Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Dato for ansøgning Vejle Kommune Ensretning af reglerne for udbetalinger til personer i aktive tilbud Startdato Slutdato Sri Sundarampillai Telefon srisu@vejle.dk 1. Beskrivelse af forsøget Som det er i dag er forskel på de regler vedr. udbetalinger, som de ledige er underlagt, når de deltager i aktive tilbud afhængig af, hvorvidt de ledige er omfattet af Integrationslovens bestemmelser. Denne ansøgning vedrører følgende to forhold: 1. Befordringsgodtgørelse 2. Økonomisk tilskud til hjælpemidler Med lovforslag L69 sker der en harmonisering af befordringsgodtgørelse i LAB-lovens 82 således, at en borger har mulighed for at få befordringsgodtgørelse, når vedkommende eksempelvis er i virksomhedspraktik. Dette gør sig gældende, når den daglige transport overstiger 24 km (2 x 12). Harmonisering vedrører dog ikke personer, der er omfattet af Integrationsloven. Borgere, der eksempelvis er i virksomhedspraktik, kan desuden få tilskud til hjælpemidler jf. LAB-lovens 76 med henblik på at understøtte, at personen kan deltage i tilbuddet. Tilskuddet kan eksempelvis anvendes til indkøb af arbejdstøj. De borgere, som er omfattet af Integrationsloven, har ikke samme vilkår. For dem gælder det, at der skal foreligge en såkaldt trangsvurdering, der belyser borgerens økonomiske situation, herunder om den pågældende borger kan dække udgifterne på anden måde. Det er kommunalbestyrelsen, der kan beslutte om de vil bevillige udgifter til eksempelvis transport, når en borger, der er omfattet af integrationsloven, eksempelvis skal i virksomhedspraktik. For borgere, der er omfattet af Integrationsloven, er det således kun muligt at få udbetalt hhv. befordringsgodtgørelse og økonomisk tilskud til hjælpemidler i forbindelse med aktive tilbud, såfremt der foreligger en trangsvurdering. Vejle Kommune ønsker at harmonisere reglerne sådan, at borgere, der er i tilbud efter Integrationslovens kap. 4 og 4A sidestilles med hensyn til befordringsgodtgørelse jf. LAB 82 og mulighed for økonomisk tilskud til hjælpemidler jf. LAB 76 og 77. Alle borgere skal således have mulighed for at få økonomisk tilskud uden hensyn til indtægts- og formueforhold. 2. Mål og forventede resultater Borgerne oplever en mere ensartet sagsbehandling. Det bliver lettere for borgerne at gennemskue reglerne.

15 Der frigøres administrative ressourcer forbundet med trangsvurderinger. 3. Hvordan nås de opstillede mål? Sagsbehandlingen ændres således, at borgere, der er omfattet af Integrationsloven, sidestilles med andre borgere i relation til de regler vedrørende økonomisk tilskud, der eksisterer, når en borger er i tilbud. 4. Forsøgshjemler Integrationslovens 23F. Særligt reglerne omkring dækning af udgifter til transport, værktøj, arbejdsredskaber og arbejdsbeklædning. 5. Evaluering Der evalueres løbende på den økonomiske konsekvens af forsøget. Det vil sige, hvilke udgifter, der er forbundet med dækningen af eventuelle udgifter til borgere, der skal i virksomhedspraktik. Desuden opgøres det, hvor mange administrative ressourcer forsøget frigør, som følge af afskaffelsen af trangsvurderinger.

16 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Dato for ansøgning Vejle Kommune Individuelle kontaktforløb for personer omfattet af Integrationsloven Startdato Slutdato Sri Sundarampillai Telefon Beskrivelse af forsøget Arbejdsmarkedsområdet i Vejle Kommune søger om fritagelse for opfølgning for personer omfattet af Integrationsloven jf. 20 omhandlende individuelle samtaler. Bekendtgørelsen vedr. frikommuner ophæver de gældende regler om minimumskrav til kontaktforløbet for ledige for så vidt angår hyppighed, kontaktform, indhold i samtalerne m.v. for de ni frikommuner. Ophævelsen gælder dog kun for borgere omfattet af LAB-loven. På Arbejdsmarkedsområdet i Vejle Kommune ønsker vi dog også, at reglerne vedrørende opfølgning mindst hver 3. måned bliver ophævet i relation til borgere, der er omfattet Integrationsloven 20. Den nuværende lovgivning fastholder samtalerne med de borgere, der er omfattet af Integrationsloven, i en meget ufleksibel ramme, hvor der ikke tages hensyn til den enkelte borgers situation. På den baggrund risikerer man fortsat, at der bliver holdt unyttige samtaler i stedet for at kanalisere flere ressourcer over til dem, som reelt har gavn af samtalerne. 2. Mål og forventede resultater Bedre effekt af indsatsen på grund af mere hensigtsmæssige forløb: Samtaler når det giver mening for den enkelte borger. Ingen samtaler for samtalen skyld. Individuel tilgang til borgerne. Frigivelse af personaleressourcer, som i dag bliver brugt på administration, til øget kontakt med de borgere, som har gavn af samtalerne. 3. Hvordan nås de opstillede mål? Samtalerne tilrettelægges så, de giver mening i forhold til den enkelte borger. Det er dermed op til den enkelte sagsbehandler, at vurdere, hvordan en given borgers samtaleforløbet skal tilrettelægges. Forløbet vil dermed variere fra borger til borger uanset ydelse. 4. Forsøgshjemler Integrationslovens Evaluering Der følges løbende op på via resultatbaseret styring (RBS). Formålet med dette er at belyse, hvorvidt der sker progression i forhold til den enkelte borger.

17 Frikommune Fredensborg Kommune Titel på forsøg Udvidelse af virksomhedspraktikperiode fra 4 26 uger Start- og sluttidspunkt for forsøget Startdato 1. juli 2013 Slutdato 31. december 2015 Kontaktperson Carsten Larsson Telefon caln@fredensborg.dk Dato for ansøgning 1. november Beskrivelse af forsøget Problemstilling Ifølge gældende lovgivning er der mulighed for, at forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 1, der ikke har erhvervserfaring, har langvarig ledighed eller i øvrigt har vanskeligt ved at opnå beskæftigelse med løntilskud, kan være i praktik op til 13 uger. Hvis den ledige ikke opfylder kriterierne, er der kun mulighed for at etablere virksomhedspraktik i op til 4 uger. Fredensborg Kommune har erfaring med, at 4 uger er for kort en periode til, at den ledige og virksomheden kan nå at se, om udviklingspotentialet i idéen holder, og dermed kan danne basis for et nyt job og vækstskabelse. Fredensborg Kommune ansøger derfor om at udvide den nuværende praktikperiode fra 4 uger til op til 26 uger. Derudover ønsker kommunen at blive undtaget for, at den ledige skal leve op til følgende kriterier: - Har ikke erhvervserfaring - Har langvarig ledighed - Har øvrige vanskeligheder ved at opnå beskæftigelse med løntilskud. De ledige i Fredensborg Kommune skal matches med virksomheder, hvor det vurderes, at der er et vækstpotentiale. Inden den ledige starter i virksomheden, vil vedkommende, hvis det skønnes nødvendigt, blive opkvalificeret med relevante kurser efterfulgt af et længerevarende praktikforløb. Forretningsidéerne skal være baseret på en unik løsning og have et vækstperspektiv, gerne internationalt. Formålet med tiltaget er at udvide det samlede antal af arbejdspladser, men ikke på bekostning af arbejdspladser andre steder. Jobcentret vil sammentænke beskæftigelses- og erhvervspolitik ved at koble de lediges kompetencer og ressourcer med virksomheders forretningsidéer, og herigennem skabe nye faste arbejdspladser. Fokus er på alle grupper af ledige, hvor den ledige matcher det behov, som virksomheden har brug for til at videreudvikle forretningsidéen. For den ledige vil dette således give muligheden for at være med til at skabe sit eget job For at undgå konkurrenceforvridning virksomhederne imellem skal virksomhederne leve op til udvalgte kriterier for at kunne få en ledig i praktikforløb i 26 uger. Det er aftalt, at Væksthus Hovedstadsregionen

18 Side 2 skal godkende, at virksomhedens idé er af en sådan karakter, at der reelt er tale om et vækstpotentiale. Formål Formålet med forsøget er, at Fredensborg Kommune ønsker at skabe flere jobs til ledige ved at give de ledige mulighed for at bidrage til virksomheders realisering af en god forretningsidé og dermed skabe deres egen fremtidige arbejdsplads i virksomheden. 2. Mål og forventede resultater 3. Hvordan nås de opstillede mål? Mål At de ledige får en mulighed for at skabe deres eget job i en virksomhed, der har en uforløst idé, der med sikkerhed kan siges at have vækstpotentiale. Forventede resultater - At bidrage til øget beskæftigelse i målgruppen Målet nås ved, at ledige i målgruppen har mulighed for at være i praktik op til 26 uger, også selvom de ikke lever op til kriterierne: - Har ikke erhvervserfaring - Har langvarig ledighed - Har øvrige vanskeligheder ved at opnå beskæftigelse med løntilskud. 4. Forsøgshjemler Lov om aktiv beskæftigelsespolitik kapitel Bekendtgørelse om forsøgsordninger med frikommuneforsøg efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge Evaluering Kommunen ønsker at blive målt på resultaterne i forbindelse med forsøget. Resultaterne skal sættes i forhold til sammenlignelige kommuners resultater og vurderes under hensyntagen til de samfundsmæssige konjunkturer.

19 Frikommune Vejle Titel på forsøg Iværksætterforløb i egen virksomhed Start- og sluttidspunkt for Startdato 1. januar 2013 Slutdato 31. december 2015 forsøget Kontaktperson Stig Malberg Telefon stima@vejle.dk Dato for ansøgning 1. november 2012 Før Der er allerede ved Jobcentrets mellemkomst sikret mulighed for at ledige med iværksætterevner og perspektiver kan deltage i 6 ugers individuelt iværksætterforløb i et særligt tilbud under Vejle Erhvervsudvikling og i samarbejde med Campus Vejle, hvor de samtidig får et skrivebord stillet til rådighed, hvor de kan afprøve deres ide under realistiske former. Dette sker enten som 6 ugers selvvalgt uddannelse eller som led i en aftale- og handleplan. Den ledige med iværksætterevner og perspektiver kan ikke fortsætte forløbet efter oprettelse af CVR nr. Dette fordi de vurderes som værende i arbejde og dermed ikke er berettiget til ydelse eller tilbud. Efter Som supplement til kommunens forpligtigelse til, at sikre at ledige med iværksætterevner og perspektiver deltagelse i individuelt iværksætterforløb, udvides ordningen til at ledige med et særligt potentiale for iværksætteri kan deltage i op til yderligere 12 ugers individuelt iværksætterforløb som led i en aftale- og handleplan. Ændring i forhold til tidligere muligheder er, at den ledige efter oprettelse af CVR nr. får mulighed for at fortsætte i det individuelle iværksætterforløb frem til udløb af tilbud jf. aftale- og handleplan. Dette til trods for, at borgeren ikke længere er berettiget til ydelse. Til udfyldelsen af de fem felter nedenfor er udarbejdet en vejledning, som kan findes på im.dk. 1. Beskrivelse af forsøget Som supplement til kommunens forpligtigelse til, at sikre at ledige med iværksætterevner og perspektiver deltagelse i individuelt iværksætterforløb, udvides ordningen til at ledige med et særligt potentiale for iværksætteri kan deltage i op til yderligere 12 ugers individuelt iværksætteforløb. Ændring i forhold til tidligere muligheder er, at den ledige efter oprettelse af CVR.nr. får mulighed for at fortsætte i individuelt iværksætterforløb frem til udløb af tilbud i aftale- og handleplanen. Dette til trods for, at de ikke længere er berettiget til ydelse. Bevilling af individuelt iværksætterforløb skal være omfattet af en individuel vurdering samt indgå i en aftale- og handleplan for den enkelte

20 borger. I vurderingen bør der være inddraget hensyn til arbejdsmarkedets jobmuligheder jf. Arbejdsmarkedsbalancen. Det betyder, at det individuelle iværksætterforløb primært bevilges til ledige med iværksætterevner og perspektiver inden for områder, hvor balancestatus er: Rigtig gode jobmuligheder (grønt område). 2. Mål og forventede resultater Målet er - Flere iværksættere i Vejle Kommune. - At skabe mulighed for, at udvalgte med iværksætterevner og perspektiver kan få lov til at arbejde længere tid med deres egen virksomhedsidé. - At den ledige med iværksætterevner og perspektiver i en længere periode kan ledsages af rådgivning fra et kompetent panel af virksomhedsrådgivere. - At iværksætteren får styrket sit grundlag for på sigt at skabe en levedygtig virksomhed. 3. Hvordan nås de opstillede mål? De ledige borgere med iværksætterevner orienteres om mulighederne for deltagelse i individuelt iværksætterforløb. Dette sker ved individuelle opfølgningssamtaler eller ved rådgiverens udvalg af potentielle ledige borgere. 4. Forsøgshjemler Lov om aktiv beskæftigelsesindsats Evaluering Der vil ske opfølgning af projektet hver tredje måned. Dette vil ske ved, at Jobcentrets tovholder tager kontakt til iværksættertilbuddet og der vil her blive vurderet, hvorvidt der er positivt udbytte af projektet. Der vil også blive vurderet, om der sker misbrug af tilbuddet, eller der opstår andre uhensigtsmæssigheder. I tilfælde af misbrug eller uhensigtsmæssigheder, vil projektet blive stoppet.

21 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgninger til den fælles frikommuneansøgningsrunde Frikommune Tema Ansøgninger der styrker jobskabelse og iværksætteri Titel på forsøg Udvidelse af virksomhedspraktikperiode fra 4 26 uger Start- og sluttidspunkt Startdato Slutdato for forsøget Dato for ansøgning Beskrivelse af forsøget Formålet med forsøget er, at frikommunerne ønsker at skabe flere jobs til ledige ved at give de ledige mulighed for at bidrage til virksomheders realisering af en god forretningsidé og dermed skabe deres egen fremtidige arbejdsplads i virksomheden. Ifølge gældende lovgivning er der mulighed for, at forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 1 der ikke har erhvervserfaring, har langvarig ledighed eller i øvrigt har vanskeligt ved at opnå beskæftigelse med løntilskud, kan være i praktik op til 13 uger. Hvis den ledige ikke opfylder kriterierne, er der kun mulighed at etablere virksomhedspraktik i op til 4 uger. Kommunerne har erfaring med, at 4 uger som lovgivningen som udgangspunkt giver mulighed for, er for kort en periode til, at den ledige og virksomheden kan nå at se, om udviklingspotentialet i idéen holder, og dermed danne basis for et nyt job og vækstskabelse. Frikommunerne ansøger derfor om at udvide den nuværende praktikperiode på 4 uger i op til 26 uger uden, at den ledige skal leve op følgende kriterier: Ikke har erhvervserfaring, har langvarig ledighed eller i øvrigt har vanskeligt ved at opnå beskæftigelse med løntilskud. Målet er, at de ledige i frikommunerne skal matches med virksomheder, hvor det vurderes, at der er et vækstpotentiale. Inden den ledige starter i virksomheden, vil vedkommende, hvis det skønnes nødvendigt, blive opkvalificeret med relevante kurser efterfulgt af et længerevarende praktikforløb. Forretningsideerne skal være baseret på en unik løsning og have et vækstperspektiv, gerne internationalt. Formålet med tiltaget er at udvide det samlede antal af arbejdspladser, men ikke på bekostning af arbejdspladser andre steder. Jobcentret vil sammentænke beskæftigelses- og erhvervspolitik ved at koble de lediges kompetencer og ressourcer med virksomheders forretningsidéer, og herigennem skabe nye faste arbejdspladser. Fokus er på alle grupper af ledige, hvor der kan ske et match med en ledige, der matcher det behov, som virksomheden har brug for til at videreudvikle forret-

22 Side 2 ningsidéen. For den ledige vil dette således give muligheden for at være med til at skabe sit eget job. Målgruppen for forsøget er ledige bredt set. Det vigtige er, den ledige matcher, det virksomheden efterspørger. Der kan også være tale om en ledig, der har en god idé, og ønsker at afprøve den i en allerede eksisterende virksomhed. For at undgå konkurrenceforvridning virksomhederne imellem skal virksomhederne leve op til udvalgte kriterier for at kunne på en ledig placeret i 26 uger. Det skal derfor aftales med Væksthuse i de respektive regioner, at de godkender, at virksomheden er egnet til at deltage i forsøget. 2. Mål og forventede resultater Målet er, at de ledige får en mulighed for at skabe deres eget job i en virksomhed, der med sikkerhed kan siges at have vækstpotentiale. 3. Hvordan nås de opstillede mål? Målet nås ved, at ledige i målgruppen har mulighed for at være i praktik op til 26 uger i en virksomhed, uden at skulle leve op til følgende kriterier: Ikke har erhvervserfaring, har langvarig ledighed eller i øvrigt har vanskeligt ved at opnå beskæftigelse med løntilskud. 4. Forsøgshjemler Lov om aktiv beskæftigelsespolitik kapitel Bekendtgørelse om forsøgsordninger med frikommuneforsøg efter lov ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge Evaluering Kommunerne ønsker at blive målt på resultaterne i forbindelse med forsøget. Resultaterne skal sættes i forhold til sammenlignelige kommuners resultater og vurderes under hensyntagen til de samfundsmæssige konjunkturer.

23 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommune - Tema Ansøgninger der øger fleksibilitet i samarbejdet med virksomhederne Titel på forsøg Seniorjob i private virksomheder Start- og sluttidspunkt for Startdato Slutdato forsøget Dato for ansøgning Før: En ledig A-kassedagpengemodtager har, hvis dagpengeperioden udløber tidligst 5 år før efterlønsalderen ret til et seniorjob. Kommunen har efter seniorlovens 2 pligt til at ansætte en person i seniorjob senest 2 måneder efter, at personen anmoder om det. Ansættelsen sker på overenskomstmæssige vilkår. Efter: Som supplement til kommunens forpligtigelse til at ansætte ledige i seniorjob, udvides ordningen til også at omfatte private virksomheder som en frivillig mulighed for virksomheden og for den ledige. Virksomheden modtager det årlige statstilskud på ca kr. pr. fuldtidsansat. Kommunen får et årligt statsligt tilskud på ca. kr (2012) pr. fuldtidsansat i seniorjob. Overholder kommunen ikke sin forpligtelse, skal kommunen udbetale en kompensation til den pågældende svarende til det, som personen modtog i arbejdsløshedsdagpenge. Kommunen afholder den fulde udgift til kompensationen. Til udfyldelsen af de fem felter nedenfor er udarbejdet en vejledning, som kan findes på im.dk. 1. Beskrivelse af forsøget Som supplement til kommunens forpligtigelse til at ansætte ledige i seniorjob får den ledige tilsvarende mulighed for at få ansættelse på det private arbejdsmarked. Muligheden er frivillig for såvel virksomhed som den ledige borger. Virksomheden modtager det årlige statstilskud på ca. kr pr. fuldtidsansat. Merbeskæftigelseskravene skal være opfyldt som i andre former for løntilskudsansættelse. 2. Mål og forventede resultater Målet er At jobmulighederne indholds- og branchemæssigt øges, og at mulighederne for at matche den lediges kvalifikationer med reelle jobmuligheder øges. At den lediges motivation og kvalifikationer bevares og dermed at mulighederne for at få fodfæste på arbejdsmarkedet øges. Alternativet kan være passiv ydelse, hvilket risikerer at føre til udstødning fra arbejdsmarkedet.

24 Side 2 At imødekomme det forventede forøgede antal ledige, der har ret til seniorjob i forbindelse med, at dagpengeretten ophører. 3. Hvordan nås de opstillede mål? De ledige borgere med ret til seniorjob og virksomhederne orienteres om mulighederne. 4. Forsøgshjemler Lov om seniorjob Evaluering Projektet følges månedsvis og evalueres senest efter ½ år med henblik på misbrug eller andre uhensigtsmæssigheder. I tilfælde af uhensigtsmæssigheder vil projektet blive stoppet, og de ledige borgere vil blive tilbudt seniorjob i kommunen.

25 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommunetema Titel på forsøg Forsøg der øger fleksibilitet i samarbejdet med virksomhederne Udvidet praktik er vejen til uddannelse Start- og sluttidspunkt Startdato Slutdato 31. december 2015 for forsøget Dato for ansøgning Beskrivelse af forsøget Mange unge stoppes i deres uddannelse, fordi virksomhederne er tilbageholdende med at tage elever i praktik. Det er uhyre vigtigt at sikre, at så mange unge som overhovedet muligt får mulighed for at gennemføre deres uddannelse. Derfor har kommunerne påtaget sig opgaven at hjælpe de unge videre i deres uddannelse. Flere kommunerne kører kampagner, hvor de opsøger virksomheder og søger at åbne døren for de unge uden praktikplads. Hvis de unge er på kontanthjælp, er der flere muligheder for at give virksomhederne tilskud til at give dem en chance, men der mangler en gulerod til at få virksomhederne til at tage flere elever. Indenfor lovens rammer er det muligt at give virksomhedspraktik som indledning til en elevansættelse, men det vil forpligte arbejdsgiveren og den unge mere, hvis det var muligt at give tilskud til de første måneder i elevpraktikken. Det er langt mere motiverende og forpligtende for både arbejdsgiver og de unge, hvis de unge ansættes med en elevaftale, som giver merit og ikke opsiges så nemt som et traditionelt aktiveringsforløb. Der søges om tilladelse til at etablere virksomhedspraktikforløb ved indgåelse af elevpladsaftale/forløb. Praktikforløbet skal betragtes som en gulerod i forhold til, at få virksomhederne til at tage flere elever. Målgruppen er ledige unge op til 25 år, og som har afsluttet et grundforløb og har brug for særlig hjælp til at få en elevplads. Det gælder de unge, der ikke har fundet elevplads indenfor minimum 6 måneder efter afsluttet grundforløb. Virksomhedspraktikken kan have en varighed på 4 uger til 13 uger. Alternativt forslag er at ændre tilskudsordningen til elevaftaler, så ledige under 25 år får højere/fuld dækning de første 3 måneder af elevforløbet.

26 Side 2 2. Mål og forventede resultater Forsøget vil øge andelen af unge, der får gennemført et grundforløb, får elevplads og dermed får gennemført hovedforløbet. Flere unge vil søge ind og gennemføre en erhvervsuddannelse, når der bliver større chance for, at der bliver etableret en elevplads på virksomhederne. 3. Hvordan nås de opstillede mål? Ved at der etableres flere elevaftaler. 4. Forsøgshjemler Unge i elevpladsforløb betragtes som ansatte og ikke som ledige. Derfor er de ikke omfattet af regler for virksomhedspraktik. 5. Evaluering Kommunen ønsker at blive målt på resultaterne i forbindelse med forsøget. Resultaterne skal sættes i forhold til sammenlignelige kommuners resultater og vurderes under hensyntagen til de samfundsmæssige konjunkturer

27 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgninger til den fælles frikommuneansøgningsrunde Frikommune - Tema Generelle ansøgninger vedr. organisering af indsatsen og rammen for forsøget Titel på forsøg Rehabiliteringsteam fleksibilitet og smidigere sagsbehandling for borgeren og for kommunen. Start- og sluttidspunkt for Startdato Slutdato forsøget Dato for ansøgning Til udfyldelsen af de fem felter nedenfor er udarbejdet en vejledning, som kan findes på im.dk. 1. Beskrivelse af forsøget Denne ansøgning fremsendes samlet for de 9 frikommuner, men skal ses i relation til en ansøgning, som Vejle Kommune forventes at fremsende vedrørende at blive fritaget for lovreglerne vedr. sammensætningen af deltagerne i rehabiliteringsteamet, herunder deltagelse af sundhedskoordinator fra Regionen. at blive fritaget for lovreglen om, at lægefaglig assistance, herunder indhentning af speciallægeattester kun kan ske via sundhedskoordinatoren i den kliniske funktion. De 9 frikommuner en meget enige i intentionen om i komplekse sager at sikre en tværfaglig koordinering og en bredspektret afdækning af den enkelte borgers forskellige ressourcer, samt at borgeren sikres adgang til at deltage i møde med relevante eksperter. Herunder at der tænkes på tværs af forvaltninger og myndigheder, så der dels kan inddrages bred faglig viden og ekspertise, dels kan tilrettelægges en optimal helhedsorienteret rehabiliterende, uddannelses- eller beskæftigelsesmæssig indsats med henblik på at borgeren opnår en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. I nærværende forsøg ønskes mulighed for en fleksibel, relevans-, og behovsorienteret sammensætning af rehabiliteringsteamet tilpasset borgerens og den koordinerende sagsbehandlers vurdering af behovet mulighed for at kunne indhente lægefaglig rådgivning og vurderinger herunder speciallægeattester hos alle relevante samarbejdspartnere/leverandører Formålet er, at borgeren oplever kommunens service som både personlig, helhedsorienteret, relevant og meningsfuld ( hvilket forventes) at øge borgerens engagement, motivation og positive medvirken i sagsforløbet

28 Side 2 at sikre optimal ressourceudnyttelse i kommunen og hos evt. andre involverede parter. at sikre et smidigt og effektiv sagsforløb Ønsket om en mere fleksibel sammensætning af rehabiliteringsteamet, end hvad loven lægger op til, har både et borgerudgangspunkt og et praktisk og økonomisk kommunalt udgangspunkt. Mange borgere i målgruppen vil finde et fuldt bemandet rehabiliteringsteam meningsløst ( over-kill ), hvis der i den konkrete sag ikke er behov for det fulde set-up. I nogle sager vil der allerede være inddraget forskellige eksperter, og inddragelse af rehabiliteringsteamet vil kunne opleves som gentagelse, spild af ressourcer og en tilsidesættelse af borgeren som central part i sagen. Mange borgere vil finde det overvældende og måske ligefrem angstprovokerende at skulle mødes med et stort panel af eksperter. Det kan gælde bredt, men her tænkes særligt på personer med svær social angst og fobier, som man normalt vil besøge i hjemmet, fordi de ikke er i stand til at møde op i jobcenteret. Et fuldt set-up i rehabiliteringsteamet vil være omstændeligt og bureaukratisk, og vil i en lang række sager øge sagsbehandlingstiden og være en unødvendig ekstraomkostning. Bestemmelsen om kun via den regionale organisation at kunne indhente lægefaglig rådgivning og vurderinger herunder speciallægeattester, fratager den koordinerende sagsbehandler en række handlemuligheder i forhold til smidigt og effektivt at sikre sagens progression. Således ønsker vi med denne ansøgning, fritagelse fra en obligatorisk sammensætning af rehabiliteringsteamet og mulighed for at benytte det med fuld eller kun delvis bemanding. fritagelse for bestemmelsen om kun via den regionale organisation at kunne indhente lægefaglig rådgivning og vurderinger, herunder speciallægeattester. mulighed for afholdelse af virtuelle møder i rehabiliteringsteamet (videokonference). 2. Mål og forventede resultater Målet med forsøget er

29 Side 3 at borgeren oplever kommunens indsats som både personlig, helhedsorienteret, relevant og meningsfuld at borgeren ser sig selv som sagens centrale omdrejningspunkt, tager ansvar i sagen og gives reel mulighed for at deltage i tilrettelæggelsen af indsatsen at øge borgerens engagement, motivation og positive medvirken i sagsforløbet at sikre optimal ressourceudnyttelse i kommunen og hos evt. andre involverede parter. at sikre et smidigt og effektiv sagsforløb 3. Hvordan nås de opstillede mål? Der etableres et rehabiliteringsteam i overensstemmelse med lovgivningen herom Der informeres og undervises internt i kommunen om rehabiliteringsteamet. Herunder om dets organisering, dets kompetencer og om formålet om at koordinere og bidrage til en tværfaglig indsats i komplekse sager, hvor borgerne ikke har kunnet profitere af den ordinære beskæftigelsesindsats samt om teamets fleksible benyttelse. Der informeres i en tilpasset, borgervenlig version på kommunens hjemmeside om rehabiliteringsteamet som en ressource, der stilles til rådighed for borgerne herunder om borgernes mulighed for at konsultere teamet i et fuldt set-up eller i en tilpasset form aftalt med den koordinerende sagsbehandler. Den koordinerende sagsbehandler sikrer i sin sagsbehandling en dialog med borgeren om hvordan rehabiliteringsteamets ressourcer bedst udnyttes i forhold til at sikre en relevant indsats i den konkrete sag. Der indføres en administrativt praksis, hvorefter indsats og inddragelse dokumenteres i én samlet plan. 4. Forsøgshjemler Lov om ansvar for og styring af den aktive beskæftigelsesindsats 25FF jf. nyt lovforslag om FØP-reformen 25 ff. 5. Evaluering Der vil blive gennemført kvalitativ evaluering via interview evt. fokusgruppeinterview blandt sagsbehandlerne i jobcenteret, medlemmer af rehabiliteringsteamet samt med mindst 10 borgere, der har været i kontakt med rehabiliteringsteamet. Såfremt datagrundlaget gør det muligt vil der blive foretaget kvantitativ undersøgelse på sagsbehandlingstiden i de 9 frikommuner i sammenligning med øvrige kommuner samt på andelen af berørte borgere, som kommer i ressourceforløb eller tilkendes pension.

30 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Dato for ansøgning 1/ Frikommunetema om digitalisering Bedre samarbejde i tværkommunale callcentre Startdato 1. januar 2013 Slutdato 31. december 2015 Martin Jensen Buch Telefon mjb@oim.dk 1. Beskrivelse af forsøget Kommuner kan effektivisere og forbedre servicen ved at indgå i kommunale fællesskaber på udvalgte serviceområder. Kommunale fællesskaber udnyttes blandt andet til at samarbejde om fælles callcentre, hvor medarbejdere fra flere kommuner kan aflaste hinanden ved borgerhenvendelser. Disse callcentre håndterer primært generelle forespørgsler om status på borgernes sager og yder dermed ikke eller i meget begrænset omfang egentlig sagsbehandling overfor borgerne. Det er imidlertid en udfordring for samarbejdet i de fælleskommunale callcentre, at sagsbehandlere og frontmedarbejdere i de samarbejdende kommuner ikke har adgang til oplysninger om hinandens borgere. Det betyder, at callcenteret alene kan give tilstrækkelig konkret vejledning til borgerne i den kommune, der varetager den konkrete callcenterfunktion, men ikke til borgere fra de øvrige kommuner. For at de tværkommunale callcentre kan leve op til deres formål om, at kunne skiftes til at hjælpe hinandens borgere, vil det være en fordel kunne straksafklare diverse spørgsmål fra borgerne på tværs af kommuneskel. Det kunne fx være spørgsmål som: Hvornår kommer min udbetaling? Er min indbetaling modtaget? Er min ansøgning behandlet, og hvad får jeg til udbetaling (fx kontanthjælpssystemerne, begravelseshjælp, fodterapi, pension mv.) Jeg har fået en rykker på for meget udbetalt pension - kunne også være kontanthjælp eller efterregulering af økonomisk friplads. Kan jeg få lov at betale denne i næste måned? Jeg kan ikke få den læge, jeg har anmodet om, og vil gerne vælge en anden. Her kan lægen så indberettes i systemet. Min ejendomsskat er steget, men vurderingen er faldet - hvordan hænger det sammen? Hvad er det for en dokumentation, I mangler for at kunne behandle min ansøgning om? Hvilket nummer er jeg i køen til en institutionsplads? For at kunne vejlede borgerne bedst muligt, ville det endvidere være relevant at give adgang til Udbetaling Danmarks fagsystemer i forbindelse med fx sager om socialt bedrageri.

31 Side 2 2. Mål og forventede resultater Formålet med forsøget er at kunne yde en optimal service overfor borgerne også på tværs af kommunegrænser, samt at kunne nedbringe de administrative ressourcer, der bruges til at oplyse borgerne om status for deres sag. Kommunerne modtager rigtig mange henvendelser fra borgere, der ønsker information om status for deres sag. En hurtig afklaring af denne type henvendelse vil kunne aflaste de kommunale sagsbehandlere markant og frigøre ressourcer til hurtigere sagsbehandling. Et skøn fra digitaliseringsstyrelsen anslår, at kommunerne årligt modtager 6 mio. henvendelser fra borgerne, hvoraf 2 mio. omhandler status for igangværende sager. 3. Hvordan nås de opstillede mål? Med forsøget forventes langt flere henvendelser at kunne straksafklares, så borgerne ikke ringer forgæves, hvis de får fat i en anden kommunes medarbejder. Målene opnås ved at give sagsbehandlere med et specifikt formål adgang til at kigge i andre kommuners fagsystemer. Der er ikke tale om egentlig sagsbehandling af borgere på tværs af kommunerne, men om den vejledning, der er en forudsætning for, at de tværkommunale callcentre kan yde en optimal service for borgerne. For at sikre datasikkerheden skal kommunernes adgang til hinandens fagsystemer logges. 4. Forsøgshjemler Der søges om hjemmel til en ordning, hvor alle sagsbehandlerne i det tværkommunale callcenter har mulighed for at tilgå oplysninger om de borgere, der henvender sig uanset hvilken kommune de er bosat i. 5. Evaluering Der foretages en evaluering, hvori følgende parametre indgår: Straksafklares flere borgere? Forbedres kvaliteten af den service, der ydes i de tværkommunale callcentre? Hvad er effektiviseringspotentialet?

32 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Forsøgstema om kommunerne og vækstdagsordenen Titel på forsøg Tomme kommunale lejemål i forbindelse med eksisterende inkubatormiljøer stilles gratis til rådighed for iværksættere Start- og sluttidspunkt for forsøget Startdato 1. juli 2013 Slutdato 31. december Beskrivelse af forsøget I de kommunale (eller kommunalt understøttede) inkubatormiljøer betaler lejerne (iværksætterne) en markedsleje, baseret på de omkostninger, der er ved at drive et sådant hus, mens der tit bliver bidraget med offentlig erhvervs service, som tit findes in-house. I tilfælde af tomgangsperioder falder udlejningsrisikoen tilbage på kommunen, som reelt betaler for de tomme lokaler. Som et forsøg kunne man derfor lade perspektivrige iværksættere benytte de tomme lokaler på lempelige vilkår i en nærmere afgrænset periode. Fx ved at første års eller første kvartals husleje er gratis. Det forudsættes, at forsøg udføres i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. 2. Mål og forventede resultater 3. Hvordan nås de opstillede mål? Forsøg kan endvidere have en konkurrenceforvridende effekt, såfremt støtte ydes på et konkurrenceudsat marked, hvilket skal søges imødegået Flere iværksættere må forventes at tage springet og prøve deres koncept af i professionelle rammer og blandt andre iværksættere. Det kan på den måde testes, hvorvidt en sådan anvendelse af tomme kommunale lokaler vil give vækst i antallet af nye iværksættere. Ved at tilbyde iværksættere gratis adgang til de tomme lejemål i en nærmere afgrænset periode. 4. Forsøgshjemler Der skal etableres hjemmel til forsøget i frikommuneloven. 5. Evaluering

33 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Forsøgstema om kommunerne og vækstdagsordenen Titel på forsøg Tomme kommunale lejemål i oplandet stilles gratis til rådighed for iværksættere Start- og sluttidspunkt for forsøget Startdato 1. juli 2013 Slutdato 31. december Beskrivelse af forsøget Ledige kommunale lokaler i centerbyerne og landdistrikterne udlånes gratis til iværksættere i en tidsbegrænset periode i forbindelse med afklaringsfasen eller den spæde opstart af virksomheden. Der skal være en lokal opbakning fra foreninger og netværk for at sikre screening og korrekt anvendelse af lokalerne, og løbende sparring. (Der kan ikke påregnes fast bemanding fra hverken lokal erhvervsservice eller væksthusene). Målgruppen er perspektivrige iværksættere fra nærmiljøet. Det vil typisk være tidligere kommunale administrative lokaler, men det kunne også være fx køkkener i forbindelse hermed. Det forudsættes, at forsøg udføres i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. 2. Mål og forventede resultater 3. Hvordan nås de opstillede mål? Forsøg kan endvidere have en konkurrenceforvridende effekt, såfremt støtte ydes på et konkurrenceudsat marked, hvilket skal søges imødegået Målet er at understøtte det erhvervsmæssige grundlag i landdistrikterne og dermed skabe arbejdspladser lokalt. Brugere af lokalerne kan også benytte de klassiske erhvervsservice tilbud fra det lokale erhvervskontor og Væksthuset efter en nærmere aftalt model. Lokale erhvervsforeninger eller netværk skal have en aktiv rolle for at sikre korrekt anvendelse, herunder screene virksomhederne. 4. Forsøgshjemler Der skal etableres hjemmel til forsøget i frikommuneloven. 5. Evaluering

34 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommune Forsøgstemaet Øget inddragelse af civilsamfundet Titel på forsøg Færre barrierer for frivillighed Start- og sluttidspunkt for Startdato - Slutdato forsøget Kontaktperson Telefon Dato for ansøgning Beskrivelse af forsøget De fleste kommuner har i dag en velfærdsdagsorden, der bygger på øget inddragelse af civilsamfundet. Vi skal i endnu højere grad end det er tilfældet opfordre til aktivt medborgerskab og engagement i frivilligt arbejde med henblik på udvikling og fremtidssikring af vores velfærdssamfund. Frivilligt arbejde kan skabe værdi ikke kun for samfundet som helhed, men også for den enkelte borger. Frivilligt arbejde kan øge livskvaliteten og f.eks. være et afsæt for ledige til at få fodfæste på arbejdsmarkedet og skabe netværk. Borgere på dagpenge, efterløn mv. bliver mødt af et sæt komplicerede regler, hvis de ønsker at yde en frivillig indsats. Lovforslag til ændring af lov om frikommuner åbner lidt op og giver i højere grad, end det er tilfældet i dag, borgere på dagpenge og efterløn mulighed for at yde en aktiv indsats. Der er dog stadig tale om komplicerede regler, og der er kun mulighed for at arbejde frivilligt, hvis man er medlem af en forening, organisation eller lignende. Der er mange borgere, der ønsker at gøre en indsats, men som ikke ønsker at gøre det via et medlemskab af en forening. Det ønskes med denne ansøgning, at der gives mulighed for at dagpengemodtagere, efterlønsmodtagere mv. kan være aktive uden, at det sker i regi af en forening, organisation eller lignende. Der kan f.eks. være tale om en offentlig virksomhed; et plejehjem, værested for socialt udsatte mv. 2. Mål og forventede resultater 3. Hvordan nås de opstillede mål? Forsøget vil: - være medvirkende til at skabe øget medborgerskab i lokalsamfundet - rydde nogle af de oplevede barrierer mod frivillighed af vejen. - give borgere på overførselsindkomst mulighed for at yde en aktiv indsats på områder og måder, de finder motiverende - give øget livskvalitet hos den frivillige, bidrage til kompetenceudvikling, nye muligheder og netværksdannelse. Målet opnås ved, at give borgere på efterløn, dagpenge mv., der ikke har lyst til at udøve en aktiv indsats via en forening, mulighed for at gøre det i offentligt regi f.eks. på plejehjem, væresteder for socialt udsatte etc.

35 Side 2 4. Forsøgshjemler Forslag til lov om ændring af lov om frikommuner 7 c. Til frivillige foreninger, organisationer og lignende tilføjes offentlige virksomheder. 5. Evaluering -

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune 2012-2015

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune 2012-2015 FRIKOMMUNEVEDTÆGT Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang Gentofte Kommune 2012-2015 Forsøgsbeskrivelser Beskæftigelsesområdet... 3 Borgerens eget kontaktforløb mulighed for at vælge form og indhold

Læs mere

Bilag 1 til Beskæftigelsesudvalgets drøftelse af frikommuneforsøg inden for Beskæftigelsesudvalgets område, d. 28. maj Ministeriets bemærkninger

Bilag 1 til Beskæftigelsesudvalgets drøftelse af frikommuneforsøg inden for Beskæftigelsesudvalgets område, d. 28. maj Ministeriets bemærkninger Bilag 1 til Beskæftigelsesudvalgets drøftelse af frikommuneforsøg inden for Beskæftigelsesudvalgets område, d. 28. maj 2013 Kopiforsøg 3. og 4. runde samt fælles temaforsøg på tværs af frikommunerne Titel/

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på   En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Ensretning af regler for udbetaling til personer i aktive tilbud

Ensretning af regler for udbetaling til personer i aktive tilbud Evaluering af frikommuneforsøg: Ensretning af regler for udbetaling til personer i aktive tilbud Gladsaxe Kommune Afleveret april 2016 Evaluering af frikommuneforsøg: Ensretning af regler for udbetaling

Læs mere

Forsøgsoversigt og -beskrivelser på Økonomiudvalgets område

Forsøgsoversigt og -beskrivelser på Økonomiudvalgets område orsøgsoversigt og -beskrivelser på Økonomiudvalgets område Økonomiudvalgets område 3 Vejle ritagelse fra halvårsregnskabet Godkendes administrativt. orenkling af de indholdsmæssige krav Økonomi og til

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune

FRIKOMMUNEVEDTÆGT. Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang. Gentofte Kommune FRIKOMMUNEVEDTÆGT Oversigt over frikommuneforsøg, der er i gang Gentofte Kommune 2012-2015 Forsøgsbeskrivelser Beskæftigelsesområdet... 3 Borgerens eget kontaktforløb mulighed for at vælge form og indhold

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler Jobcenter Jammerbugt vil med dette forsøg skabe mulighed

Læs mere

Forsøg med frikommuner

Forsøg med frikommuner Bekendtgørelse om forsøgsordninger efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge (Forsøg med frikommuner) I medfør

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet BEK nr 1485 af 16/12/2013 Udskriftsdato: 16. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015245 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet UDKAST Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 554 i lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.ansvaret for og styringen af den

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Mikrolån Forsøg med mikrolån til jobparate kontakthjælpsmodtagere, uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere og jobparate selvforsørgede.

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

UDKAST [Efter 2. ansøgningsrunde] Bekendtgørelse om frikommuneforsøg II på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

UDKAST [Efter 2. ansøgningsrunde] Bekendtgørelse om frikommuneforsøg II på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 72 Offentligt 13. november 2017 J.nr. 17/12028 UDKAST [Efter 2. ansøgningsrunde] Bekendtgørelse om frikommuneforsøg II på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGTER FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE.

FRIKOMMUNEVEDTÆGTER FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. FRIKOMMUNEVEDTÆGTER FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1.juli 2017-31.december 2021. Jobcenter Vesthimmerland

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Telefon

Telefon Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Dato for ansøgning 29. juni 2011 Vejle Økonomimodel 1 Anciennitetsbestemt statsrefusion (1. prioritet) Startdato 01.01.2012

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune PARTNERSKABSAFTALE MELLEM [Indsæt virksomhedens navn] Jobcenter Ringkøbing-Skjern Gade: Gade: Finderupsvej 9 Postnr. og by:

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler

Frikommuneforsøg I. Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Frikommuneforsøg I Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Odense Kommune Oktober 2018 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Frikommuneforsøget åbner for at give mere end 6 ugers vejledning

Læs mere

VEDTÆGT FOR VEJLE KOMMUNES FRIKOMMUNEFORSØG

VEDTÆGT FOR VEJLE KOMMUNES FRIKOMMUNEFORSØG VEDTÆGT FOR VEJLE KOMMUNES FRIKOMMUNEFORSØG REVIDERET JULI 2017 2 01 Aftale og handleplan Min plan erstattes af en aftale/handleplan, som er en gensidig forpligtende aftale vedr. alle de aktiviteter, borgeren

Læs mere

Implementeringsplan for frikommuneforsøg i Viborg Kommune 4. runde Viborg

Implementeringsplan for frikommuneforsøg i Viborg Kommune 4. runde Viborg Implementeringsplan for frikommuneforsøg i Viborg Kommune 4. runde Viborg Forsøgstitel Problemstilling Fritagelse for fremmøde kontanthjælp uanset målgruppe. Alle kontanthjælpsmodtagere skal kunne tilmelde

Læs mere

ressourceforløb, fleks

ressourceforløb, fleks Rehabiliteringsteam, ressourceforløb, fleks og førtidspension Et tilbud om samlet vurdering, vejledning og hjælp til at få overblik. Den nye førtidspensionsreform, der trådte i kraft d. 1. januar 2013,

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

JOBCENTER. Sygedagpenge. Førtidspension. Jobafklaringsforløb. Fleksjob eller. Ordinært arbejde. Ressourceforløb

JOBCENTER. Sygedagpenge. Førtidspension. Jobafklaringsforløb. Fleksjob eller. Ordinært arbejde. Ressourceforløb JOBCENTER Ressourceforløb Førtidspension Fleksjob eller Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Ordinært arbejde Privatpraktiserende socialrådgiver Susanne Koch Larsen Aktiviteter inden første opfølgning (inden

Læs mere

Nye frikommuneforsøg udviklet i samarbejde mellem frikommuner og ministerier

Nye frikommuneforsøg udviklet i samarbejde mellem frikommuner og ministerier 11. februar 2013 Nye frikommuneforsøg udviklet i samarbejde mellem frikommuner og ministerier De ni frikommuner og relevante ministerier har i sensommeren og efteråret 2012 samarbejdet om udvikling af

Læs mere

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Barrierer for en helhedsorienteret indsats

Barrierer for en helhedsorienteret indsats Evaluering af frikommuneforsøg Barrierer for en helhedsorienteret indsats Gladsaxe Kommune Afleveret april 2016 Evaluering af frikommuneforsøg: Barriere for en helhedsorienteret indsats side 1 Indhold

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Tilskudsjob i Svendborg Kommune

Tilskudsjob i Svendborg Kommune Direktørområde Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Tilskudsjob i Svendborg Kommune I forbindelse med kontanthjælpsreformen der trådte i kraft den 1. januar

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Ny sygedagpengereform

Ny sygedagpengereform Ny sygedagpengereform Evaluation only. Reformen af sygedagpengesystemet Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Økonomisk sikkerhed for sygemeldte samt en tidligere og bedre indsats

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

AC s forslag til Væk med bøvlet - Juni 2010

AC s forslag til Væk med bøvlet - Juni 2010 Udfordring: Brug andre aktører rigtigt Andre aktører skal bruges, der hvor de skaber en merværdi i forhold til jobcentrene. Det vil sige der hvor de har specialiseret viden om målgruppernes arbejdsmarked

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler

Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Fritagelse for varighedsregler Odense Kommune Marts, 2016 Forsøgsansvarlig: Peter Valentin 1. SAMMENFATNING Odense Byråd godkendte 31/10 2012 frikommuneforsøget

Læs mere

Nye rammer for sygefraværsindsatsen

Nye rammer for sygefraværsindsatsen Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance Nye rammer for sygefraværsindsatsen Partierne bag sygefraværsaftalen er enige om, at der fortsat

Læs mere

FRIKOMMUNEFORSØG. Nordjysk frikommunenetværk Status 13. oktober 2017 KKR NORDJYLLAND

FRIKOMMUNEFORSØG. Nordjysk frikommunenetværk Status 13. oktober 2017 KKR NORDJYLLAND FRIKOMMUNEFORSØG Nordjysk frikommunenetværk 2016-2020 Status 13. oktober 2017 STATUS PÅ ANSØGNINGERNE TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgningsrunde 1 d. 1. december 2016 Ansøgningsrunde 2 ansøgningsfrist d. 1.

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG

Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG Dato Januar 2013 SØNDER-KORSKÆRPARKEN PARTNERSKABSAFTALER DREJEBOG INDHOLD 1. Formål 1 2. Målsætning 1 3. Målgruppe 1 4. Det udbudsretlige grundlag 1 5. Udvikling og forankring af partnerskabsaftalerne

Læs mere

Er sygdom et privat anliggende?

Er sygdom et privat anliggende? Er sygdom et privat anliggende? De første sygedagpenge krav om inaktivitet og sengeleje Den 3 delte førtidspension Den tidligere førtidspensionsreform & arbejdsevnemetoden Aktiv syg og ikke længere en

Læs mere

BEK nr 865 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017

BEK nr 865 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 BEK nr 865 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2013-08556 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Regionale Medlemsmøder forår 2013

Regionale Medlemsmøder forår 2013 Regionale Medlemsmøder forår 2013 Introduktion til reformen Susanne Wiederquist Baggrund! Førtidspension og fleksjob er centrale dele af det sociale sikkerhedsnet i Danmark. Aftalepartierne ønsker derfor

Læs mere

Jobcenter Silkeborg Region Midtjylland LO Silkeborg-Favrskov. Samarbejdsaftale

Jobcenter Silkeborg Region Midtjylland LO Silkeborg-Favrskov. Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale 23. november 2011 Denne aftale er indgået mellem Jobcenter Silkeborg, A-kasser/faglige organisationer under LO Silkeborg-Favrskov og FTF Region Midtjylland. 1. Aftalens formål Formålet

Læs mere

Sygedagpengereformen 2014

Sygedagpengereformen 2014 Sygedagpengereformen 2014 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Den 10. september 2014 v/teamleder Charlotte Palkinn, Fastholdelse og ressourceudvikling Regeringen siger: Regeringen vil føre en aktiv

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

Til: Økonomi og Inderigsministeriet. Fremsendelse af forsøgsansøgninger til frikommuneforsøget

Til: Økonomi og Inderigsministeriet. Fremsendelse af forsøgsansøgninger til frikommuneforsøget Til: Økonomi og Inderigsministeriet Fremsendelse af forsøgsansøgninger til frikommuneforsøget 01.november 2012 Hermed fremsendes fjerde omgang konkrete frikommuneansøgninger fra Vejle Kommune. Ansøgningerne

Læs mere

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering)

Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Ansøgningsskema I (puljen til jobrettet opkvalificering) Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Sammenhængende forløb for dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere (match 1 og 2) med særlig risiko for

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget. Evaluering af pejlemærker 2017

Arbejdsmarkedsudvalget. Evaluering af pejlemærker 2017 Evaluering af pejlemærker 2017 Februar 2018 Indhold Arbejdsmarkedsudvalgt...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3 AMU 2 Flere unge har en ordinær uddannelse...4

Læs mere

Dagens emne. Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet

Dagens emne. Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet Dagens emne Hjertekarsygdom og arbejdsmarkedet Præsentation Malene Stærmose 49 år Uddannet socialrådgiver og coach Arbejdet i kommuner og faglig organisation siden 1993 til min ansættelse i Hjerteforeningen

Læs mere

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 Underviser: Susanne Wiederquist, susanne@wiederquist.dk STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 1 Udkast til ny beskæftigelseslov 2 Aftalen bygger pa følgende grundelementer: Færre og

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg.

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg. Notat Seniorjob Seniorjob-ordningen blev indført i forbindelse med, at de tidligere gældende regler om forlænget dagpengeret for 55-59-årige blev ophævet. Efter de tidligere regler om forlænget dagpengeret

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen NOTAT Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen Carsten Kjærgaard Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske

Læs mere

Samarbejdsaftale. 3. Fælles uddannelse for ansatte i Jobcentretog i A-kasserne/faglige organisationer

Samarbejdsaftale. 3. Fælles uddannelse for ansatte i Jobcentretog i A-kasserne/faglige organisationer Samarbejdsaftale Denne aftale er indgået mellem A-kasser/faglige organisationer under og Jobcentrene i Norddjurs kommune og Syddjurs kommune. 1. Aftalens formål Formålet med aftalen er, at samarbejde om

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på En plan for en sammenhængende indsats sammen med

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på  En plan for en sammenhængende indsats sammen med SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig

Læs mere

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Større valgfrihed og større ansvar for at demonstrere at man står til rådighed Tidlig og intensiv indsats målrettet jobsøgningsstøtte fra dag

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE Forord Store forandringer. Store udfordringer. Men også nye og store muligheder for at hjælpe vores mest udsatte

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB. Regionsdirektør Karsten Simensen, Beskæftigelsesregion Nordjylland

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB. Regionsdirektør Karsten Simensen, Beskæftigelsesregion Nordjylland REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB Regionsdirektør Karsten Simensen, REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB 55.000 flere personer på førtidspension, fleksjob og ledighedsydelse end forventet ved reformen

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Afrapportering af nye forsøgstemaer fra frikommune

Afrapportering af nye forsøgstemaer fra frikommune TIL ORIENTERING 31. oktober 2012 Afrapportering af nye forsøgstemaer fra frikommune arbejdsgruppen om nytænkning af den aktive beskæftigelsesindsats til ansøgningsrunde 4 i frikommuneforsøgene J.nr. 2012-0017232

Læs mere

Spørgsmål svar vedrørende uddannelsesordningen

Spørgsmål svar vedrørende uddannelsesordningen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato: 20. december 2012 J.nr.: 2012-0020070 Spørgsmål svar vedrørende uddannelsesordningen Uddannelsesaktiviteter under uddannelsesordningen Spørgsmål: Hvad

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGTER FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE.

FRIKOMMUNEVEDTÆGTER FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. FRIKOMMUNEVEDTÆGTER FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1.juli 2017-31.december 2021. Jobcenter Vesthimmerland

Læs mere

SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på http://www.oim.dk/arbejdsomraader/frikommuneforsoeg-ii/. Frikommunenetværk Titel på forsøg

Læs mere

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om:

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om: Somentor tilbyder kommuner rehabiliteringsforløb. Vi leverer en socialpædagogisk faglig indsats omkring det enkelte menneske, uanset om det udspringer fra jobcenteret eller socialforvaltningen. Mentor

Læs mere

Frikommuneforsøg på Økonomiudvalgets område status december 2013

Frikommuneforsøg på Økonomiudvalgets område status december 2013 Frikommuneforsøg på Økonomiudvalgets område status december 2013 Forsøgstitel Fritagelse for reglerne i tilbudslovens afsnit II ved mindre offentlige indkøb af varer og tjenesteydelser. Forsøgsperiode

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATS. Indhold. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt.

BESKÆFTIGELSESINDSATS. Indhold. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt. Love [Kommunefinansieringslov: Lov nr. 994 af 30/8 2015 om kommunernes finansiering af visse offentlige

Læs mere

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer Den 16. april 2010 Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer og FTF a-kasser KL/FTF-udmeldingen af 24. juni 2009 indeholder tre samarbejdskoncepter, hvor KL og FTF anbefaler,

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Strategi for forsikrede ledige.

Strategi for forsikrede ledige. Strategi for forsikrede ledige. Baggrund 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Som følge heraf, men også som følge af at der i 2016 træder en reform af refusionssystemet

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere