Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 3. oktober 2012 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 3. oktober 2012 kl"

Transkript

1 Referat af OB-møde Mødedato: 3. oktober 2012 kl Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen David Jennow Christian Høgsbro, Adm. Direktør Inge Vilhof, Direktionssekretær Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: Dato 4. oktober 2012 Afbud: Ingen Næste møde 7. november 2012 Protokoller: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Revisionsprotokol Politiske sager: budgetbehandling 4. Godkendelse af dagsorden til repræsentantskabsmøde 5. Årshjul 6. Forvaltningsrevision 7. Fremtidssikring af AAB s boliger Afdelingsrelaterede sager: 8. Afdeling 40 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan 9. Afdeling 50 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan 10. Afdeling 60 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan Svend Aukens Plads 9 Tlf København S Fax aab@aab.dk

2 11. Afdeling 61 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan Side Afdeling 111 Tilskud til gennemførelse af gavlrenoveringsprojekt 13. Afdeling 105 Ny AAB-afdeling på Grønttorvet 14. Afdeling 67 Godkendelse af budget Afdeling 81 Godkendelse af budget 2013, inkl. lån Diverse 16. Direktionsberetning a. Personaleforhold 17. Orientering fra udvalgene Eventuelt: 18. Eventuelt København, den 7. november 2012 Bent Haupt Jensen Formand Christian Høgsbro Adm. direktør

3 1. Godkendelse af referat Side 3 Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde den 5. september 2012 skal godkendes og underskrives af formand og direktør. Indstilling Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender referatet fra Organisationsbestyrelsesmøde den 5. september 2012, og at formand og direktør underskriver dette. Bilag Ingen Beslutning Formanden bemærkede, at der skal sendes et skriftligt forslag til ændring, hvis der er indsigelser til et referat. Referatet blev godkendt. Formand og direktør underskrev protokollen.

4 2. Revisionsprotokol Side 4 Der er ikke modtaget nyt materiale til revisionsprotokollen. Side 1438 er sidst indsatte side. Protokollen fremlægges på mødet. Indstilling Forelægges til orientering. Bilag Ingen Beslutning Intet at bemærke.

5 3. Budget 2013 Side 5 Budget 2013 er udarbejdet under følgende forudsætninger: 1. Husleje reguleret i henhold til kontrakt 2. Løn er reguleret med 2% 3. Normering antal Lejemålsenheder antal Øvrige forudsætninger: Gebyrer Administrationsgebyr Ajourføringsgebyr Opnoteringsgebyr Påkravsgebyrer Hævegebyrer Nye gebyrer: Inkassoomkostninger interval Oprettelsesgebyr frivilligt forlig Rykkergebyr flytteopgørelse og frivilligt forlig 100 Der er i budgettet ikke indarbejdet større it-investeringer.

6 Indstilling Der indstilles til Organisationsbestyrelsen at godkende budgettet for Side 6 Bilag Budget Beslutning Det blev oplyst, at budgettet vil blive forelagt Organisationsbestyrelsen en gang mere inden udsendelse til Repræsentantskabet. Organisationsbestyrelsen godkendte det forelagte budget.

7 4. Udkast til dagsorden til Repræsentantskabsmøde den 28. november 2012 Side 7 Udkast til dagsorden til Repræsentantskabsmødet den 28. november 2012 i HK s store mødesal, Svend Aukens Plads 11, stuen Indstilling Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender udkast til dagsorden til ovennævnte Repræsentantskabsmøde Bilag Udkast til dagsorden til Repræsentantskabsmødet den 28. november 2012 Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte udkast til dagsorden til Repræsentantskabsmøde den 28. november 2012.

8 5. Årshjul Side 8 Emner og datoer for møder i henholdsvis Repræsentantskab, Organisationsbestyrelse og Formandskab for 2013 skal fastsættes. Den 1. maj 2013 er en fridag og HK s kantine har 1. maj-arrangementer, hvorfor mødet foreslås holdt torsdag den 2. maj Den 5. juni 2013 er AAB lukket, hvorfor mødet foreslås lagt den 12. juni Indstilling Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen tager stilling til emner og datoer for møder i henholdsvis Repræsentantskab, Organisationsbestyrelse og Formandskab for 2013 Bilag Udkast til Årshjul Beslutning Formanden bemærkede, at der udover de foreslåede møder sandsynligvis vil blive behov for at afsætte en weekend i januar Organisationsbestyrelsen godkendte årshjul for henholdsvis Repræsentantskab, Organisationsbestyrelse og Formandskab for 2013.

9 6. Forvaltningsrevision - målsætninger Side 9 OB har på det ekstraordinære OB-møde i august besluttet at fokusere på en række forhold i forbindelse med forvaltningsrevision, som er nævnt nedenfor. Administration har herefter til opgave at opstille målsætninger for de enkelte områder, som er vedhæftet i bilaget. Økonomi og drift Skadeprocent forsikringssager Tab ved fraflytning Inkasso Administrativ ledelse Sygefravær i administrationen + evt. ejendomsfunktionærer Fremmøde ved afdelingsmøder Selvbetjeningsløsninger Udlejning Genudlejningstid Nybyggeri og renovering Nedbringe udledning af CO2 Indstilling Det indstilles, at OB drøfter de enkelte målsætninger og målemetoder. Bilag Forvaltningsrevision 2012/2013 Beslutning Der var enighed om i 2013 at måle deltagelse i afdelingsmøder i forvaltningsrevision. Herefter via afdelingsrådgiverne med rapport til Organisationsbestyrelsen. Organisationsbestyrelsen godkendte de fremlagte målsætninger for forvaltningsrevision 2013.

10 7. Nye retningslinjer for tildeling af økonomisk støtte fra Boligforeningen Side 10 Med ønske om at udvide boligafdelingernes adgang til at få støtte via boligforeningens disponible midler for at sikre, at AAB s boliger også i fremtiden fremstår attraktive og tidssvarende, har administrationen udarbejdet vedlagte notat Fremtidssikring af AAB s boligafdelinger. Notatet blev drøftet i BPU den , og udvalget var enige om, at det var en god guide til afdelingerne om, hvad der kræves for at få støtte, og hvad der kan opnås støtte til. Udvalget var enige om, at forslaget bør drøftes på kommende dialogmøder med AAB s afdelinger. Udvalget finder det rigtig vigtigt, at de nye retningslinier bliver afstemt med de tilkendegivelser, der måtte komme på dialogmøderne. Indstilling BPU indstiller til OB, at de nye retningslinjer, med de eventuelle ændringer OB måtte finde nødvendigt, drøftes på de kommende dialogmøder. BPU anmoder om at få forelagt endeligt forslag til Fremtidssikring af AAB s boligafdelinger. Bilag Vedlagt notat Fremtidssikring af AAB s boligafdelinger Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte, at de nye retningslinier for Fremtidssikring af AAB s boligafdelinger. De skal drøftes på de kommende dialogmøder i oktober, og OB slutbehandler herefter forslaget på OB-mødet den 7. november 2012.

11 8. Afdeling 40 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan Side 11 Helhedsplanen i afd. 40 er en af i alt 4 helhedsplaner, som Landsbyggefonden og Københavns Kommune har anmodet AAB om at fremrykke, således at der kan gives skema A godkendelse i indeværende år. Skema A skal derfor indberettes til Kommunen senest den 1. oktober Helhedsplanen for afd.40 vil derfor blive forelagt til godkendelse på afdelingsmøde den 27. september Hovedelementerne i helhedsplanen vedrører nedtagning og opsætning af nye facader og udskiftning af vinduer som følge af byggeskader. Der etableres mekanisk ventilation med genindvinding, nye badeværelser og friarealforbedringer, herunder afsætning til fælles beboerhus for de 4 boligafdelinger på Bellahøj. Sagen er indberettet til Landsbyggefonden i fondens digitale budgetsystem, men sagsbehandling vedrørende budgettets enhedspriser pågår. Landsbyggefonden har foreløbigt godkendt at yde støtte til genopretning af byggeskadede facader og miljøarbejder via støttet långivning, huslejenedsættelse, driftslån mv., og der er udarbejdet en finansieringsplan for de samlede arbejders gennemførelse. Finansieringen er udarbejdet i henhold til Landsbyggefondens sædvanlige boligberegningsmodel for lejefastsættelse. Finansieringsplanen er et udtryk for, hvorledes midler fra hhv. Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB sikrer, at den resulterende husleje er rimelig og realistisk. I Landsbyggefondens skitse er der anslået udgifter til de støttede arbejder. Såfremt udgifterne hertil bliver større, vil Landsbyggefonden øge driftslånets størrelse, så det bliver udgiftsneutralt i forhold til huslejefastsættelsen. Med henvisning til finansieringsskitsen, er huslejeforhøjelsen indregnet med 111 kr./m² p.a. svarende til en stigning på 15 %, og på denne baggrund indstilles det, at AAB yder følgende støtte: Afd.40 fritages for fremtidige indbetalinger til AAB s dispositionsfond ved udløb af oprindelige lån. Fritagelsen vil andrage ca kr. p.a. Afd.40 ydes tilskud fra AAB s trækningsretsmidler med et kontantbeløb på 20 mio. kr. AAB bidrager med ca. 5,25 mio. kr. fra dispositionsfonden, svarende til boligforeningens andel på 25 % af den foreløbigt godkendte huslejenedsættelse på 95 kr./m ² p.a. Huslejenedsættelsen har fuld virkning de første 4 år, hvorefter den aftrappes med 9 kr./m² om året. AAB s dispositionsfond yder rentefrit lån på ca. 1,7 mio. kr. p.a. i 5 år (i alt ca. 8,5 mio. kr.) til delvis dækning af prioritetsydelser på helhedsplanens samlede lånefinansiering. Afdelingen overtager selv udgiften, når eksisterende forbedringslån med prioritetsudgift på ca. 1,7 mio. kr. udløber. Afde-

12 lingen tilbagebetaler lånet til dispositionsfonden over 5 år, når helhedsplanens realkreditlån udløber. Side 12 I forslaget til helhedsplanen med de tilhørende huslejeforhøjelser, som forelægges på afdelingsmødet den 27. ds., er der taget forbehold for boligforeningens godkendelse af ovenstående finansiering. For at den samlede finansiering af helhedsplanen kan gennemføres, øges afdelingens henlæggelser i 2013 og årene frem, idet der ikke i det ny og fremtidige driftsbudgetter modregnes for udløb af et eksisterende moderniseringslån. Der udløber både et moderniseringslån i 2013 og et i Indstilling BPU videresender indstillingen til OB med anbefaling om godkendelse. Bilag Finansieringsskitse fra Landsbyggefonden Beslutning Organisationsbestyrelsen var enige om, at fritagelse for fremtidige indbetalinger til AAB s dispositionsfond fremover skal være tidsbegrænset, svarende til perioden, hvor tilskuds lån skal betales. Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen vedrørende tilskud til gennemførelse af helhedsplan i afdeling 40.

13 Side Afdeling 50 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan Helhedsplanen i afd. 50 er en af i alt 4 helhedsplaner, som Landsbyggefonden og Københavns Kommune har anmodet AAB om at fremrykke, således at der kan gives skema A godkendelse i indeværende år. Skema A skal derfor indberettes til Kommunen senest den 1. oktober Helhedsplanen for afd.50 vil derfor blive forelagt til godkendelse på afdelingsmøde den 25. september Hovedelementerne i helhedsplanen omfatter nye facader på alle boligblokke. Der etableres store opholdsaltaner og vinduer i gavle. Alle boliger forsynes med mekanisk ventilation, og der opsættes adgangskontrol i alle opgange. 26 små boliger omdannes ved sammenlægning til 13 attraktive lejligheder, der og etableres beboerhus med selskabslokaler. Friarealerne og p-plads arealerne forbedres og forskønnes. Alle brugsvandsrør og faldstammer udskiftes og der etableres nye køkkener i alle boliger. Der henvises i øvrigt til vedlagte anlægsbudget, idet det bemærkes, at udgiften til udskiftning af vandrør og faldstammer, som rådgiver nu anbefaler, ikke er indregnet. Udgiften hertil andrager 20 mio. kr. Organisationsbestyrelsen har på baggrund tidligere indstilling fra BPU allerede godkendt en bevilling på 20 mio. kr. fra trækningsretten. I indstilling var det angivet, at en bevilling på 20 mio. kr. fra trækningsretten ikke er tilstrækkelig til at få en bæredygtig huslejefastsættelse. Boligforeningens administration har derfor aftalt møde med landsbyggefonden med henblik på at få drøftet, hvilke yderligere støtteordninger, det er muligt og nødvendigt at få etableret i denne sag. Landsbyggefonden har nu foreløbigt godkendt at yde støtte til genopretning, miljøarbejder og lejlighedssammenlægninger via støttet långivning, huslejenedsættelse, driftsstøttelån, kapitaltilførsel mv., og der er udarbejdet en finansieringsplan for de samlede arbejders gennemførelse. Finansieringen er udarbejdet i henhold til Landsbyggefondens sædvanlige boligberegningsmodel for lejefastsættelse. Finansieringsplanen er et udtryk for, hvorledes midler fra hhv. Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB sikrer, at den resulterende husleje er rimelig og realistisk. Med henvisning til vedlagte anlægsbudget og finansieringsskitse, som indebærer en huslejeforhøjelse på ca. 13 % + forhøjelse for nye køkkener, indstilles det, at AAB yder følgende støtte ud over den bevilgede trækningsret: AAB bidrager med kr. fra dispositionsfonden til kapitaltilførsel. 1/5- ordningen.

14 AAB bidrager med ca. 2,2 mio. kr. fra dispositionsfonden, svarende til boligforeningens andel på 25 % af den foreløbigt godkendte huslejenedsættelse på 55 kr./m ² p.a. Huslejenedsættelsen har fuld virkning de første 4 år, hvorefter den aftrappes med 9 kr./m² om året. Side 14 AAB s dispositionsfond yder rentefrit lån på kr. p.a. i 4 år (i alt ca. 2,4 mio. kr.) til delvis dækning af prioritetsydelser på helhedsplanens samlede lånefinansiering. Afdelingen overtager selv udgiften, når eksisterende forbedringslån med prioritetsudgift på kr. udløber. Afdelingen tilbagebetaler lånet til dispositionsfonden over 4 år, når helhedsplanens realkreditlån udløber. I forslaget til helhedsplanen med de tilhørende huslejeforhøjelser, som forelægges på afdelingsmødet den 25. ds., er der taget forbehold for boligforeningens godkendelse af ovenstående finansiering. For at den samlede finansiering af helhedsplanen inklusiv rørudskiftning på 20 mio. kr. kan gennemføres, forudsættes det, at afd.50 hæver sine henlæggelser med kr. årligt med virkning fra Den øgede henlæggelse svarer til godt 3,5 % huslejestigning. Denne stigning er indregnet i afdelingens driftsbudget for 2013, som ligeledes forelægges til godkendelse på afdelingsmødet den 25. september Afdelingens driftsbudget for 2013 indebærer en stigning på i alt 8 %. Indstilling BPU videresender indstillingen til OB med anbefaling om godkendelse. Bilag Anlægsbudget rev Finansieringsskitse fra Landsbyggefonden Beslutning Bent Haupt Jensen forlod mødet under behandlingen af dette punkt. Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen vedrørende tilskud til gennemførelse af helhedsplan i afdeling 50.

15 10. Afdeling 60 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan Side 15 Helhedsplanen i afd. 60 er en af i alt 4 helhedsplaner, som Landsbyggefonden og Københavns Kommune har anmodet AAB om at fremrykke således, at der kan gives skema A godkendelse i indeværende år. Skema A skal derfor indberettes til Kommunen senest den 1. oktober Helhedsplanen for afd.60 vil derfor blive forelagt til godkendelse på afdelingsmøde den 24. september Hovedelementerne i helhedsplanen vedrører genopretning af badeværelser med byggeskader, udebedring af byggeskader i P-kælder, sammenlægning af små boliger i stueetagen til handicapegnede boliger, forbedringer af gårdmiljø samt afledte vedligeholdelsesarbejder. Der henvises i øvrigt til vedlagte anlægsbudget. Landsbyggefonden har foreløbigt godkendt at yde støtte til genopretning, miljøarbejder og lejlighedssammenlægninger via støttet långivning mv., og der er udarbejdet en finansieringsplan for de samlede arbejders gennemførelse. Finansieringen er udarbejdet i henhold til Landsbyggefondens sædvanlige boligberegningsmodel for lejefastsættelse. Finansieringsplanen er et udtryk for, hvorledes midler fra hhv. Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB sikrer, at den resulterende husleje er rimelig og realistisk. Med henvisning til vedlagte anlægsbudget og finansieringsskitse, som indebærer en huslejeforhøjelse på ca. 15 %, indstilles det, at AAB yder følgende støtte: Afd.60 fritages for fremtidige indbetalinger til AAB s dispositionsfond ved udløb af oprindelige lån. Fritagelsen vil andrage ca kr. p.a. Afd.60 ydes tilskud fra AAB s trækningsretsmidler med et kontantbeløb på 12 mio. kr. Der bevilges kr. fra dispositionsfonden til kapitaltilførsel I forslaget til helhedsplanen med de tilhørende huslejeforhøjelser, som forelægges på afdelingsmødet den 24. ds., er der taget forbehold for boligforeningens godkendelse af ovenstående finansiering. Indstilling BPU videresender indstillingen til OB med anbefaling om godkendelse. Bilag Anlægsbudget rev Finansieringsskitse fra Landsbyggefonden

16 Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen vedrørende tilskud til gennemførelse af helhedsplan i afdeling 60. Side 16

17 11. Afdeling 61 Tilskud til gennemførelse af helhedsplan Side 17 Helhedsplanen i afd. 61 er en af i alt 4 helhedsplaner, som Landsbyggefonden og Københavns Kommune har anmodet AAB om at fremrykke således, at der kan gives skema A godkendelse i indeværende år. Skema A skal derfor indberettes til Kommunen senest den 1. oktober Helhedsplanen for afd. 61 vil derfor blive forelagt til godkendelse på afdelingsmøde den 27. september Hovedelementerne i helhedsplanen vedrører genopretning af badeværelser med byggeskader, udebedring af byggeskader i P-kælder, forbedringer af gårdmiljø samt afledte vedligeholdelsesarbejder. Der henvises i øvrigt til vedlagte anlægsbudget. Landsbyggefonden har foreløbigt godkendt at yde støtte til genopretning, miljøarbejder og lejlighedssammenlægninger via støttet långivning mv., og der er udarbejdet en finansieringsplan for de samlede arbejders gennemførelse. Finansieringen er udarbejdet i henhold til Landsbyggefondens sædvanlige boligberegningsmodel for lejefastsættelse. Finansieringsplanen er et udtryk for, hvorledes midler fra hhv. Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB sikrer, at den resulterende husleje er rimelig og realistisk. Med henvisning til vedlagte anlægsbudget og finansieringsskitse, som indebærer en huslejeforhøjelse på ca. 18 %, indstilles det, at AAB yder følgende støtte: Afd.61 fritages for fremtidige indbetalinger til AAB s dispositionsfond ved udløb af oprindelige lån. Fritagelsen vil andrage ca kr. p.a. Afd.61 ydes tilskud fra AAB s trækningsretsmidler med et kontantbeløb på 8 mio. kr. Der bevilges kr. fra dispositionsfonden til kapitaltilførsel. I forslaget til helhedsplanen med de tilhørende huslejeforhøjelser, som forelægges på afdelingsmødet den 27. ds., er der taget forbehold for boligforeningens godkendelse af ovenstående finansiering. Indstilling BPU videresender indstillingen til OB med anbefaling om godkendelse.

18 Bilag Side 18 Anlægsbudget rev Finansieringsskitse fra Landsbyggefonden Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen vedrørende tilskud til gennemførelse af helhedsplan i afdeling 61.

19 12. Afdeling 111 Tilskud til gennemførelse af gavlrenoveringsprojekt Side 19 Administrationen har modtaget ansøgning fra afd.111 om tilskud til gennemførelse af gavlrenoveringsprojekt. Der henvises til vedlagte ansøgningsmateriale med diverse bilag. Som det fremgår af vedlagte materiale, har afd. 111 betragtelige udgifter til løbende svampeskaderenovering og bo-miljøsikring. Derfor er det også en helt nødvendig renoveringsforanstaltning afdelingsbestyrelsen har besluttet at få gennemført. Afdelingen har i SAB-regi modtaget 1,7 mio. kr. i trækningsret, som afdelingen har besluttet at anvende til gavlrenoveringsbudgettet. Med det bevilgede trækningsretstilskud vil huslejeforhøjelsen ligge omkring 20 % uanset om afdelingen vælger at gennemfør projektforslag 4 eller projektforslag 5. På denne baggrund anbefales det, at AAB yder støtte til afdelingens gennemførelse af gavlrenovering på følgende måde og vilkår: Afd.111 ydes tilskud fra AAB s trækningsretsmidler med et kontantbeløb på 1,5 mio. kr. Der bevilges 2 mio. kr. fra dispositionsfonden som rentefrit lån til dækning af prioritetsudgifter på projektets realkreditfinansiering svarende til 4 års ydelser á kr. Lånet tilbagebetales til dispositionsfonden, når realkreditfinansiering til gavlrenoveringsprojektet udløber. Tilbagebetalingen sker over 4 år. Afd.111 anvender fremtidigt udløb af forbedringslån med årlig ydelse på kr. til finansiering af gavlrenoveringsbudgettet. Lånet udløber ved udgangen af Afdelingen vælger selv, om det er projektforslag 4 eller projektforslag 5, der skal gennemføres. Indstilling BPU videresender indstillingen til OB med anbefaling om godkendelse.

20 Bilag Side 20 Ansøgning med bilag fra afdelingsbestyrelsen afd.111 Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen om tilskud til gennemførelse af gavlrenoveringsprojekt i afdeling 111.

21 13. Afdeling 105 Oprettelse af ny boligafdeling på Grønttorvet Side 21 AAB har indsendt ansøgning om kvote i 2012 til opførelse af en ny almen boligafdeling i Københavns Kommune. Byggeriet omhandler opførelse af 44 almene familieboliger i størrelser fra m² beliggende på den gamle Grønttorvs-grund ved Gl. Køge Landevej. Boligafdelingen vil blive et ejerlejlighedsparti, hvor der vil være butikker og erhverv i stueetagen. Byggeriet vil blive i 3 6 etager. Byggeriet opføres i samarbejde med ArkitektGruppen, som AAB gennem flere år har lavet fælles byggeprojekter med. I ansøgningen til Københavns Kommune er der lagt op til, at byggeriets endelig udformning sker i samarbejde med kommunen. Det overordnede mål er at tilføre byggeriet flest mulige kvaliteter og energirigtige løsninger indenfor gældende rammebeløb. Og ambitionen er, at byggeriet så vidt muligt bliver gennemført i henhold til bygningsreglement AAB s ansøgning om opførelse af afd.105 er indsendt med forbehold for boligforeningens politiske godkendelse. Det forventes at Københavns Kommune giver tilsagn til vindende almene boligprojekter oktober/november På grund af tidspres har sagen ikke været behandlet i BPU-udvalget. Indstilling Det indstilles til OB, at godkende opførelse af AAB afd.105 i henhold til ovenstående samt at indstille til kommende repræsentantskabsmøde, at AAB afd. 105 oprettes. Bilag Skitseprojekt fremlægges på OB mødet Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen.

22 14. Afdeling 67 Godkendelse af budget 2013 Side 22 Afdeling 67 har de seneste to år (i 2010 og 2011) genereret forholdsvis store overskud, henholdsvis kr. og kr. Administrationen har i budget 2013 foreslået en boligafgiftsnedsættelse på 3%, for derved over de kommende år at få balance i indtægter og udgifter. Administrationen har kunnet konstatere, at udgiftsniveauet ikke har været så højt som det budgetmæssigt har været vurderet tidligere. Nedsættelsen på de 3% svarer til en indtægtsførelse af overskuddene over 3 år. Beboerne nedstemte budgetforslaget på boligafgiftsnedsættelsen, idet de ønskede at vi anvendte hele overskuddet fra 2011 til nedsættelse af boligafgiften på én gang, dvs. nedsættelse på 8%. Administrationen har vurderet, at dette ville give en stor nedgang i boligafgiften i 2013 og en større stigning igen i det kommende år, når der ikke er det samme store overskud til at dække nogle af udgifterne. Indstilling Det indstilles til Organisationsbestyrelsen, at budgetforslaget med en boligafgiftsnedsættelse på 3% godkendes, således at administrationen kan ansøge Københavns Kommune om godkendelse efterfølgende. Bilag Budgetforslag 2013, boligafgiftsnedsættelse på 3% Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte indstillingen om en boligafgiftsnedsættelse på 3%.

23 15. Afdeling 81 Godkendelse af budget 2013 Side 23 Afdeling 81 har nedstemt deres driftsbudget for Driftsbudgettet udviser en boligafgiftsstigning på 14%. Denne stigning er primært foreslået som følge af et stort behov for styrkelse af kontiene almindelig vedligeholdelse (konto 115) og hensættelse til planlagt vedligeholdelse (konto 120). Samtidig vurderes der også at være behov for yderligere hensættelse til tab ved lejeledighed og fraflytning (konto 123). Disse styrkelser af afdelingens økonomi samt afvikling af tidligere års underskud vurderes til samlet at kræve en 14% stigning. Samtidig har administrationen vurderet, at afdelingens egne midler er minimale, og har derfor opfordret afdelingen til at optage et lån til dækning af nogle forbedringsarbejder, som afdelingen hhv. allerede har afholdt eller er påbegyndt. Dette lån kræver en boligafgiftsstigning på 1,9%. Der er således behov for en boligafgiftsstigning på i alt 15,9%. Afdeling 81 nedstemte budgetforslaget samt forslaget om optagelse af lån til dækning af udgifter, der ikke er indeholdt i DV-planen. Indstilling Det indstilles til Organisationsbestyrelsen, at budgetforslaget samt forslaget om låneoptagelse til dækning af vedligeholdelsesarbejder med en samlet boligafgiftsforhøjelse på 15,9% godkendes, således at administrationen kan ansøge Københavns Kommune om godkendelse efterfølgende. Bilag Budgetforslag 2013, boligafgiftsforhøjelse på 14% Forslag til lånefinansiering, boligafgiftsforhøjelse på 1,9% Beslutning Organisationsbestyrelsen bad administrationen tage møde med den nye bestyrelse vedrørende den lokale administration i afdelingen. Organisationsbestyrelsen godkendte budgetforslaget samt forslaget til låneoptagelse til dækning af vedligeholdelsesarbejder med en samlet boligafgiftsforhøjelse på 15,9%.

24 16. Direktionsberetning Side 24 Budgetforlig i Københavns Kommune Københavns Kommune har vedtaget budget for 2013, der indebærer opførsel af 725 nye almene boliger. Målet er at fastholde 20 % af boligerne i København som almene boliger også i fremtiden. Det betyder, at der skal opføres nye almene boliger frem til og med Byggeri af almene ungdomsboliger er en del af kommunens indsatser for at sikre flere boliger til unge. KK afsætter 140 mio. kr. til medfinansiering af 725 nye almene boliger, heraf 145 almene ungdomsboliger. Der afsættes i alt 50 mio. kr. til renovering af almene boliger. I en treårig forsøgsordning kan huslejen nedsættes i udvalgte familieboliger, der lejes ud til unge uddannelsessøgende via de fleksible udlejningsaftaler. Der afsættes i alt 10,2 mio. kr. til at reducere huslejen i udvalgte byområder. KK afsætter 9,6 mio. kr. til forebyggelse af udsættelser ved at ansætte boligrådgivere til at støtte de berørte københavnere allerede før, udsættelse kommer på tale. Opsummering, brugerundersøgelsens svar fra afdelingsbestyrelsen: I forbindelse med arbejdet om ny hjemmeside har vi gennemført en brugerundersøgelse af afdelingsbestyrelsernes brug af hjemmesiden og intranettet: Besvarelser: 34 Alder: En stor del af besvarelserne (38,2 %) kommer fra brugere mellem 60 og 70 år. Resten af besvarelserne (53 %) fordeler sig jævnt på brugere fra 30 år og op. Ingen besvarelser fra brugere under 30. Anciennitet i bestyrelsen: 65 % af de brugere, der har besvaret, har siddet i bestyrelsen i over 5 år. Ca. 12 % er helt nye i bestyrelsesarbejdet. 11 % af besvarelserne kommer fra OB-medlemmer. Frekvens: 41,4 % af de besvarende bruger intranettet dagligt. 34,5 % bruger det ugentligt. M.a.o.: de der bruger intranettet, bruger det ofte. Bestyrelsesmedlemmernes brug af intranettet: Brugerne svarer, at de bruger intranettet mest til: - At få dataudtræk - At finde viden og redskaber til arbejdet i bestyrelsen - At få kontakt til administrationen - Orientere sig i AAB s organisation og politiske beslutninger

25 Mere specifikt bruger de intranettet mest til: - At få adgang til aab-mail - At finde blanketter - At få dataudtræk til afdelingen - At bestille forskellige services fra administrationen - At få råd og vejledning om love og regler, drift og vedligeholdelse og afdelingens ledelsesopgaver Side 25 Det fremgår af svarene, at intranettet kun i ringe grad bliver brugt til: - At udveksle erfaring og viden med andre afdelingsbestyrelser - At få information om administrationens ydelser - At finde information om boligsociale helhedsplaner Generelt lægger de brugere, der har deltaget i undersøgelsen vægt på, at intranettet bør indeholde: - En håndbog med viden og redskaber til bestyrelsesarbejdet - Et bibliotek med blanketter og andre vigtige dokumenter til bestyrelsesarbejdet - Adgang til dataudtræk om afdelingen - Oversigt over ansatte og politikere i AAB Derimod er der overvejende enighed i svarene om, at følgende funktioner er mindre vigtige eller overflødige: - Billeder fra afdelingerne - Chat-funktion - Videoer om bestyrelsesarbejdets forskellige emner Der er delte meninger om, hvorvidt det er vigtigt, at intranettet indeholder: - En fælles opslagstavle for AAB s afdelinger - En fælles kalender for AAB s afdelinger - Mulighed for at downloade apps Nye i bestyrelsen (medlem i mindre end 1 år) synes det er vigtigt, at intranettet skal indeholde: - En håndbog med viden og redskaber til bestyrelsesarbejdet - FAQ - Et bibliotek med blanketter og andre vigtige dokumenter til bestyrelsesarbejdet - En oversigt over politikere og ansatte i AAB

26 Forskelle mellem ældre og yngre brugere? Generelt er det de samme ting, der scorer højst på listen over funktioner på intranettet: - At finde viden og redskaber til bestyrelsesarbejdet - At få dataudtræk om afdelingen Side 26 Til forskel fra de yngre brugere, lægger de ældre brugere dog vægt på: - at orientere sig i AAB s organisation og politiske beslutninger (NB: samme forskel blandt brugerne at Funktioner, der ikke er tydelige nok på intranettet: Svarprocenten er lav hvad angår funktioner, som brugerne ikke har kunnet finde på intranettet. Den eneste funktion, som der er enighed om, at man ikke har lært at kende er tema-oversigten. Navigation: Størstedelen (85,7 %) af de svarende brugere kan godt finde rundt på intranettet og har en positiv oplevelse af navigationen. Dog er der en stor del (39,3 %), der synes at intranettet kan være forvirrende i starten. Brugernes input til navigationen: - Søgefunktionen bør forbedres ( Det sker ofte, at den ikke finder det, vi søger ) - Det kan være svært at gennemskue, hvilken overordnet sektion, man skal vælge sig ind på. - Biblioteket behøver mere grundige forklaringer af temaer og dokumentkategorier. - Biblioteket bør give mulighed for søgning på emneord. - Stof om love og regler bør være mere tydeligt og bedre tematiseret. - Der efterlyses et bedre overblik over bestyrelsesmedlemmernes navne og titler samt hvem der er på valg til næste afdelingsmøde. Brugerens modtagelse på intranettet: Generelt en positiv oplevelse, dog med tendens til at synes, at siden er lidt upersonlig. Sprog på intranettet: Generel tilfredshed. Især tekster, der vedrører vedligeholdelsesreglementet får ros. Men.. - hvor kancelli-sprog optræder, bør det erstattes med en lettere, enklere tone. Andre forslag til forbedring af intranettet fra bestyrelsesmedlemmerne:

27 - mulighed for at bestille tryksager online - mulighed for kontakt til andre i bevægelsen (tolkes som kontakt på tværs af de almene boligforeninger). - videofilm, der vejleder bestyrelsen f.eks. om konflikthåndtering - mere viralt indhold, hvor der bliver sat ansigt på AAB s beboere, som videregiver hvem vi er og hvorfor vores beboerdemokrati er vigtigt. - mere information om konflikthåndtering og kommunikation, bl.a. interkulturel kommunikation. Det efterlyses, at vi klæder bestyrelsesmedlemmerne bedre på til mødet med mange forskellige slags mennesker og værdier. Hjælp til dialog på tværs af kultur/værdier. - flere eller tydeligere links til lovstof - der mangler formularer til ekstraordinære afdelingsmøder. - et ordentligt regnskabssystem - Det er ikke let nok at trække kontokort ud. Hvis jeg f.eks. gerne vil se alle kontokort for konto Gamle nyheder på forsiden bør undgåes. - Mulighed for selv at rette personlige oplysninger for afdelingen efterlyses. Side 27 Forslag til forbedring af hjemmesiden fra bestyrelsesmedlemmerne: - NemID som login på Boligbasen efterlyses - Grafisk er hjemmesiden for sløv og bør være mere udfordrende. - Det decentrale forvaltningskoncept og beboerdemokratiet bør være mere tydeligt på - Aktivitet på Facebook - Hyppigere udskiftning af fotos. Boligselskabet Skovlunde Park, Ballerup, har rettet henvendelse vedrørende ønske om fusion med et andet boligselskab. Henvendelsen er sendt til AAB, Baldersbo, Rødovre og Glostrup boligselskaber. Glostrup boligselskab har sagt nej tak. Socialministeriet har bevilget AAB kr. til projekt it for ældre, der i samarbejde med Boliglaboratoriet gennemføres i afdeling 45 og 78. Direktøren orienterede om den ny ghettoliste, der medfører, at AAB afdeling 80 er strøget af listen, mens AAB afdeling 50 forbliver på den og AAB afdeling 49 er nytilkommet.

28 16a. Personaleforhold Side 28 Tiltrædelser Sophie Stender er pr. 4. september 2012 ansat som studentermedhjælp i Kundeservice. Heidi Hansen er pr. 6. september 2012 ansat som studentermedhjælp i Kundeservice. Maj Rimestad er pr. 24. september 2012 ansat som servicemedarbejder i Intern Service. Maj er midlertidigt ansat til 31. december Simon Michael Dohn er pr. 1. oktober 2012 blevet fastansat i Kundeservice som boligservicemedarbejder. Simon har været midlertidig ansat siden 30. april Gert Panton er pr. 1. oktober 2012 ansat som projektleder i byggegruppen. Lene Wulff er pr. 22. oktober 2012 ansat som vikar for Martin Vandel i HR. Lene er midlertidigt ansat til 31. maj Fratrædelse Gitte Westfahl Lennild, fratræder pr. 31. januar 2012 sin stilling i Kundeservice.

29 17. Orientering fra udvalgene Side 29 a) Uddannelsesudvalget Det blev oplyst, at der pt. er tilmeldt 104 til efterårskonferencen. b) Økonomi- og Forvaltningsudvalget Næste møde holdes til efteråret 2012 c) Boligudvalget Der har været holdt møde den 19. september 2012 d) BPU-udvalget Der har været holdt møde den 20. september 2012 e) Afdelingsudvalget Referat fra møde den 19. september 2012 vedlægges Afdelingsudvalget har drøftet procedure for valg til afdelingernes bestyrelsesposter. Dette spørgsmål vil senere blive forelagt OB. Næste møde holdes den 21. november 2012 f) Sikkerhedsudvalget Der var møde den 18. juni 2012 g) Det decentrale forvaltningsudvalg

30 18. Eventuelt Side 30 Der kan ikke træffes beslutninger under dette punkt

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Referat af OB-møde Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist David Jennow Helle Jønsson Christian

Læs mere

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede:

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede: Referat Mødedato: 22. juni 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael Bendixen Ole Sales,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 5. september 2012 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. november 2011 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Michael Bendixen Michael Bagge Kuehn

Læs mere

Referat af ekstraordinært OB-møde

Referat af ekstraordinært OB-møde Referat af ekstraordinært OB-møde Mødedato: 20. juni 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle Madsen Käthe Pedersen Christian Høgsbro,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 11. april 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 11. april 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 11. april 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Christian

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde

Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde Mødedato: 6. april 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 7. november 2012 kl

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 7. november 2012 kl Referat fra OB-møde Mødedato: 7. november 2012 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger Boligselskabet Domea Solrød Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes tirsdag den 9. december 2014 kl. 17.00 i afdeling 3`s fælleslokale beliggende Christians Torv 84. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse PWC DEN 21. JANUAR 2014 Særlige støtteordninger og regnskabsførelse Muligheder for støtte Boligsociale aktiviteter/huslejestøtte (boligsocial indsats) Renoveringsstøtte Kapitaltilførsel, herunder fællespuljetilskud

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) Nakskov Almene Boligselskab, afd. Rosenparken Foto : LBF SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17. Referat af OB-møde Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Gunvor Abrahamsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Christina Søby Jensen Charles Thomassen

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 7. december 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 7. december 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 7. december 2011 kl. 16.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Michael Bendixen

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Mødedato: Mandag den 16. februar 2015 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²). Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 89, Assentoft 6 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken Kuben Management A/S Carl Jacobsens Vej 31, 3. 2500 Valby Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Synne Felter Tel 8833 2500 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk JF Email:

Læs mere

BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI. Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse

BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI. Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse Side 1 af 5 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Åbenhed Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse Budget Råd og nævn Valg Om dagsordener og referater

Læs mere

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 2. Sionsgade. Budget for 2020

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 2. Sionsgade. Budget for 2020 Afdeling 2 Sionsgade Budget for 2020 Boligafgiftsnedsættelse -3,30% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2020 6 Sådan

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Godkendelse af referat... 3 Jægerspris Boligselskab... 3 Orientering fra administrationen... 4 Nybyggeri... 7 Boligselskabets afdelinger...

Godkendelse af referat... 3 Jægerspris Boligselskab... 3 Orientering fra administrationen... 4 Nybyggeri... 7 Boligselskabets afdelinger... Jægerspris Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 27. september 2011 kl.17.00 i fælleshuset, Mølleparken 18, 3630 Jægerspris Dagsorden: 1 Godkendelse af referat... 3 2 Jægerspris

Læs mere

Referat Den 3. november Hvidovre, den 4. november HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Mødetid kl. 16.

Referat Den 3. november Hvidovre, den 4. november HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Mødetid kl. 16. Hvidovre, den 4. november 2014 Referat Den 3. november 2014 HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Afdeling: Strandmarksvej 27 A Mødetid kl. 16.30 Deltagere: Georg Jensen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 30. april 2014 kl. 16.00 i Elmelyparken 1D, Solrød.

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 30. april 2014 kl. 16.00 i Elmelyparken 1D, Solrød. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 30. april 2014 kl. 16.00 i Elmelyparken 1D, Solrød. 7. maj 2014 Deltagere: Lau Ostenfeldt, Kirsten Sørensen, Ulrik Steffensen, Anni Rasmussen, Frank Polauke, Olaf

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) I medfør af lov om almene boliger

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 14. december 2015, kl i Kvartershuset, Roskildevej 63, 1.

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 14. december 2015, kl i Kvartershuset, Roskildevej 63, 1. Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 14. december 2015, kl. 17.00 i Kvartershuset, Roskildevej 63, 1. Inviterede Laurits Roikum, Bjørn Kalmark Andersen, Hanne Wolf Stephensen, Poul Larsen,

Læs mere

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 1. Nyborggade. Budget for 2015

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 1. Nyborggade. Budget for 2015 Afdeling 1 Nyborggade Budget for 2015 Boligafgiftsforhøjelse 2,87% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2015 6 Sådan

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig vurdering

Læs mere

Bjørn Petersen, Karen Levin Nielsen, Marie-Luise Sand, Uni Søgaard, Jette Bergenholz Bautrup, Henning Andersen, Per Elshave og Mia Hedlund.

Bjørn Petersen, Karen Levin Nielsen, Marie-Luise Sand, Uni Søgaard, Jette Bergenholz Bautrup, Henning Andersen, Per Elshave og Mia Hedlund. Dagsorden Organisationsbestyrelsesmøde Fredag den 24. februar 2012 kl. 16.00 lørdag den 25. februar 2012 kl. 13.00 Prindsen i Roskilde, Algade 13, 4000 Roskilde Bestyrelsen Bjørn Petersen, Karen Levin

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. april 2014 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Palle S. Madsen Helle Jønsson David Jennow Christian Høgsbro, Adm. Direktør

Læs mere

Referat OB-møde den 4. maj 2011

Referat OB-møde den 4. maj 2011 Referat OB-møde den 4. maj 2011 Mødedato: 4. maj 2011 kl. 16.30 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Deltagere: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018 Vejlby Hus Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering den 23. oktober 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. afdelingsbestyrelsen 2. Projektets historik og aktuelt v. Birgitte

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at Punkt 8. Godkendelse af ansøgning om helhedsplan og renovering af 138 almene familieboliger skema A. Boligforeningen Fjordblink, afdeling 10, Peter Freuchens Vej 1-39 2015-053889 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligselskabet Hjem Afdeling 2 Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligafgiftsforhøjelse 5,15% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 462,87 kr./m² 23,85 kr./m² 486,72 kr./m² Side

Læs mere

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK s mødesal

Læs mere

Hillerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 27. september 2012 kl i mødelokalet beliggende Axel Jarls Vej 12, Hillerød

Hillerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 27. september 2012 kl i mødelokalet beliggende Axel Jarls Vej 12, Hillerød Hillerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 27. september 2012 kl. 12.00 i mødelokalet beliggende Axel Jarls Vej 12, Hillerød Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: John Adelsteen Andersen, formand Peter Hansen, næstformand Bente Nees Anne Grethe Christensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: John Adelsteen Andersen, formand Peter Hansen, næstformand Bente Nees Anne Grethe Christensen Danske Funktionærers Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde nr. 84 Mandag den 1. februar 2016 kl. 17.00 Hos Domea.dk, Oldenburg Alle 3, 2630 Høje Tåstrup Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12 Afdeling 1 Højebo Budget for 2011/12 Boligafgiftsforhøjelse 5,21% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 654,13 kr./m² 34,10 kr./m² 688,23 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde afholdt tirsdag, den 10. marts 2015, kl. 17.30 i mødelokalet Lindeholmen 2.

Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde afholdt tirsdag, den 10. marts 2015, kl. 17.30 i mødelokalet Lindeholmen 2. Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde afholdt tirsdag, den 10. marts 2015, kl. 17.30 i mødelokalet Lindeholmen 2. Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A

Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A Kommunalbestyrelsen 12-12-2013 1 Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A Sagsnr.: 13/5828 - Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Område: Fællessekretariatet

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 30. oktober 2012 Referat af: Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato og -tid: onsdag

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015 Årsberetning 1. oktober 2014 30. september ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2014/ Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling Side

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 9. Televang. Budget for 2017

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 9. Televang. Budget for 2017 Afdeling 9 Televang Budget for 2017 Boligafgiftsforhøjelse 1,35% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2017 6 Sådan bruges

Læs mere

Kollegier. Afdeling 2. Kvinderegensen. Budget for 2017

Kollegier. Afdeling 2. Kvinderegensen. Budget for 2017 Afdeling 2 Kvinderegensen Budget for 2017 Boligafgiftsforhøjelse 1,77% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2017 6 Sådan

Læs mere

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af referat...

Læs mere

Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj Beder - omdannes til almen ældreboligafdeling under ALBOA - Almen Boligorganisation Aarhus

Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj Beder - omdannes til almen ældreboligafdeling under ALBOA - Almen Boligorganisation Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. maj 2016 Åben dagsorden Omdannelse af Bofællesskabet Stenhøj Beder til almen Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen, udpeget af Domea May Houmann Vinie Larsen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Karin Thomsen, udpeget af Domea May Houmann Vinie Larsen Ballerup Boligselskab Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 18. august 2011, kl. 18.00 i bestyrelseslokalet i Bispevangen 12, st.th. Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011 Afdeling 19 Springbo BUDGET FOR 2011 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 998,85 kr./m² 0,00 kr./m² 998,85 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for

Læs mere

Boligselskabet BSB Glamsbjerg

Boligselskabet BSB Glamsbjerg Boligselskabet BSB Glamsbjerg af organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.00 på Glamsbjerg Hotel, Søndergade 3, 5620 Glamsbjerg. Dagsorden: 1 Boligselskabet BSB Glamsbjerg... 2 1.1

Læs mere

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B Punkt 12. Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej 1-39 - skema B 2017-020847 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender renoveringsprojektet

Læs mere

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 2. Sionsgade. Budget for 2017

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 2. Sionsgade. Budget for 2017 Afdeling 2 Sionsgade Budget for 2017 Boligafgiftsforhøjelse 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2017 6 Sådan bruges

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 30. januar 2013

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 30. januar 2013 Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 30. januar 2013 Deltagere: Søren Christiansen, Boligselskabet Baldersbo Michael Hesselberg,

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Svend Aage Jacobsen, formand Mathias Knudsen, næstformand Linda Lassen, medlem

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Svend Aage Jacobsen, formand Mathias Knudsen, næstformand Linda Lassen, medlem Solgårdens Ældreboliger S/I Referat fra organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 28. maj 2015 kl. 15.00 samtidig med dette møde er der møde vedr. Ejerforeningen, på Solgården, Lundbyesvej 36, Bedsted,

Læs mere

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Workshop - Hvorfor har vi en landsbyggefond (LBF)? - Hvem bestemmer over LBF? - Kassen er tom hvordan kan der så uddeles penge? - Hvad

Læs mere

AAB - Bestyrelsesmøde

AAB - Bestyrelsesmøde AAB - Bestyrelsesmøde Mødetid: Mandag den 15. juni 2015 kl. 16.00 Af hensyn til mødedeltagernes planlægning tilstræbes det, at bestyrelsesmødet max. varer 2½ time, hvorefter der serveres lidt mad. Mødested:

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris Jægerspris Boligselskab 133 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris 1. Godkendelse af referat fra mødet den 22. september 2009 2. Godkendelse

Læs mere

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter.

Dan Christensen gennemgik status over igangværende projekter, projekter under forberedelse og mulige kommende projekter. 18.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen

Læs mere

Afdeling 5. Kildevænget. Budget for 2016/17

Afdeling 5. Kildevænget. Budget for 2016/17 Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Afdeling 5 Kildevænget Budget for 2016/17 Boligafgiftsforhøjelse 3,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

Rødovre Boligselskab, Brandholms Alle 11, Rødovre - bestyrelseslokalet. Vor ref.: BL Indkaldelse udsendt den: 13. maj 2015

Rødovre Boligselskab, Brandholms Alle 11, Rødovre - bestyrelseslokalet. Vor ref.: BL Indkaldelse udsendt den: 13. maj 2015 INDKALDELSE Brandholms Allé 11 2610 Rødovre Tlf. 36 70 31 31 Fax 36 70 76 79 www.rbbolig.dk rb@rbbolig.dk Til: Mødetype: Samtlige medlemmer af hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsesmøde Mødetid: Onsdag den.

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 1. februar 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 1. februar 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 1. februar 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Michael Bendixen Bjarne Lindqvist

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Torsdag den 10. oktober 2019 kl

Torsdag den 10. oktober 2019 kl 3. oktober 2019 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde nr. 19.08: Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 18.00 19.08.01 Godkendelse af dagsorden Dagsorden udsendt den 3. oktober 2019. At dagsordenen godkendes.

Læs mere

COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde. Århus

COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde. Århus COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde Århus Den 30. april 2019 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 2. maj 2013 kl

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 2. maj 2013 kl Referat fra OB-møde Mødedato: 2. maj 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Bjarne Lindqvist Jette Kragh Michael Bendixen Palle S. Madsen Christian

Læs mere

Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2016/17

Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2016/17 Afdeling 2 Ved Stadion Budget for 2016/17 Boligafgiftsforhøjelse 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2016/17 6

Læs mere

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang 30. oktober 2014 Referat af Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Afdeling s bestyrelseslokaler, Rugvænget 31 Onsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00 Deltagere

Læs mere

Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr , som er overført til arbejdskapitalen.

Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr , som er overført til arbejdskapitalen. Bestyrelsens årsberetning Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr. 16.574, som er overført til arbejdskapitalen. Arbejdskapital: Den disponible del af saldoen udgør pr. 3. juni 213

Læs mere

343 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Rødovre onsdag den 28. juni 2017 kl hos Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby

343 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Rødovre onsdag den 28. juni 2017 kl hos Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby LEJERBO REFERAT 343 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Rødovre onsdag den 28. juni 2017 kl. 10.00 hos Lejerbo, Gl. Køge Landevej 26, 2500 Valby Deltagere: Bestyrelsesmedlemmerne Jørgen Knudsen,

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaare G. Graversen, Formand Helga Arildskov, Næstformand Lynge Andersen Lone Haue Bentsen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaare G. Graversen, Formand Helga Arildskov, Næstformand Lynge Andersen Lone Haue Bentsen Boligselskabet Domea Nørre-Snede Referat fra organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 9. juni 2015 kl. 14.00 Mødet blev holdt i Fælleslokalet på Plejecenter Bavnehøj, Nørre-Snede. Mødet blev holdt sammen

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 9. januar 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 3.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 9. januar 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 3. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 9. januar 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 3. januar 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

REFERAT. Besluttet 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

REFERAT. Besluttet 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt REFERAT Afbud: Carsten Bach Mikkelsen Besluttet 1. Godkendelse af dagsorden 2. Strategiplan Strategiplanen 2017-20 indeholder de 8 udviklingsområder, som ALBOA prioriterer højst. De er organiseret enten

Læs mere

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og Punkt 11. Godkendelse af Skema A for 4 almene familieboliger samt renovering for Boligforeningen af 1944 afdeling 4 - Skansevej 46-76 og Toftevej 54-62 + 39, Nørresundby 2017-038978 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 17.09 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013

Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941. Styringsrapport. Regnskabstal for 2013 Boligorganisationen 14200 - Andelsboligforeningen af 1941 Regnskabstal for 2013 LBF-nr. 117 Navn: Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted Antal lejemål i alt:c54 Fordelt på typer: Almene boliger Almene

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde, herunder ny procedure for godkendelse

1. Godkendelse af referat fra sidste møde, herunder ny procedure for godkendelse Referat af OB-møde Mødedato: 7. marts 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle

Læs mere

Gladsaxe Almennytt. Andelsboligforening. Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2015/16

Gladsaxe Almennytt. Andelsboligforening. Afdeling 2. Ved Stadion. Budget for 2015/16 Afdeling 2 Ved Stadion Budget for 2015/16 Boligafgiftsforhøjelse 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2015/16 6

Læs mere