Beskrivelse af overførsel af driftsmidler fra 2010 til 2011 pr. politikområde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af overførsel af driftsmidler fra 2010 til 2011 pr. politikområde."

Transkript

1 Beskrivelse af overførsel af driftsmidler fra 2010 til 2011 pr. politikområde.

2 Økonomiudvalget

3 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Politisk Organisation Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Politisk Organisation ,84 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Politisk organisation Der ansøges om overførselsadgang for politikområdet for Der blev i 2009 og 2010 afsat et beløb til Kredsrådet for Fyns Politikreds på henholdsvis kr. og kr. Der er endnu ikke modtaget regning, så der anmodes om overførsel af en del af overskuddet i alt kr. fra 2010 til dækning af regning i 2011.

4 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Administrativ Organisation Oprind e-ligt Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbeløb Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) Uden for aftale i pct. af korr. * Administrativ Organisation ,3 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: sbeløbet vedr. den administrative organisation indenfor aftalte principper er opgjort som nedenfor: Administrativ organisation, ej tværgående: Fag- og stabsenheder, løn og uddannelse Central adm., lederuddannelse, inventar m.v Administrativ organisation, tværgående: -477 Puljer -398 Erhvervsfremme, turisme og markedsføring -79 I Alt Der er i alt overskud på den Administrative organisation på kr. Heraf er der overskud vedr. afgåede tjenestemænd på kr., hvor der ikke er overførselsadgang. Overskuddet er opstået ved at tjenestemænd fra den lukkede gruppe, er overgået til staten d.v.s. staten fremover har udgiften til pension. Beløbet tilføres kassen. Der er i alt kr. i overskud i henhold til aftale om principper for overførsel. Anmodning om overførsel udenfor principper: Administrativ organisation, tværgående Rest barselspulje Fratrædelsesgodtgørelse Pulje Energibesparende foranstaltning Rest pulje Indkøbsbesparelse Kompetenceudviklingspulje KTO Rest kørsel puljer Lederlønspulje KTO 784 Seniorpulje KTO 316 Overført fra central drift og puljer I 2010 er der en ikke udmøntet besparelse vedr. indkøb fra tidligere år på kr. Der ansøges om at dette beløb ikke overføres til Der blev i økonomiudvalget den 19. januar 2011 truffet principbeslutning om, at ikke udmøntede besparelser vedr. indkøb før 2011, skulle nulstilles hvilket berigtiges ved denne opgørelse.

5 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Risikostyring Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Risikostyring ,56 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Risikostyring Der anmodes om overførsel af et mindre forbrug fra 2010, således at der er dækning til skader der er sket i 2010, men som først bliver afsluttet og betalt i Området er ikke omfattet af automatisk overførselsadgang så der ansøges derfor om overførsel af ikke forbrugte midler for regnskabsår 2010 og fremover.

6 Miljø og Teknikudvalget

7 Politikområde: 04. Miljø og Natur Regnskab 2010: I netto kr. Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011 (minus=overskud) i pct. af korr. Budget Naturforvaltningsprojekter Vandløbsvæsen Miljøbeskyttelse fælles formål Miljøbeskyttelse jordforurening Miljøtilsyn virksomheder Øvrig planlægning ,7 Grundvandsbeskyttelse Skadedyrsbekæmpelse I alt ,1 Øvrig planlægning Grundvandsbeskyttelse Udgifterne til indsatsplanlægning (grundvandsbeskyttelse), som finansieres af særskilte gebyrer opkrævet af Skat, skal - set over en fireårig periode være 0; udgifterne skal opgøres særskilt og revisionspåtegnes, således at området balancerer. Der søges overført til Derudover er spildevandsplanen, planen for vandforsyningen samt affaldsplanen blevet færdige og godkendt politisk i 2010.

8 Regnskab Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Naturforvaltning Vandløbsvæsen Miljøbeskyttelse fælles formål Jordforurening Gundvandsbeskyttelse Miljøtilsyn virksomheder skadedyrsbekæmpelse Ovenstående diagram viser oprindeligt, korrigeret og regnskab for 2010 fordelt på områder. Mængdeopfølgning: Regnskab 2010 Regnskab 2009 Regnskab 2008 Vandløb 246 km Skadedyrsbekæmpelse ejendomme ejendomme ejendomme Virksomhedstilsyn Landbrugstilsyn Krydsoverensstemmelseskontrol Flydelagskontrol Miljøgodkendelser husdyrbrug ( 11, 12 og 16-godkendelser)

9 Politikområde: 05. Veje og Grønne områder m.m. Regnskab 2010: I netto kr. Oprindeligt * Korrigeret Regnskab til 2011 (minus=overskud) i pct. af korr, Budget Grønne områder Stadions, idrætsanlæg Kirkegårde Skove Fælles formål Entreprenørgården Kommunale veje Vejvedligeholdelse Kommunale veje Belægninger m.v. Havne Lystbådehavne I alt for politikområdet ,1 Fælles formål Entreprenørgården Entreprenørgården viser et regnskabsmæssigt overskud på 1,749 mio kr. i forhold til det korrigerede, heraf ønskes der overført kr. 1,350 mio. til De af vore folk, som har været omfattet af vintertjenesten, har opsparet timer, hvoraf der forventes at skulle udbetales timer eller en udgift på 0,85 mio. kr. Af værkstedet overskud søges overført 0,5 mio. kr. til indkøb af maskiner og materiel i Udgiften til offentlige toiletter er fejlagtig udgiftsført under Fælles formål Entreprenørgården. I denne opstilling er udgiften medtaget under kommunale veje, idet det primært er udgifter til toiletter i forbindelse med rastepladser.

10 Børn-og undervisningsudvalget

11 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Politik for Tværfaglighed og Sundhedsfremme Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Decentrale lokationer ,3 2 Projekter samlet (155) 3 Solsikken ,8 v/møllebakken 4 Valmuerne ,5 v/spiloppen 5 Pilehaveskole ,8 6 Heldagsskolen Ådalen ,5 7 Sundhedsplejersker - Sundhedsplejen - Projekt Sund Barndom ,3 7,1 57,1 8 Støttepædagogkorpset ,5 9 PPR *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Decentrale lokationer Der blev overført et overskud fra 2009 til 2010 vedrørende Dagplejehuset Tommerup. Der er afholdt udgifter til drift af dagplejehuset i 2009 og 2010 på i alt kr. Fra 2011 sker der en omlægning af de decentrale lokationers placering, således at der fremover er to adresser. 2. Projekter under Tværfaglighed og Sundhedsfremme Der er tale om projektmidler, hvoraf de fleste kommer fra eksterne kilder. Overførslen fremkommer således. Scienceprojekt (byrådsbevilling) 413 Alle unge i uddannelse -7 Opkvalificering af den tidlige indsats 778 Org./styring/udvikling af den specialpædagogiske indsats 176 Følgende projektkonti lukkes med udgangen af 2010: Partnerskabsguiden, Entreprenørship, Skoleledelse, Kroppen på toppen, Study visit, Scienceprojekt (undervisningsministeriet). Et samlet rest på kr. er medregnet i overførslen til projekt Alle unge i Uddannelse.

12 6. Heldagsskolen Ådalen Budget 2010 udviser et underskud på kr. på Heldagsskolen Ådalen. Der er flere faktorer, som påvirker resultatet negativt: Ådalen blev midt på året pålagt en ekstra generel besparelse på kr. Varme og eludgifter har været ekstraordinært store, som en følge af den hårde vinter. Ådalen bor til leje i gamle bygninger, som slet ikke er tidssvarende isoleret.i den ene af vores afdelinger måtte der således elopvarmes gennem det meste af vinteren for at holde en blot rimelig temperatur. Lønudgifterne på Ådalen har været påvirket af flg.: o Efterslæb på lønudgift til langtidssygdom. ( kr. i 2009) o Efteregulering af løntillæg til lærere og pædagoger fra perioden (PAStillæg) o Udbetaling af feriepenge i f.m. pædagogs afsked kr. I 2011 er der en merindskrivning af elev fra anden kommune i perioden Det vil medføre øgede ter til Ådalen. Efterslæb på sygedagpengerefusion fra 2010 udbetales. I forbindelse med el og varmeudgifter overvejes evt. flytning til andre lokaler som mulighed for at opnå besparelser. De påtænkte tiltag forventes at medføre, at underskuddet vil være nedbragt væsentligt til maksimalt ved udgangen af Kaj Jensen skoleleder Heldagsskolen Ådalen 7. Sundhedsplejen Sundhedsplejen har et overskud på hvoraf kr. er projektmidler tilført fra Sundhedspuljen. Fra 2009 til 2010 overførte Sundhedsplejen kr., hvoraf kr. var projektmidler. For Projekt Sund Barndom er anvendt kr. i Selve Sundhedsplejen har øget opsparingen fra kr. til kr. Der har pga. tidligere usikkerhed været udvist tilbageholdenhed med lønsumsstyring og ansættelse af vikar /genbesættelse af en stilling. Derfor overskuddet, som forventes nedbragt i Sundhedsplejen har i forbindelse med indførelse af nye opgaver i Kompetencecenteret samt kompetenceuddannelse opnormeret med ca. 15 timer i Der vil blive etableret forældre- og fødselsforberedelse, først af sundhedsplejen alene, senere i samarbejde med regionens jordemødre (jævnfør Fødeplanen, SST). Derudover tilbydes alle 1. gangs gravide besøg af sundhedsplejerske med henblik på tidlig opsporing/indsats. Der etableres en øget konsultativ rolle i forhold til de 0-3 årige i dagplejeregi ligeledes med henblik på tidlig indsats. Ligeledes kræver det øgede antal ambulante fødsler, jævnfør Fødeplanen, ekstra besøg fra sundhedsplejen.

13 Jette Lauvring ledende sundhedsplejerske Støttepædagogkorpset Støttepædagogkorpset har et samlet overskud på kr. Det skyldes bl.a. følgende: Stram og målrettet styring En ubesat pædagogstilling på 30 timer, de sidste 2 år Stop for ansættelse af praktisk hjælp, til f.eks. leukæmibørn m.m. Ingen uforudsete udgifter til børn indenfor autismespekteret Ingen nye tilflyttere med diagnoser m.m. Markant fald i sygefravær i støttekorpset, derfor fald i udgifter til vikardækning Kompetenceudvikling Supervision af medarbejderne er varetaget af undertegnede i stedet for at købe denne ydelse Der blev overført fra 2009 til Støttekorpset er efteruddannet i Vækstmodellen, en grundkompetence som bl.a. har resulteret i et markant fald i ansøgninger om støtte, ved visitation aug Støttekorpset har siden 2007 udviklet og tilegnet sig flere muligheder for indsats i dagtilbud end en til en støttetimer. Korpset har tilegnet sig spidskompetencer som Mini-pas, sproglige vejledere, Marte Meo og ressourcepædagoger. Disse nye funktioner i korpset skal forsat være med til sikre, at der ikke sker stigninger i antallet af ansøgninger om støttetimer. På denne baggrund er der ikke behov for at overføre det fulde overskud til Jeg ønsker at overføre et beløb på 2 % af tet, svarende til kr., samt yderligere kr. som skal muliggøre forsat kompetencegivende efteruddannelse og udvikling på det specialpædagogiske område fra 3-6 år, for støttepædagogkorpset samt egen relevant uddannelse. Det resterende overskud på kr. tilgår kommunekassen. Det overordnede mål med overførelserne af midlerne er, at sikre den bedst mulige fremadrettede indsats og service for børn i udsatte positioner. Karin Ladefoged Leder af støttepædagogkorpset og specialpædagogisk konsulent Den 22. februar 2011.

14 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Børn og Unge særlig indsats Regnskab 2010: Alle beløb i kr. Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1) Familiehuset Vissenbjerg ,1 % 2) Familiehuset Tommerup ,9 % 3) Familiehuset Assens ,9 % 4) Brahesholm Projektet ,3 % 5) SSP (skole-social-politi) ,2 % *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger 1) Familiehuset Vissenbjerg Der har i 2010 været et merforbrug på kr. svarende til 4,1 %. Der er fra 2009 overført et underskud på kr., dvs. at underskuddet fra 2009 er reduceret med kr. i Lederen af Familiehuset er stoppet i 2010 og der har fra den 1. maj 2010 været fælles ledelse med Familiehuset i Tommerup. 2) Familiehuset Agerholm i Tommerup Ingen bemærkninger. 3) Familiehuset Assens Der har i 2010 været et mindreforbrug på kr. svarende til 8,9 %. Heraf udgør overførslen fra kr., dvs. et yderligere opsparet beløb på kr. i Beløbet er opsparet pga. vakante stillinger, da vi ikke har ansat personale i efteråret 2010, pga. anmodning om tilbageholdenhed med ansættelser sidste halvdel af året Beløbet vil i 2011 blive udlignet i forbindelse med personaletræning og kursusaktiverer af nyt personale. Der vil ligeledes blive brugt ca på efteruddannelse af et nyt personale.

15 4) Brahesholm Projektet Der har i 2010 været et merforbrug på kr kr. svarende til 4,3 %. Der er fra 2009 overført et underskud på kr., dvs. at underskuddet fra 2009 er reduceret med kr. i For at nedbringe underskuddet er medarbejderstaben blevet nednormeret. 5) SSP Ingen bemærkninger.

16 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) Overførse l i pct. af korr. * Agerholm ,21% Bøgedal ,09% 1. Bøllehuset ,37% Børnehuset Ebberup ,84% Børnenes Hus ,30% Fuglebakken ,29% Fuglekilden ,35% 2. Gnisten ,91% Møllebakken (Smørbøt ,72% Overmarksgården ,52% 3. Regnbuen Haarby ,71% 4. Salbrohave ,80% Skovbrynet ,39% 5. Solbakken ,10% 6. Spiloppen ,84% 7. Uglebo ,49% 8. Østerled ,23% 8. Fuglereden ,34% Jordløse Børnecenter ,69% 1000ben ,55% 9. Gustavsminde ,02% Mælkebøtten ,86% Tommerup Børnehave ,53% Brylle Børnehave ,48% Aarup Børnehave ,46% 8. Krummeluren ,16% Glamsbjerg Børnehave ,25% Distrikt 1 dagpleje ,30% Distrikt 2 dagpleje ,55% Distrikt 3 dagpleje ,88% 10. Distrikt 4 dagpleje ,78% 13. Øvr. fælles formål Kvalitet i Dagplejen ,10% 14. Øvr. fælles formål Kvalitet i Dagtilbud ,89% 15. Øvr. fælles formål Sygdomspulje ,00% 16. Øvr. fælles formål Gustavsminde Udviklin ,04% *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger

17 Bemærkninger: Regnbuen Der er i Regnbuen et overskud på 5,71 % - størstedelen af overskuddet er fremkommet for flere år tilbage - og Regnbuen har gennem de seneste år har haft overskuddet med sig. I forbindelse med de mange usikre faktorer, som vi hele tiden skal forholde os til, har vi valgt at efterleve kommunens strategi med hensyn til mådehold. Dette især på baggrund af følgende: usikkerhed i forhold til børnetal i 2011, vil vi i 2011 skulle være med til at finansiere uddannelse af en områdeleder og samtidig har vi haft udsigter til, at vi i forbindelse med etablering af områdeinstitutioner, at vi skulle fusionere med Spiloppen, som desværre gennem de seneste år har haft et underskud. 4. Salbrovad, d. 7. marts 2011 Redegørelse for overskuddet for 2010 og en evt. anvendelse af dette i børnehavedelen Ved udgangen af 2009 overførte man et beløb på kr. Ved udgangen af 2010 er der en overførsel på kr. Det vil sige, at driftsresultatet af år 2010 (første år som landsbyordning) stort set går lige op. Det vil sige, at overførslen svarer til godt 10 %. Generelt set mener vi, at man fremover bør opfatte landsbyordningerne som en enhed, men med to delter og delregnskaber, men i forhold til overførsler bør opfattes en samlet enhed. I 2011 forventer vi at reducere overskuddet til følgende tiltrængte ting: Vi vil reetablere og forny børnehavedelens legeområder (bl.a. med baggrund i en gennemgang af kommunens legepladskonsulent). Beløbsmæssigt vel på omkring (anlægsudgift!) En tiltrængt fornyelse af inventar og legeredskaber (cykler m.m.) Udgifter til IT, hvor der er et efterslæb i forhold til at man er kommet med i en landsbyordning. Men der skal fortsat være en del midler til konsolidering og værn mod dårlige tider. Med venlig hilsen Henrik Hansen

18 leder af landsbyordning Salbrovad 5. Vores overskud er begrundet i følgende: Fra 31. juli faldt vores børnetal drastisk og efterårets børnenormering var meget usikker. Vi kunne hutigt konstatere at vi ikke kunne holde vores normering for Derfor var vi tilbageholdende m.h.t. personalenormeringen. Da vi samtidig forudså at strukturændringen ville kræve tid/personaletimer at planlægge og implementere - og dermed vikardækining i foråret 2011 ( samtidig med at 2 medarbejdere er i gang med ICDP og jeg med diplomudd. - og dermed fraværende i et vist omfang ), prioterede vi at "gemme" noget økonomi til dette. Vores IT er til udskiftning! Derudover har vi en legeplads der længe har trængt til legeredskaber. De øvrige år har der ikke været økonomi til at sætte nyt op, i stedet for det der blev fjernet i 2008, så vi har sparet op og set frem til at kunne glæde børnene med nye udfordringer. Da vi er klar over at der i løbet af de næste år skal ske ændringer - Solbakken er sat til udfasning - har vi selvfølgelig tænkt at det skulle være flytbart og dermed en gevinst for "det nye". Gitte 6. Spiloppen Jeg blev konstitueret leder af Spiloppen 1. februar 2011 og det er desværre ikke lykkes mig endnu at få adgang til f.eks. deres regnskab over Jeg er bekendt med at deres underskud skyldes et underskud, som de har kæmpet med gennem de senere år og faldende børnetal. Der er i 2010 blevet reduceret i personalet i Spiloppen med henblik på en reduktion af lønudgiften og en regulering af personalenormeringen, så det stemmer overens med børnetallet. Dette har ikke haft gennemslagskraft i 2010, da de medarbejdere, som er blevet opsagt har skullet have udbetalt feriepenge, som dermed har været en merudgift. Reduktionerne i personalegruppen vil få den tilsigtede hensigt i Derudover er det muligt at nedbringe underskuddet ved fortsat at nedbringe de løbende udgifter og at overskuddet fra Regnbuen og Jordløse Børnecenter vil skulle gå ind og dække en del af Spiloppens underskud. Venlig hilsen Lisbeth Hyrup Hansen Leder i Regnbuen og Spiloppen 7. Budgetkommentarer fra Børnehaven Uglebo, Glamsbjerg.

19 Vi ønsker at overføre vores overskud fra 2010 til Overskuddet var tiltænkt at etablere ny garderobe samt depot, ligesom legepladsen stadig ikke er færdigrenoveret. Desuden har vi gammelt inventar som skal skiftes. Det arbejde indstilles indtil midlerne frigives i Mvh Britta Ellebæk Frederiksen 8. Områdeinstitutionen er gjort en ihærdig indsats for at være mådeholden og indhente et overskud på Østerled og Krummeluren for at spare op til underskuddet på Fugleredens 2009, hvilket er lykkes godt. Desuden er overskuddet på ca. 1 mio kr. også begrundet i at der er tilskrevet en del refusioner, og i forvejen var en overførsel på ca kr. fra 2009 på Krummeluren og Østerled. Det overførte overskud for den samlede Områdeinstitution fra 2010 på ca. 1 mio. kr. er bevidst defineret til flg. poster i 2011: 1. Medarbejderudgifter: 3 medarbejder der skal på efterløn i løbet af året med en udgift på kr. 1 medarbejder der er opsagt udbetales feriepenge kr. 1 medarbejder på orlov udbetales feriepenge kr. 6 medarbejder på certificeret ICDP kursus kr. 2. Etableringsudgifter på de 3 institutioner. Fuglereden - legeplads renovering kr. Østerled børnetoilette renoveres, indvendig malerarbejde, legepladsrenovering kr. Krummeluren nyt cykelskur, indendørs lydisolering, oliebehandling af Dyregård og overdækket legeplads kr. 3. Teaterforestilling for børn og familier i Områdeinstitutionen kr. 4. Uforudsete udgifter kr. Venlig hilsen Annette Lendal Områdeleder 9. I alt 1.mio kr.

