SESSION 4 EFFEKTIV OPGAVELØSNING PÅ TVÆRS LEDELSEN GÅR FORREST

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SESSION 4 EFFEKTIV OPGAVELØSNING PÅ TVÆRS LEDELSEN GÅR FORREST"

Transkript

1 SESSION 4 EFFEKTIV OPGAVELØSNING PÅ TVÆRS LEDELSEN GÅR FORREST Ledertræf 30. oktober 2017 Marianne Stentebjerg, direktør i Nyborg Kommune Søren Sønderby, chefkonsulent i KL s Konsulentvirksomhed (KLK)

2 Agenda 1. Anbefalinger fra det fælleskommunale styrings- og effektiviseringsprogram (SEP) v. Søren Sønderby, chefkonsulent, KL s Konsulentvirksomhed (KLK) 2. Kort refleksion i salen 3. Nyborg Kommunes arbejde med tværgående koordinering og opgaveløsning på tværs v. Marianne Stentebjerg, direktør, Nyborg Kommune 4. Drøftelse med Marianne Stentebjerg, direktør, Nyborg Kommune 5. Drøftelse i plenum, spørgsmål, etc.

3 ANBEFALINGER FRA DET FÆLLESKOMMUNALE STYRINGS- OG EFFEKTIVISERINGS- PROGRAM (SEP)

4 Hvilke målgrupper taler vi om? Udsatte familier med flere ydelser Tidligere anbragte børn Personer på genoptræning og overførselsydelse Personer i misbrugsbehandling og på overførselsydelse Udsatte unge fra 17 til 25 år. Altså: Borgere og familier, der har mange kontaktpunkter til kommunen på tværs af social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet, og som samtidig anvender en relativ stor andel af kommunens ressourcer og udgifter.

5

6 Hvad er udfordringen? Hvad der for de offentlige myndigheder kan opleves som en hurtig, faglig ambitiøs og understøttende indsats kan set fra borgerens perspektiv opleves som en langsom, usammenhængende og blokerende indsats, der er svær eller umulig at overskue. At et typisk overordnet mål om kontakt til arbejdsmarkedet som både politisk og fagprofessionelt har dominant opbakning langt fra afspejler sig i den kombination af indsatser, der ofte er tilrettelagt omkring den enkelte borger eller familie. I kommuner, der har analyseret borgergruppers træk af udgifter, er konklusionen med visse variationer, at knap en tredjedel af udgifterne anvendes af den ene procent af befolkningen, der trækker mest på udgifterne. At en samordnet og forenklet indsats overfor borgere og familier med mange kontaktpunkter til kommunen kan give en bedre løsning med større effekt og ofte også for færre ressourcer og udgifter.

7 Konklusion 1: Stort potentiale for bedre løsninger Indsatserne er ofte ukoordinerede og kan i værste fald stå i vejen for hinanden Ikke ét mål for hvor borgeren skal hen, men ofte mange mål der kan stå i vejen for hinanden Ofte forskellig opfattelse af hvad kerneopgaven er Udgangspunktet er faglig logik ikke borgerens logik.

8 Et element af forklaring? Forskellige lovgivninger sætter forskelligt fokus og har regler om forskellige indsatser. Dette præger uddannelsen og specialiseringen, og det indebærer, at forskellige fagkulturer har forskelligt fokus. Udfordringerne illustreres tydeligt af, at der er lovkrav om at udarbejde forskellige planer for de samme borgere og familier. Regler om datadeling til sagsbehandlingsformål er en hindring for den optimale dialog om indsatserne mellem kommunale medarbejdere på tværs af forvaltningerne.

9 Konklusion 2: Kerneopgaven og arbejdsmetoderne Kontakt til arbejdsmarkedet bør være det styrende mål Faggrupper fortolker dette mål forskelligt ift. indsatsen Dyb specialisering udfordrer samordningen Opgaven skal i centrum ikke fagligheden, fx standardiserede forløbsbeskrivelser hvor muligt.

10 En plan? En af udfordringerne i det tværgående samarbejde er fx regler om, at der skal udarbejdes forskellige planer for borgeren/familien i henhold til både social-, beskæftigelses-, sundheds- og integrationslovgivningen. Særskilt udarbejdede planer for indsatsen øger naturligvis risikoen for, at der ikke sker en fornøden samordning, hvorimod én fælles plan kan anvendes som et redskab for samordning på tværs i organisationen. Flere kommuner har allerede i dag gjort sig erfaringer med én plan, hvor formålet er at få færre parallelindsatser og færre kontaktpunkter til kommunen. I projektet Helhedsindsats for udsatte familier har ti kommuner arbejdet med én plan eller familieplan. Planen opleves som væsentlig i forhold til at arbejde helhedsorienteret, da den dokumenterer de fælles mål, der er aftalt på tværs af aktører. Endvidere fungerer den som et godt redskab til at skabe overblik for og dialog med familien.

11 Konklusion 3: Ledelse og organisation Uenighed i ledelsen er den største barriere for samordning Bedre samordning kræver ofte organisationsændringer, fx den koordinerende sagsbehandler eller matrixorganisering Bedre samordning bør udspringe af politiske mål, ledelsesmæssig enighed og forpligtelse.

12 Organisering af den tværgående indsats Modeller for organisering Særskilt organisationsenhed for tværgående borgergrupper Matrix model med tværgående teams Samarbejde inden for eksisterende organisation. Valget heraf afhænger bl.a. af Udfordringens karakter og størrelse Organisationens modenhed herunder: Ledernes evne og vilje til at se på tværs Organisationens silotendens som helhed Medarbejdernes faglige kultur og tradition.

13 Konklusion 4: Redesign og ny indsats Færre og mere fokuserede indsatser Færre kontaktpersoner Vælg borgerperspektivet, fx gennem borgerrejser.

14 Konklusion 5: Budgetstyring og økonomisk potentiale Incitamenter hos budgetansvarlige kan være en barriere for samordning Behov for modeller til bedre omplacering af budgetmidler Tydeligt økonomisk potentiale i en bedre samordning.

15 Mulige modeller Netværksbaseret samarbejde Medarbejdere og økonomisk ansvar fastholdes i de eksisterende fagforvaltninger/ afdelinger. Ved en ny sammensætning af ydelser og indsatser tages stilling til de økonomiske omfordelinger. Særskilt enhed Særskilt organisation til særlige målgrupper med kompetencer, medarbejdere og budget til denne gruppes nye tværgående indsats.

16 REFLEKSION I SALEN Kan du genkende konklusionerne fra din egen organisation? Hvad vurderer du, er de sværeste barrierer for at lykkes? Har du erfaring med, at man i din kommune har arbejdet med bedre koordinering og samarbejdet med disse borgergrupper?

17 EFFEKTIV OPGAVELØSNING PÅ TVÆRS ERFARINGER FRA NYBORG KOMMUNE Marianne Stentebjerg, direktør i Nyborg Kommune

18 Agenda Hvad kendetegner Nyborg Kommune? Ledelse på tværs relationel koordinering Eksempel: Nyborgmodellen Erfaringer og anbefalinger Eksempel: Sammenhængende forløb for borgeren.

19 Fakta om Nyborg Kommune Som kommune indbyggere vækst i tilflyttere Nyborg Kommune har gennem flere år arbejdet målrettet på at sikre et højt serviceniveau indenfor bl.a. skoler, dagtilbud, specialiserede tilbud, kultur og idræt, pleje og omsorg samt erhvervsservice Gældfri Forbedring af serviceniveau og anlægsinvesteringer med budget Som arbejdsplads 2500 medarbejdere Høj grad af trivsel og lavt sygefravær Dynamisk kommune med en flad organisationsstruktur. Kommunestørrelsen betyder, at man er tæt på borgere og brugere Tænker i helheder og har fokus på effektiv opgaveløsning 3 direktører i direktionen og en chefgruppe, som består af direktørerne og cheferne.

20 Forskellige indsatser Forvaltningsstruktur En struktur der understøtter helhedstænkning Fælles chefmøder Kultur og værdier (Om)organisering Arbejdsprocesser En form for Nyborg-kultur : Vi tænker som en samlet kommune kendskab giver venskab Forløb med relationel koordinering for hele chefgruppen Tænke i helheder fx sammenhængende forløb for borgeren Fx fast struktur/forløb for barnet og familien i myndighed Fx teamorganisering Nyborgmodellen Fx ungeenhed samt overgang fra social til voksen Fælles principper og aftaler for, hvordan det tværfaglige samarbejde skal udspille sig Tydelige arbejdsgange for overgange IT-understøttelse stafetlog

21 Ledelse på tværs Fagbureaukratisk organisation, funktionsopdelt Opgaveorienteret organisation

22 Nyborgmodellen Børns trivsel Fælles ansvar Tidlig og forebyggende indsats det vil vi: Et tættere tværfagligt og forebyggende samarbejde med almenområdet Øget dialog med forældrene om deres barns trivsel og mestring Hyppigere opfølgning i sagerne med fokus på tidlig og mindste indgribende indsats Udvikling af de rette forebyggende tilbud til børn og unge. Tidlig og forebyggende indsats det kræver det: En proces som kræver en øget tværfaglighed og tværsektoriel tilgang og koordinering samt et øget samarbejde for at lykkes både på lederog medarbejderniveau Øget viden om andre faggrupper og dermed en fælles øget viden om indsatser, der virker Fælles sprog Fælles ejerskab for forandringen Familien er omdrejningspunktet. Vi har behov for at binde sammen, da børnene og forældrene går på tværs af vores afdelinger vi skal bygge og sikre gangbroer afdelingerne og medarbejderne imellem

23 Nyborgmodellen Børns trivsel Fælles ansvar Styregruppen Fokus på fremdrift og koordinering af implementeringen af Nyborgmodellen Der afholdes møder med 6-8 ugers interval Består af direktør for børneområdet, skole-, kultur- og fritidsområdet, socialområdet og beskæftigelsesområdet, socialchef, børnechef, skole- og kulturchef, jobcenterchef, leder af Familiehuset, leder af sundhedsplejen, leder af PPR samt projektleder. Følgegruppen Drøfte og behandle anbefalinger til styregruppen Drøfte behov for nye tiltag indenfor rammerne af modellen Drøfte evalueringer af modellen Møder afholdes med 6-8 ugers interval Følgegruppen består af en repræsentanter for styregruppen, Team Danehof, socialafdelingen, Team 4Kløver, PPR, Team Vibe, sundhedsplejen, Team Birkhoved, Familiehuset, projektleder, 2 repræsentanter for hhv. dagtilbud og skoler samt en repræsentant for specialskole. Advisory board Består af nogle af de fremmeste forskere på området for udsatte børn og unge Løfte udviklingen af modellen og bidrage med vidensdeling på området Formålet med advisory boardet er at levere gode anbefalinger, strategiske indspil, faglige vinkler samt organisatorisk kritik og refleksioner til udviklingen af vores børne- og ungeområde Der er møde mellem advisory boardet, styregruppen og følgegruppen 2 gange årligt.

24 Ledelse af det tværfaglige samarbejde Sundhedsplejersker, socialrådgivere, familiebehandlere og PPR-psykologer Teamet sidder sammen 2 dage om ugen (tirsdag og torsdag) tæt på almenområdet Månedlige møder mellem de 4 faggrupper, de tilknyttede dagtilbud og skoler i distriktet En chef og en faglig leder tilknyttes hvert team. 1 ugentligt møde á 2 timer under ledelse af en chef og en fagleder fra hvert af de involverede områder. Team Birkhoved Børnechef & PPR-leder Team Danehof Børnechef & Leder af Familiehuset Team Vibe Socialchef & PPR-leder Team 4kløver Skolechef & Leder af Familiehuset

25 Ledelse af det tværfaglige samarbejde Ledelsen af det tværfaglige samarbejde sker på 3 niveauer: Styregruppen Afdelingsledelse sikre sammenhæng fra styregruppen til de tværfaglige teams samt sikre forankring i eget område Faglig ledelse i de tværfaglige teams samt i eget område. Sikre fokus på at det tværfaglige samarbejde ikke er målet i sig selv, men midlet til at sikre en positiv ændring for barnet tværfagligt samarbejde lykkes kun, når det giver mening for alle de involverede også barnet og forældrene Sikre at faglighedernes specialisering bringes i spil og bredes ud det tværfaglige kræver en solid faglighed at stå på Skabe sammenhæng og helhed i løsningen af barnets vanskeligheder Sikre udnyttelse af erfaringerne på tværs af de 4 teams og dele best pratice. Målet er: Integration af fagpersonernes viden med henblik på ny viden og måde at arbejde på til gavn for barnet/den unge.

26 Erfaringer og resultater Erfaringer Komplekst at lede tværfagligt på fagligheden med fire forskellige fagprofessioner samt dagtilbud og skoler Dilemma at lede tværfagligt, men ikke at have personaleledelse Styring af medarbejderressourcer og indsatser på tværs er svært, men ikke umuligt Vi forstår opgaven ud fra vores faglighed For lidt systematisk vidensdeling Tag mødeledelsen alvorligt Glemmer vi børn og familier i vores iver efter tværfagligt samarbejde? Resultater Evne og vilje til at se på tværs Udfordre andre fagområder Medarbejderne ved hvor vi skal hen dokumenteret af Task Force Strukturen er rigtig Det har givet en anden forforståelse på alle niveauer om hinandens fagområder, der styrker sammenhængskraften Større enighed om det fælles mål for børn og familier, hyppigere kontakt medarbejderne imellem og flere og mere præcis information til alle involverede Understøtter læring på tværs af både de gode og mindre gode forløb.

27 Sammenhængende borgerforløb Vi har deltaget i SEP-projektet og helt naturligt stillet os selv det spørgsmål: Er det muligt at tilrettelægge en bedre, mere sammenhængende og overskuelig indsats for borgere og familier med mange kontaktpunkter til kommunen? Og måske endda i nogle tilfælde også for færre ressourcer? Mini-analyse: At undersøge om der er et potentiale i at minimere dobbeltindsatser over for den enkelte borger/familie At undersøge om der er potentiale i en højere grad af koordinering mellem de enkelte indsatser At vurdere om en bedre sammenhæng mellem afdelingerne kan reducere det samlede ressourceforbrug anvendt til borgeren og familien. Fokus har været på indsatserne samt koordineringen og ikke så meget på, hvad indsatserne koster.

28 Sammenhængende borgerforløb Resultater Der er fundet få borgere/familier, der får dobbeltindsatser til forskel fra andre kommuner Det er vurderingen, at der kan ske en bedre koordinering mellem de indsatser, der iværksættes af de forskellige afdelinger både i forhold til indhold og hvornår indsatsen iværksættes. Handlinger Der skal trækkes på viden, kompetencer og tilbud fra en bred kreds af forskellige aktører og lovområder Det skal sikres involvering og ejerskab både hos borgeren og medarbejderne Der skal ske bevægelse fra opdelte og parallelle indsatser til sammentænkte og kombinerede indsatser og aktiviteter, så borgerne oplever et koordineret og sammenhængende forløb Der skal tænkes i tidsafgrænsede forløb, hvor målene er tydelige for alle, og hvor der løbende følges op på, om målene nås Der skal være en mere ensartet dokumentationspraksis bl.a. med fokus på klare mål for borgeren.

29 EFFEKTIV OPGAVELØSNING PÅ TVÆRS - LEDELSEN GÅR FORREST EFFEKTIV OPGAVELØSNING PÅ TVÆRS LEDELSEN GÅR FORREST

30 HVIS DU VIL VIDE MERE Hvis du vil læse mere: Ny-rapport-om-bedre-tvargaendesammenhang-pa-velfardsomraderne-id225102/ Hvis du vil høre mere: Søren Sønderby, Chefkonsulent KLK /

PERSONALEPOLITISK DAG 2018

PERSONALEPOLITISK DAG 2018 PERSONALEPOLITISK DAG 2018 DEN 30. JANUAR Indlæg ved Jan Olsen, KL om Faglig ledelse og nye vilkår for offentlige ledere Hvorfor er der kommet mere fokus på faglig ledelse? Store omstillinger på alle opgaveområder

Læs mere

Samarbejde på tværs af siloer. Anette Ørbæk Andersen, direktør Ringkøbing-Skjern Kommune

Samarbejde på tværs af siloer. Anette Ørbæk Andersen, direktør Ringkøbing-Skjern Kommune Samarbejde på tværs af siloer Anette Ørbæk Andersen, direktør Ringkøbing-Skjern Kommune Dagsorden Hvorfor samarbejde på tværs? Hvordan styrkes samarbejdet på tværs? Hvilke krav stiller det til ledelse

Læs mere

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Faglige pejlemærker for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Baggrund Som led i projektet Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR er der udviklet faglige pejlemærker for den tidlige

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Tjekliste til fordele og udfordringer ved forskellige organiseringsformer

Tjekliste til fordele og udfordringer ved forskellige organiseringsformer Tjekliste til fordele og udfordringer ved forskellige organiseringsformer Området for børn og unge med særlige behov kan overordnet set organiseres på forskellige måder. Hver organisering har sine fordele,

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Indledning...3 Forud for rådgivningsdagen...5 Efter rådgivningsdagen...5 1.Styringsgrundlag...6 2. Forandringsteori...7 3. Erfaringer med

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Notat om et tidligere og tættere tværprofessionelt distriktssamarbejde

Notat om et tidligere og tættere tværprofessionelt distriktssamarbejde Notat Sagsnr.: 00.00.00-G01-78-17 Dato: 04-04-2018 Titel: Notat om et tidligere og tættere tværprofessionelt distriktssamarbejde Sagsbehandler: Kirstine Andersen Indhold En tidlig indsats og et stærkt

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

ROLLER I PROJEKT OVER- GANG FRA BARN TIL VOKSEN

ROLLER I PROJEKT OVER- GANG FRA BARN TIL VOKSEN ROLLER I PROJEKT OVER- GANG FRA BARN TIL VOKSEN Dato 29.06.2012 Til Fra Projektkommuner i projekt unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Socialstyrelsen og Rambøll Management 1.

Læs mere

Vejen til uddannelse og beskæftigelse

Vejen til uddannelse og beskæftigelse Vejen til uddannelse og beskæftigelse - for udsatte unge mellem 15 og 23 år Til beslutningstagere i kommuner 1 Vejen til uddannelse og beskæftigelse for anbragte udsatte unge og tidligere mellem anbragte

Læs mere

Rundt om kerneopgaven - set fra et borgerperspektiv. Herning Kommune MED-konference 11. maj 2017

Rundt om kerneopgaven - set fra et borgerperspektiv. Herning Kommune MED-konference 11. maj 2017 Rundt om kerneopgaven - set fra et borgerperspektiv Herning Kommune MED-konference 11. maj 2017 Kerneopgaven Borgerperspektiv = Organisationsperspektiv Kommunerne storleverandør af velfærdsydelser Den

Læs mere

personhenførbare udgifter i København

personhenførbare udgifter i København ANALYSE OG POTENTIALER for MERE SAMMENHÆNG I YDELSER OG FORLØB med udgangspunkt i Kortlægning af personhenførbare udgifter i København Katrine Bagge Thorball, kontorchef, Velfærdsanalyse Velfærdsanalyseenheden

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Vejledning til organiseringsmodeller til tværfagligt samarbejde

Vejledning til organiseringsmodeller til tværfagligt samarbejde Vejledning til organiseringsmodeller til tværfagligt samarbejde Der er behov for en særlig opmærksomhed på samarbejdet mellem almenområdet og specialområdet for børn og unge med særlige behov. Dette behov

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber Tillidsdagsordenen er bredt forankret i Københavns Kommune, og dagsordenen har stor opbakning

Læs mere

Projektbeskrivelse Pilotprojekt: Sammenhængende borgerforløb Den 20. december 2018 Acadre sagsnr. 18/35080

Projektbeskrivelse Pilotprojekt: Sammenhængende borgerforløb Den 20. december 2018 Acadre sagsnr. 18/35080 Projektbeskrivelse Pilotprojekt: Sammenhængende borgerforløb Den 20. december 2018 Acadre sagsnr. 18/35080 1 Baggrund Socialudvalget ønsker, at Holbæk Kommune optimerer samarbejdet i sager, der går på

Læs mere

Implementering af ny. samarbejdsmodel: Tværfaglig koordination. i samarbejdet med. udsatte familier

Implementering af ny. samarbejdsmodel: Tværfaglig koordination. i samarbejdet med. udsatte familier Erfaringer fra Projekt Familier på vej i hele organisationen Implementering af ny samarbejdsmodel: Tværfaglig koordination i samarbejdet med udsatte familier Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000

Læs mere

Ny Nordisk Skole-institution.

Ny Nordisk Skole-institution. Ny Nordisk Skole-institution. 1. GRUNDOPLYSNINGER OM ANSØGER: 2. MOTIVATION OG TILGANG TIL FORANDRINGSPROCESSEN: Hvorfor vil I være Ny Nordisk Skole-institution og hvordan vil I skabe forandringen? Vi

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 1 FORORD Guldborgsund Kommunes ledelsesgrundlag lægger sig tæt op ad vores kerneopgave og er båret af den præcise retning og de værdier, der lægges til grund for kerneopgaven.

Læs mere

Fremskudt Indsats. Familie og Forebyggelse samt Tværgående Enhed for Læring

Fremskudt Indsats. Familie og Forebyggelse samt Tværgående Enhed for Læring Fremskudt Indsats Familie og Forebyggelse samt Tværgående Enhed for Læring Baggrund: Baggrunden for den fremskudte indsats er i høj grad at finde i Horsens Kommunes politiske udspil vedr. børn og unge

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Fælles Børn - Fælles Indsats

Fælles Børn - Fælles Indsats Fælles Børn - Fælles Indsats PIXIUDGAVE TIL FAGPROFESSIONELLE Faglig Strategi 2018-2022 Børne- og Familieområdet Opgaveløsningen i Fælles Børn - Fælles Indsats hører under Lov om Social Service. Derudover

Læs mere

Job og personprofil for skolechef

Job og personprofil for skolechef Job og personprofil for skolechef 1. Stillingen Skolechefen refererer til Direktøren for Børn og Unge. Skoleområdet består af 27 skoler, 14 klubber, 10 SFO-klubber og 3 samdrevne institutioner, Naturskolen

Læs mere

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen Kommissorium Sammenhængende borgerforløb i Børn- og Ungeforvaltningen Projektets navn Starttidspunkt December 2018 Sluttidspunkt December 2020 Sidst opdateret 09/01 2019 Projektets formål og indhold Sammenhængende

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik FOREBYGGELSE TIDLIG INDSATS INDGRIBENDE INDSATS Sammenhængende børnepolitik Politik Stevns Kommunes sammenhængende børnepolitik har tre fokusområder: Forebyggelse, tidlig indsats og indgribende indsats.

Læs mere

Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde

Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde Børne- og Ungdomsforvaltningen Vejledning til Samarbejdsmodel og skabelon til Stærkt samarbejde for skoler, KKFO, klynger, fritidsklubber, fritidstilbud, institutioner i klynger. FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET

SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET Forår 2018 Om undersøgelsen KL s forvaltningsundersøgelse på børn- og ungeområdet er gennemført blandt de kommunale børn-

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Pjece til medarbejdere i daginstitutioner og dagpleje

Pjece til medarbejdere i daginstitutioner og dagpleje Pjece til medarbejdere i daginstitutioner og dagpleje ] Bedre tværfaglig indsats for børn og unge i familier med misbrug eller sindslidelse Samarbejdsmodel Handlevejledninger Redskaber www.tvaerfaglig-indsats.dk

Læs mere

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner 1 Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner SOCIALSTYRELSEN VIDEN TIL GAVN SAMARBEJDSMODELLEN 4. Samarbejdsmodellen som metode 2 INDHOLD Vejen til uddannelse

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Tværgående koordinering i komplekse familiesager - Analyse af koordineringen i 12 konkrete komplekse familiesager, hvor familier har behov for ydelser fra flere forvaltninger Side 1 af 9 Baggrund Der er

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Tværgående borgerforløb. Ansøgning om frikommuneforsøg [Navne på ansøgende Kommuner]

Tværgående borgerforløb. Ansøgning om frikommuneforsøg [Navne på ansøgende Kommuner] Tværgående borgerforløb Ansøgning om frikommuneforsøg [Navne på ansøgende Kommuner] April 2016 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af frikommuneforsøget om Tværgående borgerforløb...1 1.1 Centrale og fælles

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

Ledelse og koordinering omkring komplekse udfordringer Carsten Hornstrup

Ledelse og koordinering omkring komplekse udfordringer Carsten Hornstrup Ledelse og koordinering omkring komplekse udfordringer Carsten Hornstrup carsten@joint-action.dk Overblik - Fra sammenhængsreform til kommunal virkelighed - Sammenhængende indsatser erfaringer fra forskning

Læs mere

Orientering om status på Projekt Job og Familie

Orientering om status på Projekt Job og Familie Punkt 7. Orientering om status på Projekt Job og Familie 2017-002572 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering en status på "Projekt Job og Familie". Beskæftigelsesudvalget behandler

Læs mere

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune - Fra 1. august 2019 Hvorfor en ny sammenhængende ungeindsats? I juni 2018 kom der en ny Lov om kommunal indsats for unge under 25 år. Loven bygger på følgende:

Læs mere

Indledning Læsevejledning

Indledning Læsevejledning 1 Indledning Mariagerfjord Kommunes Sundhedspolitik fastslår, at Mariagerfjord arbejder på at skabe rammer og vilkår for det gode liv. Det gode liv handler om et godt helbred, psykisk velvære, gode relationer

Læs mere

Kommunikation i øjenhøjde. Handleplan for Dagtilbud

Kommunikation i øjenhøjde. Handleplan for Dagtilbud Kommunikation i øjenhøjde Handleplan for Sæt kryds ved det eller de temaer, som indsatsen vedrører Samfundsdeltagelse og demokrati Boligforhold Indsats: Fokus på tidlig opsporing og kommunikation/information

Læs mere

3. Hvornår er de forskellige aktører og samarbejdspartnere involveret? 4. Hvad er de kritiske områder i samarbejdet mellem aktørerne?

3. Hvornår er de forskellige aktører og samarbejdspartnere involveret? 4. Hvad er de kritiske områder i samarbejdet mellem aktørerne? Projekt sammenhængende forløb fra 15 67 år Ansøgning om støtte til omstilling, innovation og kompetenceudvikling 1. Titel Projekt sammenhængende forløb fra 15-67 år Delprojekt: Analyse, udvikling, afprøvning

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATS MED BORGERNE FØRST

BESKÆFTIGELSESINDSATS MED BORGERNE FØRST SESSION 5 jobcamp 18 EN NY BESKÆFTIGELSESINDSATS MED BORGERNE FØRST Winni Grosbøll, borgmester og medlem af KL s arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Søren Bork Hansen, Arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune

Læs mere

Almen indsats. Almen forebyggende indsats

Almen indsats. Almen forebyggende indsats SAMARBEJDE En struktur for samarbejdet omkring børn og unge, der mistrives og har behov for er fra forskellige faggrupper i Børn & Kultur 1 Formål Almen Almen Indsatsniveauer Særlig Indsats fra almensystemet

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses. Spørg KLK hvordan!

Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses. Spørg KLK hvordan! Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses Spørg KLK hvordan! Mange kommuner har svært ved at holde styr på økonomien på det specialiserede socialområde (børn og unge med særlige behov

Læs mere

Sårbare børn og unge. Politik for Herning Kommune

Sårbare børn og unge. Politik for Herning Kommune Sårbare børn og unge Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for Såbare børn og unge - Indledning - Vision 7 1 - Politiske målsætninger 9 2 - Byrådets Børne- og

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på   En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Børn og Families Strategiplan

Børn og Families Strategiplan Børn og Families Strategiplan 2017-2019 KERNEOPGAVEN Kerneopgaven i Børn og Familie er at skabe udvikling, sundhed, læring og trivsel for børn og unge i Ringkøbing- Skjern Kommune på et højere niveau,

Læs mere

INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2

INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2 INDSATS MED FOKUS PÅ LOKALE AKTIVITETER Pakke 2 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Pakke nr. 2 Indsats med fokus på lokale aktiviteter Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af:

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik for Stevns Kommune

Sammenhængende børnepolitik for Stevns Kommune Sammenhængende børnepolitik for Stevns Kommune Dette er den sammenhængende børnepolitik for Stevns Kommune (jf. Servicelovens 19). Hovedformålet med børnepolitikken er, at synliggøre sammenhæng og strategi

Læs mere

Et beskæftigelsesperspektiv for alle

Et beskæftigelsesperspektiv for alle BESKÆFTIGELSESOMRÅDET / REKVIREREDE KURSER Et beskæftigelsesperspektiv for alle Hvis der skal skabes bæredygtige resultater og effekter af det tværgående samarbejde, er der er behov for at skabe et rum

Læs mere

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN HELHEDSORIENTERET INTEGRATIONSINDSATS sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats INTEGRATION I VEJLE sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats

Læs mere

Job- og personprofil. Centerchef Center for Børne- og Ungerådgivning Ballerup Kommune

Job- og personprofil. Centerchef Center for Børne- og Ungerådgivning Ballerup Kommune Job- og personprofil Centerchef Center for Børne- og Ungerådgivning Ballerup Kommune 1. Indledning Ballerup Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny centerchef

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Samarbejde på tværs der sikre en koordineret indsats

Samarbejde på tværs der sikre en koordineret indsats Samarbejde på tværs der sikre en koordineret indsats Fælles borger, fælles praksis v/ Anja U. Lindholst Hjerneskadekoordinator i Gribskov kommune VUM superbrugerseminar 7. maj 2014 Program Præsentation

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse politiske

Læs mere

Struktur, organisering og arbejdsgange. Ledernetværk for de kommunale børne- og familieafdelinger

Struktur, organisering og arbejdsgange. Ledernetværk for de kommunale børne- og familieafdelinger Struktur, organisering og arbejdsgange Ledernetværk for de kommunale børne- og familieafdelinger Netværket for kommunale ledere i Børne- og Familieafdelingerne er etableret af Velfærdsministeriet, Servicestyrelsen

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommunes Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Telefon: 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Forord.... 4 Introduktion til politikken... 5

Læs mere

Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge?

Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge? Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge? Temadag for KKR og RBR 24. juni 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Hvad vil jeg komme ind på? Hvad kendetegner

Læs mere

Tre effektive mødemodeller som understøtter relationel koordinering

Tre effektive mødemodeller som understøtter relationel koordinering Tre effektive mødemodeller som understøtter relationel koordinering Målet med den næste time. er at præsentere praksiseksempler som beskriver, hvad relationel koordinering i mødepraksis kan gøre for borgeren

Læs mere

Kommissorium for: 30-1 (Helhedsorienteret social indsats) Projektleder: Stinne Hjorth- Andersen

Kommissorium for: 30-1 (Helhedsorienteret social indsats) Projektleder: Stinne Hjorth- Andersen Kommissorium for: 30-1 (Helhedsorienteret social indsats) Projektleder: Stinne Hjorth- Andersen Projektejer: Christine Brochdorf Projektgruppe: Susan Bjerregaard Mette Riegels Phu Van Nguyen Rune Juul

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Relationel Koordinering - CSSM

Relationel Koordinering - CSSM Relationel Koordinering - CSSM CSSM - organisering Frederikshavn kommune CSSM organisering siden 2010 Formål: styrke samarbejdet - bedre kommunikation bevare høj faglighed. Side 2 1 Indførelse af RK Baggrund

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune Overgang fra barn til voksen På tværs i Furesø Kommune Forslag til forbedringer fra fyraftensmødet Der er mange fagprofessionelle involveret i hvert forløb Der er behov for styrket koordinering og samarbejde

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse cc: Fremtidig ledelse af afdelingen Social og Familie

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse cc: Fremtidig ledelse af afdelingen Social og Familie Notat Modtager(e): Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse cc: Fremtidig ledelse af afdelingen Social og Familie Dato: 29. marts 2019 Sags nr.: Sagsbehandler: jru Borgmesteren har bedt om et oplæg til, hvordan

Læs mere

KKR-mål for sundhed KKR. Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen HOVEDSTADEN

KKR-mål for sundhed KKR. Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen HOVEDSTADEN KKR-mål for sundhed Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen - 2016 KKR HOVEDSTADEN Indledning I KKR-Hovedstaden har vi en fælles ambition. Vi vil sammen

Læs mere

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats.

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats. Sagsnr. 00.00.00-A00-5-16 Cpr. Nr. Dato 8-5-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Forslag til Distriktsprojekt i 2017-2019 Næstved Kommune gennemfører i 2017-2019 et projekt i et skoledistrikt med fokus

Læs mere

SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 218 Offentligt SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på http://www.oim.dk/arbejdsomraader/frikommuneforsoeg-ii/.

Læs mere

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år

Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Helhedsorienteret Familie Indsats 0-3 år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Familier med børn i alderen 0 3 år. Forankring: i Børnefamiliehuset. Formål:

Læs mere

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen Jobbeskrivelse Leder af driftsområdet Psykiatri Misbrug Udsatte Organisatorisk indplacering: Forvaltning: Reference til: Ledelse i forhold til: Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse Handicap-

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering)

KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering) KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering) Programoversigt 10:50 Velkomst Baggrund og ambitioner Fire markante ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer To kritiske

Læs mere

Principper for det specialiserede børneområde

Principper for det specialiserede børneområde Principper for det specialiserede børneområde 1. Indledning Med afsæt i tidligere temadrøftelser i Undervisnings- og Børneudvalget vedrørende det specialiserede område, herunder myndighedsområdet for børn

Læs mere

foregribende sigte, samt rådgivning og konsulentbistand efter Servicelovens 11, som er forankret i andet led (forvaltningen).

foregribende sigte, samt rådgivning og konsulentbistand efter Servicelovens 11, som er forankret i andet led (forvaltningen). Notat om Rudersdal Familiehus 1. Indledning Rudersdal Kommunes indsats til børn, unge med særlige behov er forankret i Skole og Familie samt Børneområdet. 25. februar 2014 Skole og Familie Forebyggelse

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Udsatte børn og unge- Fremtiden er deres

Udsatte børn og unge- Fremtiden er deres Udsatte børn og unge- Fremtiden er deres Kontorchef Tina Wahl, KL s Center for Social og Sundhed Dansk Socialrådgiverforenings konference 16. april Kvalitet i sagsbehandlingen Udsatte børn og unge Fremtiden

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer GOD LEDELSE LEADERSHIP PIPELINE I SUNDHEDS-, ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN SAMT BORGERSERVICE TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer for samarbejdet i Hjørring Kommune Dette er

Læs mere

Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere

Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere Bedre tværfaglig indsats for børn og unge i familier med misbrug eller sindslidelse Samarbejdsmodel Handlevejledninger Redskaber www.tvaerfaglig-indsats.dk

Læs mere