Korrigeret årsbudget. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korrigeret årsbudget. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr."

Transkript

1 Faste ejendomme, beboelse Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende boligarealerne på kommunens pensionist- og ældreboliger, som ikke er opført efter ældreboliglovgivningen: - Pensionistboliger, Vinkelvej 3-13, Hadsund - Pensionistboliger, Elmevej, Assens - Ældreboliger, Fjordvang Plejecenter, Oxendalen, Mariager - Ældreboliger, Døstrupcentret, bolig Udgifter vedrørende ældreboliger opført efter ældreboliglovgivningen er registreret på funktion Udgifter vedrørende servicearealerne på kommunens plejecentre mv. er registreret på funktion Udgifter til renter og afdrag på lån i ældreboligerne er registreret på hovedkonto 7 og 8. Budgettet for 2011 var for pensionistboligerne lagt med udgangspunkt i budgetterne før kommunesammenlægningen i Budgettet for 2010 var for ældreboligerne lagt med baggrund i udgifterne i 2008 og Der er endnu ikke udarbejdet egentlige vedligeholdelsesplaner for boligerne, som kan danne grundlag for beregning af huslejeandel til hensættelser. Der foretages derfor huslejeregulering på baggrund af skøn. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr. Der har været udgifter til lejetab på kr ved Fjordvang. Budget- og regnskabstal for de enkelte ældreboliger kan opgøres således: (netto i mio. kr.) Opr. budget Korr. Budget Regnskab Vinkelvej og Elmevej -0,3-0,3-0,2 Fjordvang Plejecenter, Oxendalen -0,4-0,4-0,5 Døstrupcentret, bolig ,0-0,0-0,1 Lejetab i alt 0,0 0,0 0,0 I alt - netto -0,7-0,7-0,7

2 Andre faste ejendomme Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende kommunens leje af lokaler Brogade 3 i Hobro. Lokalerne benyttes til administration af en del af aktiviteterne i ældreplejen (hjemmeplejegrupperne i Hobro og sygeplejen) samt på sundhedsområdet (Sund By og træningsterapeuter). Der var i budgettet afsat beløb til husleje samt beløb til rengøring, vedligehold samt el, vand og varme. Udgifterne på kr. i alt er ved årsafslutningen fordelt på brugerne efter fordelingsnøgle. Budgettet på kr. er ligeledes fordelt efter samme nøgle. Der er derfor i regnskabet ingen udgift registreret her. Der har hovedsagelig været merudgifter til rengøring, renovation, el og varme. Der har ikke været prisfremskrivning af budgettet i flere år pga. byrådsbeslutning herom.

3 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes udgifter til medfinansiering af borgernes benyttelse af sygehus- og sygesikringsydelser. Grundlaget for budgettet er det af KL udmeldte forventede forbrug i 2011 til aktivitetsbestemt medfinansiering for aktivitetsbestemt medfinansiering. Der var i 2011 er større vækst i Region Nordjyllands sygehusudgifter end ventet. Året før havde der været ekstraordinær vækst i de fire øvrige regioner. Der blev derfor udmeldt en forventet efterregulering medio 2011 med 300 mio.kr. på landsplan. Det ville give Mariagerfjord Kommune ekstra 2,3 mio.kr. til formålet, og det ville kunne dække det forventede merforbrug. De øvrige regioner skar imidlertid i deres udgifter i 2011, så reguleringen blev aflyst. Også i Region Nordjylland aftog væksten, og budgettet blev korrigeret, men de sidste måneders udgifter var højere end forventet, så regnskabsresultatet blev 1,5 mio.kr. større end det korrigerede budget. Oprindelig forventet og faktisk andel af finansiering af: Budget Regnskab Stationær somatik Ambulant somatik Stationær psykiatri Ambulant psykiatri Sygesikringsydelser: Genoptræning under indlæggelse Der har i flere år været en relativ vækst i udgifter til ambulant behandling. Der sker generelt en forskydning, så der bliver mindre udgifter til stationær somatisk og flere udgifter til ambulant somatik. Mariagerfjord Kommunes udgifter på det somatiske område ligger på niveau med landsgennemsnittet, mens udgifterne på det psykiatriske område har været markant lavere. Der har imidlertid været en meget stor vækst i psykiatriudgifterne både i hele Region Nordjylland og i Mariagerfjord Kommune. Specielt er udgifterne til Stationær psykiatri steget med ca. 60% fra 2010 til 20men det var også fra et meget lavt niveau.

4 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Udgifter Indtægter Netto Området består dels af kommunal genoptræning ved ansatte terapeuter og dels af specialiseret, ambulant genoptræning, som udføres i regionalt regi, men finansieres fuldt ud af kommunen. Endelig kan genoptræning foregå hos private terapeuter eller i andre kommuners tilbud. Fra 2011 føres endvidere på funktionen Projekt Hverdagsrehabilitering. I det korrigerede budget er kr. overført fra Ældreplejen til denne funktion til aflønning af 10 ansatte i hverdagsrehabiliteringen. Lønninger og øvrige udgifter til 13 ergo- og fysioterapeuter, der skal arbejde med genoptræning føres på denne funktion, mens den vedligeholdende træning på dag-/aktivitetscentre bibeholdes i ældreområdets regi. Den kommunale del af opgaven var der oprindeligt budgetteret med kr. Til den specialiserede ambulante behandling blev der afsat kr. og kr. til transport til denne genoptræning. Endelig blev der afsat hhv kr. og kr. til genoptræning hos private og i andre kommuner. I forhold til det oprindeligt budgetterede har der været mindre udgifter til den specialiserede ambulante genoptræning men merudgifter til transport til genoptræning og til træning i andre kommuners tilbud. Dette er i sær vedligeholdelsestræning efter Servicelovens 86. Det vedrører borgere i andre kommuners plejeboliger. En del kommuner har omlagt deres opkrævning. Tidligere blev træningsdelen opkrævet som en del af opholdet, men en række kommuner opkræver nu dette særskilt.

5 Vederlagsfri behandling hos fysioterapeut Udgifter Indtægter Netto På denne funktion registreres udgifter til vederlagsfri behandling hos en fysioterapeut i praksissektoren efter lægehenvisning efter sundhedslovens kapitel 39 a. Indtil 1. august 2008 indgik fysioterapibehandlingen i en del af den aktivitetsbestemte medfinansiering af praksissektoren, hvor kommunerne betaler 10 %, mens resten afholdtes af regionerne. Derefter overgik området til at være fuldt kommunalt finansieret. Budgettet for 2011 var en fremskrivning af forventede udgifter i 2009, hvor de faktiske udgifter blev markant højere. Budgettet blev derfor i to omgange øget med i alt 2,6 mio.kr. Trods ovennævnte tillægsbevillinger blev de faktiske udgifter kr. højere og de er ca. 0,5 mio.kr. højere end i Der har været stor fokus på området, men det er de private fysioterapeuter, der planlægger behandlingen, og de private læger, der godkender den, så det er et vanskeligt styrbart område. I et forsøg på at nedbringe udgifterne blev der medio året ansat to kommunale fysioterapeuter til at yde vederlagsfri fysioterapi. Udgifterne til disse har været kr., mens de resterende er betaling til Region Nordog Midtjylland for vederlagsfri fysioterapi ydet af private terapeuter.

6 6 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre Serviceudgifter Kommunal tandpleje Omsorgs- og specialtandpleje Udgifter Indtægter Netto Den kommunale tandpleje er opdelt i tandpleje for 0-18 årige, der ligger i Børn og Familie og Omsorgs- og specialtandpleje, der ligger i Sundhed og Ældre. For borgere i Hobro- og Mariagerområdet af Mariagerfjord Kommune ydes omsorgstandplejen af de kommunale klinikker. Det indgår som en integreret del af børnetandplejen, som udgør ca. 95 % af klinikkernes arbejde. Budgettet for omsorgstandpleje på de kommunale klinikker er derfor overført til børnetandplejen på samme funktion i Børn og Familie. Derimod sker overførsel af midler fra denne funktion til de kommunale tandklinikkers varetagelse af en del af specialtandplejen. Udgifterne til omsorgstandpleje for brugere i Arden- og Hadsundområdet i Mariagerfjord Kommune var på basis af de forventede udgifter budgetteret til netto kr. Specialtandpleje blev oprindeligt budgetteret til netto kr. I løbet af året blev budgettet korrigeret udgifterne blev nedsat med kr., og der blev budgetteret med indtægter på kr. Udgifterne til omsorgstandpleje blev mindre end budgetteret på kr. Udgifterne til specialtandpleje blev kr. højere end forventet i det korrigerede budget. Det skyldes især, at betalingen til børnetandplejen for den kommunale andel af specialtandplejen blev højere end budgetteret. Indtægterne fra brugerbetaling svarede til det korrigerede budget.

7 Sundhedsfremme og forebyggelse Udgifter Indtægter Netto Denne funktion indeholder den borgerrettede forebyggelse. Dette er dels personale og øvrige driftsudgifter til Sund By-butikkerne og de øvrige sundhedsfremmende tiltag og desuden statsstøttede sundhedsfremmende projekter. På funktionen indgår det tre-årige projekt Sundhedsfremme for unge udenfor uddannelsessystemet (KRAMS 4U), der startede i 2008 og sluttede i Projektet er rettet mod elever på produktionsskolerne i Hobro og Hadsund, og skolerne og Mariagerfjord Kommune bidrager med tidsforbrug, mens staten afholder alle øvrige udgifter. I slutningen af 2009 startede Projekt Vægtstop Små skridt Mariagerfjord Kommune, der ligeledes er et tre-årigt projekt. Endelig føres på funktionen udgifter til Kronikerindsatsen både Forløbskoordinering Kronikerindsats og Kroniker Rehabilitering. Til drift af Sund By-arbejdet var der afsat kr. Dette blev i løbet af året reduceret til kr. p.g.a. en negativ overførsel fra Sundhedsfremme for unge udenfor uddannelsessystemet (KRAMS 4U) blev budgetteret med udgifter og indtægter på kr. Projekt Vægtstop Små skridt Mariagerfjord Kommune var budgetteret med udgifter og indtægter på ca. 1,1 mio. kr. i Til begge projekter skete overførsler af ikke forbrugte midler fra Der skete omflytninger vedr. Kronikerprojekterne. I det korrigerede budget var der natto afsat kr. til Forløbskoordinering Kronikerindsats og kr. til Kroniker Rehabilitering Udgifterne til den borgerrettede forebyggelse i Sund By-regi har været kr. større end budgetteret på kr. Der har været flere personaleudgifter end budgetteret, bl.a. fordi nogle projekter nu kører med ansat personale. Disse merudgifter opvejes delvist af mindre udgifter end budgetteret til projekterne. I projekt Sundhedsfremme for unge udenfor uddannelsessystemet (KRAMS 4U) blev der afholdt udgifter på kr. og der kom statsindtægter på

8 kr. Projektet er afsluttet med et mindre mindreforbrug, der i 2012 skal tilbagebetales til staten. Projekt Vægtstop Små skridt Mariagerfjord Kommune fik statstilskud på kr., mens der blev afholdt udgifter på kr. Der var overført kr. fra 2010, så der overføres kr. til 2012, hvor projektet afsluttes. Til Forløbskoordinering Kronikerindsats er der et restbudget på kr., der overføres til 2012, og for Kroniker Rehabilitering overføres kr..

9 Andre sundhedsudgifter Årsbudget Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes forventede udgifter til nedenstående sundhedsudgifter, som de oprindeligt var budgetteret: Udgifter til hospiceophold: Køb af private sygehusydelser: Færdigbehandlede sygehuspatienter: Begravelseshjælp: Befordringsgodtgørelse: kr. 0 kr kr kr kr. I løbet af året skete der omplaceringer fra funktionen til merudgifter på andre funktioner, så budgettet blev reduceret med i alt kr. Afvigelser fra det korrigerede budget og konstaterede udgifter i 2010 var: Afvigelser Regnskab Udgifter til hospiceophold: Køb af private sygehusydelser: 0 0 Færdigbehandlede sygehuspatienter: Begravelseshjælp: Befordringsgodtgørelse: Udgifterne til hospiceophold dækker ophold i 99 dage eller 0,27 helårsperson, mens udgifterne til Færdigbehandlede sygehuspatienter dækker 161 dage eller 0,44 helårsperson. I februar 2012 er dog betalt for et par færdigbehandlede sygehuspatienter, hvor behandlingen var færdig i 2011, men hvor afregningen først er med i regnskab 2012.

10 Ældreboliger Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende boligarealerne på kommunens plejecentre og øvrige ældreboliger opført efter ældreboliglovgivningen. Desuden omfatter funktionen udgifter til lejetab i såvel kommunale ældreboliger som private ældreboliger, hvor kommunen har anvisningsret og har givet lejegaranti. Endelig omfatter funktionen udgifter til ydelsesstøtte vedrørende private ældreboliger. Udgifter vedrørende servicearealerne på kommunens plejecentre mv. er registreret på funktion Udgifter til renter og afdrag på lån i ældreboligerne er registreret på hovedkonto 7 og 8. Budgettet for 2011 var lagt med baggrund i udgifterne i 2008 og Der er endnu ikke udarbejdet egentlige vedligeholdelsesplaner for boligerne, som kan danne grundlag for beregning af huslejeandel til hensættelser. Der sker derfor huslejereguleringer på baggrund af skøn. I forhold til det korrigerede budget er der en merudgift på netto 0,4 mio. kr., svarende til 3,0 %. Merudgiften kan henføres til lejetab, som var budgetteret med 0,7 mio. kr. Regnskabet viser en udgift på 1,1 mio. kr. til lejetab, heraf 0,6 mio. kr. på private ældreboliger, 0,2 mio. kr. ved Rosengårdscentret, 0,1 mio. kr. ved Døstrupcentret og 0,1 mio. kr. ved De Gamles Gård. Huslejeindtægter var oprindeligt budgetteret med 23,2 mio. kr. Regnskabet viser også en indtægt på 23,2 mio. kr. Budget- og regnskabstal for de enkelte ældreboliger kan opgøres således: (netto i mio. kr.) Opr. budget Korr. Budget Regnskab Solgårdscentret, Arden -0,3-0,3-0,3 Myhlenbergparken, Arden -0,3-0,3-0,4 Myhlenbergparken, erstatningsboliger -0,7-0,7-0,7 Myhlenbergparken, ombygningsboliger -0,8-0,8-1,0

11 11 Rosengårdscentret, Oue -0,1-0,1-0,1 Plantagevej, Hadsund -0,6-0,6-0,6 Under Bøgen, Hadsund -0,4-0,4-0,4 Skovgården, Hadsund -1,0-1,0-1,0 Bernadottegården, Hadsund -2,9-2,9-2,7 Teglgården, Als -1,2-1,2-1,2 Døstrupcentret, Døstrup (bolig 1-9) -0,2-0,2-0,2 Hobro Alderdomshjem -2,5-2,5-2,4 Solgaven, Hobro -2,3-2,3-2,2 Odinsgård, Onsild -0,4-0,4-0,4 De Gamles Gård, Assens -0,7-0,7-0,7 Fjordvang, Mariager (Oasen) -0,3-0,3-0,3 Lejetab i alt 0,7 0,7 1,1 Ydelsesstøtte private ældreboliger 0,1 0,1 0,2 I alt - netto -13,7-13,7-13,5

12 Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Udgifter Indtægter Statsrefusion Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes ældrepleje herunder sygepleje. Det omfatter både personlig og praktisk hjælp i såvel plejeboliger som øvrige boliger. Funktionen omfatter også udgifter og indtægter vedrørende madproduktion. Udgifter til private leverandører af personlig og praktisk hjælp, herunder madserviceordninger, er ligeledes registreret på denne funktion. Desuden omfattet funktionen udgifter vedrørende tilskud til personlig og praktisk hjælp m.v., som modtageren selv antager, og til ansættelse af hjælpere til personer med nedsat funktionsevne. På funktionen registreres også udgifter og indtægter ved aktiviteter på daghjem og dagcentre. Personalet i plejecentrene blev fordelt efter en normering på 0,66 pr. beboer i plejeboligerne. Hertil kommer budget for nattevagter på alle plejecentre, og at demensafsnit tillægges 0,3 ansat pr. beboer. Endelig er der korrigeret for aflastningsboliger. Normeringen er baseret på 97,5 % belægning på de faste boliger og 2/3 belægning på aflastningsboligerne. Lønbudget for personalet i udegrupperne var samlet centralt. Hver måned uddeles budget administrativt til de enkelte udegrupper på basis af antal planlagt disponerede timer. Der er i 2011 udkonteret efter en beregnet timepris på 264,70 kr. for praktisk bistand), 301,74 kr. for dagtimer hverdage, samt 428,63 kr. for timer med løntillæg. Disse takster blev fastsat ud fra en budgetteret bruttotidsprocent (BTP) på 58 for praktisk bistand og 52 for personlig pleje. I øvrigt henvises til budgetforudsætninger beskrevet i Budget Der er i løbet af året i alt givet tillægsbevillinger mv. for netto 0,4 mio. kr., fordelt således: Økonomivurderinger pr. 30.4, og ,4 mio. kr. Overført til Projekt Hverdagsrehabilitering -3,0 mio. kr. Andel af finansiering pr (2 % besparelse) -0,8 mio. kr. Andel af pulje til frikøb af MED -0,2 mio. kr. Omplacering vedr. Brogade 3 0,5 mio. kr. Statsrefusion dyre enkeltsager nulstillet 0,9 mio. kr.

13 13 Budgetoverførsler fra 2010 vedr. aftalestyring -3,4 mio. kr. Vedrørende de aftalestyrede områder er der i forhold til det korrigerede budget en merudgift på netto 5,5 mio. kr., svarende til 2,2 %, fordelt med 3,1 mio. kr. på plejecentre og 2,4 mio. kr. på hjemmeplejen. Beløbet vil blive overført til 2012 og fratrukket budgettet. På øvrige områder er der søgt budgetoverførsler til 2012 af følgende positive poster: Fælles uddannelse personale 0,04 mio. kr. Håndholdte PDA 0,31 mio. kr. Projekt Marte Meo 0,29 mio. kr. Hjemmesygeplejen 0,35 mio. kr. Jobrotationsprojekt 0,11 mio. kr. Rådgivning vedr. hjælpemidler - 0,08 mio. kr. Vedrørende de øvrige områder (budgetområder uden aftalestyring) er der i forhold til det korrigerede budget en mindreudgift/besparelse på netto 0,16 mio. kr., svarende til 0,25 % De største afvigelser i forhold til korrigeret budget er netto: Sygeplejeteam mindreudgift 0,5 mio. kr. (Udover som nævnt ovenfor 0,35 mio. kr. der er søgt budgetoverført til 2012) Personlige hjælperordninger 95, merforbrug - 1,0 mio. kr. (Der var budgetteret med 4 ordninger á gennemsnitlig kr. og 4 ordninger med respiratorpatienter á gennemsnitlig kr. minus 75 % refusion fra regionen for respiratorpatienterne. Overskridelsen skyldes, at respiratorpatienterne blev dyrere end forventet - gennemsnitlig kr. og at vi ikke får refusion fra regionen af vore udgifter til sygeplejeartikler) Statsrefusion særligt dyre enkeltsager, merindtægt 1,4 mio. kr. Elever, mindreudgift da der ikke har været så mange 0,4 mio. kr. elever som budgetteret Beklædning, mindreudgift 1,0 mio. kr. (Der var budgetteret 1,3 mio. kr. til supplement af beklædning til alle ansatte. Der blev kun brugt 0,3 mio. kr.) Tjenestekørsel, merudgift -0,3 mio. kr. Mellemkommunale betalinger, merudgift - 1,7 mio. kr. (Betaling fra andre kommuner var budgetteret med 13,6 mio. kr. i indtægt, og der blev opkrævet i alt 13,7 mio. kr. Betaling til andre kommuner var budgetteret med 17,8 mio. kr. i udgift, men vi har betalt i alt 19,7 mio. kr. Udleje af køkken på Skovgården, merindtægt 0,2 mio. kr. Fleksjobpulje og ledere plejecentre, merudgift - 0,3 mio. kr. Private leverandører af hjemmepleje, mindreudgift 0,2 mio. kr. Mad til hjemmeboende, mere bod end forventet - 0,1 mio. kr. 0,2 mio. kr. Personaleforbruget i alt er optalt til 755,7 helårspersoner mod 804,3 i 2010 (og 811,9 i 2009). Dette giver en nedgang i forbrug af personale på 48,6 helårspersoner svarende til 6,0 %.

14 14 Dette kan specificeres således: Løn i 1000 kr.: Personale: Personlig hjælperordning ,5 9,9 Fællestillidsrepræsentant ,0 1,0 Elever ,7 56,8 Pedel til tjenestebiler og -cykler ,2 0,2 Sygeplejeteam ,1 61,6 Plejecentre ,5 429,1 Hjemmeplejen ,6 241,3 94 valgt af bruger ,1 0,9 Lønninger i alt ,7 804,3 Hertil kommer forbrug af vikarbureauer, som i 2011 har været på i alt 10,1 mio. kr. (fordelt med 8,4 mio. kr. til personlige hjælperordninger 95, 0,3 mio. kr. i sygeplejen, 0,5 mio. kr. på plejecentrene og 0,9 mio. kr. i udegrupperne). Forbruget af vikarbureauer var i 2010 på i alt 5,5 mio. kr. (heraf 3,8 mio. kr. til personlige hjælperordninger 95).

15 Forebyggende indsats for ældre og handicappede Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes udgifter til forebyggende hjemmebesøg og til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte iht. Servicelovens 79. Dette indbefatter udgifter til sygeplejersker, der aflægger de forebyggende hjemmebesøg, som alle ældre over 75 år får tilbudt, samt tilskud til klubber, motion mv. for ældre. Der var afsat løn til 2 sygeplejersker samt forsikring, uddannelse og tjenestekørsel. Der var afsat kr. til generelle aktiverende og forebyggende tilbud. Udgifter til Forebyggende hjemmebesøg blev kr. mindre end ventet. De faktiske udgifter til de generelle forebyggende tilbud blev kr. mindre end ventet. Størstedelen af udgifterne er til omsorgsklubber. Der har desuden været en ikke-budgetteret udgift på kr. til afløsning, aflastning og hjælp til ældre.

16 16 Sundhed og Omsorg Handicap - Serviceudgifter , Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Udgifter Indtægter Netto Udgifter til hjælpemidler: Støtte til køb af bil mv. Optiske synshjælpemidler Arm- og benproteser Høreapparater til personer Ortopædiske hjælpemidler, inkl. fodtøj Inkontinens- og stomihjælpemidler Andre hjælpemidler IT-hjælpemidler og IT-forbrugsgoder Forbrugsgoder Hjælp til boligindretning Støtte til individuel befordring Dertil kommer indtægter fra tilbagebetaling af støtte til køb af biler og hjælp til boligindretning. Der foretages mellemkommunal afregning, hvor betalingskommune og bopælskommune er forskellig. Budget 2011 var generelt en fremskrivning af budget 2010 opjusteret med ca. 2,0 mio. kr. netto bl.a. på baggrund af regnskabserfaringer. Fra 2011 er budgettet til hjælpemidler flyttet fra fagenheden Handicap til Fagenheden Sundhed og Ældre, idet bevillingerne sker i Sundhed og Ældre. På baggrund af økonomivurderinger er der givet tillægsbevillinger i løbet af året på i alt minus 4,5 mio. kr. Udviklingen i mio. kr.: Støtte til køb af bil mv. 4,6 6,2 7,2 4,1 Optiske synshjælpemidler 1,2 0,9 0,9 1,9 Arm- og benproteger 0,0 0,7 1,2 0,9 Høreapparater til personer 4,7 5,4 5,7 4,9 Ortopædiske hjælpemidler 4,1 3,7 3,2 2,8 Inkontinens- og stomihjælpemidler 4,8 4,9 5,4 5,7

17 17 Andre hjælpemidler 9,3 9,4 8,4 8,5 IT-hjælpemidler og IT-forbrugsgoder 0,0 0,0 0,0 0,0 Forbrugsgoder 0,0 0,1 0,1 0,1 Hjælp til boligindretning 0,8 1,9 1,6 0,4 Støtte til individuel befordring 0,2 0,2 0,2 0,2 Tilbagebetaling biler og boliger -2,4-2,1-2,1-2,2 Betaling til og fra andre kommuner -0,3-0,6 0,2 0,1 I alt 27,0 30,9 31,9 27,3 I forhold til det korrigerede budget er der en merudgift på 0,9 mio. kr. svarende til 3,6 %. Merforbruget er hovedsagelig i 4. kvartal, idet 29 % af årets forbrug er sket her. Der har i forhold til budgettet især været pres på udgifter til inkontinens- og stomihjælpemidler og optiske synshjælpemidler for sidstnævnte en fordobling af udgifterne i forhold til tidligere år. Der har været en nedgang i antallet af nye billån Aktive billån ultimo: Bevilget nye billån: Lånesum ultimo mio. kr.: 13,0 12,3 12,5 12,7 11,1 Mellemkommunale betalinger har tidligere givet overskud for Mariagerfjord Kommune, men i 2010 og 2011 har der været flere betalinger til andre kommuner end tidligere, mens vores indtægter fra andre kommuner har været væsentligt lavere. Udgifter til drift af hjælpemiddeldepot afholdes på funktion I en vis udstrækning afholdes der her også udgifter til hjælpemidler, som indkøbes til depotet. Efterfølgende er en del af disse udgifter blevet omkonteret til funktion , Hjælpemidler, idet de er registrantbogført når de er taget i brug. Dette er dog ikke sket for alle udgifter (bl.a. bliver indkøb af mindre hjælpemidler ikke registrantbogført, hvilket er et krav på funktion ). I den udstrækning de direkte hjælpemiddeludgifter ikke er omposteret til funktion , skal budgettet her dække udgifterne til hjælpemidler på funktion Disse udgifter har dog været meget minimale i 2011.

18 Plejevederlag og hjælp til sygeplejeartikler og lignende ved pasning af døende i eget hjem Udgifter Indtægter Netto Udgifter til plejevederlag til pårørende, der passer alvorligt syge, der ønsker at dø i eget hjem, og desuden udgifter til sygeplejeartikler m.v. til disse. Dette skete på baggrund af regnskabserfaring fra 2007 og 2008, hvor udgiften lå på et lavt niveau. De faktiske udgifter har været stigende siden slutningen af Der blev derfor givet en tillægsbevilling på kr. på baggrund af regnskabserfaringer. Alligevel har der været et merforbrug på kr. Plejevederlag Antal personer Gns. udgift kr kr kr kr.

19 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Rådgivning vedr. hjælpemidler. Udgifter Indtægter Netto Udgifter til terapeuter, der arbejder med bevilling og rådgivning vedrørende hjælpemidler. Budgettet var lønudgifter mv. til 9,8 ansatte terapeuter i ældreafdelingens regi. De hjælpemidler, der bevilges, udgiftsføres på funktion (Hjælpemidler) og i mindre udstrækning på funktion (Hjælpemiddeldepotet under Handicap). Fra 2011 er funktion (Hjælpemidler) overført fra Handicap til fagenheden Sundhed og Ældre, så der her bliver sammenhæng mellem hvem der bevilger, og hvem der har budgetansvar. Der er flyttet et budgetbeløb på kr. herfra til konto for visitatorer på hovedkonto 6 under Økonomiudvalget. Der har været merudgifter på kr. til hovedsagelig tjenestekørsel og forsikring, svarende til 2,0 % af det samlede budget.

20 20 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Overførselsudgifter Personlige tillæg m.v. Udgifter Indtægter Netto Kontoen omfatter personlig tillæg og helbredstillæg til folkepensionister og førtidspensionister, der er tilkendt pension før , herunder bl.a. tilskud til medicin, briller, fodbehandling, tandbehandling tandproteser og varmetillæg. For udgifter til varmetillæg refunderer staten 75% af udgifterne, mens der er 50% refusion af øvrige udgifter. Der var oprindeligt budgetteret med følgende udgifter: Personlige tillæg/helbredstillæg Staten betaler 50 % i refusion Varmetillæg Staten betaler 75 % i refusion kr kr kr kr. De faktiske udgifter til varmetillæg blev brutto øget med kr. Den hårde vinter medførte højere varmeudgifter. De faktiske udgifter blev kr. mindre end budgetteret. Der har ellers de seneste år været faldende udgifter til varmetillæg. Bruttoudgifter til øvrige tillæg blev kr. mindre end budgetteret på kr. Det er ca kr. mindre end i Af disse udgør medicintilskud ca. 44 %, idet der er udbetalt kr. Dette er ca kr. mindre end i 2010 og lidt lavere end forventet i Økonomivurderingerne.

21 21 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Overførselsudgifter Boligydelse til pensionister Udgifter Indtægter Netto Boligydelse til pensionister i Mariagerfjord Kommune med 75% refusion. Budget 2011 blev baseret på regnskabserfaringer i Trods en stigning i antallet af pensionister, der giver en tendens til et stigende antal modtagere, var det forventet, at antallet på på modtagere, der var stabilt i 2010, ville være omtrent uændret i Førtidspensionister med tilkendt pension efter 2003 ikke boligydelse men boligsikring. Dette tenderer mod et faldende antal boligydelsesmodtagere. Årsagen til merforbruget er primært merudgifter til andre kommuner, for borgere hvor Mariagerfjord Kommune er betalingskommune. Nogle af disse har opkrævet boligydelse for flere år. Ellers er der en svag nedgang i antallet af boligydelses-modtagere. Ved udgangen af 2011 var der modtagere et fald på 34 i løbet af året.

22 22 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Overførselsudgifter Boligsikring Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedr. boligsikring til indbyggere i Mariagerfjord Kommune. Pr. oktober 2009 var der modtagere af boligsikring i Mariagerfjord Kommune. Heraf var 158 modtagere førtidspensionister med tilkendelse efter januar Dette antal blev videreført i Ved udgangen af 2011 var der modtagere af almindelig boligsikring og 225 førtidspensionister efter de nye regler. Det var hhv. 69 og 43 flere end ved udgangen af Dette medførte merudgifter, og budgettet blev i løbet af året øget med netto kr. De faktiske udgifter blev derved kr. mindre end det korrigerede budget.

23 Øvrige sociale formål Udgifter Indtægter Netto Udgifter til støtte til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18 og begravelsesudgifter, hvor kommunen har overtaget forpligtelsen. Der var afsat kr. til støtte til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18. Der budgetteres ikke med nettoudgifter til begravelsesudgifter, hvor kommunen har overtaget forpligtelsen. Nettoudgifterne til frivilligt socialt arbejde blev kr. mindre end det korrigerede budget. På begravelsesudgifterne har der været nettoindtægter på ca kr. Det skyldes, at der har været nettoformue i nogle af de tilfælde, hvor kommunen har overtaget forpligtelsen.

24 24 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Anlæg Anlæg ikke afsluttede projekter Udgifter Indtægter Netto Anlægsprojekt vedr. Sundheds- og ældreområdet: Genoptræningscenter Øst Ombygning De Gamles Gård Der mangler beskrivelser af projekterne! Der var oprindeligt budgetteret med en udgift i 2011 på kr. (rådighedsbeløb) til Genoptræningscenter Øst. Der er i årets løb givet tillægsbevillinger/budgetoverførsler vedrørende de 2 projekter, således at der var følgende rådighedsbeløb i 2011: Tillægsbev. Budg.overf. Korr. budg. Genoptræningscenter Øst: Ombygning De Gamles Gård: Der er søgt budgetoverførsler til 2012 på ikke forbrugte rådighedsbeløb: Genoptræningscenter Øst: Ombygning De Gamles Gård kr kr. Der mangler beskrivelse af projekternes status ultimo året!

25 25

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 720.000 720.000 840.468-120.468 Indtægter - 1.363.000-1.363.000-1.400.042 37.042 Netto - 643.000-643.000-559.574-83.426

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre) 1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre) BEMÆRKNINGER 2 Sundhed og ældre serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 648 Indtægter - 1.414 Netto - 766 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 725 Indtægter - 1.383 Netto - 658 Udgifter og indtægter vedrørende pensionistboliger

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.192 Indtægter - 1.848 Netto - 656 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.204 Indtægter - 1.889 Netto - 685 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Regnskabsår 2014 Udvalget for Sundhed og Omsorg 823.576-135.173 Handicap 237.888-59.376 Serviceudgifter 235.372-58.109 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Værdier Stevns indeks Sammenlign Region ingsgruppen Sjælland indeks indeks Område Total/Deltotal Tekst Alle Totaler Total Tilbud til ældre, kr. pr. 65+ årig 79 100

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer Udvalget for Sundhed og Omsorg Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Vederlagsfri fysioterapi 800 Kommunal tandpleje - Omsorgs- og specialtandpleje

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 pr. 31/3-2017 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget Budget Social - og Sundhedsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010.

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010. ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET Sammendrag Forbrugsoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt Korrigeret Forbrug 012 Borgerservice og IKT 2.521 259.523 259.432 257.822 90 Andre sundhedsudgifter 2.521 2.472

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 10 Social service

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE (30)

TILBUD TIL ÆLDRE (30) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 TILBUD TIL ÆLDRE (30) 5.30.26 Personlig og praktisk hjælp og madservice (hjemmehjælp) til ældre omfattet

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Udgiftsrammen udgør 773,1 mio. kr. inklusiv overførsler fra 2008 og konsekvenser af årets budgetreguleringer m.v., og indtægtsrammen udgør 199,7 mio.

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE OG HANDICAPPEDE (32)

TILBUD TIL ÆLDRE OG HANDICAPPEDE (32) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Januar 2012 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2012 TILBUD TIL ÆLDRE OG HANDICAPPEDE (32) 5.32.30 Ældreboliger Efter lov om almene boliger m.v. kan

Læs mere

budget 2008 Bemærkninger

budget 2008 Bemærkninger Hovedkonto 4 - Sundhedsområdet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Genoptræningscentret Skovgården - selvtræning og rygskole Kommunal tandpleje Tandplejen - 166 ok - 72 ok Hovedkonto 5 - Sociale

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Omsorg. Bevillingsoversigt

Udvalget for Sundhed og Omsorg. Bevillingsoversigt Udvalget for Sundhed og Omsorg soversigt Bemærkninger Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 241 Indtægter -384 Netto -143 Ad 1 1. Døstrupcentret boliger 10-19, netto kr. -143 Udgifter og indtægter

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. april 2013- Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. april 2013- Socialudvalget Socialudvalget i alt Ældre og handicappede 9.699.388 91.556.148 81.856.760 11 5.337.561 3.027.533 40.829.851 37.802.318 7 5.197.762 053230 Ældreboliger 22.988 22.988 1 Drift 22.988 22.988 053232 Omdannelse

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Korr. budget inkl. Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo April 2015 overførsler Sundhedsudvalg 325,0 328,7-3,7 Pleje og omsorg 188,8 190,7-1,8

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget Socialudvalget i alt 33.143.835 81.727.599 48.583.764 41-2.385.917 Ældre og handicappede 12.421.452 29.248.776 16.827.324 42 69.240 053232 Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede 5.457.673 11.872.571

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 - = merforbrug Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 332,3 0,3 Pleje og omsorg 192,3 195,4-3,1 Pleje og

Læs mere

Økonomivurdering ultimo november måned 2016

Økonomivurdering ultimo november måned 2016 Økonomivurdering ultimo november måned 2016 - = merforbrug Samlet viser økonomivurderingen ultimo november 2016, at Pleje og Omsorg og Sundhed samlet set står til at forbruge 333,1 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo November Ultimo December Afvigelse Ultimo december ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,7 196,6 201,3 203,6 206,1 210,3 6,6 Pleje

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Oprindeligt budget 1000 kr.

Oprindeligt budget 1000 kr. Social- og Sundhedsudvalget pr. 31. december 2018 Tillægs bevillinger s % 002511 Beboelse 83 83-120 203-145 002518 Driftssikring af boligbyggeri 71 71 24 47 33 002519 Ældreboliger 113 113 57 56 50 032208

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2016

Økonomivurdering ultimo december måned 2016 Økonomivurdering ultimo december måned 2016 Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 331,8 0,8 Pleje og omsorg 192,3 196,4-4,1 Pleje og Omsorg - Fællesområde

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo oktober. Ultimo oktober

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo oktober. Ultimo oktober Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo oktober Afvigelse Ultimo oktober ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,8 196,6 201,3 203,6 203,8-0,1 Pleje og Omsorg - Fælles 13,4

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Omsorg BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG. Bevillingsoversigt. BUDGET 2014 Hele kr.

Udvalget for Sundhed og Omsorg BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG. Bevillingsoversigt. BUDGET 2014 Hele kr. Udvalget for Sundhed og Omsorg soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG BUDGET 2014 Hele 1.000 kr. BUDGET BEVILLING NOTE DRIFT OG REFUSION UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Forbrug pr. 31/ Korrigeret budget incl. overførsler. Overførsler fra sidste

Forbrug pr. 31/ Korrigeret budget incl. overførsler. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Budgetopfølgning

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING 30.04.10 Guldborgsund kommune Maj 10 Indledning Området vedrører hovedsagelig førtidspensioner, personlige tillæg til pensionister

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Overførsler fra 2013 til. Korrigeret budget incl. overførsler

Overførsler fra 2013 til. Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 105 Velfærdsudvalget 481.723.252 010 Social service 121.348.264 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 585.152 25 Faste ejendomme 585.152 11 Beboelse 585.152 011080

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2005. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2005 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 992 Omsorgstandpleje 99 Bevilling 990 Ældrepleje- og omsorg Beløb i 1.000 kr. Ældreboliger Udg. Indt. Regnskab Budget

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Foreløbigt regnskab 2016 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer 17-02- 2017 placering tillægsbevilling Samlet drift 698.833-7.135 0 690.770

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 31. marts Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger opfølgning pr. 31. marts - Drift, refusion og finansiering - 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 31. marts Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto. 8 (B)

Læs mere