JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 2 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 2 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE"

Transkript

1 JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 2 OVERSKRIFTER FOR KURSUSDAGENE Kursusdag 1: Grundlæggende samtaleteknikker i den jobrettede samtale Kursusdag 2: Arbejdsmarkedskendskab med fokus på branchekendskab og virksomhedernes rekrutteringspraksis Kursusdag 3: Samtaleteknik m. fokus på ledige med særlige udfordringer Kursusdag 4: Arbejdsmarkedskendskab og videndeling mellem virksomhedskonsulenter og jobkonsulenter.

2 FORMÅL MED DAGEN Formålet med dagen er at sættes fokus på viden om arbejdsmarkedet, som kan bringes i spil i samtalerne for at sætte de jobsøgende i stand til at kvalificere deres jobsøgningsstrategi. TRIPPELROLLEN

3 PROGRAM Formiddag Opsamling på aktionslæring Den generelle udvikling og struktur på det danske arbejdsmarked It-værktøjer og værktøjer til samtalen. Frokost Eftermiddag Virksomhedernes rekrutteringspraksis Opslåede stillinger versus det usynlige jobmarked Jobsøgning og sociale medier Den gode virksomhedskontakt Arbejde med logbog og information om opgaver til næste gang. Tak for i dag (kl ) OPSAMLING PÅ AKTIONSLÆRING Rejs jer op og find en person, som I ikke kender så godt. Tag en kort snak om: Hvordan er det gået med at træne og anvende de inddragende samtaleteknikker fra sidst? Hvad har du haft fokus på? Hvordan det har det virket i dine samtaler?

4 JOBKONSULENTERS EGEN VURDERING HVOR ER DIT UDVIKLINGSFOKUS? Tal sammen to og to (5 minutter) Hvad er dine styrker i forhold til videnspersonrollen? Hvor har du videnshuller? Hvor vigtigt er det for dig at blive styrket i videnspersonrollen i forhold til de andre roller? Hvad kunne især være med til at styrke dig i videnspersonrollen?

5 DEN GENERELLE UDVIKLING OG STRUKTUR PÅ DET DANSKE ARBEJDSMARKED PROGRAM Regulering af det danske arbejdsmarked Det danske arbejdsmarkedssystem flexicurity-modellen Udviklinger som påvirker det danske arbejdsmarked Fremtidig arbejdskraftbehov?

6 REGULERING AF DET DANSKE ARBEJDSMARKED Det danske arbejdsmarked har i et internationalt perspektiv en unik indretning. Det reguleres ved hjælp af: Kollektive overenskomster (arbejdsmarkedets parter) - fx mindsteløn, arbejdstid, opsigelsesvarsel, betaling for overarbejde Lovgivning (offentlig regulering) fx arbejdsmiljøregulering og arbejdsløshedsforsikring Fagretslig system - et særligt system til behandling af konflikter ift. indgåelse og overholdelse af de kollektive overenskomster EU-regulering fx kendelser om arbejdsmarkedsforhold fra EU-Domstolen og ligestillingsdirektiver. Kilde: (Jørgensen 2015) DET DANSKE ARBEJDSMARKEDSSYSTEM Det danske arbejdsmarkedssystem - flexicurity-modellen Høj fleksibilitet - nemt at fyre ift. fx Tyskland og Frankrig Ca jobskift om året Høj indkomstsikkerhed relativt generøse offentlige ydelser Høj kompensation for lavtlønnede - på niveau med andre lande for andre En aktiv arbejdsmarkedspolitik 3,7 % af BNP benyttes på arbejdsmarkedspolitik (2011) 1,4 % af BNP benyttes på aktiv arbejdsmarkedspolitik (2011) Omfattende brug af voksen- og efteruddannelse (VEU) Ca. 15 % af arbejdsstyrken deltager i offentlig VEU.

7 DEN DANSKE FLEXICURITY-MODEL VEU Social sikkerhed Fleksibelt arbejdsmarked Beskæftigelsesindsats Kilde: Bredgaard og Kongshøj (2015) Dansk Flexicurity ET FLEKSIBELT ARBEJDSMARKED Frivillig aftaleregulering Arbejdsmarkedets parter regulerer de fleste forhold på arbejdsmarkedet Lav ansættelsesbeskyttelse Ca. 1/3 af lønmodtagerne har under en måneds opsigelsesvarsel Ca. 10 % lønmodtagerne har over 6 måneders opsigelsesvarsel Høj fleksibilitet skiftede job i 2015 Virksomheder kan nemt fyre, hvis der er nedgang i produktionen - derfor tør de også ansætte tidligt i en opgangsperiode Virksomhederne får mobil og omstillingsparat arbejdskraft. Fleksibelt arbejdsmarked

8 DEN AKTIVE ARBEJDSMARKEDSPOLITIK Beskæftigelsesindsats Siden 1990erne er der udviklet en aktiv arbejdsmarkedspolitik Den aktive arbejdsmarkedspolitik skal: Motivere Kvalificere Socialisere Opbygge netværk Indsatser med dokumenteret effekt for forsikrede ledige (Carsten Koch udvalget): Samtaler, privat løntilskud, virksomhedspraktik, jobrotation, voksenlærlingeordning og AMU-kurser der målrettes specifikke, efterspurgte kompetencer. VEU-SYSTEMET VEU VEU i DK er primært finansieret af det offentlige Omfang og udgifter til VEU i DK er blandt de højeste i verden VEU er både relevant for beskæftigede og ledige, og deltagerne opnår både formelle og uformelle kompetencer Deltagelse i VEU understøtter jobmobilitet Synet på voksen- og efteruddannelse: 94 % - løbende efter- og videreuddannelse er nødvendigt for at have gode beskæftigelsesmuligheder 27 % - har deltaget i voksen- og efteruddannelse inden for 12 måneder 80 % af dem, der ikke har deltaget, er interesseret. Kilde: Spørgeskemaundersøgelse til lønmodtagere - Dansk flexicurity

9 UDVIKLINGER SOM PÅVIRKER DET DANSKE ARBEJDSMARKED Følgende udviklinger påvirker både det nationale og lokale arbejdsmarked: Globalisering Nye teknologier Demografi Urbanisering. GLOBALISERING Hvad indebærer globaliseringen? Investeringer, virksomhedsopkøb og virksomhedsfusioner sker på tværs af landegrænser Varer udveksles i komplekse mønstre, der bidrager til stadig lavere produktionsomkostninger og optimering af produktionsvilkår Medvirker til at nedbryde kendte mønstre af nationalt og personligt ejede virksomheder. Hvad betyder det for det lokale arbejdsmarked? Gamle traditionelle brancher/virksomheder lukker, hvis de ikke er konkurrencedygtige Produktionsvirksomheder konkurrerer med hele verden og skal derfor hurtigt kunne tilpasse sig.

10 EKSEMPEL PÅ GLOBALISERINGENS KONSEKVENSER EKSEMPEL PÅ GLOBALISERINGENS KONSEKVENSER Lukning af Lindøværftet i 2012 Det sidste store værft i DK lukkes produktionen flyttes til Korea Næsten 2400 værftsarbejdere mister deres job Flere er ufaglærte og mange har forældede kompetencer Lukningen påvirker hele det fynske arbejdsmarked. I Kerteminde Kommune steg arbejdsløsheden på det forsikrede område fra 165 personer til over 1000! Hvad skete der så? 150 millioner kroner fra den europæiske globaliseringsfond til et omfattende omskolingsprojekt Størstedelen af de afskedigede kom hurtigt i job igen i nye brancher Lindø-industripark er opstået med flere små virksomheder ca ansatte.

11 NYE TEKNOLOGIER Nye teknologier har stor indflydelse på arbejdsmarkedet Udbredelsen af informations- og kommunikationsteknologier udvikler sig eksplosivt - i de sidste år har udviklingen især fundet sted inden for mobile teknologier Handel via internettet udbredes ca. 100 mia. i DK i 2016 En lang række jobfunktioner er i høj risiko for automatisering inden for 10 år. Hvad betyder det for det lokale arbejdsmarked? Udviklingen kræver, at arbejdskraften skal have specifikke kompetencer - ældre og lavt uddannede har sværest ved IKT Risiko for flaskehalse - når efterspørgslen på arbejdskraft ikke modsvares af udbuddet Giver mulighed for nye jobtyper fx mobile arbejdspladser/distancearbejde. DEMOGRAFI Kilde: DST

12 DEMOGRAFI Flere ældre på arbejdsmarkedet Andelen af ældre stiger Få har mulighed for efterløn Pensionsalderen stiger. Hvad betyder det for det lokale arbejdsmarked? Personer over 54 år har samme risiko for at blive ledige som en person i alderen år Risikoen for langtidsledighed stiger dog markant efter 54 års alderen Der bør derfor være særligt fokus på ledige over 54 år. URBANISERING Urbaniseringen og de geografiske bevægelser i befolkningen Urbanisering = den proces, der foregår, når befolkningen i stigende omfang bosætter sig i byer Stigning i befolkning sker i og omkring de store byer Siden 2008 har urbaniseringen taget ekstra fart. Personer med længerevarende uddannelser er koncentreret i og omkring de store byer. Hvad betyder det for det lokale arbejdsmarked? Nærhed af ressourcer og viden er i sig selv grobund for vækst båret af bedre matching, større konkurrence, specialisering, hurtigere spredning af ideer og øget produktivitet Områder der oplever afvandring.

13 FREMTIDIG ARBEJDSKRAFTBEHOV - BRANCHER FREMTIDIG ARBEJDSKRAFTBEHOV - BRANCHER Det er svært at spå - især om fremtiden Men her er et par kvalificerede bud: Leo Larsen-rapporten

14 LEO LARSEN-RAPPORTEN Rapporten analyserer de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af de kommende års infrastrukturprojekter i mia. kr. over 10 år Efterspørgslen efter arbejdskraft stiger især inden for bygge- og anlægssektoren rapporten bryder ned på enkelte fag Den samlede efterspørgsel ventes at blive størst i årene De projekttyper, der giver anledning til det største arbejdskraftbehov, er sygehusbyggerierne, letbane/metro- og tunnel- og broprojekterne med Femern forbindelsen som det absolut største projekt Omfanget af udenlandsk arbejdskraft på infrastrukturprojekter er fortsat usikkert, men udenlandsk arbejdskraft ventes at spille en rolle. HVAD BETYDER UDVIKLINGEN FOR JOBCENTRENE? Professor Thomas Bredgaard, Aalborg Universitet. Hvad er de centrale udfordringer på arbejdsmarkedet? Og hvad kræver det af jobcentermedarbejderne?

15 REFLEKSION Tal sammen ved bordene. Hvad giver dette oplæg anledning til at gøre mere af i samtalerne med de jobsøgende? Hvad giver dette oplæg anledning til at gøre mindre af i samtalerne med de jobsøgende? 8-10 min. ved bordene, derefter plenum. IT-VÆRKTØJER OG VÆRKTØJER TIL SAMTALEN

16 IT-VÆRKTØJER OG VÆRKTØJER TIL SAMTALEN 1 Arbejdsmarkedsbalancen 2 ABC-jobplan Øvrige muligheder (Jobbarometer, & Jobbing) 3 ARBEJDSMARKEDSBALANCEN Hvilke muligheder ser I i arbejdsmarkedsbalancen? Hvornår bruger I typisk arbejdsmarkedsbalancen?

17 ARBEJDSMARKEDSBALANCEN Godt redskab til at få et hurtigt overblik over regionale arbejdsmarked Bedre end sit rygte! Forbedringer Mere regional - fra 4 til 8 regioner Indgang til mere info - kobling til Jobnet og UddannelsesGuiden Dele søgning og eksport til Excel eller pdf. HVAD VISER ARBEJDSMARKEDSBALANCEN? KATEGORIER I BALANCEN Omfattende mangel på arbejdskraft Mangel på arbejdskraft Omfattende mangel på arbejdskraft er stillinger: - med mangel på arbejdskraft i mindst 4 RAR-områder (ekskl. Bornholm) i de seneste 2 perioder - som har en ledighed på 2,5 pct. eller derunder på landsplan og - som kræver en erhvervsfaglig eller videregående uddannelse. Stillinger med rekrutteringsproblemer og lav ledighed. Der er mangel på arbejdskraft. Paradoksproblemer Stillinger med rekrutteringsproblemer og høj ledighed. Gode jobmuligheder Mindre gode jobmuligheder Stillinger uden rekrutteringsproblemer og med lav ledighed og høj jobomsætning. Stillinger uden rekrutteringsproblemer og med høj ledighed og lav jobomsætning. Der er overskud af arbejdskraft.

18 DEMONSTRATION AF ARBEJDSMARKEDSBALANCEN Step 1 Lister for en erhvervsgruppe Vælg erhvervsgruppe/stilling Vælg evt. område/rar Status for en eller flere stillinger Eksempelvis bygge og anlæg DEMONSTRATION LISTE FOR BYGGE OG ANLÆG Step 2 Se status og vælg relevant stilling

19 DEMONSTRATION AF ARBEJDSMARKEDSBALANCEN Step 3 Se ug.dk beskrivelse, løn og uddannelsesveje DEMONSTRATION AF ARBEJDSMARKEDSBALANCEN Step 4 Se jobnet.dk

20 LAV LISTER PÅ FORHÅND UFAGLÆRT/AKADEMISK Hvordan kan det bruges til at blive konkrete i samtalerne? LAV LISTER PÅ FORHÅND - BRANCHE Hvordan kan det bruges til at blive konkrete i samtalerne?

21 ABC JOBPLANEN Hvilke muligheder ser I i arbejdsmarkedsbalancen? Ønsker Kompetencer Hvornår bruger I typisk arbejdsmarkedsbalancen? A B C Arbejdsmarkedet ABC JOBPLANEN KVALIFICERING AF SAMTALERNE MOD EN VIRKSOMHEDSRETTET JOBSØGNING Tre veje til job: A. Ønskejobbet som borger har kompetencer til, og som arbejdsmarkedet i nogen grad efterspørger. B. Det gode og acceptable job der matcher borgerens kompetence, og hvor der er større efterspørgsel. C. Det nødvendige job der kan blive nødvendigt at tage for at blive selvforsørgende. Hvor der er stor efterspørgsel, men som måske ikke indfrier borgerens drømme og ambitioner på kort sigt. Ønsker A Arbejdsmarkedet Kompetencer Kilde: Marselisborg (2013), Langtidsledighed en guide til organisering, implementering og redskaber B C

22 HVORDAN ANVENDES ABC JOBPLANEN? Afdække borgerens faglige, personlige og sociale kompetencer med afsæt i CV Dialog om borgerens fremtidige ønsker og fremtidige mål på arbejdsmarkedet Dialog om mulighederne på arbejdsmarkedet pt. herunder i relation til borgerens faglig og geografiske mobilitet Kompetencer og muligheder omsættes til konkrete jobfunktioner frem for stillinger. Lægge ABC-jobplan. Både A, B og C bør komme i spil Fra samtale til samtale aftales, hvad næste skridt i jobsøgningen bør være Hvilke brancher og virksomheder skal udsøges, og hvem kontaktes? Og hvem der gør hvad? EKSEMPEL PÅ UDFYLDT ABC JOBPLAN

23 EKSEMPEL PÅ UDFYLDT ABC JOBPLAN ØVELSE AFPRØV ARBEJDSMARKEDSBALANCEN Find sammen med en kollega og løs de følgende opgaver (ca. 25 min.) Tænk hver især på en borgercase en som du talte med for nyligt eller skal til at tale med. 1. Gå ind på arbejdsmarkedsbalancen og find mindst 3 relevante forslag, som er i grøn for begge cases. Forslagene til jobmål kan være inden for Plan B (det gode og acceptable job) og Plan C (smør på brødet). Forslag 1: Forslag 2: Forslag 3: 2. Overvej: Hvordan I kunne bruge UGU-modellen til at bringe forslagene ind i samtalen? 3. Overvej: Hvilke andre samtaleteknikker, vil være relevante at anvende i denne samtale

24 OPSAMLING PÅ ARBEJDSMARKEDSBALANCE OG ABC-PLAN - PLENUM 15 MIN. Hvad inspirerede dig? Er der noget af det, du allerede gør i forvejen? Er der noget, du kunne gøre mere af?

25

26

27 ANDRE MULIGHEDER MIT JOBKOMPAS.DK FOR UFAGLÆRTE OG FAGLÆRTE ANDRE MULIGHEDER: JOBBING.DK ADGANG TIL FLERE DATABASER MED STILLINGER

28 Indblik i virksomhedernes rekruttering og præferencer v. Konsulenthuset ballisager Rekrutteringsanalyser & Håndbogen i Moderne jobsøgning

29 Dagsorden Virksomhedernes rekrutteringspraksis Hvad er i høj kurs CV, ansøgning og generelle kompetencer Det usynlige jobmarked; uopfordret, netværk og SoMe Den gode virksomhedskontakt Virksomhedernes rekrutteringspraksis Hvad er i høj kurs CV, ansøgning og generelle kompetencer Det usynlige jobmarked; uopfordret, netværk og SoMe Den gode virksomhedskontakt

30 Det danske arbejdsmarked Små virksomheder udgør 91% af alle virksomheder. Men antal beskæftigede fordeler sig sådan: 62% 31% 7% Små virksomheder Mellemstore virksomheder Store virksomheder Kilde: CESFO Årsrapport 2014, Syddansk Universitet Rekrutteringskanaler

31 De effektive rekrutteringskanaler

32 Det betyder at Opfordret jobsøgning Netværk inkl. LinkedIn Uopfordret jobsøgning Vikar/ Rekrutteringsbureauer Timeout med sidemanden (8-10 min) Handout: Virksomhedernes Rekrutteringskanaler Hvad bemærker du ift. virksomhedernes sammensætning af kanaler? Hvordan kan du bruge denne viden fremadrettet i din rådgivning?

33 Virksomhedernes rekrutteringspraksis Hvad er i høj kurs CV, ansøgning og generelle kompetencer Det usynlige jobmarked; uopfordret, netværk og SoMe Den gode virksomhedskontakt CV: Det optimale omfang

34 Hvilken type CV foretrækker du? TOTAL Omvendt kronologisk CV 52% Kompetenceopdelt / funktionsopdelt CV 37% Ved ikke 11% Hvad læser du først? Offentlig Privat Ansøgning 50% 31% CV 38% 57% Ved ikke 12% 12% Ansøgning: Det optimale omfang

35 Ansøgningen Hvilke 2 kriterier vægter du HØJEST i den skriftlige ansøgning? Procent Fagligt match (uddannelse og erfaring) 70% Motivation for jobbet 55% Personligt match (egenskaber, værdier mm.) 42% Overskueligt layout 19% Ingen sproglige fejl 9% Ansøgningen skiller sig ud 5% Arbejdsgivernes bedste råd

36 Den mest eftertragtede medarbejder...

37 Timeout med sidemanden (8-10 min) Handout: Virksomhedernes råd til dig, når du søger job Hvad bemærker du i relation til præsentationen af jobsøgningsmaterialet? Hvilket tip tager du med dig? Hvad vil det sige at sætte sig ind i en virksomhed? Herunder hvordan er man velforberedt til en jobsamtale.

38 Virksomhedernes rekrutteringspraksis Hvad er i høj kurs CV, ansøgning og generelle kompetencer Det usynlige jobmarked uopfordret, netværk og SoMe Den gode virksomhedskontakt Hej, kan I bruge sådan en som mig.. 74% af arbejdsgiverne har ansat en person, der søgte uopfordret. De angiver følgende årsag: Heldig timing Netværkets anbefaling Personligt fremmøde Havde en god ide God mail-henvendelse 70% af arbejdsgiverne er positive overfor telefonkontakt inden uopfordret jobsøgning. Alligevel er der kun 11%, der gør det

39 Nothing happens until something moves Netværksmøde sådan!

40 Arbejdsgivere om det interne netværk Hvordan er jeres erfaring med at ansætte en kandidat, der er anbefalet af en nuværende medarbejder? Kun 1 SVAR Total Dårlige erfaring 1 % Knap så gode erfaringer 8 % Gode erfaringer 46 % Rigtig gode erfaringer 14 % Bruger vi ikke 10 % Ved ikke 21 % Job efter praktik og løntilskud

41 LinkedIn som rekrutteringskanal

42 LinkedIn Følg virksomhederne de poster jobs på deres profil Udbyg netværk viden + synlighed Research af kommende medarbejdere

43 Timeout med sidemanden (8-10 min) Handout: To cases Hvilken jobsøgningsstrategi vil du anbefale mht. Det usynlige jobmarked, herunder de sociale medier? A. Kontorassistent 29 år og søger første job. Helst indenfor transport og logistik. B. Ufaglært 53 år. Søger sit 8. job inden for lager eller produktion. Virksomhedernes rekrutteringspraksis Hvad er i høj kurs CV, ansøgning og generelle kompetencer Det usynlige jobmarked; uopfordret, netværk og SoMe Den gode virksomhedskontakt

44 DET er sværest, synes 7866 jobsøgere: At henvende mig uopfordret til en virksomhed 51% At bevare motivationen og det gode humør 42% At skrive gode ansøgninger 38% At blive klar over hvad jeg egentlig kan 36% At bruge netværket godt 31% At finde frem til konkrete virksomheder 31% At skrive et godt CV 21% At gå til jobsamtale 16% At strukturere min tid 14% Personligt fremmøde 65 % af de små virksomheder synes godt om det personlige fremmøde. Til sammenligning er tallet kun 36 % hos de store virksomheder. 13 % af ansøgerne møder op fysisk ved de små virksomheder, og 9 % møder op ved de store virksomheder

45 Kontakt virksomheden Virksomhedens holdning til at jobsøgeren kontakter dem telefonisk. 100% 90% 90% 80% 70% 72% 60% 50% 40% Ringer på opslåede job Ringer uopfordret 30% 20% 10% 0% 24% 8% 5% 2% Rigtig god/god ide Dårlig ide Rigtig dårlig ide Kontakt virksomheden Hvor mange virksomheder oplever, at jobsøgere kontakter dem? 100% 90% 91% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 52% 67% 32% 18% 21% På baggrund af et stillingsopslag? På baggrund af et afslag? Uopfordret 10% 0% < 10% af jobsøgere 20% 11-30% af jobsøgere 8% 8% 2% 8% 3% 31-50% af jobsøgere > 50% af jobsøgere

46 Opkaldet: Hvor langt skal det være? Opkald hvordan?

47 Virksomhedskontakten og de knap så jobparate Vores bedste råd til jobkonsulenten 1. Du er bedre sælger end den ledige selv 2. Tænd hjælpe-genet vi har det alle 3. Giv dem One point of contact Virksomheder Indgang Argumenter Små Mellemstore Direktør Afd. ledere Lokalt ansvar Individuelt ansvar Økonomi Individuelt (Økonomi) Store Afd. ledere CSR Timeout med sidemanden (8-10 min) Tænk tilbage på oplægget som helhed Hvilke tre pointer tager du med dig vedr. virksomhedernes rekrutteringsadfærd og præferencer? Hvordan vil du indarbejde informationerne om virksomhedernes rekrutteringsadfærd i dit virksomhedsrettede arbejde?

48 6 analyser med tal-guf på Husk jeres indsats er vigtig! Tak for jeres opmærksomhed!

49 HVAD HAR VI VÆRET OMKRING? Den generelle udvikling og struktur på det danske arbejdsmarked. It-værktøjer og værktøjer til samtalen. Virksomhedernes rekrutteringspraksis. Opslåede stillinger versus det usynlige jobmarked. Jobsøgning og sociale medier. Den gode virksomhedskontakt. SKRIV DIN LOGBOG Brug 5 minutter på at skrive dine refleksioner over læringen fra i dag (side 5 i logbogen). Brug herefter 5 minutter på at formulere individuel læringsopgave til næste gang. Her skal du vælge et værktøj eller en tilgang fra dagen i dag, som du vil prøve af i mindst tre samtaler inden næste gang. Bemærk at der også er 2 obligatoriske opgaver. Når du har udført opgaverne i de kommende uger noterer du resultatet i logbogen. Medbring logbogen til læringsgruppemødet.

50 NYE VÆRKTØJER TIL BRUG FØR OG UNDER SAMTALEN OPGAVER TIL NÆSTE GANG 1. Anvend it og værktøjer i samtalerne 2. Før logbog og deltag i læringsgruppemøde 3. Interview tre arbejdsgivere i dit netværk om rekruttering og kompetencekrav Hvilke kanaler bruger de? I hvor høj grad er jobåbninger synlige på jobportaler? Hvad lægger de vægt på ved udvælgelse af nye medarbejder? Hvilke gode råd har de til ansøgere?

JOBRETTET SAMTALE LOGBOG. Navn: Jobcenter:

JOBRETTET SAMTALE LOGBOG. Navn: Jobcenter: JOBRETTET SAMTALE LOGBOG Navn: Jobcenter: INTRODUKTION Velkommen til projekt Jobrettet samtale. Denne logbog indeholder værktøjer, skabeloner og ark, som du vil få brug for i forløbet. Medbring logbogen

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen

Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen NOTAT 8. oktober 2009 Spørgsmål/svar om Arbejdsmarkedsbalancen J.nr. Analyse og overvågning/mll 1. Hvad er formålet med Arbejdsmarkedsbalancen? Formålet med Arbejdsmarkedsbalancen er at understøtte jobcentrene,

Læs mere

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 1

JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 1 JOBRETTET SAMTALE VELKOMMEN TIL KURSUSDAG 1 FORMÅL MED DAGEN At give en introduktion til kernelementerne i den jobrettede samtale. At klæde jer på til at begynde at anvende de grundlæggende samtaleteknikker

Læs mere

Vejledningskoncept til understøttelse af geografisk mobilitet

Vejledningskoncept til understøttelse af geografisk mobilitet Vejledningskoncept til understøttelse af geografisk mobilitet Indledning Dette vejledningskoncept skal understøtte sagsbehandlere i Jobcenter Struer i at motivere og understøtte ledige med risiko for langtidsledighed

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

Evaluering af Jobrettet Samtale i Norddjurs Kommune

Evaluering af Jobrettet Samtale i Norddjurs Kommune FEBRUAR 2016 Evaluering af Jobrettet Samtale i Norddjurs Kommune Norddjurs Evaluering af Jobrettet Samtale 2 Evaluering af Jobrettet Samtale 3 Indholdsfortegnelse 1 Forord... 4 2 Formålet med de jobrettede

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL TREDJE OG SIDSTE MODUL UNDERVISNINGSFORLØBET

JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL TREDJE OG SIDSTE MODUL UNDERVISNINGSFORLØBET JOBRETTEDE SAMTALER VELKOMMEN TIL TREDJE OG SIDSTE MODUL UNDERVISNINGSFORLØBET 1 PROGRAM Velkomst og program Opsamling på aktionslæring. Hvordan er det gået med deltagelse i hinandens samtaler, feedback

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Vi sætter kompetencer i spil og skaber vækst for mennesker og virksomheder

Vi sætter kompetencer i spil og skaber vækst for mennesker og virksomheder Vi sætter kompetencer i spil og skaber vækst for mennesker og virksomheder Vores fornemmeste opgave er at matche kandidater og virksomheder med hinanden Outplacement Vi har hjulpet flere af landets største

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved

Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved Opsamling på temamøde i Beskæftigelsesudvalget i Næstved 15. september 2016 Beskæftigelsesudvalget i Næstved Kommune har besluttet at gennemføre en strategiproces, som skal føre frem til formulering af

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE 2015

FORSIKREDE LEDIGE 2015 FORSIKREDE LEDIGE 2015 OVERORDNET STRATEGISK FOKUS 3-5 ÅR Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke kommunens brand

Læs mere

OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN. RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s

OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN. RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s DAGSORDEN Kort om baggrunden for opkvalificeringsforløbet Opkvalificeringsforløbets

Læs mere

Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige

Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige Business case Individuelle midler til opkvalificering af ledige Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: I Odense skal der gøres en ekstraordinær indsats for at øge de lediges mobilitet. Som

Læs mere

Snitflader for a-kasse og jobcenter Få registreret eventuel manglende pasningsmulighed uden for institutioners åbningstid hos dit jobcenter

Snitflader for a-kasse og jobcenter Få registreret eventuel manglende pasningsmulighed uden for institutioners åbningstid hos dit jobcenter Dagens program A-kassen og Jobcentret Kontaktforløb, workshops og selvbook ved Jobcenter Aarhus Joblog, Mit CV og kandidatbanker Rekrutteringstendenser Virksomhedspraktik og virksomhedskampagne Faglig

Læs mere

Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO)

Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO) Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO) Pointer og tip fra deltagerne på kurset Styrket samarbejde om kontaktforløbet (SOKO) Om kurset Styrket samarbejde om

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

Jobnet www.jobcenter.herning.dk

Jobnet www.jobcenter.herning.dk Jobnet www.jobnet.dk Jobcenter Herning Jobcenter.herning.dk Jobkompasset Mangler du inspiration til andre/nye typer stillinger, som du kan rette din jobsøgning mod? Måske har du brug for et sporskifte?

Læs mere

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse 2014 November Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 1 Jobcentrenes virksomhedsrettede indsats... 1 Afdækning af virksomhedernes behov for arbejdskraft...

Læs mere

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet

Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice. - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice - arbejdsliv, der skaber vækst for den enkelte, virksomheder og fællesskabet Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: give virksomhederne

Læs mere

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen

N O T A T. Sådan udarbejdes balancen N O T A T 1. december 2016 Sådan udarbejdes balancen J.nr. Viden og Analyse Styrelsen for Arbejdsmarkeds og Rekruttering (STAR) offentliggør halvårligt (januar og juni) en Arbejdsmarkedsbalance på www.arbejdsmarkedsbalancen.dk.

Læs mere

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato Jobindsats introduktion AMU Introduktion til Jobindsats Arbejder med: Dagpengemodtagere Borgere på uddannelsesydelse Borgere på arbejdsmarkedsydelse Vi arbejder efter: Tidlig, individuel og virksomhedsrettet

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

September 2016 MARKEDSANALYSE 2017 CABI CV- OG JOBPORTAL VEDR. SMÅJOBS MAJ 2017 PRÆSENTATION

September 2016 MARKEDSANALYSE 2017 CABI CV- OG JOBPORTAL VEDR. SMÅJOBS MAJ 2017 PRÆSENTATION September 2016 MARKEDSANALYSE 2017 CV- OG JOBPORTAL VEDR. SMÅJOBS CABI PRÆSENTATION MAJ 2017 MARKEDSANALYSE 2017 Om undersøgelsen KORT OM UNDERSØGELSEN B-t-B undersøgelse med 424 interviews gennemført

Læs mere

arbejdsmarkedsbalancen

arbejdsmarkedsbalancen Sådan bruger du arbejdsmarkedsbalancen på www.brhovedstadensjaelland.dk et godt fundament når du har samtaler BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN & SJÆLLAND Et godt fundament... når du har Gå ind på»www.brhovedstadensjaelland.dk«vælg»arbejdsmarkedet

Læs mere

Jobnet www.jobcenter.herning.dk

Jobnet www.jobcenter.herning.dk Jobnet www.jobnet.dk Jobcenter Herning Jobcenter.herning.dk Jobkompasset Ledig hvad nu! Hvis du er i tvivl om jobområder eller måske uddannelsesretning prøv www.ug.dk/jobkompasset Vikarbureauer Er du faglært

Læs mere

Stigende utilfredshed med jobcentrene i Danmark

Stigende utilfredshed med jobcentrene i Danmark ANALYSE Stigende utilfredshed med jobcentrene i Danmark Resumé De danske virksomheder oplever i disse år en mangel på arbejdskraft, som ikke er oplevet magen siden dagene før finanskrisen i slutningen

Læs mere

For tyve år siden sendte hver tredje arbejdsløse dansker en uopfordret ansøgning afsted i jagten på et job. I dag gælder det tre ud af fire.

For tyve år siden sendte hver tredje arbejdsløse dansker en uopfordret ansøgning afsted i jagten på et job. I dag gælder det tre ud af fire. BAGDØREN TIL JOB Dobbelt så mange ledige går den uformelle vej for at få job Af Troels Kølln Fredag den 29. juni 2018 Arbejdsløse danskere sender uopfordrede ansøgninger og bruger deres netværk langt mere

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i Jobboxen 2016 januar februar marts Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

Samtaler med a-kassen

Samtaler med a-kassen Samtaler med a-kassen 1 A-kassen 2 Indhold Samtaler... 4 CV samtalen i a-kassen... 4 Personlig samtale i a-kassen... 4 Fællessamtale mellem dig, a-kassen og jobcentret... 6 Samtalekontorer... 7 Book en

Læs mere

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland November 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-2. kvartal 2015

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

AC s forslag til Væk med bøvlet - Juni 2010

AC s forslag til Væk med bøvlet - Juni 2010 Udfordring: Brug andre aktører rigtigt Andre aktører skal bruges, der hvor de skaber en merværdi i forhold til jobcentrene. Det vil sige der hvor de har specialiseret viden om målgruppernes arbejdsmarked

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV Oplæg til lokal dialog Formål med oplægget Oplægget udspringer af den gennemførte proces om det gode CV, der har involveret et stort antal a-kasser og jobcentre

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Fællesmøde for nyledige dagpengemodtagere

Fællesmøde for nyledige dagpengemodtagere Dagens program Fællesmøde for nyledige dagpengemodtagere Dagens program: Jobcenter /A-kasse Forløbet hos Jobcentret Jobsøgning ABC Jobstrategi Forberedelsesskema CV og Jobnet Selvbooking af møder Virksomhedsrettet

Læs mere

D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d

D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d 2 0 2 0 RAR Hovedstaden og RAR Sjælland Dato: 23. maj 2017 COWI A/S har udarbejdet en analyse af den private servicesektor

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. oktober, november & december Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. oktober, november & december Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen oktober, november & december 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål I løbet af vores arbejdsliv, kan vi få brug for

Læs mere

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService METAL A-KASSE MÅLRETTER INDSATSEN Se de konkrete indsatser og forløb under a-kasseforsøget i 00-03, der hjælper ledige hurtigere i job og uddannelse. Flere end 11.000 medlemmer har fået nyt job med Metal

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

Det sker i. Jobboxen APRIL, MAJ & JUNI Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen APRIL, MAJ & JUNI Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen APRIL, MAJ & JUNI 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål I løbet af vores arbejdsliv, kan vi få brug for at skifte branche.

Læs mere

Aftale- og handleplaner (AHP)

Aftale- og handleplaner (AHP) Aftale- og handleplaner (AHP) Til jobparate og uddannelsesparate En guide til brugen af AHP i praksis Aftale- og handleplaner (AHP) Ideen bag aftale- og handleplaner I forbindelse med Jobcenter Vejles

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR VIRKSOMHEDSSERVICE

UDVIKLINGSPLAN FOR VIRKSOMHEDSSERVICE UDVIKLINGSPLAN FOR VIRKSOMHEDSSERVICE Indledning Den foreløbige erfaring i initiativet Udvikling af god virksomhedsservice er, at der er fire områder, der i praksis er i fokus for udviklingen af god virksomhedsservice

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. august & september Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. august & september Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen august & september 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål I løbet af vores arbejdsliv, kan vi få brug for at skifte

Læs mere

Indhold IPA-PROGRAMMET 1

Indhold IPA-PROGRAMMET 1 Indhold IPA-programmet Dag 1... 2 Tema: Din kommunes virksomhedsvendte integrationsindsats... 2 IPA-programmet Dag 2... 4 Tema: Sådan understøtter jeg den virksomhedsnære indsats... 4 IPA-programmet Dag

Læs mere

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE FOKUSER PÅ JOBBET Her har vi samlet de regler, du skal kende til for at kunne få dagpenge. Når du har læst folderen, er du klar klar

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET. Møde med KKR Nordjylland den 16. november 2018

POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET. Møde med KKR Nordjylland den 16. november 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Møde med Nordjylland den 16. november 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER Det indstilles at fortsat har fokus på : Tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, herunder

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats. Veje til job. en arbejdsmarkeds indsats med mening

Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats. Veje til job. en arbejdsmarkeds indsats med mening Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats Veje til job en arbejdsmarkeds indsats med mening Februar 2014 Titel: Ekspertgruppen om udredning af den aktive beskæftigelses indsats Veje

Læs mere

Overligger: Servicetjek af Flexicuritymodellen

Overligger: Servicetjek af Flexicuritymodellen Overligger: Servicetjek af Flexicuritymodellen Disruptionrådets sekretariat Januar 18 Servicetjekket af flexicuritymodellen viser, at der på det danske arbejdsmarked stadig er en høj grad af fleksibilitet

Læs mere

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Dagens program Velkommen og formål med dagen Uddannelsesordningerne og hvad vi har i vente trepartsaftalerne

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 12-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm September 2016 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-1. kvartal

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

KOMMUNERNES TILGANG OG STRATEGI. RAR Nordjylland 10. december 2018

KOMMUNERNES TILGANG OG STRATEGI. RAR Nordjylland 10. december 2018 KOMMUNERNES TILGANG OG STRATEGI RAR Nordjylland 10. december 2018 POLITISKE FOKUSOMRÅDER Det indstilles at fortsat har fokus på : Tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, herunder Sikre at ledige, herunder

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune. - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger

Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune. - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger BP2019 afspejler, at vi står midt i højkonjunktur Både nationalt, regionalt og lokalt mærkes det, at Danmark

Læs mere

Bilag: Bygge- og anlægsstrategi 2015 Jobcenter Svendborg

Bilag: Bygge- og anlægsstrategi 2015 Jobcenter Svendborg Bilag: Bygge- og anlægsstrategi 2015 Jobcenter Svendborg Formål Formålet med bygge- og anlægsstrategi 2015 er at sikre, at Jobcenter Svendborg drager optimal udnyttelse af (job)vækstpotentialet, der vil

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Inspiration til brug af profilafklaringsværktøj til forebyggelse af langtidsledighed

Inspiration til brug af profilafklaringsværktøj til forebyggelse af langtidsledighed Inspiration til brug af profilafklaringsværktøj til forebyggelse af langtidsledighed I dette katalog kan du finde inspiration til, hvordan du arbejder systematisk med profilafklaringsværktøjet, som et

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

RAR-formand velkommen og program Dagsorden:

RAR-formand velkommen og program Dagsorden: 1 RAR-formand velkommen og program Dagsorden: Velkomst, præsentationsrunde og dagsorden v/ RAR formand Hans A. Sørensen Formålet med Koordinationsforum præsentation og drøftelse af kommissorium v/ arbejdsmarkedsdirektør

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2010 Dansk Arbejdsgiverforening Marts 2009

Beskæftigelsesplan 2010 Dansk Arbejdsgiverforening Marts 2009 Beskæftigelsesplan 2010 Det Lokale Beskæftigelsesråd Argumentpapirer til brug for forberedelsen af beskæftigelsesplan 2010 Dansk Arbejdsgiverforening Marts 2009 Indholdsfortegnelse Indsats for det ordinære

Læs mere

Jobnet

Jobnet Jobnet www.jobnet.dk Jobkompasset Mangler du inspiration til andre/nye typer stillinger, som du kan rette din jobsøgning mod? Måske har du brug for et sporskifte? www.arbejdsmarkedsbalancen.dk Jobkompasset

Læs mere

Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft

Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft Danmarks Vækstråds Rapport om kvalificeret arbejdskraft Oplæg på Kompetencerådets møde den 25.1.2017 v./ Merete Giehm-Reese, Regional Udvikling, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hovedpointer

Læs mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere Jobmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får solgt dit

Læs mere

Rekrutteringsanalysen 2014

Rekrutteringsanalysen 2014 Rekrutteringsanalysen 2014 www.ballisager.com Indhold BAGGRUND Side 3 RESUMÉ Side 4 KAPITEL 1 - VIRKSOMHEDERNES REKRUTTERINGSKANALER Side 5 KAPITEL 2 - SÅDAN VIRKER UOPFORDRET JOBSØGNING Side 12 KAPITEL

Læs mere

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst 23-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Januar 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-3. kvartal 2016

Læs mere

ARBEJDSGIVERNE, DANSK FLEXICURITY OG BESKÆFTIGELSESINDSATSEN: MEDSPILLERE ELLER MODSPILLERE?

ARBEJDSGIVERNE, DANSK FLEXICURITY OG BESKÆFTIGELSESINDSATSEN: MEDSPILLERE ELLER MODSPILLERE? ARBEJDSGIVERNE, DANSK FLEXICURITY OG BESKÆFTIGELSESINDSATSEN: MEDSPILLERE ELLER MODSPILLERE? THOMAS BREDGAARD, LEKTOR, PH.D. ERHVERVSUDVIKLINGSDØGNET, VIBORG, 20. MARTS 2015 Første citat Virksomhederne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Notat. Er jobcentrene klædt på til et økonomisk opsving?

Notat. Er jobcentrene klædt på til et økonomisk opsving? Notat Er jobcentrene klædt på til et økonomisk opsving? Lav ledighed og stigende beskæftigelse er en ønskeposition for dansk økonomi, men det kan blive en kort fornøjelse, for økonomiske opsving har det

Læs mere

Adgang til arbejdskraft

Adgang til arbejdskraft Syddansk arbejdskraft Maj 2019 Adgang til arbejdskraft 1. kvartal 2019 Stadig svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft I hvilken grad har virksomheden inden for det 70% seneste halve år oplevet problemer

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Sådan opkvalificerer vi! Stars VEU-indsats

Sådan opkvalificerer vi! Stars VEU-indsats P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst Sådan opkvalificerer vi! Stars VEU-indsats Vejlederkonference 7/12 Glostrup Park Hotel Jacob Løbner Pedersen, STAR Fokus Trepartsaftalen kort indflyvning! Hvad

Læs mere

Campus Bornholms VEU Strategi

Campus Bornholms VEU Strategi Campus Bornholms VEU Strategi 2019-2021 Bornholm skal være den bedst uddannede landsdel i Danmark i forhold til erhvervslivets krav til arbejdsstyrkens kvalifikationer. På Campus Bornholm forpligter vi

Læs mere

Carsten Koch Ekspertgruppens anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats. Oplæg ved Centerchef Flemming Søborg

Carsten Koch Ekspertgruppens anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats. Oplæg ved Centerchef Flemming Søborg Carsten Koch Ekspertgruppens anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats Oplæg ved Centerchef Flemming Søborg Udgangspunkt i tre spørgsmål: Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige

Læs mere

Samtaler i a-kassen og jobcenteret

Samtaler i a-kassen og jobcenteret Samtaler i a-kassen og jobcenteret 1 A-kassen Indhold Samtaler når du bliver ledig... 3 CV samtalen i a-kassen... 3 Jobsamtaler i Jobcentret... 4 Personlige samtaler i a-kassen... 4 1. Samtale om Uddannelsesmuligheder...

Læs mere

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland Hvorfor virksomhedskontakt? Synliggøre job

Læs mere

Resultater gennem samarbejde og koordinering

Resultater gennem samarbejde og koordinering Centre for Labour Market Research (CARMA) Aalborg University, Denmark Resultater gennem samarbejde og koordinering Mads Peter Klindt, lektor, ph.d. Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) Aalborg Universitet

Læs mere

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm

AMK-Øst. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm AMK-Øst Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Bornholm Juni 2017 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-4. kvartal 2016 Siden 1. kvartal

Læs mere

RAR-projekt Rengøring v. Projektleder Mette Naerbout, Frederiksberg Jobcenter

RAR-projekt Rengøring v. Projektleder Mette Naerbout, Frederiksberg Jobcenter RAR-projekt Rengøring v. Projektleder Mette Naerbout, Frederiksberg Jobcenter Afhjælpe rekrutteringsudfordringer inden for rengøringsområdet - Et projekt på et paradoksområde RAR-projekt Rengøring Formålet

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Jobskabelse gennem vækst og udvikling skaber mere velfærd Forord Beskæftigelsesplan 2019 er Syddjurs Kommunes styringsværktøj til at understøtte et fleksibelt arbejdsmarked og medvirker

Læs mere

Stærke partnerskaber via lokalt netværkssamarbejde Konference, Aarhus Rådhus den 18. november 2014 kl. 14.30 20.30

Stærke partnerskaber via lokalt netværkssamarbejde Konference, Aarhus Rådhus den 18. november 2014 kl. 14.30 20.30 Stærke partnerskaber via lokalt netværkssamarbejde Konference, Aarhus Rådhus den 18. november 2014 kl. 14.30 20.30 Mads Peter Klindt, lektor, ph.d. Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) Institut for

Læs mere