SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre)"

Transkript

1 1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre) BEMÆRKNINGER

2 2 Sundhed og ældre serviceudgifter Faste ejendomme, beboelse Udgifter 648 Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedrørende ældreboliger, som ikke er opført i henhold til ældreboliglovgivningen: - Oxendalen, Mariager - Døstrupcentret Udgifter til renter og afdrag føres ikke på denne funktion. Budgettet for 2009 er lagt med udgangspunkt i en prisfremskrivning af 2007 og 2008-budgetterne, som igen var baseret på budgettet fra de 4 gamle kommuner. Der er indregnet 0,567 pedelstillinger med et budget på kr. Der er udarbejdet en formel til fordeling af pedeludgifter mellem de enkelte ældreboliger (konto 0.11 og 5.30) og de tilhørende servicearealer (konto 5.32). Der er ligeledes udarbejdet formler til fordeling af udgifter mellem ældreboligerne på de enkelte plejecentre m.v. og de tilhørende servicearealer. Døstrupcentret har sammen med de øvrige ældreboliger fra tidligere Hobro Kommune været administreret af Hobro Boligforening indtil udgangen af Byrådet har besluttet, at administrationen fra og med 2009 varetages af kommunen selv. Der er afsat følgende udgifter og indtægter i budgettet: Ældreboliger Oxendalen, Mariager: Antal boliger: 24 Ældreboliger Døstrupcentret, bolig 10-19: Antal boliger: kr kr kr kr.

3 3 Sundhed og ældre serviceudgifter Andre faste ejendomme Udgifter 732 Indtægter 0 Netto 732 Kommunens leje af lokaler Brogade 3 i Hobro. Lokalerne benyttes til administration af en del af aktiviteterne i ældreplejen (udegrupperne i Hobro og sygeplejen) samt på sundhedsområdet. Ved regnskabsafslutningen bør ejendommens udgifter fordeles mellem brugerne og omkonteres til ældreplejen og sundhedsområdet. Dette vises dog pt. ikke i budgettet. Der er budgetteret med de forventede udgifter til leje af lokalerne. Der er desuden afsat et mindre beløb til rengøring og el. Der er pt. ikke afsat beløb til varme, vand, renovation og nødtelefon.

4 4 Sundhed og Omsorg Ældre (Sundhed) Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Udgifter Indtægter 0 Netto Mariagerfjord Kommunes forventede udgifter til medfinansiering af borgernes benyttelse af sygehus- og sygesikringsydelser: Andel af finansiering af: Stationær somatik: Ambulant somatik: Stationær psykiatri Ambulant psykiatri: Sygesikringsydelser: Genoptræning under indlæggelse: I alt kr kr kr kr kr kr kr. Budgettet er baseret på KL s udmelding af Mariagerfjord Kommunes forventede udgifter til medfinansiering i Ifølge dette ligger Mariagerfjord Kommune på kr. pr. indbygger, men gennemsnittet for Region Nordjylland er kr. og landsgennemsnittet er kr. Den nordjyske sygehusbenyttelsesfrekvens er landets laveste. Budgettet er fordelt på stationær og ambulant samt somatisk og psykiatrisk behandling ud fra de hidtidige regnskabserfaringer. I forhold til 2008 er der en mindre nedgang i udgifterne til sygesikring. Det skyldes af den vederlagsfri fysioterapi pr er overgået til fuld kommunal finansiering. Indtil da betalte kommunerne 10 % af disse udgifter på denne funktion via den aktivitetsbestemte medfinansiering.

5 5 Sundhed og Omsorg Ældre (Sundhed) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Udgifter Indtægter -38 Netto Området indeholder dels den kommunale genoptræning og vedligeholdelsestræning og dels den ambulante specialiserede genoptræning. Endvidere er også på denne funktion placeret udgifterne til den vederlagsfri fysioterapi. Det er endnu uklart, om dette er korrekt, da der endnu ikke i september 2008 af ministeriet er truffet beslutning om placeringen. Munder denne beslutning ud i en anden placering, flyttes denne del af funktionens budget. Lønninger til 12 ergo- og fysioterapeuter, der skal arbejde med genoptræning føres på denne funktion, mens den vedligeholdende træning på dag- /aktivitetscentre bibeholdes i ældreområdets regi. Der er budgetteret med kr. til aflønning af i alt 11,31 fuldtidsansatte terapeuter og kr. til uddannelse, kørsel og andre personaleudgifter. Desuden er der afsat kr. til betaling for ambulant specialiseret genoptræning i regionens regi, kr. til køb af genoptræning til borgere, der vælger private eller andre kommuners tilbud, kr. til transport til genoptræning samt kr. til materialer, halleje m.v. Der forventes indtægter på kr. for brugebetaling for Motion på recept og for selvtrænere, der fortsætter genoptræning efter udløb af det visiterede tilbud. I har andelen af specialiseret genoptræning været markant højere end forudsat. For Mariagerfjord Kommune har den i 2007 været ca. 40 %. Der arbejdes i flere sammenhænge på at nedbringe andelen. I så fald må betalingen til regionen forventes at falde, men der vil sandsynligvis blive behov for ansættelse af flere kommunale terapeuter. Fra overgår den fulde finansiering af vederlagsfri fysioterapi fra regionerne til kommunerne. Omfanget er endnu ukendt, men Mariagerfjord Kommunes andel af de bloktilskudsmidler der flyttes er ca. 4,2 mio. kr. og dette beløb er foreløbig afsat i budgettet på denne funktion. Endvidere udvides personkredsen, der kan bevilges vederlagsfri fysioterapi, til at omfatte flere kronikergrupper. Også kommunens DUT-kompensation for dette er placeret på denne funktion. I alt er der afsat kr. til den vederlagsfri fysioterapi. De hidtidige udgifter til vederlagsfri fysioterapi for Mariagerfjord Kommune har været højere end DUT-kompensationen. Det er derfor usikkert, om kompensationen kan dække de faktiske udgifter.

6 6 Sundhed og Omsorg Ældre (Sundhed) Kommunal tandpleje Omsorgs- og specialtandpleje Udgifter Indtægter 0 Netto Den kommunale tandpleje er opdelt i tandpleje for 0-18 årige, der ligger i Familieafdelingen og Omsorgs- og specialtandpleje, der ligger i Ældreafdelingen. For borgere i Hobro- og Mariagerområdet af Mariagerfjord Kommune ydes omsorgstandplejen af de kommunale klinikker. Det indgår som en integreret del af børnetandplejen, som udgør ca. 95 % af klinikkernes arbejde. Budgettet for omsorgstandpleje på de kommunale klinikker er derfor overført til børnetandplejen på samme funktion i familieafdelingen. Udgifterne til omsorgstandpleje for brugere i Arden- og Hadsundområdet i Mariagerfjord Kommune er på basis af de forventede udgifter budgetteret til netto kr. Specialtandpleje for beboere på institutioner, der ikke kan benytte almindeligt tandplejetilbud, er en ny opgave, kommunen har overtaget fra amtet. Der er indgået aftale med Aalborg Kommune. På basis af de hidtidige regnskabserfaringer er budgettet nedsat med kr. Dette er under forudsætning af, at der fortsat ikke er behov for specialtandpleje til beboerne på Visborggård.

7 7 Sundhed og Omsorg Ældreafdelingen (Sundhed) Sundhedsfremme og forebyggelse Udgifter Indtægter Netto Denne funktion indeholder den borgerrettede forebyggelse. Funktionen indeholder Sund by-funktionerne. Basis for dette budget er udgifterne til personaler samt til Sund By-butikkerne i Arden, Hadsund og Hobro. I forbindelse med besparelser blev budgettet foreslået reduceret med kr. realiseret ved lukning af Sund By-butikkerne i Arden og Mariager. Af disse blev kr. tilbagekøbt, idet den kostvejleder der p.t. er ansat med base i Arden ønskes bibeholdt og blot flyttes i funktionen. På funktionen indgår desuden statsligt finansierede sundhedsprojekter. I 2. halvår 2008 startede et nyt tre-årigt projekt: Sundhedsfremme for unge udenfor uddannelsessystemet (KRAMS 4U). Projektet er finansieret af statslige puljemidler og således udgiftsneutralt. Der søges om flere puljemidler til sundhedsfremmeprojekter, der skal køre på denne funktion, men de er ligeledes forudsat udgiftsneutrale. Der er budgetteret med personaleudgifter til Sund By-butikkerne på kr. til 5,2 ansatte. Dette er incl. et tilskud på kr. til to fleksjobansatte. Der er afsat kr. til uddannelse, kørsel og øvrige personaleudgifter og kr. til IT og inventar. Til de forskellige sundhedsfremmende projekter er budgetteret til netto kr. Det er ikke længere tilladt at opkræve brugerbetaling for rygestopkurser, motionstilbud m.v. Beregnede udgifter til Sundhedsfremme for unge udenfor uddannelsessystemet (KRAMS 4U) er kr. Indtægter fra staten er ligeledes budgetteret til kr. På funktionen ligger også kr. til kronikerindsats. Kommunerne skal varetage forebyggelse og uddannelse af kronikere. Det budgetterede beløb er kommunens DUT-kompensation i 2009 på området. Afdelingen arbejder med organisation og projektbeskrivelse af opgaven og forudser, at denne vanskeligt vil kunne afholdes for de afsatte midler. Evt. kan en del finansieres af Sund by-midlerne. Endvidere er der på funktionen placeret Projektpulje Sundhed (Knaster) på 2,0 mio.kr. Denne er tænkt anvendt på både sundheds- og ældreområdet til områder, hvor de eksisterende bevillinger frygtes at være utilstrækkelige. Endvidere skal en del af midlerne dække udgifter til sagspukkelafvikling af de komplicerede sager på hjælpemiddelområdet vedr. biler og boligændringer.

8 8 Sundhed og Omsorg Ældreafdelingen (Sundhed) Andre sundhedsudgifter Udgifter Indtægter 0 Netto Mariagerfjord Kommunes forventede udgifter til nedenstående sundhedsudgifter: Udgifter til hospiceophold: Køb af private sygehusydelser: Færdigbehandlede sygehuspatienter: Begravelseshjælp: Befordringsgodtgørelse: kr. 0 kr kr kr kr. Budgettet er en fremskrivning af de forventede udgifter i 2007 og 2008, selv om de forventede udgifter på alle områder forventes at blive større end det budgetterede. Både budgetterne for færdigbehandlede sygehuspatienter og hospiceophold er på basis af regnskabserfaringer øget med kr. i forh.t. budget Taksten for færdigbehandlede sygehuspatienter og hospiceophold bliver i 2008 ca kr. Budgettet rummer dermed mulighed for finansiering af ca. 220 døgn på hospice og ca. 185 døgn for færdigbehandlede sygehuspatienter. Vedr. hospice er dette forudsat, at der kun anvendes hospice med driftsoverenskomster med regionerne. Der er erfaring for, at kommunale og private hospice er markant dyrere, hvilket selvsagt reducerer det antal døgn, budgettet kan dække. Begravelseshjælp udbetales efter indkomstkriterier, der betyder at hovedparten får minimumsbeløbet på kr. Med en gennemsnithjælp på ca kr. kan der således udbetales begravelseshjælp i 579 tilfælde. Budgettet er på basis af regnskabserfaringer øget med kr. Byrådet vedtog en besparelse på overgang til befordring til læger, dagcentre m.v. med NT på 1,0 mio.kr. i 2008 og 2,0 mio.kr. i Befordringen har været i udbud, og besparelsen kunne ikke realiseres og udgår fra budget 2009.

9 9 Sundhed og ældre serviceudgifter , Ældreboliger Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedr. Mariagerfjord Kommunes ældreboliger opført efter ældreboliglovgivningen. Udgifter til renter og afdrag føres ikke på denne funktion. Budgettet for 2009 er lagt med udgangspunkt i en prisfremskrivning af 2007 og 2008-budgetterne, som igen var baseret på budgettet fra de 4 gamle kommuner. Der er tillagt kr. vedrørende lejetab på ikke udlejede boliger. I forhold til 2007-budgettet er følgende ældreboliger indregnet fra 2008: Myhlenbergparken, Arden, Erstatningsboliger Myhlenbergparken, Arden, Ombygningsboliger Der er i alt indregnet 6,164 pedelstillinger med et budget på kr. Der er i nedenstående oversigt over udgifter indregnet en foreløbig fordeling af disse lønudgifter på de enkelte ældreboliger. Der er udarbejdet en formel til fordeling af pedeludgifter mellem de enkelte ældreboliger (konto 0.11 og 5.30) og de tilhørende servicearealer (konto 5.32). Der er ligeledes udarbejdet formler til fordeling af øvrige udgifter mellem ældreboligerne på de enkelte plejecentre m.v. og de tilhørende servicearealer. Der er også udarbejdet en formel til fordeling af administrationsudgifter for de enkelte ældreboliger, herunder at gøre taksten ens. Når disse formler er endelige beregnet vil budgetbeløb for pedellønninger samt administrationsbidrag administrativt blive omfordelt herefter. Der er nu afsat følgende udgifter og indtægter i budgettet: Fælles formål: Ydelsesstøtte vedr. private ældreboliger: Pulje vedrørende lejetab: kr kr. Solgårdscentret, Anna Damborgs Vej, Arden:

10 10 Antal boliger: 13 Myhlenbergparken, Arden: Antal boliger: 19 Myhlenbergparken, Arden, Erstatningsboliger: Antal boliger: 20 Myhlenbergparken, Arden, Ombygningsboliger: Antal boliger: 22 Rosengårdscentret, Savværksvej 5, Oue: Antal boliger: 6 Plantagevej, Hadsund: Antal boliger: 20 Under Bøgen, Hadsund: Antal boliger: 16 Skovgården, Hadsund: Antal boliger: 50 Driftsudgifter Bernadottegården, Hadsund: Antal boliger: 80 Teglgården, Als: Antal boliger: 37 Døstrupcentret bolig 1-9: Antal boliger: kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Fayesgade 14, Hobro:

11 11 Antal boliger: 52 Solgaven, Hobro, Bolig 1-7 Antal boliger: 7 Solgaven, Hobro, Bolig 8-14 Antal boliger: 7 Solgaven, Hobro, Bolig Antal boliger: 7 Solgaven, Hobro, Bolig Antal boliger: 24 Solgaven, Hobro, Amerikavej 19 B Antal boliger: 22 Ældreboliger i Onsild (Odinsgård): Antal boliger: 11 Ældreboliger i Assens (De Gamles Gård): Antal boliger: 26 Ældreboliger i Mariager (Oasen): Antal boliger: kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

12 12 Sundhed og Omsorg - Ældreområdet , Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Udgifter Indtægter Netto Udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes ældrepleje. Det omfatter både plejen i ældrecentre og i eget hjem. Budgettet omfatter også udgifter og indtægter vedrørende madproduktion. Lønninger er budgetteret således: Budget: Normering: (2008) Tilskud personlig hjælperordning ,5 (16,5) Elever ,0 (55,0) Vikarer ved sygdom ud over 2 uger ,0 (10,0) Lønpuljer mv. til senere fordeling ? (- 6,0) Demografipulje ,8 (2,8) Biecentret ,0 (2,0) Biecentret personale med tilskud ,0 (1,0) Sygeplejeteam ledelse ,0 (1,0) Sygeplejeteam dag/aften ,8 (45,8) Sygeplejeteam nattevagt ,0 (12,0) Sygeplejeteam kontorpersonale ,0 (0,5) Plejecentre - ledelse ,0 (8,0) Plejecentre - kontorpersonale, ,1 (7,6) Plejecentre - pedeller, ,8 (6,0) Plejecentre personale med tilskud ,5 (28,5) Myhlenbergparken - fagpersonale ,0 (50,0) Myhlenbergparken aktivitetsområde ,3 (5,3) Skovgården/U. Bøgen - fagpersonale ,8 (60,8) Skovgården aktivitetsområde ,6 (2,6) Bernadottegården - fagpersonale ,7 (37,7) Bernadottegården aktivitetsområde ,9 (3,9) Teglgården - fagpersonale ,1 (22,1) Teglgården aktivitetsområde ,9 (3,9) Teglgården modtagekøkken 0 0 (1,8) De Gamles Gård - fagpersonale ,7 (21,7) De Gamles Gård aktivitetsområde ,0 (2,0) Hobro Alderdomshjem - fagpersonale ,9 (46,9) Hobro Alderdomshjem aktivitetsomr ,1 (1,1)

13 13 Solgaven - fagpersonale ,8 (62,8) Solgaven aktivitetsområde ,0 (6,0) Fjordvang - fagpersonale ,0 (32,0) Fjordvang aktivitetsområde ,0 (6,0) Fritvalgsområdet - ledelse ,0 (5,0) Fritvalgsområdet fagpersonale ,8 (226,8) Fritvalgsområdet kontorpersonale ,5 (2,5) Odinsgård og Døstrupcentret ,0 (2,0) Lønninger i alt ,6 (793,6) I de budgetterede lønudgifter for 2008 var der indregnet en stigning på 1,31 % i forhold til lønniveauet i Herudover var der på hovedkonto 6 afsat en fællespulje på i alt 2,59 % til senere fordeling når resultatet af overenskomstforhandlingerne for 2008 var kendt. På hovedkonto 6 er der desuden afsat fællespuljer til lokal løndannelse, kompensation/udbetaling for 6. ferieuge, MED-udvalg samt barselsudligningsordning. En endelig fordeling af pedellønninger mellem de enkelte ældreboliger og serviceområder vil administrativt ske efter en fordelingsnøgle, som er udarbejdet og som pt. beregnes. Hele ældreplejen blev omstruktureret i forhold til 2007-budgettet, hvilket skyldes en beslutning om, at antallet af ledere på området skulle nedsættes fra 18 til 14. Demografipuljen på kr. er afsat som en reserve pga. der bliver flere ældre, og der dermed er en forventning om øget personalebehov. Øvrige afsatte lønpuljer mv. til senere fordeling: Tildelt pga. regnskabserfaringer Tildelt til dækning af 6 ferieuge Tildelt ifølge økonomivurdering Negativ besparelsespulje fra 2008 Ældreområdets bidrag til Barselsudligning og MED Ældreområdets bidrag til Fleksjobpulje Besparelse på aktivitetsområdet kr kr kr kr kr kr. - 2, kr kr. Lønpuljen fra 2008 på kr. (negativt beløb i 2008 niveau) til senere fordeling (besparelser) var opstået ved at den demografiudvikling, der var indregnet i 2007-budgettet for 2008, blev slettet som besparelse ved behandling af 2008-budgettet. Beløbet var på kr., hvoraf vi har udmøntet knap 1 mio. kr. i besparelser på ældreboliger og ved at indregne en indtægtsdækning af lønudgifter til 2 medarbejdere i forbindelse med forplejning ved arrangementer mv. Besparelser på restbeløbet kr. skulle senere udmøntes. Vi ville her bl.a. se på plejecentre mv. hvor der ikke er fuld belægning samt i øvrigt på serviceydelser ud over plejeydelserne. Fagpersonale på plejecentrene er fordelt efter en normering på 0,66 pr. beboer i plejeboligerne. Hertil kommer budget for nattevagter i plejecentre, og demensafsnit er tillagt 0,3 ansat pr. beboer. Endelig er der korrigeret for aflastningsboliger. Normeringen er baseret på 100 % belægning på faste boliger og 2/3 belægning på aflastningsboliger. I den udstrækning der er tomme

14 14 boliger, kan budgettet korrigeres administrativt, hvilket vil blive opgjort og vurderet kvartalsvis. Lønbudget og normering for fritvalgsområdet ( udegrupperne ) er samlet i central pulje. Hver måned fordeles budgetmidler administrativt til udegrupperne på basis af antal visiterede timer. Budgettet uddeles på basis af en timepris, der svarer til den, der er meldt ud til de private leverandører renset for alle udgifter, som ikke føres direkte på lønkontiene. I forhold til 2007 blev lønbudgettet for fritvalgsområdet i 2008 reduceret med kr. årligt (der fortages ikke længere tøjvask for ældre uden egen vaskemaskine), og med kr. vedr. 2 personer overført til hhv. madlavning ved Døstrupcentret og til sekretærbistand. Pulje til vikarer ved langtidssygdom fordeles administrativt på enhederne efter behov, og udgifterne til vikardækning bogføres på de enkelte plejecentre og udegrupper. Vikarbehov ved korttidssygdom, ferie mv. dækkes af enhedernes egne lønbudgetter. Budgettering af indtægter ved dagpengerefusion sker på en fælleskonto/-pulje på hovedkonto 6. Der er budgetteret med løn til i alt 55 elever (40 SOSU-elever og 15 SSAelever) med i alt kr. Der er budgetteret med refusion fra AER vedr. disse elever med i alt kr. Der er desuden budgetteret med kr. i praktikløn til 8 regionselever i kommunal praktik og med kr. i refusion vedr. 15 egne elever i regionspraktik. De 15 SSAelever er indregnet til voksenelevløn. Ifølge trepartsaftalen skal halvdelen af SOSU-eleverne fremover også aflønnes som voksenelever. Dette medfører en merudgift netto på 1,2 mio. kr., som ikke er indregnet i budgettet. Ifølge samme aftale skal kommunerne stille et antal ekstra praktikpladser til rådighed svarende til 2 ekstra elever i Mariagerfjord Kommune. Dette er heller ikke indregnet i budgettet for Der er budgetteret med i alt kr. i refusion vedr. fleks-, skåne- og servicejob. Der er fra 2008 afsat en budgetpulje på kr. årligt (i prisniveau) til sygdomsforebyggelse for personalet i ældreplejen. Tilskud til hjælperordninger efter Servicelovens 95 (som modtageren selv antager) er budgetteret til kr. vedrørende 2 personer. Hertil kommer kommunens lønudbetalinger som anført ovenfor på kr. vedrørende 5 andre personer. Heraf er 3 enkeltsager så dyre, at Staten yder refusion. Den ene af disse dyre enkeltsager er ny i forhold til budgettet for Budgettet er fastlagt med baggrund i antal personer første 5 måneder af Det skal bemærkes, at udgiftsgrænsen for hvornår der ydes refusion ved særligt dyre enkeltsager er højere i 2009 end tidligere, og vil blive endnu højere i Dette betyder, at vi bliver kompenseret lavere end før for disse sager. Tilskud til hjælperordninger efter Servicelovens 96 (nedsat funktionsevne) er budgetteret til kr. vedrørende 14 personer. Budgettet er fastlagt med baggrund i antal personer første 5 måneder af Der er efterfølgende yderligere kommet 4 personer. 7 enkeltsager er så dyre, at Staten yder refusion. Også her bliver refusionen lavere i 2009 end tidligere pga. den højere grænse for udgifter ved særligt dyre enkeltsager.

15 15 Der er indregnet udgifter for borgere fra Mariagerfjord Kommune i andre kommuners pleje- og ældreboliger på kr. Der er indregnet indtægter for borgere fra andre kommuner i Mariagerfjord Kommunes pleje- og ældreboliger på kr., hvilket er 1,0 mio. kr. mere end i Der var i budgettet for 2008 oprindeligt indregnet 1,0 mio. kr. årligt til leasing af 40 biler til hjemmeplejen. Der var ligeledes årligt afsat 1,0 mio. kr. til vedligeholdelse af disse, samt 0,7 mio. kr. årligt til benzinudgifter (40 x km. x 10 kr./l x 15 km./l). Hertil kom kr. årligt til forsikring af bilerne (40 x kr.). Ved budgetvedtagelsen for 2008 blev det imidlertid politisk besluttet at reducere beløbsrammen med 1,0 mio. kr. pga. lavere afgifter på de mest økonomiske biler. Budgettet blev derfor reduceret til i alt 0,5 mio. kr. årligt til leasing og 0,5 mio. kr. årligt til vedligeholdelse. Budget til benzin og forsikring er uændret. Der er herudover afsat kr. årligt til tjenestekørsel ved kørsel i egen bil. Til forsikring af de ansatte var der i 2008 oprindeligt afsat i alt 7,4 mio. kr., hvilket var en forhøjelse på 2,3 mio. kr. ud over almindelig prisfremskrivning af 2007-budgettet. Denne forhøjelse af budgettet skete på baggrund af oplysninger fra kommunens forsikringskontor om den fremtidige præmiebetaling. Direktionen besluttede imidlertid at den forventede præmieforhøjelse ikke skulle indregnes i budgettet, og beløbet blev derfor i det endelige budget fastsat uændret i forhold til 2007 på 5,1 mio. kr. En politisk vedtaget besparelse på blev herudover lagt ind i budgettet i juni måned 2008 med godt 0,8 mio. kr., selv om forsikringsbudgettet i forvejen var underbudgetteret. Dette bevirker, at der i 2009-budgettet er indregnet en udgift på kr. Det skal bemærkes, at udgiften i 2007 blev på 5,9 mio. kr. Udgifter til beklædning er budgetteret til 3,0 mio. kr. i 2008, 1,3 mio. kr. i 2009, 1,0 mio. kr. i 2010 og 1,6 mio. kr. i Der er gennemført et udbud på området i 2008, hvilket på længere sigt forventes at betyde en væsentlig besparelse, som det fremgår af disse budgettal. Udgifter til sygeplejeartikler er budgetteret med 1,5 mio. kr. Udgangspunktet for budgetteringen er det faktiske forbrug det første halve år af Udgifter og indtægter ved aktivitetsområderne blev ved omstruktureringen fra 2008 lagt ind under de enkelte plejecentre. De afsatte beløbet skal dække materialer og aktiviteter, inventar og materiel (herunder beboerbusser), samt udgifter til drift og vedligeholdelse af servicearealer i bygninger og grunde (herunder el og varme). Der var i alt afsat netto knap 6,9 mio. kr., som blev fordelt efter antal boliger på de enkelte plejecentre. Herfra går i 2009 en besluttet besparelse vedr. aktivitetsområdet på 2,1 mio. kr., hvoraf en stor del dog forventes at være løn. Der er desuden afsat i alt 0,4 mio. kr. til el, vand og varme samt vedligeholdelse af servicearealer på Rosengårdscentret, Odinsgård, Døstrupcentret og Solgårdscentret. Der er budgetteret med 3,1 mio. kr. til private leverandører af personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp) ifølge fritvalgs-ordningen. Beløbet er en prisfremskrivning af 2007 og 2008-budgetterne.

16 16 Udgifter til mad til beboere i plejecentrene er beregnet således: Hobro Alderdomshjem og Solgaven: 48,12 kr. pr. beboer pr. dag for hovedmåltid + levering 4,42 kr. pr. beboer pr. dag + 720,00 kr. pr. beboer pr. måned til øvrige udgifter/måltider. Øvrige plejecentre: 31,97 kr. pr. beboer pr. dag for hovedmåltid + levering 200,00 kr. pr. plejecenter pr. dag + 720,00 kr. pr. beboer pr. måned til øvrige udgifter/måltider. Ovenstående er 2007-prisniveau og er derfor prisfremskrevet med 3 % pr. år. Indtægter er beregnet ud fra en takst på 2.953,00 kr. pr. beboer pr. måned, hvilket er 2008-taksten prisfremskrevet. Taksten skal foruden udgifter til mad og råvarer mv. dække en del af lønomkostningerne ved tilberedning og servering mv. på stedet. Som grundlag for beregningen er følgende antal beboere (inkl. aflastning/ gæstepleje) anvendt: Myhlenbergparken, Arden: 59 beboere i 6 enheder Skovgården og Under Bøgen, Hadsund 68 beboere i 7 enheder Bernadottegården, Hadsund 48 beboere i 5 enheder Teglgården, Als 25 beboere i 2 enheder De Gamles Gård, Assens 25 beboere i 1 enhed Hobro Alderdomshjem 64 beboere i 7 enheder Solgaven, Hobro 67 beboere i 4 enheder Fjordvang, Mariager 34 beboere i 2 enheder Levering af mad til hjemmeboende pensionister var oprindeligt i 2008 budgetteret til 0,8 mio. kr. netto i udgift. Der var pr. 1. juni 2007 indgået ny kontrakt med leverandør om levering af varmholdig mad. Ved budgetvedtagelsen for 2008 blev det besluttet at indregne en yderligere indtægt på 1,8 mio. kr. med begrundelsen, at takster var steget med mere end almindelig prisfremskrivning fra 2007 til Problemet var bare, at denne stigning i forvejen var indregnet i budgettet. Det korrigerede budget viser derfor en forventet nettoindtægt på 1,0 mio. kr. (indtægt for mad fra kommunens hjemmeboende pensionister minus udgifter til kommunens 2 leverandører af mad), hvilket realistisk ikke kan opnås. Der blev desuden i budgettet for 2008 indregnet en yderligere indtægt på kr. årligt ved øgede takster for aflastningspladser ved plejecentrene. Kommunens udgifter vedrørende drift af Biecentret i Hobro er budgetteret med: Lønninger til 3 personer netto kr. Tilskud til vedligeholdelse af lokaler mv kr. Indbetaling fra centret vedr. brug af kommunens faciliteter mv kr. Der er på konto 6 fra 2008 opsamlet midler i puljer til barselsudligningsordningen, godtgørelse til MED-medlemmer og til oprettelse af nye fleksjob. Puljerne er finansieret ved reduktion i alle afdelingers lønbudget. Ældreafdelingens andel af finansieringen er kr. til barselsudligning og MED-

17 17 medlemsgodtgørelse og kr. til fleksjobpuljen. De i alt kr. er alle placeret på denne funktion. Der er i ovenstående indregnet følgende besparelser i 2009: Reduktion af aktivitetstilbud på plejecentrene kr. Forøget indtægt fra andre kommuner kr. Nedlæggelse af Teglgårdens modtagekøkken kr. Omlægning af nattevagt ved Fjordvang kr. Der er igangsat et udvalgsarbejde med henblik på indførelse af decentralisering og aftalestyring på ældreplejeområdet. Der arbejdes i dette udvalg på nogle modeller for tildeling af personaleressourcer og øvrige budgetmidler, således at der sker en harmonisering. Disse modeller er endnu ikke helt færdige, men vil bevirke en større omfordeling af budgettet. Dette forventes at kunne ske administrativt ca. 1. november. Der vil her samtidigt blive indregnet en fordeling af de beløb, som p.t. er placeret i puljer til senere fordeling. Budgetbemærkningerne på denne funktion vil i den forbindelse blive omskrevet i overensstemmelse hermed.

18 18 Sundhed og Omsorg Ældre , Forebyggende indsats for ældre og handicappede Udgifter Indtægter 0 Netto Mariagerfjord Kommunes udgifter til forebyggende hjemmebesøg og til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte. Dette er tilskud til klubber, motion m.v. for ældre. Der er indregnet løn til 2 sygeplejersker med i alt kr. og kr. til uddannelse og tjenestekørsel for disse. Der er desuden kr. til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte. Der er i ovenstående indregnet følgende forslag til besparelser i 2009, svarende til i alt kr.: Nedlæggelse af stilling ved forebyggende hjemmebesøg samt Justering af løn.

19 19 Sundhed og Omsorg Ældre Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Udgifter Indtægter Netto Udgifter til hjælpemidler: Støtte til køb af bil, Optiske synshjælpemidler, Arm- og benproteser, Høreapparater, Ortopædiske hjælpemidler, Inkontinens- og stomihjælpemidler, Andre hjælpemidler, IT-hjælpemidler og forbrugsgoder, Hjælp til boligindretning og Støtte til individuel befordring. Dertil kommer indtægter fra tilbagebetaling af støtte til køb af biler og mellemkommunal afregning. Støtte til køb af bil, optiske synshjælpemidler, arm- og benproteser og høreapparater er nye opgaver, som kommunen har overtaget fra amtet i I 2007 og 2008 er der indgået aftale med Region Nordjylland om objektiv finansiering efter indbyggertal af udgifterne til syns- og høreinstitutter m.v. Dog er der i 2008 laves der i højere grad aftaler, der indebærer betaling efter forbrug, selv om der stadig er et grundbidrag. Dette forventes fortsat i Effekten på udgifterne er ukendt, så budget 2009 er en fremskrivning af 2007 og Udgiften til køb af biler er kendt, idet kommunerne tidligere udlagde udgifterne. Den varierer imidlertid over årene. Budget 2009 er en fremskrivning af budget 2008 der er baseret på regnskabstal for de fire tidligere kommuner i 2005, hvor der ved råderumsskabelse var indlagt en besparelse på ca kr. Budgettet for 2009 er på 7,5 mio. kr. Vedrørende hjælp til boligindretning betalte amterne indtil 2007 alle udgifter i sager over kr. Dette bortfaldt. Budget 2009 på kr. er en fremskrivning af 2007 og 2008, der oprindeligt var baseret på de tidligere kommuners budgetter, og hvor det var forudsat, at 50 % af udgifterne hidtil var dyre boligsager, hvor kommunen nu selv står for alle udgifter. Også på dette område er der som nævnt påtænkt en indsats for pukkelafvikling som må forventes i en periode at give øgede udgifter. Udgifter til hjælpemiddeldepot føres på funktion I en vis udstrækning føres der efterfølgende udgifter over til denne funktion, idet de registrantfø-

20 20 res, men det vil ikke ske for alle udgifter (bl.a. vil køb af mindre hjælpemidler ikke blive registrantført, og det er et krav på denne funktion). I den udstrækning de direkte hjælpemiddeludgifter ikke overføres, skal de tillige dække udgifterne på funktion Der er i ovenstående indregnet en besparelse på 1,0 mio.kr. pga. udløb / opsigelse af lejeaftaler vedr. nødkaldeanlæg i de tidligere Mariager og Hadsund kommuner. Besparelsen kan opnås ved etablering af nyt fælles nødkaldesystem, der er mere funktionsdygtig end de tidligere brugte, og som giver mere tryghed hos personalet.

21 21 Sundhed og omsorg Ældre Plejevederlag m.v. ved pasning af døende i eget hjem Udgifter Indtægter 0 Netto Plejevederlag og udgifter til sygeplejeartikler m.v. ved pårørendes pasning af døende i eget hjem. Der er budgetteret med udgifter på kr. til løn og plejevederlag til pårørende, der passer døende i eget hjem og på kr. til sygeplejeartikler til formålet. I 2009-budgettet er der fratrukket kr. på baggrund af regnskabserfaringer.

22 22 Sundhed og Omsorg Ældre Rådgivnings- og rådgivningsinstitutioner Udgifter Indtægter 0 Netto På denne funktion indgår en række rådgivningsydelser. I ældreafdelingens regi er det udgifter til 9,8 ansatte terapeuter, der arbejder med bevillinger af alle de forskellige typer af hjælpemidler. Alle de hjælpemidler, der bevilges, udgiftsføres på funktion , Hjælpemidler jf. ovenfor og i mindre udstrækning på , Hjælpemiddeldepot i Handicapafdelingens regi. Som tidligere nævnt er der afsat en pulje på sundheds- og ældreområdet. I den udstrækning denne skal anvendes til sagspukkelafvikling af de komplicerede hjælpemiddelsager, vil en del af midlerne skulle overføres til denne funktion.

23 23 Sundhed og Omsorg Ældreafdelingen Personlige tillæg m.v. Udgifter Refusion Netto Kontoen omfatter personlige tillæg og helbredstillæg til folkepensionister og førtidspensionister, der er tilkendt pensionen før , herunder bl.a. tilskud til medicin, briller, fodbehandling, tandbehandling, tandproteser og varmetillæg. Personlige tillæg/helbredstillæg Staten betaler 50 % i refusion Varmetillæg Staten betaler 75 % i refusion kr kr kr kr. Budgettet er baseret på de faktiske udgifter i 2007 og 1. halvår Der er tillagt DUT-kompensation på i alt kr. pga. lovændringer vedr. medicintilskudssystemet, tilskud til vacciner og tandbehandling.

24 24 Sundhed og Omsorg Ældre , Boligydelse Udgifter Indtægter Refusion Netto Boligydelse til pensionister i Mariagerfjord Kommune med 75 % refusion. Pensionister der får boligydelse er folkepensionister og førtidspensionister, der er tilkendt førtidspension før Førtidspensionister tilkendt den nye førtidspension får i stedet boligsikring, der føres på den efterfølgende funktion. Budgettet er baseret på regnskabserfaringer i 2007 og 1. halvår Det forventes at der ultimo 2008 og primo 2009 tages nye ældreboliger til erstatning for eksisterende botilbud for handicappede i brug. Disse beboere vil da få ret til boligydelse. I 2007 er der sket ombygning på Sødisbakke. Herefter fungerer 44 boliger efter ældreboliglovgivningen, så beboerne har fået ret til boligydelse. Stort set alle disse udgifter refunderes dog af andre kommuner. Der er generelt en tendens til lidt færre udgifter til boligydelse. Det skyldes at en større del af førtidspensionisterne efterhånden har fået tilkendt deres pension efter Disse er ikke berettigede til boligydelse, men får som nævnt boligsikring efter særlige regler. Samlet set regnes derfor med, at niveauet for antallet pr på i alt modtagere fastholdes uændret i 2009.

25 25 Sundhed og Omsorg Ældre , Boligsikring Udgifter Indtægter -103 Refusion Netto Udgifter vedrørende boligsikring til indbyggere i Mariagerfjord Kommune. Pr. oktober 2008 er der 973 modtagere af boligsikring i Mariagerfjord Kommune. Der budgetteres med at dette antal fortsætter uændret i Der har været et mindre fald i antallet af modtagere fra 2007 til 2008, men samtidig er der som ovenfor nævnt stadig flere førtidspensionister med pension tilkendt efter , som får boligsikring. Disse modtager i reglen et beløb, der er større end det gennemsnitlige.

26 26 Sundhed og Omsorg Handicap Støtte til frivilligt socialt arbejde Udgifter 815 Indtægter 0 Netto 815 Tilskud til frivilligt socialt arbejde efter Servicelovens 115. Tilskuddet er en fremskrivning af budget 2007 og 2008.

Korrigeret årsbudget. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr.

Korrigeret årsbudget. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr. 1 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.192.000 1.192.000 1.030.271 161.729 Indtægter - 1.848.000-1.848.000-1.758.681-89.319 Netto - 656.000-656.000-728.410 72.410 Funktionen omfatter udgifter

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 720.000 720.000 840.468-120.468 Indtægter - 1.363.000-1.363.000-1.400.042 37.042 Netto - 643.000-643.000-559.574-83.426

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.192 Indtægter - 1.848 Netto - 656 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 725 Indtægter - 1.383 Netto - 658 Udgifter og indtægter vedrørende pensionistboliger

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.204 Indtægter - 1.889 Netto - 685 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Regnskabsår 2014 Udvalget for Sundhed og Omsorg 823.576-135.173 Handicap 237.888-59.376 Serviceudgifter 235.372-58.109 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Værdier Stevns indeks Sammenlign Region ingsgruppen Sjælland indeks indeks Område Total/Deltotal Tekst Alle Totaler Total Tilbud til ældre, kr. pr. 65+ årig 79 100

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 10 Social service

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Omsorg. Bevillingsoversigt

Udvalget for Sundhed og Omsorg. Bevillingsoversigt Udvalget for Sundhed og Omsorg soversigt Bemærkninger Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 241 Indtægter -384 Netto -143 Ad 1 1. Døstrupcentret boliger 10-19, netto kr. -143 Udgifter og indtægter

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 pr. 31/3-2017 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010.

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010. ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET Sammendrag Forbrugsoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt Korrigeret Forbrug 012 Borgerservice og IKT 2.521 259.523 259.432 257.822 90 Andre sundhedsudgifter 2.521 2.472

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

budget 2008 Bemærkninger

budget 2008 Bemærkninger Hovedkonto 4 - Sundhedsområdet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Genoptræningscentret Skovgården - selvtræning og rygskole Kommunal tandpleje Tandplejen - 166 ok - 72 ok Hovedkonto 5 - Sociale

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Korr. budget inkl. Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo April 2015 overførsler Sundhedsudvalg 325,0 328,7-3,7 Pleje og omsorg 188,8 190,7-1,8

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

1. Behandling budget 2010

1. Behandling budget 2010 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens

Læs mere

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225

Oprindelig budget. I 1.000 kr. Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.09.2015 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 252.266 251.608 258.833 7.225 Ældreboliger -15.606-15.615-15.615 0 Myndighed - Hjælpemidler 20.585 20.581

Læs mere

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 6 UDVALGSINDSTILLING med sagsfremstilling Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer Udvalget for Sundhed og Omsorg Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Vederlagsfri fysioterapi 800 Kommunal tandpleje - Omsorgs- og specialtandpleje

Læs mere

Overførsler fra 2013 til. Korrigeret budget incl. overførsler

Overførsler fra 2013 til. Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2015

Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Økonomivurdering ultimo december måned 2015 Korr. budget Forventet Forventet Ultimo December 2015 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 325,0 331,8-6,8 Pleje og omsorg 188,8 198,7-9,9 Pleje

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Forbrug pr. 31/ Korrigeret budget incl. overførsler. Overførsler fra sidste

Forbrug pr. 31/ Korrigeret budget incl. overførsler. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Budgetopfølgning

Læs mere

Aftale om afvikling af oparbejdet merforbrug, således af overførselsadgang i dialog- og aftalestyring efterleves. Plejedistrikt I

Aftale om afvikling af oparbejdet merforbrug, således af overførselsadgang i dialog- og aftalestyring efterleves. Plejedistrikt I Aftale om afvikling af oparbejdet merforbrug, således af overførselsadgang i dialog- og aftalestyring efterleves. Plejedistrikt I Myhlenbergparken Hobro Alderdomshjem Hjemmeplejen Hobro Nord og Arden Dato:

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret budget

Oprindeligt budget. Korrigeret budget Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget pr. 31 marts 2012 Social- og Sundhedsudvalget Drift Tabel 1: Social og

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Styrelseslovens 41a gælder:

Styrelseslovens 41a gælder: TAKSTER I Styrelseslovens 41a gælder: Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. april 2013- Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. april 2013- Socialudvalget Socialudvalget i alt Ældre og handicappede 9.699.388 91.556.148 81.856.760 11 5.337.561 3.027.533 40.829.851 37.802.318 7 5.197.762 053230 Ældreboliger 22.988 22.988 1 Drift 22.988 22.988 053232 Omdannelse

Læs mere

Oprindeligt budget 1000 kr.

Oprindeligt budget 1000 kr. Social- og Sundhedsudvalget pr. 31. december 2018 Tillægs bevillinger s % 002511 Beboelse 83 83-120 203-145 002518 Driftssikring af boligbyggeri 71 71 24 47 33 002519 Ældreboliger 113 113 57 56 50 032208

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler)

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Social- og

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Omsorg BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG. Bevillingsoversigt. BUDGET 2014 Hele kr.

Udvalget for Sundhed og Omsorg BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG. Bevillingsoversigt. BUDGET 2014 Hele kr. Udvalget for Sundhed og Omsorg soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG BUDGET 2014 Hele 1.000 kr. BUDGET BEVILLING NOTE DRIFT OG REFUSION UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Budgetopfølgning Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP

Budgetopfølgning Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP Budgetopfølgning Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP element Art budget 214 regnskab 214 Mindreforbrug - Bilag

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Juni 2010 Indledning Budgetopfølgningen pr. 30/4-2010 omhandler væsentlige udviklingstendenser og kommentering

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Senior- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Senior- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Budget for Social- og Sundhedsudvalget

Budget for Social- og Sundhedsudvalget Budget Budget for Generelle bemærkninger Det samlede budgetoplæg for Social og sundhedsudvalgets område er udarbejdet med udgangspunkt i de indstillinger som er fremkommet fra social og sundhedsudvalget.

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo November Ultimo December Afvigelse Ultimo december ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,7 196,6 201,3 203,6 206,1 210,3 6,6 Pleje

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018 TAKSTER I Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo oktober Forbrug pr. 31.10.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 264,1

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget Budget Social - og Sundhedsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015

Udvalget for Voksne. Budgetrevision 3 September 2015 Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 September Holbæk Kommune Koncernledelsen forventer at, kassetrækket samlet set bliver på 171,5 mio. kr. i år. Det er en forbedring på 27,8 mio. kr. i forhold til det

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen reguleres ikke som følge

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere