Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 29. oktober 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00

2 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo Jensen (V) Gitte Krogh (V) Martin Rishøj Jensen (V) Birgitte Josefsen (V) Carsten Jespersgaard (V) Kim Toft (V) Karsten Frederiksen (C) Johannes Trudslev Pedersen (A) Ole Bruun (A) Peer Thisted (A) Jette Ramskov (A) Adnan Jedon (A) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen (V) Runa Christensen (V) Poul Pedersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Bendt Danielsen (J) Johnny Sort Jensen (J) Uffe Sørensen (J) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Arne M. Jensen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Marianne Jensen (A) Ole Jespersgaard (A)

3 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Punkt 16 udgår.

4 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Spørgetid for byrådsmedlemmer Anmodning om udtrædelse af skolebestyrelsen ved Agersted Skole Kvalitetsrapport for skoleområdet Dannerhøjgruppen søger tilskud til renovering af spejdergård Ansøgning om overførsel af resttilskud af pulje til halbyggeri Ledelse på Handicapområdet Personalepolitisk redegørelse, Lokalplanforslag nr , Asaa Børnehave, og kommuneplantillæg nr. 37 (D) Årsberetning 2008 og miljøredegørelse for Modtagestation Vendsyssel I/S Årsberetning 2008 og miljøredegørelse for AVV I/S Budget 2010 for Reno-Nord Videreførelse af Asaa Genbrugsplads efter den 1. januar Tillæg til Affaldsplan for Brønderslev og Hjørring Kommuner Den fælles obligatoriske tømningsordning for septiktanke i det åbne land Fusion mellem Naturgas Midt-Nord og Hovedstadsregionens Naturgas (HNG) Godkendelsespligtige ændringer, Klæstrupvej 114, Jerslev Revision af erhvervspolitik - tilføjelse af indsatsområde vedrørende turisme Orientering Lukket sag - Orientering

5 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Er det erkendt, at det er en ulovlig beslutning, som Teknik- og Miljøudvalget tog vedrørende punkt 16? (Ole Bruun) Er 0,36 % effektivisering/afbureaukratisering effektueret rent administrativt? (Arne M. Jensen) Hvordan er reglerne vedrørende skiltning i det åbne land? (Arne M. Jensen) Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

6 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Anmodning om udtrædelse af skolebestyrelsen ved Agersted Skole J.nr.: A16/dwfslj 09/25074 Åben sag BY Sagsfremstilling: Skolebestyrelsesmedlem Karsten Eriksen anmoder om tilladelse til at udtræde af skolebestyrelsen på Agersted Skole under henvisning til, at han ikke længere har børn på skolen. I henhold til bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser 37, stk. 2 kan en forældrerepræsentant forlange at blive fritaget for medlemskab af skolebestyrelsen, hvis barnet udskrives af den pågældende skole. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser, at Sanne Miller, Præstbrovej 1, st. tv, Agersted, 9330 Dronninglund er valgt som suppleant. Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

7 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Kvalitetsrapport for skoleområdet J.nr.: P15/dwbklb 09/14563 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 29. september 2009: Fagenhedens forslag godkendt. Adnan Jedon og Martin Rishøj Jensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling anbefales. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender Kvalitetsrapport for folkeskoleområdet for 2009 at Byrådet godkender følgende handlinger til kvalitetsrapporten for 2009: 1. Vikardækning 2. Samarbejde mellem skole og SFO 3. Forældreinvolvering 4. Netværk og vidensdeling på tværs af skoler 5. Ledelse. Handlingerne er en fortsættelse af enkelte handlinger fra sidste års kvalitetsrapport. I henhold til Folkeskoleloven skal kommunalbestyrelsen årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger, kommunalbestyrelsen har foretaget for at vurdere det faglige niveau og kommunalbestyrelsens opfølgning på den seneste kvalitetsrapport. For så vidt angår rapportens konklusion henvises til side 9-11 i kvalitetsrapporten. I kvalitetsrapporten har skolerne vurderet Skolernes rammebetingelser - der henvises til side Skolernes pædagogiske processer - der henvises til side Skolens resultater - der henvises til side 49-51

8 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1539 Specialpædagogisk bistand i klassen, i kompetencecenter og i specialklasser -. der henvises til side Dansk som andet sprog - der henvises til side 67 Der henvises endvidere til bilag 1, oversigt over specialklasser, erhvervsklasser og modtagelsesklasser for 6-18 årige i 2009/10 - side Det bemærkes, at hovedrapporten offentliggøres på kommunens hjemmeside. Bilag: Udtalelser fra skolebestyrelserne Resumé af Kvalitetsrapporten Pixiudgave vedr. Kvalitetsrapporten Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

9 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Dannerhøjgruppen søger tilskud til renovering af spejdergård J.nr.: Ø40/dwbkes 09/25556 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 8. oktober 2009: Udvalget indstiller, at Dannerhøjgruppen bevilges kr. svarende til 1/3. Gitte Krogh var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Anbefales. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Spejderforeningen Dannerhøjgruppen, Klokkerholm ansøger om tilskud til renovering af spejdergården i Klokkerholm. Det oplyses, at Spejdergårdens tag igennem flere år har været utæt og vinduerne rådne, hvilket har haft indflydelse på Spejdergårdens generelle vedligeholdelsesstand. En gennemgribende renovering er efterhånden meget nødvendig. Det oplyses, at Spejdergårdens tag nu er i en så miserabel stand, at foreningen ikke mener, at det vil være forsvarligt at lade den stå endnu en vinter. Efterhånden er det generelle renoveringsbehov i huset så stort, at det ikke er muligt at blive ved med at have aktiviteter for børnene i huset og år for år vil det blive dyre og dyre at bringe Spejdergården tilbage i en rimelig stand. Hellevad-Ørum Sparekasses Fond har bevilget kr. til hjælp til renovering af taget. Der er senere bevilget yderligere kr. til renovering. Der er efter aftale med Fagenheden for Børn og Kultur indhentet håndværkertilbud på den samlede renoveringsopgave. Endvidere er foreningens driftsbudget gennemgået kritisk for at undersøge, om der er omkostninger, der vil kunne minimeres. Med baggrund i indhentet tilbud er der opstillet følgende budget: Renovering: Udgifter: Finansiering: Tag, skorsten og brændeovn kr. Dækkes af bevilgede Fondsmidler Indvendig vedligeholdelse kr. Tilskud fra Brønderslev Kommune samt lånefinansiering. Etablering af solfanger kr. Der fremsendes ansøgning til Klimapulje i DDS.

10 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1541 Spejderforeningen oplyser, at der er tilbud fra Sparekassen Vendsyssel i Klokkerholm på lån på kr., men at man dog helst ser, at behovet for låntagning minimeres. Spejdersamvirket anbefaler, at der kan findes et tilstrækkeligt engangsbeløb til støtte eller at der i de fremtidige budgetter kan indarbejdes en udvidelse, der muliggør betaling af en låneydelse. Spejdersamvirket peger på, at nuværende lån i ejendommen er indfriet i 2009, ligesom den forbrugsudgift til el der var i 2008, bliver væsentlig mindre fremover. Fagenheden for Børn og Kultur oplyser, at der er behov for finansiering af udgifter på kr. at der er et restbeløb på afsat rådighedsbeløb inden for udvalgets område på kr. (oprindelig afsat kr.) at der ved optagelse af lån på kr. vil være er udgift for foreningen på 8.889,50 kr. Til gengæld har foreningen opnået en besparelse ved, at nuværende lån er indfriet på kr. Der er således tale om en mindreudgift i foreningens udgifter på 6.429,50 kr. at foreningens udgift i 2008 til el har været 4.830,50 kr. Forventet besparelse i 2009 for foreningen er på 3.705,50 kr. at kommunes merudgift til tilskud til lokaler i henhold til Folkeoplysningsloven vil være kr. Fagenheden vurderer, at beløbet kan findes inden for nuværende budget for fritidsområdet. I øvrigt: Fagenheden anmoder om udvalgets principielle drøftelse af retningslinier for tilskud til foreningers vedligeholdelses/ombygningsudgifter. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi gør opmærksom på at restbeløb på afsat rådighedsbeløb er på kr Bilag: Ansøgning med bilag fra Dannerhøjgruppen Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

11 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Ansøgning om overførsel af resttilskud af pulje til halbyggeri J.nr.: Ø40/dwbkes 08/16252 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 13. august 2009: Indstilles godkendt. Eskild Sloth Andersen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 10. september 2009: Tilbagesendes til udvalg med ønske om specificeret anlægsbudget for de ønskede frigivne midler. Karl Emil Nielsen var fraværende. Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 8. oktober 2009: Det specificerede budget taget til efterretning. Indstilles godkendt. Gitte Krogh var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Indstilles godkendt. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Brønderslev-Hallen ansøger om at få overført kr. = restbeløbet fra puljen afsat til ny træningshal ved Brønderslev-Hallen. Begrundelsen herfor er, at man løbende har udgifter på projektet. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender, at der frigives kr. af afsat rådighedsbeløb på sted nr , Ny træningshal til Brønderslev-Hallen på kr. - rest kr. Der er tidligere frigivet kr. Supplerende sagsfremstilling til mødet i Fritids- og Kulturudvalget den 8. oktober 2009: Fagenheden for Børn og Kultur oplyser med udgangspunkt i opgørelse pr. 15. september 2009 (beløbene er incl. moms):

12 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1543 Hallen har udbetalt vedr. håndværkerudgifter Heraf udgør renovering af omklædningsrum m.m. Restbeløb, der vedrører ny hal Udbetalt rådgiverhonorarer vedr. ny hal I alt udbetalt vedr. NY hal kr kr kr kr kr. Byggeriet vedr. NY hal er påbegyndt den 17. september 2009, hvorfor der herefter løbende vil skulle ske udbetaling af håndværkerudgifter. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen Bilag: Oversigt over byggeregnskab Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

13 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Ledelse på Handicapområdet J.nr.: P23/dwsbkvj 09/14364 Åben sag HAR/SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 28. september 2009: Kadence i forløbet: I MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse den 28. september 2009, Handicaprådet den 29. september 2009 og Socialudvalget 30. september Henrik Aarup-Kristensen opsummerede, at der gennemgående i høringssvarene ikke er stor begejstring for forslaget, og der er kommentarer til sammenligningen med ældreområdet. Susanne Aabenhus spurgte til Psykiatriområdet, hvortil Henrik Aarup-Kristensen oplyste, at processen for psykiatriområdet starter den 30. september Kristina Randrup påpegede, at der har hersket forvirring omkring den forløbne proces om ledelse på handicapområdet, hvor der har været henvist til beslutninger i tidligere referater. Udvalget påpeger, at der ikke tidligere i processen har været truffet beslutninger om ledelse på handicapområdet. Først efter dette møde træffes der beslutninger om ledelse på handicapområdet. Ledelsessiden indstiller forslaget. Medarbejdersiden foreslår, at der ydes tillægsbevillinger til finansiering af ledelse af boformerne. Bodil Christiansen, Inge Tengnagel, Ellen Badstue, Lene Kirk Weibel, Jette Poulsen og Ann Cathrine Vestergaard var fraværende. Beslutning i Handicaprådet den 29. september 2009: Anbefales godkendt. Ole Jespersgaard støtter medarbejdersiden p.g.a., at der bortfalder en ½ stilling på Nordstjernen. Asta Skaksen var fraværende. Beslutning i Socialudvalget den 30. september 2009: Forslag fra MED-SOB og Handicaprådet blev forelagt på mødet. Søren Erik Nielsen og Karl Emil Nielsen indstiller fagenhedens forslag. Ole Jespersgaard og Marianne Jensen indstiller at den øgede ledelsestid finansieres via en tillægsbevilling. Asta Skaksen var fraværende.

14 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1545 Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Søren E. Nielsen og Karl Emil Nielsens indstilling indstilles til godkendelse. Arne M. Jensen og Henning Jørgensen tager forbehold. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Den 25. juni 2009 godkendte Byrådet det fremlagte forslag til kvalitetsstandarder for Handicapområdet med undtagelse af forslaget om fordeling af ledelsestimer. Det blev besluttet, at fordelingen af ledelsestimer skulle behandles særskilt. På den baggrund fremlægges sagen om ledelsestimefordelingen til genbehandling. I selve oplægget om harmonisering af serviceniveauet indenfor Handicapområdet var der ikke taget stilling til ledelsestyngden på området. Med baggrund i de høringer der var i Med-Udvalget og møder med de pårørende blev det anbefalet, at der indenfor den økonomiske ramme skulle udarbejdes en mere rimelig fordeling af ledelsestimer. Det blev efterfølgende beskrevet i et notat som blev vedlagt sagen. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse har i forlængelse af beslutningen i Byrådet undersøgt ledelsestyngden. Af nedenstående oversigt fremgår den nuværende tildeling af ledelsestimer og administrationstimer. Endvidere fremgår Fagenhedens forslag til ny timefordeling. De vedlagte tal fra Psykiatriog Ældreområdet er alene med til sammenligning med Handicapområdet. Tilbud Særlige forhold Nuværende ledelsestimer Nuværende adm. timer for- til ti- Nyt slag adm. mer Nyt forslag til ledelsestimer Cassiopeia Tilbuddet er samlet et sted og få beboere er i dagtilbud 55,5 timer pr. uge 3,08 time/ beboer/uge 14,5 timer pr. uge 0.81 time/ beboer/uge 55,5 timer pr. uge 3,08 time/ beboer/uge 14,5 timer pr. uge 0.81 time/ beboer/ uge Nordstjernen og Smalbyvej Mange beboere er i dagtilbud, der er derfor få beboere hjemme i dagtiden 111 timer pr. uge 3,47 time/beboer/ uge 37 timer pr. uge 1,16 time/ beboer/uge 92,5 timer pr uge 2,89 time/ beboer/ uge 37 timer pr. uge 1,16 time/ beboer/ uge

15 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1546 Bofællesskaberne Tilbuddene er fordelt på flere adresser og inkl. bostøtte til borgere i eget hjem 55,5 timer pr. uge 1,73 time/ beboer/uge 6,66 time pr. uge 0,21 time/ beboer/uge 74 timer pr. uge 2,31 time/ beboer/uge 6,66 time pr. uge 0,21 time/ beboer/ uge Der er i beregninger ikke afsat timer til bostøtte Generelt På Handicapområdet indgår de ledelsestimer, der er opført i skemaet IKKE i normeringen. Forslaget betyder, at Bofællesskaberne tilføres 18,5 timer pr. uge til en fagfunktionsleder. Denne placeres i Bofællesskaberne Brandur Allé. Bofællesskaberne vil herefter have 2,31 time/beboer/uge til ledelse Nordstjernen reduceres med 18,5 timer pr. uge til fagfunktionsledelse Nordstjernen vil herefter have 2,89 timer/beboer/uge til ledelse. Dvs. at tilførelsen af ½ fagfunktionsledelse på Brandur Allé finansieres ved, at ½ fagfunktionsleder på Nordstjernen indgår i normeringen (altså der gives 18,5 timer/uge færre i den øvrige personalenormering). Økonomi Ændringen af ledelsestimer kan finansieres indenfor den samlede ramme. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse forslår, at forslaget til timefordeling på handicapområdet godkendes. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen

16 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1547 Bilag: Høringssvar fra MED-udvalget på Nordstjernen Notat om ledelsestimer på Ældre og Psykiatriområdet Høringssvar fra MED-udvalget for boformen Cassiopeia Bemærkninger fra ledergruppen omkring ledelsetimer. Høringssvar fra Bofællesskaberne, Botræning og Bostøtte. Godkendelse af kvalitetsstandarder Kvaliteten der blev væk Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Tilbagesendes til forvaltning. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

17 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Personalepolitisk redegørelse, 2008 J.nr.: P22/dwopimn 09/23204 Åben sag ØK/BY Indstilling: Beslutning i MED-Hovedudvalget den 10. september 2009: Inger Marie Nielsen efterlyste forslag til emner til næste redegørelse. Grete Andersen kommenterede, at der også kan sættes fokus på alderssammensætningen. Af emner til næste gang kunne være fokus på elevindtag og trivselsundersøgelser i tråd med den attraktive arbejdsplads. Inger Marie Nielsen kommenterede, at det er planen at udarbejde en redegørelse for hvert år. Grete Andersen mente, at det er ok med hvert 2. år. Udvalget tog redegørelsen til efterretning med fokus på sygefravær, og sendes efterfølgende til politisk behandling. Lene Faber, Lena Skjødsholm og Jon Miller var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Udsat. Steen Christensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Anbefales godkendt. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Organisation og Personale fremsender personalepolitisk redegørelse, Forretningsledelsen anbefaler i møde den 8. september med enkelte redaktionelle rettelser redegørelsen og anbefaler, at et fremtidigt indsatsområde skal være nedbringelse af sygefravær. Redegørelsen drøftes i Hoved-MED og overgår derefter til politisk behandling. Thomas Jepsen og Lene Faber var fraværende. Bilag: Personalepolitisk Redegørelse 2008

18 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1549 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

19 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Lokalplanforslag nr , Asaa Børnehave, og kommuneplantillæg nr. 37 (D) J.nr.: P16/dwtfjwj 09/19547 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 13. oktober 2009: Indstilles sendt i høring. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Anbefales sendt i høring. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Der er udarbejdet lokalplanforslag nr for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" samt kommuneplantillæg nr. 37 (D). Asaa Børnehave ønsker at opføre en tilbygning i form af et udehus til udeaktiviteter. Udehuset kan kategoriseres som en blanding mellem en udestue og et legehus. Placeringen af udehuset på ejendommen vil ske over matrikulært skel, hvilket gør det nødvendigt, at foretage en matrikulær sammenlægning af ejendommens to matrikler. Eksisterende kommuneplanrammer for lokalplanområdet udlægger anvendelsen til boligformål med tilhørende kollektive anlæg. Dette stemmer ikke overens med den faktiske anvendelse, derfor er der udarbejdet et kommuneplantillæg, som ændrer anvendelsen til offentlige formål. Det udarbejdede kommuneplantillæg nr. 37 (D) fastsætter anvendelsen til privat eller offentlig institution på området. En del af ejendommen er omfattet af lokalplan nr , der udlægger ejendommen til boligformål. Den del af lokalplan nr , der omfatter ejendommen, aflyses med den endelige vedtagelse af lokalplan nr Der er foretaget en miljøscreening af planforslagene i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. På baggrund af miljøscreeningen vurderer fagenheden, at planforslagene ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr for "Asaa Børnehave, Bolværksvej 2, Asaa" samt kommuneplantillæg nr. 37 (D) og sender forslagene i 8 ugers offentlig høring. Bilag: Lokalplanforslag nr ( )

20 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1551 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

21 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Årsberetning 2008 og miljøredegørelse for Modtagestation Vendsyssel I/S J.nr.: K07/dwtftj 09/18948 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 9. september 2009: Indstilles godkendt som foreslået. Ole Bruun var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Modtagestation Vendsyssel har fremsendt Årsrapport for De samlede indtægter var i 2008 på kr. og de samlede udgifter på kr. Årsresultatet før afskrivninger og finansielle poster blev således kr. Der er afskrevet kr. på anlæggene og renteindtægterne blev på kr. Det endelige driftsresultat for 2008 blev således et overskud på kr., hvor der i budgettet var regnet med et overskud på 0 kr. Den økonomiske årsrapport er anmærkningsfrit revideret af BDO ScanRevision A/S, Hjørring Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet tager årsrapporten til efterretning. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Årsrapport 2008 EMAS Miljøredegørelse 2008 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

22 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Årsberetning 2008 og miljøredegørelse for AVV I/S J.nr.: K07/dwtftj 09/18946 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 9. september 2009: Indstilles godkendt som foreslået. Ole Bruun var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: AVV I/S har fremsendt årsberetning for De samlede indtægter var i 2008 på kr. og de samlede udgifter på kr. Årsresultatet før afskrivninger og finansielle poster blev således kr. Der er afskrevet kr. på anlæggene, og netto-renteudgifterne blev på kr. Det endelige årsresultat er således et overskud på kr., hvor der i budgettet var regnet med et underskud på kr. Den økonomiske årsberetning for 2008 er anmærkningsfrit revideret af BDO ScanRevision, Hjørring. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet tager årsberetning 2008 for AVV til efterretning. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Årsrapport 2008 EMAS Miljøredegørelse 2008 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

23 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Budget 2010 for Reno-Nord J.nr.: Ø02/dwtftj 09/24871 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 7. oktober 2009: Udvalget indstiller, at Byrådet tager budget 2010 for Reno-Nord til efterretning, og at budgettet indarbejdet i Brønderslev Kommunes budget for Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Anbefales godkendt. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Reno Nord har fremsendt budget 2010, som er vedtaget på bestyrelsesmødet den 15. september Budgettets baggrund og forudsætninger fremgår af siderne 9 til 12 i det vedlagte budget. Affaldsmængden til forbrænding er budgetteret til tons. Affaldsmængderne fra både private og erhverv er de sidste 1½ år faldet væsentligt på grund af den økonomiske krise, og forventningerne til leverancerne af affald til både forbrænding og deponi er i 2010 reduceret i forhold til 2008 og den budgetterede mængde for Affaldsmængden til deponering og genbrugsanlæg er budgetteret til henholdsvis tons og tons. Fra 1. januar 2010 sker en væsentlig omlægning og forhøjelse af afgiftsbelægningen af affald til forbrænding og deponi. Fra 1. april 2006 blev indført producentansvar på elektronikaffald. Dermed forsvandt grundlaget for I/S Reno-Nords modtagelse og behandling af kølemøbler og elektronikaffald. Producentorganisationen har pligt til at afhente og behandle elektronikaffaldet. Flere af I/S Reno-Nords interessentkommuner har valgt at transportere elektronikaffald, inkl. kølemøbler og hvidevarer, til I/S Reno-Nord, hvor affaldet sorteres og klargøres til afhentning af producentorganisationen. Der er budgetteret med modtagelse af tons elektronikaffald til en modtagepris på 750 kr. pr. ton. Budget 2010 ser i hovedtal således ud: Omsætning Produktionsomkostninger Faste omkostninger Af- og nedskrivninger Årets resultat 127,7 mio. kr. 58,5 mio. kr. 13,2 mio. kr. 45,0 mio. kr. 10,9 mio. kr.

24 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1555 Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet tager budget 2010 for Reno-Nord til efterretning, og at budgettet indarbejdes i Brønderslev Kommunes budget for Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen Bilag: Vedtaget Budget 2010 Følgebrev til vedtaget Budget 2010 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

25 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Videreførelse af Asaa Genbrugsplads efter den 1. januar J.nr.: G01/dwtftj 09/25873 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 7. oktober 2009: Udvalget indstiller, at genbrugspladsen i Asaa videreføres indtil en ny plads er etableret. Driftsudgiften på ca kr. finansieres af affaldsfonden. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Anbfeales godkendt. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Bestyrelsen for AVV har tidligere truffet beslutning om, at der fremover skal være 3 genbrugspladser i den tidligere Dronninglund Kommune. Brønderslev Byråd ønsker de tre pladser placeret i henholdsvis Dronninglund, Hjallerup og Asaa. Det forudsættes samtidig, at de 5 mindre genbrugspladser lukkes pr. 31. december Det drejer sig om pladserne i Agersted, Asaa, Flauenskjold, Klokkerholm og Ørum. Eventuel videreførelse af (nogle) pladser skal nærmere aftales mellem Brønderslev Kommune og AVV og vil kunne ske som en særskilt ydelse. I AVV s Budgetforslag 2010 er angivet etablering af 3 nye genbrugspladser: en plads i Løkken en plads i Bjergby en plads i den tidligere Dronninglund Kommune Pladserne i Løkken og Bjergby er på anlægsplanen for Den 3. plads i tidligere Dronninglund Kommune er på anlægsplanen i Men bestyrelsen for AVV har tidligere tilkendegivet, at man er positiv overfor at fremrykke den 3. plads i det tidligere Dronninglund Kommune til Dette betyder imidlertid, at den eksisterende genbrugsplads i Asaa lukkes pr. 31. december Udvalgsformanden har på den baggrund ønsket at drøfte mulighederne for at videreføre den nuværende genbrugsplads i Asaa indtil en ny plads er etableret. AVV forudsætter, at Brønderslev Kommune alene afholder ekstra-udgifterne til videre drift af genbrugspladsen i Asaa, som en særskilt ydelse der finansieres om affaldsbudgettet.. Der kan umiddelbart peget på 3 fremtidige alternativer Genbrugspladsen i Asaa lukkes pr. 31. december 2009

26 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1557 Genbrugspladsen i Asaa videreføres med de nuværende åbningstider (tirsdag kl og lørdag kl ) indtil en ny plads er etableret Genbrugspladsen i Asaa videreføres med status som normal AVV genbrugsplads (hverdage kl og lørdag kl ) indtil en ny plads er etableret Brønderslev Kommune har anmodet om, at AVV undersøge de økonomiske konsekvenser ved, at genbrugspladsen i Aså drives videre indtil en ny plads står klar. Beregningerne er lavet under forudsætning af, at affaldsmængderne, der modtages i Asaa, under alle omstændigheder ville blive afleveret på den nye genbrugsplads i Dronninglund. Dvs. ingen ekstra behandlingsudgifter. De øgede udgifter er til mandskab, ekstra containere som følge af en ekstra genbrugsplads, merudgifter til transport af affaldet ( i forhold til at affaldet blev afleveret af borgerne på pladsen i Dronninglund) samt drifts- og vedligeholdelsesudgifter til genbrugspladsen i Asaa. Genbrugspladsen i Asaa lukker pr. 31. december 2009 Brønderslev Kommune får ingen ekstraudgifter i forhold til budgetforslag En 3. plads i den østlige del af kommunen etableres i 2012 (eller 2011 som ønsket af Brønderslev Kommune) og driftsudgifterne indgå herefter i AVVs budgetter. Genbrugspladsen i Asaa videreføres med de nuværende åbningstider Øgede årlige udgifter, som afholdes af Brønderslev Kommune: Mandskab Drift og vedligeholdelse I alt kr kr kr. Genbrugspladsen i Asaa videreføres med status som normal AVV genbrugsplads Øgede årlige udgifter, som afholdes af Brønderslev Kommune: Mandskab Drift og vedligeholdelse I alt kr kr kr. Bilag: AVV notat om videreførsel af Asaa genbrugdpladsplads Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

27 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Tillæg til Affaldsplan for Brønderslev og Hjørring Kommuner J.nr.: P16/dwtftj 09/4506 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 9. september 2009: Indstilles godkendt som foreslået. Ole Bruun var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Indtilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Forsyningsudvalget besluttede i møde den 13. maj 2009 at udsende tillæg til affaldsplan for Brønderslev og Hjørring Kommuner med tilhørende Strategisk Miljøvurdering i offentlig høring. Tillægget vedrører Affaldsselskabet Vendsyssel Vests (AVV) planer om at bygge en ny ovnlinie. Høringsperioden har forløbet fra den 26. maj til den 21. juli Ved fristens udløb er modtaget indsigelse fra Reno-Nord, Aalborg. Endvidere er til Hjørring Kommune indsendt høringssvar fra Danmarks Naturfredningsforening, Hjørring afdeling. Indsigelserne/bemærkningerne vedrører: Reno-Nord, Ålborg 1. Tidspunkt for Brønderslev Kommunes udtræden af Reno-Nord er fejlagtigt anført til at udløbe i Ad 1. Det korrekte tidspunkt er pr. 1. januar Mulighed for modtagelse af særlige fraktioner affald er i tillægget anført til alene AVV. Ad 2. Dette er ændret i perioden, hvor der er arbejdet med tillægget, således at også Reno-Nord i dag kan modtage de nævnte særlige fraktioner. 3. Bemærkninger om Reno-Nords ovnkapacitet. Ad 3. Reno-Nord afventer endelig godkendelse fra Energistyrelsen til idriftsætning af en opgraderet ovnlinie. Danmarks Naturfredningsforening, Hjørring afdeling 4. Principiel holdning til afbrænding af spildevandsslam og gyllefibre.

28 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1559 Ad 4. Hjørring Kommune har en politik om udbringning af slam på landbrugsjorder, hvorimod Brønderslev Kommune har en politik om, at slam ikke udbringes på landbrugsjorder men afbrændes. 5. Kapacitet på den ønskede nye ovnlinie Ad 5. Energistyrelsen er den myndighed, der på landsplan giver tilladelse eller afslag på ansøgninger om kapacitetsudvidelser. 6. Naturfredningsforeningen ønsker, at der udarbejdes CO2-regnskab. Ad 6. Det eneste realistiske alternativ til at brænde affald på AVV i Hjørring er afbrænding på Reno-Nord i Aalborg. Der er ingen tvivl om, at der er en bedre energiudnyttelse og at der sker større fortrængning af fossile brændstoffer ved forbrænding på AVV i Hjørring frem for alternativet på Reno-Nord i Ålborg. Brønderslev og Hjørring Kommuner har i fællesskab kommenteret de indkomne indsigelser/bemærkninger i et notat, som vedlægges. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender tillæg til affaldsplan for Brønderslev og Hjørring Kommuner med de konsekvensrettelser, som Reno-Nord, Aalborg, har gjort indsigelser/bemærkninger om, var fejlagtige, samt tager Danmarks Naturfredningsforenings indsigelser/bemærkninger til efterretning jfr. det udarbejdede notat. Bilag: Indsigelser og bemærkninger Notat med bemærkninger til indsigelser og bemærkninger Tillæg til affaldsplan Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

29 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Den fælles obligatoriske tømningsordning for septiktanke i det åbne land J.nr.: P21/dwtftj 09/23933 Åben sag FU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Forsyningsudvalget den 9. september 2009: Indstilles godkendt som foreslået. Ole Bruun var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Indstilles godkendt. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Den 28. maj 2009 blev Vandsektorloven vedrørende udskillelse af vand og spildevand i selskaber endeligt vedtaget. Udskillelse skal være gennemført senest pr. 1. januar I forbindelse med vedtagelsen er der endvidere vedtaget en række konsekvensændringer i tilknyttede love, bl.a. i Miljøloven vedrørende obligatoriske tømningsordninger for septiktanke i det åbne land. Miljølovens 19 er ændret og har fået følgende tilføjelse: I de kommuner, der har oprettet obligatoriske tømningsordninger for septiktanke i det åbne land, skal sådanne ordninger varetages af et spildevandsforsyningsselskab, der leverer spildevandsforsyning i kommunen, udpeget af Byrådet. Loven skelner således ikke mellem spildevandshåndtering i byområder og i det åbne land. Den i Brønderslev Kommune indførte tømningsordning for septiktanke i det åbne land skal således fra 1. januar 2010 drives i et spildevandsforsyningsselskab. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender, at den obligatoriske tømningsordning for septiktanke i det åbne land pr. 1. januar 2010 overgår til drift og administration i koncernen Brønderslev Forsyning A/S, i datterselskabet Brønderslev Spildevand A/S. Ordningen er en hvile-i-sig-selv ordning og foreslås overført med den gæld/formue, som regnskabsopgørelsen for 2008 udviser. Brønderslev Byråd vil jf. lovbekendtgørelsen stadig være myndighed på området. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi oplyser, at saldoen ultimo 2008 er en gæld til kommunen på ,98 kr.

30 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1561 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

31 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Fusion mellem Naturgas Midt-Nord og Hovedstadsregionens Naturgas (HNG) J.nr.: G00/dwokjd 09/24010 Åben sag ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 8. oktober 2009: Taget til efterretning. Fremsendes til Byrådets orientering. Steen Christensen var fraværende. Sagsfremstilling: Naturgas Midt-Nord og Hovedstadsregionens Naturgas (HNG) har det seneste halve år vurderet mulighederne for en fusion mellem de to gasdistributionsselskaber. På det seneste bestyrelsesmøde i de to selskaber blev det besluttet, at man på repræsentantskabsmøderne i november 2009 ville lægge op til en beslutning om fusion med virkning fra 1. januar Naturgas Midt-Nord fremsender på den baggrund orientering til selskabets ejerkommuner om situationen og fusionsvilkårene inden dette repræsentantskabsmøde. Der er i beslutningsgrundlaget for fusionen lagt op til, at fusionen skal ske mellem to ligeværdige selskaber, dvs. hver med en ejerandel på 50% af det fusionerede selskab. En sådan fordeling kan opnås ved, at størstedelen af kommunernes forrentede indskudskapital trækkes ud. Dette vil indebære en udbetaling til Naturgas Midt-Nord-kommunerne på i alt knap 30 mio. kr. For Brønderslev Kommunes vedkommende betyder det en udbetaling på kr. Kommunens forrentede indskud i det nuværende selskab udgør kr. Indskud i fusioneret selskab vil således udgøre kr. En udbetaling til Brønderslev Kommune, som følge af beslutning om fusion, vil blive medtaget i kommunens budgetopfølgning. Med en ejerandel på 50% af det fusionerede selskab vil de jyske kommuner komme til at hæfte for en større gæld, end man gør i dag. I forhandlingerne om fusion har Naturgas Midt-Nord ikke lagt vægt på det forhold, at kommunernes hæftelse vil øges, idet det fortsat er forventningen og målet, at den samlede gæld er indfriet med udgangen af For Brønderslev Kommunes vedkommende betyder det, at kommunen i det fusionerede selskab hæfter for kr. (bruttogæld ultimo 2008) mod kr. i det nuværende selskab. Stabschefen for Økonomi og IT foreslår, at Økonomiudvalget tager orienteringen fra Naturgas Midt-Nord til efterretning. Bilag: Skrivelse fra Naturgas Midt-Nord af 1. september 2009

32 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1563 Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Taget til efterretning. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

33 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Godkendelsespligtige ændringer, Klæstrupvej 114, Jerslev J.nr.: P19/dwtfjub 09/25494 Åben sag TM Indstilling: Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 19. oktober 2009: Udvalget besluttede, at projektet ikke er godkendelsespligtigt. Ole Bruun (A) følger fagenhedens indstilling og ønsker sagen behandlet i Byrådet. Sagsfremstilling: På ejendommen Klæstrupvej 114 er der tilladelse til 170,4 DE i malkekvæg + opdræt. Det er planen, at produktionsretten skal udnyttes, men produktionen med malkekvæg og opdræt udskiftes til slagtekalve, Dansk kalv. Kostalden er ændret fra sengebåsestald til dybstrøelsesstald med sand bund. Fagenhedens vurdering er, at de ovenstående ændringer er godkendelsespligtige efter Husdyrlovens 11. Der er ansøgt om miljøgodkendelse på Klæstrupvej 114 igennem husdyrgodkendelse.dk den 23. september Grundet særlige forhold, herunder at sagen vurderes uproblematisk samt de kapacitetsmæssige problemer i forhold til eksisterende produktion, har Fagenheden valgt at sagsbehandle ansøgningen sideløbende med ansøgning om miljøgodkendelse på Stubdrupvej 23. Der forventes en sagsbehandlingstid på 6-7 måneder. Ændringerne er godkendelsespligtige efter 11 fordi: Ændringen fra malkekøer og opdræt til tyrekalveproduktion er godkendelsespligtig Ændring af staldsystem fra sengebåsestald til dybstrøelsesstald er godkendelsespligtig. Fagenheden har undersøgt - herunder forespurgt ekstern juridisk konsulent - om der er mulighed for at give dispensation / midlertidig tilladelse i tidsrummet fra der ansøges om miljøgodkendelse til der er givet miljøgodkendelse. Det er desværre ikke muligt indenfor lovens rammer. Der er derimod mulig for at prioritere ansøgningerne i forhold til andre elementer end modtagelsestidspunktet eksempelvis i forhold til hvor uproblematisk sagen er samt forskellige akutte problemer på landbruget. Miljøstyrelsen har præciseret loven i FAQ 13: Ad. 13 Hvad forstås præcist ved en renovering og udvidelser, der er godkendelsespligtig og som dermed også bliver omfattet af krav om reduktion af ammoniakemissionen (det generelle ammoniakkrav)? Det centrale spørgsmål i den forbindelse er hvorvidt ændringer, der ikke medfører forøget forurening er omfattet af krav om miljøgodkendelse og det generelle ammoniakkrav. Det fremgår af bemærkningerne til 11 stk. 2, at ændringer af f.eks. dyreart eller nybygning af nye opbevaringsanlæg betragtes som godkendelsespligtige, selvom ændringerne ikke medfører forøget forurening.

34 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1565 Begrebet forøget forurening fremgår af 11 stk. 3, men denne er ifølge lovbemærkningerne møntet på de tilfælde, hvor et husdyrbrug allerede har opnået en godkendelse i henhold til den nye lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Det fremgår af bilag 3 til bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug, at begrebet renoveringer er identisk med godkendelsespligtige ændringer af staldanlægget. Dette vil omfatte ændringer i dyretyper eller staldsystemer. Derimod vil udskiftning af inventar (f.eks. udskiftning af spalter) uden samtidige ændringer i gødningsanlæg m.v. ikke være godkendelsespligtige og dermed heller ikke omfattet af det generelle ammoniakkrav. Hvis udvidelsen kan foretages i et eksisterende uændret staldanlæg, vil ammoniakkravet kun omfatte udvidelsen. Dette betyder, at en ændring af dyretype incl. ændringer fra malkekøer til opdræt eller slagtesvin til smågrise er godkendelsespligtige og omfattet af det generelle ammoniakkrav. Hvis f.eks. 50 DE slagtesvin ændres til 25 DE slagtesvin og 25 DE smågrise i et uændret staldanlæg vil de 25 DE smågrise blive omfattet af det generelle ammoniakkrav og ændringen er en godkendelsespligtig ændring. Hvis der udvides til 25 DE slagtesvin og 40 DE smågrise i et uændret staldanlæg stilles kravet altså til 40 DE smågrise og ikke til udvidelsen på 15 DE. Det skal dog tilføjes, at hvis der i en tidligere meddelt miljøgodkendelse er angivet en fleksibilitet, således visse ændringer mellem forskellige dyretyper er mulig indenfor rammerne af en sådan godkendelse, vil sådanne ændringer ikke medføre krav ifølge det generelle ammoniakkrav. Visse ændringer kan dog foretages uden det medfører godkendelsespligt. Dette kan f.eks. være ændringer mht. antal dyr, hvis det således kun er en produktionsnedgang, hvor ingen dyretyper forøges, og hvor staldsystemerne er uændrede. Et andet eksempel kan være mindre ændringer i vægtintervallet inden for samme dyretype, hvor produktionen angivet i dyreenheder (DE) ikke forøges. Det skal i den forbindelse bemærkes, at bagatelagtige ændringer, som f.eks. skyldes naturlige udsving i produktionen, ikke er godkendelsespligtige. Der henvises her til Skov- og Naturstyrelsens notat fra 30. november 2004 (afklaringsnotatet). En ændring i staldsystemet er godkendelsespligtig og omfattet af det generelle ammoniakkrav, hvis ændringen medfører skift til et andet staldsystem - jf. beskrivelse af normtallene fra Danmarks Jordbrugsforskning. Undtaget herfra er visse ændringer i staldsystemet, som indføres for at mindske ammoniaktabet og som ikke kræver opbrydning af staldgulvet. Dette kunne f.eks. være etablering af fast lejeareal i form af udlagt plader/måtter inklusiv en opdeling/afgrænsning af gyllekummen for på den måde at begrænse arealet med spaltegulv og gylleoverflade. Der er lavet en konkret vurdering på ændringen af dyretypen, og der er fundet en øget ammoniakemmision fra anlægget. Fagenheden har forespurgt ekstern juridisk konsulent, der er enige i, at ændringerne er godkendelsespligtige. På baggrund af ovenstående er det således Fagenhedens vurdering, at en beslutning om ikkegodkendelsespligt vil være lovstridig. Afgørelser uanset godkendelse eller ej skal offentliggøres i aviserne samt sendes til interesseorganisationerne. Både ansøger og andre parter i sagen har således mulighed for at påklage afgørelsen.

35 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side 1566 Fagenheden træffer løbende afgørelser om godkendelsespligtig eller ikke-godkendelsespligt i husdyrsager. Afgørelsen vil få principielt betydning for lignende sager. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Teknik- og Miljøudvalget fastholder den udmeldte godkendelsespligt på Klæstrupvej 114. Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Udgår. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

36 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Revision af erhvervspolitik - tilføjelse af indsatsområde vedrørende turisme J.nr.: P22/dwfsss 09/10032 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 13. oktober 2009: Indstilles godkendt. Det anbefales, at sidste afsnit præciseres. Beslutning i Økonomiudvalget den 22. oktober 2009: Anbefales godkendt. Jens Arne Hedegaard var fraværende. Sagsfremstilling: Brønderslev Udviklingsråd foreslår, at Erhvervspolitikken for Brønderslev Kommune udvides med et 7. indsatsområde: Turismeudvikling. Formålet er, at videreudvikle turismen i kommunen ved at fremme turismen og dermed øge den erhvervsøkonomiske effekt og derigennem skabe udvikling og vækst. Kommunaldirektøren foreslår, at Udviklings- og Planlægningsudvalget drøfter forslaget fra Brønderslev Udviklingsråd. Bilag: Indsatsområde 7 - Turisme Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Godkendt. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

37 Byrådet, den 29. oktober 2009 Side Orientering J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 29. oktober 2009: Problemer med profil på Nordjyske. Vedligeholdelsesplan på skoleområdet udsendes på mandag. Jens Fjendbo, Steen Christensen, Henning Jørgensen, Uffe Sørensen og Johannes Trudslev var fraværende.

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. september 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-11:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-22,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/247 Spørgetid for medlemmer

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 14. maj 2008 Mødelokale 120. Brønderslev Rådhus kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat... 1

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Arne M. Jensen (A) Jens Arne Hedegaard (V) Peer Thisted

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 9. september 2008 Mødelokale 120 - Rådhuset i Brønderslev kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 12. maj 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:30 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 02. juli 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat

#split# Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed. Politiker/ Ansat #split# Politiker/ Ansat Navn Post nr. Afstemningssted Beliggenhed Politiker Formand Jan Thaibert 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro Politiker Morten Sloth 9330 Dronninglund Agersted Agersted Kro

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. marts 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET BUDGET 2011 INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET Koncernen Regnskab 2009 Budget 2010 Omsætning: Energianlæg... 149.665 134.000 127.700 Losseplads... 16.131 15.600 14.300 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol

MED-Hovedudvalget. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-15:30 Søren Steensen, Formand Inger Marie Nielsen Henning Risager Henrik Aarup-Kristensen Thomas Jepsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 09.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/86 Orientering...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat

Brønderslev Kommune. MED-udvalg for Børn og Kultur. Referat Brønderslev Kommune MED-udvalg for Børn og Kultur Referat Dato: 17. september 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:40 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. februar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:15 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 02. juni 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. oktober 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/83 Mødekalender for 2008...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Hanne Sander Jensen Bodil Christiansen Ellen Badstue Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere