Akademisk Råd på LIFE og NAT. Forum. Mødedato: Tirsdag 24. april 2012, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Akademisk Råd på LIFE og NAT. Forum. Mødedato: Tirsdag 24. april 2012, kl. 15.00-16.30"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet R E F E R A T 22. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Tirsdag 24. april 2012, kl Sted: Frederiksberg Campus Konsistoriums mødesal AR/LIFE: Lene Jespersen, Allan Hägg Grønborg, Christian Lundtoft, Jan K. Schørring, Kjell Nilsson, Mikkel Vinther Jensen, Niels Elers Koch (formand og mødeleder), Ralf Jannick Lundby Nielsen, Stig Milan Thamsborg, Hanne Drøidal, prodekan Erik Bisgaard Madsen samt Johannes E. Buus. AR/NAT: Marianne Knudsen, Marit Warrer, Michael A. Sørensen, Poul Erik Krogshave, Steen Hammerum, Jens Borum, Mads Wilmann, Marianne Mortensen, Niels Fold samt prodekan John Mundy. Øvrige deltagere: Fra Fakultetssekretariatet: Claus Thomsen, Marianne Rønnebæk, Stein Larsen, Michala Brechling (ref.). Afbud AR/LIFE: Birger Lindberg Møller, Grete Bertelsen, Hans Houe, Jørgen Eilenberg, Maja Puk Nielsen, Merete Fredholm, Hans Christian Bruun Hansen, Christian Mølgaard, Niels Kærgård, Pernille Østerbye Erthmann, Annemarie T. Kristensen. Afbud AR/NAT: Nils O. Andersen, Mads Nielsen, Jens Hjorth, Thomas Repsdorph, Henrik Busch, Nastasia Okulova. BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C DIR MOB stla@science.ku.dk REF: STLA SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 Dagsorden SIDE 2 AF 7 ad 1. Godkendelse af dagsordenen Dekan Niels Elers Koch (NEK) bød velkommen til det tredje fællesmøde for Akademisk Råd (AR) på gl. LIFE og gl. NAT. Alle medlemmer af AR præsenterede sig. Følgende dagsorden blev godkendt: 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Godkendelse af referat af AR-mødet d. 3. februar Status for fusion 4. Det fremtidige AR på SCIENCE 5. Brobygningsaktiviteter 6. Forskningsselvangivelse 7. Orienteringspunkter 8. Eventuelt ad 2. Godkendelse af referat af AR-mødet d. 3. februar 2012 Udkastet til referat af det fælles LIFE og NAT AR-møde d. 3. februar 2012 blev godkendt. ad 3. Status for fusion Niels Elers Koch (NEK) gav status for besættelsen af dekanstillingen. Afklaring herpå forventes i løbet af maj måned. Med hensyn til de fire institutlederopslag vil processen herfor igangsættes umiddelbart efter, at den nye dekan er udpeget. NEK orienterede om, at der forventes model på plads for tværgående centre på det nye SCIENCE i anden halvdel af I den forbindelse vil AR blive præsenteret for et oplæg. NEK orienterede om, at Marianne Rønnebæk (MRON), Nils O. Andersen (NOA) og NEK har været på besøg på alle institutter for at drøfte fusionsprocessen og andre vigtige sager med institutledelserne m.fl.. Det har været meget givtigt. Der forventes en anden runde i løbet af de kommende måneder, som også vil omfatte møder med alle medarbejderne på institutterne for at svare på spørgsmål og lytte til ønsker og forslag. NEK refererede fra det sidst afholdte møde i fakultetets samarbejdsudvalg (FSU), hvor det på forslag fra fakultetsledelsen blev besluttet også at udsende information om fusionen og andre vigtige begivenheder via en direkte mail til alle ansatte både på dansk og engelsk. Det vil ske i løbet af de kommende par uger, og blive gentaget inden sommerferien.

3 AR spurgte til den fremtidige budgetmodel på SCIENCE. MRON redegjorde for, at de to budgetmodeller for hhv. gl. NAT og gl. LIFE har tilnærmet sig hinanden, og det kun er marginaler, der adskiller dem, bl.a. på uddannelsesområdet. SCIENCE s fremtidige budgetmodel vil blive drøftet før og efter sommerferien, og AR vil naturligvis blive inddraget i disse drøftelser. NEK tilføjede, at der ikke længere er en større direktionspulje, som man har været vant til på gl. LIFE, da disse midler nu er decentraliseret til institutterne for at sikre dem større muligheder for at disponere strategisk. NEK orienterede om matchfonden, som der arbejdes med på KU. Den er ude til høring og har været drøftet i fakultetets ledelsesteam (SLT). Der har i SLT været ytret bekymring for, at initiativet vil dræne institutternes mulighed for selv at igangsætte strategiske initiativer. AR drøftede sagen og bakkede op om bekymringen. NEK orienterede om, at der udarbejdes udkast til SCIENCE høringssvar, som AR vil modtage. SIDE 3 AF 7 ad 4. Det fremtidige AR på SCIENCE NEK orienterede om det videre forløb med etableringen af det fremtidige AR på SCIENCE. Der gennemføres i efteråret 2012 valg til nyt AR, som tiltræder 1. februar Frem til 1. februar 2013 består SCIENCE s AR af det samlede antal medlemmer af AR på henholdsvis gl. LIFE og gl. NAT. Udgangspunktet for det fremtidige AR er 6 VIP, 3 TAP og 3 studerende. NEK omdelte oversigt over de repræsentationsområder, som er indstillet til rektor, og som blev drøftet på det forudgående møde i AR. Der er ikke hjemmel til fuldt medlemskab af AR for TAP. Derfor opretholdes de eksisterende bestemmelser om AR i KU s nye vedtægt. Det vil sige, at TAP også fremadrettet er observatører, men at de naturligvis skal inddrages i drøftelser, hvor det er relevant. NEK orienterede om de fremtidige studienævn på SCIENCE. Det er besluttet at etablere syv fagligt tematiserede studienævn ved SCIENCE. De nye studienævn vælges i forbindelse med det ordinære studienævnsvalg i december 2012 og tiltræder ligeledes 1. februar Fastlæggelsen af repræsentationsområder og studienævnenes størrelse er et integreret element i uddannelsesfusionsprocessen. Det er indtil nu køreplanen, at repræsentationsområder ligger fast kort efter sommerferien. Sagen har været drøftet med NATRådet og De Studerendes Råd (DSR) på gl. LIFE, hvoriblandt der er ønske om at fremskynde processen. Der udmeldes snarest en procesplan for fastlæggelsen af repræsentationsområder og størrelse af studienævn. Det er dekanen, der beslutter de nye repræsentationsområder. Det blev besluttet, at Henrik Busch og Grete Bertelsen på næste AR-møde den 22/ giver status for uddannelsesområdet, herunder de fremtidige studienævn. ad 5. Brobygningsaktiviteter NEK introducerede punktet og de to udsendte bilag.

4 Der blev spurgt til, hvor midlerne kommer fra. Det blev desuden kommenteret, at disse initiativer forekommer unødvendige, da forskerne nok selv skal samarbejde med andre forskere på tværs af institutter og fakulteter i forskningsprojekter. Endvidere har der været mange af denne type brobygningsinitiativer før, som ikke har haft mærkbar effekt. SIDE 4 AF 7 MRON svarede, at SCIENCE får en trækningsret for at facilitere fusionen. Hvert år, i to år, må fakultetet trække 15 mio. kroner, som skal tilbagebetales. Det er fakultetets egen andel af egenkapitalen, som vi får trækningsret på. Det skaber synergi og fremmer fusionen, at få stillet ekstra likviditet til rådighed og påvirker ikke SCIENCE s øvrige budget. AR drøftede sagen og foreslog en begrænsning af områder, man kan søge midler til. F.eks. til større og mere fremadrettede aktiviteter end workshops m.v. NEK kommenterede, at trækningsretten på egenkapitalen har at gøre med større satsninger, f.eks. etablering af nye uddannelser, oprettelse af stillinger på tværs af institutter o.lign., mens muligheden for mindre initiativer kan tages op på tværs af institutter, hvis institutterne selv ønsker det. ad 6. Forskningsselvangivelse John Mundy introducerede punktet. SLT og forskningsudvalget (FRC) fra gl. NAT har ytret sig positivt over for forskerselvangivelsen og ønsket den fortsat. At det har været den enkelte forsker, som har indsamlet data og ikke ledelsen, har givet mulighed for, at forskerne har kunnet sammenholde data til andre relevante forskere i samme fagmiljø. John Mundy opfordrede AR til at drøfte, hvilke data der skal indsamles til en sådan selvangivelse. Jens Borum redegjorde for sin fremsendte indstilling. Der forefindes allerede gode systemer, der måler den enkelte VIP s produktion i forhold til forskellige indikatorer. Man bør undgå dobbeltindberetning. AR var enige i, at dobbeltindberetning skal undgås. Jan K. Schørring påpegede, at LIFE s erfaring er, at det er mere brugbart, når ledelsen indsamler data, end når den enkelte forsker gør det, idet data dermed bliver indsamlet ud fra homogene indikatorer, f.eks. eksterne midler, publikationer. Det er parametre, der hurtigt kan indsamles centralt fra ledelsens side. Yderligere bekymrer nogle af parametrene i det fremsendte skema. Der er for meget fokus på individuelle data, og der tages f.eks. ikke højde for, at vejledning ofte foregår i fællesskab mellem flere vejledere. John Mundy kommenterede, at listen med fordel kan tilrettes. KU s systemer kan i dag ikke tale sammen, så data, der er indberettet i et system, kan ikke nødvendigvis indhentes via et andet system.

5 Hans Christian Bruun Hansen havde fremsendt forslag til en registrering, som foregår på faggruppe/sektionsniveau. Sektionerne er de primære produktive forskningsenheder, og det vil fremme samarbejdet i enheden. Det er f.eks. let at registrere eksterne indtægter, publikationer og ph.d. produktion på sektionsniveau. Steen Hammerum kommenterede, at den nye bibliometriske database, der er udviklet, bør suppleres med det fremsendte skema. John Mundy kommenterede, at den billige løsning er at bruge Google Scholar; men den er ikke uden mangler bl.a. vedr. antallet af citationer. Man er ved at indkøbe databasen SCOPUS, der skulle give bedre data-grundlag. John Mundy anbefalede, at man indsamler de samme data på tværs af alle institutterne. NEK opsummerede drøftelsen: Registreringer bør foretages ud fra få veldefinerede, relevante indikatorer, der kan indsamles på ensartet vis fra centralt hold. Egenregistrering bør undgås, hvor det kan, og dobbeltregistrering bør helt undgås. Punktet tages op på et senere AR-møde, hvor John Mundy ud fra best practise præsenterer forslag til, hvad fakultetet vil gøre fremadrettet, herunder hvad der fra centralt hold kan samles ind. Derefter vil fakultetsdirektionen træffe en endelig beslutning. SIDE 5 AF 7 ad 7. Orienteringspunkter NEK gav status for ledelsesstrukturen på institutterne, der nu ligger fast, bortset fra, at der mangler beslutning om, hvad faggrupper/forskergrupper skal kaldes. Hans Christian Bruun Hansen havde fremsendt kommentar om vigtigheden af, at faggrupperne/forskergrupperne bliver stærke enheder. Tværfaglighed og ledelse skal være med fokus i disse enheder og organisatorisk op efter. Poul Erik Krogshave spurgte til anvendelsen af diverse forkortelser på fakultetet og anbefalede, at der laves en oversigt over alle nuværende forkortelser. Det blev besluttet, at der udarbejdes liste over alle centrale forkortelser anvendt på SCIENCE, og at det er god skik, at skrive en forkortelsen helt ud først gang den bruges i et dokument. Lene Jespersen kommenterede, at det ser ud til, at der lægges endnu et ledelseslag ind på institutterne. John Mundy svarede, at en række institutter er fusioneret, hvilket har gjort dem større. Viceinstitutledere er etableret for at hjælpe institutlederne. NEK supplerede, at drøftelsen herom i SLT også gik på, at det skal være muligt for prodekan for forskning og prodekan for uddannelse at vide, hvem der er koordinerende person på de enkelte institutter inden for forsknings- og uddannelsesområdet. Det bliver muligt

6 med fremlagte institutledelsesmodel, uden at det behøver at medføre et ekstra ledelseslag, idet en viceinstitutleder også kan være leder af en forsker-/faggruppe samtidigt. Jens Borum kommenterede, at forsker-/faggrupperne er der, man som VIP har sin reelle indflydelse opad. Lene Jespersen anbefalede, at kommunikationen både sker opadtil og nedadtil. Det nye AR på SCIENCE indskrænkes i forhold til størrelsen af LIFE AR, og der er stort behov for informationsflow nedadtil. NEK var enig i, at der ligger en stor og vigtig opgave her for ledelsen. Steen Hammerum spurgte til de kommende institutledelsesteams rolle og satte spørgsmålstegn ved deres størrelse. Steen Hammerum anbefalede, at man i stedet fokuserer på forsker-/faggrupper, som hænger sammen, og på at sikre dem et ledelsesteam, som vil være mere operativt. John Mundy kommenterede, at de fusionerende institutter skal igennem en proces, hvor der skal findes en passende størrelse for institutledelsesteamet, så det ikke bliver for stort. NEK orienterede om det fremsendte SCIENCE høringssvar vedr. målplan for KU Strategi 2016 og Udviklingskontrakt Der var bred opbakning til det fremsendte SCIENCE høringssvar og processen bag det. NEK orienterede om fusionsopgaver for SCIENCE IT og gav status for dem. Fusionen udgør en kæmpe opgave og har højeste prioritet inden for ITområdet. Gl. LIFE skal skifte mailprogram. Gl. NAT er ved at rationalisere og forny servere. Det kommer desværre til at medføre ekstra opgaver og gener for hver enkelt IT-bruger, til trods for at SCIENCE-IT har gjort og vil gøre mest muligt for at minimere disse ekstra opgaver og gener. Efter sommerferien er det forventningen, at der er en mærkbar forbedring for brugerne på IT-området. Der var kritik af informationerne vedr. IT. MRON kommenterede, at hvert institut skal udpege personer, som får til opgave at kommunikere IT nyheder og ønsker videre til og fra instituttets medarbejdere. Poul Erik Krogshave kritiserede valget af Outlook som fælles mailsystem, da han ikke fandt, at det var en forbedring i forhold til den nuværende Groupwis . NEK kommenterede, at det er besluttet af KU centralt, og at det vil medføre fordele, vi ikke har i dag. Det lykkedes på gl. LIFE at centralisere og standardisere IT systemer med en række positive konsekvenser til følge. Der arbejdes målrettet på, at det samme bliver tilfældet for SCIENCE, og det er besluttet i SLT at følge og understøtte processen tæt. NEK mindede om, at næste fælles AR-møde er den 22/ kl i Konsistoriums Mødesal på Frederiksberg Campus, Bülowsvej 17. Efterårsmøder planlægges udmeldt på næste møde. SIDE 6 AF 7

7 ad 8. Eventuelt Michael A. Sørensen foreslog, at korrekt bilagsnummer til de enkelte bilag fremgår af mødematerialet, hvilket blev taget til efterretning. Steen Hammerum kommenterede på nyhedsbreve. Det ugentlige nyhedsbrev, E-SCIENCE, indeholder mange irrelevante informationer. Vigtige informationer til AR bør sendes på anden vis. NEK svarede, at gode idéer til forbedring af E-SCIENCE nyhedsbreve bedes sendt til kommunikationschef Joakim Groth, og gav tilsagn om at vigtige informationer af relevans først og fremmest for AR vil blive tilsendt AR direkte. MRON anbefalede, at man i AR drøfter, hvilke informationer AR finder relevante, hvorefter det kan afklares, hvad AR direkte skal informeres om, og hvilke informationer, der med rette kan placeres i nyhedsbreve. Det bliver en drøftelse for det nye SCIENCE AR. Claus Thomsen nævnte, at Hans Christian Bruun Hansen skriftligt havde spurgt til proces for indstilling af medlemmer til forskningsrådene. John Mundy svarede, at interesserede kan stille op til forskningsrådene. Der er deadline primo maj. Jan Schørring tilføjede, at der er sendt mail ud til VIP medlemmer af LIFE AR med opfordring om at indmelde og med beskrivelse af proceduren. SIDE 7 AF 7 Mødet sluttede kl. ca. 16:30.

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet.

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET R E F E R A T 14. AUGUST 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag 22. juni 2012,

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T. Fælles møde for Akademisk Råd (AR) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU)

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T. Fælles møde for Akademisk Råd (AR) og Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 2. NOVEMBER 2012 Forum: Fælles møde for Akademisk Råd (AR)

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T ( G O D K E N D T ) 12. MARTS 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 23. MAJ 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød Stein Larsen

Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød Stein Larsen D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT (GODKENDT) 8. OKTOBER 2008 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 16. september 2008,

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Mødelokale K09 (kælder) Stein Larsen

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Mødelokale K09 (kælder) Stein Larsen D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 5. NOVEMBER 2009 Forum Akademisk Råd (AR) Mødedato: Tirsdag d. 20. oktober 2009, kl. 10.00-13.00

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T G O D K E N D T R E F E R A T 15. JANUAR 2014 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 1. JULI 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 1. OKTOBER 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. OKTOBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 4/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Frederiksberg Campus Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C Konsistoriums mødesal (se vedlagte kort)

Frederiksberg Campus Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C Konsistoriums mødesal (se vedlagte kort) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Til Akademisk Råd (LIFE) og Akademisk Råd (NAT) M Ø D E I N D K A L D E L S E 14. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Akademisk Råd Mødedato: Torsdag d. 20. maj 2010, kl Sted: Forum

Akademisk Råd Mødedato: Torsdag d. 20. maj 2010, kl Sted: Forum D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 18. JUNI 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Torsdag d. 20. maj 2010, kl. 10.00-13.00 Sted:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Sektion Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Biologisk Institut, Ferskvandsbiologisk Sektion Helsingørsgade 51, 3400 Hillerød D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T GODKENDT REFERAT 7. JUNI 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Onsdag d. 27. april

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Dato: 14. december 2015 Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Deltagere: Studerende Jesper Birch Carlsen Studerende Mikkel Warming Pedersen Studerende Charlotte Randa Allermand

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Akademisk Råd. Forum. Mødedato: Torsdag d. 24. februar 2011, kl

Akademisk Råd. Forum. Mødedato: Torsdag d. 24. februar 2011, kl D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 14. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 24. februar

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Green Light House, Tagensvej 16A, 2200 København N Mødelokalet på 2. sal

Green Light House, Tagensvej 16A, 2200 København N Mødelokalet på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 9. NOVEMBER 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Torsdag d. 14. oktober 2010, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Afbud fra: Mette Thunø (prodekan for forskning), Anders Granum Aagaard (repr. Metal).

Afbud fra: Mette Thunø (prodekan for forskning), Anders Granum Aagaard (repr. Metal). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTETS SAMARBEJDSUDVALG (FSU) GODKENDT MØDEREFERAT Forum: FSU møde FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt: 17. november 2006 kl. 10.30. Sted: 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 19. MAJ 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 25. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl. 09.00-11.30 BÜLOWSVEJ 17 Sted Referent

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 23. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 22. juni 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 15. JUNI 2009 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 11. juni 2009 kl. 13-15

Læs mere

Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl

Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. JUNI 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: onsdag den 12. maj 2010 kl. 13-15 Referent: Kirsten Breddam

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum, LSU og Institutledelsen - møde Tirsdag den 11. august 2015 kl. 8.30-11.00 Mødelokale: Haraldskær, Vejle REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen,

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 27. september 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 14. MARTS 2012 Forum 61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 13. marts 2012 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet,

Læs mere

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv Informationsmøde 3. November Den faglige udviklingsproces - Set fra en institutleders perspektiv Dias 2 Dagsorden Hvor er vi? Analysearbejdet Institutstruktur, overordnet struktur Det nye institut Nye

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget. Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget MØDEREFERAT 6. JUNI 2011 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Møde afholdt: 5. maj 2011 UNIVERSITETSPARKEN

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst.

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl. 9-10 Sted: Lokale 19.1.1 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012

Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 Dato: 28. juni 2012 Reference: HP/lsr J.nr.: 033/300-1 Referat af møde i Samarbejdsudvalget/Fakultetsarbejdsmiljøudvalget møde tirsdag d. 12. juni 2012 I mødet deltog: Henrik Pedersen (formand), Karen

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere