Opsamling fra gruppearbejde på omstillingsgruppens 3. møde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling fra gruppearbejde på omstillingsgruppens 3. møde"

Transkript

1 Opsamling fra gruppearbejde på omstillingsgruppens 3. møde 13. maj 2014 Vi arbejdede i de samme 3 grupper som sidst, ud fra så vidt muligt at diskutere alle de 5 temaer som nævnt nedenfor: 1. En indgang for alle unge 2. En tidlig tværfaglig indsats for unge med risiko for frafald og udeblivelse 3. Tid til den rette vejledning og det rette uddannelsesvalg 4. Fokus på fastholdelse, medvirken og gennemførelse af uddannelse 5. Inddragelse af civilsamfund, frivillige m.v. Se også status på omstillingsgruppen unge til alle unge 1630 er skrevet til Holbækken fra byrådsmødet 14. maj her. Nedenstående er en sammenfatning af gruppernes arbejde indenfor de 5 temaer: Tema 1: Én indgang for alle unge Hvad går ideen ud på? Vi skal på tværs af sektorer organisere os omkring den unge og den unges behov for hjælp for at få en uddannelse. Den unge kan have mange udfordringer for at komme i gang, fx bolig, økonomi, helbred, misbrug, manglende børnepasning, skoletræthed osv. Ideen handler om konkret hjælp og støtte til de unge, så de kan overkomme disse barrierer for at opnå en uddannelse. Det skal være nemt for den unge at henvende sig. Og den rådgivning og støtte den unge modtager, skal være helhedsorienteret og sammenhængende og kunne udgøre det bagland, den unge ellers ikke har. Ideen har tre hovedelementer: 1. Én indgang på kommunen en ungeenhed En fysisk ungeenhed, hvor den unge henvender sig gerne tæt på uddannelsesinstitutionerne (Man opdager ikke det er kommunen man henvender sig til). Her er alle fagpersoner samlet, som kan være relevante for unge på uddannelsesydelse. Fælles kerneopgave for alle at hjælpe den unge på i uddannelse Ungeenhed har den nødvendige fleksibilitet og kompetence til at hjælpe den unge, så den unge bliver ikke sendt fra sted til sted. Ungeenheden skal også kunne gribe de unge allerede fra 10. klasse, hvis de unge ikke har en plan der fører til uddannelse.

2 Ungeenheden skal finde husrum i Holbæk, gerne tæt ved uddannelserne. Ungeenheden kan være base for integrationsprojekter og andre målrettede initiativer 2. Fremskudte ungevejledere tilknyttet uddannelsesinstitutionerne Ungevejledere med særlige kvalifikationer til at motivere og støtte unge til at gennemføre uddannelse bliver tilknyttet alle ungdomsuddannelsesinstitutioner. De skal sikre, at den unge får den rette hjælp når der er behov. OBS på tværsektoriel pædagogisk kompetenceudvikling på tværs af kommunale medarbejdere og medarbejdere fra ungdomsuddannelserne. 3. En ungeenhed vil betyde en omprioritering af ressourcerne på ungeområdet i Holbæk kommune, både myndigheder og UU. Hvilken værdi vil det give de unge? Hvilke problemer/udfordringer bliver løst? Hvilke ulemper kan der være? Timing og sammenhæng i indsatsen En tydeligere vifte af tilbud Bedre afklaringsmulighed her og nu fordi man kan få talt med enten ungekonsulent, sagsbehandler, jobkonsulent eller andet hvis det er det, man har brug for. Spare tid, fordi den unge ikke bliver sendt fra sted til sted, færre beslutningsled Give adgang til det normale liv Give mulighed for at arbejde med de unges fortælling om uddannelse Hurtigere indsats timing Kommunen og uddannelsesinstitutionerne kan handle hurtigere, når man er tættere på hinanden Bedre koordinering Helhedssyn på den unge der kommer ind Bedre overgang fra 10 klasse til ungdomsuddannelse Risiko for at der opstår en ny ungefaglighed en ny søjle, når man nedbryder andre søjler. Det kan føre til ringere faglighed på andre områder (fx manglende kendskab til lovgivning på familie området eller socialområdet). Ungeenheden er ikke en indgang for ALLE unge under 30 år. Unge, der allerede har en uddannelse skal fx henvises til Arbejdsmarkedscentret, der er bedst til at hjælpe unge i arbejde. Ungeenheden skal have et tydeligt fokus på unge, der skal have en uddannelse. Hvem skal være med til at realisere ideen? Ydelsesområdet (alle de områder hvor der er lovgivning og penge der kan sættes i spil for at få det til at fungere)

3 Hvordan kan det føre til besparelser for kommunen? Hvad er de første skridt til at realisere ideen Andet 10 klassecenter skal repræsenteres der er et svagt led lige efter folkeskolen Støttepersoner, mentorer mv nogen der går ud og tager fat i de unge, samler op og følger op (håndholdt indsats) UU repræsentanter Jobcenter Det sociale område repr. fra uddannelserne vigtigt for at koordinere og effektivisere indsatserne De unge selv kan inviteres med på en workshop for at udvikle ungeenheden og indsatserne. Besparelsen kommer, når flere unge som i dag modtager uddannelsesydelse kommer i gang med og gennemfører en uddannelse. På kort sigt skal der arbejdes med de unge, der har lettest/hurtigst adgang til uddannelse. Besparelsen ligger på kort sigt primært blandt unge på 18 år og derover (Unge under 18 år modtager ikke uddannelsesydelse) Der skal 75 årsværk flere i uddannelse ( ca.150 cpr.nr) for at finde besparelsen i En projektgruppe kigger på erfaringer fra andre kommuner og konkretiserer ideen og hvad den skal måles på (Kan ske meget hurtigt). 2. Pilotprojekt igangsættes hurtigt: Hvert område stiller fagperson til rådighed og vi laver et laboratorium, hvor vi afprøver ideen på unge. Målgruppen i pilotprojektet er de unge, hvor der nemmest og hurtigst kan opnås resultater. 3. Vi undersøger effekten og skalerer op hvis det virker. Der er stort behov for billige boliger, som de unge vil bo i. De unge har ikke råd til at betale for de nye kollegieværelser, der er under opførelse og en del af de unge i målgruppen, skal ikke bo derhjemme. (Vi havde bjergmarkskolegiet, der var billigt. Men de unge ville ikke bo der, fordi der ikke var eget køkken og eget bad).

4 Tema 2: en tidlig tværfaglig indsats for unge med risiko for frafald og udeblivelse Hvad går ideen ud på? Hvilken værdi vil det give de unge? Hvilke problemer/udfordringer bliver løst? Hvilke ulemper kan der være? Hvem skal være med til at realisere ideen? Ideen handler om at samarbejde på tværs af sektorer om de unge der er i risikogruppen for frafald og udeblivelse. Der er 2 grupper af unge: unge som vi allerede kender i folkeskole/specialskole, hos UU og myndigheden unge som viser sig at have behov for en tværfaglig, koordineret indsats især i overgangene mellem skole og uddannelse. Ideen handler blandt andet om: at give økonomisk rådgivning og indsigt i at være studerende at etablere fællesskaber der kan sikre fastholdelse at styrke vejledningen inden uddannelsesstart at styrke kompetencer og forudsætninger inden uddannelsesstart (både faglige og kognitive kompetencer) Den unge oplever ensartet fokus på uddannelse Den unge oplever at alle arbejder for samme sag Den unge vil opleve at være i centrum af sagen Den unge vil spare tid fordi indsatsen er et sted og med flere tilstede Der vil blive arbejdet på at etablere sociale fællesskaber (makkerpar, mussamtaler på uddannelserne m.m.) Hurtigere indsats timing Kommunen og uddannelsesinstitutionerne og UU kan have fælles uddannelsesplaner Bedre koordinering Tilgangen til kerneopgaven bliver mere ensartet Sikring af bedre overgange i uddannelsesforløbet Risiko for at spilde tid ved at sidde flere medarbejdere sammen om de unge hvor det muligvis ikke er nødvendigt. Stor arbejde i kompetenceudvikling af medarbejdere der skal have et nyt fælles tredje. Egen kompetence skal sikres til de medarbejdere der arbejder tværfagligt ellers kan der ikke tages nødvendige beslutninger UUvejledere 10. klasse centeret Familiecenteret socialcenteret Jobcenteret Repr. fra uddannelserne vigtigt for at koordinere og effektivisere indsatserne De unge selv skal deltage og være i centrum for alle samtaler

5 Evt. misbrug/ungdomspsykiatrien m.m. Hvordan kan det føre til besparelser for kommunen? Besparelsen kommer, når flere unge som i dag modtager uddannelsesydelse kommer i gang med og gennemfører en uddannelse. På kort sigt skal der arbejdes med de unge, der har lettest/hurtigst adgang til uddannelse. Besparelsen ligger på kort sigt primært blandt unge på 18 år og derover (Unge under 18 år modtager ikke uddannelsesydelse) Hvad er de første skridt til at realisere ideen 4. Der arbejdes allerede med en projektgruppe internt i Holbæk kommune (incl. UU) En tryg og smidig overgange som handler om at sikre de unge der bliver 18 år som har en sag i familiecenteret der rækker udover det 18. år. Her sidder jobcenter, socialcenter, UU sammen med familiecenteret. Projektgruppen har en pilotindsats for 30 unge i 2014 som alle skal have en tidlig, tværfaglig indsats. De unge er udvalgt ud fra at sikre overgangene Fra folkeskolen og ind i ungdomsuddannelsen Fra at bo hjemme/plejefamilie/anbringelse til at bo for sig selv Fra lommepenge til SU Fra barn til ung Andet Der er stort behov for billige boliger, som de unge vil bo i.

6 Tema 3: Tid til den rette vejledning og det rette uddannelsesvalg Hvad går ideen ud på? Ideen skal sikre at den unge har mulighed for at orientere sig i de uddannelsesmuligheder der findes FØR uddannelsesstart. Ideen skal sikre et mere sikkert uddannelsesvalg end i dag. I dag er der helt op til 50 % frafald på nogle erhvervsuddannelser. Ideen peger på at opdele vejledning i aldersgrupper: 16(18) 20 år 2025 år 2530 år Hvilken værdi vil det give de unge? Hvilke problemer/udfordringer bliver løst? Hvilke ulemper kan der være? Hvem skal være med til at realisere ideen? Den unge oplever at de ikke skal forhaste sig til et uddannelsesvalg Der skal være tid til at vælge i udskolingen Den unge oplever at selve valgsituationen er nuanceret og rolig fremfor at være en automatpilot uden refleksion Den unge vil opleve at være i centrum af uddannelsesvalget Mindre frafald Større tilfredshed med uddannelsen Større glæde ved at studere Større grad af mening Tid koster penge Der kan opstå en industri af uddannelsesafklaringsforløb En del unge ønsker slet ikke at tage en uddannelse, det kan muligvis være svært at skelne om det er tid der skal til eller om det er manglende motivation? UUvejledere Jobcenteret Repr. fra uddannelserne vigtigt for at kunne rådgive om uddannelserne De unge selv Evt. anden aktør motivatorer Hvordan kan det føre til besparelser for kommunen? Hvad er de første skridt til at realisere ideen Andet På kort sigt vil ideen ikke betyde en besparelse På længere sigt vil det rette uddannelsesvalg betyde færre frafaldne som i kortere eller længere perioder lever af offentlig forsørgelse, og dermed spare Holbæk kommune for forsørgelse At tale med alle uddannelsesparate der har fået pålæg om uddannelse med uddannelsesstart i 2014 om deres uddannelsesvalg og drøfte valget igennem med den unge for at trykprøve motivationen og arbejde forbyggende.

7 Tema 4: Fokus på fastholdelse, medvirken og gennemførelse af uddannelse Hvad går ideen ud på? Der er to ideer: 1. Fastholdelse imens de unge går på uddannelsen Ideen betyder der etableres tværfagligt samarbejde EFTER den unge har valgt en uddannelse. Ideen er at samarbejde om at den unge møder frem på uddannelsen, deltager, er aktiv undervejs, og gennemfører uddannelsen. Som i tema 1 (en ungeenhed) handler denne ide også om omprioritering af midler, herunder om professionelle, integrerede mentorer på ungdomsuddannelserne kan finansieres af Holbæk kommune. 2. Fokus på elev lære og praktikpladser efter skoleuddannelsen Hvilken værdi vil det give de unge? Hvilke problemer/udfordringer bliver løst? Hvilke ulemper kan der være? Hvem skal være med til at realisere ideen? Hvordan kan det føre til besparelser for kommunen? Den unge vil opleve en interesse for deres deltagelse og medvirken i uddannelsesforløbet Den unge vil opleve at få hjælp til støtte undervejs hvis der er behov for det Den unge vil få opmærksomhed på uddannelsesforløbet fremfor på andre forhold (f.eks. sociale forhold, misbrug m.m.) Antallet af elev lære og praktikpladser forventes øget Hurtigere indsats timing kommunen og uddannelsesinstitutionerne og UU kan have fælles uddannelsesmentorer fastholdelsesstrategier Bedre koordinering af hvilke unge der er på vej til sanktioner på erhvervsuddannelserne og samarbejde om dem Tilgangen til kerneopgaven bliver mere ensartet Sikring af bedre overgange i uddannelsesforløbet Stort arbejde i kompetenceudvikling af medarbejdere der skal have et nyt fælles tredje Risiko for at vi blander os i hinandens arbejde Store forskelle i de krav der stilles til de unge /konfliktstof? UUvejledere Familiecenteret socialcenteret Jobcenteret Repr. fra uddannelserne vigtigt for at koordinere og effektivisere indsatserne De unge selv skal deltage og være i centrum for alle samtaler Evt. misbrug/ungdomspsykiatrien m.m. Besparelsen kommer, når flere unge som i dag modtager uddannelsesydelse kommer i gang med og gennemfører en uddannelse. På kort sigt skal der arbejdes med de unge, der har lettest/hurtigst adgang til uddannelse. Besparelsen ligger på kort sigt primært blandt unge på 18

8 Hvad er de første skridt til at realisere ideen? Andet år og derover (Unge under 18 år modtager ikke uddannelsesydelse) Der er i 2014 etableret en ungeguide på EUCNVS (Arbejdsmarkedscenter Holbæk sammen med Odsherred og Kalundborg kommuner) som senere i år får tilknyttet timer fra social og familiecenter. Ungeguiden er etableret for at sikre fastholdelse og gennemførelse på erhvervsuddannelserne er et etableringsår der understøttes økonomisk af beskæftigelsesregion Sjælland. Regionen samler op på erfaringerne på at samarbejde om at fastholdelse og uddannelse er i fokus i arbejdet med de unge.

9 Tema 5: Inddragelse af civilsamfund, frivillige og netværk Hvad går ideen ud på? Hvilken værdi vil det give de unge? Hvilke problemer/udfordringer bliver løst? Hvilke ulemper kan der være? Hvem skal være med til at realisere ideen? Hvordan kan det føre til besparelser for kommunen? Ideen handler om at inddrage virksomhederne i At etablere flere praktikpladser både som forforløb inden uddannelsesstart og som reelle elev og lærepladser At virksomheder, praktikcentre og kommunen samarbejder om elevpladser der skal etableres som en del af sociale klausuler At forpligte elever der er sidst i deres uddannelsesforløb til at tage en nystartet elev i praktik De unge vil opleve at der er flere elevpladser at vælge imellem De unge vil få lov til at se en ung i uddannelse som er længere end de selv, og få lov at se deres fag folde sig ud (set fra en anden ungs vinkel) Der vil være større motivation for den unge, til at gennemføre en grunduddannelse hvis der er mulighed for at få elevplads Kommunen, praktikcentrene (uddannelserne) og virksomhederne vil komme tættere på hinanden gennem et forpligtende elevtilelev samarbejde Kommunen, uddannelserne og virksomhederne vil komme tættere på hinanden gennem en tættere opfølgning på de sociale klausuler Det kan muligvis stadig være svært at finde elevpladser til de unge der er mindst tilpassede og socialt udfordrede Uvist om virksomhederne vil være interesserede i at etablere flere praktikpladser Virksomhederne Virksomheds og jobkonsulenter i Jobcenteret Uddannelserne /praktikcentrene De unge selv Flere unge der gennemfører en uddannelse med en elevpraktikplads betyder færre unge på offentlig forsørgelse Hvad er de første skridt til at realisere ideen At følge op på om de sociale klausuler er overholdt, og virksomhederne lever fuldt op til ansvaret om praktik og elevpladser Andet Andre ideer om inddragelse af frivillige, familier m.m. er ikke foldet ud på lignende måde

10 Status Nedenstående status på omstillingsgruppen unge til alle unge 1630 er skrevet til Holbækken fra byrådsmødet 14. maj. Status Uddannelse til alle unge 1630 år Denne gruppe har fokus på den gruppe af unge, som modtager uddannelsesydelse. Det er unge, som har psykiske, personlige, familiemæssige og/eller sociale udfordringer som misbrug, rod i økonomien og ustabile boligforhold. Skal der findes 21 mio. kr. på dette område, skal vi allerede i have ca. 75 fuldtidspersoner (150 cprnumre) varigt væk uddannelsesydelse. Ungegruppen har indtil nu haft tre møder og arbejder med fem temaer: 1. En indgang for alle unge 2. En tidlig tværfaglig indsats for unge med risiko for frafald og udeblivelse 3. Tid til den rette vejledning og det rette uddannelsesvalg 4. Fokus på fastholdelse, medvirken og gennemførelse af uddannelse 5. Inddragelse af civilsamfund, frivillige mv. Gruppen har et enkelt møde tilbage og er nu i gang med at prioritere de mange forslag. Blandt nogle af de foreløbige ideer er etablering af en fælles ungeenhed), fremskudte ungevejledere på ungdomsuddannelserne og en koordineret opsøgende virksomhedskontakt for at øget antallet af praktikpladser.

Uddannelse til alle unge 16-30 år. At være noget for nogen

Uddannelse til alle unge 16-30 år. At være noget for nogen Uddannelse til alle unge 16-30 år At være noget for nogen Indledning Velkommen til omstillingsgruppen Uddannelse til alle unge 16-30 år s anbefalinger til at få flere unge i uddannelse: Omstillingsgruppen

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

STATUS PÅ UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSE TIL ALLE UNGE STATUS PÅ Omstillingsgrupperne i foråret 2014 Byrådet etablerede i foråret 2014 fire omstillingsgrupper under overskrifterne: Læring og trivsel hos børn og unge Uddannelse til alle unge 15-30 år Alle kan

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Oplæg for politiske udvalg i Randers Kommune 21. februar 2017 v. udvalgsformand Sine Agerholm (A) og chef for Uddannelse til Alle Unge Julie Becher Hvorfor vi i Holbæk Kommune er gået all in på kerneopgaven

Læs mere

Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune

Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup Kommune Oplæg ved KL netværk om UU, folkeskolen og ungdomsuddannelserne Fredericia 16. juni 2015 Sonja Krüger Walter SonjaWa@htk.dk Uddannelse Til Alle i Høje-Taastrup

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab Indledning Motivation og hovedbudskab Aktiv hele livet Fremtidens velfærd er ikke blot et spørgsmål om de indsatser, vi som kommune leverer til vores borgere. Fremtidens velfærd skabes i fællesskabet mellem

Læs mere

Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg

Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg Ungekontakten 8. februar 2018 Afdelingsleder Keziban Bilal Aydin Baggrund for Ungekontakten I Frederikssund Kommune er der politisk, ledelsesmæssigt og blandt

Læs mere

Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse?

Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse? Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse? Oplæg på konferencen JAGTEN PÅ 95 PCT. - HVAD VIRKER! Odense Congress Center 22. november 2010 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Hvordan får flere unge en ungdomsuddannelse?

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune

Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato November 2017 Sagsid 17/14431 Sagsbehandler Sofie Valbjørn Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune A. Titel på

Læs mere

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Baggrund I foråret 2013 nedsatte Viborg Byråd en særlig Task Force, som skulle identificere områder med mulighed for forbedring

Læs mere

Herlev Kommunes helhedsorienterede ungeindsats

Herlev Kommunes helhedsorienterede ungeindsats Herlev Kommunes helhedsorienterede ungeindsats Mål for ungestrategi: Målet: At fremme en blomstrende ungdomskultur med unge aktive medborgere, der er i stand til at forsørge sig selv Målgruppe: Ungestrategien

Læs mere

Anbefalinger: Virksomhedsvejen

Anbefalinger: Virksomhedsvejen Anbefalinger: Virksomhedsvejen I Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen valgt at nedsætte et politisk projektudvalg (et såkaldt 17, stk 4- udvalg) som frem til sommeren 2019 skal arbejde med implementering

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 2018 Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS Sammenhængende Ungeindsats i Hvidovre Kommune Indhold Baggrund...2 Kommunernes ansvar...2 Tal på Hvidovre Kommunes unge...3 Vision...4

Læs mere

Tværgående indsats for ledige unge

Tværgående indsats for ledige unge Tværgående indsats for ledige unge 27. august 2015 Jakob Jensen, COK og Lone Englund Stjer, KL 27-08-2015 1 Hvad snakker vi om Udfordringen hvad siger analysen Det økonomiske potentiale i en effektiv forebyggende

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version 21.11.2011 1. Indledning Indeværende handleplan er den indledende skitse omkring ungeindsatsen med særligt fokus på tematikker opsat på mål og målopfyldelse.

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk CVR:

HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk CVR: HVAD ER PLANEN? KUI-konference 27. november Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. uudanmark.dk uudk@uudanmark.dk CVR: 32 91 78 01 BEDRE VEJE TIL UDDANNELSE OG JOB EKSPERT- UDVALGET LOV OM KOMMUNAL UNGEINDSATS

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Jobcenter Brøndby 2010 Koordinering og udvikling af ungeindsatsen i Brøndby kommune

Jobcenter Brøndby 2010 Koordinering og udvikling af ungeindsatsen i Brøndby kommune Jobcenter Brøndby 2010 Aktører Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) Relevante uddannelsesinstitutioner Jobcentret Børneforvaltningen Mål/succeskriterier Formål 1. Der mangler gennemsigtighed ift. de forskellige

Læs mere

Unge og uddannelse hvorfor og hvordan?

Unge og uddannelse hvorfor og hvordan? Unge og uddannelse hvorfor og hvordan? Jeg er blevet bedt om at sige noget tre ting 1. Hvor vigtigt det er for den unge selv, men også for samfundet, at de unge tager en ungdomsuddannelse? 2. Hvordan vi

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2016/2017 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 05-10-2016 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS Oplæg KL PPR-konference 20. juni 2017 Mit oplæg Om udfordringerne på unge- og uddannelsesområdet Om ekspertudvalgets, KL s og regeringens udspil Om kerneopgaven Uddannelse

Læs mere

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Anbefaling 1 Samarbejde med erhvervslivet Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Iværksætter uddannelse i Helsingør (som skal være landsdækkede) Eventuddannelse + stillinger i kommunen, der skal

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Forord. Vi glæder os til at realisere ungestrategien.

Forord. Vi glæder os til at realisere ungestrategien. Ungestrategi 2017 1 Forord Når man er ung, er der mange forventninger og udfordringer at håndtere. Der er de nationale krav om, at flere unge skal hurtigere igennem uddannelsessystemet, der er de unges

Læs mere

BESKÆFTIGELSESTRÆF 18 MÅLRETTET INDSATS MOD DE STÆRKESTE UNGE I HØJE-TAASTRUP FOKUSERER INDSATSEN FOR UDSATTE UNGE

BESKÆFTIGELSESTRÆF 18 MÅLRETTET INDSATS MOD DE STÆRKESTE UNGE I HØJE-TAASTRUP FOKUSERER INDSATSEN FOR UDSATTE UNGE BESKÆFTIGELSESTRÆF 18 MÅLRETTET INDSATS MOD DE STÆRKESTE UNGE I HØJE-TAASTRUP FOKUSERER INDSATSEN FOR UDSATTE UNGE v. Lars Gormsen, Jobcenterchef Høje-Taastrup Sonja Krüger Walter, leder af uddannelse

Læs mere

Partnerska bsafta le

Partnerska bsafta le Partnerska bsafta le mellem Vejen K dansk b vooerl..,.., HANSENBERG ~ fl J _ C ~EKNSK SKOLE ESBJERG ,. HANSEN DERi"~ 1r ~~~~~,.

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør -

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør   - SSP+ Med udbygningen af SSP-området, det såkaldte SSP+, opnår Helsingør Kommune en mere direkte og bedre indsats for stop af uhensigtsmæssig adfærd og udvikling af kriminalitet blandt unge over 18 år,

Læs mere

Evaluering af Ungeindsats Himmerland Konklusioner og anbefalinger til Mariagerfjord,

Evaluering af Ungeindsats Himmerland Konklusioner og anbefalinger til Mariagerfjord, Evaluering af Ungeindsats Himmerland Konklusioner og anbefalinger til Mariagerfjord, december 2014 Cabi har evalueret Ungeindsats Himmerland. Dette notat opsummerer og målretter konklusioner og anbefalinger

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

N O TAT. Opsamling på projekt Gode arbejdsgange i Ungdomsuddannelse til alle

N O TAT. Opsamling på projekt Gode arbejdsgange i Ungdomsuddannelse til alle N O TAT Opsamling på projekt Gode arbejdsgange i Ungdomsuddannelse til alle I regi af KL s Arbejdsgangsbank har KL i samarbejde med 11 af de 17 UTA-kommuner i 2008-2009 gennemført projektet Gode arbejdsgange

Læs mere

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet

Aktivitet Mål Ressourcer/barrierer Lang/kortsigtet VEJLEDNING Mentorordning: De unge skal holdes i hånden ved hjælp af en mentor. Det er vigtigt med nogle, der kan "samle den unge op" og guide den Mentorordningen kan være 1) individuelt tilpassede forløb,

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Oplæg til tema- og erfadag om Ungdomssanktionen

Oplæg til tema- og erfadag om Ungdomssanktionen Oplæg til tema- og erfadag om Ungdomssanktionen Tirsdag den 10. marts 2015 Pia Ulrich-Hansen Stedfortræder Kontanthjælpsafdelingen/Ungeguiden 1. Ungeguiden i Silkeborg herunder erfaring med ungdomssanktion.

Læs mere

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding Notatark Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding 29. november 2018 - Sagsnr. 18/104 1. Indledning Kolding Kommune har stort fokus på de unge. Det gælder også de unge, der har behov for

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Unge med psykiske problemer eller ondt i livet. Hvordan kommer vi videre så flere får en uddannelse? Hvordan styrker vi samarbejdet?

Unge med psykiske problemer eller ondt i livet. Hvordan kommer vi videre så flere får en uddannelse? Hvordan styrker vi samarbejdet? Unge med psykiske problemer eller ondt i livet. Hvordan kommer vi videre så flere får en uddannelse? Hvordan styrker vi samarbejdet? Socialcenter Central og Ung Historie Undersøgelse af anvendelsen af

Læs mere

Samarbejdsaftale om STU-elever

Samarbejdsaftale om STU-elever Samarbejdsaftale om STU-elever Mellem Social og Senior (Handicap og Psykiatri), Jobcenter Sønderborg, Børn og Familie (herunder og så Børn og Ungeteamet), UU-Sønderborg og Ungecenteret i Sønderborg. Gældende

Læs mere

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater WS 7 på konferencen Jagten på 95 pct. hvad virker? 22. november 2010 v/ Jan Bauditz, Chefkonsulent, KL, Kontoret for Arbejdsmarked og Uddannelse Dagsorden

Læs mere

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune - Fra 1. august 2019 Hvorfor en ny sammenhængende ungeindsats? I juni 2018 kom der en ny Lov om kommunal indsats for unge under 25 år. Loven bygger på følgende:

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Exit programmet. Exit programmet henvender sig til unge, der:

Exit programmet. Exit programmet henvender sig til unge, der: Exit programmet Karakteren af og målet med indsatsen EXIT programmet er en del af indsatsen i EKP Enheden for kriminalpræventive indsatser i Københavns kommune. Indsatsen er et formelt samarbejde mellem

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Motivationsarbejde i forhold til unge med uddannelsespålæg

Motivationsarbejde i forhold til unge med uddannelsespålæg Vejledning som kollektivt arrangement Motivationsarbejde i forhold til unge med uddannelsespålæg Roskilde Kongres & Idrætscenter Torsdag d. 7. maj 2015 Rådgiver, Mette Frans Thorsted, meth03@frederiksberg.dk

Læs mere

Indledning. Side 1 af 5. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18

Indledning. Side 1 af 5. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18 Indledning Motivation og hovedbudskab Alle kan bidrage på arbejdsmarkedet Vi vil have alle med i fællesskabet og vi skal sikre en ansvarlig kommunal økonomi Holbæk Kommune står overfor store økonomiske

Læs mere

Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge?

Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge? Hvordan skabes der gode resultater og gevinster i samarbejdet om de udsatte unge? Temadag for KKR og RBR 24. juni 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Hvad vil jeg komme ind på? Hvad kendetegner

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Hvad karakteriserer de gode skoler?

Hvad karakteriserer de gode skoler? Hvad karakteriserer de gode skoler? Oplæg på Børnerådet og Dansk Erhvervs konference Unge på tværs i uddannelsesuniverset 25. november 2010 v. Torben Pilegaard Jensen, AKF Hvad karakteriserer den gode

Læs mere

UTA-strategi Ungdomsuddannelse ttil aalle

UTA-strategi Ungdomsuddannelse ttil aalle UTA-strategi Ungdomsuddannelse til alle Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål 3 Målgruppe 4 Aktører omkring unge og uddannelse 4 UTA-strategiens fire temaer 6 1. Fokus på den unges faglige og sociale

Læs mere

Den uddannelsespolitiske strategi

Den uddannelsespolitiske strategi Den uddannelsespolitiske strategi 20.02 2017 Uddannelsesudvalget Et stående udvalg, der er nedsat den 1. januar 2016 Fredericia Byråd ønsker at bygger bro mellem uddannelser og erhvervsliv og understøtter

Læs mere

PROJEKT FRIKOMMUNE UNGEINDSATS - UDDANNELSE TIL UDVIKLING

PROJEKT FRIKOMMUNE UNGEINDSATS - UDDANNELSE TIL UDVIKLING PROJEKT FRIKOMMUNE UNGEINDSATS - UDDANNELSE TIL UDVIKLING Vision Med frikommuneforsøget ønsker vi at sikre alle unge i Odsherred kommune uddannelse. En uddannelse er den eneste måde at øge sine beskæftigelsesmuligheder

Læs mere

Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen

Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen Notat Sagsnr.: 2014/0001359 Dato: 22. april 2014 Titel: Mentorindsats i Jobcenter Halsnæs Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen Halsnæs Jobcenter

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

Varde Kommunes Rusmiddelstrategi

Varde Kommunes Rusmiddelstrategi Varde Kommunes Rusmiddelstrategi Indledning Varde Kommune ønsker med denne Rusmiddelstrategi at sætte fokus på brug og misbrug af både alkohol og illegale rusmidler. Brug og misbrug af alkohol og illegale

Læs mere

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V)

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) ungeaftale sådan får vi FLEST UNGE I UDDANNELSE April 2015 Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) 2015 UNGEAFTALE

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde Møde i Erhvervs, Vækst, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE KL UDDANNELSESKONFERENCE NOVEMBER 2016 Holbæk Kommune En stærk medspiller Agenda Om baggrunden - Holbæk i Fællesskab Om organisationen - En stærk medspiller Om kerneopgaven Om at have en politisk uddannelsesdagsorden

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle: Velfærdsforliget blev vedtaget i 2006. En del af dette Velfærdsforlig er ungdomsuddannelse

Ungdomsuddannelse til alle: Velfærdsforliget blev vedtaget i 2006. En del af dette Velfærdsforlig er ungdomsuddannelse Ungdomsuddannelse til alle: Velfærdsforliget blev vedtaget i 2006. En del af dette Velfærdsforlig er ungdomsuddannelse til alle. Alle unge skal have mulighed for at påbegynde og gennemføre en kompetencegivende

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

UDDANNELSESPLAN NOVEMBER 2015

UDDANNELSESPLAN NOVEMBER 2015 UDDANNELSESPLAN 2016 25. NOVEMBER 2015 UNGE I ELLER TÆT PÅ KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSE Tidsoversigt det politiske arbejde med Uddannelsesplan 2016 23. September AMU 28. Oktober AMU 25. November AMU 16.

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

Temadrøftelse Unge på uddannelseshjælp

Temadrøftelse Unge på uddannelseshjælp Temadrøftelse Unge på uddannelseshjælp Program for temadrøftelsen Præsentation af unge på uddannelseshjælp i Jobcenter Varde / ved udviklingskonsulent Karina Winther Præsentation af Jobcenter Vardes Team

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Uddannelse til alle unge 16-30 år

Uddannelse til alle unge 16-30 år Uddannelse til alle unge 16-30 år Indledning Motivation og hovedbudskab Regeringen har sat som mål at 95 % af en ungdomsårgang skal have (mindst) en ungdomsuddannelse i 2015. Førtidspensions- og kontanthjælpsreformerne

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Det gode liv. Strategi for udvikling og specialisering. Handicap og Psykiatri, Silkeborg Kommune i samarbejde med Danske Handicaporganisationer

Det gode liv. Strategi for udvikling og specialisering. Handicap og Psykiatri, Silkeborg Kommune i samarbejde med Danske Handicaporganisationer Det gode liv Strategi for udvikling og specialisering Handicap og Psykiatri, Silkeborg Kommune i samarbejde med Danske Handicaporganisationer Strategiens formål er at understøtte det gode liv for borgere

Læs mere

Politisk handleplan for projekt Ungdomsuddannelse til Alle

Politisk handleplan for projekt Ungdomsuddannelse til Alle Politisk handleplan for projekt Ungdomsuddannelse til Alle Baggrund I 2007 gik KL og Undervisningsministeriet sammen om at invitere landets kommuner og relevante uddannelsesinstitutioner til at deltage

Læs mere

Strategi for en tværgående ungeindsats

Strategi for en tværgående ungeindsats Ringsted Kommune Arbejdsmarkedscenter Nørregade 100 Tlf. 57624000 2015 Arbejdsmarkeds-, skole- og børnecenter Strategi for en tværgående ungeindsats Indhold Resumé... 1 Strategiske pejlemærker for ungeindsatsen...

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

RÅDETS ANBEFALINGER. unge på kanten

RÅDETS ANBEFALINGER. unge på kanten RÅDETS ANBEFALINGER unge på kanten RÅDETS ANBEFALINGER SIDE 2 BEHOV FOR POLITISK ANSVAR At være ung og leve et liv på kanten af samfundet dækker i dag over en kompleksitet af forhold, der både kan tilskrives

Læs mere

Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 Anna Marie Illum

Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 Anna Marie Illum Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 Anna Marie Illum 1 Kravene til indsatsen sættes af den globale dagsorden 2 Ungdommen som et selvstændigt politik og indsatsområde En helhedsorienteret

Læs mere

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Byrådet har i forbindelse med budget 2018 godkendt følgende mål på beskæftigelsesområdet. Målene med tilhørende handlinger og succeskriterier

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Tværgående indsats for ledige unge

Tværgående indsats for ledige unge Tværgående indsats for ledige unge Februar 2017 Det lange, seje træk. Det er et fælles ansvar på tværs af kommune, erhvervsliv og uddannelsesmiljøer at få unge ledige under 30 år i job eller uddannelse.

Læs mere

Denne. Uddannelsesparathedsvurdering. Kriterier Barrierer - Støtte

Denne. Uddannelsesparathedsvurdering. Kriterier Barrierer - Støtte Denne Uddannelsesparathedsvurdering Kriterier Barrierer - Støtte Indhold Indledning... 3 Lovgrundlag... 4 Vurdering af uddannelsesparathed... 4 Elevens faglige forudsætninger:... 4 Elevens personlige forudsætninger:...

Læs mere

De overordnede mål for BUUs arbejde på ungeområdet er den kommunale

De overordnede mål for BUUs arbejde på ungeområdet er den kommunale KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 25. august 2014 Cover til unge-initiativer i Budget 2015 Overordnede mål Unge i København skal have gode rammer for at vokse op, udvikle sig og komme godt

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem Det gode samarbejde møde og prøve at forstå borgerne der, hvor borgerne er. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem sikre et helhedssyn. Vi vil løbende afdække

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Uddannelses- og erhvervsvejledning. 8. klasse

Uddannelses- og erhvervsvejledning. 8. klasse Uddannelses- og erhvervsvejledning 8. klasse Punkter Ny lovgivning 95% målsætningen/ungepakken Ny vægtning i vejledningen Uddannelsespligt til 18 år Uddannelsesparathed UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og

Læs mere

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem:

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem: UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE: SPEAK UP Visionen er at skabe rammer for et godt ungeliv. Det betyder: I Svendborg Kommune har alle unge mulighed for at være en del af et eller flere sociale fællesskaber.

Læs mere

Ungestrategi 2015-17. Uddannelse og beskæftigelse til alle unge i Aalborg Kommune

Ungestrategi 2015-17. Uddannelse og beskæftigelse til alle unge i Aalborg Kommune Ungestrategi 2015-17 Uddannelse og beskæftigelse til alle unge i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1 Forord 5 2 Strategiens opbygning vejen i arbejdet 6 3 Fælles værdigrundlag for og i arbejdet med

Læs mere

Temamøde om uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015

Temamøde om uddannelseshjælp. Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015 Temamøde om uddannelseshjælp Arbejdsmarkedsudvalget, den 13. april 2015 Ungeenheden Rebild Ungeenheden varetager følgende opgaver: Uddannelsesindsats for unge uden uddannelse under 30 år (7 ungerådgivere)

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015

Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune. Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Ungdommens Uddannelsesvejledning, Bornholms Regionskommune Målsætninger for UU Bornholm 2014/2015 Gitte Hagelskjær Svart, UngePorten 18-09-2014 UU Bornholm er en uafhængig vejledningsinstitution, som har

Læs mere

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Notat Til: Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Anvendelse af midler i 2012 Administrationen har på baggrund af mødet i det Lokale Beskæftigelsesråd d. 13. oktober udarbejdet

Læs mere

KVIK. v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST

KVIK. v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST KVIK v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST Kort om KVIK KVIK: Koordineret Virksomhedsrettet Indsats for Kontanthjælpsmodtagere Målgruppe: Kontanthjælpsmodtagere matchgruppe 2 (med max 1 ½ år på ydelsen) og matchgruppe

Læs mere

BEDRE VEJE TIL UDDANNELSE OG JOB. Ungeenheden i Odsherred Kommune

BEDRE VEJE TIL UDDANNELSE OG JOB. Ungeenheden i Odsherred Kommune BEDRE VEJE TIL UDDANNELSE OG JOB Ungeenheden i Odsherred Kommune Anders Vedberg Afdelingsleder Ungeenheden og UU Odsherred Kommune UNGEENHEDEN Odsherred Kommune ODSHERRED Ca. 33.000 indbyggere

Læs mere

Aftale mellem UU Aalborg og Familieog Beskæftigelsesforvaltningen om indsatsen for at få flere 15-24-årige i uddannelse

Aftale mellem UU Aalborg og Familieog Beskæftigelsesforvaltningen om indsatsen for at få flere 15-24-årige i uddannelse Aftale mellem UU Aalborg og Familieog Beskæftigelsesforvaltningen om indsatsen for at få flere 15-24-årige i uddannelse UU Aalborg Jobcenter Ung Socialcenter Ung Familiegrupperne Ungdomscentret Fritidscentrene

Læs mere