I fortsættelse af udbudsmateriale, dat , samt rettelsesbrev nr. P-1, udsendt den , fremsendes hermed rettelsesbrev nr. P-2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I fortsættelse af udbudsmateriale, dat , samt rettelsesbrev nr. P-1, udsendt den , fremsendes hermed rettelsesbrev nr. P-2."

Transkript

1 LØNBORG Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Til de bydende Telefon: Telefax: CVR-nr.: Dato: Sagsnr.: CLP Rebild Kommune, Center Plan, Byg og Vej, Hobrovej 110, 9530 Støvring Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand RETTELSESBREV NR. P-2 I fortsættelse af udbudsmateriale, dat , samt rettelsesbrev nr. P-1, udsendt den , fremsendes hermed rettelsesbrev nr. P-2. Nærværende rettelsesbrev indgår som en del af udbudsmaterialet. Modtagne spørgsmål og tilhørende svar fremgår af nedenstående. Spørgsmål 1: Svar 1: Spørgsmål 2: Svar 2: Spørgsmål 3: Skal referencer indskrives i espd-et, eller må man nøjes med, at henvise til et referencebilag i espd-et? Man må gerne henvise til et referencebilag i ESPD, som en del af ansøgningsmaterialet. Af dokumentet Prækvalifikation (PK), afsnit 8 fremgår følgende tekst: Totalrådgiverens og evt. underrådgiveres, for opgaven, relevante referencer udført inden for de seneste 5 år. Maks. fem referencer. Skal ordet udført forstås på den måde, at referenceprojekterne skal være afsluttede? Referenceprojekterne skal være færdigprojekterede, men kan være under fortsat udførelse. Vil Rebild Kommune overveje at flytte aflevering af CVer fra prækvalifikation til selve tilbudsafgivelsen, således at CVerne kan indgå i tildelingskriteriet, der i øjeblikket hedder "Organisationsplan"? Idet udvælgelseskriterier og tildelingskriterier ikke kan være sammenfaldende, vurderes det ikke at være hensigtsmæssigt for bygherre at holde CVer ude af LØNBORG Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Strandvejen 89, 2. sal Lønstrup 9800 Hjørring

2 Side 2 tildelingen, da tilføjede eller ændrede (evt. fagligt stærkere) personer på organisationsplanen ikke kan vurderes/evalueres. Svar 3: Nej Rebild Kommune ønsker at vurdere såvel relevante referencer, som, de for opgaven, relevante CV ere før valg af kvalificerede kandidater. Spørgsmål 4: PK afsnit 8 - Rettelsesbrev nr. P-1 Af rettelsesbrev nr. P-1 fremgår, at Ansøgningsmateriale skal begrænses til max. 15 A4-sider ekskl. ESPD(er). Med det omfang af dokumenter ansøgningsmaterialet skal indeholde vil et mere passende antal sider være 20 stk. A4-sider. Ansøgningsmaterialet skal indeholde følgende: Kort præsentation af totalrådgivers virksomhed Kortfattet præsentation af evt. underrådgivere Erklæring om egenkapital og omsætning Oplysninger om virksomhedens forsikringsforhold Samtykkeerklæring Kort beskrivelse af kvalitetssikringssystem Referencer af tilsvarende projekter Relevante CV er I alt antal sider 1 side 1 side 2 sider 1 side 1 side 3 sider 5 sider 6 sider 20 sider Svar 4: Ud fra de indkomne spørgsmål om ansøgningsmaterialet, udvides det maksimale sideantal fra 15 til 20 A4-sider ekskl. ESPD(er). Spørgsmål 5: PK afsnit 10 Under udvælgelseskriterier fremgår, at der vil blive udvalgt min. 3 og max. 6 deltagere. Ifølge Udbudslovens 59, stk. 4, skal der som minimum udvælges 5 deltagere, når der er tale om et begrænset EU-udbud. Der må således ikke nøjes med at blive udvalgt 3 deltagere, hvis der er 5 deltagere, der vurderes egnede. Svar 5: Enig. 59, Stk. 4: Kun de ansøgere, som ordregiveren opfordrer dertil, kan afgive tilbud. En ordregiver skal udvælge mindst fem ansøgere, som vil blive opfordret til at afgive tilbud i henhold til 145. Er antallet af ansøgere lavere end fem, kan ordregiveren opfordre den eller de ansøgere, der opfylder de fastsatte minimumskrav til egnethed, jf. 140, til at afgive tilbud. Nederste afsnit ændres til: Bygherren vil vurdere referencer og CV ere og udvælge max. 5 deltagere, som vurderes bedst egnet. Se også PK afsnit 4.

