Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser."

Transkript

1 Principper for Slagslunde Skole Kommunikation omkring skolen Handleplaner: Skoleledelsen og skolebestyrelsen udsender en folder til forældrene. Den beskriver skolens mål og giver praktiske oplysninger om skolen. Der afholdes et forventningsmøde med forældre til kommende børnehaveklasser inden sommerferien. I dette møde deltager børnehaveklasselederne, ledelsen (skole og SFO) og skolebestyrelsen. I efteråret indbydes forældrene til et debatmøde/inspirationsmøde med et pædagogisk indhold f.eks. med foredragsholder udefra. Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser. Der oprettes en forældrebank, hvor forældre kan melde sig med emner, de selv kan bidrage med i undervisningen og/eller i SFO. Forældrerepræsentanterne i alle klasser indbydes til et årligt møde, hvor der drøftes pædagogik og kommende fællesarrangementer. På forældremøde i SFO understreges vigtigheden af den daglige kontakt mellem skole og hjem. Der nedsættes et udvalg med det formål at tage initiativer til kulturelle aktiviteter på skolen. Skole/hjem samarbejdets struktur og indhold tager udgangspunkt i den enkelte klasses situation og planlægges i tæt samarbejde mellem klassens lærere og klassens forældre /forældrerepræsentanter.

2 Antallet af "samarbejdsaftnerne" og deres form og indhold vil derfor kunne variere fra klasse til klasse og fra det ene skoleår til det følgende. Men det normale vil være 2-3 årlige samarbejdsmøder, hvoraf mindst det ene skal indeholde samtaler om den enkelte elevs faglige standpunkt, interesser, arbejdsform og forhold til det sociale liv i klassen. Disse samtaler føres mellem den enkelte klasselærer/faglærer, forældre og evt. barn. Forældre, der ikke deltager i disse samtaler, orienteres mundtligt eller skriftligt på klasselærerens initiativ. På et fællesmøde i løbet af skoleåret vælges forældrerepræsentanterne. I 1. klasse finder dette møde sted kort efter skolestarten i august. Ressourcemængden, der stilles til rådighed for skole/hjem samarbejdet, relateres til elevtallet i den pågældende klasse og fordeles af klasselæreren efter aftale med skolens leder på de lærere, der i det kommende skoleår direkte skal indgå i skole/hjem samarbejdet om klassen. Dette sker i tilknytning til den årlige arbejdsfordeling. Det er vigtigt, at nye lærere i klassen deltager i et af møderne. Mål for kommunikationen omkring skolen Det er vores mål: At kommunikationen foregår på en måde, som skaber gensidig tillid i samarbejdet mellem skole og forældre.

3 At kommunikationen på skolen og dermed hele læringsmiljøet hviler på et fundament af anerkendelse, glæde og humor. At kommunikationen er så klar, at forældre og skole kender hinandens forventninger. At ledelse og medarbejdere kommunikerer med forældrene, så forældrene altid føler sig velorienterede om skolens arbejde. At skolen aktivt kommunikerer skolens pædagogiske praksis til omverden gennem presse, lokale foreninger o.lign. At skolen følger den teknologiske udvikling i kommunikationen. Nogle forankringspunkter: Der afholdes møde med kommende forældre i børnehaverne i november, hvor der orienteres om skolen og forventninger til barnet Der afholdes Åbent Hus for kommende børn og forældre sidst på foråret Der afholdes et informationsmøde i maj for forældre, hvis børn starter i SFO Der afholdes et forventningsmøde med forældre til kommende børnehaveklasser umiddelbart efter sommerferien. I dette møde deltager børnehaveklasselederne, ledelsen og skolebestyrelsen. I efteråret indbydes forældrene til et debatmøde/inspirationsmøde med et pædagogisk indhold f.eks. med foredragsholder udefra.

4 Handleplaner 2004/2005: Der udarbejdes en velkommen i skole folder til indslusningsforældre. Der oprettes en forældrebank, hvor forældre kan melde sig med emner, de selv kan bidrage med i undervisningen og/eller i SFO. Der nedsættes et udvalg med det formål at tage initiativer til kulturelle aktiviteter på skolen. Der udarbejdes årsplaner for samtlige klasser og fag. Disse lægges på forældreintra. Skolen udbygger inden for de næste år den IT-baserede kommunikation, så vi fuldt ud udnytter de faciliteter, der er til rådighed i form af skoleportal, elevintra, lærerintra, forældreintra, mailgrupper etc. Succeskriterier Når forældrekredsen er engageret i klassens arbejde. Når forældre og lærere/pædagoger er i frugtbar dialog, og der er gensidig respekt mellem medarbejdere og forældre. Når hjem og skole i fællesskab tager medansvar for klassens udvikling fagligt og socialt. Når der træffes aftaler om at nå fælles mål for klassen faglige og sociale. Når forældrene får indsigt i lærernes og pædagogernes måde at arbejde på.

5 Når både forældre og lærere/pædagoger viser interesse for barnet skolegang og tager det alvorligt. Når der i fællesskab opstilles udviklingsmål for eleven. Når elever, forældre og lærere/pædagoger føler, at de trygt kan henvende sig til hinanden. Når alle parter er velinformeret om hinandens opfattelser af barnets situation og udvikling. Eleverne bør have så ensartede mødetider på ugens dage som muligt. Indskolingen fra kl Mellemtrinnet - bør møde kl Modulerne skal bruges pædagogisk, således at lærerskift i et modul undgås. Hvis læreren anser det for pædagogisk hensigtsmæssigt for klassen kan timerne skilles. Det skal så vidt muligt undgås at klasser får dage med mange lektioner og dage med få lektioner. Klasselæreren bør så vidt det er muligt have lektioner i klassen hver dag. De skemamæssige bindinger prioriteres efter vedlagte liste. Princip for dannelse af børnehaveklasser. I de år hvor der er to børnehaveklasser dannes klasserne ud fra følgende princip: Der tilstræbes en ligelig fordeling af drenge og piger. børnene fra forskellige boligområder repræsenteres. børnene fra børnehaverne blandes Formering af klasserne sker ud fra

6 Forældre kan ønske klassekammerater, mindst et af ønskerne skal opfyldes Børnehaverne og kommende børnehaveklasselederes vurdering S L A G S L U N D E S K O L E Princip for vikardækning ved fravær i skoletiden Hvis der opstår sygdom eller andet fravær i forbindelse med undervisning gælder følgende principper: 1. Der dækkes med læreruddannet personale, hvor det er muligt. 2. Der dækkes med pædagoger, hvor det er muligt. 3. Hvis ikke pkt. 1 eller 2 kan opfyldes dækkes med ikke uddannet personale. Det skal bemærkes, at da Slagslunde Skole er en mindre skole er det vanskeligt at tiltrække vikarpersonale såvel uddannede som ikke uddannede lærere. Årsagen er den enkle, at der ikke er vikartimer nok - med andre ord indtjeningen er ikke tilstrækkelig til at være attraktiv. Derfor har skolen taget initiativ til at fastansætte en ikke uddannet vikar i 20 timer/uge. Skolen drager omsorg for, at der i forhold til den fastansatte vikar samt i forhold til eventuelle ad -hoc vikarer gennemføres et passende pædagogisk uddannelsesforløb. Dette betyder at vores elever møder en kendt person hver gang, der skal vikardækkes, hvad enten det er vikaren eller en lærer/pædagog fra henholdsvis Lille-team eller Store-team. I yderste konsekvens vil der være mulighed for at sende elever fra Store-team i klub.

7 Vikarmateriale: Mht. undervisningens indhold ved fravær gælder flg.: 1. Ved planlagt fravær lægges altid matr. til klassen eller der henvises til ugeplan eller årsplan. 2. Ved fravær pga. sygdom kan ikke forventes konkrete beskeder. Igen kan henvises til ugeplan eller evt. årsplan. Skulle dette ikke lykkedes har alle elever altid ekstra materiale i klassen. Vedtaget på bestyrelsesmøde den 1. november 2006 Principper for skole og hjem samarbejdet omkring undervisningen Skole/hjem samarbejdets struktur og indhold tager udgangspunkt i den enkelte klasses situation og planlægges i tæt samarbejde mellem klassens lærere og klassens forældre /forældrerepræsentanter. Antallet af "samarbejdsaftnerne" og deres form og indhold vil derfor kunne variere fra klasse til klasse og fra det ene skoleår til det følgende. Men det normale vil være 2-3 årlige samarbejdsmøder, hvoraf mindst det ene skal indeholde samtaler om den enkelte elevs faglige standpunkt, interesser, arbejdsform og forhold til det sociale liv i klassen. Klasselæreren/lærere har særlige opgaver i forbindelse med skole og hjem samarbejdet så som opmærksomhed på børn med særlige behov ( f.eks. specialundervisning).

8 Disse samtaler føres mellem den enkelte klasselærer/faglærer, forældre og evt. barn. Forældre, der ikke deltager i disse samtaler, orienteres mundtligt eller skriftligt på klasselærerens initiativ. På et fællesmøde i løbet af skoleåret vælges forældrerepræsentanterne. I 1. klasse finder dette møde sted kort efter skolestarten i august. Ressourcemængden, der stilles til rådighed for skole/hjem samarbejdet, relateres til elevtallet i den pågældende klasse og fordeles af klasselæreren efter aftale med skolens leder på de lærere, der i det kommende skoleår direkte skal indgå i skole/hjem samarbejdet om klassen. Dette sker i tilknytning til den årlige arbejdsfordeling. Det er vigtigt, at nye lærere i klassen deltager i et af møderne. Fritagelse fra undervisningen Da vi har et stigende antal elever, der ønskes fri uden for skolens ferieperioder, vil vi her gøre opmærksom på følgende: Undervisningsforpligtigelsen overtages af forældre i fraværsperioden. Skolen har således ikke pligt til at sørge for, at eleven indhenter det forsømte. Skolen har heller ikke pligt til f.eks. at give opgaver eller materiale til brug i fraværsperioden. Klasselæreren kan give fri 1 dag, mens skoleledelsen giver fri 2 dage og derover. Med venlig hilsen Gitte Wilk Zerahn

9 Skoleleder Principper for fagfordelingen Skolen er inddelt i 2 afdelinger: Indskolingen bh. klasse 3. klasse Mellemtrinnet 4. klasse 6. klasse Det tilstræbes, at hver enkelt lærer læser hovedparten af sine timer i én afdeling. Lærerteamet omkring den enkelte klasse skal samarbejde med parallelklassen, så der dannes årgangsteam. Med årgangsteam menes, at der arbejdes sammen på årgangen ift. undervisningens temaer hen over året samt i forbindelse med holddeling på tværs af de 2 klasser. Hvis der er årgange med kun 1 klasse kan samarbejdet foregå enten en klasse under eller over. Hvis det er påkrævet kan en lærer være tilknyttet 2 primære team. Årgangsteamet skal være sammensat således, at fagligheden tilgodeses. Et årgangsteam bør så vidt det er muligt bestå af både mandlige og kvindelige lærere/pædagoger. Man kan som hovedregel kun være klasselærer i én klasse. Færrest mulige lærere omkring en klasse foretrækkes. Ved dækning af fagene sidestilles lang erfaring med liniefagsuddannelse. Af hensyn til kontinuiteten i undervisningen i en klasse, skal lærerne så vidt det er muligt dække timerne i et fag i hele forløbet i den pågældende afdeling. Drøftet og vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 11. april 2007 Timedeling Timetildelingen tager udgangspunkt i den kommunale time tildeling. Timefordelingen skal i videst muligt omfang afspejle kort- og langsigtede indsatsområder på skolen.

10 Disse drøftes i forbindelse med skolens virksomhedsplan. Der tilstræbes timer til holddannelse på samtlige årgange. Timetildelingen til specialundervisning de timer, der direkte er afsat til dette formål bruges til følgende formål: - Støtte i klassen - Kursustilbud - Støttecenter - AKT -tilbud - Forebyggende specialundervisning 1. I form af 2-lærerordning 2. I form af tværgående bånd på årgangen Skolens ledelse udarbejder oplæg til timefordelingsplan og medudvalget /lærergruppen udtaler sig til dette. Skolebestyrelsen drøfter og vedtager den endelige timefordelingsplan. Behandlet og vedtaget på bestyrelsesmødet den 11. april 2007 Det er Slagslunde Skoles mål, at der dannes klasser, der er velfungerende både fagligt og socialt. Når en klasse skal deles dannes klasserne efter følgende principper: En ligelig fordeling af eleverne. En ligelig fordeling af drenge og piger. En ligelig fordeling med henblik på elevernes kompetencer. Det tillægges stor betydning, hvilke relationer, der er skabt imellem børnene i de år, de har gået i samme klasse. En ligelig fordeling tilstræbes efter elevernes boligområder.

11 Nye elever til årgangen placeres under hensyntagen til ovennævnte punkter af skolelederen efter samtaler med klasselæreren. Vedtaget af skolebestyrelsen den 2. maj 2007 Forældre og skole Mål og handleplaner for samarbejdet mellem skoleledelsen, skolebestyrelsen og den samlede forældrekreds. I de beskrevne mål skal skolen forstås som både undervisningen og skolefritidsordningen. Mål: At samarbejdet mellem skole og forældre hviler på gensidig tillid At forældre og skole kender hinandens forventninger At forældrene altid føler sig velorienterede om skolens arbejde At forældrene inddrages mere aktivt i dagligdagen At kontakten mellem pædagogerne i SFO og forældrene styrkes, således at der altid informeres om forhold, der kan have betydning for barnets hverdag At skolen indgår i et aktivt samspil med lokalsamfundet Handleplaner: Skoleledelsen og skolebestyrelsen udsender en folder til forældrene. Den beskriver skolens mål og giver praktiske oplysninger om skolen.

12 Der afholdes et forventningsmøde med forældre til kommende børnehaveklasser inden sommerferien. I dette møde deltager børnehaveklasselederne, ledelsen (skole og SFO) og skolebestyrelsen. I efteråret indbydes forældrene til et debatmøde/inspirationsmøde med et pædagogisk indhold f.eks. med foredragsholder udefra. Der opbygges et system, hvor de forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer får skabt kontakt til de enkelte klasser. Der oprettes en forældrebank, hvor forældre kan melde sig med emner, de selv kan bidrage med i undervisningen og/eller i SFO. Forældrerepræsentanterne i alle klasser indbydes til et årligt møde, hvor der drøftes pædagogik og kommende fællesarrangementer. På forældremøde i SFO understreges vigtigheden af den daglige kontakt mellem skole og hjem. Der nedsættes et udvalg med det formål at tage initiativer til kulturelle aktiviteter på skolen. PRINCIP GANLØSE SKOLE Side 1 af 2 Princip: Klassedannelse af 7. klassetrin ved overførsel af elever fra Slagslunde Skole Vision: At få en naturlig og positiv videreførelse af skolegangen, når elever overføres og integreres fra Slagslunde Skole til Ganløse Skole efter 6. klassetrin.

13 Mål: At elever og forældre oplever denne klassedannelse som en naturlig del af skoleforløbet. At kulturerne på de 2 skoler indgår i et frugtbart samarbejde, og at elever og forældre ser nye muligheder. Principbeskrivelse: I forbindelse med overgangen af elever fra Slagslunde skole til Ganløse skoles 7. klasse, er det hele årgangen der blandes på ny. Forløbet foregår efter følgende retningslinjer: Information og koordination: På forældremøder på 6 klassetrin, orienteres forældrene om forløbet af lærerne på henholdsvis Ganløse Skole og Slagslunde Skole. Skolebestyrelsen ved Ganløse Skole beslutter inden udgangen af oktober ud fra elevtal, pædagogiske og sociale aspekter, hvor mange klasser der skal dannes. I anden halvdel af 6 klassetrin, mødes lærerne på begge skoler samt lederne. o På dette møde drøftes overflytningen og aspekter omkring klassernes faglige niveau samt sociale forhold. Formålet hermed er at give et optimalt overblik over hele den samlede gruppe. I forårsperioden planlægges der fælles aktiviteter for 6. klasserne på begge skoler, forældrene inddrages i videst muligt omfang. Side 2 af 2 Aktiviteterne bør finde sted på såvel Slagslunde som på Ganløse Skole. Der kan evt. laves aftaler om venskabsklasser, fælles emneuger, fælles idrætsdage mv.. Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke kun er børnene men også forældrene, der skal forberedes på den nye situation, således at de nye forældresammensætninger og klasseråd også får et godt samarbejde fremover.

14 Klassedannelse: 1. Det tilstræbes at danne homogene klasser med hensyn til: Klassestørrelse. Drenge / piger. Faglige niveau. Sociale relationer. 2. De lærere der har kendskab til og har arbejdet med de berørte klasser, forestår indstilling til skoleledelsen vedr. sammenlægning af klasserne ud fra de i afs. 1 beskrevne punkter. Til formålet bruger lærerne bl.a. elevplanerne. Elever og forældre høres vedr. øvrige oplysninger, der kan have betydning for dannelse af homogene klasser dette foregår primært via skole-hjem-samtale. Der gives ingen garanti for elev- eller forældreønsker i forhold til bestemte kammerater eller lærere, men der informeres åbent og tydeligt om begrundelsen såfremt dette ikke opfyldes 3. Resultatet meddeles elever og forældre i maj - juni måned. Lærerbesætningen meddeles, når fagfordeling og skemalægning er afsluttet. 4. De kommende 7. klassers forældre og elever samles klassevis inden sommerferien. 5. Inden efterårsferien i 7. klasse laves en evaluering af forløbet af elever, forældre og lærere. Resultatet forelægges bestyrelsen på de 2 skoler. Godkendelse & evaluering. Evaluering af princippet, kan kun foregår i samarbejde med skolebestyrelsen fra Slagslunde skole. Revision april 2008

15 Prioritering i forbindelse med skemalægning Niveau 1 Ensartet mødetid Klasserne må ikke have mellemtimer Lærernes/pædagogernes blokeringer til kurser skal overholdes Niveau 2 Lærerskift i et modul bør undgås Lærernes ønske om en fridag (hvis de er på nedsat tid) skal overholdes. Lærerne må ikke have mellemtimer medmindre de har fremsat ønske om dette. Idræt, n/t, hjemkundskab, håndarbejde, musik, sløjd og billedkunst skal kunne foregå i faglokalet. Praktisk/musiske fag bør fordeles over ugen. Niveau 3 Lærernes andre ønsker til timernes placering. Lærernes andre ønsker (f.eks. om møde tidspunkter) Det tilstræbes, at lærernes skema slutter kl på den faste mødedag. Drøftet og vedtaget i skolebestyrelsen den 11. april 2007

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen Principper for skole/hjem-samtale Skolebestyrelsen ser samarbejdet mellem skole og hjem som et helt afgørende fundament for elevens muligheder i folkeskolen. Det er vigtigt at sikre dialogen gennem arrangementer

Læs mere

Principper(Revideret efterår 2013)

Principper(Revideret efterår 2013) Principper(Revideret efterår 2013) Principper for skole/hjem-samarbejde bestyrelsen, skolens ledelse, pædagoger og lærerne arbejder for, at skole/hjem samarbejdet har gode rammer og muligheder. 1. ns ledelse

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Politik for skole/hjem samarbejdet på Borris Skole

Politik for skole/hjem samarbejdet på Borris Skole Politik for skole/hjem samarbejdet på Borris Skole Det gode Skole/hjem-samarbejdet skal medvirke til, at skolens og hjemmenes samlede ressourcer anvendes bedst muligt med udgangspunkt i den enkelte elev

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole Formål: Dette princip har til formål at skabe overordnede rammer for kommunikation og information i samarbejdet mellem skole og hjem. Hensigten er ikke i at gå i detaljer, da der skal være plads til at

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis.

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis. 29. november 2016 Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores hverdag...

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Principper for forældresamarbejde: Skole og forældre samarbejder i overensstemmelse med skolens værdier for Det gode skole hjemsamarbejde, regler i henhold til Folkeskoleloven

Læs mere

Syvstjerneskolen - principper

Syvstjerneskolen - principper Princip for samarbejdet mellem skole og hjem, herunder forældreansvar Formål: Ramme: Kommunikationen mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for det enkelte barns

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole Principper og visioner for Bjedstrup Skole Bjedstrup Skole Bjedstrupvej 1 8660 Skanderborg tlf. 86 57 71 27 mail: skolens kontor: inr@ry.dk Skoleleder: kpt@ry.dk Kirstin Pinstrup Thomsen Skoleleder Bjedstrup

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 Principper Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 7. RESSOURCEANVENDELSE 5 8. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

Principper for Højvangskolens virksomhed

Principper for Højvangskolens virksomhed Principper for Højvangskolens virksomhed Vedtaget i Skolebestyrelsen 03.02.2011 Rev. 15-04-2013 1 Indhold: Indhold:... 2 Højvangskolens motto... 3 Overordnede, pædagogiske principper... 3 Principper for

Læs mere

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende.

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende. Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang

Læs mere

Skolestart på BillundSkolen

Skolestart på BillundSkolen Skolestart på BillundSkolen Formålet med børnehaveklassen er: 1. At lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Thyholm Skole Principper

Thyholm Skole Principper Godkendt i Skolebestyrelsen d. 8/2 2007 for skole/hjem-samarbejdet ved Thyholm Skole Formål: Formålet med skole/hjem-samarbejdet ved Thyholm skole er at styrke samarbejdet mellem skolen og forældrene for

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere

Principper på Gribskolen

Principper på Gribskolen Principper på Gribskolen Indholdsfortegnelse Principper... 3 Undervisniningens organisering... 3 Princip for sen klassedannelse ved skolestart... 3 Ved skolestart tilstræbes det at danne homogene klasser.

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE

SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE Klasseforældrerådets opgaver: Ved Møldrup skole har skole-hjemsamarbejdet høj prioritet. Vi har tradition for en god og konstruktiv dialog og lægger vægt på, at samarbejdet er gensidigt

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER Indhold Ansættelse af pædagogisk personale... 1 Skemalægning... 1 Sponsorering til Sct. Jørgens Skole... 1 Anvendelse af evt. overskud/opsparing... 2 Budgetlægning... 2 Timefordeling...

Læs mere

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse 1 Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse $ % & (( 2 1. Indledning ( $ % & ( * % * * $ % $ (, - * % $. ( * * / * ( 0 $ 1 3 1. Indledning - 2 - % ( ( ( % 33 ( 4 4 4 ( % & ( ( ( $, 1 %, 5 $$ %- /%4 $$&- 4

Læs mere

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole

Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole R Ø D O V R E K O M M U N E Nyager Skole Skole/hjem samarbejde og kommunikationspolitik på Nyager Skole Skole/hjem samarbejdet og kommunikationspolitikken er formuleret for alle involverede skolens parter.

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold

Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold Formål... 1 Elevernes placering i klasser... 2 Holddannelse... 2 Elevernes undervisningstimetal... 3 Skoledagens længde... 3 Skemalægning...

Læs mere

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke Undervisningens organisering og skole-hjem-samarbejde mv. i Paradisbakkeskolen Til behandling på skolebestyrelsesmøder januar-februar 2011. Elevernes timetal: Senest 1. juni: forud for det kommende skoleår

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2018/19

Indholdsfortegnelse 2018/19 #BREVFLET# Indholdsfortegnelse 2018/19 Principper vedrørende fællesskabet Principper for trivsel...s. 2 Principper for sponsorater...s. 2 Principper vedr. skole-/hjemsamarbejdet Principper for forældresamarbejdet.s.

Læs mere

Vi har derfor udarbejdet denne folder, der danner udgangspunkt for samarbejdet mellem skole og hjem.

Vi har derfor udarbejdet denne folder, der danner udgangspunkt for samarbejdet mellem skole og hjem. Formål med forældresamarbejdet Vi ønsker at styrke elevernes trivsel, udvikling og læring gennem et godt samarbejde mellem skole og hjem. Vi er sammen forpligtet på at skabe gode rammer for et konstruktivt

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Principper om: Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK

Principper om: Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK BREUM SKOLE med plads til alle men ikke til alt høj faglighed i trygge rammer skolen ud i verden verden ind i et godt sted at være et godt sted skolen at lære Der tages afsæt i følgende definition: Principper

Læs mere

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar. Skolens navn: Sjørslev Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens målsætning: Kvalitetsrapport Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

ØRKILDSKOLEN, EN SKOLE FOR ALLE HVOR FORSKELLIGHEDEN ER EN STYRKE I ET STÆRKT FÆLLESSKAB. Velkommen til vores skolestart-raket.

ØRKILDSKOLEN, EN SKOLE FOR ALLE HVOR FORSKELLIGHEDEN ER EN STYRKE I ET STÆRKT FÆLLESSKAB. Velkommen til vores skolestart-raket. ØRKILDSKOLEN, EN SKOLE FOR ALLE HVOR FORSKELLIGHEDEN ER EN STYRKE I ET STÆRKT FÆLLESSKAB Velkommen til vores skolestart-raket. Læs om: Det pædagogiske grundlag Den gode undervisning Det gode læringsmiljø

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN

RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN På Solbjergskolen arbejder vi for en åben, tillidsfuld og ærlig dialog mellem forældre, elever og skolens medarbejdere. Målet er, at eleverne

Læs mere

1. Det tilstræbes, at der arbejdes på en koordineret indsats med skolevæsnet og egnens største idrætsforeninger.

1. Det tilstræbes, at der arbejdes på en koordineret indsats med skolevæsnet og egnens største idrætsforeninger. 1 Den åbne skole Erhvervsliv. 1. Der arbejdes hen imod en kanon på alle skoler omkring uddannelse, job, gæstelærere og virksomhedsbesøg på Stevns. Heri inddrages de største virksomheder i lokalområdet.

Læs mere

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole Jette Hansen Skoleleder Herningvej Skole Tryg skolestart Gode legepladser Forpligtende forældresamarbejde En sikker skolevej Sammenhæng i skolestarten

Læs mere

Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen

Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen MUNKEKÆRSKOLEN 2.8 Principper for Skole-SFO-hjemsamarbejdet på Munkekærskolen Mål: Eleverne på Munkekærskolen skal opleve at aktørerne omkring dem samarbejder om den enkelte elevs, gruppens og klassens

Læs mere

På Skovboskolen har vi nogle principper og værdier der kendetegner skolen. Vi lægger vægt på åbenhed, dialog, ansvarlighed og fleksibilitet.

På Skovboskolen har vi nogle principper og værdier der kendetegner skolen. Vi lægger vægt på åbenhed, dialog, ansvarlighed og fleksibilitet. Mål- og indholdsplan for Skovboskolens SFO 1, 2 & ungdomsklub: Skovboskolen er beliggende i Bjæverskov. Vi er en del af Køge Kommune. Skolen består af en undervisnings-del og en SFO-del. SFO 1, Regnemark:

Læs mere

Rullende skolestart og aldersintegrerede grupper

Rullende skolestart og aldersintegrerede grupper Eksempel på et klasseskema (1. halvår): Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8:00-8:10 Morgenmøde a Morgenmøde a Morgenmøde a Morgenmøde a Morgenmøde a 8:10-8:30 Læsebånd a Læsebånd a Læsebånd a Læsebånd

Læs mere

Principper vedtaget i Skolebestyrelsen ved Høng Skole

Principper vedtaget i Skolebestyrelsen ved Høng Skole Skolebestyrelsens arbejde Principper vedtaget i Skolebestyrelsen ved Høng Skole Skolebestyrelsen er demokratisk valgt, og har dermed direkte indflydelse på skolens virke. Skolebestyrelsesarbejdet skal

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er, at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Hvad er et princip i folkeskolelovsammenhæng

Hvad er et princip i folkeskolelovsammenhæng 1 Hvad er et princip i folkeskolelovsammenhæng I folkeskolelovsammenhæng er et princip en grundtanke, der rummer en forestilling om, i hvilken retning skolens virksomhed skal bevæge sig. Princippet skal

Læs mere

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl SKOLEBESTYRELSEN Princip nr: 11 Skoleår: 2016-17 Princip vedrørende: Undervisningens organisering Formål: At skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, trivsel og dannelse. På Vedbæk

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Principper for skolens virke

Principper for skolens virke Principper for skolens virke Juni 2018 Vi ønsker, at skolens principper medvirker til at værdigrundlaget: VORREVANGSKOLEN MIN SKOLE RESPEKT OMSORG ANSVAR FAGLIGHED understøtter skolens dagligdag, så elever

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Herunder ses en kort oversigt over de servicemål og servicekvaliteter, der stiller specifikke krav til forældresamarbejdet i Holbæk Kommune:

Herunder ses en kort oversigt over de servicemål og servicekvaliteter, der stiller specifikke krav til forældresamarbejdet i Holbæk Kommune: Strategi for forældresamarbejde på Kundby Skole/ SFO Alle skolebestyrelser i Holbæk Kommune skal udarbejde en strategi i forhold til forældresamarbejde som en del af de af politikerne udpegede fokusområder.

Læs mere

PRINCIPPER STILLING SKOLE

PRINCIPPER STILLING SKOLE PRINCIPPER STILLING SKOLE 1. Undervisningens organisering Vedtaget den 08.12.2017 Jævnfør Folkeskolens 44 stk. 2 skal skolebestyrelsen fastsætte principper for undervisningens organisering og herunder

Læs mere

Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper.

Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper. 1.Principper for budgetplanlægning Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper. Mål: Et budget, i hvis prioritering, der er sammenhæng mellem ressourcer, folkeskolelovens

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Nr. 2. Skole-hjem samarbejdet RO.

Nr. 2. Skole-hjem samarbejdet RO. Nr. 2 Skole-hjem samarbejdet RO. Skole-hjem samarbejdet bygger på gensidig respekt mellem skolen og hjemmet gennem en åben og fordomsfri dialog, så børnene oplever, at de voksne samarbejder om at give

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet.

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet. Program: Velkomst Skolereformen generelt FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre Principper for skole-hjem samarbejdet Spørgsmål Overblik over fagfordelingen FællesSkolen (SKOLEREFORM) for nutidens

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen

Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen Principper og retningslinjer for skole-hjemsamarbejde på Stavnsholtskolen Et godt og forpligtende samarbejde mellem skole og hjem er en grundlæggende forudsætning for, at eleverne får en god skolegang.

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 28. januar 2015 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner

Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner Side 1 af 5 Skolens beskrivelse af samarbejdet mellem skole og hjem, herunder beslutning om anvendelse af elevplaner Skolens navn: Korup Skole Skoleår: 08/09 Værdigrundlag for skole-hjemsamarbejdet, Korup

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

ØSTER JØLBY SKOLE. - En skole i bevægelse. Velkomstfolder VELKOMMEN

ØSTER JØLBY SKOLE. - En skole i bevægelse. Velkomstfolder VELKOMMEN VELKOMMEN Overskrift til bageste panel TIL ØSTER JØLBY SKOLE - En skole i bevægelse Velkomstfolder Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen til din nye skole. Vi håber på et godt samarbejde, hvor vi

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Formål: Underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen skal sikre forældrene løbende

Læs mere

Temaerne er: Den gode relation Videndeling - Involvering og medinddragelse - Det kontaktløse samarbejde - Forebygge/løse problemer.

Temaerne er: Den gode relation Videndeling - Involvering og medinddragelse - Det kontaktløse samarbejde - Forebygge/løse problemer. Udkast til strategi for forældresamarbejde på Kundby Skole/ SFO Alle skolebestyrelserne i Holbæk Kommune skal udarbejde en strategi i forhold til forældresamarbejde som en del af de af politikerne udpegede

Læs mere

Gode relationer mellem børn og voksne samt et bredt udvalg af aktiviteter er det vi mener der skal og kan bære vores dagligdag.

Gode relationer mellem børn og voksne samt et bredt udvalg af aktiviteter er det vi mener der skal og kan bære vores dagligdag. Mål- og indholdsplan for Herfølge skoles SFO. Indledning. Herfølge skoles SFO er bestående af en SFO1 beliggende på Herfølge skole, en SFO2 og en ungdomsklub beliggende på Kirkepladsen ved Herfølge Kirke.

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune Politik for folkeskolen Blåvandshuk Kommune Januar 2001 Blåvandshuk Kommune: Politik for folkeskoleområdet 2001 2002 1. Generelle principper og målsætninger: Folkeskolen i Blåvandshuk Kommune skal indrettes

Læs mere

Værdigrundlag og principper

Værdigrundlag og principper 10-03-2019 Lemtorpskolen Værdigrundlag og principper Skolebestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Lemtorpskolens værdigrundlag og principper for organisering, undervisningen, trivsel og samarbejde... 2 Værdigrundlag...

Læs mere

Kontaktforældre på Hornbæk Skole. Tips, ideer og retningslinjer

Kontaktforældre på Hornbæk Skole. Tips, ideer og retningslinjer Kontaktforældre på Hornbæk Skole Tips, ideer og retningslinjer Forord En god skole skabes ikke kun af søde elever og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasselokaler og

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 19. marts 2018 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Principper for Bording Skole Marts 2019

Principper for Bording Skole Marts 2019 Principper for Bording Skole Marts 2019 Principper for skole-hjemsamarbejdet revideret på bestyrelsens dag 2019 03 02 Princip om kost og sundhed revideret på bestyrelsens dag 2019 03 02 Principper for

Læs mere