HABIB FROST LYKKE FRIIS MADS STEFFENSEN TOMMY AHLERS LONE THIER TOMMY AHLERS AWARD SHOW 2018 TRÆF 2018 VÆRKTØJSKURSER FUNKTIONS-NETVÆRK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HABIB FROST LYKKE FRIIS MADS STEFFENSEN TOMMY AHLERS LONE THIER TOMMY AHLERS AWARD SHOW 2018 TRÆF 2018 VÆRKTØJSKURSER FUNKTIONS-NETVÆRK"

Transkript

1 VÆRKTØJSKURSER E MADS STEFFENSEN FRIIS LONE THIER TOMMY AHLERS LYKKE FRIIS HABIB FROST SØREN F MADS THERKELSEN STE FFENSEN LY AWARD SHOW 2018 TRÆF 2018 DYNAMISKE ADVISORY BOARDS VÆRKTØJSKURSER VIRKSOMHEDSBESØG FUNKTIONS-NETVÆRK PROGRAM2018 TOMMY AHLERS

2 VELKOMMEN TIL ET STÆRKT PROGRAM MED ET NYT KONCEPT Vi har vendt det hele lidt på hovedet og rystet posen, og det glæder os at kunne præsentere et stærkt program med en række nye tiltag. Som noget af det nye tilbyder vi værktøjskurser, hvor du har mulighed for at gå hjem og bruge din nye viden med det samme. Du kan deltage i funktionsnetværk med deltagere, der arbejder med samme fagområde, som du gør, og i advisory boards sammen med en fast gruppe af virksomheder. Du vil som altid kunne deltage i inspirerende foredrag og i temamøder inden for digitalisering, disruption og internationalisering, og i november måned inviterer vi selvfølgelig igen til Award Show, hvor vi sammen med mange glade mennesker hylder erhvervslivet i Viborg Kommune. Vi kan også tilbyde tre store TRÆF: Håndværker-TRÆF Arbejdskraft-TRÆF Internationaliserings-TRÆF Endelig vil vi løbende tage fat i aktuelle emner for både helt små og større virksomheder. Så følg os på ver.dk, Facebook, LinkedIn og tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi arbejder for at skabe succes for dig og din virksomhed! Venlig hilsen VIBORGegnens Erhvervsråd Inge Heissel Lindal Arrangementsansvarlig Henrik Hansen Erhvervsdirektør Program 2018 udgives af VIBORGegnens Erhvervsråd Redaktion Inge Heissel Lindal, tlf Oplag stk. Design BCreative, tlf Tryk Digisource, tlf Alle priser i programmet er eksklusiv moms.

3 SIG FARVEL TIL MAGELIGHEDSZONEN Oplev et topinspirerende og energisk V/TOMMY AHLERS foredrag af en af dansk erhvervslivs mest succesrige iværksættere. På indsigtsfuld og underholdende vis deler Tommy Ahlers ud af sine erfaringer inden for iværksætteri og kommer med brugbare råd til spirende og etablerede iværksættere. Tommy er ikke er bange for at sætte tingene på spidsen og med humor og glimt i øjet pege fingre af den magelighed, der gør, at mange ikke tør forlade den stabile tilværelse og faste stilling og tage springet ud i det mere usikre iværksætterliv. Onsdag 17. januar 2018 kl Pris: Medlemmer gratis Øvrige 200 kr.

4 HÅNDVÆRKER-TRÆF 2018 Få overblik over bygge- og vedligeholdelsesopgaver for millioner i det private og i offentligt regi. Har du styr på din virksomheds digitalisering? Torsdag 4. januar 2018 kl Pris: Deltagelse er gratis INTERNATIONALISERINGS-TRÆF 2018 Hvordan kommer man i gang med eksport? Netværk med erhvervsfolk med fokus på eksport. Lad dig inspirere af virksomheder, rådgivere og undervisere med hands-on erfaring med eksport. Torsdag 3. maj 2018 kl Pris: Medlemmer gratis Øvrige 500 kr. ARBEJDSKRAFT-TRÆF 2018 Kampen om arbejdskraft bliver mere og mere intens, og det er vigtigt at have et skarpt fokus på, hvordan vi bedst muligt kan afhjælpe fremover. Derfor inviterer vi til Arbejdskraft-Træf, der har til formål at informere og inspirere beslutningstagere i private og offentlige virksomheder samt at matche studerende og arbejdssøgende med konkrete jobmuligheder. Torsdag 7. juni 2018 kl Pris: Deltagelse er gratis.

5 ER DU KLAR TIL AT DISRUPTE? Det er ikke virksomheder, der disrupter virksomheder det er mennesker! Hvilken rolle kan DU spille? Er det DIT ansvar eller skal du blot følge med strømmen? Teknologien medfører voldsomme forandringer. Hver dag præsenteres nye gennembrud, som kan overflødiggøre virksomheder og potentielt hele industrier. Udfordringen for danske virksomheder fra de helt små til de meget store - er ikke til at tage fejl af. Selvom kerneforretningen umiddelbart synes stabil og måske endda succesfuld. Hør ekspert inden for området, Lone Thier, fortælle, hvordan vi kan høste kræfterne i udviklingen og bruge dem til vores egen fordel, hvis vi tør tage et disruption mindset på os og forandre vores tilgang til både os selv og vores virksomhed. Onsdag 7. februar 2018 kl Pris: Medlemmer gratis Øvrige 200 kr.

6 NYT i 2018 DET DYNAMISKE ADVISORY BOARD Som et helt nyt tiltag udbyder VIBORGegnens Erhvervsråd fra starten af 2018 et helt nyt koncept Det Dynamiske Advisory Board, hvor du får mulighed for at skabe nogle tillidsfulde relationer med ejere/ledere fra andre virksomheder. Vi sammensætter grupperne med udgangspunkt i dine interesser og ønsker, så deltagerne i de respektive grupper har nogle fælles behov og planer, som I kan drøfte og udvikle på i et fortroligt rum med ligesindede kolleger. Overordnede temaer kan f.eks. være Vækst, Digitalisering, Effektivisering, Salg, m.v. Men det er Jeres behov, der bestemmer hvilke grupper, der startes op. Alle møder drives af en konsulent fra Erhvervsrådet, der sørger for mødeindkaldelse, mødeledelse samt løbende opfølgning over for de enkelte medlemmer. Til hvert møde har to af deltagerne forberedt en lille pitch, som de gerne vil drøfte med kollegerne i gruppen. Det betyder, at alle deltagere i løbet af året vil være i centrum minimum én gang. Hver gruppe mødes ca. hver anden måned til et møde af ca. 3 timers varighed, og hvert møde afsluttes med, at man bliver enige om hvilke medlemmer, der skal pitche næste gang. Møderne afholdes på skift hos de deltagende virksomheder. NYT TILBUD TIL ALLE MEDLEMMER AF ERHVERVSRÅDET En typisk dagsorden vil være følgende Kl Kl Kl Kl Kl Kl Velkomst og præsentation af plan for dagen Første Pitch er fra dagens værtsvirksomhed og der er afsat 30 minutter Drøftelse af første Pitch idéer, forslag, udfordringer Anden Pitch der er afsat 15 minutter Drøftelse af anden Pitch idéer, forslag, udfordringer Åben drøftelse ordet er frit alle deltagere kan komme på banen med egne udfordringer, idéer og planer, som du kan få dine kollegers input på. Deltagelse i Dynamiske Advisory Boards er kun for medlemmer af Erhvervsrådet, og det er gratis at deltage. Kl Dialogen styres af en konsulent fra Erhvervsrådet. Tak for i dag næste vært og pitches aftales.

7 VIRKSOMHEDSBESØG JPBC PÅ FORKANT MED TEKNOLOGISK UDVIKLING I OVER 30 ÅR Jysk Plade Bearbejdnings Center (JPBC) er 100% underleverandør inden for pladebearbejdning med stor erfaring i blandt andet laserskæring, stansning, svejsning og bukning. Med et produktionsareal på over m 2 og en stor maskinpark kan JPBC varetage stort set alle opgaver inden for pladebearbejdning. Virksomheden har mere end 30 år på bagen og har altid været på forkant med teknologisk udvikling til gavn for den meget brede vifte af kunder, der betjenes hver eneste dag. Medarbejderne er grundstammen i virksomhedens succes, og der er opbygget en stor teknisk erfaring blandt de 40 ansatte, der tilsammen har 375 års erfaring i firmaet. Kom og se en moderne virksomhed med masser af seriøsitet men også altid med et glimt i øjet og fokus på de ansattes trivsel. Tirsdag 27. februar 2018 kl Pris: Gratis og forbeholdt medlemmer

8 Vær med når vi får besøg af Mads Steffensen, som på sin kendte facon styrer debatten og det lokale panel, der kommer med deres bud på små og store dilemmaer af erhvervsmæssig og lokal karakter. Mads er uddannet journalist, radio og TV-vært og nok mest kendt fra DR radioprogrammet Mads & Monopolet samt Kender du typen, Her er dit liv og Kongerigets Klogeste på DR1-TV. MADS STEFFENSEN STYRER DEBATTEN Torsdag 22. marts 2018 kl Pris: Medlemmer gratis Øvrige 200 kr. Fra kl afholder VIBORGegnens Erhvervsråd generalforsamling.

9 EN FORMIDDAG MED SKRÆDDERSYEDE FOREDRAG Succesen gentages, når vi i samarbejde med AKON inviterer til foredrag ifm. Forskningens Døgn. Vi tager fat i de allermest aktuelle emner og booker de bedste indlægsholdere, så vi kan servere et skræddersyet arrangement for dig i uge 17. Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17. Læs mere på Onsdag 25. april 2018 kl Deltagelse er gratis

10 FUNKTIONS-NETVÆRK MULIGHED FOR AT MØDE KOLLEGER MED SAMME ANSVARSOMRÅDE Alle medlemmer af VIBORGegnens Erhvervsråd har fra starten af 2018 en helt ny og attraktiv mulighed for deres medarbejdere. I mange mindre virksomheder sidder en del medarbejdere alene med deres ansvarsområde. Det kan være inden for Indkøb, Salg, Produktudvikling, Økonomi, etc. Fra Erhvervsrådets side vil vi gerne hjælpe disse medarbejdere med at etablere stærke, faglige netværk, hvor de kan få idéer og inspiration til at forbedre deres daglige arbejde til gavn for dem selv og for deres virksomhed. Hver netværksgruppe får 8-12 deltagere. Alle møder i Funktions-Netværk drives af en konsulent fra Erhvervsrådet, der sørger for mødeindkaldelse, mødeledelse samt løbende opfølgning over for de enkelte medlemmer. Til hvert møde har det medlem, der er vært, forberedt en indledende præsentation, som efterfølgende drøftes med kollegerne i netværket. Hver gruppe mødes ca. hver anden måned til et møde af ca. 2 timers varighed, og hvert møde afsluttes med, at man bliver enige om, hvilket tema der skal på dagsorden næste gang og hvor netværket skal mødes. Møderne holdes på skift hos de deltagende virksomheder. En typisk dagsorden vil være følgende Kl Kl Kl Kl NYT i 2018 Velkomst og præsentation af plan for mødet Dagens vært fortæller om sin hverdag hvordan er dit arbejde organiseret, hvad er dit erfaringsgrundlag, hvilke udfordringer fylder mest p.t.? Åben drøftelse med udgangspunkt i værtens præsentation inddragelse af egne erfaringer og synspunkter Dagens Tema tager sit udgangspunkt i en artikel, en konkret case, ny lovgivning, etc. Deltagelse i Funktions-Netværk er kun for medlemmer af Erhvervsrådet, og det er gratis at deltage. Kl Dialogen styres af en konsulent fra Erhvervsrådet Tak for i dag næste vært og næste tema aftales.

11 Tirsdag 15. maj 2018 kl Pris: Medlemmer gratis Øvrige 200 kr. EUROPA, HVAD NU? V/ LYKKE FRIIS Vækst og indflydelse har for længst holdt store flyttedag til nye stærke økonomier i Asien. Imens har Europa travlt med at håndtere interne udfordringer, så som flygtningekrisen og Brexit. Det hele kompliceres af, at EU-landene netop har overstået et supervalgår med valg i så centrale lande som Frankrig, Holland og Tyskland. Kom og oplev Lykke Friis give et helikopter-blik på EU s mange udfordringer og stille skarpt på den mest afgørende aktør, nemlig Tysklands Angela Merkel. Lykke Friis trækker i høj grad på egne erfaringer med EU-systemet som forsker og minister.

12 FRA LÆGE TIL OPFINDER Hør Habib Frosts unikke og personlige historie om iværksætteri, og om hvordan han med sin opfindelse af Neurescue har formået at bygge bro mellem højteknologi, avanceret lægevidenskab og iværksætteri. Ideen til opfindelsen opstod, da han som medicinstuderende var med i en akutlægebil og inden for et døgn var vidne til to akutte hjertestop, henholdsvis hos en baby og en ung kvinde, hvis liv ikke stod til at redde. Herefter satte Habib alt ind for at opfinde et apparat, der kunne reducere antallet af dødsfald ved akutte hjertestop. Som 25 årig kunne Habib således både kalde sig Danmarks yngste læge samt idemand til en opfindelse med milliardpotentiale. Tirsdag 28. august 2018 kl Pris: Medlemmer gratis Øvrige 200 kr.

13 Pris: Medlemmer gratis Øvrige 200 kr. Onsdag 24. oktober 2018 kl I hæsblæsende tempo udfordrer Søren Therkelsen din forståelse for, hvad der ikke bare er teknisk muligt men muligt for dig og din organisation. Med fokus på teknologi bringer han mulighederne ned i øjenhøjde, hvor han på godt dansk forklarer, hvordan teknologi vender samfundet på hovedet. Som iværksætter startede han som 13-årig, hvor han inden den første.com-boble var en yderst succesfuld internet-pirat. Søren har stiftet 5 virksomheder og hjulpet mere end 100 virksomheder til USA, hvor han i dag bor og arbejder i Silicon Valley. TÆNK STORT!

14 VIRKSOMHEDSBESØG AC HYDRAULIC KONKURRENCEFORDELE MED 100% DANSK PRODUKTION Vi besøger AC Hydraulic A/S, en væsentlig spiller på det globale marked for hydraulisk løfteudstyr til autoindustrien. Virksomheden har siden grundlæggelsen i 1958 bevaret sine værdier og en kultur, der fremmer medarbejdernes involvering og medansvar og har formået at øge sin omsætning med fastholdelse af danske industriarbejdspladser. Vel at mærke i skarp konkurrence med produkter fra lavtlønslande. AC Hydraulic er derfor et inspirerende eksempel på, at der ikke er et modsætningsforhold mellem 100 % dansk produktion og væsentlige konkurrencefordele. Onsdag 7. november 2018 kl Pris: Gratis og forbeholdt medlemmer

15 AWARD SHOW 2018 Fest, hæder og forrygende underholdning Oplev en festlig aften fyldt med hæder og forrygende underholdning, når VIBORGegnens Erhvervsråd igen står i spidsen for årets største fest for erhvervslivet i Viborg Kommune. En række virksomheder og personer fra erhvervslivet indtager rampelyset og hyldes med en sand regn af priser - tilsat god musik og comedy. Vær med til at hylde erhvervslivet og glæd dig til en forrygende aften torsdag 22. november Yderligere info på ver.dk

16 VÆRKTØJSKURSER 1. HALVÅR 2018 Organisation Er du klar til at ansætte? Fra selvstændig til ansvarlig for medarbejdere. Øg konkurrenceevnen og styrk din position i markedet Forstå og optimér virksomhedens interne forretningsgrundlag, der giver kunderne værdi. Den kritiske samtale Brug dialogen med medarbejderne til at styrke og udvikle forretningen. Kunderelationer Fra lead til salg At skaffe leads er blevet så nemt, at alle kan gøre det. Men ikke alle kan omsætte dem til salg. Den gode kundeoplevelse skal være til stede altid Du kan ikke styre hvor og hvornår, kunderne møder din virksomhed. Brænder du igennem? Virksomhedens kultur og identitet skal kunne mærkes Virksomhedsdrift Styr din likviditet Din virksomhed skal ikke være bank for andre. Pas på dine data IT-sikkerhed er ikke regler på et stykke papir. Det er en fast del af alles hverdag i organisationen. Digitalisering af din forretning Få automatiseret hverdagens manuelle processer og brug tiden på drift og udvikling. Forretningskoncept Hvad vil verden gå glip af, hvis din forretning forsvandt? Find ud af hvorfor du gør en forskel. Sæt den rette pris Baserer du den på værdi eller omkostning? Hvad skal du leve af i fremtiden? Analysér dine produkter og kunder. Dato og tid Tirsdag 9. januar Tirsdag 23. januar Tirsdag 6. februar Dato og tid Tirsdag 20. februar Tirsdag 6. marts Tirsdag 27. marts Dato og tid Tirsdag 10. april Tirsdag 17. april Onsdag 2. maj Dato og tid Tirsdag 22. maj Onsdag 6. juni Tirsdag 12. juni Vil du have succes online? Workshop 1: Kick-off Bliv bedst på nettet Workshop 2: Værkstedet fra tjekliste til handlingsplan Kl Torsdag 1. marts 2018 Torsdag 15. marts 2018

17 2. HALVÅR 2018 Organisation Er du klar til at ansætte? Fra selvstændig til ansvarlig for medarbejdere. Øg konkurrenceevnen og styrk din position i markedet Forstå og optimér virksomhedens interne forretningsgrundlag, der giver kunderne værdi. Den kritiske samtale Brug dialogen med medarbejderne til at styrke og udvikle forretningen. Kunderelationer Fra lead til salg At skaffe leads er blevet så nemt, at alle kan gøre det. Men ikke alle kan omsætte dem til salg. Den gode kundeoplevelse skal være til stede altid Du kan ikke styre hvor og hvornår, kunderne møder din virksomhed. Brænder du igennem? Virksomhedens kultur og identitet skal kunne mærkes Virksomhedsdrift Styr din likviditet Din virksomhed skal ikke være bank for andre. Pas på dine data IT-sikkerhed er ikke regler på et stykke papir. Det er en fast del af alles hverdag i organisationen. Digitalisering af din forretning Få automatiseret hverdagens manuelle processer og brug tiden på drift og udvikling. Forretningskoncept Hvad vil verden gå glip af hvis din forretning forsvandt? Find ud af hvorfor du gør en forskel. Sæt den rette pris Baserer du den på værdi eller omkostning? Hvad skal du leve af i fremtiden? Analysér dine produkter og kunder. Dato og tid Tirsdag 14. august Tirsdag 4. september Torsdag 13. september Dato og tid Tirsdag 18. september Torsdag 27. september Tirsdag 2. oktober Dato og tid Torsdag 11. oktober Tirsdag 23. oktober Tirsdag 30. oktober Dato og tid Tirsdag 13. november Tirsdag 27. november Tirsdag 11. december VÆRKTØJSKURSER

18 BLIV MEDLEM AF VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD DANMARKS MÅSKE STÆRKESTE ERHVERVSFÆLLESSKAB Deltagere Få Mange VER Produktpalette vejledning Funktionsgrupper Advisory boards med fælles fokus Værktøjskurser mere segmenteret Temaseminarer med bred målgruppe Åbne og brede arrangementer for alle

19 Medlemsfordele (gælder både dig og dine medarbejdere) Adgang til udvidet 1-1 vejledning og fortrolig sparring Adgang til en bred vifte af værktøjsskurser (bl.a. prissætning, likviditetsstyring, leadgenerering, kritiske samtaler, etc.) NYT i 2018 Adgang til funktionsnetværk hvor du eller dine medarbejdere møder ligesindede, der arbejder med samme fagområde NYT i 2018 Adgang til dynamiske advisory boards hvor du deler viden, erfaringer og udfordringer med en fast gruppe af virksomheder NYT i 2018 Adgang til inspirerende temamøder inden for digitalisering, disruption og internationalisering Adgang til de store erhvervsklub-arrangementer, herunder det årlige awardshow i november måned samt tre store TRÆF (Håndværker-TRÆF, Arbejdskraft- TRÆF og Internationaliserings-TRÆF)... og så bidrager vi med Interessevaretagelse over for relevante myndigheder Markedsføring af dine produkter over for andre af Erhvervsrådets medlemmer Hjælp til ansøgning om danske og EU støttemidler Brobygning til rådgivere og eksperter - private Du kan nemt melde dig ind på det tager kun få minutter, eller du kan kontakte os på tlf

20 LAD OS SKABE VÆRDI FOR DIG OG DIN VIRKSOMHED Henrik Hansen Erhvervsdirektør Erik Sønderby Chefkonsulent Merethe Fonseca Wrang Erhvervskonsulent Inge Heissel Lindal Markedsføringskonsulent Michael Freundlich Erhvervskonsulent Pernille Aggerholm Direktionsassistent Ole Hylleberg Erhvervskonsulent Ole Dalsgaard Sørensen Erhvervskonsulent Vibeke Møller Receptionsleder Mariann Durup Bogholder Ian Normann Erhvervs- og iværksætterkonsulent Anne Christine Klith Forrum Erhvervs- og iværksætterkonsulent RING PÅ OG HØR HVORDAN Skottenborg Viborg Tlf

Kapitalanskaffelse top 5 do s and dont s

Kapitalanskaffelse top 5 do s and dont s Kapitalanskaffelse top 5 do s and dont s Veje til Vækst * Workshop H * 15.30-16.30 v/jan Rosenbom Om Keystones Jan Rosenbom, partner Vi rejser kapital til innovative danske vækstvirksomheder Stærkt netværk

Læs mere

Hvad tilbyder Greve-Solrød Erhvervsservice?

Hvad tilbyder Greve-Solrød Erhvervsservice? Hvad tilbyder Greve-Solrød Erhvervsservice? Samarbejdsaftalen At tilbyde iværksættere og virksomheder i Solrød Kommune information og vejledning At afholde 4 årlige fælles informationsmøder for iværksættere

Læs mere

REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe)

REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) REFERAT for møde i det koordinerende lederforum (udvidet gruppe) Placering: Tønder Rådhus, lokale 108 Videolink: 9560070010@vrsyd.dk Dato og tid: Mandag d. 26. november 2018 kl. 08.00 09.30 Deltagere:

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor.

FINANS- UDDANNELSEN. Uddannelsen giver dig et solidt fundament og er et godt afsæt til din fremtidige karriere i den finansielle sektor. FINANS- UDDANNELSEN FINANS- UDDANNELSEN Finansuddannelsen er en 2-årig uddannelse, der veksler mellem praktik og teori. Den praktiske del (80%) foregår i en finansiel virksomhed, og den teoretiske del

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

De Kreative Erhverv HVIDBOG

De Kreative Erhverv HVIDBOG De Kreative Erhverv HVIDBOG De Kreative Erhverv August 2009 Erhverv og Udvikling Randers Kommune Kontaktpersoner: Kim Kofod Hansen Villy Jacobsen Dagmar Kristinsd ttir Hanne Thonsgaard billeder fra workshoppen

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 5: Frihed og Ansvar

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 5: Frihed og Ansvar R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 5: Frihed og Ansvar At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for par,

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Se hvordan på

Se hvordan på 6 gode råd til en it-sikker hverdag 6 gode råd til en it-sikker hverdag 01 02 03 04 05 06 Slå to-trins-login til og lav dit kodeord længere Hold dit NemID for dig selv Reagér kun på sikre beskeder Opdatér

Læs mere

Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle

Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle 1 Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle Oplysninger om ansłger Den selvejende institution Lyshłj Młlle. I 1983 oprettes en stłtteforening Lyshłj Młlles Venner med det form l at f lokale kr fter med i vedligeholdelse

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Så meget er en genstand 1 pilsner (33 cl) 1 glas vin (12 cl) 1 glas hedvin (8 cl) 1 glas spiritus (4 cl) 1 guldøl indeholder ca. 1 ¼ genstand 1 stærkere øl

Læs mere

Skoleturnering for 16 hold. 3 timer fra 9.00 til 12.00

Skoleturnering for 16 hold. 3 timer fra 9.00 til 12.00 Skoleturnering for 16 hold timer fra 9.00 til 12.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud på banerne og Teenvolley vises. 9.25 Der spilles Teenvolley

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Skoleturnering for 30 hold. 3 timer fra 9.00 til 12.00

Skoleturnering for 30 hold. 3 timer fra 9.00 til 12.00 Skoleturnering for 30 hold 3 timer fra 9.00 til 12.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud på banerne og Kidsvolley vises. 9.25 Der spilles Kidsvolley

Læs mere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere

TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere Gør tanke til handling VIA University College TEMADAG for 1. gangs praktikvejledere v/ og Ulla Ravn 23. Januar 2019 1 Dagens program 9.00 9.45 Velkomst, præsentation og regler og rammer for praktikken

Læs mere

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i!

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i! Folkeoplysningsudvalget Udviklingsmidler Laksetorvet 8900 Randers C Ansłgning om łkonomisk stłtte til Randers, den 11. juli 2009 ungdomsnetv rk - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder.

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Lovgrundlag: Ydelser inden for hjælpemidler og Behov hos borgeren: Formålet med hjælpemidler og 112 og 113 i Lov om Social Service (LSS). Ved hjælpemidler

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. øget eksportparathed i SMV er

Bilag : Indsats vedr. øget eksportparathed i SMV er 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.3.2: Indsats vedr. øget eksportparathed i SMV er Udfordring Eksport bidrager til danske virksomheders konkurrenceevne, ligesom danske virksomheder skal være trimmet

Læs mere

Lokalafdeling. Viborg. Nyhedsbrev. Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende:

Lokalafdeling. Viborg. Nyhedsbrev. Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende: Lokalafdeling Viborg Nyhedsbrev Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende: Formand: Jacob Vestergaard ansvarlig for nørkleklub og vius Næstformand:

Læs mere

Giv Liv tilmeldingssystemet

Giv Liv tilmeldingssystemet Giv Liv tilmeldingssystemet Denne guide beskriver hvorledes Giv Liv tilmeldingssystemet fungerer og hvorledes du anvender systemet. Desuden har vi tilføjet en række forslag til, hvordan du kan kontakte

Læs mere

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag 1 1 Mission for Psykiatriomr det Missionen beskriver, hvorfor socialpsykiatrien er sat i verden. Missionen

Læs mere

FISKERI MED GARN OG RUSER

FISKERI MED GARN OG RUSER BESØG PÅ ØRESUNDSMILJØSKOLEN FISKERI MED GARN OG RUSER M3 2017 DIT NAVN: 1 På tur til Øresundsmiljøskolen - Fiskeri med garn og ruser Vi skal på besøg på Øresundsmiljøskolen. Øresundsmiljøskolen ligger

Læs mere

Fishing Zealand medlemskab. Sagsnr: ======= 14/150. Sagsansvarlig: ============== 824

Fishing Zealand medlemskab. Sagsnr: ======= 14/150. Sagsansvarlig: ============== 824 Fishing Zealand medlemskab Sagsnr: ======= 14/150 Sagsansvarlig: ============== 824 Resum ====== Stevns Kommune har mulighed for at blive medlem af det tv rkommunale samarbejde Fishing Zealand. Fishing

Læs mere

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017

Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Referat 1. MØDE D. 9. MARTS 2017 Tidsrum: 10-12.30 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø 1 Velkomst og opsamling siden sidst, herunder debatarrangement d. 3. marts Nyt medlem

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB)

Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen, (LJ), Charlotte Larsen (CL), Lene Lebech (LL) og Lise Hansen (LH) (HB) Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 01. september 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 19. september 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lisbet Jensen,

Læs mere

Voksen Tourette Træf den September 2017

Voksen Tourette Træf den September 2017 Voksen Tourette Træf den 15. - 17. September 2017 Fredag: Denne weekend er vi lidt spændte, da de gamle ejere af Treldenæs Camping har solgt, og nye er kommet til. Vi er en lille gruppe på 10 pers. Denne

Læs mere

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser.

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. August 2017 NBE er i dag støttet af BRN med 1,65 mio. kr. pr. år til og med 2018. Med dette

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET INDHOLDSFORTEGNELSE: VISITATIONSREGLERNES ANVENDELSESOMRÅDE:...2 LOVGRUNDLAG:...2 KRITERIER FOR GODKENDELSE

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

DIDAKTISK FORANDRINGSMODEL

DIDAKTISK FORANDRINGSMODEL DIDAKTISK FORANDRINGSMODEL Nedenfor ses en samlet forandringsmodel for omtankeonline.dk som indeholder de kompetencemæssige mekanismer og didaktiske strategier, der peger henimod de 4 overordnede kompetencemål,

Læs mere

Facilitators guide til cyberdilemmaøvelse

Facilitators guide til cyberdilemmaøvelse s guide til cyberdilemmaøvelse Øvelsen er udarbejdet af Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse i samarbejde med Center for Cybersikkerhed Guide til dilemmaøvelse Cybersikkerhed Velkommen til Beredskabsstyrelsens

Læs mere

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune Tilbud til p rłrende til senhjerneskadede i Randers Kommune Udarbejdet af: Tina Bruhn og Lone Aagaard Juni 2009 2 Rehabiliteringsenheden Baggrund P rłrende til senhjerneskadede har et behov for viden og

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere:

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 5. april Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Ikke angivetm50 i Ryslinge. Deltagere: Referat Mødedato: 5. april 2018 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ikke angivetm50 i Ryslinge Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe Annette Jæger

Læs mere

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode

Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers. 1. Projektresumé. Arbejdstitel: Projektperiode Arbejdstitel: Projekt åbne rådgivningstilbud i Randers Projektperiode 01.07.2017-31.12-2019 1. Projektresumé Foreningen Jysk børneforsorg/fredehjem har i mere end 100 år udviklet tilbud til udsatte børn,

Læs mere

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn

KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV Bilag 3.4. Ledelsestilsyn 1 Indledning 1.1 Budgetansvar I punkt 3.4 i Kasse- og regnskabsregulativ er de budgetansvarlige tillagt ansvaret for, at der tilrettelægges et tilstrækkeligt ledelsestilsyn med udmøntningen og administrationen

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet Åbningskonference: Danmark i Balance? 16. maj 2017. Hvem vi er - Længere forudgående

Læs mere

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen.

Notat. Udviklingen i hjemmeplejen. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 2. oktober 2015 Tlf. dir.: 4477 3495 Fax. dir.: 4477 2711 E-mail: Pension@balk.dk Kontakt: Pernille Hvilsted Udviklingen i hjemmeplejen. Notat Hjemmeplejen gennemførte 1. februar

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere

Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Kvalitetsstandard for dagtilbud om beskyttet besk ftigelse for ikke udviklingsh mmede borgere Socialafdelingen, Randers kommune 2012 Kvalitetsstandard for dagtilbud(beskyttet besk ftigelse) for borgere,

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter

Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter Rigsrevisionens notat om beretning om statens brug af konsulenter August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statens brug af konsulenter (beretning nr. 20/2013) 7. august 2017

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 55/4 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/293 af 1. marts 2016 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 850/2004 om persistente organiske miljøgifte for så vidt angår bilag I (EØS-relevant

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 85, 107 OG 108 Senest redigeret d. 14. marts 2017 Godkendt i Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg d. 20. marts 2017 og Udvalget Uddannelse og Job d. 22. marts 2017

Læs mere

Socialdemokratiet på Bornholm valgprogram Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner

Socialdemokratiet på Bornholm valgprogram Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner Sammen om et endnu bedre Bornholm Det går godt på Bornholm. Vores ø er inde i en god og positiv udvikling. Det gør Bornholm til et endnu mere trygt og attraktivt

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget.

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. Notat 16. august 2017 J-nr.: 87093 / 2417288 Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. 35 procent af de adspurgte har anvendt fradraget tidligere. Håndværkerfradraget

Læs mere

LO s formand Hans Jensen. Tale ved LO s konference om globalisering. Odense d. 31. jan. 2005

LO s formand Hans Jensen. Tale ved LO s konference om globalisering. Odense d. 31. jan. 2005 LO s formand Hans Jensen Tale ved LO s konference om globalisering Odense d. 31. jan. 2005 --------------------------------------------------------------------- I valgkampe går det alt for ofte sådan,

Læs mere

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019

Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Persondatapolitik for Handelsfagskolen 4. juni 2019 Handelsfagskolen Rådhusgade 56-58 Postboks 181 DK-8300 Odder Telefon 8654 1700 handelsfagskolen.dk kontakt@handelsfagskolen.dk Introduktion For at kunne

Læs mere

Nyhedsbrev til abonnenter - Juli Kasserede EU-regler

Nyhedsbrev til abonnenter - Juli Kasserede EU-regler Nyhedsbrev til abonnenter - Juli 2017 Kasserede EU-regler Som vi kunne fortælle om i årets første nyhedsbrev (januar 2017), så er 2017 det vigtige år for den Køretøjssikkerhedspakke, man i 2014 besluttede

Læs mere

1-5, ved ikke EA-reolen, strukturen, konceptet 1.Sammenhængende it, 2.Genbrug, 3.Byg til forandring, 4.Flere leverandører, 5.

1-5, ved ikke EA-reolen, strukturen, konceptet 1.Sammenhængende it, 2.Genbrug, 3.Byg til forandring, 4.Flere leverandører, 5. Bilag 9 Punkt 13 Målepunkt Emne Spm. # Udsagn Svar type Svarmuligheder Kommentar Hjælpetekst Bedre betingelser for datadeling Nytteværdi 1 Den fælleskommunale rammearkitektur skaber bedre muligheder for

Læs mere

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj.

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. - 1 Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattesager om beskatning af fri bil dukker

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Bleer med bevilling Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.96 Bleer med bevilling Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Udbud af bleer... 2 Inddragelse af repræsentanter

Læs mere

LM ude 2015 i fodbold. Program. LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den august 2015 i Brande.

LM ude 2015 i fodbold. Program. LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den august 2015 i Brande. LM ude 2015 i fodbold Program LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den 29. - 30. august 2015 i Brande www.dgi.dk/fodbold Velkommen til DGI landsmesterskab 2 Vi glæder os til at møde jer og

Læs mere

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR

FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 2003 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR FÆLLESSKAB GIVER MULIGHEDER EKSTRAORDINÆR KONGRES 0 FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE: LO S LEDELSES- OG BESLUTNINGSSTRUKTUR LO S EKSTRAORDINÆRE KONGRES 0 / FORSLAG TIL KONGRESVEDTAGELSE Forslag til kongresvedtagelse:

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo

Skolebestyrelsen for Slangerup Skole Afdelingerne Lindegård, Byvang og Kingo Dagsorden og referat Dato: 14. september 2016 Tidspunkt: 18.30 21.00 Sted: Afd. Lindegård på lærerværelset Mødeleder: HD Referent: SNL Deltagere: Forældre: Henriette Døssing, Malene Bidstrup Pedersen,

Læs mere

3.a søger ud i det blå

3.a søger ud i det blå 3.a søger ud i det blå I 10.000 meters højde sidder jeg og tænker tilbage på de sidste to uger. Jeg må ærligt indrømme, de har været fyldt med nogle af de vildeste ting, jeg har oplevet, og sådan tror

Læs mere

Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej Sulsted

Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej Sulsted Velkommen til Plejehjemmet Toftehaven Toftegårdsvej 3-5 9381 Sulsted Velkommen Jeg og medarbejderne på plejehjemmet Toftehaven vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, du og dine pårørende vil befinde jer

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden

DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden DEN EUROPÆISKE UNION EF-Sortsmyndigheden AFGØRELSE TRUFFET AF ADMINISTRATIONSRÅDET FOR EF-SORTSMYNDIGHEDEN af 25. marts 2004 om gennemførelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1049/2001

Læs mere

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst)

FORORDNINGER. (EØS-relevant tekst) 23.7.2018 DA L 185/9 FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/1032 af 20. juli 2018 om tilladelse til udvidelse af anvendelsen af olie fremstillet af mikroalgen Schizochytrium sp.

Læs mere

Public Data kursusmaterialer

Public Data kursusmaterialer Podio kursusbog Forfatter: Tina Samuelsson Udgivet af: Public Data 2016 2017 Public Data kursusmaterialer Rettigheder Ingen del af denne bog må gengives, overføres, afskrives, lagres i et søgesystem eller

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning

Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Vejledning om Pulje til forebyggelse og håndtering af mobning Ansøgningsfrist: 16. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund og formål... 3 1.2. Hvem

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

BabyDos - Et fuldautomatisk restfri minivådfoderanlæg

BabyDos - Et fuldautomatisk restfri minivådfoderanlæg BabyDos - Et fuldautomatisk restfri minivådfoderanlæg BabyDos er et rest frit vådfoderanlæg, der giver somælkerstatning og pre-starter i foderskåle i farestalden. Doseringen af mælk og pre-starter sker

Læs mere

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget

Nyhedsbrev. EU- & Konkurrenceret. 3. januar Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget 3. januar 2013 Nyhedsbrev Fængselsstraf i kartelsager ny konkurrencelov vedtaget Folketinget har den 19. december 2012 vedtaget en ny konkurrencelov, som indfører mulighed for fængselstraf i kartelsager

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

ER STRATEGI FOR HYGIEJNE REN LOGIK SEMINAR WORKSHOP 2 NUDGING OG ADFÆRDSREGULERENDE DESIGN

ER STRATEGI FOR HYGIEJNE REN LOGIK SEMINAR WORKSHOP 2 NUDGING OG ADFÆRDSREGULERENDE DESIGN ER STRATEGI FOR HYGIEJNE REN LOGIK SEMINAR 2017.04.06 WORKSHOP 2 NUDGING OG ADFÆRDSREGULERENDE DESIGN INDHOLD 14.30-14.40 Hvad er nudging kort introduktion 14.40-14.50 Nudging håndhygiejne en case (Lars)

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 6. juni 2017 Stillet af: Anna Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 10. juli 2017 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Direkte 3866 5998 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

Faktureret elsalg (GWh)

Faktureret elsalg (GWh) Notat Elprisstatistik første halvår 217 I nærværende notat gives en kort beskrivelse af Energistyrelsens elprisstatistik for erhvervskunder for første halvår 217. Denne statistik er baseret på indberetninger

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Trindvold

Uanmeldt tilsyn Trindvold 6. januar 2009 J.nr. 09/1594 Uanmeldt tilsyn 2009 Trindvold Uanmeldt tilsyn foretaget den 6. januar 2009. Tilsynsførende: Mette Zierau Kudsk (socialfaglig konsulent) og Hege Margrethe Ekberg (AC-medarbejder).

Læs mere

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde:

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Børn og Familier NOTAT Et samarbejde på gadeplan mellem BUF og SOF Baggrund I budgetaftaleteksten for 2013 indgår følgende: Parterne er

Læs mere

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi,

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Fraværende: Pia, Else, Heidi, Mødetype: Skolebestyrelsesmøde Dato og sted: 24/11 kl. 18.00 21.00 i mødelokalet ved kontoret (m. forplejning) Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen Referent: Susanne Damsgaard-Larsen (viceskoleleder)

Læs mere

Kæmpe halmballer koster landmænd livet

Kæmpe halmballer koster landmænd livet 9. oktober 2017 Søg FORSIDE NYHEDER SOCIAL & SUNDHED TRAFIK ARBEJDSLIV TECH & VIDEN WEB-TV MERE OM Kæmpe halmballer koster landmænd livet Af Jeppe Boysen Karlsson 6. oktober 2017 Det kan være livsfarligt,

Læs mere

Partshøring vedr. lovliggørelse af tilbygning.

Partshøring vedr. lovliggørelse af tilbygning. Partshøring vedr. lovliggørelse af tilbygning. Jeg er blevet bedt om at redegøre for sagen omkring tilbygning på Svenstrupvejen 7, 4130 Viby. Jeg er forundret over at kommunen har sendt sagen til Plan-

Læs mere

Ansøgningsskema: Udvikling af særlige autismepædagogiske indsatser i den almindelige klasse (dok: /18)

Ansøgningsskema: Udvikling af særlige autismepædagogiske indsatser i den almindelige klasse (dok: /18) Ansøgningsskema: Udvikling af særlige autismepædagogiske indsatser i den almindelige klasse (dok: 132124/18) Indsatsområder 2018-2019, som der kan søges økonomisk støtte til Udviklingspuljen sigter mod

Læs mere

Dragør Kommune. Tilsynsrapport. Sundhed og Omsorg. Kommunal leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp. Uanmeldt tilsyn December 2015

Dragør Kommune. Tilsynsrapport. Sundhed og Omsorg. Kommunal leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp. Uanmeldt tilsyn December 2015 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Dragør Kommune Sundhed og Omsorg Kommunal leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp Uanmeldt tilsyn December 2015 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget

Læs mere

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE

FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE FORSLAG 1: ÆNDRINGER I VALGPERIODE Ændring af valgperiode for bestyrelsesposter Dansk Surf & Rafting Forbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby CVR: 34 77 93 33 www.dsrf.dk +45 25 14 20 68 kontakt@dsrf.dk

Læs mere

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød?

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? I skal se to film o o Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? Har du en god ven? Tegn et billede af din ven: Filmene til dette tema handler om venskab. Spørg eleverne, hvad ven hedder på deres modersmål.

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

UDBUDSPLAN for anskaffelse af fagsystemer 2011-2013

UDBUDSPLAN for anskaffelse af fagsystemer 2011-2013 UDBUDSPLAN for anskaffelse af fagsystemer 2011-2013 RANDERS KOMMUNE U D K A S T December 2010 1. Indledning Randers Kommunes łkonomiudvalg behandlede p młde den 21. juni 2010 forslag til udbudsstrategi

Læs mere

Referat 23. august 2016

Referat 23. august 2016 Referat 23. august 2016 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Der udsendes beslutningsreferat til bestyrelsens medlemmer inden én uge efter mødet. DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme

Læs mere

Tilsynsrapport Odense Kommune. Ældre- og Handicap Forvaltningen Ældrecenter Øst 2

Tilsynsrapport Odense Kommune. Ældre- og Handicap Forvaltningen Ældrecenter Øst 2 Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicap Forvaltningen Ældrecenter Øst 2 Uanmeldt tilsyn November 2017 INDHOLD 1.0 Vurdering 2 1.1 samlede vurdering 2 1.2 anbefalinger 2 2.0 Indledende oplysninger

Læs mere