3 Side 3 Spørgsmål 6: Samtykkeerklæringen. PK, afsnit 8, s. 4 Spørgsmål: Skal underrådgiver også udfylde bilag B Samtykkeerklæring? Svar 6: Såvel totalrådgiver som evt. underrådgivere skal give samtykke til, at Rebild Kommune må kontrollere de afgivne oplysninger. Spørgsmål 7: Ansøgningsmaterialet. PK, afsnit 8, s.4 Ansøgningsmaterialet skal begrænses til max. 15 A4-sider og skal... Spørgsmål: a. Er de 15 A4-sider inklusiv ESPD og CV er? b. Skal CV er udformes som mini-cv eller må det ofte benyttede format på max 2 A4 sider benyttes? Dette vil betyde at det samlede materiale ikke kan holdes under max. 15 A4-sider. Svar 7: a. De 15 A4-sider er ekskl. ESPD(er), men inklusiv CV ere. Ud fra de indkomne spørgsmål om ansøgningsmaterialet, udvides det maksimale sideantal fra 15 til 20 A4-sider ekskl. ESPD(er). b. Se svar pkt. a. Spørgsmål 8: Ansøgningsmaterialet. PK, afsnit 8, s. 4 Ordregiver bedes bekræfte, at forside og indholdsfortegnelse er indeholdt i de max. 15 A4- sider. Svar 8: Ja. Der henvises endvidere til afsnit 14 omkring samling af materialet. Spørgsmål 9: Ansøgningsmaterialet. PK, afsnit 8, s. 4 Ordregiver bedes bekræfte, at CV erne ønskes som en del at prækvalifikationen og derfor ikke indgår i bedømmelsen af selve tilbuddet. (der må ikke bedømmes på samme krav i både prækvalifikation og tilbud, eksempelvis CV er) Svar 9: Se svar, spørgsmål 3. Spørgsmål 10: Svar 10: Spørgsmål 11: Svar 11: Spørgsmål 12: ESPD. Bilag A, Del IV, pkt. C Ordregiver bedes bekræfte om der må henvises til en referenceliste i ESPD en eller skal referencerne skal indsættes direkte i ESPD en? Man må gerne henvise til et referencebilag i ESPD, som en del af ansøgningsmaterialet. Udbudsbekendtgørelsen Kan det bekræftes, at virksomhedens forsikringsforhold kan afleveres på engelsk? Oplysninger om virksomhedens forsikringsforhold kan afleveres på engelsk. Udbudsbekendtgørelsen Kan det bekræftes, at virksomhedens kvalitetssikringssystem og andre nøgleinformationer kan afleveres på engelsk?

4 Side 4 Som en global virksomhed findes disse overordnede dokumenter typisk kun på engelsk. Svar 12: Spørgsmål 13: Jfr. udbudsbekendtgørelsen er sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse: Dansk. Bortset fra oplysninger om forsikringsforhold, jfr. spørgsmål 11, forventes øvrigt materiale leveret på dansk. Emne: Spørgsmål til PQ og efterfølgende tilbudsgivning, Støvring Ådale etape 2 Til Christian Lønborg Pedersen XX er af medlemskredsen blevet anmodet om at stille følgende spørgsmål med kommentarer i forbindelse med udsendelse af prækvalifikationsanmodning indgår ydelsesbeskrivelse, tilbudsgrundlag, tilbudsliste m.v. for den efterfølgende tilbudsproces og kontrahering: En række ydelser er ikke specificeret tilstrækkeligt til, at de bydende kan fastlægge omfang, tidsforbrug og dermed pris for disse. Hvis udbudsmaterialet ikke er gennemsigtigt vil forudsætningerne for prisfastsættelsen ikke være den samme. Risikoen bliver dermed stor for, at de bydendes forudsætning for prissætningen er helt forskellig, hvorved, at der ikke opnås ligeværdige tilbud, når udbyder skal vurdere tildelingskriteriet Pris. Vi vurderer derfor, at det er i såvel udbyders som de bydendes interesse, at disse ydelser identificeres og håndteres således, at tilbudsgrundlaget bliver gennemsigtigt, så der bydes på samme grundlag og efterfølgende diskussioner om ydelsens indhold undgås. Der er i stort omfang tale om ydelser, hvis omfang, tidsforløb og placering og dermed kvantificering i høj grad er afhængig af såvel udbyder, myndigheder og andre 3.partsinteressenter altså uden for den bydendes styring og kontrol. Samtidigt vurderes omfanget af disse ydelser at være af en størrelse, som vil være markant i forhold til den samlede ydelse. Ydelsesbeskrivelse Det vurderes, at der for alle spørgsmål nr er gældende det samme forhold omkring tilbudsgivers mulighed for at fastsætte omfanget af disse. Generelt Der ønskes en generel ændring for alle disse forhold til at være en ydelse, der afregnes efter forbrug. Til brug for tilbudssammenligningen ønskes anvendt tilbudslistens timerater, gerne med et større timetal end det nu estimerede. Spørgsmål 1: I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 1 Møderække, side 2, 3. bullit er anført, at der skal forudsættes afholdt møder med en række relevante myndigheder. Omfang, antal, mødested osv. af disse møder er ikke specificeret.

5 Side 5 Hvilken myndighed får rådgiver til at tage beslutninger og afslutte eventuelle diskussionsemner over for de nævnte myndigheder? Vil bygherren deltage i møderne og træffe de nødvendige afgørelser m.v., så den samlede tidshorisont og tidsmæssig placering kan fastlægges under hensyn til projekteringsprocessens tidsplan? Jf. også Spørgsmål 12 Forslag til ændring: Spørgsmål 2: I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 3, side 3 er anført, at eventuelle yderligere nødvendige forundersøgelser skal være indeholdt i tilbuddet. Andre nødvendige omkostninger til yderligere aktiviteter som validator, CSM, NoBO dækkes af bygherren, derfor ønskes, at andre nødvendige forundersøgelser ligeledes dækkes af bygherren? Forslag:, med en præcisering som at Evt. behov for supplerende undersøgelser foreslås af rådgiver og gennemføres efter accept fra bygherren. Prisindhentning, entrering m.v. af udførelse for de supplerende undersøgelser aftales med bygherren, som dækker omkostningerne til disse aktiviteter samt selve undersøgelserne. Spørgsmål 3: I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 8 Koordinering, side 5/6, er det bl.a. anført, at ydelsen skal omfatte: koordinering med Banedanmark (BDK) og Rebild Kommune., herunder bl.a. BDKs elektrificeringsprojekt og. bistå med nødvendig kontakt og opfølgning til berørte interessenter, herunder borgerhenvendelser Ydelsen er i meget stort omfang afhængig og styret af andre end rådgiver, som dermed ikke har grundlag for en kvantificering/specificering af ydelsens omfang. Dette gælder både omfang/tidsforbrug, tidsmæssig placering og tidsmæssigt forløb. Spørgsmål 4 I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 9.1 Koordinering, er det bl.a. anført, at ydelsen skal omfatte: alle nødvendige myndighedsgodkendelser så som gravetilladelser, dispensationer, udledningstilladelser mm., herunder ibrugtagningstilladelser Ydelsen er i meget stort omfang afhængig og styret af andre end rådgiver, som dermed ikke har grundlag for en kvantificering/specificering af ydelsens omfang. Dette gælder både omfang/tidsforbrug, tidsmæssig placering og tidsmæssigt forløb.

6 Side 6 Spørgsmål 5 I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 9.2 CSM, er det bl.a. anført, at ydelsen skal omfatte: udarbejde alle nødvendige dokumenter,.. afholdelse af nødvendige møder/work shops samt besvarelser til assessor. Ydelsen er i meget stort omfang afhængig og styret af andre end rådgiver, som dermed ikke har grundlag for en kvantificering/specificering af ydelsens omfang. Dette gælder både omfang/tidsforbrug, tidsmæssig placering og tidsmæssigt forløb. Spørgsmål 6 I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 9.3 Validering, er det bl.a. anført, at: Rådgiver skal varetage valideringsprocessen for nærværende projekt og det er rådgiverens ansvar at opnå en blank validatorerklæring. Ydelsen specielt vedrørende kommunikation/besvarelser mv. med validator - er i meget stort omfang afhængig og styret af anden part end rådgiver, som dermed ikke har grundlag for en kvantificering/specificering af ydelsens omfang. Dette gælder både omfang/tidsforbrug, tidsmæssig placering og tidsmæssigt forløb. Spørgsmål 7 I Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 9.4 NoBo, er det bl.a. anført, at ydelsen skal omfatte: udarbejde alle nødvendige dokumenter,.. afholdelse af nødvendige møder/workshops samt besvarelser til NoBo. Ydelsen er i meget stort omfang afhængig og styret af andre end rådgiver, som dermed ikke har grundlag for en kvantificering/specificering af ydelsens omfang. Dette gælder både omfang/tidsforbrug, tidsmæssig placering og tidsmæssigt forløb. Spørgsmål 8 Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 13 Bistand i forbindelse med udarbejdelse af informationsmateriale : Ydelsen er på ingen måde kvantificeret mht. tidsforbrug, omfang af materialet, tidspunkt og tidsforløb og i øvrigt praktisk talt fuldstændigt afhængig og styret af andre end rådgiver, som dermed ikke har grundlag for en kvantificering/specificering af ydelsens omfang. Dette gælder både omfang/tidsforbrug, tidsmæssig placering og tidsmæssigt forløb., samt Omkostninger til evt. aftalt reproduktion af materiale honoreres som udlæg af bygherren. Tidsplan og indhold/omfang af materiale aftales med Rebild Kommune.

7 Side 7 Spørgsmål 9 Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 15 Fotoregistrering : Ydelsen er på ingen måde defineret f.eks. mht omfang, objekter/områder/afgrænsning, rapportering og dokumentation, hvorfor ydelsen ikke er egnet til fastlæggelse af fast pris. Spørgsmål 10 Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 16 Byggeledelse/aflevering : Ydelsen er ikke kvantificeret entydig i flere henseender, når der tænkes på behov for at kunne specificere en fast pris, f.eks. nævnes: udførelsesperiode er ikke angivet men vil være afgørende for antal byggemøder evt. ændringer i udførelsesperiode (forsinkelser, arkæologi, ) vil ændre på behov for antal af byggemøder m.v., der dermed ikke kan prædefineres ud fra en evt. forventet udførelsesperiode varetagelse af arbejdsmiljøkoordinering vil og skal i omfang løbende tilpasses den aktuelle opgave, bl.a. afhængig af udførelsesperiode, nødvendigt omfang af ronderinger m.v. tilpasses aktuelle forhold, fremdrift og konstateret efterlevelse af krav fra udførendes side Vil bygherren overveje at anvende forslag under Generelt og hvis ikke, med hvilken begrundelse, for hvordan skal bydende kvantificere tidsforbrug til denne aktivitet, således der for bygherren opnås sammenlignelige og ligeværdige tilbud? Spørgsmål 11 Ydelsesbeskrivelsen, afsnit 17 Fagtilsyn : Ydelsen er erfaringsmæssigt ikke egnet til udførelse i fast pris; dette er heller ikke i bygherrens interesse. Ydelsen er ikke kvantificeret entydig i flere henseender, når der tænkes på behov for at kunne specificere en fast pris, f.eks. nævnes: Det angives, at der skal udføres løbende fagtilsyn efter behov dog min. 1 gang om ugen. Det synes umiddelbart at være et alt for lavt minimum-niveau, hvis der skal udføres et reelt og sobert fagtilsyn, herunder efterlevelse af en række krav i vejreglerne alene relateret til gennemførelse af fagtilsynet på broen. For broarbejdet separat foreskrives separat processer for f.eks. stilladskontrol, fugtisolering, belægning, som ud over tidsmæssigt at være styret af fremdrift på broarbejdet alene også fordrer en del indsats, som ikke ligger under fagtilsyn på pladsen. Videre vil eks. armeringssyn før støbninger og under støbning skulle følge fremdrift af broprojektet alene måske endda med skæve tidspunkter af hensyn til banens drift. Udførelsesperiode er ikke angivet, men vil være afgørende for omfang af fagtilsyn evt. ændringer i udførelsesperiode (forsinkelser, arkæologi, ) vil ændre på behov for antal af byggemøder m.v., der dermed ikke kan prædefineres ud fra en evt. forventet udførelsesperiode

8 Side 8 Rådgivningsaftale Spørgsmål 12 I paradigme for Rådgivningsaftale, pkt. 6 (s 3 øverst) er bl.a. angivet, at der ikke kan stilles krav om ekstraydelser begrundet i myndigheders og/eller 3.parts sagsbehandlingstid. Det påpeges, at rådgiver som udgangspunkt ikke har mulighed for styring og ledelse af håndtering og forløb hos de nævnte parter. Hvilke bemyndigelser vil rådgiver blive tildelt til at sikre, at eksterne (myndigheder og/eller 3.part) leverer nødvendige svar, stillingtagender og beslutninger betids til at dette ikke influerer rådgivers tidsplan? Hvilke tiltag vil bygherren tage for at sikre, at nævnte sagsbehandlingstider ikke forsinker det samlede projekt og den planlagte rådgivningsproces for projektet? Hvis den angivne formulering med ekstraydelser fastholdes, gælder den så også krav om tidsfristforlængelse som følge af andre parters sagsbehandlingstid? Hvad er begrundelsen for, at udbudsmaterialet stiller rådgiver til ansvar for handlinger (eller mangel på samme) hos 3.part, hvor rådgiver ikke har styrings- eller ledelsesmulighed? Spørgsmål 13 Afsnit 7, side 3. Der synes at mangle en pristalsregulering af honoraret. Hvorledes planlægges prisregulering af honorar indarbejdet i rådgivningsaftalen? Vil følgende forslag til indeksregulering af honorar overvejes indarbejdet, evt. i anden formulering og da hvordan og hvis ikke, med hvilken begrundelse vil prisregulering ikke anvendes på et arbejde, der forløber over 3 kalenderår (projektperiode ca. 2 år)? Forslag: De anførte tilbudssummer og rater prisreguleres ihht. Danmarks Statistiks ILON12 (MA Rådgivning mv.) med udgangspunkt i indeks for K Første regulering sker i K Spørgsmål 14 Afsnit 5, Rebild Kommunes ydelser Da det er åbenbart, at den skitserede tidsplan i perioder er presset, og der samtidig stilles store krav til rådgivers overholdelse af denne samt implicit hermed krav til forcering, vurderes det rimeligt, at bygherren tilsvarende skal medvirke til at sikre en optimal, smidig proces med en konstant fremdrift uden afbrydelser og flaskehalse.

9 Side 9 Vil bygherren supplere afsnit 5 med følgende tekst (eller tilsvarende), og hvis ikke så begrunde, hvorfor bygherren ikke ønsker at påtage sig forpligtelser for en fortløbende proces uden unødige forsinkelser? Foreslået tekst: Rebild Kommune deltager i øvrigt generelt med stillingtagen, information og godkendelse i det omfang, dette er nødvendigt, til aftalt tid og så betids, at rådgivers arbejde ikke forsinkes eller afbrydes, og således en hensigtsmæssig arbejdsrytme kan opretholdes. Spørgsmål 15 Afsnit 8, Udlæg m.m. Principielt bør udlæg afholdes af og efter aftale med bygherren. Det er ikke rimeligt, at en virksomhed skal bære risikoen for et ukendt antal udlæg, som afholdes på bygherrens vegne. Det forekommer som om at der i den faste pris sker en afregning efter tidsforbrug, som skal fremgå af afregningerne. Betyder det i praksis, at rådgiveren skal indregne udlæg i sin timepris? Eller er timeprisen kun relevant i forbindelse med ekstraarbejder? Da omfang af f.eks. møder, fagtilsynsbesøg og øvrig tilstedeværelse på pladsen/i kommunen jf. ovenstående spørgsmål ikke er kvantificerbart vurderes det urimeligt, at den afledte omkostning til transport ikke indgår som udlæg. Det foreslås, at kørsel på traditionel vis honoreres som udlæg og afregnes efter statens takster. Det forudsættes, at der faktureres i bund hver måned, idet der ellers vil være salærfortabelse. Det forekommer at være en noget rigid bestemmelse fx mht. udlæg, som kan blive forsinket. Vil bygherren fjerne denne bestemmelse? Vil bygherren indarbejde nedenfor nævnte tillæg til afsnittet, alternativ specificere antal af rejser til hvilke adresser/mødesteder, som skal påregnes som omkostning for de bydende? Tekstforslag: Udlæg afregnes i henhold til ABR 89 afsnit 3.2. Kørsel afregnes efter statens takster. Øvrige udlæg afregnes i regning med et tillæg på 5%. Spørgsmål 16 Afsnit 10 s bestemmelse om ophavsret forekommer meget vidtgående i første afsnit. Hvad forstås ved: Det materiale som rådgiverne har udarbejdet? Og hvad ligger der i enhver måde. Ordregiver skal naturligvis have adgang til tegningsmateriale, men ikke resultatet af mellemregninger eller de programmer m.m. som rådgiver har anvendt til løsning af opgaven. De resterende afsnit burde være tilstrækkelige. Vil bygherren fjerne det første afsnit i bestemmelsen?

10 Side 10 Spørgsmål 17 Afsnit 13: Det skal vel være en sædvanlig rådgiverforsikring og en erhvervsansvarsforsikring, der dækker ansvar for 3. mand? Spørgsmål 18 Afsnit 16, Tvister Dersom situationen beskrevet i 2. afsnit opstår, vurderes det hensigtsmæssigt for bygherren, at Rådgiver straks gøres bekendt med, at et søgsmål, som evt. kan inddrage Rådgiver, er rejst. Herunder vurderes det tilsvarende at være en fordel for bygherren, at Rådgiver gives mulighed for at bidrage til processen omkring evt. tvist. Det foreslås, at 2. afsnit tilføjes følgende: Dersom Rebild Kommune agter at medinddrage Rådgiveren i et eventuelt søgsmål, skal Rebild Kommune straks orientere Rådgiver herom. Spørgsmål 19 Pkt. 17: Der bør nok henvises til dansk ret, da ABR 89 ikke er en lov Tilbudsgrundlag Spørgsmål 20 I Tilbudsgrundlag, pkt. 1.3 (s 3) er bl.a. angivet, at arbejdet ønskes gennemført i en helt åben proces. Hvad er en helt åben proces og hvad indebærer dette for de bydende i relation til f.eks. tilbudsafgivelse? Spørgsmål 21 TG pkt. 2.4: Evalueringsmodellenmed den angivne priskurve vil højst sandsynligt resultere i at det bliver en ren priskonkurrence, uanset at det fremstår som om kvaliteten vægter 50%. Er det bygherrens hensigt? Jeg håber, at I vil se positivt på henvendelsen og imødeser jeres svar/rettelsesblad tilsendt direkte. Svar 13: Indledning: Rebild Kommune har valgt at udbyde teknisk rådgivning og bistand vedr. Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2, som begrænset udbud med en prækvalifikation, med hensigt på at få tilbudsgivere, som har erfaring med projekter af denne kompleksitet med flere grænseflader, og som derfor også har det fornødne kendskab til hvilke ydelser, der er nødvendige for gennemførelse af nærværende projekt. Jf. udvælgelseskriterium vil bygherren vurdere, hvorvidt ansøgere er egnede til at løfte opgaven. I PK Afsnit 10 er beskrevet således: Det skal understreges, at der lægges stor vægt på, at de bydende har betydelig erfaring med vej- og broanlæg

11 Side 11 samt jernbanerelaterede arbejder, som dokumenterer forståelse for- og indsigt i udfordringerne i at arbejde med vej og jernbane, herunder myndighedsdelen. Rebild Kommune har valgt, at man, i videst muligt omfang, ønsker fast pris fra tilbudsgiverne. Det kan endvidere oplyses, at Rebild Kommune og Banedanmark begge er aktive parter på projektet, og har interesse i, at processen kører tidsmæssigt så hurtigt som muligt. Såfremt tilbudsgiver ikke mener, de har erfaring med nogle delydelser og dermed ikke kan kvantificere tidsforbruget herfor, må rådgiver antage et tidsforbrug for denne ydelse og tage et forbehold, som udbyder så kapitaliserer. Ydelser, hvor dele af projektet skal godkendes af myndigheder eller andre rådgivere, er fuldstændig afhængig af, at der fremlægges et gennemarbejdet projekt, idet det er forudsætning for, at godkendelserne kommer igennem hurtigst muligt. De enkelte spørgsmål: Vedr. spørgsmål nr. 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 15 og 16. Udbudsmaterialet fastholdes uændret. Der henvises til indledning. Nr. 2 Ydelsesbeskrivelse (YB) Afsnit 3. Yderligere forundersøgelser. Tekst ændres til: Evt. behov for supplerende undersøgelser foreslås af rådgiver, som samtidig laver budget for eget forbrug hertil. Supplerende undersøgelser vil herefter kunne gennemføres efter accept fra bygherren. Prisindhentning, entrering m.v. af udførelse for de supplerende undersøgelser aftales med bygherren, som dækker omkostningerne til disse aktiviteter samt selve undersøgelserne. Nr. 8 Ydelsesbeskrivelse (YB) Afsnit 13. Bistand i forbindelse med udarbejdelse af informationsmateriale. Der kan forventes et forbrug på 20 timer for en teknisk designer. Nr. 10 Ydelsesbeskrivelse (YB) Afsnit 16. Byggeledelse/aflevering. Der forventes en udførelsesperiode på 1 år. Nr. 11 Ydelsesbeskrivelse (YB) Afsnit 17. Fagtilsyn. Der tilføjes: Det samlede gennemsnitlige tidsforbrug for fagtilsyn fastlægges til gennemsnitlig 16 timer/ugen gennem udførelsesperioden (1 år).

12 Side 12 Nr. 13 Tilbudsgrundlag (TG) Rådgivningsaftale. Afsnit 7. Honorar. Der tilføjes: De anførte tilbudssummer og rater prisreguleres iht. Danmarks Statistiks ILON12 (MA Rådgivning mv.) med udgangspunkt i indeks for K Første regulering sker i K Nr. 14 Tilbudsgrundlag (TG) Rådgivningsaftale. Afsnit 5. Rebild Kommunes ydelser. Der tilføjes: Rebild Kommune deltager i øvrigt generelt med stillingtagen, information og forventet godkendelse i det omfang, dette er nødvendigt. Rebild Kommune vil således, i størst muligt omfang, sikre fremdrift i projektet. Nr. 17 Tilbudsgrundlag (TG) Rådgivningsaftale. Afsnit 13. Forsikring. Udbudsmaterialet fastholdes uændret. Nr. 18 Tilbudsgrundlag (TG) Rådgivningsaftale. Afsnit 16. Tvister. Der tilføjes: Dersom Rebild Kommune agter at medinddrage Rådgiveren i et eventuelt søgsmål, skal Rebild Kommune straks orientere Rådgiver herom. Nr. 19 Tilbudsgrundlag (TG) Rådgivningsaftale. Afsnit 17 Lovvalg. Udbudsmaterialet fastholdes uændret. Nr. 20 Tilbudsgrundlag (TG). Punkt 1.3 Totalrådgivningsydelsens indhold. Ønske om en helt åbent proces skyldes Rebild Kommune har en stor interesse i, at projektet kan gennemføres tidsmæssigt så hurtigt som muligt, hvorfor det er hensigtsmæssigt for såvel ordregiver som tilbudsgiver, at der er en løbende dialog omkring opståede problematikker. Nr. 21 Tilbudsgrundlag (TG). Punkt 2.4 Bedømmelse af tilbud/tildelingskriterier. Såvel udbudsform som valgt evalueringsmodel er besluttet ud fra, hvad Rebild Kommune vurderer som bedste model for dette projekt. Med venlig hilsen LØNBORG Christian L. Pedersen

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK)

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK) Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.: 18019 Infrastrukturprojekt

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.:

Læs mere

Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand

Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand Rebild Kommune CVR nr. Rebild Kommune: 29189463 CVR nr. Rådgiver: Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand 1. Parterne Mellem Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende

Læs mere

- Ny færgeterminal Aarhus Havn

- Ny færgeterminal Aarhus Havn Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C. www.bisgaardejsing.dk CVR 37875538 Til potientielle ansøgere Den 20. januar 2017 - Ny færgeterminal Aarhus Havn Spørgsmål svar. Revideret 20. januar 2017 I prækvalifikationsperioden

Læs mere

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning

Konkurrencebetingelser Rammeaftale om teknisk rådgivning 15. maj 2017 REFER EU Projekt med 25 fjernvarmeselskaber Region Midtjylland, Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg BISGAARD EJSING Aps Rosenkrantzgade 23, 4. sal 8000 Aarhus C Region Midtjylland

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018 Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Indholdsfortegnelse 1 Udbudsform... 3 2 Prækvalifikation... 3 2.1 Ansøgningens indhold... 3 2.2 Spørgsmål... 4 2.3 Udvælgelse...

Læs mere

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration

dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration Satellitten, 12 boliger ved Holmegårdsvej i Ringkøbing 27. september 2013 Udbudsbrev, Totalrådgivning i offentlig udbud uden prækvalifikation. Ringkøbing Skjern Kommune inviterer Dem herved til at byde

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG)

Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG) Udbud af ingeniørrådgivning til projektet Brådalvej Cykelstiprojekt Tilbudsgrundlag (TG) 1 Indhold 1 Orientering 1.1 Udbuddet 1.2 Klient 1.3 Rammeaftale 1.4 Tilbudsgrundlag 1.5 Opgavens overdragelse 2

Læs mere

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker Til de bydende Dato 3. oktober 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/10839-27 Side 1/7 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 04 AD-DV.R001 Rammeaftale

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR PR. 27. JULI 2016 TEKNISK BESTILLERRÅDGIVNING, OPP SUNDHEDSHUS

SPØRGSMÅL OG SVAR PR. 27. JULI 2016 TEKNISK BESTILLERRÅDGIVNING, OPP SUNDHEDSHUS SPØRGSMÅL OG SVAR PR. 27. JULI 2016 TEKNISK BESTILLERRÅDGIVNING, OPP SUNDHEDSHUS Udbudsbkg. nr. 2016/S 100-178292 offentliggjort den 26. maj 2016 i EU-tidende/TED 1. Spørgsmål 1 ESPD del IV, litra B-C

Læs mere

Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med:

Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med: Tilbudsliste (TBL) Offentligt udbud af rådgivning i forbindelse med: Byggemodning Erhvervsparken GreenLab Skive Kommune 01-04-2017 Indhold Tilbudsliste... 3 Rådgivning og projektledelse... 5 Byggeledelse

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016 17. november 2016 Hovedentreprise vedrørende facadeudskiftning etape 4, SVS Esbjerg 1. Indledning Region Syddanmark udbyder etape 4 af facadeudskiftning på dele af sengebygning C1 på Sydvestjysk Sygehus,

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Ydelsesbeskrivelse (YB)

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Ydelsesbeskrivelse (YB) Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Dato: 29.06.2018

Læs mere

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter 1 Parterne 1.1 Undertegnede Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade 443 4760 Vordingborg repræsenteret

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse Vordingborg Kommune Side 1 af 5 Almindelige bestemmelser Denne SBV er supplerende, særlige betingelser til "Almindelige betingelser for teknisk rådgivning og bistand, ABR 89". Alle dokumenter i nærværende

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene".

Udbudsbetingelser. Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene. Udbudsbetingelser Udbud af aftaler om levering af Konsulentydelser til Væksthusene". Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. De udbudte aftaler... 5

Læs mere

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. september 2011 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SEPTEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedennævnte udbud

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedennævnte udbud DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. september 2013 13/12943-11 Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende nedennævnte udbud 93200.R01 STORSTRØMSBROEN,

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Juni 2012 Nyborg Kommune Om- og tilbygning til Nyborg Idræts- og Fritidscenter Prækvalifikation totalentreprise 1. Ordregivende

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

VIKING-samarbejde - genudbud

VIKING-samarbejde - genudbud Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af rammeaftale vedrørende konsulentassistance i forbindelse med VIKING-samarbejde - genudbud December 2017 Dokumentnr. 2 af 9 Indhold

Læs mere

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012 Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser Notatet Afgrænsning af rådgiverydelser kan i en udfyldt stand

Læs mere

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Ydelsesbeskrivelse (YB)

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Ydelsesbeskrivelse (YB) Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.: 18019 Infrastrukturprojekt

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af papir m.v.

EU-udbud - Indsamling af papir m.v. EU-udbud - Indsamling af papir m.v. Oktober 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 020 Udarbejdet : BHS Kontrolleret : BER Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Juridisk rådgivning og bistand ifm. etable- ring af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER November 2014 emcon a/s

Juridisk rådgivning og bistand ifm. etable- ring af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER November 2014 emcon a/s Holbæk, Roskilde, Lejre og Sorø Forsyning Juridisk rådgivning og bistand ifm. etablering af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER Ordrupvej 60 DK-2920 Charlottenlund telefon +45 39 97 00 00 a/s reg.

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler.

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler. Bygningsstyrelsen Løngangstræde 21 1468 København K Att. Mads Falbe-Hansen rammeudbud@ses.dk mfh@ses.dk Danske Arkitektvirksomheder Kristen Bernikowsgade 6, 3. sal 1105 København K Tlf. 32 83 05 00 Fax

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Udbudsbrev

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Udbudsbrev TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Udbudsbrev 2015-07-30 1 30. juli.2015 Til de bydende INDBYDELSE TIL AFGIVELSE AF TILBUD PÅ "RAMMEAFTALE FOR VANDLEDNINGSRENOVERING

Læs mere

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring Side 1 af 5 26. april 2018 AFTALE Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89 1. Parterne Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende kaldet Kommunen, ved ansvarlig kontaktperson:

Læs mere

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse Nyt korttidscenter, Leos Plejecenter, Bargumsvej 2, 6270 Tønder - Kongevej 57 6270 Tønder Oktober 2012 Team Ejendomme 1 Indholdsfortegnelse Indhold Almindelig

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted TOTALRÅDGIVNING PRÆKVALIFIKATION Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted Billund Kommune Januar 2013 dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

AFTALER VEJREGELRÅDGIVNING CEN-RÅDGIVER

AFTALER VEJREGELRÅDGIVNING CEN-RÅDGIVER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 28. september 2011 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 AFTALER VEJREGELRÅDGIVNING CEN-RÅDGIVER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SEPTEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Sagsnr. 13.050 Dok. Navn Udbudsbrev Version A Dato 2018.05.15 Rev. - Udarbejdet JH Kontrol ES Godkendt ES 1 Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring

Læs mere

EU-udbud 2017/S : Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 5, SVS, Esbjerg

EU-udbud 2017/S : Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 5, SVS, Esbjerg Til de prækvalificerede entreprenører EU-udbud 2017/S 237-491763: Hovedentreprise - facadeudskiftning etape 5, SVS, Esbjerg UDBUDSBREV Region Syddanmark inviterer jer hermed til at afgive tilbud på hovedentreprisekontrakten

Læs mere

Udbud af landinspektørydelser

Udbud af landinspektørydelser Udbud af landinspektørydelser Spørgsmål stillet den 2. februar 2017 Spørgsmål vedr. udbudsbetingelser: Af udbudsbetingelsernes pkt. 6.4 fremgår det, at som mindstekrav kræves, at ansøger opfylder kravene

Læs mere

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Den 14-06-2016 Aftaleformular Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER

GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER GBF 19 GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER 2019 Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniørers Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19 Den 30. august 2019, version

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser 9. februar 2017

Prækvalifikationsbetingelser 9. februar 2017 Prækvalifikationsbetingelser 9. februar 2017 Totalrådgivning vedrørende Sygehus Sønderjylland, Sønderborg Fase 2, Ambulatorietorvet 1. Indledning Region Syddanmark, Sygehus Sønderjylland, udbyder totalrådgivning

Læs mere

Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19

Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19 Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniørers Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 FORORD Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) har udarbejdet

Læs mere

A. EJERSEN. Udkast til Rådgivningskontrakt

A. EJERSEN. Udkast til Rådgivningskontrakt A. EJERSEN Udkast til Rådgivningskontrakt Indholdsfortegnelse 1. Parterne 1 2. Opgaven 1 3. Aftalegrundlag 2 4. B. RÅDGIVERSENS ydelser 2 5. A. EJERSENS ydelser 2 6. Tidsfrister 3 7. Økonomisk grundlag

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om?

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om? SPØRGSMÅL/SVAR Svardato Spørgsmål Tirsdag den 13. februar 2018 Spørgsmål 1-3 Torsdag den 15. februar 2018 Spørgsmål 4 Fredag den 23. februar 2018 Spørgsmål 5-7 Mandag den 26. februar 2018 Spørgsmål 8-9

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

Udbud af inventar til Amager Ressourcecenter, Amager Bakke UDBUDSBETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION

Udbud af inventar til Amager Ressourcecenter, Amager Bakke UDBUDSBETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Udbud af inventar til Amager Ressourcecenter, Amager Bakke UDBUDSBETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsform... 3 3. Ordregiver... 3 4. Prækvalifikationsmaterialet... 3 5.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS. Dato 10. juli 2014 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon 7244 3743 Dokument 14/07245-2 Side 1/1 AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VED- RØRENDE H20.06.R01 STØJSKÆRM VED KONGSTED N. RASTEPLADS.

Læs mere

Ballerup Kommunes udbud af totalrådgivningskonkurrence - Projekt Nyt Børnehus i Skovlunde.

Ballerup Kommunes udbud af totalrådgivningskonkurrence - Projekt Nyt Børnehus i Skovlunde. Ballerup Kommune Center for Ejendomme Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Att: Rikke Lundquist og Karsten Schrøder Danske Arkitektvirksomheder Vesterbrogade 1E, 2. sal 1620 København V Tlf. 32 83 05 00 Fax 32

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

Underskreven tilbudsgiver - herefter kaldet rådgiveren - tilbyder at udføre Totalrådgivning af Vestre Fjordpark, Aalborg.

Underskreven tilbudsgiver - herefter kaldet rådgiveren - tilbyder at udføre Totalrådgivning af Vestre Fjordpark, Aalborg. 28-04-2014 Bilag C til Tilbudsgrundlag (TG) Totalrådgivning Vestre Fjordpark Tilbudsliste 1. Generelt Underskreven tilbudsgiver - herefter kaldet rådgiveren - tilbyder at udføre Totalrådgivning af Vestre

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 VS. 2 Nielsen & Thomsen Advokatpartnerselskab Østbanegade 55 2100 København

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION. Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Begrænset udbud af bygge- og anlægsarbejde på Støvring Gymnasium 1 Indledning: 1.1 Disse betingelser gælder for prækvalifikation til Støvring Gymnasiums ombygning af gymnasiet.

Læs mere

Prækvalifikation vedr. totalrådgivning Renovering af Vorrevangskolens svømmehal

Prækvalifikation vedr. totalrådgivning Renovering af Vorrevangskolens svømmehal Prækvalifikation vedr. totalrådgivning Renovering af Vorrevangskolens svømmehal Opgaven udbydes i henhold til Tilbudsloven, LBK nr. 1410 af 07/12/2007 inkl. senere ændringer til forskriften. 1. Ordregiver

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.>

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <Tilføj dato> <Tilføj dok. nr,> <Tilføj sagsbehandler> <Tilføj mail> <Tilføj telefonnr.> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE: 1052.R05 RÅDGIVNING VEJ OG

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Eva Tolstrup Ziegler etz@vd.dk ANNONCERING - HUSFOTOGRAF 1. ORIENTERING Nærværende annoncering gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål: Svar: Er det muligt at få tilsendt Ja. Kontakt VAB på mail og vi 1 skabeloner(bilag 1-4) i word-format? fremsender det.

Læs mere

EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark

EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2199 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Ibni, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus

Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus 20.12.2012 Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus Sagsnr. 12/017983 1. Indledning Arealudvikling Aarhus hører under Aarhus Kommune og er knyttet til Teknik

Læs mere

DRIFT LEVERING AF VEJSALT. Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT, eksempel) December 2009. Vejregelrådet

DRIFT LEVERING AF VEJSALT. Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT, eksempel) December 2009. Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT Bilag 2 til Vejledning DRIFT LEVERING AF VEJSALT Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT, eksempel) December 2009 Vejregelrådet Dette afsnit indeholder bindende oplysninger for udbuds- og

Læs mere

Bornholms Cykelveje PRÆKVALIFIKATION

Bornholms Cykelveje PRÆKVALIFIKATION PRÆKVALIFIKATION November 2016 Side 1 af 5 1 UDBUDDET I forbindelse med udbygningen af udbydes opgaven i totalrådgivning. Opgaven og ydelser fremgår af udbudsmaterialet. 1.1 Kontaktperson Ordregivers kontaktperson

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsbekendtgørelsen - Version 3 af 7. november 2013

Spørgsmål og svar til udbudsbekendtgørelsen - Version 3 af 7. november 2013 Aarhus November 2013 Sagsnr. 057017-0001 tbr/tbr/hai Spørgsmål og svar til udbudsbekendtgørelsen - Version 3 af 7. november 2013 Lolland forsyning A/S har modtaget følgende spørgsmål til udbudsbekendtgørelsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... 3. 2. Generelle forhold... 3. 3. Udbudsmateriale... 4. 4. Den udbudte rammeaftale... 5

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... 3. 2. Generelle forhold... 3. 3. Udbudsmateriale... 4. 4. Den udbudte rammeaftale... 5 Udbudsbetingelser Udbud af rammeaftaler om levering af konsulentydelser i forbindelse med gennemførelse af kursusmoduler til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

Indstilling. Valg af totalrådgiver. Rebild Kommune. Ny Materielgård samt beredskabscenter i Haverslev. 17. december 2015

Indstilling. Valg af totalrådgiver. Rebild Kommune. Ny Materielgård samt beredskabscenter i Haverslev. 17. december 2015 Indstilling Valg af totalrådgiver Rebild Kommune Ny Materielgård samt beredskabscenter i Haverslev 17. december 2015 Side 2 af 10 Forord I forbindelse med indgåelse af totalrådgivningsaftale vedrørende

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene

Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Væksthus Midtjylland udbyder opgaven vedrørende Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene Generelle forhold omkring udbuddet Ordregiver er: Væksthus Midtjylland

Læs mere

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park

Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park Udbudsbetingelser for totalrådgiverydelse ved konkurrenceudsættelse af Nordfyns Kommunes Vej og Park Forfatter: Louise Rasmussen Revideret den 17-03-2015 Dokument nr. 480-2015-127465 Sags nr. 480-2015-70306

Læs mere

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser Januar 2018 Udbudsbetingelser PROJEKT i byområder Udbudsbetingelser Projekt nr. 230754 Dokument nr. Version 1 Udarbejdet af LKG Kontrolleret af JWN Godkendt af LKG UDBUDSBETINGELSER Rammeudbud af asfaltbelægninger

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Aftaleformular for forenklet aftale om rådgivning og bistand inden for bygge- og anlægsvirksomhed i henhold til ABR Forenklet (ABR-F)

Aftaleformular for forenklet aftale om rådgivning og bistand inden for bygge- og anlægsvirksomhed i henhold til ABR Forenklet (ABR-F) Aftaleformular for forenklet aftale om rådgivning og bistand inden for bygge- og anlægsvirksomhed i henhold til ABR Forenklet (ABR-F) Formularen benyttes sammen med Forenklede almindelige betingelser for

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand Formularen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, ABR 89. Udarbejdet af Praktiserende Arkitekters Råd,

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Side 1 af 4 KB 14.02.2014. KONKURRENCEBETINGELSER For afgivelse af tilbud på

Side 1 af 4 KB 14.02.2014. KONKURRENCEBETINGELSER For afgivelse af tilbud på Side 1 af 4 KB 14.02.2014 KONKURRENCEBETINGELSER For afgivelse af tilbud på Daginstitution i Tasiilaq tnt nuuk a/s postbox 189, 3900 Nuuk, sag nr. 12230 Inuplan A/S postbox 1024 3900 Nuuk, sag nr. 212.066.00

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Sags nr. U0001-8-10-10-13 Bilag 1 Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for Professionshøjskolen VIA University College Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Side 1 Sags nr. U0001-8-10-10-13 VIA University

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision

Ny daginstitution i Bygholm Bakker. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE Projekt nr.: Version 1.0 Revision VersAKAM25-03-19 Ny daginstitution i Bygholm Bakker Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE 22-08-2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af JLPN Godkendt af Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser til rammeaftale for arkitekt- og ingeniørydelser

Udbudsbetingelser til rammeaftale for arkitekt- og ingeniørydelser Sag nr. 157205/HB Udbudsbetingelser til rammeaftale for arkitekt- og ingeniørydelser - Begrænset udbud efter udbudsloven ADVODAN Glostrup A/S 1 1. Indledning og beskrivelse Det almennyttige boligselskab

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 11/16249 7244 3652 Hans-Carl Nielsen h UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING BESTEMMELSER

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere