Forslag om kollektiv råderet - køkkener og bad. Forslag om LED-projekt energioptimering Forslag om flere vaskemaskiner i vaskekælderen Forslag om

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag om kollektiv råderet - køkkener og bad. Forslag om LED-projekt energioptimering Forslag om flere vaskemaskiner i vaskekælderen Forslag om"

Transkript

1 Forslag om kollektiv råderet - køkkener og bad. Forslag om LED-projekt energioptimering Forslag om flere vaskemaskiner i vaskekælderen Forslag om ændring af regler for Reglement for Beboerhuset. Forslag om at holde 2 hunde/katte Forslag om at holde 2 katte Forslag om ændring af husordenens afsnit vedrørende husdyr

2 fsb afdeling Kantorparken Forslag til afdelingsmøde den 28. september 2015 Forslag om: Optagelse af lånepulje til Køkkener og bad under kollektiv råderet Dato: den 28. september 2015 Dagsordenspunkt: 4 Forslagsstiller: Afdelingsbestyrelsen. Hvorfor stilles forslaget Succesen med sidste års køkken/bad pulje har belyst behovet for at beboerne kan udskifte køkken og badeværelserne under den kollektive råderet. Derfor stiller afdelingsbestyrelsen forslag om en ny kollektiv råderet, idet det må forudsættes at den eksisterende pulje snart er opbrugt. Forslaget betyder at afdelingen optager et fælles lån, som kan bruges til udskiftning af køkkener og bad under kollektiv råderet. Kollektiv råderet betyder, at beboere der ønsker et nyt køkken og bad, samt ledige lejemål, som trænger til at få udskiftet et nedslidt køkken eller bad, kan få det betalt af det fælles lån, og betale lånet tilbage over huslejen i 20 år. Hvis der etableres et nyt køkken eller bad under kollektiv råderet, og beboeren derefter flytter, får beboeren ikke godtgørelse for forbedringen. Den nye lejer overtager blot omkostningen, indtil lånet er betalt tilbage. Afstemningstema (hvad stemmes der om): Der stilles hermed forslag om: A. at beboerne kan vælge at udskifte deres køkken eller bad under kollektiv råderet B. at nedslidte køkkener og bad i ledige lejemål efter driftspersonalets nøje vurdering kan udskiftes under samme ordning C. at beløbsrammen fastsættes til højst [beløb] kr. per i beboede lejemål, og højst kr. i ledige lejemål inklusiv alle omkostninger. Beløbsrammen er fastsat efter administrationens og afdelingsbestyrelsens anbefaling. Hvad er indeholdt i beløbsrammen? I beløbsrammen er der indeholdt udgifter til nedrivning og opsætning af køkken eller bad samt følgearbejder, herunder udskiftning eller tilpasning af vvs- og elinstallationer.

3 Endvidere indeholder beløbsrammen ca kr. til øvrige omkostninger. De øvrige omkostninger dækker et fast administrationsbidrag pr. råderetssag jf. gældende prisblad og ydelseskatalog samt variable omkostninger der omhandler låneomkostninger og renter m.m. Beboerne kan derfor højst bruge kr. på selve Køkken eller bad Jo flere køkkener og bade der bliver udskiftet under kollektiv råderet, jo lavere bliver de variable omkostninger, da der bliver flere til at betale for låneomkostningerne. Økonomi Der optages et 20-årigt lån på kroner. Det giver mulighed for at udskifte ca. 44 køkkener eller bade. Et nyt køkken eller bad til den maksimale pris giver en huslejeforhøjelse på ca.560 kroner om måneden. Huslejeforhøjelsen træder i kraft, når køkkenet eller badet er færdigt og synet. Før hver køkken eller bad udskiftning under kollektiv råderet skal der først foretages et syn. Ved synet vurderes det, om der er udbedringer i det nuværende køkken eller bad som skal dækkes af afdelingens vedligeholdelsesforpligtigelse. Hvis der er det, så vil den udgift blive trukket fra det beløb, som beboeren skal afdrage over huslejen for det nye køkken eller bad. En kollektiv råderetspulje kan højst løbe i to år fra første køkken eller bad er afsluttet. Betingelser for beslutningen Beslutningen er betinget af, at fsb s organisationsbestyrelse og Københavns kommune efterfølgende godkender afdelingsmødets beslutning om at optage en kollektiv råderetspulje til køkkener. Hvornår kan beboerne bestille nye køkken eller bad Det forventes at fsb s organisationsbestyrelses og Københavns Kommunes godkendelser foreligger omkring køkken eller bad i december måned. Herefter vil der blive opsat opslag i opgangene, der beskriver, hvordan beboerne kan bestille nye køkken eller bad. fsb har indgået rammeaftale med Vordingborg Køkken om levering af alle køkkener finansieret under den kollektive råderet i alle boligafdelinger i fsb. På afdelingsmødet vil afdelingsbestyrelsen fremlægge forslaget, og det vil være muligt at stille uddybende spørgsmål, til driftslederen samt driftschefen.

4 Forslag til afdelingsmøde i Kantorparken den 28. september Forslag om: Energioptimering af Kantorparken til ordinært afdelingsmøde den 28. september 2015 i Kantorparken. Forslagsstiller: Afdelingsbestyrelsen Forslagets tekst: Afdelingsbestyrelsen stiller forslag om, at Kantorparken energioptimerer det fælles EL-forbrug med udskiftning af det eksisterende belysning i fællesarealerne til LED-belysning med automatisk lysstyring i kældre og opgange. Derved kan Kantorparken spare ca KW/årligt og samtidigt nedbringe CO2 belastningen med ca. 18,7 ton/årligt. Udgiften til etablering af energirenoveringen bliver finansieret ved brug af egen trækningsret fra Landsbyggefonden, som udgør 1/3 af den samlede udgift og et rentefrit lån på 2/3 af den samlede udgift fra fsb s energipulje. Lånet bliver tilbagebetalt med den energibesparelse, som renoveringen medfører. Efter ca. 7,5 år er anlægget tilbagebetalt, og afdelingen får derved hele energibesparelsen på de KW/årligt, som svarer til kr. i 2015 priser. Økonomi: Samlet udgift til energioptimeringen kr Egen trækningsret kr Lånebehov fra fsb s energipulje kr Samlet årlig EL-besparelse/afdrag på lån kr Tilbagebetalingstid 7,5 år Forslaget vil ikke medføre en huslejestigning, da afdraget på energipuljelånet bliver betalt med den energibesparelse, som tiltaget medfører. Afstemningstema: Der stemmes om, at Kantorparken gennemfører en energirenovering som beskrevet ovenfor. Forslagets gennemførelse er under forudsætning af, at der bliver bevilliget et fsb s energipuljelån fra Organisationsbestyrelsen, og at Landsbyggefonden bevilliger brug af egen trækningsret. Såfremt forslaget bliver vedtaget, starter energirenoveringen i febuar 2016 og forventes at være færdig i maj/juni På afdelingsmødet vil afdelingsbestyrelsen/driftschefen fremlægge forslaget, og der vil være mulighed for at stille uddybende spørgsmål. Dato:

5 Forslag til afdelingsmøde i afdeling: Kantorparken dato: 28. september 2015 Forslag om: Flere vaskemaskiner i vaskekælderen. Forslagsstillers navn, adresse, telefonnummer og Christian Ivan Nielsen Emdrupvej 141, 1tv, 2400 kbh nv Forslagets tekst (bemærk at der skal kunne stemmes ja eller nej til forslaget): Jeg foreslår at: Eftersom jeg har oplevet at der er hele 2 ugers ventetid på at finde en ledig tid i vaskekælderen, vil jeg foreslå at der bliver installeret nogle flere vaskemaskiner. Eventuel begrundelse for forslaget: Det er simpelthen ikke nok med kun 2 vaskemaskiner til en hel bolig blok. Hele 2 ugers ventetid for at kunne finde en ledig tid til vaske af sit tøj er simpelthen ikke holdbart. Man kan ikke få en hverdag til at hænge sammen, under disse forhold. Jeg har hørt beklagelser vedr. dette fra mange beboer, så det er et generelt problem, der må gøres noget ved! Dato og underskrift: 14/ Administrationens bemærkninger til forslaget: Indkøb af et stk. vaskemaskine inkl. montering koster ca kr. Finansieret over henlæggelserne med tilbagebetaling over 10 år vil indkøb af en vaskemaskine medføre en huslejestigning på 0,01%.

6 Forslag til afdelingsmøde i afdeling: Kantorparken dato: Forslag om: Ændring af regler for Reglement for Beboerhuset. Forslagsstillers navn, adresse, telefonnummer og Kantorparkens Pensionistklub v/jørgen Larsen Blåmunkevej NV Forslagets tekst (bemærk at der skal kunne stemmes ja eller nej til forslaget): Jeg foreslår at afsnittet: Klubdage kan reserveres 1 år før, men skal vige for al udlejning helt frem til samme dag. Ændres til: Klubdage kan reserveres 1 år før, men skal vige for al udlejning indtil 6 måneder før. Eventuel begrundelse for forslaget: Pensionistklubben planlægger aktiviteter et ½ år frem og indgår i mange sammenhænge kontrakter med underholdning, foredragsholdere og lign. Ved evt. aflysning på grund af den nuværende regel mister klubben et evt. depositum og i værste tilfælde hele kontraktbeløbet (typisk mellem og kr.) Samtidig er aktivitetsdagene med spisning og derfor vil en aflysning også medføre et stort madspild. Dato og underskrift: 25. august Jørgen Larsen

7

8

9 Forslag til afdelingsmøde i afdeling: Kantorparken Forslag om: Ændring af husordenens afsnit vedrørende husdyr Forslagsstillers navn, adresse: Mads Willads Petersen Bispebjerg Parkalle 72 Forslagets tekst (bemærk at der skal kunne stemmes ja eller nej til forslaget): Jeg foreslår at husordenens afsnit Husdyr ændres til følgende tekst. Se Bilag 1. Det kan overvejes, at forslaget om udvidelse af antallet af tilladte husdyr også skal gælde for Kantorparkens lejligheder. Alternativt til ovenstående foreslås at følgende tekst tilføjes efter afsnittet Husdyr: Bestyrelsen kan i særlige tilfælde dispenserer fra ovenstående Eventuel begrundelse for forslaget: Forslaget fremsættes for at opdatere husordenens afsnit om husdyr til gældende praksis i Kantorparken. Dato og underskrift: 7. juli 2015, Mads Willads Petersen.

10 Bilag 1. Forslag til ændret tekst i Husordenen af 25. september 2008 Der foreslås ændring af teksten vedr. 'Husdyr' og 'Særlige krav til hunde- og katteejere', se nedenfor. Øvrige forhold i husordenen foreslås uændret. Husdyr Det er i Kantorparken tilladt at holde ét husdyr pr. lejlighed og to pr. rækkehus. I tillægget til lejekontrakten er et sæt regler, der skal overholdes, i modsat fald kan konsekvensen blive, at husdyret/husdyrene bliver krævet fjernet. Udover de ovenfor nævnte regler, gælder naturligvis også Politivedtægten. Lejere har også ansvar for gæster med medfølgende husdyr. Det er tilladt at holde fugle, hamstere, fisk og andre smådyr inden døre i alle boliger. Skader forårsaget af husdyr erstattes af lejeren. Særlige krav til hunde- og katteejere: Hundeloven (Lov om hunde, lovbekendtgørelse nr. 254) skal som i resten af samfundet overholdes. Hunde må ikke genere naboer ved støjende eller truende adfærd. Hunde skal holdes i snor uden for egen bolig. Hunde må under ingen omstændigheder løbe frit på fællesarealerne eller i bebyggelsen i øvrigt. Dyrenes efterladenskaber på fælles områder skal omgående fjernes af ejer eller hundefører. Generer din hund eller kat dine medbeboere, får du en skriftlig advarsel fra boligselskabet. Gentager forseelsen sig, mister du retten til at holde hund/kat. Mister du retten til at holde hund/kat, skal du dokumentere, at dyret er fjernet senest 8 dage efter skriftligt pålæg herom fra boligselskabet. Bliver dyret ikke fjernet som krævet, i forbindelse med en overtrædelse af denne husorden, må du påregne, at dit lejemål bliver opsagt.

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-21 Kantorparken

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-21 Kantorparken Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-21 Kantorparken Dato 28. september 2015 klokken 19.00 Sted Beboerhuset, Kantorparken 4B, 2400 København NV. Deltagere Fra afdelingen: 55 lejemål var repræsenteret

Læs mere

Forslag om parkeringsreglement Udskiftning af switche og up ser (forstærkere) i afdelingen Forslag om nye stikledninger Forslag om kollektiv råderet

Forslag om parkeringsreglement Udskiftning af switche og up ser (forstærkere) i afdelingen Forslag om nye stikledninger Forslag om kollektiv råderet Forslag om parkeringsreglement Udskiftning af switche og up ser (forstærkere) i afdelingen Forslag om nye stikledninger Forslag om kollektiv råderet køkken Forslag om hund Forslag til afdelingsmødet den

Læs mere

Jean Thierry (formand) bød de fremmødte velkommen og foreslog Ib Sørensen som dirigent.

Jean Thierry (formand) bød de fremmødte velkommen og foreslog Ib Sørensen som dirigent. Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 1-22 Bispeparken Dato 9. februar 2015 klokken18.00 Sted Bispeparken beboerhus, Bispeparken 17B, København NV Deltagere Fra afdelingen: 39 lejemål repræsenteret.

Læs mere

Oversigt over forslag

Oversigt over forslag fsb Degnegården Oversigt over forslag Til behandling på ordinært afdelingsmøde i Degnegården 1. etablering af ny affaldsløsning med nedgravede containere i terræn og lukning af eksisterende affaldsskakte

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 1-55 Røde Kro

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 1-55 Røde Kro Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 1-55 Røde Kro Dato Tirsdag den 20. maj 2014 kl. 19.00 Sted Mødelokalet ved ejendomskontoret, Spaniensgade 25 A, kld., 2300 København S Deltagere Fra afdelingen:

Læs mere

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri fsb afd. 1-19 Klokkergården Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde

Læs mere

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne fsb afd. 1-63 Kronprinsessegade Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde d.23. september Forslagsstiller Bestyrelsen Dato d. 6. august 2015 Hvorfor stilles

Læs mere

Referat af ordinært afdelingsmøde i afd Nordhavnsgården. Dagsorden

Referat af ordinært afdelingsmøde i afd Nordhavnsgården. Dagsorden Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-14 Nordhavnsgården Dato 20. september 2016 kl. 19.00 Sted Østerbrohuset, Århusgade 103 Deltagere Fra afdelingen: 29 lejemål var repræsenteret Fra fsb: Dorthe

Læs mere

Rygeområde Forslag om plantekasser m. afdelingsbestyrelsens kommentarer Nej til fsb s helhedsplan m. afdelingsbestyrelsens kommentarer Årlig vaskning

Rygeområde Forslag om plantekasser m. afdelingsbestyrelsens kommentarer Nej til fsb s helhedsplan m. afdelingsbestyrelsens kommentarer Årlig vaskning Rygeområde Forslag om plantekasser m. afdelingsbestyrelsens kommentarer Nej til fsb s helhedsplan m. afdelingsbestyrelsens kommentarer Årlig vaskning af glas-halvtag på altanerne m. afdelingsbestyrelsens

Læs mere

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-39 Stakhaven

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-39 Stakhaven Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-39 Stakhaven Dato Torsdag d. 17. September 2015, kl. 19.00 Sted Beboerlokalet i Urtehaven 76 i gavlen, Valby Deltagere Fra afdelingen: 43 lejemål repræsenteret

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Du får her mødematerialer til Nordhavnsgårdens afdelingsmøde den 20. sept. 2012.

Du får her mødematerialer til Nordhavnsgårdens afdelingsmøde den 20. sept. 2012. d. 12. september 2012 Kære Beboer. Du får her mødematerialer til Nordhavnsgårdens afdelingsmøde den 20. sept. 2012. Mødet foregår i beboerlokalet og starter kl. 19.00, men dørene åbner allerede kl. 18.30,

Læs mere

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-14 Nordhavnsgården

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-14 Nordhavnsgården Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-14 Nordhavnsgården Dato 11. september 2014 Sted Beboerlokalet, Herninggade 2, st.th. Deltagere Fra afdelingen: 30. En beboer gik under punkt 4.7, og en beboer

Læs mere

Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt

Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt affaldssystem Forslag til afdelingsmøde i Voldparken den

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler om, hvordan du som beboer kan ændre på din bolig, så den passer bedre til dine behov og din pengepung. Der er to typer af råderet - den individuelle

Læs mere

Anne Warrer Poulsen, kommunikations- og webkonsulent

Anne Warrer Poulsen, kommunikations- og webkonsulent referat Emne Afdelingsmøde i Bellahøj Dato 27. september 2011 00:00 Sted Restaurant Bellahøj, Bellahøj 20 Deltagere Fra Bellahøj: 40 lejemål var til stede Fra fsb: Formand for organisationsbestyrelsen

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler om, hvordan du som beboer kan ændre på din bolig, så den passer bedre til dine behov og pengepung. Der er to typer af råderet - den individuelle

Læs mere

Om at klage. af cand. jur. Arne Donsbak

Om at klage. af cand. jur. Arne Donsbak Om at klage af cand. jur. Arne Donsbak Godt naboskab efter fælles regler En boligafdeling er et mini-samfund, hvor vi er mere eller mindre afhængige af hinanden. For at skabe et godt bomiljø er det nødvendigt

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler blandt andet om, hvordan du som beboer kan ændre og forbedre din bolig, så den passer bedre til dine behov. Lejerbo Råderetten 2016 Der er to typer

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler blandt andet om, hvordan du som beboer kan ændre og forbedre din bolig, så den passer bedre til dine behov. Lejerbo Råderetten 2018 Der er to typer

Læs mere

Råderet DIN BOLIG DIT VALG

Råderet DIN BOLIG DIT VALG Råderet DIN BOLIG DIT VALG Hvad er råderet? Råderet handler i bund og grund om, hvordan du som lejer kan ændre på din bolig, så den passer netop til dig og dine behov. At du som lejer har ret til at forbedre

Læs mere

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-16 Leifgården

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-16 Leifgården Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 1-16 Leifgården Dato 14. juli 2015 kl. 17.00 Sted Selskabslokalerne, Leifsgade 24, 1. sal Deltagere Fra afdelingen: 27 lejemål repræsenteret Fra fsb: Bjarne Jensen,

Læs mere

om at klage sådan skal du gøre

om at klage sådan skal du gøre om at klage sådan skal du gøre 02 om Om at klage Heldigvis lever de fleste beboere i fsb fredeligt side om side. Heldigvis tager de fleste hensyn til naboen på den anden side af væggen. Og heldigvis kan

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 07.03.2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 07.03.2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16 6200 Aabenraa Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 1 Kirkevej Tinglev Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331 30. marts 2012 Referat

Læs mere

Boligforeningen B42. Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d

Boligforeningen B42. Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 01.03.2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 01.03.2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 43. Ladefogedvej B

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 43. Ladefogedvej B Nyrevideret husordensreglement godkendt på ekstraordinært afdelingsmøde 6. maj 2019. Omdelt af ejendomsfunktionæren 22. maj 2019. Hver boligorganisationsafdeling har sit eget husordensreglement. Det er

Læs mere

Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Frederiksberggade 19-21,60-62 Sanatorievej 1 Afdeling 11 A/B Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at

Læs mere

Husorden 1-1015 Egeløvparken

Husorden 1-1015 Egeløvparken Husorden 1-1015 Egeløvparken Vedtaget på afdelingsmødet den 19. maj 2014 Husorden for afdeling 1015 Egeløvparken En boligafdeling som»egeløvparken«kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er

Læs mere

Råderetskatalog afd

Råderetskatalog afd Råderetskatalog afd. 4 + 5 + 6 + 7 +8 Sådan bruger du din Råderet. Det skal være attraktivt at bo i alment byggeri; og det kan det blive, hvis du som lejer har mulighed for at indrette boligen efter dine

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 30. april 2018

Afdelingsmøde - Afdeling 1. mandag d. 30. april 2018 Afdelingsmøde - Afdeling 1 mandag d. 30. april 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg af referent fra afdelingsbestyrelsen 4. Valg af Stemmeudvalg 5. Fremlæggelse

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder, at der er en række regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab.

Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder, at der er en række regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. Gældende ordensregler vedtaget på afdelingsmødet i Bispehaven den 2. september 2008. Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder, at der er en række regler, som skal overholdes, når man bor i et alment

Læs mere

Forslag til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken

Forslag til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken Forslag til behandling på ordinært afdelingsmøde i Bispeparken Forslag om deltagelse i den boligsociale helhedsplan for Bispebjerg fra 1. januar 2017 til 31. december 2020 Forslag om ændring af Bispeparkens

Læs mere

Boligselskabet Sct. Sct. Jørgen. Afdelingsmødet. Praktisk information. DIN mulighed for indflydelse i DIN afdeling

Boligselskabet Sct. Sct. Jørgen. Afdelingsmødet. Praktisk information. DIN mulighed for indflydelse i DIN afdeling Boligselskabet Sct. Sct. Jørgen Afdelingsmødet Praktisk information DIN mulighed for indflydelse i DIN afdeling Afdelingsmødet Hvad er afdelingsmødet: Afdelingsmødet er DIN mulighed for indflydelse i DIN

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderetskatalog. Afdeling 28, Nørrebrogade. Om mulighederne for Forbedringer / ændringer Af din bolig

Råderetskatalog. Afdeling 28, Nørrebrogade. Om mulighederne for Forbedringer / ændringer Af din bolig Råderetskatalog Afdeling 28, Nørrebrogade Om mulighederne for Forbedringer / ændringer Af din bolig Vedtaget den 30. januar 2006 Side 2 boligforeningen Østerbo Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hovedregler

Læs mere

Råderetskatalog Hasseris Boligselskab afd 6 Skelagergårdene

Råderetskatalog Hasseris Boligselskab afd 6 Skelagergårdene Råderetskatalog Hasseris Boligselskab afd 6 Skelagergårdene Råderetskatalog for Skelagergårdene 20. marts 2018 Råderetsreglerne for Skelagergårdene er godkendt på afdelingsmøde den 20. marts 2018. Råderetsreglerne

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Tornegården

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Tornegården Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Tornegården Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den erstatter dette ordensreglement tidligere gældende reglementer.

Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den erstatter dette ordensreglement tidligere gældende reglementer. Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 21 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018. Ændr. 21.02.2019. I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Solbakken II Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård

Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård Referat fra ordinært afdelingsmøde i Martins Gård Afdeling 1-1014 Martins Gård Mødedato: 6. september 2010 Sted: Salen på Herlev Skole Deltagere: Iris Gausbo Dato og ansvarlig: 06.09.10 - Poul Erik Ottosen

Læs mere

Endelig indkaldelse til afdelingsmøde tirsdag den 10. september 2013 kl. 19:00 i Flintemarkens selskabslokaler

Endelig indkaldelse til afdelingsmøde tirsdag den 10. september 2013 kl. 19:00 i Flintemarkens selskabslokaler Vedbæk, den 01. september 2013 Endelig indkaldelse til afdelingsmøde tirsdag den 10. september 2013 kl. 19:00 i Flintemarkens selskabslokaler Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent

Læs mere

AlmenBolig+ Skibstedgård. Velkommen til 2. Beboermøde d. 13.02.2015

AlmenBolig+ Skibstedgård. Velkommen til 2. Beboermøde d. 13.02.2015 AlmenBolig+ Skibstedgård Velkommen til 2. Beboermøde d. 13.02.2015 AlmenBolig + Skibstedgård 2. beboermøde Mødets dagsorden: Hvad er sket siden sidst Praktiske forhold omkring boligen Husorden og vedligehold

Læs mere

HUSORDEN Etagebyggeri

HUSORDEN Etagebyggeri «Selskab_Nr»-«Afdeling_nr» HUSORDEN Etagebyggeri Afdeling 005 Tietgensgade/ Thrigesvej/Banegårdspladsen Godkendt på afdelingsmøde den 03.04.2018 Side 2 af 5 Indholdsfortegnelse Ordensregler.. 3 Forurening

Læs mere

Husorden for Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej

Husorden for Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej Frederiksberg, den 1. juli 2009 Husorden for Kollegiet på Lauritz Sørensens Vej 1 Beboerne må under deres udfoldelser i afdelingen respektere de rammer, som hensynet til de øvrige beboeres trivsel og til

Læs mere

SORGENFRIVANG I Side 26 af 33 Lyngby almennyttige Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

SORGENFRIVANG I Side 26 af 33 Lyngby almennyttige Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! SORGENFRIVANG I Side 26 af 33 RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! SORGENFRIVANG I Side 27 af 33 Råderet Tilpas din bolig til dine behov! Du har gode muligheder for at ændre din bolig, så den passer til

Læs mere

Råderetskatalog for Boligselskabet Birkebo Råderets

Råderetskatalog for Boligselskabet Birkebo Råderets Råderetskatalog for Boligselskabet Birkebo 723-06 Råderets Generelt om boligændringer og forbedringer Lov om leje af almene boliger giver en række muligheder for, at den enkelte beboer kan indrette sin

Læs mere

AFDELING 35 Renovering i Skovbrynet

AFDELING 35 Renovering i Skovbrynet AFDELING 35 Renovering i Skovbrynet September 2013 Tagrenoveringen Med denne folder ønsker vi at informere om afdelingens kommende projekter. Tagrenoveringen er nu tæt på sin opstart. Kontraktforhandlingerne

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde Til beboerne i Lejerbo afd. 204 Christianshavn d. 12. maj 2016 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde Afdelingsbestyrelsen og altangruppen indkalder til ekstraordinært afdelingsmøde den 31. maj 2016

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Lindeparken 2-20. Afdeling 20. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Lindeparken 2-20. Afdeling 20. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Lindeparken 2-20 Afdeling 20 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II REV. PÅ AFDELINGSMØDE DEN 18. JUNI 2014 INDLEDNING Der findes en lang rækker regler, med baggrund i forskellige love

Læs mere

Oversigt over forslag

Oversigt over forslag fsb 1-20 Møllelængen Oversigt over forslag Til behandling på ordinært afdelingsmøde i Møllelængen 1. Forslag om forundersøgelse vedrørende udskiftning af vinduer og altandøre i Møllelængen 2. Forslag om

Læs mere

Forslag til afdelingsmødet for afdeling 1 Hospitalsvej/Ejegodvej 23. august 2018 kl Restaurant Kikko, Vendsysselvej 9, 4800 Nykøbing F.

Forslag til afdelingsmødet for afdeling 1 Hospitalsvej/Ejegodvej 23. august 2018 kl Restaurant Kikko, Vendsysselvej 9, 4800 Nykøbing F. Forslag til afdelingsmødet for afdeling 1 / 15. august 2018 Forslag 1 Sensorbelysning i afdelingen Afdelingsbestyrelsen stiller forslag om, at der i forbindelse med etablering af sensorbelysning i opgangene

Læs mere

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd.

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. Haderslev Boligselskab Råderetskatalog om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. 1627 Byhusene Boligselskabet Haderslev/DOMEA Side 1 INDHOLD Lejet men helt

Læs mere

Korsgårdens Helhedsplan

Korsgårdens Helhedsplan Korsgårdens Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

KTH startede mødet med, at byde de 2 fremmødte fra afd. 17 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen.

KTH startede mødet med, at byde de 2 fremmødte fra afd. 17 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen. Afdelingsmøde for afd. 17 Vestergade/Lillegade Torsdag, den 17. september 2015 kl. 16.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen.

Læs mere

Beretningen her på afdelingsmødet vil tage udgangspunkt i den skriftlige beretning og alene omfatte nogle væsentlige emner fra beretningen.

Beretningen her på afdelingsmødet vil tage udgangspunkt i den skriftlige beretning og alene omfatte nogle væsentlige emner fra beretningen. Afdelingsmøde for afd. 23 Jernbanegade 11 Torsdag, den 17. september 2015 kl. 18.30. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen. Fra

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 2 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Afdeling 151 Byhusene. Kettinvej / Parkgade. Hofgården. Enghaven/Hertugtorvet. Råderetskatalog

Afdeling 151 Byhusene. Kettinvej / Parkgade. Hofgården. Enghaven/Hertugtorvet. Råderetskatalog Afdeling 151 Byhusene Kettinvej / Parkgade Hofgården Enghaven/Hertugtorvet Råderetskatalog Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig INDHOLD Lejet men helt dit eget... 3 Regler i din afdeling...

Læs mere

Husorden 1-6070 Tranehavegård

Husorden 1-6070 Tranehavegård Husorden 1-6070 Tranehavegård Revideret den 19. september 2013 En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor be bo erne er mere eller mindre afhængige af hinanden - og fælles om mange ting.

Læs mere

KTH startede mødet med, at byde de 3 fremmødte fra afd. 8 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen.

KTH startede mødet med, at byde de 3 fremmødte fra afd. 8 velkommen. KTH gennemgik kort dagsordenen. Afdelingsmøde for afd. 8 Mariagervej 1 A-B Torsdag, den 17. september 2015 kl. 18.30. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Hansen (KTH), inspektør Thomas Petersen (TP) og Karina Karlsen. Fra

Læs mere

Invitation til ekstraordinært beboermøde I henhold til Boligselskabet Sjællands vedtægter 15, stk. 7, indkaldes hermed til ekstraordinært beboermøde:

Invitation til ekstraordinært beboermøde I henhold til Boligselskabet Sjællands vedtægter 15, stk. 7, indkaldes hermed til ekstraordinært beboermøde: Ringsted, den 16. oktober 2014 Til alle beboere i Margrethegården Invitation til ekstraordinært beboermøde I henhold til Boligselskabet Sjællands vedtægter 15, stk. 7, indkaldes hermed til ekstraordinært

Læs mere

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 23-23 Nørrebrogade 9

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 23-23 Nørrebrogade 9 Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 23-23 Nørrebrogade 9 Dato 23. september 2015 Sted Mødestedet, Blågårds Plads 23 Deltagere Fra afdelingen: 7 beboere fra 5 lejemål Fra fsb: Jean Thierry, kontaktperson/organisationsbestyrelsen,

Læs mere

Indret dig som du vil

Indret dig som du vil Indret dig som du vil Din bolig dit valg når du vil lave nyt i din bolig Lån til dit nye køkken eller bad Hos os får du flere muligheder Få godtgørelse hvis du investerer Står du for at skulle flytte ind

Læs mere

April 2013. Bedre trivsel Bedre fællesskab Bedre bolig Hvordan får du det godt med dine naboer og din boligafdeling. BRØNDBYPARKEN Afdeling.

April 2013. Bedre trivsel Bedre fællesskab Bedre bolig Hvordan får du det godt med dine naboer og din boligafdeling. BRØNDBYPARKEN Afdeling. April 2013 Bedre trivsel Bedre fællesskab Bedre bolig Hvordan får du det godt med dine naboer og din boligafdeling BRØNDBYPARKEN Afdeling. 3 I Danmark bor hver 5. familie i en almen bolig, hus, lejlighed

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for LYNGPARKEN II RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 53

TIL BEBOERNE I AFDELING 53 TIL BEBOERNE I AFDELING 53 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget Skema planlagt vedligeholdelse Indkomne forslag 15. august

Læs mere

Brøndbyernes Andelsboligforening

Brøndbyernes Andelsboligforening Glostrup februar 2012 BAB afd. 3 Notat vedr. køkkenudskiftning samt badeværelser Valg af Køkken: Beboerne vælger selv køkkenleverandør. Dog har BAB indgået rabataftale med HTH og Vordingborg-køkkenet.

Læs mere

HUSORDEN FOR RIBE BOLIGFORENING.

HUSORDEN FOR RIBE BOLIGFORENING. 10. juni 2011. HUSORDEN FOR RIBE BOLIGFORENING. 1. Orden, myndighedskrav. Med henvisning til huslejekontraktens bestemmelser herom, anmodes alle beboere om at iagttage god skik og orden i ejendommen og

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 34 HOLME MØLLEVEJ 90-102

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 34 HOLME MØLLEVEJ 90-102 HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 34 HOLME MØLLEVEJ 90-102 Et godt klima er meget værd. En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund hvor man er mere eller mindre afhængige af hinanden. Man

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG for TORVEPARKEN RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Marts 2014 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Husorden 1-1023 Herlev Skole

Husorden 1-1023 Herlev Skole Husorden 1-1023 Herlev Skole Vedtaget den 22. oktober 1996. Herlev Skole Herlev Skole er et lille samfund med 53 ældreboliger. Beboerne bliver mere eller mindre afhængige af hinanden og er fælles om mange

Læs mere

Afdeling Sønderpark Ringsted Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

Afdeling Sønderpark Ringsted Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Afdeling Sønderpark Ringsted Boligselskab RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Råderetskatalog Side 2 INDHOLD Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov!... 3 Forbedringer og forandringer.... 3 Udenfor

Læs mere

Afdeling 10. Referat fra afdelingsmødet den 5. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 63 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 10. Referat fra afdelingsmødet den 5. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 63 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 10. Referat fra afdelingsmødet den 5. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 63 incl. afdelingsbestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen: Knud Christiansen John Hansen Ellen Magrethe

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Hejrevej Afdeling 8. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej Afdeling 8. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 12-42 Afdeling 8 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB

Velkommen til din nye bolig. Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Velkommen til din nye bolig Praktiske forhold og muligheder for dig, der er beboer i en almen bolig administreret af KAB Inden du flytter ind Nøgler Det er ejendomskontoret, der udleverer nøgler. Ring

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT. Afdeling 15 Næsbyparken

HUSORDENSREGLEMENT. Afdeling 15 Næsbyparken - 1 - Oktober 2007 HUSORDENSREGLEMENT For Afdeling 15 Næsbyparken Funktionærens kontor: Næsbyvej 15-17. tlf. 36 41 22 25 Kontortid: Man fredag kl. 07.30 08.00. Samt torsdag 17.00 17.30 Afdelingsbestyrelsens

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. 13. FEBRUAR 2013 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere

Læs mere

Ringparkens Helhedsplan

Ringparkens Helhedsplan Ringparkens Helhedsplan Siden 2011 er der blevet arbejdet på en helhedsplan i Ringparken. En helhedsplan tager normalt mange år at få gennemført og ændrer sig normalt gennem tiden. Da I sidst så projektet

Læs mere

Råderetskatalog. (Vedtaget på afdelingsmødet november 2005) Om mulighederne for. forbedringer og forandringer. af din bolig. Hvad kan du ændre?

Råderetskatalog. (Vedtaget på afdelingsmødet november 2005) Om mulighederne for. forbedringer og forandringer. af din bolig. Hvad kan du ændre? Råderetskatalog Råderetskatalog (Vedtaget på afdelingsmødet november 2005) Om mulighederne for forbedringer og forandringer af din bolig Hvad kan du ændre? Skal der retableres? Har du mulighed for godtgørelse?

Læs mere

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk Råderetskatalog - inkluderer BESTEMMELSER OM INSTALLATIONSRET OG SKILLEVÆGGE boligforeningen aab www.aab.dk 1 Indhold 1 IndledninG 04 2 Arbejder inde i boligen 05 2.1 Individuelle forbedringsarbejder

Læs mere

Råderet - og andre muligheder for forbedringer af boligen

Råderet - og andre muligheder for forbedringer af boligen 1 Råderet - og andre muligheder for forbedringer af boligen 2 Boligdrømme 3 4 5 Råderet handler om: Større frihed Større fleksibilitet Flere individuelle hensyn Styrket engagement og bokvalitet Et kvalitetsmæssigt

Læs mere

Husorden. Afdeling Porshøj.

Husorden. Afdeling Porshøj. Husorden Afdeling 107 - Porshøj www.faellesbo.dk 0 Indholdsfortegnelse: Beboerdemokrati:.. side 2 At bo alment:. side 2 Rygning:. side 3 Affaldssortering:.. side 3 Storskraldspladsen: side 3 Vaskehuse:

Læs mere

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 22-22 Sjællandsgade 22

Dagsorden. Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 22-22 Sjællandsgade 22 Referat af ordinært afdelingsmøde i afd. 22-22 Sjællandsgade 22 Dato Mandag den 7. september 2015 Sted Mødestedet, Blågårds Plads 23 Deltagere Fra afdelingen: 11 lejemål Fra fsb: Anne Warrer Poulsen (ref)

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 30 RUNDHØJ ALLÉ 76A-76H

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 30 RUNDHØJ ALLÉ 76A-76H HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 30 RUNDHØJ ALLÉ 76A-76H Et godt klima er meget værd. En boligafdeling med mange lejere er et miniaturesamfund hvor man er mere eller mindre afhængige af hinanden. Man bliver

Læs mere

Husorden for Jagtvej - 1022

Husorden for Jagtvej - 1022 Husorden for Jagtvej - 1022 Musik og støj Ved benyttelse af musikanlæg, TV, musikinstrumenter og lignende skal man tage hensyn til naboerne. Ovennævnte aktiviteter må ikke finde sted på altaner, for åbne

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

Boligforeningen Hvidovrebo 30 August 2011. Referat fra ordinært afdelingsmøde i afdeling 8 den 30 august 2011 kl. 19.00 fælleshuset.

Boligforeningen Hvidovrebo 30 August 2011. Referat fra ordinært afdelingsmøde i afdeling 8 den 30 august 2011 kl. 19.00 fælleshuset. Referat Afdelingsmøde August 2011 Referat fra ordinært afdelingsmøde i afdeling 8 den 30 august 2011 kl. 19.00 fælleshuset. Til stede var: 27 lejemål + Johnny Ford Christel Halberg Frans Sarauw Jack Karoliussen

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Husorden Funktionærernes boligselskab i Rødovre Kommune. Afdeling 702-01 Valhøjparken.

Husorden Funktionærernes boligselskab i Rødovre Kommune. Afdeling 702-01 Valhøjparken. Husorden Funktionærernes boligselskab i Rødovre Kommune. Afdeling 702-01 Valhøjparken. Vedtaget på afdelingsmødet den 12. april 2011 Indhold 1. Lejemålet 1.1. Overholdelse 1.2. Benyttelse 1.3. Ændringer

Læs mere

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Råderet - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Hvad er råderet? Din bolig er dit hjem. Den er din, så længe du bor der, og her er det dig, der bestemmer. Ikke bare med hensyn til hvilke farver,

Læs mere