20 Vores regnskabsafslutning udviser et overskud på ,-. Dette skyldes forsigtig brug af tet hen over året på opfordring fra politikere og embedsmænd. En anden afgørende faktor er, at vi i vores løn har luft, forstået på den måde, at den medarbejdergruppe vi har ansat ikke forbruger den lønsum vi har tildelt i vores. Dette sikrer en sikker drift af institutionen. Vores overskud anvendes til renovering og vedligehold af vores legeplads samt dyrefolde. Gitte Jørgensen 10. En del af underskudddet ( ialt 1.6 mill.) er overført fra det kunne desværre ikke lykkedes, at indhente underskuddet med de økonomiske vilkår der har været i Desværre har det i samme område vist sig at stige med ca i Som bekendt er hele dagplejens og vilkår ved at blive kulegravet og vi ser frem til at vi fremover kan finde en løsning, så og vilkår hænger sammen også i Tommerup området. 13. Kontoen dækker over det beløb der er afsat til at rette op på dagplejens underskud i 2010 og ønskes derfor overført til På kontoen har der været et mindre forbrug end forventet og det ønskes overført til Sygdomspuljen er en pulje børnehaverne og dagplejen selv indbetaler til, og som de får refusion fra ved langtidssygdom. Ønskes også overført til En del af forbruget på denne konto, vil blive flyttet til Gustavsminde børnehave, eftersom der givetvis er sket fejlkonteringer i årets løb. Projektet bliver regnskabsmæssigt afsluttet i 2011.

21 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Uddannelsespolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Assensskolen ,0 2 Brylle Skole ,9 3 Dreslette Skole ,1 4 Ebberup Skole ,9 5 Flemløse Skole ,8 6 Glamsbjergskolen ,5 7 Gummerup Skole ,1 8 Haarby Skole ,1 9 Salbrovadskolen ,0 10 Skallebølle Skole ,0 11 Tallerupskolen ,1 12 Tommerup Skole ,7 13 Verninge Skole ,4 14 Vissenbjerg Skole ,7 15 Aarupskolen , klassecenter ,0 17 Ungdomsskolen ,4 18 IT-pulje på skoleområdet Reguleringer ifm. overførslen** Assensskolen Tallerup Tommerup 10. klassecenteret -83-5, efter reguleringer *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger **I forbindelse med overførselssagen søges en omplacering af mellem politik for vedligehold af kommunale ejendomme og uddannelsespolitik på kr. Det drejer sig om at Assensskolen har afholdt udgifterne vedrørende den tidligere handelsskole. Det afsatte til drift af handelsskolen har dog været placeret under politik for vedligehold af kommunale ejendomme. Omplaceringen søges derfor reguleret i forbindelse med overførslerne. Det vil sige at Assensskolens underskud skal reduceres med kr. i forhold til ovenstående. 10. klassescenteret har i 2010 haft et overskud på kr. Samtidig har der dog været et anlægsprojekt på indkøb af inventar til 10. klassecenteret, som er overskredet med kr. 10. klassecenterets overførsel skal derfor reduceres til de kr. (= ) Tre af skolerne søges endvidere reguleret i tildelingen af støttetimer i Reguleringen er en omplacering af rest fra Tværfaglighed og Sundhedsfremme. Assensskolen skal således have

22 tildelt ekstra kr. Tilsvarende skal Tommerupskolen have tilført kr. Tallerupskolen reduceres med kr. I alt søges skolernes overførsler reguleret med kr. Bemærkninger: 4. Ebberup Skole Ebberup skole har ved regnskab 2010 et overskud på kr. Fra 2009 til 2010 blev overført et overskud på 5% og dette er øget til 8% i Den yderligere opsparing i 2010 er sket som følge af, at skolen har fulgt direktionens opfordring til økonomisk tilbageholdenhed. Dele af overskuddet påtænkes benyttet til anlægsaktiviteter i 2011 på bl.a. IT-området. 6. Glamsbjergskolen: I forhold til Glamsbjergskolens prognose på et forventet underskud for 2010 på o. 3,6 mill. er der sket en forbedring, således at årsresultatet reelt bliver kr. Forbedringen skyldes: - stigende elevtal - tilbageførsel af rammebesparelse - indkøbsstop (herunder løse vikarer) pr Forventningen til 2011 er, at vi minimum nedbringer gælden m. 0,5 mill. Målet er stadigvæk at nå op på 1 mill. bl.a. ved at tildele minimumstimetallet på mellemtrinnet. Efter tilkendegivelser fra Verninge og Flemløse står vi til en forholdsvis stor elevfremgang, hvor de fleste elever kan rummes i eksisterende klasser, men samtidig giver den nye tildelingsmodel forlods et underskud på 0,5 mill. Hertil kommer den nye Arbejdstidsaftale, som ser ud til at betyde en merudgift på o. 0,5 mill. 7. Gummerup: Overskuddet er oparbejdet over en årrække med konstant stigende børnetal og heraf følgende positive efterreguleringer. Fra skoleåret til skoleåret er elevtallet vokset med ca. 45% og de kommende år forventes elevtallet at vokse med yderligere 20-25% i skoledelen. Det har givet et efterslæb for så vidt angår inventar, it, sportsfaciliteter (fodbold og atletikfaciliteter), ligesom den almindelige vedligeholdelse og udnyttelsen af de fysiske rammer skal forbedres og børnehavens legeplads skal renoveres og udbygges. Med henblik herpå har vi løbende oparbejdet overskud, således at vi investeringerne kan foregå samlet og i et helhedsperspektiv. (uden lappeløsninger) Vi havde planlagt iværksættelse heraf i 2010, men med udmeldinger fra centralt hold om mådehold, ansvarlighed og tilbageholdenhed valgte vi at udsætte dette. En forventet reduktion af overskuddet blev således til en forøgelse af overskuddet. Med udsigten til yderligere elevtalsforøgelse bliver vi dog nødt til at iværksætte første etape i Haarby Skole Haarby Skoles økonomi har været belastet af nedgang i elevtal som følge af færre børn til skolestart, flytning af 10. klasse og nedgang i elevtallet i specialklasserækken. Gennem personaleforflyttelser og afskedigelser i perioden nov til juli 2011 har skole og SFO reduceret personalet med 15 medarbejdere. Der er dog fortsat som i årsskiftet 2009/10 et meget

23 stort merforbrug. Nedenfor er beskrevet årsagerne til, at det overførte merforbrug er øget i 2010 på trods af personalereduktioner. Budgetbelastninger Budgetreguleringer: Reduktion i støtte og inklusion fejl i udmeldte timer fra forvaltningen Regulering af faktiske elevtal pr. 5. september for andet halvår 2010 Negativ regulering ialt Feriegodtgørelse (kun skole) udbetalt som følge af afskedigelser Fratrædelsesgodtgørelse (kun skole) Ferie- og fratrædelsesgodtgørelse (SFO) Sammenlagt negativ belastning af skole 2010: Fremadrettet vil skolens økonomi bedres, idet der kan imødeses en beskeden fremgang i elevtal, som sammen med den gennemførte personalereduktion bevirker en estimeret undertering på omk. 1 mio. kr. for Dette vil betyde nedsættelse af elevernes timetal til tæt på ministeriets minimumstal, ligesom der omlægges i skolerejser og klasseture. Timetildelingsmodellen for skolerne er fra aug ændret til udelukkende at være elevtalsstyret, hvilket gør, at personalenormeringen er meget følsom ved tilgang/afgang af relativ få elever. Da omlægningen samtidigt har givet en kommunal besparelse på godt 6 mio. er skolernes økonomi presset, og det er ikke muligt at reducere den negative overførsel helt i Tallerupskolen Som tidligere nævnt dukkede der 14 dage efter min tiltrædelse som skoleleder på Tallerupskolen et underskud på godt kr op, som hverken skolebestyrelse eller den øvrige ledelse havde kendskab til. Det var det, man kalder en udfordring for en ny skoleleder. Der var kun én ting at gøre, nemlig at spænde livremmen ind, hvilket i sig selv var en udfordring i organisationen Tallerupskolen, hvor man aldrig får et nej. Siden min tiltrædelse er der blevet sagt nej rigtig mange gange. De fleste personalegoder er forsvundet, men en fantastisk vi-følelse på Tallerupskolen betyder, at ledelsen hele tiden har haft stor opbakning fra personalegruppen og skolebestyrelsen til en trimning af organisationen med det formål at fjerne det kedelige underskud og samtidig skabe et økonomisk råderum, da der allerede på daværende tidspunkt var et akut behov for nye pc er, interaktive tavler, to legepladser samt nye skolemøbler fra årgang, da eleverne ofte ødelægger deres tøj på de nuværende skolemøbler. I 2009 fik vi gnavet godt kr af gælden og i 2010 har vi så fået elimineret de sidste kr På Tallerupskolen er vi nu i den dejlige situation, at vi trods syv barsler fra samt to ikke arbejdsrelaterede langtidssygemeldinger kan overføre kr til Dette beløb indeholder overførsler (godt kr ) fra 3-års-tet og fra områderne, der selv administrerer deres og som også har mulighed for at overføre en evt. opsparing til det

24 nye, hvilket er en stor motivationsfaktor for personalet, da der ved mådehold er mulighed for at købe noget større næste år. -Beløbet indeholder også en afsat ressource på kr til knuste ruder, da vi i 2009 stod i den kedelige situation, at vi måtte betale ca. kr ud over akutkontoen for dette hærværk, som vi heldigvis har været forskånet for i Flere gange i løbet af 2010 er der lydt en opfordring til økonomisk mådehold fra Borgmester Finn Brunse og Kommunaldirektør Henning Qvick, hvilket vi på Tallerupskolen har taget meget alvorligt og vi har hele tiden forsøgt at handle med rettidig omhu. Der har ligeledes lydt en opfordring til at lægge lidt til side til 2011, der nok ikke ville blive bedre end 2010, hvilket, vi nu har konstateret, holdt stik. -I dette år skal vi implementere Arbejdstidsaftale 08. Målet er, at denne bliver udgiftsneutral for såvel medarbejdere som for Tallerupskolen, hvorfor vi i 2011 ser frem til at kunne investere i to nye legepladser, interaktive tavler samt nye skolemøbler. 13. Verninge Kommentar i forbindelse med overførsel af underskud fra år 2010 til 2011: Overførslen fra 2010 til 2011 er på kr. svarende til et merforbrug på 9,4% af dette års. Ved overførslen fra 2009 til 2010 var underskuddet på kr., så jeg kan konstaterer at underskuddet er nedbragt med godt kr. Denne nedbringelse er mindre end forventet, hvilket skyldes at reguleringen for elevtal per 5. september overraskede negativt. Planlægningen af skoleår 2010/2011 er derfor sket med et for højt elevtal. Da elevtallet ikke er forbedret siden og da planlægningen omfatter de første 7 måneder i 2011, forventes underskuddet kun nedbragt med ca kr. i De nødvendige tilpasninger af personaleudgifterne vil dog få fuld effekt i I 2012 vil de økonomiske rationaler ved sammenlægning med daginstitution også slå fuldt igennem. 14. Vissenbjerg Skole Budgetkommentar til årsresultat Vissenbjerg Skole har haft et stort merforbrug, som vi i år 2010 ville reducere med et par procent. Vi er landet på en merforbrugsprocent på 6,7, hvilket er en større reduktion end forventet. De første 2 måneder af 2011 viser et mindreforbrug på 0,56%, svarende til ca ,- kr.. Vi forventer at nedbringe merforbruget med 3 4 % i Aarupskolen Vi har skåret ned med 7 årsværk i 2010, men opsigelsesfristen og udbetaling af feriepenge gør, at vi lander på et forbrug på 106,3 % i 2010, og at besparelsen først slår igennem i IT-pulje IT-puljen har et mindreforbrug i 2010 på ,65 kr. Det ønskes overført til investeringer, der er skubbet til 2011.

25 Kultur og fritidsudvalget

26 Politikområde: Kultur og Fritid Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbeløb Oprinde -ligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Folkebiblioteker ,50 2 Musikskolen ,38 FABLO, FAUST, FKT Naturskolen ,30 4 Folkeoplysning Landdistriktsudvikling ,22 6 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Ingen bemærkning. 2. Musikskolen Mindre forbruget skal deles op i 2 dele: Beløb bevilget af Kulturministeriet og Kulturregion Fyn. Vedr. FAUST (Fyns Amts Ungdomssymfoniorkester), der er et overskud på kr. Fyns Klassiske Talentskole, der er et overskud på kr. og FABLO (Fyns Amts Blokfløjteorkester), der er et overskud på kr. I alt overføres kr. til I Assens Musikskole er der et mindre forbrug på kr., som overføres til Naturskolen Projekt Grønne Oplevelser udviser et overskud på kr., beløbet vil blive brugt til færdiggørelse af projektet i Vedr. Naturskolen er der et overskud på kr.. Der har i 2010 været længerevarende sygdom uden ansættelse af vikar. I den forbindelse er der indgået ca kr. i dagpengeindtægter. 4. Ingen bemærkning. 5. Landdistriktsudvikling Mindre forbruget er bl.a. fordelt på: Bevilgede, men endnu ikke realiserede projekter under landdistriktspuljen: Der er bevilget kr. til konkrete projekter i 2010, men endnu kun udbetalt kr til projekter som er under gennemførelse. Beløbet til de resterende bevilgede projekter på kr , søges derfor overført til realisering i Projekt Fra Ide til virkelighed : Projektet blev eksternt støttet af Indenrigsministeriets pulje til økonomisk vanskeligt stillede kommuner med et beløb på kr. Kommunen (Udviklingsudvalget) bidrog med en medfinansiering på kr. af det samlede på Af de samlede projektmidler er der et der et restbeløb på kr., som søges overført til 2011 til kompetenceudvikling og udvikling i landdistrikterne.

27

28 Social- og sundhedsudvalget

29 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Træningspolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Træning ,78 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Træning Regnskabet for 2010 udviser et underskud på kr. svarende til 4,37 % af det korrigerede. Det anbefales at merforbruget vedrørende den vederlagsfri fysioterapi på kr. ikke overføres til 2011, idet dette område er vanskeligt at påvirke umiddelbart. Merforbruget på kr. på den øvrige del af træningsområdet anbefales overført til 2011.

30 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Psykiatri- og handicappolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Jordbærhuset ,00 2 Nyholmgården ,32 3 Paletten ,97 4 Drivhuset ,22 5 Tusindfryd ungetilbud ,57 6 Café Tusindfryd ,38 7 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Jordbærhuset Merforbruget udover det i tet afsatte beløb skyldes at: Leders kørselsgodtgørelse udelukkende er trukket på Jordbærhusets. Leder- og medarbejder løn der sidste år som følge af forhandlinger forhøjedes med tilbagevirkende kraft og hvis konsekvenser ikke var imødegået ved lægningen. Der har været en lille udgift i forbindelse med den nye opgave i Jordbærhuset i forbindelse med at være praktiksted for SSA elever. Der har været en lille udgift forbundet med etablering af personalefaciliteter til personalerum. Hanne Longhi, centerleder psykiatri- og misbrug Henrik Hørslev Hansen, leder af psykiatri bo- og aktivitetstilbuddene 2. Nyholmgården Ingen bemærkninger 3. Paletten Ingen bemærkninger 4. Drivhuset Mindreforbruget skyldes at der i 2010 blev manet til forsigtighed i forhold til forbrug både på de afholdte stormøder samt udmelding om mådehold fra direktionsniveauet. Den forestående sammenlægning af psykiatri dag-tilbuddene, hvor flytteprocesserne, blev kørt som aktivitetstilbud og som følge heraf ikke medførte udgifter til øvrige aktiviteter.

31 Overførslen tænkes anvendt til innovation: Ønske om at kunne klargøre psykiatricenteret til ITmæssigt at kunne afholde videokonferencer f.eks. i forhold til samarbejdsmøder med regionen. Dette vil på sigt kunne føre til besparelser f.eks. til kørsel. Der er ofte i forbindelse med indlagte psykiatriske patienter behov for samarbejdsmøder med sagsbehandlere fra forskellige kommunale enheder. Hanne Longhi, centerleder psykiatri- og misbrug Henrik Hørslev Hansen, leder af psykiatri bo- og aktivitetstilbuddene 5. Tusindfryd ungetilbud Mindre forbruget svarende til kr. skyldes at der ikke har været forbrugt så mange personaletimer som forventet til aktiviteter udenfor cafearbejdet, hvilket har relation til brugergruppens sammensætning. Hanne Longhi, centerleder psykiatri- og misbrug Henrik Hørslev Hansen, leder af psykiatri bo- og aktivitetstilbuddene 6. Café Tusindfryd Der er på baggrund af meldingen om mådehold ikke sket forbrug af overførslen fra 2009 til 2010 på kr. Der har været overvejelser med henblik på finansiering af diplomuddannelse til decentral leder. Denne udgift forventes nødvendig at kunne effektuere i 2011, for den resterende del af diplomuddannelsen. Der er ikke indkøbt nyt køleskab og komfur som ellers er tiltrængt. Vikartet for det decentrale psykiatriområde gældende for enheden Paletten er lagt på Tusindfryd. Hanne Longhi, centerleder psykiatri- og misbrug Henrik Hørslev Hansen, leder af psykiatri bo- og aktivitetstilbuddene

32 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Psykiatri-og handicap, handicapområdet. Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb 1 Bofællesskabet Kamgårdsvej/Møller Eriksensvej 2 Bofællesskabet Stærevænget 3 Bofællesskabet Poul Mose Parken Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * % % % 4 Østerbo % 5 85 Konsulenter/korps CUA Fælles udgifter og % indtægter 7 Asabo % 8 Lindebjerg % 9 Stibo Projektet Pilevej % 11 CUA overskud fra overført til CSA Duedalen % *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Underskuddet på Møller Eriksensvej skyldes efterslæb af underskud fra tidligere år. 5. Der er intet lagt på 85 Konsulenter, men udgifterne og indtægterne skulle gerne gå nogenlunde lige op. I 2010 har der været flere indtægter end udgifter. Indtægterne stammer fra intern afregning. 6. Det er primært lederlønninger der konteres på CUA Fælles udgifter og indtægter. Udgifterne burde være fordelt forholdsmæssigt på de enkelte enheder under CUA. 9. Sti-bo projektet er et kompetenceudviklingsprojekt finansieret af Servicestyrelsen. Projektet løber over to år og afsluttes i CUA s samlede overskud fra 2009 er i 2010 brugt til at dække manglende indtægter med kr. Det drejer sig om beboerindbetalinger der ved en fejltering er teret for højt. Derudover overføres der kr. til 2011 til gennemførelse af genopretningsplan på CUA. De resterende kr. tilføres kassen.

33 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Ældrepolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbel øb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Madservice ,02 2 Færdigbehandlede ,04 patienter 3 Drift af ældreboligerne ,03 4 Sundhedsfremme og ,03 uddannelse 5 Overskud Danske Diakonhjem 6 Husholdningskasser -263 samt Beboerkasser 7 Puljer Centrale konti ,04 9 Sygeplejen ,01 10 Daghjem/aflastningen ,02 og sundhedsfrem. 11 Hjemmeplejen ,01 12 Drift og ledelse af ,06 funktionsområderne 13 Plejeboligerne ,01 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Madservice Ingen bemærkninger 2. Færdigbehandlede patienter Ingen bemærkninger 3. Drift af ældreboligerne Ingen bemærkninger 4. Sundhedsfremme og uddannelse Ingen bemærkninger 5. Overskud Danske Diakonhjem

34 I henhold til driftsaftalen med Danske Diakonhjem har deres selvejende institutioner ret til at overføre opsparet over/underskud. Der skal på baggrund heraf overføres overskud på samlet kr. Beløbet er mindre end overførelsen til 2010 der var på kr. 6. Husholdningskasser og Beboerkasser Indenfor plejecentrene forefindes der husholdningskasser og beboerkasser hvor husholdningskasserne er et alternativ i forhold til modtagelse af mad fra et kommunalt køkken. Beboerkasserne omhandler beboernes betaling til aktiviteter og fornøjelse samt anvendelsen heraf. Midlerne her indenfor er beboernes og eventuelle overskud/underskud er beboernes ansvar dermed skal saldoen overføres mellem årene. Husholdningskasserne stopper i 2011 grundet overgangen til det nye madservice koncept. 7. Puljer Ikke anvendte midler fra diverse puljer indenfor Ældreområdet, hvor der enten skal laves regnskab herfor i 2011 eller som først afsluttes i 2011/ Centrale konti Ingen bemærkninger 9 Kommunal sygepleje Ingen bemærkninger 10. Daghjem/aflastning og sundhedsfrem Ingen bemærkninger 11 Hjemmeplejen Ingen bemærkninger 12 Drift og ledelse af funktionsområderne Området omhandler primært lønudgifter til teamlederne, de administrative medarbejdere samt pedel og rengøringsfunktioner. Derudover er der midler til repræsentation, administration samt køb materiel. Der forekommer et mindreforbrug på kr., grundet tilbageholdenhed via strukturændringerne indenfor politikområdet Ældre i Plejeboligerne Ingen bemærkninger Den samlede gennemgang af regnskab 2010 i forhold til de underopdelte delområder indenfor politikområde Ældre angiver, at der skal overføres et mindreforbrug på kr. fra 2010 til 2011 indenfor politikområdet. Derudover lægges der kr. i kassen.

35

36 Job- og arbejdsmarkedsudvalget

37 Overførsler fra 2010 til 2011 Politikområde: Arbejdsmarkedspolitik Regnskab Alle tal i kr.: Område/Budgetbeløb Oprindeligt Korrigeret Regnskab til 2011* (minus = overskud) i pct. af korr. * 1 Job- og Kompetencecentert ,46 2 Statsrefusion på ,98 3 LBR ,58 4 Hele familiens integration 5 Projekt - Klargøring vejen til uddannelse , Falck Jobservice ,54 7 Statsrefusion på ,27 *Overførsler der afviger med mere end 5% fremsendes med bemærkninger Bemærkninger: 1. Job- og Kompetencecenteret har i 2010 gennemført en flytning til nye lokaler på Fredensvej i Glamsbjerg. Der har gennem årene 2007 til 2010 været fokus på opsparing til flytning og indkøb af inventar og der er samlet set opsparet et beløb på godt kr. til formålet. Det opsparede og overførte beløb er anvendt til etablering og flytning. Overskuddet i 2010 er oparbejdet som resultat af, at de opsparede midler har være tilstrækkelige til flytning og etablering samt, at aktivitetsniveauet i en periode på nogle måneder har været mindre pga. flytning og etablering i nye rammer. Hertil kommer, at der gennem året har været fokus på mådehold, Assens Kommunes økonomiske situation taget i betragtning. Glamsbjerg den 7. februar 2011 Niels Bøgskov Frederiksen Leder 2. Hænger sammen med ovenstående. 3. Ifølge loven ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats så må Det Lokale Beskæftigelsesråd maksimalt overføre 25 % af årets bevilling til det efterfølgende år. 4. Projektet Hele familiens integration er et projekt, som startede i 2009 og løber indtil 31. juli 2011.

38 5. Projektet Klargøring vejen til uddannelse startede i 2010 og løber indtil 31. januar Assens Kommune har fået en samlet bevilling fra Arbejdsmarkedsstyrelsen i forbindelse med projektet på 1,4 mio. kr. 6. Samarbejdet med Falck Jobservice forløber over en 3-årig periode, hvor der er afsat en samlet bevilling, som er fordelt ud på årene, men der er overførselsadgang. Ud fra forbruget i 2010 vælges det at overføre halvdelen af de uforbrugte midler til Samme begrundelse som ved foregående punkt.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3. Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 17.615 454 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.320 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til Jf. overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - Jf. overførselsreglerne Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 26.998 0 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2015 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2016 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr.

Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Oversigt over underskud over 5% af budget eller over 1 mio. kr. Underskud i alt Underskud over 5% Netto 1.000 kr. Samlet -2.778 Uddannelse, Børn og Familie -2.729 Områdeinstitution Vissenbjerg -1.447-671

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2016 til uden for overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2016 til uden for overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2016 til 2017 - uden for overførselsreglerne Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel uden for overførselsreglerne 1.566 445 Ansøgning om

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2014 til 2015

Oversigt over overførsler fra 2014 til 2015 Oversigt over overførsler fra 2014 til 2015 Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til Assens Kommune 33.706 4.050 Ansøgning om overførsel vedr. puljer 3.269 0 Ansøgning om overførsel op til +/-

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Regnskab 2013 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5% af budgetrammen og

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til uden for overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til uden for overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - uden for overførselsreglerne Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel uden for overførselsreglerne 1.667 300 Ansøgning om

Læs mere

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet.

Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model 2, Bæredygtig struktur på dagtilbuds- og skoleområdet. Til: Esben Krægpøth Kopi til: - Fra: Margit Just 24. april 2017 Sags id: - Børnepakken - fordeling af budget Børnepakken til finansielt at understøtte en længere implementering af den vedtagende Model

Læs mere

Endelig overførsel 2009

Endelig overførsel 2009 Endelig overførsel 2009 Oprindeligt Korrigeret 2009 2009 Forbrug 2009 overførsel %-vis afvigelse Institution i 1000 kr. 511002 Dagplejen distrikt 1 Aarup/Vissenbjerg 22.955 23.146 23.152 6 0,03 511003

Læs mere

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06

Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Bæredygtigt skoleområde Model 1 og Model 2 Strategisk blok 08 S06 Oversigt over ændringer 3-11-2016 Overblik over fremtidens dagtilbuds-og skolestruktur model 1 og model 2 Model 1 Model 2 Partnerområde

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes. Samlenotat for Børn & Kultur Budgetopfølgning pr. 30. september 2010 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Kultur, at det forventes at budgettet overholdes. På områder med overførselsadgang

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 31 % af Assens Kommunes samlede. Bevillingen indeholder til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt sundhedsundersøgelser

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 01.11.2016 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Forsikringer og Risikostyring 5798006857296 Rådhus Allé 5-5610 Assens Ejendomsadministration

Læs mere

Korrigeret. budget. 556 659 325 9 1,3% nævn

Korrigeret. budget. 556 659 325 9 1,3% nævn Overførsler fra 2011 til 2012 Politikområde: Politisk Organisation Regnskab 2011. Alle tal i 1.000 kr.: Område/Budgetbel Oprindeligt øb Korrigeret Regnskab til 2012* (minus = overskud) i pct. af korr.

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Forsikringer og Risikostyring Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 20.09.2017 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Forsikringer og Risikostyring 5798006857296 Rådhus Allé 5-5610 Assens Ejendomsadministration

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet Rådhus Allé Assens Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 18.10.2018 5798006857982 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Forsikringer og Risikostyring 5798006857296 Rådhus Allé 5-5610

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

Ansøgninger om ikke at få overført underskud

Ansøgninger om ikke at få overført underskud Ansøgninger om ikke at få overført underskud Nedenstående skema benyttes. Alle hvide felter udfyldes. Verninge Skole og SFO 830.000 kr. svarende til 12,7% (heraf 503.000 kr. over 5%) Skolen har haft underskud

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 186,450 137,050 74 % 49,400 413,762 413,762-227,312 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 38,387 28,810

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Adresser Byrådssekretariat Økonomi, Løn og Indkøb Organisation og Strategi

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Adresser Byrådssekretariat Økonomi, Løn og Indkøb Organisation og Strategi Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 01.09.2019 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Ejendomsadministration 5790001114688 Rådhus Allé 5-5610 Assens Administration

Læs mere

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Adresser Byrådssekretariat Økonomi, Løn og Indkøb Organisation og Strategi

Assens Kommune's Ean.nr. Pr Adresser Byrådssekretariat Økonomi, Løn og Indkøb Organisation og Strategi Assens Kommune's Ean.nr. Pr. 16.01.2019 Adresser Byrådssekretariat Byrådssekretariatet 5798006847655 Rådhus Allé 5-5610 Assens Ejendomsadministration 5790001114688 Rådhus Allé 5-5610 Assens Administration

Læs mere

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19. Resultat på drift Skoler (tal i 1.000 kr.) Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2014 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.137 Budgetramme 1 373.608 387.677

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2015 til 2016

Oversigt over overførsler fra 2015 til 2016 Oversigt over overførsler fra 2015 til 2016 Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Assens Kommune 17.140 781 Ansøgning om overførsel vedr. puljer -1.678 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011)

Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011) Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011) Nedenstående skema benyttes til ansøgning. Alle hvide felter udfyldes. I skemaet er indsat

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Uddybende notat Sagsfremstilling budgetopfølgning SO 10, dagtilbud

Uddybende notat Sagsfremstilling budgetopfølgning SO 10, dagtilbud Uddybende notat Sagsfremstilling budgetopfølgning SO 10, dagtilbud Samlet for SO 10, Dagtilbud forventes et mindreforbrug på 16 mio. kr. i 2012. Mindreforbruget er fordelt med et mindreforbrug på selvforvaltningsaftaler

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2014 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1.

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1. Dagtilbud Børn Samlet resultat For Dagtilbud Børn forventes et mindreforbrug på 3.617.000 kr., svarende til 2,1 % af det samlede driftsbudget. Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn forventer et mindreforbrug

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 07.04.2008 Budgetoverførsler af driftsmidler fra 2007 til 2008 2007 har været et turbulent år med hensyn til økonomi og økonomiopfølgning. I maj 2006 godkendte Sammenlægningsudvalget principperne

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165

NOTAT. Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regnskab 2010 - Skolernes ØD-resultat Familie- og Uddannelsesudvalget Dato: 25. marts 2011 Sagsbeh.: aj/pz/dep Sagsnr.: 10/25165 Ved regnskabsafslutningen

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Halvårs- regnskab 2012

Halvårs- regnskab 2012 1 Halvårsregnskab 2012 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2012 regnskab Korrigeret budget Budget 2012 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. Indtægter i alt

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

R Ø D O V R E K O M M U N E

R Ø D O V R E K O M M U N E R Ø D O V R E K O M M U N E Økonomi og Analyse Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo september 2015 - Børne- og Skoleudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Henrik Henning Dato: 4. november 2015 Til:

Læs mere

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførsel af driftsmidler fra 2018 til 2019 Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførselsreglerne giver mulighed for, at der i ganske særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016 Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 17.00.00-S00-1-16 20-02-2017 Side 1. Regnskabsnotat 2016 Nedenstående handleplaner for det decentrale niveau på undervisningsområdet er udarbejdet i

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

7 Budgetoverførsler fra 2014 til 2015

7 Budgetoverførsler fra 2014 til 2015 Åbent punkt 7 Budgetoverførsler fra 2014 til 2015 00.30.10P19-0014 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Børne- og Skoleudvalget 07-04-2015 7 Hvem beslutter Børne- og Skoleudvalget indstiller Økonomi-

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Oversigt over budgetoverførsler og forklaring af over/underskud 2008

Oversigt over budgetoverførsler og forklaring af over/underskud 2008 Til: Social- og Sundhedsudvalget Kopi til: [Navn] Fra: Budgetgruppen Oversigt over budgetoverførsler og forklaring af over/underskud 2008 20. februar Ifølge Økonomiregulativet er der mulighed for at overføre

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Vi forventer fortsat budgetoverholdelse.

Læs mere

Partnerområde Nord. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Udeblivelse Tilmeldte Fremmødte Afbud %

Partnerområde Nord. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Udeblivelse Tilmeldte Fremmødte Afbud % Vissenbjerg SFO Tilmeldte Fremmødte Afbud % Tilmeldte Fremmødte Afbud % Uge 28 42 28 6 19% 41 21 13 17% 44 24 16 9% 44 21 20 7% 40 18 15 18% 15 12 3 0% 16 10 1 31% 15 9 1 33% 15 9 1 33% 14 9 0 36% 9 4

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet Rød for at budgettet ikke holder,

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18.

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18. Beretning 2010 for politikområderne: Kultur og Fritid Børn-, Unge- og Sundhedsudgifter Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion): (i 1000 kr.) Oprindeligt Regnskab opr. Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165

NOTAT. Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Analyse af skolernes merforbrug i 2010 Til: Familie- og uddannelsesudvalget Dato: 3. marts 2011 Sagsbeh.: pz/dep Sagsnr.: 10/25165 Baggrund for analysen 3 af

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget

Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2016 Børne- og Skoleudvalget Sagsbehandler: Sara Flachs Dato: 25. januar 2017 Til: J. nr.: 17/000898-1 Børne- og Kulturforvaltningens administration Forventet

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

Virksomhed Årets resultat 2015

Virksomhed Årets resultat 2015 Virksomhed Årets resultat 2015 Forbrug Pct. Korrigeret Budget Bruttobudget (Takstfinan.) HALSNÆS KOMMUNE 804.143.771 803.102.163 Økonomiudvalget 217.751.109 224.743.668 Administrationen 209.525.026 213.401.864

Læs mere

Styringskoncept for Assens kommune

Styringskoncept for Assens kommune Styringskoncept for Assens kommune Indholdsfortegnelse Styring i Assens Kommune indledende bemærkninger.... 3 1. Målstyring... 3 1.1 Vision:... 3 1.2 Servicemål:... 4 1.3 Kvalitetsaftale:... 5 2 Decentraliserings

Læs mere

Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. Procent af korrigeret budget. Kommentar

Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. Procent af korrigeret budget. Kommentar Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen Sektor Institution Overførelsesbeløb Procent af korrigeret budget Kommentar 3 Dragør skole SFO 654.451 4,88 Ca.

Læs mere

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre Føvling børnehave 000 Puljer m.v. 0-296 -296 0-296 -296 200 Ledelse og administration 271 19 290 231 59 59 400 Personaleudgifter 1.533 260 1.792 1.836-43 -43 500 Materiale- og aktivitetsudg. 84 15 99 71

Læs mere

Månedsmøde Maj Opsamling til Byrådet

Månedsmøde Maj Opsamling til Byrådet Månedsmøde Maj - Opsamling til Byrådet Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Økonomiudvalg 5,2-5,6 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 1,9-7,2 Udvalg for Kultur og Fritid 0,7-0,4 Udvalg for Social og Sundhed 18,9-18,1 Udvalg for Arbejdsmarked

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning Notat Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning 26.11.13 Sags id: 13/70 Kontaktperson: dchekla E-mail: hekla@assens.dk Dagplejens stigende udfordringer Dagplejen er en

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere