Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:45

2 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen (V) Jens Arne Hedegaard (V) Margit Chemnitz (V) Jens Andersen (V) Mikael Klitgaard (V) Peter Mølbjerg (V) Claus Kongsgaard (V) Gitte Krogh (V) Jacob Kolind (V) Karl Emil Nielsen (O) Karsten Frederiksen (C) Bodil Nielsen (F) Ole Andersen (F) Thomas Krog (F) Ole Bruun (A) Kurt Kristensen (A) Peer Thisted (A) Peter H. S. Kristensen (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Hildo Rasmussen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Adnan Jedon (A) Carsten Møller Nielsen (A)

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen Godkendelse af indkaldte stedfortrædere Udtræden af Brønderslev Byråd Spørgetid for byrådsmedlemmer Ansøgning om frigivelse af midler til efterkommelse af AT-påbud på Heldagsskolen Anlægsbevilling til arkæologiske udgravninger i Skelbakken udstykningen, Hjallerup Kommunegaranti - Klokkerholm Kraft-Varmeværk Placering af ny børnehave i Brønderslev By Flytning af pavilloner fra Skolegades Skole til henholdsvis Møllegården og Klokkerholm Skole Vision for Folkeskoleområdet Behandling af foroffentlighedsfase for vindmøller i Manna Kær Behandling af foroffentlighedsfase for vindmølleprojekt ved Ø. Linderup Behandling af bemærkninger til debatoplæg for enkeltstående butikker i Brønderslev Kommune Etablering af Nordjysk Mad I/S Timepriser for 2012 vedrørende praktisk hjælp og personlig pleje Forslag til mødekalender for Takkekort Orientering Lukket sag - Orientering

4 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Bemærkninger/ændringer til dagsordenen J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Sagsfremstilling: Evt. bemærkninger til dagsordenen. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Pkt. 8 tages af dagsordenen. Claus Kongsgaard og Lone Lex var fraværende.

5 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Godkendelse af indkaldte stedfortrædere J.nr.: Resumé: P35/dwfsmbj 10/22993 Åben sag BY Byrådet anmodes om at godkende, at 1. og 3. stedfortræder på liste V, Poul Pedersen og Søren Erik Nielsen, indkaldes til Byrådets møde som følge af afbud fra Claus Kongsgaard og Lone Lex, begge pga. arbejde. Sagsfremstilling: Det fremgår af styrelsesloven, at det er Byrådet, der træffer beslutning om, hvorvidt betingelserne for indkaldelse af stedfortræder er til stede. Byrådet skal derfor ved hvert byrådsmøde godkende indkaldte stedfortrædere og tage stilling til, om betingelserne for indkaldelse af stedfortræder er til stede. Der er til dette byrådsmøde afbud fra Claus Kongsgaard og Lone Lex, begge pga. arbejde. 1. og 3. stedfortræder på liste V, Poul Pedersen og Søren Erik Nielsen, er indkaldt til Byrådets møde og tiltræder byrådsmødet umiddelbart efter Byrådets godkendelse af indkaldelsen. 2. stedfortræder på liste V, Kim Toft, var forhindret pga. arbejde. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt. Claus Kongsgaard og Lone Lex var fraværende.

6 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Udtræden af Brønderslev Byråd J.nr.: Resumé: A10/dwfsmbj 12/11540 Åben sag BE Byrådsmedlem Marianne Jensen har anmodet om fritagelse for hvervet som byrådsmedlem med virkning fra 4. juni 2012 pga. sygdom. Borgmesteren har godkendt anmodningen. Byrådet anmodes om at godkende, at 1. stedfortræder på Liste A, Carsten Møller Nielsen, indtræder permanent i Byrådet, samt at 2. stedfortræder på liste A, Kurt Kristensen, indkaldes som ny stedfortræder for Ole Jespersgaard under Ole Jespersgaards sygdomsperiode. Sagsfremstilling: Byrådsmedlem Marianne Jensen har anmodet om fritagelse for hvervet som byrådsmedlem med virkning fra 4. juni 2012 pga. sygdom. Ifølge lov om kommunale valg, 103, skal et medlem efter anmodning fritages for sit medlemskab, såfremt medlemmet pga. sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for medlemskabet. Borgmesteren har godkendt anmodningen fra Marianne Jensen, jf. styrelseslovens 31, således at fritagelse for hvervet som byrådsmedlem er sket med virkning fra den 4. juni stedfortræder på liste A er Carsten Møller Nielsen, der pt. er indkaldt som stedfortræder for Ole Jespersgaard under Ole Jespersgaards sygdomsperiode. Carsten Møller Nielsen indtræder - ved Marianne Jensens udtræden af Byrådet - permanent i Byrådet. Kurt Kristensen indtræder midlertidigt i Byrådet som ny stedfortræder for Ole Jespersgaard under dennes sygdom. Marianne Jensen er af Byrådet udpeget til følgende hverv: Medlem af Social- og Sundhedsudvalget Medlem af Beskæftigelsesudvalget Stedfortræder for Gitte Krogh til Det Lokale Beskæftigelsesråd Det er valggruppen A + F, der beslutter, hvorledes pladserne skal fordeles efter ændringerne. Kommunaldirektøren foreslår, at Byrådet tager Marianne Jensens udtræden af Byrådet til efterretning og godkender, at Carsten Møller Nielsen indtræder permanent i Byrådet og at Kurt Kristensen indkaldes som ny stedfortræder for Ole Jespersgaard under Ole Jespersgaards sygdomsperiode. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt Carsten Møller Nielsen indtræder på Marianne Jensens pladser i fagudvalgene.

7 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1339 Kurt Kristensen indtræder på Ole Jespersgaard plads i fagudvalg. Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt. Bilag: Notat vedrørende Marianne Jensens udtræden af Byrådet

8 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Sagsfremstilling: Spørgetid for byrådsmedlemmer. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Vil borgmesteren arbejde for udarbejdelse af masterplan omkring Brønderslev-hallen, stadion og markedspladsen? (Karsten Frederiksen) Vil Socialdemokraterne tydeliggøre deres hensigter vedrørende det videre arbejde med masterplanen på ældreområdet? (Karsten Frederiksen) Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt.

9 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Ansøgning om frigivelse af midler til efterkommelse af AT-påbud på Heldagsskolen J.nr.: Resumé: K08/dwopgg 11/25244 Åben sag ØK/BY Arbejdstilsynet har udstedt 2 påbud til Heldagsskolen i Ø. Hjermitslev. Byrådet anmodes om frigivelse af en anlægsbevilling på kr. til efterkommelse af påbuddene. Bevillingen foreslås finansieret af rådighedsbeløb for Sagsfremstilling: Arbejdstilsynet har været på besøg på Heldagsskolen i Øster Hjermitslev. I forbindelse med besøget blev givet 2 påbud, der begge skal være efterkommet senest den 1. september 2012: At indrette legerummet på 1. sal således, at de akustiske forhold er tilfredsstillende Påbuddet efterkommes ved at opsætte nye lydabsorberende flader i rummet - fortrinsvist i form af et nyt loft. Herved forbedres efterklangstiden i lokalet og dermed det akustiske indeklima. At sikre, at opholdsrummet i stueetagen har en passende temperatur til det arbejde, de ansatte udfører og at generende træk/gennemtræk undgås. Påbuddet gives, fordi der er problemer med træk ved vinduespartier i opholdsrummet i kælderen - og der opleves samtidigt gennemtræk i lokalet pga. en utæt kælderyderdør i den tilstødende gang. Påbuddet efterkommes ved at udskifte de gamle vinduespartier (som er stålrammer med enkeltlags glas) med nye aluminiumspartier - af samme slags som er isat i de tilsvarende kælderlokaler i modsatte ende af bygningen. Samtidigt udskiftes kælderyderdøren. De samlede arbejder incl. internt honorar løber op i ca kr. Byrådet har tidligere frigivet en samlet pulje af anlægsmidler til projekter under kr., men da denne pulje p.t. er opbrugt, søges midlerne til dette projekt frigivet på sædvanlig vis. Fagenheden for Miljø & Teknik foreslår således, at Byrådet meddeler en anlægsbevilling på kr. til efterkommelse af påbud fra Arbejdstilsynet på Heldagsskolen i Ø. Hjermitslev. Bevillingen foreslås finansieret af rådighedsbeløb for Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Påtegning fra Center for Økonomi: Økonomiafdelingen foreslår, at bevillingen finansieres af anlægsbudgettet afsat til bygningsvedligeholdelse Efter frigivelsen er der kr. tilbage til bygningsvedligeholdelse for 2012.

10 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1342 Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt.

11 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Anlægsbevilling til arkæologiske udgravninger i Skelbakken udstykningen, Hjallerup J.nr.: Resumé: P19/dwtfjkk 12/11384 Åben sag ØK/BY Økonomiudvalget vedtog på mødet den 16. maj 2012 at igangsætte de arkæologiske udgravninger i Skelbakken udstykningen. Fagenheden for Teknik og Miljø fremsender Vendsyssel Historiske Museums maksimums budget på kr. inkl. moms for arkæologisk udgravning af ca. 2,5 ha i Skelbakken udstykningen. Byrådet anmodes om at meddele anlægsbevilling til udførelse af de arkæologiske udgravninger. Sagsfremstilling: Vendsyssel Historiske Museum fremsender den 2. maj 2011 Kulturarvsstyrelsens godkendte maksimums budget på kr. inkl. moms for arkæologisk udgravning af ca. 2,5 ha forud for byggemodning af Skelbakken udstykningen. Udgifter som ikke er medregnet i Byrådets oprindelige meddelte anlægsbevilling til byggemodning af Skelbakken 1. etape udstykning. Økonomiudvalget behandler på mødet den 18.maj 2011 licitatitionsresultatet på byggemodning af Tennisskoven og Skelbakken, hvor man vedtager at aflyse licitationen og undersøge mulighederne for at opnå støtte til de arkæologiske udgravninger og klage over beløbsstørrelsen til udgravningerne. Brønderslev Kommune fremsender herefter klage til Kulturarvsstyrelsen over budgettet for de arkæologiske undersøgelser. Kulturministeriet stadfæster i brev af 30. januar 2012 Kulturarvsstyrelsens afgørelse om godkendelse af budgettet. Brønderslev Kommune kontakter herefter kulturministeren for aftale om møde i forsøg på at få staten til at finansiere de arkæologiske udgravninger. Ministeren afviser i brev af 2. april 2012 at deltage i et sådant møde og oplyser, at ministeriet de seneste år forgæves har forsøgt at finde en hensigtsmæssig finansieringsmodel som erstatning for den nuværende ordning. Økonomiudvalget vedtager herefter på mødet den 16. maj 2012 at igangsætte de arkæologiske udgravninger i Skelbakken udstykningen. Vendsyssel Historiske Museum har i brev af 2. maj 2011 oplyst udgifterne til de arkæologiske udgravninger i udstykningen til kr. inkl. moms. Udgifterne er oplyst som et maksimums budget. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til de arkæologiske udgravninger ved byggemodningen af Skelbakken 1. etape. Bevillingen foreslås finansieret af jordforsyningen, således at udgiften til de arkæologiske udgravninger i udstykningen Skelbakken 1. etape fordeles ud på visse andre udstykninger via forhøjelse af grundpriserne. Finansiering af anlægsbevillingen over jordforsyningen, samt tilsvarende finansiering af fremtidige udgifter til arkæologiske undersøgelser, vil få den konsekvens, at grundpriserne i visse udstykninger stiger.

12 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1344 For den enkelte grundkøber skal prisstigningen ses som en sikkerhed for, at grunden er frigjort for arkæologiske fund, hvilket vil kunne anvendes i markedsføringsmæssigt. I udstykninger hvor de arkæologiske undersøgelser af grundene pålægges efter salget, kan den enkelte grundkøber risikere selv, at skulle betale for de arkæologiske udgravninger. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Påtegning fra Center for Økonomi: Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt. Bilag: Vendsyssel Historiske Museums budget for arkæologiske udgravninger i Skelbakken 1. etape byggemodningen

13 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Kommunegaranti - Klokkerholm Kraft-Varmeværk J.nr.: Resumé: Ø60/dwokso 12/11500 Åben sag ØK/BY Klokkerholm Kraft-Varmeværk ansøger om kommunegaranti for optagelse af lån på 1,5 mio. kr. til brug for finansiering af nye målere med fjernaflæsning og lækkontrol. Der skal tages stilling til, hvorvidt ansøgningen kan imødekommes. Sagsfremstilling: Klokkerholm Kraft-Varmeværk ansøger om kommunegaranti for optagelse af lån hos KommuneKredit på 1,5 mio. kr. Der foreligger lånetilbud fra KommuneKredit på et fastforrentet lån på 1,69% p.a. med en løbetid på 10 år. Lånet på 1,5 mio. kr. skal anvendes til nye målere med fjernaflæsning og lækkontrol. Brønderslev Kommune har i forvejen stillet kommunegaranti til Klokkerholm Kraft-Varmeværk for 2 lån i KommuneKredit: Oprindeligt lånebeløb 6,6 mio. kr. - restgæld ultimo 2011 på 3,1 mio. kr. - låneudløb Oprindeligt lånebeløb 5,5 mio. kr. - restgæld ultimo 2011 på 4,2 mio. kr. - låneudløb Kommunen har fastsat en garantiprovision på 0,75% p.a., der opkræves som en løbende årlig provision af restgælden ultimo året på det bagvedliggende lån. Staben for Økonomi, Personale og IT foreslår, at der meddeles kommunegaranti til Klokkerholm Kraft-Varmeværk for et fastforrentet lån på 1,5 mio. kr. med 10 års løbetid, og at der opkræves en løbende årlig garantiprovision på 0,75%. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt.

14 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1346 Bilag: Ansøgning fra Klokkerholm Kraft-Varmeværk Låneforslag fra KommuneKredit

15 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Placering af ny børnehave i Brønderslev By J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 11/25290 Åben sag BS/ØK/BY Byrådet skal tage stilling til placering af ny børnehave i Brønderslev By. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur anmoder udvalget om at komme med forslag til Byrådet om placering af ny børnehave i Brønderslev By. Fagenheden oplyser, at der er udpeget 4 mulige lokaliteter: Nordens Allé 49 Nørregade 92 Gravensgade 103 Ådalen. Der er endvidere fra ejeren af Jyllandsgade 15 modtaget henvendelse om salg af ejendommen til kommunen til formålet. Ejendommen er nabo til kommunens ejendom Jyllandsgade 21 - kaldet Verdens Ende. Kriterierne for udvælgelsen har været: Jord i kommunal eje Centernær placering Fortsat god dækning ved lukning af børnehaverne Midgård, Hedelundsgade og Jyllandsgade. Adgangsforhold (150 børn kan udløse op til 300 biler + personale i døgnet) Der vedlægges bilag, der beskriver de enkelte lokaliteter. Der vedlægges endvidere notat med bilag, der beskriver muligheden for etablering af børnehave på ejendommen Jyllandsgade 15. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 10. januar 2012: Sagen udsat. Drøftes i grupperne. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 31. januar 2012: Sagen genoptages efter drøftelse i grupperne.

16 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1348 Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 10. april 2012: Sagen optages efter drøftelse i grupperne. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 10. april 2012: Udvalget har drøftet de forskellige muligheder for placering af den nye børnehave. Udvalget foreslår en så bynær placering som muligt, og peger på de foreslåede grunde i enten Gravensgade eller Nørregade. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. april 2012: Tilbagesendes til udvalget med ønske om yderligere konsekvensbelysning af bl.a. udvikling i børnetal, evt. opdeling i 2 institutioner, hvor kan nuværende aktiviteter alternativt placeres, udgifter til kompenserende anlæg, kultur- og fritidsbælte, trafikal belastning. Claus Kongsgaard var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 12. juni 2012: Som opfølgning på Økonomiudvalgets beslutning i møde den 18. april 2012 oplyser Fagenheden for Børn og Kultur: Udvikling i børnetal: Se bilag vedr. kapacitet og efterspørgsel på børnehavepladser i Brønderslev By af 25. april Evt. opdeling i 2 institutioner: Der henvises til, at Børne- og Skoleudvalget i møde den 8. maj 2012 har vedtaget, at man fortsat ønsker, at der bygges en ny stor børnehave. Hvor kan nuværende aktiviteter alternativt placeres: Hvis børnehave i Gravensgade: Gravensgade 103 har et matrikulært areal på m2. Børnehaven forventes at anvende ca m2. Rest m2, der fortsat kan anvendes af skolen i kombination med en placering på den gamle stadiongrund. Det vil forudsætte, at der udarbejdes en projektbeskrivelse af anvendelse af arealet, herunder tillige mulighed for fælles anvendelse af del af arealet. Der er en afstand fra Skolegades Skole til nuværende sportsplads i Gravensgade på ca. 300 m. Afstanden fra Skolegades Skole til den gamle stadiongrund til være på 800 m. Skolebestyrelsen på Skolegades Skole har drøftet spørgsmålet på et bestyrelsesmøde, og skolelederen oplyser, at Skolebestyrelsen udtrykker, at de er meget bekymret for idrætspladsen. Hvis børnehave i Nørregade: Nørregade 92 har et matrikulært areal på m2. Børnehaven forventes at anvende ca m2. Rest m2, der kan anvendes til andet formål.

17 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1349 Stadiongrunden vil stadig delvis kunne benyttes i forbindelse med markedet. Derudover vil der kunne etableres parkeringsfaciliteter til markedet på sportspladsen i Gravensgade. Merudgiften hertil vil være minimal. Foreninger m.v. vil stadig kunne benytte store dele af stadiongrunden til aktiviteter. Udgifter til kompenserende anlæg: Ved undersøgelse af dette, og uden at der er foretaget besigtigelse af området, forventes udgiften ved etablering af ny sportsplads med løbebane, højde- og længdespringsfaciliteter m.v. at udgøre ca kr. pr. m2. Det forventes, at der er behov for ca m2 til ovenstående anlæg. Udgiften udgør således i alt ca. 1,5 mio. kr. Ved evt. etablering på det gamle stadionareal vil Skolegades Skoles elever få yderligere ca. 500 m i afstand til sportsplads. Fritids- og kulturbælte: Begge placeringer indgår som en del af det definerede Fritids- og Kulturbælte. Begge placeringer giver fortsat mulighed for at være en del af Fritids- og Kulturbæltet. I Gravensgade vil der være et resterende areal, som kan anvendes evt. som åbent tilbud til borgerne i området. Det kan f.eks. være opstilling af borde/bænke, fitnessredskaber o.l. efter nærmere samarbejde med det nærliggende boligområde. I Nørregade vil der også være mulighed for fortsat anvendelse af arealet til aktiviteter som en del af Fritids- og Kulturbæltet. Trafikal belastning: Se notat fra Byggeri, Planer og Trafik. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 12. juni 2012: Udvalget anbefaler Byrådet, at den nye storbørnehave placeres på stadiongrunden Nørregade 92. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Børne- og Skoleudvalgets indstilling indstilles godkendt. Jens Arne Hedegaard, Arne Jensen og Johannes Trudslev tager forbehold. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Taget af dagsordenen.

18 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1350 Bilag: Notat vedr. mulige lokaliteter Skrivelse fra FDF-spejderne vedr. placering af ny børnehave Skrivelse fra Markedsudvalget om placering af ny børnehave Notat med bilag vedr. mulig placering Jyllandsgade 15 Oversigtskort med placering af alle lokaliteter Kort for hvert enkelt forslags placering Udtalelse fra Markedsudvalget, Brønderslev Henvendelse fra Nordjyllands Idrætshøjskole Henvendelse fra Brønderslev Idrætsforening Kapacitet og efterspørgsel på børnehavepladser i Brønderslev By Vurdering af adgangsforhold og trafikal belastning

19 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Flytning af pavilloner fra Skolegades Skole til henholdsvis Møllegården og Klokkerholm Skole J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 12/11851 Åben sag BS/ØK/BY Byrådet skal tage stilling til forslag fra Fagenheden for Børn og Kultur om flytning af pavilloner fra Skolegades Skole til henholdsvis børnehaven Møllegården i Hjallerup og Klokkerholm Skole samt finansiering af udgifterne herved. Sagsfremstilling: Byrådet har i møde den 25. april 2012 godkendt, at etablering af dagbehandlingstilbud sker i bygninger, som p.t. rummer børnehaven Hegely i Hjallerup. Børnehaven Hegely sammenlægges ledelsesmæssigt med børnehaven Møllegården. Børnene fra Hegely overflyttes 1. august 2012 til børnehaven Møllegården og det blev godkendt, at der i en tidsbegrænset periode flyttes pavillioner, som pt. er placeret på Skolegades Skole til børnehaven Møllegården i Hjallerup. Det var forudsat, at udgifterne til flytning af pavillonerne kunne holdes inden for den tidligere givne bevilling til etablering af dagbehandlingstilbud på kr. Det har imidlertid efterfølgende vist sig ikke at kunne holde. Udgifter til flytning og indretning af pavilloner til børnehavebørn er af Afdelingen for kommunale bygninger opgjort til kr. Det er efterfølgende ligeledes drøftet, om det relevante i at flytte yderligere 1 af pavillonerne på Skolegades Skole til Klokkerholm Skole til erstatning af den pavillon, der blev lejet pr. 1. august 2011 i en 3 årig periode til brug for Kontaktklassetilbuddet. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår derfor: at yderligere 1 af pavillonerne på Skolegades Skole flyttes til Klokkerholm Skole til erstatning af den pavillon, der blev lejet pr. 1. august 2011 at der anvendes sparet lejeudgift vedr. nuværende pavillon på Klokkerholm skole på kr. i 2012 og kr. i 2013 at til medfinansiering af udgifterne ved ovenstående frigives restbeløb på kr. af afsat rådighedsbeløb på sted nr , pulje til børnepasning at der tages stilling til følgende forslag til finansiering af restbeløb på kr.: 1. Tillægsbevilling og dermed finansiering af kassebeholdning 2. Finansiering af afsat rådighedsbeløb på sted nr på 4 mio. kr., etablering af flere børnehavepladser under henvisning til, at det ikke forventes, at 4 mio. kr. kan nå at blive anvendt i forbindelse med byggeri af ny børnehave i Brønderslev By i 2012 Økonomi (samlet for begge pavilloner):

20 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1352 Anlæg: Udgifter: Indretning af dagbehandlingstilbud i Hegely Flytning og indretning af pavilloner til børnehaven Møllegården Flytning og maling af pavillon til Klokkerholm Skole Flytning i depot af de resterende pavilloner fra Skolegades Skole Flytning/fjernelse af lejede pavilloner på Klokkerholm Skole I alt kr kr kr kr kr kr. Finansiering: Afsat og frigivet til etablering af dagbehandlingstilbud Sparet lejeudgift vedr. pavillon på Klokkerholm Skole i 2012 Sparet lejeudgift vedr. pavillon på Klokkerholm Skole i 2013 Rest rådighedsbeløb på sted nr , pulje til børnepasning I alt kr kr kr kr kr. Der mangler således finansiering af kr., der foreslås finansieret jr. ovenstående. Drift: Udgifter til løbende drift af ovenstående bygninger og pavilloner holdes inden for budgettets rammer. Det er forudsat, at sparet lejeudgift vedrørende pavillon på Klokkerholm Skole på kr. fra 2014 forbliver inden for driftsbudgettet, idet udgiften oprindelig er finansieret af budgettet til specialundervisning i forbindelse med udbygning af eget tilbud, og at der fortsat er behov for beløbet til fortsat anvendelse inden for specialundervisningsområdet. Personalemæssige Konsekvenser: Ingen.

21 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1353 Påtegning fra Center for Økonomi: Finansieringen på hhv kr. og kr. sker ved overførsel af driftsmidler til anlæg i hhv og I budgettet for 2012 er der afsat rådighedsbeløb til ny børnehave i Brønderslev by på 4,0 mio. kr. Endvidere er der overført kr. i uforbrugt rådighedsbeløb fra 2011 og tidligere. Såfremt rest-finansieringen vedrørende flytning af pavillonerne sker af disse rådighedsbeløb er der kr. til rest til opstart af ny børnehave i Brønderslev by. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 12. juni 2012: Adnan Jedon, Peter H.S. Kristensen, Margit Chemnitz og Carsten Møller Nielsen anbefaler, at projektet gennemføres som beskrevet. Lone Birkmose Lex og Jacob Kolind anbefaler, at projektet gennemføres for kr. Udvalget udtrykker utilfredshed med, at økonomien i den grad overskrides i forhold til de tidligere beregninger. Bodil Nielsen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 20. juni 2012: Beslutning fra 25. april 2012 anbefales fastholdt. Finansiering skal ske indenfor en økonomisk ramme på kr. (oprindelig afsat beløb + restrådighedsbeløb stednr ) Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt.

22 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Vision for Folkeskoleområdet J.nr.: Resumé: P22/dwuphj 11/8396 Åben sag BS/ØK/BY Vision for Folkeskoleområdet Fremtidens skole for børn i tiden har været til udtalelse i skoler og skolebestyrelser. På baggrund af skolernes/skolebestyrelsernes udtalelser foreligger et revideret udkast til vision til godkendelse. Efter politisk behandling skal visionen implementeres og omsættes til konkret handling. Dette arbejde forventes igangsat september Sagsfremstilling: Børne- og Skoleudvalget besluttede den 10. april 2012 at sende visionsudkastet Fremtidens skole for børn i tiden til udtalelse i kommunens skoler og skolebestyrelser. Efter fristens udløb er der indkommet udtalelser fra samtlige skoler. Skolernes generelle bemærkninger: Skolerne har bl.a. bemærket, at de savner nogle baggrundsoplysninger for visionsudkastet og den videre implementering. Det har vist sig, at sagsteksten forelagt Børne- og Skoleudvalget den 10. april (bilag 1) desværre ikke blev sendt med til skoler og bestyrelser. I den efterfølgende implementeringsproces vil der derfor også være fokus på at videreformidle om baggrunden og efterårets/vinterens visionsproces for børn og voksne. Generelt tilkendegiver skolerne, at de forventer, at visionen følges op af politisk handling og kobles sammen med masterplanen. En realisering af visionen kræver efteruddannelse af lærerne og investering i fysiske rammer og IT. Skolernes bemærkninger til indholdsdelen: Bilag 1 er en oversigt med skolernes udtalelser til indholdsdelen samt Fagenhedens bemærkninger og anbefalinger. På baggrund af oversigten er visionen revideret. Forslag til rettelser er skrevet ind med rødt. Det videre forløb implementering af visionen Folkeskoleområdet har et ønske om at gøre visionen til et aktivt omdrejningspunkt for dets videre udvikling. Det er derfor vigtigt, at visionen implementeres og omsættes til konkret handling. Efter en politisk godkendelse planlægges og iværksættes en egentlig implementeringsproces, som starter med et Kick off arrangement den 5. september 2012 for det samlede folkeskoleområde (ca. 500 deltagere). Efterfølgende forløber en proces med fastlæggelse af overordnede mål for perioden 2012 til 2017.

23 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1355 Da visionen er tænkt som en fælles overordnet ramme betyder det, at der indenfor de tre områder Samarbejde, Udvikling og Mangfoldighed - skal formuleres nogle overordnede målsætninger. Denne proces forventes at foregå i et samarbejde med skolernes ledelse. Indenfor rammerne af de overordnede målsætninger får skolerne lokalt råderum til at sætte egne mål/resultater og at vælge veje til målopfyldelse. Der vil dog blive stillet krav til, at målene er konkrete og målbare samt stillet krav op opfølgning. En nærmere beskrivelse og planlægning af implementeringsprocessen vil foregå administrativt i løbet af sommeren Fagenheden Børn og Kultur foreslår, at den reviderede vision og de skitserede rammer for implementering godkendes og iværksættes. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 12. juni 2012: Fagenhedens anbefaling indstilles godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Børne- og Skoleudvalgets indstilling indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt. Bilag: BILAG 1 - sagstekst til BS den 10 april 2012 Oversigt med skoler- skolebestyrelsers udtalelser - indholdsdelen Vision for Folkeskolen - 1 udgave juni2012 Høringssvar maj 2012

24 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Behandling af foroffentlighedsfase for vindmøller i Manna Kær J.nr.: Resumé: P16/dwtftaj 10/14679 Åben sag MT/ØK/BY Der har været afholdt foroffentlighedsfase for vindmølleprojekt ved Manna Kær i perioden fra den 17. april 2012 til den 15. maj Der er afholdt borgermøde den 26. april Der er i alt modtaget 419 indsigelser/bemærkninger, og der deltog ca. 125 borgere på borgermødet. Byrådet skal tage stilling til, om der skal arbejdes videre med vindmøller i området, eller om området skal fastholdes som en del af et større uforstyrret landskab. Sagsfremstilling: Formålet med foroffentlighedsfasen er at diskutere de overordnede linier i projektet samt indhente idéer og forslag til emner, der skal undersøges nærmere eller arbejdes videre med i en efterfølgende detaljeret planlægning. Projektet omhandler opstilling af 4 vindmøller med en totalhøjde på op til 150 m i et område sydøst for Manna. Området er i kommuneplanen udpeget som både potentielt vindmølleområde og som en del af et større uforstyrret landskab. Geografisk fordeling af indsigelser/bemærkninger Der er modtaget i alt 419 indsigelser/bemærkninger til vindmølleprojektet ved Manna. Heraf er 16 bemærkninger fra personer, der er positivt indstillet over for vindmøller i området, og 4 er fra forskellige foreninger/myndigheder. Ud af de 419 indsigelser er 136 bosiddende uden for kommunegrænsen eller har ikke oplyst deres bopæl. Indenfor 4,5 km fra det potentielle vindmølleområde ved Manna Kær er der modtaget 150 indsigelser/bemærkninger, heraf 10 positive. Indsigelserne/bemærkningerne repræsenterer 208 underskrifter fra personer, der er modstandere af projektet og 11 underskrifter fra personer, der er positive overfor projektet. De ejendomme, hvorfra der er indsendt indsigelser/bemærkninger er vist på vedlagte kort. Indsigelsernes og bemærkningernes indhold Indsigelserne omhandler primært, at området bør fastholdes som uforstyrret landskab, påvirkning af landskab/udsigt, påvirkning af Thise Kirke, påvirkning af kulturmiljøer, herunder den fredede herregård Gammel Hammelmose, påvirkning af områdets natur, støj- og skyggepåvirkning samt tab i ejendomsværdi. Indsigelsespunkterne er kommenteret i vedlagte indsigelsesnotat. De positive bemærkninger omhandler primært, at vindmøller er en grøn energikilde. Enkelte foreslår dog, at projektet reduceres fra 4 til 3 møller for at skabe større afstand til Manna by. Partshøringssvar fra Dansk Vindenergi Indsigelser og bemærkninger har været fremsendt i partshøring til Dansk Vindenergi. For at imødekomme indsigelserne foreslår Dansk Vindenergi, at projektet reduceres fra 4 til 3 møller, og at møllernes totalhøjde reduceres fra 150 m til 140 m eller 130 m.

25 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1357 Desuden foreslår Dansk Vindenergi, at møllerne monteres med skyggestop, således at ingen nabobeboelser påvirkes af skygger i mere end 4 timer årligt. Den anbefalede grænseværdi for skyggepåvirkning er 10 timer årligt. Fagenhedens bemærkninger Det potentielle vindmølleområde ved Manna Kær er beliggende i udkanten af et område, der i kommuneplanen er udpeget som et større uforstyrret landskab. Større uforstyrrede landskaber er landskaber, der er fri for visuelt dominerende eller støjende anlæg og udgør en rekreativ ressource, hvor det er muligt at færdes uden at blive forstyrret af tekniske anlæg som motorveje, vindmøller mm. Ifølge kommuneplanens retningslinie skal de uforstyrrede landskaber så vidt muligt friholdes for anlæg med stor påvirkning af omgivelserne, som f.eks. vindmøller. Hvis der skal arbejdes videre med vindmøller i området, skal der gennemføres et kommuneplantillæg, der ændrer afgrænsningen/udpegningen af det uforstyrrede landskab. Fagenheden vurderer, at afgrænsningen af det uforstyrrede landskab bør fastholdes. Landskabet ved Manna Kær og Store Vildmose er et stort, fladt og åbent område, hvor møllerne vil være meget synlige. Det medfører, at møllerne vil påvirke og reducere en stor del af det uforstyrrede landskab. Fagenheden vurderer, at også Dansk Vindenergis reducerede forslag vil medføre en væsentlig påvirkning af det uforstyrrede landskab, da møllerne fortsat har en størrelse, der medfører en væsentlig landskabelig fjernpåvirkning. Fagenheden anbefaler, at det uforstyrrede landskab fastholdes, da det udgør en landskabelig og rekreativ ressource. Det er derfor fagenhedens vurdering, at der bør meddeles afslag til opstilling af vindmøller i Manna Kær, og at det potentielle vindmølleområde udtages af kommuneplanen gennem et kommuneplantillæg. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet meddeler afslag på opstilling af vindmøller ved Manna Kær, og fastholder området som uforstyrret landskab samt godkender, at det potentielle vindmølleområde ved Manna Kær udtages af kommuneplanen ved et kommuneplantillæg. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 8. juni 2012: Der forelå til mødet en anmodning fra Dansk Vindenergi A/S om at trække forslaget om opstilling af vindmøller ved Manna Kær tilbage og dermed lade forslaget udgå af udvalgets dagsorden. Anmodningen indstilles imødekommet. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Anmodning indstilles imødekommet. Ved kommende revision af kommuneplan indstilles området udtaget som vindmølleområde. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt efter følgende afstemning:

26 Byrådet, den 20. juni 2012 Side for 5 imod (Knud Pedersen, Peter Mølbjerg, Poul Pedersen, H. C. Holst, Søren Erik Nielsen) Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt. Bilag: Kort over indsigelser/bemærkninger Indsigelser indleveret til borgmesteren Indsigelser/bemærkninger fra foreninger og myndigheder Positive bemærkninger Indsigelser Partshøringssvar fra Dansk Vindenergi Referat fra borgermøde den 26. april 2012 Indsigelsesnotat

27 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Behandling af foroffentlighedsfase for vindmølleprojekt ved Ø. Linderup J.nr.: Resumé: G01/dwtftaj 11/15691 Åben sag MT/ØK/BY Der har været afholdt foroffentlighedsfase for et vindmølleprojekt ved Ø. Linderup nord-øst for Ø. Brønderslev i perioden fra den 2. maj 2012 til den 29. maj Der er desuden afholdt et borgermøde den 10. maj Der er modtaget to indsigelser/bemærkninger vedrørende primært projektets landskabelige påvirkning og potentielle påvirkning af oddere. Byrådet skal tage stilling til, om der skal arbejdes videre med en detaljeret planlægning for projektet i form af kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse samt lokalplan. Sagsfremstilling: En foroffentlighedsfase har til formål at diskutere de overordnede linier i planlægningen på et tidligt tidspunkt samt indhente forslag og idéer til emner, der skal undersøges nærmere eller arbejdes videre med i en efterfølgende detaljeret planlægning. Projektet omhandler opstilling af 4 vindmøller med en totalhøjde på m. Området er ikke udpeget som potentielt vindmølleområde i kommuneplanen. Hvis der skal arbejdes videre med projektet, skal der derfor udarbejdes et kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse samt en lokalplan for projektet. Indsigelser/bemærkninger I forbindelse med foroffentlighedsfasen er der modtaget 2 indsigelser/bemærkninger. 1 fra Danmarks Naturfredningsforening og 1 fra en borger bosat i Ø. Brønderslev. Indsigelserne/bemærkningerne er sendt i partshøring ved Jysk Vindenergi. Indsigelserne omhandler primært projektets landskabelige påvirkning og potentielle påvirkning af oddere. Fagenhedens bemærkninger Det foreslåede vindmølleområde ved Ø. Linderup er beliggende uden for kommuneplanens natur- og landskabsudpegninger. Området grænser dog op til et område udpeget som særlig værdifuldt landskab samt naturområde, der er udpeget omkring Stubdrup Bæk. Der ligger desuden et område ca. 1 km øst for det foreslåede vindmølleområde, der er udpeget som værdifuldt kulturmiljø omkring Hallund hede samt et område ca. 3 km mod øst, der er udpeget som større uforstyrret landskab. Vindmølleområdet ligger ca. 2,5 km og 3 km fra henholdsvis Ø. Brønderslev Kirke og Jerslev Kirke. Se udpegningerne på vedlagte kort. Selvom vindmøllerne foreslås placeret uden for de udpegede område kan/vil møllerne i kraft af deres størrelse og landskabelige påvirkning have en indvirkning på oplevelsen af de udpegede områder og det omkringliggende landskab generelt. Såfremt der arbejdes videre med projektet, vil der blive udarbejdet en VVM-redegørelse, hvor vindmølleprojektets indvirkning på de forskellige natur- og landskabsudpegninger vil blive belyst. På baggrund af VVM-redegørelsen kan Byrådet foretage en afvejning mellem bl.a. de natur- og landskabsmæssige konsekvenser og ønsket om udbygning af grøn energi.

28 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1360 Danmarks Naturfredningsforening påpeger desuden, at der ved Stubdrup Bæk er registreret oddere. Oddere er en såkaldt bilag IV art, der er beskyttet i henhold til EF-habitatdirektivet. Der må ikke gennemføres planer, der fører til ødelæggelse eller beskadigelse af bilag IV-arters yngle- og rasteområder eller forsætlige drab på artsindivider. I forbindelse med VVM-redegørelsen vurderes og beskrives projektets indvirkning på bilag IV-arter, herunder oddere. Fagenheden for Teknik & Miljø foreslår, at Byrådet godkender, at der arbejdes videre med planlægning for vindmølleområdet ved Ø. Linderup, og at der på baggrund af undersøgelser i VVM-redegørelsen foretages en afvejning mellem natur/landskabsmæssige interesser samt ønsket om udbygning af grøn energi. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 8. juni 2012: Fagenhedens forslag indstilles godkendt som foreslået. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Miljø- og Teknikudvalgets indstilling indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Godkendt efter følgende afstemning: 25 for 2 imod (Karl Emil Nielsen og Karsten Frederiksen) Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt. Bilag: Indsigelse fra Gråstenvej Kortbilag Bemærkninger fra Danmarks Naturfredningsforening Referat fra borgermøde den 10. maj 2012 Partshøringssvar fra Jysk Vindenergi Indsigelse fra Snabhedevej

29 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Behandling af bemærkninger til debatoplæg for enkeltstående butikker i Brønderslev Kommune J.nr.: Resumé: G01/dwtflrw 11/18597 Åben sag MT/ØK/BY Brønderslev Kommune har i perioden fra den 27. april 2012 til den 24. maj 2012 haft et debatoplæg i offentlig høring vedrørende ændring af kommuneplanens retningslinie 1.4.7, der omhandler butiksstørrelse og placering af enkeltstående butikker. Der er modtaget 3 bemærkninger til debatoplægget. Byrådet skal tage stilling til, om der skal udarbejdes et kommuneplantillæg, hvori retningslinie ændres, og ansøgning om igangsætning af planarbejde, der muliggør opførelse af en enkeltstående butik på m² ved Bredgade imødekommes. Sagsfremstilling: Økonomiudvalget besluttede på møde den 23. november 2011, at imødekomme anmodning om igangsætning af planarbejde, som muliggør opførelse af en dagligvarebutik på max. 800 m² på ejendommene Bredgade i Brønderslev. Ansøger har efterfølgende forespurgt om muligheden for opførelse af en dagligvarebutik med et maks. etageareal på m². Opførelse af en dagligvarebutik på 1000 m² på ejendommene Bredgade forudsætter, at der udarbejdes et kommuneplantillæg, hvori retningslinje ændres således, at der gives mulighed for opførelse af enkeltstående butikker med butiksstørrelse på op til m². Brønderslev Kommune har indenfor høringsperioden modtaget 3 bemærkninger til debatoplægget fra henholdsvis Brønderslev Ældreråd, Brønderslev Grundejerforening og ejerne af Rosenvængets Allé 42, Brønderslev. Indsigerne mener, at der ikke bør opføres yderligere dagligvarebutikker i periferien af Brønderslev, men at butikkerne bør placeres inden for bymidten, hvor der bl.a. er lettere adgang for ældre borgere. Indsiger påpeger, at placering af endnu en dagligvarebutik i periferien blot vil medvirke yderligere til, at detailhandlen i bymidten svækkes. Brønderslev Grundejerforening mener, at det kan være hensigtsmæssigt med en butiksstørrelse på m², såfremt parkering og til- og frakørsel er udført hensigtsmæssigt, hvilket de dog ikke mener er løst for det konkrete projekt. Partshøring De modtagne bemærkninger har været sendt i partshøring i henhold til forvaltningslovens 19 hos ansøger. Ansøger skiver i brev, dateret den 29. maj 2012, at ansøger har indgået aftale med dagligvarekæden Kiwi om opførelse af dagligvarebutik, såfremt plangrundlaget kan tilvejebringes. Dagligvarekæden har et ønske om en placering ved byens indfaldsveje, hvorfra butikken vil være synlig. Ansøger understreger, at beliggenheden er altafgørende, hvilket understreges af, at Kiwi prioriterer beliggenheden på trods af, at der findes tomme butikslokaler i Super- Best tidligere lokaler på Markedsvej. Ansøger mener desuden, at lukning af SuperBest har forøget kundegrundlaget for en ny dagligvarebutik til forsyning af Brønderslevs østlige og nordlige del.

30 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1362 Ansøger skriver, at størrelsen på nyetablerede dagligvarebutikker i Danmark generelt er på ca m², og henviser til Brønderslev Kommunes Planstrategi 2011, hvori det er nævnt, at kommunen ønsker at revidere kommuneplanens retningslinie for detailhandel - herunder retningslinie Ansøger mener, at etablering af en ny butikskæde vil styrke byens image som en god og attraktiv handelsby. Planforhold Projektområdet ved Bredgade/Ålborgvej er beliggende ca meter til bymidteafgrænsningen og ca. 500 meter til lokalcentrene syd og nord for området. Butikker skal som udgangspunkt placeres inden for bymidteafgrænsningen eller udpegede lokalcentre. Formålet med afgrænsningsområderne til detailhandel er, at samle detailhandlen i koncentrerede områder og derigennem skabe de bedste betingelser for levende og attraktive bymiljøer. Det er i høj grad detailhandlen, der trækker folk ind til byen - og gør en by levende. Som en undtagelse for en placering inden for de afgrænsede områder til detailhandel, kan der i henhold til planlovens 5q, stk. 4 opføres enkeltstående butikker til et lokalområdets forsyning, med et bruttoetageareal på op til m². I kommuneplanen er der i retningslinie fastsat en maksimal butiksstørrelse på 800 m² for enkeltstående butikker, der alene betjener lokalområdets daglige forsyning. Som udgangspunkt skal de enkeltstående butikker placeres mindst 500 meter til et udlagt afgrænsningsområde (bymidteafgrænsning og lokalcentre), og der skal være mindst 500 meter mellem to enkeltstående butikker. Det skal understreges, at en enkeltstående butik er en mindre dagligvarebutik, der alene skal betjene lokalområdets daglige forsyning. Det er fagenhedens vurdering, at etablering af en butik ved rundkørslen Bredgade/Ålborgvej er i strid med kommuneplanens retningslinie og med planlovens 5q, stk. 4. Med en placering af en ny dagligvarebutik ved indfaldsvejen til Brønderslev, vil den nye butik ikke blot forsyne lokalområdet, men hele byen og oplandet. Der skal gøres opmærksom på, at hvis retningslinien ændres, vil det gælde for hele kommunen. Ved at sprede detailhandlen er der stor risiko for, at bymidten afmattes, hvilket er et efterhånden kendt problem. I Brønderslev by ses denne problemstilling allerede, efter dagligvarebutikkerne er flyttet væk fra den gamle del af bymidten - dels til Østergade og til lokalcentrene ved de større indfaldsveje til byen. Gennemførelse af projektet forudsætter udarbejdelse af lokalplan for området, samt kommuneplantillæg, da området er udlagt til egentligt erhvervsformål. Fagenheden skal gøre opmærksom på, at Økonomiudvalget på deres møde den 23. november 2011 besluttede at imødekomme ansøgning om igangsætning af planarbejde, som muliggør opførelse af en dagligvarebutik på max. 800 m² på ejendommene Bredgade Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender at der ikke udarbejdes kommuneplantillæg, hvori retningslinie ændres, men at det fastholdes, at der i egnsbyer, områdebyer, lokalbyer og landsbyer kan etableres enkeltstående butikker, der alene betjener lokalområdets daglige forsyning med et maksimalt etageareal på 800 m², at ansøgning om igangsætning af planarbejde, der muliggør opførelse af en enkeltstående butik på m² på ejendommen Bredgade , Brønderslev afvises,

31 Byrådet, den 20. juni 2012 Side 1363 at der udarbejdes et lokalplanforslag for opførelse af dagligvarebutik på max. 800 m² på ejendommen Bredgade Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 8. juni 2012: Udvalget indstiller, at ansøgning om igangsætning af planarbejde, der muliggør opførelse af en enkeltstående butik på m² på ejendommen Bredgade , Brønderslev godkendes. Ole Bruun (A) indstiller fagenhedens forslag godkendt, som indstillet. Beslutning i Økonomiudvalget den 13. juni 2012: Jan Kølby formand for Handelsstandsforeningen fremførte foreningens betænkeligheder ved at placere dagligvarebutik udenfor bymidten. Lene Hansen, Arne M. Jensen og Thomas Krog indstiller fagenhedens forslag Johannes Trudslev, Mikael Klitgaard og Jens Arne Hedegaard indstiller fagudvalgets indstilling. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 20. juni 2012: Fagudvalgets indstilling blev vedtaget efter følgende afstemninger Der udarbejdes ikke lokalplan For 2 (Karsten Frederiksen, Karl Emil Nielsen) Imod (25) Fagudvalgets indstilling For 19 Imod 6 Hverken for eller imod: 2 Claus Kongsgaard var fraværende / Poul Pedersen mødt. Lone Lex var fraværende / Søren Erik Nielsen mødt. Bilag: Svar på partshøring - ansøger Bemærkninger fra Brønderslev Grundejerforening til debatoplæg Debatfolder - enkeltstående butikker i Brønderslev Kommune Bemærkninger til debatoplæg fra Rosenvængets Allé 42 Bemærkninger til debatfolder fra Ældrerådet Ansøgers bemærkninger til dagsorden til møde den 8. juni 2012

32 Byrådet, den 20. juni 2012 Side Etablering af Nordjysk Mad I/S J.nr.: Resumé: P05/dwsbhak 09/34721 Åben sag FL/ÆR/ÆO/ØK/BY Byrådet anmodes om at godkende oprettelse af Nordjysk Mad I/S, som får til opgave at producere mad til Brønderslev Kommunes plejecentre og patienterne i Psykiatrien i Nordjylland. Oprettelsen indebærer godkendelse af I/S-kontrakt, lejekontrakt for køkkenarealer, virksomhedsoverdragelse af kommunens køkkenpersonale og administrativ udpegning af 2 bestyrelsesmedlemmer. Såfremt Brønderslev Byråd og Regionsrådet begge godkender oprettelsen af Nordjysk Mad I/S fremsendes sagen til Økonomi- og Indenrigsministeriet til endelig godkendelse. Sagsfremstilling: Byrådet besluttede på møde den 25. januar 2012, at frigive 6,0 mio. kr. til realisering af et fælles selskab til produktion af mad til beboere på plejecentrene i Brønderslev Kommune og patienterne hos Psykiatrien i Nordjylland. Sagen har tidligere været behandlet i Byrådet den 22. december 2010 og 31. august Der foreligger nu forslag til oprettelse af et fælles selskab, Nordjysk Mad I/S, som bygger på etablering af et fælles køkkenselskab mellem Psykiatrien i Nordjylland og Brønderslev Kommune med virkning fra 1.november Selskabet bliver hjemmehørende på Brønderslev Psykiatrisk Sygehus, og har tre afdelinger, nemlig køkkenfunktionerne under Psykiatrien, der er placeret på Brønderslev Psykiatrisk Sygehus, Aalborg Psykiatrisk Sygehus og på Brandevej i Aalborg Øst. Der lægges i I/S-kontrakten op til, at aftalen er uopsigelig i 10 år; at der nedsættes en bestyrelse bestående af administrative repræsentanter fra såvel Psykiatrien som Brønderslev Kommune; at bestyrelsen ansætter en leder, og at selskabet oprettes som en selvstændig juridisk enhed med eget CVR-nr. Der lægges ligeledes op til, at Nordjysk Mad I/S indgår en 10-årig lejekontrakt med Psykiatrien i Nordjylland vedrørende de relevante køkkenarealer på de 3 adresser. Psykiatrien indskyder inventar i de 3 eksisterende køkkener, og Brønderslev Kommune indskyder en tilbygning til det eksisterende køkken på Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Tilbygningen koster 3,2 mio.kr., og optræder som en særlig indretning, der afskrives over 10 år. Hermed overgår tilbygningen vederlagsfrit til Psykiatrien ved selskabets opløsning, dog tidligst efter 10 år. Der er i samarbejde med et revisionsfirma opstillet en økonomimodel, et budget og udkast til en åbningsbalance. Åbningsbalancen færdiggøres umiddelbart efter 1. november 2012, idet man på dette tidspunkt kan værdisætte råvarer, emballage m.v., som overgår til det nye selskab. Selskabet forventes at få en årlig omsætning på ca. 33 mio. kr. excl. moms og en medarbejderstab på ca. 41 fuldtidsstillinger. De nuværende medarbejdere i de 2 parters køkkenfunktioner virksomhedsoverdrages til det nye I/S.

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-18:25 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Randers Kommune vedr. projekt ved Nørbæk.

Randers Kommune vedr. projekt ved Nørbæk. Randers Kommune vedr. projekt ved Nørbæk. Ringkøbing Skjern Kommune vedr. projekt ved Vorgod Østerby 8. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 287 og Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2009-2021 2009101959A Sagsfremstilling......

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-12:00 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2011 Lokale: Reno Nord Tidspunkt: Kl. 17:00-17:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A) Ole Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 19. november 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. august 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Kurt Kristensen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:50 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2012 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:10 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:15 Knud Jørgensen, Formand Adnan Jedon (A) Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. december 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af 10.09.2014 03.09.2010 Ingen bemærkninger 19.01.2012 Forslag 3c placerer ingen mølle på areal tilhørende Grønhedevej 10 04.12.2012 Plan- og Miljøudvalget beslutter

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Åbent brev til økonomiudvalget i Brønderslev Kommune. Aalborgs oplandsbyer Grindsted - Uggerhalne trues af vindmøller i Brønderslev Kommune.

Åbent brev til økonomiudvalget i Brønderslev Kommune. Aalborgs oplandsbyer Grindsted - Uggerhalne trues af vindmøller i Brønderslev Kommune. Åbent brev til økonomiudvalget i Brønderslev Kommune Pressemeddelelse Grindsted Uggerhalne den 20.10.2014 Aalborgs oplandsbyer Grindsted - Uggerhalne trues af vindmøller i Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter Punkt 16. Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter 2018-063857 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, lokalplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat. fra Plan & Miljøudvalg

Referat. fra Plan & Miljøudvalg Referat fra Plan & Miljøudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. december 2015 Mødetidspunkt: 8:30-11:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Mødelokale 2 Esbjerg Rådhus John Snedker (A), Karsten Degnbol (V), Henrik Andersen

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Teknik & Miljø, juni 2013 1 DEBATOPLÆG - Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Baggrund Bornholms

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere