Opmandskendelse i faglig voldgift (FV )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0101)"

Transkript

1 Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ) Ingeniørforeningen for IDA, DM og Djøf (advokat Kim Schioldann) mod Frederiksberg Forsyning A/S ved DI Overenskomst I v/di (advokat Lars Bruhn) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat i medfør af Hovedaftale mellem Frederiksberg Forsyning A/S og Akademikerorganisationerne 9. Ingeniørforeningen har som medlemmer af voldgiftsretten udpeget chefkonsulent, cand.scient.soc. Elle Gydesen, Djøf, og chefkonsulent cand.scient.pol. Lars Frandsen, Ingeniørforeningen. Frederiksberg Forsyning har udpeget underdirektør Anders Søndergaard Larsen, DI og chefkonsulent Tina Lambert Andersen, DI. Undertegnede landsdommer Mogens Kroman er af Arbejdsrettens formand udpeget som opmand. Sagen har været forhandlet den 12. oktober 2013 i DI, H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V.

2 2 Parternes påstande Klageren har påstået: Påstand 1: Indklagede skal anerkende, at basis og tillægsløn og for medarbejdere på jobløn den samlede løn, jf. overenskomstens 3 og 4, tillægges det fulde pensionsbidrag på 16,9 % efter overenskomstens 7, stk. 1. Påstand 2: Indklagede skal anerkende, at eget pensionsbidraget indgår i beregningsgrundlaget for feriegodtgørelse og det særlige ferietillæg efter ferielovens 26, stk. 2. Påstand 3: Indklagede skal, i tilfælde af at klager får medhold i påstand 1 og/eller 2, anerkende at være forpligtet til at efterbetale manglende løn og/eller ferieydelser til de berørte medarbejdere under iagttagelse af forældelseslovens regler. Påstand 4: Indklagede skal betale en efter voldgiftsrettens skøn fastsat bod for brud på 7, stk. 1, i parternes overenskomst. Indklagede har påstået: Ad. klagers påstand 1: Frifindelse. Ad. klagers påstand 2: Der tages bekræftende til genmæle, i det omfang egetbidraget er betalt af medarbejderen ved fradrag i lønnen, men ikke hvor hele pensionsbidraget betales af virksomheden uden fradrag i lønnen. Ad. klagers påstand 3: Der tages bekræftende til genmæle, dog med forbehold for ferielovens forældelsesregler. Ad. klagers påstand 4: Frifindelse. Sagens omstændigheder Det fremgår af KTO-forliget af 1. april 2002 fra de kommunale overenskomstforhandlinger om fornyelse af AC-overenskomsten i 2002 vedrørende pension blandt andet: Parterne er enige om en teknisk omlægning af pensionsberegningssystemet. Parterne er enige om, at foretage en nettoficering af den pensionsgivende løn og i den forbindelse samtidig foretage en forhøjelse af pensionsbidragsprocenten samt at foretage en sammenlægning af eget- og arbejdsgiverbidraget til et samlet bidrag.

3 3 Parterne er enige om, at nettoficering af de pensionsgivende løndele indebærer, at den pensionsgivende løn ikke som hidtil skal opregnes med egetbidraget før beregning af pensionsbidrag. Ved en nettoficering fastsættes den pensionsgivende løn til 100/100, og pensionen beregnes heraf. Parterne er enige om en sammenlægning af eget- og arbejdsgiverbidraget til et samlet pensionsbidrag. I den forbindelse er parterne samtidig enige om, at det af lønspecifikationen skal fremgå, hvad det samlede bidrag andrager, ligesom det af lønspecifikationen som en standardoplysning skal fremgå, at 1/3 heraf udgør egetbidraget. Det fremgår af rapport for Frederiksberg Forsyning, at stiftelsesdatoen var 25. februar 2005, at stifter var Frederiksberg Kommune, og at adressen var Stæhr Johansens Vej 38, Frederiksberg. Den 13. marts 2008 oplystes, at vedtægter er ændret 10. marts 2008 og at ny adresse er c/o DONG Energy A/S, Kraftværksvej 53, Skærbæk. Den 15. juli 2009 oplyses, at vedtægter er ændret den 15. juli 2009, og at ny adresse er Stæhr Johansens Vej 38, Frederiksberg. Frem til 2007 var Frederiksberg Forsyning overenskomstmæssigt omfattet af Frederiksberg Kommunes overenskomster, jf. Frederiksberg-overenskomsten fra 2005, hvoraf blandt andet fremgår i 4, Basisløn og indplacering, at det anføres Årlig grundløn (nettoløn). Af 6 fremgår, at kvalifikationstillæg ydes ud over basislønnen og eventuelle funktionstillæg. I 13 vedrørende pension anføres det i stk. 2: Det samlede pensionsbidrag udgør 16,4 % af de pensionsgivende løndele (med virkning fra 1. april 2006: 16,9 %). Egetbidraget udgør 1 / 3 af det samlede pensionsbidrag. Og i stk. 3: Basisløn og lokalt aftalt funktions- og kvalifikationstillæg er pensionsgivende, jf. dog 5, stk. 3 og 6, stk. 3. Det anføres i 5, stk. 3, og 6, stk. 3, funktionstillæg og kvalifikationstillæg, at tidligere aftaler om ikke-pensionsgivende tillæg ikke berøres af de nævnte ændringer, medmindre andet aftales. I et brev af 18. december 2007 om Frasigelse af overenskomster mv. anførte DONG til DM / Dansk Magisterforening under henvisning til Frederiksberg Forsynings orientering i et brev af 24. maj 2006 og efterfølgende møde med alle fagforbund i forbindelse med, at Frederiksberg Forsyning ikke længere var ejet af Frederiksberg Kommune, blandt andet:

4 4 Essensen af denne orientering var, at Frederiksberg Forsyning som aftalt i forbindelse med salget af aktierne til DONG Energy ville respektere de kommunale overenskomster frem til disses udløb i 31. marts Den 19. december 2007 skrev Frederiksberg Forsyning til Danmarks Jurist- og Økonomforbund, Opsigelse af overenskomst til bortfald, at Essensen af denne orientering var, at Frederiksberg Forsyning som aftalt ville respektere de kommunale overenskomster frem til disses udløb den 31. marts 2008, at man nu havde meldt sig ind i Dansk Industri, og at Frederiksberg Forsyning opsiger samtidigt samtlige kommunale overenskomster. Ingeniørforeningen i Danmark skrev den 8.februar 2008 til DONG Energy blandt andet: IDA på vegne AC-organisationerne modtaget et brev fra DONG Energy dateret 18. december 2007, i hvilket DONG Energy giver udtryk for den opfattelse, at overenskomsten for Frederiksberg Forsyning kan frasiges som følge af virksomhedsoverdragelsen. Forud for dette brev modtog AC-organisationerne den 24. maj 2006 en orientering fra Frederiksberg Forsyning i anledning af, at DONG Energy overtog aktierne i selskabet fra Frederiksberg Kommune. Det blev i den forbindelse bekræftet fra Frederiksberg Forsynings side, at overenskomsterne for AC-medarbejderne ved Frederiksberg Forsyning naturligvis ikke ville blive berørt af denne aktieoverdragelse, Ingeniørforeningen er af den opfattelse, at der i forbindelse med det aktuelle brev fra DONG Energy ikke har fundet virksomhedsoverdragelse sted, hvorfor det ikke er muligt for hverken DONG Energy eller Frederiksberg Forsyning at frasige sig de gældende overenskomster. Ingeniørforeningen skrev samme dag, 8. februar 2008, til Frederiksberg Forsyning og anførte blandt andet:, at Forsyningsselskabet er af den opfattelse, at overenskomsterne endeligt udløber 31. marts I den anledning skal jeg gøre opmærksom på, at dette ikke er tilfældet, idet Frederiksberg Forsyning foruden at være omfattet af AC-overenskomsten, tillige er omfattet af den hovedaftale, der er knyttet til overenskomsten, herunder af videreløbsbestemmelsen i overenskomsten. Videreløbsbestemmelsen indebærer, at overenskomsten først bortfalder, når der er iværksat en frigørelseskonflikt i forlængelse af opsigelsen af overenskomsten.

5 5 Den 19. marts 2008 skrev Frederiksberg Forsyning, Egon Erlandsen, til Ingeniørforeningen blandt andet:, at Frederiksberg Forsyning A/S anerkender, at AC overenskomsten kun kan bortfalde som følge af Frederiksberg Forsyning A/S s opsigelse af overenskomsten med AC s accept. det anerkendes, at den nuværende overenskomst løber, indtil en eventuel ny overenskomst er indgået mellem parterne. Den 1. april 2008 skrev Ingeniørforeningen til Frederiksberg Forsyning blandt andet: Jeg kan tilføje, at Ingeniørforeningen naturligvis ikke modsætter sig, at Frederiksberg Forsyning ønsker at tilpasse overenskomsten til de nye markedsvilkår, der gælder for virksomheden. Blot skal jeg henlede opmærksomheden på, at ændringer i den gældende overenskomst kun kan ske efter aftale mellem parterne. Det fremgår af overenskomst mellem Frederiksberg Forsyning og Akademikerorganisationerne fra april 2008 i 2, stk. 1, at lønnen består af 3 elementer, basisløn, funktions- og kvalifikationsløn og resultat- og bonusløn. I 3 vedrørende basisløn og indplacering anføres, at Ansatte indplaceres i nedenstående basislønforløb i forhold til anciennitet, og at der i skemaet står Årlig basisløn (nettoløn). I 7, stk. 1, vedrørende pension, står der: Det samlede pensionsbidrag udgør 16,9 % af basisløn, kvalifikationsløn og funktionsløn. For medarbejdere på jobløn er den samlede løn pensionsgivende. Egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag. Den 19. november 2009 skrev Frederiksberg Forsyning, Erik Schulz, til blandt andre Helle Wahlberg, DM, om rettelser blandt andet: Pensionsbidraget udgør 16,9 % af den samlede løn. Egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag = formulering. Det fremgår af overenskomst mellem Frederiksberg Forsyning og Akademikerorganisationerne fra april 2010 i 2, stk. 1, at lønnen består af 3 elementer, basisløn, tillægsløn (tidligere benævnet funktions- og kvalifikationsløn ) og resultat- og bonusløn. I 3 vedrørende basisløn og indplacering anføres i skemaet Årlig basisløn (nettoløn). I 7, stk. 1, vedrørende pension, står der:

6 6 Det samlede pensionsbidrag udgør 16,9 % af basis- og tillægsløn. For medarbejdere på jobløn er den samlede løn pensionsgivende. Egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag. I en ansættelseskontrakt i Frederiksberg Forsyning, der var gældende fra den 1. september 2011 anføres vedrørende løn og andre løndele: Din bruttoløn er sammensat som følger: Basisløn kr ,00 Tillæg kr ,00 Pension 16,9 % kr ,37 I alt bruttoløn kr ,37 Du er omfattet af pensionsordning efter overenskomstens bilag 1. Pensionsbidraget udgør 16,9 % af den samlede løn. Eget bidrag udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag Vedrørende dette citat bemærkes, at 7.426,37 kr. er 16,9 % af basisløn og tillæg, kr. I en ansættelseskontrakt i Frederiksberg Forsyning, der var gældende fra den 1. maj 2012 anføres vedrørende løn og andre løndele: Din bruttoløn er sammensat som følger: Basisløn kr ,- Tillæg kr ,- Pension (16,9 %, FF s bidrag 11,66 %) kr ,99 I alt bruttoløn kr ,99 Vedrørende dette citat bemærkes, at 5.267,99 kr. udgør 11,26 % af basisløn og tillæg på i alt kr. Desuden, at 2/3 af 16,9 % er 11,266 %. Den 9. juli 2012 skrev konsulent Helle Wahlberg fra Dansk Magisterforening til Frederiksberg Forsyning, Michael Meiling, blandt andet, at der er fejl i beregningen: Dels skal eget bidraget af pensionen altså 1/3 svarende til 5,63 %, medtages i beregningen af den ferieberettigede løn og ferietillægget.

7 7 Forklaringer Der er under sagen afgivet forklaringer af forhandlingskonsulent Helle Wahlberg, DM, tillidsrepræsentant Troels Smith, tidligere HR chef Erik Schulz, teknisk chef Egon Erlandsen og HR chef Michael Meiling. Helle Wahlberg har forklaret blandt andet, at forhandlingerne om fornyelse af overenskomsten, der blev gennemført i 2008, startede i december De drøftede om det eksisterende kommunale grundlag kunne fjernes, men det blev der ikke opnået enighed om. Hun var med på, at det, der ikke var relevant i overenskomsten, kunne trækkes væk, f.eks. en regel om rådighed. Så overenskomsten blev i et vist omfang tilpasset, men det omhandlede ikke pensionsbidraget. De fastholdt lønsystemtet, og der fremkom ikke ændring af lønnens sammensætning. De drøftede ikke, om pensionselementet skulle ændres. Det fortsatte helt uændret. Hun var opmærksom på nettolønprincippet. Anførelsen om 1/3 af eget bidrag, jf. ansættelseskontrakten fra september 2011, skulle med af hensyn til ferie og merarbejde. Indtil starten af 2012 var der ingen problemer i ansættelseskontrakterne. I forbindelse med ansættelseskontrakten fra maj 2012, begyndte problemerne med fradrag af eget bidrag, at opstå. Tillidsrepræsentanten gjorde indsigelser over for denne kontrakt og overgav problemet til organisationerne, og det førte til hendes brev af 9. juli 2012 til Michael Meiling. I mæglingsmødet drøftede de, om en arbejdsgiver ensidigt kan indføre sin fortolkning af grundlaget for opgørelsen af lønnen. Det mener hun ikke, at arbejdsgiveren kan. Troels Smith har forklaret blandt andet, at han ikke har aftalt den samlede løn, der fremgår af ansættelseskontrakten fra 1. maj Han var med til at aftale tillægslønnen på kr., men tillægget indeholdt ikke den ansattes eget pensionsbidrag. Han kunne ikke godkende beregningen af det samlede beløb, hvor man ikke medtog eget pensionsbidrag og altså fratrak 1/3 pension, hvad man ikke gjorde tidligere. Erik Schulz har forklaret blandt andet, at de andre personalegrupper blev omfattet af DI, og der betalte man selv eget pensionsbidrag. Det var deres ønske at få et ensartet overenskomstgrundlaget, og derfor skrev de den 19. december 2012 til Danmarks Jurist og Økonomforbund, at man opsagde samtlige kommunale overenskomster. Den tidligere pensionsbestemmelse fra overenskomsten i 2005, 13, anfører ikke, at egetbidraget skulle betales af arbejdsgiveren. Ved den nye overens-

8 8 komst aftalte de ikke, at den tidligere fortolkning af overenskomsten skulle fortsætte. Ved overenskomsten i 2008 gav de betydelige lønstigninger til de ansatte. De ændrede ikke pensionsbidraget i forhold til de allerede ansatte, men i de nye kontrakter gik de over til, at de ansatte selv skulle betale egetbidraget. De kunne ikke opsige AC-overenskomsten til ophør på samme måde som vedrørende LO, så derfor prøvede de at opnå en forhandlingsløsning. Ansættelseskontrakten fra 2012 drøftede han med Troels Smith. Han er ikke sikker på, om de talte om pensionsdelen. Han har ikke før under denne sag set bilag 18 vedrørende pensionsregler i Egon Erlandsen har forklaret blandt andet, at han deltog i overenskomstforhandlingerne i 2008, specielt i opstarten. De ønskede bortfald af den kommunale overenskomst, fordi Frederiksberg Forsyning var overdraget til DONG, der var medlem af DI. Det var vigtigt at få den samme overenskomst for alle ansatte. De gjorde samtidig det, at de satte lønsummen op fordi de ansatte nu skulle betale eget pensionsbidrag. I de møder, han deltog i, husker han ikke, om de drøftede pensionsbidrag. Han har aldrig før set bilag 18 vedrørende pensionsregler i Michael Meiling har forklaret blandt andet, at han startede i Frederiksberg Forsyning den 1. januar Han betalte selv eget bidrag til pension, hvad der ikke undrede ham. Alle senere ansatte skal på samme måde selv betale eget bidrag til pension. I ansættelseskontrakten i 2012 blev han enig med Lars Orion om lønnen og gjorde egetbidraget til et tillæg til tillægslønnen. Når der står egetbidraget i 7 vedrørende pension i overenskomsten, må det betyde, at den ansatte selv skal betale 1/3 af pensionsbidraget. Han og Helle Wahlberg var ikke enige om, at de ansatte nu selv skal betale deres pensionsbidrag. Procedure Klager har gjort gældende, at beregningsgrundlaget er den fulde løn i modsætning til opgørelsen i ansættelseskontrakten fra maj Det afgørende er, hvad der var aftalt mellem parterne om pensionsbidrag. Man tager udgangspunkt i den opsagte overenskomst, når man forhandler om en ny overenskomst. Der blev i den forbindelse ikke aftalt noget vedrørende pensionsgrundlaget. Det er Frederiksberg Forsyning, der har bevisbyrden for, at der er indgået en aftale om ændring af pensionsbidraget. Der er ikke holdepunkter for Frederiksberg Forsynings synspunkt om, at overgangen til Dansk Industris overenskomster samt en selvstændig overenskomst med AC-organisationerne var

9 9 en endelig afsked med den kommunale fortid, og at Frederiksberg Forsyning ikke havde haft indflydelse på AC-overenskomsten, der var gældende fra 2005 til 2008, er nogle luftige begreber. Selskabet blev stiftet i februar 2005, og på det tidspunkt var selskabet omfattet af den kommunale overenskomst. Salg af aktierne i 2008, der blev tilbageført i 2009, indebar ikke en virksomhedsoverdragelse. Frederiksberg Forsyning var hele vejen omfattet af den kommunale overenskomst. Da der ikke var nogen aftale om ændring af pensionsbidrag, var denne regel fortsat gældende. Ved overenskomstforhandlingen i 2008 måtte man forhandle med udgangspunkt i den kommunale overenskomst. Der var ikke grundlag for ændringer, hvis det ikke var noget, der blev aftalt. Og det skete ikke i relation til pensionsbidraget. Overenskomstens 7, stk. 1, skal således forstås på samme måde som lønbestemmelsen i den oprindelige kommunale overenskomst, hvilket indebærer, at den oplyste løn skal tillægges både eget og arbejdsgiverens pensionsbidrag i overensstemmelse med den måde, indklagede også har praktiseret det frem til Vedrørende feriegodtgørelsen henvises til, at egetbidraget indgår i beregningen af feriegodtgørelsen, jf. ferielovens 26. Det afgørende er, hvad arbejdsgiveren indbetaler. Da der fra indklagedes side er tale om en systematisk og bevidst ændring i 2012, en overtrædelse af overenskomsten, der er af væsentlig økonomisk betydning, bør indklagede idømmes en bod. Der er ikke i denne sag tale om ordlydsfortolkning. Indklagede har gjort gældende, at det af ordlyden i 7, stk. 1, i overenskomsten fra april 2010 ikke fremgår, at det er arbejdsgiveren, der skal betale hele det samlede pensionsbidrag på 16,9 %. Det er typisk, at betalingspligten er fordelt mellem arbejdsgiver og ansatte med 2/3 og 1/3 af samlet pensionsbidrag., og der bør lægges vægt på, at overenskomstfortolkningen tager udgangspunkt i ordlyden. Der er ikke grundlag for, at denne ordlyd kan fortrænges. I den oprindeligt gældende overenskomst 2005, 13, stk. 2, anføres, at egetbidraget udgør 1/3 af det samlede pensionsbidrag. Det skal forstås således, at den ansatte selv betaler denne del af pensionsbidraget. I 2007 opsagde indklagede overenskomster for at få et fælles privat overenskomstgrundlag. Hvis klager får medhold, vil det betyde, at det er de eneste organisationer, der har den særlige regel om egetbidrag. Det af klager fremlagte KTO-forlig fra 2002 dokumenterer ikke, at man har haft den af klager påberåbte særlige regel ad egetbidrag. I praksis er der en ganske begrænset plads for individuelle partsforudsætninger.

10 10 Klagers særlige synspunkt blev ikke præciseret ved overenskomstfornyelsen i 2008 (bilag 4), hvad det burde have været, hvis man ville fastholde en særlig pensionsordning. Vedrørende ferietillæg af pension bemærkes, at hvis Frederiksberg Forsyning skal betale de 16,9 % af pensionsbidraget uden fradrag i lønnen, og de ansatte 0 %, så indgår eget pensionsbidrag ikke i beregningsgrundlaget for feriegodtgørelse. Indklagede finder ikke grundlag for bod til indklagede, selvom klager måtte få medhold i påstand 1-3. I givet fald må overtrædelsen nemlig anses for undskyldelig, jf. det allerede fremførte om sagsforløbet og formuleringerne i overenskomstens 7, stk. 1, hvor der har været rimelig grund til fortolkningstvivl. Desuden er et eventuelt betalingskrav fra klager ikke opgjort, jf. påstand 3. Opmandens begrundelse og resultat Da der ikke mellem de af parterne udpegede medlemmer af voldgiftsretten er enighed om eller flertal for en afgørelse, træffes denne af opmanden. Påstand 1 Det bemærkes indledningsvis, at det fremgår af ansættelseskontrakten gældende fra den 1. september 2011, at bruttolønnen er sammensat af basisløn, tillæg og pension 16,9 %, svarende til 3/3 af pension. Endvidere, at det fremgår af ansættelseskontrakten gældende fra den 1. maj 2012, at bruttolønnen er sammensat af basisløn, tillæg og pension 11,26 %, svarende til 2/3 af pension. Det kan således, herunder også henset til bevisførelsen i øvrigt, lægges til grund, at indklagede i 2012 ændrede opgørelsen af bruttolønnen således, at den ansattes eget bidrag, 1/3 af det samlede pensionsbeløb, ikke blev medtaget i bruttolønnen. Efter bevisførelsen finder opmanden, at det kan lægges til grund, at Frederiksberg Forsyning fra stiftelsen i 2005 var omfattet af den kommunale overenskomst, og at reglerne dér var, at arbejdsgiveren til basisløn og tillæg yderligere tillagde 3/3 af pension, altså både arbejdsgivers og ansattes pensionsbidrag, og at dette også var praksis i Frederiksberg Forsyning. På grundlag af de afgivne

11 11 forklaringer om forhandlinger og bilagene vedrørende 2008-overenskomsten må det endvidere lægges til grund, at denne og den senere overenskomst ikke medførte en ændring af dette forhold, og at denne praksis, jf. blandt andet den fra 2011 citerede ansættelseskontrakt, fortsatte. Som følge heraf finder opmanden, at Frederiksberg Forsynings ændring i 2012, hvorefter der ikke bliver tillagt det fulde pensionsbidrag, ikke var berettiget. Opmanden tiltræder derfor, jf. Ingeniørforeningens påstand 1, at Frederiksberg Forsyning skal anerkende, at basis og tillægsløn, og for medarbejdere på jobløn den samlede løn, jf. overenskomstens 3 og 4, tillægges det fulde pensionsbidrag på 16,9 % efter overenskomstens 7, stk. 1. Påstand 2 Henset til begrundelsen vedrørende påstand 1, herunder at det lægges til grund, at arbejdsgiverens pensionsbidrag er de 16,9 % af basislønnen og tillægget, tiltræder opmanden, jf. Ingeniørforeningens påstand 2, at Frederiksberg Forsyning skal anerkende, at eget pensionsbidraget indgår i beregningsgrundlaget for feriegodtgørelse og det særlige ferietillæg efter ferielovens 26, stk. 2. Påstand 3 Som følge af bestemmelsen vedrørende påstand 1 og 2 tiltræder opmanden, jf. Ingeniørforeningens påstand 3, at Frederiksberg Forsyning skal anerkende at være forpligtet til at efterbetale manglende løn og ferieydelser til de berørte medarbejdere under iagttagelse af forældelseslovens regler. Påstand 4 Det fremgår af hovedaftalen 11, at ved pådømmelse af sager om brud på denne hovedaftale eller om brud på en mellem parterne indgået overenskomst finder de i loven om Arbejdsretten indeholdte bestemmelser anvendelse med de nødvendige tilpasninger. Efter bevisførelsen, jf. opmandens begrundelser vedrørende påstand 1 og 2, må det antages, at Frederiksberg Forsyning ved ændringerne i 2012 var klar over, at det var overenskomststridigt eller i hvert fald, at det var en sådan uagtsomhed, at et bodsansvar er en rimelig reaktion. Da det ikke er

12 12 oplyst, hvad efterbetalingen af manglende løn og ferieydelse vil være, fastsætter opmanden skønsmæssigt boden til kr. T h i b e s t e m m e s: Indklagede skal anerkende, at basis og tillægsløn og for medarbejdere på jobløn den samlede løn, jf. overenskomstens 3 og 4, tillægges det fulde pensionsbidrag på 16,9 % efter overenskomstens 7, stk. 1. Indklagede skal anerkende, at eget pensionsbidraget indgår i beregningsgrundlaget for feriegodtgørelse og det særlige ferietillæg efter ferielovens 26, stk. 2. Indklagede skal anerkende at være forpligtet til at efterbetale manglende løn og ferieydelser til de berørte medarbejdere under iagttagelse af forældelseslovens regler. Indklagede skal til klager for brud på 7, stk. 1 i parternes overenskomst betale en bod på kr. Hver part skal bære egne omkostninger og betale halvdelen af opmandens honorar. København, den 17. december 2013 Mogens Kroman

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): HK/Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (advokat Morten Ulrich) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i faglig voldgiftssag: 3F, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Anders Lorentzen) mod Dansk Industri for Tivoli A/S (advokat Tove Schultz-Lorentzen) - 2 - Sagen

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047) 3F Aalborg for murersvend A (gruppeformand Reidar Kogstad) mod Dansk Byggeri for NCC Construction Danmark A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Dansk Byggeri for Per Hansen Tømrerfirma ApS (Chefkonsulent Henrik Olsen)

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0055):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0055): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0055): Lager, Post og Servicearbejdernes Forbund (advokat Henrik Karl Nielsen) mod Fagligt Fælles Forbund (advokat Nicolai Westergaard) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund)

Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund) Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat i medfør af 2007 overenskomst

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift (2011.0058) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/ DI for Styropack A/S (advokat Karsten Almosetoft) afsagt

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0124):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0124): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0124): HK/Privat for A (advokat Martin Juul Christensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Lowe Friends A/S (advokat Katja Brandt) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0162)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0162) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0162) 3F Aalborg for murer- og murerarbejdsmænd (faglig sekretær Egon Pedersen) mod Dansk Byggeri for HP Byg A/S (konsulent Ole Thaarup) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S. AC-organisationerne

Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S. AC-organisationerne Hovedaftale mellem ATKINS DANMARK A/S og AC-organisationerne Dækningsområde Denne hovedaftale har bindende virkning for 1.AC-organisationerne. Hvorved forstås: a. en organisation, der er medlem af AC og

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI for P. Taabbel & Co. Hanstholm A/S (advokat Lars Bruhn)

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0140):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0140): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0140): Fagligt Fælles Forbund for tømrersjakket repræsenteret ved Morten Rud Hansen (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HUJ A/S (chefkonsulent

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for medarbejderne v/ tillidsrepræsentant Per Petersen (opmåler Paul Jentzsch) mod Dansk Byggeri for Frydkjær A/S (kontorchef Jørgen Boje) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010): Malerforbundet i Danmark (advokat Nicolai Westergaard) mod Danske Malermestre for E. Pihl & Søn A/S (advokat Tine B. Skyum) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2014.0141, afsagt den 3. december 2014 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Marbud, Polen (Cvr. 33018010) (afdelingschef,

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Fødevareforbundet NNF (Advokat Martin Juul Christensen) mod Dansk Industri for Danish Crown A/S, Herning (Chefkonsulent Jane Hedegaard) Voldgiftsretten

Læs mere

Tilkendegivelse. meddelt den 5. september 2014. i faglig voldgiftssag, 2013.0131. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. meddelt den 5. september 2014. i faglig voldgiftssag, 2013.0131. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse meddelt den 5. september 2014 i faglig voldgiftssag, 2013.0131 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Gentofte Kommune (advokat Jørgen Vinding) Tvisten Sagen angår lønsammensætningen

Læs mere

Arbejdsrettens dom af 11. maj 2015

Arbejdsrettens dom af 11. maj 2015 Arbejdsrettens dom af 11. maj 2015 I sag nr.: AR2014.0579 Landsorganisationen i Danmark for HK Stat (advokat Peter Nisbeth) mod Finansministeriet for Moderniseringsstyrelsen for Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Læs mere

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV 2016.0193: CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal (procedør: advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di for Martin Professional

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund mod DI Overenskomst I v/di for Beauvais Foods A/S Tvisten Tvisten angår

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0104): Gymnasieskolernes Lærerforening for A (Advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Moderniseringsstyrelsen for EUC Syd (Kammeradvokaten v/advokat Lene Damkjær

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV

Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0128 CO-Industri for Dansk El-Forbund for nogle medlemmer af forbundet (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for MB Networks A/S under

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for murerarbejdsmand Flemming Guldberg (faglig sekretær Jan Madsen) mod Dansk Byggeri for FME Entreprise A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

T I L K E N D E L S E G I VE L S E

T I L K E N D E L S E G I VE L S E T I L K E N D E L S E G I VE L S E af 16. oktober 2009 i faglig voldgiftssag: FV 2009.67 CO-industri for 3F Fagligt Fælles Forbund for Kaj Rasmussen (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0002):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0002): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0002): Fagligt Fælles Forbund for specialarbejder A (konsulent Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for Øsby Entreprenør- og Kloakservice ApS (konsulent Hans Henrik

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod

OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod HORESTA (Arbejdsgiver) på vegne af Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst)

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) T I L K E N D E G I V E L S E af 25. januar 2015 i Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod GLS-A for Aldershvile Planteskole ApS (advokat

Læs mere

Kendelse af 18. december 2008 i faglig voldgift: HK Privat for Mette K. E. Pedersen (advokat Kirstine Emborg Bünemann) mod

Kendelse af 18. december 2008 i faglig voldgift: HK Privat for Mette K. E. Pedersen (advokat Kirstine Emborg Bünemann) mod Kendelse af 18. december 2008 i faglig voldgift: HK Privat for Mette K. E. Pedersen (advokat Kirstine Emborg Bünemann) mod Dansk Tandlægeforening for Tandlæge Poul Munch Værebrovej 72 2880 Bagsværd (advokat

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0060) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for HedeDanmark

Læs mere

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag FV2015.0013, afsagt den 11. januar 2016 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HVL Montage ApS (juridisk konsulent

Læs mere

K E N D E L S E F A G L I G V O LD G I F T: Teknisk Landsforbund. mod. Praktiserende Landinspektørers Forening

K E N D E L S E F A G L I G V O LD G I F T: Teknisk Landsforbund. mod. Praktiserende Landinspektørers Forening K E N D E L S E i F A G L I G V O LD G I F T: Teknisk Landsforbund mod Praktiserende Landinspektørers Forening Denne faglige voldgift vedrører spørgsmålet om, hvorvidt indklagede, Praktiserende Landinspektørers

Læs mere

HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne

HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne HOVEDAFTALE mellem Post Danmark A/S og AC-organisationerne Denne hovedaftale er indgået mellem Post Danmark A/S og de AC-organisationer, der ved underskrift har tilsluttet sig hovedaftalen. Ved parterne

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation 1 Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV2010.0192) Fødevareforbundet NNF (advokatfuldmægtig Kim Brandt Jensen) mod Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation (advokat Christian K. Clasen) afsagt

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV201.0048)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV201.0048) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV201.0048) 3F Transport, Logistik & Byg i Århus for murersjakkene på byggepladsen Egmont Højskole Hou (faglig sekretær Morten Petersen) mod Dansk Byggeri for Celco Murer-

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift (FV ):

Kendelse i faglig voldgift (FV ): Kendelse i faglig voldgift (FV2010.0062): Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark (TIB) for A (faglig medarbejder Jannie Andersen) mod Dansk Byggeri for Johny Larsen Snedkerier A/S (konsulent Henrik Olsen)

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2019.0039) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen (Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S (Anne Gausland) Afsagt den 7. maj 2019 2 1. Indledning

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 i faglig voldgiftssag 2010.0236 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Zoologisk Have (advokat Marie Louise

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig voldgift (FV2014.0040) CO-industri. for. Fagligt Fælles Forbund og Dansk Metal. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE. Faglig voldgift (FV2014.0040) CO-industri. for. Fagligt Fælles Forbund og Dansk Metal. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0040) CO-industri for Fagligt Fælles Forbund og Dansk Metal (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I ved DI for A/S Hydrema Produktion (advokat Lars

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151:

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: CO-industri for HK/Privat og Teknisk Landsforbund for et antal medlemmer af disse forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst 1 v/di

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. januar faglig voldgiftssag FV : CO-industri for 3F Industrigruppen for et antal medlemmer.

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. januar faglig voldgiftssag FV : CO-industri for 3F Industrigruppen for et antal medlemmer. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. januar 2011 i faglig voldgiftssag FV2010.0092: CO-industri 3F Industrigruppen et antal medlemmer mod DI Overenskomst I Royal Unibrew A/S -------------------------------------

Læs mere

Tilkendegivelse. Meddelt den 12. oktober 2011. i faglig voldgiftssag, 2011.0037 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. Meddelt den 12. oktober 2011. i faglig voldgiftssag, 2011.0037 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse Meddelt den 12. oktober 2011 i faglig voldgiftssag, 2011.0037 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod RLTN (Regionernes Lønnings og Takstnævn) og Region Nordjylland (advokat Morten

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008. CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod

Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008. CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod 1 Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008 CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod DI for Dantherm Air Handling A/S, Skive (advokat Lars Bruhn) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV )

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2015.0035) Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod BOA for Statoil Fuel og Retail A/S (advokat Jeanette Werner) Sagens behandling Sagen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 21. juni 2011. faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 21. juni 2011. faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 21. juni 2011 i faglig voldgift (FV2010.0088): Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for Taastrup Apotek (advokat

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. april 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri. for. (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. april 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri. for. (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 1. april 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri for A (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Nordisk Wavin A/S (advokat Morten

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. OK-Nyt Løn nr

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. OK-Nyt Løn nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 005-2017 Orientering om tilkendegivelse ved faglig voldgift af

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftssag FV 2009.195: Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark for A og B (faglig medarbejder Preben Birk) mod DI Overenskomst I v/di for Junckers Industrier A/S (chefkonsulent

Læs mere

AFSKRIFT. H O V E D A F T A L E mellem Amtsrådsforeningen og Dansk Funktionærforbund vedrørende ikke-tjenestemandsansatte fotografer.

AFSKRIFT. H O V E D A F T A L E mellem Amtsrådsforeningen og Dansk Funktionærforbund vedrørende ikke-tjenestemandsansatte fotografer. Side 1 AFSKRIFT H O V E D A F T A L E mellem Amtsrådsforeningen og Dansk Funktionærforbund vedrørende ikke-tjenestemandsansatte fotografer. ------------------- Denne hovedaftale er afsluttet mellem Amtsrådsforeningen

Læs mere

Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV : Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod

Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV : Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV 2012-0112: Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod Dansk Erhverv for Profil Optik Butikker A/S (advokat Katrin Seirup) Uoverensstemmelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund mod SKAT Tvisten Tvisten angår fortolkningen af en aftale mellem SKAT og bl.a. AC-Landsklubben om flekstid

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0008)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0008) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0008) 3F Privat Service, Hotel og Restauration (Advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Nordisk Film Biografer A/S (Advokat Mette Klingsten) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. marts faglig voldgiftssag (FV ): Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth, LO) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. marts faglig voldgiftssag (FV ): Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth, LO) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 1. marts 2017 i faglig voldgiftssag (FV2016-0196): Dansk Metal (advokat Peter Nisbeth, LO) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Syddanmark (advokat Morten

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift

Protokollat i faglig voldgift Protokollat i faglig voldgift HK/Kommunal for A (advokat Ulla Jacobsen) mod KL for Jammerbugt Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) (spørgsmål om forlænget opsigelsesvarsel) Den 5. oktober 2011 afholdtes

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for 17 murersvende v/ tillidsrepræsentant Thomas Vilhelmsen (faglig sekretær Henrik Blaabjerg) mod Dansk Byggeri for Murbo A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Kendelse. faglig voldgiftssag 2010.180. Fagligt Fælles Forbund. (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A. for. Gartneriet Linnemann ApS

Kendelse. faglig voldgiftssag 2010.180. Fagligt Fælles Forbund. (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A. for. Gartneriet Linnemann ApS Kendelse i faglig voldgiftssag 2010.180 Fagligt Fælles Forbund (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A for Gartneriet Linnemann ApS (advokat Charlotte Strøm Petersen, GLS-A) Tvisten Tvisten vedrører spørgsmålet

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for Agri Nord (advokat Charlotte Strøm

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i faglig voldgiftssag FV 2011.0090: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver/ DTLs arbejdsgiverforening for Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely)

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) Protokollat i faglig voldgift Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) (vedrørende fortolkningsproblemer i parternes aftalegrundlag) Den 7. november

Læs mere

NÆVNENES Hus. Tvistighedsnævnet KENDELSE

NÆVNENES Hus. Tvistighedsnævnet KENDELSE - -- NÆVNENES Hus Tvistighedsnævnet KENDELSE Afsagt aftvistighedsnævnet den 23. oktober 2017 i sag 16.2017 A ved 3F Fagligt Forbund, Byggegruppen (Morten Lehmann) mod B, CVR nr...., under likvidation I

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2016.0179) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Den Jyske Opera (advokat Marianne Lage) Sagen drejer sig om, hvorvidt det er i strid med

Læs mere

Kendelse. 9. februar 2009. faglig voldgift: Dansk Metal. (advokat Stephan Agger) mod. DI Overenskomst II v/di. (Den Særlige Arbejdsgiverforening) for

Kendelse. 9. februar 2009. faglig voldgift: Dansk Metal. (advokat Stephan Agger) mod. DI Overenskomst II v/di. (Den Særlige Arbejdsgiverforening) for Kendelse af 9. februar 2009 i faglig voldgift: Dansk Metal (advokat Stephan Agger) mod DI Overenskomst II v/di (Den Særlige Arbejdsgiverforening) for Falck Danmark A/S (advokat Eva Skov Jensen) Denne sag

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for Henning Møllegaard m.fl. (opmåler Carlo Hermansen) mod Dansk Byggeri for LM Huse A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod

Kendelse i. Faglig voldgiftssag FV F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Kendelse i Faglig voldgiftssag FV 2018.0152 3F for A (procedør Maria Muniz Auken) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere for Danish Agro a.m.b.a. (advokat Christian H. M. Mikaelsen) 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 7. oktober 2008 i faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark Sagen forhandledes den 7. oktober 2008. Den faglige voldgiftsret bestod af Gerda Christensen

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Autobranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) for Olsen Biler A/S (juridisk konsulent

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 18. maj 2011 i faglig voldgift: CO-industi for Dansk Metal for A. mod

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 18. maj 2011 i faglig voldgift: CO-industi for Dansk Metal for A. mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 18. maj 2011 i faglig voldgift: CO-industi for Dansk Metal for A mod DI-Organisation for erhvervslivet for Skare Meat Packers K/S Tvisten Sagen angår spørgsmålet, om

Læs mere

Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV : Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod

Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV : Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod Kendelse af 12. december 2016 i faglig voldgiftssag FV2016.0045: Dansk El-Forbund (advokat Cecilia Ricard) mod TEKNIQ for Wicotec Kirkebjerg A/S (underdirektør Thorkild Bang) 2 1. Uoverensstemmelsen Sagen

Læs mere

Kendelse i. Faglig Voldgift. Serviceforbundet for Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund. mod

Kendelse i. Faglig Voldgift. Serviceforbundet for Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund. mod 1 Kendelse i Faglig Voldgift (FV 2018.0080) Serviceforbundet for Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund (advokat Lotte Dickow Schmidth) mod Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere for

Læs mere

Fødevareforbundet NNF mod DI

Fødevareforbundet NNF mod DI OPMANDSKENDELSE i FAGLIG VOLDGIFT Fødevareforbundet NNF mod DI Mellem klageren, Fødevareforbundet NNF, og indklagede, DI, er der opstået uoverensstemmelse om, hvorvidt betaling for delvis fravær, egen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. maj 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Dansk Supermarked

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 29. marts 2016

TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 29. marts 2016 TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 29. marts 2016 i faglig voldgiftssag 2015.0139 CO-industri for Fagligt Fælles Forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I ved DI for HKScan Denmark

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift:

Kendelse i faglig voldgift: Kendelse i faglig voldgift: 3F for murerarbejdsmand Palle Lund (advokat Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for murermester Lars Svensson (konsulent Jann Frei) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat i

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0200): Fagligt Fælles Forbund for Murersjakket, René Bay Lodahl, Frank Lindholm og Per René Nielsen, på byggepladsen Vitus Bering i Horsens (Opmåler Jens A. Knudsen)

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom.

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2018.0087 Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for X Apotek (advokat Yvonne Frederiksen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Hovedaftale mellem Finansministeriet og Studenterundervisernes Landsforbund og Foreningen af Danske Lægestuderende

Hovedaftale mellem Finansministeriet og Studenterundervisernes Landsforbund og Foreningen af Danske Lægestuderende Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Studenterundervisernes Landsforbund og Foreningen af Danske Lægestuderende 2007 Cirkulære af 17. august 2007 Perst. nr. 070-07 PKAT nr. J.nr. 07-333/74-1

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 3. november 2011 i faglig voldgiftssag FV 2011.0120: Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod Jutland Meat A/S (advokat Anders Worsøe) - 2 - INDLEDNING

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S.

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S. PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Grafisk Arbejdsgiverforening for Sangill Grafisk I/S. (advokat Peter Balle) 1. Sagens baggrund. --------- Mellem

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 27-01-2009 OK-Nyt Løn nr. 002-09 Sag.nr.: 07/2174 Voldgiftssagen vedrørende

Læs mere

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for

StK-afskrift. HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Denne hovedaftale har bindende virkning for STATSANSATTES KARTEL 4666.26 Sekretariatet 20. juni 1991 StK-afskrift HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG STATSANSATTES KARTEL, Overenskomstsektionen. Hovedaftalens område Denne hovedaftale har bindende

Læs mere

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 29. marts 2016 i faglig voldgift FV 2015.0116: CO-industri for Teknisk Landsforbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/dansk Industri for Grundfos A/S (advokat Thomas Nielsen)

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 i faglig voldgiftssag, 2009.0235 Blik- og Rørarbejderforbundet (forbundsformand Max Meyer) mod Skorstensfejerlauget af 11. februar 1778 for skorstensfejermester

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM for Dansk Musikpædagogisk Forening, DMPF mod KL for Aarhus Kommune Tvisten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. november 2013 i faglig voldgiftssag (FV2013-0129): 3F Transportgruppen for Havnegruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod APM Terminals Cargo Service A/S (advokat Marianne

Læs mere

Årsberetning 2014. (Uddrag)

Årsberetning 2014. (Uddrag) Årsberetning 2014 (Uddrag) 6.3 Kompetencespørgsmål Arbejdsrettens og de faglige voldgiftsretters kompetence er fastlagt i henholdsvis 9 11 og 21-22 i lov nr. 106 af 26. februar 2008, der som oven for nævnt

Læs mere

Protokollat af 28. juni 2011. faglig voldgift

Protokollat af 28. juni 2011. faglig voldgift Protokollat af 28. juni 2011 i faglig voldgift PROSA, Forbundet af IT-Professionelle for PROSA/CSC-DK og PROSA/CSC-GIS (advokat Louis Beck Nielsen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for CSC Danmark A/S (advokat

Læs mere

94.41 O.11 27/2012 Side 1. Hovedaftale mellem KL og Dansk Formands Forening

94.41 O.11 27/2012 Side 1. Hovedaftale mellem KL og Dansk Formands Forening Side 1 Hovedaftale mellem KL og Dansk Formands Forening Side 2 Indholdsfortegnelse... Side Kapitel 1. Hvem er omfattet... 3 1. Hvem er omfattet... 3 Kapitel 2. Parternes formål... 3 2. Samarbejde og organisationsfrihed...

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B mod 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle Tvisten Tvisten angår spørgsmålet, om opsigelsen af A og B var sagligt begrundet

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0078)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0078) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2013.0078) Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Ivan Bak) mod Dansk Byggeri for CRH A/S Betonelement, Hobro (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFT. Danmarks Jurist- og Økonomforbund for A (advokatfuldmægtig Niels Mosegaard) mod

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFT. Danmarks Jurist- og Økonomforbund for A (advokatfuldmægtig Niels Mosegaard) mod PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFT Danmarks Jurist- og Økonomforbund for A (advokatfuldmægtig Niels Mosegaard) mod Finansministeriet, Personalestyrelsen for Told- og Skattestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2010.0090) Fag og Arbejde (FOA) (advokat Peter Nisbeth) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (advokat Morten Ulrich) afsagt den 14. februar 2011 - 2 1. Sagen angår

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2013.0036, afsagt den 2. maj 2013 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Palle Bisgaard) mod Dansk Byggeri for Ptampa v/ Piotr Trochimczuk (konsulent Erling Olsen)

Læs mere

H O V E D A F T A L E. mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for:

H O V E D A F T A L E. mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for: Side 1 H O V E D A F T A L E mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Danske Lægestuderende. Denne hovedaftale er afsluttet med bindende virkning for: 1. a. Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Læs mere

Kendelse. faglig voldgiftssag FV Forhandlingsfællesskabet (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod

Kendelse. faglig voldgiftssag FV Forhandlingsfællesskabet (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Kendelse i faglig voldgiftssag FV 2018.0157 Forhandlingsfællesskabet (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Kommunernes Landsforening (advokat Jørgen Vinding) 1. Uoverensstemmelsen Sagen angår beregningen

Læs mere