INFORMATIONS- MØDE KOMMUNAL KØRSEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INFORMATIONS- MØDE KOMMUNAL KØRSEL"

Transkript

1 INFORMATIONS- MØDE KOMMUNAL KØRSEL 8. november 2013

2 Informationsmøde om kommunal kørsel 2 VELKOMMEN TIL MIDTTRAFIK Midttrafik ejes af 19 kommuner og regionen. Midttrafik har et repræsentantskab med repræsentanter fra alle 19 kommuner, og en bestyrelse med 9 medlemmer 7 fra kommunerne og 2 fra regionen. Midttrafik har ansvaret for buskørsel og privatbaner, men også for handicapkørsel, regionens patientkørsel og nogle kommuners kommunale kørsel. I 2012 var der 76 mio. kunder i busserne, 0,2 mio. i handicapkørsel, 0,4 mio. i patientkørsel og 0,3 mio. i kommunal kørsel. Driften varetages af 50 busselskaber og 200 taxi/minibusselskaber.

3 Informationsmøde om kommunal kørsel 3 VELKOMMEN TIL MIDTTRAFIK (2) Midttrafik har ca. 140 medarbejdere, der arbejder med planlægning, information & markedsføring, udbud, økonomi, kvalitetsopfølgning, trafiksstyring og callcenter. Midttrafik har en effektiv administration og stram økonomistyring, hvor udgifterne byrdefordeles præcist på hver enkelt bestiller: Driftsudgifter og administration for hver enkelt kørselsordning betales af den enkelte bestiller i forhold til aktivitetsomfanget.

4 Informationsmøde om kommunal kørsel 4 KOMMUNALE KØRSELSTYPER I MIDTTRAFIK Handicapkørsel skal varetages af Midttrafik iflg. loven. Handicapkørsel er kørsel med bevægelseshæmmede der skal til fritidsaktiviteter og lign. Kommunen betaler for en del af kørslen, resten betales af kunden. Følgende opgaver kan varetages af Midttrafik for kommunerne: Lægekørsel. Kørsel til læge og speciallæge samt almen eller specialiseret genoptræning. Kørslen betales af kommunen. Skolekørsel. Kørsel med elever og andre brugere der skal i skole, specialskole, SFO, pasningstilbud, beskyttet værksted samt aflastningskørsel. Kørslen betales af kommunen. Aktivitetskørsel. Kørsel til aktivitetscentre (til aktiviteter og vedligeholdende træning). Kørslen betales af kommunen, men der vil ofte være delvis egenbetaling.

5 Informationsmøde om kommunal kørsel 5 KOMMUNALE KØRSELSTYPER I MIDTTRAFIK (2) Kørslen kan tilrettelægges på to måder: Variabel kørsel. Kørsel der varierer fra dag til dag, uden fast binding på en bestemt bil. Det er kørsel, der ikke er bundet op på en køreplan. Kørslen er individuelt baseret, og brugerne kan samkøre med borgere på andre og samme kørselsordninger, fx lægekørsel. Rutekørsel. Kørsel baseret på en køreplan, der kan lægges fast på en bestemt bil. Der kan forekomme ændringer for elever/brugere over tid, men selve bilen og basiskøreplanen kan fastlægges for en længere periode (typisk ½ - 1 år), fx institutionskørsel.

6 Informationsmøde om kommunal kørsel 6 KOORDINERET KØRSEL / FLEXTRAFIK Midttrafik får private vognmænd til at udføre kørslen som flextrafik, som er kørsel, der koordineres mellem forskellige kørselsformer: Handicapkørsel Patientkørsel for regionen Kommunale kørselsformer Flextur Teletaxi Midttrafik samarbejder med Nordjyllands Trafikselskab, Sydtrafik, Fynbus og Movia om flextrafik har fælles it-system, fælles callcenter i ydertimerne.

7 Informationsmøde om kommunal kørsel 7 KOORDINERET KØRSEL / FLEXTRAFIK (2) Koordineret kørsel er samkørsel og kædekørsel: Amalie afhentes A Birthe afhentes B 60 min. 30 min. Direkte: 80 min. Amalie og Birthe er fremme; Chris afhentes C 10 min. 60 min. Garage 20 min. D Chris er fremme

8 Informationsmøde om kommunal kørsel 8 MIDTTRAFIKS ROLLE Midttrafik har flere opgaver i forbindelse med kommunale kørselsopgaver: Rådgivning og kørselsopstart i kommuner. Udbud, kontraktindgåelse og kvalitetsopfølgning. Koordinering og optimering. Driftsovervågning. Afregning og dokumentation. Håndtering af kundehenvendelser.

9 Informationsmøde om kommunal kørsel 9 MIDTTRAFIKS ROLLE RÅDGIVNING OG KØRSELSOPSTART Midttrafik har samarbejde med de øvrige trafikselskaber og har erfaring fra nogle kommuner. På baggrund heraf kan Midttrafik rådgive om de bedste løsninger for kommunerne inden for de forskellige kørselsopgaver herunder om den bedste arbejdsdeling mellem kommunen og Midttrafik. Midttrafik har erfaring med og dedikerer ressourcer til at starte kørselsordninger op i de enkelte kommuner, når kommunen har besluttet sig for at løse opgaven sammen med Midttrafik.

10 Informationsmøde om kommunal kørsel 10 MIDTTRAFIKS ROLLE UDBUD, KONTRAKTER OG KVALITETSOPFØLGNING Midttrafik laver hvert år udbud af variabel kørsel alle vognmænd kan afgive tilbud: Alle konditionsmæssige tilbud medfører kontrakt, og kørslen tildeles løbende i forhold til behovet og den billigste vognmand ift. geografi og øvrig kørsel. Vognmænd kan lave øvrig kørsel, når de ikke kører for Midttrafik. Der indgås også kontrakter med garantivogne, der skal stå til rådighed og er garanteret kørsel. Midttrafik laver også udbud af faste kørselsopgaver, hvor vognmanden har en fast rute til fx en specialskole.

11 Informationsmøde om kommunal kørsel 11 MIDTTRAFIKS ROLLE UDBUD, KONTRAKTER OG KVALITETSOPFØLGNING (2) Midttrafik kan få bud fra vognmænd med forskellige tilladelsestyper - taxibevilling, OST-tilladelser, EP-tilladelser, limousinetilladelser så konkurrencen er størst. De bedste priser fås ved at have et stort kørselsomfang, hvor der stilles ensartede krav til vognene. Midttrafik udbyder sammen med Sydtrafik og Fynbus, så man kan bruge hinandens vogne, hvis fx en vogn fra Sydtrafik er kørt til et hospital i Midtjylland. Midttrafik har kontrakt med ca. 200 vognmænd med vogne.

12 Informationsmøde om kommunal kørsel 12 MIDTTRAFIKS ROLLE UDBUD, KONTRAKTER OG KVALITETSOPFØLGNING (3) Kontrol af vognparken: Alle garantivogne kontrolleres inden kontraktstart. Vogne kaldes ind til løbende kontrol. Uanmeldte vognkontroller, hvor det også tjekkes, at kunderne er korrekt fastspændt ved ankomst. Ekstra kontroller i forbindelse med kundehenvendelser.

13 Informationsmøde om kommunal kørsel 13 MIDTTRAFIKS ROLLE UDBUD, KONTRAKTER OG KVALITETSOPFØLGNING (4) Krav til leverandører: Vogne Røgfri Rene og præsentable Flextrafik skiltning Førstehjælpskasse Ildslukker Håndfri telefon uden medhør Max 8 år. (6 år fra 2015) Chauffører Beklædning Uddannelse

14 Informationsmøde om kommunal kørsel 14 MIDTTRAFIKS ROLLE KOORDINERING OG OPTIMERING Midttrafik kan opnå god udnyttelse af vognene ved at koordinere kørsel på tværs af kørselsopgaver og bestillere. Det betyder bl.a.: Kørslen udføres med vogne fra et stort geografisk område afhængig af pris og øvrig kørsel, så det kan ofte være en fremmed vogn, der udfører lokal kørsel, hvis den er billigst eller i forvejen var i området. Kørslen udføres med nogle fælles valgte serviceniveauer for at opnå effektiv drift og genkendelighed på tværs af ordninger for chaufførerne. Kunder i forskellige ordninger, kan komme til at køre sammen fx kan en kunde på vej til aktivitetscenteret komme til at køre med en patient på vej til sygehuset.

15 Informationsmøde om kommunal kørsel 15 MIDTTRAFIKS ROLLE KOORDINERING OG OPTIMERING (2) Fælles serviceniveau (variabel kørsel): Gadedør-til-gadedør. Kommunen visiterer til den hjælp, der er behov for. Samkørsel. Omvejskørsel (max 100%). Ventetid. Generel bestillingsfrist: 2 timer. Plan-tid: -15/+45 min, 0/-30 min (senest-fremme) - eksempel: ønsket tid kl Aftalt tid kl Plan-tid/bestillingsfrist ved returkørsel fra læge: +45 min. Aftalt afhentningstid: -5/+15 min. Der lægges tvungne pauser til chaufføren ind i kørslen, så vognmændene overholder pauseregler..

16 Informationsmøde om kommunal kørsel 16 MIDTTRAFIKS ROLLE - DRIFTSOVERVÅGNING Flextrafik har et driftsdøgn, så ture kan starte kl alle ugens dage. Midttrafik har bemanding på indtil kl , så evt. svigt (fx forsinket vogn) bliver løst hurtigst muligt: Kunderne kan ringe til Midttrafik i driftsdøgnet, hvis vognene udebliver. Vognmænd/chauffører kan ringe, hvis vognen er forsinket. Der kan tildeles ekstra køretid, hvis der er trafikproblemer de næste ture omplanlægges, vognmanden får ekstra betaling.

17 Informationsmøde om kommunal kørsel 17 MIDTTRAFIKS ROLLE DRIFTSOVERVÅGNING (2) Alle vogne overvåges live med GPS for at håndtere driftsproblemer, og efterfølgende behandle kundehenvendelser på basis af oplysninger om vognens GPS.

18 Informationsmøde om kommunal kørsel 18 MIDTTRAFIKS ROLLE AFREGNING OG DOKUMENTATION Midttrafik afregner med vognmændene efter den udførte kørsel, inkl. evt. modregning af egenbetaling modtaget i bilen. Midttrafik afregner med kommunerne Afregningsgrundlaget opdelt på de forvaltninger, kommunen ønsker. Afregningsgrundlaget indeholder data om den enkelte brugers ture. Midttrafik laver løbende dokumentation år til dato og tilbyder sammenligning af tal med andre kommuner. Der kan laves specialrapporter i en periode.

19 Informationsmøde om kommunal kørsel 19 MIDTTRAFIKS ROLLE KUNDEHENVENDELSER Med ca. 1 mio. årlige flextrafik-ture vil der opstå kvalitetsbrist, fx: Vognen forsinket/kommer ikke. Chaufføren kan ikke finde kunden. Chaufførens adfærd over for kunden er uhensigtsmæssig. Chaufførens kørsel er uhensigtsmæssig. Utilfredshed med serviceniveau ved Midttrafiks callcenter og trafikstyring. Hvis kundehenvendelsen vedrører driften, kan kommunen altid få Midttrafiks hjælp til at undersøge kundehenvendelsen baseret på fakta - og Midttrafik giver kommunen input til et svar. Kundehenvendelser om visitation og serviceniveau henvises til kommunen.

20 Informationsmøde om kommunal kørsel 20 KOMMUNENS ROLLE Kommunerne vil fortsat have flere opgaver i forbindelse med kommunale kørselsopgaver: Fastlæggelse af serviceniveau. Visitering. Bestilling af ture.

21 Informationsmøde om kommunal kørsel 21 KOMMUNENS ROLLE FASTLÆGGELSE AF SERVICENIVEAU Kommunen skal fastlægge sit serviceniveau og praksis for visitering. Inden for lovens rammer er der mulighed for at justere serviceniveauet og dermed spare penge eksempelvis: Have få muligheder at vælge mellem, når børnene skal hjem fra skole, fx kun er kørsel hjem fra en skole lige efter skoletid og ved SFO s lukketid; eller man kan lade forældrene vælge frit i hele perioden. Lave individuel vurdering af ældres behov for at blive fulgt til entredør eller konsekvent tildele servicetid til alle uanset behov. Midttrafiks fælles definitioner af serviceniveau bør ikke ændres i den enkelte kommune, da det udfordrer effektiviseringspotentialet med lokale regler.

22 Informationsmøde om kommunal kørsel 22 KOMMUNENS ROLLE - VISITERING Kommunen har selv kontakten til borgerne og visiterer til lægekørsel, skolekørsel eller aktivitetskørsel ud fra kommunens valgte serviceniveau. Kommunen vælger selv, om den enkelte borger skal visiteres til at have ekstra ydelser, der giver højere udgifter som fx: Servicetid ved afhentning/aflevering, fx hjælp til entredør. Medbringe hjælpemidler (fx kørestol). Ledsager.

23 Informationsmøde om kommunal kørsel 23 KOMMUNENS ROLLE BESTILLING AF TURE Kommunen modtager selv bestillinger fra borgeren og lægger det ind i Midttrafiks system via et særligt program på nettet. Kommunen kan ved hver enkelt bestilling fastlægge særlige forhold, fx ledsager. Ved bestilling kan der enten vælges ønsket afhentningstidspunkt eller ønsket ankomsttidspunkt. På baggrund heraf foreslås et konkret tidspunkt. Kommunen får ved bestillingen oplyst konkret tidspunkt, borgeren bliver hentet og kan være fremme inden for serviceniveauet.

24 Informationsmøde om kommunal kørsel 24 KOMMUNENS ROLLE KAN KOMMUNEN SELV GØRE MERE? Ja! Kommunen kan gøre lige så stor en del af opgaven, den ønsker. Deloitte-rapporten og erfaringer viser, at kommunerne selv kan gøre meget for at nedbringe omkostningerne: Samle opgaven centralt i kommunen. Følge beskrevne retningslinjer for serviceniveau og visitation. Lav god planlægning, herunder evt. justere tidspunkter for kørsel. Varde-modellen er et eksempel på dette. Midttrafik kan især hjælpe med rådgivning, udbud og kontrakter med lavere priser end taxameter, dokumentation samt driftsovervågning. Men det er kommunens valg, om man ønsker at bruge Midttrafik.

25 Informationsmøde om kommunal kørsel 25 UDGIFTER FOR KOMMUNEN Deloitte-rapporten viser, at de fleste kommuner, der ikke har kørslen udført gennem trafikselskaber, har svært ved at fastlægge udgiften til de forskellige kørselstyper. Kørsel udført gennem Midttrafik er kendetegnet ved, at der hver måned kommer en regning for nettoudgiften til hver kørselsordning (med dokumentation). Desuden betales fast administrationsbidrag: 17 kr. pr. tur i variable kommunale kørselsordninger, 4 kr. pr. tur i rutekørsel.

26 Informationsmøde om kommunal kørsel 26 EKSEMPEL PÅ UDGIFTER I EN KOMMUNE Hedensted Kommune analyserede i 2011 deres udgifter til kørsel: Område Udgifter/år/mio. Social Service 4,1 Borgerservice/Rehabilitering 4,6 Dagtilbud 1,7 Undervisning 17,6 Senior 3,8 Teknisk 9,1 Intern/administrativ kørsel 10,8 I alt 52,0

27 Informationsmøde om kommunal kørsel 27 HVAD MAN FÅR FOR ADMINISTRATIONSBIDRAGET Rådgivning og information Projekter og udvikling Udbud Håndtering af kundehenvendelser Bestilling af kørsel Planlægning og optimering af kørsel Trafikstyring og driftshåndtering Kvalitets- og kontraktopfølgning Afregning Rapportering og nøgletal

28 Informationsmøde om kommunal kørsel 28 Kommune Handicap Læge Skole Favrskov NØGLETAL Hedensted Herning Holstebro Horsens NETTOUDGIFT OG ADMINISTRATION JANUAR-AUGUST 2013, KR. Ikast-Brande Lemvig Norddjurs Odder Randers Ringkøbing-Skjern Samsø Silkeborg Skanderborg Skive Struer Syddjurs SE FAKTAARK Viborg Aarhus I alt

29 Informationsmøde om kommunal kørsel 29 NØGLETAL RETTIDIGHED, OMVEJSKØRSEL, KOORDINERING, DIREKTE REJSEPRIS Nøgletal for januar-september 2013: Rettidig afhentning/aflevering: 93 % / 96 % Omvejskørsel og ventetid ved samkørsel: 36 % Koordinering/kædekørsel: 54 % / 35 % Kørselsomkostning inkl. servicetid (brutto): Pr. direkte rejseminut: 7,08 kr./min. Pr. direkte rejsekilometer: 9,37 kr./km. I alt ture, ca. 13,4 mio. km. direkte kørsel for ca. 125,7 mio. kr.

30 Informationsmøde om kommunal kørsel 30 FORDELE FOR KOMMUNERNE Kommunens fordele ved koordineret kørsel gennem Midttrafik: Lavere driftsomkostninger ved bedre udnyttelse af vognene. Lavere driftsomkostninger ved fælles udbud, hvor vognmænd byder med lavere priser. Præcis oversigt over kørselsudgifter fordelt på brugere og kørselsformer. Driftsovervågning kl alle ugens dage. Faktabaseret besvarelse af kundehenvendelser.

31 Informationsmøde om kommunal kørsel 31 OVERVEJELSE I KOMMUNEN Hvilken kørsel skal med og hvornår ift. udbud og eksisterende kontrakter (evt. foranalyse)? Analyse af omfattede kørselsordninger og detaljeret beskrivelse af kørselsbehov. Fast eller variabel kørsel (eller kombination). Fastlæggelse af serviceniveau. Organisering i kommunen. Intern og ekstern information. Oplæring af kommunale medarbejdere. Oprettelse af grunddata (fx specialadresser). Oprettelse af posteringssteder (hvordan ønskes regningen fordelt).

32 Informationsmøde om kommunal kørsel 32 MIDTTRAFIK OG DEN ENKELTE KOMMUNE Hvis kommunen er interesseret i at indgå samarbejde med Midttrafik om alle/nogle af de kommunale kørselsformer, indgår Midttrafik gerne i en dialog. Midttrafik kan rådgive om, hvordan de enkelte kørselsformer bedst løses i forhold til lokale ønsker herunder om nogle opgaver kan løses med kollektiv trafik. Hvis den bedste samfundsøkonomiske løsning er at overdrage opgaven til Midttrafik, kan Midttrafik stå for udbud, kontraktstyring, afregning, dokumentation, kvalitetsopfølgning og driftsovervågning.

33 Informationsmøde om kommunal kørsel 33 MIDTTRAFIK OG DEN ENKELTE KOMMUNE (2) Midttrafik effektiviserer løbende, så nye opgaver kan optages uden tilsvarende stigning i administrationen. Midttrafik må planlægge overtagelsen af nye opgaver ift. ressourcerne, så alle opgaver kan overtages uden at gå på kompromis med kvalitet og driftssikkerhed ventetid kan opstå! Midttrafik skal have nye kørselsordninger indarbejdet i et af de årlige udbud for at kunne inddrage nye opgaver i koordineret kørsel. Undervejs vil Midttrafik rådgive kommunen om organisering i kommunen, information og afvikling af nuværende vognmænd osv. Inden opstart bliver kommunens medarbejdere oplært i systemet.

34 Informationsmøde om kommunal kørsel 34 NÆSTE SKRIDT Kontakt Midttrafik for en drøftelse af den enkelte kommunes kørselsbehov. Gruppeleder Jesper Staberg Thomsen, , Fra nytår ansættes en dedikeret rådgiver inden for kommunal kørsel, der står til rådighed for kommunerne.

Driften varetages af 128 leverandør taxa- og busselskaber

Driften varetages af 128 leverandør taxa- og busselskaber 19-11-2014 1 NB: DETTE ER NORDDJURS KOMMUNES UDPLUK AF MATERIALE, SOM ER UDARBEJDET AF MIDTTRAFIK TIL BRUG FOR INFORMATIONSMØDE, MT AFHOLDT MED KOMMUNEN DEN 19.11.14 I 2013 var der 2,1 mio. køreplantimer

Læs mere

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik Nordisk Transportpolitisk Netværk 8. nov. 2016 Agenda Hvad er flextrafik? Flextur behovsstyret kollektiv trafik Den Samlede Rejse

Læs mere

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014 Kørselstyper Lukkede kommunale befordringsordninger af variabel karakter med forudgående visitation. Fx kørsel til læge/speciallæge og individuelle genoptræningsforløb. Med variabel kørsel menes, at der

Læs mere

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Institutionskørsel (fastkørsel) 1.3_

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Institutionskørsel (fastkørsel) 1.3_ Kørselstyper Lukkede kommunale befordringsordninger for grupper med forudgående visitation. Fx kørsel til specialskoler og aktivitetscentre. Med institutionskørsel menes, at der er behov for en fast rute

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl. 13.00 Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej 6 8700 Horsens Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Beretning

Læs mere

Movia Flextrafik. Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele

Movia Flextrafik. Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele Movia Flextrafik Flextrafik koordinerer flere forskellige kørselsordninger for kommuner og regioner. Det giver stordriftsfordele Movia Flextrafik Movia Flextrafik står for kørsel for borgere, der af forskellige

Læs mere

Nordisk Transportpolitisk Netværk. Sydtrafiks erfaringer med Flextrafik 15. september 2010

Nordisk Transportpolitisk Netværk. Sydtrafiks erfaringer med Flextrafik 15. september 2010 Nordisk Transportpolitisk Netværk Sydtrafiks erfaringer med Flextrafik 15. september 2010 Flextrafik Samarbejde mellem kommuner, region(er) og trafikselskaber om planlægning og administrativ drift af offentligt

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Stabil drift 99,9 % af turene. Kundetilfredsheden er ikke målt generelt i 2010, men det tyder på, at den fortsat er høj: 74 mio. rejsende i bustrafikken gav 2.874 kundehenvendelser

Læs mere

FLEXTRAFIK MIDTTRAFIK RAPPORT NOVEMBER 2016

FLEXTRAFIK MIDTTRAFIK RAPPORT NOVEMBER 2016 FLEXTRAFIK MIDTTRAFIK RAPPORT NOVEMBER 2016 INDHOLD BAGGRUND OG FORMÅL EXECUTIVE SUMMARY SAMLEDE RESULTATER DELRESULTATER PRIORITERINGSKORT 4 5 6 10 15 2 INDLEDENDE Dette afsnit indeholder oplysninger

Læs mere

Hvem er vi? Nordjyllands Trafikselskab. Region Midtjylland MOVIA. Midttrafik. Sydtrafik BEHOVSTYRET KOLLEKTIV TRAFIK

Hvem er vi? Nordjyllands Trafikselskab. Region Midtjylland MOVIA. Midttrafik. Sydtrafik BEHOVSTYRET KOLLEKTIV TRAFIK Hvem er vi? Nordjyllands Trafikselskab Midttrafik MOVIA Sydtrafik Region Midtjylland Grundtanken At optimere den enkelte rejse, bedst muligt ud fra alle kendte ressourcer, udfra den enkelte kundes behov,

Læs mere

August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND

August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND SÅDAN BESTILLER DU - Ring til midttrafik på 87 40 83 00 (tast 1) - Bestil online på midttrafikflextur.dk - Hent app "flextrafik - flextur, teletaxa og handicapkørsel"

Læs mere

Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden

Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden 10-10-2011 FlexDanmark 1 Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden v/ NTL@flexdanmark.dk Teletaxi Patienttransport Kommunal service kørsel Handicap kørsel Flextrafik Institutions kørsel Grundtanken

Læs mere

Flextrafik som kollektiv trafik de åbne brugere

Flextrafik som kollektiv trafik de åbne brugere Flextrafik som kollektiv trafik de åbne brugere 1. Midttrafiks strategiplan 2. Sådan virker samordnet kørsel 3. Midttrafiks flextrafik 4. Den åbne kørsel: Midttur og teletaxakørsel 5. Det mener kunderne

Læs mere

Bestillerundersøgelse

Bestillerundersøgelse Bestillerundersøgelse Tilfredshedsundersøgelse blandt bestillere af buskørsel og handicapkørsel hos Midttrafik Oktober 2009 DMA/Research A/S 1 Indhold Om undersøgelsen... 3 Resultater... 4 Tabel 1 Økonomi

Læs mere

ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND

ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLAND RING TIL MIDTTRAFIK PÅ 87 40 83 00 VI SIDDER KLAR VED TELEFONERNE PÅ FØLGENDE TIDSPUNKTER: KORTE REJSER (op til 100 km) alle dage 8.00-17.00 FASTE REJSER alle hverdage 8.00-16.00

Læs mere

Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND

Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND Handicapkørsel i Region Midtjylland Gældende fra juni 2012 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND RING TIL MIDTTRAFIK PÅ 87 40 83 00 Vi sidder klar ved telefonerne på følgende tidspunkter: Korte rejser (op

Læs mere

Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL. EGION MIDTJYLLANd

Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL. EGION MIDTJYLLANd Gældende fra 1. januar 2014 ANDICAP ØRSEL EGION MIDTJYLLANd Ring til Midttrafik på 87 40 83 00 Vi sidder klar ved telefonerne på følgende tidspunkter: Korte rejser (op til 100 km) alle dage 8.00-17.00

Læs mere

Handicapkørsel. i Sydtrafik

Handicapkørsel. i Sydtrafik Handicapkørsel i Sydtrafik Gældende fra marts 2010 05 Velkommen til Handicapkørsel i Sydtrafik 06 Bestilling sådan gør du! Bestillingsfrist Oplysninger til Sydtrafik Jul og nytår Flere i én vogn Kirke,

Læs mere

Afsnit 3: En beskrivelse af trafikselskabet Movia, samt de kørselsordninger

Afsnit 3: En beskrivelse af trafikselskabet Movia, samt de kørselsordninger Notat Valg af udbudsform for visiteret kørsel i Egedal Kommune 1. Baggrund Alle indgåede aftaler om visiteret personbefordring er udløbet, eller udløber i den kommende tid. Forvaltningen har derfor foretaget

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011 WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN DECEMBER 2011 KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk Deltagerne på Midttrafiks workshop 21. november 2011 mødte op med mange

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Flextrafik Kollektivtransportforums årskonferanse 2014. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk

Flextrafik Kollektivtransportforums årskonferanse 2014. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk Flextrafik Kollektivtransportforums årskonferanse 2014 Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk. Februar 2014 Hovedpunkter Trafikselskaberne i Danmark Hvad er Movia og Flextrafik De 5 ordninger Movias roller

Læs mere

Kørselskoordinering i Randers Kommune. - indlæg på TØF konference 1. okt. 2012

Kørselskoordinering i Randers Kommune. - indlæg på TØF konference 1. okt. 2012 Kørselskoordinering i Randers Kommune - indlæg på TØF konference 1. okt. 2012 Kørselskoordinering. Disposition Proces for kørselskoordinering i Randers Kommune Baggrund for Kørselskontoret - evaluering

Læs mere

Flextrafik i Nordjylland

Flextrafik i Nordjylland Flextrafik i Nordjylland En temperaturmåling og evaluering af Flextrafik-samarbejdet Oktober 2011 Aktiviteter Økonomisk kørselsanalyse Afsæt i gennemført kørsel over 15 måneder i Flextrafik-regi Besøg

Læs mere

Vejledning til kommuner og region Januar VEJLEDNING Flextur Flexbus

Vejledning til kommuner og region Januar VEJLEDNING Flextur Flexbus Vejledning til kommuner og region Januar 2018 VEJLEDNING Flextur Flexbus 1 INDHOLD Indledning... 3 Midttrafiks Flextrafik... 4 Flextur... 4 Flexbus... 8 Set fra kunderne... 9 Flextur eller Flexbus?...

Læs mere

Referat fra Kommunemøde den 09. oktober 2014

Referat fra Kommunemøde den 09. oktober 2014 Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 27.10.201427-10- 2014 13.54.00 1-16-5-73-4-1-13 Lise Norre ln@midttrafik.dk 87 40 83 35 Referat fra Kommunemøde den 09. oktober 2014 Mødetids punkt Sted Mødedel

Læs mere

Udvikling af Flextrafik Takstændringen, hvad har den betydet. Jens Peter Langberg

Udvikling af Flextrafik Takstændringen, hvad har den betydet. Jens Peter Langberg Udvikling af Flextrafik Takstændringen, hvad har den betydet Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk Køge 14. juni 2013 Oversigt Hvordan har Flextrafik udviklingen været Hvor er der Flextur nu Flexturs

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

Kvalitetsstandard Handicapkørsel

Kvalitetsstandard Handicapkørsel Sundhed og Omsorg Kvalitetsstandard Handicapkørsel 2012 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 1 KVALITETSSTANDARD Indhold KVALITETSSTANDARD... 3 1. Hvad er ydelsen

Læs mere

Midttrafiks kvalitetsstandard for handicapkørsel 2009

Midttrafiks kvalitetsstandard for handicapkørsel 2009 1-47-70-2-07 20. november 2009 MLN Hvem visiterer og hvem visiteres Kommunerne visiterer og Midttrafik indlægger data i IT system. Ankemulighed Der er ikke mulighed for at anke visitators afgørelse, men

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Handicapkørsel Region Midtjylland HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND. Oktober 2018

Handicapkørsel Region Midtjylland HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND. Oktober 2018 Handicapkørsel 1 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND Oktober 2018 Handicapkørsel 3 INDHOLD SIDE 5 SIDE 7 SIDE 13 SIDE 15 SIDE 17 SIDE 18 HANDICAPKØRSEL I REGION MIDTJYLLAND REJSER UNDER 100 KM REJSER OVER

Læs mere

2.1. Rådgivning om mulige serviceniveauer Movia rådgiver kommunen/regionen om mulige serviceniveauer for de enkelte kørselsordninger.

2.1. Rådgivning om mulige serviceniveauer Movia rådgiver kommunen/regionen om mulige serviceniveauer for de enkelte kørselsordninger. Bestyrelsesmødet den 26. juni 2014. Bilag 09.3 Sagsnummer Uddybning til samarbejdsaftale om Flextrafik 1. Samarbejdsaftalens opgavefordeling Sagsbehandler MLL Direkte +45 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk

Læs mere

FLEXTRAFIK I MIDTTRAFIK 2. UDGAVE SEPTEMBER 2014

FLEXTRAFIK I MIDTTRAFIK 2. UDGAVE SEPTEMBER 2014 FLEXTRAFIK I MIDTTRAFIK 2. UDGAVE SEPTEMBER 2014 INTRODUKTION 3 FLEXTRAFIK KATALOG VERSION 2.0 INTRODUKTION MIDTTRAFIKS FLEXTRAFIK VARETAGER: - INDIVIDUEL HANDICAPKØRSEL - KOLLEKTIV TRAFIK (FLEXTUR OG

Læs mere

Status for kørselsadministrationen i Aalborg Kommune 2. halvår 2013 og 1. halvår 2014

Status for kørselsadministrationen i Aalborg Kommune 2. halvår 2013 og 1. halvår 2014 Dato: 14-10-2014 Status for kørselsadministrationen i Aalborg Kommune 2. halvår 2013 og 1. halvår 2014 Nøgletal for Kørselskontorets aktiviteter I det følgende fremgår nøgletal for Kørselskontorets aktiviteter,

Læs mere

NØGLETAL - FAVRSKOV KOMMUNE

NØGLETAL - FAVRSKOV KOMMUNE NØGLETAL - FAVRSKOV KOMMUNE Areal (km2) 540 Befolkning 46.894 Kommunens andel af regionens befolkning 3,7 Befolkningstæthed 86 Andel af 0 15 årige 23,6 Andel af 15 24 årige 8,9 Andel af 25 64 årige 8,9

Læs mere

Handicapkørsel. i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR

Handicapkørsel. i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR Handicapkørsel i Sydtrafik GÆLDENDE FRA JANUAR 2015 Handicapkørsel i Sydtrafik (5. udgave) 05 Velkommen 06 Bestilling sådan gør du! Ture i bil/liftbus Lange rejser og landsdækkende rejser Oplysninger

Læs mere

FLEXTRAFIKPLAN FOR NORDJYLLAND 2013-16

FLEXTRAFIKPLAN FOR NORDJYLLAND 2013-16 FLEXTRAFIKPLAN FOR NORDJYLLAND 2013-16 Flextrafikplan for Nordjylland 2013-16 Baggrund for planen Organisering af planarbejdet Udgangspunktet for planen Indhold i planen Baggrund for planen Forretningsplan

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Regionaludvalget den 4. september Sag nr. 6. Emne: Meddelelser. Bilag 4

REGION HOVEDSTADEN. Regionaludvalget den 4. september Sag nr. 6. Emne: Meddelelser. Bilag 4 REGION HOVEDSTADEN Regionaludvalget den 4. september 2012 Sag nr. 6 Emne: Meddelelser Bilag 4 Sag 6a Bilag 1 Notat Til: Ekstern Kopi til: JPL Sagsnummer Sagsbehandler DAK Direkte 36 13 19 88 Fax - DAK@moviatrafik.dk

Læs mere

Handicapkørsel Region Midtjylland HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND. September 2016

Handicapkørsel Region Midtjylland HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND. September 2016 1 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND September 2016 SÅDAN BESTILLER DU 3 INDHOLD Ring til midttrafik på 87 40 83 00 (tast 1) Bestil online på midttrafikflextur.dk Hent app "flextrafik - flextur, teletaxa

Læs mere

EFFEKTIVISERING AF BEFORDRINGSORDNINGER

EFFEKTIVISERING AF BEFORDRINGSORDNINGER Maj 2014l EFFEKTIVISERING AF BEFORDRINGSORDNINGER Rapport udarbejdet af KKR Erfagruppe i region Midtjylland KKR Erfagruppe rapport om effektivisering af befordringsordninger Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

LEXTraFik. midttrafik

LEXTraFik. midttrafik LEXTraFik midttrafik FLexTRAFiK KATALoG version 1.0 Redaktion Midttrafik Foto Rasmus Baaner og Tony Brøchner Layout Kastrup &Grafisk design Tryk JYPA ApS. indhold! HvAD er FLexTRAFiK? 4-5 Flextrafik og

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59 Helårlige Nøgletal 2013-2014 Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer Koncernøkonomi, maj 2015 Side 1 af 59 Indhold Udvikling i KMF for hhv. ambulant og stationær behandling fra 2013-2014, i procent...3

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2015 0 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

Vægtet helårseffekt 2020 Stigning Aktivitetscenteret kr. Aktivitet og. Vognmandsudgift 2018

Vægtet helårseffekt 2020 Stigning Aktivitetscenteret kr. Aktivitet og. Vognmandsudgift 2018 Hjørring Kommune Teknik og Miljø 01-05-2019 Side 1. Sag nr. 13.05.12-G01-1-19 Konsekvenser af 29 udbud i Flextrafik 2019 Nærværende notat giver et overblik over konsekvenserne af det 29. udbud i Flextrafik.

Læs mere

VestTur TØF-konferencen oktober 2003

VestTur TØF-konferencen oktober 2003 Status og planerne for de næste par år:! Baggrunden! Hvad er VestTur?! Status! Hvorfor er VestTur den rigtige løsning?! VestTur de kommende år Baggrunden for VestTur:! Ønsket om ændret trafiksystem! Hvad

Læs mere

Byrdefordelingen i regnskab 2017

Byrdefordelingen i regnskab 2017 Bilagssamling til regnskab 2017 Byrdefordelingen i regnskab 2017 Godkendt på bestyrelsesmødet 16. maj 2018 CVR nummer: 29943176 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning 3 Midttrafiks Byrdefordeling 4 Busudgifter

Læs mere

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune Side 1 af 5 sider Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune 1. Ydelsens lovgrundlag Lov om trafikselskaber af 24. juni 2005, 11 om individuel handicapkørsel 11 Trafikselskabet

Læs mere

Formål. Ordningen er opdelt således at:

Formål. Ordningen er opdelt således at: Kvalitetsstandarder Flexhandicap 2015 1 Indhold Formål... 3 Ansøgning:... 4 Visitation:... 4 Serviceniveau... 5 Lovgrundlag:... 5 Klagevejledning:... 6 NT s handicapkørsel:... 7 Bestilling og åbningstider:...

Læs mere

MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen)

MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen) MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen) Aftale Varetagelse af kørselsadministrationen for fælles kørsel af elever og brugere til specialskoler og diverse dag-

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2014-2024 21. november 2013 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2014-2024 Trafikselskabernes samlede forventede udbud for

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Økonomi og it Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Personbefordring i Allerød Kommune 1. Baggrund Alle indgåede aftaler om

Læs mere

FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE

FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE FLEXTRAFIK er kørsel efter dit behov. Der findes fire forskellige typer afhængig af din situation og formålet med kørslen. FLEXTUR For alle og til alle steder FLEXPATIENT

Læs mere

Status på handlinger til afværgelse af driftsproblemer i forhold til afvikling af handicapkørsel juleaften 2009

Status på handlinger til afværgelse af driftsproblemer i forhold til afvikling af handicapkørsel juleaften 2009 Bestyrelsesmødet den 25. juni 2009. Bilag 12.1 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CAN Direkte 36 13 19 88 Fax CAN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 10. juni 2009 Status

Læs mere

Flextrafik Trafikbestillerkonferencen. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk

Flextrafik Trafikbestillerkonferencen. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk Flextrafik Trafikbestillerkonferencen Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk. juni 2014 Hovedpunkter Flextrafikudviklingen fra 2007 til 2013 Flextrafik i Movias trafikplan Visiteret kørsel Flexturudbredelse

Læs mere

FLEXTRAFIK. Rapport. December 2013

FLEXTRAFIK. Rapport. December 2013 FLEXTRAFIK Rapport December 2013 INDHOLD 1 2 3 4 EXECUTIVE SUMMARY Side 3 SAMLEDE RESULTATER Side 6 DELRESULTATER Side 9 PRIORITERINGSKORT Side 14 1 EXECUTIVE SUMMARY I dette afsnit præsenteres analysens

Læs mere

Evaluering af det gennemførte udbud ud fra data for kørselsafviklingen i 1. halvår 2012

Evaluering af det gennemførte udbud ud fra data for kørselsafviklingen i 1. halvår 2012 Bilag 1 Evaluering af det gennemførte udbud ud fra data for kørselsafviklingen i Denne evaluering vedrører det gennemførte udbud, som for langt størstedelen af kørslerne blev taget i brug i august 2010.

Læs mere

Kvalitetsstandard for handicapkørsel

Kvalitetsstandard for handicapkørsel Kvalitetsstandard for handicapkørsel September 2012 1 KVALITETSSTANDARD Handicapkørsel 1. Hvad er ydelsen lovgrundlag? Lovgrundlaget er fastsat med hjemmel i 11 i Lov om trafikselskaber, nr. 582 af 24/6

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

LEXTUR HOLSTEBRO KOMMUNE. Et tilbud til alle!

LEXTUR HOLSTEBRO KOMMUNE. Et tilbud til alle! LEXTUR HOLSTEBRO KOMMUNE Et tilbud til alle! Hvad er Flextur? Flextur er et supplement til den kollektive trafik. Der er ingen stoppesteder* og køreplaner, du kører stadig sammen med andre kunder ligesom

Læs mere

Værd at vide om Flextrafik. Handicapkørsel. Bestil selv på nettet -Se hvordan på bagsiden

Værd at vide om Flextrafik. Handicapkørsel. Bestil selv på nettet -Se hvordan på bagsiden Værd at vide om Flextrafik Handicapkørsel 2015 Bestil selv på nettet -Se hvordan på bagsiden Velkommen Trafikselskabet FynBus, Flextrafik, har en kørselsordning, som omfatter transport af svært bevægelseshæmmede

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 11 Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2017 1 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune

Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune 17.21.00.P00 13/12334 Åben sag Sagsgang: MTU/BUU/VPU, høring, MTU/BUU/VPU, ØK, KB Sagsfremstilling

Læs mere

Kollektiv trafik i Viborg Kommune.

Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kommunerne, regionerne og trafikselskaberne er, jf. Bekendtgørelse 1309 af 12/12/ 2006, forpligtede til at tilbyde transport til handicappede, til ældre, til børn på

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2015-2025 16. oktober 2014 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2015-2025 Trafikselskabernes samlede forventede udbud for

Læs mere

handicap kørsel i sydtrafik

handicap kørsel i sydtrafik handicap kørsel i sydtrafik 1 Handicapkørsel i Sydtrafik 05 06 08 09 velkommen Hvordan bestiller du? Rejser med bil/liftbus Rejser med bil/liftbus og tog Hvad koster det? Betaling Sådan kan du rejse Rejser

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

handicap kørsel i sydtrafik

handicap kørsel i sydtrafik handicap kørsel i sydtrafik 1 Handicapkørsel i Sydtrafik 05 06 08 14 velkommen Hvordan bestiller du? Rejser med bil/liftbus Rejser med bil/liftbus og tog Sådan kan du rejse Rejser med bil/liftbus Rejser

Læs mere

Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008

Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008 Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008 Version 5. januar 2009 Indholdsfortegnelse 1 Befolkning og pendling... 2 Tabel 1.1. Indbyggere og befolkningstæthed. 2008...2 Tabel 1.2. Befolkningsfremskrivning

Læs mere

En kompleks byggeplads

En kompleks byggeplads En kompleks byggeplads Historik Administration Indkøb Udbudsform IT Organisation Meget forskellig administartion af kørsel I de 3 magistrater med kørsel 41 kørsel og Dagcenterkørsel ikke udbudt og købt

Læs mere

Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland

Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland Vejledning til Sydtrafiks handicapkørsel i Sønderjylland Gældende fra 1. november 2008 Denne vejledning forklarer om vilkårene for at bruge Sydtrafiks handicapkørsel og opdateres en gang årligt i forbindelse

Læs mere

Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabet møde den 1. juni 2006 Punkt nr. 4

Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabet møde den 1. juni 2006 Punkt nr. 4 Region Midtjylland Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabet møde den 1. juni 2006 Punkt nr. 4 Bilag vedrørende handicapkørsel. Hidtidig løsning, forslag til overgangsløsning og forslag

Læs mere

FLEXTRAFIK Konceptbeskrivelse

FLEXTRAFIK Konceptbeskrivelse FLEXTRAFIK Konceptbeskrivelse Indhold Introduktion... 4 Formålet med konceptbeskrivelsen... 5 Sådan læses konceptbeskrivelsen... 5 Hvad er flextrafik?.... 6 Flextrafik og lovgivningen.... 6 Lov om trafikselskaber...

Læs mere

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel.

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. Punkt 9. 2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. 2010-9296. Forvaltningen indstiller, Skole- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie-

Læs mere

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE KØRSEL - HVEM SKAL KØRE Kørselstype Praktiserende læge og speciallæge Leverandør af befordring Der er fri befordring af pensionister der ellers opfylder betingelserne for transporten til og fra egen læge,

Læs mere

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4.

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4. Udvikling i udgifter til fysioterapi og vederlagsfri fysioterapi i Region Midtjylland 2015-2016, svis (Opdatering ift. praksisplan side 19, figur 2) Bruttohonorar i 000 kr., faste priser (2016-PL) 70.000

Læs mere

4. Håndtering af tjenestemandspensioner

4. Håndtering af tjenestemandspensioner 6 1-20-2-11 4. Håndtering af tjenestemandspensioner Resumé Administrationen fremlægger forslag til håndtering af tjenestemandspensionen for tjenestemænd ansat ved Midttrafik. Sagsfremstilling Ved dannelsen

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Aarhus Kommunes, Silkeborg Kommunes,

Læs mere

Forbikørsler; 1. kvartal 2009

Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Højbjerg d. 19. maj 2009 /mic Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Nedenfor følger en oversigt over klager over forbikørsler i 1. kvartal 2009. Oversigten er fordelt på rutetype og rutenr. Klager over udgåede

Læs mere

Bilag: forslag til harmonisering af regler for handicapkørsel

Bilag: forslag til harmonisering af regler for handicapkørsel Handicapkørsel - Region Midtjylland Bilag: forslag til harmonisering af regler for handicapkørsel Hvem visiterer? n n Ringk.trafikafd. Vejle n anbefaler rne visiterer og trafikselskabet tilmelder. Trafikselskab

Læs mere

HANDICAPKØRSEL I SYDTRAFIK

HANDICAPKØRSEL I SYDTRAFIK HANDICAPKØRSEL I SYDTRAFIK VELKOMMEN Sydtrafiks Handicapkørsel er et tilbud til svært bevægelseshæmmede borgere over 18 år. Det vil sige borgere, der er afhængige af et hjælpemiddel som krykkestokke, rollator

Læs mere

GENOPTRÆNING Foreslået harmoniseret serviceniveau:

GENOPTRÆNING Foreslået harmoniseret serviceniveau: GENOPTRÆNING Max sidde 45 min. i vognen til destination indenfor Vejen Kommune. Max sidde 90 min. i vognene til destination udenfor Vejen Kommune. Ingen nævneværdig ventetid efter konsultationen. Borgeren

Læs mere

Debatmøde 6 Kommunerne i førersædet når borgerne skal befordres

Debatmøde 6 Kommunerne i førersædet når borgerne skal befordres Debatmøde 6 Kommunerne i førersædet når borgerne skal befordres Fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Kommunaløkonomisk Forum 2013

Læs mere

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2013

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2013 Handicapstatistik Statistik, Regnskab 2013 15. oktober 2014 3 Handicapstatistik Indledning Indhold Indledning 4 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel Nøgletal for rejser og transportarbejde 4 5 Økonomiske

Læs mere

Kvalitetsstandard 2017

Kvalitetsstandard 2017 Kvalitetsstandard 2017 Flexhandicap Lovbekendtgørelse nr. 323 af 20.03.2015 Målgruppe For at være berettiget til at blive optaget i Flexhandicap ordningen skal du være: Svært bevægelseshæmmet, og du skal

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.4.15 30.6.15 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Høringsmateriale. Visiteret befordring i Holbæk Kommune Voksne og ældreområdet

Høringsmateriale. Visiteret befordring i Holbæk Kommune Voksne og ældreområdet Høringsmateriale Visiteret befordring i Holbæk Kommune Voksne og ældreområdet gældende fra august 2014 Berørte områder: Voksne til specialundervisning og væresteder Genoptræning/aktivitetscentre Trafik

Læs mere

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2015

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2015 Handicapstatistik Statistik, Regnskab 2015 19. september 2016 3 Handicapstatistik Indledning Indhold Indledning 4 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel Nøgletal for rejser og transportarbejde 4 5

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Velkommen til skolekørsel til specialskole eller specialklasse Praktisk information og gode råd omkring kørsel til specialskole eller specialklasse. Denne pjece

Læs mere

Notat. Valg af udbudsmodel visiteret kørsel. Martin Gils Andersen Alice Judith Bekker. Dato: Version nr.: 02

Notat. Valg af udbudsmodel visiteret kørsel. Martin Gils Andersen Alice Judith Bekker. Dato: Version nr.: 02 Notat Valg af udbudsmodel visiteret kørsel Udarbejdet af: Økonomi og Løn Martin Gils Andersen Alice Judith Bekker Dato: 11-12-2017 Sagsnummer: 88.16.12-G00-1-17 Version nr.: 02 Formål Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om samarbejdsaftale med Midttrafik om overtagelse af den siddende patientbefordring i det tidligere Århus Amt

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om samarbejdsaftale med Midttrafik om overtagelse af den siddende patientbefordring i det tidligere Århus Amt Region Midtjylland Orientering om samarbejdsaftale med Midttrafik om overtagelse af den siddende patientbefordring i det tidligere Århus Amt Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr.

Læs mere

Information om Handicapkørsel

Information om Handicapkørsel Information om Handicapkørsel Indhold Kørselsordning for svært Bevægelseshæmmede FLEXTRAFIK 1 Side Velkommen 3 Til glæde for mange 3 Det kan du køre til Hvornår kan du køre Du må køre 10 enkeltture om

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2016-2026 22. juni 2015 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2016-2026 Trafikselskabernes samlede forventede udbud for offentlig

Læs mere

Transportplaner Lars Richter, Trafikselskabet Movia Morten Hvid Pedersen, Deloitte Consulting

Transportplaner Lars Richter, Trafikselskabet Movia Morten Hvid Pedersen, Deloitte Consulting Udvidet resumé 49 Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN

Læs mere

God service til aktive ældre. - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune

God service til aktive ældre. - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune God service til aktive ældre - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune Varde Kommune vil, at Ældre mennesker kan bo i hele vores store kommune og samtidig være sikret en god service.

Læs mere

Handicapkørsel med kørselskuponer

Handicapkørsel med kørselskuponer Handicapkørsel med kørselskuponer Vejledning til brugere og chauffører Gældende fra 1. november 2008 Denne vejledning forklarer om vilkårene for at bruge Sydtrafiks handicapkørsel og opdateres en gang

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2012-2022 20. september 2011 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2012-2022 Trafikselskabernes samlede forventede udbud

Læs mere