Nr. Plan og Teknikudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. Plan og Teknikudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF"

Transkript

1 Nr. Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg PTU : Til videre prioritering 500 Renovering kantsten og fortove SEAS-NVE's investeringsbidrag Renovering elevatorer Undersøg/udbedring korrod. murbindere Brorapport Ældre og handicapboliger Store Heddinge skole - Beklædningsplader Vejnet udmatrikulering Oversvømmelser Renovering fortove Vedligeholdelse stisystem Ikke kontraktbundne opgaver Vejtræer Materielgården, opbevaringsplads Materielgården, diverse renovering Trafiksikkerhedsråd Trafiksikkerhedsplan Kystvejen/Stevnsvejen - aflastningsvej Nedrivning ejendomme Pulje udenomsarealer kom. ejendomme Hårlev bibliotek, udskiftning vinduer Udskiftning af busskure Energimærkning af kommunale ejendomme Fællesstier - Lille Heddinge incl. Byportheller Klimatilpas. - Tingvejen o/ Tryggevælde å Hotherskolen - tagrenovering Store Heddinge skole, ny belægning 1.650

2 Nr. Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF 550 Store Heddinge skole, personale køkken m.v årige projektansat - private tilslutninger Klippinge BC, sovefaciliteter - krybberum Renovering gl. del af Store Heddinge Rådhus Stevnsbadet - Afrensning af alger facade Stevnsbadet - ændring af vindfang Mandehoved, renovering -Tilstandsrapp Sideudvidelse af Tommestrupvej Tunnel under Stevnsvej, Strøby Egede? 559 Forbedr. trafiksikkerhed v/strøbyskolen? 560 Store Heddinge skole - ovenlys Magnoliegården - renovering af køkken 150 Anlæg i alt

3 Igangværende 500 Renovering af kantsten og fortove I forbindelse med kommende slidlagsarbejder i byområderne vil der være omkostninger forbundet med følgearbejder. Følgearbejder kan omfatte kantstensarbejder, udskiftning af fortov og vejbrønde. De omtalte følgearbejder er påkrævet for at opretholde funktionsdygtige vejbrønde, kantsten og fortove i byområderne. Arbejderne er ikke en del af kontrakten med NCC. Mest optimale situation for NCC er muligheden for at udfører arbejder svarende til følgeudgifter på kr. 4.3 mio. kr. i 2015 og 4.3 mio. kr. i 2016, men med muligheden for at udsætte slidslagsarbejder helt eller delvist jf. kontrakten lægges op til nedennævnte plan Også arbejderne i 2016 kan skydes 2 år, hvorfor forvaltningen foreslår arbejderne udført iht. nedennævnte: estimerede udgifter 2016 estimerede udgifter 2017 estimerede udgifter ,3 mio. kr 2 mio. kr 2,3 mio. kr Tidsplan Arbejderne fordeles over de enkelte år iht. NCCs tidsplan som annonceres via hjemmesiden.

4 Igangværende anlæg SEAS-NVE investeringsbidrag Bidraget er på grundlag af indgået kontrakt med SEAS-NVE om drift og vedligeholdelse af det meste af gadebelysningen i Stevns Kommune. Investeringsbidraget for 2017 er kr., og reguleres med kr. i de følgende år. Det endelig beløb er afhængig af til- eller afgang af lysanlæg.

5 Igangværende anlæg 502 Renovering elevatorer Forvaltningen har fået lavet en vurdering af kommunens elevatorers stand. Der er tre elevatorer som der indenfor en nærmere årrække skal renoveres, for fortsat at kunne fungere og for at mindske riskikoen for store uforudsete reperationer. I 2017 bør elevatoren på Strøbyskolen have renoveret styring, stempel, hydraulikpumpe mm. I 2018 bør elevatoren på Birkehøj have renoveret styring, spil, paneler mm.

6 Igangværende anlæg 503 Undersøgelse/udbedring af korrod. murbindere Det har vist sig, at facader og gavle opført med skalmure eller hulmure udført med bindere af jern ikke altid har den fornødne styrke, da murbinderne kan være korroderede. Derfor kan det ske at forsikringsselskaberne ikke vil yde dækning for nedstyrtende mure på grund af skader, hvis ikke ejerne af bygningerne kan dokumentere, at de har fået lavet en teknisk gennemgang, hvor man undersøger, hvorvidt murbinderene er i en forsvarlig stand. Følgende bygninger er i faregruppen: Ydermure i øverste etage på bygninger opført før 1984 med 2 etager Gavlmure uden eller med få muråbninger i bygninger med mere end 2 etager opført før 1969 Ydermure med rent løberforbandt i bygninger opført før 1969 Det skønnes at af Kommunens ejendomme er i denne faregruppe. De steder hvor det evt. viser sig at der er et problem med murbinderene skal der eftermonteres korrionsfaste trådbindere.

7 Igangværende anlæg Brorapport 504 Særeftersyn og broarbejder Særeftersyn og broarbejder Særeftersyn og broarbejder Særeftersyn og broarbejder Det rådgivende firma Broconsult har udarbejdet brorapport med en tilstandsregistrering af alle broer og underføringer i Stevns Kommune. Udfra brorapporten er udført en prioriteret liste over anbefalede broarbejder og særeftersyn til udførelse i De resterende broer på prioriteringslisten er sat til budget i Særeftersyn 2017 Bro nr. 28 Bækkemosevej UF af Storkebæk, inkl. bæreevneberegning Bro nr. 7 Tryggevældestien UF af Tryggevælde Å Bro nr. 15 Lerskovvej UF af Tryggevælde Å, inkl. bæreevneberegning Bro nr. 36 Fægangen UF af Storkebæk, inkl. bæreevneberegning Bro nr. 18 Brovej UF af Tryggevælde Å, inkl. bæreevneberegning Broarbejder 2017 Bro nr. 28 Bækkemosevej UF af Storkebæk, (forudgående SE) Bro nr. 9 Skrodsbjergvej UF af Gammelsøbækken*, udskiftning Bro nr. 18 Brovej UF af tryggevælde Å, (forudgående SE) + 10% uforudsigelige udgifter på broarbejde ( x 0,1) Samlede udgifter på særeftersyn og broarbejder Særeftersyn 2018 Bro nr. 27 Maglehøjvej UF af Krogbæk, inkl. bæreevneberegning Bro nr. 42 Højstrupvej UF af Havnelevrende Bro nr. 8 Stevnsvej UF af gang- og cykelsti Broarbejder 2018 Bro nr. 15 Lerskovvej UF af Tryggevælde Å Bro nr. 14 Skovkildevej UF af Gammelsøbækken Bro nr. 7 Tryggevældestien UF af Tryggevælde Å Bro nr. 36 Fægangen UF af Storkebæk + 10% uforudsigelige udgifter på broarbejde ( x 0,1) Samlede udgifter på særeftersyn og broarbejder Særeftersyn 2019

8 Særeftersyn af broer og underføringer Broarbejder 2019 Bro nr. 42 Højstrupvej UF af Havnelevrende Bro nr. 27 Maglehøjvej UF af Krogbæk Bro nr. 47 Elverhøjvej UF af Stevns Å* Bro nr. 6 Køgevej UF af gang- og cykelsti Bro nr. 8 Stevnsvej UF af gang- og cykelsti + 10% uforudsigelige udgifter på broarbejde ( x 0,1) Samlede udgifter på særeftersyn og broarbejder Særeftersyn 2020 Særeftersyn af broer og underføringer Broarbejder 2020 Bro nr. 34 Seinhusvej UF af Storkebæk Bro nr. 37 Arnøjevej UF Ellebæk Bro nr. 49 Sti ved Strandparksvej UF af tryggevælde Å Bro nr. 51 Kirkestien mlm. St. Tårnby og Strøby UF af Tryggevælde Å Bro nr. 44 Boestoftevej UF af Spangsbæk Bro nr. 43 Højstrupvej UF af Spangsbæk Bro nr. 10 Skrodsbjergvej UF af Skrodsbjergbækken Bro nr. 19 Metalvej UF af vandløb Bro nr. 50 Sti ved Åstræde UF af Tryggevælde Å + 10% uforuddsigelige udgifter på broarbejde ( x 0,1) Samlede udgifter på særeftersyn og broarbejder * Skelbro med Fakse Kommune, 50% af samlede omkostninger

9 Igangværende anlæg 505 Ældre og handicapboliger Jfr. KB-sag nr. 395 den 21. maj 2015 fremgår det, at der skal afsættes 6 mio. kr. over en 5-årig periode til dækning af udgifter i forbindelse med afhændelse af ældreboliger. Anlægsrammen skal dække udgifter til indfrielse af lån (kommunale boliger), handelsomkostninger, huslejetab i afviklingsperioden samt eventuelle genhusnings-/flytteomkostninger. I 2016 er der afsat et anlægsbudget på 0,5 mio. kr. Der er i driftsbudgettet indarbejdet, at budgettet til huslejetab kan nedsættes med -0,2 mio. kr. om året fra 2016 stigende til -1,0 mio. kr. i Dette er inarbejdet i budgetterne.

10 Igangværende anlæg 506 Store Heddinge skole, beklædningsplader Beklædningsplader på skolen er slidte og er flere steder begyndt at korrodere. Dette kan både medføre følgeskader på bygningerne i form af indtrængende vand, samt det giver skolen et nedslidt udseende. Nye beklædningsplader på hallen, skolen og "tårnene" på taget.

11 530 Vejnet udmatrikulering I dagligdagen har såvel administration, materielgården som nogle borgere problemer, når man ikke ved hvor skellet er. Det er ikke altid det naturlige skel der er det matrikulære skel. I henhold til lov om offentlige veje er det vejmyndighedes pligt at sørge for at vejarealerne er udmatrikulerede.

12 531 Oversvømmelser Der har de forgangne år været flere tilfælde, hvor ekstreme vejrsituationer med store nedbørsmængder kombineret med ældre, underdimensionerede og dårligt vedligeholdte ledningsanlæg og markdræn har resulteret i oversvømmelser af kommunens veje og de tilstødende ejendomme. Ofte er der tale om vand, som på grund af dårlig gennemstrømning i ledningsanlægget og stort vandpres opstrøms, kommer ovenud af brønde eller i nogel tilfælde af dårlige rørsamlinger. For at sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling har Teknik og Miljø udarbejdet en procedure for, hvordan sådanne henvendelser skal håndteres. Det er forvaltningens vurdering, at der bør sættes øget fokus på udbedring af ældre utidssvarende rørføringer langs med og under vores veje. Det vil i den sammenhæng være nødvendigt at afsætte et årligt rådighedsbeløb på anlægskontoen, som PTU og Teknik & Miljø kan disponere over til gennemførelse af akut, kort og langsigtede løsninger på problemer med oversvømmelser. Der anbefales, at de i budget 2015 afsatte kr også fremadrettet afsættes som et rådighedsbeløb.

13 532 Renovering fortove Da Materielgården drives ved kontraktsstyring er der ikke i deres budgetramme indregnet midler til større renoveringsopgaver af fortovene, hvorfor der årligt plejer at blive afsat en ramme til renovering af fortove under anlæg.

14 533 Vedligeholdelse af stisystem I alle de større bysamfund som Hårlev, Strøby Egede, Strøby og Vallø By er der et godt, funktionelt og vidt forgrenet stisystem. Systemet gør at cyklister/fodgængere ikke færdes sammen med bilerne, endvidere er der en sti fra Vallø By til Strøby/ Strøby Egede, hvilket er hensigtsmæssigt for skolebørnene. Derudover er der to stisystemer, der fører over Tryggevælde Å, nemlig via broen i Solgårdsparken og broen bag Præstegården i Strøby. Generelt gælder det for stierne, at slidlagene er meget slidte og trænger til fornyelse. Der er ikke tegn på, at stiernes fundering er dårlig, hvilket stemmer godt overens med den ringe belastning. Den største belastning er om vinteren, når der saltes (en del af vinteren er bærelagene frosne og kan sagtens modstå belastningen) samt de to gange om året hvor stisystemet fejes, alt i alt en ringe belastning. Kapitalbevillingen er et supplement til den normale driftsbevilling, som ikke kan dække de udgifter, der er forbundet med, at forny slidlagene i et omfang, der kan sikre en rimelig vedligeholdelsesstandard. Da Materielgården drives ved kontraktsstyring er der ikke i deres budgetramme indregnet midler til større renoveringsopgaver af stierne.

15 534 Ikke kontraktbundne opgaver Til brug for finansiering af ad hoc opgaver som følge af velbegrundede ønsker fra borgerne eller andre interessenter, ønskes der en pulje til imødekommelse af disse, da det er opgaver, der kan være svære at tage højde for indenfor daglig drift og derfor ikke er omfattet af årets budget.

16 535 Plantning og vedligehold af vejtræer Der er udabejdet en træpolitik for vejtræer i Stevns Kommune. Denne træpolitik lægger op til genplantning, når der fældes vejtræer, hvis det giver mening, og plantning af nye etaper. For at kunne efterleve træpolitikkens krav er der behvo for årlig anlægsbevilling. Planting af nye vejtræer og drift af disse er ikke en del af materielgårdens nuværende driftsbudget. Der er derfor behov for denne anlægsbevillig for at kunne opfylde træpolitikkens krav. Tidplan Arbejdet vil foregå løbende. Plantning vil hovedsageligt finde sted i forårs og efterårsmånederne.

17 536 Materielgården, opbevaringsplads 484 Der er knapt med plads på udenomsarealer ved materielgården i Store Heddinge. For at optimere arealet, er der omplaceret på pladsen med ny indhegnet areal, som skal færdiggøres til brug. Arealet befestiges med stabil og der udlægges 150m2 sf sten til containerarealet. Overskuds jord benyttes til jordvold og muld udlægges på vold. Arbejdsløn incl. Maskiner 85 Flytning af eks. Jord + opbygningsmatriale 310 SF sten til container plads 150m2 45 Uforudset 10 % ,- 44 I alt 484

18 537 Materielgården, diverse renovering 634 Ovenlyspladerne er nedbrudt af solen og muligvis ikke trædefaste og rygningerne er flere steder revnede og hullede, hvorfor både en del af rygningerne og ovenlyspladerne bør skiftes. Et fladt tag på bygningen er nedbrudt og der bør laves ny kileisolering og ny tagpap. Gavltrekanter, underslag, vindskeder og stern har udstået sin levetid og bør udskites til vedligeholdelesesfri materialer i forbindelse med tagarbejdet. Murværket på Materielgården bærer flere steder præg af at være i et aggressivt miljø, både i forhold til påkørsler og salt fra maskinerne. Murværket bør repareres og der bør etableres afskærmning i portåbningerne. Tagrenovering 209 Gavltrekanter, underslag, vindskeder og stern 298 Murværk og portåbninger 72 Uforudsete udgifter 55 I alt 634

19 538 Trafiksikkerhedsråd Der afsættes midler til trafikkerhedsrådets prioriteringer til kampagner m.m.

20 539 Trafiksikkerhedsplan PTU ønsker der afsættes puljemidler til udmøntning af trafiksikkerhedsplanen.

21 540 Kystvejen/Stevnsvejen - aflastningsvej Mellem Kystvejen og Stevnsvejen skal der etableres en vej, som giver mulighed for at trafikken på Kystvjen bliver formindsket ved at trafikken fra Kystvejen undgår at skulle passere igennem den inderste delaf Kystvejen i Strøby Egede. Linieføringen af aflastningsvejen er ikke fastlagt. På sigt er det meningen, at aflastningsvejen skal have forbindelse til omfartsvejen i Strøby Egede, hvorfor det er en forudsætning at omfartsvejen gennemføres. Tilbage i 2008 har der været dræftet og skitseret forskellige vejforløb i området.

22 541 Nedrivning ejendomme Politisk ønskes der afsat en pulje til nedrivning af ejendomme.

23 542 Pulje udenomsarealer kommunale ejendomme Der blev i budget 2015 afsat kr. til pulje udenomsarealer under BU (del af pulje på i alt 2,3 mio. kr.) De kr. ønskes overført fra BU til PTU, da puljen dækker alle kommunens ejendomme og ikke udelukkende ejendomme under BU. Puljen skal bruges til større engangsudgifter bl.a. beskæring af beplantning (herunder ifb med naboskel), opretning af asfalt en belægning i større omfang, samt udskiftning af hegn eller plankeværk. Puljens størrelse tager udgangspunkt i 2-3 større sager vedr hegn og plankeværk udført af D&V de seneste år. Det er derfor forvaltningens vurdering at puljens størrelse ikke er for lille, om end det kan være, at der i enkelte år ikke er behov for tiltag. Der afsættes årligt kr.

24 543 Hårlev bibliotek, udskiftning vinduer 165 Vinduerne i sydfacaden på Hårlev Bibliotek er udskiftet for nogle år tilbage. De øvrige vinduer er nu slidte og bør udskiftes til nye. Der udskiftes til træ-alu vinduer, som ikke slides udvendigt i samme omfang som trævinduer Der afsættes ,- til nye vinduer og ,- til tilstødende arbejder.

25 544 Udskiftning af busskure I 2013 blev det besluttet at igangsætte en udskiftning af buslæskurene i Stevns Kommune således, at alle buslæskure på sigt bliver ens i kommunen. Der er i alt udskiftet 27 busskure i kommunen. Der mangler stadig at blive udskiftet 30 buslæskure.

26 545 Energimærkning af kommunale ejendomme I 2017 skal Stevns Kommunes bygninger atter have lavet energimærker(emo). Dette skal ske hvert 7. år og det er lovpligtigt. Formålet er at synliggøre energiforbruget og mulighederne for at lave energibesparelser på ejendommene. Energimærkningen kan kun udarbejdes af firmaer, der er certificeret til at udføre energimærkninger. Stevns kommune administrere ialt. ca etage m2, hvor der skal udføres Energimærke, Der er endvidere forspurgt hos SEAS, for at få et fingerpeg om hvor økonomien for disse EMO-mærkninger ligger m2 af 10 kr. / m2

27 546 Fællestier - Lille Heddinge incl. byportheller afledt drift For at øge trygheden og trafiksikkerheden for de bløde trafikanter igennem Lille Heddinge foreslår Teknik & Miljø, at der etableres enkeltrettede fællesstier for gående og cyklister langs Rødvigvej gennem Lille Heddinge. Samtidig bør der laves sikre krydningspunkter ved overgangen fra den nuværende dobbeltrettede cykelsti til de enkeltrettede fællesstier. Krydsningspunkterne foreslås udformet som belyste byportheller, der samtidig vil fungere som hastighedsdæmpende foranstalt-ninger. Strækningen gennem Lille Heddinge udgør ca. 700 m. Projektet skønnes at kunne gennemføres for i alt 5,2 mio. kr. incl. projektering og arealerhvervelse. Det er ikke længere muligt at søge tilskud fra Cykelpuljen. Projektet forventes at give en afledt drift på ca kr. årligt

28 547 Klimatilpasning - Tingvejen o/tryggevælde Å gange om året sker der så kraftig en oversvømmelse af Tingvej ved Tryggevælde Å, at vejen må afspærres. Der har igennem tiden været gjort diverse tiltag men det har ikke haft nogen nævneværdig effekt. Med afsæt i Klimatilpasningsplanen for Stevns Kommune udarbejdet i 2014, blev Tingvejen udpejet som en problematik der skulle undersøges nærmere for en løsning. I den anledning fik Center for Teknik & Miljø fået udarbejdet en række løsningsforslag, der blev fremlagt NFK 15. marts På baggrund af løsningsforslagene valgte NFK at, indstille forslaget om at hæve vejstrækningen indarbejdes som et ønske i investeringsoversigten fra Rådgivende ingeniører EKJ har udarbejdet et løsningsforslag der går ud på at hæve vejstrækningen fra broen over Tryggevælde Å og ca. 300 m mod vest. Det gør de ud fra den betragtning at, det omkringliggende areal er en Å-dal og har årstidsafhængigt karakter af vådt og sumpet teræn. De formoder at dette bevirke, at funderingsforholdene er ringe, hvilket kan ses på vejens sætninger. For at forbedre fremkommeligheden og dermed trafiksikkerheden på strækningen foreslås det, at hæve vejen ca. 1,5 m samtidig med, at der etableres rørunderføringer i form af culverter til at udligne vandtrykket og sikre gennemstrømning ved oversvømmelser af ådalen. De vurdere at den samled anlægssum bliver: kr

29 afventer simon 548 Hotherskolen, tagrenovering mv Hotherskolens indskoling/sfo er opbygget som et fladt paptag med ovenlys. På flere måder minder problemstillingerne om de gener, som Strøbyskolen har oplevet med vekslende varme/kuldeudsving samt periodisk vandindtrængen. Derfor anbefales en lignende løsning. I budget 2016 blev der afsat 2,002 mio. kr. til tagrenovering mv. Projektet bliver dyrere end det opr. budgetterede samtidig med at der skal indbygges ventilationsanlæg. Det afsatte budget i 2016 omprioriteres til vinduer, solafskærming mv. Behandlet i udvalget i maj Efter omprioritering af midler fra renovering af taget på Hotherskolens SFO, bliver det nu lagt ind igen som et nyt anlægsønske til budget Gennemgang/oprydning i forbindelse med nye ovenlys - Nye brønde og efterisolering med kilefald og nyt tagpap - Nedtagning af lofter og fjernelse af dampspærre - Etablering af ventilationsaggregat på taget - Etablering af ventilationsanlæg i lofter - Projekterings udgifter Anslåede udgifter: Tag, iso., ovenlys, stern og lofter Ventilation I alt 5.000

30 549 Store Heddinge skole, ny belægning På St. Heddinge Skole er belægningerne flere steder revnet og slidt. Det ønskes at få lavet ny belægning, som der i hovedstrøget kan holde til kørsel, så ikke belægningen bliver ødelagt af diverse kørsel. Samtidig ønskes der at man i samme omgang får lavet de resterende flisearealer, så man kan få lavet en god, pæn og holdbar helhedsløsning på skolen. Etablering af ny flisebelægning Uforudsete udgifter 100 projektstyring 150 i alt 1.650

31 550 Store Heddinge skole renov. Personalekøkken personaletoiletter På St. Heddinge Skole er personalekøkkenet slidt og utidssvarende. Det er et lille køkken, hvilket særligt giver problemer efter den øgede brug pga. skolereformen, hvor der er flere ansatte på skolen samtidig i forhold til tidligere. Der er tre personaletoiletter i umiddelbar nærhed af køkkenet og disse er så småt begyndt at lugte og de er slidte. Ved at ændre på væggene omkring køkken og toiletter og lave nyt køkken og toiletter, vil det være muligt at få bragt forholdene op til nuværende standard også mht. størrelser. Der er lavet et skitseprojekt for renovering og ombygning. Ombygning 900 Uforudsete udgifter 100 Projektstyring 100 i alt 1.100

32 551 2-årige projektansat - private tilslutninger Kommunen har i dag store omkostninger til drift, vedligehold og nyetablering af afvandingsledninger. I mange tilfælde er private lodsejere tilkoblet kommunale afvandingsledninger uden tilkoblingstilladelser, hvilket kan medføre, at ledningerne bliver belastet med mere vand end de oprindeligt er dimensioneret til. Dette giver kommunen en øget omkostning, når rørledningerne går i stykker bl.a. grundet den øgede mængde vand. Kommunen har ikke mulighed for, som det er nu, hvor lodsejerne ikke har en tilkoblings-tilladelse, at stille lodsejeren som medbetaler af udskiftningen af en sådan rørledning. Det betyder, at kommunen pt. betaler det hele. Center for Teknik & Miljø ønsker, at projektansætte en medarbejder for en to-årig periode. Hovedopgave skal være at kortlægge private tilslutninger til de kommunale afvandingsledninger og udføre det nødvendige myndighedsarbejde i forbindelse med lovliggørelse af disse tilslutninger. Øvrige opgaver skal være opdatering af de registrerede data for vejafvanding, brønde og ledninger, der krydser veje, samt styring af de mindre anlægsarbejder renovering af ledninger og brønde m.v., der igansættes. Arbejdsopgaver: Tilkoblingstilladelser + øvrig myndighedsbehandling af vandsager, Dialog med lodsejere / landmænd, Registrering af eksisterende vejafvanding / vejdræn, GIS behandling af registrerede data, Anlægsarbejder i forbindelse med renovering af brønde og ledninger (igangsættelse, tilsyn og opfølgning), Styring af økonomi Ansættelsessted Frøslevvej 36

33 552 Klippinge BC - ude sovefaciliteter 510 Efter ønske fra ledelsen i Klippinge Børnecenter, etablering af 50 m2, ude sovefaciliteter (krybberum).krybberummet etableres i forlængelse af eksisterende bygning, mod øst. Facader og skyddørspartier i let isoleret trækonstruktion med udv. beklædning i eternit eller lign. Indvendig isoleret gitterspærskonstruktion, udv. bølgeeternit tagplader. Randfundamenter, isoleret gulvkonstruktion afsluttet med glittet beton. Der etableres nyt dørhul i gavl af eksist. Regnvand tilsluttes eksisterende renvandssystem.

34 553 Renovering på gl. del af Heddinge Rådhus Den gamle del af rådhuset trænger til renovering, da der flere steder er råd i træbeklædningen og der opleves træk fra vinduerne. Derudover er rådhuset lavet med skjulte tagrender, hvilket forvaltningen ønsker ændret, da problemer med tagrenderne kan få konsekvenser for de tilstødnedne bygningsdele i langt højere grad end ved fritlæggende tagrender. Udskiftningen af sternbrædder og andet træbeklædning gøres ved at skifte fra træ til eternit og vinduerne skiftes fra trævinduer til træ/alu, for på den måde at nedsætte den kommende udgift til vedligehold. Hovedtrappen bliver løbende repareret og er nået til et punkt, hvor der bør foretages en udskiftning af trappetrinene og i samme ombæring gennemgås murværket på rådhuset og der fuges om de steder, hvor fugerne ikke længere er intakte. Udskiftning af stern og underbeklædning, blotlægning af tagrende, 226 etablering af ny stern og underbeklædning i eternite (lignende nyt rådhus) Udskiftning af vinduer (lysbånd) inkl. sternbeklædning. 520 Ny sternbeklædning udføres i eternite (lignende nyt rådhus) Udskiftning af 142 vinduespartier, inkl. ny facadebeklædning (lignende nyt rådhus). Renovering af hovedtrappe, samt omfugning og reparationer af murværk 150 Projektstyring 200 Uforudsete udgifter 10% 199 I alt 2.395

35 554 Afrensning af alger på Nord og vest- facader, Stevns Badet 275 De nordlige og vestlige facader på Stevnsbadet fremstår meget algebegroede. Der indhentet tilbud på afrensning og efterfølgende impregnering af disse. Afrensningen foregår i tre tempi. 1 Påføring af algebekæmpelsesmiddel, der nedbryder biologiskvækst, og letter den efterfølgende hedvandsafrensning. 2. Hedvandsafrensning. Facaderne afrenses ved højtryksrensning med tryk op til 200 Bar, og temperatur op til Afsuttende imprægnering af facader, hvorved, alger/mikroorganismer har vanskeligere ved at hæfte på overfladen. I forbindelse med ovenstående arbejder, udbedres endvidere skader der er konstateret på facaderne. Afrensning af facader 220 Reparation af facader 17 Udlængning og leje af køreplader. 8 Vinduespudsning 5 Uforudseet udgifter 10% 25 I alt 275

36 555 Stevnsbadet, ændring af vindfang 230 Personalet ved Stevns badet, har gennem længere tid været generet af kulde, og især træk gener. Generne opstår ved ekspeditioner hvor skydedørene i indgangspartiet står meget åbne. I samarbejde med halinspektøren er der udarbejdet forslag til ændring af ekspeditionsområdet. Ombygningen betyder at ekspeditionslugen flyttes, så den nu kommer til at stå vinkelret på skydedørene i indgangspartiet. Denne flytning har to positive konsekvenser 1. trækgenerne udelukkes 2. personalet får mulighed for at holde øje med indgangen ind til omklædningsfaciliteterne. Ombygningen udføres i samme design som eksisterende. I kr. Ombygning af vindfang og ekspedition 180 Uforudsete udgifter og projektstyring 50 I alt 230

37 556 Mandehoved, renovering iflg. Tilstandsrapport Bygning 3, 4, 5 og Bygning 3, 4, 5 og Bygning 9, 10 og Bygning 13 og I forbindelse med køb af Mandehoved er der udfærdiget tilstandsrapport. Af rapporten fremgår prioriteringsrækkefølje på de forskellige renoveringsarbejder. Akut og renovering indenfor det første år finansieres af bevillingen på de 17,9 mio. kr. givet i Kb møde dec Indenfor de følgende 5 år skal der renoveres for ca. 3,7 mio. kr. Bygning 3, 4, 5 og 6 udskiftning af vinduer og døre Bygning 3, 4, 5 og 6 omfugning af murværk 360 Bygning 9, 10 og 11 udskiftning af vinduer og døre Bygning 13 og 15 udskiftning af vinduer og døre 260 I alt Bygning 1 udskiftning af vinduer og døre i Bygning 8 udskiftning af vinduer og døre i I alt 380

38 557 Sideudvidelse af Tommestrupvej fra Håndværkerparken til Møllegade Afledt drift Tommestrupvej er på strækningen fra Håndværkerparken til Møllegade meget smal og i forbindelse med gennemførelsen af Algadeprojektet, hvor den tunge trafik i en periode måtte køre ad denne strækning ind til Store Heddinge er vejkanterne hårdt medtagne. Vejen er i dag omkring 4 meter bred, hvilket betyder, at 2 lastbiler ikke kan passere hinanden uden at tage rabatten til hjælp. Teknik og Miljø foreslår derfor at Tommestrupvej udvides til en bredde på 6 meter fra Håndvær-kerparken til Møllegade en strækning på ca. 400 m. I forbindelse med udvidelsen bliver det nød-vendigt at flytte belysningen langs vejen og fælde 3-4 vejtræer. Det er teknik og miljøs vurdering, at udvidelsen af Tommestrupvej incl. flytning af belysning kan gennemføres for ca. 1,2 mio. kr. Det vurderes, at projektet vil give en afledt drift på ca kr./år

39 558 Tunnel under Stevnsvej, kryds ved Valnøddevej og Hybenrosevej? Afledt drift (1,0-1,5 % af anlægssummen)??? Stevnsvej i Strøby Egede er kommunens mest trafikerede vej og samtidig et område, hvor der er planlagt nye boligområder. Der er derfor et politisk ønske om at forbedre trafiksikkerheden på strækningen fra Bakkegårdsvej til Hybenrosevej. Teknik og Miljø har fået udarbejdet (vil få udarbejdet) et skitseprojekt samt anlægsoverslag på en samlet løsning, der omfatter en tunnel under Stevnsvej mellem Bakkegårdsvej og Valnøddevej herunder flytning af busstoppesteder samt en forbedring af trafiksikkerheden på Stevnsvej ved Valnøddevej og Hybenrosevej, hvor der idag er uregulerede T-kryds. (uddybes, når skitseprojekt og anlægsoverslag foreligger) Projektet vurderes på baggrund af anlægsoverslaget at kunne gennemføres for i alt?? mio. kr. incl. projektering og arealerhvervelse.

40 559 Strøbyskolen - Trafiksikkerhed? Anlægsprojektet omfatter en forbedring af trafiksikkerheden på parkeringsarealet ved Strøbyskolen samt på adgangsveje til Strøbyskolen og til Lodbjerggård Børnehus. Anlægsprojektet vil medvirke til en forbedret trafiksikkerhed og tryghed for de bløde trafikanter.

41 Udvalg: Plan og teknikudvalg 560 Store Hedding Skole - ovenlys 500 På St. Heddinge Skole er ovnlyskublerne nedslidte og har udstået deres levetid. Der er flere gange kommet vand ind i bygningen og der er lavet lappeløsninger på de eksisterende ovenlys. Det har særligt været et problem i Egen og Administrationen. Derfor ønskes de værste ovenlyskubler nu skiftet. Udskiftning af ovenlys 450 Uforudsete udgifter 50 I alt 500

42 Udvalg: Plan og teknikudvalg 561 Renovering af køkken på Magnoliegården 150 På Magnoliegården bliver der i hovedbygningens køkken produceret mad til frokost og aften. Køkkenerne ude i afdelingerne er ikke godkendte til produktion, hvorfor det er vigtigt at det centrale køkken på Magnoliegården er i brug og fungerer. I køkkenet har der længe været problemer med gulvet, som i den gamle bygning fra 1860 er begyndt at gynge. Dette skyldes at bjælkelaget er ved at være nedbrudt og der skal etableres nyt bjælkelag med ny køkkenvinyl. Derudover er fliserne på væggene flere steder revnet og fugerne slidte. Dette er et problem hygiejnisk og for at være på forkant så ikke at Fødevarestyrelsen er nødt til at sanktionere, skal de eksisterende fliser rives ned, væggene skal rettes op og klargøres til nye fliser, nye fliser opsættes og væggene over fliserne skal males. Nyt bjælkelag og køkkenvinyl 55 Nye fliser og maling 75 Uforudsete udgifter 20 I alt 150

Nr. Plan og Teknikudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF

Nr. Plan og Teknikudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Nr. Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg PTU: 16.08.16 Til videre prioritering 500 Renovering kantsten og fortove 2.000 2.300 501 SEAS-NVE's investeringsbidrag

Læs mere

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering Økonomiudvalget Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk. 507 33 13 0 Til prioritering (Skal) 104 Sikringstiltag

Læs mere

Opr. budget Periodisering. overført til 2019

Opr. budget Periodisering. overført til 2019 Investeringsoversigt (- = indtægt / + = udgift) I hele 1.000 kr. Opr. budget 2018 Periodisering overført til 2019 Korr. budget 2018 BO1 2019 BO2 2020 BO3 2021 Anlæg i alt 65.637 18.937 46.700 130.633 60.694

Læs mere

Opr. budget 1000 kr. Tillægs bevillinger. Korr. budget

Opr. budget 1000 kr. Tillægs bevillinger. Korr. budget Opr. Forv. forbrug Afvigelse i alt tillægsbev. i overf. Til 2018 PTU anlæg i alt 26.842 45.497 72.339 39.090-33.249-12.406 20.843 PTU anlæg - Indtægter I - -5.582-5.582-5.582 0 0 0 PTU anlæg - udgifter

Læs mere

PTU den 9. juni 2015: Anbefales

PTU den 9. juni 2015: Anbefales Nr. Plan og Teknikudvalg Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg Igangværende anlæg PTU den 9. juni 2015: Anbefales 500 Busskure 300 501 Vejnettet, udmatrikulering 75 75 75 75 502 Omfartsvej

Læs mere

Politisk Prioritering

Politisk Prioritering Nyt Stevns - forslag til budget 2018-2021 Resultatopgørelse BF BO BO BO Hele 1.000 kr. 2018 2019 2020 2021 Positive beløb = udgifter stats-garanti Negative beløb = indtægter 17-pl 17-pl 17-pl 17-pl BF2018

Læs mere

Tillægsbevilling. Korr. Budget Forbrug 2016

Tillægsbevilling. Korr. Budget Forbrug 2016 PTU anlæg i alt 48.244 24.341 3.860 28.201 27.649 552 75.894 45.497 PTU anlægsudgifter i alt U 51.314 24.341 4.852 29.193 28.635 558 79.950 50.641 PTU anlægsindtægter i alt I -3.070 - -992-992 -986-6 -4.056-5.144

Læs mere

Tillægsbevillinger. Korr. budget. fra budget 2015

Tillægsbevillinger. Korr. budget. fra budget 2015 Opr. Budget Ompl Overført fra 2015 Tillægsbevillinger Korr. Forventet forbrug Afvigelse i alt Afv. forventet tillægsbev. Plan- og Teknikudvalget (PTU) anlæg i alt 24.341 0 49.591 180 74.112 50.657-23.455

Læs mere

PTU

PTU Plan- og Teknikudvalg (PTU) anlæg 24.341 0 49.591 73.932 59.597-14.335 200 14.535 51.555 22.377 PTU anlæg - udgifter 24.341 0 54.707 79.048 64.375-14.673 200 14.873 67.516 27.460 PTU anlæg - indtægter

Læs mere

500 Busskure 300 PTU 18/8-15: Anbefales til videre prioritering

500 Busskure 300 PTU 18/8-15: Anbefales til videre prioritering Nr. Plan og Teknikudvalg Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg Igangværende anlæg 500 Busskure 300 PTU 18/8-15: Anbefales til videre prioritering 501 Vejnettet, udmatrikulering 75 75

Læs mere

Plan- og Teknikudvalget Anlægsforslag

Plan- og Teknikudvalget Anlægsforslag Plan- og Teknikudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Beslutning Igangværende (Skal) 510 Renovering af fortove og kantsten 2.300 0 0 0 511 Seas investeringsbidrag 2.500 2.600

Læs mere

Plan- og Teknikudvalget Anlægsforslag

Plan- og Teknikudvalget Anlægsforslag Plan- og Teknikudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Beslutning Igangværende (Skal) 510 Renovering af fortove og kantsten 2.300 0 0 0 PTU: 17.05.17 511 Seas investeringsbidrag

Læs mere

Munkevænget 220 BU : Anbefales til prioritering 1)

Munkevænget 220 BU : Anbefales til prioritering 1) Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende anlæg Nye anlæg 300 301 Renoveringspulje til skoler, institutioner og klubber, herunder midler til udenomsarealer 2.000 2.000 2.000 2.000

Læs mere

Cykelstier i Stevns Kommune

Cykelstier i Stevns Kommune Cykelstier i Stevns Kommune Langs Evt. navn Fra Til Type Belysning Bemærkninger By Land 1 Køgevej Kommunegrænse, Køge St. Tårnby nord Enkeltrettede cykelstier ja Belysning gennem Valløby 2 Køgevej St.

Læs mere

Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning Igangværende/nye anlæg Nye anlæg

Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning Igangværende/nye anlæg Nye anlæg Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Nye anlæg 300 301 Renoveringspulje til skoler, institutioner og klubber, herunder midler til udenomsarealer 2.000 2.000 2.000 2.000 BU 18.08.15: Anbefales

Læs mere

ØU : Anb. til videre prioritering

ØU : Anb. til videre prioritering Nr. Alle udvalg Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Nr. Økonomiudvalget I gangværende ØU 08.06.16: Anb. til videre prioritering 100 Agerhøjudstykning, udgifter 100 100 100 100 100

Læs mere

Forv. Regnskab Afv. i alt Anlæg i alt

Forv. Regnskab Afv. i alt Anlæg i alt Anlæg BOP 2, pr. 31.05.18 I 1.000 kr. U /I Opr. Budget Korr. Budget Forv. Regnskab 2018 Afv. i alt 2018 Forv. Tillægsbev. BOP 3 2018 Forv. Overførsel til 2019 Projekt igangsat Ja/nej Kan projektet udskydes?

Læs mere

Forventet forbrug Afv. korr. budget budget

Forventet forbrug Afv. korr. budget budget Anlæg Bop2 - pr. 31.5.2015 1.000 kr. Oprinde-ligt Ompl. Korr. Forventet forbrug 2015 Afv. korr. 2015 Overf. til 2016 Tillægsbev. Frigivet Ikke frigivet Plan- og teknikudvalget (PTU) anlæg i alt 24.955

Læs mere

Cykelstier i Stevns Kommune

Cykelstier i Stevns Kommune Cykelstier i Stevns Kommune Langs Evt. navn Fra Til Type Belysning Bemærkninger By Land 1 Køgevej Kommunegrænse, Køge St. Tårnby nord Enkeltrettede cykelstier ja Belysning gennem Valløby 2 Køgevej St.

Læs mere

306a Folkeskoler - Ønsker fra skolerne BU : Anbefales til prioritering.

306a Folkeskoler - Ønsker fra skolerne BU : Anbefales til prioritering. Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 300 Genanskaffelse af IT på skolerne 1.000 0 0 1.000 BU 07.06.16: Anbefales til prioritering. 301 Skolereform

Læs mere

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018 Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF 300 5.14 Fælles Børnepasningsplan - Område Store Heddinge og Hårlev 1.000 18.000 18.000 prioritering 301 3.01-5.14

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 10.629 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.000 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863 Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter Budgetaftale 2015 - partierne: (V-B-C-O-L) BF 2015 statsgaranti 2016 2017 2018 Finansiering i alt -1.247.928-1.256.378-1.272.494-1.289.768

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

Finansiering i alt - skatter og tilskud

Finansiering i alt - skatter og tilskud Nr. Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter BF2016 - Ændringsforslag fra V-O-C-B BF 2016 statsgaranti 2017 2018 2019 Finansiering i alt - skatter og tilskud

Læs mere

Nr. Funktion Plan og Teknikudvalg Udvalgets beslutning BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018

Nr. Funktion Plan og Teknikudvalg Udvalgets beslutning BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018 Nr. Funktion Plan og Teknikudvalg Udvalgets beslutning BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg PTU 10/6: Drøftet 500 Busskure 300 300 501 Brorapport 395 502 Rottebekæmpelse 200 503 Vejnettet,

Læs mere

Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg

Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 300 Genanskaffelse af IT på skolerne 1.000 0 0 1.000 BU 07.06.16: Anbefales til prioritering. 301 Skolereform

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 11.567 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.750 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

SSU Flygtninge/Drift udover det der er indarbejdet

SSU Flygtninge/Drift udover det der er indarbejdet Finansiering i alt - skatter og tilskud -1.300.368-1.299.557-1.300.285-1.306.434 Hævelse af indkomstskatteprocent til 25,3% - forudsat ingen sanktion -10.000-10.868-11.172-11.497 Netto serviceudgifter

Læs mere

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 42 Ørnevej12-34 Store Merløse. Ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag d. 18/9 kl. 17.

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 42 Ørnevej12-34 Store Merløse. Ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag d. 18/9 kl. 17. Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 42 Ørnevej12-34 Store Merløse Ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag d. 18/9 kl. 17.00 Baggrund for projektet! Der har længe i afdelingen været et ønske

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 d. 10. april 2013 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmeudvalg

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 43 Kæret 1-12 Gislinge. Ekstraordinært afdelingsmøde onsdag d. 19/9 kl

Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 43 Kæret 1-12 Gislinge. Ekstraordinært afdelingsmøde onsdag d. 19/9 kl Projektbeskrivelse til Energirenovering 2018 AFD. 43 Kæret 1-12 Gislinge Ekstraordinært afdelingsmøde onsdag d. 19/9 kl. 17.00 Baggrund for projektet! Der har længe i afdelingen været et ønske om at få

Læs mere

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN

DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN DRIFT- & VEDLIGEHOLDSPLAN Støvring Gymnasium Mastrupvej 77 9530 Støvring Udarbejdet af: Morten R. Pedersen Dato: 28.03.2011 Version: 001 Projekt nr.: 5714-003 DRIFT- OG VEDLIGEHOLDSRAPPORT FOR STØVRING

Læs mere

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget Børn, Unge og Læring Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Udvalgets beslutning Igangværende Renovering 30001 Indeklima skoler/institutioner 3.000 3.000 3.000 3.000 15.05.18:

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Notat Kunde E/F VIRUM STATIONSVEJ 141-149 Projektnr. 1022350-001 Projekt Bygningssyn & udarbejdelse af vedligeholdsplan Dato 2016-08-01 Emne Bygningernes

Læs mere

Status for Sølystparkens veje, fortove og stier pr. marts 2015

Status for Sølystparkens veje, fortove og stier pr. marts 2015 Status for Sølystparkens veje, fortove og stier pr. marts 2015 Der blev februar 2015 indhentet et tilbud /overslag over renovering af Sølystparkens veje, fortove og stier for at få et overblik over, hvor

Læs mere

1.0 Elbo-Hallen / 2008-2011

1.0 Elbo-Hallen / 2008-2011 1.0 Elbo-Hallen / 2008-2011 Renoveringsopgaver til Hallen: 1.01 Div. udskift. af revnede fliser i bruserum (hal1) 20.000 Kr. 1.05 Sternbrædder skiftes (hal 1) 5.000 Kr. 1.06 Vinduer males v.hal 2 5.000

Læs mere

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018 Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF 300 5.14 Fælles Børnepasningsplan - Område Store Heddinge og Hårlev 1.000 18.000 18.000 301 3.01-5.14 302 3.01-5.14

Læs mere

8 SKRILLINGESKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING

8 SKRILLINGESKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING 8 SKRILLINGESKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 10 selvstændige bygninger og 2 udhuse. 7 af bygningerne er opført på samme tid, hvoraf de 6 plus en senere tilbygning er

Læs mere

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen er udført 1963, skolen er senere udvidet i 1997 samt i 2001 og

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Status på helhedsplanen for Hyldespjældet Byggeudvalget, BO-VEST og COWI vil gerne invitere til informationsmøde i beboerhuset den 25.10.2017 kl. 19-21 om helhedsplanen for Hyldespjældet. På informationsmødet

Læs mere

RUGHAVEN PROJEKTMAPPE VEDRØRENDE RENOVERING AF BOLIGBEBYGGELSE VED RUGHAVEN

RUGHAVEN PROJEKTMAPPE VEDRØRENDE RENOVERING AF BOLIGBEBYGGELSE VED RUGHAVEN RUGHAVEN PROJEKTMAPPE VEDRØRENDE RENOVERING AF BOLIGBEBYGGELSE VED RUGHAVEN RENOVERING AF 57-0 RUGHAVEN Rughaven er Lejerbo Aalborgs ældste afdeling fra ca. 1954. Den er også pt. en af de billigste afdelinger

Læs mere

Oprindelig Budget Tillægsbevilling

Oprindelig Budget Tillægsbevilling Anlægsoversigt - overførsler fra til 2017 / Oprindelig Budget Tillægsbevilling Korrigeret Budget Regnskab (forbrug) Rest korr. Budget Beløb der ønskes overført til 2017 Ø anlæg i alt 6.255-4.931 1.324

Læs mere

SAMMENDRAG AF VEDLIGEHOLDELSESPLAN. AB Ryparken

SAMMENDRAG AF VEDLIGEHOLDELSESPLAN. AB Ryparken SAMMENDRAG AF VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB Ryparken Bygningsdel 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 01. Tagværk - - 100 100 150 150 200 200 300 300 02. Kælder/fundering - - 100 100 - - - - - -

Læs mere

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag:

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag: Vedr: Opdrag: Bygningsscreening af haller i Randers Kommune Vi har for Randers Kommune Kultur og Fritid udført en screening af nedenstående hallers generelle tilstand. Herefter har vi vurderet og prioriteret,

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING 5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 8 bygninger fra perioden 1958 til 1998, hvoraf 3 er sammenbyggede. Øvrige er fritstående, og er bl.a. en ombygget villa,

Læs mere

Forv. Regnskab Korr. Budget. Opr. Budget

Forv. Regnskab Korr. Budget. Opr. Budget Anlæg BOP 3, pr. 30.09.18 I 1.000 kr. U /I Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Afv. i alt Tillægsbev. BOP 3 Overførsel til 2019 Ikke frigivet Anlæg i alt 46.700 97.725 80.864-16.861-1.140 15.721 4.528 I

Læs mere

Korr. budget budget 2014

Korr. budget budget 2014 Anlægsprojekter - opsamling af anlægs der Økonomi i alt 30.780 64.833 46.852-17.981 18.105-5.226 ØU - anlægsudgifter i alt 31.280 68.033 49.840-18.193 18.307 5.101 ØU - anlægsindtægter i alt -500-3.200-2.988

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet Masterplan for administrationsbygninger i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet juni 2010 1. Indledning I forbindelse med budgetlægningen for 2011 udarbejdes denne masterplan

Læs mere

Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter.

Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter. Til: Boligtagerne. 23. juni 2010 JR Afdeling 7 Elkærparken. Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter. Referat. 1. Valg af dirigent, stemmetællere og referent. Kim

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

ØU

ØU Økonomiudvalget (ØU) i alt 7.151-19.750 0 12.879 324 2.997-2.673 ØU - udgifter U 9.751 1.500 0 23.408 34.703 33.376 1.327 ØU - indtægter -2.600-21.250 0-10.529-34.379-30.379-4.000 Vejprojekt med Køge U

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Bestyrelsen har fået vurderet foreningens asfaltarealer. Vurderingen er, at den resterende levetid på vores asfalt arealer er kort. Hovedparten

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/8 AB Strand 10. april 2015 Bygningsdel 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 01. Tagværk - 4.180 - - - - - - - - 02. Kælder/fundering - - - - - - - - - -

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Middelfart kommune Skolerenoveringsplan 2014 4 FJELDSTED HARNDRUP BØRNEUNIVERS RENOVERING OG GENOPRETNING

Middelfart kommune Skolerenoveringsplan 2014 4 FJELDSTED HARNDRUP BØRNEUNIVERS RENOVERING OG GENOPRETNING 4 FJELDSTED HARNDRUP BØRNEUNIVERS RENOVERING OG GENOPRETNING 1 Bygningsplan 2 Skolen består af 5 bygninger, hvoraf 2 er pavillonbygninger. Bygningerne er opført over en periode fra 1961 til 1997. Bygning

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

:54 Side 1 af 10

:54 Side 1 af 10 Anlægsprojekter - opsamling af anlægsbudget der til budget 2014 i. b der Indb. 2014 Indb. Økonomiudvalget i alt 8.694 15.715 3.881-3.881 1.196 Økonomiudvalg - udgifter U 9.694 30.893 5.739-5.739 10.256

Læs mere

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n HELHEDSPLAN M ø l l e p a r k e n Dagsorden AFDELINGSMØDE 23.10.2018 1. Velkomst ved formanden 2. Nedsættelse af stemmeudvalg 3. Gennemgang af projekt v. Jess Sørensen 4. Gennemgang af Økonomi v. projektleder

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Region Midtjylland Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Regionssekretariatet Forretningsudvalget Skottenborg

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Grønnemose Alle 59, 2860 Søborg 26. august 2015 H-15-02235-0186 159-50742 2235-Olekjølhede Som sælger

Læs mere

11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 10 bygninger fra perioden 1952 til 2004, hvoraf de 9 er sammenbyggede. Kun SFO fremstår som en selvstændig bygning. Der pågår

Læs mere

Renoveringsprojekter på kommunale ejendomme 2009

Renoveringsprojekter på kommunale ejendomme 2009 Renoveringsprojekter på kommunale ejendomme 2009 I det følgende er der opsummeret renoveringsprojekter, som kan igangsættes uden særlig forudgående detaljeret projektering. Hensigten med igangsætningen

Læs mere

Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Vejvæsen Kommunale veje, stier og pladser m.v. 50.000 Gadebelysning, aftale???

Læs mere

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.

Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet. Indhold Sådan vedligeholdes asfaltarealer i Hvidovre kommune. Proces og fakta om asfaltområdet.... 1 1.0 Baggrund...

Læs mere

SKIMMELSVAMP BESIGTIGELSESRAPPORT

SKIMMELSVAMP BESIGTIGELSESRAPPORT SKIMMELSVAMP BESIGTIGELSESRAPPORT SKIMMELSVAMP - / BESIGTIGELSESRAPPORT CB-GROUP Rekvirent: XX XX Besigtiget dato: 05-07-2017 Rapport dato: 17-08-2017 Konsulent: Steffen Clausen Mobil: 2982 1261 Havnegade

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 9135 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Nedbøjning og fald på gulv i stue samt nedbøjning af gulvet i gangen. 2. Stueloftet buer ved skillevæg mod gangen. 3. Vinduesparti

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3 HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF TAGDÆKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Bebyggelsen

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Anlægsforslag Version 2 Budget

Anlægsforslag Version 2 Budget Anlægsforslag Version 2 Budget 2019-2022 Plan, Miljø og Teknik BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Skal 35.565 6.845 3.870 3.270 Klima 600 400 400 400 50026 Oversvømmelser på vej 2019 PMT 600 400 400 400 Natur

Læs mere

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk 22-03-2013

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte www.holteavlsgaard.dk 22-03-2013 Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 2. April 2013 kl. 19.30 i Mariehøjcentret lokale 3. Skal de 41 år gamle fortove renoveres samtidig med at der bliver lagt nyt asfalt på kørebanerne? Kom og hør,

Læs mere

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Sønderkærskolen Adresse Placering Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Sønderkærskolen er bygget i etaper, bygningen mod gaden er fra 1926, i 1949

Læs mere

Tilstandsrapport. Willemoesgade 32-36 DOMINIA AS RÅDGIVENDE INGENIØRER STUDIESTRÆDE 38 1455 KØBENHAVN K TLF. 33 434 500 FAX 33 434 501

Tilstandsrapport. Willemoesgade 32-36 DOMINIA AS RÅDGIVENDE INGENIØRER STUDIESTRÆDE 38 1455 KØBENHAVN K TLF. 33 434 500 FAX 33 434 501 Tilstandsrapport Willemoesgade 32-36 DOMINIA AS RÅDGIVENDE INGENIØRER STUDIESTRÆDE 38 1455 KØBENHAVN K TLF. 33 434 500 FAX 33 434 501 Tilstandsrapporten omhandler bebyggelsen Willemoesgade 32-36, matr.

Læs mere

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning. Nummer: A101 Anlægget vedrører: jordforsyningen - boligformål Udgifter -6.005-6.321-9.769-8.662 Netto -6.005-6.321-9.769-8.662 De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Regnskab 2013 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5% af budgetrammen og

Læs mere

budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Ændringer version 2 til basis budget BO BO BO - serviceudgifter BF2016 2017 2018 2019 Afledt drift 95 123 123 123 Børneudvalget 0 20 20 20 Natur- Fritids- og kulturudvalget 95 103 103 103 IKKE

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Tillægsdagsorden Økonomiudvalget Ordinært møde Dato 19. marts 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne

Læs mere

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV C D A B Lejerbo, afd 169-0, 10.11.2016 Revideret 18.05.2018 Renoveringmuligheder Renovering: A Facaderenovering, omfattende Efterisolering af gavle

Læs mere

Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018. Nye anlæg 11.

Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018. Nye anlæg 11. Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Bruttoanlægsudgifter Bruttoanlægsindtægter SSU 4.6.14: Nr. 200-202 anbefales. 11.211

Læs mere

BBR-nr.: 376-003097 Energimærkning nr.: 100119871 Gyldigt 5 år fra: 07-05-2009 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS

BBR-nr.: 376-003097 Energimærkning nr.: 100119871 Gyldigt 5 år fra: 07-05-2009 Energikonsulent: Ralph Rex Larsen Firma: RL Byggerådgivning ApS SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Læsøvej 9 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-003097 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Tidsplan for udførelse - Niveau 3

Tidsplan for udførelse - Niveau 3 Id Opgavenavn Varighed Startdato Slutdato 1 2 Byggestart 1 dag fr 12-07-13 fr 12-07-13 3 4 Byggeplads Fase 00+ 01 20 dage fr 12-07-13 to 08-08-13 5 Byggeplads - rydning 10 dage fr 12-07-13 to 25-07-13

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

Bæredygtige forsamlingshuse

Bæredygtige forsamlingshuse Besigtigelser og rapport som danner baggrund for denne præsentation er udarbejdet af Niels Abildsten og Karsten Boldt fra Kommunale Bygninger. Alle oplysninger fra besigtigelsen og rapporten er samlet

Læs mere