Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 545. Til efterretning Til orientering Isarena - OPP udbud - anlægsbevilling Tillægsbevilling til Vojens Hallerne Tillægsbevilling fondsbidrag Museum Sønderjylland Markedsføringsstrategi for Haderslev Kommune Opgradering af Vojens Speedwaycenter til A-stadion Status for målopfyldelse - planstrategien Forslag til udmøntning af den kommunale landdistriktspulje Reservation af udgiftsramme til områdefornyelse Haderslev Idrætscenter: Udpegning af medlemmer til bestyrelsen Kulturbro/Kulturbrücke - Dansk-tysk kultursamarbejde Eventuelt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DIHAJP / 06/17018 Danmarks Biblioteker nr Referat fra Kulturelt Samråd den 26. november 2008 Taget til efterretning Til orientering DIHAJP / 06/17018 Klage fra koncertarrangør Involvering af HFK i Skatecity projekt Bestyrelsesmøde i Det Syddanske EU-kontor Lodsejermøder i forbindelse med kommuneplanarbejdet 547. Isarena - OPP udbud - anlægsbevilling DIWIFE / 08/36862 Byrådet har afsat et rådighedsbeløb på 5 mio. kr. i budget 2009 til gennemførelse af OPP-udbud af Vojens Isarena. Hertil har Erhvervsog Byggestyrelsen bevilget 1 mio. kr. til gennemførelse af udbudet. Efter at der er antaget rådgiver for projektet kan der derfor nu forelægges et samlet anlægsbudget for udbudet og processen frem til aflevering af isarenaen.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 905 Udgift kr. Rådgivning Projektledelse Møder, kørsel m.v Referencebesøg, Kick-offmøde, Brugerinvolvering Fondsnedlæggelse Udbud Jordbundsundersøgelser Museumsundersøgelser Markedsføring m.v Uforudseelige I alt Indtægten fra Erhvervs- og Byggestyrelsen forventes at indgå i Udgifterne forventes at falde således: 2009: 4,3 mio. kr. 2010: 1,0 mio. kr. 2011: 0,7 mio. kr. Økonomiske forhold Bevillingspåtegning Til stednr Is-arena gives en anlægsbevilling til udgifter på 6 mio. kr. og til indtægter på 1 mio. kr. Anlægsbevillingen til stednr Is-arena udgør herefter netto 5 mio. kr. Til stednr Is-arena gives i 2009 rådighedsbeløb på 4,3 mio. kr. til udgifter og 1 mio. kr. til indtægter finansieret af det i budgettet afsatte rådighedsbeløb i 2009 på stednr på 5 mio. kr. Til stednr Is-arena gives i 2010 rådighedsbeløb på 1 mio. kr. til udgifter finansieret af det i budgettet afsatte rådighedsbeløb på stednr på 5 mio. kr. Til stednr Is-arena gives i 2011 rådighedbeløb på 0,7 mio. kr. til udgifter finansieret af det i budgettet afsatte rådighedsbeløb på stednr på 5 mio. kr. Procedure Efter sagens behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. december, videresendes den til behandling i Økonomiudvalget den 21. januar 2009 og i Byrådet den 29. januar Tovholder/informationsansvarlig Christian Duus Bilag Budget for udbud, is-arena (653095)

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 906 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at bevillingspåtegningen, som beskrevet under "økonomiske forhold", fremsendes med anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd. Anbefales med den bemærkning, at Holger Eskildsen ikke kan tiltræde indstillingen, fordi han ikke ønsker OPP-projektet fremmet Tillægsbevilling til Vojens Hallerne DIBITW / 08/42802 I Udvalget for Erhverv og Kulturs budgetkontrol pr. 30. september 2008 indgik en ansøgning om en tillægsbevilling til Vojens Hallerne på kr. i 2008 (for 2007 og 2008), samt kr. fra 2009 og frem. Tillægsbevillingerne blev søgt finansieret af kassen. Udvalget godkendte denne indstilling på sit møde den 10. november 2008, punkt 521, hvorefter sagen blev videresendt til behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Ved fremsendelse af budgetkontrollen til Økonomiudvalgets behandling er tillægsbevillingen til Vojens Hallerne imidlertid taget ud af budgetkontrollen med henvisning til principperne for tildeling af tillægsbevillinger finansieret af kassebeholdningen jf. reglerne for økonomistyring i den økonomiske vejledning (godkendt i Økonomiudvalget den 23. januar 2008). Siden behandlingen af budgetkontrollen i eget udvalg er der ændret i tillægsbevillingens størrelse, idet bestyrelsen for Vojens Hallerne ikke var enige i beregningsmetoden, hvorfor der blev foretaget yderligere beregninger. Disse nye beregninger er beskrevet i de vedlagte bilag. Tillægsbevillingerne, som nu søges, er på kr. i 2008, og kr. fra 2009 og frem. Sagen optages hermed som en særskilt sag, idet ansøgningen ikke anses for at være som følge af ændringer i service- eller aktivitetsniveau, men derimod på grund af ændringer i budgettets forudsætninger som følge af en negativ fremskrivning af budgettet (se nærmere i vedlagte bilag).

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 907 Økonomiske forhold Bevillingspåtegning I 2008 meddeles tillægsbevilling på 0,505 mio. kr. til driften på stednr Vojens Idrætshaller finansieret af likvide aktiver med 0,505 mio. kr. Overslagsårene reguleres med 0,283 mio. kr. til driften på stednr Vojens Idrætshaller finansieret af likvide aktiver med 0,283 mio. kr. Procedure Efter endt behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur fremsendes sagen til videre behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen Bilag Vojens Hallernes økonomi 2008 og frem (652870) Notat vedr. Vojens Hallernes økonomi - nye beregninger (653314) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at bevillingspåtegningen, som beskrevet under "økonomiske forhold", fremsendes med anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd. Anbefales Tillægsbevilling fondsbidrag Museum Sønderjylland DIBITW / 08/42843 Udvalget for Erhverv og Kulturs budgetkontrol pr. 30. september 2008, som blev behandlet på udvalgets møde den 10. november 2008, punkt 521, indeholdt en ansøgning om kr. i 2008 og kr. i finansieret af kommunens kassebeholdning.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 908 Anledningen til ansøgningen om tillægsbevillingen er, at der i 2008 er indgået en tillægsaftale med bestyrelsen for Museum Sønderjylland om betaling af et årligt fondsbidrag (en andel af Museum Sønderjyllands bidrag til momsudligningsordningen). I den oprindelige budgetkontrol er udgiften beskrevet som en aktivitetsudvidelse. Aktivitetsudvidelser skal jf. den godkendte økonomiske vejledning om økonomistyring afholdes efter principperne i den decentrale model, hvilket vil sige indenfor udvalgets eget budget. Desuden er tillægsbevillingen under kr., hvilket er under bagatelgrænsen for, hvad der må tages med i en budgetkontrol. Ansøgningen om tillægsbevillingen via budgetkontrollen er derfor blevet taget ud af den samlede budgetkontrol for alle udvalg, som behandles på Økonomiudvalgets møde den 3. december Med "aktivitetsudvidelse" menes en udvidelse af Museum Sønderjyllands "aktivitet", hvilket medfører en afledt udgift for de sønderjyske kommuner - for Haderslev Kommunes vedkommende kr. i 2008 og kr. i overslagsårene Dette betegnes som en ændring i forudsætningerne i forhold til det oprindeligt afsatte budget i form af tilskud til Museum Sønderjylland, hvilket derfor - jf. reglerne for økonomistyring - vil kunne finansieres af kommunens kassebeholdning. Tillægsbevillingens størrelse gør som nævnt, at den jf. de gældende regler ikke kan medtages i budgetkontrollen. Udvalget for Erhverv og Kulturs budget er imidlertid ikke af en størrelsesorden, så sådanne udgifter uden videre kan afholdes indenfor principperne i den decentrale model. Økonomiske forhold Bevillingspåtegning I 2008 meddeles tillægsbevilling med kr. til driften på funktion Museer finansieret af likvide aktiver. I overslagsårene reguleres med kr. til driften på funktion Museer finansieret af likvide aktiver. Procedure Efter endt behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur videresendes sagen til behandling i Økonomudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 909 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at bevillingspåtegningen, som beskrevet under "økonomiske forhold", videresendes med anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd. Anbefales Markedsføringsstrategi for Haderslev Kommune DIHEOR / 07/10328 Byrådssekretariatet, Erhvervs og Kulturservice samt UdviklingsCenter Haderslev har udarbejdet forslag til, hvordan der kan arbejdes strategisk og kvalificeret med markedsføringen af Haderslev Kommune. Byrådssekretariatet, Erhvervs og Kulturservice samt UdviklingsCenter Haderslev er af den opfattelse, at det er helt afgørende at få skabt et kvalificeret vidensmæssigt grundlag for markedsføringen, der kan fungere som et fælles og anerkendt udgangspunkt og afsæt for en senere formulering af ambitionerne. Der er mange meninger og holdninger i hele kommunen om, hvad der er kommunens sjæl, hvad der er styrker og svagheder, hvad der særligt skal profileres og markedsføres. Haderslev Kommune har en af byrådet vedtaget vision, men mangler kendskab til sin sjæl (hvem er vi?) og til sit omdømme/image (hvad mener de, vi er?). Der foreslås en proces, hvor to firmaer, nemlig 11 CityDesign og JØP, Ove & Myrthu inviteres til at komme med et tilbud på en afklaring af ovenstående. Der henvises til vedlagte bilag indeholdende notat og tilbud.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 910 Økonomiske forhold Prisen for ovenstående vil ca. andrage Det foreslås, at udgifter afholdes inden for budgetterne og deles mellem Byrådssekretariatet og Erhvervs- og Kulturservice. For Udvalget for Erhverv og Kulturs vedkommende finansieres udgiften fra udviklingspuljen. Procedure Det foreslås, at ovenstående gennemføres 1. halvår Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen, Erhvervs- og Kulturservice Bilag Markedsføringsstrategi for Haderslev Kommune (653487) Rammer for en proces - branding - oktober 2008 (640040) Indstilling Byrådssekretariatet og Erhvervs og Kulturservice indstiller, at der indledes dialog med 11 CityDesign og JØP, Ove & Myrthu med henblik på indhentning af tilbud, og at sagen fremsendes med anbefaling til Økonomiudvalget. Punktet udskydes og indgår som et tema i budgetlægningen for Bent K. Andersen bemærker, at han ønsker sagen fremmet mest muligt Opgradering af Vojens Speedwaycenter til A-stadion DIBJHE / 08/40509 Vojens Speedway Center har igennem flere årtier dannet ramme om adskillige store idrætsbegivenheder indenfor speedway sporten. Siden 2004 har centret dog ført en mere tilbagetrukket tilværelse, da faciliteterne ikke har fulgt med udviklingen.

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 911 I efteråret 2007 havde Haderslev Kommune besøg af repræsentanter fra FIM (den internationale motorsportsunion) i forbindelse med afviklingen af Grand Prix Challenge finalen på Vojens Speedway Center, hvor FIM fremførte et ønske om, at Vojens Speedway Center igen skulle huse større internationale løb. Baggrunden for ønsket er, at Vojens Speedway Center har en traditionsrig baggrund, og at banen betragtes som en af de bedste i verden. Dette ønske blev fulgt op ved at Vojens Speedway Center blev tildelt race-off til VM finalen for hold samt selve finalen som blev kørt henholdsvis 17. og 19. juli På den baggrund besluttede Haderslev Kommune at udbygge faciliteterne med tre kombinerede salgs- og toiletbygninger samt en bygning til omklædning, læge og dopingkontrol. På trods af dårligt vejr blev VM finalen en succes med knap tilskuere i Vojens og med TV transmissioner til adskillige lande. Efter arrangementet har FIM givet en tilbagemelding på Vojens Speedway Center som ramme for internationale arrangementer. Centret er blevet klassificeret som et B-stadion, hvor der kan afvikles internationale løb på højde med VM finalen for hold. Denne klassificering er dog betinget af, at forhold omkring strømforsyning, kontorfaciliteter, banden om banen samt indhegning af område til rytternes autocampere forbedres. Disse forhold arbejder Erhvervs- og Kulturservice på at forbedre, så målet med opgraderingen af Vojens Speedway Center kan nås, ved at få et B-stadion, der kan tiltrække større internationale løb. Erhvervs- og Kulturservice har endvidere i samarbejde med Ole Olsen set på muligheder for at udbygge Vojens Speedway Center yderligere. Ved at opgradere centret til et A-stadion, kan de største og mest prestigefyldte Grand Prix løb, der afgør det individuelle verdensmesterskab, afvikles. For at kunne afvikle et løb i Grand-prix serien kræves som udgangspunkt et stadion, der er kategoriseret som et A-stadion. Ved tilbagemeldingen fra FIM er Ole Olsen blevet gjort opmærksom på, at speedwaysporten gerne ser, at Vojens Speedway Center bliver opgraderet yderligere. Interessen for Vojens Speedway Center er blevet fulgt op med, at der i 2009 er placeret et løb i Grand Prix serien den 29. august 2009 i Vojens. For at kunne blive en fast del af Grand Prix seriens løbskalender kræver det, at Vojens Speedway Center opgraderes, således at der er ca overdækkede siddepladser. På den eksisterende tribune er ca pladser. En opgradering kræver derfor yderligere ca overdækkede siddepladser. Erhvervs- og Kulturservice ønsker en principiel stillingtagen til, hvorvidt der skal arbejdes videre med mulighederne for at udvide Vojens Speedway Center.

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 912 Erhvervs- og kulturservice har afholdt et møde med Ole Olsen og Elitefacilitetsudvalget om mulighederne for støtte til at opgradere centret til et A-stadion. Jacob Færch fra Elitefacilitetsudvalget kunne bekræfte, at en videreudbygning af Vojens Speedwaycenter med henblik på at tiltrække Grand-Prix serien, hører under udvalgets formål. Det kan derfor være muligt at hente økonomisk støtte fra Elitefacilitetsudvalget, men der kan kun blive tale om støtte til et projekt (opgradering til A niveau). Hvis projektet opdeles i etaper, skal den del der kan opnås støtte til foregå over en kortere årrække (2-3 år). Ole Olsen har fået konstrueret tegninger af tribuneafsnit, der kan sættes op omkring hele banen etapevis, hvorefter der vil kunne monteres tag ud over banen, hvilket vil skabe en bane med garanteret tørvejr. Tegninger ligger til gennemsyn på udvalgsmødet. En færdig løsning er vurderet til at koste mio. kr. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur mandag den 24. november Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og Fritidschef Jørn Mejer Bilag Regneark over udgifter til opgradering til B stadion (643059) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at udvalget tager en principiel drøftelse om, hvorvidt Erhvervsog Kulturservice skal arbejde videre med planlægningen af en udbygning af Vojens Speedway Center, og at udvalget i 2009 disponerer midler fra udviklingspuljen til at rette op på det vedligeholdelsesmæssige efterslæb, der er på Vojens Speedway Center. Erhvervs- og Kulturservice fremsender konkret sag vedrørende forholdet separat. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud/fraværende: Finn Lykkeskov Udvalget bemyndiger Erhvervs- og Kulturservice til at optage forhandlinger med SpeedSport omkring den videre planlægning. Udvalget godkendte, at der i 2009 disponeres midler fra udviklingspuljen til udbedring af det vedligeholdelsesmæssige efterslæb.

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 913 Supplerende sagsfremstilling til mødet den 8. december 2008 Kultur og Fritid har i samarbejde med Speed Sport og Ejendomsfunktionen udarbejdet oversigt over nødvendige arbejder samt budget for at færdiggøre opgraderingen til B- stadion. Der er behov for yderligere finansiering i størrelsesordenen kr. (exc,. moms) der fordeler sig på renovering af bander, el-anlæg og kontorfaciliteter samt indhegning af kørergård. Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der afsættes kr. af udvalgets udviklingspulje til formålet i 2009, og at arbejdet igangsættes snarest. Godkendt, idet udvalget anmoder Erhvervs- og Kulturservice om at vurdere det huslejeniveau, som SpeedSport betaler til Haderslev Kommune Status for målopfyldelse - planstrategien DIULHA / 08/704 Byrådet har med planstrategien "Det vil Byrådet arbejde for! Planstrategi og Strategi for Lokal Agenda 21", december 2007, skabt grundlaget for udarbejdelsen af Kommuneplan I planstrategien er der fastlagt målsætninger for Byrådets forskellige indsatsområder, og disse målsætninger indgår i arbejdet med Kommuneplan Erhvervs- og Kulturservice har, med hjælp fra serviceområderne, udarbejdet en status over målopfyldelse i planstrategien. Status viser bl.a., at der i serviceområderne er fokus og fremdrift i forhold til de opstillede målsætninger. Der er på nuværende tidspunkt igangsat og afsluttet mange forskellige initiativer, som involverer kommunens interne og eksterne interessenter, enten direkte eller indirekte. Mange tiltag er iværksat ved hjælp af partnerskaber på tværs af serviceområderne, hvilket styrker forankringen af de enkelte tiltag.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 914 Kommuneplan 2009 konkretiserer og beskriver Haderslev Kommunes initiativer, som bl.a. udspringer af målsætningerne fra planstrategien. Procedure Behandles i Direktionen den 2.december 2008 og efterfølgende i Udvalget for Erhverv og Kultur samt Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Ulla Haahr, Erhvervs- og Kulturservice. Bilag Opfølgning på målsætninger fra planstrategi (643372) Beslutning i Direktionen den Afbud/fraværende: Henning Schrøder Direktionen anerkender arbejdet med Planstrategien og anbefaler sagen overfor Udvalget for Erhverv og Kultur og Byrådet. Direktørerne orienterer, i overensstemmelse med egen praksis, om status for målopfyldelse i de øvrige stående udvalg. Supplerende sagsfremstilling til den 8. december 2008 Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at status på målopfyldelse tages til efterretning og videresendes til Udvalget for Erhverv og Kultur og Byrådet til orientering. Taget til efterretning Forslag til udmøntning af den kommunale landdistriktspulje DITMKI / 08/42133 Udvalget for Erhverv og Kultur besluttede på mødet den 27. oktober 2008, at Erhvervs- og Kulturservice skulle udarbejde et forslag til fordeling af midlerne i den kommunale landdistriktspulje på kr.

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 915 Haderslev Landdistrikter er fremkommet med ønsker, der er indarbejdet i forslaget. Såfremt Haderslev Landdistrikter (HL) skal fordele midlerne, vil det være hensigtsmæssigt, at den samlede pulje frigives af udvalget, og at hovedparten overføres til HL som driftspulje til udvikling. Det foreslås endvidere, at direktøren for landdistriktsområdet (dvs. direktøren for Erhvervs- og Kulturservice) administrerer en pulje til fælles formål for landdistrikterne. Herfra kan direktøren og HL administrere puljen efter de opstillede retningslinier. Såfremt Udvalget for Erhverv og Kultur selv ønsker at fordele puljen, kan puljen fordeles efter samme retningslinier. Økonomiske forhold Beløb til fælles formål Der distribueres af direktøren for landdistriktsområdet Fordeling af rest Fælles opgaver i landdistrikterne Projektpulje til konkrete projekter Særlig pulje til temaprojekter I alt kr kr. Max kr kr kr kr kr. HL skal aflægge regnskab for forbrugte midler, såfremt det er HL, der distribuerer midlerne. Uforbrugte midler på posten Fælles opgaver i landdistrikterne kan overføres til de to andre puljer. Såfremt der måtte være uforbrugte midler, kan disse overføres til næste år, dog må der ikke foretages en egentlig opsparing af midler. Procedure Sagen fremlægges i Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. december 2008 og sendes efterfølgende i høring i Foreningen Haderslev Landdistrikter. Høringssvaret fremlægges for og behandles af Udvalget for Erhverv og Kultur den 12. januar Tovholder/informationsansvarlig Landdistriktskoordinator Tine Kierkegaard

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 916 Bilag BILAG - Retningslinier for fordeling af landdistriktspuljen (653847) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur tager stilling til, hvem der skal fordele landdistriktspuljen, og at Udvalget for Erhverv og Kultur godkender retningslinierne for udmøntning af den kommunale landdistriktspulje. Udvalget godkender, at Haderslev Landdistrikter fordeler landdistriktspuljen som skitseret. Retningslinier for udmøntning af den kommunale landdistriktspulje godkendt Reservation af udgiftsramme til områdefornyelse DIPSOR / 08/39877 Udvalget for Erhverv og Kultur besluttede den 10. november 2008 at Haderslev Kommune ansøger Velfærdsministeriet om reservation af midler til områdefornyelse i landsbyerne Bevtoft, Strandelhjørn, Jegerup og Sdr. Vilstrup. Alle fire landsbyer deltager i øjeblikket i Haderslev Kommunes pilotprojekt om udarbejdelse af lokale handleplaner for landdistrikterne. Beslutningen blev truffet på baggrund af en konkret henvendelse fra Haderslev Landdistrikter. Igangsætning af et områdefornyelsesprojekt i landsbyer med tilskud fra Velfærdsministeriet er nævnt som et af Haderslev Kommunes indsatsmuligheder i den netop vedtagne Landdistriktspolitik Velfærdsministeriet uddeler hvert år ca. 13 mio. kr. til områdefornyelse i Nedslidte byområder i mindre byer, hvor der er et væsentligt behov for en bymæssig udvikling.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 917 Tilskuddet til de enkelte projekter ligger typisk på 1 til 3 mio. kroner. Kommunernes egenfinansiering skal udgøre mindst det dobbelte af Velfærdsministeriets tilskud. Hvis der opnås tilsagn fra Velfærdsministeriet kan der gennem de lokale aktionsgrupper bevilliges et tilskud fra Fødevareministeriets Landdistriktsprogram, som svarer til Velfærdsministeriets tilskud. LAG Haderslevs bestyrelse har den 18. november 2008 behandlet et skitseforslag til en ansøgning fra Haderslev Kommune. LAG Haderslevs bestyrelse bakker op om Haderslev Kommunes planlagte områdefornyelsesprojekt og vil se positivt på en ansøgning om medfinansiering fra Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Områdefornyelsesmidlerne kan bruges til udarbejdelse af en plan for områdefornyelsen i et samarbejde mellem kommunen og lokalsamfundene etablering af torve, pladser, opholdsarealer m.v. etablering af kulturelle og særlige boligsociale foranstaltninger, og etablering af særlige trafikale foranstaltninger. Erhvervs- og Kulturservice har udarbejdet et udkast til en ansøgning. Udkastet vil i perioden frem til ansøgningsfristen 7. januar 2009 blive finpudset og de manglende baggrundsoplysninger vil blive indarbejdet. Ansøgningen vil ligeledes blive layoutet og forsynet med billeder fra landsbyerne for at visualisere argumenter i ansøgningen. Erhvervs- og Kulturservice har udarbejdet et ansøgningsforslag med en samlet udgiftsramme på 8 mio. kr. af offentlige midler. Det anbefales, at de 6 mio. kr. fordeles ligeligt mellem de 3 landdistrikter Bevtoft/Strandelhjørn, Jegerup, og Vilstrup med 2 mio. kr. til hvert landdistrikt. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler desuden, at der reserveres yderligere 2 mio. kr. til Jegerup landdistrikt til løsningen af de facilitetsmæssige udfordringer, der forventes at opstå i forbindelse med nedlæggelsen af Jegerup Skole og et salg af det kommunalt ejede Jegerup Forsamlingshus. Disse 2 mio. kroner vil være betinget af en egenfinansiering fra Jegerup Landsbyforening og bevillingen vil være underlagt Udvalget for Erhverv og Kulturs kriterier for tilskud til Multihuse vedtaget den 22. september Økonomiske forhold Haderslev Kommunes egenfinansiering anbefales indarbejdet i budgetlægningen med 1 mio. kr. i 2010, 1 mio. kr. i 2011, 1 mio. kr. i 2012 og 1 mio. kr. i 2013, hvis ansøgningen imødekommes af Velfærdsministeriet.

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 918 Procedure Beslutning om udarbejdelse af ansøgningen er vedtaget af Udvalget for Erhverv og Kultur den 10. november Skitseforslag til ansøgningen er godkendt af LAG Haderslevs bestyrelse den 18. november 2008 Selve ansøgningen behandles i: Udvalget for Erhverv og Kultur den 8. december 2008 Byrådet den 18. december Såfremt Velfærdsministeriet meddeler tilsagn om støtte til områdefornyelsen, skal kommunen i løbet af 2009 udarbejde et områdefornyelses-program med inddragelse af borgere og lokale aktører. Programmet danner baggrund for politisk behandling og en endelig vedtagelse af områdefornyelsesbeslutningen, som skal fremsendes til Socialministeriet inden februar Tovholder/informationsansvarlig LAG-koordinator Peter Sørensen Bilag Ansøgning om reservation af udgiftsramme til områdefornyelse (653854) Budget for områdefornyelse (653917) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at finansieringsforslag og udkast til ansøgning fremsendes med anbefaling til Byrådet. Anbefales.

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Haderslev Idrætscenter: Udpegning af medlemmer til bestyrelsen DIJSME / 06/14180 Udvalget godkendt i sit møde den 27. oktober 2008 vedtægten for Haderslev Idrætscenters styreform. I henhold til vedtægtens 5 udpeger Erhvervs- og Kulturudvalget 2 medlemmer til bestyrelsen uden for bruger, ejer og lejergrupperne, og uden for den administrative og politiske organisation. Af forarbejderne til vedtægterne fremgår det, at hensigten med udpegningen er at fremme særlige ønsker og interesser i forhold til driften og udviklingen af Haderslev Idrætscenter. Det kan fx være repræsentanter for elite- og talentudvikling eller personer med særlig indsigt i forretningsdrift og -udvikling. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen. Bilag Vedtægt (625245) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der udpeges to medlemmer til bestyrelsen for Haderslev Idrætscenter. Udvalget bemyndiger formand og næstformand til at afslutte udpegningen af de to medlemmer.

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Kulturbro/Kulturbrücke - Dansk-tysk kultursamarbejde DILIJO / 06/12079 Ved overgangen fra det gamle amt til den nye kommunale struktur blev de fire nye kommuner i Sønderjylland involveret i kulturudvalgsarbejdet for Region Sønderjylland-Schleswig. De fire sønderjyske kommuners kulturkonsulenter deltager i Kulturfaggruppen sammen med repræsentanter fra Stadt Flensburg, Kreis Schleswig- Flensburg og Kreis Nordfriesland. Derudover deltager Anne-Mette Olsen fra Regionskontoret under Region Sønderjylland-Schleswig. Kulturfagguppen rådgiver Udvalget for Kultur, Kontakt & Samarbejde, bl.a. omkring ansøgninger til kulturelle arrangementer. Kulturfaggruppen har arbejdet på en efterfølger til det gamle EU INTERREG IV A projekt "People to People". Det nye projekt, der har fået navnet Kulturbro eller Kulturbrücke, er her i efteråret blevet godkendt i EU, og det betyder, at Region Sønderjylland-Schleswig nu har fået en ny dansk-tysk kulturpulje, der kan støtte projekter inden for områderne kultur, børn/unge, sprog og sport. Der vil over de næste tre år være 1,4 millioner kr. årligt i puljen. Hensigten med den nye kulturpulje er at gøre det så attraktivt og ubureaukratisk som muligt at søge om penge til grænseoverskridende projekter. Gennem projekt Kulturbro kan der søges om penge til små og større grænseoverskridende aktiviteter. Afgørende er blot, at der i projektet er tale om et aktivt grænseoverskridende samarbejde, hvor både den danske og tyske part bidrager aktivt til projektets gennemførelse. Privatpersoner og organisationer i hele Region Sønderjylland- Schleswig har gennem dette projekt mulighed for at søge om støtte til at gennemføre mindre projekter eller til at opbygge netværk på tværs af landegrænsen. Partnerne bag Kulturbro/Kulturbrücke håber, at puljemidlerne vil muliggøre aktiviteter, som ellers ikke ville kunne gennemføres grænseoverskridende. Der ydes støtte til projekter indenfor Region Sønderjylland-Schleswigs geografiske område. Økonomiske forhold Projekt Kulturbro finansieres med støtte fra de regionale partnere, Det Danske Kulturministerium, Staatskanzlei des Landes Schleswig- Holstein, Region Syddanmark samt fra EUs INTERREG IV A - program.

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 921 Midlerne fra de regionale partnere i Sønderjylland er lig med de gamle midler fra det tidligere Sønderjyllands Amt. I overgangsfasen til de nye kommuner, har pengene været placeret i Kulturministeriet. Midlerne er nu placeret i Sønderborg, der forestår videre overførsel til regionen. Personalemæssige forhold Kulturkonsulent Lisbet Johansen er Haderslevs repræsentant i Den Dansk-tyske Kulturfaggruppe. Tovholder/informationsansvarlig Kulturkonsulent Lisbet Johansen Bilag Artikel om Kulturbroen - kommunen pdf (575829) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Taget til efterretning Eventuelt DIHAJP / 06/17018 Præsentation af

21 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 922 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Mikkelsen Uwe Jessen Holger Eskildsen

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-04-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Ella Skjellerup forlod mødet kl.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold.

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold. Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev september 2012 Årets bredde-idrætsforening Bestyrelsen i HIR har fundet årets bredde idrætsforening. Der var indkommet 13 meget fornemme og velbegrundede indstillinger til

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine

Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Indholdsfortegnelse 1. Drøftelse af forskellige generelle spørgsmål henhørende under teknisk Forvaltning 3 2. Evaluering

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 20-11-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol 01-06-2015 08:30 D116 Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Kulturaftale Sønderjylland- Schleswig

Kulturaftale Sønderjylland- Schleswig Kulturaftale Sønderjylland- Schleswig Sønderjylland-Schleswig - en europæisk kulturaftale Den dansk-tyske grænseregion med Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg samt kommunerne

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014

Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014 REFERAT Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014 Mødested: Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Lærerværelset, Vojens Kultur og Musikhus Annie Christensen, Jakob Karlsson,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Holger Eskildsen og Kim Qvist

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset Deltagere: Ulla Larsen, Grete Schødts, Karen Strandhave, Masoum Moradi, Jeppe Ottosen, Medhat Khattab Afbud: Birthe

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Kultur og Borgerservice Justering af driftsaftale for Atletion Aftalen om driften

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 23-10-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 23-10-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 23-10-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter Oversigt over puljer Dette notat orienterer om øvrige udviklingspuljer kommunen råder over udover den eksterne udviklingspulje. Oversigten orienterer om puljernes formål, økonomi, samt hvilket udvalg,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 28-02-2007 Mødested: Forsyning Fjordargervej 32 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Jan Christensen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 09-11-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Erhvervsudvalget

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Erhvervsudvalget Vedrørende: Erfaringsopsamling på erhvervspolitikken og bosætningspolitikken Sagsnavn: Erfaringsopsamling på erhvervspolitikken Sagsnummer: 24.10.00-A00-5-13 Skrevet af: Hanne Lykke Thonsgaard E-mail:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Fraværende: Jens Andresen med anmeldt forfald. Gruppemøder: 19. januar 2006 1

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Innovations- og Medborgerskabsudvalget. 1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 13/25960 Straks-puljen...1 3. 14/6866 Ø-LAG...3

Innovations- og Medborgerskabsudvalget. 1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 13/25960 Straks-puljen...1 3. 14/6866 Ø-LAG...3 Referat Innovations- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 29. september 2014 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/25960 Straks-puljen...1

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 12. august 2015 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Bemærkning Referat med temadrøftelserne er publiceret Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Oplægget blev drøftet. Det er vigtigt, at der både på første og andet møde indgår 2-3 konkrete gode eksempler.

Oplægget blev drøftet. Det er vigtigt, at der både på første og andet møde indgår 2-3 konkrete gode eksempler. REFERAT Møde i den politiske ledelse torsdag den 22. maj 2008 kl. 10-12 i Skole- og Kulturforvaltningen, Godthåbsgade 8, Nørresundby mødelokale 2 i kælderen Deltagere: Bjarne Kvist, Frederikshavn Kommune

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 08-11-2012 Kl. 17:00 Aktivhuset i Lundeborg

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 08-11-2012 Kl. 17:00 Aktivhuset i Lundeborg Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 08-11-2012 Kl. 17:00 Aktivhuset i Lundeborg Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen Afbud:, Pia Dam, Mogens Stampe Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr.

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

18. Kulturpulje 2015 Åbent

18. Kulturpulje 2015 Åbent 18. Kulturpulje 2015 Åbent Forretningsudvalget 2521842 Brevid: Resume Kulturpuljen 2015 har modtaget 27 ansøgninger, som tilsammen har søgt om ca. 9,4 mio. kr. Der indstilles 12 projekter til tilskud,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Farvekoder: Egenfinansiering private midler: Egenfinansiering offentlige nationale midler: Egenfinansiering frivilligt arbejde:

Farvekoder: Egenfinansiering private midler: Egenfinansiering offentlige nationale midler: Egenfinansiering frivilligt arbejde: Farvekoder: Egenfinansiering private midler: Egenfinansiering offentlige nationale midler: Egenfinansiering frivilligt arbejde: Tilskud fra aktionsgruppe nationale midler fra Fødevareministeriet: Tilskud

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport September 2015 Indhold 1 Vejledningens formål... 3 1.1 Hvilke projekter kan der gives støtte til?...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. december 2013 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. december 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Forslag til revideret

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-02-2009 Mødested: Haderslev Rådhus, gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Uwe Jessen, Finn Lykkeskov, Allan

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Formand og næstformand

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 28-08-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere