Platform for Stabilitet, Demokrati & Rettigheder. Styregruppemøde, torsdag d. 4. november 2010, kl på CBS, Porcelænshaven 24, lokale 0.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Platform for Stabilitet, Demokrati & Rettigheder. Styregruppemøde, torsdag d. 4. november 2010, kl. 10-15. på CBS, Porcelænshaven 24, lokale 0."

Transkript

1 Platform for Stabilitet, Demokrati & Rettigheder Styregruppemøde, torsdag d. 4. november 2010, kl på CBS, Porcelænshaven 24, lokale 0.78 REFERAT Til stede: Afbud: Jens Seeberg (JS), formand (AU); Preben Kaarsholm (PK), næstformand (RUC); Inger Lassen (IL) (AAU); Anna Leander (AL) (CBS); Arne Wangel (AW) (DTU); Pia M. Larsen, koordinator. Anne Marie Ejdesgaard Jeppesen (AMEJ) (KU); Marianne Horsdal (MH) (SDU) Kort præsentationsrunde DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Referatet fra mødet d. 11. oktober 2010 blev godkendt. AW spurgte til intranet på hjemmeside; JS enig i det nyttige i at have intranet, som kræver log-on for de forskellige Working Groups men det kommer senere. Lige nu er fokus at få hjemmesiden op og køre. 3. Orientering fra formanden Formanden orienterede om følgende: a. Opfølgning på workshop Generelt modtaget positiv tilkendegivelse vedr. workshoppen (ca. 50 meldt positivt tilbage) 40 deltog. Det fungerede godt med deltagelse fra DIIS og Dansk Institut for Menneskerettigheder. Center for Afrika Studies (CAS) var kommet aktivt med, som et nyt miljø Det er vigtigt, at styregruppen er aktive ifht. at understøtte arbejdsgrupperne og give retningslinier. Der er flere ting, der kræver yderligere afklaringer ifht. BSU, DU, og styregruppen og spørgsmål fra styregruppen under workshoppen viste behov for at få afklaret det videre forløb. b. Forhandling ml. UM og DU Handler om tre spørgsmål: 1) Overhead og størrelsen heraf til danske universiteter 2) Andel af bevilling skal gå til core partners / syd JS antager at ca. 50% skal gå til core partner aktiviteter / syd og afklarede, at det er inde for rammen af den samlede bevilling. Core partner må tage 7% til overhead.

2 PK fortalte, at på ENRECA programmet er der dels en ansvarlig og dels en lokal partner. Den ansvarlige partner har det overordnede ansvar ifht. Danida og den lokale partner skal aflevere revideret regnskab. Der har tidligere for Danida været tab forbundet med denne procedure. JS mener opbygningen formodentlig bliver nogenlunde tilsvarende ENRECA, med den ansvarlige partner i DK f.eks. styregruppen. PK påpegede det problematiske i, at der er begrænset overhead til at bære tung administration. AL spurgte om det vil være muligt at lave kapacitetsopbygning af administration/regnskab hos partnerinstitutioner, som del af projektet. Det bekræftede JS. PK gjorde opmærksom på, at der er positive erfaringer med at indbygge kurser for administrativt personale. 3) Hvad er danske universiteters grad af medfinansieringer JS regner med en medfinansiering 1:1 på den del, der ikke går til syd. Det er vigtigt i aktivitetsplanen, at vise medfinansieringen. Hvad tæller som medfinansiering er del af forhandlinger - fx andre forskningsmidler, der ikke kommer fra Danida (FFU), der går til projekter indenfor platformens områder. c. Udskydelse vedr. deadline Forslag stillet som konsekvens af workshoppen. JS har sendt forslag om udskydelse af deadline til de andre platforme. Sundhedsplatformen har styregruppemøde i dag; Vækst & Beskæftigelse har meddelt, at hvis alle forudsætninger holder kan de holde deadline; tilsvarende har Miljø & Klima meddelt. Vi afventer udmelding fra Sundhedsplatformens møde i dag og derefter skal der indstilles til Per Holten. Der er ikke taget højde for institutionelle processer i syd i fastlæggelse af deadline. JS mener det drejer sig om 1-2 mdr. udsættelse. d. SANORD symposium - Sustaining Higher Education through South African/Nordic Partnerships. JS præsenterer BSU initiativet. JS laver præsentation, der rundsendes til andre platform og DU til input e. Web vi har modtaget hjemmeside tirsdag fra firma, der har lavet rammerne, som vi kan komme i gang med at fylde ind i. Indholdet har første prioritet og teksten laves på baggrund af beskrivelser i den nye BSU pjece. Senere er det hensigten at udbygge f.eks. med en form for intranet til Working Groups. f. Konference Sundhedsplatformen har inviteret os til at være med til at planlægge en konference i foråret 2011 ( april) med titlen Global Health boyond the Millennium Development Goals towards JS har tilkendegivet vores interesse i at være med på det, der er relevant for os. g. DDRN lavet 2 siders paper Strengthened dissemination Knowledge Management. AW har talt alt med Ann Sørensen, koordinator, forskningskommunikation, samt med Majken, vedr. tiltag inden for vækst & Beskæftigelse.

3 4. Road map Der er møde d. 10. november vedr. aktiviteter på tværs af platformene. Pia deltager i dette møde. AW er interesseret i at være tovholder vedr. aktiviteter på tværs af platformene. JS spurgte om det kunne være interessant at være den platform, hvor disse aktiviteter er indlejret, pga. det faglige miljø omkring DPU. AW mener, det ligger rigtigt, som nu, hvor det er Vækst & Beskæftigelse, der har taget ansvaret. h. Forretningsorden (bragt op af AW) Vedr. afgørelse i styregruppen er det fastlagt, at formanden har afgørende ord. JS fremlagde det Road Map, der er sendt ud som bilag til dagsorden. Baggrund for udarbejdelsen af Road Map var diskussioner på Launch Workshop og den manglende konsensus. Road Map indeholder principper ifht flg. 4 punkter, som vi skal forholde os til: a) Core partners b) Associated partners c) Budget og fordeling mellem fase 1 og 2 d) Tematiske og regionale grupper Nogle punkter skal afklares i dialog med Christian Pilegaard Hansen. ad a) Core partners Core partner er en strategisk partner og er tænkt som et universitet, institut, afdeling, etc. Der finder kapacitetsopbygning og generiske aktiviteter sted i samarbejde med core partner; kun en core partner per land; ansvarlig for inkludering af associated partners og for udbredelse af kendskab til BSU og aktiviteter bliver spredt i netværk; langsigtede samarbejder. PK påpegede problematikken ved at man nemt kommer til at samarbejde med dem, der allerede er involveret i tilsvarende typer samarbejder en i forvejen rimelig stærk partner. Hvorimod der med en mindre stærk partner vil være store udfordringer og problemer vedr. implementering, administration, etc. Hyden har påpeget nogle af disse problematikker og PK understregede, at det er vigtigt at tage Hydens betragtninger med ind i overvejelsen vedr. valg af core partner. AL påpegede, at ved en svag institution som partner kan der være sværere at trække folk til og netværket mellem institutioner i syd bliver mere afgørende, mens en stærk institution som partner kan fungere som en hub. AW mindede om kommentar vedr. Ghana fra Launch Workshop, vedr. syd/nord problematik internt i Ghana, hvor syd generelt har fået flere midler, men der nu er udarbejdet en politik, der skal sikre midler til nord. JS påpegede, at input fra landebesøg er afgørende for at kunne træffe valg vedr. core partner. PK I processen vedr. needs identification og assessment skal vi forholde os til de danske politiske prioriteringer, men det skal være drevet af behovet I syd.

4 JS fortalte, at i Uganda er de mindre universiteter meget interesserede i netværkstanken. Det store universitet understøtter allerede de mindre universiteter ved at komme som gæsteforelæsere, hvilket er dyrt for de mindre. Ad b) Associated partners Andre universiteter og institutioner kan deltage i generiske aktiviteter, de tematiske forskningsnetværk samt bidrage til aktiviteter. AL svært at tænke absktrakt ifht. netværk, afhænger af styrken af partner. JS påpegede, at med en stærk partner er det sandsynligvis nemmere at få resultater, publikationer, etc. AL tilføjede, at det muligvis vil være nemmere at trække danske forskere ind i samarbejdet, fordi det kan give mere prestige; omvendt kan det ved valg af mindre stærk partner muligvis tiltrække nye forskere med andre forskningsinteresser, end dem der traditionelt kendes. Understregede desuden vigtigheden af lokalt ejerskab og spurgte til evt. begrænsninger det kunne tænkes at give, hvis ressourcerne lægges et sted. PK mener begrænsninger kan imødegås ved at sætte rammer for bevilling, f.eks. at core partner skal etablere lokale/regionale netværk. IL påpegede problematikken ved at et stort, etableret universitet, kunne føle sig forbigået, hvis det ikke blev valgt core partner. PK mente, det kan imødegås ved åbenhed omkring processen af valg af partner, samt ved at argumenterne er i orden. Ad c) Budget og fordeling mellem fase 1 og 2 Overordnet ramme 53 mio. DKK ( ) på Finanslov svarer til et gennemsnit /år på 6,625 mio. DKK til hver platform. DU s andel kommer udover dette beløb. JS mener det skal opfattes som rammebeløb, som skal dække overhead, administration, aktiviteter, etc. og påpeger, at det vil være svært at få en platform til at køre for 4 mio DKK. Trinvis fordeling på hhv. 4 mio. DKK; 7 mio. DKK og 10 mio. DKK. AL og IL påpegede at ved at tænke de tværfaglige elementer / generiske aktiviteter som fx pædagogik og gender ind i projekterne, kunne man muligvis, argumentere for flere midler. JS påpegede, at det ikke er realistisk at gå fra en region til 4 regioner ml fase 1 og 2. Der er netværk til også at være i Asien nu, derfor hensigtsmæssigt, at vi også starter der. Der er en risiko for at sprede aktiviteterne for meget, således at det bliver vanskeligt at opnå reelle resultater. AL spurgte om der kunne være strategisk smartere at samle aktiviteterne der, hvor man har core partners. JS var enig i risikoen ved at sprede aktiviteterne for meget, men gjorde opmærksom på, at vi i aktivitetsplanen også skal forholde os til fase 2 ( ). PK oplyste, at der findes netværks i det vestlige Afrika samt at Zimbabwe er et land Danida er meget interesseret i at vende tilbage til, så snart det er muligt. Eksisterende netværk og aktiviteter i det sydlige og vestlige Afrika skal undersøges som led i aktiviteterne i første fase. Ad d) Tematisk og regionale grupper

5 5. Rejseplan Tematiske grupper er tænkt ifht. research development (capacity building) også i lande, der ikke er programsamarbejdslande, mens de regionale grupper er tænkt ifht. core partners; som koordination med tematiske grupper; koordinering med andre netværk eller tiltag, etc. Årsagen til todelingen er 1) at det er svært at forestille sig, at forskningsprojekter kan være grundlag for langsigtede samarbejder de er typisk mere kortsigtede, og 2) derfor er der brug for regionale grupper, som kan være med til at gøre platformen opmærksom på evt. behov hos partnere samt organisere folk. PK påpegede at det er en kompleks struktur og danske forskere skal have meget tid til møder, da de vil indgå i flere grupper. JS understregede, at det er nødvendigt at gøre brug af flere kommunikationsformer end blot møder, også af hensyn til gruppemedlemmer fra syd. AL ser de regionale grupper som vigtigt ifht. at skabe kontakter, gennem deres aktiviteter kan forskningskontakter etableres indenfor rammerne af de tematiske grupper. Punktet blev delvis diskuteret under pkt. 4 Road Map. AMEJ kan rejse i enten uge 48 eller 49 men ikke i begge uger. Det skal checkes med AW, at han kan i begge uger. Ifht. Tanzania, forslog PK, at Lisa Richey kunne deltage, da hun også er med Sundhedsplatformen i Tanzania. Derudover har Norbert Wildermuth og Thomas Tufte kendskab til Tanzania. Ansvarlig person for hver gruppe Kenya, Tanzania og Nepal - skal i gang med at arrangere besøg. Det skal meddeles Christian Pilegaard Hansen, hvilke universiteter, vi ønsker at besøge. Først sendes officielt brev fra DU til de pågældende universiteter, først når vi har svar fra disse, kan vi selv gå videre med planlægning. PK påpegede, at der er meget kort tid til at arrangere besøgene og JS fastslog, at der må bygges på eksisterende kontakter og erfaring. Under besøgene skal det overordnede BSU initiativ præsenteres herunder også de andre platforme udover SDR-platformen. Udover møder med universiteter, skal første gruppe i hvert land mødes med repræsentant for den Danske Ambassade. Preben Kaarsholm er ansvarlig for Kenya-gruppen, som derudover også består af: Bodil Folke Frederiksen, Anne Marie Ejdesgaard Jeppesen og Arne Wangel. Jens Seeberg er ansvarlig for Nepal-gruppen, gerne med en person mere på. En eller to mere skal findes til rejsen. Der skal findes ansvarlig for Tanzania-gruppe. Arne Wangel spørges. Der skal findes personer, der kan deltage i rejsen. Der udarbejdes rejserapporter for hvert land. De rundsendes så snart de er færdige. De er vigtige redskaber i den videre proces om beslutning vedr. kernepartnere. 6. Opfølgning på tematiske og regionale grupper

6 En fra styregruppen skal være ansvarlig for de regionale grupper. Rejserapporter kan fungere som input til grupperne. Vigtigt at papers fra sydlige og vestlige Afrika også udarbejdes til workshop i DK, da de skal bruges til udarbejdelse af aktivitetsplan. Draft Concept papers fra de tematiske grupper skal være klar til workshop i DK. Vigtigt at de lokale partnere også inddrages i udarbejdelsen af papers. Road Map indeholder guide for opbygning af papers. Tematiske papers fra de tre tematiske grupper går mere udenom styregruppen end de regionale papers. Vigtigt, at de tematiske papers også bidrager til at kortlægge den danske ressourcebase på hvert område, evt. i appendix. Amanda Hammar, ansvarlig for Stability & Fragility gruppen er i gang med at arrangere møder. Inger Lassen er ansvarlig for Gender & Equality gruppen går snarest i gang med at arrangere møde. Arne Wangel og Marianne Horsdal er ansvarlige for Freedom, Democracy & Rights gruppen og skal snarest går i gang med at arrangere møde. 7. Workshop i Danmark, december 2010 Workshoppen foreslås afholdt d december Det overvejes at invitere følgende institutioner: DIIS, DDRN, DIMR, Center for Torturofre, evt. andre sektor- og forskningsinstitutioner, FFU, Udviklingsfaglig Tjeneste fra UM, SANORD, Ford Foundation Nairobi, repræsentant for Irish African Partnership (tilsvarende initiativ i Irland), evt. indlæg vedr. søgning af forskningsmidler. Derudover naturligvis repræsentanter for kernepartnere i syd. JS påpegede, at BSU initiativet vil skærpe konkurrencen om forskningsmidler og PK påpegede, at sektor- og forskningsinstitutioner tidligere har domineret området dækket af SDR-platformen, men det er vigtigt, at workshoppen er platformens initiativ og dagsorden, der er gældende. Organisationsgruppen for Workshoppen er: Pia, Jens, Anna og Inger. 8. Workshop i Østafrika, primo 2011 Der kan evt. hyres en konsulent til at være med til at arrangere 3-dages workshop i Østafrika. Hvor: Arusha, Zanzibar, Mombasa og Nairobi blev foreslået som mulige steder Hvornår: Uge 3 (19-21/1 2011) Hvem: Core partners, Göran Hyden, Mahmud? med kendskab til forskningsmiljøer i syd (foreslået af IL) AL påpegede vigtigheden af, at workshoppen i syd får en faglig profil, fx undervisning i forskning. JS understregede, at input til workshoppen skal bidrage til at opnå det resultat af workshoppen, som er målet en aktivitetsplan. Der kan være oplæg fra både partnere i syd og folk fra nord. Folk kan sende forslag til oplægsholdere til Pia, som samler disse.

7 9. Næste møde AL forslog dels parallelle forløb under workshoppen dels plenum aktiviteter og dels tematiske seancer. Der laves en Doodle for næste møde i uge Evt. Intet under evt.

Referat fra Styregruppemøde Platform for Stabilitet, Demokrati og Rettigheder

Referat fra Styregruppemøde Platform for Stabilitet, Demokrati og Rettigheder Referat fra Styregruppemøde Platform for Stabilitet, Demokrati og Rettigheder 11.10.2010 kl. 13-16 i Konferencecenteret, Frederik Nielsens Vej, Bygn. 1421, Faculty Club, 2. sal, 8000 Århus C. Tilstede:

Læs mere

Orientering om opgørelse af medfinansiering under Building Stronger Universities in Developing Countries (BSU) projektet

Orientering om opgørelse af medfinansiering under Building Stronger Universities in Developing Countries (BSU) projektet Til BSU platformene 23. november 2012 J.nr. 2010-6330-04 AS Orientering om opgørelse af medfinansiering under Building Stronger Universities in Developing Countries (BSU) projektet Udenrigsministeriet

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Jurforsk.

Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Tidspunkt: 8. maj 2013, kl. 10.30-13.30. Sted: Syddansk Universitet, Odense. Deltagere: Julia Ballaschk (KU), Louise Hauberg Wilhelmsen (CBS), Peter Nick Stausholm- Møller (AU),

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening tirsdag d. 4. september 2018, kl , CSS lokale

Referat til bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening tirsdag d. 4. september 2018, kl , CSS lokale Referat til bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening tirsdag d. 4. september 2018, kl. 17-19, CSS lokale 16.01.62 Til stede: Emma Steffensen Bach, Alberte Alsø Kokkedal, Pelle Korsbæk Sørensen, Anne-Kirstine

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

POST-AWARD: ERFARINGER OG BEST-PRACTICE

POST-AWARD: ERFARINGER OG BEST-PRACTICE POST-AWARD: ERFARINGER OG BEST-PRACTICE En workshop baseret på erfaringer fra AAU v/ Lone Varn Johannsen Baggrund for workshop Med udgangspunkt i en behovsanalyse, som er gennemført blandt forskere på

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole

Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole Den 13.1. 2015 kl.18.30-21.00 Mødested Skovboskolen, mødelokale K2 Note Der vil være brød, pålæg mv. Dirigent: Linda Andersen Referent: Pia Fürst Pkt.

Læs mere

Referat fra styregruppemøde 6

Referat fra styregruppemøde 6 Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 lokale 231 Tidspunkt Onsdag den 5. november 2008, kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 6 Referent

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: Dato: 27. juni 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: 18-1123 E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 27. juni 2018 Telefon: 4022 0107 Referat Møde: 2. møde i Temagruppen for data og kvalitet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Referat af møde i FØJOs bestyrelse

Referat af møde i FØJOs bestyrelse 1. november 2006 Referat af møde i FØJOs bestyrelse Tirsdag den 24. oktober 2006 på Forskningscenter Bygholm Til stede Thomas Harttung, Søren E. Frandsen, Karen Søegaard, Erik Steen Jensen, Dorte Lau Baggesen,

Læs mere

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder.

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder. Dagsorden til Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 2. december kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Charlotte og Bo. Til dette møde var også suppleant Bjarne Hansen indbudt. I Charlottes

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde nr. 9,

Referat for bestyrelsesmøde nr. 9, Referat for bestyrelsesmøde nr. 9, Tirsdag den 15. februar 2011 kl. 15.00-18.00 på Hilton, København Deltagere: Brian Krog Christensen, Randi Brinckmann, Nils O. Andersen, Wenche Erlien. Lene Beck Mikkelsen

Læs mere

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referatet fra bestyrelsesmødet i december 2015 blev godkendt og underskrevet. Bestyrelsesmøde i LAG-Himmerland 2014-2020 Dato: 2. februar 2016 Tidspunkt: 19.00-22.00 Sted: Kærvej 34, Onsild 9500 Hobro Deltagere: Fra bestyrelsen: Vagn Bach, Jacob Ellemann, Annie Borgersen, Allan

Læs mere

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Havnebestyrelsen Vallensbæk Havn Referat 336-1/2007 Møde nr. : Dato: Tilstede: Fraværende m. afbud: Referent: 336-1/2007 Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Steen Hansen, formand, Ulrik Klausen,

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tilstede: Isak Kornerup Houe, Rie Lynge Rasmussen, Kristina Ladingkær, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl-Madsen, Miriam Madsen, Danny Nymand Lajer og Tina Langerskov Buchhave

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Kim (medarbejderrepræsentant) og Maiken (referent) Tid 16. maj 2017 kl. 13.15-18.00 Sted Indkaldere Mødetype Forplejning CISU, Klosterport

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

Referat fra FU-internat d nov.2010

Referat fra FU-internat d nov.2010 Referat fra FU-internat d. 15.-16. nov.2010 Referat fra internatet for FU i Vejle den 15.-16. nov. 2010 Til stede: Helle Timm, Henrik Larsen, Lene Jørgensen, Mai-Britt Guldin, Mogens Grønvold, Birgit Villadsen,

Læs mere

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl )

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl ) Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl. 10.00-15.45 (efterfølgende møde med DPBO kl. 16.00) Sted: Deltagere: Domus Medica Kristianiagade 12 2100 København Ø Anne Marie

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 21. maj 2013 Klokken 10.00-17.00 Imperial Hotel Vester Farimagsgade 9 1606 København V

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 21. maj 2013 Klokken 10.00-17.00 Imperial Hotel Vester Farimagsgade 9 1606 København V Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 21. maj 2013 Klokken 10.00-17.00 Imperial Hotel Vester Farimagsgade 9 1606 København V Referat Mødt:

Læs mere

Minutes (in Danish) coordination and co- supervisor meeting at AU (17.11.2014)

Minutes (in Danish) coordination and co- supervisor meeting at AU (17.11.2014) MAGAART møde, 17. november 2014 Tid: kl. 10.00 15.00 / 16.30 Sted: AU, Nobelparken, bygn. 1451 lok. 515 PROGRAM 1. Formiddag, 10.00-12.30: møde om afholdte Orientation Workshops og den kommende post workshop

Læs mere

Mette Kalhøj, Faglig konsulent Børn og Forebyggelse, Herning Kommune

Mette Kalhøj, Faglig konsulent Børn og Forebyggelse, Herning Kommune REFERAT Kommunal styregruppe Referat af 3. møde med DUBU s kommunale styregruppe, 8. oktober 2015 Deltagere: Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed, KL Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Danish Water Forum Vidensnetværk for Vand og Udvikling Årsplan for 1. januar 31. juli 2009

Danish Water Forum Vidensnetværk for Vand og Udvikling Årsplan for 1. januar 31. juli 2009 Danish Water Forum: Vidensnetværk for Vand og Udvikling, årsplan 2008 Danish Water Forum Vidensnetværk for Vand og Udvikling Årsplan for 1. januar 31. juli 2009 Danish Water Forum: Vidensnetværk for Vand

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Petersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 18. februar 2013 Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Torsdag den 10. marts 2016 kl. 17.30-20.00 Konferencelokalet Møde nr. 19 Indkaldte: Christian Riise, Kari Astrid Thynebjerg, Michael Blomsterberg, Steen Bundgaard,

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl

Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl. 13.00-17.00 Til stede: Per Dahl (lokalklub 8), Thomas Vils Pedersen (lokalklub 16), Ole Busck (lokalklub 12), Niels Poulsen (lokalklub 13)) Olav Bertelsen

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Møde den: 07 09 2016, kl. 09.00-11.00 Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Referat Deltagere: Marianne Hokland (MH), David Christian Evar Kraft (DCEF), Lene Grønkjær (LG), Peder

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Ældrerådet Tirsdag den 06.05.14 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Flemming Vahlgreen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Sigurd

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v.

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v. 10. juli 2012 Referat: 13. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 16. april, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Tove Lindhardt Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektleder Jens Dolin, Institutleder, Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Øster Voldgade 3 1350 København K Telefon: +45 353-20420 Telefon

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

Ulrik Westring (UW), Preben Sørensen (PS), Malthe Emil Bøgh Olesen (MO)

Ulrik Westring (UW), Preben Sørensen (PS), Malthe Emil Bøgh Olesen (MO) Referat af bestyrelsens møde torsdag den 1. oktober 2009 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lars Ole Vestergaard (LV), Lone Ryg Olsen (LO), Nils-Henrik Pedersen (NH), Arne Frier (AF) og Lars Scheibel (LS),

Læs mere

MØDEREFERAT. Første møde 23. februar 2010 i kontaktudvalget for den digitale borger.

MØDEREFERAT. Første møde 23. februar 2010 i kontaktudvalget for den digitale borger. MØDEREFERAT 12. marts 2010 Sagsnr: 2007-003410 Bibliotekskonsulent esa@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3359 Første møde 23. februar 2010 i kontaktudvalget for den digitale borger. Til stede: Christer

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting til Danske Havne 26. April 2007 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. BAGGRUND...

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget MØDEREFERAT 6. JUNI 2011 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Møde afholdt: 5. maj 2011 UNIVERSITETSPARKEN

Læs mere

Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl

Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl. 16-17 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Præsentation af styregruppen

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Til stede: Repræsentant for stx/hf: rektor Lars Scheibel, Aarhus Katedralskole Repræsentant for erhvervsgymnasierne (htx og hhx):

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

Afbud: Merete Nordentoft, Karin Garre, Peter Treufeldt, Birte Glenthøj, Britt Morthorst, Helle Schnor, Ida Hageman, Mette Brandt-Christensen

Afbud: Merete Nordentoft, Karin Garre, Peter Treufeldt, Birte Glenthøj, Britt Morthorst, Helle Schnor, Ida Hageman, Mette Brandt-Christensen Dagsorden Møde i: Forum for forskning og innovation J.nr.: Dato/tidspunkt: 1. marts 2016 Sted/lokale: Kristineberg 3, mødelokale 0.08 Deltagere: Martin Lund, Mette Bertelsen, Jessica Carlsson, Claudio

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen - Referat

Møde i kommunikationsgruppen - Referat Møde i kommunikationsgruppen - Referat 08-08-2016 Dagsordenspunkter 1. Nyt fra sekretariatet 2. Evaluering 2015-2016 3. Kommunikationsstrategi og budget 2017-2018 4. Samarbejdsplatform til BRN 5. Årligt

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde:

Referat fra bestyrelsesmøde: Referat fra bestyrelsesmøde: Dato: Torsdag den 19.5.2016 kl. 11 Sted: Deltagere: Afbud / Fraværende: Referent: Ordstyrer Næste møde: Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35, 6700 Esbjerg ØNH s konference,

Læs mere

Referat af møde i FØJO's bestyrelse

Referat af møde i FØJO's bestyrelse 23. juni 2004 Referat af møde i FØJO's bestyrelse Onsdag den 26. maj 2004 på Forskningscenter Flakkebjerg Til stede Thomas Harttung, Søren E. Frandsen, Hanne Bach, Hanne Østergård, Karen Søegaard, Stig

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 29. april 2014 Tid: Kl. 15.00-17.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-04 Afbud: Henrik Kolind Carsten Sand Nielsen Søren S. Steensen Lars

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 9 NOV 2004

Referat fra bestyrelsesmøde den 9 NOV 2004 Side 1 Viborg den 16 NOV 2004 Til Jesper Myrtue, Teglmarken 113, Jakob Hoffmann, Teglmarken 203 Martin Neubert, Teglmarken 16, Erik Krogh, Enghaverne 38, Jan Stampe, Teglmarken 53, Ole Rishøj, Enghaverne

Læs mere

Referat fra møde i Skolebestyrelsen, Skolen ved Sundet d

Referat fra møde i Skolebestyrelsen, Skolen ved Sundet d Referat fra møde i Skolebestyrelsen, Skolen ved Sundet d. 25.1.2011 Til stede: Niels Hannibal, Christine, Jette, Margrethe, Mei, Asger, Mikkel, Maren, Per, Mette L, Jens, Malene, Anette Vistisen, Kenneth,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 20. januar 2005 Tidspunkt : Torsdag den 6. januar 2005, kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Dir. s kontor 2. sal, Arkitekternes Hus Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller,

Læs mere

Styregruppemøde nummer 2 ETV Danmark Tirsdag d. 4. november, 12.00-16.00, Force, Park Allé 345, 2605 Brøndby FORCE byder på frokost 12.00-12.

Styregruppemøde nummer 2 ETV Danmark Tirsdag d. 4. november, 12.00-16.00, Force, Park Allé 345, 2605 Brøndby FORCE byder på frokost 12.00-12. Styregruppemøde nummer 2 ETV Danmark Tirsdag d. 4. november, 12.00-16.00, Force, Park Allé 345, 2605 Brøndby FORCE byder på frokost 12.00-12.30 Navn Firma Initialer Status Bjørn Malmgren-Hansen TI LJ Til

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i DeIC 5. september 2013

Referat af Bestyrelsesmøde i DeIC 5. september 2013 Sekretariatet 15. september 2013 Gitte Kudsk Referat af Bestyrelsesmøde i DeIC 5. september 2013 Dato: 5 september 2013 Tid: 10.00 17.00 Sted: KU Konsistoriums mødelokale Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Læs mere

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 11. maj 2006 Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Regeringens globaliseringsstrategi rummer en række nye initiativer på forskningsområdet

Læs mere

Integrationsrådet Referat

Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Referat til mødet den kl. 17:00 i Mødelokale C Medlemmer: Ann Frederiksen Martin Kondrup Knudsen Preben Holler (A) Zenawi Ghebremichael Muhsin Jetto Nataliia Gudymenko Phul Kumari Biswa

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Tirsdag den kl VARO, Sletten 8, Hornslet

Møde i Det midtjyske Kompetenceråd. Tirsdag den kl VARO, Sletten 8, Hornslet Møde i Det midtjyske Kompetenceråd Tirsdag den 20.9.17 kl. 9.00 11.45 VARO, Sletten 8, Hornslet 0. Præsentation af VARO v./ Direktør Niels Jensen 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Oplæg om digitaliseringens

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 15.00-16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Forløbskoordination i kommunalt regi

Forløbskoordination i kommunalt regi 21. april 2009 Forløbskoordination i kommunalt regi Martin Sandberg Buch cand.scient.adm. msb@dsi.dk Hvordan kommer man i gang? 1. Hvor er koordinationsproblemerne? 2. Hvad skal koordineres? 3. Hvilken

Læs mere

Hvordan kan vi opbygge stærkere og mere værdifulde partnerskaber på tværs af sektorer?

Hvordan kan vi opbygge stærkere og mere værdifulde partnerskaber på tværs af sektorer? Hvordan kan vi opbygge stærkere og mere værdifulde partnerskaber på tværs af sektorer? Top Præsentation of mind why cross-sector partnerships matter Simone Kofoed Clausen Projektleder Projektleder, Fundraising

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 REFERAT AF STYREGRUPPEMØDE 18. JANUAR 2011 HOS FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP KL 13:00 TIL 15:00 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Præsentationsrunde 3. Kort opdatering på 2010: Hjemmeside Budget 2010 4. Fremtidige

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-02.-2016 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. februar 2016 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 BEMÆRK TIDSRUMMET! Deltagere

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 8. oktober 2018, kl. 9.30-11.30 Mødested: Emdrup lokale A112 & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (formand),

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter

Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter REFERAT,. RÅDSMØDE. Dato: 07.12.11 Kontor: Sekretariatet Sagsbeh.: Fil-navn: MAL Referat af 12. rådsmøde Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: onsdag den 26. oktober kl.

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere