dages forespørgsel vedrørende Aarhus-modellen for antiradikalisering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "dages forespørgsel vedrørende Aarhus-modellen for antiradikalisering."

Transkript

1 Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende Aarhus-modellen for antiradikalisering Side 1 af 6 Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe har fremsat en 10- dages forespørgsel vedrørende Aarhus-modellen for antiradikalisering. Dette notat indeholder svar på de stillede spørgsmål. Grundlæggende om Aarhus-modellen: Østjylland politi og Aarhus Kommune har siden 2007 samarbejdet for at forebygge diskrimination samt politisk og religiøs radikalisering i Aarhus. Arbejdet baseres på et tæt samarbejde mellem skole, socialfor- valtning og politi, og er en forebyggende indsats på linje med angende indsatser. Indsatsen retter sig mod alle former dre forebyggende for radikalisering; ring; både politisk og religiøst. Arbejdet tager udgangspunkt i WHO s forebyggelses trekant, hvor det grønne område er det generelle forbyggende, mens det gule område er specifikt foregribende. Det røde område er det individude, for de der har behov for en særlig elle indgribende, indsats. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Sekretariatet Jægergården, Aarhus C Værkmestergade Telefon: Direkte telefon: Telefax: social@aarhus.dk Direkte sigre@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Signe Reichenbach Aarhus-modellens indsatser er i overvejende grad placeret i det grønne og det gule felt; fokus er altså hovedsagelig på forebyg- gende og foregribende tiltag. Af grønne/forebyggende indsatser kan nævnes dialog-baserede workshops til udskolingen og gymnasiale uddannelser, opmærk- somhedsoplæg til relevante fagpersoner og uddannelsesinstitutioog konferencer. I det gule/foregribende felt ner, samt temadage kan nævnes Infohuset, der bl.a. modtager og afdækker bekym- ringshenvendelser fra forældre, skoler, sociale myndigheder etc., mentorstøtte til personer der er radikaliseret eller i risiko for at blive det, samt forældrenetværk, der er et selvhjælpstilbud til forder er radikaliseret eller i risiko for ældre med børn eller unge, at

2 blive det. I det røde felt, der er det indgribende felt, har Aarhuset exit program til radikaliserede modellen personer. Side 2 af 6 1. Er der forbindelse mellem de nyligt afrejste unge og Grimhøjmoskeen? De to unge fra Aarhus, er kommet i Grimhøjmoskeen. 2. Hvor mange unge har man pt. i sigte med henblik på at forhindre at de rejser til Syrien? Aarhus Kommune arbejder på at forbygge radikalisering, men har ingen lovgivningsmæssige ge muligheder for at stoppe eventuel udrejse til Syrien eller andre konfliktområder i verden. Infohuset arbejder aktuelt med tre personer, hvor der er en begrundet mistanke om, at de vil tage til konfliktzonen. 3. Hvor mange hjemvendte Syriens krigere er i gang med projekter under Aarhus-modellen? Det har indtil nu ikke været muligt at bevise, at hjemvendte Syriensfrivillige har arbejdet for organisationer på EU og FN s terrorli- ste. Infohuset har fast kontakt til de 16 personer, politiet er bekendt med, er vendt hjem. De modtager rådgivning og vejledning, og de henvises via Infohusets samarbejdsnetværk til eksempelvis VUC, virksomhedskonsulenter og andre hjælpeforanstaltninger, som de er berettigede til på lige fod med andre borgere. Seks af de hjemvendte har modtaget mere end rådgivning og vejledning: En person er aktuelt tilknyttet en mentor, der er ekspert i håndtering af radikalisering. Fire hjemvendte har gennemgået og afsluttet et mentorforløb.

3 Alle seks har modtaget psykologiske rådgivningssamtaler. En har været meget samarbejdsvillig i forløbet, men der er ikke opnået nævneværdige værdige resultater. (Personen er i øvrigt sigtet i Tyskland i forbindelse med voldskriminalitet, der ikke er relateret til radikalisering.) De pågældendes familier har fået tilbud om at være med i familienetværksgrupper, per, hvor der også har været tilknyttet psykolog. Side 3 af 6 4. Hvordan har man opgjort, at antallet af Syriens-krigere i 2013 udgjorde 30 personer? Oplysningerne er baseret på tal fra Østjyllands politi. Østjyllands politi oplyser endvidere, at de 30 udrejste er baseret på tal fra 2013 og 2012, da man først begyndte at opgøre antallet af persoder rejste til Syrien i ner, Opgørelserne er baseret på aktuelle tal og er derfor forbundet med usikkerhed (jf. svar 7). 5. Hvordan har man opgjort, at antallet af Syrien-krigere i 2014 udgjorde 1 person? Oplysningen om at en person fra Aarhus er rejst til Syrien er baseret på oplysninger fra Østjyllands politi. 6. Hvor mange Syrien-krigere har man opgjort for 2012? Politiet har kendskab til at syv personer fra Aarhus, rejste til Syrien i slutningen af Hvilke informationer og metoder anvendes til at afklare hvor mange der er rejst til Syrien? Østjyllands Politi opgør, hvor mange personer der er rejst til kon- fliktzonen Syrien/Irak på baggrund af oplysninger fra familierne, oplysninger fra skole, uddannelsesinstitution, og kommunale socialarbejdere, efterforskning og kontakter i lokalmiljøerne og minoriteterne. Der kan være personer, der er udrejst, som politiet ikke har kendskab til.

4 8. Kan der være personer, der er rejst til Syrien, uden at politi og kommune er vidende om det? Side 4 af 6 På trods af et veludviklet netværk til at få oplysninger om perso- ner, der rejser til konfliktzonen, er der ikke er nogen myndighed, der har det komplette billede af, hvor mange der er rejst. Det kan derfor ikke udelukkes, at der er personer, der er rejst uden at politi og kommune er vidende om det. 9. Det fremhæves i læserbrevet af 30. oktober 2014 i Jyl- landsposten fra blandt andet Borgmester Jacob Bundsgaard: ( ) at moskéen spillede en væsentlig rolle hos 22 ud af de 30 unge, der i 2013 rejste fra Aarhus til Syrien. a) Hvordan har man fundet ud af dette? b) Hvordan lyder spørgsmålet, der ligger til grund for den opgørelse? c) Hvem har besvaret spørgsmålet? Svar på a-c: Infohuset har ved samtaler med personerne selv og deres familier, samt oplysninger fra de kommunale socialarbejdere afdækket, at en del af de Syriensfrivillige er kommet i moskeen en på Grimhøjvej. 10. Hvordan ser den fulde analyse af effekterne af antiradikaliseringsindsatsen i Århus ud? Aarhus Kommunes antiradikaliseringsindsats er en forbyggende indsats, og som ved andre forebyggende indsatser er, det vanskeforetage analyser af effekterne af den forebyggende indsats. ligt at Derudover er der endnu for få individuelle resultater til lave en valid kvantitativ effektopgørelse. De foreløbige kvalitative opgørelser over individuelle forløb ser lovende ud. Østjyllands politi oplyvoldelig radikalisering reduceres, og inklu- ser at voldsparathed og sion og integration for den radikaliserede forbedres. De foreløbige generelle erfaringer med indsatsen som helhed er: - Den individuelle indsats er mest virksom over for personer, der er tidligt eller midt i en radikaliseringsproces.

5 - en tidlig indsats med konkrete løsninger på de problemer, der er årsag til personens frustration, ser ud til at reducere radikaliseringen og voldsparatheden hos personen. - dialog, rådgivning, vejledning og konkrete hjælpeforan- staltninger er virksomme værktøjer i forhold til at standse personer, der ønsker at deltage i konflikten i Syrien/Irak, og til rehabilitering af personer, der er marginaliserede som følge af radikalisering. - En imødekommende, men bestemt, tilgang styrker dialo- gen. Utvetydige budskaber fra myndighederne om de strafferetslige, personlige og samfundsmæssige konsekvenser af voldelig ekstremisme, kombineret med anerkendende kommunikation kation og konkret hjælp, styrker dialogen med radikaliserede personer og miljøer. - Af de 16 personer der er vendt hjem fra Syrien/Irak er 2/3 kommet tilbage til deres uddannelse eller har fået arbejde. Side 5 af Østjyllands Politi oplyser i flere medier d. 24. januar 2014 blandt andet i DR-artiklen: Aarhus-moské er base for dansk Syrien-krigere, at 27 personer fra Århus er rejst til Syrien. I ovennævnte læserbrev af 30. oktober 2014 er tallet, der kun indbefatter 2013, steget. a) Hvad skyldes det? b) Kan vi forvente, at tallet for 2014 ligeledes stiger a) Tallet vil altid være udtryk for, hvad myndighederne ved på pågældende tidspunkt. Opgørelserne kan ændre sig i takt med, at myndighederne får nye oplysninger. At tallet for 2013 ændrede sig, er også et udtryk for, at netværket til indhentning af oplysninger udviklede sig, særligt i 2013, hvor der blev etableret beredskab ift. Syriensfrivillige. b) Der er nu et omfattende netværk til indhentning af oplysrejsende til konfliktzonen. Det forventes derfor ikke, at tallet stiger, men der gives ingen ninger om garantier. 12. I flere medier nævnes det primo november 2014, at Aarhus Kommune har 31 personer, der har været i Syrien for at drage i hellig krig siden november 2012.

6 a) Startede man opgørelsen af århusianske Syrienkrigere i november 2012? b) Er differencen på den ene person et udtryk for, at vi i opgørelsesperioden for 2012 havde 1 person, der rejste til Syrien, eller er det et udtryk for, at den person, kommunen har registreret, er taget til Syrien i 2014, er kommet til kommunens kendskab i perioden ml. læserbrevet d. 24. oktober 2014 og primo november? Side 6 af 6 a. Østjyllands Politi begyndte at opgøre antallet af Syriensfrivillige i Fra november 2012 til primo 2013 var der så få sager, hvor personer rejste til Syrien, hvorfor det endnu ikke blev betragtet som et selvstændigt fænomen, der krævede en særlig løsning. Da antallet af Syriensfrivillige fra Danmark steg, blev der etableret et beredskab til håndtering af den særlige udfordring, det giver, når personer rejser til konfliktzoner og eventuelt vender hjem igen. b. Det er udtryk for, at personen er kommet til Østjyllands Politis og Aarhus Kommunes kendskab i perioden okto- ber-november 2014.

FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING OG DISKRIMINATION I AARHUS ALLAN AARSLEV

FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING OG DISKRIMINATION I AARHUS ALLAN AARSLEV FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING OG DISKRIMINATION I AARHUS ALLAN AARSLEV 2007 - nu Foreløbige erfaringer Ca. 250 henvendelser de seneste fire år (15-25 år) Primært islamisme og højreekstremisme (2 tilfælde

Læs mere

Forebyggelse af radikalisering gennem tværfaglig indsats

Forebyggelse af radikalisering gennem tværfaglig indsats Forebyggelse af radikalisering gennem tværfaglig indsats Organisation og metode Mentorarbejde forældrenetværk og infohus Af Thorleif Link & Niels Bjørnø Kriminalassistent Fritidsleder Østjyllands Politi

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del Bilag 114 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del Bilag 114 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del Bilag 114 Offentligt En radikaliseringsproces kan have mange udtryksformer med forskellige start- og sluttidspunkter. Radikalisering

Læs mere

Forebyggelse af Radikalisering i Aarhus ØSTJYLLANDS POLITI DET TVÆRGÅENDE OMRÅDESAMARBEJDE

Forebyggelse af Radikalisering i Aarhus ØSTJYLLANDS POLITI DET TVÆRGÅENDE OMRÅDESAMARBEJDE Forebyggelse af Radikalisering i Aarhus 1 Dagens program Begreber, case og metode 2 Begreber Radikalisering er en proces, der fører til, at en person i stigende grad accepterer anvendelsen af voldelige

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Side 1 af 5 Notat Til Til Aarhus Byråd Orientering SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe vedrørende

Læs mere

Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme.

Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Sådan arbejder vi i Esbjerg Kommune Indhold Introduktion Sådan forstår vi radikalisering og ekstremisme Sådan arbejder vi Sådan er indsatsen organiseret Sådan

Læs mere

AFRADIKALISERING MÅLRETTET INTERVENTION

AFRADIKALISERING MÅLRETTET INTERVENTION AFRADIKALISERING MÅLRETTET INTERVENTION INTRODUKTION TIL ET PILOTPROJEKT UDVIKLING AF METODER TIL AT STØTTE OG RÅDGIVE UNGE KONTORET FOR DEMOKRATISK FÆLLESSKAB OG FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING 2011 Unge

Læs mere

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Socialforvaltningen & Børn og Unge radikalisering og Den 5. november 2015 Kort beskrivelse af strategier og indsatser vedr.: radikalisering og Indsatsen er startet

Læs mere

Forebyggelse af Radikalisering og Diskrimination i Aarhus ØSTJYLLANDS POLITI DET TVÆRGÅENDE OMRÅDESAMARBEJDE

Forebyggelse af Radikalisering og Diskrimination i Aarhus ØSTJYLLANDS POLITI DET TVÆRGÅENDE OMRÅDESAMARBEJDE Forebyggelse af Radikalisering og Diskrimination i Aarhus 1 Begreber Radikalisering er en proces, der fører til, at en person i stigende grad accepterer anvendelsen af voldelige eller andre ulovlige midler

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

HANDLEPLAN VINK Styrket indsats mod radikalisering

HANDLEPLAN VINK Styrket indsats mod radikalisering HANDLEPLAN 2016-17 VINK Styrket indsats mod radikalisering Handleplan 2016-17: VINK Styrket indsats mod radikalisering April 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 3. kontor

Læs mere

Terrortruslen mod Danmark fra udrejste til Syrien/Irak Sammenfatning

Terrortruslen mod Danmark fra udrejste til Syrien/Irak Sammenfatning 23. oktober 2015 Terrortruslen mod Danmark fra udrejste til Syrien/Irak Sammenfatning Konflikten i Syrien/Irak tiltrækker fortsat personer fra Danmark, men antallet af udrejste og hjemvendte har været

Læs mere

UKLASSIFICERET. Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark

UKLASSIFICERET. Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark 28. maj 2014 Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark Sammenfatning Der findes islamistiske miljøer i Danmark, hvorfra der udbredes en militant islamistisk ideologi. Miljøerne

Læs mere

FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING OG DISKRIMINATION I AARHUS

FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING OG DISKRIMINATION I AARHUS FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING OG DISKRIMINATION I AARHUS Area of operation Grundlovssikrede rettigheder Straffelovens 114 m.m. Definitioner Radikalisering er en proces, der fører til, at en person i stigende

Læs mere

Notat. Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende timetal og aflønning af støttepersoner til familier til anbragte børn

Notat. Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende timetal og aflønning af støttepersoner til familier til anbragte børn Notat Side 1 af 7 Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende timetal og aflønning af støttepersoner til familier til anbragte børn Enhedslisten de rød-grønne har fremsat en 10-dages forespørgsel vedrørende

Læs mere

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Socialforvaltningen & Børn og Unge Forebyggelse af radikalisering og diskrimination Den 7.april 2014 Kort beskrivelse af strategier og indsatser vedr.: Forebyggelse

Læs mere

Hvad er VINK. En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København.

Hvad er VINK. En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København. Hvad er VINK En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København. Styrker kontakt og dialog med udsatte unge, der er tiltrukket af ekstreme religiøse eller politiske fællesskaber eller

Læs mere

Optimisme kan godt rime på terrorisme

Optimisme kan godt rime på terrorisme Optimisme kan godt rime på terrorisme Af Henning Due, journalist Både videnskabeligt og praktisk er voldelig radikalisering en glat fisk, som er svær at få hånd om, men en af landets førende eksperter

Læs mere

Til Cecilia Lonning-Skovgaard, MB Sagsnr Dokumentnr.

Til Cecilia Lonning-Skovgaard, MB Sagsnr Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Cecilia Lonning-Skovgaard, MB E-mail: Cecilia_Lonning-Skovgaard@br.kk.dk 03-11-2016 Sagsnr. 2016-0000192 Dokumentnr.

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Emne Status på Århus Krisecenter oktober 2012 Til Socialudvalget Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22.

Notat. Aarhus Kommune. Emne Status på Århus Krisecenter oktober 2012 Til Socialudvalget Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22. Notat Emne Til Socialudvalget Kopi til Den 22. oktober 2012 Aarhus Kommune 1. Resume I nærværende notat præsenteres en status på Århus Krisecenter. Notatet behandler en række forhold, der har været rejst

Læs mere

FÆRRE RADIKALISEREDE GENNEM EN EFFEKTIV OG SAMMENHÆNGENDE INDSATS ANBEFALINGER FRA EKSPERTGRUPPEN TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING KORT UDGAVE

FÆRRE RADIKALISEREDE GENNEM EN EFFEKTIV OG SAMMENHÆNGENDE INDSATS ANBEFALINGER FRA EKSPERTGRUPPEN TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING KORT UDGAVE FÆRRE RADIKALISEREDE GENNEM EN EFFEKTIV OG SAMMENHÆNGENDE INDSATS ANBEFALINGER FRA EKSPERTGRUPPEN TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING KORT UDGAVE Københavns Kommune August 2015 Storbyer i Europa er udfordret

Læs mere

Radikal Ungdom mener, at:

Radikal Ungdom mener, at: Antiradikalisering Indledning Det er vores klare opfattelse, at radikalisering er et socialt problem, der skyldes marginalisering, isolation og/eller manglende anerkendelse. De radikaliserede har tit været

Læs mere

EKSPERTGRUPPENS RAPPORT ANBEFALINGER TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING

EKSPERTGRUPPENS RAPPORT ANBEFALINGER TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING EKSPERTGRUPPENS RAPPORT ANBEFALINGER TIL FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING EKSPERTGRUPPENS KOMMISSORIUM Ekspertgruppens opgave har været at lave et grundlag for en handle- og strategiplan, ved at fremsætte

Læs mere

11, 50, 51, 52, 58, 64, 146, 152, 153, 154, 155, 155 a og 155 b. Over 18 år 10 og og 102

11, 50, 51, 52, 58, 64, 146, 152, 153, 154, 155, 155 a og 155 b. Over 18 år 10 og og 102 Dato: 23. april 2014 Kommunernes forpligtelser og handlemuligheder efter serviceloven over for borgere, som rejser til Syrien for at kæmpe, og over for hjemvendte fra konflikten Baggrund PET vurderer,

Læs mere

Hvad er VINK. En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København.

Hvad er VINK. En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København. Hvad er VINK En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København. Styrker kontakt og dialog med udsatte unge, der er tiltrukket af ekstreme religiøse eller politiske fællesskaber eller

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål M i Folketingets Udenrigsudvalg den 27. marts 2019 kl

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål M i Folketingets Udenrigsudvalg den 27. marts 2019 kl Udenrigsudvalget 2018-19 URU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Dato: 26. marts 2019 Kontor: Sikkerhedskontoret Sagsbeh: Gustav Schaldemose Sagsnr.: 2019-0035-0083 Dok.: 1027750 UDKAST

Læs mere

Rammeprogram for Viden*Inklusion*København

Rammeprogram for Viden*Inklusion*København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Integrationsservice NOTAT Rammeprogram for Viden*Inklusion*København 2011-14 VINK er en videns- og rådgivningsindsats for medarbejdere

Læs mere

Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering

Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering BESLUTNING Dagsordenspunkt 5: Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering (2015-0156312) Økonomiudvalgets beslutning

Læs mere

Udfordringer i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering

Udfordringer i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2016-17 UUI Alm.del Bilag 61 Offentligt Udfordringer i forebyggelsen af ekstremisme og radikalisering Styrelsen for International Rekruttering og Integration

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 170 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 170 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 170 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Att.: Bjørn West baw@sm.dk Høring over lovforslag om

Læs mere

UKLASSIFICERET. Udviklingen i terrortruslen fra personer udrejst fra Danmark til Syrien

UKLASSIFICERET. Udviklingen i terrortruslen fra personer udrejst fra Danmark til Syrien 26. juni 2014 Udviklingen i terrortruslen fra personer udrejst fra Danmark til Syrien Sammenfatning CTA vurderer, at antallet af udrejste fra Danmark til konflikten i Syrien nu overstiger 100 personer,

Læs mere

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK December 2014 Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti Religiøs radikalisering og ekstremisme er en alvorlig trussel

Læs mere

Vurdering af terrortruslen mod Danmark

Vurdering af terrortruslen mod Danmark Vurdering af terrortruslen mod Danmark 28. april 2016 Sammenfatning Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig. Det betyder, at der er personer, som har intention om og kapacitet til at begå terrorangreb

Læs mere

Hvad er VINK. En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København.

Hvad er VINK. En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København. Hvad er VINK En videns- og rådgivningsenhed for personale med ungekontakt i København. Styrker kontakt og dialog med udsatte unge, der kan være tiltrukket af ekstreme religiøse eller politiske fællesskaber

Læs mere

Nyhedsbrev SSP-kontaktpersoner

Nyhedsbrev SSP-kontaktpersoner NYHEDSBREV Nr. 10 september 2016 Nyhedsbrev SSP-kontaktpersoner Velkommen Kære SSP-kontakt I første nyhedsbrev skoleåret 2016/17 kan du læse om: Udskiftning i SSP-gruppen Aarhus Temadag i november Oplæg

Læs mere

UKLASSIFICERET. Truslen mod Danmark fra personer udrejst til Syrien

UKLASSIFICERET. Truslen mod Danmark fra personer udrejst til Syrien 24. marts 2013 Truslen mod Danmark fra personer udrejst til Syrien Sammenfatning CTA vurderer, at mindst 45 personer er rejst fra Danmark til Syrien for at tilslutte sig oprøret mod al-assad-regimet siden

Læs mere

Session 4. Ekstremisme og radikalisering hvad kan kommunerne gøre?

Session 4. Ekstremisme og radikalisering hvad kan kommunerne gøre? Session 4 Ekstremisme og radikalisering hvad kan kommunerne gøre? Den danske indsats til forebyggelse af ekstremisme og radikalisering Karin Ingemann, leder www.stopekstremisme.dk 10.5.2017 Hvem er vi?

Læs mere

Referat af kredsrådsmøde den 9. september 2014

Referat af kredsrådsmøde den 9. september 2014 Referat af kredsrådsmøde den 9. september 2014 I mødet deltog politidirektør Jørgen Ilum, borgmester Nils Borring, borgmester Claus Wistoft og borgmester Uffe Jensen. Derudover deltog byrådsmedlem Camilla

Læs mere

Radikaliseringsgruppen

Radikaliseringsgruppen gladsaxe.dk Radikaliseringsgruppen når du møder unge med ekstremistisk, voldelig eller truende adfærd Radikaliseringsgruppen Baggrund Nogle kommuner oplever i denne tid små tegn på, at der blandt unge

Læs mere

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE

Til Socialudvalget. Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Til Socialudvalget Konkretisering af Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Baggrund Byrådet drøftede den 15. april 2015 en indstilling fra MSB vedr. Velkomstarrangement for flygtninge i Aarhus.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2015/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 25. december 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2015-7462 Fremsat den

Læs mere

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Notat Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Til: Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Inddragelse af etniske minoriteter i de

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager.

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. Notat Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering 10. oktober Side 1 af 6 Udsættelsessager pr. Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. En udsættelsessag opstår,

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti om anbringelser. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Dansk Folkeparti om anbringelser. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Folkeparti om anbringelser af børn og unge Side 1 af 18 Til Til Byrådet Orientering Baggrund Folkeparti har stillet en række spørgsmål til Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

HANDLEPLAN VINK helhedsorienteret forebyggelse af ekstremisme og radikalisering

HANDLEPLAN VINK helhedsorienteret forebyggelse af ekstremisme og radikalisering HANDLEPLAN 2018-19 VINK helhedsorienteret forebyggelse af ekstremisme og radikalisering Handleplan 2018-19: VINK helhedsorienteret forebyggelse af ekstremisme og radikalisering Oktober 2017 KØBENHAVNS

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Side 1 af 5 Et velfungerende arbejdsmarked er en forudsætning for udvikling og vækst, samt for at flest mulige borgere kan forsørge sig selv. Et velfungerende

Læs mere

Indstilling. Gadeplansindsatser og antiradikalisering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Gadeplansindsatser og antiradikalisering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Gadeplansindsatser og antiradikalisering 1. Resume MSB ser et behov for en styrket kriminalitetsforebyggelse

Læs mere

Svar på forespørgsel fra Socialdemokratiet om indsatser mod hævnporno i Aarhus Kommune. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune

Svar på forespørgsel fra Socialdemokratiet om indsatser mod hævnporno i Aarhus Kommune. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Grøndalsvej 2, 8260 Viby J Borgmesterens Afdeling Svar på forespørgsel fra Socialdemokratiet om indsatser mod hævnporno i Aarhus Kommune 1. Baggrund Socialdemokratiet i Aarhus Byråd

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål BI, BJ og BK fra Folketingets Retsudvalg den 28. juli 2011.

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål BI, BJ og BK fra Folketingets Retsudvalg den 28. juli 2011. Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1291 Offentligt Tale 2 Dato: 17. august 2011 Dok.: 218125 Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål BI, BJ og BK fra Folketingets

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 5 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Målrettet rådgivning

Læs mere

Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune. Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm

Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune. Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune Til: Fra: Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm Dato: 12. oktober 2012 Overgrebspakken Socialministeriet

Læs mere

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Social Forhold Integration og Demokrati J.nr december 2014

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Social Forhold Integration og Demokrati J.nr december 2014 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Social Forhold Integration og Demokrati J.nr. 2014-8394 18. december 2014 Fremsat den af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg Side 1 af 6 Til Til Byrådet Orientering Medlemmer af Aarhus byråd Knud N. Mathiesen og Jette Skive fra Dansk Folkeparti har stillet en række

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Jette Jensen Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra medlem af Aarhus Byråd Jette Jensen, Enhedslisten de rødgrønne om kommunens hjælp til voksne med handicap

Læs mere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune. Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune. Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune 1. Konklusion

Læs mere

Opfølgning på byrådsmødet om status på kommunes handicappolitik. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen

Opfølgning på byrådsmødet om status på kommunes handicappolitik. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen Opfølgning på byrådsmødet om status på kommunes handicappolitik Side 1 af 7 Baggrund På Byrådsmødet den 17. juni 2015 drøftede Byrådet den første årlige statusredegørelse om Aarhus Kommunens Handicappolitik

Læs mere

Nyhedsbrev SSP-kontaktpersoner

Nyhedsbrev SSP-kontaktpersoner NYHEDSBREV Nr. 7 september 2015 Nyhedsbrev SSP-kontaktpersoner NYHEDSBREV Nr. 7 september 2015 Velkommen Kære SSP-kontakt Velkommen til dette skoleårs første Nyhedsbrev. I dette nummer kan du læse om:

Læs mere

Antiradikalisering. Aalborg Kommunes beredskab til forebyggelse af radikalisering V / N U U R A D I I N S. H U S S E I N, A A L B O R G K O M M U N E

Antiradikalisering. Aalborg Kommunes beredskab til forebyggelse af radikalisering V / N U U R A D I I N S. H U S S E I N, A A L B O R G K O M M U N E Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 208 Offentligt Antiradikalisering s beredskab til forebyggelse af radikalisering V / N U U R A D I I N S. H U S S E I N, A A L B O

Læs mere

Velkomstarrangement for flygtninge. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Velkomstarrangement for flygtninge. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Velkomstarrangement for flygtninge Side 1 af 5 Indhold på de forskellige stande Følgende er forslag til, hvilke stande og aktivitets- og dialogmuligheder, der kan indgå i velkomstarrangementet. Forslagene

Læs mere

Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016

Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016 Familiecentrets virksomhedsplan 2015-2016 INDLEDNING Om centret Familiecentret er Aarhus Kommunes myndighedscenter for udsatte børn, unge og familier. Familiecentret er forankret i Socialforvaltningen/

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 25. april 2007 Undersøgelse af den sociale polarisering mellem indbyggerne i Århus Århus Kommune Sociale Forhold og

Læs mere

Bydelsmødrene 30. oktober 2016 Birgi8e Søgaard Lauta CERTA Intelligence & Security

Bydelsmødrene 30. oktober 2016 Birgi8e Søgaard Lauta CERTA Intelligence & Security Stærke, lokale samarbejder mod radikalisering og voldelig ekstremisme Bydelsmødrene 30. oktober 2016 Birgi8e Søgaard Lauta CERTA Intelligence & Security Det gode civilsamfund modarbejder Mistillid og mistrivsel

Læs mere

Strategi for forebyggelse og indsats over for radikalisering i Brøndby Kommune. Vedtaget november 2016, revideret januar 2018

Strategi for forebyggelse og indsats over for radikalisering i Brøndby Kommune. Vedtaget november 2016, revideret januar 2018 Strategi for forebyggelse og indsats over for radikalisering i Brøndby Kommune Vedtaget november 2016, revideret januar 2018 1 Indledning Radikalisering er ikke et entydigt begreb. Der er tale om en proces,

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Redegørelse til Socialudvalget om forældrebetaling og konkret og individuel vurdering samt svar på spørgsmål fra Hans Halvorsen Christian Budde,

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Tværgående koordinering i komplekse familiesager - Analyse af koordineringen i 12 konkrete komplekse familiesager, hvor familier har behov for ydelser fra flere forvaltninger Side 1 af 9 Baggrund Der er

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Familier, Børn og Unge Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Familier, Børn og Unge Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens hjælp til familier til børn med handicap Side 1 af 7 Byrådsmedlem Jette Jensen har rejst en række spørgsmål vedr. kommunens hjælp til

Læs mere

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013 Notat Status - ungeindsatsen 2. kvartal 213 I budget 213-16 blev der afsat en innovationsblok på 1,5 mio. kr. årligt til en styrket indsats over for unge. Dette forventes, at medføre en besparelse på 1

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 77 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del Bilag 77 Offentligt Lovafdelingen Dato: 28. november 2016 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Christian Andersen- Mølgaard Sagsnr.: 2016-3051/01-0043 Dok.: 2145187 Supplerende

Læs mere

Indstilling. Gadeplansindsatser og antiradikalisering. 1. Resume

Indstilling. Gadeplansindsatser og antiradikalisering. 1. Resume Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale forhold og Beskæftigelse Dato for fremsendelse til MBA Gadeplansindsatser og antiradikalisering En proaktiv indsats for udsatte børn, unge

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Jette Jensen, Enhedslisten Orientering Aarhus Byråd Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Byrådsmedlem Jette Jensen, Enhedslisten har fremsendt

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2018 HANDLINGSPLAN TIL FOREBYGGELSE AF EKSTREMISME OG RADIKALISERING UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

ÅRSRAPPORT 2018 HANDLINGSPLAN TIL FOREBYGGELSE AF EKSTREMISME OG RADIKALISERING UDDANNELSE TIL ALLE UNGE ÅRSRAPPORT 2018 HANDLINGSPLAN TIL FOREBYGGELSE AF EKSTREMISME OG RADIKALISERING UDDANNELSE TIL ALLE UNGE 2 Indholdsfortegnelse Introduktion... 4 Status... 5 Arbejdet med Handlingsplan til forebyggelse

Læs mere

Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp

Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp Århus Kommune For yderligere information: Socialforvaltningen Sekretariatet Jægergården Værkmestergade 00 Århus C E-post: socialforvaltningen@aarhus.dk

Læs mere

Handlingsplan. for samarbejdet via Politiets Lokalråd i Vejle Kommune Formål.

Handlingsplan. for samarbejdet via Politiets Lokalråd i Vejle Kommune Formål. 16.juni 2017 Sagsbehandler: Frede Nissen SYDØSTJYLLANDS POLITI Patruljecenter Midt Handlingsplan for samarbejdet via Politiets Lokalråd i Vejle Kommune 2017 1.0 Formål. Lokalrådets formål er at virke som

Læs mere

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014.

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 30. september 2014 Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager 1. Konklusion Venstres, Dansk Folkepartis, Det Konservative Folkepartis samt Liberalt

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Styrkelse af indsats vedrørende sociale underretninger og nomadefamilier Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen

Notat. Aarhus Kommune. Styrkelse af indsats vedrørende sociale underretninger og nomadefamilier Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen Notat Emne Til Kopi til Styrkelse af indsats vedrørende sociale underretninger og nomadefamilier Socialudvalget Aarhus Kommune Den 19. februar 2013 I Aarhus Kommune har der gennem de seneste år været en

Læs mere

UngiAarhus Læring til livet Metodebog: Med tanke på nutid og fremtid. Udgivet af: UngiAarhus Fritids- og ungdomsskoleområdet

UngiAarhus Læring til livet Metodebog: Med tanke på nutid og fremtid. Udgivet af: UngiAarhus Fritids- og ungdomsskoleområdet UngiAarhus Læring til livet Metodebog: Med tanke på nutid og fremtid Udgivet af: UngiAarhus Fritids- og ungdomsskoleområdet Beskyttende faktorer Uddannelse Trivsel Robusthed Forældreinvolvering

Læs mere

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Kursuskatalog 2018/19 Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Efterår-vinter 2018/19 SIDETAL Forord Velkommen til Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremismes kursuskatalog, som strækker sig

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: Den tidlige indsats, herunder hvordan kommunen sikre, at skoler, dagtilbud m.v. foretager de nødvendige underretninger,

Læs mere

2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol ( )

2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol ( ) 2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol (2017-0192647) Bilag 1. Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol Sagsfremstilling Indstilling

Læs mere

Modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme: Et eksplorativt studie af modstandskraft i danske lokalmiljøer

Modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme: Et eksplorativt studie af modstandskraft i danske lokalmiljøer Sammenfatning Modstandskraft mod radikalisering og voldelig ekstremisme: Et eksplorativt studie af modstandskraft i danske lokalmiljøer CERTA har på opfordring af TrygFonden over ni måneder udforsket sammenhængen

Læs mere

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Kursuskatalog 2018/19 Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Nr. 1, 2019 SIDETAL Forord Velkommen til Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremismes kursuskatalog, som strækker sig fra foråret

Læs mere

BØRN OG UNGE. Socialdemokraterne har stillet i alt otte spørgsmål. Disse besvares nedenfor.

BØRN OG UNGE. Socialdemokraterne har stillet i alt otte spørgsmål. Disse besvares nedenfor. Svar på 10 dagsforespørgsel vedr. digital dannelse Socialdemokraterne har sendt en 10 dagsforespørgsel til Børn og Unge vedrørende arbejdet med børn og unges digitale dannelse. Side 1 af 7 Socialdemokraterne

Læs mere

Radikalisering, crossover, politisering af vold, gråzone ekstremisme, eller egne projekter pyntet med ideologisk retorik?

Radikalisering, crossover, politisering af vold, gråzone ekstremisme, eller egne projekter pyntet med ideologisk retorik? Radikalisering, crossover, politisering af vold, gråzone ekstremisme, eller egne projekter pyntet med ideologisk retorik? De mange veje, som kan ende i vold med reference til ideologi Ann-Sophie Hemmingsen

Læs mere

1. Baggrund Terrortruslen fra udrejste og hjemvendte fra Syrien/Irak

1. Baggrund Terrortruslen fra udrejste og hjemvendte fra Syrien/Irak Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 328 Offentligt N O T A T Fremmedkrigere på offentlige ydelser 2012-17 April 2018 J.nr. 2018-1857 CAL Lasse Boje 1. Baggrund Terrortruslen

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

NOTAT. Pt. sidder følgende i Team Tværs:

NOTAT. Pt. sidder følgende i Team Tværs: NOTAT Til Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget samt Beskæftigelsesudvalget Kopi Fra Emne Team Tværs Team Tværs-samarbejdet I marts 2014 blev Notat vedr. forstærket indsats for unge mellem

Læs mere

Adresse: Henrik Pontoppidans Vej 8, 2200 Københavns N/Milnersvej 35b, 3400 Hillerød Telefon: 33 17 30 30 Mail: boernehushovedstaden@sof.kk.

Adresse: Henrik Pontoppidans Vej 8, 2200 Københavns N/Milnersvej 35b, 3400 Hillerød Telefon: 33 17 30 30 Mail: boernehushovedstaden@sof.kk. Adresse: Henrik Pontoppidans Vej 8, 2200 Københavns N/Milnersvej 35b, 3400 Hillerød Telefon: 33 17 30 30 Mail: boernehushovedstaden@sof.kk.dk Hjemmeside: www.boernehuse.dk/hovedstaden Leder Pernille P.

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING SEKS OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING SEKS OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER RADIKALISERING SEPTEMBER 2017 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER FOREBYGGELSE AF RADIKALISERING SEKS OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER KL 1. udgave, 1. oplag 2017 Produktion: Kommuneforlaget A/S Design: e-types Foto: Colourbox KL

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 2017 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Sagsnr. 27.24.00-A00-2-17 Dato: 28.09.2018 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Horsens Kommune 2018 1. Indledning Som en del af en sammenhængende børne- og ungepolitik har Horsens

Læs mere

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten.

Den samlede koordinering sker gennem seks lokalgrupper hvor den gennemgående og samlende kraft er SSP-konsulenten. I forbindelse med budget 2015 blev SSP og Ungdomsklubberne lagt ind under Ungdomsskolen. Flytningen af SSP sker fra d. 1.1.2015 og ungdomsklubberne overgår til Ungdomsskolen fra d. 1.8.2015 Fritidsklub

Læs mere

Evaluering af STU-Aabenraa. Hvordan går det eleverne efter endt STU?

Evaluering af STU-Aabenraa. Hvordan går det eleverne efter endt STU? Evaluering af STU-Aabenraa Hvordan går det eleverne efter endt STU? August 2017 Indledning Alle evalueringsrapporter ang. STU såvel lokale som landsdækkende må konkludere, at det er meget svært at vurdere

Læs mere

Svar på politikerspørgsmål fra V, K og LA om integrationsprojekter. Kære Cecilia Lonning-Skovgaard, Jakob Næsager og Alex Vanopslagh

Svar på politikerspørgsmål fra V, K og LA om integrationsprojekter. Kære Cecilia Lonning-Skovgaard, Jakob Næsager og Alex Vanopslagh KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktion Til V, K og LA Svar på politikerspørgsmål fra V, K og LA om integrationsprojekter 30. august 2018 Sagsnr. 2018-0226833 Dokumentnr.

Læs mere

Notat. BORGMESTERENS AFDE- LING HR og Jura Aarhus Kommune. Besvarelse af 10 dages forespørgsel fra EL om bandekrigen i Aarhus til borgmesteren

Notat. BORGMESTERENS AFDE- LING HR og Jura Aarhus Kommune. Besvarelse af 10 dages forespørgsel fra EL om bandekrigen i Aarhus til borgmesteren Notat Side 1 af 8 Til Byrådet Besvarelse af 10 dages forespørgsel fra EL om bandekrigen i Aarhus til borgmesteren Til brug for besvarelsen er der indhentet bidrag fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold

Læs mere

Statsforvaltningens brev til journalist: Henvendelse vedrørende retten til aktindsigt i mødereferater

Statsforvaltningens brev til journalist: Henvendelse vedrørende retten til aktindsigt i mødereferater 2015-14326 Ikke hjemmel til med den anførte begrundelse, at afslå aktindsigt i oplysninger vedrørende forebyggelse af radikalisering efter offentlighedslovens 33, nr. 1. Statsforvaltningens brev til journalist:

Læs mere

forebyggelse af ekstremisme en håndbogsserie lokale

forebyggelse af ekstremisme en håndbogsserie lokale forebyggelse af ekstremisme en håndbogsserie lokale strategier Indsatser over for enkeltpersoner Indhold 05 Indledning 06 Forebyggelse af diskrimination og radikalisering i Aarhus 10 Et regionalt netværk

Læs mere

Henvendelse fra rådmand Tina French Nielsen - Kommunernes rolle i modvirken til radikalisering hvad gør vi i Aalborg?

Henvendelse fra rådmand Tina French Nielsen - Kommunernes rolle i modvirken til radikalisering hvad gør vi i Aalborg? Punkt 9. Henvendelse fra rådmand Tina French Nielsen - Kommunernes rolle i modvirken til radikalisering hvad gør vi i Aalborg? 2015-011982 Rådmand Tina French Nielsen har anmodet om, at følgende optages

Læs mere