Onsdag den 4. september 2013 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Mads Nikolajsen (F) Else Søjmark (A) Tom Bytoft

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune 21. april 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune Læring og trivsel 21. april 2016 Læring og trivsel Indhold: Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for folkeskolerne... 5 Skolebestyrelsens

Læs mere

Fælles-MED-Dagtilbud - Fælles-MED-Skole Onsdag den 5. december 2018 kl Sted: Hedemarken. Dagsorden Fælles MED-Dagtilbud kl

Fælles-MED-Dagtilbud - Fælles-MED-Skole Onsdag den 5. december 2018 kl Sted: Hedemarken. Dagsorden Fælles MED-Dagtilbud kl Fælles-MED-Dagtilbud - Fælles-MED-Skole Onsdag den 5. december 2018 kl. 9.00-14.00 Sted: Hedemarken Fælles-MED-Dagtilbud: Skole- og dagtilbudschef, Jens Kvist Souschef, Grethe Bach Jørgensen Dagplejeleder,

Læs mere

Løvvangskolen. Velkommen til

Løvvangskolen. Velkommen til Løvvangskolen Velkommen til Skolen med dit barn i centrum I - klasserne Generelle specialområde Grundskolen Grundskolen J - Klasserne Massive specialområde 10.klassescenter 10.Klassecenter K klasserne

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelser i skolefritidsordninger

Mål og indholdsbeskrivelser i skolefritidsordninger Dagtilbud og Skole Mål og indholdsbeskrivelser i skolefritidsordninger - og arbejdet med pædagogiske læreplaner 1. generation 2009-2010 Indholdsfortegnelse Forord side 3 Baggrund side 4 Vision og målsætning

Læs mere

Arbejdsgruppemøde om læringsmiljø

Arbejdsgruppemøde om læringsmiljø Arbejdsgruppemøde om læringsmiljø Dagsorden. onsdag den 20. november 2013 kl. 14.30-16.30 på Mariager Rådhus lok.1 Mødeform: Arbejdsgruppemøde Facilitator: Jens L Pedersen Faste deltagere: Arbejdsgruppen

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2018 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Til stede: Anders 9.B, Helena, Nadia, Charlotte, Danny, Christina Karina, Carsten, Lajla og Jes Husk afbud til Carsten eller

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat Brønderslev Kommune Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU Referat Dato: 26. juni 2007 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Drøftelse af forslag til forretningsorden...

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Indholdsfortegnelse Mål:.. 4 Fælles aktiviteter på alle skoler 5 Dansk som andetsprog som dimension i undervisningen. 5 Udvikling af tosprogede

Læs mere

Arbejdsgruppe 1. Bilag A. (Politiske principper og målopfyldelse) Sagsnummer.:

Arbejdsgruppe 1. Bilag A. (Politiske principper og målopfyldelse) Sagsnummer.: Arbejdsgruppe 1 (Politiske principper og målopfyldelse) Bilag A Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning Sagsnummer.: Dato: Den 2. juli 2013 Arbejdsgruppens ansvarlige enhed Fagsekretariat Undervisning

Læs mere

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1:

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1: Kommissorium EUD 10 og EUDFle Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) 17.00.00 -A00-1-15 Version af projektaftalen Version 1: Tidsramme EUD10 og EUD Fle forventes at kunne starte op i skoleåret 2016/17. Projektbeskrivelsen

Læs mere