Prøv en ung - erfaring er ikke alt Nestlé Danmark arbejder aktivt for at få unge ledige i job

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prøv en ung - erfaring er ikke alt Nestlé Danmark arbejder aktivt for at få unge ledige i job"

Transkript

1 Sådan gør vi noget ved dimittendledigheden Læs Akademikernes 5 bud på løsninger Prøv en ung - erfaring er ikke alt Nestlé Danmark arbejder aktivt for at få unge ledige i job I infight med virksomhederne Akademikernes udvider systematisk samarbejdet med dansk erhvervsliv Side 3 Side 4 Side 10 OKTOBER 2014 Jobmotor fordi ledige skal i job Det mener Akademikernes medlemmer: Dimittendledighed et større problem end at miste dagpengene Aldrig har så mange talenter stået klar på sidelinjen for at få lov til at komme ind på arbejdsmarkedet og gøre brug af deres evner. Arbejdsløsheden for nyuddannede akademikere er lige nu på et af de højeste niveauer nogensinde. Mens ledigheden falder for de øvrige akademikergrupper og nu er på 2,3 pct., er ledigheden fortsat høj for dimittender. Blandt nyuddannede akademikere med op til 1 års kandidatalder var 28,3 pct. uden job i august, hvilket gør august til en af de værste måneder for dimittender i nyere tid. Læg oveni, at flere dimittender nu bliver langtidsledige. Ledighedsprocenten for akademikere med en kandidatalder på 1-2 år er nu på 12,3 pct., og en tredjedel af de ledige, der er faldet ud af dagpengesystemet, er dimittender. Dagpengene stoppede, før de fik deres første job. Medlemmerne: Dimittenderne vigtigst Vi spurgte vores beskæftigede medlemmer, hvad der er værst ved ledigheden, og godt halvdelen peger på dimittendledighed. Mindre end 2 ud af 10 siger, at problemet med at falde ud af dagpengesystemet er værst. Noget må ske Så der er alvorligt brug for at gøre noget, hvis ikke flere årgange af unge højtuddannede skal miste tilknytningen til arbejdsmarkedet. Michael Valentin, adm. direktør i Akademikernes: - Det er klogt, at vi som samfund bruger mange ressourcer på at uddanne vores unge mennesker, så vi som videnssamfund kan klare os i den internationale konkurrence, men hvis det blot er for bagefter at give dem dagpenge, indtil de slipper op, er det hverken økonomisk eller menneskeligt til at bære. Side 3: Se Akademikernes bud på løsninger.?! Hvad er det største problem forbundet med ledighed? Svar Procent af besvarelser Dimittendledigheden er højere end nogensinde Ledige mister dagpengene efter 2 års ledighed Problemerne er lige store Ved ikke 50,2 17,0 28,0 4,8 Akademikernes har i uge 40 og 41 spurgt et bredt udsnit af sine beskæftigede medlemmer. 578 personer har svaret.

2 02 / JOBMOTOR / OKTOBER 2014 Hvis det så bare var den manglende erhvervserfaring... UNDERSØGELSE Hvorfor har så mange nyuddannede akademikere svært ved at trænge ind på arbejdsmarkedet? Akademikernes har nu spurgt sine ledige dimittender, hvilke barrierer de oplever, når de skal finde det første job efter endt uddannelse. 2 ud af 3 forklarer ledigheden med mangel på erfaring. Dette er den største barriere for nyuddannede og har formentlig altid været det. Mere overraskende er det, at mange peger på andre betydende faktorer. Over hver tredje dimittend forklarer ledigheden med manglende netværk og viden om brug af netværk til at søge job. Hele 3 ud af 10 mener ikke, at deres kompetencer lever op til det, som arbejdsgiverne efterspørger. Og næsten en fjerdedel kan ikke oversætte deres kompetencer til arbejdsgivernes behov.?! HVORFOR ER DET VANSKELIGT AT FINDE ARBEJDE SOM NYUDDANNET AKADEMIKER? Svar Procent af besvarelser Jeg besidder ikke de kompetencer, potentielle arbejdsgivere efterspørger 28,8 Jeg kan ikke oversætte mine kompetencer til arbejdsgivernes behov 23,3 Jeg mangler forretningsforståelse 9,3 Jeg mangler praktisk erhvervserfaring 67,8 Jeg er ikke god nok til at skrive ansøgninger og cv 14,4 Jeg mangler netværk eller viden om at gøre brug af mit netværk 35,2 Jeg mangler motivation og tro på egne evner 23,7 Jeg mener ikke, der er relevante job, jeg kan søge 19,5 Akademikernes har i uge 40 og 41 spurgt sine ledige dimittender. 236 personer har svaret. hvad er jobmotor? JOBMOTOR er Akademikernes kvartårlige indspark til Danmarks beskæftigelsesopinion, primært vores faglige organisationer, men også politikere, erhvervsledere og organisationsfolk - alle, som arbejder aktivt på at skabe job. Med over medlemmer og knap 50 nye hver eneste dag er Akademikernes landets suverænt største a-kasse for akademikere. Kontakt: Sekretariatschef Michael Jacobsen, mobil , mja@aka.dk.

3 OKTOBER 2014 / JOBMOTOR / 03 Det er ikke længere en fordel at være nyuddannet PROFIL Akademikernes kan med sin fokusprofilmodel forudsige risikoen for langtidsledighed hos nyledige medlemmer. Med modellen kan vi målrette hjælpen til dem, der har mest brug for den. Tidligere var det en fordel at være dimittend, det gav plus-point i modellen. Det gør det ikke i de nyeste beregninger. Tidligere fandt dimittenderne job hurtigere end gennemsnittet. Men nu ser vi, at dimittender og øvrige ledige finder job nogenlunde lige hurtigt. Der er altså ikke kun mange ledige dimittender, de bliver også hængende i ledigheden længere end tidligere. Vi kan desuden se, at det er en fordel, hvis man har haft et relevant studiejob. Det hjælper til, at man hurtigere finder job. Akademikernes 5 bud: Sådan gør vi noget ved dimittendledigheden Finanslovsforhandlingerne står for døren, og vi ønsker alle, at markedet i større omfang bidrager med at skabe større vækst og dermed flere job. Men vi må konstatere, at der fortsat er brug for en hjælpende hånd fra politikerne for at undgå, at vi taber ungdomsårgange eller en hel generation. Politikerne på Christiansborg bør benytte lejligheden til at styrke den virksomhedsrettede indsats, som vi ved virker. Her er Akademikernes bud på, hvordan der kan dæmmes op for den efterhånden fastlåste situation. 1 Udvid virksomhedspraktikken for dimittender fra 8 til 13 uger. Giv samtidig arbejdsgiveren mulighed for at få et tilskud til virksomhedsrelevant uddannelse eller opkvalificering af den ledige. 2 Lad virksomhedspraktikken tælle som en død periode i dagpenge-systemet. 3 Lad arbejdsgivere, som gør brug af privat løntilskud, få en pose penge med til virksomhedsrelevant uddannelse eller opkvalificering af den ledige. 4 Lad ligeledes det private løntilskud tælle som en død periode i dagpengesystemet. 5 Indfør en Vandkants-pilot, hvor virksomheden kan modtage et tilskud svarende til dimittendens dagpenge-/arbejdsmarkedsydelse i op til 12 måneder. Vandkants-piloten har som ambition at skabe øget vækst og beskæftigelse i de små og mellemstore virksomheder i yderområderne og derigennem bremse udflytning og styrke tilflytningen.

4 04 / JOBMOTOR / OKTOBER 2014 Om Nestlé Danmark Nestlé Danmark markedsfører kendte varemærker som Nescafé, Nescafé Dolce Gusto, Nespresso, Nesquik, Cheerios, Fitness, NAN, Maggi, Kit Kat, After Eight, Smarties, Polo mv. Nestlé Danmark omsatte sidste år for ca. 650 mio.kr. og har 350 medarbejdere i Ørestaden, hvor Nestlé også har nordisk hovedkontor. Nestlé Nordic har ca. 20 nationaliteter ansat. Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed med ca ansatte globalt, herunder i Europa, og virksomheden omsætter for ca. 540 mia.kr. årligt. Nestlé Danmark om dimittendledigheden: Prøv en ung - erfaring er ikke alt INTERVIEW Nestlé Danmark arbejder aktivt for at få unge ledige i job. Vi stillede landechef Søren Rye 6 spørgsmål - og fik svar med holdning. Hvor mange af dine medarbejdere har en akademisk uddannelse? - Hvis vi ikke tæller salgskonsulenterne med, er det omkring 50 pct. Hvilke kompetencer vægter I højest, når I rekrutterer? - Når vi rekrutterer, er fagligheden naturligvis vigtig. Men mindst lige så vigtig er personens holdning og værdier, som skal matche vores virksomhed. Det er langt nemmere at lukke et fagligt kompetencehul med noget træning typisk on-the-job - træning end det er at ændre på en persons holdning og værdier. Hvordan kan en nyuddannet akademiker gøre sig interessant og relevant i forhold til din arbejdsplads? - Først og fremmest ved at kontakte vores HR-afdeling, så vi bliver opmærksomme på ham eller hende. Men der er ingen tvivl om, at de erfaringer og kompetencer, som akademikeren har fået under studiet og måske i en første periode efter studiet, er vigtige. Det er vigtigt, at man både som menneske og som jobsøger dokumenterer, at man ikke står stille, men hele tiden lærer og ønsker at lære mere. Igen vil jeg fremhæve specielt for de nyuddannede at ansøgernes holdning, værdier, tankegang etc. er meget vigtig. Mange nyuddannede tillægger deres uddannelse en langt større vægt i rekrutteringsøjemed, end

5 OKTOBER 2014 / JOBMOTOR / 05 de bør. Dit cv herunder din uddannelse får dig til en samtale, ja, men det er cv et i kombination med din personlighed, der giver dig jobbet. Overvej, hvordan du er unik på det mere personlige plan og brug dette til at sælge dig selv, når du er til samtale. Hvad er dit bud på, at så mange nyuddannede har svært ved at finde det første job? - Der er flere grunde, men en af dem er desværre, at Danmark ikke helt er kommet op i omdrejninger igen efter krisen, selv om vi er godt på vej. En anden grund er for den nyuddannede en så urimelig virkelighed, at de, der ansætter, ofte satser meget på det, de ser som det sikre - nemlig erfaring. Men mennesket bag er mindst lige så vigtigt efter min mening. Vi tog fx en nyuddannet akademiker ind som praktikant sidste efterår, og hun havde så mange idéer og så meget engagement ud over sine akademiske kompetencer at vi valgte at ansætte hende efter endt praktikperiode. Hun viste sig bedre end rigtig mange med større erfaring. Regeringen har et mål om, at hver 4. dansker skal have en videregående uddannelse hvordan lyder det i dine ører? - Det er en god idé. Den måde, som vi har skruet vores velfærdssamfund sammen på i Danmark, gør, at vi ikke kan og ikke skal konkurrere på løn. Vi er nødt til at være foran, være bedre uddannede og mere effektive, og derfor kan jeg kun bakke op om, at flere får en videregående uddannelse. Jeg vil dog gerne i den sammenhæng understrege, at der er brug for alle og for mange forskellige kompetencer. - Har du et godt beskæftigelsesråd til landets politikere? Og et godt beskæftigelsesråd til landets virksomheder? - Ja. Regering, myndigheder, jobcentre mv. kan ikke alene løse problemet med ungdomsarbejdsløshed erhvervslivet er også nødt til at tage et større ansvar end hidtil. Det er vigtigt, at en generation af unge ikke tabes helt eller delvist på gulvet, og derfor er det vigtigt, at der kommer øget fokus på problemet. Til virksomhederne vil jeg sige, at vi i Nestlé Danmark gerne giver råd og metoder til, hvordan man kan øge sit fokus på ansættelse af de unge. I Nestlé Danmark har vi inden for det seneste år ansat 100 unge under 30, heraf 50 i praktikstillinger, graduate-stillinger og andet, fordi vi har besluttet at yde vores bidrag til at reducere ungdomsarbejdsløsheden i Danmark.

6 06 / JOBMOTOR / OKTOBER 2014 Hvad siger HR-CHEFERNE om DIMITTENDERNE? RUNDSPØRGE Akademikernes har spurgt en række virksomheder om fordele og barrierer ved at ansætte nyuddannede. Hvilke positive faktorer kan der for jer at se være ved at ansætte en nyuddannet? 1. Ny viden fra studiet/nye briller at se verdenen med 2. De er gode til at lære noget nyt 3. Deres analytiske evner HR-chef Vibeke Sloth Vahlkvist Hilti Danmark A/S Hvilke barrierer kan gøre, at I fravælger at ansætte en nyuddannet? 1. Akademikerens specifikke faglighed 2. Akademikeren vil have en for stor stilling med det samme 3. Manglende fleksibilitet hos den nyuddannede Hvilke positive faktorer kan der for jer at se være ved at ansætte en nyuddannet? 1. Ny viden, nye metoder, nye værktøjer 2. Udfordrer plejer 3. Mobilitet (kan ofte lettere flytte til området) Manager, HR Ole Zinck Cheminova A/S Hvilke barrierer kan gøre, at I fravælger at ansætte en nyuddannet? 1. Hvis jobbet kræver års erfaring 2. På grund af kompleksiteten 3. På grund af behov for ledelseserfaring Hvilke positive faktorer kan der for jer at se være ved at ansætte en nyuddannet? 1. At de er opdateret på nyeste teori HR-ansvarlig, Cand. jur. Helle Juul Arne Elkjær A/S Hvilke barrierer kan gøre, at I fravælger at ansætte en nyuddannet? 1. Manglende kompetencer/erfaring til løsning af især store opgaver 2. Vi forsøger at skifte mellem ansættelser af både folk med og uden erfaring vi er nødt til at have nogen med erfaring til at løse komplicerede opgaver de nyuddannede knækker halsen på den type opgaver 3. Vi bestemmer ikke selv, hvilke typer af opgaver som lander hvornår vi kan derfor altid bruge erfaring, men er mere tilbageholdende med nye, som kræver oplæring/stor mængde af mindre opgaver

7 OKTOBER 2014 / JOBMOTOR / 07 Hvilke positive faktorer kan der for jer at se være ved at ansætte en nyuddannet? 1. De kommer med en opdateret værktøjskasse og den nyeste teori 2. De er gode til at stille spørgsmål og udfordre det eksisterende 3. De har en meget stejl indlæring, som hurtigt kan kompensere for manglende erfaring HR-chef Michael Stubbe Kamstrup A/S Hvilke barrierer kan gøre, at I fravælger at ansætte en nyuddannet? Som udgangspunkt fravælger Kamstrup ikke nyuddannede. Vi besætter de stillinger, vi har, med de rigtige kandidater uafhængig af anciennitet Hvilke positive faktorer kan der for jer at se være ved at ansætte en nyuddannet? 1. De er opdaterede med de nyeste teorier inden for deres fagområde 2. De er gode til at se tingene fra nye perspektiver og stille kritiske spørgsmål til den nuværende situation 3. De er ofte åbne for at lære nye ting og videreudvikle deres kompetencer Head of Recruitment and Administration Mikkel Stephansen Mærsk Olie og Gas A/S Hvilke barrierer kan gøre, at I fravælger at ansætte en nyuddannet? 1. Der kan være stillinger, hvor det er nødvendigt, at en medarbejder har flere års erfaring, for eksempel fordi det er et meget specialiseret fagområde 2. Der kan være situationer, hvor vi har brug for en medarbejder, der har flere års faglig og organisatorisk indsigt, så han/hun kan levere resultater meget tidligt i ansættelsesforløbet De positive og negative ting ved at ansætte en nyuddannet skal ikke ses i forhold til at ansætte en erfaren medarbejder. Så det skal altså ikke forstås som, at en erfaren medarbejder ikke kan se tingene fra nye perspektiver og så videre.

8 ,4 600, ,2 183,5 5 I alt / JOBMOTOR / OKTOBER , , Note: Her er kun medtaget betalende medlemmer i medlemstallet, da de resterende er studiemedlemmer. Kandidatalder defineres som tiden fra dimissionsdatoen til nu. Kandidatalder Medlemstal Ledighedsberørte Ledighed i pct. Fuldtidsledige 0-1 år , ,3 Medlems- 1-2 år og ledighedsstatistik ,5 848,4 2-5 år ,3 719,0 pr. august 2014 for Akademikernes 5-10 år ,7 510,4 > 10 år , ,80 Akademikernes medlemmer fordeler sig på 22 faglige organisationer med Ingeniørforeningen IDA, Djøf og Lægeforeningen som de 3 største. Her finder du den samlede statistik pr. august 2014 fordelt på medlemstype, køn, geografi, alder og medlemsorganisation. Antal Medlemsudvikling Note: Fra før juni 2013 er tallene for Ingeniørernes A-kasse og Akademikernes A-kasse lagt sammen. Medlemsorganisationer Medlemstal Ledighedsberørte Fuldtidsledige Dimittendledige Arkitektforbundet ,6 247 Bibliotekarforbundet ,5 156 Dansk Formands Forening ,8 - Dansk Kiropraktor Forening ,1 7 Dansk Mejeriingeniør Forening ,9 3 Dansk Musikpædagogisk Forening ,1 20 Dansk Organist og Kantor Samfund ,0 - Dansk Psykolog Forening ,5 209 Den Danske Dyrlægeforening ,2 50 Den danske Landinspektørforening ,6 28 Djøf , Foreningen af Kliniske Diætister ,7 23 Foreningen af Skibsinspektører Hovedorganisationen af Officerer i Danmark ,0 - Ingeniørforeningen, IDA , JA ,4 62 Lægeforeningen ,9 165 Maskinmestrenes Forening ,3 109 Pharmadanmark ,6 43 Præsteforeningen ,0 45 Tandlægerne ,8 83 Andet ,1 57 Total ,

9 Ledigheden for Akademikernes OKTOBER 2014 / JOBMOTOR / 09 Antal medlemmer August '14 August '13 August '12 I alt Heraf betalende Heraf studerende Heraf efterlønsmodtagere Pct Ledigheden Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec Note: Fra før juni 2013 er tallene for Ingeniørernes A-kasse og Akademikernes A-kasse lagt sammen. August '14 Kvinder Mænd I alt Medlemstal Ledighedsberørte Ledighed Region i pct Medlemstal Ledighedsberørte 6,3 Ledighed 4,3 i pct. 5,1 Fuldtidsledige Dimittendledige Fuldtidsledige Hovedstaden , ,1 5, , , Fuldtidsledighed Midtjylland i pct , ,3 5,1 3, ,1 882 Dimittendledige Nordjylland , ,0 555 Sjælland ,1 346,1 161 Syddanmark ,9 660,9 483 Udlandet ,3 5,0 4 I alt , , Noter: Medlemstallet er alle medlemmer af Akademikernes, også studiemedlemmer. Et medlem er 'ledighedsberørt', hvis man har modtaget dagpenge for mindst en dag i perioden. Ledigheden er målet som ledighedsberørte delt med antallet af betalende medlemmer - dvs. medlemstallet fratrukket antallet af studiemedlemmer 'Fuldtidsledig' er en beregning, hvor fx 2 ledighedsberørte personer, der kun har været ledige en halv måned, tælles som én fuldtidsledig. En 'dimittendledig' er et nuværende ledigt medlem, som siden endt uddannelse endnu ikke har haft beskæftigelse mere end 3 måneder. Alder Medlemstal Ledighedsberørte Ledighed i pct. Fuldtidsledige Dimittendledige , , , , ,2 811, ,4 600, ,2 183,5 5 I alt , , Kandidatalder Medlemstal Ledighedsberørte Ledighed i pct. Fuldtidsledige 0-1 år , ,3 1-2 år ,5 848,4 2-5 år ,3 719, år ,7 510,4 > 10 år , ,80 Note: Her er kun medtaget betalende medlemmer i medlemstallet, da de resterende er studiemedlemmer. Kandidatalder defineres som tiden fra dimissionsdatoen til nu. Medlemstallet inkluderer alle medlemmer af Akademikernes, også studiemedlemmer. Man er ledighedsberørt, hvis man har modtaget dagpenge for mindst én dag i perioden. Ledighedsprocenten er målt som ledighedsberørte delt med antallet af betalende medlemmer - dvs. medlemstallet fratrukket studiemedlemmer. Antal Fuldtidsledig er en beregning, hvor fx 2 ledighedsberørte personer, der kun har været ledige en halv måned, tælles som én Medlemsudvikling fuldtidsledig. En dimittendledig er et nuværende ledigt medlem, som siden endt uddannelse endnu ikke har haft beskæftigelse mere end 3 måneder

10 10 / JOBMOTOR / OKTOBER 2014 I infight med virksomhederne VÆKST Akademikernes arbejder systematisk med at udvide samarbejdet med dansk erhvervsliv og organisationer landet over. Akademikere skaber vækst, og den pointe serverer vi for virksomhederne hver eneste dag. Vi fokuserer på 2 områder: Vækst og job i små og mellemstore virksomheder og øget mobilitet, så virksomheder i det såkaldte Udkantsdanmark kan rekruttere de nødvendige kandidater til ledige job. Kvinderne har også værktøjet i orden Hvordan tiltrækker en mandsdomineret branche kvindelige ansøgere? Dét spørgsmål var på programmet, da Akademikernes 25. august inviterede til dialog mellem kvindelige medlemmer og Hilti Danmark, der sælger tilbehør til professionelle håndværkere og entreprenører. I dag er 12 pct. af medarbejderne i Hilti Danmark kvinder, og dermed går virksomheden glip af 50 pct. af talentmassen, fortæller Vibeke Slot Vahlkvist, Human Resources Director i Hilti Danmark. Hilti ønsker større mangfoldighed, og Akademikernes medlemmer kom denne dag med en håndfuld gode bud på, hvordan det skal lykkes. Bløde værdier bag skarpt ydre I løbet af arrangementet står det klart, at virksomheder i mandsdominerede brancher skal fremhæve deres værdier, kultur og bruge andre slagord, hvis de skal have held til at rekruttere kvinder. Ellers har kvinderne tendens til at fravælge virksomheden som potentiel arbejdsplads. Ikke fordi værktøj og byggepladser skræmmer kvinderne væk, men fordi de ikke kan identificere sig med virksomheden: - Problemet er, at de henvender sig så snævert til mænd i deres sprog og fremtoning, at det giver mig indtryk af, at det primært er mænd, de søger, forklarer Charlotte Wolff, cand.mag. i mellemøststudier og med erfaring fra salgsbranchen og en udstationering i Cairo. Hun er en oplagt kandidat til et salgsjob i en virksomhed som Hilti. Udstationering ingen hindring Også da spørgsmålet om internationale muligheder kommer på banen, er kvinderne som udgangspunkt meget åbne. Det kræver dog, at virksomhederne tager hånd om hele udstationeringsprocessen logistik, skolemuligheder, tilbyde et netværk eller en mentorordning og hjælp til at skabe overblik over det nye liv, lød det fra flere af deltagere.

11 OKTOBER 2014 / JOBMOTOR / 11 MÆRSK OLIE OG GAS PUBLICERER JOB GENNEM AKADEMIKERNES I efteråret 2014 indgik Akademikernes en samarbejdsaftale med en af de helt store aftagere af akademisk arbejdskraft. Head of Recruitment and HR Admini-stration hos Maersk Oil i Esbjerg, Mikkel Stephansen, skrev under på en samarbejdsaftale om formidling af ledige job hos Maersk Oil i København og Esbjerg. De første job er allerede synlige på vores jobportal. Branding af offshore-branchen Ud over samarbejdet om synliggørelse af job og match med kandidater fra Akademikernes medlemsdatabase vil vi også afholde arrangementer sammen. De første arrangementer bliver i København 5. december og i Aarhus 11. december, hvor vi sammen med Maersk Oil, Esbjerg Erhvervsudvikling og Danish Offshore Academy vil slå et slag for jobmulighederne i offshorebranchen. Studerende starter egen virksomhed Én dårlig idé, som bliver eksekveret, er bedre en 10 gode idéer, som aldrig bliver afprøvet. Det var en af pointerne, som de fremmødte studerende fik med hjem efter et arrangement om iværksætteri hos Akademikernes. I Akademikernes har vi fokus på den høje ledighed blandt nyuddannede og har spurgt de studerende om deres bud på at bekæmpe den. Et af svarene kom fra grundlæggerne af virksomheden Tal&Analyse: Grundlæg den simpleste virksomhed, du kan forestille dig. Akademikernes lagde herefter hus til en workshop om at starte egen virksomhed. Målgruppen var studerende, som overvejer at starte virksomhed under studiet. Tjen penge på din viden Tal&Analyse er startet af studerende og har nu 6 medarbejdere. De sælger konsulentydelser til bl.a. ministerier og organisationer og laver workshops for studerende, som overvejer at tjene penge på egen viden. Tal&Analyse forklarede, at det slet ikke er så vanskeligt at starte egen virksomhed. Budskabet er: Tænk simpelt, men kom nu i gang, så udvikler det sig helt sikkert undervejs. De fremmødte repræsenterede en lang række forskellige studieretninger - fra tekniske fag over samfundsfag og jura til medicin og humaniora. Fælles for de fremmødte var en nysgerrighed og lyst til at starte op, men også en frygt for udfordringer i forbindelse med regnskab, skat og jura. Med på messer ud blandt virksomhederne Det summer af aktivitet, når Akademikernes tager på messer for at skabe forbindelse mellem kandidater og virksomheder senest til Job- og Erhvervsmesse Fyn 2014 med bl.a. tilbud om karriererådgivning til de besøgende. Akademikernes var også med, da 80 højtuddannede blev kørt med busser fra Aarhus og København til Match og netværksdag med Erhvervsrådet i Ringkøbing Skjern for at møde erhvervsdrivende i området. 30 virksomheder og Akademikernes mødte studerende fra Aarhus Universitet til Company dating i Aarhus til en snak om jobsøgning, kompetencer og muligheder.

12 12 / JOBMOTOR / OKTOBER 2014 Sådan matches kandidat og job MATCH I årets 8 første måneder har Akademikernes 3 Key Account Managers (KAM) - vores virksomhedsspecialister - formidlet 706 job til ledige akademikere og arrangeret en række møder mellem virksomheder og potentielle medarbejdere. AKADEMIKERE SKABER VÆKST KAM erne trawler landet igennem for ledige job til akademikere. Ikke via eksisterende jobbanker det kan vores kloge medlemmer sagtens selv. Nej, de opsøger virksomheder. Og indgår i dialog om vækstpotentiale og behov for akademisk arbejdskraft og eventuelle ordninger, der kan hjælpe ansættelsen på vej. Find KAM erne på akademikernes.dk/virksomheder. Vi har gjort det nemt at ansætte en akademiker Få præcis den sparring, I har brug for. Rekrutterer for femte gang gennem a-kassen Høj kvalitet og præcise match. Denne gang med juristen Laura. Ny approach giver pote hos ATP Stor organisation havde brug for hurtig indsats. CASE Hvad gør et større apotek i det midtjyske, som på grund af akut sygdom søger en farmaceut til et travlt apotek i et område med kun meget få uddannede farmaceuter? De kontakter Akademikernes, og inden for 10 dage er stillingen publiceret på akademikernes.dk, relevante kandidater er blevet kontaktet direkte via søgningslister, de er blevet screenet, og en er blevet ansat. Den ansatte kandidat var i udgangspunktet ikke interesseret, da vi i screeningsrunden ringede. For som hun indledningsvis udtrykte det, havde hun fagligt bevæget sig væk fra traditionelle farmaceutopgaver til mere ledelsesmæssige og strategiske opgaver inden for medicinalindustrien. Det havde vi noteret ud fra hendes cv, men syntes alligevel det skulle have the old college try, og kontaktede så medlemmet. Hun blev opfordret til at kontakte apoteket for at høre nærmere om stillingen, og i dialogen med apotekeren kom det frem, at der vil blive brug for en farmaceut, der på sigt også kan varetage ledelsesmæssige opgaver, herunder strategien. Så vi gik fra at have en mindre motiveret kandidat til at have en topmotiveret og toptunet kandidat, der både kan matche farmaceutopgaverne og ledelsesopgaverne. Dialog, vedholdenhed og aktiv spørgeteknik virker, når man skal finde det rette match. KANDIDATER BESØGER VIRKSOMHEDERNE To store spændende virksomheder i Jylland lægger i de kommende måneder hus til nysgerrige medlemmer fra Akademikernes. 11. november inviterer vi i samarbejde med Siemens i Brande til arrangementet: Bliv klogere på vindmøller og jobmuligheder. Akademikernes sørger for bustransport fra København og Aalborg til de ledige eller studerende, som ønsker at deltage. 4. december får Akademikernes medlemmer mulighed for at besøge virksomheden Syd Energi i Esbjerg. Ud over at opleve arbejdspladsen Syd Energi vil der være interessante indlæg af bl.a. deres adm. direktør Niels Duedahl, som blev kåret til årets leder i Danmark i 2013.

Medlems- og ledighedsstatistik Følg med i de aktuelle tal for ledigheden inden for en bred vifte af akademiske faggrupper

Medlems- og ledighedsstatistik Følg med i de aktuelle tal for ledigheden inden for en bred vifte af akademiske faggrupper A-kassen med virksomhedskontakt 3 Key Account Managers skaber samarbejde med dansk erhversliv - og job til medlemmerne Medlems- og ledighedsstatistik Følg med i de aktuelle tal for ledigheden inden for

Læs mere

Fra standardpakke til ambitiøs a-kasse

Fra standardpakke til ambitiøs a-kasse FRA STANDARDPAKKE TIL AMBITIØS A-KASSE Fra standardpakke til ambitiøs a-kasse Vores ambition er at få vores ledige medlemmer ud og indfri deres ambitioner - Michael Valentin, adm. direktør Fakta Medlemmer

Læs mere

OVERBLIK FOR NYE AKADEMIKERE

OVERBLIK FOR NYE AKADEMIKERE OVERBLIK FOR NYE AKADEMIKERE Du er akademiker. Du har knoklet dig til viden og udviklet dig til unik, kvalificeret arbejdskraft. En værdifuld ressource, der vil bruges og selv yder en indsats for, at det

Læs mere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere

Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere Nyuddannede i SMV erne - Skitse til drøftelse med partnere April 2015 Hvad ved vi om højtuddannede i SMV erne? Tre ud af fire private virksomheder i Danmark har færre end 10 ansatte. Af disse har 1 ud

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

OVERBLIK FOR NYE AKADEMIKERE

OVERBLIK FOR NYE AKADEMIKERE OVERBLIK FOR NYE AKADEMIKERE DU ER AKADEMIKER. DU HAR KNOKLET DIG TIL VIDEN OG UDVIKLET DIG TIL UNIK, KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. EN VÆRDIFULD RESSOURCE, DER VIL BRUGES OG SELV YDER EN INDSATS FOR, AT DET

Læs mere

30% Måske, hvis tilskud

30% Måske, hvis tilskud Resultater fra analysen Virksomhederne er positive over for ansættelse af højtuddannede Håndværksrådet udsendte i 2015 i samarbejde med DJØF et spørgeskema til medlemmerne af Håndværksrådets analysepanel

Læs mere

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Aktiv i IDA En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Ingeniørforeningen 2012 Aktiv i IDA 2 Hovedresultater Formålet med undersøgelsen er at få viden, der kan styrke arbejdet med at fastholde nuværende

Læs mere

ledighed maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012

ledighed maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012 ledighed maj 2012 Arkitekternes ledighed stiger forsat. Det viser den seneste ledighedsstatistik fra Akademikernes Centralorganisation, som blev offentliggjort den 14. juni

Læs mere

Ledighedsstatistik, oktober 2015

Ledighedsstatistik, oktober 2015 Procent Ledighedsstatistik, oktober 215 Bruttoledighedsprocent for sommerdimittenderne for årgangene 213-215 -24 måneder efter dimission 45 4 35 3 25 45 4 35 3 25 2 15 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13

Læs mere

Ledighedsstatistik, juni 2015

Ledighedsstatistik, juni 2015 jan-2 maj-2 sep-2 jan-3 maj-3 sep-3 jan-4 maj-4 sep-4 jan-5 maj-5 sep-5 jan-6 maj-6 sep-6 jan-7 maj-7 sep-7 jan-8 maj-8 sep-8 jan-9 maj-9 sep-9 jan-1 maj-1 sep-1 jan-11 maj-11 sep-11 jan-12 maj-12 sep-12

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag B Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Målgruppebeskrivelse for udbud af aktive tilbud til primært jobparate ledige med en lang videregående uddannelse (akademikere) 1

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

Hvad siger ministeren Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter: Højtuddannede skaber vækst

Hvad siger ministeren Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter: Højtuddannede skaber vækst Hvor svær kan provinsen lige være? Få bud på, hvordan akademikere og provinsvirksomheder kan mødes på midten Hvad siger ministeren Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter: Højtuddannede

Læs mere

Negot.ernes job og karriere

Negot.ernes job og karriere Negot.ernes job og karriere Marts 2009 1 Indhold 1. Om undersøgelsen...3 3. Hvem er negot.erne?...6 4. Negot.ernes jobmarked...9 5. Vurdering af udannelsen... 14 6. Ledigheden blandt cand.negot.erne...

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Oktober Emne: Nøgletal DSA. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Oktober Emne: Nøgletal DSA. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK Oktober Emne: Nøgletal DSA. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af ordinære medlemmer... 2 Figur 2 Dimittendoptag

Læs mere

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015

Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Dimittendundersøgelse for UCN s Fysioterapeutuddannelse 2015 Indhold Indledning... 2 Lidt om dimittenderne... 2 Beskæftigelsessituation... 3 Dimittender i ansættelsesforhold... 3 Selvstændige/iværksætter...

Læs mere

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode... Tabelrapport: Sådan fik de jobbet 2014 Indhold 1.0 Indledning:...3 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...5 2.0

Læs mere

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge Ledelsesforventninger blandt unge Ledernes Hovedorganisation Juni 2001 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ambitionen om at blive leder... 3 Fordele ved en karriere som leder... 5 Barrierer... 6 Undervisning

Læs mere

Nyuddannede djøferes kompetencer

Nyuddannede djøferes kompetencer Nyuddannede djøferes kompetencer Indhold Ref. KAB/- 04.07.2014 Om undersøgelsen...1 Erhvervserfaring og anden praktisk erfaring inden det første job...2 Det første job...3 Forberedelsen til arbejdsmarkedet...4

Læs mere

Ledighedsstatistik, februar 2015

Ledighedsstatistik, februar 2015 221 224 227 221 231 234 237 231 241 244 247 241 251 254 257 251 261 264 267 261 271 274 277 271 281 284 287 281 291 294 297 291 211 214 217 211 2111 2114 2117 2111 2121 2124 2127 2121 2131 2134 2137 2131

Læs mere

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012

Rapporten i oversigt. Studieundersøgelse 2012 2012 Dimittendernes arbejdsmarked De blev færdige med deres uddannelse i 2011. Vi har spurgt de dimittender, der er kommet i job om deres vej til arbejdsmarkedet. Læs her om deres jobsøgning, forventninger

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år.

10 respondenter (52,6 %) er kvinder, 9 er mænd og de har en gennemsnitsalder på 28 år. Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i produktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Ungepakke August 2012 Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Siden sommeren 2008 har Danmark været ramt af en omfattende økonomisk krise. Mange unge har mistet deres job under krisen.

Læs mere

Tænk større. (og hør om en a-kasse, der gør det samme)

Tænk større. (og hør om en a-kasse, der gør det samme) Tænk større (og hør om en a-kasse, der gør det samme) Din brobygger MA understøtter et supervigtigt møde: Mødet mellem ledige medlemmer og arbejdsgivere. De skal få øje på hinanden, de skal tænke større.

Læs mere

Kandidatundersøgelsen 2015

Kandidatundersøgelsen 2015 Kandidatundersøgelsen 2015 Kandidatundersøgelsen er fra i november/december 2015. Undersøgelsen er udelukkende udført blandt kandidater, der er dimitteret fra Designskolen Kolding juni 2015. Undersøgelsen

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Jobkonsulent i kreds Lillebælt

Jobkonsulent i kreds Lillebælt Akutpakken Hvad betyder akutpakken for de ledige - og for arbejdspladserne? Hvad er det der sker med dagpenge systemet og arbejdsmarkedspolitikken lige nu? Hvad vil fagbevægelsen og hvor står SL? Jobkonsulent

Læs mere

Ledighedsstatistik, november 2012

Ledighedsstatistik, november 2012 jan98 okt98 jul99 apr00 jan01 okt01 jul02 apr03 jan04 okt04 jul05 apr06 jan07 okt07 jul08 apr09 jan10 okt10 jul11 apr12 Ledighedsstatistik, november 2012 Sæsonkorrigeret akademikerledighed 16.000 14.000

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

Evaluering af Graduate programmer

Evaluering af Graduate programmer Evaluering af Graduate programmer November 2016 Indledning En virksomheds Graduate program er målrettet nyuddannede akademikere Mange større danske virksomheder og internationale virksomheder tilbyder

Læs mere

Det Regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark Beskæftigelseskonference d. 30. april 2012

Det Regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark Beskæftigelseskonference d. 30. april 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark Beskæftigelseskonference d. 30. april 2012 Program 10.00 10.15 Velkomst Thorkild Jacobsen, formand for RBR 10.15 10.35 Udfordringer på det syddanske arbejdsmarked

Læs mere

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark

Pressemeddelelse: Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark Pressemeddelelse: 26. april Fortsat stort ledighedsfald i Syddanmark De netop offentliggjorte ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Syddanmark i marts måned var på 3,7 % af arbejdsstyrken.

Læs mere

Indhold. Aktuelle figurer og nøgletalstabel... 2. Afsnit 1 - Forsikrede medlemmer... 4. Tabel 1 - Forsikrede medlemmer... 5

Indhold. Aktuelle figurer og nøgletalstabel... 2. Afsnit 1 - Forsikrede medlemmer... 4. Tabel 1 - Forsikrede medlemmer... 5 Indhold Aktuelle figurer og nøgletalstabel... 2 Afsnit 1 - Forsikrede medlemmer... 4 Tabel 1 - Forsikrede medlemmer... 5 Afsnit 2 - Ledighedsberørte og gennemsnitligt antal bruttoledige 6 Tabel 2 - Ledighedsberørte

Læs mere

Glostrup (fuldtidsledige i pct. af arbejdsstyrken)

Glostrup (fuldtidsledige i pct. af arbejdsstyrken) Kvartalsstatistik Den 12. august 2015 Kvartalsstatistik for Nedenstående notat er udfærdiget for at skabe overblik over resultaterne i Jobcentrets indsats inden for de væsentligste målgrupper. Beskrivelserne

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF august 2010 Indhold 1 Indledning... 2 1.1 Resume... 2 1.2 Metode... 2 2 Færdiguddannede kandidaters erfaring med

Læs mere

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 2011 Efteruddannelse Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Hovedresultater VALG AF EFTERUDDANNELSE: side 3 4 ud af 5 efteruddanner sig. HD er den populæreste uddannelse. Typisk efteruddannelse efter 6 år

Læs mere

Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Analyse

Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Analyse AUGUST 2016 Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Analyse Aalborg Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Ledige højtuddannede i Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 1.1 Analysens formål

Læs mere

Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen

Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen ANALYSE Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen Resumé Det er efterhånden velkendt, at rigtig mange danske virksomheder mangler arbejdskraft, hvilket for mange virksomheder betyder færre

Læs mere

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 6 august Ledigheden. Side 1 af 16

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 6 august Ledigheden. Side 1 af 16 1. Ledigheden Nettofuldtidsledige i faktiske tal. juni 27 juni 28 juni 29 Ledige i alt Pct. Ledige i alt Pct. Dagpenge Kontanthjælp I alt Pct. Randers 943 2, 553 1,2 1.627 135 1.762 3,7 Østjylland 9.483

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Assens Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden (pr. december 2014)

NOTAT. Orientering om ledigheden (pr. december 2014) NOTAT Orientering om ledigheden (pr. december 2014) Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Oktober Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Oktober Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK Oktober 2016 Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af ergoterapeuter - ordinære

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Februar Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Februar Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK Februar 217 Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af ergoterapeuter - ordinære

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Jordemødre. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Jordemødre. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK November 216 Emne: Nøgletal Jordemødre. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af jordemødre ordinære medlemmer...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Fysioterapeuter. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Fysioterapeuter. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK November 2016 Emne: Nøgletal Fysioterapeuter. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af fysioterapeuter ordinære

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. December Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. December Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK December 2015 Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af ergoterapeuter - ordinære

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Sygeplejersker. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Sygeplejersker. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK November 2016 Emne: Nøgletal Sygeplejersker. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af sygeplejersker ordinære

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. December Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. December Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK December 216 Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af bioanalytikere ordinære

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Radiografer. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Radiografer. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK November 216 Emne: Nøgletal Radiografer. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af radiografer ordinære medlemmer...

Læs mere

Højtkvalificeret arbejdskraft fra udlandet WORKINDENMARK.DK

Højtkvalificeret arbejdskraft fra udlandet WORKINDENMARK.DK Højtkvalificeret arbejdskraft fra udlandet WORKINDENMARK.DK Vi har igennem en længere årrække nydt stor glæde af at samarbejde med Workindenmark. De yder altid en høj service i at formidle vores ledige

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

Kloge hænder og kloge hoveder - en mangelvare i det midtjyske

Kloge hænder og kloge hoveder - en mangelvare i det midtjyske August 2007 Kloge hænder og kloge hoveder - en mangelvare i det midtjyske Arbejdskraft. 3 ud af 4 direktører fra det midtjyske erhvervsliv har inden for det sidste halve år oplevet problemer med at skaffe

Læs mere

DSA er a-kassen for bioanalytikere, fysioterapeuter, jordemødre, radiografer, sygeplejersker og ergoterapeuter. Vores medlemmer fordeler sig sådan:

DSA er a-kassen for bioanalytikere, fysioterapeuter, jordemødre, radiografer, sygeplejersker og ergoterapeuter. Vores medlemmer fordeler sig sådan: TAL OG FAKTA 2016 MEDLEMMERNE Medlemmer fordelt på faggrupper DSA er a-kassen for bioanalytikere, fysioterapeuter, jordemødre, radiografer, sygeplejersker og ergoterapeuter. Vores medlemmer fordeler sig

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

VELKOMMEN TIL AKADEMIKERKONFERENCE

VELKOMMEN TIL AKADEMIKERKONFERENCE VELKOMMEN TIL AKADEMIKERKONFERENCE PROGRAM FOR AKADEMIKERKONFERENCE 9. - 9.1 Velkomst v/ RAR Sjælland, rådsformand Carsten Bloch Nielsen og RAR Hovedstaden, rådsformand Per G. Olsen 9.1 9.15 Dagens program

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 9 november Ledigheden. Side 1 af 14

ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 9 november Ledigheden. Side 1 af 14 ORIENTERING OM LEDIGHED OG INDSATSEN: Nr. 9 november 2 1. Ledigheden Nettofuldtidsledige i faktiske tal. oktober 27 oktober 28 oktober 2 Ledige i alt Pct. Ledige i alt Pct. Dagpenge Kontanthjælp I alt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering?

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Rapport fra 25 telefoninterviews Undersøgelse for Jobcenter København Wanek & Myrner 2010 Formål Nærværende undersøgelse er en ud af seks undersøgelser,

Læs mere

Velkommen til vejledningsmøde i MA

Velkommen til vejledningsmøde i MA Velkommen til vejledningsmøde i MA Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aalborg Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder som jobsøgende INDIVIDUEL

Læs mere

1.+2. Har du på nuværende tidspunkt et studierelevant job? Dvs. et job, hvor du kan bruge din faglige viden eller måde at arbejde på.

1.+2. Har du på nuværende tidspunkt et studierelevant job? Dvs. et job, hvor du kan bruge din faglige viden eller måde at arbejde på. Studiejob 1.+2. Har du på nuværende tidspunkt et studierelevant job? Dvs. et job, hvor du kan bruge din faglige viden eller måde at arbejde på. Før Efter Ja 10 % 45 % Nej 90 % 55 % 35 % flere af deltagerne

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden i september 2014

NOTAT. Orientering om ledigheden i september 2014 NOTAT Orientering om ledigheden i september 2014 Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal kan

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede er mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundhedsvidenskab.

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Temadrøftelse dimittender Uddannelsesrådet 17. september 2018

Temadrøftelse dimittender Uddannelsesrådet 17. september 2018 Temadrøftelse dimittender Uddannelsesrådet 17. september 2018 Hvad kommer jeg omkring Hvad siger data og undersøgelser De mange dimittender fra et Jobcenterperspektiv Hvad gør vi i Aalborg Dialog med Uddannelsesrådet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET

KLIK FOR AT REDIGERE TYPOGRAFI I MASTEREN KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET KICKSTART DIN KARRIERE 2015 KARRIEREDAGENE (ØXNEHALLE) FRA LARS & MONOPOLET 1 CA Når din karriere er vigtig GRATIS STUDIEMEDLEMSSKAB FEDE KURSER & WORKSHOPS JOBSØGNING PERSONLIG UDVIKLING IT KURSER RÅDGIVNING

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK April 2016 Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af bioanalytikere ordinære medlemmer...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister

Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister i Italien Af Morten Olsen Tirsdag den 27. juni 2017 Nye tal viser, at det er sværere end nogensinde for danske virksomheder

Læs mere

Karrieremesser 2009. To undersøgelser af CA a-kasse. Februar og marts 2009 1/7

Karrieremesser 2009. To undersøgelser af CA a-kasse. Februar og marts 2009 1/7 Karrieremesser 2009 To undersøgelser af CA a-kasse Februar og marts 2009 1/7 Hovedresultater På messe for at få job Mere end 3 ud af 4 studerende deltog på messen for at få et overblik over deres fremtidige

Læs mere

Principper for og organisering af virksomhedsindsatsen. Oplæg til BIU møde den 28. januar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Principper for og organisering af virksomhedsindsatsen. Oplæg til BIU møde den 28. januar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Principper for og organisering af virksomhedsindsatsen Oplæg til BIU møde den 28. januar 2019 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 1 Visionen Vision Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Muligheder frem for begrænsninger

Muligheder frem for begrænsninger Muligheder frem for begrænsninger Universitetsstuderendes syn på fremtiden Forord Der er langt mellem de gode nyheder i mediernes udlægning af beskæftigelsessituationen blandt nyuddannede akademikere.

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

work-live-stay southern denmark

work-live-stay southern denmark work-live-stay southern denmark Nærværende notat kan anvendes af den enkelte kommune til fremlæggelse i politiske udvalg i forbindelse med drøftelse af foreningen og dens aktiviteter herunder især Bosætningskoordinator-initiativet.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Historisk høj ledighed for de nyuddannede faglærte

Historisk høj ledighed for de nyuddannede faglærte Historisk høj ledighed for de nyuddannede faglærte Nyuddannedes overgang til arbejdsmarkedet er blevet mere vanskelig det seneste år. Hver syvende, der færdiggjorde en erhvervskompetencegivende uddannelse

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Jobcentrenes aktivering bringer ikke ledige tættere på job

Jobcentrenes aktivering bringer ikke ledige tættere på job Jens Frank Arbejdsmarkedschef, Dansk Metal 0000jef@danskmetal.dk 29 42 13 98 Jobcentrenes aktivering bringer ikke ledige tættere på job En ny undersøgelse fra Dansk Metal viser, at jobcentrenes aktivering

Læs mere