maritim fleksibilitet Kursuskatalog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "maritim fleksibilitet Kursuskatalog"

Transkript

1 maritim fleksibilitet Kursuskatalog

2 Velkommen til Skagen Skipperskole Hermed har vi fornøjelsen at præsentere Skagen Skipperskoles kursuskatalog. Kursusplanen opdateres løbende på skolens hjemmeside hvor du også kan tilmelde dig og finde oplysninger om kursusindhold, praktiske informationer m.m. I dette kursuskatalog har vi en beskrivelse af vores planlagte kurser, men vi kan tilbyde meget mere. Bl.a. har vi mulighed for at tilrettelægge og skræddersy kurser, der passer lige til den enkeltes behov. Ring gerne til os for yderligere information og vejledning. Lad os være din sparringspartner Vi hjælper gerne med råd og vejledning i forhold til kursus- og efteruddannelse. Vi kan vejlede om konkrete kurser eller være med til at tilrettelægge større efteruddannelsesforløb for din virksomhed. Du er velkommen til at kontakte os og få en snak om, hvordan vi kan være med til at hjælpe jeres virksomhed med at være på forkant med uddannelse og ikke kun lever op til minimumskravene.

3 Er I i stand til at navigere i de stadig strengere lovkrav og større forventninger fra jeres kunder? Skagen Skipperskole er en moderne, erhvervsrettet uddannelsesinstitution med trivsel og studiemiljø i højsædet. Vores skole og kursusafdeling er i rivende udvikling, og med vores to nye TRANSAS simulatorsystemer, er vi sikret State of the Art på simulatorområdet. Skolen har nu mulighed for at supporte kurser og undervisning med realistiske og opdaterede øvelser. Vores mål er: o o Yde de absolut bedste efteruddannelsestilbud til alle områder af det maritime erhverv, både det sejlende og det landbaserede personel. Udvise Maritim fleksibilitet Vi har med vores nye skole kapacitet til at kunne omfatte større hold til planlagte kurser. Det giver os større fleksibilitet og bedre økonomi for vores kunder. Er I klar til fremtidens krav? I en nær fremtid, skal de maritime erhverv leve op til stadig strengere lovkrav og stadig større krav fra deres kunder. Kravene vil blandt andet omfatte, at de maritime erhverv overfor myndigheder og kunder kan dokumentere, at de er på forkant med uddannelse og ikke kun lever op til minimumskravene.

4 Ring til os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig, med de udfordringer du vil møde nu og i fremtiden. Kontakt Du kan høre mere om vore kurser og tilmelde dig til kurser via: Skolens hjemmeside: Telefon: post@skipperskolen.dk Når skolen har modtaget din tilmelding, modtager du en skriftlig bekræftelse fra os. Såfremt der ikke er plads på det ønskede kursus, får du besked med det samme. Betaling Vi fremsender faktura umiddelbart efter tilmelding. Betalingsbetingelser: Netto 8 dage Der tillægges moms på kursuspriser, hvor faktura skal udstedes til rederi eller anden virksomhed. Aflysning/afbestilling Afbestilling af kursus senest 2 uger før kursusstart, 100 % refusion af kursusprisen Afbestilling af kursus fra 1 til 2 uger før kursusstart, 50 % refusion af kursusprisen Afmelding af kursus mindre end 1 uge før kursusstart, ingen refusion af kursusprisen Såfremt man er forhindret i at deltage på et kursus, kan tilmelding overdrages på selvsamme kursus/dato til en anden deltager. Skagen Skipperskole forbeholder sig ret til at aflyse kurset ved for få tilmeldinger.

5 Indkvartering Skagen Skipperskole henviser gerne til indkvarteringssted i forbindelse med dit kursusophold. Vi har indgået prisaftale med nedenstående hoteller (oplys blot overfor hotellet, at du skal på kursus hos os): Hotel Skibssmedien Skagen tlf.nr Hotel Petit tlf.nr Foldens Hotel tlf.nr Color Hotel Skagen tlf.nr Spørgsmål Hvis du har yderligere spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte skolen. Adresse og mødetid Alle vores kurser bliver afholdt på: Kuttervej Skagen Mødetid: Kl med mindre andet er oplyst.

6 GMDSS KURSER Generelt certifikat som radiooperatør i GMDSS GOC 10 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Du lærer at betjene en maritim VHF/MF/HF radio med digital selectiv call (DSC), HF-telex, INMARSAT udstyr, EPIRB, SART, NAVTEX og bærbar VHF med henblik på at kunne bestå prøven til erhvervelse af General Operators Certificate (GOC). Generelt certifikat som radiooperatør i GMDSS (Generhvervelse) GOC Refresh 5 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Dette kursus henvender sig til personer, som tidligere har erhvervet et General Operator Certificate (GOC), men hvor certifikatet har mistet sin gyldighed, fordi man ikke har gjort tjeneste i søgående GMDSS-skibe som radiooperatør under forhold, hvor et sådant certifikat er krævet i mindst 1 år inden for de forudgående 5 år eller mindst 3 måneder inden for de forudgående 6 måneder. Man får på dette kursus genopfrisket viden vedrørende betjening af en maritim VHF/MF/HF radio med digital selectiv call (DSC), INMARSAT udstyr, EPIRB, SART, NAVTEX og bærbar VHF med henblik på at kunne bestå en fornyelsesprøve til erhvervelse af General Operators Certificate (GOC). Begrænset certifikat som radiooperatør i GMDSS ROC 5 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. På dette kursus undervises i det internationale radioreglement samt det at kunne betjene et maritimt VHF radioanlæg med digital selektiv call (DSC), EPIRB, SART, NAVTEX og bærbar VHF med henblik på at kunne bestå en mundtlig/praktisk prøve til erhvervelse af Restricted Operators Certificate. Certifikat til betjening af maritime MF-, HF- og VHF-radioanlæg (inkl. INMARSAT) LRC 9 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset henvender sig primært til langturssejlere, som planlægger at sejle ud i den store verden. Deltageren lærer de forskellige maritime kommunikationsløsninger at kende bl.a. maritim VHF/MF/HF radio med digital selectiv call (DSC) og INMARSAT udstyr. Herudover gennemgås nødradiobøje (EPIRB), radartransponder ( SART), modtagelse af maritim sikkerhedsinformation på NAVTEX og bærbar VHF - alt dette med henblik på at kunne bestå prøven til erhvervelse af Long Range Certificate.

7 SIMULATORTRÆNING Radarsimulatorkursus for navigatører Radar 4 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Anvendelse og betjening af radaranlæg, plotøvelser og internationale søvejsregler, radarsejlads og radarens betydning som hjælp til forebyggelse af kollisioner. Kurset bygger på praktiske simulatorøvelser under virkelighedstro forhold med efterfølgende diskussion af øvelsernes forløb. Kurset opfylder bestemmelserne i IMO resolution A. 483 (XII). ARPA-kursus for navigatører ARPA 4 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Anvendelse og betjening af ARPA-radaranlæg. Grundlæggende teori: De vigtigste ARPA-systemer og deres særlige karakteristika. ARPA's begrænsninger og risikoen ved en kritikløs anvendelse af informationerne. Analyse af potentielle kollisionssituationer og anvendelsen af de internationale søvejsregler. Kurset opfylder bestemmelserne i IMO resolution A. 482 (XII). Det er en forudsætning for deltagelse i kurset, at kursus 1 i Radarsimulering er gennemført. ECDIS OG ELEKTRONISK SEJLADSPLANLÆGNING Electronic Chart Display and Information System (Generic ECDIS 4 dage) EDCIS 4 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset er godkendt af Søfartsstyrelsen og er opdateret til de nye STCW Manilla amendments. Kurset efterlever IMO s Model Cource 1.27 Operational use of Electronic Chart Display and Information systems. Kurset afvikles pt. i skolens Kongsberg Desktop simulatoranlæg, hvor alle kursister har eget anlæg til disposition for maksimal udnyttelse og hands on training. Der udstedes bevis efter tilfredsstillende gennemførelse af kursus. Forudsætning for deltagelse i nævnte kursus er at deltageren som minimum har bestået uddannelsen til kystskipper og kan dokumentere dette. Desuden skal deltageren kunne dokumentere at have gennemført både et Radar- og ARPA kursus. Ship Handling i simulator Ship handling 3 dage Ring for pris Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset henvender sig til styrmænd og skibsførere (skibsofficerer). Kurset omfatter lektioner med ship handling teori og efterfølgende øvelser i simulator. Kurset følger anbefalinger i afsnit A- II / 1 og A- II / 2 i STCW herunder Manila konventionens ændringer. Deltagerforudsætning: Deltageren skal være i besiddelse af sønæringsbevis som styrmand eller have førerrettighed. Deltagerantal: 6-7 personer.

8 BRIDGE RESOURCE MANAGEMENT (Bridge Team Management) BRM 2-4 dage Ring for pris Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset henvender sig til styrmænd og skibsførere (skibsofficerer). På kurset bliver der undervist og trænet i samarbejdet på broen samt håndtering af krisesituationer. Deltagerforudsætning: Deltageren skal være i besiddelse af sønæringsbevis som styrmand eller have førerrettighed. Kursusvarigheden kan variere alt efter kursusbehov, det kan være 2-4 dage alt efter ønsket indhold. Deltagerantal: 6-7 personer BRIDGE RESOURCE MANAGEMENT AND EMERGENCY TRAINING Training and Education Course for Danish Pilots BRM (lods) 3 dage Ring for pris Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset henvender sig til erfarne danske lodser. Kursusindhold: Bridge Resource Management and Emergency Training. Kurset er auditeret og godkendt af Lodstilsynet og opfylder Lodstilsynets bekendtgørelse nr af 21/ Deltagerforudsætning: Deltageren skal være i besiddelse af et lodscertifikat. Deltagerantal: 6-7 personer

9 MARITIM SIKKERHED OG LOVGIVNING 6 Passagersikkerhed, lastsikkerhed og skrogintegritet 6 2 dage 1.100,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset afholdes på grundlag af BEK nr. 889 af 08/07/2010 om særlige uddannelses- og kvalitetskrav til personel i passagerskibe. Deltageren har efter gennemførelse af kurset forståelse af passagersikkerhed, lastsikkerhed og skrogintegritet. Kurset henvender sig til førere, overstyrmænd, maskinchefer, 1. maskinmestre og personer tildelt direkte ansvar for indskibning og udskibning af passagerer, lastning, losning og sikring af ladning og for at lukke åbninger i skroget om bord på ro-ro passagerskibe. Kursusindhold: Beregning af stabilitet, trim og kraftpåvirkning. Kontrol af stabilitet, lækstabilitet, havarikontrolplaner. Beregning af belastning på dæk samt virkning af skiftninger af ballasts og fuel. Gennemgang af aktuelle trim- og stabilitetsbøger. 7 Krisestyring og menneskelig adfærd 7 2 dage 1.100,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset afholdes på grundlag af BEK nr. 889 af 08/07/2010 om særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe. Deltageren har efter gennemførelse af dette kursus forståelse af krisestyring og menneskelig adfærd i krisesituationer. Kurset henvender sig til officerer, ledende cateringpersonale og andet personale, der ifølge skibets ruller har ansvar i forbindelse med sikkerhed for skib og passagerer. Kursusindhold: Organisering af nødprocedurer om bord, optimering af brug af ressourcer, kontrol af reaktion på nødsituationer, ledelse af passagerer og andet personel under nødsituationer, etablering og opretholdelse af effektiv kommunikation, krisestyring, psykiske chokreaktioner, psykisk førstehjælp og øvelse i ledelse under stress. 8 Tilrettelæggelse af båd- og brandøvelser 8 1 dag 700,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset afholdes på grundlag af BEK nr. 889 af 08/07/2010 om særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe. Deltageren kan efter gennemførelse af dette kursus forestå tilrettelæggelse og afvikling af båd- og brandøvelser. Kurset henvender sig til officerer, ledende cateringpersonale og andet personale, der ifølge skibets ruller har ansvar i forbindelse med sikkerhed for skib og passagerer. Kursusindhold: Gennemgang af nationale og internationale krav til skibsorganisationen i katastrofesituationer. Med udgangspunkt i erfaringer fra såvel tidligere skibsulykker som deltagernes egne erfaringer, klarlægges nøgle- og problemområder ved etablering af en velfungerende skibsorganisation til imødegåelse af krise- og katastrofesituationer. Øvelser i tilrettelæggelse af hensigtsmæssige øvelser i hverdagen om bord.

10 16 Arbejdsmiljø 16 3 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset afholdes på grundlag af BEK nr. 770 af 29/08/2003 om arbejdsmiljøkursus for medlemmer af sikkerhedsgruppen i handelsskibe. 16 kurset giver deltageren et godt "værktøj" med hjem til det daglige sikkerheds- og sundhedsarbejde om bord. I Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A, kap. XI om sikkerhedsarbejde i handelsskibe fremgår det at medlemmerne i sikkerhedsgruppen skal have gennemgået et af Søfartsstyrelsens godkendte arbejdsmiljøkurser. Deltagerforudsætninger: For at kunne deltage i kurset skal man enten: Være valgt som medlem af sikkerhedsorganisationen eller opfylde kravene for udmønstring som befaren skibsassistent eller opfylde kravene om fartstid for udstedelse af bevis som enten styrmand af 4. grad, vagthavende maskinmester, eller skibsmaskinist af 2. grad. SSO Ship Security Officer SSO 2 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. På dette kursus opnås en viden og ikke mindst holdninger, der kvalificerer deltageren til at varetage funktionen som sikringsofficer (SSO) om bord i skibe i overensstemmelse med STCWkonventionens reglement VI/5. Deltagerforudsætninger: Kursisten skal have minimum 12 måneders godkendt fartstid i søgående skibe eller relevant fartstid i søgående skibe og kendskab til skibes drift. CSO Company Security Officer CSO 2 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. På dette kursus opnås en viden og ikke mindst holdninger, der kvalificerer deltageren til at varetage funktionen som Company Security Officer (CSO) altså den person, der (på landsiden) er den sikkerhedsansvarlige i et rederi. Deltagerforudsætninger: Kursisten skal have et generelt kendskab til søfart herunder kendskab til skibes indretning, bemanding og drift. Generelt Sikringsberedskab og Særlige Sikringsopgaver, ISPS 1 dag Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. På dette kursus opnås en viden og ikke mindst holdning til at kunne varetage sikkerhedsmæssige aktiviteter angående pirateri og væbnet røveri om bord på et skib i henhold til ISPS koden. Kurset henvender sig til alle søfarende, der er forhyret på et skib. Kurset opfylder STCW VI/6-1 og STCW VI/62 samt Søfartsstyrelsens BEK-nr af 7. november 2013.

11 PFSO Port Facility Security Officer Dansk søfartslovgivning for udenlandske seniorofficerer bortset fra skibsførere PFSO 2 dage Kr ,- Skagen Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. På dette kursus opnås en viden og ikke mindst holdning til sikring af havne. Kurset følger anbefalingerne i ISPS koden afsnit 17 og 18. Kurset henvender sig til havneansatte, der har sikkerhedsrelaterede opgaver og personer, som skal virke som PSO (Port Security Officer). Kurset kan evt. efter nærmere aftale afholdes hos kunde. Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Kurset henvender sig til personer med udenlandsk sønæringsbevis, der skal gøre tjeneste i skibe under dansk flag som overstyrmand, maskinchef eller 1. maskinmester. Forinden kursus/assessment, skal der foreligge en bekræftelse fra rederiet for efterfølgende beskæftigelse af ansøgeren. Deltagerforudsætninger: Kursisten skal opfylde betingelserne for ansøgning om dansk anerkendelsesbevis af udenlandsk sønæringsbevis som navigatør eller maskinmester på seniorniveau. Indhold: orientering om formålene med nedenstående danske love, bekendtgørelser og forskrifter, der er i engelsk oversættelse. Kursisten skal endvidere have kendskab til anvendelse af disse og kunne udlede svar og løsninger på almindelige forekommende problemstillinger. Kursisten skal være bekendt med seniorofficerens ansvar samt straffebestemmelserne i de relevante love, bekendtgørelser og forskrifter. Kurset afholdes i henhold til Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning for udenlandske seniorofficerer bortset fra skibsførere, version 2.0, dateret 1. marts Øvrige bemærkninger: Kurset kan gennemføres i sammenhæng med 16 Arbejdsmiljøkursus for medlemmer af sikkerhedsgruppen i handelsskibe m.fl., hvorved den samlede varighed kan reduceres fra 3 dage + 1 dage til i alt 4 dage. Dansk Søfartslovgivning, skibsadministration, og arbejdsmiljø for udenlandske skibsførere Se aktuelle kursusplan på eller ring for info. Deltagerforudsætninger: Kursisten, som er borger i EU/EØS-lande, skal opfylde betingelserne for ansøgning om dansk anerkendelse af udenlandsk sønæringsbevis med førerrettigheder til skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister. Varighed: Normeret til 5 dage, hvori der indgår et 16-kursus, jf. gældende bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for medlemmer af sikkerhedsgruppen i handelsskibe. Kurset kan dog også afvikles som et selvstændigt 16 kursus i henhold til gældende bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for medlemmer af sikkerhedsgruppen i handelsskibe samt et 2-dages kursus i dansk søfartslovgivning og administration for udenlandske skibsførere. Det er derfor muligt at tilpasse et individuelt forløb til de enkelte kursister, hvor det skal sikres, at kurset målrettes en skibsfører. Kursusindhold: Kurset afholdes i henhold til Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration og Arbejdsmiljø for udenlandske skibsførere version 2.0 dateret 1. marts 2009.

12 Radio Surveyor teknikerkursus Vi er leveringsdygtig i alle former for maritime radiokurser. Vi kan ud over almindelige radiokurser - også tilbyde et helt specielt teknikerkursus for personer, som skal udføre radiosyn på GMDSS skibe. På kurset bliver der undervist i Guidelines for the Technical Inspection of GMDSS and AIS installation, Appendix A+B. Indholder bl.a. emner I henhold til IMO COMSAR/Circ. 32 Harmonization of GMDSS Requirements for Solas Radio installations, DNV GMDSS Survey Reports CRC 629a, CRC 630a and AIS 001a. Futronics GMDSS-AIS Test Box User Instruction and perform survey tests. Deltagerforudsætning: Deltager skal have erhvervet GOC i GMDSS samt have et vist teknisk kendskab. For deltagelse på dette kursus kræves det at man allerede har erhvervet General Operators Certificate in GMDSS (GOC). Generhvervelse Står du og skal generhverve dit sønæringsbevis hjælper vi dig gerne. Prøver for fornyelse af sønæringsbevis som sætteskipper, kystskipper, styrmand af 3. og 4. grad, bedstemand samt duelighedsbevis i sejlads kan afholdes på Skagen Skipperskole. Inden prøven skal der ansøges om fornyelse gennem Søfartsstyrelsen. Forberedelse til prøven sker ved selvstudie. Kontakt gerne Skagen Skipperskole for yderligere oplysninger om generhvervelsesprocessen.

Skagen Skipperskole maritim viden. Kursuskatalog

Skagen Skipperskole maritim viden. Kursuskatalog Skagen Skipperskole maritim viden Kursuskatalog Velkommen til Skagen Skipperskole Hermed har vi fornøjelsen at præsentere Skagen Skipperskoles kursuskatalog. Kursusprogrammet opdateres løbende på skolens

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE Certifikat og Alle skibe Sundhedsbevis for søfarende STCW Reg. I/9, BEK 575 19.06.2008 Sønæringsbevis Anerkendelsesbevis Vagtholdsbevis (STCW II/4)

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE Skibsfører Seniorofficerer (overstyrmand) Seniorofficerer (maskinchef og 1. maskinmester) Juniorofficerer (styrmænd) Juniorofficerer (maskinmestre) matroser) motormænd) og matroser) og motormænd) Hovmester,

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE og Alle skibe Sundhedsbevis for søfarende Sønæringsbevis Anerkendelsesbevis Vagtholdsbevis (STCW II/4) Instruktion af nymønstrede søfarende Familiarization training Grundlæggende søsikkerhed (Basic safety

Læs mere

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE SØSIKKERHED STCW - efter IMO konventionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn eller lokalt

Læs mere

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS BEK nr 939 af 29/08/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201107851 Senere ændringer til

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis

Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 1201 af 1. december 2006 om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis I medfør

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER FOR NAVIGATØRER BEVIS 1.1 Du skal til prøven kunne demonstrere: Skibsfører Styrmand 1. grad Styrmand 2. grad Sætteskipper Styrmand af 3. grad Fiskeskipper af 1. grad Styrmand af 1. grad i fiskeskibe Kystskipper

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser 1) I medfør af 18, 19, 20, 25b og 27 i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 27. februar 2012, som

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 I medfør af 18, 19, stk. 1, 20, 25 b, stk. 1 og 2, og 27, stk. 3, i lov om skibes besætning,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) Lovtidende A Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) I medfør af 24 b, i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater)

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) Nr. 1080 7. december 2000 Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) I medfør af 3 i lov nr. 210 af 6.

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR Uddannelse og træning i Electronic Chart Display and Information System (ECDIS)

UDDANNELSESPLAN FOR Uddannelse og træning i Electronic Chart Display and Information System (ECDIS) UDDANNELSESPLAN FOR Uddannelse og træning i Electronic Chart Display and Information System (ECDIS) Version 1.0 Dato: 18. oktober 2006 Bilag 1: Uddannelsesplan for kursus i Electronic Chart Display and

Læs mere

Prøvekrav for navigatører

Prøvekrav for navigatører Prøvekrav for navigatører Kvalifikationer Bevis Prøvekrav Prøveform 1.1 Sønæringsbevis som: Styrmand af 3. grad i fiskeskibe demonstrere, hvorledes man som navigatør skaffer sig kendskab til placering

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse af udenlandske beviser til tjeneste i handelsskibe og uddannelse i dansk søfartslovgivning (anerkendelsesbeviser) 1)

Bekendtgørelse om anerkendelse af udenlandske beviser til tjeneste i handelsskibe og uddannelse i dansk søfartslovgivning (anerkendelsesbeviser) 1) BEK nr 783 af 12/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. marts 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2017011538 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau

Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau 1. Formål Formålet med denne vejledning er at beskrive retningslinier for, hvorledes et sønæringsbevis

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser BEK nr 1218 af 21/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2012005327 Senere ændringer

Læs mere

ANNEX BILAG. til forslaget om EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

ANNEX BILAG. til forslaget om EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2018 COM(2018) 315 final ANNEX BILAG til forslaget om EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Direktiv 2008/106/EF for minimumsuddannelsesniveauet

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 473 af 29. maj 2006; Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser

Bekendtgørelse nr. 473 af 29. maj 2006; Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Bekendtgørelse nr. 473 af 29. maj 2006; Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser I medfør

Læs mere

Uddannelsesplan. for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske skibsførere

Uddannelsesplan. for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske skibsførere Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske skibsførere Version 2.0 Dato: 1. marts 2009 Indhold: Forudsætninger... 2 Formål... 2 Varighed

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1)

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1) BEK nr 1145 af 29/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024171 Senere ændringer til

Læs mere

Offshore/ Erhvervsfartøjer

Offshore/ Erhvervsfartøjer Offshore/ Erhvervsfartøjer Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt På kurset vil du, gennem

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0. Dato: 9. oktober 2006

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0. Dato: 9. oktober 2006 UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0 Dato: 9. oktober 2006 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage Deltagerpris: 1.650 DKK - AMU: 26.935,5

Læs mere

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE På alle fiskeskibe uanset længde gælder følgende: VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE Ingen må udføre arbejde om bord i et fiskeskib, uanset skibets længde, uden at have gyldigt sundhedsbevis

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER Version 3.0 Dato: 16. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til kursus i brandbekæmpelse

Læs mere

3. december Nr

3. december Nr 3. december 2012. 29 Nr. 1134. Bilag 5 Prøvekrav for opnåelse af GOC-, ROC-, LRC-, SRC- og BEG-certifikater til betjening af radioanlæg til brug ved frekvensanvendelse i maritime radiotjenester, jf. 7,

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS Version 2 Dato: 1. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens prøvekrav ved erhvervelse af Duelighedsbevis

Læs mere

Vejledning om generhvervelse af beviser for søfarende

Vejledning om generhvervelse af beviser for søfarende Vejledning om generhvervelse af beviser for søfarende Indhold 1. Formål... 2 2. Anvendelse/omfang... 2 Navigatørbeviser:... 2 Maskinmester- og maskinistbeviser:... 2 Kvalifikationsbevis til tankskibe:...

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Høring over nye bekendtgørelser om maritime uddannelser

Høring over nye bekendtgørelser om maritime uddannelser Se høringsliste samt Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 28. september 2016 Høring over nye bekendtgørelser om maritime uddannelser Hermed fremsendes en række bekendtgørelser om maritime

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål!

Oftest stillede spørgsmål! Oftest stillede spørgsmål! På denne side finder du nogle af de spørgsmål som jeg oftest får stillet. Skulle du have problemer med et eller andet du ikke finder et svar på her, er du velkommen til at sende

Læs mere

Uddannelsesplan. for kursus i Dansk Søfartslovgivning for udenlandske seniorofficerer bortset fra skibsførere. Version 2.0 Dato: 1.

Uddannelsesplan. for kursus i Dansk Søfartslovgivning for udenlandske seniorofficerer bortset fra skibsførere. Version 2.0 Dato: 1. Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning for udenlandske seniorofficerer bortset fra skibsførere Version 2.0 Dato: 1. marts 2009 Indhold: Forudsætninger... 2 Formål... 2 Varighed og forløb...

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1 Lovtidende A Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1 I medfør af 18 stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25 b, 27, stk. 3 og 28, stk. 5 i lov om skibes besætning, jf.

Læs mere

Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske fiskeskippere

Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske fiskeskippere Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske fiskeskippere Version 1.0 Dato: 27. juli 2006 Indhold: Forudsætninger... 2 Formål... 2 Varighed...

Læs mere

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt Formålet med dette 1 dags kursus er

Læs mere

KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN

KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN KURSER KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN Kompetencecenterets opgave er at uddanne og udvikle kompetente medarbejdere til fiskerierhvervet og de øvrige blå erhverv. Vi tilbyder alle former for uddannelser

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage På kurset Søsikkerhed for erhvervsfiskere

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

Vejledning om udstedelse af sønærings- og kvalifikationsbeviser m.m.

Vejledning om udstedelse af sønærings- og kvalifikationsbeviser m.m. Vejledning om udstedelse af sønærings- og kvalifikationsbeviser m.m. Vejledning om udstedelse af sønærings- og kvalifikationsbeviser m.m. Indhold Vejledning om udstedelse af sønærings- og kvalifikationsbeviser

Læs mere

Særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe

Særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe Særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe Ophæver: Bekendtgørelse nr. 232 af 24. april 2002 Retsinformation: BEK nr 889 af 08/07/2010 https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=132727

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR UDDANNELSE OG TRÆNING I RADAR OG ARPA

UDDANNELSESPLAN FOR UDDANNELSE OG TRÆNING I RADAR OG ARPA UDDANNELSESPLAN FOR UDDANNELSE OG TRÆNING I RADAR OG ARPA Version 1.0 Dato: 2. juli 2008 Bilag 1: Uddannelse og træning i radar, version 1, 25. juni 2001 Bilag 2: Uddannelse og træning i ARPA, version

Læs mere

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 654 af 15. juni 2010, som ændret ved lov nr. 1384 af 23. december 2012

Læs mere

Uddannelsesplan. for navigatører, skal til en særlig prøve for at erhverve et bevis, som bekræfter, at den søfarende må

Uddannelsesplan. for navigatører, skal til en særlig prøve for at erhverve et bevis, som bekræfter, at den søfarende må Uddannelsesplan for navigatører, som skal til en særlig prøve, for at erhverve et bevis, som bekræfter, at den søfarende må sejle på mindre lastskibe, der sejler med passagerer, som er anbragt i henhold

Læs mere

BEK nr 290 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016

BEK nr 290 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 BEK nr 290 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013004888 Senere ændringer

Læs mere

GMDSS FUNKTIONSKRAV AD PKT. 7: AD PKT. 8: Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at:

GMDSS FUNKTIONSKRAV AD PKT. 7: AD PKT. 8: Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at: 4 FUNKTIONSKRAV Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at: I den maritime radiotjeneste hedder radiosikkerhedssystemet altså (Global Maritime Distress and Safety System). Det blev indført

Læs mere

Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1)

Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1) BEK nr 1466 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2015002604 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om skibes besætning 1)

Bekendtgørelse af lov om skibes besætning 1) LBK nr 74 af 17/01/2014 Gældende (Skibsbesætningsloven) Offentliggørelsesdato: 25-01-2014 Erhvervs- og Vækstministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter

Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter 1 Indhold Indledning 4 Læsevejledning 4 Formål med uddannelsen 7 Praktikken (skibsassistentuddannelsen) 9 Mål med praktikken som skibsassistent

Læs mere

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe Sikkerhedsarbejde om bord i skibe I denne pjece kan du læse om sikkerhedsarbejde i skibe. Pjecen fortæller om bestemmelserne i kapitel XIA i Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A om sikkerhedsarbejde i handelsskibe,

Læs mere

Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter

Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter IMO og OFFSHORE VIND OM AT FÅ ET HØJT SIKKERHEDSNIVEAU VIA TILPASNING AF EKSISTERENDE REGLER V/ OFFSHORECHEF MICHAEL WENGEL-NIELSEN, DANMARKS REDERIFORENING Regeringens vækstplan for Det blå Danmark DANSKE

Læs mere

Bekendtgørelse om sikringsberedskab og særlige sikringsopgaver i skibe

Bekendtgørelse om sikringsberedskab og særlige sikringsopgaver i skibe Bekendtgørelse om sikringsberedskab og særlige sikringsopgaver i skibe I medfør af 18, 25 og 28 i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 27. februar 2012, som ændret ved 3 i lov nr.

Læs mere

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Offshore Erhvervsfartøjer Færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt

Læs mere

START KARRIEREN SOM UBEFAREN SKIBSASSISTENT

START KARRIEREN SOM UBEFAREN SKIBSASSISTENT START KARRIEREN SOM UBEFAREN SKIBSASSISTENT PRAKTIKPLADS HOS ESVAGT Brænder du for sikkerhed og service på højt plan, og vil du gerne udfordres med mange forskelligartede opgaver? Så kan et lønnet praktikforløb

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698. Lovtidende A 2015 Udgivet den 19. december 2015 11. december 2015. Nr. 1698. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse i skibe 1)

Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse i skibe 1) BEK nr 226 af 02/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014027772 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om HF-Søfart

Bekendtgørelse om HF-Søfart Bekendtgørelse om HF-Søfart I medfør af 12, stk. 1, 13, stk. 1, og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 8. maj 2013 som ændret ved 4 i lov nr. 898 af 4. juli 2013, fastsættes:

Læs mere

DIS- Hovedaftale mellem Søfartens Ledere/Dansk Navigatørforening, Maskinmestrenes Forening, Dansk Sø-Restaurations Forening og Metal Søfart

DIS- Hovedaftale mellem Søfartens Ledere/Dansk Navigatørforening, Maskinmestrenes Forening, Dansk Sø-Restaurations Forening og Metal Søfart 26.10.2005 DIS- Hovedaftale mellem Søfartens Ledere/Dansk Navigatørforening, Maskinmestrenes Forening, Dansk Sø-Restaurations Forening og Metal Søfart og Danmarks Rederiforening, Rederiforeningen af 1895

Læs mere

Svendborg Søfartsskole

Svendborg Søfartsskole Svendborg Søfartsskole Fra skibsassistent til styrmand For dig, som havet trækker i, og som kan se muligheder i en karriere til søs Svendborg Søfartsskole Sæt kursen mod en fremtid til søs Trækker havet

Læs mere

Teknologi vs. kompetance Ved Mads Friis Sørensen FURUNO INS Training Center

Teknologi vs. kompetance Ved Mads Friis Sørensen FURUNO INS Training Center Teknologi vs. kompetance Ved Mads Friis Sørensen FURUNO INS Training Center Problemstilling: Meget har ændret sig omkring det udstyr man sætter ombord på skibene i dag, men efteruddannelsen er ikke nødvendigvis

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS) 1445 Short Range Certificate, MHV Udgivelse MAR 2014 2. FAGETS MÅL Formålet med faget er at bibringe kursisten viden omkring

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed. og brandbekæmpelse.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed. og brandbekæmpelse. Lovtidende A Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse I medfør af 18, stk. 1, nr. 4, 24 b, 25, stk. 4, 27, stk. 3, og 28, stk. 5, i lov om skibes besætning,

Læs mere

VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS)

VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS) VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS) Søfartsstyrelsen, 27. november 2007 Alle skibe omfattet af ISPS koden skal udstyres med et sikringsalarmsystem efter nærmere

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige kvalifikationskrav m.m. til personel i passagerskibe

Bekendtgørelse om særlige kvalifikationskrav m.m. til personel i passagerskibe BEK nr 391 af 22/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013010554 Senere ændringer til

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende 1 Indhold Indledning 5 Formål med uddannelsen 5 Uddannelsens opbygning 5 Praktikken 7 Målsætning med indledende søpraktik 8 Professionspraktikkens målsætning

Læs mere

Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1

Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1 Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1 I medfør af 18, stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25 b, 27, stk.

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus STUDIEORDNING for Skibsassistentuddannelsens afslutningskursus Version 2 August 2013 Gældende for studerende med studiestart fra og med august 2013 Indhold Forord.... 3 Uddannelsens mål.... 3 Formål....

Læs mere

Information om professionspraktikophold

Information om professionspraktikophold Information om professionspraktikophold Hvad får virksomheden ud af praktikopholdet? Ved at tilbyde et praktikophold i jeres virksomhed får I en studerende, der kan betragtes som næsten nyuddannet, med

Læs mere

IAMSAR MANUAL VOLUME I ORGANIZATION Volume 1, 2, 3: II960E ISBN: IMO

IAMSAR MANUAL VOLUME I ORGANIZATION Volume 1, 2, 3: II960E ISBN: IMO Grundlag og referencer. Formål. Bek nr. 442 af 07-06-2005 om SRC radioprøver 4 med bilag 1. Kursus skal give kursisten den grundlæggende teoretisk viden, færdigheder og kompetence, der kræves for at kunne

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til kystskipper

Bekendtgørelse om uddannelsen til kystskipper BEK nr 1325 af 17/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 26. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

Studieordning for Nyborg Søfartsskole

Studieordning for Nyborg Søfartsskole Studieordning for Nyborg Søfartsskole Skibsassistentuddannelsens grundmodul 2016 Studieordningens indhold 1. uddannelsens mål 2. optagelse 3. uddannelsens struktur og opbygning, herunder moduler og ECTS-point,

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse i maritim sikring af skibe

Bekendtgørelse om uddannelse i maritim sikring af skibe BEK nr 1279 af 07/11/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013012448 Senere ændringer

Læs mere

Information om professionspraktikophold

Information om professionspraktikophold Information om professionspraktikophold Hvad får virksomheden ud af praktikopholdet? Ved at tilbyde et afsluttende praktik ophold i jeres virksomhed får I en studerende, der kan betragtes som næsten nyuddannet,

Læs mere

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe GÆLDENDE Sikkerhedsarbejde Kapitel XI af 1. september 2013 Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe Regel 1 Anvendelse og definitioner 1 I handelsskibe, hvor den fastsatte besætning,

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsen for personer med svendebrev

STUDIEORDNING. for. Skibsassistentuddannelsen for personer med svendebrev STUDIEORDNING for Skibsassistentuddannelsen for personer med svendebrev Version 1 Januar 2013 Gældende for studerende med studiestart fra og med januar 2013 Indhold Forord.... 2 Uddannelsens mål.... 2

Læs mere

UKLASSIFICERET Bilag 4 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN

UKLASSIFICERET Bilag 4 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN UKLASSIFICERET Bilag 4 Fagplan 1444 DeMars DIR D 01639850 01/14 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Instrumentlære B. Kort navn Instrumentlære FAGPLAN C. Formål Faget skal give kursisten færdighed i

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR. Short Range Certificate, MHV, 1445

LÆRINGSPLAN FOR. Short Range Certificate, MHV, 1445 LÆRINGSPLAN FOR Short Range Certificate, MHV, 1445 Udarbejdet af: AG LPU 2017 Dato og år: NOV 2016 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af modulet/faget/kurset: Short Range

Læs mere

H F - S Ø F A R T F R E D E R I K S H A V N UDFORDRINGER. & HF-kursus

H F - S Ø F A R T F R E D E R I K S H A V N UDFORDRINGER. & HF-kursus H F - S Ø F A R T F R E D E R I K S H A V N UDDANNELSE UDFORDRINGER OPLEVELSER Skagen Skipperskole Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus HF-Søfart HF-Søfart er en treårig gymnasial uddannelse, hvor du veksler

Læs mere

Nyt Skibsinspektør & HSQE surveyor netværk. Velkommen til det første møde i det "nye" Skibsinspektør og HSEQ surveyor. netværk.

Nyt Skibsinspektør & HSQE surveyor netværk. Velkommen til det første møde i det nye Skibsinspektør og HSEQ surveyor. netværk. Velkommen til det første møde i det "nye" Skibsinspektør og HSEQ surveyor netværk. S Nyt Skibsinspektør & HSQE surveyor netværk Dit personlige Videns netværk kom og vær med til opstart af netværket EMUC

Læs mere

Lene Stampe Thomsen. 1999: Skibsofficersstuderende ved A.P. Møller Mærsk 2003: Juniorofficer 2006: Seniorofficer 2007: Studievejleder på SIMAC

Lene Stampe Thomsen. 1999: Skibsofficersstuderende ved A.P. Møller Mærsk 2003: Juniorofficer 2006: Seniorofficer 2007: Studievejleder på SIMAC Lene Stampe Thomsen 1999: Skibsofficersstuderende ved A.P. Møller Mærsk 2003: Juniorofficer 2006: Seniorofficer 2007: Studievejleder på SIMAC Uddannelser på SIMAC: Skibsofficersuddannelsen Maskinmesteruddannelsen

Læs mere

Udkast til ny bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse personkategorier

Udkast til ny bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse personkategorier NOTAT 18. april 2016 Vores reference: Sag nr. 2015013335 Søfartspolitik, Jura og Søfartssociale forhold /Kristina Ravn Udkast til ny bekendtgørelse om minimumsbeskyttelse af visse personkategorier om bord

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af motormænd til skibsassistenter

Bekendtgørelse om uddannelse af motormænd til skibsassistenter BEK nr 398 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

Studieordning for Skagen Skipperskole

Studieordning for Skagen Skipperskole Studieordning for Kystskipperuddannelsen Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsens formål og læringsmål....side 2 2. Uddannelsens struktur og opbygning, herunder moduler og ECTS point...side 2 3. Undervisnings-

Læs mere

Duelighedsbevis i sejlads

Duelighedsbevis i sejlads Duelighedsbevis i sejlads Indhold Indhold... 1 Tilmelding af prøve... 1 Betaling af prøve... 2 Krav til prøvedeltager... 2 Prøven... 2 Krav til prøvefartøj... 2 Krav til vejret... 3 Teoretisk prøve...

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til fiskeskipper af 3. grad

Bekendtgørelse om uddannelsen til fiskeskipper af 3. grad BEK nr 1330 af 17/12/2012 Udskriftsdato: 22. juni 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen for

Læs mere

Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1)

Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1) BEK nr 1116 af 10/10/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013026562 Senere ændringer

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for skibsmekanikere

Pixibog. Uddannelsesofficer for skibsmekanikere Pixibog. Uddannelsesofficer for skibsmekanikere 1 Indhold Indledning 5 Formål med uddannelsen 6 Kompetencemål med uddannelsen 8 Praktikken 13 Mål med praktikken 14 Praktikerklæringer 16 Brovagt under praktikperioden

Læs mere

Dokumentnavn: Maritimt valgfag - F2016 Dok.nr.: UV-vejl 010

Dokumentnavn: Maritimt valgfag - F2016 Dok.nr.: UV-vejl 010 Søren Nyborg Hansen Brian Glyngø Thisvad Karsten Jepsen Godkendt 1 af 19 Indhold 1 Maritimt Valgfag... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Deltagerforudsætninger... 3 1.3 Varighed... 3 2 Modul 1:... 4 2.1 Fagemner...

Læs mere

RADIOOPERATØRCERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV

RADIOOPERATØRCERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV RADIOOPERATØR- CERTIFIKATKURSUS, MHV 06 10 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er

Læs mere

Vejledning til maritime SRC-radioprøver

Vejledning til maritime SRC-radioprøver Vejledning til maritime SRC-radioprøver Lovgrundlaget I henhold til lov om radiofrekvenser fastsætter Energistyrelsen nærmere regler for de prøver, som er en forudsætning for anvendelse af radiofrekvenser.

Læs mere

OVERENSKOMST AF 1. april 2014 MELLEM DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING (SKIBSMASKINISTER)

OVERENSKOMST AF 1. april 2014 MELLEM DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING (SKIBSMASKINISTER) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 1. april 2014 MELLEM DANMARKS REDERIFORENING OG DANSK METALS MARITIME AFDELING (SKIBSMASKINISTER) (Gældende fra 1. april 2014 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Kapitel 3 side 25 Uddannelse og beskæftigelse Siden 1996 har det været en betingelse, at man både opfylder et alderskrav og et uddannelseskrav for at blive fisker. Alderskravet er 16 år. Når man er fyldt

Læs mere

Pensum Undervisningsmetode / -midler UV-Form

Pensum Undervisningsmetode / -midler UV-Form fbn fbn acta Godkendt 1 af 11 Præsentation af: - Deltager/lærer - Praktiske oplysninger - Hvad er formålet kurset Kursisterne udfylder indstilling til radioprøve. Kursister fremviser billedlegitimation

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok I medfør af 12, 13, stk. 1, 15, 23, stk. 1 og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 660 af 16. maj 2015, som ændret ved 4 i lov nr. 411

Læs mere

Faglighed Sikkerhed Udvikling

Faglighed Sikkerhed Udvikling Faglighed Sikkerhed Udvikling VELKOMMEN TIL NORDSJÆLLANDS BRANDSKOLE Nordsjællands Brandskole er en del af Nordsjællands Brandvæsen. Vi er en moderne brandskole med dygtige undervisere og faciliteter,

Læs mere

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog Sejlerskolen Aarhus Studiehåndbog Efterår 2015 - Forår 2016 Sejlerskolen - Efterår 2015 - forår 2016 Tilmeldinger og oplysninger om datoer: FOF Aarhus Bispegården Fredensgade 36 8000 Aarhus C Telefon 86

Læs mere

Kurser 2013. Svømmebadskurser 2013 Center for Svømmebadsteknologi

Kurser 2013. Svømmebadskurser 2013 Center for Svømmebadsteknologi Kurser 2013 Svømmebadskurser 2013 Center for Svømmebadsteknologi Kurser 2013 svømmebadsteknik første del svømmebadsteknik anden del svømmebadsteknik tredje del Kursusnr. 61510 Kursets formål er at uddanne

Læs mere