Januar I gang med Lønadministration

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Januar 2014. I gang med Lønadministration"

Transkript

1 Januar 2014 I gang med Lønadministration

2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opstart og forberedelse Tilmelding som arbejdsgiver... 4 Lønsystem... 5 Hold orden... 6 Kom godt i gang Opret medarbejdere... 7 Ferie... 8 Overskuelige lønsedler... 9 Vær i god tid Udlevering af lønsedler Backup Opfølgning og afstemning Løbende afstemning Højtider og ferie Refusion Årsskifte Dato Gode råd... 14

3 Forord 3 I Danmark bliver der hver måned udbetalt løn til flere millioner lønmodtagere Desværre er flere lønsedler og lønindberetninger mangelfulde eller fejlbehæftet. For at stramme op, indførte SKAT den 1. juli 2012 væsentlige bøder for manglende eller mangelfulde indberetninger. Før man begynder med lønadministration, er det vigtigt man har gjort sig en række overvejelser. Med planlægning og kendskab til lønstyring, spares der både tid og penge. Generel vejledning Der tages ikke udgangspunkt i et specifikt lønsystem, men generelle områder som den lønansvarlige bør være opmærksom på. Guiden kan hjælpe med generel vejledning og gode råd om lønstyring. Jeg håber, at guiden kan være til hjælp for arbejdsgivere, lønansvarlige og alle andre der har interesse for løn. Formål Formålet med denne guide, er at give et indblik i forskellige problemstillinger, der kan opstå ved lønadministration. Jesper Lyng Redaktion Denne guide henvender sig til alle personer, der arbejder med lønstyring. Guiden kan benyttes af både nye og eksisterede brugere.

4 Opstart og forberedelse 4 Tilmelding som arbejdsgiver Før man begynder med indberetning af lønoplysninger til SKAT, skal man være tilmeldt som arbejdsgiver. Tilmelding skal ske på webreg.dk. Der findes to former for tilmelding. Yderligere pligter På lønguiden.dk finder du en tjekliste over de vigtigste ting, man skal huske som arbejdsgiver. Her kan du også finde mere information om blandt andet ATP, barsel og ferie. 1. Månedlig angivelse Arbejdsgiver skal indberette oplysninger til e- indkomst hver måned. Dette gælder også, selvom der ikke skal udbetales løn. Hvis der ikke er udbetalt løn, skal der laves en nulangivelse. Glemmer du at indberette, koster det et gebyr på kr De fleste lønsystemer kan opsættes til at lave en nulindberetning automatisk. Registrering som arbejdsgiver gøres digital på webreg.dk. 2. Sporadisk angivelse Er arbejdsgiver tilmeldt sporadisk angivelse, skal der kun indberettes til SKAT, når der bliver udbetalt løn. Arbejdsgiver skal ikke lave nulangivelser i de måneder, hvor der ingen løn udbetales. Dette kan være en fordel, hvis arbejdsgiver kun udbetaler løn i bestemte perioder. Når tilmeldingen er endeligt registreret, modtager arbejdsgiver et nyt registreringsbevis fra SKAT. På beviset er der angivet en startdato, for den første lønudbetaling. SKAT sender automatisk et nyt registreringsbevis. Afmeld som arbejdsgiver, når der ikke længere er ansatte. Afmelding Det er vigtigt at afmelde virksomheden som arbejdsgiver, når der ikke længere er ansatte. Derved undgår arbejdsgiver indretninger og eventuelle bøder til SKAT. Har man ansatte over 16 år og som arbejder mere end 9 timer om ugen, skal der også afregnes ATP.

5 Opstart og forberedelse 5 Lønsystem Valg af lønsystem Når man skal indberette løn, kan det klart anbefales at man benytter et lønsystem. Med et lønsystem sparer man tid og risikoen for fejl minimeres. Der findes mange udbydere af lønsystemer, med forskellige funktioner og priser. Nogle lønsystemer skal installeres på en computer, andre kører online. På lønguiden.dk findes en oversigt, med de mest brugte lønsystemer for mindre danske virksomheder. Overvejelser Det er vigtig at vælge et lønsystem, der passer til netop dine behov. Overvej hvilke funktioner der er brug for og vælg det system der passer til virksomhedens behov. - Skal der kunne indberettes online? - Skal lønsedlerne kunne sendes til e- boks/mail? - Er der automatisk afregning af Nettoløn, Skat og Feriepenge? - Skal der være mulighed for support? - Er det nemt at lave rettelser? - - Laver systemet løbende backup? Gratis løsning Ønsker man ikke at benytte et lønsystem, kan man selv udarbejde lønsedler og indberette oplysninger direkte til SKAT. Denne løsning er dog mere tidskrævende og ikke optimal, hvis der skal laves løn til over 10 ansatte. Letløn Letløn er et beregningssystem for arbejdsgiver til indberetning af løn. Letløn er udviklet af SKAT. Letløn er gratis at benytte, men systemet kan ikke udarbejde lønsedler. Derfor er det ikke muligt, kun at benytte Letløn. Det kræver et ekstra system til udarbejdelse af lønsedler, alternativt skal lønsedlerne laves manuelt. Denne løsning er ikke optimal, hvis man har mere end 10 ansatte. Kendskab Efter man har valgt et lønsystem, er det vigtigt at bruge tid på, at sætte sig grundigt ind i programmet. Det er uheldigt først at få kendskab til systemet, samme dag som første løn skal indberettes. Gennemlæs vejledninger eller deltag i et kursus om systemet.

6 Opstart og forberedelse 6 Hold orden For virksomheden, de ansatte og ikke mindst din egen skyld, hold orden! Om der skal laves løn til 5 eller 500 medarbejdere, er det vigtig at holde styr på oplysninger og informationer. Brug to fysiske mapper Lav to mapper til løn- og personale administration. En mappe til løbende oplysninger (arbejdsmappe) og en mappe til stamoplysninger (stammappe). 1. Mappe - Arbejdsmappe Mappen til løbende afregninger som lønsedler, udlæg, kørepenge mv. Mappen opdeles i 12 måneder, evt. med indekseringsfaner. Hver måned udleveres en lønseddel til medarbejderne og en kopi i mappen. 2. Mappe - Stammappe Mappen til stamdata på alle medarbejdere. Mappen opdeles i antallet af medarbejdere, evt. med indekseringsfaner. Her opbevares alle oplysninger om den enkelte medarbejder som f.eks. ansættelseskontrakter, referat af MUS samtaler, uddannelsespapirer, tillæg mv. Opbevaring Det behøver naturligvis ikke være to fysiske mapper. Mapperne kan oprettes elektronisk på en computer. Med denne enkelte opdeling, får du styr på både de løbende og faste oplysninger for hver enkelt ansat og afregningsperiode. Eller to elektroniske mapper Arbejdsmappe / Opdeles efter måneder - Kopi af lønsedler - Notater/huskeliste til næste måned - Kopi af rettelser - Afregningsbilag - Kopi af udlæg - Kørselsregnskab Stammappe / Opdeles efter medarbejder - Ansættelseskontrakt - Tillæg til ansættelseskontrakt - Referat af MUS - Uddannelsesaftaler - Øvrige aftaler Opret og vedligehold stamdata for nye medarbejdere i god tid. Det kan tage flere dage at rekvirere nye skattekort.

7 Kom godt i gang 7 Opret medarbejdere Nye medarbejder Når man opretter nye medarbejdere i et lønsystem, skal det gøres i god tid. De fleste lønsystemer kan tage dage om at hente og opdatere nye skattekort. Derudover er vigtig at oprette medarbejdere rigtig, uanset hvilket lønsystem man bruger. Den mest udbredte fejl ved oprettelse er, om medarbejderen skal have feriepenge eller ferie med løn. Læs mere om ferie på næste side. Alle oplysninger om aflønning, ferie og pension kan findes i ansættelseskontrakten. Vigtige informationer ved oprettelse: Navn, adresse og CPR-nr.: Oplysninger som skal fremgå af lønsedlen Lønsats: Nødvendig for at kunne udbetale løn. Kan opdeles i time- og månedsløn. ATP: Alle ansatte over 16 år, med mere end 9 timer om ugen, skal afregne ATP. ATP satsen afhænger af antallet af arbejdstimer. De fleste lønsystemer har forskellige ATP-koder. For privat ansatte bruges A-bidraget. Skattekort Skattekortet kan i de fleste lønsystemer, indlæses automatisk og elektronisk fra eindkomst. Arbejdsgiver skal bruge oplysningerne der kommer fra SKAT, det er ikke nok med en kopi af en gammel lønseddel. Det er medarbejderens eget ansvar, at give besked om, hvilket skattekort der skal benyttes. Det er dog altid en god ide, at spørge medarbejderen, om det skal være Hovedkort Frikort eller Bikort. Vær opmærksom på, der kan være risiko for at hovedkortet bruges af to arbejdsgivere. Dette vil give medarbejderen en restskat. Hvis skattekortet skal ændres (trækprocent og fradrag), er det medarbejderen selv, der skal ændre forskudsopgørelsen. En ændring i forskudsopgørelsen træder i kraft den 1. i efterfølgende måned. Medarbejdere har mulighed for frivilligt at forhøje trækprocenten. Dette skal registreres i lønsystemet. Pension: Hvis medarbejdere skal have pension, skal dette oplyses, typisk med en procentdel eller et fast beløb. Er ansættelsesforholdet omfattet af en overenskomst skal der sandsynligvis afregnes AMP (ArbejdsMarkedsPension). Ferieoplysninger: Har medarbejderen ferie med løn, eller skal der løbende afregnes feriepenge. Bankkonto: Nødvendig for udbetaling af løn. Registrerings- og konto nummer. Fiktiv forskudsopgørelse, hvor skattekortet findes.

8 Kom godt i gang 8 Ferie Når man skal udbetale løn, skal der som hovedreglen også afregnes feriepenge. Det er derfor vigtig, at have styr på feriereglerne og hvordan medarbejderne skal aflønnes under ferie. Afregning af ferie kan foregå på to måder. 1. Feriepenge Timelønnet ansatte skal løbende beskattes af feriepenge. Der skal afregnes feriepenge til en feriekonto eller feriekortordning. Medarbejderne skal ikke have udbetalt løn ved afholdelse af ferie, men i stedet bruge deres feriepenge. Ferieoptjening Et optjeningsår følger kalenderåret, dvs. man optjener ferie fra januar til december. Der optjenes 25 dages ferie for et helt år. For hver måneds ansættelse optjener man ret til 2,08 dages ferie. 2,08 dage bliver beregnet på baggrund af 25 dages ferie om året divideret med 12 måneder: 25 / 12 = 2, Løn under ferie Det er typisk medarbejdere der er ansat under funktionærloven, der skal have ferie med løn. Ferie med løn betyder, at medarbejderen skal have den normale løn ved afholdelse af ferie. Dette gælder, hvis medarbejderen har optjent ret til betalt ferie. Ferieår Et ferieår er perioden hvor den optjente ferie skal afholdes. Et ferieår løber fra den 1. maj til 30. april. Ferieåret opdeles i hovedferie og restferie. Du kan læse mere om feriereglerne på lønguiden.dk. Ferieregnskab Det er vigtigt at holde styr på, hvor meget ferie medarbejdere optjener og afholder. Den mest optimale løsning, er at påføre ferieregnskabet direkte på lønsedlen. På denne måde har medarbejderne overblikket over optjente og afholdte feriedage. Ferieregnskabet er inkluderet i nogle lønsystemer. En virksomhed med få ansatte, kan manuelt føre ferieregnskabet. Indberet løn i god tid. Undgå stress, det giver færre fejlindberetninger.

9 Kom godt i gang 9 Overskuelige lønsedler Hvis det er muligt at ændre standardtekster for løndele på lønsedlen så gør det. Tilpas lønsedlerne til netop jeres virksomhed. I stedet for at bruge tekster som Fradrag efter skat kan man med fordel ændre teksten til Personaleforening Udlæg Kunstforening Frokostordning mv. Desto mere forståelig lønsedlen er, det mindre tid skal der bruges på forklaringer til medarbejderne. I mange lønsystemer, kan man frit ændre standardteksterne. Uddybende forklaring Hvis der stadig kommer mange spørgsmål til lønsedlen - kan man eventuel udarbejde en vejledning, der beskriver de forskellige felter og beregninger. Derudover kan der afholdes et kort kursus, om hvordan lønsedlen er opbygget, og hvordan medarbejderen selv har mulighed for at kontrollere tallene. På lønguiden.dk, findes en vejledning for lønmodtager til afstemning af lønoplysninger til e-indkomst. Nedenfor er der lavet et eksempel på to ens lønsedler, en med standard tekst og en med tilpasset tekst.

10 Kom godt i gang 10 Generelt Vær i god tid Når der skal indberettes løn, er det vigtig man starter i god tid og ikke venter til sidste øjeblik. Indberetning og udarbejdelse af lønsedler er en vigtig del af virksomhedens drift. Går det for hurtigt, forøjes risikoen for fejl og forkerte lønsedler. Dette resulterer i utilfredse medarbejdere, og ekstra tid til korrektioner. Lav altid lønnen i god tid! Start og indberet lønnen et par dage inden afleveringsfristen, hvis det kan lade sig gøre. Undgå stress! Det må ikke komme som en overraskelse, at der skal laves løn hver måned eller 14. dag. Hvis man laver lønindberetningen i sidste øjeblik, er der større risiko for fejlindberetninger. Udlevering af lønsedler Det er ikke et krav, at lønsedlen skal udleveres på papir. Lønsedlen kan sendes på mail eller til eboks. Hvis virksomheden udsender lønsedlen elektronisk, kan der stilles en printer til rådighed, for de medarbejdere som gerne vil have lønsedlen på papir. Backup Det er vigtigt, at lave en backup af alle indberettede lønsedler. Hvis en medarbejder har mistet en lønseddel eller der skal søges om refusion, skal virksomheden kunne dokumentere de indberettede oplysninger. Mange lønsystemer i dag laver automatisk løbende backup. Bliver lønnen udarbejdet ved hjælp af et lønprogram der er installeret på en computer, er det en god ide at tage backup/kopi af programmet. To til indberetning Sørg for, at være minimum to personer, der har kendskab til lønindberetning og lønsystemet. Hvis den lønansvarlige er syg, på ferie eller barsel, er det vigtigt en anden kan overtage. Der kan eventuelt udarbejdes en generel vejledning til systemet og de faste rutiner. Planlæg lønindberetning ved højtider og ferie. Det må ikke komme som en overraskelse, der også skal laves løn i ferien. eller

11 Opfølgning og afstemning 11 Løbende afstemning Afstem indberetninger Uanset hvilken lønprogram man benytter, er det vigtigt, at afstemme lønindberetningen løbende til e-indkomst. På lønguiden.dk findes en vejledning til afstemning af lønindberetning til e-indkomst. Med løbende afstemninger sikrer man, at lønindberetning er korrekt. Afstemmes løn hver måned, minineres risikoen for større afstemninger ved årsskifte. Mindre virksomheder med få ansatte, kan nøjes med at afstemme hvert kvartal eller halvår. Større virksomheder Afhængig af virksomhedens størrelse, bør man afstemme indberetninger minimum hvert kvartal. Indberetter man løn for mange lønmodtagere (over 1.000), kan der alternativt udtages nogle stikprøver for hver måned. Sammenhold år til dato saldi for lønmodtageren, fra lønsystemet til e- indkomst. Derudover er det også en god ide, at afstemme den indberettede løn til virksomhedens bogføring. Lønsystem Lønseddel Eindkomst Lønmodtager Lønmodtager Lønmodtager har også mulighed for at kontrollere den indberettede løn til eindkomst. På lønguiden.dk findes en vejledning, til afstemning af løn til e-indkomst for lønmodtagere. Desto mere lønmodtageren selv kan afstemme og kontrollere lønsedlen, det større indblik vil lønmodtageren have om lønnen. Vær altid to medarbejdere, som kan lave lønindberetninger. I tilfælde af sygdom, barsel eller ferie.

12 Opfølgning og afstemning 12 Højtider og ferie Det må ikke komme som en overraskelse, at der findes måneder, hvor indberetning af løn falder ulejligt. Hvis kontoret har lukket mellem jul og nytår, hvad gør man så? Planlæg disse perioder i god tid og lav en plan over indberetningen. Skal der indberettes løn inden juleferien, kan dette allerede planlægges i november. Planlæg lønindberetning ved højtider og ferie. Meld ud til hele virksomheden, at oplysninger som f.eks. timesedler, udlæg og kørsel skal afleveres inden en bestemt dato. Der vil i nogle tilfælde være problemmer, men med god planlægning, vil disse kunne minimeres. Refusion I nogle tilfælde, skal den lønansvarlige søge om refusion, det kan være i forbindelse med: Barsel Sygdom Elever Jobordninger Ansøg om refusion ved barsel og sygdom. I alle tilfælde er det vigtig, at søge om refusion rettidig, ellers kan refusionen være tabt for virksomheden. Ansøg om refusion for elever. Der findes er række nyttige hjemmesider, hvor man kan læse mere om refusion. Det er vigtigt, at den lønansvarlige er opmærksom på mulighederne for refusion. For mere information, se nemrefusion.dk og atp.dk Lønadministration kræver orden. Brug mapper til løbende oplysninger og stamdata for medarbejdere.

13 Opfølgning og afstemning 13 Årsskifte Ved årsskifte er der en række områder, man skal være særlig opmærksom på. Vi har beskrevet nogle af de vigtigste punkter. Skattekort Ved årsskiftet vil alle medarbejdere modtage nye skattekort. De fleste lønsystemer opdaterer selv nye skattekort. Det er lønmodtagernes eget ansvar, at rette forskudsopgørelsen og derved ændre skattekortet. Er der medarbejdere, der har forhøjet trækprocent, skal du være opmærksom på, at trækprocenten kan blive nulstillet ved årsskrifte. Kilometergodtgørelse Alle skattefrie godtgørelser som er optjent i et indkomstår, skal udbetales til den gældende sats. Hvis en lønmodtager har krav på kilometer godtgørelse fra december og først får lønnen udbetalt i januar, skal satsen være fra december. Satsen for skattefrie godtgørelser, ændres fra december til januar. SH - Søgnehelligdag Afhængig af, om der gælder en overenskomst eller det er aftalt, kan det være et krav, at udbetale SøgneHelligdags godtgørelse. SH-opsparing sker løbende i et indkomstår og der udbetales løbende á conto beløb. Ved årsskrifte kan det være et krav, at udbetale restsaldoen. Fritvalgsopsparing Fritvalgsopsparing er en ordning hvor en procentdel af lønnen enten går til løn, ferie eller pension. For medarbejdere der har ret til fritvalgsordning, kan det være overenskomstbestemt, at den optjente saldo skal udbetales ved årsskiftet. Pension December måned er højtiden for indbetaling til pension. I december kan der være lønmodtagere, der ønsker ekstra indbetaling til pension. Vær opmærksom på korrekt behandling af lønnen samt type af pension. Afstem lønnen Det er vigtigt, at afstemme indberetningerne for hele indkomstsåret. Hvis der skal foretages efterreguleringer for indkomståret, skal disse helst laves inden d. 1. februar det efterfølgende år. Efterreguleringer af løn, vil ikke påvirke lønmodtagerens årsopgørelse, hvis det bliver indberettet inden d. 1. februar. Hvis der korrigeres i gamle lønindberetninger efter d. 1. februar, har arbejdsgiver pligt til at underrette lønmodtager om ændringen. Lav en tjekliste over ting du skal huske ved årsskifte.

14 Opfølgning og afstemning 14 Dato Der findes en række vigtige datoer indenfor lønstyring, vær opmærksom på disse. Skriv dem op i kalenderen og husk dem. Det er selvfølgelig forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilke datoer der er relevante. SH-betaling Fritvalgskonto Ferietillæg til funktionærer Restferiepenge til evt. feriefond/konto Årskørsel Ændringer i overenskomst og lønforhandlinger Gode råd om lønadministration 1. Opret og vedligehold stamdata løbende for medarbejdere. 2. Indberet løn i god tid, det giver færre fejl. 3. Vær altid to medarbejdere, som kan udarbejde løn. 4. Lav en plan for indberetning ved højtider og ferie. 5. Hold orden og lav backup. 6. Afstem løbende indberetninger. 7. Vær opmærksom på særlige datoer.

15 Lønguiden.dk - I gang med Lønadministration Respekter venligst Ansvarlig redaktør: Jesper Lyng Dato: Januar 2014 Udgivet af: Lønguiden.dk Copyright: Lønguiden.dk Det er ikke tilladt at kopiere, duplikere eller gengive tekst, citater mv. uden skriftlig tilladelse.

Tjekliste. - til lønadministration

Tjekliste. - til lønadministration Tjekliste - til lønadministration Januar 2015 Indholdsfortegnelse Forord Indhold Når man arbejder med løn- og personaleadministration, er der mange ting at være opmærksom på. Det kan være svært, at bevare

Læs mere

Årstemamøde Dataløn 2013. Spor 1. For dig, som er ny i DataLøn

Årstemamøde Dataløn 2013. Spor 1. For dig, som er ny i DataLøn Årstemamøde Dataløn 2013 Spor 1. For dig, som er ny i DataLøn Program Årsafslutning Inden årets udløb Efter sidste lønkørsel Første lønkørsel 2014 Generelt SKAT Statistik Afstemning Hvad kan Bluegarden

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn December 2017 Sabrina Mette Dagens agenda Rettelser i DataLøn Siden sidst Ny udskrift - Afstemningsliste Dataløn.dk Ny korrektion Tips og tricks til Dataløn Årsskiftet Rettelser

Læs mere

Årstemamøde Dataløn 2012. Spor 1.

Årstemamøde Dataløn 2012. Spor 1. Årstemamøde Dataløn 2012 Spor 1. Program Årsafslutning Inden årets udløb Efter sidste lønkørsel Første lønkørsel 2013 Generelt SKAT Statistik Fravær & Refusion Hvad kan Bluegarden gøre for dig? Opdeling

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn marts 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn marts 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn marts 2017 Signe Mia Gitte Agenda for dagens webinar Nye tiltag og rettelser i DataLøn Tips & tricks Temavideoer Opsparinger i DataLøn Ferieregnskab, Reduktion af feriepengegrundlag

Læs mere

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 Bliv klogere på løn Denne guide handler om løn og henvender sig til iværksættere, mindre virksomheder og andre, der ikke tidligere har beskæftiget sig med

Læs mere

Årstemamøde DataLøn 2012. Spor 2.

Årstemamøde DataLøn 2012. Spor 2. Årstemamøde DataLøn 2012 Spor 2. Program Årsafslutning Genopfriskning (same procedure as last year) Afstemning Hvorfor? Hvad? Hvordan? Hvad er der sket i 2012? Nye tiltag Ændringer Fravær & Refusion Hvad

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn november 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn november 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn november 2017 Sabrina Line Dagens agenda Ændringer i Dataløn Nyt navn i opsætning Nye integrations muligheder Dataløn.dk Tips og tricks i DataLøn Oprettelse og ændringer på

Læs mere

Årstemamøde 2012 LønService

Årstemamøde 2012 LønService Årstemamøde 2012 LønService Program Hvad du skal tænke på FØR året slutter. Efter årsskiftet. Nyheder m.m. Spørgsmål 2 Årsafslutningen sker ad to omgange Den 28. december 2012 Vi beskatter automatisk rest

Læs mere

Afslutning af Løn år 2007

Afslutning af Løn år 2007 Afslutning af Løn år 2007 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2007 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn juni 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn juni 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn juni 2017 Gitte Sabrina Nye tiltag i DataLøn i juni 2017 Den nye forside Nye DataLøn abonnementer Tips og trick til DataLøn Personaleadministrativ vejledning Ferie Dagens agenda

Læs mere

Afslutning af Løn år 2008

Afslutning af Løn år 2008 Afslutning af Løn år 2008 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2008 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Årsafslutning af løn år 2015. TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5.

Årsafslutning af løn år 2015. TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Årsafslutning af løn år 2015 TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Indholdsfortegnelse 1. Afregn særlig opsparing - dette skal laves før årets sidste lønkørsel... 2 2. Kør årets sidste

Læs mere

Feriepengeinfo Vejledning til indberetning i eindkomst

Feriepengeinfo Vejledning til indberetning i eindkomst Feriepengeinfo Vejledning til indberetning i eindkomst Version 4, august 2015 1 Indhold Om Feriepengeinfo... 3 Indberetning i eindkomst... 3 Felter i indberetningen... 3 Obligatoriske felter... 3 Valgfrit

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Webinar - Sidste Nyt i DataLøn november

Webinar - Sidste Nyt i DataLøn november Webinar - Sidste Nyt i DataLøn november 2016 1 Dagens agenda Nye Løndele SupportCenter og Chat Elektronisk lønbehandlingsoversigt Lidt om årsskiftet Webinar er en oplagt mulighed for dig, der ønsker at

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3. 3. Tidsfrister... 3

1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3. 3. Tidsfrister... 3 Ydelsesbeskrivelse for drift af lønadministration i Sverige Kunden Den 30. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelsen generelt... 3 2.1. Beskrivelse af de overordnede driftsprocesser...

Læs mere

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 indhold 3 Reglerne for ferie 3 Optjening 4 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 5 Ferie med feriegodtgørelse 5 Fradrag

Læs mere

DEN FØRSTE MEDARBEJDER

DEN FØRSTE MEDARBEJDER DEN FØRSTE MEDARBEJDER INDHOLD DEN FØRSTE MEDARBEJDER... 3 HVORNÅR ER JEG ARBEJDSGIVER?... 3 REGISTRERING SOM ARBEJDSGIVER... 3 REKRUTTERING... 3 ANSÆTTELSESSAMTALEN... 3 KONTRAKTEN... 4 Hvad skal kontrakten

Læs mere

Webinar - Sidste Nyt i DataLøn

Webinar - Sidste Nyt i DataLøn Webinar - Sidste Nyt i DataLøn Signe Stine Gitte 1 Dagens agenda Nyt om Løndel 01 Opdatering af offentlige satser Rettelser i DataLøn Nyt om Løndelsguiden Nyt om economic: Gendan standardkontoplan Forbedringer

Læs mere

ProLøn-KA Lønsystem for medlemmer af Kristelig Arbejdsgiverforening

ProLøn-KA Lønsystem for medlemmer af Kristelig Arbejdsgiverforening Udarbejdet i samarbejde med ProLøn A/S, Randers. Beskrivelse af ProLøn s brancheløsning for medlemmer af. Hensigten med denne håndbog er at beskrive de mest almindelige rutiner i forbindelse med lønadministration

Læs mere

DATALØN. - få en god start med DataLøn blanket

DATALØN. - få en god start med DataLøn blanket DATALØN - få en god start med DataLøn blanket VELKOMMEN TIL ET FLEKSIBELT OG SIKKERT LØNSYSTEM For at du får en god start med dit nye lønsystem, har vi her samlet alle de informationer, du har brug for.

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn oktober 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn oktober 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn oktober 2017 Gitte Sabrina Tips og tricks til Dataløn Den digitale løndelsoversigt Barselsloven Feriepengeanvisning eskattekort Korrektion af løn med manglende fradrag ATP

Læs mere

Årstemamøde DataLøn Spor 2. For dig der har erfaring med årsskiftet i DataLøn

Årstemamøde DataLøn Spor 2. For dig der har erfaring med årsskiftet i DataLøn Årstemamøde DataLøn 2013 Spor 2. For dig der har erfaring med årsskiftet i DataLøn Program Årsafslutning Genopfriskning Nyheder 2013 Forventninger 2014 Emne: Quickindberetning Særlige regler omkring ferie

Læs mere

Afslutning af Løn år 2012

Afslutning af Løn år 2012 Afslutning af Løn år 2012 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2012 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Oversigt korrektionsfeltnumre

Oversigt korrektionsfeltnumre Oversigt korrektionsfeltnumre Denne oversigt viser samtlige korrektionsfelter i, og hvordan de påvirker lønmodtagernes saldi. Når en korrektion behandles i, rettes lønmodtagernes saldi. Det samlede skyldige

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 16 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie

Bekendtgørelse om ferie Bekendtgørelse om ferie I medfør af 11, 22, 33, stk. 3-6, 34 c, 41, 42, stk. 2, 43, stk. 3, og 47, stk. 4, i lov om ferie, jf. lovbekendtgørelse nr. 202 af 22. februar 2013 fastsættes: Kapitel 1 Definitioner

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013

Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013 LØNADMINISTRATION Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad er LønAdministration?... 3 2.1. Vi gør 95 procent af arbejdet for dig... 3 3. Tidsfrister for indberetning...

Læs mere

Afslutning af Løn år 2009

Afslutning af Løn år 2009 Afslutning af Løn år 2009 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2009 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven!

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Gode råd om Ferie Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Udgivet af Dansk Handel & Service Ferie 2005 Gode råd om Ferie Reglerne for

Læs mere

1. Generelt om Frihedsregnskabet... 3. 2. Opsamling og udbetaling af afspadsering... 9. 3. Korrektioner... 10

1. Generelt om Frihedsregnskabet... 3. 2. Opsamling og udbetaling af afspadsering... 9. 3. Korrektioner... 10 LØNSERVICE Frihedsregnskabet Den 1. marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Generelt om Frihedsregnskabet... 3 1.1. Ferieregnskabet... 4 1.1.1. Ny arbejdsgiver i LønService... 4 1.1.2. Sådan foretager du korrektioner...

Læs mere

Webinar - Sidste Nyt i DataLøn

Webinar - Sidste Nyt i DataLøn Webinar - Sidste Nyt i DataLøn 1 Sidste nyt i Dataløn Se og hør, hvad de nyeste ændringer og muligheder i DataLøn betyder for dig og dit lønarbejde. Løndel 6G Fri telefon Afstemningslisten felt 200 Rettelse

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn april 2017

Webinar Sidste nyt i DataLøn april 2017 Webinar Sidste nyt i DataLøn april 2017 Signe Mia Gitte Dagens agenda Nyt tiltag temavideoer Tips og tricks Faste lønsatser Automatisk optælling af arbejdstimer Husk indberetning af arbejdstimer Løndelsguiden

Læs mere

Velkommen til kursus for regnskabsførere og folkevalgte kasserer

Velkommen til kursus for regnskabsførere og folkevalgte kasserer Velkommen til kursus for regnskabsførere og folkevalgte kasserer 2014 Dagsorden Opgave- og ansvarsfordeling mellem menighedsrådskasserer, regnskabsfører og FLØS Overenskomster og individuelle aftaler,

Læs mere

Vejledning om FerieKonto

Vejledning om FerieKonto Vejledning om FerieKonto I bekendtgørelse nr. 1280 af 15. december 2011 er der fastsat nærmere regler om FerieKonto. I denne vejledning er nogle af bekendtgørelsens regler uddybet med nærmere retningslinjer.

Læs mere

Velkommen hos Medarbejderne 3

Velkommen hos Medarbejderne 3 Vikarhåndbog 1 Velkommen hos Medarbejderne 3 Vikar hos Medarbejderne 4 Arbejdstid 4 Tavshedspligt 4 Sygdom 5 G-dage 5 Feriepenge 6 Ferie 6 Arbejdsskader 6 Fritvalgsordning 6 Pension 7 Lønudbetaling 7 Skattekort

Læs mere

Velkommen hos Medarbejderne 3

Velkommen hos Medarbejderne 3 Vikarhåndbogen 1 Velkommen hos Medarbejderne 3 Vikar hos Medarbejderne 4 Arbejdstid 4 Tavshedspligt 4 Sygdom 5 G-dage 5 Feriepenge 6 Ferie 6 Arbejdsskader 6 Fritvalgsordning 6 Pension 7 Lønudbetaling 7

Læs mere

FLØS NYT marts Orientering vedrørende ændring af retningslinjer for afregning af A-skat og Am-bidrag

FLØS NYT marts Orientering vedrørende ændring af retningslinjer for afregning af A-skat og Am-bidrag 1 Til menighedsrådenes og kirkegårdenes lønansvarlige FLØS NYT marts 2011 Hermed information om ændringer m.v. i FLØS. 1. Orientering vedrørende ændring af retningslinjer for afregning af A-skat og Am-bidrag

Læs mere

ProLøn-Maler. Serviceminded lønsystem med

ProLøn-Maler. Serviceminded lønsystem med Serviceminded lønsystem med ProLøn-Maler Introduktion til ProLøn-Maler. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på 87 10 19 30 Servicen er helt i top med ProLøn-Maler ProLøn har

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Dansk Håndværk

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Dansk Håndværk Serviceminded lønsystem med ProLøn-Dansk Håndværk Introduktion til ProLøn-Dansk Håndværk. Lønsystem baseret på Dansk Håndværks overenskomst. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte

Læs mere

Feriepenge indrapportering og beregning

Feriepenge indrapportering og beregning Feriepenge indrapportering og beregning Side 1 af 12 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indrapporterer og hvordan du kan beregne feriepenge manuelt. BEMÆRK: Denne vejledning gælder kun for medarbejdere,

Læs mere

Løn-2000/Bolig-løn. Her kan du få et overblik over de aktiviteter og afleveringsfrister, der knytter sig til årsskiftet i Løn-2000.

Løn-2000/Bolig-løn. Her kan du få et overblik over de aktiviteter og afleveringsfrister, der knytter sig til årsskiftet i Løn-2000. AFSLUTNING ÅRET 2011. Her kan du få et overblik over de aktiviteter og afleveringsfrister, der knytter sig til årsskiftet i Løn-2000. Her er nogle af hovedpunkterne vedrørende årsafslutningen. a) Hvordan

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge (optjent i 2002 for ferieåret 2003/2004) FE1 at læse vejledningen på side 3-5, før du udfylder blanketten. 1. Personoplysninger Navn CPR nr. E-mail Post nr. Land 2. Oplysninger

Læs mere

Feriepenge indrapportering og beregning

Feriepenge indrapportering og beregning Feriepenge indrapportering og beregning Side 1 af 11 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer og hvordan du kan beregne feriepenge manuelt. BEMÆRK: Denne emnebeskrivelse gælder

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-GA

Serviceminded lønsystem med ProLøn-GA Serviceminded lønsystem med ProLøn-GA Introduktion til ProLøn-GA. Lønsystem baseret på Grafisk Arbejdsgiverforenings overenskomster. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på

Læs mere

Tidsplan til årsafslutningen 2014

Tidsplan til årsafslutningen 2014 Tidsplan til årsafslutningen 2014 Tidsplanen henvender sig til kunder og medarbejdere i. Tidsplanen indeholder en beskrivelse af hvilke opgaver der skal løses, i forbindelse med årsafslutningen. Der er

Læs mere

Feriepenge i eindkomst, for institutioner med egen feriefond

Feriepenge i eindkomst, for institutioner med egen feriefond Feriepenge i eindkomst, for institutioner med egen feriefond Side 1 af 12 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede

Læs mere

3.9 Bogføring og afstemning af løn

3.9 Bogføring og afstemning af løn Løn og Personalegoder Forlaget Andersen 3.9 Bogføring og afstemning af løn Af Executive Director Maria Jespersen, EY maria.jespersen@dk.ey.com Indhold Denne artikel har følgende indhold: 1. Lovgivning

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Årstemamøde 2013 LønService

Årstemamøde 2013 LønService Årstemamøde 2013 LønService Program Hvad du skal tænke på FØR året slutter. Efter årsskiftet. Spørgsmål Tilføjelser er skrevet med blåt 2 Årsafslutningen sker ad to omgange.. Vi lukker fra og med 30. dec.

Læs mere

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde RS Standard Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde 1 RS Standard Spar penge - gør brug af vores erfaringer med hvad der virker! Benyt dig af vores standardiserede bogføringspakke RS Standard. RS

Læs mere

Periodisering af indkomst mv.

Periodisering af indkomst mv. Periodisering af indkomst mv. Side 1 af 14 I denne emnebeskrivelse kan du se regler i lønsystemet i forbindelse med årsskiftet og periodisering af indkomst mv., og du kan se, hvordan du skal indrapportere

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Glarmester

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Glarmester Serviceminded lønsystem med ProLøn-Glarmester Introduktion til ProLøn-Glarmester. Lønsystem baseret på Glarmesterlauget s overenskomst. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Arbejdsgiverne

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Arbejdsgiverne Serviceminded lønsystem med ProLøn-Arbejdsgiverne Introduktion til ProLøn-Arbejdsgiverne. Lønsystem baseret på Arbejdsgivernes - Håndværk og Industri s overenskomster. Har du spørgsmål, er du altid meget

Læs mere

Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E

Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E Beskatning, Grønland, Færøerne og 48E Side 1 af 17 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du forholde dig, hvis du har ansatte, der har grønlandske eller færøske indkomster - eller hvis du har

Læs mere

DATALØN. Korrektionsfeltoversigt Juni 2016

DATALØN. Korrektionsfeltoversigt Juni 2016 DATALØN Korrektionsfeltoversigt Juni 2016 Oversigt korrektionsfeltnumre Denne oversigt viser samtlige korrektionsfelter i DataLøn, og hvordan de påvirker lønmodtagernes saldi. Når en korrektion behandles

Læs mere

Tips & Tricks Januar 2014

Tips & Tricks Januar 2014 DATALØN II Tips & Tricks Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2 GRUPPER... 4 3 UDSKRIFTER... 6 3.1 Udskrifter... 6 4 EGNE LØNTEKSER... 7 5 KORREKTIONER... 9 6 FEREIEPENGE... 10 6.1 Optjening

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Danske Service

Serviceminded lønsystem med ProLøn-Danske Service Serviceminded lønsystem med ProLøn-Danske Service Introduktion til ProLøn-Danske Service. Lønsystem baseret på Danske Services overenskomster. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte

Læs mere

ProLøn - ProLøn A/S udfører lønkørsler for alle virksomheder uanset branche og. Serviceminded lønsystem

ProLøn - ProLøn A/S udfører lønkørsler for alle virksomheder uanset branche og. Serviceminded lønsystem DOFK_Logo_Pantone 1. september 2011 13:24:20 100 95 75 25 5 0 ProLøn - Serviceminded lønsystem ProLøn A/S udfører lønkørsler for alle virksomheder uanset branche og størrelse. Vi servicerer i dag 10.000

Læs mere

PURE/IDM FERIEREGISTRERING

PURE/IDM FERIEREGISTRERING PURE/IDM FERIEREGISTRERING HVAD BØR JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ PURE INDSAMLING, OG SYNLIGGØRELSE AF DATA PURE er et it-system, der bruges til at indsamle, vedligeholde og synligøre data. Data indsamles og findes

Læs mere

ProLøn-Dansk Bilbrancheråd

ProLøn-Dansk Bilbrancheråd Lønsystemet for medlemmer af Dansk (tidl. CAD) Udarbejdet i samarbejde med ProLøn A/S, Randers. Beskrivelse af ProLøn s brancheløsning for medlemmer af Dansk. Hensigten med denne håndbog er at beskrive,

Læs mere

Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen 1 Februar 2000

Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen 1 Februar 2000 Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen Februar 1 2000 Alle lønmodtagere har ret til ferie og feriepenge Alle lønmodtagere i Danmark optjener ret til ferie og feriepenge. Hvor meget

Læs mere

Vejledning om feriepenge. i forbindelse med efterløn

Vejledning om feriepenge. i forbindelse med efterløn Vejledning om feriepenge i forbindelse med efterløn I denne pjece giver vi en orientering om samspillet mellem ferieloven og reglerne for efterløn: Indhold 1. Udbetaling og modregning for ferie din oplysningspligt

Læs mere

Gode råd om... ferie

Gode råd om... ferie Gode råd om... ferie INDHOLD Reglerne for ferie 3 Optjening 3 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 6 Ferie med feriegodtgørelse 6 Fradrag ved ferieafholdelse

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-GL

Serviceminded lønsystem med ProLøn-GL Serviceminded lønsystem med ProLøn-GL Introduktion til ProLøn. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på 87 10 19 30 Servicen er helt i top med ProLøn-GL ProLøn A/S og Guldsmedebranchens

Læs mere

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel

Lægesekretærelev. på Hospitalsenhed Midt. Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Lægesekretærelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, som lægesekretærelev på Hospitalsenhed

Læs mere

Glarmesteruddannelsen

Glarmesteruddannelsen Glarmesteruddannelsen 1. Den daglige / ugentlige arbejdstid Stk. 1. Normal arbejdstid Den daglige arbejdstid er den samme, som er gældende for øvrige medarbejdere i samme virksomhed. Stk. 2. 1. maj 1.

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev

Social- og sundhedsassistentelev Social- og sundhedsassistentelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, der er social- og

Læs mere

DATALØN. - få en god start med DataLøn internet

DATALØN. - få en god start med DataLøn internet DATALØN - få en god start med DataLøn internet VELKOMMEN TIL ET FLEKSIBELT OG SIKKERT LØNSYSTEM For at du får en god start med dit nye lønsystem, har vi her samlet alle de informationer, du har brug for.

Læs mere

FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE

FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE FOA NORDSJÆLLAND FERIERITTIGHEDER - KOMMUNALT OG REGIONALT ANSATTE 2 Ferierettigheder Her kan du læse om de vigtigste regler for afholdelse af ferie for ansatte i kommuner og regioner. Du skal dog selv

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge (optjent i 2004 for ferieåret 2005/2006) Du skal kun bruge denne blanket, når du vil søge om at få udbetalt uhævede feriepenge, hvis A) restbeløbet er mindre end 3.000 kr.

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-DRC

Serviceminded lønsystem med ProLøn-DRC Serviceminded lønsystem med ProLøn-DRC Introduktion til ProLøn-DRC. Lønsystem baseret på Horesta s og RAF-2000 s overenskomster. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os på 87 10

Læs mere

Løn-2000/Bolig-løn. Årskursus 2010 Side 1. DA/DS Statistik. HMC-SUPPORT

Løn-2000/Bolig-løn. Årskursus 2010 Side 1. DA/DS Statistik. HMC-SUPPORT Hermed nogle hovedpunkter til hjælp ved årsafslutningen og start på 2011. Flere steder henvises til Tillæg med eksempler (Worddokument: eksempler Løn2000.doc). Afslutning Året 2010. a) Generelt og diverse

Læs mere

ABAF NYT 15/2010 november 2010. nye elektroniske feriekort vil gøre administrationen af feriepenge og feriekort væsentlig lettere for virksomhederne.

ABAF NYT 15/2010 november 2010. nye elektroniske feriekort vil gøre administrationen af feriepenge og feriekort væsentlig lettere for virksomhederne. ABAF NYT 15/2010 november 2010 ELEKTRONISKE FERIEKORT FRA 2011 Et nyt elektronisk feriekort afløser fra den 1. januar 2011 de gamle papirblanketter. Skiftet til et elektronisk feriekort skal gøre det lettere

Læs mere

Beskatning. Side 1 af 18

Beskatning. Side 1 af 18 Beskatning Side 1 af 18 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du skal indrapportere beskatning til lønsystemet og hvordan SLS beregner skat og arbejdsmarkedsbidrag. Indhold 1. Ansvar... 2 2.

Læs mere

Løn og Personale. Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Klassisk. Side 1. Copyright: Naddon version 201007

Løn og Personale. Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Klassisk. Side 1. Copyright: Naddon version 201007 Løn og Personale Microsoft Dynamics NAV 2009 SP1 Klassisk Side 1 Indholdet i dette dokument må på ingen måde gengives helt eller delvist, hverken på tryk eller i anden form - uden forudgående skriftlig

Læs mere

Feriepenge i eindkomst

Feriepenge i eindkomst Feriepenge i eindkomst Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse om, hvordan feriepenge indberettes til eindkomst - og hvordan du skal foretage rettelser af beregnede feriepenge i SLS eller eindkomst.

Læs mere

Microsoft Dynamics C5 LØN - Opstartssaldi

Microsoft Dynamics C5 LØN - Opstartssaldi Microsoft Dynamics C5 LØN - Opstartssaldi Copyright 2008 Microsoft Corporation. All Rights Reserved. Copenhagen, July 2008 Dette materiale er alene produceret til informationsformål. Microsoft Corporation

Læs mere

Lone Siger Pedersen og Anette Sand. Bogen om løn og lønbogføring med Danløn

Lone Siger Pedersen og Anette Sand. Bogen om løn og lønbogføring med Danløn Lone Siger Pedersen og Anette Sand Bogen om løn og lønbogføring med Danløn Bogen om løn og lønbogføring med DanLøn af Anette Sand og Lone Siger Pedersen Regnskabsskolen ApS 2015 Udgivet af Regnskabsskolen

Læs mere

Serviceminded lønsystem med ProLøn-DSM

Serviceminded lønsystem med ProLøn-DSM Serviceminded lønsystem med ProLøn-DSM Introduktion til ProLøn-Danske Slagermestre. Lønsystem baseret på Danske Slagtermestres overenskomst. Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte

Læs mere

ProLøn - Bager. Serviceminded lønsystem

ProLøn - Bager. Serviceminded lønsystem ProLøn - Bager Serviceminded lønsystem P roløn A/S udfører lønkørsler for alle virksomheder uanset branche og størrelse. Vi servicerer i dag 10.000 virksomheder og mere end 120.000 ansatte. Med 25 års

Læs mere

Vejledning om barsel og ferie

Vejledning om barsel og ferie Vejledning om barsel og ferie Denne vejledning beskriver reglerne om optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med barsel- og forældreorlov. Vejledningen beskriver alene feriereglerne i relation til

Læs mere

Vejledning. Sådan foregår udbetalingen. Oversigt over ansøgninger om udbetaling af feriepenge

Vejledning. Sådan foregår udbetalingen. Oversigt over ansøgninger om udbetaling af feriepenge Vejledning Oversigt over ansøgninger om udbetaling af feriepenge Indhold Sådan foregår udbetalingen... 1 Funktionalitet i løsningen... 2 Ferieår... 2 Avanceret søgning... 2 Download oversigt... 2 Sortering

Læs mere

Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg...

Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg... Opdateret den 6. marts 2015 Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg... Manuel håndtering... Det er muligt at foretage en manuel oprettelse og indberetning af en lønmodtager i ACF, samt foretage manuelle

Læs mere

I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage.

I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage. Særlige feriedage Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om anvisning og beregning af særlige feriedage. Regelsættet der ligger til grund for afregning af særlige feriedage er: Cirkulære om Ferieaftalen

Læs mere

Faste felter i SLS. Side 1 af 5

Faste felter i SLS. Side 1 af 5 Faste felter i SLS Side 1 af 5 I denne vejledning får du en overordnet beskrivelse af, hvad du kan se i de faste felter og hvordan du bruger de mest gængse af dem. Indhold 1. Faste felter... 2 2. Grupperinger...

Læs mere

Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. På baggrund af oplysningerne i eindkomst sender FerieKonto en opkrævning.

Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. På baggrund af oplysningerne i eindkomst sender FerieKonto en opkrævning. Feriepenge i eindkomst Pr. 1. januar 2012 overgik indberetning af feriepenge til eindkomst. På baggrund af oplysningerne i eindkomst sender FerieKonto en opkrævning. Indtil nu har Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

DATALØN. - vejledning til tidsplan

DATALØN. - vejledning til tidsplan DATALØN - vejledning til tidsplan INDHOLDSFORTEGNELSE Afleveringsfrister 3 DataLøn internet 3 DataLøn blanket 3 Send DataLøn blanketter til... 4 Løn for tidligere lønperiode 4 Returdata 4 E-arkiv 4 Returdata

Læs mere

Danløn. Internetbaseret lønsystem. Kør lønnen på internettet

Danløn. Internetbaseret lønsystem. Kør lønnen på internettet Danløn Internetbaseret lønsystem Nemt, billigt og brugervenligt lønsystem Kør lønnen på internettet Det eneste, du behøver, er adgang til internettet. Danløn koster kun 15,- kr. ekskl. moms pr. afregnet

Læs mere

Retningslinier for en god ansættelse. værktøj2001. Er du ung i huset eller børnepasser?

Retningslinier for en god ansættelse. værktøj2001. Er du ung i huset eller børnepasser? Retningslinier for en god ansættelse værktøj2001 Er du ung i huset eller børnepasser? Er du ung i huset eller børnepasser er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen har til formål at beskrive,

Læs mere

Vejledning: eindkomst og eskattekort

Vejledning: eindkomst og eskattekort Vejledning: eindkomst og eskattekort Opsætning til eindkomst Inden du første gang rekvirerer eskattekort, er det vigtigt, at du går dine løndata igennem. I personregisteret (vælg Registre, Personer) skal

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Eva Bundesen, Campus Vejle. Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse

Eva Bundesen, Campus Vejle. Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Inspirations- og undervisningsmateriale til AMU-uddannelserne 47379 Udarbejdelse og afstemning af lønsedler 40012 Personalejura i lønberegning 40013 Lønberegning og lønrapportering 47380 Overenskomster

Læs mere

TEKNISK INFORMATION LESSOR PAYROLL

TEKNISK INFORMATION LESSOR PAYROLL MICROSOFT DYNAMICS NAV Indholdsfortegnelse Indledning... 3 TEKNISK INFORMATION: Opsætning af opsparing til Fritvalgsordningen... 4 LESSOR PAYROLL Fritvalgsopsparing i procent for alle medarbejdere (lønart

Læs mere

ATP i SLS. Side 1 af 6. I denne brugervejledning kan du få hjælp til at håndtere ATP i lønadministrationen. Indhold

ATP i SLS. Side 1 af 6. I denne brugervejledning kan du få hjælp til at håndtere ATP i lønadministrationen. Indhold ATP i SLS Side 1 af 6 I denne brugervejledning kan du få hjælp til at håndtere ATP i lønadministrationen. Indhold 1. ATP-satser... 2 2. ATP og flere ansættelsesforhold... 3 3. Efterregulering af ATP-sats...

Læs mere

Til notater 25 Fritvalgs Lønkonto Stk. 1 Stk. 2

Til notater 25 Fritvalgs Lønkonto Stk. 1 Stk. 2 24-25 Anm. 22-24 De lokale parter kan søge råd og bistand vedrørende lønsystemer hos organisationerne samt i "Plusløn", som er organisationernes metodevejledning i lønsystemer. 25 Fritvalgs Lønkonto Fritvalgs

Læs mere

Anette Sand. Bogen om løn og lønbogføring med DataLøn

Anette Sand. Bogen om løn og lønbogføring med DataLøn Anette Sand Bogen om løn og lønbogføring med DataLøn Bogen om løn og lønbogføring med DataLøn af Anette Sand Regnskabsskolen ApS 2015 Udgivet af Regnskabsskolen Wesselsgade 2 2200 København N Tlf. 3333

Læs mere